• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 572
تعداد نظرات : 1374
زمان آخرین مطلب : 5668روز قبل
ورزش و تحرک

بسم الله الرحمن الرحیم

سلام بر اهل صلح دوستی انسانیت

بدوید تا از پیری جلو بزنید:

تحقیقات نشان می دهد، افراد بالای 50 سال که به طور مداوم ورزش می کنند و می دوند در مقایسه با کسانی که عادت به دویدن ندارند، دیرتر پیر می شوند.

واحد مرکزی خبر به نقل از خبرگزاری فرانسه : نتایج پژوهش پزشکان دانشکده پزشکی استانفورد کالیفرنیا، نشان می دهد افراد میان سالی که چند سال به طور مرتب می دوند، کمتر دچار آسیبهای بدنی شده و سالهای بیشتری فعالانه زندگی می کنند.

همچنین تعداد مرگ و میر میانسالانی که عادت به دویدن دارند تا پنجاه درصد در مقایسه باافرادی که علاقه ای به دویدن ندارند، کمتر است.

منبع: واحد مرکزی خبر.

مراقب خودتون باشید

پنج شنبه 24/5/1387 - 1:19
هوا و فضا

بسم الله الرحمن الرحیم

سلام بر اهل صلح دوستی انسانیت

گرم شدن با تابش نور:

اگر زمین مانند ماه جو نداشت، یا اگر مانند زهره جوی بسیار غلیظ داشت، چه می‌شد؟ اگر زمین جو نداشت دمای سطحش در سایه بسیار سرد و در مناطقی كه تحت تابش خورشید بودند، بسیار داغ می‌شد؛ طوری كه اختلاف دمای سایه و آفتاب ممكن بود به چند ده درجه سانتی گراد برسد.

اگر جوی بسیار غلیظ داشت، مانند زهره، سطحی بسیار داغ و سوزان با فشار بسیار بالا پیدا می‌كرد. مشخص است كه در هر دو حالت دیگر امكان وجود حیات به شكل كنونی روی آن وجود نداشت.

زمین ما در شرایط بسیار خاص و ایده‌آلی شكل گرفته است كه جوی مناسب با ملكول‌هایی مانند نیتروژن، اكسیژن و دی اكسید كربن، بخار آب به میزان كافی و متعادل برای شكل‌گیری حیات دارد. اگر مقدار این ملكول‌ها در جو كم و زیاد شوند ممكن است تغییرات بسیاری برای ما و محیط زیست زمین رخ دهد.

گرم شدن زمین با تابش نور خورشید آغاز می‌شود. وقتی نور خورشید به زمین می‌رسد، 30 درصد آن را ابرها، سطح زمین و اقیانوس بازتاب می‌كنند. 70 درصد آن را زمین، هوا و اقیانوس جذب می‌كنند و دمای سطح زمین را بالا می‌برند.

این نور جذب شده پس از مدتی به شكل حرارت و گرما از سنگ‌ها، هوا و آب آزاد می‌شود و بخش زیادی از آن مستقیم به فضا می‌رود و موجب می‌شود زمین خنك شود. اما بخشی از این انرژی حرارتی را گازهای درون جو مانند بخار آب، دی اكسید كربن، متان و برخی گازهای دیگر كه گازهای گلخانه‌ای نام دارند، به دام می‌اندازند و مانع خروج آنها از زمین می‌شوند.

درست مانند اتفاقی كه در یك گلخانه می‌افتد. شیشه‌های گلخانه گرمای خورشید را در درون گلخانه به دام می‌اندازند و كمك می‌كنند دمای درون گلخانه همواره بالا باشد. اگر گازهای گلخانه‌ای در جو زمین وجود نداشتند دمای میانگین زمین ممكن بود 33 درجه سانتی گراد كمتر از دمای متعادل كنونی‌اش باشد.

كوچك‌ترین تغییری در میزان گازهای گلخانه‌ای جو در دمای زمین تاثیر می‌گذارد و در پی آن روی جانداران و محیط زیست زمین تاثیر خواهد گذاشت. اینجا همه چیز با دقت و ظرافت بسیاری تنظیم شده است؛ حتی میزان یك یك گازهای موجود در جو!

آیرین شیوایی

منبع: جام‌جم.

مراقب خودتون باشید

پنج شنبه 24/5/1387 - 1:19
بیماری ها

بسم الله الرحمن الرحیم

سلام بر اهل صلح دوستی انسانیت

گوجه فرنگی دشمن سرطان:

گوجه فرنگی سرشار از مادهای به نام لیکوپن بوده که از آنتی اکسیدان ها به شمار میآید و در واقع لیکوپن ماده ای ضد سرطان است و خوردن گوجه فرنگی از بروز سرطان لوزالمعده پروستات و رحم پیشگیری می کند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)-منطقه یزد، میوه این گیاه که قسمت اصلی آن است به صورت خام یا پخته در سالاد انواع سس ها سوپ و انواع مواد غذایی به طور وسیع در جهان مورد استفاده قرار می‌گیرد.

گوجه فرنگی از هزاران یسال پیش مورد توجه بوده و برای برخی از درمان های طبیعی از آن استفاده می‌شده است.

مهمترین ترکیبات گوجه فرنگی شامل حدود 80 درصد آب و بقیه آن را پروتئین چربی قند های مختلف از جمله گلوگز و فروکتوز ویتامین های A، K، C، تیامین ریبوفلاوین ویتامین ب 5 ، اسید فولیک ویتامین E اسید آمینه و املاح معدنی از جمله کلسیم ، فسفر آهنف سدیم ، پتاسیم، منیزیوم، مس، منگنز، کبالت، روی و آرسینک، است و به تازگی وجود ید نیز در گوجه فرنگی گزارش شده است.

گوجه فرنگی سرشار از مادهای به نام لیکوپن بوده که از آنتی اکسیدان ها به شمار میآید و در واقع لیکوپن ماده ای ضد سرطان است و خوردن گوجه فرنگی از بروز سرطان لوزالمعده پروستات و رحم پیشگیری می کند.

گوجه فرنگی حاوی اسید فولیک و مواد غذایی که دارای این ترکیب شیمیایی است مقاومت بدن را دربرابر حمله سرطان ریه افزایش می دهد.

گوجه فرنگی در بعضی افراد ایجاد حساسیت میکند که باید به آن توجه نمود. دانه های گوجه فرنگی حاوی نوعی روغن است که که برای تهیه مارگارین سالاد و انواعی از صابون از آن استفاده می‌گردد.

کمک به رقیق شدن خون، رفع ورم مخاط روده، کاهش کلسترون خون، کمک به تنظیم فشارخون، و برطرف کردن ورم مفاصل از دیگر فواید گوجه فرنگی است.

توصیه می‌شود؛ افرادی که معده حساس دارند و یا از زخم های معده یا روده رنج می‌برند نباید در خوردن گوجه فرنگی افراط کنند.

منبع: ایسنا.

مراقب خودتون باشید

پنج شنبه 24/5/1387 - 1:19
دانستنی های علمی

بسم الله الرحمن الرحیم

سلام بر اهل صلح دوستی انسانیت

انواع هوش:

هوش چیزی است که ارزیابی و اندازه گیری آن کار ساده ای نیست چون انواع بسیار متفاوتی دارد. در سال ۱۹۸۳، دکتر هاوارد گاردنر استاد دانشگاه هاروارد، مفهوم جامع تری از هوش ارائه داد و آن را چند-هوشی نامید. تئوری او با نظریات سنتی در این رابطه که می گفتند “آیا می توانید وقایع را به خاطر بسپاری، ریاضیات انجام دهی، منطقی فکر کنی و جمله های صحیح بنویسی؟” کاملاً مغایر بود. و دیدگاهی بسیار جامع تر برای قضاوت در مورد هوش افراد داشت.

طبقه بندی اولیه شامل ۷ دسته بود که هر کدام بخش های متفاوتی از هوش را شامل می شد:

هوش و دانش زبانشناختی: مهارت کار کردن با زبان و کلمات. گاهاً می بینیم که بعضی قادر به تکلم به چندین زبان مختلف هستند، در حالیکه بعضی در یادگیری یکی هم درمانده اند.

هوش منطقی و ریاضی: حل مشکلات به طریقی کاملاً منطقی. نوعی از هوش که بیشتر شامل کتابخوانان است.

هوش موسیقی: قابلیت فکر کردن در قالب نُت های موسیقی و ریتم. چه در نواختن و چه در آهنگ سازی.

هوش فضایی: حل مشکلات به صورت بصری، در مغز فرد. جهت یابی و ناوبری از مهمترین آنهاست ولی توانایی در هنر، مجسمه سازی و طراحی نیز از این دسته اند.

هوش جنبش فیزیکی: داشتن توانایی در حرکت عضلات و سایر حرکات ورزشی.

هوش میان فردی: توانایی شناخت احساسات، حالات و عواطف دیگران. مهارت های اجتماعی.

هوش درون فردی: اطلاع از خودمان، احساسات و افکار خودمان.

نکاتی که باید به خاطر داشته باشید:

یکی از اصلی ترین قانون های تعیین هوش افراد این است که هیچ گاه فکر نکنیم آموزش و تحصیلات با هوش و قوه‌ی ادراک یکسان است. حتماً باید تا به حال برخورد کرده باشید که هر فردی با مدرک تحصیلی از بهترین دانشگاه دنیا، فرد باهوشی نیست، و هر فردی هم که نتوانسته حتی تحصیلات دبیرستانی را به پایان برساند خنگ و کم هوش نمی باشد. همانور که نظریه ی چند-هوشی نشان می دهد، هر فردی قابلیت های مختلف دارد و همه یکسان نیستند.

به عنوان یک قانون کلی، باهوش ترین افراد جامعه ی ما تنها افرادی هستند که از ناچیز بودن اطلاعات و آگاهی هایشان مطلعند. هیچوقت به کسی اینقدر اطمینان نکنید که بگویید او پاسخ هر سوالی را می داند و فکر می کند که هر مبحثی را می توان با تئوری خوب ضد بد حل کرد. هوش، قوه ی درک این مسئله است که هر مشکلی میتواند راه حل های مختلف داشته باشد، حتی اگر ما یکی را بر راه حل های دیگر ترجیح دهیم.

برخلاف آنچه ممکن است فکر کنید، پذیرفتن اینکه چیزی را نمی دانید، یکی از علائم باهوشی شما است به جای اینکه تظاهر کنید که از آن آگاهی دارید. چون اگر کار را اشتباه انجام دهید، و دیگران این موضوع را بفهمند، از حیوان هم احمق تر جلوه خواهید کرد.

مراقب خودتون باشید

پنج شنبه 24/5/1387 - 1:6
اخبار

بسم الله الرحمن الرحیم

سلام بر اهل صلح دوستی انسانیت

عمر قطب جنوب چهارده میلیون سال برآورد شده است:

شماری از محققان بین المللی ، عمر قطب جنوب را چهارده میلیون سال تخمین زدند. به گزارش شبکه خبر به نقل از شبکه تلویزیونی العالم این گروه از محققان در منطقه «تندرا» در قطب جنوب آثاری مربوط به دوره پیش از یخ زدن این منطقه کشف کردند.

تحقیقات نشان می دهد این آثار مربوط به چهارده میلیون سال قبل است. به گفته این محققان در آن زمان، سرمای شدیدی کره زمین را فرا گرفته که به مدت دویست هزار سال ادامه داشته است. یخ زدن قطب جنوب باعث مدفون شدن درختان و گیاهان موجود در آن شده است.

منبع خبر: پایگاه ملی داده‌های علوم زمین.

مراقب خودتون باشید

پنج شنبه 24/5/1387 - 1:5
بیماری ها

بسم الله الرحمن الرحیم

سلام بر اهل صلح دوستی انسانیت

تغذیه نامناسب و اختلال در رشد مغزی:

تغذیه نامناسب رشد مغزی كودكان را مختل می كند.

به گزارش شبكه خبر؛ تحقیقات جدید پژوهشگران هندی نشان می دهد، سوء تغذیه ناشی از كمبود پروتئین، باعث اختلال در رشد مغزی كودكان می شود.

محققان با بررسی 40 كودك تاثیر سوء تغذیه را در تكامل عصبی روانی آنان ارزیابی كردند.

بر پایه این بررسی كه نتایج آن در مجله رفتار و فعالیت های مغزی چاپ شد، كودكانی كه تغذیه مناسب دارند در آزمون های رشد عصبی روانی از كودكان مبتلا به سوء تغذیه موفق ترند.

محققان بر اساس این پژوهش، توجه ویژه به تغذیه كودكان به ویژه در سال های نخست زندگی را در رشد توانایی های جسمی، عصبی و روانی آنان بسیار ضروری می دانند.

منبع: شبکه خبر.

مراقب خودتون باشید

پنج شنبه 24/5/1387 - 1:5
هوا و فضا

بسم الله الرحمن الرحیم

سلام بر اهل صلح دوستی انسانیت

ناسا... فضای پیمای اوریون زودتر از دوهزار وچهارده پرتاب نخواهد شد:

فضاپیمای اوریون که جایگزین فضا پیماهای فعلی امریکا خواهد شد تا پیش از ماه مارس سال دوهزار و چهارده به فضا پرتاب نخواهد شد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه از واشنگتن، ریک گیلبرچ Rick Gilbrech یکی از مسئولان مرکز فضایی امریکا،ناسا، گفت به علت کمبود بودجه و مشکلات فنی، فضا پیمای اوریون تا پیش از مارس سال دوهزار و چهارده به فضا پرتاب نخواهد شد.

وی افزود تلاش خواهیم کرد که اوریون تا پیش از ماه مارس دوهزارو پانزده به فضا پرتاب شود.

سه فضا پیمای ناوگان فضایی امریکا از سی ام سپتامبر سال دوهزار وده از دور خارج خواهند شد و از این تاریخ به بعد امریکا برای اعزام فضا نوردان خود به ایستگاه فضایی بین المللی ، ایس، به فضا پیمای سایوز روسیه وابسته خواهد شد. به همین جهت ناسا تلاش می کرد فضا پیمای اوریون را تا سپتامبر سال دوهزار و سیزده به پرواز دراورد تا این مدت وابستگی را کاهش دهد، هر چند زمان رسمی این پرواز مارس دوهزار و پانزده اعلام شده است.

طبق برنامه رسمی اعلام شده اوریون قرار تا سال دوهزار و پنج در اولین ماموریت، به ایستگاه فضایی بین المللی پرواز کند . این فضا پیما قرار است تا سال دوهزار و بیست کاوشگران را به ماه حمل کند.

منبع خبر: واحد مرکزی خبر.

مراقب خودتون باشید

پنج شنبه 24/5/1387 - 1:4
دانستنی های علمی

بسم الله الرحمن الرحیم

سلام بر اهل صلح دوستی انسانیت

گفته ها و ناگفته هایی از برج میلاد:

برج میلاد ،معماریی خارج از زمان خود

یادداشتی از دکتر حسن اصانلو

دکتر حسن اصانلو - در مورد برج میلاد باید بگویم که این نوع معماری دیگر خارج از زمان خود می باشد. هر بار که به این برج می نگرم به یاد کاشی ها مسجد امام در اصفهان می افتم ، که علی رغم اینکه اجرای این کاشی ها مربوط به سال گذشته می باشد ما آن را به عنوان دکوراسیون عصر صفوی به توریست های مختلف معرفی می کنیم.

از زاویه پیدایش معماری نیز معماران همیشه در آرزوی ساخت معماری بوده اند که ریشه در زمین و سر در آسمان داشته باشد.

سه نکته پیرامون برج میلاد

گفتگو با مهندس کورش رفیعی

به عنوان یک معمار معماری آنرا متعلق به دهه ی ۶۰ می دانم یعنی همان زمانی که از این برجها می ساختند و این جنبه ی مثبت قضیه است چون در آینده خواهند پنداشت که این برج در همان زمان ساخته شده است...

به نظر من از آنجایی که زحمات زیادی در این سالها برای طراحی و ساخت این برج کشیده شده بی انصافی است که خیلی سریع و شتابزده اظهار نظر کنیم.

پس من تنها به عنوان یک رهگذر و نه کسی که بررسی خاصی روی مسئله داشته باشد می توانم به چند نکته اشاره کنم :

۱) شنیده ام در شهری که بلندیهایی چون توچال دارد نیازی به برج مخابراتی نیست.

۲) در عصری که رقابت بر سر ماهواره هاست ساخت چنین برجی سوال بر انگیز است.

۳) در نهایت این بار به عنوان یک معمار معماری آنرا متعلق به دهه ی ۶۰ می دانم یعنی همان زمانی که از این برجها می ساختند و این جنبه ی مثبت قضیه است چون در آینده خواهند پنداشت که این برج در همان زمان ساخته شده است.

برج میلاد در شهر

گفتگو با دکتر کامران ذکاوت

- این ساختمان اگر با هدف یک آنتن مخابراتی طراحی شده است بایستی که عملکرد آن را دید، ولی ا آنجا که من از نظر تکنولوژی اطلاع دارم الان شبکه های مخابراتی دیگر نیازمند یک چنین ارتفاعی نیستند .ولی عملکرد سنتی اینگونه برج های مخابراتی در شهر های جهان عمدتاٌ به عنوان نشانه است و مکان یابی اینگونه برج ها بر اساس ویژگی های خاص شهر سازی وطراحی شهری بوده است متاسفانه یک چنین مطلعاتی اینجا انجام نشده است.

- برج میلاد در مقام نشانه شهری

برای تعریف نشانه در سطح شهر بایست جایگاه آن در سازمان فضایی شهر دیده شود و آن محلی که برج میلاد به عنوان یک نشانه در آن قرار گرفته جایی نیست که با عناصر فضایی شهر انتظام بر قرار بکند ،نسبت به سازمان فضایی شهر که اندام های اصلی رابه هم متصل میکند پرت و رها است. به عنوان نشانه، اینچنین نشانه های شاخص کلان شهر بایستی که جایی مشخص را خوانا بکند که این عملکرد نیز در اینجا وجود ندارد. در واقع عملکردی ویژه که اینچنین خوانایی را در سطح شهر بطلبد در مکان استقرار این بنا وجود ندارد ولی این بنا تلویحا خواص دیگری را پیدا کرده است ؛از نظر سازمان بصری شهر به صورت کاملا اتفاقی در منطقه ای قرار گرفته است که بزرگراه های جدید شهر قرار گرفته است و ازاین بابت به جهت یابی شهروندان در این بزرگراه ها کمک میکند و مثبت است. ولی اگر هم بنا بود که برج میلاد با چنین عملکردی ساخته شود باز هم روی فرم آن تاثیر ویژه ای داشت؛ یعنی که فرم بنا در چنین عملکردی بایستی جهت مشخصی را خوانا کند ،که در وضعیت کنونی از این جهت نیز طراحی آن ناقص است.

- معماری بنا

معماری این برج نکته خاصی برای ارزیابی ندارد. جایگاه برج میلاد صرفا به لحاظ شهر سازی و طراحی شهری مطرح است که متاسفانه هیچ مطالعاتی هم در مورد مکان یابی آن انجام نشده است در واقع انظباط برج میلاد با سازمان فضایی شهر بی ربط و بی حاصل است.

- اثرگذاری مثبت بر خط آسمان شهر

به هر حال این بنا در خط آسمان شهر در شب و روز اثر خود را گذاشته است و نمادی شده است و نمودی پیدا کرده است و این نکته مثبتی است ولی اینکه از نظر خوانایی و ادراک شهروندان بتواند معنا دار باشد کاملا بی ربط و بی ارتباط مکان یابی شده است .

- نقش هویتی برای شهر

برج میلاد نقش هویتی را دارا است و میتواند جایگاهی مانند برج آزادی برای شهر پیدا کند ولی در واقع این یکی از عوامل تعیین کننده است تعیین جایگاه و محل قرار گیری یک چنین بنایی در انتخاب شرکت مخابرات نیست و حتی شهرداری نیز اگر بنا دارد چنین تصمیمی بگیرد بایستی که به عنوان یک پروژه دیدگاه مسوءلین این کار را پیدا کند و به عنوان یک پروژه مکان یابی آن و استقرار آن در سطح شهر پذیرفته شود.

برج میلاد از دیدگاه معماری

یادداشتی از دکتر منصور فلامکی

برای این كه بتوانیم از دیدگاه معماری به برج میلاد بنگریم – و این نكته ای است كه همكاران معمار به بنده امر كرده اند تا سخنی در باب اش بگویم – نخست باید به اصل موضوع برج میلاد بنگریم . ارائه نظر در باب برج بزرگ شهرتهران نمی تواند نخست در چهارچوبی گسترده تر قرار گیرد ؛ نمی توانیم به یاد نیاوریم كه زمین شناسان و اقلیم شناسان و جغرافی دانان و معماران و مهندسان ساختمان از یك سو و كسانی كه تصور می كنند مدیریت به معنای تصمیم گیری برای شهری عظیم مانند تهران امری است تخصصی ... ، از سوی دیگر برج را به دنیا آورده اند.

از دیدگاه اینجانب برج بزرگ و رفیع تهران ، دارای شخصیتی چندان استثنایی است كه نمی تواند بر پایه ضابطه های كاربردی و اقتصادی روزمرّه موضوع بررسی و ارزیابی قرار گیرد.

برج میلاد را همانند برج ایفل پاریس و برج بزرگ توكیو و ناگویا و بارسلون ، به عنوان اثری باید دید كه تعلق اش به زمان ساخته شدن اش نمی تواند تعیین كننده ارزش نمادین آن دانسته شود . در زمینه همین نگاه كلی است كه فكر می كنیم باید – با آرامشی كه طعم تاریخ دارد و خواهان پرهیز و گریز از شتاب است – به این برج بنگریم و به یاد بیاوریم كه تمام كاربردهای موعود آن ، هرگز همیشه ثابت نمی مانند . به این معنا كه ارزش گذاری بنایی برج میلاد ، باید استوار بر بینشی تاریخی باشد و نه بر نگرشی كاربردی و نه حتی صرفاً فنی – تخصصی .

این نكته را باید به خاطر بیاوریم كه بنای برج ها و منارهای كهن كشورمان كه نمایانگر هستی پویای انسان بر روی خاك خداوند بوده اند ، هیچگاه بر مبنای محاسبه های سود و زیان روزمره ساخته نمی شدند و به دلیل اهمیت كاربری های موقتی ای كه به عهده می گرفتند ارزیابی نمی شدند – و نمی شوند .

از این مقدمه كه زیادی طولانی شد بگذریم ، نگاه معمارانه به برج آغاز می شود. در این زمینه – از دیدگاه اینجانب – چند نكته قابل طرح اند و می توانند بهانه ها یا ابزارهایی را برای گفت و شنود به دست دهند .

اول – این كه برج ، به دلیل تعلق به گستره بسیار وسیع شهر تهران ، در فاصله كم یا بیش میانی شهر قرار می گیرد – تا جایی كه می شده ، از كوه فاصله می گیرد و خود را زیاده به دشت نزدیك نمی كند . از این روی ، بیش ترین میزان آزادی را به طراح معمار می دهد كه خود را از قیدهای جغرافیایی وابسته به منظر برهاند : طرح گرد یا استوار شدن بر دایره ، در ساختمان سر برج راهنمای ساختمان می شود . و تا این جا با تمامی برج های بزرگ و كلاسیك جهان مشابه می شود . بخش ساختمانی بالای برج ، به ویژه به كمك ابزار بندی یا بهتر نقش بندی های هندسی ای كه برایش ترسیم كرده اند ، خود را از پایه برج كاملاً جدا می كند . و این جا ، هر بیننده ای دوست دارد كه معنای معمارانه – و نه كاربردی و منطقی و خشك – این اتصال را بداند و بپسندد .

از دیدگاه اینجانب ، نسبت حجمی مطلوب و هماهنگی شكلی ای كه بتواند سخن از آرامشی داشته باشد كه در بناهای بلند و نمادین شاخص اصلی دانسته می شود ، در طرح ما دیده نمی شود . این آرامش ، معمولاً ، از یگانگی های شكلی یا از وحدت شكل بر می خیزد .

دوم – به بینش هایی متفاوت می توانیم به برج هایی نظیر میلاد تهران بنگریم : سر برج می تواند به خاطر نقشی كه در دل خود دارد ( و مكانی مقارن با آرامش برای شهروندان دانسته می شود ) از بدنه برج متمایز شود (مانند میلاد) . راهی متمایز آن است كه سر برج در ادامه پیكره ای كه از زمین برمی خیزد دیده و طراحی شود . در این صورت ، برش های اعمال شده روی پایه برج – كه چشم را آزار می دهند زیرا وجه عمودی خطوط را با گریزهایی حساب نشده همراه می كنند . و یك باره دگر شدن طرح پایه باید بتواند حاصلی زیبا روی و چشم نواز بدهد كه این دیده نمی شود .

پیوند شكلی میان سر و بدنه برج دیده نمی شود و – به جای آن – تركیبی كه به دست آمده سخن از عدم سنجش ترسیم دارد : چگونه حجم های دوگانه ، در نقطه اتصال به یك دیگر ، از ظرافت هایی كه از بینش هنری بر می خیزند تهی می شود ؟ به این پرسش نمی توان با خطوط و سطوحی كه از معماری های ایرانی یك هزار سالة اخیر گرفته شده اند كمك گرفت و نیاز به دقت نظر و ابداع را با ساده نگری ای در حد بازاری گری پاسخ گفت .

سوم – هر بار كه برجی رفیع از زمین شهر بزرگ و متكی بر سرزمینی غنی و برخوردار از تاریخ عظیم و مملو از اندیشه های ناب و كائناتی بر می خیزد ...، دست كم ما معماران ، خواستار چگونه زاده شدن اش هستیم . از دیدگاه اینجانب ، برج میلاد عنصر معمارانه بسیار پرقدری كه می خواهد نشانه ای از یگانه بودن زمین و آسمان باشد و ژرفای زمین را نیز بخشی ازآسمان می داند (چنان كه هزاران سال تاریخ اندیشه ایرانیان می نمایاند ) نمی تواند چگونه زاده شدن خود از زمین را از انظار پنهان كند . از این روی ، طرح برج به دور از ظرافت های اندیشه یی و نظری است مگر آن كه طراحان آن ، همان گونه كه سر برج را برای كاربری های انتفاعی خواسته اند و به آن شكلی ساده پسند داده اند عنوان كنند كه حجم زیرین برج باید به كارهای روزمره می آمده و مقدور نبوده است كه سه بخش زیرین و میانی و بالایی برج ، طرحی در معنا و در ذات یگانه ای به دست دهند .

منبع: memaran.

مراقب خودتون باشید

پنج شنبه 24/5/1387 - 1:4
خاطرات و روز نوشت

بسم الله الرحمن الرحیم

سلام بر اهل صلح دوستی انسانیت

سلام دوستای گل ثبت مطلبی، چه کیفی میده آدم مطلب شخصی میده!! آخیش خیلی وقت بود از این مطلبا نداده بودم!!! اِ چرا اینجوری اینجوری نگام می‌کنید!!! خب ببم جان اومدم آب بخورم برم!!!

نه ولی وجدان گولی نیت و قصد اصلیم از این مطلب چیزی نبود جز تشکر از دوستانی که مورد لطف قرار میدن این جانب و اون جانب رو!!!

از: برزخ دوست‌داشتنی (هههه برزخ عزیز اتفاقا تو نمایشگاه کتاب امسال خواستم برم امتحان گویندگی برای رادیو بدم ولی گفتن حداقل مدرک موردنیاز لیسانس می‌باشد، منم که فوق فوقش دیپلم دارم، نشد که برم، البته همون جا برنامه پارازیت رو اجرا می‌کردن که با منم یه گزارش یه دیقه‌ای گرفتن که تو همین گیری ویری نگو یکی از دوستان شنیده صدای منو، خلاصه هیچی دیگه هر وقت منو میبینه میگه تو سعی کن فقط مصاحبه تصویری ازت بگیرن!! تریپ پانتومیم)، دُرسای مهربون (درسای عزیز در مورد انجمن‌ها هر چی دوس داشتی بپرس، من در خدمتم، ولی حتما سعی کن اونجا هم باشی)، المیرای عزیز، شبانگاه گل، دیوژن عزیز، گویای خاموش مهربون و دوست داشتنی (آبجی گویا سعی کن انجمن‌ها هم بیای دیگه، انجمن زبانش همون جوری شده که دوس داری، همچینی فعال و پر حرارت)، ستاره20 مهربون (خوشحالم که تو انجمن‌ها اسمت رو می‌بینم) داش علی110 ناز و گل، ابوالفضل شهبازی گل تشکر و قدردانی می‌کنم که لطف داشتن بهم، خیلی ممنونم.

راستی دوستای من سوء‌تفاوت نشه یه وقتی‌ها!!! من اگه میگم بیایین انجمن صرفا واسه اینه که دوس دارم با اونجا هم آشنا بشین و از بودن همچین محیطی تاپ و شاداب بهره‌مند شین، و الا اینجا که صفای خودش رو از زمان دور تا الآن داره و داشته و خواهد داشت، خلاصه اون جا‌ها هم بیایین ضرر نکردین.

در هر صورت بازم ممنونم و امیدوارم از این تریپ مطالب جدید که ثبت می‌کنم، خوشتون بیاد و به دردتون بخوره.

مراقب خودتون باشید

سه شنبه 22/5/1387 - 13:33
بیماری ها

بسم الله الرحمن الرحیم

سلام بر اهل صلح دوستی انسانیت

برای تو که از سرطان رنج می‌بری:

پیام سلول‌های سالم خود را بشنو،رازی در این پیام نهفته است،این راز را درک کن...آیا هرگز به این راز اندیشه‌ کرده‌ای؟

در کنار اندک سلول‌های سرطانی که در بدنت رشد می‌کنند و با قدرتی که به سختی مهار می‌شوند و مایل به تکثیر هستند میلیاردها سلول سالم در بدن تو هستند که منتظرند تو به آنها و نیروی آنها فکر کنی. چرا به جای آنکه به این سلول‌های سالم فکر کنی تنها به به چند سلول مهاجم فکر می‌کنی.

اگر مهاجمان را کوچک بشماری و به سلول‌های سالم و شاد بدنت فکر کنی، پشتیبان و هم‌دست آنها باشی، مطمئن باش به مهاجمان غلبه می‌کنی.

علم پزشکی به راه‌های گوناگون مانند شیمی‌درمانی، رادیوتراپی و... به کمک تو آمده است که تو را از شر این سلول‌های متمرد رها کند. تو چگونه می‌توانی به خودت کمک کنی؟

در تو نیرویی است، نیرویی که باید آن را درک و تقویت کنی. چگونه می‌توانی در این جنگ بین سلول‌ها تدارک صحنه‌ را ببینی که دشمن را حقیر کنی و او را به فرار واداری؟ این راز چیست که می‌تواند سلول‌های سالم تو را شاداب و زنده و توانمند و مقاوم کند؟ساده است باید دایره پرشور و نشاطی برای بدنت تدارک ببینی، شادی تنها شادی و رهایی از ترس و ایمان و اطمینان به برنده‌شدن در این تقابل می‌تواند به کمک تو بیاید.

نگذار بخش عمده جسم و جان تو که سالم و پرنشاط هستند مغموم شوند که تو چرا سلامت و شادابی آنها را نمی‌بینی و چگونه تنها به سلول‌های بیمار و چروکیده و در حال فرار فکر می‌کنی که حتی ارزش فکرکردن ندارند. بسیاری از بیماران با تغییر نگاه خود توانسته‌اند به بیماری غلبه کنند تو چرا یکی از آنها نباشی!

راه ساده این مبارزه حمایت از حیات سالم، حمایت از بخش زنده و فعال است. باید چنان محیط زندگی‌ات را شادمانه کنی که حتی روی اطرافیان خودت اثر بگذاری. به جای استفاده از واژه‌هایی که تو را به یاد بیماری می‌اندازد از شادمانگی خودت با دیگران بگو. باید اطمینان را در خودت به وجود بیاوری که سلول‌های زنده‌ات، سلول‌های سالم بدنت دارند با دشمن حقیری می‌جنگند و هر کلام تو در زندگی روزانه در توانایی این سلول‌ها اثر می‌گذارد.

هم‌دردی، صحبت از بیماری، فکر به بدترشدن، فکر به عوارض دارو یا ریختن موی سر و عوارض شیمی‌درمانی هیچ‌کدام نباید فکر تو را مشغول به خود کند. فکرکردن به منفی‌ها را آگاهانه به فکرکردن به مثبت‌ها عوض کن.

اطمینان از اینکه بیماری را شکست می‌دهی موجب شکست بیماری می‌شود. این‌گونه انرژی مثبت‌اندیشه‌ای تو به کمک سلول‌های سالم می‌آیند.

شادی و شادمانه زیستن و ایجاد یک محیط پرنشاطی که حتی اطرافیان را به تعجب وا دارد موارد حمایت‌کننده‌ای را در خون تو می‌سازد. موادی که ایمنی تو را بالاتر و بالاتر می‌برند. تنها با بالارفتن ایمنی، انسان می‌تواند به سلول‌های سرطانی اجازه تکثیر و تهاجم ندهد. می‌دانی که ما هرکدام در طول عمرمان بارها بدون آنکه متوجه شویم در معرض سلول‌های سرطانی قرار می‌گیریم و وقتی سطح ایمنی بدن بالا باشد به سرعت این سلول‌ها در چنبره قوی سلول‌های محافظ ما نابود می‌شوند، افسردگی و غم سطح ایمنی بدن را کاهش می‌دهد، استرس‌های شدید هم سطح ایمنی بدن را پایین می‌آورند و بدن را در برابر سلول‌های سرطانی ضعیف و آسیب‌پذیر می‌کنند.

حفاظت و حمایت از سلول‌های محافظ بدن در این شرایط که سلو‌ل‌های مهاجم توانسته‌اند رشد کنند بسیار حیاتی است.

هیچ‌کس بهتر از خودت نمی‌تواند به کمک سلول‌های محافظ بیاید. اگر اسم این حمایت از سلول‌های محافظ را انرژی مثبت بگذاریم با ارسال این انرژی مثبت به طرف سلول‌های سالم بدن می‌توانیم سلول‌های محافظ بدنمان را امیدوار کنیم که پشتیبان آنها هستیم. رهاکردن خود در چنبره غم، شکوه و گله‌گذاری از سرنوشت، منتظر کلام‌های هم‌دردی دیگران بودن و در هاله‌ای از اضطراب و تشویش بودن سنگین‌ترین ضربه‌ها را به سلول‌های محافظ بدن وارد می‌کند. با این روش پیام‌های منفی را در سراسر بدن می‌پراکنی و درمان را هم مشکل‌تر می‌کنی.

شیمی‌درمانی خود عوارضی دارد. برای غلبه به این عوارض باید تغذیه مناسبی داشته باشی، تغذیه خوب راهی است برای کمک به سلول‌های محافظ. در این دوران اشتها از دست می‌رود، طعم غذاهایی که قبلا دوست داشتیم به نظرمان عوض می‌شود. بی‌غذایی به شدت ایمنی را پایین می‌آورد. ممکن است همین بی‌غذایی خلق ما را چنان ناخوش کند که نتوانیم به توصیه‌های شادزیستن عمل کنیم.

تغذیه در این دوران برای سلول‌های سالم، خلق و خو توانمندی برای هدایت ذهن به ایجاد جریان‌های مثبت فکری و شاد زیستن بسیار تاثیر دارد. بنابراین با دقت توصیه‌های تغذیه‌ای را که به این منظور نوشته شده‌اند را مطالعه کنید.

تصور کنید که سلول‌های سالم بدن شما منتظر هستند از شما فرمان بگیرند، اگر آنها از نظر تغذیه‌ای مشکل داشته باشند کار معمولی خود را هم نمی‌توانند انجام دهند. کاهش وزن در این زمان بحرانی است یعنی شما سلول‌های سالم را در معرض گرسنگی قرار داده‌اید.

برای همه مشکلات تغذیه‌ای راه‌های مناسب وجود دارد و تهوع و استفراغ، مشکلات دندان‌ها، سوزش دهان و گلو... همه اینها قابل پیشگیری هستند و شما می‌توانید با این عوارض کنار بیایید. این دوران زمانی است که می‌توانید هر چه دوست دارید بخورید. ممکن است ذائقه شما عوض شده باشد چون تحت شیمی‌درمانی هستید و مثلا متوجه می‌شوید غذایی را که خیلی دوست داشتید دیگر ندارید، نگران نشوید غذاهایی را که قبلا دوست نداشته‌اید را امتحان کنید.

برای سلول‌های سالم بدنتان غذا، نیروی مثبت، اعتماد یا انرژی مثبت بفرستید. وقتی غذا می‌خورید آنها را مجسم کنید که به خاطر سلامت شما با دشمن می‌جنگند. مجسم کنید که قوای شما چند برابر بیش از دشمنی است که در حال فرار است. مجسم کنید دارید این سلول‌های مهاجم را شکست می‌دهید.

به هیچ‌کس اجازه ندهید با شما هم‌دردی کند. موضوع صحبت را به نکات شاد و امیدوارکننده بکشانید، لحظات خوب و خاطرات خوب را به یاد بیاورید و آنها را بازگو کنید. باید مانند یک منبع انرژی مثبت همه را از روحیه بالا و شادی خود متعجب کنید. بگذارید همه با تحسین به شما نگاه کنند و به قوی بودن و روحیه شما غبطه بخورند. در محیط‌های شاد بروید، پارک‌ها و مکان‌هایی را که دوست دارید و با کسانی که دوستشان دارید. وقتی صدای خنده شادانه شما در محیط اطرافتان طنین‌انداز شود دیگران نیز با شادمانی و شعف با شما روبه‌رو می‌شوند و انرژی مثبت می‌دهند.

نالیدن و تکرار حرف‌ها درباره بیماری را دور بریزید. هر کس از حال شما جویا شد با قاطعیت و شادی از بهبودی سریعی که آن را حس می‌کنید صحبت کنید. اگر کسی خواست شما را دلداری دهد به سرعت دست به کار شوید. کافی‌ است که با اطمینان بگویید که سلامت کامل را حس می‌کنید و خیلی خوب هستید.

اطرافیان و اعضای خانواده را که ممکن است قبلا شما را نالان و رنجور می‌دیده‌اند از تغییر فاحشی که در وجودتان رخ داده است شگفت‌زده کنید.

از موزیک‌های مورد علاقه خود محیطی شاد بسازید. بگذارید انرژی مثبتی که به وجود آورده‌اید اعضای خانواده‌ را نیز شاد کند. بازتاب شادی کسانی که با شما زندگی می‌کنند انرژی مثبت شما را تقویت می‌کند. بیماران زیادی با بیماری‌های صعب‌العلاج توانسته‌اند با حفظ روحیه سلامت کامل خود را به دست بیاورند. شما می‌خواهید جزو کدام دسته باشید؟ آنها که میدان را به دشمن واگذار می‌کنند یا آنها که با سرود پیروزی به سلول‌های محافظ بدن خود حیات می‌بخشند و شکست دشمن را سرعت می‌دهند.

منبع: بهسایت، نویسنده:دکتر ربابه شیخ الاسلام

مراقب خودتون باشید

سه شنبه 22/5/1387 - 13:32
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته