• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 3065
تعداد نظرات : 549
زمان آخرین مطلب : 2927روز قبل
اخبار

اگر دولت به دنبال کاهش قیمت‌ها ـ که در نهایت حمایت از مصرف کنندگان است ـ می‌باشد، چرا هیچ حمایتی از کشاورزان نکرده و به همین نیز بسنده نمی‌کند و همیشه هزینه بر دوش آنان می‌گذارد؟ اگر به دنبال کاهش قیمت هاست، چرا هزینه‌ها را افزایش می‌دهد؟!

با وجود نیاز نداشتن به واردات، می‌بینیم که دولت در صدد صفر کردن تعرفه واردات میوه است. این موضوع از آن جهت شگفت‌انگیز است که هیچ گونه پیامد مثبتی از این سیاست نخواهیم داشت و تنها اثرات آن کاهش درآمد کشاورزان به سود دلالان و واردکنندگان و کشاورزان خارجی و از سویی، گرانی بیشتر بر مصرف کنندگان داخلی خواهد بود.

با توجه به این که کشورهای توسعه یافته، سالیانه ـ به صورت میانگین ـ چهارصد میلیارد دلار به بخش کشاورزی یارانه اختصاص می‌دهند، بنابراین، انتظار می‌رود از آنجا که اقتصاد ایران، جزو کشورهای در حال توسعه تقسیم بندی می‌شود، حمایت‌های بیشتری در حوزه کشاورزی از خود نشان دهد.

به گزارش «تابناک» هم اکنون روزانه نزدیک یک میلیارد دلار از بخش کشاورزی در دنیا حمایت مالی می‌شود و اینها در حالی است که کشاورزان ایرانی، با وجود اینکه از ده نفر نخست دنیا در تولیدات کشاورزی هستند، نه تنها حمایت‌های مالی از آنها نمی‌شود، بلکه همواره کشاورزان خود را در رقابت با دلالان، واردکنندگان و انواع و اقسام شوک‌های متعدد می‌بینند.

راجع به در پیش گرفتن سیاست صفر کردن تعرفه میوه، عموما این گونه پاسخ داده می‌شود که واردات، نقش ضد تورمی داشته و برای حمایت از مصرف کننده است.

چنین تحلیلی برای کسانی که از واقعیت‌های اقتصاد ایران بی‌خبرند، می‌تواند اثرگذار باشد، ولی کسانی که الفبای اقتصاد ایران را می‌شناسند، می‌دانند که تورم در ایران، ناشی از نبود تولید جامعه است و هر چه بیشتر به سمت کاهش تولید حرکت کنیم، به معنای آن است که به سمت تورم حرکت کرده ایم.

مسأله شگفت‌آور دیگر، آن که اگر دولت به دنبال کاهش قیمت‌ها، که در نهایت حمایت از مصرف کنندگان است، چرا هیچ حمایتی از کشاورزان نکرده و به همین نیز بسنده نمی‌کند و مرتب هزینه بر دوش آنها سوار می‌کند؟ خب اگر به دنبال کاهش قیمت‌هاست، چرا هزینه‌ها را افزایش می‌دهد؟

در شرایطی که دولت می‌داند، کالاهای سرمایه‌ای مورد استفاده در بخش کشاورزی بازدهی پایینی دارد (برای نمونه ‌تراکتور)، با افزایش بهای برق، چه چیز را می‌خواهد دنبال کند؟ این هزینه‌ها را چه کسی می‌خواهد پرداخت کند؟ به فرض اگر دولت پول افزایش هزینه‌ها را پرداخت، چه چیز بهتر خواهد شد؟ آیا کشاورز می‌تواند‌تراکتور بسازد؟ آیا این وظیفه کشاورز است یا دولت؟ چرا دولت می‌خواهد وظیفه خود را با اعمال فشار بر کسانی که وظیفه‌شان نیست، انجام دهد؟

بنابراین، هم‌اکنون که دولت حتی همان درآمدها را هم پرداخت نکرده، به نظر شما خوانندگان گرامی، اشکال ندارد بگوییم دولت از همان آغاز هم به فکر تولید کنندگان نبوده، بلکه می‌خواسته درآمدی را از آن خود کند؟

بنا بر یک پژوهش کاملا مستند و علمی، اثرگذاری واردات بر تورم از اثرگذاری نقدینگی بر تورم، نزدیک دو برابر بیشتر است؛ به این معنا که یک واحد افزایش در نرخ رشد نقدینگی به طور متوسط، منجر به رشد تورم به میزان 23/. درصد می‌شود، در حالی که تأثیرگذاری واردات بر تورم، نزدیک نیم درصد است؛ این یعنی واردات بیش از نقدینگی اثر تورم سازی دارد.

به بیان ساده‌تر، اثرات تورمی ناشی از تخریب عرضه به مراتب بیشتر از اثرات تورمی ناشی از تحریک تقاضاست، چرا که در اقتصاد ایران، وقتی بتوان از تخریب تولید سود به دست اورد، دو اثر پدید می‌آید؛ نخست، همان اثر تورم ناشی از تخریب عرضه است و دیگری تورم ناشی از پول سازی از راه تخریب عرضه به علت سوددهی بالای تخریب عرضه است که زمینه تورم ناشی از تحریک تقاضا را فراهم خواهد ساخت.

در ایران، عرضه تنها از سوی مردم تقاضا نمی‌شود، بلکه حجم بسیاری از عرضه توسط دلالان تقاضا می‌شود.واردات بیش از آنکه پاسخی به تقاضای مردم باشد، پاسخی به تقاضای دلالان است.

به بیان دیگر، عرضه نخست از سوی دلالان تقاضا می‌شود و سپس چند برابر آنچه بوده، برای پوشش تقاضای مصرف کنندگان به بازار فرستاده می‌شود؛ بنابراین، اگر در اقتصادی، حجم بسیاری از عرضه توسط دلالان برای به دست آوردن سود تقاضا شود، در آن اقتصاد تورم وارداتی بسیار مهم خواهد شد، چرا که واردات مستقیم توسط دلالان تقاضا می‌شود و از آنجا که اثرات خانمان سوز تولید داخلی را به همراه دارد، می‌تواند فرصت خوبی برای گرانتر فروشی محصولات وارد شده برایشان فراهم آورد.

واردات با ایجاد رکود، فرصت سودجویی به دلالان را برای افزایش قیمت‌ها فراهم و از سویی، بقای دلالان را با بلعیدن عرضه ناشی از واردات برای همیشه تأمین می‌کند؛ بنابراین، هر چه بیشتر به سمت فعالیتی برویم که دلالان را چاق و چاق‌تر کند، تولید را بیشتر تحقیر و تورم را بیشتر افزایش می‌دهیم. پس با ارزان کردن واردات ناشی از کاهش تعرفه، سودهای کنونی دلالی را چند برابر کرده و تورم را همیشگی خواهیم کرد، چرا که پخش واردات به دست آنها انجام می‌شود و از آنجا که شرایط رکودی را می‌بینند، در حد و تناسب رکود موجود محصولات خود را می‌فروشند.

با بیان این مقدمه، اگر مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان از واردات سود نمی‌برند، پس چه کسانی سود می‌برند؟!

هنگامی که نرخ تعرفه بالا باشد ـ از آنجا که واردات بسیار پر سود است ـ برای دور زدن تعرفه، واردات غیر رسمی افزایش می‌یابد. مهمترین ویژگی واردات غیر رسمی، تعلق نداشتن درآمدهای گمرکی به آن است، ولی هنگامی که واردات غیر رسمی به واردات رسمی تغییر شکل پیدا کند، مسلم است که دولت نیز بی نصیب نمی‌ماند. کاهش تعرفه و تسهیل روند واردات، منجر به کاهش واردات غیر رسمی و یا به عبارتی، عامل ایجاد قاچاق قانونی به کشور می‌شود.

در این بازی اقتصادی، نه تنها دولت سهم خواهد برد، بلکه دلالان و واردکنندگان بسیار سودمند خواهند شد.

برای ایرانی که در تولید بسیاری از میوه‌ها از جمله انار، سیب و انگور، به عنوان نخستین تولید کنندگان شناخته می‌شود، خیانت بزرگی است که کشاورزی را به دست خود نابود کنیم.

هنگامی که واردات آزاد شود، دلالان و واردکنندگان سود خود را خواهند برد، چرا که چند برابر آنچه خریده اند، خواهند فروخت؛ منتهی این کشاورزان هستند که به علت حجم گسترده واردات، نمی‌توانند بنا بر هزینه‌ها، محصولات خویش را به فروش برسانند؛ بنابراین،‌ ترجیح می‌دهند، میوه را روی شاخه‌های درخت نگه دارند.

واقعا چه عقلی این را توجیه می‌کند که فعالیت‌هایی را که هزینه‌اش از درآمدش بیشتر است، ادامه دهند؟

اگر دولت به فکر مردم است، بداند که کشاورزان نیز جزیی از زحمتکش‌ترین مردمند. اگر دولت می‌خواهد هم از تولید کننده حمایت کند و هم از مصرف کننده، مابه التفاوت‌های هزینه‌ها و قمیت‌هایی را که خود مناسب می‌داند، به کشاورزان بدهد، تا این کشاورزان داخلی باشند که از این درآمد سود می‌برند، نه کشاورزان خارجی. قیمت‌ها نیز در حد پایین نگه داشته شود، نه این که با دوچندان کردن هزینه‌ها و تثبیت قیمت‌ها، عملا واردات را تنها گزینه موجود بخواند؛ گزینه ای که با توجه به زمینه ای که فراهم کرده، تورم را در اقتصاد همیشگی کرده و دلالی را فرهنگ ایرانیان کند.

سه شنبه 16/12/1390 - 18:12
اخبار
به دنبال انتشار خبر ضرب و شتم یک روحانی در شیراز از سوی اراذل و اوباش که در سایت‌های مختلف خبری منتشر شد، نیروی انتظامی استان فارس وقوع این حادثه در شیراز را تکذیب کرد.

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، به دنبال درج خبر حمله چند نفر از اراذل و اوباش به حجت‌الاسلام سعید خیراندیش، سخنران اخلاق هیئت امام حسن مجتبی (ع) دانشگاه شیراز، معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان فارس، با ارسال نامه‌ای به دفاتر خبرگزاری‌ها وقوع این حادثه را در شیراز غیر واقعی خواند و آنرا تکذیب کرد.

نیروی انتظامی همچنین در این نامه خواستار دراختیار گذاردن اطلاعات و مستندات لازم درباره حادثه ادعایی شده است.

برهمین اساس خبرنگار خبرگزاری فارس در گفت‌وگو با روحانی مضروب، جویای چگونگی وقوع این ماجرا شد.

حجت‌الاسلام سعید خیراندیش با تایید مجدد حمله اراذل و اوباش و ضرب و شتم شدید وی از سوی آنان، وقوع این حادثه را در نقطه‌ای غیر از شیراز ذکر کرد و گفت که این موضوع به نیروی انتظامی این استان مرتبط نیست و لازم بود موضوع از تهران پیگیری می‌شد.

منبع:تابناك

سه شنبه 16/12/1390 - 18:10
شعر و قطعات ادبی


پنجره

همین دلتنگی های فصلی
همین دلشوره های بی خودی
همین لبخندهای گاهی به گاهی
همین چشم های خیس یواشکی
همین لجبازی های شبیه بچگی
... ... ... ...
همین بغض های بیقرار
همین دلهره های مشکوک
اصلا همین نوشته های خط خطی ؛
همه‌ی این ها عشق است
خود ِ خود ِ عشق است
سختش نکن!
عشق همین اتفاقات ساده است

سه شنبه 16/12/1390 - 14:5
آلبوم تصاویر

عكس1

عكس2

عكس3

عكس4

عكس 5

 

سه شنبه 16/12/1390 - 13:56
اخبار
بانوآفتاب: ممنوعیت ورزش كردن دختران عربستانی در مدارس و یا شركت در مسابقات بین المللی به آرزویی دست نیافتنی برای آنان تبدیل شده است.

به گزارش خبرگزاری رویترز، آنان از ورزش كردن منع شده اند و این دستور علمای مذهبی وهابی این كشور است.

شركت ورزشكاران زن عربستانی در مسابقات بین المللی یا حتی ورزش كردن عادی، همیشه موضوعی بحث برانگیز بوده است.

عربستان تاكنون هیچ نماینده زنی در المپیك نداشته است. این موضوع و همینطور ممنوعیت ورزش كردن زنان در عربستان بارها مورد انتقاد گروه های مختلف حقوق بشری قرار گرفته است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران،زنان و دختران سعودی فقط در خانه یا مدارس خصوصی حق ورزش كردن دارند، این در حالیست كه شهریه این مدارس بسیار زیاد است و برای خیل عظیم خانواده های طبقه متوسط عربستانی قابل پرداخت نیست.عالمان عربستانی معتقدند ورزش كردن زنان و دختران خلاف روال طبیعی و جنسیتی آنان است. در بسیاری از مدارس دولتی عربستان نه تنها محلی برای ورزش كردن دختران وجود ندارد، بلكه درس یا زنگی هم به نام زنگ ورزش در نظر گرفته نشده است.

سه شنبه 16/12/1390 - 11:56
سياست
خانم پروین احمدی‌نژاد، نامزد ورود به مجلس نهم پس از اینكه نتوانست در انتخابات ۱۲ اسفند از زادگاه خود برای مجلس رای كافی كسب كند اعلام كرد در حوزه انتخابیه گرمسار در هنگام برگزاری انتخابات تخلفاتی صورت گرفته است و وی از مسیر قانون اعتراض كتبی خود را به همراه مستندات به مراجع قانونی تسلیم می‌كند. خانم احمدی‌نژاد همچنین افزوده است كه نباید سلامت برگزاری انتخابات را زیر سوال برد اما باید همه در مقابل قانون فروتنی داشته و قانون را حكم اول و آخر بدانیم.
خواهر رئیس جمهور و عضو شورای شهر تهران در پایان تاكید كرده است:«در هر صورت تابع قانون خواهم بود».

ماجرای شكست خانم پروین احمدی نژاد در انتخابات مجلس نهم از حوزه انتخابیه زادگاهش و واكنش وی به این شكست، از چند جهت قابل تامل است:

۱- نوع و روش اعتراض خواهر رئیس جمهور به نتیجه انتخابات، قابل توجه و شایسته تقدیر است. بالاخره در این كشور، دختر رئیس‌جمهوری را دیده‌ایم كه وقتی از سفر خارج از كشور برمی‌گشت، ماموران گمرك جرات نداشتند چمدانهایش را بازرسی كنند چون آن خانم، بخاطر«دختر رئیس جمهور بودن»، خود ر ا فراتر از قانون می‌دانست.
ما در این كشور، دختر رئیس‌جمهوری را دیده‌ایم كه كارهایش با دستگاه‌های اجرایی را از طریق دفتر پدرش انجام می‌داد. ولی خواهر رئیس‌جمهور فعلی، وقتی احساس ظلم می كند، مانند یك شهروند عادی به فرمانداری و مراجع قانونی شكایت می‌كند و مانند یك شهروند باید سند و شواهد قانونی ارایه كند تا به اعتراضش در چارچوب قانون رسیدگی كنند... حداقل خودش چنین توقعی دارد. این یك ارزش بزرگ و رفتاری علوی است و باید تحسین شود.

۲- درس مهم نامزد مشهور و شكست خورده گرمسار در انتخابات مجلس نهم، تسلیم محض‌بودن در برابر قانون است. اگر نامزد مشهور و شكست خورده انتخابات دهم ریاست جمهوری هم تسلیم قانون بود و اعتراض خود را بجای طرح در جمع طرفدارانش در كف خیابان، به مراجع قانونی عرضه می‌كرد، بسیاری از حوادث تلخ سال ۸۸ پیش نمی‌آمد و اقتدار ۸۵درصدی انتخابات سال ۸۸ به یك نقطه ضعف كشورمان در جهان تبدیل نمی‌شد خون‌هایی هم هدر نمی رفت... . ممكن است این سوال در ذهن پیش بیاید كه نفردوم انتخابات سال۸۸ اصلا مرجع رسیدگی به تخلفات را عادل نمی دانست تا به آن شكایت كند. پاسخ این است كه اگر مرجع قانونی را عادل نمی دانست چرا در انتخابات نامزد شد؟ مگر زمان ثبت نام نمی دانست كه مرجع قانونی انتخابات شورای نگهبان است؟ مگر قانون انتخابات را قبل از ثبت نام مرور نكرده بود؟
فرض بر این است كه كسی كه وارد بازی می شود داور را قبول دارد و باید به آن تمكین كند. اگر هم رای داور را قبول نداشت و حتی اگر هم داور بد و یكطرفه قضاوت كرد، از مسیر قانونی به رای داور و نوع قضاوت و رفتار داور شكایت كند و اعتراضش را پیگیری كند. این نمی شود كه تیم بازنده پس از بازی بگوید اصلا داوری را قبول ندارد و از مسیر قانونی شكایت نخواهد كرد.

۳- شكست خوردن خواهر رئیس‌جمهور، آن هم در زادگاهش از منظر دیگری نیز قابل تامل است. سال ۸۸ وقتی نامزد شكست خورده، نتیجه انتخابات را نپذیرفت، طرفداران وی دایم به دنبال بهانه‌هایی بودند تا نتیجه را زیر سوال ببرند. یكبار گفتند چرا نتیجه زود اعلام شد؟ پس تقلب شده! یكبار گفتند چرا فلانی زود پیام داد؟ پس تقلب شده! یكبار گفتند چرا فلانی هفته قبل گفته بود احمدی نژاد ۲۲میلیون رای می آورد؟، پس تقلب شده! یكبار گفتند چرا اصلاً ۲۲ میلیون؟ برای اینكه رای ۲۰ میلیونی خاتمی در خرداد ۸۰ را ضایع كنند! پس تقلب شده! یكبار گفتند:...

خلاصه انواع و اقسام بهانه‌های بنی اسرائیلی آوردند تا سركشی نامزد مورد علاقه‌شان از پذیرش قانون را توجیه كنند. اما امروز خواهر رئیس‌جمهور در قدرت، در زادگاه خود رای نمی‌آورد و هیچ‌كس هم نمی‌گوید این نشانه‌ای از سلامت انتخابات است چرا كه با سازوكارهای اجرایی و نظارتی سخت قانون انتخابات در ایران، اصل بر سلامت انتخابات است مگر اینكه بتوان با ارایه شواهدی كه فرایند آنرا قانون ذكركرده، خلاف آن را «در چارچوب قانون ثابت كرد».

khabarfarsi.com

سه شنبه 16/12/1390 - 11:48
شهدا و دفاع مقدس
شهیدنام و نام خانوادگی: ....محمدعلی یوسف زاده.- نام پدر: فضل اله تاریخ تولد: 1342 محل تولد بندر انزلی شغل: آزاد -آخرین مدرك تحصیلی ..دیپلم - تاریخ شهادت(روز ماه سال) ...07/05/62..... محل شهادت ... مهاباد

زندگینامه شهید از ولادت تا شهادت :شهید بزرگوار در در سال 1342 در رودسر چشم به جهان گشود. پس از گذراندن دوران كودكی وارد مدرسه شد و موفّق به اخذ دیپلم در رشته‌ی اقتصاد شد. تا اینكه به خدمت مقدّس سربازی فرا خوانده شد و در همین راستا وارد ارتش جمهوری اسلامی ایران شد و سرانجام در تاریخ 7/5/1362 در منطقه‌ی مهاباد طی مصاف با بعثیّون عراقی به درجه‌ی رفیع شهادت نائل آمد. پیكر پاك ایشان هنوز مفقود است.

 

 

روحش شاد و راهش پر رهرو باد

 

سه شنبه 16/12/1390 - 11:31
جهانگردی

هفته نامه سیاحت وتجارت: دریاچه تماشایی، اما مرموز «اسویوزن در «بریتیش» کلمبیا که به دریاچه «نقطه‌ای» معروف است، در مرز واشنگتن قرار دارد. با دیدن تصویر این دریاچه فکر نکنید صحنه‌ای است مربوط به فیلم‌های تخیلی، بلکه یک دریاچه واقعی است که در اثر رسوبات معدنی، به این شکل درآمده است.

دریاچه

این دریاچه که سرشار از کلسیم، سدیم و سوفات منیزیم نمک‌های اپسوم و حتی نقره و تیتانیوم است، در یکی از گرم‌ترین بخش‌های زمین واقع است که دمای آن در تابستان حتی به ۵۰ درجه هم می‌رسد، به نحوی که از ۶۰ سال پیش تاکنون، هیچ موجود زنده‌ای در نزدیکی آن قادر به زندگی نبوده است.
در بین اولین قبایلی که به این منطقه می‌آمدند، جزیره «نقطه‌ای» به‌خاطر خاصیت شفابخشی‌اش، یک مکان ترسناک محسوب می‌شود، چرا که بیماری‌هایی نظیر زگیل، امراض پوستی، دردهای جسمانی و انواع زخم‌ها را به سرعت درمان می‌کند. دیدار از این دریاچه فقط در فصل زمستان امکان‌پذیر است و در سایر فصول، علاقه‌مندان تنها از راه دور می‌توانند این دریاچه را تماشا کنند. 

دوشنبه 15/12/1390 - 21:47
سياست

نوه خمینی

آخرین فرزند مرحوم حاج سیداحمد خمینی روحانی است که اگرچه به نسبت دو برادرش، خود را از سیاست دور نگه داشته اما رفتن و نرفتنش به مراسمی که برداشت های سیاسی به دنبال دارد، موضوع رسانه ها می شود و هر چه می گوید یا حتی نمی گوید برای رسانه ها و فعالان سیاسی ایران مهم است. سیدعلی خمینی در این شرایط تنها می پذیرد گفت وگو و دیدارش با اعضای سایت بین المللی همکاری های خبری شیعه در حوزه دین و مواجهه جامعه دینی با مدرنیته و همچنین دغدغه های متدینین و رویکردهای اسلام شیعی باشد و نحوه گفته هایش را با مباحث فلسفی پیش می برد اما بی توجه به وقایع جامعه نیست و معتقد است باید از ابزار مدرن متناسب با فرهنگ غالب بهره جست تا جامعه بدون وادادگی در مسیر توسعه قرار گیرد. او که در قم به تحصیل و تدریس مشغول است، به شیوه جدش زندگی ساده ای را برگزیده و تلاش دارد با مطالعه اندیشه های مطرح در جهان به بازشناسی راه های اعتدالی در دنیای افراط زده امروز بپردازد. حجت الاسلام و المسلمین سیدعلی خمینی در گفت وگو با شفقنا درباره مواجهه فقه شیعه با مسایل دنیای امروز به دو رویکرد افراطی و تفریطی اشاره و بیان می کند: راه افراطی همان است که باید سرتا پا غربی شویم تا به پیشرفت برسیم و باید از آنچه داریم، جدا شویم. این گروه معتقدند مدرن شدن در جوامع سنتی با اعتقادات سنتی مثل ساختن بنای جدید بر پشت بام یک خانه خرابه است که در اثر این ساخته شدن، هم آن بنای سابق و هم بنای جدید، خراب می شوند لذا باید سرتاپا غربی شد. البته این یک دیدگاه بوده که مسلما با مکتب اسلام و خصوصا ائمه شیعه(ع) مغایر بوده است زیرا شیعه مدعی گزاره هایی است برای نجات بشر در تمام صحنه های تاریخ. سیدعلی خمینی در ادامه به دیدگاه تفریطی موجود پرداخت و می گوید که راه تفریط، پس زدن همه مظاهر تمدن و از تمام امکانات چشم پوشی کردن است; امروزه به برکت انقلاب اسلامی و با گذشت زمان و تغییر فرهنگ، خیلی مسایل برای ما ساده شده است اما در گذشته ای نه چندان دور این طور نبوده و حتی ورود بلندگو در جوامع سنتی و روحانیون یک زمانی با مشکل روبه رو بوده است. اینها کوچک ترین مسایل مظاهر تمدنی بوده اما نگاه تفریطی در مواجهه با آن، عکس العمل تقابلی داشته است. وی با اشاره به اینکه مدرنیسم فقط در مواجهه با اسلام چنین تاثیری نداشته بلکه با هر اندیشه و فرهنگی مواجه شده به دلیل فراهم نبودن مقدمات و زمینه آن، بنیان کن نشان داده، بیان می کند: اندیشه مدرنیسم با توجه به زمان و مکان بدون شک در ایجاد نظرات افراطی و تفریطی مقصر بوده زیرا در مواجهه با سایر اندیشه ها و هر فرهنگی بدون اینکه مقدماتش فراهم شده باشد و بدون اینکه شرایط عقیدتی، سیاسی و فکری مردمان در آن لحاظ شود، می خواهد سریع تاثیرگذار باشد. علی خمینی با اشاره به اینکه ناسیونالیسم دغدغه امروز یک ایرانی نیست چون ایرانی خودش را در هجوم نمی بیند در عین حال یادآوری کرد: اگرچه دوره ما دوره نژادپرستی و به تعبیر امام نژادبازی نیست و در اسلام هم نژادپرستی معنا ندارد و بحث هایی از این دست که ما فارس هستیم و شما ترک اید یا عربی اید مفهوم ندارد و همه انسان ها برابر هستند اما بالاخره وقتی مردمان احساس کنند به هویت شان تهاجم می شود، طبیعتا واکنش و عکس العمل نشان می دهند همان طور که از نقص هر ایسمی، ایسمی دیگر پدید آمد.
وی با تشریح نحوه شکل گیری اندیشه ها در برابر یکدیگر و نقش مدرنیسم در شکل گیری افکار دنیای امروز بیان می کند: ما نمی توانیم دنیای پس از مدرنیته را تحلیل کنیم و به سمتی حرکت کنیم بدون اینکه مدرنیته و مدرنیسم را بشناسیم و این موضوع مهمی است. همانطور که امام (ره) در نامه شان به گورباچف گفتند که شما باید بیایید و اسلام را بشناسید زیرا حتی اگر کسی بخواهد با اسلام مقابله کند باید آن را بشناسد و شما هم باید اسلام را بشناسید و بعد بیایید مقابله کنید.
سید علی خمینی با تاکید بر اینکه "لازم است فلسفه های غرب خوانده و شناخته شوند" می گوید: کسی که در زمینه علوم انسانی کار نکرده، اصلا متوجه نمی شود که علوم انسانی چه قدر در زندگی امروز تاثیر می گذارد. معتقدم تمام جنگ ها، سرچشمه های فکری و نظری و سرچشمه های معرفت شناختی دارد و ما امروزه می خواهیم بیاییم از دستاوردهای اینها استفاده کنیم بنابراین تا زمانی که آنها را نشناسیم و تا نواقص آنها را از کسانی که غرب را خوب می شناسند، دریافت نکنیم و تا زمانیکه غرب را نفهمیم، باز دچار افراط و تفریط خواهیم شد. وی استخراج یک مکتب از دل مکاتب دیگر را در نقایص موجود در مکتب ها می داند و با بیان اینکه امروز هیچ یک از اندیشمندان جهان، ایده یا اندیشه ای را کمال تفکر بشر معرفی نمی کنند بلکه طرفداران هر مکتبی در تلاش برای اصلاح آن اندیشه و مکتب هستند، می افزاید: باید اجازه داده شود تا صاحبان تفکر و افراد مختلف حرف هایشان را بیان کنند و فضا برای اصلاح نظرات فراهم باشد.
حجت الاسلام سیدعلی خمینی در ادامه دوری از معنویت را یکی از ضعف های مدرنیسم معرفی و بیان می کند: نمی خواهم بگویم مدرنیسم، ضددین یا دین ستیز است، زیرا چنین گفته هایی را شعاری می دانم اما واقعیت این است که مدرنیسم در مواجهه با مذهب و سنت ها، نفی تقدس و نفی قدسی بودن مذهب را در دل خود داشته است.
وی با تاکید بر اینکه هر افراطی به دنبالش تفریط دارد، طالبانیسم را نتیجه افراط گرایی می داند و می افزاید: نمی گویم طالبان را غرب درست کرده، اما حداقل مشاهده می شود که وجود طالبان به نفع غرب است نه به ضررش; اگر بمب هم منفجر کند باز هم به نفع دنیای مدرن تمام می شود; آنچه برابر برخی نواقص ذاتی مدرنیسم در زمینه نفی تقدس قد علم می کند، مکاتب الهی هستند چرا که در برابر آنچه مدرنیسم می گوید حرف برای گفتن دارند. سیدعلی خمینی در ادامه به اجتهاد در تشیع و تاثیر زمان و مکان در اجتهادی که حضرت امام(ره) مطرح کردند، اشاره و بیان می کند: تشیع و ایرانیان در مواجهه با مدرنیسم نه تنها مرعوب آن نشدند بلکه هویت شیعی و اسلامی خود را محور قرار دادند و آن فرهنگ غالب مردم ایران شد که در شخصیتی به نام امام خمینی تجلی پیدا کرد یعنی این هویت فردی امام نیست که در برابر مدرنیسم قد علم می کند بلکه هویت شیعه و برداشتی به روز و تاثیرگذار از شیعه است که ابزار مدرنیته را می گیرد و در تلفیق با فرهنگ غالب به انقلاب اسلامی و تشکیل حکومتی دینی منطبق با دنیای مدرن در قالب جمهوری اسلامی منجر می شود. در حالی که همین مدرنیسم وقتی با ایدئولوژی کمونیستی مواجه می شود یا آن را نابود و تجزیه می کند یا ظاهر و نامی از آن باقی می گذارد و اصول آن را ویران می کند. نوه امام خمینی افزود: دو قید جمهوریت و اسلامیت که امام (ره) برای تشکیل حکومت تعیین کردند نشان از رجوع مردم به اسلام بود; اگرچه مردم ایران هرگز اسلامی از جنس اسلام طالبانی نخواسته و نمی خواهند; اسلامی که مردم ایران می خواستند اسلامی بود در برابر نقصی که 30 سال پیش با آن مواجه بودند و مردم می خواستند آن را رفع کنند و موفق بودند و امروز هم ما در صورتی که بتوانیم در مواجهه با فرهنگ غرب، نوسازی داشته باشیم و بتوانیم در عالم واقع نه در عالم ذهن، هویت خود را حفظ کنیم، آن موقع موفق خواهیم بود.
نوه بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران در ادامه با بیان نگرانی اش درباره آنچه جدش راجع به آن هشدار داده بود، می گوید: امام می گفتند اگر در زمان شاه در بازار رشوه و ربا بود; در بازار ظلم بود و اگر در بازار، دزدی بود; در بازار تحت حکومت ظلم، دزدی بود اما امروز اگر در بازار، دزدی و ربا و رشوه باشد، در حکومت اسلامی، ربا می شود و اینها همه به پای اسلام نوشته می شوند.
وی در ادامه به جلو بودن مذهب تشیع نسبت به دیگر مذاهب و ادیان در تطابق با مسایل روز و به روز بودن فقه شیعه، اشاره و اجتهاد شیعه در امور جدید دنیای امروز را ویژگی کارآمد آن معرفی و بیان می کند: امروز شیعه به ویژه در جامعه ایران و در حکومت جمهوری اسلامی هرچه قدر در زمینه های فکری، آزادی، استقلال، اقتصاد و... پیشرفت کند در واقع به همان میزان مکتب شیعه تقویت شده است و در هر کدام از زمینه های زندگی بشر با مشکل مواجه شویم، آن موقع کسی نمی آید واقعیت را بگوید که "اسلام به ذات خود ندارد عیبی، هر عیب که هست از مسلمانی ماست. "
سید علی خمینی در ادامه با یادآوری اینکه ایدئولوژی اگر نتواند یک حکومت را اداره کند، ایدئولوژی نیست می گوید: در مکاتب و کشورهای مختلف می بینید اگر جایی به بن بست می خورند و اگر حکومت هایشان به بن بست می خورد، آدم ها و افراد را عوض می کنند نه مکتب و ایدئولوژی را; باید ما به این فکر کنیم که چه می شود که هر وقت در جامعه به مشکل خوردیم، اول از همه انگشت همه می رود روی اینکه ما باید ایدئولوژیمان را عوض کنیم؟ خب شاید ما باید در جاهایی آدم هایمان را عوض کنیم و بپذیریم که اشکال از آدم هاست; آنهایی که مشکل را در جامعه لمس می کنند باید بگویند و از هیچ چیز هم نهراسند. نوه بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران با دعوت از نخبگان جامعه برای بیان اشکالات گفت: امروز غرب هم همین مسیر را طی می کند و زمینه انتقاد را باز گذاشته تا مشکلات نمایان و راه حل آن نیز بیان شود زیرا ثابت شده است که با بستن همه درها، انتقادها از بین نمی روند و مشکلات هم رفع نمی شوند بلکه با گفتن همه انتقادهاست که راهی برای رفع مشکلات پیدا می شود.
او می گوید: زمینه باید فراهم باشد تا دیدگاه های مختلف، انتقاد و چراهای خود را مطرح کنند و با هم بحث و جدل داشته باشند و طبیعی است از میان این مباحث است که مردم راه درست را انتخاب خواهند کرد. سیدعلی خمینی با اشاره به اینکه آنهایی که مشکلات را درک می کنند باید بیایند و مطرح کنند و اگر دغدغه دین دارند بگویند مشکلات موجود، از اسلام و تشیع نیست بلکه از من و ماست، تصریح کرد: حکومت دینی می تواند کارآمدترین حکومت باشد به شرطی که مطابق معیارهای اجتهادی شیعه محقق شود، وجود نقاط ضعف در انواع حکومت ها را انکار نمی کند و تاکید می کند که ما باید تلاش کنیم مشکلات رفع شوند و خودمان را اصلاح کنیم چون در این صورت زمینه پیشرفت فراهم می شود.
نوه امام در پایان درباره نوع تبلیغ دینی نیز با انتقاد از برخی مبلغان که برای حفظ مخاطب، اسلام را از شکل واقعی خارج و متناسب با ظرف مورد پسند مخاطب، ارائه می کنند، یادآوری می کند که چنین شیوه ای غلط است و راه درست این است که تبلیغ، بیان و صورت کار با توجه به علایق و فهم مخاطب تنظیم شود.

منبع:مردم سالاری

دوشنبه 15/12/1390 - 21:10
سلامت و بهداشت جامعه
ایسنا: متخصصان تغذیه و سلامت تاکید دارند به طور کلی افرادی که اندازه دور شکم آنها افزایش پیدا می‌کند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به کبد چرب هستند.

آمارها نشان می‌دهد حدود ۷۰ درصد از بیماران مبتلا به کبد چرب، چاق هستند و از آنجا که چاقی در جوامع و گروه‌های سنی مختلف رو به گسترش است، شیوع این بیماری هم در حال افزایش است.

استفاده بیش از حد از غذاهای پرکالری یکی از عوامل موثر در شیوع بی‌رویه چاقی است. وقتی افراد این انرژی مازاد را با فعالیت بدنی مصرف نمی‌کنند، چربی‌ها در اطراف شکم و سلول‌های کبدی ذخیره می‌شوند و عملکرد این عضو حیاتی را با مشکل مواجه می‌کنند.

کبد چرب ساده معمولا به طور تصادفی تشخیص داده می‌شود و ۷۰ تا ۸۰ درصد مبتلایان به این بیماری نشانه‌ای ندارند و به دلیل ابتلا به بیماری‌های دیگر به پزشک مراجعه می‌کنند و پزشک بر حسب اتفاق متوجه و با بررسی نتایج آزمایشات متوجه می‌شود که این بیماران به کبد چرب نیز مبتلا هستند البته در برخی موارد احتمال دارد که بیمار علاوه بر احساس خستگی، دردهایی نیز در ناحیه کبد داشته باشد.

بهترین راه برای تشخیص این بیماری، نمونه‌برداری از کبد است. پزشکان می‌گویند افراد چاق‌ و دارای شکم بزرگ، مبتلایان به دیابت نوع دوم، مبتلایان به برخی از اختلالات چربی‌ خون به خصوص چربی تری گلیسیرید یا نارسایی‌های قلبی، افراد الکلی، مبتلایان به سوء تغذیه، افرادی که به سرعت و غیراصولی لاغر شده‌اند و کسانی که برخی داروها مانند داروهای کورتون و ضدتشنج مصرف می‌کنند در معرض خطر ابتلا به کبد چرب هستند

دوشنبه 15/12/1390 - 20:54
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته