• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 648
تعداد نظرات : 191
زمان آخرین مطلب : 5994روز قبل
دانستنی های علمی
آیا میدانستید که مار میتواند تا نیم ساعت بعد از قطع شدن سرش نیش بزندد

آیا میدانستید در بدن انسان صد بیلیون سلول وجود داردد صد بیلیون برابر است با ده به توان چهارده

آیا میدانستید که در بین جانوران بی مهره ، گروهی هستند که رنگ خونشان آبی رنگ میباشد

آیا میدانستید که سرعت صوت در فولاد چهارده بار سریعتر از سرعت آن در هواست
يکشنبه 7/11/1386 - 15:37
دانستنی های علمی

آیا میدانستید که در قدیم چون دستگاهی برای اندازه گیری شدت جریان الکتریسته وجود نداشت از این روی شدت جریان الکتریسته را بر روی انسانها امتحان میکردند تا ببینند از چند نفر عبور میکند

آیا میدانستید سریعترین جابجای اطلاعات توسط اینترنت بین ژنو و کالیفرنیا بوده است که پژوهشگران توانستند اطلاعاتی با بیش از یک ترابایت را در کمتر از نیم ساعت جابجا کنند ، جالب است بدانید که یک ترابایت برابر است با هزار گیگابایت

آیا میدانستید که چشم شترمرغ بزرگتر از مغزش است

يکشنبه 7/11/1386 - 15:36
دانستنی های علمی
اولین کسی که به طور جدی در باره این مسئله مطالعه کرد رنه دکارت بود . قبل از دکارت کسانی مانند قطب الدین شیرازی یا تیودوریك در این باره تحقیق کرده بودند . دکارت با توجه به قوانین شکست همزمان ولی به طور جداگانه از اسنل ( بنیان گذار اصلی قوانین شکست و بازتاب ) به شرح رنگین کمان پرداخت و در سال 1637 نتایج خود را منتشر کرد .
یکی از دوستان مطلبی در این باره نوشته بودن و چون مختصر است همون مطلب رو اینجا می گذارم.
اول از همه توجه كنیــد كـه قطـره هـای آب در حـال سـقوط كروی شكل اند ، پس به سراغ نحوه برهــم كنـش یـك پرتـو نـور سـفید ، بـا یـك كـره شـفاف مـی رویـم . اگر كمـی بـــا چگونگی شكل گیری رنگین كمان آشنا باشید می دانیــد كـه رنگین كمان اصلی را مجموعه پرتوهایی كه در مرز قطرهوا، دوبار شكسته و یك بــار بـاز تـابیده انـد، مـی سـازند و چـون ضریب شكست آب برای رنگهای مختلف متفاوت است، نور سفید در ضمن این شكســت هـا بـه اجـزای رنـگیاش تجزیـه میشود، اما نور خورشید پیوسته است و در تمــام نقـاط رو بـه نور قطره با آن برخورد می كند كه شرایط بازتاب و شكســت در هر یك از این نقاط ، متفاوت است.

مثلا پرتو نوری كه راستای آن از مركز قطره می گذرد، بدون شكست وارد آن شده و در سوی دیگر باز تابیده مــی شـود و روی همان مسیر ورودی بــه بـیرون بـر مـی گردد. بـه عبـارت دیگر پرتو به وسیله قطره 180 درجه تغییر جهت می دهــد، در مقابل اگر پرتو نور مماس بر قطره به آن بتابد، می توانید ببینید كه هنگام ورود به بیشـترین مـیزان ممكـن مـی شـكند و پرتـو خروجی با پرتو خروجــی بـا پرتـو ورودی زاویـه حـدود 165 درجه می سازد، بررسی بیشتر نشان می دهد كه در بین این دو وضعیت حدی ، زاویه انحـراف زاویـه بیـن پرتـو خروجـی و ورودی از 180 درجه كاهش می یابد بــه مقـدار كمینـه 138 درجه می رسد و سپس دوباره تا 165 درجه بالا مــی رود، امـا چون در اطراف مقدار كمینه، تغیـیر زاویـه كـم اسـت، بخـش بزرگی از نور فـرودی ، در حـول و حـوش ایـن زاویـه 138 درجه از قطره خارج می شود. به عبــارت دیـگر ، شـدت نـور خروجی در تمام زوایا یكسان نیست و بیشتر نـور رنگینـی كـه از قطره بیرون می رود، با جهت تابش خورشید، زاویه حــدود 138 درجه یا معادل آن 42 درجه می سازد. البته ایــن زاویـه، بستگی به رنگ پرتو دارد و بین 40 تا 42 درجه برای رنگهای قرمز تا بنفش متفاوت است. بنابراین می توان تصور كـرد كـه تنها در زوایای حــدود 42 درجـه ، پرتوهـای رنـگی بـه طـور مؤثر از قطره خارج می شوند.

حالا تصور شكل رنگین كمــان، كـار سـاده ای اسـت، فـرض كنید در بعد از ظــهر ، خورشـید در حـال تـابش و فضـا پـر از قطره های كروی آب است و شما هم پشت به خورشــید و رو به شرق ایستاده اید، در این وضعیت نور رنــگی كـه بـه چشـم شما می رسد، مجموعه نورهای خـارج شـده از تمـام قطراتـی است كه خط واصل چشم شما و آنها با راستای نور خورشید، زاویه بین 40 و 42 درجه می سازد.

مكان هندسی این قطره ها مخروطی بــه رأس چشـم شماسـت كه نیم زاویه رأس آن حدود 42 درجه است. چیزی كه شما از رأس این مخروطی می بینید مقطع آن است، یعنی یك نوار دایره ای به پهنای زاویه ای بین 40 و 42 درجه كه رنگهای قرمز تا بنفش را در خــود جـای داده اسـت، البتـه
سطح افق، این دایره را قطع می كند و چون قطـرات آب تنـها در هـوا حضـور دارنـد، شـما تنـها كمـانی از یـــك دایــره را میبینید. این كمان، وقتی پرتو خورشید موازی با افـق اسـت، یعنی هنگام غروب به بیشینه خــود مــی رسـد و بـه نیـم دایـره تبدیل می شود. البته در آســمان و مثـلا از درون هـواپیمـا در شرایط مساعد می تـوان رنگیـن كمـان دایـره ای را هـم دیـد.
يکشنبه 7/11/1386 - 15:33
دانستنی های علمی

طبق آمار به طور تقریبی یك نفر از هر 10 نفر دست كم یكبار سابقه خونریزی شدید از بینی داشته است. خونریزی ممكن است جزئی و یا خیلی شدید باشد. بعد از خونریزی‌های قاعدگی، خونریزی بینی شایعترین خونریزی خودبخودی در انسان است كه به علت پارگی عروق مخاط بینی كه بدون محافظ می‌باشد اتفاق می‌افتد. شایعترین محل خونریزی در اطفال و بالغین جوان قسمت قدامی تیغه بینی است ( كه ناحیه كیسلباخ kisselbakh یا لیتل little نامیده می‌شود). خونریزی این ناحیه را می‌توان به آسانی كنترل نمود. مشكل‌ترین و پیچیده‌ترین محل خونریزی در قسمت خلفی – فوقانی جدار خارجی و تیغه‌ی وسط بینی در اشخاص مسن است.

شایعترین علت خونریزی بینی ضربه یا تروما است. ضربه‌های شدید باعث شكستگی استخوان بینی شده و ضربه‌های خفیف نظیر دستكاری بینی با انگشت آسیب به ناحیه لیتل وارد آورده و سبب از بین رفتن موكوس محافظ آن ناحیه می‌شود.
عوامل مهم در كنترل خونریزی‌های بینی عبارتند از: علت، محل خونریزی، نحوه معالجه آن.

يکشنبه 7/11/1386 - 15:31
دانستنی های علمی
آیا میدانستید كاغذ هم مثل پارچه پشت و رو دارد . روی كاغذ آن طرفی است كه در كارخانه كاغذ سازی به طرف نمد قرار می گیرد و صافتر است . پشت كاغذ آن طرفی است كه در كارخانه زیر كار است و روی آبكش قرار میگیرد.برای تشخیص پشت و روی كاغذ آن را برش می دهند ، پس از برش ، لبه الیاف به سوی پشت كاغذ خم می شوند و اگر لبه كاغذ را با انگشتان لمس كنیم متوجه لبه دار بودن یك طرف آن می شویم. چاپ بر طرف روی كاغذ مرغوب تر خواهد بود .چاپ رنگی بر طرف روی كاغذ نتیجه بهتری دارد !
يکشنبه 7/11/1386 - 15:31
دانستنی های علمی
اكثر افراد در كمتر از 7 دقیقه خوابشان می‌برد!

اگر تار عنکبوت به کلفتی مغز یک مداد به هم تنیده شود میتواند سنگینی یک هواپیمای بزرگ بوینگ را تحمل کند

كومولونیمبوس (یك نوع ابر باران زا), میتواند كفتی به اندازه 10 كیلومتر داشته باشد.

آیا میدانستید برای تولید هر 1000 كیلوگرم كاغذ جدید باید 15 درخت جنگلی قطع شود؟

آیا میدانستید برای تولید هر 1000 كیلوگرم كاغذ بازیافتی فقط حدود 1500 كیلوگرم كاغذ كهنه مورد نیاز است كه با این شیوه نزدیك به 90 درصد در مصرف آب ، بیش از 50 درصد انرژی و 75 درصد آلودگی هوا كاهش میابد؟
يکشنبه 7/11/1386 - 15:31
دانستنی های علمی
همه میدانیم که دگمه های لباسهای زنانه به سمت چپ بسته میشود و برعکس دگمه لباسهای آقایون به سمت راستد بایستی جواب این سئوال را در سالهای بسیار قدیم جستجو کرد. زمانیکه در دربار شاهان ، زنها و دختران شاهان برای خود ندیمه ای داشتند که لباس به تن آنها میکردند ، همانطور که میدانید پوشیدن لباسها آن زمان به تنهایی میّسر نبود و احتیاج به کمک داشت و این ندیمه ها بودند که دگمه لباسهای خانومها را می بستند و از آنجا که درصد انسانهای راست دست زیاد تر است از این رو اگر خوب توجه کنید ، کسی که ار روبرو دگمه ها را می بندد از راست به چپ می بنددد از این روی دگمه های لباسهای زنانه از چپ به راست بسته میشود
يکشنبه 7/11/1386 - 15:28
دانستنی های علمی
آیا میدانستی زالو دارای یازده معده و سه دهان میباشد و هر دهان داری صد عدد دندان میباشد، جالب است این را هم بدانید که یک وعده خون مکیدن میتواند زالو را یک سال زنده نگه دارد؟
يکشنبه 7/11/1386 - 15:28
دانستنی های علمی
نگاهی به صفحه كلیدتان بیندازید، شش حرف اولی كه می بینید این حروف هستند. در واقع اولین ماشین تحریری كه به خوبی كار می كرد در سال 1867 توسط « كریستوفر لاتهام شولز» چاپخانه داری از میلواكی اختراع شد. و در سال 1873 به وسیله شركت «رمینگتون آرمز» به بازار عرضه شد. این ماشین تحریر فقط امكان تایپ حروف بزرگ را داشت و تا آخر صفحه تاپیست نمی توانست ببیند كه چه می نویسد! در تایپهای با سرعت بالا میله های این ماشین تحریر به هم دیگر برخورد می كردند و تایپیست متوجه نمی شد و دستگاه كاملا خراب و از كار می افتاد. شولز برای این كه این مشكل را حل كند فهرستی از فراوانی حروف در كلمات انگلیسی تهیه كرد و صفحه كلید را طوری تغییر داد كه حروف با فراوانی بیشتر ، دور از هم قرار بگیرند، و به این ترتیب تایپیست مجبور بود مدت زمان زیادی را هنگام تایپ صرف پیدا كردن حروف دور از هم بكند و با این روش دیگر میله های ماشین تحریر به یكدیگر برخورد نمی كردند. (چه راه حل عاقلانه ای!) نكته قابل توجه اینجاست كه صفحه كلیدهای امروزی نیز ار همان استاندارد شولز استفاده می كنند. زیرا دست اندر كاران امر در آن زمان بر این عقیده بودند كه هزینه بازآموزی به تاپیست ها نسبت به هزینه كند شدن سرعت تایپ نمی ارزد!
يکشنبه 7/11/1386 - 15:26
فلسفه و عرفان
آیا میدانستی دانشمندان اخیرا تراشه ای را طراحی کردند که در آن از پر مرغ به انواع رسانای الکتریکی استفاده کردند و مدعی هستند که بدین طریق ضرری به محیط زیست نمیرسد؟
يکشنبه 7/11/1386 - 15:25
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته