در فصل دوم از زمینه های بهداشت وپاكیزگی در اسلام سخن گفته است دراین فصل درباره بهداشت و اهمیت آن در اسلام ، توجه به میكروب در منابع اسلامی ، خود داری از مصرف دارو تا اندازه ممكن ، توجه اسلام به سلامت وتندرستی ، توجه اسلام به نیرومندی تن و پیاده روی و ورزش های دیگر صحبت كرده است در فصل ششم از نقش عبادت ها در پاكیزگی سخن به میان آمده است دراین فصل در باره وضو وآثار معنوی و ظاهری آن ، غسل و فوائد جسمی ، آداب غسل كردن وحمام رفتن ، روزه ونتایج بهداشتی آن و تیمم ونقش آن در پاكیزگی سخن گفته است
یار مهربان 112
نویسنده: سیدكبیرحسینی
تهیه: آقای مقدس زاده
پخش:اسفند 1389
.....
بنام خدای مهربان ! آفریننده زیباییها وپاكیها وسلام به شما دوستان همراه ویاوران کتاب یار مهربان!شما دوستان خوب وصمیمی وکتابخوان! در خدمت شا خوبان هستیم با معرفی یار مهربان دیگه
موزیک
یاران همراه! نام كتاب امروز پاكیزگی و بهداشت در اسلام است كه آقای دكتر سید مهدی صانعی آن را در یك پیشگفتار و نه فصل تدوین كرده است این كتاب به همت مؤسسه بوستان كتاب قم وابسته به دفتر تبلیغات اسلامی قم در400 صفحه به چاپ رسیده است و چاپ اول آن در سال 1385 به انجام رسیده است نویسنده در پیشگفتار می گوید : طهارت ، مفهوم وابعاد گسترده دارد یعنی منظور اسلام این است كه مردم خود را به لحاظ ظاهر وباطن از هرگونه آلایش وتیرگی پاك گردانند چراكه راه یافتن به درجه والای كمال به مرحله نخست آن كه بهداشت جسمانی است ارتباط دارد به گونه ای كه اگر پاكیزگی جسمانی دركار نباشد عبادت درست كه مورد پذیرش حق باشد ممكن نیست واز سوی دیگر بدون عبادت تكاملی صورت نمی گیرد افزون براین بدون رعایت پاكیزگی و بهداشت افراد دچار بیماری می شوند وروشن است كه درحالت بیماری رسیدن به كمال فضیلت و اهداف عالی انسانی مقدور نمی باشدازاین رو آیین اسلام به پاكیزگی و سلامت جسمانی توجه ویژه ای داشته است تا انسانها بتوانند به مدارج عالی معرفت ، عظمت و كرامتی برسند كه درخور انسان كامل است موزیک
همراهان گرامی! نویسنده در فصل اول كلیاتی را درباره آب مطرح نموده است ومطالبی را درباره آب و اهمیت آن ،اهمیت آب تصفیه شده ، دستور اسلام درباره تمیز نگه داشتن آب و خدمات بهداشتی وپزشكی مسلمانان به جهانیان آورده است
در فصل دوم از زمینه های بهداشت وپاكیزگی در اسلام سخن گفته است دراین فصل درباره بهداشت و اهمیت آن در اسلام ، توجه به میكروب در منابع اسلامی ، خود داری از مصرف دارو تا اندازه ممكن ، توجه اسلام به سلامت وتندرستی ، توجه اسلام به نیرومندی تن و پیاده روی و ورزش های دیگر صحبت كرده است موزیک
همراهان ارجمند!
فصل سوم به آراستگی ظاهر وباطن اختصاص دارد دراین فصل مطالبی با این عنوانها آمده است :نقش اجتماعی آراستگی ، نقش فردی آراستگی ، خود آرایی معقول ،خودآرایی درونی و توجه به زیبایی های طبیعت وآثار بهداشتی آن
در فصل چهارم راههای پیشگیری از بیماری را آورده است در فصل پنجم بهداشت درباره نیازمندی های عمومی مطرح شده ودر آن ، مطالبی را درباره بهداشت مسكن ، خواب واستراحت و آداب مستراح رفتن آورده است موزیک
دوستان گرامی!
در فصل ششم از نقش عبادت ها در پاكیزگی سخن به میان آمده است دراین فصل در باره وضو وآثار معنوی و ظاهری آن ، غسل و فوائد جسمی ، آداب غسل كردن وحمام رفتن ، روزه ونتایج بهداشتی آن و تیمم ونقش آن در پاكیزگی سخن گفته است فصل هفتم به موضوع نجاسات و لزوم پرهیز از آنها اختصاص یافته است ودر فصل هشتم اعتیاد وزیانهای آن را مطرح ساخته است دراین فصل در باره پیامدهای ناگوار اعتیاد آمده است : مصرف موادی هم چون مرفین وهروئین ، سبب ایجاد تغییرات بنیادین در شخصیت و فعالیتهای جسمی انسان می گردد مصرف این موادسبب كم شدن اشتها ، كم وزنی ، یبوست ، و بی علاقگی به روابط ج ن س ی و اجتماعی می گردد واخلاق و ارزشهای معنوی نیز كم رنگ می شود موزیک
شنوندگان ارجمند! دراین فصل همچنین علاوه می كند هر سال به طور مستقیم نزدیك به 390 هزار نفر در امریكا در نتیجه اعتیاد به سیكرت ، پیش از زمان طبیعی می میرند نزدیك به 125 هزار نفر بر اثر سرطان ریه ، نای ، ومثانه ، 170 هزارنفر به سبب بیماری قلبی و عروقی و بیماری های مزمن مسدود كننده ریه وآمفیزم از دنیا می روند و سرانجام در فصل نهم تأثیر نیازمندیهای روانی و جسمی در تندرستی مطرح شده است دراین فصل مطالبی با این عناوین آمده است: تأثیر نشاط و شادمانی در تندرستی ، ارتباط تن وروان و تأثیر آن بر روان ، تأثیر تغذیه در سلامت وبهبود زندگی و لزوم اندیشیدن به نعمتهای الهی و بهره مند شدن از آنها همچنین نكات بهداشتی را كه اسلام در باره تغذیه بیان داشته مطرح نموده است مانند : پرهیز از زیاده روی در خوردن گوشت ، پرهیز از غذایی كه از منشأ ناپاك ایجاد شده و پرهیز از خوردن میوه های غیر بهداشتی موزیک
خوب دوستان کتابخوان ویاوران برنامه!
امید که بتوانید کتاب امروز پاكیزگی و بهداشت در اسلام نوشته آقای دكتر سید مهدی صانعی را تهیه واز مطالب آن کمال استفاده را بنمایید تا برنامه بعد ومعرفی کتابی دیگر همه شما خوبان را به خداوند منان می سپاریم
20 قانون طلایی برایان تریسی
لازمه ی استفاده از این 20 قانون این است که آمادگی داشته باشید تا هر تغییر لازم را بپذیرید. آمادگی انجام اشتباهات زیاد را داشته باشید و از آنها درس بگیرید و پیش بروید.
1) قانون ارزش ها
نحوه عملکرد شما همیشه با زیربنایی ترین ارزش ها و اعتقادات شما هماهنگ است.
آنچه به راستی ارزش هایی را که واقعاً به آن اعتقاد دارید بیان می کند، ادعاهای شما نیست بلکه گفته ها، اعمال و انتخاب های شما به ویژه در هنگام ناراحتی و عصبانیت است.
2) قانون عادت
حداقل 95 درصد از کارهایی که انجام می دهید از روی عادت است، خواه عادت های مفید و خواه عادت های مضر. شما می توانید عادت هایی که موفقیت تان را تضمین می کنند در خود پرورش دهید. یعنی تا هنگامی که رفتار مورد نظر به صورت اتوماتیک و غیرارادی انجام نشود، تمرین و تکرار آگاهانه و مدام را ادامه دهید.
3) قانون انتخاب
زندگی شما نتیجه انتخاب های شما تا این لحظه است. هر جا که هستید و هر کسی که هستید به دلیل انتخاب ها و تصمیم هایی است که تا این لحظه گرفته اید. هر کاری که انجام می دهید براساس ارزش های غالب در آن لحظه است. حتی هیچ کاری نکردن هم نوعی انتخاب است.
چون همیشه در انتخاب افکار خود آزاد هستید، کنترل کامل زندگیتان و تمامی آنچه برایتان اتفاق می افتد در دست شماست.
4) قانون تغییر
تغییر غیرقابل اجتناب است و چون با دانش روزافزون و تکنولوژی رو به پیشرفت هدایت می شود با سرعتی غیرقابل قیاس با گذشته در حال حرکت است. کار شما این است که استاد تغییر باشید نه قربانی آن.
5) قانون مسئولیت
هر جا که هستید و هر چه که هستید به خاطر آن است که خودتان این طور خواسته اید.
مسئولیت کامل آنچه که هستید، آنچه که به دست آورده اید و آنچه که خواهید داشت برعهده خود شماست.
6) قانون پاداش
عالم در نظم و تعادل کامل به سر می برد. شما همیشه پاداش کامل اعمالتان را می گیرید. همیشه از همان دست که می دهید از همان دست می گیرید. اگر از عالم بیشتر دریافت می کنید به این دلیل است که بیشتر می بخشید.
7) قانون آمادگی
شانس در واقع به هم پیوستن موقعیت و آمادگی است. عملکرد خوب نتیجه آمادگی کامل است که مراحل کسب آن اغلب از هفته ها، ماه ها و سال ها قبل آغاز می شود. در هر حوزه ای موفق ترین افراد آنهایی هستند که همواره در مقایسه با افراد ناموفق وقت بیشتری را صرف کسب آمادگی برای انجام کار می کنند.
8) قانون حد توانایی
هیچ وقت برای انجام همه کارها وقت کافی وجود ندارد، ولی همیشه برای انجام مهم ترین کارها وقت کافی هست. هر چه بیشتر کار کنید کارایی بیشتری پیدا می کنید. اما اگر بخواهید بیش از حد توانتان انجام امور مختلف را به عهده بگیرید نتیجه ای جز این نخواهد داشت که بفهمید توانایی شما برای انجام کارها حدی دارد.
9) قانون انعطاف پذیری
در تعیین اهداف خود قاطعیت داشته باشید، اما در مورد روش دستیابی به آنها انعطاف پذیر باشید. در عصر تحولات سریع، رقابت شدید و کهنه شدن مدام همه چیز، انعطاف پذیری و سازگاری از شرایط اساسی موفقیت است.
10) قانون صداقت
خوشبختی و داشتن عملکرد عالی هنگامی به سراغ شما می آید که تصمیم بگیرید هماهنگ با والاترین ارزش ها و عمیق ترین اعتقادات خود زندگی کنید. همیشه با آن بهترین بهترین ها که در درون شماست، صادق باشید.
11) قانون احساس
شما هنگام فکر کردن، درک کردن و تصمیم گرفتن صددرصد احساسی عمل می کنید. با احساستان تصمیم می گیرید و با عقلتان توجیه می کنید. از آنجایی که کنترل افکارتان در دست خودتان است، خوشبختی شما نیز بستگی به میزان اراده شما در کنترل افکارتان دارد.
12) قانون جایگزینی
ذهن خودآگاه شما در آن واحد فقط می تواند یک فکر را در خود جای دهد، یا مثبت یا منفی. شما می توانید با جایگزین کردن افکار مثبت به جای افکار منفی به خوشبختی دست یابید. ذهن مانند باغی است که در آن یا گل می روید یا علف هرز.
13) قانون تکرار
تمرین و تکرار بهای به دست آوردن مهارت است. چیزی را که مدام و مرتب تکرار می کنید به صورت یک عادت جدید ذهنی و عملی درمی آید. رشد فکری و احساس رضایت و خشنودی نتیجه کنار گذاشتن عادت های گذشته و جایگزین کردن تمرین ها و عادت های جدید است. شما می توانید رویکردها، توانایی ها و کیفیات خوشبختی و موفقیت را در خود بپرورانید، به این صورت که قوانین موفقیت را آن قدر برای خود تکرار کنید تا جزئی از شخصیت تان شوند.
14) قانون تلاش غیرمستقیم
در روابط با دیگران غیرمستقیم عمل کردن بیشتر باعث موفقیت می شود. برای اینکه یک دوست خوب داشته باشید باید یک دوست خوب باشید. اگر می خواهید روی دیگران تأثیر بگذارید باید شما هم از دیگران تأثیر بگیرید. برای ایجاد و حفظ روابط دوستانه باید اول خودتان یک فرد دوست داشتنی باشید.
15) قانون تلاش معکوس
هر چه بیشتر بکوشید تا به زور رابطه خوبی با دیگران ایجاد کنید کمتر موفق خواهید شد. برای ایجاد یک رابطه خوب کافی است فقط راحت باشید، خوتان باشید و از لحظاتی که با دیگران هستید لذت ببرید.
16) قانون بخشش
سلامت روانی شما دقیقاً بستگی دارد به اینکه تا چه حد می توانید کسانی را که با اعمالشان به نحوی به شما آسیب رسانده اند به راحتی ببخشید. بسیاری از ناراحتی ها و بدبختی ها ناشی از ناتوانی در بخشیدن دیگران است. این عدم توانایی منجر به مقصر شمردن دیگران و احساس کینه و نفرت نسبت به آنها می شود.
17) قانون پذیرش واقعیت
مردم تغییر نمی کنند. آنها را همان طور که هستند بپذیرید. سعی نکنید دیگران را عوض کنید یا انتظار داشته باشید تغییر کنند. شما نتیجه نگرش خودتان را می بینید. کلید داشتن روابط خوب با دیگران، پذیرش آنها به همان صورتی است که هستند.
18) قانون حداکثر
بشر همیشه سعی می کند در قبال صرف وقت، پول، تلاش یا احساس خود بیشترین نتیجه را حاصل کند. در انتخاب بین کمتر یا بیشتر، ما همیشه بیشتر را انتخاب می کنیم. بنابراین، ما مردم اصولاً در انجام هر کاری حریص هستیم. این ویژگی نه خوب است و نه بد، این فقط یک واقعیت است.
19) قانون خوش بینی نابجا
خوش بینی مانند چاقوی دو لبه است که می تواند هم به شکست و هم به موفقیت منجر شود. در تجارت، هر کاری دو برابر آنچه فکر می کنید هزینه دارد و سه برابر مدت زمانی که پیش بینی می کنید به طول می انجامد.
20) قانون رضایت مشتری
در تجارت هر کسی مشغول حفظ رضایت مشتری است و همیشه حق با مشتری است. مشغولیت ذهنی تاجران موفق ارایه خدمات بهتر به مشتری است.
وَ قَالَ [علیه السلام]:
مَنْ أَسْرَعَ إِلَى النَّاسِ بِمَا یَكْرَهُونَ قَالُوا فِیهِ بِمَا لَا یَعْلَمُونَ .
و درود خدا بر او ، فرمود : كسى در انجام كارى كه مردم خوش ندارند، شتاب كند ، دربارة او چیزى خواهند گفت كه از آن اطلاعى ندارند.
شمارند ار که چیزی خلق مکروه
و ز آن گیرد درونشان گرد اندوه
ز نادانی زبان گر کس برآرد
همان مکروه بر مردم شمارد
شتاب آرد بکار نابهنجار
کند آن زشت را بر خلق تکرار
ز کارش توده آید بر سر خشم
بدوزد ز احترامش از غضب چشم
نکو یا زشت هر حرفی تواند
اگر آن را بداند یا نداند
از آن رو که نماید چاره او
بگوید جمله را درباره او
بهر محفل از او گویند غیبت
بهر مجلس بدو بندند تهمت
نباشد اعتراضش حق که جادث
از او شد تهمت و خود بوده باعث
نهج البلاغه منظوم انصاری