• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 42209
تعداد نظرات : 4513
زمان آخرین مطلب : 4245روز قبل
تاریخ
فرمان امام درباره نهضت سوادآموزی
فرمان امام درباره نهضت سوادآموزی

۷ دی

● فرمان تاریخی حضرت امام خمینی (ره) درمورد "نهضت سوادآموزی" در چنین روزی از سال ۱۳۵۸ هجری شمسی صادر گردید.
در تاریخ هفتم دی‌ماه سال ۱۳۵۸ هجری شمسی، فرمان حضرت امام خمینی (ره) جهت تشکیل نهضت سوادآموزی صادر گردید. متن پیام امام (ره) به این شرح است: «بسم الله الرحمن الرحیم / ن و القلم و ما یسطرون / ملت شریف ایران می‌دانید که در رژیم گذشته آنچه بر ملت مبارز ایران سایه افکنده بود، علاوه بر دیکتاتوری و ظلم، تبلیغات بی‌محتوا و هیچ را همه چیز جلوه دادن بود. ملتی که در همه ابعاد از حوایج اولیه محروم بود وانمود می‌شد که در اوج ترقی است. از جمله حوایج اولیه برای هر ملت در ردیف بهداشت و مسکن بلکه مهم‌تر از آن‌ها، آموزش برای همگان است. مع‌الاسف کشور ما وارث ملتی است که از این نعمت بزرگ در رژیم سابق محروم و اکثر افراد کشور ما از نوشتن و خواندن برخوردار نیستند چه رسد به آموزش عالی. مایه بس خجلت است که در کشوری که مهد علم و ادب بوده و در سایه اسلام زندگی می‌کند که طلب علم را فریضه دانسته است، از نوشتن و خواندن محروم باشد. ما باید در برنامه درازمدت فرهنگ وابسته کشورمان را به فرهنگ مستقل و خودکفا تبدیل کنیم و اکنون بدون از دست دادن وقت و بدون تشریفات خسته‌کننده برای مبارزه با بی‌سوادی به‌طور ضربتی و بسیج عمومی قیام کنیم تا ان‌شاءالله در آینده نزدیک هرکس نوشتن و خواندن ابتدایی را آموخته باشد. برای این امر لازم است تمام بی‌سوادان برای یادگیری و تمام خواهران و برادران باسواد برای یاد دادن به‌پاخیزند و وزارت آموزش و پرورش با تمام امکانات به‌پا خیزد و از قرطاس‌بازی و تشریفات اداری بپرهیزد. برادران و خواهران ایمانی! برای رفع این نقیصه دردآور بسیج شوید و ریشه این نقص را از بن برکنید. تعلیم و تعلم عبادتی است که خداوند تبارک و تعالی ما را بر آن دعوت فرموده است. ائمه جماعات شهرستان‌ها و روستا‌ها مردم را دعوت نمایند و در مساجد و تکایا باسوادان نوشتن و خواندند را به خواهران و برادران خود یاد دهند و منتظر اقدامات دولت نباشند و در منازل شخصی اعضای بی‌سواد را تعلیم کنند و بی‌سوادان از این امر سرپیچی نکنند. من از ملت عزیز امید دارم که با همت والای خود بدون فوت وقت ایران را به‌صورت مدرسه‌ای درآورند و در هر شب و روز و در اوقات بی‌کاری یکی دو ساعت را صرف این عمل شریف نمایند. به‌پا خیزید که خداوند متعال با شماست. از خدای تعالی سعادت و سلامت و رفاه ملت شریف را خواستارم. / والسلام علیکم و رحمةالله و برکاته / روح‌الله الموسوی الخمینی / هفتم دی‌ماه ۱۳۵۸ / مطابق با هشتم صفر ۱۴۰۰ (صحیفه نور، جلد یازده، ص ۱۶۱ مورخه هفتم دی ۱۳۵۸ش)

چهارشنبه 7/10/1390 - 11:26
شعر و قطعات ادبی

من حسینم ... پناهیم .

خو
دمو میبینم ، خودمو میشنوم ، خودمو فکر میکنم
تا هستم جهان ارثیه ی بابامه
سلاماش، همه ی عشقاش، همه ی درداش، تنهاییاش ...
وقتیم نبودم ، مال شما .

اگه دوست داری با من ببین
یا بذار باهات ببینم
با من بگو
،
یا بذار با تو بگم
سلامامونو ، عشقامونو ، دردامونو ، تنهاییامونو ...

چهارشنبه 7/10/1390 - 11:24
بهداشت روانی
جام جم آنلاین: تنهایی، ناتوانی و ضعف احساساتی هستند که افراد مسن باید پس از پشت سرگذاشتن مراحل پرتکاپوی زندگی خود با آن دست و پنجه نرم کنند. این روند گاه با افسردگی همراه می‌شود اما پزشکان برای این دوره توصیه‌هایی دارند.

به گزارش دویچه وله، همه پیر می‌شوند اما تجربه‌ دوران کهولت به ندرت برای کسی نشاط آفرین است.  در دوران بازنشستگی تأثیر اجتماعی فرد از بین می‌رود. از دست دادن مسئولیت و نداشتن آینده، گاه برای  شخصیت افراد سالمند عواقب سنگینی  به بار می‌آورد.

کسانی که مجبورند در دوران کهولت با مشکلات مالی دست و پنجه نرم کنند یا آنها که شریک زندگی خود را  از دست داده‌اند،  به طور میانگین در معرض خطر جدی ابتلا به افسردگی قرار دارند.

تنهایی؛ یکی از دلائل بروز افسردگی

در آلمان دو سوم افراد بالای ۶۵ سال تنها زندگی می‌کنند. به عقیده متخصصان، این دسته بیشتر از دیگران در معرض خطر ابتلا به افسردگی هستند.

نکته هشداردهنده‌ دیگر این است که در این میان ۴۰ درصد از خودکشی‌ها در میان مردان بالای ۶۰ سال رخ می‌دهد و دقیقا همین گروه به ندرت حاضر به مراجعه به پزشک یا روانشناس برای درمان است. در بین زنان نیمی از آنها که بالای ۶۰ سال سن دارند به خودکشی دست می‌زنند.

کمبود متخصص در زمینه طب سالمندی

در حال حاضر آلمان در جدول پیرترین ملت‌ها در جهان جایگاه دوم را دارد. با توجه به شمار روزافزون افراد مسن، تعداد کسانی هم که مبتلا به ناراحتی‌های روحی هستند در حال افزایش است. اما برای رسیدگی به اینگونه بیماران به اندازه کافی متخصص در زمینه طب سالمندی (Geriatrics) وجود ندارد.

راینهارد لیندنرسال‌هاست به‌عنوان پزشک در مرکزی درمانی برای افراد مستعد خودکشی  به عنوان پزشک متخصص طب سالمندی کار می‌کند. او می‌گوید: « سالمندان معمولا در زمینه مراجعه به پزشک، احساس ناراحتی بیشتری دارند و به همین دلیل به ندرت پیش می‌آید که خود تصمیم بگیرند برای درمان نزد روان‌شناس بروند.»

احتیاط در تجویز داروهای ضد افسردگی برای سالمندان

پزشکان در مورد بیماران سالمند مبتلا به افسردگی  توصیه می‌کنند که تجویز دارو به خوبی مورد بررسی قرار گیرد، زیرا سالخوردگان به دلیل ناراحتی‌هایی مختلف ناشی از کهولت سن، معمولا روزانه مقادیر زیادی دارو مصرف می‌کنند.

الکساندر اشپاوشوس ، مدیر بخش روانپزشکی کلینیکی در هامبورگ می‌گوید: «گاهی اوقات از روی ناآگاهی، تأثیر داروهای مختلف روی یکدیگر نادیده گرفته می‌شود و همین نکته می‌تواند باعث بروز افسردگی شود.»

به عقیده او پزشکان دقیقا به همین دلیل باید هنگام تجویز دارو دقت بیشتری کرده و برای بیماران سالمند دوز کمتری از دارو را تجویز کنند.

مشکل دیگر این است که گاهی این بیماران بدون تشخیص ناراحتی، از سوی پزشک خانواده خود به انواع متخصصان معرفی می‌شوند. این بیماران تنها در موارد معدودی نزد متخصص اعصاب با قدرت تشخیص بالا در زمینه بیماری‌های روحی فرستاده می‌شوند.

لیندنر در این مورد می‌گوید: «پزشکان خانواده باید آگاه باشند که تنها مشاور افراد سالمند هستند»، زیرا آنها در بسیاری موارد تنها زندگی می‌کنند و کسی را ندارند که با او مشورت کنن

چهارشنبه 7/10/1390 - 11:21
آلبوم تصاویر
آهوی رمیده ای که یادگار صیاد را همیشه با خود دارد !
شاید تا دم مرگ ...








چهارشنبه 7/10/1390 - 11:21
سينمای ایران و جهان
جام جم آنلاین: داوران بخش مسابقه ملی و بین‌الملل ششمین جشنواره ملی و دومین جشنواره بین‌المللی فیلم پروین اعتصامی معرفی شدند.

مازیار رضاخانی دبیر ششمین جشنواره فیلم پروین اعتصامی در حکمی "محمدرضا اصلانی"، "سیدهادی منبتی" ، "پریوش نظریه"، "جهانگیر الماسی" و "احمد الستی" را به عنوان داوران بخش مسابقه ملی و "علی معلم"، "شفیع آقامحمدیان" و "هنگامه قاضیانی" را به عنوان داوران بخش بین الملل این رویداد هنری منصوب کرد.

به گزارش روابط عمومی جشنواره، هیات انتخاب بخش ملی 100 فیلم را از میان 800 اثر و هیات انتخاب بخش بین الملل 22 فیلم را از میان 150اثر متقاضی برای بخش رقابتی جشنواره برگزیدند.

محمدرضا اصلانی، فارغ التحصیل رشته نقاشی از دانشکده هنرهای تزئینی می‌باشد.

وی فعالیت حرفه‌ای خود را در عرصه سینما از سال 1346 با ساخت فیلم مستند جام حسنلو آغاز کرده و فیلم‌های سینمایی چون "شطرنج باد"، "آتش سبز" و مجموعه‌های تلویزیونی "سمک عیار" ، "غبار نور" ، "منطق الطیر" را جلوی دوربین برده است.

در کارنامه اصلانی نگارش فیلمنامه‌های فیلم‌های سینمایی "خط" ، "سوزنبان"، "سوی شهر خاموش" و "تنگنا" نیز به چشم می‌خورد.

وی در سال‌های اخیر داوری بسیاری از جشنواره‌های معتبر را برعهده داشته است و هم اینک نیز رئیس هیات مدیره انجمن مستندسازان ایران است.

سیدهادی منبتی، که در حال حاضر مشاور رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری است ، تصویربرداری 300 ساعت فیلم مستند دفاع مقدس حاصل 60 ماه حضور مستمر او در جبهه ها می‌باشد.

وی مجری طرح و تهیه‌کننده فیلم‌های کوتاه ، بلندسینمایی و سریال های تلویزیونی متعددی نیز بوده است.

منبتی همچنین فعالیت‌هایی چون؛ مدیرعامل موسسه تصویر شهر، مدیر گروه فیلم و سریال شبکه پنج سیما، عضو شورای برگزاری نخستین جشنواره فیلم پلیس و.... را در کارنامه کاری خود جای داده است.

پریوش نظریه، تحصیلات خود را در رشته تئاتر از دانشگاه هنر به پایان رساند. از فعالیت‌های وی در زمینه تئاتر می‌توان به بازی در تئاتر کولی و کارگردانی تئاتر عروسکی "میوه ممنوع" اشاره کرد.

وی همچنین در زمینه سینما در فیلم‌هایی چون: "عروس حلبچه"، "پدر"، "سجده برآب"، "دوئل"، "پاداش سکوت" و "دوزخ برزخ بهشت" ایفای نقش کرده است.

نظریه ساخت مستند "کولی ها" ، "من و عروسکم"، "سوت ماگ" و "هورامان" را در کارنامه کاری خود دارد.

جهانگیر الماسی کارشناس ارشد رشته حقوق و روابط بین الملل است که فعالیت سینمایی خود را با بازی در فیلم "ریشه در خون" سیروس الوند آغاز کرد.

وی در کنار فعالیت هنری خود در سینما ، تئاتر و تلویزیون به عنوان منتقد هنری و نویسنده در زمینه‌های تحقیق در فلسفه هنر شرقی و تاریخ فلسفه مذهب در مطبوعات فعالیت داشته است.

او کاندید دریافت بهترین بازیگر مرد برای فیلمهای "نارونی" ، "پایان کودکی"، "بانی چاو"، "عشق گمشده" شده است.

دکتر احمد الستی که دارای مدرک دکترای زیبایی شناسی سینما از دانشگاه ایالتی تگزاس، دالاس می‌باشد.

وی به مدت هفت سال عضو رسمی هیات علمی دانشگاه هنر و دانشکده سینما و تئاتر بوده است و به همراه پروفسور کلائوس اشتانیک در تولید هفت فیلم کوتاه مستند و داستانی که پروژه مشترک موسسه آموزش عالی سوره و دانشگاه فیلم و تلویزیون آلمان بوده است به عنوان مدیر پروژه حضور داشته است و بیش از 20 سخنرانی در مورد سینما در دانشگاهها و فرهنگسراها در زمینه زیبایی شناسی سینما را داشته است.

علی معلم، منتقد و تهیه کننده سینمای ایران که تولید فیلم‌هایی چون "شوکران"، "گاوخونی"، "ازدواج به سبک ایرانی"، "آل" را در مقام تهیه کننده و مجری طرح در کارنامه وی به چشم می‌خورد.

معلم عضو موسس و رییس سه دوره انجمن منتقدان و نویسندگان سینمای ایران و عضو موسس بنیاد حمایت از سینمای ملی ایران نیز بوده است.

وی فارغ التحصیل رشته کارگردانی فیلم از دانشکده صدا و سیما و کارشناس ارشد رشته پژوهش هنر از دانشگاه هنر است و در حال حاضر مدیر مسوول و سردبیر نشریه تخصصی و ماهنامه دنیای تصویر می‌باشد.

شفیع ‌آقامحمدیان مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، فارغ التحصیل کارگردانی سینما از فرانسه است که ساخت فیلم‌هایی چون "راننده سفیر" ، "چشم عقاب"، "مروارید سیاه" را در مقام کارگردان در کارنامه هنری خود به ثبت رسانیده است.

هنگامه قاضیانی، فارغ التحصیل کارشناسی ارشد رشته فلسفه غرب در فیلم "به همین سادگی" ساخته سیدرضا میرکریمی موفق به دریافت سیمرغ بلورین و دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش اول زن از بیست و ششمین جشنواره بین المللی فجر شد و همچنین تندیس بهترین بازیگر نقش اول زن فیلم "بیداری رویاها" را از جشنواره بین المللی فیلم دفاع مقدس دریافت کرد.

وی علاوه بر بازیگری ترجمه کتاب "سرزمین مرد سرخ پوست- قانون مرد سفید پوست" نوشته ویلکومب واش برن را نیز برعهده داشته است.

جشنواره پروین اعتصامی مختص فیلم‌هایی در حوزه زنان است که به همت خانه حمایت از زنان هنرمند ایرانیان از سال 1383 برپا شده و ششمین دوره آن با رویکرد حجاب و نقش زن در تحکیم بنیاد خانواده از 11 تا 16 دی‌ماه سال جاری برگزار می‌شود.

بزرگداشت «فرامرز پایور» برپا می‌شود

نكوداشت زنده‌یاد «فرامرز پایور» با سخنرانی هوشنگ ظریف‌،ارفع اطرایی‌، محمد اسماعیلی‌، مسعود رضایی‌نژاد‌ و محمد جواد موحدان در موسسه فرهنگی هنری «اندیشه» برپا می‌شود. 

موسسه فرهنگی هنری «اندیشه» با نگاه به آثار و اندیشه‌های زنده‌یاد «فرامرز پایور» و با نظری بر جایگاه و تاثیر این موسیقدان بزرگ در سیر و تحول تكاملی موسیقی ایران و به ویژه سنتور نوازی معاصر، بزرگداشت این نوازنده و آهنگساز را برگزار می‌كند.

براساس برنامه اعلام شده از سوی این موسسه، هوشنگ ظریف ، نوازنده تار  پیرامون شخصیت ،‌اندیشه و آثار پایور، ‌ارفع اطرایی،نوازنده سنتور  با موضوع تاثیر اندیشه‌های پایور و سیرتحول موسیقی ایران و حسن ناهید ،نوازنده نی پیرامون آثار و تالیفات پایور در زمینه آموزش صحیح موسیقی و تكنیك‌های نوازندگی سخنرانی خواهند كرد.

همچنین نماهنگی از زندگی و آثار این هنرمند و بخش‌هایی از تك‌نوازی‌های او و جلسات سخنرانی‌اش پیرامون جایگاه موسیقی ایران پخش خواهد شد.

سخنرانی محمد اسماعیلی ، نوازنده تنبك با موضوع شخصیت و منش زندگی پایور همراه با نقل خاطرات ناگفته‌ای از این هنرمند، در كنار سخنرانی مسعود رضایی‌نژاد ، نوازنده سنتور  درباره اهداف آینده نگری‌های پایور در چشم‌انداز موسیقی ایران و سخنرانی مدیریت مجموعه فرهنگی هنری اندیشه از دیگر بخش‌های این نشست خواهد بود.

در این برنامه یك قطعه از آثار زنده‌یاد پایور به صورت دونوازی سنتور سعید ثابت و تنبك محمد اسماعیلی در دستگاه همایون اجرا می‌شود.

مراسم اختتامیه و تقدیر از اساتید موسیقی نیز بخش دیگری از این برنامه خواهد بود.

این مراسم روز جمعه 16 دی‌ماه  از ساعت 16 تا 18 در میدان هفت تیر زیر پل كریمخان خیابان ایرانشهر‌، كوچه ملكیان‌، پلاك 33 طبقه دوم برگزار می‌شود.

فرامرز پایور18 آذر ماه 88 از دنیا رفت.

«برج میلاد» سینمای رسانه‌ها در جشنواره‌ فیلم فجر شد

دبیر سی‌امین جشنواره بین المللی فیلم فجردر پی‌درخواست معاونت سینمایی و جمع‌بندی کمیته روابط عمومی جشنواره از نظرات و آرای رسانه‌ها، برج میلاد را به عنوان سینمای رسانه اعلام کرد. 

محمد خزاعی افزود: پس از بررسی گزارش کارگروه مربوطه و جمع‌بندی روابط عمومی جشنواره از میان گزینه‌های احتمالی سینمای رسانه برای میزبانی اصحاب رسانه و منتقدان سینمایی برج میلاد، مجددا به عنوان سینمای رسانه معرفی می‌شود.

وی با اشاره به اهمیت سینمای رسانه و با نظر معاونت سینمایی و تایید گزارش کارگروه تخصصی جشنواره متشکل از کارشناسان: صدا، تصویر، رادیو و تلویزیون و رسانه، فضای مجازی، امورعمومی و نماینده روابط عمومی عنوان کرد: با ارزیابی و بررسی امکانات و شرایط سالن‌های سینمایی مختلف مانند: صحرا، فلسطین، آفریقا، پردیس ملت و آنالیز مزایای نسبی و مشکلات این مکان‌ها، برج میلاد را نسبت سایر گزینه‌ها مناسب‌تر تشخیص دادیم.

خزاعی ضمن قدردانی از کارگروه تخصصی و عزیزان اتاق فکر رسانه به خاطر مشاوره‌های موثر و راهبردی در این زمینه اظهارامیدواری کرد: بستری فراهم شود که منتقدان، نویسندگان و نمایندگان رسانه‌های گروهی بتوانند نقش موثرشان را در ایجاد نشاط ، آگاهی بخشی و روشنگری عمومی ایفا نمایند.

بازیگرانی كه به عنوان كارگردان به جشنواره‌ فیلم فجر می‌روند

رضا عطاران، حمید امجد و پیمان معادی از بازیگرانی هستند كه با اولین تجربه كارگردانی‌شان به جشنواره سی‌ام فیلم فجر می‌روند و در كنار آنها بازیگرانی چون فرامرز قریبیان و علی مصفا كه پیش از این تجربه‌ كارگردانی داشتند، در این دوره جشنواره، فیلم دارند. 

«رضا هرگز نمی‌خوابد» عنوان اولین فیلم سینمایی رضا عطاران است كه در آن علاوه بر خودش، اكبر عبدی، مریلا زارعی، ویشكا آسایش، سروش صحت، ناصر گیتی‌جاه، اصغر سمسارزاده و خداداد عزیزی به ایفای نقش می پردازند.

این فیلم كمدی درباره رضا، معلمی ساده و درستکار است که به سن میانسالی رسیده و در برقراری ارتباط با زن‌ها دچار مشکل است. او با دختری پاستیل فروش آشنا می‌شود. دختر، برای پیوند کلیه خواهرش با مشکل روبروست و رضا را ترغیب به کارهایی می‌کند که باب میلش نیست.

این بازیگر پیش از این مجموعه های تلویزیونی «بزنگاه»، «ترش و شیرین»، «متهم گریخت»،«خانه به دوش» و «كوچه اقاقیا» را ساخته است.

«آزمایشگاه» هم اولین ساخته حمید امجد است كه پیش از این به عنوان بازیگر در فیلم‌هایی چون «مسافران» و «گاهی به آسمان نگاه کن » به ایفای نقش پرداخته است.

در این فیلم رضا کیانیان، باران کوثری، افشین هاشمی، رامبد جوان، شبنم مقدمی، رضا بهبودی، فرزین محدث،امیر میرآقا، ساغر عزیزی و هدایت هاشمی به ایفای نقش می‌پردازند.

«آزمایشگاه» داستان یک جوان خجول شهرستانی است که با رتبه اول از دانشگاه فارغ‌التحصیل شده است. او برای استخدام به آزمایشگاه یک بیمارستان می‌آید، اما از لحظه اول با روابط و رقابت‌های آشکار و پنهان حرفه‌ای و عاطفی رو‌به‌رو می‌شود.

پیمان معادی كه این روزها با ایفای نقش اول مرد فیلم «جدایی نادر از سیمین» مورد تحسین منتقدان جهانی قرار گرفته است، «برف روی كاج» را آماده نمایش دارد كه داستان آن با مهناز افشار، ویشكا آسایش، صابر ابر، حسین پاکدل، حسن معجونی، آناهیتا افشار، الهام كردا و با حضور شیرین یزدان‌بخش روایت می‌شود.

این فیلم درباره زنی است كه در مواجهه با یک اتفاق بزرگ در زندگی‌اش، در دو راهه تصمیم قرار می‌گیرد، او یا باید مطابق عرف دست به انتخاب بزند.

علی مصفا و فرامرز قریبیان دو بازیگر دیگر هستند كه تجربه كارگردانی دیگری را رقم زده‌اند.

«پله آخر» دومین ساخته‌ی سینمایی علی مصفا بعد از «سیمای زنی در دوردست» است كه در آن لیلا حاتمی، علی مصفا و علیرضا آقاخانی به ایفای نقش می‌پردازند.

این فیلم داستان امین دکتری میانسال است که پس از سال‌ها به ایران برگشته و به همراه مادرش تنها زندگی می‌کند. او با شنیدن خبر مرگ یکی از دوستان کودکی به خانه‌اش رفته و درگیر ماجرای مرگ او می‌شود.

فرامرز قریبیان هم پس از دوازده سال از ساخت «چشمهایش» این روزها در سكوت خبری در حال ساخت چهارمین فیلمش بنام «گناهكاران» است.

علاوه بر خود قریبیان كه یكی از نقش‌های اصلی را عهده‌دار است، رامبد جوان، شقایق فراهانی، كورش تهامی، قطب‌الدین صادقی، محسن افشانی و امید روحانی در این فیلم بازی می‌كنند.

در خلاصه داستان «گناهكاران» آمده است: وقتی با هیولاها مبارزه می‌کنی مراقب باش تا خود به یکی از آنها تبدیل نشوی! (ایسنا)

چهارشنبه 7/10/1390 - 11:21
سينمای ایران و جهان
جام جم آنلاین: احمد میرعلایی خبر داد: مشكل اكران «شب واقعه» حل شده و این فیلم از هفته آینده روی پرده می‌رود.

تهیه كننده این فیلم‌سینمایی در پی به تعویق افتادن اكران «شب واقعه» اظهار كرد: دقایقی پیش مشكل بوجود آماده برای اكران فیلم حل شد و امیدواریم از چهارشنبه هفته آینده 14 دی ماه ، نمایش «شب واقعه» آغاز شود.

پیش از این مدیرعامل «جبرائیل فیلم» كه پخش این فیلم را برعهده دارد ،گفته بود: اعلام كرده بودیم، اكران «شب واقعه» از هفتم دی ماه آغاز شود اما متاسفانه مشكلاتی پیش آمده كه این زمان به تعویق افتاده است.

فیلم «شب واقعه» بخشی از زندگی شهید دریاقلی سورانی را به تصویر می‌کشد که در جریان حمله عراقیها به ایران، مسیر عملیات نیروهای بعثی برای اشغال آبادان را متوجه می‌شود و این موضوع را گزارش می‌دهد و به این ترتیب خوزستان را از اشغال در آبان ماه 59 نجات می‌دهد.

حمید فرخ‌نژاد، لادن مستوفی و حبیب دهقان‌نسب بازیگران اصلی این فیلم هستند.

نقش اصلی فیلم «نارنجی‌پوش» كیست؟

تدوین فیلم سینمایی «نارنجی پوش»، بیست و پنجمین اثر بلند داریوش مهرجویی تا هفته آینده به پایان خواهد رسید.

تدوین «نارنجی‌پوش» توسط هایده‌صفی‌یاری در استودیو «مون» انجام می‌شود و به گفته‌ی دست‌اندركاران این فیلم،گروه سازنده در تلاش هستند تا فیلم را برای نمایش در سی‌امین جشنواره بین المللی فیلم فجر آماده سازند.

«نارنجی پوش» نوشته مشترک مهرجویی و وحیده محمدی‌فر بر اساس طرحی از وحیده محمدی‌فر داستان حامد آبان، عکاس حرفه‌ای مجلات و روزنامه‌ها است که با خواندن کتابی چنان تحت تاثیر پالایش محیط زیست و مبارزه با آشغال‌زایی می‌شود که با لباس نارنجی مخصوص رفتگران به شهرداری می‌پیوندد و با عنوان «نارنجی پوش لیسانسه» به شهرت می‌رسد اما اعتبار و محبوبیت حامد زندگی خصوصی و خانوادگی او را با سیلی از فراز و نشیب‌های عاطفی تند و ناگهانی به سمت و سویی دیگر می‌برد...

نقش اصلی «نارنجی پوش» یعنی عکاس را، حامد بهداد در نخستین همکاری خود با مهرجویی ایفا می‌كند.

لیلا حاتمی، طناز طباطبایی، فردوس کاویانی، همایون ارشادی، اردشیر رستمی، امید روحانی، محمدجوادجعفرپور، مهیار پورحسابی، کامشاد کوشان، علی عابدینی، کیانوش گرامی، سیمون سیمونیان، علی اصغر طبسی، فرهنگ سروری، اکبر محمدی فر ، پروین میکده ، امیر سیدی ، فرامرز روشنایی، شاهین جعفری، علیرضا حائری، امید علیمردانی، محمدرضا جعفرپور و میتراحجار بازیگران «نارنجی پوش» هستند.

وحیده محمدی‌فر،داریوش مهرجویی (نویسنده فیلم نامه)، فرخ مجیدی (مدیر فیلم برداری)، هایده صفی‌یاری (تدوین)، نظام الدین کیایی (صدابردار)، فریور معیری (طراح چهره پردازی)، مهدی بدرلو (مدیرتولید)، فواد بور بور (مدیر تدارکات)، مرتضی اتابکی(عکاس) و رضا درمیشیان (مجری طرح) از عوامل پشت دوربین «نارنجی پوش» هستند.

سه پروژه سینمایی پروانه ساخت گرفتند

جلسه شورای صدور پروانه فیلمسازی 35 میلیمتری در تاریخ 5 دی ماه برای سه پروژه سینمایی پروانه ساخت صادر کرد.

به گزارش روابط عمومی معاونت امور سینمایی و سمعی و بصری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، «مروارید» به تهیه‌کنندگی جواد نوروز بیگی و کارگردانی سیروس حسن پور ( كودك و نوجوان) ، « دنیای پر امید» به تهیه‌کنندگی مهدی احمدی و کارگردانی هاتف علیمردانی (اجتماعی) ، «دل بیقرار» به تهیه‌کنندگی حبیب اسماعیلی و کارگردانی قربان محمد پور (ملودرام) عناوین پروژه‌هایی است که از این شورا پروانه ساخت دریافت کرده است.

آغاز نمایش مستندهای برتر جشنواره‌ سینما «حقیقت»

از بعد ازظهر فردا چهارشنبه هفتم دی‏ماه  برنامه مرور آثار برگزیده و نامزد دریافت جایزه از پنجمین جشنواره بین‏المللی سینماحقیقت، مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی آغاز خواهد شد.

به گزارش روابط‌عمومی مركز گسترش سینمای مستند و تجربی، در روز اول این برنامه که طی سه سئانس بعدازظهر (14:30، 16:30، 18:30) در سالن «سینماحقیقت» برپا می‏گردد، فیلم‏های مستند 2/47 (آرش لاهوتی)، بازگشت یک ناوشکن (نصیر درویشوند)، شهر پولکی (محسن خان‏جهانی)، القهوه (مرتضی مطوری)، گاندو (مازیار مشتاق گوهری) و حماسه تیس (محمدعلی هاشمزهی) به نمایش عمومی در خواهد آمد. 

بر پایه این گزارش، برنامه روزهای پنجشنبه و جمعه هشتم و نهم دی‏ماه که طی همان سه سانس بعد ازظهر روی پرده سالن سینماحقیقت می‏رود نیز به این شرح است:

پنجشنبه (هشتم دی): وقتی ابرها پایین می‏آیند (معین کریم‏الدینی)، گاودانه (علی فتح‏لایق‏زاده)، تامان خالا (علی دلکاری)، خوش آمدید به موگادیشو (عابدین مهدوی)، پایا (پروانه مرزبان، صادق دقیقی)، غزه 85 مایل (سعید صادقی) و عروسی عشایر (حسن قهرمانی).

جمعه (9 دی): یک آن (رایا نصیری)، مهرا (حسن نقاشی)، انسانم آرزوست (محمدعلی هاشمزهی)، نویسنده بودن (مصطفی آل‏احمد)، میز نگاره‏ها (سید وحید طباطبائیان)، علی شیر خدا (محمدجعفر باقری‏نیا) و وداع با طبیعت (میلاد ثابت‏کار).

عموم علاقمندان جهت تماشای آثار منتخب جشنواره سینماحقیقت می‏توانند از فردا و در ساعات یاد شده (14:30، 16:30 18:30) به سالن سینماحقیقت به نشانی خیابان سهروردی شمالی، میدان شهید قندی، شماره 15، مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی مراجعه نمایند.(ایسنا)

چهارشنبه 7/10/1390 - 11:20
سينمای ایران و جهان
جام جم آنلاین: نگاهی به فهرست فیلم‌های جمال شورجه بخوبی نشان می‌دهد كه یكی از دغدغه‌های اصلی این كارگردان فیلم‌های با موضوع دفاع‌ مقدس بوده است.

او یكی از فیلمسازان نسل پس از انقلاب است كه نسبت به سینمای انقلاب اسلامی همواره نگاه خاص و ویژه‌ای داشته است.

اكران تازه‌ترین فیلم او یعنی «‌33 روز» بهانه خوبی شد تا نظر او را در رابطه با موضوع و محتوای فیلم بپرسیم، فیلمی كه پس از ایران در كشورهای دیگری همچون لبنان نیز اكران خواهد شد.

«33 روز» در جشنواره بیست و نهم فیلم فجر در چندین رشته نامزد شد و البته توانست سیمرغ بلورین بهترین جلوه‌های ویژه میدانی را نیز از آن خود كند.

«33 روز» در پی گفتن چه حرفی است؟

«33 روز» درمورد مقاومت نیروهای لبنانی و حزب‌الله است. بر اساس تاریخ معاصر، اسرائیلی‌ها می‌خواستند خیلی پیش از اینها به لبنان حمله كنند و حتی تا مرز رودخانه لیتوانی هم پیش آمدند، ولی نیروهای لبنانی برای این‌كه آنها را در عمل انجام شده قرار دهند، تا مرز اسرائیل پیش رفتند و اسرائیلی‌ها كه دیدند دستشان در این بازی رو شده است به بهانه گروگانگیری مجبور به شروع ناقص این جنگ شدند. قصه فیلم «33 روز» در یكی از روستاهای جنوبی لبنان می‌گذرد. روستایی كه سرنوشتی شبیه خرمشهر ما پیدا می‌كند و مردمی سراسر مقاوم دارد.

نخستین جرقه‌های ساخت این فیلم چگونه زده شد؟

فیلمنامه این اثر در زمان وقوع جنگ 33 روزه در خود لبنان توسط شهاب ملت‌خواه و جواد شمقدری نوشته شد و ظاهرا نخستین جرقه‌های آن در ذهن شمقدری و بر اثر گفت‌وگو با سید حسن‌ نصرالله زده شد.

و چگونه به شما رسید؟

شمقدری به‌رغم علاقه بسیار به ساخت این اثر، به دلیل مشغله‌كاری از آن سر باز زد و فیلمنامه اولیه را با نام «عروس لیتانی» به من سپرد. من بعد از خواندن فیلمنامه به آن علاقه‌مند شدم و با بازنویسی نهایی علی دادرس پروژه را كلید زدم.

این‌گونه كه گفتید، «33 روز» صبغه‌ای كاملا مستندگونه دارد. وجه افتراق این فیلم با یك اثر مستند در چیست؟

بار دراماتیك و عاطفی داستان. درامی عاشقی و خانوادگی در پس‌‌زمینه جنگ. اتفاقا ما به این مساله فكر كردیم و از آنجا كه نمی‌خواستیم یك اثر مستند بسازیم، به دنبال زاویه جدیدی برای ورود به قصه یك جنگ گشتیم. بر همین اساس ، ما 2 نفر از شخصیت‌ها را به صورت تالیفی در فیلمنامه اضافه كردیم كه این واقعه مصادف با عروسی یكی و همچنین مصادف با پدر شدن دیگر شخصیت اصلی داستان است.

به نظرتان كمی تكراری نیست؟

در ظاهر شاید این طور به نظر برسد، اما هرچه بیشتر پیش می‌رویم، متوجه می‌شویم كه این عشق ابعاد بزرگ‌تری به خود می‌گیرد و رنگ و بوی عشق یك ملت به میهنشان را پیدا می‌كند.

و با این احتساب «صادق» هم فقط یك نوزاد نیست! او چه كاركرد دیگری در این فیلم دارد؟

دقیقا همین‌طور است. صادق پسر تازه متولد شده محمد سروری، فرمانده منطقه عملیاتی، نماد و نشانه نسل جدید نیروهای مقاومت لبنان است. نوزادی كه در انتهای فیلم متولد می‌شود و با آغوش گرم مردم مواجه می‌گردد. مردم، این نوزاد تازه متولد شده را به مشابه نهال جوان انقلابشان محافظت می‌كنند.

در «33 روز» عشق به لبنان بیشتر جلوه‌گری می‌كند یا عشق به مقاومت؟

ما در جای جای این فیلم می‌بینیم، كه مردم به لبنان عشق می‌ورزند. اگر در نمادها و نشانه‌های در دست مردم توجه كنید، پرچم‌ها بیشتر پرچم لبنان است تا پرچم مقاومت. عشق اول این مردم خود لبنان است و انقلابشان انقلابی كاملا ملی است.

آیا این با آموزه‌های سیدحسن نصرالله و تصویر عمومی از انقلاب لبنان منافاتی ندارد؟

گرچه خود سیدحسن نصرالله هم به لبنان تعلق خاطر دارد، اما به هر حال، ما سعی كردیم خیلی قشری و عقیدتی به مساله نگاه نكنیم و عرق میهن‌دوستی مردم لبنان را به تصویر بكشیم.

راستی از پرچم‌ها و نمادها گفتید. همان‌طور كه می‌دانیم این فیلم بعد از پیروزی جنگ 33 روزه در لبنان ساخته شده است. با حضور پرچم‌های اسرائیلی در لوكیشن پایگاهتان مشكلی نداشتید؟

به نكته خوبی اشاره كردید! بعد از پیروزی اصلا چنین پادگانی در شهر وجود نداشت و ما مدرسه‌ای را در یكی از روستاهای شهر صور تبدیل به آن پایگاه اسرائیلی كردیم و اتفاقا مهم‌ترین مشكلمان در طول فیلمبرداری با پرچم اسرائیل بود.

مگر مردم منطقه توجیه نبودند كه گروه شما در حال فیلمبرداری است؟

در ابتدا نمی‌دانستند كه ما مشغول فیلمبرداری هستیم، اما بعدا كه متوجه شدند هم دست از مخالفت برنداشتند و اجازه نمی‌دادند پرچم اسرائیل بالای سر پادگان در حال اهتزاز باشد. با توافقات صورت گرفته ما مجبور شدیم كه هر روز صبح پرچم را بالا ببریم و بعد از اتمام فیلمبرداری آن را جمع كنیم. همچنین ما روی یكی از دیوارهای بسیار بزرگ پادگان، نقشه اسرائیل را كشیده بودیم و مجبور بودیم هر روز بعد از فیلمبرداری آن را با پارچه بسیار عظیمی بپوشانیم.

كار سختی بود؟

حقیقتا فیلمبرداری در چنان شرایطی وحشتناك بود. اما از آنجا كه مردم لبنان تا این حد از اسرائیل متنفر بودند و ما برای تفكر آنها احترام قائل بودیم شرایطشان را می‌پذیرفتیم و تحمل می‌كردیم.

فیلمبردارتان چطور؟ او هم با این شرایط سخت براحتی كنار آمد؟

در فیلم «33 روز» یكی از بهترین فیلمبردارهای سینمای ایران كنار من بود. حضور تورج منصوری در این پروژه، به معنی همراه داشتن انواع و اقسام تكنیك‌های پیشرفته فیلمبرداری است. وی قبلا هم در لبنان فیلمبرداری كرده و خیلی بهتر از من با شرایط كار در آنجا آشنا بود.

چرا این فیلمبرداری فوق‌العاده در بیست و نهمین دوره جشنواره فیلم فجر دیده نشد؟

به دلیل كج سلیقگی و بی‌‌توجهی.

یعنی شما به موفقیت فیلم در این زمینه اعتقاد داشتید؟

شورجه: این فیلم با توجه به قرابت و نزدیكی و دوستی مردم كشور ما با مردم لبنان، احساس عاطفی شیعه بودن را در آنها برمی‌انگیزد و این تعلق‌خاطر دوجانبه مردم را به‌سالن‌های سینما می‌كشاند‌

صد درصد. منصوری به ابزار كار آشنایی و تسلط كامل داشت و «33 روز» در كارنامه كاری‌اش چنان درخشان و متفاوت بود، كه بی‌توجهی به فیلمبرداری وی در جشنواره فجر، تعجب جمع كثیری را برانگیخت! صحنه‌های شب و تاریك «33 روز» بی‌نهایت هنرمندانه فیلمبرداری
شده است.

از گروه بازیگری این مجموعه بگویید.

ما به دلیل رئالیسم، واقعگرایی، رویكرد كلی فیلم و زبان و گویش یكدست از بازیگران عربی استفاده كردیم. همه بازیگران ما از لبنان و سوریه بودند كه به دلیل علاقه خاصشان به كشورشان، با طیب خاطر بازی در این نقش را پذیرفتند.

چرا ایرانی‌ها نه؟

اتفاقا من می‌خواستم كه نقش اول مردم، یعنی شخصیت محمد سروری، ایرانی باشد و حتی ریسك بالای لهجه را به جان خریده بودم، كه با تنی چند از هنرمندان موردنظر صحبت كردیم و به توافق نرسیدیم.

برای هدایت گروه بازیگرانتان مشكلی نداشتید؟

ما برای پیشگیری از این مشكل، یكی از پیشكسوتان سینمای لبنان ـ كه خود صاحب مدرسه‌ای سینمایی در لبنان است ـ را به عنوان بازیگردان استخدام كردیم. این فرد، هم در «كستینگ» (انتخاب بازیگر) به ما كمك كرد و هم باعث شد برای هدایت بازیگران فقط با یك نفر طرف باشیم و به مشكلی برنخوریم.

برای لهجه‌ها چطور؟ شما خودتان به تفاوت لهجه‌های لبنانی و عبری اشراف داشتید؟

نه. ما برای صحنه‌هایی كه بازیگران عرب ما نیاز به لهجه‌های یهودی و اسرائیلی داشتند یك آموزگار زبان عبری استخدام كردیم. مدیریت گویش نیز با او بود. این معلم لبنانی‌الاصل بود كه در كمپ اسرای اسرائیلی‌ها، عبری یاد گرفته بود.

روی خط باریكی قدم می‌گذاشتید! در طول كار به مشكل سیاسی برنخوردید؟

در ابتدا قرار بود نقش همسر محمد سروری را به خانم حنان ترك مصری بدهیم. ایشان هم با كمال میل این نقش را پذیرفتند و ما در صحبت‌های اولیه به توافق رسیدیم. دولت مصر به محض این‌كه متوجه این مساله شد ایشان را ممنوع‌الخروج كرد و پس از آن برای بازجویی به اداره استخبارات مصر برد. ما مدتی از ایشان بی‌خبر بودیم تا این‌كه پس از آزادی برای ما نامه‌ای نوشتند و شرح ماوقع دادند.

بعد از انقلاب مصر چطور؟ شرایط تغییر كرد؟

حنان ترك یكی از نیروهای انقلابی مصر محسوب می‌شود و حتی در تظاهرات میدان التحریر نیز حضور داشته است. وی مدام اطلاعیه‌هایی برای همراهی مردم با انقلاب مصر صادر می‌كند و همین باعث شده كه فیلم «33 روز» به دلیل پیشنهاد حضور این بازیگر در آن، با بازتاب مثبتی مواجه گردد.

آیا قرار است این فیلم در كشورهایی مانند مصر اكران عمومی شود؟

بله. ما تاكنون با كشورهایی همچون مصر، سوریه، لبنان، تركیه، یمن، سوریه و عراق مذاكره كرده‌ایم و قرار است به محض اتمام اكران فیلم در ایران و همچنین آرام شدن فضای كشورهای در حال انقلابی مانند تونس، نمایش آن را در كشورهای مورد نظر شروع كنیم.

آیا تاكنونی اكرانی در خارج از كشور داشته‌اید؟

بله. «33 روز» در هفته‌های فیلم سایر كشورها به نمایش در آمده و در جشنواره‌های مختلف از جمله جشنواره فیلم بغداد، اكرانی تك‌ سئانس داشته است.

كدام نسخه از فیلم در كشورهای مختلف به نمایش درخواهد آمد؟

نسخه اصلی با زبان عربی‌ كه برای قسمت‌های عبری‌اش هم زیرنویس عربی نوشته‌ایم. همچنین فیلم در بعضی از كشورها با زیرنویس انگلیسی روی پرده خواهد رفت.

دوبله چطور؟

فقط یك نسخه از فیلم به زبان فارسی برای اكران در ایران دوبله شده است و بقیه همگی زیرنویس می‌باشد.

از اكران ایران بگویید. چندی است كه اكثر كارگردان‌ها از نحوه و شرایط اكران فیلم‌هایشان ناراضی‌اند. شما چطور؟

گروه سینمایی استقلال متعلق به حوزه هنری است و یكی از بهترین گروه‌های اكرانی سینمای كشور به شمار می رود كه البته به تنهایی عامل موفقیت یا عدم موفقیت فیلمی نیست و تبلیغات و تیزرهای تلویزیونی و بنرهای خیابانی هم جای خود را دارند.

چقدر به گیشه «33 روز» امید دارید؟

این فیلم با توجه به قرابت و نزدیكی و دوستی مردم كشور ما با مردم لبنان، احساس عاطفی شیعه بودن را در آنها برمی‌انگیزد و این تعلق‌خاطر دوجانبه مردم را به سالن‌های سینما می‌كشاند. مردم متعهد ما به لبنان هم به چشم خرمشهر نگاه می‌كنند و با حضورشان در سینما از نفس مقاومت مردم لبنان استقبال خواهند كرد.

در پایان چه سخنی برای خوانندگان ما دارید؟

باید بگویم كه خوب است مردم با حضورشان در سالن‌های سینما از جامعه سینما و از فیلم‌های ارزشی و فاخر حمایت كنند. همچنین می‌شود فیلم‌ها را از سالن سینما به مدارس و دانشگاه‌ها كشاند و ما عوامل سازنده «33 روز» نیز برای حضور در جلسات نقد و بررسی آنها اعلام آمادگی و حضور می‌كنیم.

چهارشنبه 7/10/1390 - 11:19
اخبار
جام جم آنلاین: سخنگوی ستاد هدفمندی یارانه‌ها با اعلام حذف 10 میلیون نفر از یارانه‌بگیران در مرحله دوم اجرای این قانون، شایعات مطرح درباره حذف برخی گروه‌ها از دریافت یارانه نقدی را تاییدكرد.

در حالی كه دبیر ستاد هدفمندی یارانه‌ها جزئیات جدیدی از فاز دوم اجرای قانون را اعلام كرد، ابهاماتی در آن دیده می‌شود كه نیازمند بررسی و پاسخگویی شفاف در این زمینه است.

به گزارش خبرنگار جام‌جم، محمدرضا فرزین در تازه‌ترین اظهارنظر درباره چگونگی اجرای مرحله دوم قانون هدفمندی‌ یارانه‌ها اعلام كرد دولت درباره پرداخت یارانه نقدی و اصلاح قیمت حامل‌های انرژی تصمیماتی دارد كه هنوز نهایی نشده است.

فرزین بدون آن‌كه به جزئیات تصمیمات جدید دولت اشاره‌ای داشته باشد تنها به ذكر این نكته بسنده كرد كه در فاز بعدی قانون هدفمندی 10 میلیون دریافت‌كننده یارانه نقدی حذف می‌شوند.

براساس این گزارش، محمود احمدی‌نژاد، رییس‌جمهور چند روز قبل طی سخنانی از اقشار پردرآمد دریافت‌كننده یارانه نقدی درخواست كرد تا از دریافت یارانه انصراف دهند.

رییس‌جمهور تصریح كرد: در این زمینه با افراد مكاتبه خواهد شد تا نظر خود را نسبت به عدم دریافت یارانه نقدی اعلام كنند.

سخنگوی ستاد هدفمندی یارانه‌ها كه در گفت‌وگوی ویژه خبری در شبكه 2 سیما سخن می‌گفت؛ اشاره‌ای به اظهارات رئیس‌جمهور در خصوص مكاتبه با دریافت‌كنندگان پردرآمد یارانه نكرد.

وی گفت: هم‌اكنون 74 میلیون نفر یارانه نقدی دریافت می‌كنند كه قرار است در مرحله بعدی 10 میلیون نفر از دهك‌های بالای درآمدی از پرداخت یارانه نقدی حذف شوند.

وی ملاك مشخصی برای حذف این گروه اعلام نكرد و فقط به طور كلی گفت: چنانچه یارانه نقدی بین پنج تا 10 درصد درآمد ماهیانه فردی را تشكیل دهد، آن فرد نیاز به یارانه نخواهد داشت.

براساس این گزارش، طرح این موضوع یكی از ابهامات اساسی است كه در سخنان فرزین مشاهده می‌شود.

در حالی كه پیش از اجرای قانون در مرحله نخست نیز موضوع خوشه‌بندی دریافت‌كنندگان یارانه مطرح و سپس منتفی شد و ابهامات و اشكالات زیادی بر آن وارد بود، هم‌اكنون همان ابهامات گذشته مجددا ایجاد شده است.

از اظهارات جدید سخنگوی كارگروه تحول اقتصادی این گونه استنباط می‌شود كه به طور مثال چنانچه یك خانواده سه نفره ماهانه بیش از یك میلیون و 350 هزار تومان درآمد ماهانه داشته باشد مشمول یارانه نقدی در مرحله بعدی نخواهد شد.

این خانواده هم‌اكنون ماهانه مبلغ 135 هزار تومان یارانه نقدی دریافت می‌كند؛ اما هنوز مشخص نیست ملاك تعیین درآمد خانوارها چیست.

یكی از اشكالات احتمالی چنین تصمیمی آن است كه فقط حقوق‌بگیران در این حوزه با شفاف‌بودن درآمد و حقوقشان مشخص خواهند شد و به دلیل غیرشفاف بودن بخش عمده‌ای از اقتصاد كشور و نامشخص بودن درآمد كسبه، بازاری‌ها و كشاورزان و صاحبان مشاغل آزاد و شناسایی و تعیین 10 میلیون نفری كه در مرحله بعد باید از دریافت یارانه كنار گذاشته شوند، كار بسیار دشواری به نظر می‌رسد.

براساس این گزارش، چنانچه دولت بخواهد با سرپرستان خانوار10 میلیون نفر جمعیت دریافت‌كننده یارانه برای انصراف از دریافت یارانه نقدی مكاتبه نماید این موضوع مستلزم صرف وقت و هزینه بسیار زیادی است و به نظر می‌رسد ضروری است در این باره با ایجاد یك سامانه اینترنتی اقدام به نظرسنجی كرده تا دیدگاه‌ها و نظرات افكار عمومی و دریافت‌كنندگان یارانه نقدی را در این زمینه جویا شود تا براساس نتایج آن بتواند تصمیم مناسبی اتخاذ كند.

فرزین درباره نتایج اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها و تاثیر آن بر ایجاد عدالت اجتماعی تصریح كرد: با پرداخت یارانه نقدی به تمام دهك‌ها با توجه به این‌كه دهك اول 320 هزار تومان درآمد ماهانه دارد، درآمد ماهانه یك خانوار چهار نفره در این دهك 56 درصد افزایش پیدا كرده است.

وی با اشاره به این‌كه افزایش درآمد دهك دهم جامعه (اقشار برخوردار) پنج درصد بوده، تاكید كرد: با توجه به این نتایج این شیوه پرداخت به عدالت نزدیك‌تر بوده و مطالعات نشان می‌دهد با پرداخت یارانه نقدی، درآمد دهك‌های پایین 40 درصد افزایش یافته است.

كارشناسان در این باره اتفاق نظر دارند كه شفافیت و اطلاع‌رسانی بموقع و كامل درباره چگونگی فاز دوم قانون هدفمندی یارانه‌ها می‌تواند از بسیاری از تبعات و پیامدهای منفی احتمالی اجرای قانون جلوگیری كند و فضای جامعه و افكار عمومی با آمادگی كامل به سمت پذیرش اجرای قانون خواهد رفت.

طرح استفساریه مجلس برای اجرای صحیح قانون هدفمندی

براساس این گزارش، مجلس نیز روز گذشته طرح استفساریه‌ای را ازتصویب گذراند و براساس آن قانون مصوب قبلی خود را به طور شفاف مورد تفسیر قرار داد.

ماده 12 قانون هدفمندی یارانه‌ها تصریح می‌كند كه تمام منابع حاصل از اجرای قانون باید به حساب خاصی به عنوان هدفمندی یارانه‌ها منظور شود اما این ماده ظاهرا منشأ مشكلاتی در درون دولت و اختلافاتی میان دولت و مجلس درمورد تلقی از آن شده كه بر همین اساس مجلس روز گذشته تفسیر خود را از این ماده اعلام و به رای گذاشت تا جایی برای تفسیر متفاوت دولت باقی نماند.

ظاهرا دولت با تلقی خود از ماده مذكور همه درآمدهای قدیم و جدید را یكجا برای هدفمندی یارانه‌ها و پرداخت وجه به مردم دریافت می‌كند، از این رو در استفساریه مجلس آمده «مابه‌التفاوت قیمت قدیم با قیمت جدید باید به حساب هدفمندی یارانه‌ها واریز شود و درآمد مربوط به قیمت قدیم همچنان برای اجرای تعهدات شركت‌های آب، برق و گاز هزینه شود.»

استدلال نمایندگان در بررسی طرح مزبور این بود كه دولت با اختصاص كلی و یكجای درآمد هدفمندی یارانه‌ها به حساب هدفمندی باعث شده شركت‌های مرتبط با اجرای این قانون قدرت پاسخگویی به پیمانكاران طلبكار را نداشته باشند و در نتیجه خدمات‌رسانی و اجرای تعهدات در پروژه‌های برق، آب و گاز دچار اختلال شود، به طوری كه حتی برخی شركت‌ها توان پرداخت حقوق پرسنل خود را نداشته باشند.

بر این اساس دولت باید در زمینه اختصاص منابع درآمدی حاصل از هدفمندی یارانه‌ها به بخش‌های مندرج در قانون اقدام كند.

طرح مزبور كه با قید دوفوریت ارائه شده بود و فوریت آن در جلسه یكشنبه به تصویب رسید، در جلسه روز گذشته نمایندگان با اكثریت آرا به تصویب رسید.

زد و خورد نماینده دولت و نماینده مجلس

دیروز در جریان بررسی طرح استفساریه مجلس، بهروز مرادی رییس سازمان هدفمندسازی یارانه ها كه در مجلس حضور یافته بود با حسین حسینی ، نماینده فریمان درگیری فیزیكی پیدا كرد كه این اتفاق تعجب و تاسف نمایندگان را به دنبال داشت.

خبرنگار جام جم كه هنگام وقوع حادثه در مجلس بود گزارش داد زمانی كه مرادی در حال دفاع از عملكرد دولت بود نماینده فریمان به او می گوید : آماری كه می دهید به‌درد بخور نیست و رئیس سازمان هدفمندی یارانه ها متقابلا به حسینی گفت حرف‌هایش از آمارهای كوچه بازاری كه نمایندگان ارائه می دهند بهتر است، كه این مساله موجب بالاگرفتن بحث و تنش لفظی میان دو طرف می شود و در نهایت منجر به سیلی حسینی به مرادی و واكنش مرادی می شود.

در این اثنا مرادی واژه ای اهانت آمیز در باره مجلس بیان می كند كه بلافاصله واكنش رییس مجلس را به دنبال داشته و لاریجانی خواستار اخراج رئیس سازمان هدفمندی یارانه ها از مجلس می شود.

با این حال كوهكن عضو هیات مدیره مجلس پس از پایان این مناقشه اعلام كرد نماینده فریمان و رئیس سازمان هدفمندی یارانه ها نهایتا همدیگر را بوسیده اند و ماجرا تمام شده است.

اگر چه چند ساعت بعد، مرادی در بیانیه ای با شرح ماجرا و انتقاد از رفتار رئیس مجلس اعلام کرد، از حقوق خود در این زمینه نخواهد گذشت.

اختلاف وزارت نیرو با خزانه

براساس این گزارش، پس از اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها، به دلیل عدم واریز درآمد حاصل از فروش برق و آب به حساب خزانه‌داری، وزارت نیرو عملا نتوانست سهم خود از این منبع درآمدی را كسب كند، از این رو شركت‌های آب و فاضلاب و برق توان پرداخت مطالبات كاركنان و پیمانكاران خود را ندارند.

از یك سال پیش تاكنون وزارت نیرو در این زمینه در چالش با وزارت اقتصاد به سر می‌برد و با برگزاری چند نشست پی‌درپی میان وزیران نیرو و اقتصاد و با وجود دستور رئیس‌جمهور بر حل موضوع، این مساله میان دو وزارتخانه همچنان لاینحل باقی مانده است و وزارت نیرو نتوانسته مطالبات خود از این درآمدها را از خزانه‌داری كل كشور دریافت كند. مطالبات پیمانكاران بخش برق از دولت حدود 5000 میلیارد تومان بود كه با پرداخت 2000 میلیارد تومان 3000 میلیارد تومان دیگر آن هنوز باقی مانده است.

چهارشنبه 7/10/1390 - 11:16
اخبار
جام جم آنلاین: زمزمه آغاز مرحله دیگر قانون هدفمندی یارانه‌ها برای قطع كامل یارانه آرد و افزایش دوباره قیمت نان در حال شنیده شدن است.

مدیرعامل شركت بازرگانی دولتی ایران اخیرا در نشستی مطبوعاتی اعلام كرد در صورتی كه دولت هزینه‌های تحمیلی به حوزه گندم و آرد را نپذیرد، چاره‌ای جز افزایش قیمت نان در سال آینده نخواهیم داشت، البته وی تعیین نرخ جدید برای نان در سال 91 را موكول به تصمیم اسفند ماه و شرایط خاص سال آینده دانست.

براساس تصمیمات گرفته شده قرار بر این است كه قیمت نان نیز از این پس از سوی اتحادیه نانوایان تعیین شود، تشكلی كه بارها بر ناعادلانه بودن قیمت نان با توجه به افزایش هزینه‌های نانوایان انتقاد داشته است.

بدون شك واقعی شدن قیمت نان به نفع اقتصاد كشور است زیرا هدفمندسازی یارانه‌ها نیز توانسته ضایعات نان را تا حد قابل توجهی كاهش دهد اما این كاهش در مصرف مردم رخ نداده بلكه فقط ضایعات را كاهش داده زیرا نان قوت غالب مردم است و به گفته كارشناسان مركز پژوهش‌های غلات، براساس اطلاعات جمع‌آوری شده پس از اصلاح قیمت‌ها به واسطه اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها در بهمن و اسفند 89 اگرچه مصرف گندم در كشور حدود 31 درصد كاهش یافته است اما این كاهش به معنای تنزل مصرف نان نبوده بلكه نشان‌دهنده كاهش ضایعات در این حوزه است.

آنچه مسلم است عمده‌ترین گروه غذایی در تامین انرژی و پروتئین دریافتی روزانه نان است كه حدود 40 درصد انرژی مورد نیاز را تامین می‌كند.

پیش از حذف یارانه‌ها پایین بودن قیمت آرد و نان باعث شده بود تا به دلیل پایین بودن كیفیت آردهای تحویلی و نبود رقابت در میان نانوایان برای پخت نان باكیفیت‌تر و نبود توجه كافی مصرف‌كنندگان به استفاده بهینه نان، میزان دورریز نان افزایش یابد، اما با اصلاح قیمت نان آثار آن حتی در ماه‌های ابتدایی اجرا تا حدودی مشهود بود، هرچند در برخی از مناطق هنوز مردم نسبت به كیفیت نان پخت شده انتقاد دارند، اما در مجموع بررسی عملكرد شبكه‌های جمع‌آوری ضایعات نان در كشور نشان می‌دهد كه حجم ضایعات به میزان قابل ملاحظه‌ای كاهش یافته است.

ارتقاء كیفیت آرد

پیش از اجرای طرح هدفمندی، نانوایی‌ها دارای سهمیه آرد دولتی بودند كه در انتخاب نوع آرد دخیل نبودند، اما درحال‌حاضر نانواها در انتخاب نوع آرد و كارخانه آرد، دارای اختیار هستند و می‌توانند آرد با كیفیت خریداری كنند.

با توجه به فضای رقابتی ایجاد شده، نانواها در حال حاضر مجبورند برای حفظ مشتریان خود نان با كیفیت عرضه كنند و این رقابت حتی در كارخانه‌های تولید آرد برای ارتقای سطح كیفیت دیده می‌شود و اگر پیش از این خرید گندم به صورت انحصاری توسط شركت بازرگانی دولتی انجام می‌شد، اما اكنون برای خرید گندم بخش خصوصی و كارخانه‌های تولید آرد، ورود پیدا كرده و می‌توانند به طور مستقیم گندم مرغوب را از كشاورزان خریداری كنند، در نتیجه طبیعی است كه كارخانه‌های تولید آرد نیز در چنین فضای رقابتی باید آرد با كیفیت به نانوایان عرضه كنند.

همچنین با اجرای طرح هدفمندی یارانه‌ها اصناف و صنایع غذایی فعال در زمینه تولید فرآورده‌های حاصل از گندم مانند ماكارونی، بیسكویت، نشاسته، گلوكز و شیرینی كه قبلا آرد خود را به صورت سهمیه‌ای از دولت دریافت می‌كردند، در حال حاضر تامین آرد مصرفی به خودشان واگذار شده تا آرد مورد نیازشان را به ‌صورت مستقیم از كارخانجات آردسازی تهیه كنند.

كیفیت تولید گندم

بحث ارتقای تولید و مصرف در زنجیره گندم، آرد و نان، از مزرعه تا سفره مردم را شامل می‌شود و برای آن‌كه نتیجه نهایی كه همان تولید نان كیفی است، از هر نظر مورد ر ضایت مشتری باشد، حلقه اولیه این زنجیره كه مربوط به تولید گندم می‌شود باید مورد توجه قرار گیرد، زیرا یكی از نكاتی كه به صورت مستقیم روی كیفیت نان تاثیر می‌گذارد كیفی بودن و میزان سلامت گندم تولید شده در كشور است و متولیان تولید گندم باید برای رسیدن به این مهم، اصلاح نژاد گندم و كیفی‌سازی آن را در دستور كار قرار دهند.

اگرچه به گفته مسوولان وزارت جهاد كشاورزی از حدود 10 سال پیش اقداماتی در راستای ارتقای كیفیت گندم تولید شده در كشور صورت گرفته، اما هنوز برخی از كارخانه‌های تولید آرد از كیفیت گندم‌های تولیدی كشور راضی نیستند.

خلیلیان وزیر جهاد كشاورزی می‌گوید: سعی ما بر این است كه واریته‌های كیفی و مناسب را همه ساله تكثیر كنیم و در اختیار كشاورزان قرار دهیم تا در سطح وسیع كشت شود و در راستای كیفی‌سازی تولید گندم، وزارت جهاد كشاورزی همه ساله حدود دو الی سه رقم واریته جدید را در اختیار كشاورزان قرار می‌دهد.

محمدعلی نیكبخت معاون وزیر جهاد كشاورزی نیز در این‌باره به جام‌جم گفت: كارگروه ویژه كیفیت نان به‌طور فعال موضوع كیفیت، ارتقاء و رضایت شهروندان را پیگیری و مورد ارزیابی قرار می‌دهد، این كارگروه شامل نمایندگانی از شركت مادرتخصصی بازرگانی دولتی ایران، سازمان حمایت از مصرف‌كننده و تولید‌كننده، سازمان استاندارد، اتحادیه نانوایان استان، انجمن صنفی كارخانجات آردسازی استان و كمیسیون تعزیرات آرد و نان است كه با برگزاری جلسات متعدد راهكار افزایش كیفی نان را در تامین گندم كیفی جهت تولید آرد مرغوب خبازان پیگیری می‌كنند و تاكنون نیز اقدامات خوبی صورت گرفته است.

قبادی معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز درباره این‌كه ارتقای استاندارد گندم، آرد و نان چه زمانی نهایی و مصوب می‌شود، گفت: سازمان ملی استاندارد ایران متولی این كار است، چراكه شركت بازرگانی دولتی ایران دستورالعمل پیشنهادی خود را به این سازمان ارائه كرده و مقرر شده تا تصمیم‌گیری نهایی درخصوص آن در این سازمان صورت گیرد.

حال باید منتظر ماند تا اثرات برنامه‌ریزی و اقدامات انجام شده برای رقابتی كردن تولید مشهودتر شود و باید دید نقشه راه كیفیت نان كه در شورای اقتصاد به تصویب رسیده است تا چه حد می‌تواند زنجیره تولید گندم، آرد و نان را برای رسیدن به نقطه مطلوب و استاندارد‌های جهانی نزدیك‌تر كند.

چهارشنبه 7/10/1390 - 11:16
ادبی هنری
جام جم آنلاین: اکسپو آثار فاخر هنرهای اسلامی شامل نقاشی، خط نقاشی و خوشنویسی تا روز جمعه ۹ دی‌ماه در تالار آبی مجموعه تاریخی نیاوران برپا است.

در این اکسپو که تا روز جمعه ۹ دی‌ ماه دایر است بیش از 100 اثر تاریخی از 40 هنرمند در حوزه‌های نقاشی ، خط  و خط نقاشی به نمایش گذاشته شده است.

جلسه نقد و بررسی آثار هنرهای اسلامی با حضور بهنام کامرانی،‌نصرالله افجه‌ای و صادق تبریزی روز پنج‌شنبه هشتم دی‌ماه ساعت ۱۷ در تالار آبی کاخ نیاوران برگزار می‌شود و روز جمعه ۹ دی نیز مراسم اختتامیه این نمایشگاه و اکسپو ساعت ۱۶ در همین تالار برگزار خواهد شد.

این نمایشگاه به همت موسسه پژوهشی اسلامی آوای باران و مجموعه هنری گوهران برگزار شده است.

نمایشگاه «صد سال پوستر فیلم در ایران» برپا می‌شود

مدیر انجمن طراحان گرافیك از برپایی نمایشگاهی با عنوان «صد سال پوستر فیلم در ایران» خبر داد.

امرالله فرهادی گفت: چندی پیش کتاب «صد سال اعلان و پوستر فیلم در ایران» به کوشش مسعود مهرابی در خانه هنرمندان ایران رونمایی شد که این کتاب با همکاری نشر نظر منتشر شد اکنون منتخبی از آثار این کتاب را در گالری ویژه به نمایش خواهیم گذاشت.

وی افزود: مسعود مهرابی ۵۰ پوستر از این کتاب را انتخاب کرده‌اند که روز جمعه ۹ دی‌ماه در گالری ویژه به نمایش گذاشته می‌شود و به مدت یک هفته برپا خواهد بود.

در بخشی از مقدمه کتاب «صد سال اعلان و پوستر فیلم در ایران» آمده است: «مجموعه‌ پیش رو، فقط تاریخ یک قرن گرافیک و روایت تصویری یک قرن سینما در ایران نیست که تاریخ طرد، پذیرش، سکون، تلاطم، افراط و تفریط اجتماعی و فرهنگی یک ملت نیز هست؛ انبانی‌ پر متاع برای اهل تحلیل و تفسیر و گزارش تجربه‌های انسانی یک سرزمین.  تاریخ پوستر فیلم در ایران، کم از تاریخ سینمایش ندارد؛ فیلم به فیلم، شانه به شانه و همسان. همراه با کژی و کاستی و تقلید، توأم با نمونه‌هایی درخشان و زیبا که امید را تداوم بخشیده‌اند. نشانه‌های حضور پوستر فیلم در سینمای ایران با قدمت تاریخی بیش‌تر نسبت به «تاریخ سینمای ایران» ، اما چون آن  زیر دو سرفصل عمده‌ قبل و بعد از انقلاب اسلامی جای می‌گیرد.»

این نمایشگاه روز جمعه نهم دی‌ماه  ساعت 17 در گالری ویژه به گشایش می‌یابد و تا  16 دی‌ماه از ساعت 9 صبح تا 19 ادامه خواهد داشت.

عكس‌های «چند روز پس از آن روز» در خانه هنرمندان

نمایشگاهی از عکس‌های محمدرضا معصومی با عنوان «چند روز پس از آن روز» در خانه هنرمندان ایران برگزار می‌شود. 

این نمایشگاه عکس نگاهی به دو مراسم عاشورایی استان اصفهان (نوش‌آباد کاشان و شاکرم اصفهان) دارد.

نمایشگاه «چند روز پس از آن روز» روز جمعه 9 دی‌ماه  در محل نگارخانه نامی خانه هنرمندان افتتاح می‌شود و تا 16 دی‌ماه ادامه خواهد داشت.

محمد رضا معصومی درباره این مجموعه عکس‌ها گفت: شاید تعزیه‌ها را بتوان بزرگترین گردهم‌آیی‌های آیینی - مذهبی ایران زمین نامید؛ مراسمی که با حفظ چهارچوب اصلی‌اش سخت متاثر از اقلیم برگزاری‌اش است.

استان اصفهان یکی از مناطقی است که این هنر آیینی به طور گسترده در جای جای آن اجرا می‌شود و می‌توان با عنایت به آمار غیر رسمی تعداد هنروران آن را بین پانصد تا هزار نفر برآورد کرد.

15 اثر به نمایش در آمده در این نمایشگاه حاصل نگاهی گذرا به مراسم شهرهای نوش‌آباد کاشان و امامزاده شاکرم (شاه کرم) اصفهان است که فقط توانسته گوشه‌ای از متن و حاشیه این رویداد مذهبی ـ آیینی را از زمان و مکانش برباید و در زمان و مکانی دیگر به نمایش بیاورد.

هشتمین دوسالانه ملی نقاشی ایران

مراسم افتتاحیه هشتمین دوسالانه نقاشی با حضور هنرمندان و مسوولان هنری ساعت 16 روز پنجشنبه هشتم دی‌ماه  در موسسه فرهنگی هنری صبا برگزار می‌شود. 

این دوسالانه با برگزاری کارگاه‌های نقاشی در نیشابور آغاز شد و 40 هنرمند در تاریخ‌های چهارم و پنجم دی‌ماه با موضوع « نگاهی نو به مکتب هرات » با راهنمایی یوری دولان از اسلواکی ، احمد خلیلی فرد و داریوش حسینی در کاروانسرای عباسی نیشابور آثاری خلق کردند.

مراسم پایانی بخش کارگاه‌های دوسالانه نقاشی نیز با معرفی برگزیدگان در تاریخ هفتم دی‌ماه در مشهد برگزار می‌شود و نمایشگاه منتخب آثار کارگاهها نیز در این روز در گالری آرتین مشهد آغاز خواهد شد.

در هشتمین دوسالانه ملی نقاشی ایران 317 اثر از 217 هنرمند به نمایش گذاشته می‌شود که 131 اثر با موضوع « نگاهی نو به مکتب هرات » و 186 اثر با موضوع آزاد است و در بخش استادان 50 اثر از نقاشان پیشکسوت به نمایش گذاشته می‌شود.

هشتمین دوسالانه ملی نقاشی ایران از سوی مرکز هنرهای تجسمی با همکاری موسسه توسعه هنرهای تجسمی معاصر، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی و موسسه فرهنگی هنری صبا برگزار می شود.

برپایی نمایشگاه نقاشی آبرنگ در گالری شکوه

تازه‌ترین آثار نقاشی سیاوش مظلومی‌پور از 9 دی‌ماه در گالری «شکوه» به نمایش درمی‌آید.

مظلومی‌پور در آستانه 60 سالگی، ‌21 نقاشی آبرنگ را که تا به حال دیده نشده و طی سال جاری خلق کرده است، به تماشای مردم می‌گذارد. همچون همیشه موضوع آثار مظلومی‌پور درباره مردم، آداب و رسوم و رفتارهای آنها در اقصی نقاط ایران است.

تابلوها لبریز از رنگ و حرکتند و گویا نقاش با خلق این نقاشی‌ها در پی ثبت تاریخی یک آیین سنتی بوده است.

این شاید پنجاهمین نمایشگاه انفرادی مظلومی‌پور باشد که آثارش علاوه بر ایران، پیش‌تر در فرانسه، آلمان،‌ آمریکا، کانادا، مالزی و ... به نمایش درآمده است.

آثاری که از او در گالری شکوه به دیوار می‌رود، شامل دو بخش آبرنگ‌های روی بوم و نقاشی‌هایی است که روی کاغذ مخصوص آبرنگ خلق شده‌اند.

ابعاد آثار نیز از 120×80 تا 70×50 متغیر است.

علاقه‌مندان می توانند همه روزه از ساعت 16 تا 20 از این آثار در گالری شکوه واقع در چهارراه فرمانیه، بلوار شهید اندرزگو، خیابان سلیمی شمالی،‌ کوچه امیر نوری، شماره 19 دیدن کنند. ( فارس - ایسنا)

چهارشنبه 7/10/1390 - 11:15
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته