• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1420
تعداد نظرات : 5
زمان آخرین مطلب : 2170روز قبل
اخبار

تحلیف دوازدهم

يکشنبه 15/5/1396 - 9:29
اخبار

به گزارش گروه دیگر رسانه‌های خبرگزاری فارس روزنامه «جام‌جم» در یادداشتی نوشت:

یکی از فرصت‌های بسیار مغتنم و طلایی در اختیار دولت روحانی قرار دارد چرا که ایشان علاوه بر این‌که رای مردم را برای تشکیل دولتش در اختیار دارد، با توجه به سابقه یک‌سال گذشته از مجلس نیز می‌توان دریافت آقای روحانی به گونه‌ای اکثریت مجلس را نیز همراه خود دارد و تقریبا هر فردی را که در طول این مدت به مجلس معرفی کرده، توانسته آرای لازم را به‌دست بیاورد. از سوی دیگر شوراهای شهرهای بزرگی مانند تهران نیز همراه با دولت ایشان هستند. لذا این همراهی‌ها وظیفه دولت دوازدهم را سنگین می‌کند و باید طی چهار سال آینده بتواند پاسخگوی وعده‌هایش باشد.

بنابراین آقای روحانی باید اولویت‌های مطرح شده از سوی رهبری را در چهار سال آینده مدنظر داشته باشد که رسیدگی به معیشت مردم یکی از این اولویت‌هاست. این موضوع یکی از وعده‌های پایه‌ای به مردم بود بنابراین امیدواریم دولت دوازدهم، کشور ثروتمند ایران را به گونه‌ای اداره کند که به قول آقای روحانی فقر مطلق وجود نداشته باشد و اقشار ضعیف نیز از حداقل قابل قبولی از زندگی برخوردار باشند. با گذشت چهار دهه از انقلاب این انتظار بالایی نیست که با تجمیع تجربیات چهار دهه گذشته و فضای نسبتا یکدستی که در اختیار آقای روحانی قرار دارد ایشان بتواند به این آرمان، جامه عمل بپوشاند.

نکته دیگر در مورد اولویت‌هایی که باید دولت دوازدهم در نظر داشته باشد موضوع ارتباط با دنیاست. دشمنان انقلاب بعد از آزمودن حربه‌ها و ابزارهای مختلفی جهت تحت فشار قرار دادن و احیانا سرنگون کردن انقلاب برای چندمین بار تلاش می‌کنند ایران را منزوی کنند یا جمهوری اسلامی ایران را از اهداف خود بازدارند یا زمینه‌های تغییر نظام را فراهم کنند، این در حالی است که پادزهر این رویکرد دشمن، ارتباط‌گیری با همه جهان و منحصر ندانستن جهان در قدرت‌های بزرگ است، به دلیل این‌که در دورانی زندگی می‌کنیم که دوران قدرت‌های منطقه‌ای و سازمان‌های غیردولتی و مرد‌م‌نهاد است. بازیگران جدیدی در عرصه بین‌المللی وارد شده و اثرگذار هستند که شرایط جدید و فرصتی را در اختیار ما قرار می‌دهد، بنابراین از دولت دوازدهم انتظار می‌رود از این فرصت استفاده و با ارتباط‌گیری با قاطبه جهان، شگرد غرب بخصوص آمریکا را که در تلاش برای منزوی کردن ایران و اقتصاد کشورمان است، خنثی کند و به این ترتیب با ارتباط با دیگر کشورها و جذب سرمایه خارجی این فرصت را از دشمن بگیرد.

نکته دیگر این است که باید در مورد ایران همیشه به یاد داشته باشیم که به دلیل این‌که نظام فعلی برخاسته از انقلابی است که رژیمی را که متکی به پشتیبانی ابرقدرت غرب به رهبری آمریکا بود، ساقط کرده است دشمنی آنها با انقلاب ایران فروکش نکرده است، لذا در عین ارتباط با تمام دنیا از جمله غرب باید نیم نگاهی هم به این موضوع داشته باشیم که غرب به محض دستیابی به فرصتی، ترجیح می‌دهد ما وجود نداشته باشیم یا این‌که در قد و قواره کوچکی باشیم. البته غرب چنین رویکردی را نسبت به تمام کشورهای غیر غربی در پیش دارد، لذا ما باید در عین تعامل با غرب هوشیار باشیم که ناگهان اسیر گرداب آنها نشویم بنابراین باید دقت کنیم همزمان با ارتباط با غرب و تمام کشورهای دیگر در عین حال منافع ملی را مدنظر داشته و از حیثیت و هویت خود دفاع کنیم.

محمدباقر خرمشاد

يکشنبه 15/5/1396 - 9:25
اخبار

عضو فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی گفت: در رایزنی که با مقامات دولتی داشتیم، اعلام شده است به احتمال قوی کابینه دوازدهم روز سه‌شنبه به مجلس معرفی خواهد شد.محسن علیجانی زمانی در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص معرفی کابینه دوازدهم به مجلس اظهار داشت: در گفتگویی که با مقامات دولتی در این خصوص داشتیم، اعلام شده است که به احتمال زیاد فهرست وزرای کابینه دوازدهم روز سه‌شنبه به مجلس معرفی خواهد شد.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: مقامات دولتی معتقد بودند در  صورت ارائه فهرست کابینه در روز تحلیف، اخبار مراسم تحلیف تحت تأثیر اخبار ناشی از ارائه فهرست کابینه قرار خواهد گرفت؛ لذا به احتمال زیاد روز سه‌شنبه فهرست کابینه به مجلس ارائه می‌شود.

به گزارش مهر، رئیس‌جمهور در دوره یازدهم در مراسم تحلیف خود فهرست کابینه یازدهم را به مجلس ارائه داد؛ در طول هفته‌های گذشته نیز رایزنی‌های شدیدی بین گروه‌های سیاسی در این خصوص وجود داشت اما امروز در مراسم تحلیف فهرست وزرا به مجلس ارائه نشد.

کابینه دوازدهم

يکشنبه 15/5/1396 - 9:24
اخبار

احمد توکلی در یادداشتی درباره هزینه‌ها و فواید تعطیلی روز شنبه به مناسبت مراسم تحلیف رییس جمهور نوشت:

۱. در اجرای اصل یکصدوبیست ویکم قانون اساسی، نامزد منتخب مردم در انتخابات ریاست جمهری، پس از تنفیذ حکم و نصب رهبری، در جلسه رسمی مجلس شورای اسلامی، با حضور رئیس قوه قضائیه و اعضای شورای نگهبان مراسم تحلیف را بجا می آورد. در این تحلیف یا سوگند خوردن رئیس جمهور منتخب عین متن اصل مذکور را قرائت میکند: 

« من به عنوان رئیس جمهور، در پیشگاه قرآن کریم و در برابر ملت ایران، به خداوند متعال سوگند یاد میکنم...» 

بعد مؤکدا به  انجام اموری و به پرهیز از دست یازیدن به امور دیگری متعهد میگردد. این مراسم تشریفات نیست و سوگند، سوگند شرعی و تعهدآور است.
بحمدالله تنفیذ دیروز صورت گرفت و فردا انشاءالله شاهد مراسم تحلیف خواهیم بود. 

۲. مجلس از سران ده ها کشور و چندین سازمان بین المللی برای حضور در مراسم تحلیف دعوت کرده است. دسته ای از دعوت شدگان اجابت کردند. در میان آنان ۸ رئیس جمهور ۱۹ رئیس مجلس و مقامات دیگر تا حد نماینده ای از مجلس یک کشور حضور دارند. جز دو سه استثناء، قاطع مهمانان از کشورهای کمتر تأثیرگذار در مناسبات بین المللی هستند. 

۳. دولت با عذر حفظ امنیت، سطح حفاظت را از حساس به حیاتی ارتقاء داده  و تمامی دستگاه های دولتی و بانک ها دولتی و خصوصی را در روز شنبه، فردا، تعطیل اعلام کرده است. 

۴. آیا حضور مقامات خارجی در مراسم تحلیف از نظر قانون الزامی در کار بود؟ پاسخ منفی است. الزام سیاسی نیز در کار نبوده است(مانند عمل متقابل). 

بنابر این تصمیم به دعوت از مهمانان خارجی، صلاح اندیشی مجلس و دولت بوده است.
  
۵. در اداره عقلانی کشور، هر تصمیم در بخش عمومی وقتی موجه است که روش هزینه-فایده اجتماعی با وزن دادن به هر فایده و هر هزینة اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و ... بکار گرفته شود و جمع فایده ها از مجموع هزینه ها بیشتر گردد و در عین حال کار واجب تری که با همان هزینه قابل انجام است بر زمین نماند. 
بدیهی است وزن وضریبی که به هر فایده یا هزینه ای داده میشود، از تصمیمی تا تصمیم دیگر متفاوت است.
 
۶. فایده اصلی دعوت از مقامات خارجی برای مراسم تحلیف، ابتدائا و بالذات سیاسی است که در چنین موقعیتی وقتی به دست می آید که قاطبه دعوت شدگان اجابت کنند و با ترکیبی مناسب، نشانی از اهمیت قائل شدن دیگران برای ایران باشد که موجب اقتدار بیشتر است. اگر این فایده حاصل شود و ظرفیت تبدیل آن به منافع اقتصادی وجود داشته باشد، فایده اقتصادی هم در پی خواهد آمد. 

۷. هزینه تصمیم به دعوت ابتدائا اقتصادی است و در فقدان بعضی شروط هزینه سیاسی هم دارد. 

هزینه اقتصادی از نظر مالی این اقلام را در بر میگیرد: 

هزینه پذیرایی از هیئت ها، هزینه حفاظت از مقامات مهمان. چون علی القاعده برای بازدید از نقاط دیدنی نیز برنامه ریزی میشود، هزینه سفر های داخلی با حفاظت پرخرج تر باید لحاظ شود. همین طور مبالغی که صرف خرید هدیه به مهمانان میگردد.


۸. هزینه بزرگتر و مهمتر هزینه تعطیلی یک روزه تهران است. گرچه ظاهرا دولت فقط دستگاه های دولتی و بنگاه های بخش عمومی را تعطیل اعلام کرده است، اما به دلیل

۱. تعطیلی بانکهای دولتی و خصوصی؛

۲. گستردگی دخالت دولت در امور اقتصادی، که کار بخش خصوصی بدون حضور دولت لنگ میشود 

و ۳. وزن سنگین تهران در اقتصاد کشور، تعطیلی به بخش دولتی و به تهران بزرگ محدود نمی ماند ؛ بلکه بر کسب و کار در همه بخش ها و در سطح کشور تأثیر جدی میگذارد. 

بعید میدانم این تأثیر از نیمی از تولید ملی نصف روز کامل کمتر باشد. 

بر اساس این برآورد سرانگشتی، میزان این هزینه قابل تخمین است. صندوق بین المللی پول تولید ملی ایران را در سال جاری، با روش برابری قدرت خرید(PPP)، ۱۵۴۰ میلیارد دلار برآورد کرده است (http://www.imf.org/external/datamapper/PPPGDP@WEO/OEMDC/ADVEC/WEOWORLD/IRN)    

با این مقدمات، درآمدی که با تعطیلی شنبه تهران کسب نمیشود ۱/۲ (دو و یک دهم) میلیارددلار است (۳۶۵/۱۵۴۰*۵/۰) 
به قیمت امروز ارز در بازار تهران(هر دلار ۳۸۳۵ تومان) تعطیلی شنبه تهران حدود ۸۰۰۰ میلیارد تومان برای اقتصاد ملی و میلیاردها تومان برای خزانه دولت هزینه در بر دارد. 

۹. وضع دولت از نظر بدهی به نظام بانکی، نظام پیمانکاری، مردم، سازمان های عمومی غیردولتی مانند سازمان تأمین اجتماعی و کارکنان خودش بسار بالا رفته است: بدهی بخش دولتی به نظام بانکی یه ۲۲۰ هزار میلیارد تومان رسیده است. این قلم در ابتدای سال ۱۳۹۲ مبلغ ۹۱ هزار میلیارد تومان بود. یعنی در طول خدمت دولت یازدهم تقریبا دو و نیم برابر شده است. 

بدهی چند ده هزار میلیارد تومانی دولت پیشین به مردم، ناشی از فروش انواع اوراق قرضه در طول خدمت دولت یازدهم بیش از ۴۷ هزار میلیارد تومان اضافه شد(ارقام از نماگرهای اقتصای بانک مرکزی شماره های ۸۳ و۸۷ جدول صفحه ۱۸) بدهی به سازمان تأمین اجتماعی به ۱۱۰ هزار میلیارد تومان رسیده (۶۰ هزار تا پایان دولت قبل و ۵۰ هزار در دولت یازدهم) از بدهی هنگفت دولت به پیمانکاران هنوز هزاران میلیارد تومان باقی است. به این ها مطالبات کارکنان دولت را نیز بیفزایید. 

کار به جایی رسیده است که به رغم تخصیص اعتبارات کلان به طرح تحول سلامت، به دلیل ماهیت این طرح الان بسیاری از بیمارستان های دولتی نه تنها به شرکت های پخش دارو بلکه به نانوایی و قصابی هم بدهکارند. 
در چنین وضعیتی از وضع اقتصادی کشور و خزانه دولت، آیا هزینه هایی که برای دعوت از مهمانان خارجی بر اقتصادملی و دولت تحمیل میشود، عقلایی است؟ 

۱۰.  در سال های اول دفاع مقدس که در خدمت مرحوم عسگراولادی وزیر بازرگانی وقت در دولت بودیم، ضرب المثلی را بکار میگرفت تا نشان دهد که در روابط خارجی پنهان ماندن برخی ضعف های داخلی ضروری است. 

آن ضرب المثل این بود: سفره پهن نکرده بوی مشک میدهد. فایده سیاسی این دعوت مشروح در بند ۶، مشروط به این شده بود که قاطبه مدعوین اجابت کنند به طوری که نشانه اهمیت ایران در جهان تلقی گردد و اقتدار ما را افزون سازد. در حالی که به شکلی که واقع میشود، این اثر را که ندارد هیچ، بلکه ممکن است نتیجه عکس از آن حادث گردد. در این صورت انجام نشدنش اولی بود. سفره پهن نکرده بوی مشک میدهد!

شنبه 14/5/1396 - 16:47
آموزش و تحقيقات

فصل تابستان چند ماهی است آغاز شده و مدارس با پایان سال تحصیلی فعالیت خود را تعطیل کرده اند. با تعطیلی مدارس و تعطیلات سه ماهه پیش رو فرصتی پیش روی دانش آموزان و خانواده ها قرار گرفته است تا با بهره گیری از آن بتوان خستگی های ۹ماه کار و تلاش و فعالیت و درس و بحث و ....را از تن خارج کرد و برای آغاز سالی بهتر آماده شد اما این مقوله طی سالهای اخیر به گونه ای دیگر رقم می خورد

با آغاز تابستان آنچه در کانون توجهات قرار می گیرد موضوع پر کردن اوقات فراغت دانش آموزان است که به یکباره همه یادشان می افتد و دست بکار می شوند که مبادا از دگری عقب بیافتند و از فرصت بوجود آمده نتوانند در زمینه ارائه آمارهای جذاب استفاده لازم را ببرند و بر همین اساس هر کدام از نهادهای فرهنگی و آموزشی و امدادی و ....وارد عرصه می شوند. جلسه پشت جلسه که در اوقات فراغت چه اقداماتی بشود و چه کارهایی را نباید انجام داد و ....غافل از آنکه آنچه را همه یادشان می رود خود افرادی است که در طول تعطیلات بلا تکلیف رها شده اند.

بر این اساس، بررسی های صورت گرفته در بنیاد علوم رفتاری و بنیاد صیانت از نهاد خانواده قوه قضائیه همگی حکایت از بحرانی بودن نحوه  پر کردن اوقات فراغت جوانان در کشور دارد؛ موضوعی حائز اهمیت در حوزه نوجوانان و جوانان که گویا سال هاست به فراموشی سپرده شده است.

آنچه در این بررسی ها عیان شده آن است که نوجوانان و جوانان به جای انجام فعالیت های فرهنگی و ورزشی که زمانی به عنوان اصلی ترین برنامه های تابستانی نوجوانان مطرح بود، بیشترین زمان خود را در فضای مجازی سپری می کنند که در درازمدت آسیب های بسیاری را روح و روانشان تحمیل می کند. وقت گذرانی  های طولانی در فضای مجازی و بازی های رایانه ای اگرچه به تفریح این روزهای نوجوانان شهر نشین تبدیل شده است اما روستا نشینان نیز وضعیت بهتری ندارند و در خواب دستگاه های مسئول، اوقات فراغتشان را به کار در زمین های کشاورزی مشغولند. تعطیلی فعالیت های فرهنگی در کشور در روستا و شهر هریک به شکلی خاص نمود پیدا کرده و قرار نیست جوانان اوقات فراغتشان را پر بار سپری کنند.

اگرچه دستگاههای اجرایی اعم از آموزش و پرورش ، وزرش و جوانان و سازمان گردشگری برنامه ای مدون برای پر کردن اوقات فراغت جوانان دارند، اما این موضوع دلیلی برای نبود برنامه های تفریحی برای اقشار ثروتنمند جامعه نمی شود. قشر خاصی از جامعه که حتی برای پر کردن اوقات فراغت فرزندانشان نیز از چشم و هم چشمی غافل نمی شوند و با صرف هزینه های سنگین فراغت فرزندانشان را نیز پر بار می کنند. برنامه هایی که تنها منحصر به همان قشر ثروتمند است و دیگر اقشار جامعه را یارای استفاده از آنها نیست.

ساماندهی بی سامان اوقات فراغت با سندی ۱۲ساله

۱۲سال قبل بود که اوقات فراغت جوانان، صاحب سند ساماندهی شد و در نوزدهمین جلسه شورای عالی جوانان کشور که در اردیبهشت ماه سال ۸۴ برگزار شد، مقرر شد تا دستگاههای مسئول از طریق ارزیابی وضعیت موجود، شناسایی چالش ها و تنگناهای اساسی و بررسی اصول و مبانی نظری، نسبت به تهیه اهداف و راهبردها اقدام کنند. در همان ایام بود که تقسم کار ملی در حوزه اوقات فراغت جوانان انجام شد و بر اساس آن فعالیت ها و اقدامات اجرایی دستگاههای مجری مشخص شد.

در طول این سال ها اما کمیسیون تخصصی اوقات فراغت بارها تشکیل جلسه داده برون داد این ۱۰جلسه در طول دو سال گذشته طرح ها و اقداماتی بوده است که مشخص نیست چه تعدادشان عملیاتی شده اند و کدام یک تنها بر روی کاغذ باقی مانده اند.اقداماتی مانند بازطراحی پورتال جامع اوقات فراغت جوانان که قرار بود در سال گذشته به صورت کامل اجرایی و عملیاتی شود و به عنوان یک بانک اطلاعاتی ارزشمند در اختیار جوانان قرار گیرد.

 

در این پورتال که هدف از ایجاد آن دسترسی سهل و سریع مخاطبان به اطلاعات فراغتی مراکز و برناهه هایشان اعلام شده بود و جوانان می توانستند با مراجعه به آن نسبت به ثبت نام در کلاس ها و فعالیت های تعیین شده اقدام کنند، هنوز ردی از سرویس دهی به چشم نمی خورد.گویی سازمان ها و نهادهای دولتی هنوز برنامه ای برای پر کردن اوقات فراغت جوانان تدوین نکرده اند که بخواهند با استفاده از پورتال های استانی نسبت به اطلاع رسانی آن اقدام کنند.

حال اما بعد از گذشت ۱۲سال از تصویب سند ساماندهی اوقات فراغت در شورای عالی جوانان کشور، بررسی ها از نحوه پر کردن اوقات فراغت توسط جوانان حکایت از وضعیتی بحرانی دارد. وضعیتی که مقصر اصلی آن کم کاری دستگاههای مسئول و اجرایی است که وقتی بر روی گزینه فعالیتشان در پورتال های ایجاد شده کلیک می کنیم، پیامی به غیر از "موردی یافت نشد" به چشم نمی خورد.

سیر اوقات فراغت در فضای مجازی

دکتر مجید ابهری رفتار شناس و  رئیس بنیاد علوم رفتاری از آخرین دستاوردهای تحقیقاتی بنیاد رفتاری و بنیاد صیانت از نهاد خانواده قوه قضائیه پرده بر می دارد و می گوید: متاسفانه بر اساس آخرین پژوهش های میدانی صورت گرفته در کشور، ۸۵درصد از نوجوانان و جوانان ۱۱تا ۲۲سال روزانه بین ۴تا ۹ساعت از اوقات فراغت خود را به انجام بازی های رایانه ای و یا حضور در فضای مجازی سپری می کنند.

"این موضوع وقتی دردناک می شود که علاوه بر اعتیاد گسترده دانش آموزان و جوانان به حضور مداوم در فضای مجازی، بخش زیادی از جستجوهای این گروه سنی در فضای نت به موضوعات غیر اخلاقی منتهی می شود."

رئیس هیئت مدیره بنیاد صیانت از نهاد خانواده کم کاری نهادهای مسئول در امر آموزش و تولید محتوای غنی برای پر کردن اوقات فراغت را علت اصلی این وضعیت دردناک می داند و معتقد ا ست: تعطیل شدن امور پرورشی در مدارس و عملکرد ضعیف دستگاه های آموزشی و فرهنگی در استفاده و بکارگیری ابزارهای نوین برای ترویج موضوعات دینی و ایرانی باعث تاثیر گذاری بیشتر فرهنگ غربی بر روی جوانان شده است.

به گفته این رفتارشناس، به علت همین اوقات فراغت زیاد و بدون راهکاری برای پر کردن مناسب آن، خودنمایی جنسی در فضای مجازی نیز به آسیبی نوپدید در فضای مجازی تبدیل شده و حتی بعضا نوجوانان ۱۰و ۱۱ساله دست به انتشار تصاویر نیمه عریان خود در شبکه های مجازی می زنند. این آسیب اگرچه نوپدید است اما می توان با آموزش صحیح نوجوانان در مدارس و عرضه اقلام بومی فرهنگی مطابق با فرهنگ و دین جلوی بخشی از این آسیب ها را گرفت.

راستی مسئول ساماندهی و متولی اصلی اوقات فراغت تعطیلات سه ماه تابستان کودکان و نوجانان کدام ارگان و نهاد است؟ مدارس و آموزش و پرورش؟ کانون های فرهنگی و هنری مساجد و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی؟ دهیاری ها و شهرداری ها؟ خانه های قرآنی و اداره تبلیغات اسلامی؟ وزارت ورزش و جوانان یا طبق معمول همه کم کاری های نهادهای دیگر، پایگاه های مقاومت بسیج ؟

شنبه 14/5/1396 - 16:44
مهدویت

ساعت‌ها
به وقت تو
کوک می‌شوند!
حاجت‌ها
در حرم تو
روا می‌شوند!
دل‌ها
در رواق‌های تو
آسمانی می‌شوند!
بیا و ساز ناکوک دل ما را به ظهور فرزندت
کوک کن؛ امام رئوف

جمعه 13/5/1396 - 10:1
سلامت و بهداشت جامعه


بهترین راه پیشگیری از مشکلات دندانی و لثه‌ها کدام است؟ مسواک زدن حداقل دو بار در شبانه‌روز (یکی صبح‌ها) و دیگری حتما شب‌ها قبل از خواب به مدت دو دقیقه با خمیر دندان حاوی فلوراید.
 
به گزارش جام جم آنلاین، پوسیدگی در لایه‌های مختلف دندان چه نشانه‌ای دارد؟ دندان از دو قسمت تشکیل شده است: تاج و ریشه. تاج دندان سطح ریشه را پوشانده است و اگر پوسیدگی در حد مینا باشد درد حس نمی‌شود. در سطح زیرین مینا، عاج دندان قرار دارد. وقتی پوسیدگی به عاج دندان برسد، احساس درد داریم. وقتی پوسیدگی به مغز دندان برسد که اعصاب و عروق دندان در آن وجود دارد، درد شدید خواهد بود.

آیا پوسیدگی دندان توسط افراد قابل تشخیص بوده و علائم پوسیدگی دندان کدام است؟

اگر مردم نسبت به لثه و دندان‌ها حساس باشند و به طور مرتب آن را در آیینه مشاهده کنند، می‌توانند نشانه‌های اولیه پوسیدگی را ببینند.

علائم پوسیدگی دندان عبارتند از:

ـ حساس شدن دندان نسبت به گرما، سرما و شیرینی‌جات

ـ پاره شدن نخ دندان هنگام استفاده از آن

ـ تغییر رنگ دندان

ـ وجود یک حفره کوچک داخل دندان

علل دندان درد چیست؟

پوسیدگی دندان

ـ مشکلات و آبسه لثه

ـ ترک و شکستگی که به علت ضربه به دندان ایجاد می‌شود. ضربه باعث آسیب عصب دندان می‌شود.

ـ دندان قروچه

ـ رویش دندان عقل به علت نداشتن جای کافی در مراحل رشد

ـ مسواک زدن به روش نادرست که موجب آسیب و سایش ناحیه طوق دندان و بی پوشش شدن عاج دندان می‌شود.

علل غیردندانی دندان درد کدام است؟

سینوزیت، میگرن و التهابات عصبی.

علاوه بر این ما یک شبکه عصبی داریم که هم به دندان و هم صورت عصب دهی می‌کند. آسیب به این عصب یعنی ناحیه صورت می‌تواند درد دندان ایجاد کند که البته نادر است. سکته قلبی هم درد در دندان‌های فک پایین ایجاد می‌کند که البته این مورد هم بسیار کم اتفاق می‌افتد.

آیا می‌توان از خمیر دندان‌هایی که برای دندان‌های حساس به گرما یا سرما تولید شده‌اند، ‌استفاده کرد؟

بله، اما اگر از خمیر دندان برای درمان استفاده می‌کنیم باید با نظر پزشک باشد، زیرا اگر دندان ما حساس است باید علت حساسیت مشخص شود. اگر ما از خمیر دندان ضدحساسیت استفاده کنیم خمیر دندان حاوی فلوراید را حذف کرده‌ایم.

کسی که با دندان درد مواجه شده می‌تواند مسکن مصرف کند؟

اگر شب دچار دندان درد شده می‌تواند یک قرص مسکن مصرف کند تا روز بعد که به دندانپزشک مراجعه کند، اما اگر دندان دچار عفونت شده یا لثه عفونت کرده نباید با مصرف مسکن یا آنتی بیوتیک خود درمانی انجام دهد. با این روش فرد یک درمان ساده را به درمان پرهزینه و پیچیده تبدیل می‌کند. مراجعات منظم دندانپزشکی (هر شش ماه تا یک سال یک بار) به معنی تشخیص بیماری در مراحل اولیه یا تایید وضعیت مناسب فعلی است.

آیا دندانی که قرار است روکش شود حتما باید عصب‌کشی شود؟

این قضیه بستگی دارد به ضخامت بین عاج دندان و عصب دندان. اگر ضخامت این فاصله کافی باشد عصب‌کشی ضرورت ندارد، اما اگر این فاصله کم باشد و امکان مشکل‌ساز بودن عصب دندان وجود داشته باشد، عصب‌کشی انجام می‌شود.

به نظر شما مسواک زدن باید با چه فاصله‌ای از غذا خوردن انجام شود؟

اگر فرد بعد از صبحانه و خوردن چای قصد مسواک‌زدن را دارد باید پنج دقیقه صبر کند تا دندان خنک شود. اگر فرد در وعده صبحانه آب پرتقال مصرف کند که خاصیت اسیدی دارند، پنج دقیقه صبر کند و سپس دندان‌ها را مسواک بزند.

چهارشنبه 11/5/1396 - 16:46
سلامت و بهداشت جامعه

 

یک سوم موارد ابتلا به زوال عقل در دنیا از طریق توجه به ۹ فاکتور پرخطر در زندگی قابل پیشگیری هستند.
 
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از مهر، محققان دانشگاه کالج لندن عنوان می کنند در نظر گرفتن فاکتورهای پرخطر احتمالا از ۳۵ درصد موارد ابتلا به زوال عقل پیشگیری می کند.

موارد پیشگیری از زوال عقل عبارتند از: بودن در محیط درس و مدرسه حداقل تا بالای سن ۱۵ سالگی؛ کاهش روند کم شنوایی، چاقی و فشارخون بالا در میانسالی (۴۵ تا ۶۵ سال)؛ کاهش سیگار کشیدن، افسردگی، عدم تحرک فیزیکی، انزوای اجتماعی و دیابت در سنین بالا (۶۵ سال به بالا).

در مقایسه با این فاکتورهای پرخطر، عامل ژنتیک موسوم به ApoE از کمتر از یک مورد از هر ۱۰ مورد ابتلا به زوال عقل (۷ درصد) پیشگیری می کند.

به گفته محققان، حدود ۴۷ میلیون نفر در جهان مبتلا به زوال عقل هستند. انتظار می رود این رقم تا سال ۲۰۵۰ حدود سه برابر شده و به ۱۳۱ میلیون نفر برسد.

به گفته گیل لیوینگستون، سرپرست تیم تحقیق، زوال عقل در سنین بالا تشخیص داده می شود اما تغییرات مغز مرتبط با زوال عقل معمولا از سال ها قبل از ظهور علائم آغاز می شوند.

چهارشنبه 11/5/1396 - 16:45
سلامت و بهداشت جامعه


کیفیت رطوبتی که در میوه است با رطوبتی که شما با نوشیدن آب به آن اضافه می‌کنید، متفاوت است لذا هرگز همراه «میوه» به‌ویژه میوه‌های آبدار، آب ننوشید.
 
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از تسنیم، میوه‌ها رطوبتی دارند که اگر همراه یا بعد از خوردن میوه، آب میل شود رطوبت اضافی به معده تحمیل و هضم میوه مختل می‌شود و خلط حاصل از آن خلطی ناصالح خواهد بود.

کیفیت رطوبتی که در میوه است با رطوبتی که شما به آن اضافه می‌کنید متفاوت است مثلاً اگر انگور را همراه آب بخورید در اکثر مواقع حالت بدی به‌دست می‌دهد و حتی گاهی اسهالهای شدید ایجاد می‌کند.

لذا توصیه می‌شود نیم ساعت قبل از خوردن میوه و یکی دو ساعت بعد از خوردن میوه (بسته به میزان قدرت معده شما در هضم میوه خورده‌شده) از نوشیدن آب خودداری کنید.

چهارشنبه 11/5/1396 - 16:44
سلامت و بهداشت جامعه

 

اختلالات جنسی در زنان بسیار پیچیده بوده و درمان صحیح نیازمند تشخیص صحیح است. این اختلالات دارای انواع مختلف است، ولی می‌تواند دارای دو منشا عضوی یا ارگانیک و روحی روانی یا سایکوژنیک باشد. البته ما نباید هر اختلالی را در زنان به مسائل روحی - روانی نسبت دهیم، گرچه مشکلات روانی به عنوان منشا اختلالات جنسی در زنان خیلی پررنگ‌تر از مردان است.
 
به گزارش جام جم آنلاین، به دنبال پیشرفت شگرف رسانه‌ها، دو موضوع بسیار مهم مطرح است: نقش روابط جنسی در خانواده‌ها پررنگ‌تر شده و با به هم خوردن نرم‌ها (اصول پذیرفته شده به عنوان موارد طبیعی) انتظارات طرفین از همدیگر متفاوت‌تر شده است. در هر حال جامعه پزشکی باید بتواند این نیازها را در مسیر صحیح هدایت کرده و وجود احتمالی هر مشکلی را برطرف کند. در این بین اگر پس از بررسی‌های لازم به این نتیجه رسیدیم که اختلال جنسی در زنان منشا روحی - روانی ندارد، بلکه از یک مشکل عضوی سرچشمه گرفته است، باید دنبال چهار علت اصلی باشیم.

ـ منشا عروقی

ـ منشا سیستم عصبی

ـ منشا هورمونی

ـ منشا آناتومیک

از نظر آناتومی دستگاه تناسلی زنان از پنج قسمت مجزا تشکیل شده که شامل دو عدد لب‌های کوچک، دو عدد لب‌های بزرگ، کلیتوریس، مجرای ادرار و واژن یا مهبل است و اختلال آناتومیک در هر یک از اجزا می‌تواند سبب کاهش اعتماد به نفس و اختلال جنسی شود. مثلا بزرگ شدن کلیتوریس ضمن ایجاد درد هنگام نزدیکی به علت ایجاد ظاهر نامناسب در دستگاه تناسلی سبب فشار روحی و روانی نیز می‌شود در صورتی که این مشکل براحتی با جراحی قابل اصلاح است.

اختلالات آناتومیک ممکن است مادرزادی باشد؛ یعنی دختری با آن متولد شود یا در ابتدا مشکلی وجود نداشته باشد و بعدها اختلالات آناتومیک ایجاد شود. متخصصان علت بزرگ شدن کلیتوریس را هورمونی، غیرهورمونی، بزرگی کاذب و نامعلوم می‌دانند که می‌تواند مادرزادی بوده یا ناشی از مصرف هورمون‌های مختلف، تزریق تستوسترون در ورزشکاران، مصرف داروهای چربی‌سوز و لاغرکننده، بیماری تخمدان‌های پلی‌کیستیک و ترشح هورمون‌های مردانه توسط غده آدرنال یا حتی سرطان تخمدان یا غده فوق کلیه باشد.

باید بدانید کلیتوریس چون عضو بسیار حساسی است، گاهی در مواردی که بزرگ می‌شود لمس و تماس با آن دردناک شده طوری که خانم مبتلا به آن دچار کاهش میل جنسی هنگام نزدیکی می‌شود. حتی گاهی بزرگی کلیتوریس خیلی زیاد بوده و ظاهری مردانه به خود می‌گیرد که برای بیمار از نظر روانی خیلی آزاردهنده است. این مشکل با نوعی جراحی به نام کلیتوروپلاستی قابل درمان است و بسته به نوع، شدت و علت بزرگی کلیتوریس از روش‌های جراحی پلاستیک مختلفی برای کاهش اندازه کلیتوریس استفاده می‌شود. هفته آینده به سایر اختلالات جنسی در خانم‌ها می‌پردازیم که منشا عضوی دارند.

چهارشنبه 11/5/1396 - 16:43
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته