• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 42209
تعداد نظرات : 4513
زمان آخرین مطلب : 4143روز قبل
خواص خوراکی ها

در گوشت مرغ سطح بالایی از ویتامین B۳ موجود است که به آن نیاسین نیز می‌گویند و از بیماری‌های ناشی از بالا رفتن سن، جلوگیری می‌کند. براساس مطالعات انجام شده در سال ۲۰۰۴، غذاهایی مثل گوشت مرغ که سرشار از نیاسین هستند می‌توانند از بیماری‌های مغزی از قبیل آلزایمر جلوگیری کنند.
ویتامین‌ها و مواد معدنی و پروتئین موجود در گوشت مرغ
گوشت مرغ علاوه بر این که حاوی انواع مختلفی از ویتامین‌هاست، سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی مختلف نیز هست:
اسید امینه تریپتوفن

گوشت مرغ می‌تواند از بیماری‌های مغزی از قبیل آلزایمر جلوگیری کنند.

از آنجایی که این آمینو اسید، عاملی مهم و ضروری در افزایش سطح سروتنین در مغز است، به خواب راحت و مفید کمک زیادی می‌کند. از خواص دیگر این ماده می‌توان به خاصیت ضد افسردگی آن اشاره کرد که به شادمانی افراد کمک زیادی می‌کند.
نیاسین
این ماده حیاتی در تقویت پوست، دستگاه گوارشی و سیستم عصبی موثر است و با اثری که در تبدیل غذا به انرژی دارد از بیماری‌ آلزایمر جلوگیری می‌کند.
سلنیوم
سلنیوم با خاصیت آنتی‌اکسیدانی که دارد با اثر بر ترمیم بافت‌های بدن، از انواع سرطان‌ها جلوگیری می‌کند. این ماده همچنین به عملکرد تیروئید نرمال و سیستم ایمنی بدن کمک زیادی می‌کند.
ویتامین B۶
این ویتامین با اثری که بر عملکرد پروتئین‌ها و گلبول‌های قرمز دارد از بیماری‌های قلبی پیشگیری می‌کند.
فسفر
فسفر علاوه بر این‌که
گوشت مرغ به خواب راحت و مفید کمک زیادی می‌کند.
به عملکرد پروتیئن‌ها برای ترمیم سلول‌ها و بافت‌ها کمک زیادی می‌کند، در ساختمان دندان‌ها و استخوان‌ها نیز نقش مفیدی را ایفا می‌کند.
منبعی سرشار از پروتئین
گوشت مرغ و همچنین قسمت‌های داخلی آن سرشار از پروتئین است. در واقع هر ۴ گرم گوشت مرغ به طور تمام و کمال، ۸۶ درصد پروتئین توصیه شده در رژیم غذای را تامین می‌کند. پروتئین علاوه بر این‌که از پوکی استخوان جلوگیری می‌کند، در تقویت پوست و مو و همچنین ترمیم بافت‌های ماهیچه‌ای موثر است.
پیشگیری از سرطان
گوشت مرغ علاوه بر این‌که حاوی مقدار زیادی نیاسین بوده، سرشار از سلینوم نیز هست. سلینوم در بدن یک آنتی‌اکسیدان محسوب می‌شود. سلنیوم موجود در مرغ می‌تواند
مرغ خام را به صورت فریزر شده می‌توان تا دو سال در یخچال نگهداری کرد.
به تحریک DNA کمک کند که تحریک آن، در احیای سلول‌های آسیب‌ دیده و همچنین زدودن و رفع سلول‌های غیرعادی در بدن نقش دارد. این ماده، در پیشگیری از سرطان نیز موثر است و به سلول‌های غیرعادی اجازه رشد و تکثیر نمی‌دهد.
نکاتی جالب در مورد گوشت مرغ
مرغ خام را به صورت فریزر شده می‌توان تا دو سال در یخچال نگهداری کرد و از آنجایی که گوشت مرغ ۲ یا ۳ حلقه چربی اشباع نشده دارد، در مقایسه با گوشت قرمز بسیار مفیدتر است.
گوشت مرغ یکی از کم‌خطرترین گوشت‌ها به شمار می‌آید زیرا در بین افراد به ندرت دیده شده که کسی به این گوشت آلرژی داشته باشد. قسمت‌های داخلی مرغ از قبیل جگر و قلب آن نیز سرشار از مواد مغذی بوده که به مصرف آن‌ها توصیه زیادی شده است.
موارد پیشنهادی در رابطه با گوشت مرغ
در زیر مواردی به عنوان پیشنهاد آورده
قبل از پختن گوشت مرغ مطمئن شوید که پوست آن را کاملا جدا کرده‌اید.
شده است که بهتر است در صورت تمایل به آن عمل کنید:
در رستوران‌ها، گوشت مرغ یکی از غذاهایی است که بدون استثنا یافت می‌شود. از این‌رو چون گوشت مرغ نسبت به گوشت‌های دیگر در همه جا به فراوانی یافت می‌شود، اگر موارد بهداشتی آن را رعایت نکنید به بیماری‌های خطرناکی مبتلا می‌شوید. پس بعد از تماس با گوشت مرغ خام، دست‌های خود را با آب و صابون بشویید.
پوست مرغ، چربی‌هایی در خود ذخیره دارد که برای بدن مضر است قبل از پختن آن مطمئن شوید که پوست آن را کاملا جدا کرده‌اید. در حال حاضر اکثر مرغ‌هایی که به بازار عرضه می‌شوند هورمون‌های خطرناکی را در خود دارند، سعی کنید از مرغ‌هایی استفاده کنید که هورمون کمتری را با خود دارند مثل مرغ‌های خانگی.
قبل از مصرف برای ترد شدن و خوش طعم شدن آن را در ماست یا آبلیمو قرار دهید و در دمایی که سردتر از دمای اتاق است نگهداری کنید.
يکشنبه 8/8/1390 - 16:3
سلامت و بهداشت جامعه
در بحث بهداشت مواد‌غذایی به این چنین غذاهایی، واژه‌ای به نام "پس‌مانده" یا غذای باقی‌مانده اتلاق می‌شود. پس‌مانده یعنی کسی به عمد یا غیر عمد غذایی را درست و برای وعده‌های بعدی و روزهای آتی آن را نگهداری کند. در این مورد، هم بحث ارزش غذایی مطرح می‌شود و هم بهداشت غذایی. مسلما غذای مانده ارزش غذایی کمتری دارد. به همین دلیل لازم است تا جای ممکن غذای هر روز در همان روز پخته و تازه مصرف شود. باید توجه داشت که بعد از پخت، غذا نباید بیش از ۲ ساعت بیرون از یخچال بماند زیرا نگهداری طولانی مدت غذا در خارج از یخچال، روی اجاق یا سر سفره می‌تواند باعث آلودگی آن شود.
توجه داشته باشید که مصرف غذاهای مانده باعث بروز بی‌حالی و تهوع در افراد می‌شود. علاوه بر این، بررسی پژوهشگران حاکی از آن است که غذاهای مانده و کنسرو شده موجب پیری بدن می‌شوند. برای هضم و جذب غذاهای مانده و برخی مواد غذایی و میوه‌ های کنسرو شده، بدن باید انرژی و فرایند بیشتری نسبت به غذاهای تازه صرف کند. در بدن انسان سالم، مواد غذایی تازه قابلیت هضم و جذب سریع دارند اما جذب و هضم مواد غذایی مانده نیازمند فرایندهایی است که موجب پیری و از بین رفتن برخی سلول‌های بدن می‌شود و این پیری سلولی می‌تواند باعث پیری بدن شود.
مواد غذایی از نظر فسادپذیری به ۳ گروه تقسیم می‌شوند:
فرآورده‌های دامی مثل گوشت، لبنیات، تخم‌مرغ که به دلیل مغذی بودن، رطوبت بالا و آب فعال درون آن‌ها، در معرض فساد بالاتری قرار دارند.
برخی دیگر از مواد غذایی مثل برنج تا حدی در برابر فساد مقاوم‌ترند.
برخی از مواد غذایی نیز مثل حبوبات خشک یا مغزها و خشکبار نسبت به فسادپذیری مقاومت بالاتری دارند و احتمال فساد آن‌ها کمتر است.
نحوه‌ نگهداری غذا در یخچال نیز مهم است
اگر غذا با حجم زیاد وارد یخچال شود، قسمت‌های مرکزی غذا نمی‌توانند به همان سرعتی که اطراف غذا سرد می‌شود، خنک شوند. گرم ماندن قسمت‌های مرکزی در طولانی مدت سبب می‌شود شرایط برای تکثیر میکروارگانیسم‌ها و تغییرات آنزیمی در مواد غذایی فراهم شود. البته تغییرات آنزیمی با توجه به نوع مواد غذایی، مختلف و متفاوت است اما به هر حال گرما هم واکنش‌های آنزیمی را تسریع می‌کند و هم سبب سریع‌تر شدن رشد و نمو میکروب‌ها می‌شود.
نوع ظرف نیز مهم است
نوع ظرفی که غذا در آن در یخچال نگهداری می‌شود نیز از نظر واکنش‌های شیمیایی که بین غذا و ظرف رخ می‌دهد، اهمیت دارد. به طور مثال، روکش آلومینیومی برای مواد غذایی اسیدی مثل غذاهای حاوی رب گوجه مناسب نیست.
نگهداری مواد غذایی اسیدی و ترش در داخل ظروف روحی یا رویی نیز سبب خورانندگی آن می‌شود به عبارتی آلومینیومی که در این ظروف وجود دارد وارد مواد غذایی می‌شود، بنابراین استفاده از این ظروف برای نگهداری مواد اسیدی مناسب نیست. بر اساس تحقیقات انجام شده در زمینه‌ی ظروف روی که آلومینیوم در آن‌ها به کار رفته، مشخص شده است که مصرف آلومینیوم در بلندمدت سبب ابتلا به آلزایمر می‌شود، بنابراین به جز این مورد، استفاده از ظروف روی اشکال دیگری ندارد.
با دقت در ظروف روی که جهت نگهداری آب لیمو یا ماست استفاده می‌شوند، در می‌یابیم که بعد از یک یا دو روز ظرف سیاه می‌شود چرا که نگهداری مواد اسیدی مانند آب لیمو و ماست در این ظروف سبب خورانندگی ظرف می‌شود بنابراین استفاده از مواد اسیدی هم ظرف را خراب می‌کند و هم آلومینیوم را وارد مواد غذایی می‌کند.
غذاهای مانده را فریز نکنید
برخی خانواده‌ها غذای مانده را در فریزر می‌گذارند، در حالی که در تمامی منابع علمی این موضوع آمده که پس‌مانده‌ غذا را نباید فریز کرد و حداکثر تا ۴۸ ساعت می‌توان آن را در یخچال نگه داشت.
حین گرم کردن مجدد نیز باید حداقل ۶۰ درجه‌ سانتی‌گراد به آن حرارت داد. متاسفانه این جز مشکلاتی است که در مورد غذاهای مانده پیش می‌آید زیرا حرارتی که مجددا برای گرم کردن‌شان به آن‌ها داده می‌شود به این حد نمی‌رسد و این امکان وجود دارد که میکروب‌های وارد شده در غذا در آن‌ها باقی‌مانده و سبب مسمومیت فرد شوند.
بنابراین، درست کردن غذا برای ۲ وعده و نگهداری آن در یخچال به ویژه برای خانواده‌هایی که در آن کودک هست یا خانم باردار یا شیرده یا افراد مسن، بیمار یا کسانی که مشکلات ایمنی دارند، مناسب نیست.
يکشنبه 8/8/1390 - 16:1
اعتیاد و سیگار
به گزارش ایمنا، نتیجه تحقیقات بر روی دو میلیون و چهارصد هزار نفر‌، که در نشریه پزشکی لانست منتشر شده است، نشان می‌دهد خطر ابتلا به حمله قلبی در زنان سیگاری ۲۵ درصد بیش از مردان سیگاری است.
بنیاد قلب بریتانیا این یافته‌ها را "هشدار دهنده" خوانده است. سازمان بهداشت جهانی هم بیماری‌های قلبی را بزرگ‌ترین عامل کشته شدن انسان‌ها می‌داند و می‌گوید که این بیماری‌ها هر سال موجب مرگ بیش از هفت میلیون نفر می‌شود.
سیگار کشیدن یکی از مهم‌ترین عوامل ابتلا به بیماری‌های قلبی محسوب می‌شود.
دانشگاه "مینه‌سوتا" این تحقیقات را بر اساس اطلاعاتی که از سال ۱۹۶۶ تا سال ۲۰۱۰ جمع‌آوری شده بود انجام داد و نتیجه گرفت که "زنان با سیگار کشیدن باعث می‌شوند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی در آنها ۲۵ درصد از مردان سیگاری بیشتر شود."
تا پیش از انتشار نتیجه این تحقیقات، تصور می‌شد سیگار کشیدن، خطر ابتلا به حمله قلبی را در مردان و زنان دو برابر می‌کند.
محققان می‌گویند دلیل این تفاوت میان زنان با مردان "نا معلوم" است اما این دلیل می‌تواند ناشی از تفاوت بیولوژیک و یا تفاوت شیوه سیگار کشیدن زنان با مردان باشد.
دست اندرکاران این تحقیقات می‌گویند ممکن است زن‌ها در مقایسه با مردان مواد سمی سیگار مانند کارسینوژن را بیشتر جذب کنند.
"الن میسن" یک پرستار ارشد بنیاد قلب هم ضمن هشدار دهنده خواندن نتایج این تحقیقات گفت: «با اینکه خانم‌ها معمولا کمتر از آقایان سیگار می‌کشند اما به نظر می‌رسد بیشتر در معرض ابتلا به بیماری‌های قلبی هستند.»
"جین لندن"، مدیر اجرایی انجمن ملی قلب ضمن انتقاد از شیوه‌های بازاریابی و تبلیغات برخی سیگارها گفت دولت باید تولیدکنندگان سیگار را مجبور کند از بسته‌بندی‌های ساده استفاده کنند و جلوی حربه‌های تبلیغاتی، مانند تولید سیگارهای باریک، استفاده از رنگ و سایر شیوه‌های جذب زنان جوان را بگیرد.
يکشنبه 8/8/1390 - 16:0
کامپیوتر و اینترنت
دیگر کمتر کسی را می‌توان پیدا کرد که تاکنون دست به کامپیوتر نزده باشد و هیچی از آن سر در نیاورد. آن‌هایی که از قدیم با این وسیله سر و کار داشته‌اند، پیشرفت آن را به عینه دیده‌اند و می‌دانند ویندوزی که بر روی آن نصب است چه پیشرفت‌هایی در طی زمان کرده تا به این جا رسیده است. این پیشرفت به حدی است که حتی تصور کار با یک نسخه ابتدایی آن هم می‌تواند خنده‌دار به نظر برسد!
ویندوز ۱.۰
۱۹۸۵ 

اولین نسخه ویندوز مایکروسافت، ویندوز ۱.۰ بود که برنامه‌هایی بسیار ساده داشت و اول بار انجام همزمان چندکار بر روی رایانه را فراهم کرد.
ویندوز ۲.۰
۱۹۸۷ 

دومین نسخه‌ای که مایکروسافت ارایه داد، ویندوز ۲.۰ بود که برخی از نواقص نسخه قبلی در آن رفع شد و کنترل پنل را هم به آن اضافه کردند.
ویندوز ۲.۱
۱۹۸۸
 

اشکالات نسخه دوم اصلاح و تعدادی برنامه هم به آن اضافه شد و ویندوز ۲.۱ نام گرفت و همانطور که در تصویر هم می‌بینید، برنامه نقاشی (پینت) از همین نسخه وارد کار شد.
ویندوز ۳
۱۹۹۰
 

سومین نسخه از ویندوز، مدیریت فایل و مدیریت برنامه را جایگزین نوع قدیمی آن یعنی MS DOS کرد.
ویندوز ۳.۱
۱۹۹۲
 

این ویندوز ارتقا یافته ویندوز قبلی بود، با این تفاوت که از اکسس دیسک ۳۲ بیتی هم حمایت می‌کرد و گزینه‌های شخصی‌سازی به آن اضافه شده بود و برای اولین بار بازی "مین سوییپر" را ارایه داد.
ویندوز ۹۵
۱۹۹۵
 

ویندوز ۹۵، ویندوزی بود که ظاهرش به کل با نسخه‌های قبلی تفاوت داشت و شکلی جدیدی از ویندوز بود و پیشگام ویندوزهایی است که این روزها با آن‌ها سر و کار داریم. گرافیک این ویندوز بسیار بالاتر رفته بود و برنامه‌های ارتباطی بهتری هم در آن ارایه شد.
ویندوز ۹۸
۱۹۹۸ 

ویندوز ۹۸ از جمله نسخه‌های موفقی است که تاکنون مایکروسافت عرضه کرده و هنوز هم در برخی از کامپیوترهای خانگی وجود دارد. این مدل با گسترش نرم‌افزار‌ها و کارآیی بهتر، اولین رویداد مهم در مسیر پیشرفت ویندوزها محسوب می‌شود.
ویندوز ME
۲۰۰۰
 

ویندوز ام‌ایی یا میلینیوم اگرچه نسخه محبوبی از آب در نیامد اما هنوز هم در مواردی، ابزارها و کارایی‌های بهتری نسبت به مدل‌های قبلی خود دارد.
ویندوز XP
۲۰۰۱ 

پدر همه نسخه‌های ویندوز، XP است. این ویندوز تا به امروز محبوب‌ترین نسخه است و بخاطر اجرا، ابزار و ظاهر منحصر به فردش هنوز هم مورد استفاده قرار می‌گیرد. تا قبل از آن که ویندوز ۷ بیاید، XP بهترین نوع ویندوز محسوب می‌شد.
ویندوز ویستا
۲۰۰۶
 

ویندوز ویستا اگرچه برای مصارف عمومی موفق ظاهر نشد اما هنوز هم نسخه خوبی برای مصارف شخصی و رایانه‌های خانگی به حساب می‌آید.
ویندوز ۷
۲۰۰۹
 

ویندوز ۷ بهترین و موفق‌ترین نسخه ویندوز است که تاکنون ارایه شده است. ویژگی‌های جدید و پیشرفته در این ویندوز همچون "سوپربار"، آن را تبدیل به نقطه عطفی برای ویندوزهای بعد از ۹۸ و XP کرد. ویژگی‌های بی‌نظیر ویندوز ۷ همچون رابط کابری بی‌نظیر و ابزارهای قدرتمند، آن را بهترین کرده است. کیفیت بالای این ویندوز به حدی است که برخی آن را ایمن‌ترین ویندوز تاریخ لقب داده‌اند.
ویندوز ۸
۲۰۱۲
 

ویندوز ۸ در سپتامبر ۲۰۱۲ رونمایی شد و با تغییر در رابط کاربر، نسخه بهتری از ویندوزهای تولیدی مایکروسافت است.
خبرگزاری ایمنا
يکشنبه 8/8/1390 - 15:50
بهداشت روانی

آیا می‌دانید معنی واقعی شادی چیست و برای رسیدن به آن چه راه‌هایی را باید پیمود؟
این پرسش‌هـا تـوسـط کـسـانــی پرسـیـده می‌شونـد کـه به‌راستی دنبال شادی و خـوشبـخـتـی بـاشند. اگر می‌خواهید شاد باشید، بـاید باور کنید که می‌توانید و توانایی رسیدن به آن را دارید. برخی افراد اشتباه می‌کنند چون تصور می‌کنند که شایسته شادی و خوشبختی نیستند و بدبختی و ناراحتی خود را به عنوان سرنوشت خود قلمداد می‌کنند. حقیقت مطلب این است که خوشبختی نیز مثل سایر چیزها در زندگی باید به دست آورده‌ شود. در این‌جا نکاتی آورده‌ایم که به شما برای ایجاد شادی در زندگیتان کمک خواهد کرد.

1. ببینید چه چیز باعث شادی و خوشحالی شما می‌شود.
هرکس برای شاد بودن و شاد زیستن به چیزهایی خاص نیازمند است و آن‌چه باعث شادی یک نفر می‌شود ممکن است برای دیگری متفاوت باشد. شخصیت خودتان را کشف کنید. و نگران نباشید که مبادا نیازهای شما برای رسیدن به شادی با اطرافیانتان متفاوت باشد.

2. برای رسیدن به اهدافی که تصور میکنید باعث شادی شما می‌شود، نقشه بکشید.
وقتی به دنبال دستیابی به اهدافتان باشید، وضعیت روحیتان نیز بهبود می‌بخشد، چون آن‌وقت در مورد خودتان احساس بهتری پیدا می‌کنید.

3. اطراف خود را با آدم‌های شاد و سر زنده پر کنید
وقتی اطرافیانتان افرادی بدبین و ناراحت باشند، شما نیز خواه ناخواه به این وضعیت مبتلا خواهید شد. برعکس اگر اطرافتان پر از آدم‌های سر زنده و خوشحال باشد، روحیه‌ی شاد آنها در شما نیز تاثیر خواهد کرد.

4. وقتی اتفاق بدی برایتان می‌افتد، به جای متاسف شدن، به دنبال راه چاره‌ای برای آن باشید.
افرادی که واقعاً شاد هستند، اجازه نمی‌دهند تا اتفاقات بد در روحیه‌ی آنها تاثیر کند، چون می‌دانند که با کمی فکر و تلاش خواهند توانست موقعیت را دوباره موافق حالشان شود.
5. چند دقیقه در روز درمورد چیزهایی که باعث خوشحالیتان می‌شود فکر کنید.
این چند دقیقه به شما فرصت می‌دهد تا به چیزهای مثبت در زندگیتان متمرکز شوید و باعث شادیتان خواهد شد.

6. هر روز سعی کنید کار خوبی برای خود انجام دهید.
چه خودتان را به ناهار دعوت کنید، حمامی طولانی و آرامش دهنده بکنید و یا چند دقیقه بیشتر روی آرایش ظاهرتان کار کنید، همه مفید و موثر خواهند بود.


7. در همه ی موقعیت‌ها در پی شوخی و خنده باشید.
درست است که در مواقعی خاص باید جدیت خود را حفظ کنید، اما در موقعیت‌هایی که فکر می‌کنید ممکن است باعث ناراحتیتان شود، شوخ طبعی چاره‌ی کار است.

8. حفظ سلامتیتان یکی دیگر از راه‌های رسیدن به شادی است.
داشتن اضافه وزن یا نخوردن غذاهای مغذی تاثیری منفی بر روحیه‌ی شما خواهد‌داشت. همچنین ورزش باعث آزاد شدن اندورفین می‌شود که می‌گویند باعث شادی می‌شود.

9. در آخر، باید بفهمید که شما شایسته‌ی شادی هستید
آن دسته از افرادی که تصور می‌کنند لیاقت رسیدن به خوشبختی و خوشحالی را ندارند، ناخودآگاه تلاش برای رسیدن به شادی و خوشبختی خود را خراب می‌کنند. هر روز به خودتان بگویید که شما شایسته‌ی خوشبختی هستید و با خود قدم هایی را که باید برای رسیدن به خوشبختی بردارید را یادآور شوید.
تعریف خوشبختی دشوار است، اما افراد معمولاً می‌توانند بفهمند که شاد و خوشبخت هستند یا خیر. که خوشبختی نوعی شانس است و سرنوشت این بوده که بعضی مردم خوشبخت شوند و بعضی دیگر بدبخت. این نکات ممکن است که کوچک به نظر برسند، اما برای رسیدن به موفقیت، قدم هایی اساسی هستند

يکشنبه 8/8/1390 - 15:48
بهداشت روانی

خنده باعث می شود انرژی از منبع درونی وجود شما به سطح بیاید. انرژی همانند سایه ای خنده را دنبال می کند و بدنبال آن جاری می شود. آیا تاکنون توجه کرده اید اوقاتی که واقعاً و از ته دل می خندید به طور عمیق در حالت مدیتیشن قرار دارید؟! در واقع در این لحظات فکر کردن کاملاً متوقف می شود. اصلاً غیرممکن است که در یک زمان هم فکر کرد و هم خندید. خندیدن و فکر کردن دقیقاً متضاد یکدیگرند. اگر واقعاً بخندید، فکر کردن متوقف می شود ولی اگر فکر کردن ادامه پیدا کند خنده، واقعی و از ته دل نخواهد بود. هنگامیکه شما عمیقاً می خندید، ناگهان فکر ناپدید می شود. خندیدن یکی از بهترین، ساده ترین و طبیعی ترین راههای خلاصی از شر ناآرامیهای ذهن می باشد. خندیدن می تواند مقدمه ای شورانگیز برای وارد شدن به مرحله توقف افکار و بی ذهنی باشد.

مدیتیشن خندیدن
هر روز صبح پس از بیدار شدن از خواب قبل از باز کردن چشمانتان به خوبی بدنتان را کش و قوس دهید و خستگی احتمالی را به این ترتیب از تن خود بیرون کنید. پس از سه یا چهار دقیقه همانطور با چشمان بسته شروع به خندیدن کنید. برای مدت پنج دقیقه فقط بخندید. در ابتدا ممکن است خنده شما واقعی نباشد ولی پس از مدتی صدای این خنده مصنوعی باعث خواهد شد تا واقعاً بخندید. خود را کاملاً رها کنید و به این خنده بسپارید. شاید چند روزی طول بکشد تا این حالت بطور واقعی اتفاق بیفتد. این مدیتیشن تاثیر بسایر خوبی خواهد داشت و باعث می شود تا کل روز شما تغییر کند.

چرا خنده بر هر درد بی درمان دواست؟
خندیدن نوعی آنتی بیوتیک طبیعی است که همه انسانها با استفاده از آن، می توانند بسیاری از دردهای خود را تخفیف دهند. خنده واکنشی است غیر ارادی که باعث انقباض هماهنگ پانزده ماهیچه صورت و سریع شدن تنفس و جریان خون و نتیجتاً افزایش ترشح آدرنالین در خون می شود که تاثیر نهایی آن ایجاد احساس لذت و شادابی در فرد است. خنده ارزانترین داروی پیشگیری و مبارزه با بسیاری از بیماریها است و باعث پائین آمدن ضربان قلب و کاسته شدن فشار خون می گردد و از آنجا که شخص را وادار می کند نفس عمیق بکشد، موجب می شود میزان اکسیژن بافتها افزایش یابد، لذا خنده باعث طولانی شدن عمر می شود.
ترشح هورمون «ایمونوگلوبولین» در بدن با میزان خندیدن ما ارتباط مستقیم دارد. «ایمونوگلوبولین"» به مبارزه دستگاه ایمنی بدن با باکتریها و میکروبها کمک کرده و شخص را برای مقابله با بیماریها آماده می کند. علاوه بر آن هورمون «سایتاکیناز» که به آن هورمون شادی نیز گفته می شود، در اثر خندیدن تولید میگردد. در اثر خندیدن، نوعی ماده شیمیایی خاص سیستم عصبی به نام «آندروفین» تولید می شود که در شخص اعتماد به نفس و سرخوشی ایجاد می کند. پژوهشهای دیگر بر روی خندیدن نشان می دهد که انسانها به وسیله خنده، درد را بیشتر تحمل می کنند به این دلیل که خنده ترشح آندروفینها را زیادتر می کند و آندروفینها کشنده های طبیعی درد در بدن هستند.در واقع «آندروفین» ماده ای مشابه مرفین است که در بدن ساخته می شود، مقدار این ماده در خون، در اثر ورزش و فعالیتهای نشاط آور، بالا می رود.
دانشمندان انگلیسی بعد از سالها تحقیقات به این نتیجه رسیدند که یک دقیقه از ته دل خندیدن معادل 45 دقیقه ورزش، انسان را سر حال می آورد. بنابر آخرین تحقیقات علمی، خندیدن، باعث کاهش بروز انواع بیماریها ازجمله بیماریهای قلبی می شود. از طرفی خنده با ایجاد تغییراتی در راههای تنفسی، باعث می شود هوای بیشتری در بینی ما جریان یافته و به سرد شدن مغز کمک کند و هر چه مغز خنک تر باشد ما شادتر خواهیم بود.
بر روی سایت اینترنتی BBC مقاله ای وجود دارد به این مضمون که، کسانی که دچار حمله قلبی شده اند در روز با حداقل 30 دقیقه خندیدن می توانند احتمال حمله قلبی دوم را تا حد قابل توجهی کاهش دهند. همچنین کسانی که فشار خون دارند نیز با وجود روحیه شاد و خندیدن می توانند فشار خون خود را در حد مطلوب نگه دارند. در حال حاضر این عقیده که قسمت اعظم بیماریها بر اثر احساسات منفی اضطرابها بوجود آمده و پیشرفت می کند،توسط اکثر روانشناسان و روانپزشکان مورد قبول قرار گرفته است . استرسها و اضطرابهای روزانه در طول زمان چنان ناهماهنگیهایی در جسم ایجاد می کند که ممکن است به بحران روانی منتهی گردد. زمانیکه هورمونهای ناشی از فشار روانی بطور دائم به مقدار زیاد تولید گردد، سیستم دفاعی بدن قادر به انجام وظیفه کامل نخواهد بود و همین راه را برای انواع عفونتها و بیماریها هموار کرده و اندامهای داخلی بدن را تحت فشار شدیدی قرار خواهد داد. خندیدن می تواند سلاح موثری برای مقابله با این فشارهای روانی و استرسهای روزمره باشد.
نظر شما چیست؟ آیا شما هم تا به حال اثر درمانی خنده را تجربه کرده اید؟ امتحان کنید...

يکشنبه 8/8/1390 - 15:47
آموزش و تحقيقات
10 اختراع و فناوری برتری که زندگی انسان‌ها را در سال‌های اخیر تغییر داده‌اند از سوی کارشناسان دیسکاوری انتخاب شدند. در سال‌های اخیر ابزار و فناوری‌هایی معرفی شدند که سبک زندگی را دستخوش تغییرات فراوانی کرده‌اند.
برخی از این فناوری‌ها و اختراعات در زمان معرفی خود چندان جلب توجهی نکردند اما با گذشت زمان و پیشرفت صنایع مرتبط با آن‌ها، وضعیتی به وجود آمد که تصور ادامه حیات بدون آن‌ها غیر ممکن به نظر می‌رسد.
در این میان فناوری‌هایی هم وارد زندگی بشر شدند که شاید هدف پدیدآورندگان آن‌ها چیز دیگری بوده اما مقاصد شوم فرد یا گروهی باعث شد تا با دستاویز شدن به این فناوری‌ها فجایع فراموش نکردنی رقم بخورد که از این میان می‌توان به بمب‌های اتمی اشاره کرد.
بر اساس نظر کارشناسان علمی دیسکاوری، 10 فناوری و اختراع برتر تاریخ به شرح زیر هستند:

1.هواپیما
 

از هواپیما برای نخستین بار در جنگ جهانی اول استفاده شد و پس از آن از دهه 30 میلادی به منظور جا‌به‌جایی محموله‌های پستی از این وسیله نقلیه استفاده شد.

10 فناوری برتر تاریخ معاصر

2.سلاح‌های اتمی
 

تولید این سلاح‌ها از سوی ابرقدرت‌های شرق و غرب در حالی صورت گرفت که به نظر می‌رسد هدف اصلی تولید این سلاح‌های مرگبار رقابت‌های ناشی از جنگ سرد میان آمریکا و اتحاد جماهیر شوروی سابق بود.

10 فناوری برتر تاریخ معاصر

3.کلاشینکف Ak-47
 

ساختار ساده و کارآمد این اسلحه باعث شد تا در اکثر کشورهای جهان از آن استفاده شود.

10 فناوری برتر تاریخ معاصر

4.آنتی‌بیوتیک‌ها و واکسن‌ها
 

اگر چه داروهای آنتی‌بیوتیک و واکسن‌ها در طول قرن نوزدهم میلادی کشف شدند اما پیشرفت در زمینه تولید واکسن‌ برای بیماری‌های مختلف در سال‌های اخیر کمک بزرگی به زندگی بشر کرده است.

10 فناوری برتر تاریخ معاصر

5.تراشه‌ها یا آی‌سی
 

کشف مواد نیمه رسانا به سال‌های 1860 میلادی باز می‌گردد، اما در طول دهه 40 میلادی با پیدایش مبحث جدیدی در علم فیزیک با عنوان فیزیک کوانتوم، طراحی و تولید تراشه‌های کوچک‌تر، روز به روز صنایع الکترونیکی و رایانه‌ای را متحول‌تر کرد.

10 فناوری برتر تاریخ معاصر

6.رایانه‌های شخصی
 

اولین رایانه‌ شخصی در اواخر دهه 70 میلادی متولد شد. تصور این‌که اولین رایانه‌ها حدود 64 کیلوبایت حافظه داشتند خیلی عجیب به نظر می‌رسد. آمار سال 2010 نشان می‌دهد که حدود 350 میلیون دستگاه رایانه‌ شخصی در سراسر جهان مشغول به فروش رسیده است.

10 فناوری برتر تاریخ معاصر

7. اینترنت
 

هیچ‌یک از پدیدآورندگان این فناوری که زمانی تنها گروهی از دانشمندان و دانشجویان از آن استفاده می‌کردند تصور نمی‌کردند که طرحشان تا این حد، زندگی انسان‌ها را متحول کند. در حال حاضر هیچ بخشی از زندگی روزمره را نمی‌توان تصور کرد که به گونه‌ای با این فناوری گره نخورده باشد.

10 فناوری برتر تاریخ معاصر

8.تلفن همراه
 

این وسیله که در دهه 80 میلادی به عنوان وسیله‌ای تجملاتی در میان ثروتمندان شناخته می‌شد، اکنون به یکی از رایج‌ترین وسایل شخصی افراد تبدیل شده است.

10 فناوری برتر تاریخ معاصر

9.کشتی‌های باری
 

از دهه 50 میلادی طراحی و تولید کشتی‌های باری در جهان دچار تحول عظیمی شده است. امروزه صنعت حمل و نقل دریایی به یکی از پیشرفته‌ترین صنایع حال حاضر جهان تبدیل شده است.

10 فناوری برتر تاریخ معاصر

10.رسانه‌های دیجیتال
 

در زمینه طراحی و ساخت ابزار مختلف صوتی و تصویری هر روز شاهد پیشرفت جدیدی هستیم. به عنوان مثال طراحی و تولید کتابخوان‌های دیجیتال شاید سرآغازی باشد تا برای همیشه با کتابخانه‌ها و نشستن در سالن مطالعه آن‌ها خداحافظی کنیم.

10 فناوری برتر تاریخ معاصر

منبع:برنا
يکشنبه 8/8/1390 - 15:43
آرایشی و زیبایی
امروزه افراد زیادی تمایل به اعمال جراحی زیبایی دارند. از دلایل گسترش این اعمال جراحی مسائل فرهنگی و مد است. توصیه متخصصان این است که متقاضیان عمل جراحی تحت مشاوره قرار گیرند و در صورت نیاز عمل جراحی شوند، زیرا تحقیقات نشان می‌دهد اگر فرد به درستی انتخاب نشود، تحت استرس و فشارهای روحی روانی و اجتماعی قرار می‌گیرد و عمل جراحی نتیجه مطلوب را نخواهد داشت.
در جلسه مشاوره، بعد از آشنایی ابتدایی لازم است شما به طور دقیق و شفاف، ایراداتی را که در بینی خود احساس می‌کنید مطرح کنید. اگر سابقه جراحی یا بیماری خاصی دارید حتما تذکر دهید.
مرحله بعد، معاینه بینی شماست. در معاینه بینی وضعیت تیغه بینی، شاخک‌ها، دریچه‌های داخلی و خارجی بینی و شرایط مخاط بینی بررسی می‌گردد .
گاهی در داخل بینی شرایطی وجود دارد که قبل از اقدام به جراحی زیبایی باید برطرف شوند، مانند افرادی که دچار پولیپ‌هایی منتشر در بینی هستند. این افراد دچار انسداد بینی هستند و ممکن است تا قبل از معاینه، حتی از این مشکل خود بی‌اطلاع باشند و آن را به حساب انحراف تیغه بینی یا آلرژی بگذارند. در این‌گونه موارد با معاینات تکمیلی توسط آندوسکوپ و یا انجام سی‌تی‌اسکن، شدت درگیری بررسی شده و اقدامات لازم جهت رفع آن یا هم‌زمان با جراحی زیبایی و یا به صورت جراحی مستقل آندوسکوپی انجام خواهد گرفت .
با توجه به اشکالات ظاهر بینی و مسایل عملکردی داخل بینی از بروز بسیاری از عوارض بعد از عمل می‌توان پیشگیری کرد. در معاینه خارج بینی جنس پوست، وجود آثار برش یا زخم‌های قدیمی، فرم و برجستگی قسمت استخوانی و استحکام و وضعیت غضروف‌های سر بینی مورد بررسی قرار می‌گیرند. تناسب بینی با سایر اعضای صورت به خصوص گونه‌ها و چانه نیز ارزیابی می‌شود .
پرهیز غذایی و دارویی قبل از جراحی بینی
از آنجایی که مصرف برخی مواد، بر بیهوشی و انعقاد خون شما حین جراحی موثر است، لطفا به نکات زیر دقت کنید :
- از دو هفته قبل از انجام جراحی از مصرف آسپیرین، روغن ماهی، ایبوپروفن، ایندومتاسین، جینسینگ، ناپروکسن، تالوین، ویتامین E ، ویتامین C و ADVIL خودداری فرمایید. درصورت نیاز به مسکن، مصرف استامینوفن اشکالی ندارد.
- نیازی به حذف موادغذایی حاوی سالیسیلات نیست، ولی بهتر است از دو هفته مانده به عمل جراحی خود، به میزان کمتری از آن‌ها استفاده نمایید. این مواد شامل : بادام، زرد آلو، گیلاس، خیار، انگور، پرتقال، هلو، آلو، انواع توت، آب انگور، کشمش، ادویه کاری، گوجه فرنگی و مشتقات آن و سرکه می‌باشد .
نکاتی که قبل از عمل باید مورد توجه قرار گیرند...
با توجه به فرایند بیهوشی در اتاق عمل قبل از تصمیم به عمل بینی حداقل یک هفته از استعمال دخانیات خودداری فرمایید. در غیر این صورت به هنگام جراحی بینی ممکن است دچار اختلالات تنفسی گردید.نیکوتین موجود در سیگار موجب تنگ شدن عروق و اختلال در خون‌رسانی بافت‌ها بعد از جراحی می‌شود، در نتیجه استعمال دخانیات قبل از جراحی باید قطع شود و حداقل تا 2 هفته بعد از عمل استفاده نشوند
در صورت مصرف هرگونه دارو، ویتامین، مکمل‌های گیاهی و ورزشی، به پزشک خود اطلاع دهید.
روز قبل از عمل حمام کنید و موهای بینی خود را کوتاه نمایید.
به مدت 8 ساعت قبل از عمل، از خوردن و آشامیدن، مطلقا پرهیز کنید.
خانم‌ها قبل از عمل بینی توجه داشته باشند عادت ماهیانه آن‌ها با نوبت عمل تداخل نداشته باشد و قبل از عمل نیز هیچ‌گونه آرایش صورت انجام نپذیرد.
آقایان قبل از عمل بینی، اقدام به اصلاح صورت خود نمایند.
در صورت داشتن دندان مصنوعی و یا لنز چشمی، قبل از ورود به اتاق عمل و انجام عمل بینی، آن‌ها را از خود جدا سازید.
روز عمل، لباس راحت و آزاد و کفش بدون بند بپوشید.لباس شما بهتر است از جلو دکمه داشته باشد تا نیازی به پوشیده شدن از ناحیه سر و تماس با بینی نداشته باشد.
هماهنگی لازم را با یکی از بستگان، جهت همراهی شما بعد از عمل جراحی انجام دهید.
راس ساعت توصیه شده، ناشتا با همراه داشن مدارک پزشکی خود به مرکز جراحی مراجعه فرمایید.
توصیه آخر
در بچه‌ها محدودیت‌های مشخصی وجود دارد که مانع از جراحی پلاستیک بینی (رینوپلاستی) قبل از بلوغ کامل می‌شود. اغلب دختران در پایان 16 سالگی و پسرها در پایان 18 سالگی به بلوغ کامل رسیده‌اند و می‌توانند تحت عمل رینوپلاستی قرار گیرند. اصلاح عیوب بینی در این سن باعث می‌شود اعتماد به نفس نوجوان در یک زمان طلایی از زندگی وی بیشتر شود و نباید فراموش کنیم که در این زمان است که نوجوان نه تنها خودش را می‌شناسد، بلکه احتمالاً آینده‌اش را پایه ریزی خواهدکرد.
از طرف دیگر امروزه تعداد قابل توجهی از متقاضیان رینوپلاستی افراد بالای 40 سال هستند. بسیاری از آن‌ها اظهار می‌کنند که در زندگی‌شان از شکل بینی خودشان رضایت نداشته‌اند و در نهایت برای رینوپلاستی مراجعه کرده‌اند.
چنانچه وضعیت عمومی و سلامتی فرد خوب باشد هیچ وقت برای انجام عمل رینوپلاستی به منظور دستیابی به بینی زیباتر دیر نیست. البته نباید فراموش کرد که برای انجام عمل جراحی بینی باید به یک متخصص جراحی پلاستیک ماهر بینی (راینولوژیست) مراجعه کنید و قبل از آن، با او مشورت کنید.
منبع: روزنامه خراسان
برهان طب
يکشنبه 8/8/1390 - 15:38
موفقیت و مدیریت
یکی از روش‌های خوب زندگی کردن داشتن«امید» است. معمولا انسان‌های امیدوار در زندگی موفق و سربلند هستند. همیشه در آیات و روایت‌ها تاکید بسیاری برای امیدوار بودن در زندگی انسان شده است و اگرفردی امید به زندگی نداشته باشد، برنامه‌ریزی و هدفی ندارد و برای او دنیا به آخر رسیده و هیچ سعی و تلاشی برای بهتر زندگی کردن از خود نشان نمی‍‌دهد. در نتیجه این افراد دچار یاس و ناامیدی شده و گاهی اوقات دست به خودکشی می‌زنند.
راه های رسیدن به امید از دیدگاه اسلام را می توان به 7 روش تقسیم کرد:
توکل به خدا: اولین راهکار رسیدن به امید را می‌توان توکل به خدا دانست. زمانی که فرد توکل به خدا داشته باشد، مشکلات و بن بست زندگی او را از پای در نیاورده و دچار یاس و ناامیدی نمی‌شود.
اگر از نظر مالی و یا معنوی خود را پایین تر از دیگران بداند، با توکل بر خدا تلاش و کوشش خود را ادامه می‌دهند و می‌گویند اگر خداوند به افراد موفق نعمت و برتری داده است ،پس همان خداوند به ما هم برتری خواهد داد.
هدف: فردی که در زندگی خود هدفی ندارد، امید به زندگی هم ندارد. فردی که هدف و برنامه‌ای برای زندگی نداشته باشد، هیچ تلاشی برای رسیدن به او انجام نداده و هیچ برنامه ریزی برای آینده خود ندارد و زندگی برای او به اتمام رسیده است و دچار یاس و ناامیدی می شود.
مثلاً زمانی که خداوند به زنی فرزندی اعطا می‌کند، هدفی برای او مشخص می‌شود که هدف، بزرگ کردن آن فرزند است و نسبت به آن کودک وابستگی و تعهد دارد. در نتیجه زندگی برای فرد شیرین می‌شود؛ زیرا هدف او مشخص شده است. حتی اگرفردی 90سال سن داشته باشد و هدفی برای زندگی داشته باشد بیشتر از جوانی که هدف ندارد، زنده خواهد ماند به دلیل اینکه هدف نداشتن باعث ناامیدی وفرسودگی فرد می‌شود.
کارو کوشش: فردی که دست از کار و کوشش بردارد، ناامیدی به سراغ او می‌آید. چه بسا افرادی که در رفاه زندگی و جزء اقشار پردرآمد جامعه هستند، هیچ امیدی نسبت به این زندگی ندارند؛ زیرا خود را برای به دست آوردن آن شی و یا خانه و ماشین به زحمت نمی‌اندازد و زندگی آنها به بن بست می‌رسد و می‌گوید: دیگر بهتر از این زندگی وجود ندارد و امید خود را از دست می‌دهند. اکثر آنهایی که دست به خودکشی می‌زنند، از اقشار مرفع جامعه هستند. در قرآن خداوند می‌فرماید« لقد خلقنا الانسان فی کبد؛ همانا انسان را در رنج وسختی آفریدیم».
افراد معمولا باید طوری زندگی کنند که همانطور که در آیات و احادیث اشاره شده است «به زندگی امیدوار باشید که گویا 100سال دیگر زنده هستید و اعمال خود و حساب آخرتمان را طوری انجام دهید که گویا فردا خواهید مرد.»
قناعت: معمولا افرادی که در زندگی خود قانع هستند، دچار ناامیدی نمی شود. قناعت به این معنی نیست که فرد به قدری قانع باشد که دست از کار و کوشش برداشته و بگوید من از زندگی خود راضی هستم. به این معناست که اگر فردی به حداکثر نرسد ناامید نشود و قدر همانی که هست را بداند.
مثلا اگر فردی تمام سعی و تلاشش را برای موفقیت در کنکور درسی کرده است، اما بهترین رتبه را کسب نکرده و یا قبول نشده، ناامید نشود و بگوید« برای رسیدن به مراتب بالاتر سعی خود را می کنم».همیشه شکست پلی است که برای رسیدن به قله‌های پیروزی و زمانی انسان به پیروزی می‌رسد که قناعت کرده باشد.
متاسفانه در جامعه وقتی صحبت از قناعت می شود، فکر همه به سمت قناعت اقتصادی می رود؛ با اینکه قناعت در مسائل معنوی هم وجود دارد. روحیه قناعت در این طور مسایل بسیار حائز اهمیت است.
عدم مقایسه خود با دیگران:یکی دیگر از راه های رسیدن به امیدواری عدم مقایسه خود با دیگران از لحاظ مالی و اقتصادی است: اگر فردی مدام در پی آن باشد که اطرافیان او از لحاظ اقتصادی بالاتر از او هستند و حسادت کند، دچار یاس و ناامیدی می‌شود.
در این طور مواقع باید بگوید «همان خدایی که به او نعمت داده به من هم می‌دهد و نباید دست از کار و کوشش بردارم»، در نتیجه هیچ گاه غبطه افرادی که از نظر مالی از او بالاتر است را نخورد؛ بلکه بایدخوشحال باشد.
فرد باید در مسایل مالی همیشه خود را با افراد پایین تراز خودش مقایسه کند؛ اما در مسایل معنوی و علم و دانش را باید قابل قیاس با دیگران بداند و خود را به بالاترین برساند و غبطه بخورد نه حسرت.
شاکر بودن: افراد باید به داشته های خود مانند سلامتی، علم، فرزند و همسرخوب و یا توانایی و انرژی و جوانی که دارد اهمیت داده و قدر آنها را بدانند و با خود بگوید« من تمام این صفات را دارم. ولو اینکه ماشین، خانه و یا امثال اینها را ندارم» و خداوند را شاکر باشد.
در قرآن خداوندمی فرماید:«اگر شکر نعمت‌های الهی را به جا بیاورید، من هم نعمت‌هایم را بیشتر می کنم یا برعکس، اگر شما کفران نعمت بوده و قدرشناس نباشید، من همه چیزها را از شما می گیرد.»
زیرا کسی که قدرشناس نعمت‌هایی که خداوند در اختیار او گذاشته، باشد. باعث می شود یک انرژی مثبت در درونش بوجود آمده وباعث امیدواری می شود.
استفاده از تجربیات و اندوخته‌های دیگران: امام علی می فرماید:« شما هیچ وقت نمی‌توانید همه چیز را تجربه کنید» همه چیز را همه انسانها تجربه می کنندو هر فرد به نوبه خود در جریان زندگی خود تجربه‌هایی را کسب می کند.
در نتیجه افراد باید از تجربه و اندوخته دیگران استفاده و بداند که دیگران چه کارهایی را انجام داده که شکست و یا پیروز شده‌اند و از راهکارهای دیگران را تجربه خود قرار دهند.انسانهای موفق را الگوی خود قرار داده و انسانهای ناموفق را به عنوان الگوی ناموفق و تجربه تلخ بداند.به دست آوردن تجربه از طریق دیگران، راه و روش زندگی را مشخص کرده و امید انسان را زیاد می‌کند.
منبع:سلامت نیوز
يکشنبه 8/8/1390 - 15:37
بیماری ها
امروزه بیماری‌های قلبی و عروقی عامل 25 تا 45درصد از كل مرگ و میرها در جهان است و نیز اولین عامل مرگ و میر و پنجمین عامل از كارافتادگی و ناتوانی انسان‌ها، به حساب می‌آید و پیش‌بینی می‌شود با توجه به روند كنونی تا سال 2025 میلادی بیشتر از 35 تا 60درصد از موارد مرگ و میر در جوامع مختلف را بیماری‌های قلبی و عروقی تشكیل دهند.
هر سال حداقل 20میلیون نفر از حملات قلبی جان سالم به در می‌برند كه نیازمند مراقبت‌های پزشكی مداوم و پرهزینه هستند.
كارشناسان معتقدند تغییر سبك و شیوه زندگی و گرایش افراد به عادات نامناسب غذایی، شیوع گسترده‌ای پیدا كرده است و مهم‌ترین عوامل خطر در كشورهای در حال توسعه عبارتند از مصرف دخانیات، فشار خون بالا، مصرف الكل، كلسترول بالای خون، افزایش وزن، مصرف كم میوه و سبــزیجات، نبود فعالیت‌های فیزیكی مناسب بدنی و مصرف داروهای غیرمجاز.
آنان همچنین می‌گویند بسیاری از بیماری‌های قلبی ـ عروقی با كنترل عوامل اصلی خطر، قابل پیشگیری‌ است. در كشورهای پیشرفته با توجه به خسارات وسیع اقتصادی و انسانی ناشی از این بیماری، برنامه‌ریزی و پیگیری‌های مستمر از اوایل دهد 1960 میلادی به منظور كنترل عوامل خطر قلب و عروق به عمل آمده است. در این كشورها برنامه كنترل و پیشگیری بیماری‌های قلبی و عروقی در قالب یك عزم ملی با استراتژی و اهداف زمان‌بندی مشخص و تأمین منابع انسانی اعمال شده، به نحوی كه میزان مرگ و میرهای ناشی از بیماری‌های قلبی و عروقی، كاهش چشمگیری داشته است.
در كشور ما نیز برنامه پیشگیری از این مرگ و میرها از طریق تلفیق تلاش‌های ساده و كم‌هزینه در سطح ملی با كاهش عوامل مهم خطرآفرین مانند فشار خون و كلسترول بالا، چاقی و استعمال دخانیات به اجرا درآمده است.

رتبه سوم بیماری‌های قلبی و عروقی
 

دكتر باقر لاریجانی، رئیس دانشگاه علوم پزشكی تهران در مصاحبه با خبرگزاری ایسنا با بیان این كه بیماری‌های قلبی و عروقی مقام سوم را در مرگ و میر بیماران دارد، می‌گوید: بعد از بیماری‌های روحی و روانی و حوادث، بیماری‌های قلبی و عروقی مقام سوم را در مرگ و میر افراد دارد، به طوری كه هر سال عمر مفید یك و نیم میلیون نفر از مردم را تحت تأثیر قرار می‌دهد.
وی می‌افزاید: متاسفانه سونامی بزرگی از شیوع بیماری‌های قلبی و عروقی در راه است كه اگر با آن مقابله نشود، در آینده نزدیك با روند گسترش این نوع بیماری‌ها مواجه خواهیم شد.
دكتر لاریجانی با تأكید بر این كه باید برای خدمات قلب و عروق در كشور برنامه روشنی داشته باشیم، اظهار می‌دارد: اگر بخواهیم توسعه همه‌جانبه در حوزه‌های سلامت ایجاد كنیم، باید همه جنبه‌های آن را نظیر آموزش، پژوهش و درمان را در برنامه‌ریزی‌ها لحاظ كنیم و سرمایه‌گذاری‌های عظیمـــی را برای مبارزه با این بیماری‌ها، انجام دهیم.
او با اشاره بر نقش جدی بیمارستان‌ شهید رجایی در كنترل و درمان بیماری‌های قلبی و عروقی كشور، این مركز را مأمنی برای بستری بیماران قلب از سراسر كشور می‌داند و می‌گوید: با توجه به افزایش مراجعه بیماران از مناطق مختلف كشور به بیمارستان شهید رجایی، میزان خدمات‌درمانی ارائه شده در آن بیش از ظرفیت بیمارستان صورت می‌گیرد، كه برای حل این مشكل باید چاره‌اندیشی شود.

شیوع بیماری‌های‌ قلبی در كشور
 

دكتر طاهره سماوات ـ متخصص قلب و عروق و سرپرست اداره قلب و عروق وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی در مورد شیوع‌ بیماری‌های قلبی در كشور به گزارشگر روزنامه اطلاعات می‌گوید: آخرین بررسی‌ها نشان می‌دهد كه حدود 39درصد از مرگ‌ها در كشور، به علت بیماری‌های قلبی و عروقی است كه عوامل خطر آن هم عبارتند از فشار خون بالا، دیابت، چاقی و اختلالات چربی خون و نیز به اصطلاح ریسك فاكتورهایی مانند كم‌تحركی، مصرف دخانیات و تغذیه نامناسب، عوامل خطر را تشدید می‌كنند.
دكتر سماوات می‌افزاید: حدود 3/17درصد از جمعیت كشور از 15 تا 64 سال مبتلا به فشار خون هستند و این در حالی است كه اگر بخواهیم آمار افراد بالای 64 سال را در نظر بگیریم، تعداد كسانی كه به فشار خون مبتلا هستند، بسیار بیشتر می‌شود.
بررسی‌ها نشان می‌دهد معمولاً حدود 30درصد از افرادی كه بین سنین 60 تا 70 سال هستند، فشار خون دارند و قریب به 70درصد افراد بالای 70 سال نیز از فشار خون رنج می‌برند.
این متخصص قلب و عروق در مورد آمار اضافه‌وزن و چاقی می‌افزاید: اضافه‌وزن و چاقی افراد در كشور ما، به‌خصوص در خانم‌ها بالا است، تا آنجا كه بیش از 50درصد از خانم‌های ایرانی اضافه وزن دارند. همچنین 7/16درصد افراد جامعه نیز قند خون بالا دارند.
از سوی دیگر بیش از 50درصد از افراد جامعه كه بین 15 تا 64 ساله هستند، تحرك كافی ندارند. زندگی كم‌تحرك صرف‌نظر از این كه باعث به وجود آمدن بیماری‌های زیادی می‌شود، منجر به چاقی می‌شود و چاقی هم زمینه‌ساز دیابت و فشار خون است.نكته مهم این است كه معمولا‌ً تنها یك عامل مهم خطر در فرد وجود ندارد، بلكه یك گروه از عوامل خطر در افراد دیده می‌شود.
برای همین اگر یك عامل خطر‌زا وجود داشته باشد، یك درصد باعث ایجاد بیماری‌های قلبی می‌شود، ولی زمانی كه عوامل خطر‌زا یك مجموعه می‌شوند، اثرات بیماری چندبرابر افزایش می‌یابد، به طوری كه گاهی از 100درصد هم بیشتر می‌شود.
به گفته دكتر سماوات، بررسی‌ها نشان داده است فردی كه دیابت دارد، با مشكل فشار خون و اختلالات چربی هم روبرو است و اگر چاق هم باشد، این عوامل خطرساز، او را با سرعت بیشتری به سمت بیماری‌های قلبی و عروقی می‌برند. ضمن آن كه باید به این نكته توجه كنیم فردی كه دیابت آشكار پیدا می‌كند، دچار مشكلات زیادی خواهد شد. به عنوان مثال یك فرد دیابتی كه دارای اختلالات انسولینی است و ممكن است به انسولین مقاومت نشان دهد و نتواند سطح گلوگز را در خون به خوبی نگه دارد، ابتدا لوزالمعده و پانكراس تلاش می‌كند كه این احساس كمبود را مرتفع كند، اما بعد از مدتی به جایی می‌رسد كه دیگر نمی‌تواند این وظیفه را انجام دهد و خودش نارسا می‌شود. كه در این صورت بیمار با 2 مشكل مقاومت به انسولین و كمبود ترشح انسولین روبه‌رو می‌شود.
زمانی كه فرد به مقاومت به انسولین مبتلا شده باشد سیستم قلب و عروق كرونر او تحت تأثیر قرار می‌گیرد و بیماری‌ در او به وجود می‌آید.

ارزیابی سلامت
 

سرپرست اداره قلب و عروق وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی همچنین یادآوری می‌كند: ما نباید این تصور را از خودمان داشته باشیم كه همیشه سالم هستیم و نیازی به آزمایش نداریم.
باید به فكر خودمان باشیم و سلامت خودمان را ارزیابی كنیم زیرا بسیاری از بیماری‌ها به اصطلاح خفته هستند و زمانی آشكار می‌شوند كه بیماری عوارض خودش را بجا گذاشته است.
ما باید چاقی را كنترل كنیم، اضافه وزن قابل كنترل است و اگر برنامه‌ریزی درست و اصولی و فعالیت‌های بدنی به میزان حداكثر نیم ساعت در روز داشته باشیم می‌توانیم وزنمان را ثابت نگاه داریم.
باید تغذیه‌مان را مناسب كنیم و با یك متخصص تغذیه مشورت كنیم باید طرز غذا پختمان را اصولی كنیم تا بتوانیم ابتلا به بیماری‌ها را به تعــویق بیندازیم. باید مهارت‌های زندگی را یاد بگیریم و استرس‌هایمان را كنترل كنیم.
به هر حال زندگی ماشینی استرس‌زا است و افراد را تحت فشارهای روحی و روانی قرار می‌دهد. از این رو باید یاد بگیریم كه با این شرایط كنار بیاییم، زیرا كه استرس زمینه‌ساز یكسری عوامل خطرزا مانند فشار خون است و به همین دلیل در صورت نیاز باید به روان‌پزشك مراجعه و با استرس‌ها مقابله كنیم.
ما فراموش كرده‌ایم قلبی داریم كه مهربانانه 24 ساعته كار می‌كند و باید مراقب آن باشیم. متاسفانه كارهای روزمره و سختی زندگی باعث شده است كه از سلامت خودمان غافل بمانیم. شعار روز جهانی قلب عبارت است از «دنیای سالم، خانه سالم و قلب سالم». منظور این است كه اگر می‌خواهیم قلب سالمی داشته باشیم باید در خانـــه‌ای زندگی كنیم كه زمینه‌های سلامت در آن فراهم باشد، باید آرامش و تغذیه مناسب وجود داشته باشد و در این شرایط است كه قلب هم سالم می‌مــــاند. این یك شعار ایده‌ال است و هر یك از ما به تنهایی می‌توانیـــم علاوه بر این كه سلامت خودمــان را تضمین كنیم و به سهم خود در تامین سلامت اجتماعی نیز نقش داشته باشیم.

پیشگیری از بیماری‌های قلب و عروق
 

موضوع مهم دیگر در مورد بیماری‌های قلبی و عروقی پیشگیری از ابتلا به آنها است. دكتر سماوات در این باره می‌گوید: ما باید یاد بگیریم كه از ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی پیشگیری كنیم و در صورت مبتلا شدن، بدانیم كه چگونه باید با بیماری برخورد كنیم و در برابر آن، چه رفتاری داشته باشیم؟ باید علایم بیماری‌های قلبی را بشناسیم تا اگر خدای ناكرده یكی از نزدیكان ما دچار این عارضه شد، بدانیم باید چكار كنیم و چگونه به كمك احیای قلب او بشتابیم؟ احیای قلبی كار بسیار ساده‌ای است و باید این كار را یاد بگیریم و مردم نیز باید آن را از ما بخواهند، تا به آنها آموزش دهیم.خیلی وقت‌ها فرد دچار درد در قفسه سینه می‌شود و با خوردن عرق نعناع و یا نبات سعی در بر طرف كردن درد می‌كند، این در حالی است كه افراد بخصوص اشخاص میانسال در چنین مواقعی باید به پزشك مراجعه كنند تا او قضاوت كند كه آیا فرد مشكل قلبی دارد یا نه؟
در صورتی كه بیمار دیر به پزشك رسانده شود، ممكن است قسمت زیادی از قلب او از بین برود و شخص دچار نارسایی‌های قلبی شود.

حملات قلبی
 

دكتر انسیه مشتاق ـ استاد دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی در مورد بیماری‌های قلبی به گزارشگر روزنامه اطلاعات می‌گوید: بیماری‌های قلبی و سكته‌های مغزی قاتلان شماره یك سلامت انسان نامیده می‌شوند و زندگی افراد مستعد را تهدید می‌كنند. بیماری قلبی و عروقی شامل مجموعه بیماری‌های قلبی و عروقی خونی است،‌زمانی كه عروق بدن بخصوص شریان‌ها دچار سختی یا به اصطلاح تصلب شرائین می‌شوند، نمی‌توانند خون را به خوبی به نقاط مختلف بدن برسانند.
افزایش كلسترول در خون منجر به تشكیل پلاك‌های كوچكی می‌شود كه با بزرگ شدن و تشكیل لخته عروق خونی را مسدود می‌كنند و یا از دیواره رگ‌ها جدا می‌شوند. زمانی كه این لخته در عروقی قرار بگیرد كه قلب را تغذیه می‌كند، باعث حملات قلبی می‌شود.
حملات قلبی معمولاً ناگهانی و شدید است و گاهی باعث زمین‌خوردن بیمار می‌شوند. بسیاری از حملات قلبی هم به آهستگی اتفاق می‌افتند و منجر به دردهای خفیف و ناراحتی‌های جزیی می‌شوند كه دراین صورت افراد دیرتــــر به دنبال كمك می‌روند. دكتر مشتاق می‌افزاید: علایم معمول قلبی شامل احساس ناراحتی و درد در قفسه سینه (درد معمولاً در وسط قفسه سینه احساس می‌شود ولی پس از كمتر از چند دقیقه مقداری كاهش می‌یابد، ولی بار دیگر شروع می‌شود. این درد مانند احساس فشردگی در قفسه سینه است.
ناراحتی در بخش‌های بالایی بدن با علایمی مانند درد در هر دو بازو، پشت گردن و چانه و معده و تنگی نفس است. سایر علائم عبارتند از تهوع، تعریق سرد و احساس سبكی در سر.
نكته مهم اینجاست كه در زنان بیشتر علائم تنگی نفس، تهوع و استفراغ و درد در پشت و چانه‌ها دیده می‌شود. در صورتی كه شما و یا سایر افراد خانواده‌تان دچار این ناراحتی‌ها شوید، نباید بیش از 5 دقیقه منتظر بمانید، بلكه باید سریعا به پزشك مراجعه كنید.

ناراحتی‌های قلبی در زنان
 

این پزشك متخصص با اشاره به این مطلب كه دردهای قلبی در زنان دیده نمی‌شود، می‌گوید: تشخیص بیماری قلبی در زنان كمی سخت‌تر از مردان است. درد قفسه سینه در زنان خیلی جدی گرفته نمی‌شود، چرا كه درد بیشتر در شانه‌ها وجود دارد. علایم قلبی با روش‌های تشخیص مانند آنژیوگرافی مشخص نمی‌شود و دقت بسیاری از آزمایش‌های قلب زنان به اندازه دقت این آزمایش‌ها در مردان نیست.
همچنین تست ورزش و نوار قلب كمتر علایم قلبی را در زنان نشان می‌دهد و از این رو علایم دیرتر كشف می‌شوند و زنان بیشتر در معرض حملات قلبی و مرگ قرار می‌گیرند. به همین دلیل به زنان توصیه می‌شود، علایم و عوامل خطر بیماری‌های قلبی را بشناسند تا در تشخیص بیماری، به پزشك بیشتر كمك كنند.
معمولا تصور نمی‌شود كه درد قفسه سینه در زنان مربوط به بیماری‌های قلبی باشد وعلایم معمول درد قلبی یعنی گرفتگی قفسه سینه و گسترش درد به بازوها و پشت در زنان وجود ندارد و بیشتر علایم غیرمعمول مانند شكایت از درد شكم، مشكلات تنفسی و احساس خستگی غیرقابل توجیه در آنان مشاهده می‌شود، درد قلبی در زنان بیشتر در شانه‌ها وجود دارد.
دكتر مشتاق می‌افزاید: افرادی كه شرایط ابتلا به بیماری‌های قلبی را دارند، باید هر شش ماه یك بار تحت معاینه‌های دوره‌ای قرار گیرند تا در صورت وجود هر نشانه‌ای از بیماری‌ قلبی یا تنگی عروق، به موقع درمان شوند. بعضی بیماری های مرتبط با دریچه‌های قلب در اطفال یا در دوران نوجوانی، خود را نشان می‌دهند كه این افراد باید همیشه تحت نظر باشند تا عوارض بیماری كاهش یابد.
اگر هر فرد روزانه نیم ساعت تند راه برود، احتمال ابتلای او به بیماری‌های قلبی 20 درصد كم می‌شود. سیگار نكشیدن، مصرف نكردن غذاهای چرب و كنترل چربی و فشار خون، احتمال ابتلاد به بیماری های قلبی را تا 50 درصد كاهش می‌دهد.

توصیه‌هایی برای داشتن قلب سالم
 

سیگار نكشید: خطرناك‌ترین عامل ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروق، سیگار است. اگر سیگاری هستید، همین الان آن را ترك كنید.
شناسایی عوامل خطر: اگر یك عضو نزدیك خانواده مانند پدر، مادر، خواهر یا برادرتان، بیماری قلبی داشته است یا دارد، شما در معرض خطر بیماری قرار دارید. بیماری‌های سخت مانند دیابت، خطر بیماری‌های قلبی را در افراد افزایش می‌دهد. از این رو اگر در این رده قرار دارید، مراقب سلامت خود باشید.
كنترل كلسترول و فشار خون: حداقل سالی یك بار كلسترول و فشار خون خود را كنترل كنید و اگر اعداد آن‌ها بالا بود، با پزشك مشورت و آن را كنترل كنید.
تمرینات مرتب ورزشی: قلبتان به حداقل 20 دقیقه ورزش 3 بار در هفته نیاز دارد. نوع ورزش هم زیاد مهم نیست و می‌تواند قدم‌زدن یا دویدن باشد. اما در پایان این 20 دقیقه باید نفس نفس بزنید و عرق كنید.
منبع:http://www.ettelaat.com
يکشنبه 8/8/1390 - 15:37
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته