• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 3839
تعداد نظرات : 784
زمان آخرین مطلب : 4446روز قبل
پوست و مو
خیلی ها پس از کاهش وزن دچار ریزش مو می‌شوند و پوستشان حالت شل و آویزان پیدا می‌کند و حتی بعضی‌ها از ترس این تغییرات ناخوشایند عطای وزن کم کردن را به لقایش می‌بخشند اما خانم سحر شریفی و خواهرش که هر دو وزن زیادی کم کرده‌اند و  توانسته‌اند وزن کم کنند بدون اینکه ریزش مو داشته باشند یا پوستشان شل شود…
سحر شریفی که توانسته ۵۲ کیلوگرم وزن کم کند و وزنش را طی ۲ سال و ۴ ماه از ۱۱۰ کیلوگرم به ۵۸ کیلوگرم برساند، از وضعیت فعلی‌اش راضی است و می‌گوید: «کاهش وزن باعث شده موهای زائد صورتم هم خیلی کمتر شود. آزمایش‌های من پیش از کاهش وزن نشان داد هورمون‌های مردانه‌ام بالاست.
حتی برای موهای زائد صورتم یک سال درمان لیزر انجام دادم و نتیجه مطلوب نگرفتم اما پس از کاهش وزن به مرور زمان موهای زائد تقریبا از بین رفت. آزمایش‌ها هم نشان داد هورمون‌های بدنم تنظیم شده است و وضعیت بهتری دارم. در این مدت حتی یک قرص مولتی‌ویتامین مصرف نکردم.
آبمیوه‌های طبیعی مانند پرتقال، گریپ‌فروت و آناناس می‌خوردم. روزی ۸ تا ۱۰ لیوان آب می‌نوشیدم. نان سنگک، نان جو، برنج، ماکارونی و سیب‌زمینی هم در رژیم‌غذایی‌ام بود. درواقع همه گروه‌های غذایی را مصرف می‌کردم اما در وعده‌های بیشتر و حجم کمتر.»
این خانم که حالا دیگر هیچ نشانی از چاقی و اضافه وزن در او دیده نمی‌شود، در تمام این مدت هفته‌ای ۳ تا ۴ روز و گاهی هر روز به‌طور مرتب ورزش می‌کرده و معتقد است نوشیدن آب و ورزش نقش موثری در حفظ شادابی پوستش داشته است. اگر شما هم می‌خواهید وزن کم کنید و نگران تاثیر کاهش وزن بر پوست و مویتان هستید، گفت و گوی کوتاه ما با دکتر محمدعلی نیلفروش‌زاده، متخصص پوست، مو و زیبایی و رییس مرکز تحقیقات پوست و سلول‌های بنیادی را در این باره بخوانید.
سلامت: آقای دکتر! چرا بعضی‌ها به دنبال کاهش وزن دچار ریزش مو می‌شوند؟
رژیم‌غذایی متناسب در واقع خوردن‌ غذا براساس یک برنامه منظم برای به‌دست‌آوردن وزن نرمال و کنترل‌شده است. افراد چاق معمولا به ویتامین اضافی نیازی ندارند زیرا رژیم‌غذایی متنوع آنها انواعی از ویتامین‌ها را در خود می‌گنجاند ولی با شروع رژیم‌غذایی برای کاهش وزن، این ذخیره به‌تدریج دچار کاهش می‌شود.
یکی از مهم‌ترین علایمی که به‌دنبال این کاهش ذخیره رخ می‌دهد ریزش مو است که البته در بیشتر موارد تدریجی است و با دریافت ویتامین‌های موردنیاز می‌توان جلوی آن را گرفت. یکی از دلایل ریزش مو در رژیم‌های غذایی کمبود آهن است. تغییرهایی که این رژیم‌ها در سطح روی ، منیزیم ، پروتئین ، اسیدهای چرب ضروری و ویتامین‌های B ، D و A اعمال می‌کنند، می‌تواند در بروز ریزش مو موثر باشد.
این مشکل در مردان و زنان رخ می‌دهد ولی زنان بیشتر به دنبال درمان می‌روند.ریزش مو در رژیم‌هایی که کاهش وزن سریع را به دنبال دارند، بارزتر است. تغییراتی که در رژیم‌غذایی به وجود می‌آید، در سیکل رشد مو اختلال ایجاد می‌کند و باعث می‌شود فولیکول‌های مو در فاز رشد خیلی سریع وارد فاز استراحت شود.
برای پیشگیری از این حالت کاهش وزن باید بسیار تدریجی صورت گیرد و رژیم حاوی تمام گروه‌های غذایی (نان و غلات، گوشت و حبوبات، سبزی‌ها، میوه‌ها و لبنیات) باشد. در بسیاری افراد ریزش مو موقتی است و ۲ تا ۶ ماه طول می‌کشد و پس از بازگشت به رژیم متعادل غذایی رشد مو طبیعی می‌شود.
توصیه می‌شود کاهش وزن در هفته به میزان ۵/۰ تا ۱ کیلوگرم باشد. از مکمل‌های ویتامین و آهن در صورت نیاز استفاده شود. از محکم بستن موها خودداری شود و در صورت عدم پاسخ ‌درمانی با تجویز متخصص پوست، از ماینوکسیدیل هم استفاده شود.
سلامت: کاهش وزن چگونه بر پوست تاثیر می گذارد؟
فرم الاستیک یا ارتجاعی پوست در اثر وجود کلاژن که به‌وسیله فیبروبلاست‌ها تولید می‌شود حفظ می‌شود. تا دوران جوانی تولید کلاژن در بهترین حالت خود قرار دارد. پس از آن و با افزایش سن، پوست مهلت بیشتری می‌خواهد تا خود را با بافت‌های زیرین تطبیق دهد.
ناهماهنگی بین کاهش وزن و کمبود تولید کلاژن که در اثر خون‌رسانی ناکافی به وجود می‌آید، می‌تواند باعث بروز چروک صورت و از طرفی کاهش بافت چربی در ناحیه صورت یا بدن می‌تواند باعث شلی یا افتادگی پوست شود. یکی از راهکارهای درمانی جلوگیری از افتادن پوست همراهی ورزش با رژیم غذایی متعادل است.
سلامت: این ورزش باید مشخصه خاصی داشته باشد؟
ورزش باید سالم باشد و از انجام ورزش‌های کششی روی صورت از جمله ماساژ‌های شدید باید پرهیز کرد زیرا با از دست‌دادن چربی‌های سطح پوست و کاهش رطوبت افتادگی در نواحی اطراف بینی، پیشانی و دور چشم بیشتر خواهد شد.
پیروی از یک رژیم نه تنها باعث افتادگی پوست نمی‌شود بلکه با تنظیم هورمون‌ها به خصوص در زنان باعث کاهش رویش موی زائد که از عوارض چاقی مفرط نیز هست، می‌شود. همان‌طور که در این مورد این خانم با وجود کاهش وزن بیش از ۳۰ کیلوگرم نه تنها عوارضی دیده نشد، بلکه شاهد بهتر شدن پوست او نیز هستیم.
منبع: سیمرغ
دوشنبه 4/7/1390 - 17:42
سينمای ایران و جهان

سینمای ما- در تمام دنیا شنیدن حتی کوتاه ترین خبر در مورد هنرمندان و اهالی سرشناس درباره زندگی شخصی، شغل یا تحصیلات ‌شان برای طرفداران آنها هیجان انگیز و جذاب است.  دنیای شهرت در کنار مشکلات و سختی‌های شناخته شدن و کمی دور شدن از زندگی عادی، امتیازهایی هم دارد؛

برای مثال اگر صاحب نام و مشهور باشید و به ویژه اگر سوپراستار یا هنرمند باشید و بعد تصمیم به شروع تجارت یا کار در هر رشته‌ای بگیرید شهرت حتما در پیشبرد بهتر کار و البته رونق گرفتن آن تاثیر چشم گیری دارد،حتی می شود گفت شهرت پله ای است برای موفقیت در هر نوع تجارتی.
از ساخت صنایع دستی تا افتتاح شرکت ساختمانی،پرداختن به کارهای دیگر بازیگران را از نظر مالی کمی بی نیاز کرده و می تواند به آنها این اطمینان را بدهد که در آینده و پس از پایان عصر طلایی خود پشتوانه مالی و درآمد دارند. این اتفاق در تمام دنیا رواج دارد و خیلی از سوپر استارهای هالیوودی و بالیوودی هم در کنار بازیگری به شغل‌های دیگری هم می پردازند. در ادامه در مورد بازیگران و البته هنرمندان ایرانی و شغل‌ دوم‌شان می خوانید.

محمدرضا گلزار

محمدرضا گلزار سوپر استاری که هر خبری در مورد او جنجالی می شود و همه تصویر او را به عنوان مدل روی بیلبوردها دیده اند؛ این بازیگر تنها به مدل بودن اکتفا نکرده، او کلوب زیبایی ویژه مردان تاسیس کرده و البته ظاهرا به کار تولید پوشاک هم مشغول است و برندی اختصاصی دارد.
رضا صادقی

رضاصادقی که در بین طرفدارانش لقب‌هایی مثل سلطان مشکی پوش،سلطان غم و احساس و سلطان صدا دارد کافه ای در شمال تهران تاسیس کرده است. معمولا رضا صادقی شب‌ها به کافه‌اش سر می زند . خود او درباره کافه‌اش گفته: با افتتاح این کافه حداقل اگر نتوانم بخوانم، می توانم به بهانه کافی شاپ در کنار مردم باشم.

علی لهراسبی
علی لهراسبی،سلطان تیتراژ سریال‌های تلویزیون در کنار خواندن به کار تبلیغات مشغول است. او مدیر پروژه تبلیغاتی شرکتی است.

تهمینه میلانی
تهمینه میلانی ،کارگردان به نام ایرانی فارغ التحصیل معماری است و در کنار کارگردانی سینما به کار معماری داخلی مشغول است.دفتر او در یکی از گران‍قیمت‌ترین خیابان‌های پایتخت مقابل دفتر یکی از مطرح ترین آرشیتکت‌های ایرانی قرار دارد. او و همسرش محمد نیک بین، تهیه کننده به همراه هم در این شرکت مشغول به کار هستند.

رضا کیانیان
رضا کیانیان نویسنده و عکاس و مجسمه ساز و بازیگر را هم که همه می شناسید. مجسمه‎های چوبی و عکسهایش در نمایشگاه های متعددی به نمایش درآمدند.

مهتاب کرامتی
مهتاب کرامتی، بازیگر و سفیر حسن نیت یونیسف در ایران هم صاحب مزونی در شهرکی در غرب تهران است. او ۱۲ سال است در این مزون به کار تولید انبوه لباس مشغول است و برای یکی از برندهای معروف لباس طراحی و تولید می کند.

محمد سلوکی
محمد سلوکی، مجری تلویزیون طبق شنید‌ها صاحب یک پیک موتوری و البته فروشگاه لباس است. همین اواخر تصاویر او در فروشگاه لباسش در فضای مجازی منتشر شد و دست به دست گشت.

شبنم قلی‌خانی
شبنم قلی‌خانی که این روزها همه او را به نام آیدا می شناسند، به خاطر بازی در سریال ۵ کیلومتر مانده تا بهشت ، استاد دانشگاه آزاد است. او کارشناس ارشد تئاتر است.

رضا عطاران
رضا عطاران،بازیگر و کارگردان طنز مطرح و کاربلد ایرانی آتلیه عکاسی با نام خانوادگی‌اش در خیابانی در شمال تهران دارد. خدماتی که او به مشتریان خود ارایه می دهد و روی تابلوی آن نوشته شده است،به این ترتیب هستند: متخصص عکسبرداری و فیلمبرداری از مجالس در منوهای متفاوت.

مجید اخشابی
مجید اخشابی،خواننده و قهرمان مسابقه تیتراژخوانی صدا و سیما صاحب یک استودیوی تولید موسیقی است و البته آموزشگاهی هم به نام یکی از آلبوم های بیرون آمده اش دارد؛ آموزشگاه او در یکی از مراکز خرید مطرح شمال غرب تهران قرار دارد و در این آموزشگاه انواع سازهای سنتی و کلاسیک به هنرجویان تدریس می شوند.

پوریا پورسرخ
پوریا پورسرخ، بازیگر سینما و تلویزیون در کنار بازیگری به کار طراحی فضای سبز و ترجمه‌ مقاله ‌برای‌ مجله‌های علمی مشغول است.

سپند و کمند امیرسلیمانی
سپند و کمند امیرسلیمانی  آتلیه عکاسی دارند.

سید جواد هاشمی
سید جواد هاشمی  معلم است و سال هاست در کانون فرهنگی در غرب تهران فعالیت می کند.

مرجان شیرمحمدی
مرجان شیرمحمدی نویسنده است و کتاب های “هفت داستان کوتاه” ،”بعد از آن شب “و “این یک فصل دیگر است” سه اثر منتشر شده او هستند.
حمید خندان
حمید خندان، خواننده پاپ صاحب کافی شاپی در خیابانی در شمال تهران است. این کافه بزرگ ترین کافه ثبت شده و مجوز دار تهران است. او معتقد است اولین خواننده‌ای است که صاحب کافه شده است. کافه او به گواه مشتریانش پاتوق خیلی از بازیگران و هنرمندان است. او عصرها در کافه خود حضور دارد. البته خندان دارای یک آتلیه شخصی عکاسی هم هست و هنرمندان مطرحی برای گرفتن عکس به آتلیه او در خیابان” م “مراجعه می کنند.ایرج نوذری، حسین استیری، مهدی مقدم، پویا امینی، امین زندگانی، آرام جعفری، نگار فروزنده، نگین صدق گویا و تعدادی دیگر از هنرمندان از مشتریان ثابت این کافه هستند.

حمید عسگری
حمید عسگری خواننده جوان پاپ صاحب کافه در شهرکی در غرب تهران و کافه‌ای در کرج است.
خشایار اعتمادی
خشایار اعتمادی به کار ساخت و ساز مشغول است و همان طور که همیشه در گفت و گوهایش عنوان کرده، موسیقی و خوانندگی منبع درآمد او نیست.

نگار جواهریان

نگار جواهریان، بازیگر جوان و سرشار از استعداد این روزهای سینمای ایران سابقه روزنامه‌نگاری هم دارد. او مدتی در مجله‌ای تحلیل بازیگری می نوشته است و نمایشنامه “خیانت” با ترجمه او و “تینوش نظم جو” را نشر نی در قالب مجموعه دور تا دور دنیا منتشر کرده است.

نیوشا ضیغمی
نیوشا ضیغمی بازیگر سینما هم دارای موسسه زیبایی است. او در این مرکز با همکاری پزشکان به بانوان خدمات زیبایی ارایه می دهد. موسسه او در یکی از گران‌ترین خیابان های تهران است.

آنا نعمتی
آناهیتا نعمتی به صنعت مدلینگ وارد شده و در شوهای لباس و پروژه های عکاسی کار می کند.

ابوالفضل پورعرب
ابوالفضل پورعرب صاحب کافه ای در شمال و نزدیک ویلای شخصی‌اش است.

منبع : بانکی دات آی آر

دوشنبه 4/7/1390 - 17:40
سينمای ایران و جهان

سینمای ما- جواد محرمی: «زندگی با چشمان بسته» فیلم تلخی است و تصویرگر روابط سرد و بی روح و غیر اخلاقی میان آدمهاست. صدرعاملی نگاه مأیوس و ناامید خود به جامعه ای که به زعم او در سراشیبی انحطاط است را در فیلمی که می توانست فیلم خوبی باشد بازتاب می دهد.

«زندگی با چشمان بسته» از آن فیلمهایی است که اگر کاستی های فیلمنامه اش برطرف می شد توانایی ماندگاری در تاریخ سینمای ایران را داشت. اما ضعف در اصلی ترین عنصر تشکیل دهنده یک فیلم یعنی فیلمنامه مانع این اتفاق شده است . داستان فیلم سوژه جالب و بدیعی است. خواهر و برادری به دلیل سفر کاری درازمدت برادر از هم دور می شوند و خواهر به سبب تنهایی و خلأ ایجاد شده ناشی از فقدان برادر و اخراج از دانشگاه(محدودیت جامعه) و مانع شدن پدراز ادامه تحصیل او(محدودیت از سوی خانواده) پیامدهای ناخوشایندی را تجربه می کند.
فضای فیلم صدر عاملی به شدت تیره و تاریک است و حس ناامیدی از آینده و تجسمی از یک برزخ زمینی را القاء می کند. فیلم هر قدر که جلوتر میرود روند تباهی جامعه و خانواده نمود بیشتری می یابد. مادر، پدر، دختر بدون پشتوانه و زمینه چینی قبلی و بدون اینکه دلیل مشخصی بر آن اقامه شود در سراشیبی زوال و انحطاط نشان داده می شوند.
فیلمنامه محمود اربابی گرچه از جذابیت ها و قابلیتهای زیادی در طرح اولیه و داستان برخوردار است اما بازبینی ها و جرح و تعدیلهای متعدد، منافذ و گره های ساختاری و دراماتیک ذاتی فیلم را شدت بخشیده که از قوام و قدرت خیره کننده کارگردان در تولید این اثر می کاهد. صدرعاملی همچنان از دغدغه خود که همانا چرخه زندگی دختران جوان جامعه ماست دور نشده و پس از سه گانه های خود اینبار در «زندگی با چشمان بسته» هم نگاهی جامعه شناسانه و موشکافانه به جریان زیست نسلی دارد که به عقیده او با بی بصیرتی های نسل گذشته ظلمی بزرگ به آنها روا داشته شده.
تماشاگر سینما به عنوان مخاطب اثر از ابتدا به دنبال این است که بداند داستان از چه قرار است اما گذر سریع و بی منطق فیلم از اخراج پرستو از دانشگاه سبب ساز ابهامات فراوانی است. شاید نماهای اولیه فیلم از پرستو و دوستش که نشان از بازیگوشی ذاتی او دارد ارجاعی برای دلیل ناسازگازی او و اخراجش از دانشگاه محسوب شود اما گذر اینگونه از مقطع حساسی از داستان تماشاگر را گیج می کند انگار که تقطیعی در داستان ایجاد شده که فیلم نمی بایست از آن بی دلیل گذر می کرد. تماشاگر بارها با روند پرداخت نشده داستان اذیت می شود. شخصیتهای متعددی که پشت سر هم می آیند و معرفی درستی نمی شوند مثل زنان مقدم که یکی از مرض وسواس رنج می برد و ربط آن با قصه مشخص نیست و دیگری که پرداخت مناسب تری دارد اما باز هم آمد و رفت های گاه و بیگاهش در فیلم در خدمت داستان به نظر نمی رسد. مقدم نیز حضوری گاه به گاه همچون روحی سرگردان دارد و معلوم نیست چرا یکی از مهمترین کاراکترهای فیلم که نقش مهمی می تواند در بروز دراماتیک داستان داشته باشد از شخصیت پردازی کمرنگ و بی اثری برخوردار است.
«زندگی با چشمان بسته» داستان دختری است که در گرداب بد اخلاقی های جامعه گرفتار می شود اما فیلم می کوشد در پایان او را برخلاف آنچه مخاطب در طول فیلم شاهد آنست غسل تعمید دهد. پرستو در فرآیندی فداکارانه به خاطر دوستش که در پی فرزندی است که دو سال از تولد آن می گذرد به عقد موقت «مقدم» در می آید. عملی که برای مخاطب اصلاً توجیه پذیر نیست. فیلم پر است از اتفاقات غیر قابل درک اینچنینی مثل “اخراج بی دلیل پرستو از دانشگاه” “ممانعت عجیب پدرش از ادامه تحصیل او” در حالی که شخصیتی که از مادر و پدر در فیلم نشان داده می شود آدمهایی آرام و منطقی هستند که هیچ افراطی در برخوردشان ن با پرستو رادر فیلم شاهد نیستسم. صحنه ای هم که پدر به قصد کشتن دخترش در تردید است بازهم با شخصیت پدر و مادر همخوانی ندارد. انفعال پدر و مادر در تمام لحظات فیلم بر خلاف شخصیتی که از آنها ترسیم می شود و آنها را انسانهای خوب ، آرام و مذهبی به تصویر می کشد تماشاچی را آزار می دهد.تنها فعل پدر در برار دخترش در فیلم تصمیم افراط گونه و هیسترک او برای کشتن پرستواست که بعدا در دیالوگی رو به پسرش از توافق مادر با این عمل خبر می دهد. پدر و مادر پرستو از هیچگونه تعامل منفی در برخورد با دخترشان برخوردار نیستند و اینکه چرا پدر مانع ادامه تحصیل دخترش شده در فیلم جا نمی افتد.

بزرگترین سؤال فیلم در رویه روسپی گونه دختر و آمد و شدهای شبانه اش با مردان متعدد برای مخاطب ایجاد می شود. اصولا دلیل این رویکرد پرستو چه چیزی می تواند باشد؟ لجاجت با پدر به خاطر مانع تراشی برای ادامه تحصیلش دلیل قانع کننده ای برای تظاهر به روسپی گری یک دختر ایرانی در یک خانواده سنتی ایده آل از طبقه متوسط شهری نیست. با استثناها کار نداریم اما حتی محیط محله ای هم که پرستو در آن زندگی می کند زمینه چنین رویکردی را نشان نمی دهد. تظاهر به روسپیگری پرستو چه در حد ادا و اطوار و از روی لجاجت با پدر باشد و جه از روی روحیه بازیگوشش و چه به دلیل ذات لذت جوی او پایه عقلی محکمی ندارد. پرستو نه دختری فراری است و نه دلایل رویکردی اینچنینی برایش در فیلم به تصویر درآمده.
بهترین و معقولترین شخصیت در فیلم «زندگی با چشمان بسته» برادر «پرستو» است و اتفاقا دقیقترین صحنه ها و سکانسها هم متعلق به حضور اوست. «علی» ورودش در فیلم به موقع است و به روند دراماتیک فیلم بسیار کمک می کند. اتفاقا از زمان ورود او تماشاگر نفس راحتی می کشد برای اینکه انتظار می رود داستان با ورود علی روند درست و بسامانی بگیرد.عکس العمل علی در قبال خواهرش برخلاف رویه پدر و مادر منفعلانه نیست. صبر و متانت او در مواجهه با واقعیت خواهرش برای مخاطب قابل درک است و شخصیت، قابلیت همذات پنداری تماشاگر با خود را دارد. سلوک علی در مواجهه با مسئله خواهرش تا پایان فیلم که مرگ او رقم می خورد فرازهایی قابل دفاع از فیلم «صدر عاملی» است.دیالوگها در «زندگی با چشمان بسته» در برخی مواقع به فیلمهای مسعود کیمیایی پهلو می زند و حضور پولاد کیمیایی نیز به این تداعی مدد می رساند هرچند پولاد بر خلاف فیلمهای پدرش بازی قابل قبولی در فیلم صدرعاملی از خود نشان می دهد و پس از کاراکتر علی اوست که از شخصیت پرداخت شده تر و شناخته شده تری در فیلم برخوردار است.
اصلاحات فیلم نیز به گنگی و ابهام فیلمنامه افزوده است. همایون ارشادی فقط چند ثانیه از فیلم دیده می شود و بریده شدن بعضی از نماها در فیلم بر گنگی فیلمنامه می افزاید.
کارگردانی قوی و قابل دفاع رسول صدر عاملی هم نتوانسته پوششی بر ضعفهای فیلمنامه باشد ودر نهایت فقط یک ایده خوب با پرداختی نامناسب در کنار نکات فنی قابل دفاع فیلم مثل نور و فیلمبرداری می ماند که از «زندگی با چشمان بسته» به رقم تمام ظرفیت هایش فیلمی متوسط ساخته است.

منبع : شبکه ایران

دوشنبه 4/7/1390 - 17:36
آشپزی و شیرینی پزی
لوبیا سبزی کوبیده ( برای پنج نفر) :
مواد لازم :
لوبیا سفید                                                   ۲و نیم پیمانه
خرده برنج                                                     نصف پیمانه
سیب زمینی                                                ۱عدد متوسط
سبزی (جعفری، تره، گشنیز، شنبلیله)               ۵۰۰ گرم
نمک، فلفل، ادویه                                          به میزان لازم
روغن زیتون                                                  به میزان لازم
طرز تهیه:
ابتدا تمام مواد را آماده می کنیم، لوبیا سفید را که از شب قبل خیس کرده بودیم به همراه خرده برنج، سیب زمینی ، سبزیجات ، نمک و ادویه جات به مدت یک ساعت و نیم می پزیم بعد که کاملا پخته شد آب آن را گرفته و خوب ورز می دهیم و در آخر روغن زیتون را به آن اضافه کرده و تقدیم می کنیم.
منبع:سیمرغ
دوشنبه 4/7/1390 - 17:34
دانستنی های علمی
همه ما دوست داریم وسایل سفید پلاستیکی، تمیزی اولیه خود را داشته باشند. اما آن‌ها به مرور زمان زرد و کهنگی خود را نشان می‌دهند.
گاهی زرد شدن پلاستیک به دلیل آن است که زیاد در معرض نور آفتاب قرار گرفته است، اما گاهی به دلیل کهنگی، در کنار وسایل گرمازا بودن و یا کثیفی است.
بسیاری وقت‌ها زرد شدن نشانه تغییرات شیمیایی ایجاد شده در داخل پلاستیک است، در این صورت برگرداندن پلاستیک به شکل کاملا اولیه امکان‌پذیر نیست. با این حال می‌توان از شدت زردی پلاستیک کم کرده و ظاهر بهتری به آن داد.
برای این منظور به آب، صابون، اسکاچ نایلونی، آب اکسیژنه، مایع سفیدکننده (وایتکس) نیاز دارید.
۱- پلاستیک را مدت ۱۰ دقیقه داخل آب گرم و صابون قرار دهید تا خیس بخورد.
۲- پلاستیک را با یک اسکاچ نایلونی خوب و محکم بشویید.
۳- پلاستیک را زیر آب سرد خوب بشویید تا سیاهی‌ها شسته شود.
۴- آب‌اکسیژنه را روی پلاستیک بریزید و با اسکاچ روی آن بکشید. آب‌اکسیژنه به سفید شدن قسمت‌های زرد کمک می‌کند. می‌توانید پلاستیک را دو ساعت داخل آب‌اکسیژنه هم قرار دهید.
۵- ۴ قاشق غذاخوری مایع سفیدکننده را با ۴ پیمانه آب گرم مخلوط کرده، شیئ مورد نظر را نیم ساعت داخل آن قرار دهید. سپس زیر آب سرد کاملا بشویید.
۶- بگذارید پلاستیک در هوای آزاد خشک شود و اگر هنوز زرد است، مراحل را تکرار کنید.
گردآوری : گروه سبک زندگی سیمرغ
دوشنبه 4/7/1390 - 17:32
ریزه کاری های خانه داری
اتوکشیدن درست و دقیق لباس و ملحفه هنر است. به همین دلیل اگر روش درست اتو کردن لباس‌ها را ندانیم، باعث خسارت و خرابی آنها می‌شویم.
مثلا اگر لباسی را با درجه حرارت بالا اتو کنیم، پارچه لباس شل می‌شود و حتی ممکن است بسوزد؛ البته این اتوکشی و ترفندهای آن وقتی پارچه ظریف‌تر و حساس‌تر باشد مهم‌تر هم می‌شود.

 

معمولا هر لباسی دارای برچسب مخصوصی است که درجه اتوی آن را تعیین می‌کند. پس قبل از اتوکشی آن برچسب را ببینید و با توجه به آن درجه اتو را تعیین کنید.
برای اتو کردن پرده‌ها هم بهتر است یک صندلی کنار میز اتو قرار دهیم و قسمت‌های اتو شده را روی صندلی بگذاریم تا کثیف و چروک نشود.
ملحفه را نیز می‌توان برای اتوکردن تا زد و بعد از اتو کردن یک قسمت آن را باز کرده و قسمت‌های دیگر را اتوکشید تا تمام ملحفه اتو شود.
برای اتوکشی لباس‌های پشمی هم باید دقت کنید؛ اگر از اتوی پرسی استفاده شود بهتر است، ولی دقت کنید لباس پشمی را حتما از پشت بگذارید و اتو کنید یا یک پارچه روی لباس بکشید و بعد اتوکشی را شروع کنید.
علاوه بر لباس‌های مختلف، هر قسمت از لباس هم روش اتوکشی خاصی دارد؛
مثلا برای اتو کردن یقه لباس‌های آقایان توجه کنید اتو را روی یقه نکشید زیرا این کار باعث چین خوردن یقه می‌شود. به جای آن باید یقه را روی میز اتو باز کنید و سپس اتو را روی آن قسمت بگذارید و بردارید. پس از آن یقه را مثل بلوز آماده شده تا کنید و دوباره روی یقه را اتو بکشید.
اگر لباس مخمل دارید حواستان باشد هیچ وقت اتو را روی آن نکشید. بلکه باید یک حوله کلفت را تا کنید و روی میز اتو بگذارید. سپس لباس مخمل را روی آن پهن کنید، یک پارچه هم روی لباس بگذارید و اتو را روی لباس گذاشته و بردارید. این کار باید ادامه یابد تا تمام لباس اتو شود.
بهتر است سعی کنید تمام لباس‌ها را از پشت اتو کنید، بخصوص لباس‌های تیره و چادرها را حتما از پشت اتو بکشید تا از برق افتادن آنها پیشگیری شود. در غیر این صورت حتما یک پارچه سفید بدون پرز روی لباس بگذارید و بعد آن را اتو کنید.
اتوکشی درست لباس‌ها نه‌تنها باعث زیبایی و جلوه بیشتر آنها می‌شود، بلکه حتی سبب میکروب‌زدایی آنها هم هست. وقتی درجه حرارت اتو متوسط رو به زیاد باشد باعث می‌شود میکروب لباس‌ها و ملحفه‌ها از بین برود. بنابراین اگر می‌خواهید لباس‌ها و ملحفه‌های کودک شما عاری از میکروب باشد حتما آنها را اتو کنید.
اگر در سفر اتو همراهتان نبود و به خشکشویی هم دسترسی نداشتید،نگران نشوید. در این وضعیت باید به شیوه‌ای ساده تا جایی که امکان دارد چروک‌های لباس را برطرف کرد. بنابراین بهتر است لباس چروک خود را در بخار حمام قرار دهید تا چروک آن از بین برود. اگر چنین شرایطی هم نباشد، می‌توانید با دست روی لباس کمی آب بپاشید و سپس با سشوار روی قسمت‌های چروک آن را خشک کنید تا کم‌کم چروک‌ها از بین برود.
ولی هیچ وقت و در هیچ شرایطی اتو کردن لباس‌ها را فراموش نکنید؛ چون پوشیدن لباس‌هایی مرتب و بدون چروک نشانه نظافت و تمیزی افراد است. پس همیشه لباس‌ها را به بهترین شیوه اتو کنید و اگر لازم است آنها را به اتوشویی بدهید تا بهترین نتیجه را داشته باشد.
منبع: سیمرغ
دوشنبه 4/7/1390 - 17:31
موسيقي

موسیقی ما - جدیدترین آلبوم محسن چاووشی با نام سنتوری به بازار می‌آید. این آلبوم که در واقع بازاجرایی است از ترانه‌های فیلم سنتوری با صدای محسن چاووشی و آهنگسازی اردوان کامکار مهرماه وارد بازار موسیقی می‌شود.

به گزارش سایت موسیقی ما به نقل از روابط عمومی ایران‌گام این آلبوم به جز قطعات فیلم سنتوری به کارگردانی داریوش مهرجویی، شامل قطعاتی از آلبوم‌های قدیمی از جمله «متاسفم»، «کلاغ» و «پائیز» محسن چاووشی می‌شود که برای اولین بار و با کیفیت بالا به صورت رسمی وارد بازار موسیقی می‌شوند.

محسن چاووشی پیش از این آلبوم‌های «یه شاخه نیلوفر»، «ژاکت» و «حریص» را وارد بازار کرده است که با استقبال زیاد علاقه‌مندان روبرو شد. سنتوری محصول سال ۱۳۸۵ به کارگردانی داریوش مهرجویی است که پس از اکران در جشنواره فیلم فجر توقیف شد. در آن زمان هنوز چاووشی هیچ آلبوم رسمی در بازار موسیقی نداشت و این فیلم یکی از دلایل شهرت و محبوبیت او در موسیقی به شمار می‌آید.

این آلبوم هم‌اکنون مراحل ضبط و میکس خود را پشت سر گذاشته و در مهرماه توسط شرکت ایران‌گام وارد بازار می‌شود.

دمو و تیزر این آلبوم را به زودی در سایت موسیقی ما ببینید.


دوشنبه 4/7/1390 - 17:31
كودك
یادم می‌آید وقتی دبستان بودم، دوست داشتم بعضی روزها به مدرسه نروم. این موضوع البته در دوره راهنمایی و دبیرستان هم ادامه داشت. به همین علت خودم را به مریضی می‌زدم.
انگار حس مدرسه رفتن را در آن روز نداشتم! نمی‌دانم. با توجه به درس هایی که بعدا در بخش روان پزشکی خواندم به این نتیجه رسیدم که شاید بچه سختی بودم یعنی ناسازگار بودم. از بسیاری از همسالانم که سئوال کردم دیدم آنها هم چنین بوده اند. یعنی آنها هم ناسازگار بودند یا بچه های سختی برای پدر و مادر خود بوده اند؟ نمی‌دانم از شما پدر و مادر گرامی‌می‌خواهم که مصاحبه ما را با دکتر نسرین امیری،‌ فوق تخصص روان پزشکی کودک و نوجوان و عضو هیات علمی‌دانشگاه علوم بهزیستی و توان بخشی درباره همین موضوع بخوانید.
خانم دکتر، شما خودتان در زمان نوجوانی و کودکی برای اینکه به مدرسه نروید، تمارض نمی‌کردید؟
راستش را بخواهید نه. حتی مادرم می‌گفت من متوجه نشدم تو کی بزرگ شدی و کی به دانشگاه رفتی. من بچه سختی نبودم و نیازی به تمارض نداشتم چون درس خواندن را دوست داشتم.
یعنی هر کودک و نوجوانی که تمارض کند برای اینکه روزی به خصوص را به مدرسه نرود، بچه سختی است؟
به نوعی می‌توان گفت، بله. چون اغلب سازگاری ندارد و به علت نداشتن سازگاری نمی‌تواند با درس آن روز مدرسه و کلاس یا اگر مشکلی با یکی از دانش آموزان همکلاسی دارد، کنار بیاید یا شرایط خود را وفق دهد.
اصولا تمارض چند نوع است و چه زمانی می‌گوییم کودک تمارض می‌کند؟
درحقیقت تمارض بر دو نوع است. زمانی کودک یا نوجوانی خود را به بیماری و بی حالی می‌زند برای اینکه در پی بدست آوردن منفعتی است. برای مثال می‌خواهد در منزل استراحت کند یا می‌خواهد به بازی بپردازد. یا حتی گاهی تکالیف مدرسه را انجام نداده است . از ترس معلم اش نمی‌خواهد به مدرسه برود. گاهی هم تمارض به این شکل است که واقعا بیماری جسمی ‌وجود ندارد و کودک یا نوجوان می‌خواهد به مدرسه برود اما مشکلی وجود دارد که فرد به علایم و نشانه هایی دچار می‌شود که هر چه می‌گردیم نمی‌توانیم علت جسمی‌برای آن پیدا کنیم اما نشانه و علامت وجود دارد. برای مثال دختر دبستانی ممکن است هنگام رفتن به مدرسه به تهوع و سردرد و دل درد دچار شود و ما هر چه می‌گردیم و معاینه می‌کنیم، نمی‌توانیم علت عضوی پیدا کنیم اما مشکل رفتاری و روان سر جای خودش باقی است.
بنابراین کودک یا نوجوان اول را می‌توان گفت سخت؟
اگر شرایط دیگر را داشته باشد، بله. برای مثال یکی از مهم ترین شرایط سخت بودن تربیت فرزند این است که کودک یا نوجوان نظم پذیر نباشد و این موضوع خود موجب ناسازگار بودن او می‌شود. نظم پذیر بودن یعنی اینکه نه خواب درست و به موقعی دارد، نه غذای درستی می‌خورد و نه با دوستان و آشنایان خود و والدین برخورد مناسبی دارد و  مانند اینها. در حقیقت والدین این گونه فرزندان نمی‌دانند رگ خواب این فرزندان چگونه است و در واقع این نوجوانان یا کودکان غیر قابل پیش بینی هستند.
می‌توان این دو را از هم تشخیص داد؟
در هنگامی‌که کودک و نوجوان خود را به بیماری می‌زند تا به سودی برسد، اغلب یک یا دو بار این کار را انجام می‌دهد و به محض رسیدن به هدف خود،‌دیگر این کار را نمی‌کند. حداقل برای مدتی. اما فردی که بدون وجود بیماری جسمی‌به علایم و نشانه های بیماری جسمی‌دچار می‌شود، درمدت طولانی به این موضوع دچار می‌شود و هر زمان به مدرسه می‌رود دچار مشکل شده و هر زمان از مدرسه بر می‌گردد ازاین مشکل و علایم و نشانه های آزاردهنده خلاص می‌شود. برای مثال اگر از درس خاصی وحشت دارد، هر زمانی که این درس را دارد به مشکل بر می‌خورد.
‌آیا همیشه ترس از مدرسه موجب می‌شود که کودک یا نوجوانی به علایمی‌خاصی مانند علایم اضطرابی دچار شود یا خود را به بیماری بزند؟
سئوال خوبی کردید. علت دیگر تمارض کودکان، جلب توجه عاطفی و جلب محبتی است که دریافت نمی‌کنند. ما درعلم روان پزشکی به آن می‌گوییم اختلال ساختگی .در این نوع از تمارض ، فرد نه علایم و نشانه های اضطراب و ترس را دارد و نه به دنبال هدف مادی است بلکه به دنبال به دست آوردن نفع عاطفی است. نباید از این موضوع،‌بی اعتنا رد شویم. باید حتما به آن توجه کنیم . ریشه یابی کنیم.
چرا چنین شخصیت یا رفتاری در کودک شکل می‌گیرد؟
ان به عوامل زیادی بستگی دارد. از دوران جنینی  فرزند و بیماری دوران بارداری مادر گرفته تا ارث و ژنتیک، هم در بروز این حالت موثرند و در واقع کودک نظم پذیر نیست و والدین نمی‌دانند که با فرزند خود چگونه رفتار کنند. البته این گونه افراد نیز در بزرگسالی می‌توانند موفق باشند و به اندازه افراد راحت تعلیم پذیر باشند اما فشار بیشتری به پدر و مادر برای تربیت آنان وارد می‌شود. به هر حال می‌توانند مانند دیگر همسالان خود افراد موفقی باشند.
حالا با این تمارض کودک یا نوجوان چگونه باید رفتار شود؟
همیشه باید قانون رعایت شود. یعنی والدین باید توانایی و مهارت برخورد با فرزند را در رفتن به مدرسه داشته باشند. هر علت و بهانه ای داشته باشد و حتی علایم و نشانه های به علت ترس و ناراحتی از مدرسه موجود باشد،‌ قانون رفتن به مدرسه باید رعایت شود. به خصوص اگر بدانیم تمارض است. باید به او بگوییم که یک قانون بسیار مهم ما این است که شما باید به مدرسه بروی حالا اگر سردرد داری می‌توانی داروی مسکن بخوری یا هر مساله دیگری در مدرسه داری باید به مدرسه بروی اما با هم می‌توانیم مشکل را بررسی کنیم.
یعنی به عبارتی مهارت حل مساله را هم به او بیاموزیم؟
دقیقا. باید مهارت حل مساله و مراحل آن را به فرزندمان آموزش دهیم. یعنی مشکل را بشناسیم و تمام راه هایی که به ذهن مان برای حل آن می‌رسد، یادداشت کنیم و از میان آنها بهترین را انتخاب کنیم. نکته مهم این است که اگر فرزندمان راه را هم به اشتباه رفت اما از مراحل حل مساله استفاده کرد، او را سرزنش نکنیم به او فرصت دهیم. مگر خود ما اشتباه نمی‌کنیم؟ شما خودتان، آقای دکتر اشتباه نکرده اید؟
چرا زیاد. هنوز هم ممکن است در مقابل هر ۱۰ کار منظقی که انجام می‌دهم، سه یا چهار کار غیر منطقی انجام دهم.
بنابراین چاره همان است. قانون مدرسه رفتن باید به خوبی اجرا شود و در کنار آن باید به حل مسله زمینه ای پرداخت که آن هم با آموزش مهارت حل مساله به والدین و فرندان امکان پذیر است.
منبع: سیمرغ
دوشنبه 4/7/1390 - 17:27
بیماری ها

برخی افراد تصور می‌کنند که پرده تنها کالایی برای جلوگیری از تابیدن نور یا حجاب دور خانه است.

اگرچه جنس و ظاهر پرده ظاهر بسیار زیبایی را به داخل و خارج خانه می‌بخشد اما توجه به تاثیر جنس پرده بر سلامت فرد هم اهمیتی خاص دارد.یکی از مهم‌ترین تاثیراتی که پرده منازل و سایر اماکن بر سلامت افراد می‌گذارد، حساسیت‌های تنفسی است…

واکنش‌های آلرژیک زمانی رخ می‌دهند که بدن به مدت طولانی و مداوم با آلودگی‌ها، ذرات گردوغبار و به‌طور کلی مواد حساسیت‌زا در تماس باشد. بدن واکنش خود را به این مواد با خارش، آبریزش بینی، اشک، گرفتگی بینی، عطسه و سرفه از درجه خفیف تا شدید نشان می‌دهد. گاهی هم حساسیت فرد تاحدی است که راه‌های هوایی او بسته می‌شود. افرادی که سابقه حساسیت‌های تنفسی دارند باید مراقب باشند در معرض این مواد تحریک‌کننده قرار نگیرند تا علایم حساسیت در آنها مجددا شکل نگیرد. به همین منظور توصیه می‌کنیم منزل و محل کار خود را نسبت به این آلرژن‌ها (مواد حساسیت‌زا) ایمن کنید :

- پرده‌های سبک و قابل شست‌وشو : یکی از مهم‌ترین مکان‌هایی که مواد حساسیت‌زا در آن تجمع می‌یابند پرده‌ها هستند. بهار که فصل گرده‌افشانی گیاهان است، پرده‌ها می‌توانند محل تجمع این ذرات حساسیت‌زا باشند. در شهرهای مختلف هم ذرات آلوده و گردوغبار در هوا معلق‌اند که این ذرات هم در میان الیاف پرده جایگیر شده و می‌توانند زمینه‌ساز واکنش‌های آلرژیک باشند پس توصیه می‌کنیم افرادی که حساسیت تنفسی دارند حتما پرده‌هایی را به پنجره منازل یا محل کار خود بیاویزند که به راحتی شسته شوند. یادتان باشد پرده‌هایی که الیاف ضخیم و معمولا گران‌قیمت دارند برای شست‌وشو باید به مغازه‌های خشکشویی فرستاده شوند که برای اکثر خانواده‌ها هزینه‌بر است و افراد ترجیح می‌دهند آنها را عید به عید به خشکشویی ببرند و همین امر تجمع آلرژن‌ها و مایت‌ها (حشرات ریزی که در گردوغبار سکنی می‌گزینند) را افزایش‌ می‌دهد.

یادتان باشد سطوح سخت، چربی گردوغبار و مایت‌‌ها را کمتر به خود جذب می‌کنندبنابراین می‌توانید بلافاصله بعد از پنجره‌هایی که زیاد باز می‌گذارید از کرکره‌های چوبی عمودی استفاده کنید و روی آن پرده‌های معمولی بکشید.
- کرکره : کرکره‌های قابل شست ‌و شو هم برای قرار گرفتن پشت پنجره گزینه خوبی هستند. در مورد کرکره بهتر است انواعی را تهیه کنید که عمودی باشند زیرا طبقه‌های افقی کرکره‌ هم سطح مناسب برای تجمع موادحساسیت‌زاست.
-از سر جاروبرقی کمک بگیرید : بسیاری از خانواده‌ها تنها از سر اصلی و سر باریک جاروبرقی استفاده می‌کنند در صورتی که قدیمی‌ترین جاروبرقی‌ها هم سری را برای تمیز کردن گردوغبار پرده‌ها دارند، هربار خانه را تمیز می‌کنید با جاروبرقی پرده‌ها را هم تمیز کنید تا مواد حساسیت‌زا کمتر روی پرده‌های خانه جذب شوند.

 

منبع: سیمرغ

 

دوشنبه 4/7/1390 - 17:26
موسيقي

موسیقی ما- لی لا رضایی: فرزاد نوشاد از برگزاری کنسرتی در روز ۱۸ مهرماه در تالار وحدت خبر داد و در این رابطه اظهار داشت: طبق معمول خواننده ارکستر ما مسعود یکتا است که با همراهی ارکستر ۸۰ نفره به اجرای قطعات این گروه می‌پردازد.

وی ادامه داد: در شکل اجرا و تنظیم قطعات ارکستر‌ هیچ تغییری صورت نگرفته و در واقع قطعات با‌‌ همان سبک و سیاقی که در اجرا‌ها، به اجرا در می‌آمدند، برگزار می‌شوند.

به گفته رهبر ارکستر‌ سمفونیک ویولت، کنسرت فوق مشترک با ارکستر کر تهران به رهبری میلاد عمرانلو و برای بزرگداشت مرحوم باغچه‌بان برگزار می‌شود. این مراسم در واقع مراسم جشنی است که توسط خانه موسیقی و با حضور هنرمندان این حوزه برگزار می‌شود.

نوشاد درادامه گفت: در‌این کنسرت قرار است ۷ قطعه اجرا شود که ۵ قطعه از آن‌ها از ساخته‌ها و تنظیم‌های خودم است. «اهل کاشانم»، «گوش کن» و «هیچستان» با اشعار سهراب سپهری، و قطعات «تیز روم» و «اینجا کسی پنهان..» با اشعار مولانا و نیز دو قطعه از ساخته‌های مرحوم باغچه‌بان را اجرا خواهیم کرد.

به گفته وی یکی از قطعات مرحوم باغچه‌بان «آذربایجانی» و دیگری «چهارشنبه سوری» نام دارد.

وی در پیان گفت: این مراسم یک مراسم خصوصی است یعنی میهمان‌های آن دعوت شده و بخش از آن را فقط ارکستر سمفوینیک ویولت اجرا می‌کند. میلاد عمرانلو به همراه گروه خود قطعات کر را در این کنسرت به اجرا در می‌آورد.

وی در پایان خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه به تازگی اجرا داشته‌ایم نیاز به تمرین زیاد نخواهیم داشت اما تمرینات خود را از یک هفته دیگر آغاز خواهیم کرد.

گفتنی است که کنسرت این ارکستر‌ در تالار حرکت با استقبال خوبی از سوی تماشاچیان مواجه شد. ارکستر ویولت همچنین برنامه‌هایی برای اجرا در شهرستان‌ها دارد که بعداز این اجرا، آن‌ها را عملی می‌کند.

منبع : اختصاصی سایت موسیقی ما

دوشنبه 4/7/1390 - 17:23
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته