• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 3839
تعداد نظرات : 784
زمان آخرین مطلب : 4442روز قبل
موفقیت و مدیریت
 
شاید در نگاه اول، مطالعه کردن امری ساده و کاری راحت به نظر برسد. ولی مثل خیلی از مسائل ساده زندگی روزمره اگر بخواهید آن را به بهترین و کاملترین شکل انجام دهید، باید نکات زیادی را رعایت کنید؛ چون ما قصد نداریم با ارائه یک کتاب 20 جلدی درباره عادتهای غلط و روشهای صحیح مطالعه، رنگ و رویتان را زرد و سلسله اعصاب تان را ضعیف کنیم. بنابراین به ذکر چند مورد اساسی و کارآمد و مختصر و مفید اکتفا میکنیم تا عادتهای غلط مطالعه مثل اجناس چینی بیکیفیت، نتوانند خودشان را به عنوان عادتهای اصلی و مفید مطالعه، به شما قالب کنند!

1- حسن کچل هم به کمک مادرش و سیبهایی که روی زمین چید و او را از خانه بیرون بُرد، توانست از یک آدم تنبل که دائم در حال خوابیدن و دراز کشیدن بود، به قهرمان ملی شهرشان تبدیل شود. آن وقت شما هنوز هم دراز میکشید و مطالعه میکنید؟ این یکی از عادتهای غلط مطالعه است که باعث میشود مطالبی که خواندید، در شکم یا کف حلقتان انباشته شود و به مغزتان نرسد! مطالعه در حالتهای غیرافقی و ثابت به شدت توصیه میشود. در حال راهرفتن درسخواندن، برای جیب شما ضرر دارد، چون به احتمال زیاد در مسیر حرکت، به اشیاء و موانع زیادی برخورد میکنید که اگر حتی سه موردش هم گلدانهای چینی و بشقابهای زیرخاکی مامان جان و کنترل تلویزیون و لپتاب بابا جان باشد، پول توجیبی‌‌تان برای مدت شش ماه به باد میرود!

2- البته بلند بلند درس خواندن، جزو روشهای غلط مطالعه است ولی ممکن است باعث شود یکی از همسایهها که اتفاقاً استودیوی ضبط موسیقی و CD دارد، صدایتان را میشنود و تشخیص دهد شما میتوانید خیلی زود به خواننده محبوب نسل جوان تبدیل شوید و با بستن یک قرارداد مادامالعمر، هم پولدارتان کند و هم شما را از پله‌‌‌های ترقی بالا ببرد! 

اما اگر یک هفته با صدای بلند درس خواندید، ولی نه تنها پیشنهادی نداشتید، بلکه مرتب ناله و نفرین همسایههای بدخواب نثارتان شد، حداقل توی دلتان بخوانید تا شاید بتوانید در دانشگاه قبول شوید و با مدرکتان یک کار خوب پیدا کنید و پس از جمع کردن پولهایتان، تارهای صوتیتان را عمل کنید و اینطوری خواننده محبوب نسل جوان شوید!

3- خواب مناسب، تأثیر مثبتی روی مطالعه و کیفیت آن دارد. پس سعی کنید هر شب به اندازه بخوابید و از شبزندهداری حتی به دلایل موجه و مثبت خودداری کنید. محققان خواب شب 7 ساعته را توصیه کردند، بنابراین حتی اگر در خواب، کابوس هم دیدید و مثلاً مشاهده کردید که غول کنکور با قیافه نتراشیده و هیکل نخراشیده دنبالتان است، سعی کنید حداقل تا 7 ساعت از دستش فرار کنید و از خواب نپرید تا فردایش بازده مطالعاتیتان حسابی بالا برود!

4- سعی کنید در محل ثابت و زمانهای ثابتی مطالعه کنید. فراموش نکنید یکی از دلایلی که باعث شد مارکوپلو با وجود همه جهانگردیها و افتخاراتی که در این راه کسب کرد، در کنکور قبول نشود، این بود که طفلکی دائم در حال سفر بود و هر روز از شهری به شهر دیگر و از کشوری به کشور دیگر میرفت و به هیچ عنوان نمیتوانست در محل ثابتی شش ماه بنشیند و مطالعه کند!

5- برای قبول شدن در کنکور، مطالعه لازم است ولی کافی نیست. در کنار مطالعه، تستزنی هم لازم است تا در کنار مطالعه و کار فکری، کار عملی هم داشته باشید و دستهایتان هم به چالاکی فکرتان شود.

یکی را گفتند، عالم بیعمل به چه ماند؟ گفت: به زنبور عسل!
حکایت به روز شده: 

یکی را گفتند داوطلب پُرمطالعه تست نزن به چه ماند؟ گفت: به زنبوری که برای عسل فروشیها عسل تولید می‌‌کند .... بابا! صد رحمت به همان عالم بیعمل قدیم خودمان!

6- اعتماد بهنفس داشتن در هر کاری مفید است، حتی در مطالعه کردن! چون اگر اعتماد بهنفس وجود نداشته باشد، داوطلبی که کتابی را 10 بار خوانده و تقریباً حتی جای تمام حروف و تصاویر و لکههای شکلات و آبگوشت و آبمیوهای که روی صفحات کتاب افتاده را حفظ است، ممکن است دچار این توهم شود که مطالعهاش کافی نبوده و هر لحظه ممکن است سؤالی را ببیند که جوابش تا نوک قلماش می آید ولی پایینتر، نه!

بنابراین اعتماد بهنفستان را در هنگام مطالعه حفظ کرده و حواستان به آن هم باشد. 

جمله قصار ادیسون، قبل از مطالعه این مطلب: نوآوری و موفقیت عبارت است از یک درصد استعداد و نوآوری و 99درصد تلاش و پشتکار و عرق ریختن.

جمله قصار ادیسون، بعد از مطالعه این مطلب: نوآوری و موفقیت عبارت است از یک درصد استعداد و 50درصد تلاش و پشتکار و 49درصد اعتماد به نفس
يکشنبه 3/7/1390 - 3:4
آموزش و تحقيقات

هنگامی که به اطراف خود مینگرید، امکان دارد اطلاعاتی که توسط دو چشم خود دریافت میکنید، با هم مغایر باشند. آیا میدانید در اینگونه موارد مغزتان چگونه رفتار میکند؟ آیا گیرندههایی که در مغز قرار دارند، مستقل از هم عمل میکنند یا متأثر از یکدیگرند؟ با انجام آزمایش زیر خواهید فهمید که هر یک از دو چشم چگونه بر دیگری تأثیر میگذارند.

تکهای کاغذ را به صورت نواری به عرض تقریبی 4/6 سانتیمتر و طول تقریبی 28 سانتیمتر ببرید. این نوار را پیچانده و با آن لوله ای به قطر 5/1سانتیمتر و طول 28 سانتیمتر بسازید.

آزمایش اول: سوراخی روی دست

لوله را در دست راست خود نگه دارید. در حالی که هر دو چشم خود را باز نگه داشتهاید، با چشم راست به درون لوله نگاه کنید. حال کف دست چپ خود را جلوی صورت آورده و در سمت چپ لوله نگه دارید.
در کف دست خود یک سوراخ خواهید دید. در واقع یکی از چشمها یک دست و دیگری یک سوراخ میبیند.
چشم و مغز شما دو تصویر را با هم ترکیب کرده و یک دست با سوراخی در وسط آن میآفریند!
آزمایش دوم: همپوشانی نقاط

دو لوله کاغذی برداشته و روی دو چشم خود نگه دارید و از درون آنها به پرده سفید (یا دیوار سفید) نگاه کنید. ابتدا یکی از دو چشم را بسته، سپس باز کنید و دیگری را ببندید. آیا روشنی نقطهای که از درون لولهها میبینید، با هر دو چشم یکسان است؟
لولههای کاغذی را حرکت دهید تا قسمتی از دو نقطه روشن روی هم بیفتد. توجه کنید که آن قسمت پرنورتر است.
نقطهها را بهطور کامل روی هم بیاندازید. آیا نقطه ترکیبی، روشنتر از نقاط تنها به نظر میرسد؟
وقتی فقط بخشی از دو نقطه را روی هم میاندازید، چشم و مغز شما نتیجه میگیرند که مجموع دو نقطه روشن باید از یک نقطه تنها روشنتر به نظر برسند. وقتی دو نقطه به طور کامل روی هم میافتند، به نظر می‌‌رسد که مغز شما یکی از آنها را نادیده میگیرد.
آزمایش سوم: دایرهها یا بیضیها

یکی از لولههای کاغذی مدور را روی یک چشم و لولهای که سطح مقطع آن را به صورت بیضی در آوردهاید را روی چشم دیگر بگذارید. با دو لوله به دیوار سفید نگاه کرده و نقاط روشن را روی هم قرار دهید. دایره میبینید یا بیضی؟ جای لولهها را با یکدیگر عوض کرده و آزمایش را تکرار کنید. اگر شما در ابتدا فقط دایره را میدیدید، حال فقط بیضی را میبینید.
مغز و چشمان شما در ادغام کردن تصاویر مشکل دارند. بیشتر اشخاص یک چشم غالب دارند. مغز این افراد تصویری که از چشم غالب میآید را انتخاب میکند. بعضی از افراد هم چشم غالب ندارند و بنابراین دو شکل روی هم افتاده را میبینند. بهترین بازیکنان بیسبال چشم غالبی ندارند.
آزمایش چهار: روشنتر یا تاریکتر؟

یکی از لولههایی را که با ورق کاغذ کامل ساختهاید را برداشته و جلوی یکی از چشمانتان بگیرید و در حالی که هر دو چشمتان باز است، به دیوار سفید نگاه کنید. توجه کنید که نقطه نوری را که از درون لوله میبینید، روشنتر از بدنه لوله به نظر میرسد.
همین کار را با استفاده از لولهای که از نوار باریک کاغذی درست کردهاید، انجام دهید. توجه کنید که نقطه روشن، اینبار تاریکتر از بدنه لوله است. 

گیرندههای نوری درون چشم شما، به محض دریافت نور، سیگنالی به مغزتان میفرستند. گیرندهای که نور را دریافت میکند، به گیرنده‌‌های مجاور نیز سیگنالهایی میفرستد که باعث می شود حساسیتشان را نسبت به نور از دست بدهند. وقتی بدون لوله به دیوار سفید مینگرید، یک زمینه با روشنایی یکنواخت میبینید. زیرا همه گیرندهها به طور مساوی تحریک شدهاند. زمانی که شما از درون لولهای که با ورق کاغذی کامل درست شده است نگاه میکنید، نقطه روشن با حلقه تاریک محاصره شده است. چون گیرندههای مرکز شبکیه توسط سیگنالهای حلقهی تاریک بازداشته نشدهاند، نقطه روشنتر به نظر می رسد. 

در مقابل از دیوارههای لوله ساخته شده از نوار باریک کاغذی، نور میتابد. وقتی از طریق این لوله (با دیوارههای نازک) نگاه میکنید، نقطه، تاریکتر به نظر میرسد. زیرا نوری که از دیوارههای لوله میتابد، حساسیت گیرندههای مرکز شبکیه شما را میکاهد.

پس نتیجه میگیریم مغز ما اطلاعات دریافت شده توسط چشمهایمان را به طور شگفتانگیزی با هم ترکیب میکند
يکشنبه 3/7/1390 - 2:51
تاریخ
ساعت وسیلهای برای اندازه گیری زمان است. ساعت با فرم نوینش (24 ساعتی) حداقل از قرن پانزدهم مورد استفاده قرار گرفته است. 

تاریخچه: حدود شش قرن قبل از میلاد، بابلیها «در عصر امپراطوری روم» چند مورد ابداعی از خود به جای گذاشتهاند که امروزه نیز مورد استفاده کلیه کشورهاست. مرسوم داشتن هفت روز هفته و تعیین عدد پایه 60 برای ساعت، از یادگارهای بابلیها به شمار میرود. بابلیها عقیده داشتند چون عدد 60 به اعداد 1 ، 2 ، 3 ، 5 ، 6 ، 10، 15 ، 20 ، 30 قابل تقسیم است، لذا این عدد را پایه در نظر گرفته و مبنای تقسیمبندی ساعت قرار دادند. همچنین تقسیمبندی دایره به 360 درجه «مضربی از 60» از کارهای بابلیها میباشد.

انواع ساعات ابتدایی: بد نیست بدانیم که در گذشته، بشر برای دانستن وقت و ایام، با توجه به تجربه و دانش زمانه، ساعتهایی را اختراع کرده و مورد استفاده قرار داده است که مهمترین آنها عبارت بوده از: 

ساعت سایهای: مصریان قدیم ساعتی ساختند که به آن ساعت سایهای میگفتند. این ساعت به گونهای بود که سایهقطعهای چوب عمودی برروی یک قطعه چوب افقی میافتد و زمان را با آن اندازه میگرفتند.

به نظر شما استفاده از این ساعت چه مشکلاتی داشت؟
در روزهای ابری و یا به هنگام شب، مصریان قدیم چگونه زمان را حساب می‏کردند؟

ساعت آفتابی: در ساعت خورشیدی، میلهای عمودی بر سطح افقی نصب میشده است. با اندازه گیری سایه آن میله، زمان معلوم میشده است.

ساعت شنی یا ماسهای: از دو حباب شیشهای چسبیده به هم تشکیل میشده که میان آن، سوراخ باریکی برای رد شدن شن یا ماسه تعبیه میکردند تا شنها بتدریج از حباب بالا به حباب پایین جمع شود. بعد ظرف را وارونه میکردند و همان عمل تکرار میشد. با معلوم شدن تعداد دفعات جابهجا شده شنها در حبابها، حدود تقریبی زمان مشخص میگردید.

ساعت شمعی: در این نوع ساعت، بدنه شمع مدرج میشد و با سوختن شمع و کوتاه شدن آن، زمان را محاسبه میکردند.
همانطور که دیدید، همه ساعت‏های ابتدایی، مشکلاتی داشتند. بعضی از آنها در شب کاربرد نداشتند و بعضی‏ نیاز داشتند که یک نفر همیشه مراقب آن باشد. مثلاً در ساعت شمعی اگر شعله شمع خاموش می‏شد، زمان را اشتباه می‏کردند.
اشکال جدیدتر ساعت: با پیشرفت علم و دانش بشری، به تدریج ساعتهای دقیقتر مکانیکی، وزنهای، فنردار، برقی، باطریدار و کامپیوتری جای ساعتهای آبی،آفتابی و ماسهای را گرفتند. مخصوصاً از زمان استفاده انسان از فنر جهت راه انداختن چرخهای دندانهدار، که به ساعتشمار و دقیقه و حتی ثانیهشمار متصل هستند، سنجش دقیق زمان برای همه به طور ساده امکان پذیر شد. در اوایل قرن شانزدهم، اولین ساعت مچی آهنی که نسبتاً زمخت بوده، توسط یک نفر آلمانی ساخته شد. بعدها اواخر قرن هجدهم با استفاده از فنر و چرخدندانههای بسیارکوچک، امکان ساختن ساعتهای مچی ظریف به وجود آمد، به طوری که اولین ساعتهای مچی شبیه ساعتهای امروزی در کشور سوئیس «از سالهای 1790 به بعد» ساخته شد. 

بین سالهای 1865 تا 1868، بزرگترین، حجیمترین و جسیمترین ساعت دیواری جهان در کلیسای سن پیر در فرانسه نصب شد. ارتفاع ساعت 1/12 متر، عرض آن 09/6 متر و ضخامتش 7/2 متر بوده که از 90000 قطعه تشکیل یافته است.در مقابل بزرگترین ساعت،ظریفترین ساعت دنیا فقط 98/0 میلیمتر قطر دارد. تکنولوژی امروزی، انسان را قادر ساخته تا ساعتهای بسیار ظریف و دقیق مکانیکی تمام الکترونیکی، کامپیوتری و حتی اتمی بسازد
يکشنبه 3/7/1390 - 2:48
دانستنی های علمی
سنگ تولد چیست؟

بسیاری از جوامع اولیه‌‌ی بدوی بر این اعتقاد بودند که همراه داشتن اشیای گرانبهایی همچون جواهر کمیاب نیروی عجیب، مرموز و خارقالعادهای به آنها میبخشد. حتی شماری از سنگهای قدیمی را دارای خواصی نظیر جلوگیری از بیمار شدن یا معالج بیماریها میپنداشتند. استفاده از سنگهای تولد از قرن 16 میلادی متداول شد. سنگهای قیمتیای که به صورت سنتی، نماد تولد به شمار میروند عبارتند از: ماه ژانویه= لعل قرمز ، ماه فوریه= یاقوت ارغوانی، ماه مارس= شیم یا زمرد کبود، ماه آوریل= الماس، ماه مه= زمرد سبز، ماه ژوئن= مروارید، ماه ژوئیه= یاقوت سرخ، ماه اوت= زبرجد، ماه سپتامبر= زمرد کبود، ماه اکتبر= یاقوت زرد، ماه دسامبر= فیروزه.
اولین پلاستیک چه زمانی ساخته شد؟

پلاستیکها به سبب فرآیندهای شیمیایی که اصطلاحاً به آن پلـی‌‌مریزاسیون میگوینـد، ساخته میشوند. اولین مادهی پلاستیکی که کلریدونیل نام داشت در سال 1838 ساخته شد و خیلی زود یعنی در سال 1839 استیون، در سال 1843 اکریلیکها و در سال 1847 پلیاستر ساخته شد.
چه زمانی برای اولین بار از سفال استفاده شد؟

به نظر میرسد که حداقل 5000 سال است که از سفال برای ساختن اشیای سرامیکی استفاده میشود. قطعاتی از ظروف سفالی پیدا شده است که مربوط به دوران نوسنگی یعنی بیش از 10000 سال پیش میباشد. از 5000 سال پیش انسان آموخت که چگونه با استفاده از آتش، ظروف سفالی خود را محکمتر و در مقابل آب، غیرقابل نفوذ کند.
کاغذ چه زمانی برای اولین بار تولید شد؟

اولین کاغذ حدود 2000 سال پیش در کشور چین توسط مردی به نام تسایلون ساخته شد. او الیاف داخلی پوست درخت توت را در آب میریخت و میکوبید تا به صورت تودهای از رشتههای صاف درمیآمد. سپس این خمیر را روی صفحهای مشبک که از رشتههای نرم گیاه خیزران درست شده بود، پهن میکرد تا آب آن چکیده و هم زمان با رشتههای خیزران، خشک شود. حاصل کار، صفحهای مسطح از رشتههای به هم پیوسته بود که میتوان آن را اولین کاغذ دانست.
اولین کتابها چه زمانی چاپ شدند؟

اولین کتابها حدود 4000 سال پیش توسط مصریها درست شدند. آنها لایههایی از گیاه پاپیروس را مسطح کرده و به صورت کاغذ درمیآوردند. البته کتابی که آن ها درست میکردند، مجموعه یا طوماری از کاغذهای لوله شده بود که با کتابهای امروزین بسیار متفاوت بود.
اولین هواپیما چه زمانی پرواز کرد؟

اولین هواپیمایی که دارای نیروی محرکه بود و توانایی باقیماندن بر هوا را داشت و نیز قابل کنترل بود، در تاریخ 17 دسامبر 1903 در شهر کیتیهاوک واقع در ایالت کاورلینانی شمالی آمریکا به پرواز درآمد.
فاجعهی چرنوبیل چه زمانی به وقوع پیوست؟

در روزهای 25 و 26 سال 1986، حادثهای مهم در نیروگاه هستهای چرنوبیل در اکراین به وقوع پیوست. عدهای تکنسینهای مشاغل در نیروگاه مشغول انجام آزمایشی بودند که نقشهی آن با دقت کافی طراحی نشده بود. برای انجام این آزمایش، آنها سیستم ایمنی راکتور را از کار انداخته بودند، در حالی که راکتور همچنان به کار خود ادامه میداد اما در شرایطی غیر ایمن، در هستهی راکتور منجر به انفجار شد و تشعشعات هستهای به مقدار زیاد از آن خارج گردید. ابرهای آلوده به مواد رادیواکتیو، تشعشعات را با خود نه تنها به قسمتهایی از روسیه بلکه به سایر نقاط جهان نیز بردند.
کبریت چه زمانی اختراع شد؟

کبریتهای اولیه توسط انسان اولیه و بعد از زمانی که آنها آتش را کشف کردند، ساخته شد. در قرن 19، انواع مختلف کبریت با استفاده از فسفر ساخته شد. اغلب سر باریکههایی از چوب را با فسفر سفید یا زرد آغشته میکردند و هر چند فسفر سفید و زرد قابل اشتعال و استفادهی از آن خطرناک است، اولین کبریت بیخطر با استفاده از فسفر غیرسمی و قرمز رنگ در سال 1844 و در سوئد ساخته شد.
تلویزیون چه زمانی اختراع شد؟

تلویزیون در یک زمان معین و توسط یک فرد مشخص اختراع نشد، بلکه در طول زمان و طی مراحل مختلف تکمیل شد. در سال 1875 شخصی به نام جی.آر.کری، پایههای سیستم تلویزیون را با استفاده از سلولهای فتوالکتریک بنا نهاد. در سال 1923 اولین انتقال تصویر از طریق سیستم برقرار شد و در سال 1945، تلویزیون به صورتی که امروزه میبینیم، کامل شد
يکشنبه 3/7/1390 - 2:46
تاریخ
 
با اختراع نوشتن بود که بشر به کمک آن توانست تاریخ را به یادگار بگذارد و دانستههای خود را محفوظ نگاه دارد و پیشرفت کند.
اما نیاکان ما چگونه فن نوشتن را فرا گرفتند؟ حدود شش هزار سال قبل، مردمی که سریعتر از همه جادهی تمدن را در مینوردیدند، ظاهراً سومریها و مصریها بودند که به ترتیب در بینالنهرین (وادی بین دجله و فرات) و درهی نیل به سر میبردند، این مردمان، در کار ابداع فن نوشتن بودند. 

شش هزار سال قبل، دهقانهای مصری که مکلف بودند سبدی چند از فرآوردهی غله خود را به تحصیلدار مالیاتی تحویل دهند، تصویر زمخت سبد را بر دیوار کلبه خود میکندند و کنار آن به تعداد سبدهایی که داده بودند، علامت میگذاشتند. 
بله، نخستین طرز نوشتن بدین صورت بود، یعنی نوشتن با عکس (شکلنگاری)، این شکل از نوشتن مصور آنقدر بود که تقریبا همهی اقوام ابتدایی از آن استفاده میکردند. 

مدتها پیش، عدهای از سرخپوستان آمریکایی با پنج زورق و به رهبری سردار قبیلهی خود، شاه ماهیگیران، ظرف سه روز از دریاچهی سوپریور عبور کردند و به سلامت، پای به خشکی گذاشتند و چون میخواستند یاد این رویداد مهم جاوید بماند، تصویر یادگاری آن را بر دیواره یک صخره، نقش کردند. 

از این جهت بود که سرخپوستان، نشانهای را که برای خورشید داشتند با نشانهی آسمان یکی کردند تا بدین ترتیب، بر مدتی که خورشید قوس آسمان را میپیماید (مفهوم نگاری)، دلالت کنند؛ یعنی مدت یک روز. آنگاه سه عدد از این علامت مرکب که پهلوی هم قرار گیرد، مفید معنی سه روز خواهد بود. 

البته آن ماهیگیر میخواست مردم بدانند که او رهبر بی چون و چرای قوم خود بود و توانست آنان را به ساحل سلامت سوق دهد. او به صورت پرندهای که بر زورق اول نقش شده، نمودار شد و نقش سنگ پشت که نزد سرخپوستان آمریکایی علامت زمین است، نشان میدهد که سالم به خشکی پیاده شدند.

این نوع نوشتن، نوشتن ساده و مصور است که در آن تصویرها و علامتها با هم ترکیب میشود و اشیاء و نام افراد و تصورات ساده از قبیل روز، به خشکی پیاده شدن و ... را بیان میکند.

بیشتر اقوام ابتدایی، از این مرحله فراتر نرفتند اما در انواع جدید نوشتن، گو اینکه با نوشتن مصور آغاز یافت، برای نمایاندن شکل اشیاء، دیگر از تصویر یاری نگرفتند، بلکه به جای آن از نشانههای قراردادی استفاده کردند و به کمک این نشانهها، کلمات یا اصوات را که از آنها کلمه ساخته میشود، نمایش میدادند (صورتنگاشت). 

چینیها و ژاپنیها یک نوع نوشتن ابداع کرده بودند که بسیار پیچیده بود. در این طرز نوشتن، هر کلمه با یک علامت یا با اتحاد چند علامت بسیط، نمایش داده می شود. با این طرز نوشتن هر چیز را میتوان بیان کرد. 

اما فرا گرفتن آن خیلی دشوار است یا به نظر ما چنین می آید، زیرا مجبوریم تعداد بسیار زیادی علامت حفظ کنیم. تعداد این علامات تقریباً معادل تعداد کلماتی است که در این زبان میتوان بیان کرد. 

نوشتن غربیها که به هیچوجه با نوشتن چینیها و ژاپنیها شباهت ندارد، به کمک الفبایی مرکب از بیست و شش حرف با علامت انجام می گیرد و این علامات، ترجمان کلمات نیست بلکه نمایشگر اصوات اصلی است که با به کار بردن آن اصوات، کلمات را تلفظ میکنیم. 

الفبای لاتین از رومیها و الفبای رومی از یونانیها گرفته شد. اینکه یونانیها این الفبا را از کجا یاد گرفتند، به طور یقین نمیدانیم؛ اما احتمال دارد از فنیقیها گرفته و فنیقیها هم به نوبهی خود آن را از مصریها قرض کردهاند. 

اگر الفبای ما ریشهی مصری داشته باشد، قطعاً مثل الفبای چینی و ژاپنی، ابتدا شکل مصور داشته، اما پیشرفت و تکمیل آن از طریق دیگری انجام یافته و راه جداگانهای پیموده است. زیرا این علامتها، شکل اشیاء را نشان نمیداد بلکه صوتهای هجایی هر کلمه را که تلفظ میشد، نمایان میساخت.

اما چون اصوات هجایی، فوقالعاده زیاد است، در این طرز نوشتن هم ناچار علامتهای بسیار زیادی وجود داشت که باید همه را به خاطر سپرد.

با این اوصاف، به مرور زمان، تعدادی علامت جداگانه ابداع شد که کار آنها نمایاندن صورتهای هجایی نبود بلکه صوتهای اصلی را نمایش میداد و این صورتها همانها است که وقتی با هم ترکیب میشود، صوتهای هجایی را میسازد. 

سود مهم این ابداع این بود که هر کس به کمک چندین علامت مختصر (بیست و شش علامت در الفبای انگلیسی) و ترکیب درست این علامتها، میتواند صدای هر هجا و صدای هر کلمه را نمایش دهد. 

پس از اختراع فن نوشتن، انسان شروع به نگهداری سوابق، مکتوب کارها و اندیشههای خود کرد. اوایل، این قسمت نوشتهها خیلی اندک بود اما رفته رفته که فن نوشتن نشر یافت و صورتی درستتر و سنجیدهتر پیدا کرد، یادگارهای مکتوب، کاملتر و مفصلتر شد.
تا به امروز که در تمام کشورهای متمدن میبینیم کتابخانهها و بناهای ملی و خانههای خصوصی، مملو از انوع و اقسام یادگارها و سوابق چاپی و خطی (دستنویس) شده است. 

بدون این آثار و سوابق، تاریخ بشر ناچار صورتی پیدا میکرد، غیر از آنچه در واقع می بود و ما نیز صرفنظر از چهرهی واقعی تاریخ، دربارهی گذشتهی بشر، آگاهی مختصری میداشتیم. 
پس، اختراع فنی نوشتن از مهمترین رویدادهای تاریخ بود زیرا نخست فن نوشتن، روش ما را در آموختن تاریخ بهتر کرد و دوم، راه ها و خط سیر وقایع تاریخ را تغییر داد
يکشنبه 3/7/1390 - 2:44
دانستنی های علمی
چه زمانی از باروت استفاده شد؟

این بار نیز چینیها بودند که برای اولین بار در جنگها از باروت استفاده کردند. در ســــال 1232 میــلادی، چینیها پودر سیاه (باروت) را کشف کرده و یاد گرفته بودند که چگونه از آن برای ساختن بمب و نیروی پرتاپ موشکهایشان استفاده کنند. اینگونه موشکها اولین بار به وسیلهی مغولها در جنگ گلینکا در سال 1241 میلادی استفاده شده است. اعراب نیز در سال 1249 میلادی از اینگونه موشکها استفاده میکردهاند.
چه زمانی از اولیــــــن میکروسکوپ استفاده شد؟

در قــــــرن 16، دانشمندان مطالعه روی اجزای داخل بدن انسان را شروع کردند. آنها از وسیلهی جدیدی استفاده کردند که به آنان در اینکار کمک میکرد. این وسیله یک نوع میکروسکوپ با دو عدسی بود که حدود سال 1590 با استفاده از عدسیها به مطالعه روی محیط اطراف پرداخت.
تلسکوپ چه زمانی اختراع شد؟

شهرت گالیله به خاطر تلسکوپهایی است که در سال 1609 برای رصدهای نجومی خود ساخت، در حالی که بزرگترین تلسکوپ و قطر عدسی شیئی آن فقط 5 سانتیمتر بود. و عدسی چشمی آن تصویری مستقیم ایجاد میکرد. گالیله از تلسکوپ کوچک خود برای کاوش درهها و کوهها، ماه و رصد اشکال مختلف زهره و چهار قمر بزرگ منظومهی شمسی استفاده میکرد. اما تلسکوپ انعکاسی در سال 1668 توسط نیوتن ساخته شد. او اولین کسی بود که از تلسکوپ برای رؤیت قمرههای مشتری استفاده کرد.
قلهی اورست چه زمانی برای اولین بار فتح شد؟

قلهی اورست که در هیمالیا قرار دارد، 8863 متر ارتفاع دارد. در این ارتفاع، کوههــا همیشه پوشیده از برف و یخ هستند و اکسیژن کمی برای تنفس وجود دارد. سرانجام قلهی اورست در تاریخ 29 مه 1953 توسط دو نفر، یعنی یک راهنمای نپالی و دیگری که یک نیوزلندی بود، فتح شد.
طولانیترین خشکسالی چه زمانی بوده است؟

طولانیترین خشکسالی که در تاریخ ثبت شده، در کالاما واقع در بیابان آتاکامای شمال شیلی اتفاق افتاده است. برای مدت چهار قرن یعنی از سال 1571، هیچ بارانی در آن منطقه نبارید تا اینکه در سال 1971 اولین باران در منطقه ثبت گردید. بیابان آتاکاما، بین سلسله جبال آند و اقیانوس آرام واقع شده است.
دورهی چنگیزخان، چه زمانی بود؟

در ســــال 1617 میــــــلادی در دشتهای نیمـــه متروک مغولستان، کودکی به نام تموچین متولد شد. هنگامی که تموچین 9 سال داشت، پدرش کشته شد و خانوادهی او فقیر و تنها شدند. در این آغاز غمانگیز زندگی، تموچین رشد کرد و یکی از بزرگ ترین فاتحان دنیا شد. او از طرف مغولها، چنگیزخان نامیده شد که به معنی فرمانروای جهان است. در سال 1206 میلادی، چنگیزخان رهبر تمام مغولها شد و امپراتوری حیرت‌‌انگیز خود را آغاز کرد.
قلمرو حکومتی آشور بنیپال کجا بود؟

از سال 668 الی 627 قبل از میلاد، کشور باستانی آشور واقع در بخش فوقانی رود دجله در بینالنـهرین، تحت حکومت پادشاهی به نام آشور بنیپال قرار داشت. این سرزمین تقریباً نواحی شمالی عراق امروزی را در برمیگرفت.
خرابههای پرسپولیس در کجا قرار دارند؟

پرسپولیس نام یکی از پایتختهای ایران باستان بود. داریوش اول، پادشاه ایران، در حدود 500 سال قبل از میلاد، دستور ساخت پرسپولیس در منطقه‌‌ای کوهستانی واقع در جنوب غربی ایران فعلی را صادر کرد. داریوش و نوادگان وی، کاخهای سنگی و خشتی بزرگ و باشکوهی در پایتخت بنا کردند که به محل برگزاری مراسم مذهبی افراد دربار سلطنتی در تعطیلات سال نو (نوروز) تبدیل شدند.
کوچکترین کشور مستقل جهان کجاست؟

کشور واتیکان با جمعیت هزار نفر، کوچکترین کشور مستقل جهــان است واتیکان مرکز روحانی و حکومتی کلیسای کاتولیک روم است که خود بزرگترین کلیسای مسیحی در جهان میباشد و مساحتی برابر با وسعت یک پارک متوسط درون شهر میباشد
يکشنبه 3/7/1390 - 2:43
دانستنی های علمی
یكى از غذاهاى پرطرفدار بین خوش خوراكها، پیتزا است. همان خمیر گردى كه با پنیر و مخلفات پوشیده شده و موقع خوردن، لقمههایش كش مىآید!

جالب است بدانید كه این غذاى بسیار خوشمزه، قدمتى نسبتاً طولانى دارد و به دورهی اهالى یونانى ساكن در ماگناگریسیا در جنوب ایتالیا بازمىگردد. حتى در كتاب «انداید» ویرژیل نیز اشاره اى به این غذا شده است. در قرن سیزدهم میلادى در كتاب تاریخ روم نوشتهی «ماركوس پورچیوس كاتو» به خمیر گرد صافى اشاره شده كه با روغن زیتون و سبزیجات و عسل، در اجاق پخته مىشده است. باستانشناسان در حین حفارىهاى خود در شهر پومپى در ایتالیا به بقایاى مغازههایى برخوردند كه نشاندهندهی شباهت این مغازهها با پیتزافروشىهاى امروزى هستند (احتمالاً فسیل سیبزمینى سرخكردهها را هم پیدا كردهاند!)

 البته پیتزا در آن زمان به شكل امروزى وجود نداشت و فقط شامل نان مسطح گردى بود كه با آرد عمل مىآمد و همراه ادویه و روغن پخته مىشد. در آن زمان گوجهفرنگى در اروپا ناشناخته بود و شیر گاومیش هندى كه از آن براى تهیهی پنیر مازارلا (پنیر پیتزا) استفاده مى شود، براى اهالى كامپانیا در ناپل هنوز مفهومى نداشت. گوجهفرنگى براى اولین بار در قرن شانزدهم وارد اروپا شد اما در ابتدا آن را میوهاى سمى مىدانستند! تا اینكه در اواخر قرن هجدهم مردم فقیرنشین ناپل از آن به عنوان مادهی اصلى در نانهاى پیتزا شكل خود استفاده كردند. این نانهاى پیتزایى به زودى توجه جهانگردان را به خود جلب كرد و آنها را به مناطق فقیرنشین ناپل كشاند. پیتزاى مدرن در شكل امروزى توسط نانوایى به نام رافائل اسپوزیتو درست شد. 

رافائل اسپوزیتو كه در نانوایى در شهر ناپل كار مىكرد، به فكر درست كردن پیتزاى مخصوصى افتاد و آن را به عنوان هدیه براى پادشاه امبرتو و ملكهی مارگریتا برد. این پیتزا شكلى بسیار میهنپرستانه داشت و مثل پرچم ایتالیا به رنگهاى سفید و قرمز و سبز درست شده بود. براى رنگ سبز از ریحان و براى قرمز از گوجه فرنگى و رنگ سفید از پنیر مازارلا استفاده شده بود. ملكه از این پیتزا بسیار استقبال كرد و به احترام او، نام این پیتزا را مارگریتا (یا همان پیتزاى سبزیجات) گذاشتند. این پیتزا استانداردى را تعیین كرد كه تا به امروز در سراسر جهان در پیتزاها وجود دارد. 

تا حدود سال ۱۸۳۰م، پیتزاها در دكههاى كنار خیابان به فروش مىرسیدند و اولین پیتزافروشى واقعى به نام آنتیكاپورت آلبا براى اولین بار در ناپل باز شد. پیتزا در بین ایتالیایىها بسیار محبوب شد و به زودى به صورت غذاى محلى آنها درآمد. یك مهاجر ایتالیایى به نام جنارولمباردى مغازهی كوچكى در محلهی ایتالیایىنشین نیویورك باز كرد. شاگردش شروع به پختن پیتزا و فروش آن در مغازه كرد. طولى نكشید كه پیتزاها بسیار پرطرفدار شد و لمباردى را به فكر بازكردن یك پیتزافروشى در سال ۱۹۰۵ انداخت. اما در این زمان، مصرف پیتزا هنوز به مهاجرین ایتالیایى محدود مىشد و بین آمریكایىها محبوبیت چندانى نداشت.
 
بعد از جنگ جهانى دوم، مصرف پیتزا همهگیرتر و بین سربازان آمریكایى در ایتالیا بسیار پرطرفدار شد. به طورى كه گاهى پیتزافروشىها نمىتوانستند جوابگوى تقاضاى بىحد و مرز مشتریان آمریكایى خود باشند. سربازان آمریكایى كه از این غذاى محلى خوششان آمده بود، آن را با خود به خانه بردند. ایتالیایىها كه بعد از جنگ، اقتصادشان صدمه دیده بود، با مهاجرت به سایر كشورهاى اروپایى، پیتزا را در تمام اروپا رواج دادند.

با رشد جمعیت در دههی ۱۹۵۰، بهخصوص در آمریكا، كمكم رستورانهاى زنجیرهاى به وجود آمدند چون پیتزا نسبتاً سریع و آسان تهیه مىشد و حملش آسان بود، رستوران ها به این فكر افتادندكه براى جلب مشترى بیشتر، قسمتى از كار خود را به حمل پیتزاهاى سفارش داده شده به خانه مشتریانشان (به صورت مجانى) اختصاص دهند. امروز در بسیارى از كشورهاى توسعهیافته، پیتزا مانند سایر مواد غذایى به صورت آماده و یخى در فروشگاهها فروخته مىشود. جالب است بدانید تكنولوژى پیشرفتهاى صرف ساختن این پیتزاها مىشو
يکشنبه 3/7/1390 - 2:42
تاریخ
 
نخستین فرستنده تلویزیونی تاریخ ایران ساعت پنج بعدازظهر جمعه یازدهم مهرماه سال 1337 آغاز به کار كرد.

در دههی 30 هجری شمسی، وقتی دولت وقت، سرگرم تدارک زمینه و طرحریزی برای ایجاد تلویزیون بود، «حبیبالله ثابت پاسال» از بخش خصوصی پیشدستی کرد و پیشنهاد تأسیس یک ایستگاه فرستندهی تلویزیونی را ارائه داد.

 از آنجا که پاسال از اعتماد دربار برخوردار بود، با پیشنهاد او موافقت شد و مجلس شورای ملی در تیرماه سال 1337 مادهای با چهار تبصره مصوب كرد که به موجب آن اجازه داده میشد یک فرستندهی تلویزیونی، زیر پوشش وزارت پست و تلگراف و تلفن در تهران ایجاد شود. این فرستنده تا پنج سال از پرداخت مالیات معاف بود و تمامی برنامههای آن از مقررات ادارهی کل انتشارات پیروی میکرد.

نخستین فرستندهی تلویزیونی ایران ساعت پنج بعدازظهر جمعه یازدهم مهرماه 1337 اولین برنامهی خود را پخش کرد. این فرستنده که "تلویزیون ایران" نامیده میشد، ابتدا هر روز از شش بعدازظهر تا 10 شب، برنامه داشت. 

تلویزیون ایران به صورت خصوصی اداره میشد و متکی به درآمد خود از آگهیهای تجارتی و تبلیغاتی بود. این سازمان پس از یک سال فعالیت، برنامههای روزانهی خود را در تهران به پنج ساعت افزایش داد و در سال 1340 فرستنده دیگری در آبادان و یک فرستندهی تقویتی در اهواز تأسیس کرد.

رونق کار تلویزیون ایران، تصمیم حکومت را در تأسیس یک شبکهی تلویزیونی سراسری قطعیتر کرد. بنابراین در سال 1343 یک گروه فرانسوی از سوی سازمان برنامه و بودجه، مأمور بررسی و طراحی یک مرکز تلویزیونی شد.

سرانجام پس از تصویب طرح ایجاد "تلویزیون ملی ایران"، یک ایستگاه کوچک به وجود آمد و با امکاناتی ساده، پخش برنامههای آزمایشی را از سال 1345 آغاز کرد.

امکانات فنی تلویزیون در آن زمان به یک استودیو، سه دوربین و دو دستگاه ضبط مغناطیسی محدود میشد و از آنجا که فرستندهی تلویزیون ایران با سیستم 525 خطی آمریکایی کار میکرد و سیستم تلویزیون ملی 625 خطی اروپایی بود، تلویزیون ملی با نصب یک فرستندهی دو کیلو واتی با سیستم 525 خطی بر بالای ساختمان هتل هیلتون، امکان استفاده از این شبکه را برای همهی دارندگان تلویزیون با سیستمهای مختلف، امکانپذیر کرد.

مدتی کمتر از دو سال از تأسیس تلویزیون ملی نمیگذشت که در 17 مرداد 1347 نخستین مرکز شهرستانی تلویزیون ملی در ارومیه گشایش یافت و چندی بعد، مرکز تلویزیونی بندرعباس به کار افتاد. 

در ایران از همان سالهای اولیهی کار تلویزیون، سریالسازی نیز پا گرفت. "امیرارسلان نامدار" از نخستین سریالهای ایرانی است که از تلویزیون ملی پخش شد.

تلویزیون ملی ایران در سالهای پس از انقلاب اسلامی با تغییر نام به "سیمای جمهوری اسلامی ایران" در قالب دو شبکه، برنامههای خود را پی گرفت. 

مستندهایی از پروندههای سیاسی عوامل رژیم سابق، عوامل گروهکهای منافقین و اعترافات آنها، از آن جمله بود. به تناسب وضع جامعه پس از انقلاب و به تبع آن، آغاز جنگ ایران و عراق این روند به سوی فیلمهای مستند از جنگ و جبهه تغییر مسیر داد و تا سالهای بعد این روند همچنان ادامه داشت.

برنامههایی مانند "روایت فتح" محصول این دوران هستند. در این سالها، مجموعههای نمایشی و داستانی چون "سلطان و شبان" به کارگردانی داریوش فرهنگ، "سربداران" به کارگردانی محمدعلی نجفی، "هزاردستان" به کارگردانی علی حاتمی، "کوچک جنگلی" به کارگردانی داریوش بحرانی و بهروز افخمی و … ساخته شدند.

در کنار این مجموعههای تاریخی، از مجموعههای داستانی- اجتماعی آن روزگار باید به مجموعه "آینه" اشاره کرد. مجموعهای که در قالبی نمایشی كه به دو روی سکهی زندگی خانوادههای مختلف میپرداخت.

در دههی هفتاد بود که سیمای جمهوری اسلامی ایران از انحصار شبکهی یک و دو بیرون آمد و با تأسیس شبکهی سه سیما با رویکردی به جوانان و ورزش، عرصههای جدیدی را در جذب مخاطب آزمود.

در واقع از همین مقطع زمانی بود که با آزاد شدن ویدئو، رونق سینما، فیلمهای ویدئویی و بعدها سی.دی و دی.وی.دی، فرصت انتخاب برای مخاطبان بیشتر شد.

با تأسیس شبکهی پنجم با عنوان شبکهی تهران و اختصاص یک شبکهی استانی به استانهای کشور، توجه به مناسبات درون گروهی شهرستانها و استانها در دستور برنامهسازان قرار گرفت.

تأسیس شبکهی چهار با شعار پرداختن به برنامههای علمی، فرهنگی و هنری فاخر ایران و جهان و نهایتاً شبکهی خبر، همگی در راستای سیاستهای جدید برای تأمین گونههای مختلف سلایق مخاطب، مفهوم پیدا کرد.

منبع: اینترنت

يکشنبه 3/7/1390 - 2:41
دانستنی های علمی
 
 بلندترین درخت دنیا کدام است؟
یکی از بزرگترین و کهنسالترین نمونههای حیات در روی کرهی زمین، درخت سکویای کالیفرنیایی معروف به «چوب سرخ» است. ارتفاع این درخت بالغ بر 90 متر و قطر تنهی بعضی از انواعش به 3 تا 6 متر میرسد. مدت 400 تا 500 سال طول میکشد تا درخت سکویا به رشد کامل برسد و بالغ شود.
شاتل فضایی چیست؟
شاتل فضایی، اولین فضاپیمایی است که قابلیت استفادهی مجدد را دارد. این وسیله به منظور پایین آوردن هزینهها در استفادهی مجدد از سامانههای پرتاب ماهواره‌‌ای و سایر عملیات فضایی ابداع شد. شاتل در حقیقت، هواپیمای غولپیکری دارای موتورهای قدرتمند مجهز به راکت و بالههایی سهگوش است و با هدف پرتاب دو موشک کمکی با سوخت جامد در طرفین و یک مخزن بزرگ با سوخت مایع در زیر شکم طراحی شده است.
ماهوارههای فضایی چه کاربردی دارند؟
ماهوارههای فضایی، انقلاب شگرفی در صنعت مخابرات ایجاد کردهاند و امکان توسعهی روزافزون وسایلی همچون تلفن همراه و تلویزیون را فراهم آوردهاند. ماهوارههای مخابراتی، سیگنالهای صادر شده از زمین را دریافت و آنها را به دیگر نقاط جهان ارسال میکنند.
کرهی ماه چیست؟
ماه، تنها قمر کره‌‌ی زمین است و دست کم، مدت 4000 میلیون سال است که به دور زمین میچرخد. کرهی ماه با سطحی سنگلاخی و درازایی در حدود 3476 کلیومتر مربع، تقریباً یکچهارم وسعت زمین را دارا است. دانشمندان بر این اعتقادند که کرهی ماه از برخورد سیارهای به بزرگی مریخ با زمین به وجود آمده است.
ماه قمری چیست؟
کرهی ماه در هر 5/29 روز یکبار به دور محور خود میچرخد که تقریباً برابر با مدت زمان گردش کامل آن به دور زمین است که «ماه قمری» نامیده میشود.
کرهی زمین از چه موادی ساخته شده است؟
زمین، گوی بزرگ یا کرهای است که بیشتر مواد تشکیلدهندهاش سنگ میباشد. سنگهای درون آن به حالت مذاب اما سنگهای بیرونش سخت و جامد هستند. کمتر از یکسوم سطح کرهی زمین را خشکی و بیشتر از دو سوم آن را آب فرا گرفته است.
ستاره چیست؟
ستارهها گوی عظیمی از گازهای سوزان هستند که در سراسر گیتی پراکنده شده‌‌اند. آنها میلیونها سال است که میسوزند و از خود نور و گرما منتشر میکنند. ستارهها برای تولید این انرژی، فرآیندی به نام شکاف هستهای را طی میکنند
يکشنبه 3/7/1390 - 2:40
دانستنی های علمی
لوزالمعده چیست؟
پانکراس یا لوزالمعده یکی از بزرگترین غدههای درون بدن است که در واقع از دو غده تشکیل یافته است. بیشتر سلولهای لوزالمعده از نوع ترشحی هستند. غدهی پانکراس در قسمت فوقانی شکم، مقابل مهرههای کمر و بالاتر از سرخرگ و سیاهرگ آئورت قرار گرفته و اثنیعشر آن را احاطه کرده است.
درون معده چیست؟
اگر درون بدن ما معده وجود نداشت، قادر به خوردن دو یا سه وعده غذا در روز نبودیم. در آن صورت مجبور میشدیم هر بار مقدار زیادی غذای خرد و له شده بخوریم. معده شبیه به کیسهای کشدار و لاستیکی است و به منظور نگهداری غذا، انبساط پیدا میکند و به وسیلهی ماهیچههای دیوارهی خود، هر بار به طور کامل به یک سمت فشرده میشود. در همین حین، غدهی ترشحی موجود در معده، مواد شیمیاییاش را که حاوی اسیدهای مؤثر در هضم غذا و آنزیمهای پرقدرت تجزیهی مواد غذایی است، روی محتویات معده میپاشد.
صفرا چیست؟
در سمت راست و پایین کبد، کیسهای کوچک محتوی مایعی زردرنگ به نام صفرا قرار گرفته است که کیسهی صفرا نامیده میشود. صفرا محلولی شامل کلسترول ، املاح صفراوی و رنگدانه است. کبد روزانه یک لیتر مادهی صفرا تولید میکند که اندکی از آن در کبد و مقداری هم در کیسهی صفرا باقی میماند.
سه فعالیت اصلی مغز کدام است؟
مرکز کنتر ل اعمال بدن انسان، مغز است که فعالیت آرام بدن و نیز مراقبت و نظارت بر اعمالی همچون تفکر، احساس و حافظه را برعهده دارد. بخشهای مختلف مغز، وظایف متفاوتی انجام میدهند.
فایدهی خونگرم بودن چیست؟
دمای بدن حیوان خونگرم، بدون تأثیرپذیری از دمای محیط اطراف، تقریباً همیشه ثابت است. تمام پستانداران از جمله انسان و پرندگان، خونگرم اما بقیهی جانواران خونسرد هستند. گرمای بدن جانوران خونگرم، از سوخت و ساز غذا به دست میآید.
خزندگان چگونه جانورانی هستند؟
خزندگان، جانورانی هوازی هستند که ساختار بدنشان، ترکیبی از خصوصیات دوزیستان، پرندگان و پستانداران است. خزندگان در حالت معمولی، اندامی پوشیده از فلس دارند و تخم‌‌هایشان در داخل بدن بارور میشوند. تمساح، لاکپشت، مارمولک و مار از باقیماندهی خزندگان در حال حیات امروزی محسوب میشوند که شمارشان به حدود 6000 گونه میرسد.
بزرگترین جانور روی زمین چیست؟
وال آبیرنگ، بزرگترین جانور زندهی کرهی زمین و ساکن در عرصهی آب‌‌های پهناورو عمیق است. این پستاندار درشت هیکل، بلندترین فریاد را داراست و از موجودات ذرهبینی همچون پلانکتون و نوعی میگو تغذیه میکند. این جانوران به صورت گروهی و در دستجات کوچک زندگی میکنند
يکشنبه 3/7/1390 - 2:39
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته