• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 4142
تعداد نظرات : 10
زمان آخرین مطلب : 1377روز قبل
تاریخ

 

 

 27 شهریور؛ روز شعر و ادب پارسی و روز بزرگداشت استاد شهریار

مهم‌ترین اثر استاد شهریار منظومه حیدربابایه سلام (سلام به حیدربابا) است که از شاهکارهای ادبیات ترکی آذربایجانی به‌شمار می‌رود و شاعر در آن از اصالت و زیبایی‌های روستا یاد کرده‌است. این مجموعه در میان اشعار مدرن قرار گرفته و به بیش از ۸۰ زبان زندهٔ دنیا ترجمه شده است.
روز شعر و ادب پارسی

روز بیست و هفتم شهریور ماه، سالروز درگذشت شهریار، شاعر ایرانی، با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی، روز ملی شعر و ادب پارسی، نامیده شده است.

 

شعر و ادبیات فارسی

در فرهنگ ما، زندگی با شعر آغاز و با شعر بدرقه می شود. کودک در گاهواره، لالایی می شنود و از همان آغاز به شعر اُنس می گیرد و پس از مرگ نیز، آرایه مزارش، شعری است که برایش می سرایند و چه بسا خود پیش از مرگ برای خویش شعری می سُراید. این آمیختگی ما با شعر و تأثیری که شعر بر فرهنگ و روحیات و رفتار ما می گذارد، ضرورت پرداختن به آن و ضرورت پاسداری از حریم این عنصر اعجاز آفرین را بیشتر روشن می سازد.

 

زبان و ادبیات فارسی به عنوان دومین زبان جهان اسلام و زبان حوزه فرهنگ و تمدن ایرانی، با هزاران آثار گران سنگ در زمینه های مختلف ادبی، عرفانی، فلسفی، كلامی، تاریخی، هنری و مذهبی همواره مورد توجه و اعتقاد ایرانیان و مردمان سرزمینهای دور و نزدیك بوده است. علیرغم حوادث و رویدادهای پر تب و تاب و گاه ناخوشایند، باز هم این زبان شیرین و دلنشین در دورترین نقاط جهان امروزه حضور و نفوذ دارد.

 

 

شهریار در سرودن انواع شعر فارسی-مانند غزل، قصیده، مثنوی تبحر داشته‌است

 

این حضور و نفوذ حكایت از آن دارد كه در ژرفای زبان و ادب فارسی آنقدر معانی بلند و مضامین دلنشین علمی، ادبی، اخلاقی و انسانی وجود دارد، كه هر انسان سلیم الطبعی با اطلاع و آگاهی از آنها، خود بخود به فارسی و ذخایر مندرج در آن دل می سپرد. اگر چنین نبود، ترجمه و تألیف هزاران كتاب و مقاله از سوی خارجیان درباره آثار جاودان و جهانی ادب فارسی مانند؛ شاهنامه فردوسی، خمسه حكیم نظام گنجوی، گلستان و بوستان شیخ اجل، مثنوی مولانا جلال الدین بلخی، غزلیات خواجه حافظ شیرازی و رباعیات حكیم عمر خیٌام چهره نمی بست و هزاران ایرانشناس و ایران دوست غیر ایرانی دل و عمر بر سر شناخت، فهم، تفسیر و ترجمه این آثار ارزنده در نمی باختند.

 

نگاهی کوتاه به زندگینامه استاد شهریار

سید محمدحسین بهجت تبریزی (زاده ۱۲۸۵ - درگذشته ۱۳۶۷) متخلص به شهریار (پیش از آن بهجت) شاعر ایرانی اهل آذربایجان بود که به زبان‌های ترکی آذربایجانی و فارسی شعر سروده است. پدرش «حاج میرآقا بهجت تبریزی» نام داشت که در تبریز وکیل بود. شهریار دوران کودکی را -به علت شیوع بیماری در شهر- در روستاهای قایش قورشاق و خشگناب بستان‌آباد سپری نمود. پس از پایان سیکل (راهنمایی) در تبریز، در سال ۱۳۰۰ برای ادامه تحصیل از تبریز عازم تهران شد و در مدرسه دارالفنون تا سال ۱۳۰۳ و پس از آن در رشته پزشکی ادامه تحصیل داد. حدود شش ماه پیش از گرفتن مدرک دکتری به‌علت شکست عشقی و ناراحتی خیال و پیش‌آمدهای دیگر ترک تحصیل کرد.

 

پس از سفری چهارساله به خراسان برای کار در ادارهٔ ثبت اسناد مشهد و نیشابور، شهریار به تهران بازگشت. او در سال ۱۳۱۵ در بانک کشاورزی استخدام و پس از مدتی به تبریز منتقل شد. دانشگاه تبریز شهریار را یکی از پاسداران شعر و ادب میهن خواند و عنوان دکترای افتخاری دانشکده ادبیات تبریز را نیز به وی اعطا نمود. در مرداد ۱۳۳۲ به تبریز آمد و با یکی از بستگان خود به‌نام «عزیزه عبدخالقی» ازدواج کرد که حاصل این ازدواج سه فرزند -دو دختر به نام‌های شهرزاد و مریم و یک پسر به نام هادی- بود.

 

شهریار و دنیای هنر
شهریار به تمامی هنرها، به ویژه شعر، موسیقی و خوشنویسی علاقه داشت. او نسخ، نستعلیق و خط تحریری را خوب می نوشت و قرآن را با خط خوش کتابت می کرد. در جوانی، سه تار را به نیکویی تمام می نواخت، ولی پس از مدتی در پی تحولاتی درونی، برای همیشه آن را کنار گذاشت.

 

 

مهم‌ترین اثر استاد شهریار منظومه حیدربابایه سلام (سلام به حیدربابا) است

 

ویژگی شعر شهریار
بیان لطیف، ساده، روان و جذابیت کلام، ویژگی های شعر شهریار است. البته گاه در کنار بیان لطیف و ادیبانه، دیده می شود شاعر با شجاعت، پروایی از کاربرد اصطلاحات عامیانه ندارد و تصاویر زیبای کلامی را با جملات محاوره ای در می آمیزد و از اینکه ادیبان، سطح شعرش را نازل بپندارند نمی هراسد. این تلفیق شاعرانه، از ویژگی های شعر شهریار است. شهریار معتقد به تحول و تجدید حیات در شعر ادبی بود و آثار این نوگرایی در بیشتر اشعارش دیده می شود. او از کاربرد مضامین نو، پروایی نداشت و در این زمینه، نوآوری های فراوانی دارد.

 

شهریار در سرودن انواع گونه‌های شعر فارسی -مانند قصیده، مثنوی، غزل، قطعه، رباعی و شعر نیمایی- نیز تبحر داشته‌است. اما بیشتر از دیگر گونه‌ها در غزل شهره بود و از جمله غزل‌های معروف او می‌توان به «علی ای همای رحمت» و «آمدی جانم به قربانت» اشاره کرد. شهریار نسبت به علی بن ابی‌طالب ارادتی ویژه داشت و همچنین شیفتگی بسیاری نسبت به حافظ داشته‌است.

 

شعر در خدمت دین
شهریار، شعر را هنرمندانه به خدمت گرفته بود تا مذهب، ملت و میهن خود را به جهانیان معرفی کند. شعر او، گاه خواننده را به شعرهای دور و دراز می برد، به آسمان های عرفان و انسانیت کامل، پرواز می دهد و عالم هایی بالاتر از این عالم ظاهری را که خود درک کرده است به او نشان می دهد. گاه نیز خواننده را دگرگون می کند و او را وا می دارد بی اختیار به روزگار حسرت خود، به ناپایداری روزگار، آرزوهای محال، فرصت های از دست رفته و بر آن گذشته ای که باز آمدنی نیست اشک بریزد و همه گذشته تلخ و شیرین خود را در آن ببیند. در واقع، هر یک از شعرهای شهریار، پرده ای از سوز و سازها و افت و خیزهای زندگی او را نشان می دهد و از وطن، اجتماع و تاریخ سخن می گوید.

 

شهریار و پرواز تا بی نهایت
روح پاک شهریار، این شاعر آزاده، در بامداد 27 شهریور 1367، به سوی بارگاه پروردگارش پر کشید. جسم خسته و نحیف او، با احترامی کم نظیر، بنابر وصیتش در مقبرة الشعرای تبریز به خاک سپرده شد که مدفن بسیاری از شاعران و هنرمندان آن دیار است. اما بدون شک، شعرهای او و آهنگ صدای گیرایش که همراه با موضوعات تغییر می کرد و شنونده را کاملاً دگرگون می ساخت و قیافه آرام او، همچنان در خاطر همه مردم این مرز و بوم، زنده و جاوید خواهد ماند.

 

دوشنبه 27/6/1396 - 9:32
تاریخ


🗓 تقویم روز 

 

 

 دوشنبه
۲۷ شهریور سال ۱۳۹۶ هجری خورشیدی
 ۲۷ ذی‌الحجه سال ۱۴۳۸ هجری قمری
 ۱۸ سپتامبر سال ۲۰۱۷ میلادی

📿 ذکر روز: ۱۰۰ مرتبه «یا قاضی الحاجات»

🗒 مناسبت‌ها:
 تصرف گرگان و مازندران توسط "طغرل سلجوقی"(432 ق)
 وفات "شیخ مصلح الدین سعدی شیرازی" شاعر و استاد بزرگ ادب فارسی (691 ق)
 ملاقات وزیر خارجه آمریکا با "صدام" چند روز قبل از حمله عراق به ایران (1359 ش)
 تأیید تصمیم شورای فرماندهی عراق برای لغو قرارداد 1975 توسط مجمع ملی عراق (1359 ش)
 عملیات کوچک شهید مدنی در غرب سوسنگرد توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی (1360 ش)
 انتشار پیام حضرت "امام خمینی" به مناسبت وقوع زلزله طبس (1357 ش)
درگذشت شاعر معاصر، استاد "محمدحسین بهجت تبریزی" معروف به "شهریار" (1367 ش)
 روز شعر و ادب فارسی (روز بزرگداشت استاد سید محمدحسین شهریار)
شروع به کار اولین ساعت "هسته‌ای" جهان در نیویورک (1957 م)
درگذشت "لئونارْدْ اولِر" ریاضی‌دان برجسته سوئیسی (1783 م)
مرگ "داگْ هامِرْ شولْدْ" دبیر کل پیشین سازمان ملل متحد در سانحه هوایی در کنگو (1961 م)
 کشف جسد عظیم‌الجثه "ماموت" در شمال سیبری (1797 م)
به تصویر درآمدن اولین فیلم کارتونی و ایجاد پدیده نوین هنر هفتم (1928 م)
ورود قوای انگلیسی به خاک سوریه در پایان جنگ جهانی اول (1918 م)
اشغال سرزمین منچوری در کشور چین توسط ارتش ژاپن (1931 م)
 روز ملی "شیلی"
 تأسیس سازمان سیا (1947 م)

دوشنبه 27/6/1396 - 9:29
اهل بیت

 قرآن کریم می فرماید: وَتَوَلَّى عَنْهُمْ وَقَالَ یَا أَسَفَى عَلَى یُوسُفَ وَابْیَضَّتْ عَیْنَاهُ مِنَ الْحُزْنِ فَهُوَ كَظِیمٌ ﴿یوسف/۸۴﴾ و از آنان روى گردانید و گفت اى دریغ بر یوسف و در حالى كه اندوه خود را فرو مى ‏خورد چشمانش از اندوه سپید شد. می دانیم حضرت یعقوب چندین سال عزادار و سوگوار یوسفش بود... همچنین می فرماید: لا یُحبُّ اللهُ الجَهْرَ بالسُّوء مِنَ الْقَولِ إِلاّ مَن ظُلِم.( سوره نساء، آیه 148.) خداوند متعال فریاد زدن به بدگویی را دوست ندارد، جز برای کسانی که مورد ستم قرار گرفته اند. در این آیه شریفه دو فراز وجود دارد؛ نخست می فرماید: لا یحبّ الله ... خداوند متعال بدگویی و افشای عیوب دیگران را دوست ندارد؛ جز کسانی که به حقوقشان تجاوز شده است و این گونه افراد استثنا شده اند. دوّم: الاّ مَن ظلم، این فراز هشداری است به همه ستمگران که خداوند متعال نه تنها به مظلومان اجازه فریاد و افشاگری داده، بلکه چنین فریادی محبوب الهی قرار گرفته است. همچنین در سوره حج آیه32 می فرماید: وَ مَنْ یُعَظِّمْ شَعائِرَ اللهِ فَاِنَّها مِنْ تَقَوَی الْقُلُوبِ. بی شک تعظیم و بزرگداشت شعائر الهی از دستورات اساسی دین اسلام است.(1) برپایی مراسم عزای حسینی از جمله شعائر الهی است... بنابراین، به طور عموم می توان استفاده نمود که هر زمان، یا در هر مکان، فعل یا عملی که یاد خدا و زمینه تقوا و رشد معنوی و روحی را فراهم آورد، در صورتی که در چهار چوب قوانین و دستورات اسلام قرار داشته باشد، جزو شعایر الهی به شمار می آید. نماز، روزه و ... هر کدام به نحوی از مصادیق شعایر الهی می باشند، بنابراین با توجّه به دلایلی که عزاداری ها را مشروع دانسته، به طور مسلّم مراسم عزا برای بندگان خاص خداوند که بحقّ، قرآن ناطق و حج مجسّم بودند و برای اعتلای کلمه توحید جان خود را قربانی ساختند، از بارزترین نشانه ها و شعایر است؛ زیرا در این مراسم جز فراگیری مسایل دین و یادآوری شهامتها و ایثارگریهای شهیدان بزرگ اسلام، سخن دیگر طرح نشده و سخن از دشمنی با دشمنان خدا و دوستی با دوستان خدا گفته می شود و همان گونه که قربانی در عید قربان از سنت های اسلامی و از شعایر به شمار می رود، یادآوری حزن آلود یاد قربانی کربلا و سایر قربانیانی که جان خود را در راه خدا قربانی نمودند از شعایر بزرگ الهی خواهد بود. با توجّه به مطالب گفته شده: چگونه می توان گفت برپایی مجالس برای کسانی که در راه خدا و گسترش دین او شهید شده و جانبازی نمودند از شعایر الهی به شمار نمی آید؟ آیا یادآوری ایثارگری و اخلاص شهدای کربلا دلهای عزادار را به سوی خداوند بزرگ رهنمون نمی سازد؟ بنابراین مسلمانان و موحدان وظیفه دارند که این شعایر را حفظ کنند. عزاداریها نیز در اقسام و صورت های مختلف هر یک به نحوی حافظ و نگهبان آن ارزش هاست.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
 (1) شعائر در لغت به معنای علامت آمده است، شعائر از شِعار یعنی علامت، و به معنای ندا نیز آمده است؛ و العید، شعاره من شعائر الاسلام. همچنین شعایر از شعیره به معنای علامت و اعلام حج و اعمال آن نیز آمده است.( اساس البلاغه زمخشری، ص 239، ماده شعر.) در مصداق شعایر بین علما اختلاف است: 1. برخی گفته اند شعایر، قربانی حج است که علامت گذاری شده باشد؛ 2. برخی دیگر عقیده دارند که شعایر، شامل تمام مناسک و اعمال حج است؛ 3. گروهی می گویند شعایر موضع و جایگاه اعمال و عبادات حج است؛ 4. و گروهی دیگر اعتقاد دارند شعایر به معنای نشانه های دین و طاعت خداوند بزرگ است.( عوائد الایام، نراقی، ص 31، عائده 2.) هر چند در روایات، شعایر به هر سه معنای اوّل تطبیق شده است، امّا عموم لفظ و معنای لغوی آن دلالت بر معنای چهارم دارد و آنچه در روایات بدان اشاره شده از مصادیق کامل شعایر الهی به شمار می آید. بنابراین مقصود از بزرگداشت شعایر الهی، بزرگداشت نشانه های دین و اطاعت خداوند و آیین ابراهیمی است که در اسلام تبلور پیدا نموده است و هر یک از مناسک حج علامت و مصداق کامل شعایر می باشد، چندان که در آیات قرآن، طواف، سعی بین صفا و مروه، رمی جمرات، قربانی و ... هر کدام علامت و نشانه ای است که انسان را به سوی تقوا و در نهایت توحید خالص و ناب رهنمون می شود. میان علامت های الهی و تقوای دلها رابطه خاصی وجود دارد، برخی از علمای شیعه و سنّی به عمومیّت و شمول شعایر اشاره کرده اند مثلا: صاحب جان هندی حنفی از علمای اهل سنت در ذیل آیه شریفه می نویسد: شعایر جمع شعیر به معنای علامت است و هر چه که از دیدن آن خدا به یاد آید، شعایر خداست و شعایر الله اختصاص به صفا و مروه ندارد چنان که در کتاب حجت الله البالغه از دهلوی نقل شده است: بزرگ ترین شعایر و نشانه های خدا چهار چیز است: قرآن، کعبه، پیامبر و نماز. در کتاب الطاف القدس نیز آمده است که: محبت شعایر اللّه عبارت است از محبت قرآن، پیامبر و کعبه؛ بلکه هر چیز که به خدا منتسب باشد، حتی اولیای خدا.( حجة البالغه، شاه ولی الله دهلوی، ص 69 به نقل از اصول الاربعه فی تردید الوهابیه، صاحب جان هندی حنفی، ص 30.)

دوشنبه 27/6/1396 - 4:39
ایرانگردی

 

مدیرعامل بانک پارسیان : در سایه دستاوردهای برجام، نظام بانکی کشور توانسته است اقدامات موثری در تأمین مالی در خارج کشور انجام دهد.

همزمان با هفدهمین سالگرد تاسیس بانک پارسیان، سومین مرکز داده بانک پارسیان با حضور استاندار سمنان، رئیس اتاق بازرگانی سمنان ، مدیرعامل بانک پارسیان ، عضو هیات مدیره ، معاون فناوری اطلاعات ، دیگر مدیران بانک پارسیان و شرکت های تابعه و مدیرعامل شرکت تامین خدمات سیستم های کاربردی کاسپین ؛ سومین مرکز داده بانک پارسیان در استان سمنان افتتاح شد. 
دراین نشست دکتر خباز، استاندار سمنان ضمن تشکر از خدمات بانک پارسیان، درخصوص این طرح گفت: انتخاب مرکز داده ها دراستان سمنان یک انتخاب کاملا حساب شده است و امیدوارم این اقدام به قوام و ماندگاری داده های مشتریان مردم کمک زیادی کند.  
دکترخباز درادامه سخنان خود یادآورشد: بانک های خصوصی نقش مهمی در اقتصاد کشور بر عهده دارند که  آثار و برکات آن را درجامعه مشاهده می کنیم که یکی ازبارزترین برکات آن فعالیت های  بانک پارسیان است که منشا خدمات ارزشمندی برای مردم شده است که باید صمیمانه از مدیرعامل و مجموعه همکارانشان دربانک پارسیان قدردانی کرد که تلاش های زیادی برای تحقق اقتصاد مقاومتی داشته اند.  
استاندارسمنان اظهارکرد: از بانک ها درخواست دارم که در رونق کسب و کار و راه اندازی واحدهای تولیدی به استان ما کمک کرده و به هرمیزان که درتوانشان باشد ما را درحل مشکلات واحدهای تولیدی به شکل برنامه ریزی درامور جاری و یا سرمایه های ساده یاری رسانند.  
رئیس اتاق بازرگانی سمنان: امنیت خاطر مشتریان درزیرسایه تاسیس مرکز داده بانک پارسیان 
جمعه ای رئیس اتاق بازرگانی سمنان نیز دراین نشست گفت: این اقدام بسیار ارزنده بانک پارسیان دردوران مدیریت دکتر پرویزیان و کلیه همکارانش جای تشکر زیادی دارد و این اقدامات علاوه بر اینکه امنیت مشتریان را تامین می کند بلکه آرامش خاطر بیشتری برای مدیران ایجاد کرده است که به تبع آن بانک مرکزی و سیستم بانکی هم متاثراز این امنیت خاطر هستند.  
مدیرعامل بانک پارسیان: همخوانی سومین مرکز داده بانک پارسیان با استاندارهای روزدنیا  
مدیرعامل بانک پارسیان در تاسیس سومین مرکز داده بانک پارسیان گفت: این مرکز نقش نگه داری داده های مشتریان بانک درسراسر کشور را برعهده دارد و درصورتی که سایت اول و دوم پارسیان دچار اختلال شود سایت به صورت مرکزی عمل می کند و کل داده های مربوط به مشتریان را ذخیره می کند که این امر برای امنیت سپرده گذاران با سرمایه گذاری به میزان 200میلیارد ریال انجام شده و این تاسیس به منزله کارخانه نگهداری داده هاست که برای محصولات مختلف استفاده می شود و همانند کارگاه نیازمند همان زیرساخت هایی که برای واحد تولیدی نیاز است مانند سیستم برق ، گاز، خنک کننده نیز در این مرکز فراهم شده است و به طور کل معماری آن به گونه ای است که با استاندارد های به روزدنیا همخوانی دارد .  
دکتر کوروش پرویزیان درادامه افزود: تاسیس سومین مرکز داده بانک پارسیان به عنوان ظرفیت اضافه ایست که برای‌ شهر سمنان برای موارد خاص حتی امکان ارائه سرویس به سایر مناطق را داراست بنابراین اگر نیازی بود باتوجه به اینکه استان سمنان از لحاظ فناوری اطلاعات دردرجه بالای استان های کشور است و ازمراکز پایلوت محسوب می شود؛ همکاران با ظرافت و دقت بالایی تلاش کردند که تمام امکانات مربوط به یک پایکاه مدرن را دراینجا فراهم کنند و همچنین آمادگی ارائه خدمات بیشتر نیز دراین مرکز فراهم شده است .او اظهارکرد : حوزه فناوری اطلاعات بانک پارسیان جزء اولین و مدرن ترین شبکه های پرداخت الکترونیک بوده  و اولین پوزها را بانک پارسیان ارائه کرده است که  اکنون بالغ بر یک میلیون پوز  شرکت تجارت الکترونیک پارسیان در حال ارایه خدمت به اصناف است. خوشبختانه بانک پارسیان و دیگر بانک ها که به لحاظ نظام پرداخت الکترونیک همکاری زیادی کردند و ازسوی دیگر غالب پرداخت های مردم درسیستم الکترونیک است و امید می رود بعد از کار بزرگ دولت بعداز برجام و لغو تحریم ها شرایط به گونه ای فراهم شود که سیستم های پرداخت های داخلی با سیستم های پرداخت بین المللی همکاری داشته باشند تا صاحبان کسب وکار و بازرگانان، اساتید دانشگاه و دانشجویان بتوانند از کارت های الکترونیکی درخارج از کشور بهره مند شوند.
دکتر پرویزیان: در سایه دستاوردهای برجام ، نظام بانکی کشور توانسته است اقدامات موثری در تأمین مالی از خارج کشور انجام دهد
دکتر پرویزیان با حضور در جلسه ستاد تسهیل کسب و کار استان سمنان در جمع صاحبان کسب و کار استان به تشریح اقدامات صورت گرفته در شبکه بانکی کشور پرداخته و اعلام کرد: در سایه دستاوردهای برجام نظام بانکی کشور توانسته است اقدامات موثری در تأمین مالی از خارج کشور انجام دهد.
وی همچنین خوش حسابی بانک های إیرانی در نظام بانکداری بین المللی را یکی از اصلی ترین عوامل در توسعه همکاری های بین المللی دانست و ابراز امیدواری کرد همگام با اقدامات مؤثر دولت زمینه همکاری بیشتر بانک های خارجی در کشور، فراهم گردد
دکتر پرویزیان در ادامه سفر خود به استان در اتاق بازرگانی، صنایع و کشاورزی استان حضور یافته  و با اقای جمعه ای، رئیس اتاق استان در زمینه توسعه فعالیت های مشترک تبادل نظر کردند.همچنین اقای خسروانی به تشریح اقدامات بانک در توسعه بانکداری شرکتی پرداخته و اعلام امادگی کرد بانک پارسیان در زمینه فعالیت های ارزی و اعتبار اسنادی و خرید دین با فعالین اقتصادی استان همکاری های خود را توسعه دهد.

يکشنبه 26/6/1396 - 17:50
ایرانگردی

 

 

معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران از اجرای 18 عنوان برنامه آموزشی، فرهنگی و حمایتی از مدارس در آستانه مهرماه در مدارس پایتخت خبر داد و گفت: ویژه برنامه های استقبال از  مهر 96 با عنوان «باز باران» در قالب جشنواره کودک، مسابقات فرهنگی و تفریحی، کارگاه و اردوهای آموزشی، فعالیت های ورزشی و ... به همت اداره کل آموزش و مشارکت های اجتماعی شهرداری تهران برگزار می شود.

به گزارش روابط عمومی معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، مجتبی عبدالهی آﻏﺎز ﺳﺎل ﺗﺤﺼﯿﻠﯽ ﺑﺎ ﺷﺮوع ﻣﻬﺮﻣﺎه را ﺗﺠﻠﯽ ﻋﻠﻢ آﻣﻮزی، ﺑﺎﻟﻨﺪﮔﯽکودکان، نوجوان و ﺟﻮانان، ﻣﺒﺎرزه ﺑﺎ ﺟﻬﻞ و ﭘﯽرﯾﺰی ﺑﻨﯿﺎدﻫﺎی ﻣﺴﺘﺤﮑﻢ اﺳﺘﻘﻼل ﻓﺮﻫﻨﮕﯽ ﻧﻈﺎم ﺟﻤﻬﻮری اﺳﻼﻣﯽ اﯾﺮان دانست و افزود: ﻣﺪﯾﺮﯾﺖ و ﺑﺮﻧﺎﻣﻪ رﯾﺰی ﺑﺮای ﺣﻀﻮر ﻓﻌﺎﻻﻧﻪ، مسئولانه و ﺑﺎ ﻧﺸﺎط داﻧﺶ آﻣﻮزان، دانشجویان، ﻣﻌﻠﻤﺎن و اساتید در آغاز سال تحصیلی جدید اﻣﺮی ﺧﻄﯿﺮ ﺑﻮده و ﻧﻘش ﺑﺴﯿﺎر ﺣﺴﺎسی دارد که از این رو معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری  تهران در جهت تحقق مصوبه"مهر قلم" شورای اسلامی شهر تهران دستورالعمل ویژه برنامه های استقبال از مهر 1396 «باز باران» را تدوین و ابلاغ نموده است.

وی به ویژه برنامه های شهردای تهران به مناسبت بازگشایی مدارس اشاره کرد و گفت: اقدامات شهرداری تهران در حوزه فرهنگی و اجتماعی در سه محور شامل، تأمین امكانات بهداشتی در مراكز تحصیلی آموزشی، شامل بهبود وضعیت دانش آموزان و دانشجویان و آموزش سلامت جسمی، روانی اجتماعی محیطی به آنان، اقدامات ورزشی شامل تهیه و تأمین امكانات و تجهیزات ورزشی جهت مراكز تحصیلی و آموزشی، همکاری در برگزاری مسابقات و جشنواره‌‌های ورزشی و همکاری با آموزش و پرورش در توسعه ورزش همگانی است.

عبدالهی با اشاره به امور فرهنگی و اجتماعی طرح استقبال از مهر گفت: در این حوزه هماهنگی و همکاری در برگزاری جشن مهر در مراکز تحصیلی و آموزشی، همکاری در تجهیز کتابخانه‌های مراکز آموزشی، همکاری در تجهیز، بهسازی و زیباسازی نمازخانه‌های مراکز تحصیلی و آموزشی، ارائه برنامه‌های آموزشی و ترویجی با رویکرد آگاهی به حقوق و تکالیف شهروندی و همکاری در کاهش آسیب‌های اجتماعی مراکز تحصیلی و آموزشی صورت می گیرد.

18 عنوان برنامه از بیستم شهریور لغایت بیست و پنجم مهرماه سال جاری در مدارس شهر تهران برگزار می شود.

 

توزیع سبدهای فرهنگی و لوازم التحریر در بین دانش آموزان بی بضاعت

وی با اشاره به اجرای طرح تبلیغی نسیم بهشت گفت: مبلغین و مشاورین مذهبی جهت پاسخگویی به سوالات شرعی و شبهات دینی دانش آموزان از اول تا 25 مهر ماه در 132 مدرسه دخترانه و پسرانه پایتخت حضور می یابند.

معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران از تهیه و توزیع بسته های آموزشی خبر داد و گفت: کتابچه و بروشور آموزشی با موضوع استفاده از سرویس مدرسه، اقلام آموزشی سلامت محور، تهیه لوح فشرده، بروشور، کتابچه و ... با موضوع سلامت و سبد فرهنگی برای معلمان و مدیران در تمامی مدارس تحت پوشش طرح استقبال از مهر توزیع می شود.

وی با اشاره به طرح حمایت از محرومین و نیازمندان اعلام کرد: سبدهای فرهنگی و لوازم التحریر  در 50 مدرسه هر منطقه در اختیار دانش آموزان بی بضاعت قرار می گیرد.

 

جشن آغاز سال تحصیلی و استقبال از سال اولی ها در مدارس

معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران برگزاری آیین آغاز سال تحصیلی جدید را از دیگر برنامه ها عنوان و خاطرنشان کرد:  جشن آغاز سال تحصیلی در مدارس هیأت امنایی مدیریت شهری، کمک به برگزاری آیین بازگشایی حوزه‌های علمیه و دانشگاه‌ها و جشن بازگشایی مدارس با حضور شهرداران مناطق، معاونین و مدیران برگزار می شود.

وی ادامه داد: همچنین آیین استقبال از سال اولی ها نیز با اهدای گل در لحظه ورود دانش آموزان به مدرسه و برگزاری جشن سال اولی‌ها با شرکت اولیای آنان در مدارس با هماهنگی مدیران مدارس اجرا می شود.

عبدالهی از برپایی اردوهای آموزشی ویژه دانش آموزان خبر داد و گفت: بازدید از مراکز فرآموز، آشنایی با مشاغل و حرف  ویژه دانش آموزان  مناطق به منظور توسعه و ترویج کارآفرینی در زنگ کارآفرینی  از جمله برنامه های این اردوهاست.

وی افزود: همچنین در این طرح دانش آموزان ضمن بازدید از مدرسه تعاونی راه رشد با مفاهیمی چون کسب و کار، تعاونی و کارگروهی آشنا می شوند.

معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران با اشاره به برگزاری دوره ها و کارگاه های آموزشی مختلف اظهارداشت: کارگاه آموزشی تعاون و کارگروهی  به دانش آموزان دوره دبیرستانی برای انتخاب شغل و پایدارسازی اشتغال کمک می کند.

وی از برگزاری 220 کارگاه های آموزشی با موضوع مهارت های زندگی به منظور آموزش مهارت حل مساله، مهارت نه گفتن و ... در مدارس سطح محلات شهر تهران خبر داد و افزود: کارگاه های آموزشی اخلاق شهروندی از منظر گفتمان دینی و دوره های آموزشی با سرفصلهای سلامت محور از جمله موضوع مهارتهای زندگی و ... نیز برپا می شود.

عبدالهی از برپایی نمایشگاه دست آوردهای کارآفرینان و نوآوران حوزه دانشجویی و دانش آموزان خبر داد و گفت: از ظرفیت تولیدکنندگان داخلی با هدف ارائه محصولات مورد نیاز دانش آموزان و دانشجویان و حمایت از تولید و اشتغال استفاده می شود.

 

برپایی مسابقات فرهنگی و تفریحی در مدارس

وی افزود: همچنین جشنواره کودک و ایجاد غرفه های ویژه کودکان برگزاری مسابقات تفریحی- ورزشی با همکاری مدارس برپا می شود.

معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران از برپایی مسابقات فرهنگی و تفریحی در مدارس خبر داد و گفت: مسابقه «در سنگر مدارس» با موضوع دفاع مقدس در قالب شعر، مقاله، داستان و... برگزار و غرفه های ویژه کودکان برگزاری مسابقات تفریحی- ورزشی با همکاری مدارس برپا می شود.

وی با اشاره به برگزاری فعالیت های ورزشی گفت: راه اندازی ایستگاه های فعالیت بدنی در مدارس با عنوان زنگ تحرک بیشتر، اجاره سانس اماکن ورزشی به مدارس با تخفیف ویژه، برگزاری کلاس های آموزشی ویژه دانش آموزان با 50 درصد تخفیف)، اجرای طرح آموزش شنای کودکان سوم ابتدایی با همکاری مدارس، پیاده روی و دوچرخه سواری با همکاری مدارس اجرا می شود.

 

اجرای نمایش های میدانی با موضوع سلامت در مدارس منتخب

به گفته عبدالهی، اجرای نمایشهای میدانی باموضوعات مرتبط با سلامت در سطح مدارس منتخب، برگزاری تئاتر شمسه با موضوع فرهنگ شهروندی، سلامت و تندرستی، تجهیز کتابخانه های مدارس (در هر منطقه 10 کتابخانه در هر مقطع تحصیلی)، اجرای برنامه ترمه و ترنج دخترانه و مادرانه، توسعه و تکمیل نقاشی های دیواری و نصب پلاکارد های فرهنگی با موضوع علم و دانش، رفع نواقص ظاهری و زیبا سازی نمای بیرونی و فضای حیاط مدارس، تخصیص فضای تبلیغات محیطی اعم از تابلوهای پرتابل، تلویزیون‌های شهری، عرشه‌ پل‌ها برای اطلاع رسانی طرح باز باران و نصب بنر های خوش آمدگویی بر سردرب مدارس منطقه و درمعابر منتهی به مدارس از دیگر برنامه های اجرایی استقبال از مهر به شمار می رود.

وی تاکید کرد: طرح استقبال از مهر با هدف اعمال مدیریت یکپارچه و هماهنگ و انجام اقدامات متعدد برای سهولت در دسترسی حدود 2میلیون دانش‌آموز و دانشجو به مراکز آموزشی، کمک به ارتقای سطح خدمات آموزشی، فرهنگی، اجتماعی، ورزشی و بهداشتی به دانش‌آموزان و دانشجویان و کمک به تجهیز، بهسازی و نوسازی، ایمن سازی و بازسازی محیط‌های آموزشی در سطح کلانشهر تهران در دستور کار شهرداری تهران قرار دارد.

معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران ، هماهنگی و همکاری در جهت برگزاری جشن مهر در مراکز تحصیلی و آموزشی، ارائه برنامه‌های آموزشی و ترویجی با رویکرد افزایش مهارت‌های زندگی شهری و آگاهی به حقوق و تکالیف شهروندی و همکاری و مشارکت در ارائه خدمات به قشرهای در معرض آسیب و آسیب‌دیده در مراکز تحصیلی و آموزشی را  از دیگر اهداف طرح استقبال از مهر برشمرد.

عبدالهی با اشاره به افزایش سطح همکاری و تعاملات میان بخشی دستگاه‌های مختلف مرتبط با مدیریت شهری در زمینه مسایل آموزشی و مراکز تحصیلی و آموزشی افزود:  شهرداری و آموزش و پرورش و وزارتین علوم و تحقیقات و فناوری و بهداشت درمان و آموزش پزشکی و سایر دستگاه‌های ذیربط به منظور آموزش حقوق و تکالیف شهروندی به دانش‌آموزان، دانشجویان، فرهنگیان و اساتید همکاری می کنند.

يکشنبه 26/6/1396 - 16:33
ایرانگردی

 

 

 


شهردار منطقه 22 از ادامه اجرای عملیات رسیدگی و نگهداشت شهر در بوستان ها و پارکهای منطقه ای و فرامنطقه ای سطح منطقه خبر داد.

 


به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 22، مولایی شهردار منطقه با اشاره به بکارگیری استفاده از تمامی ظرفیتها برای ارتقای سطح نگهداشت در طرح استقبال از مهر 96 در این خصوص گفت: با هدف بهسازی عرصه فضای سبز منطقه در کلیه پارکها و بوستان ها با تلاش کلیه همکاران در واحد امور شهری و فضای سبز منطقه عملیات رسیدگی و احیای درختان بوستان ها از جمله ترمیم تشتک درختان، آبیاری، شخم زنی، خشکه زنی، پوشال كشی سطح عرصه، چمن زنی و حاشیه زنی و قیم گذاری در بوستان های منطقه ای و فرامنطقه ای سطح منطقه در حال انجام است.

 


وی افزود: در این راستا عملیات شخم زنی 58 هكتار و تشتك زنی بیش از 6 هزار و 500 اصله از درختان، پوشال كشی 36 هکتار فاز شرقی چیتگر به منظور نفوذ آب و هوا به داخل بافت خاک و دسترسی بیشتر گیاه به آب و همچنین از بین رفتن آفات خاکزی و خشکه زنی 16 هزار و500 اصله از درختان فاز شرقی با هدف زیبا سازی منظر جنگلی، جلوگیری از حریق و کمک به جوانسازی درختان، جمع آوری سر شاخه های خشک از درختان عرصه فضای سبز فاز شرقی بوستان جنگلی چیتگر، چمن زنی و حاشیه زنی بیش از 8 هزار و 400 متر مربع در فاز غربی و پوشال كشی 15 هکتار آن به منظور ارتقاء زیبایی منظر جنگلی، حذف پاجوش و تنه جوش 200 اصله از درختان بوستان جوانمردان، آبیاری بیش از 20 هزار اصله از درختان عرصه جنگل وردآورد، تشتک زنی 458 اصله از درختان سطح عرصه جنگل وردآورد و ... انجام شده است.

 


شهردار منطقه 22 همچنین یادآور شد: در این راستا به منظور ایجاد سرگرمی و پرنمودن اوقات فراغت كودكان به همت عوامل توسعه فضای سبز احداث مجموعه بازی کودکان در فاز غربی بوستان جنگلی چیتگر و مجموعه بازی کودکان در بوستان رز، تعمیر لوازم  بازی كودكان در بوستان جوانمردان، تعویض كفپوش زمین بازی كودكان در بوستان بهار و بوستان کودک در حال انجام و به منظور بهبودی وضعیت رفاهی شهروندان نسبت به نوسازی آلاچیق های سطح عرصه فاز غربی بوستان چیتگر نیز عملیاتی صورت گرفته است.

 

يکشنبه 26/6/1396 - 16:25
ایرانگردی

 

شهردار منطقه 10 در آستانه فصل بازگشایی مدارس و اجرای طرح استقبال از مهر از برگزاری برنامه های فرهنگی و هنری و توزیع کیسه های بازیافت و مخازن مخصوص جداسازی کاغذ در مدارس خبر داد.

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 10، عباس بابازاده ضمن اعلام این خبر با اشاره به تمهیدات منطقه برای نهادینه سازی فرهنگ و آموزش تفکیک زباله از مبدا در بین دانش آموزان گفت: جداسازی زباله‌های خشک و تر و برگشت آن‌ها در چرخه‌ بازیافت نقش موثری در حفظ محیط زیست و کمک به اقتصاد کشور دارد بر همین اساس اولین گام در راستای اجرای این طرح آموزش و اطلاع‌رسانی به شهروندان در تمام سطوح به ویژه مراکز آموزشی و مدارس است.

وی فراهم سازی زمینه‌ مشارکت و همکاری شهروندان در اجرای بهینه‌ طرح را مهم برشمرد و افزود: تأمین و تحویل مخازن مخصوص جداسازی پسماند خشک به مدارس، تحویل کیسه های آبی رنگ بازیافت به مدارس، تکمیل ناوگان جمع آوری پسماند و خدمات دهی به مدارس و برگزاری کارگاه های آموزشی با محوریت تفکیک پسماند از مبدأ از جمله فعالیت های پیش بینی شده در طرح استقبال از مهر است.

شهردار منطقه با اشاره به تبلیغات محیطی و اطلاع رسانی بهینه به شهروندان یادآور شد: اعمال سیاست های تشویقی در قالب برگزاری مسابقات و اهدا جوایز، اجرای ویژه برنامه زنگ مهر بازیافت، توزیع کتب آموزشی، جمع آوری داروهای تاریخ مصرف گذشته، آموزش بهترین ها از دور ریختنی ها و ...  از دیگر برنامه های منطقه در طرح استقبال از مهر است.  

يکشنبه 26/6/1396 - 16:20
ایرانگردی

 

همزمان با ماه محرم برنامه های آموزشی بازیافت و تفکیک پسماند در اماکن مذهبی منطقه 19 ویژه نمازگزاران و عزاداران تدارک دید ه شده است.

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 19، مهرداد زنگنه فر معاون خدمات شهری و محیط زیست منطقه با اشاره به اهمیت جلب مشارکت شهروندان در امر تفکیک پسماند گفت: همزمان با فرارسیدن ماه محرم و افزایش توزیع نذورات در اماکن مذهبی کارشناسان محیط زیست با حضور در این اماکن به آموزش نحوه تفکیک پسماندها و اهمیت این موضوع می پردازند .

وی ادامه داد : در همین راستا پیش بینی می شود طی این ایام در بیش از 50 مسجد پر تردد سطح منطقه، 60 مخزن ویژه پسماند  و کیسه های زباله توزیع  شود.

 زنگنه فر  به برپایی ایستگاه های صلواتی در معابر منطقه اشاره کرد و افزود : به منظور ساماندهی ظروف یکبار مصرف در مقابل این ایستگاه ها، بیش از 30 مخزن با هدف تفکیک پسماند توزیع خواهد شد .

معاون شهردار خاطر نشان کرد : کارشناسان بازیافت با حضور در مساجد به بیش از 300 نمازگزار درخصوص مضرات استفاده از ظروف یکبار مصرف و جایگزینی آن با ظروف یکبار مصرف گیاهی و تجزیه پذیر آموزش خواهند داد.

همچنین آموزش هایی ویژه خادمین به منظور جمع آوری و تفکیک زباله تر از خشک  به همراه توزیع اقلام تشویقی پیش بینی شده است .

این مسئول به آموزش دیگر گروه های هدف در این ایام تاکید کرد و افزود:  تفکیک پسماند در مدارس، سرای محلات، پایگاه های بسیج و سایر اماکن با هدف ترویج استفاده از ظروف گیاهی توسط کارشناسان آموزش داده می شود.

يکشنبه 26/6/1396 - 16:14
ایرانگردی


مدارس شمال تهران با اجرای طرح حمایت از مدارس، آماده آغاز سال تحصیلی جدید و حضور دانش آموزان می شوند.
به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه یک، سعید کارگران معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری منطقه یک با اعلام خبر فوق اظهار داشت : هدف از اجرای طرح حمایت از مدارس و کمیته اجرایی آن ، آموزش حقوق و تکالیف شهروندی محصلین و کمک به ارتقای هر چه بهتر سطح خدمات فرهنگی ، ورزشی ، آموزشی ، فرهنگی، اجتماعی و بهداشتی به دانش آموزان است.
کارگران تصریح کرد: کمیته اجرایی جهت بررسی طرح حمایت از مدارس در سه بخش فعالیت تجهیزی ، عمرانی و برنامه ای مشخص شده است و بیش از 54 مدرسه شمال تهران در این طرح قرار گرفته اند و این اقدامات تا پایان شهریور ماه سال جاری و زمان بازگشایی مدارس به اتمام خواهد رسید.
معاون شهردار منطقه یک بخش تجهیزی را شامل تجهیز نمازخانه ها ، تهیه تجهیزات و لوازم ورزشی مورد نیاز مدارس و اماکن ورزشی ، خط کشی زمین های ورزشی ، تجهیز اتاق بهداشت مدارس ، هوشمندسازی مدارس، تعمیرات میز و نیمکت و... دانست .
وی افزود: تعمیرات نمازخانه ها ، سرویس‌های بهداشتی مدارس ، اتصال به شبکه فاضلاب شهری ، استفاده از انرژی های جدید جایگزین همانند سلول های خورشیدی ، آسفالت مدارس و... در بخش عمرانی خدمات قرار دارند

يکشنبه 26/6/1396 - 16:8
ایرانگردی

 

 

شهردارمنطقه 12 حمایت از مدارس سطح محدوده ی این منطقه را از اولویت های مدیریت شهری قلب طهران خواند.

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 12 تهران، مهندس پیمان حسین محسنی شهردار این منطقه گفت: در راستای سیاستهای شهرداری تهران و منویات شهردار محترم پایتخت ، حمایت از مدارس از اولویت های مدیریت شهری در چهارچوب تفاهم نامه با آموزش و پرورش است.

وی افزود: نقش آموزش پرورش برهیچکس پوشیده نیست و حمایت از مدارس در پرورش نسل آینده ، رفتارسازی و در نهایت پیشبرد اهداف نظام جمهوری اسلامی ایران بسیار مهم است.

شهردار منطقه 12 با اشاره به اینکه در همین راستا تجهیز مدارس ، ایمن سازی ، ساماندهی سرویسهای دانش آموزان و همچنین ارائه محصولات فرهنگی در آغاز سال جدید تحصیلی از اقدامات اصلی این منطقه در طرح استقبال از مهر خواهد بود ، گفت: نوسازی تابلوهای هدایت مسیر ،  پاکسازی و شستشوی نمای مدارس ، ترمیم وسایل ورزشی ، رنگ آمیزی درب ، نما و المان های مدارس ، ترمیم فضای سبز داخل مدارس و محوطه بیرونی آن و ... از دیگر برنامه های شهرداری منطقه 12 در طرح استقبال از مهر است که در دوره ی جدید مدیریت این منطقه با جدیت پیگیری می شود.

يکشنبه 26/6/1396 - 16:4
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته