• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 10235
تعداد نظرات : 25
زمان آخرین مطلب : 1317روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه


باتلاق چربی در بدن
نشستن زیاد، نداشتن تحرک، خوردن غذاهای چرب و حاضری و بسیاری از عادت‌های دیگر، حسابی کار دست آدم می‌دهد.
 
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از چاردیواری، زمانی که سبک زندگی‌مان درست نیست و به آن ادامه می‌دهیم تا جایی که سلامتی‌مان را تهدید کند، در چنین شرایطی حاضریم هر کاری انجام بدهیم تا دوباره سلامتی خود را به‌دست آوریم. یکی از بیماری‌هایی که می‌تواند ارتباط مستقیمی با سبک زندگی داشته باشد، کبد چرب است و افراد زیادی به این بیماری مبتلا هستند. دکتر محمدجعفر فره‌وش، متخصص داخلی، فوق‌تخصص گوارش و آندوسکوپی و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران، نکته‌های مهمی را که باید درباره این بیماری بدانید، به شما می‌گوید.

چربی به توان چربی

شایع‌ترین بیماری کبدی مزمن، در بسیاری از کشورها، کبد چرب غیرالکلی (ابتلا به آن، با مصرف الکل مرتبط نیست) محسوب می‌شود. عوامل زیادی می‌توانند در ابتلا به کبد چرب نقش داشته باشند که یکی از این عوامل، چاقی است. البته به این معنا نیست که احتمال ابتلا به کبد چرب در افراد لاغر وجود ندارد و امکان ابتلا به این بیماری حتی در افراد لاغر نیز وجود دارد.

چقدر مستعد هستید؟

دلیل ابتلا به کبد چرب، تنها به چاقی محدود نمی‌شود و عوامل دیگری نیز می‌توانند باعث ابتلا به کبد چرب شوند. برای مثال، آن دسته از افرادی که به چربی خون بالا مبتلا هستند، بیش از سایر افراد می‌توانند مستعد ابتلا به کبد چرب باشند. مقاومت به انسولین، یکی دیگر از عواملی است که در ابتلا به کبد چرب نقش دارد. عوامل دیگری چون دیابت و کم‌کاری تیروئید را نباید نادیده گرفت چون این بیماری‌ها نیز می‌توانند زمینه را برای ابتلا به کبد چرب، مساعد کنند.

من کبد چرب دارم؟

برای تشخیص کبد چرب غیرالکلی باید آزمایش و سونوگرافی انجام داد و پزشک متخصص گوارش، یکی از این دو روش تشخیصی یا هر دو را در صورت نیاز، برای بیمار در نظر می‌گیرد. انجام این بررسی‌ها به صورت مداوم، در همه افراد ضروری نیست، ولی آن دسته از افرادی که خود یا اعضای خانواده درجه یک آنها به چربی خون بالا، دیابت، اسیداوریک بالا، نقرس و بیماری‌های قلبی و عروقی مبتلا هستند، باید حتما از وضعیت کبد خود آگاهی داشته باشند و برای بررسی به متخصص گوارش مراجعه کنند.

چربی دلم را می‌زند!

برخی از افراد با خوردن غذاهای چرب، احساس سنگینی می‌کنند و بسیاری از این افراد، بر این باورند که به کبد چرب مبتلا هستند در حالی‌که این باور نادرست است و چنین حالتی معمولا در افراد مبتلا به سوء‌هاضمه به وجود می‌آید.

زنگ خطر را بشناسید

ابتلا به کبد چرب، به طور کلی از دوران میانسالی و حدود 30 تا 40 سالگی اتفاق می‌افتد. ولی متاسفانه به دلیل سبک زندگی نادرست، بسیاری از کودکان و نوجوانان چاق هستند که این مساله می‌تواند آنها را مستعد ابتلا به کبد چرب، در سنین پایین‌تر کند. زمانی که فرد در سن پایین‌تر به کبد چرب مبتلا می‌شود، طول مدت بیماری زیادتر شده و در کنار این مساله، عوارض ناشی از ابتلا به کبد چرب نیز بیشتر خواهد شد. مساله چاقی در کودکان و نوجوانان، یک زنگ خطر به حساب می‌آید. در نظر گرفتن تغذیه سالم، پیاده‌روی و تحرک زیاد برای کودکان و نوجوانان، یک مساله ضروری است که خانواده‌ها باید به این موضوع توجه کافی داشته باشند.

درمان بدون دردسر

افرادی که به کبد چرب مبتلا هستند، باید در وهله نخست، از نظر بیماری‌های دیگر بررسی شوند و در صورت ابتلا به بیماری‌های دیگر، باید ابتدا درمان مناسب برایشان صورت بگیرد و تا زمانی که آن بیماری‌ها درمان یا کنترل نشوند، فرد مستعد ابتلا به کبد چرب است.

علاوه بر این، اصلاح سبک زندگی و تغذیه (دریافت کالری کمتر) برای افراد مبتلا به کبد چرب، مساله‌ای ضروری محسوب می‌شود. این دسته از افراد، باید ورزش و پیاده‌روی را در برنامه زندگی خود به صورت مداوم انجام بدهند. برای این‌که نتیجه آزمایش مبتلایان به کبد چرب طبیعی شود، باید 3 تا 5 درصد وزن بدن خود را کم کنند ولی برای این‌که احتمال بروز عوارض ناشی از کبد چرب به حداقل ممکن برسد، باید حتما 10 درصد وزن بدنشان را کاهش بدهند. درمان دارویی برای این بیماری وجود ندارد و تنها راه درمانی، موارد یادشده بویژه کاهش وزن است.

سه شنبه 21/6/1396 - 15:50
سلامت و بهداشت جامعه

 


وقتی صحبت از داشتن رژیم غذایی سالم است بسیاری از افراد صرف‌نظر از این که چه غذاهای سالمی مصرف می‌کنند یا چقدر به ورزش می‌پردازند.
 
به گزارش جام جم، اشتباهاتی را در رژیم غذایی‌شان مرتکب می‌شوند. با برخی از این اشتباهات آشنا می‌شویم.

نان سبوس‌دار را گزینه بهتری می‌دانید

ما معمولا نان سبوس‌دار را بر نان سفید ترجیح می‌دهیم، اما توجه نداریم نان سفید و نان سبوس‌دار هر دو به یک میزان کالری دارند. گزینه‌های سالم‌تر، اغلب کالری برابر یا بیشتری نسبت به گزینه‌های ناسالم دارند. از سوی دیگر انتخاب موارد سالم باعث می‌شود با خیال راحت‌تری به مصرف سایر مواد غذایی روی بیاوریم و کنترل کمتری بر دریافتی کالری از آنها داشته باشیم.

تصور می‌کنید ورزش، کالری‌های اضافی را می‌سوزاند

شمارش کالری‌های مصرفی و سپس ورزش کردن برای سوزاندن آنها معمولا موثر واقع نمی‌شود. برای کاهش وزن، رژیم غذایی مهم‌تر از ورزش است، اما این به معنای صرف‌نظر کردن از ورزش نیست بلکه به این معناست که نباید ورزش را راهی بدانید که به شما اجازه می‌دهد بدون نگرانی چیزهایی را که می‌خواهید، بخورید.

مصرف کربوهیدرات‌ها را قطع می‌کنید و به پروتئین‌ها و سبزیجات روی می‌آورید

کربوهیدرات‌ها، قندها، نشاسته‌ها و فیبرهایی هستند که در میوه‌ها، حبوبات، سبزیجات و محصولات لبنی نیز یافت می‌شوند؛ بنابراین، نان و پاستا تنها کربوهیدرات‌های موجود نیستند. مواد غذایی فراوان دیگری وجود دارند که حاوی کربوهیدرات‌های فراوانی هستند. کارشناسان می‌گویند قطع مصرف کربوهیدرات‌ها و جایگزین کردن آنها با پروتئین‌ها و سبزیجات، رویکردی است که بسیاری از افراد به آن روی می‌آورند؛ اما این کار اغلب، عاقبت ناخوشایندی به دنبال دارد. قطع مصرف کربوهیدرات‌ها معمولا چند روز ادامه پیدا می‌کند و قند خون کاهش می‌یابد. این حالت در نهایت زیاده‌روی در مصرف کربوهیدرات‌ها را درپی خواهد داشت.

کالری‌ها را محاسبه نمی‌کنید

وقتی صحبت از تغذیه سالم است اشتباهی که بیشتر افراد مرتکب می‌شوند این است که نمی‌دانند روزانه به چه میزان کالری نیاز دارند و از غذاهای مصرفی چقدر کالری دریافت می‌کنند. با استفاده از اپلیکیشن‌هایی که کالری‌های مصرفی را محاسبه می‌کنند می‌توانید درک بهتری از مصرف صد کالری برنج یا پاستا داشته باشید. با تمرکز بیشتر روی میزان کالری غذاها می‌توانید تغذیه سالم را به یک عادت تبدیل کنید.

سه شنبه 21/6/1396 - 15:48
سلامت و بهداشت جامعه

لاغری به قیمت ضعف عضلات بدن

 


عضو ایرانی آکادمی متخصصین تغذیه و رژیم درمانی آمریکا با انتقاد از خود درمانی ها برای لاغری سریع، از بازار داغ سودجویی‌های این موضوع خبر داد.
 
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران، محمد تقی انوشه متخصص تغذیه و عضو آکادمی متخصصین تغذیه و رژیم درمانی آمریکا با تاکید بر اینکه کاهش وزن هشت تا 12 هفته ای فقط برای فریب اذهان عمومی است، بیان کرد: در واقع از نظر متخصصان تغذیه هیچ راه سریعی برای لاغری وجود ندارد، طبق استاندارد های بین المللی کاهش ماهیانه سه الی چهار کیلویی وزن با رعایت رژیم مناسب، بهترین و سالم ترین روش لاغری است.

وی در خصوص بازار داغ سودجویی و تبلیغات دروغین شبکه های اجتماعی و ماهواره ای برای سود آوری قابل توجه مافیای فروش داروها، مکمل های لاغری و چربی سوزی سریع، گفت: در بیشتر موارد افراد برای دست یابی به لاغری سریع با خریداری محصولاتی همچون قرص، دمنوش ها، کرم ها و ژل های موضعی، فریب چنین تبلیغاتی را می‌خوردند، پس از یک دوره کاهش وزن ، با قطع مصرف محصول فورا دوباره چاق می شوند و حتی وزنشان نسبت به قبل از دوره مصرف دارو ی مورد نظر، بیشتر می شود ، موضوعی که به قیمت جان قربانیان و به نرخ سود روز شمار سوداگران این بازار تمام می شود.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی با بیان هشدار جدی نسبت به تاثیرات مخرب و حتی برگشت ناپذیر انواع داروها، کرم ها و حتی دمنوش های کاهش وزن، ادامه داد: چنین محصولاتی که بی حساب و کتاب و عموما در شبکه های اجتماعی نامعتبر تبلیغ شده و به فروش می رسند دقیقا همانند بوم رنگی است که پس از یک دوره کاهش وزن ظاهری دوباره تا چندین برابر قبل چاقی را به فرد بر می گرداند و علت این موضوع نیز چیزی جز تحلیل عضلات و کاهش شدید آب بدن نیست.

وی تاکید کرد: مکمل ها، دارو های لاغری و انواع محصولات که برای کاهش وزن در شبکه های مجازی تبلیغ می‌شوند، نه تنها هیچ مبنای علمی معتبری ندارند بلکه در واقع عملکرد این محصولات به گونه ای است که در طول دوران مصرف، میزان آب بدن به شدت کاهش می یابد و حجم عضلات تحلیل می رود و به همین علت ظرف چند هفته فرد 8 یا 12 کیلو لاغرتر می شود زیرا عملا با کاهش آب و ضعف عضلانی بدن سوخت و ساز کاهش پیدا می‌کند و تمام مواد غذایی در بافتهای مختلف انباشته شده و با قطع مصرف محصول لاغری و بازگشت دوباره آب از دست رفته بدن ، به یکباره فرد چاق تر از قبل خواهند شد .

این عضو آکادمی متخصصین تغذیه و رژیم درمانی آمریکا، با تاکید بر اینکه از نظر علم تغذیه نسخه واحدی برای لاغری یکسان همه افراد وجود ندارد، یاد آور شد: قبل از اقدام به رژیم های لاغری خودسرانه باید هر فردی از نظر وضعیت جسمی تحت معاینات بالینی قرار بگیرد زیرا در برخی موارد با همین معاینات و آزمایشات ساده ریشه اصلی چاقی و اضافه وزن پیدامی شود که اصلا ارتباط چندانی به تغذیه فرد ندارد، در اغلب موارد مشکلات تیروئیدی یا حتی برخی تداخلات دارویی عامل مهم چاقی و اضافه وزن در افراد است که باید فورا درمان شوند بنابر این اعتماد به تبلیغات شبکه های مجازی و حتی توصیه های افراد نامعتبر برای لاغری فوری و درمان چاقی بزرگترین اشتباه است.

سه شنبه 21/6/1396 - 15:47
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

با وجود خواص متعدد شیرگاو و وجود سالم ترین نوع کلسیم در آن، این نوشیدنی مغذی برای کودکان زیر یک سال توصیه نمی شود.
 
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از مهر، مطالعات نشان می دهد پروتئین موجود در شیر گاو دلیل نامناسب بودن این نوشیدنی برای اطفال است چراکه آنها توانایی تحمل آن را ندارند. تغذیه نوزاد با شیرگاو قبل از یک سالگی موجب بروز بیماری های آلرژیک در آنان می شود.

گفته می شود کودکانی که با شیر مادرشان تغذیه نمی شوند نیاز به یک جایگزین مغذی دارند. اما متخصصان اطفال عنوان می کنند که اگر نوزاد در سنین ابتدایی با شیرگاو تغذیه شود، بعدها با میزان بالای کمبود آهن و در نتیجه با آنمی (کم خونی) مواجه خواهد بود.

همچنین به گفته محققان، شیر گاو ممکن است به کلیه نارس نوزاد فشار آورده و مشکلاتی هم در روند هضم ایجاد کند.

محققان عنوان می کنند در نتیجه یک یا چند پروتئین موجود در شیر گاو، واکنش نامطلوب سیستم ایمنی بدن نوزاد موجب بروز آلرژی می شود.

این علائم مختلف بوده و بر بسیاری اعضای بدن نظیر پوست، سیستم گوارش یا مجاری تنفسی تاثیر گذاشته و احتمالا موجب خارش پوست، اگزما، حالت تهوع، اسهال، قولنج روده، خس خس سینه یا گریه بیش از اندازه زیاد می شود.

در سطح جهان میزان شیوع آلرژی به شیرگاو ۳ تا ۵ درصد است.

سه شنبه 21/6/1396 - 15:46
سلامت و بهداشت جامعه

 


یک متخصص پوست نسبت به فراگیر شدن کاشت ناخن و رابطه نزدیک آن با قارچ‌های پوستی و نیز وجود ترکیبات سرطانزا در مواد کاشت ناخن هشدار داد.
 
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایسنا، دکتر الیاس سلیمی، با بیان اینکه کاشت ناخن صرفا جنبه زیبایی دارد، گفت: کاشت ناخن به هیچ وجه کاربرد پزشکی نداشته و بدلیل صدمات وارده به بافت ناخن و پوست اطراف آن توصیه نمی‌شود.

این متخصص پوست با اشاره به اینکه لایه سطحی ناخن لایه مهمی از ناخن بوده که در کاشت ناخن تراشیده می‌شود، اظهار کرد: تراشیده شدن سطح ناخن با وارد کردن آسیب‌های جبران‌ناپذیر به بافت آن همراه بوده و از بین رفتن تدریجی آن را به دنبال دارد.

وی افزود: همچنین تراشیده شدن سطح ناخن باعث ورود مواد شیمیایی و چسب‌های مورد استفاده در کاشت ناخن به داخل بافت آن شده و ناخن را مستعد ابتلا به انواع بیماری‌های عفونی می‌کند.

این متخصص پوست، ایجاد قارچ‌های پوستی در محل را از دیگر عوارض کاشت ناخن عنوان کرد و گفت: بدلیل عدم رعایت بهداشت ناخن‌ها و امکان انتقال و تکثیر باکتری‌ها در زیر ناخن کاشته شده و همچنین احتمال آلوده بودن وسایل کاشت ناخن، این افراد در معرض ابتلا به انواع قارچ‌های پوستی قرار می‌گیرند.

وی مواد مورد استفاده و چسب‌های کاشت ناخن را از دیگر عوامل پرخطر و دخیل در از بین رفتن بافت ناخن دانست و خاطرنشان کرد: این مواد شیمیایی با ایجاد حساسیت در ناخن‌ها و پوست اطراف آن نقش پررنگی در آسیب‌های وارد به پوست و ناخن ایفا می‌کنند.

سلیمی به صدمات کاشت ناخن در ناخن‌های پا نیز اشاره کرد و افزود: پاها بدلیل اینکه کمتر از دست‌ها در معرض هوای آزاد بوده و ممکن است ساعات زیادی در کفش باقی بمانند، بیشتر مستعد ابتلا به قارچ هستند که کاشت ناخن این احتمال را افزایش می‌دهد.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه مطالب موجود در زمینه فواید کاشت ناخن را نادرست دانست و عنوان کرد: کاشت ناخن در حوزه پزشکی هیچ کاربردی نداشته و هیچ یک از پزشکان پوست و مو این کار را تایید نمی‌کنند.

سلیمی به آسیب‌های مکانیکی وارده به ناخن‌های دست در پی شکسته شدن ناخن‌های کاشته شده اشاره کرد و افزود: چسب مورد استفاده در کاشت ناخن با چسبیدن لایه سطحی ناخن‌های دست تا حد زیادی از رشد مناسب آن جلوگیری کرده و آن را مستعد انواع آسیب‌های مکانیکی می‌کند.

وی با بیان اینکه این مواد تا مدت زیادی به روی ناخن‌های دست قرار می‌گیرند، گفت: بدلیل عدم تماس ناخن‌های دست با هوا، روی ناخن‌های دست پلاکی از جرم تشکیل شده که در درازمدت تغییر رنگ ناخن را در پی خواهد داشت. همچنین انواع قارچ‌ها و بیماری‌های عفونی که در نتیجه تراشیده شدن سطح ناخن ایجاد می‌شوند، در زرد شدن ناخن‌ها در درازمدت تاثیر دارند.

این متخصص پوست با تاکید مجدد بر مضر بودن کاشت ناخن، عنوان کرد: کاشت ناخن برای مادران باردار بدلیل حساسیت بیشتر آنها به مواد شیمیایی به هیج عنوان توصیه نمی‌شود.

وی در پایان بار دیگر نسبت به خطرات کاشت ناخن هشدار داد و افزود: مواد شیمیایی و چسب مورد استفاده بدین منظور در صورت استاندارد نبودن ممکن است حاوی ترکیبات شیمیایی سرطان‌زا نیز باشند.

سه شنبه 21/6/1396 - 15:45
سلامت و بهداشت جامعه

 

 


یک متخصص تغذیه گفت: بسیاری از بیماری‌های دوران میانسالی و سالمندی نشات گرفته از الگوهای غلط غذایی در دوران جوانی است، بنابراین جوانان و افراد سالم به صرف این‌که از سلامت کافی برخوردارند، نباید با خوردن افراطی کله پاچه زمینه ابتلا به بیماری‌های مختلف را در آینده فراهم ‌کنند.
 
به گزارش جام جم انلاین به نقل از سلامت آنلاین، دکتر کوروش جعفریان با بیان این‌که مصرف کله پاچه در کشور ما بیش از سایر کشورهاست، افزود: بسیاری از کشورها تمایلی به خوردن کله پاچه ندارند، اما در ایران اغلب آن را به عنوان یک غذای مقوی و لذیذ به ویژه در وعده صبح‌ می‌دانند، اما باید در نظر داشت که این غذا یک منبع غنی از کلسترول، اسید چرب، اسید نوکلئیک، پریمیدین و پورین است و مصرف آن خیلی توصیه نمی‌شود.


وی گفت: افرادی که سالم هستند به ویژه جوانان در صورت تمایل به مصرف کله پاچه بهتر است حداکثر یک‌بار در ماه آن را مصرف کنند، لازم به ذکر است افرادی که میل به خوردن این غذا دارند، بهتر است از قسمت‌هایی که چربی کمتری دارد بیشتر استفاده کنند تا قسمت‌های چرب آن.

جعفریان توضیح داد: مغز و چشم در این غذا، از چربی بیشتری نسبت به پاچه و زبان برخوردار است، بنابراین توصیه می‌شود، افراد از زبان و پاچه که دارای پروتئین بیشتری نسبت به سایر قسمت‌های آن است، مصرف کنند.

به گفته این متخصص تغذیه، استفاده از غذاهای چربی مانند کله پاچه در برخی موارد برای کودکان که نیاز به تامین کلسترول در بدن دارند غذایی مفیدی محسوب می‌شود، اما برای بیماران به ویژه بیماران کلیوی، قلبی و افرادی که اوره بالایی دارند، همچنین مبتلایان به فشار خون به هیچ وجه توصیه نمی‌شود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان این‌که مصرف گوشت قرمز در افرادی که اوره بالایی دارند تبدیل به نقرس می‌شود تاکید کرد: افراد مذکور و کسانی که به دلیل اختلالات کلیوی مشکل دفع پروتئین دارند و همچنین بیماران قلبی و دیابتی باید کله پاچه را از برنامه غذایی خود به دلیل داشتن چربی و پروتئین بالا حذف کنند. لازم به ذکر است بسیاری از سکته‌های قلبی و مغزی به دلیل مصرف مداوم غذاهای بسیار چرب نظیر کله پاچه اتفاق می‌افتد.

سه شنبه 21/6/1396 - 15:44
سلامت و بهداشت جامعه

 

 



در برخی افراد با شرایط خاص، دوش‌گرفتن با آب سرد باعث نشاط و تقویت بدن، تجمیع قوای بدنی و حرارت غریزی می‌شود.
 
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از تسنیم، سید جواد علوی درباره شرایط شست‌وشوی بدن با آب سرد اظهار کرد: شست‌وشو با آب سرد فقط در برخی شرایط خاص مجاز است.

وی افزود: شست‌وشو با آب سرد برای افراد گرم‌مزاج و جوان مناسب است همچنین دوش گرفتن با آب سرد برای کودکان و پیران جایز نیست؛ با توجه به اینکه کودک حرارت زیادی دارد ولی زیادی رطوبت در کودکان قدری کیفیت گرمی را کاهش می‌دهد و در سالخوردگان نیز به‌علت ضعف حرارت غریزی جایز نیست.

این کارشناس طب سنتی تصریح کرد: شست‌و‌شو در آب سرد باید در فصل تابستان و در زمان گرم روز (ظهر) باشد زیرا در زمان سرما باعث کاهش حرارت غریزی می‌شود همچنین گوشت بدن در زیادی و کمی معتدل باشد، چون در فرد لاغر سرما به‌زودی به باطن بدن نفوذ می‌کند, فرد غذایی که موجب فساد هضم شود, نخورده باشد زیرا فساد هضم باعث صعود بخارهای فاسد می‌شود.

علوی خاطرنشان کرد: فردی که مبتلا به نزله (ترشحات پشت‌حلقی) و زکام (سرماخوردگی) است نباید بدن را با آب سرد بشوید چرا که زیرا مانع تحلیل مواد حبس‌شده در سر و در نتیجه تشدید این بیماری‌ها می‌شود, شست‌وشو با آب سرد پس از ورزشهای قوی، سنگین و طولانی جایز نیست.

نتایج شست‌وشو با آب سرد

وی یادآور شد: در فردی که تمام شرایط گفته‌شده را دارد، انجام محدود این کار باعث نشاط و تقویت بدن، جمیع قوای بدنی و حرارت غریزی می‌شود همچنین غسل با آب سرد باعث استحکام اعضا و اجزای بدن می‌شود.

این کارشناس طب سنتی بیان کرد: برای غسل با آب سرد, فرد واجد شرایط باید به‌یک‌باره در آب فرو رفته و پیش از آن که سرمای آب موجب لرز شود، از آب خارج شود و هنگامی که از آب بیرون می‌آید، زود گرم شود تا بدن به دمای طبیعی خود بازگردد؛ پیش از داخل شدن به آب سرد بهتر است بدن را با کمی روغن مالش داد و سپس ورزشی سبک و معتدل، سبک‌تر از آنچه عادت فرد است، انجام شود, پس از بیرون آمدن از آب بهتر است فرد دوباره بدن را مالش دهد ولی با شدت بیشتر و آن روز غذای بیشتری مصرف کرده و آب کمتری بنوشد.

سه شنبه 21/6/1396 - 15:43
سلامت و بهداشت جامعه

پروانه ای ها در انتظار یک امضای رئیس جمهور هستند


وزیر بهداشت به منظور بررسی وضع بیماران «ای بی» بازدید مجددی را از این مجموعه انجام داد. در نتیجه این بازدید مقرر شد تا معاونت اجتماعی و معاونت درمان وزارت بهداشت مکلف شوند تا به سرعت کار گروهی را تشکیل دهند و اقداماتی را انجام دهند و مشکلاتی که خانه ای بی دارد را بررسی کنند.
 
حجت الاسلام سیدحمیدرضا هاشمی گلپایگانی مدیر«خانه ای‌بی» در گفت و گو با جام جم آنلاین بیان کرد: تالاسمی، هموفیلی و دیالیز تنها 3 بیماری خاص در کشور شناخته شده اند، برای ثبت شدن یک بیماری به عنوان بیماری خاص دستور مستقیم رئیس جمهور نیاز است. بازدیدی که وزیر بهداشت برای اولین بار(فروردین 95) از خانه ای بی انجام داد بر آن تاکید داشت که خدمات بیماران خاص را به این کودکان ارائه شود، مانند تامین پانسمان ها و در حوزه های درمان نیز قول هایی را به بیماران دادند اما متاسفانه در دانشگاه ایران کوتاهی هایی در مجموعه رخ داد که بیماران با مشکلات جدی روبه رو بودند برای مثال دانشگاه ایران اصلا دانشگاه دندان پزشکی ندارد اما تقبل کرد که این کار را انجام دهد.

وی افزود: در بازدید اخیر وزیر بهداشت از خانه ای بی، وی دستور ویژه به معاونت درمان دادند تا جلسات کار گروهی را با خانه ای بی داشته داشته باشند و مشکلات بیماران پروانه ای جزئی تر بررسی شود علاوه بر آن قطب های پزشکی کشور(دانشگاه های علوم پزشکی) موظف شدند که یک بسته ای را تهیه کرده و نشان دهند چه کمکی را در استان خود می توانند به بیماران ارئه دهند چرا که کودکان باید خدمات خاص دریافت کنند شاید در برخی از استان ها این قابلیت امکان پذیر نباشد.

مدیر خانه ای‌بی متذکر شد: در رابطه با دندان پزشکی بی نهایت دچار مشکلات هستیم و نظر وزیر بهداشت نیز بر آن بود که باید متمرکز عمل کنیم حتی از معاون اجتماعی وزارت بهداشت، دکتر ایازی درخواست کردند جلستان متعددی را انجام دهند و نظر خانه ای بی را تامین کنند .

 

هاشمی گلپایگانی خاطرنشان کرد: در ادامه بیماران مشکلات خود را با وزیر بهداشت در میان گذاشتند و به طور خلاصه این دیدار صمیمانه به دلیل تشکر از خدمات وزارت بهداشت صورت گرفت و قرار بر آن شد سریع در یک کار گروه تخصصی به مشکلات بیماران ای بی رسیدگی شود و ما نیز پیشنهاداتمان را کتبا ارائه دهیم و آن بخشی که قابل اجرا هست به سرعت عملی شود.

وی اظهار داشت: وزیر بهداشت در دیدار اخیر بیان کرد طرح خاص شدن بیماری ای بی را در هئیت دولت مطرح کرده و همان طور که می دانیم نظر نهایی با دستور مستقیم رئیس جمهور میسر است. لذا خانه ای بی درخواست دارد تا رئیس جمهور حتی برای مدت کوتاهی هم که شده از بیماران بازدید کنند و یا زمانی را به کودکان اختصاص دهند و ما به نزد رئیس جمهور برویم چرا که یقینا تصمیم ایشان بعد مشاهده این بیماران تغییر خواهد کرد.

مدیر خانه ای‌بی در خصوص مشکلات بیمه ای کودکان به جام جم آنلاین گفت: در طرح تحول سلامت راه های مختلفی را طی کردیم که تمام بیمار بیمه داشته باشند اما سوالی که در اینجا مطرح می شود این است که آیا این بیمه برای بیماران کاربردی است یا خیر؟ متاسفانه خیلی از داروهای کودکان که تولید خارج از کشور هستند تحت پوشش بیمه ای نیستند، چرا که اکثر مکمل ها و کرم های ترکیبی برای ترمیم پوست، برای بیماران ای بی نقش درمان کننده و دارویی داشته و برای افراد عادی نقش زیبایی و آرایشی دارد. همچنین شربت ها و داروهایی که حکم تقویت کننده را دارند برای بیماران بسیار موثر است اما اکثرا خارجی هستند و قیمت های بالایی دارند.

وی ادامه داد: این معضل را با وزیر بهداشت نیز در میان گذاشتیم و ایشان دستور دادند، داروهایی که مختص این دسته از بیماران است حتی المقدور با یک راهکاری مشخص شود که دارو برای یک بیمار پروانه ارائه داده می شود و به عبارتی دیگر، هزینه های این بیماران با عموم مردم نیز متفاوت باشد. البته این موضوع به سازمان رفاه و تامین اجتماعی نیز مرتبط بوده و نیازمند بررسی بیشتر است.

سه شنبه 21/6/1396 - 15:41
ایرانگردی

 

با استقرار 5 روز متوالی اتوبوس دیابت در محدوده شمال غرب تهران، اندازه گیری قند و فشار خون شهروندان بصورت رایگان انجام می شود.

 

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 22، فروتن معاون اجتماعی و فرهنگی منطقه در این خصوص گفت: با هماهنگی های صورت گرفته توسط اداره سلامت منطقه اتوبوس دیابت با هدف ارائه خدماتی همچون اندازه گیری قند و فشار خون، مشاوره پزشکی، مشاوره تغذیه، تست بی ام آی، و ... از 19 تا 22 شهریور ماه میزبان شهروندان و اعضای کانون پیش گیری از دیابت منطقه خواهد بود. این اقدام که در راستای تکمیل اقدامات اداره سلامت منطقه در دهه ولایت و ارتقای سطح سلامت جسمی شهروندان، صورت گرفته است، با استقبال شهروندان مواجه شده است.

 

وی با بیان اینکه طی مدت استقرار این اتوبوس در منطقه روزانه 100 نفر بصورت میانگین برای اندازه گیری قند و فشار خون خود به آن مراجعه کرده اند، افزود: با توجه به اینکه معضل دیابت هر روز پیچیده تر می شود و بیماران مبتلا به دیابت و افرادی که آمادگی ابتلا به این بیماری را دارند افزایش می یابد، از این رو اداره سلامت با هدف آموزش همگانی، اطلاع رسانی و افزایش آگاهی شهروندان در خصوص بیماری دیابت و عوارض آن (با اولویت پیشگیری)، آموزش افراد دیابتی و خانواده آنان  جهت حفظ و ارتقاء سطح سلامت و کیفیت زندگی مبتلایان به دیابت و ... اتوبوس دیابت را در منطقه 22 برپا نموده و شهروندان می توانند از تاریخ 19 تا 22 شهریور ماه به اتوبوس دیابت جنب سرای محله سرو آزاد در ساعات 9 تا 12:30 و 13:30 تا 16 مراجعه نمایند.
 
 
 
 
 

سه شنبه 21/6/1396 - 15:12
ایرانگردی

 

 

معاون حمل و نقل و ترافیك شهرداری منطقه 4 گفت: در آستانه فرارسیدن ماه مهر ده ها برنامه متنوع ترافیكی در مسیرها و معابر منتهی به مدارس اجرا می شود.

 به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 4، مهدی اناری بابیان این مطلب گفت: ایمن سازی مدارس و جلوگیری از بروز حوادث و سوانح احتمالی رانندگی بخصوص برای دانش آموزان و نیز ساماندهی وضعیت حمل و نقل و ترافیك منطقه در مواجهه با حجم زیاد و سنگینی ترافیك در آستانه ی بازگشایی مدارس از مهمترین اقدامات این حوزه است.

وی افزود: نصب 102 تابلو و علائم و تجهیزات ایمنی و هشدار دهنده با هدف ایمن سازی، ایجاد و مرمت 1600 بلوك عابر پیاده بویژه در نزدیكی مدارس  و خط کشی 40 حیاط مدرسه تا کنون اجرایی شده است.

معاون حمل و نقل و ترافیك شهرداری منطقه گفت: بهسازی پایانه های حمل و نقل عمومی و مدیریت ناوگان حمل و نقل عمومی و نیز رسیدگی بیش از پیش به ایستگاه های اتوبوس در مسیر های منتهی به مدارس، باز سازی و مرمت كلیه ایستگاه های اتوبوس، پل های عابر پیاده و انواع تابلو ها، كنترل نظافت پایانه ها، سر پناه ها و كلیه تجهیزات ترافیكی، از جمله برنامه های این معاونت در این راستا می باشد.

اناری گفت : جهت جلوگیری از سنگینی ترافیك در معابر منتهی به مدارس وكندی تردد ، تدابیر ویژه ای در معابر پیرامونی مدارس اتخاذ می شود.

سه شنبه 21/6/1396 - 15:9
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته