• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 2939
تعداد نظرات : 639
زمان آخرین مطلب : 3465روز قبل
تغذیه و تناسب اندام
شکلات؛ هوس یا یک غذای سالم؟!

شکلاتی که این قدر دوست داریم، محصولی از درخت کاکائو است که از لوبیاها یا دانه های کاکائو به دست می آید.
به طور طبیعی تلخ و بد مزه است. در ابتدا دانه ها را چند روزی تخمیر کرده و سپس برای نگهداری، خشک می کنند و در انتها آن ها را بو می دهند، با بو دادن آن ها عطر آن آزاد شده و دانه های کاکائو از داخل پوسته خارج می شوند. برای مصارف صنعتی آن ها را روغن زده و وارد خط های تولیدی می کنند.
رنگ تیره ی کاکائو به علت فلاونوئیدهای آن است که به آن خاصیت آنتی اکسیدانی قوی ای می دهد، البته با فرایندهای صنعتی که روی آن انجام می شود خاصیت آنتی اکسیدانی آن کمتر می شود، به طوری که با کم رنگ شدن آن این خاصیت نیز کمتر می شود.
در هر حال شکلات تلخ(Dark) بیشترین خاصیت آنتی اکسیدانی را داشته و هر چه درجه ی تلخی آن بیشتر باشد، این ویژگی قوی تر است.

.:. تحقیقات چه می گویند؟
مطالعات زیادی در مورد کاکائو انجام شده است. به نظر می رسد فلاونوئید موجود در کاکائو منجر به افزایش HDL و کاهشLDL و مهار تجمع بی موقع پلاکت ها در خون شده و در نهایت از بیماری های قلبی عروقی و سکته ممانعت می کند.

.:. حالا بالاخره شکلات بخوریم یا نخوریم؟
جواب این سوال بسته به کیفیت کاکائو و مقدار مصرف ما دارد؛ درست مانند سایر غذاهای صنعتی و فرایند شده!
با یک دید مثبت، کاکائوی تلخ به علت خاصیت آنتی اکسیدانی قوی ای که دارد برای سلامتی بسیار مفید است و در یک دید منفی کاکائو یک غذای بسیار پرکالری است که باعث افزایش وزن می شود و این اضافه وزن خود برای سلامتی خطرساز است و خواص مفید کاکائو را از بین می برد!

ولی با رعایت نکات زیر می توانیم هم از خوردن آن لذت ببریم و هم از اضافه وزن در امان باشیم:

* خوردن تکه های کوچک کاکائو
* انتخاب شکلات تلخ و محصولات شکلاتی ای که کمتر فرایند شده به جای شیر کاکائو و شکلات های فرآوری شده که اغلب شیرین و چرب هستند.
* مصرف محصولاتی که فقط یک طعم کمی از آن را دارند، نه محصولاتی با غلظت فراوان تا از مهار جذب کلسیم موجود در مواد غذایی حاوی آن در امان باشیم.
* در صورت امکان استفاده از محصولاتی از آن که چربی کمتری داشته و در عوض مخلوط با میوه ها یا دانه ها هستند.
راستی فراموش نکنیم شکلات سفید خاصیت آنتی اکسیدانی نداشته و مملو از شکر است و مهم تر این که اگر کاکائو می خوریم با خوردن سایر منابع فلاونوئیدها از جمله توت فرنگی، اسفناج، انگور و انواع توت ها که مملو از رنگدانه هستند و طعم خوبی هم دارند، تعادل برنامه ی غذایی مان را نیز حفظ کنیم.

دوشنبه 26/2/1390 - 15:37
مد و لباس
توصیه هایی به قدبلندها

 

این توصیه‌ها را می‌توان به طور کلی به تمام افراد قد بلند داشت؛ چه زن؛ چه مرد اما مهم این است که بدانید شما با این توصیه‌ها کوتاه نمی‌شوید اما کوتاه‌تر و مهم‌تر از آن متناسب به نظر می‌رسید.

۱- خانم‌های قد بلند می‌توانند از کمربندهایی که عرض بیشتری دارند استفاده کنند.

۲- چه زن قد بلندی باشید و چه مرد قد بلندی به شما توصیه می‌کنیم تا لباس‌هایی با خط‌های افقی را به عمودی ترجیح بدهید مخصوصا اگر کمی از حد معمول لاغر‌تر هستید چرا که خط‌های عمودی شما را لاغر‌تر و در عین حال بلندتر نشان می‌دهند.

۳- اگر خانم هستید سعی کنید لباس‌های دو تکه بپوشید. یعنی بلوز و شلوار یا بلوز و دامن یا حتی مانتوهایی که یا دو قسمت جدا از همدیگر دارند یا مدلی دارند که به نظر می‌رسند قسمت بالایی از قسمت پایینی جدا شده است.

۴- سعی کنید لباسی که برای بالا تنه خود انتخاب کرده‌اید رنگ متفاوتی با لباسی که برای پایین‌تنه خود انتخاب می‌کنید؛ داشته باشد و از پوشیدن لباس‌های یکرنگ خودداری کنید چون این نوع پوشش قد شما را بلندتر هم نشان خواهد داد در حالی که شکست رنگ یا همان تفاوت رنگ لباس شما باعث می‌شود تا شما کوتاه‌تر به نظر برسید.

۵- شلوارهایتان را تا بزنید. شاید تعجب کنید اما اگر به جای اینکه لبه شلوارتان روی زمین بکشد آن را تا بزنید آن هم رو به بیرون تا باز هم قد شما کوتاه‌تر به نظر برسد. حتی پوشیدن شلوارهایی که کمی از حد عادی کوتاه‌ترند به شما توصیه می‌شود؛ البته منظورمان کمی کوتاه‌تر است چیزی حدود یک سانتی‌متر بالای کفش.

۶- تا زدن آستین بلوز و لباس بالا تنه هم می‌تواند مفید باشد. هر چند به افراد قد بلند بلوزهای آستین کوتاه بیشتر پیشنهاد می‌شود تا آستین بلند.

دوشنبه 26/2/1390 - 15:36
آرایشی و زیبایی
كرمی مخصوص برای تقویت مژه ها !

 

این كرم برای تقویت و پرپشت شدن مژه ها ی شما كه باعث زیبایی چشم هایتان میشوند بسیار مفید است آن را هر شب قبل از خواب روی مژه ها بمالید... برای شما که مژه هایتان به هر دلیلی کم پشت و یا سست شده اند کرم ویژه ای را معرفی می کنیم که استفاده ی مرتب از آن می تواند در جهت تقویت آنها به شما کمک کند.

به این ترتیب که:
20 گرم وازلین سفید خالص را به كمك حرارت ذوب كنید. سپس 5 گرم روغن كرچك ، یك گرم شیره پوست سبز گردو و یك قطره اسانس لاواندا را ضمن هم زدن اضافه كنید و بعد بگذارید سرد شود. این كرم را برای تقویت مژه ها كه باعث زیبایی چشم هایتان میشود هر شب قبل از خواب روی مژه ها بمالید.
در این مدت که بهتر است بین سه تا چهار هفته باشد از ریملهایی که واتر پروف یا ضد آب بوده و به سختی از مژه ها پاک میشوند استفاده نکنید و تنها از یک ریمل معمولی هنگام آرایش استفاده کنید.
 

دوشنبه 26/2/1390 - 15:36
تزیینات و دکوراسیون
7 نکته درباره چیدمان اتاق کودک

1) پیش از دکور کردن اتاق کودک, بهتر است به چند سوال پاسخ دهید. برای مثال اینکه قرار است اتاق برای چه کسی و در چه سنی دکور شود؟ روحیه صاحب اتاق چگونه است؟ و بلاخری اینکه چه سبکی مناسب و هماهنگ با سلیقه اوست؟

2) اتاقی آرام وروشن, حال و هوایی خاطره ساز, دکوری متناسب با نیازها و فعالیت های کودکان, عناصری مناسب برای خلق فضایی بی عیب و نقص و هماهنگ با حال و هوای کودکان هستند.

3) اتاق خواب برای کودکان تنها جایی برای خوابیدن نیست بلکه حکم قلمروی استثنایی را دارد که انجام هر نوع فعالیتی در آن امکان پذیر است. پس باید طوری آن را دکور کنید که خلاقیت او را برانگیزد و او را به بازی کردن تشویق کند.

4) از گذاشتن هرگونه وسایل نوک تیز, در اتاق کودک اجتناب کنید چرا که ممکن است موجب ایجاد حادثه شود.

5) نور اتاق کودک باید ملایم و غیر مستقیم باشد. برای این کار می‌توانید از انواع نورهای بازتابی و یا پخش شونده استفاده کنید تا چشم کودک آزرده نشود. یادتان باشد که در مکانی که اختصاص به فعالیت های کودک دارد نوری جداگانه تعبیه کنید. از نورهای تزئینی هم در دکور اتاق کودک بهره ببرید. می‌توانید انواع چراغ های تزئینی ریز را در جایی از اتاق قرار دهید تا فضایی را برای سرگرمی و تفریح کودکان اختصاص داده باشید.

6) در مورد پوشش پنجره ای اتاق کودکان, کرکره ها گزینه های ساده و مناسبی هستند به این دلیل که چین دار و دست و پا گیر نیستند و هم تنظیم نور و جریان هوا به وسیله آنها به سهولت امکان پذیر است.

7) برای انتخاب پوشش دیوارها بهتر است که ایده و سلیقه کودک را در نظر داشته باشید چرا که بچه ها بیشتر فعالیت هایشان را در اتاقشان انجام می‌دهند. بهتر است برای رنگ آمیزی دیواره ها رنگی را که مورد علاقه کودک است به کار ببرید.

دوشنبه 26/2/1390 - 15:35
موفقیت و مدیریت
یک دقیقه

برای اینکه بتوانیم بر وقت خود بهتر مدیریت کنیم، می بایست ارزش وقت خود را درک نماییم. درک ارزش وقت، مهمترین گام در راه بهبود مدیریت وقت است. قدم نخستینی است که اگر درست برداشته شود آگاهی برای رسیدن به مقصد را در طول مسیر به فرد می دهد.
غفلت از ارزش زمان است که باعث می شود فرد به آفات وقت خود توجه نکند، در پی تقسیم اوقات خود و برنامه ریزی در زندگی نبوده و مصمم از استفاده بهتر از وقتش نباشد. تقسیم اوقات گام مهمی برای تنظیم برنامه روزانه به حساب می آید. اکثر کسانی که نمی توانند مدیریت موفقی بر وقت خود داشته باشند، در حقیقت قادر به تقسیم اوقات خود نیستند. شناخت و برنامه ریزی برای دقایق زندگی هنری است که هرکس به آن دسترسی پیدا نمی کند. برای دستیابی به این هنر باید بر دقایق متمرکز شد و به این روش عمل کرد که:

۱ ) هر روز صبح یک دقیقه وقت برای خودتان کنار بگذارید، بنشینید و فکر کنید.
۲) یک دقیقه وقت بگذارید و کار کوچکی برای ارج نهادن به خود انجام دهید.
۳) یک دقیقه وقت بگذارید و بر آن شوید که امروز را از افسوس های گذشته و دلواپسی های آینده پاک کنید.
۴) یک دقیقه وقت بگذارید و فکر کنید یک مورد نگران کننده تا چه اندازه ارزش غصه خوردن و تنش عصبی دارد.
۵) یک دقیقه وقت بگذارید و نگذارید که چیزهای کوچک شادمانی شما ر ا بر هم بزند.
۶) یک دقیقه وقت بگذارید و اثرات حرف های غیر منصفانه را از بین ببرید
۷) یک دقیقه وقت بگذارید تا از افکار منفی خلاص شوید.
۸) یک دقیقه وقت بگذارید و تجربه ای لذت بخش را به خاطر بیاورید.
۹) یک دقیقه وقت بگذارید تا به تمدد اعصاب بپردازید.
۱۰) یک دقیقه وقت بگذارید و تصمیم بگیرید که از هیچ کس انتظار تشکر نداشته باشید.
۱۱) یک دقیقه وقت بگذارید و بر آن شوید که اجازه ندهید کسی در شما احساس حقارت به وجود بیاورد و بالاخره آخرین دقیقه روز خود را به این اختصاص دهید که تصمیم بگیرید به هیچ وجه در مورد آنچه دیگران ممکن است درباره شما بگویند یا فکر کنند نگران نباشید.

تفکیک اوقات، اولویت بندی اقدامات، بهبود مدت اجرا هر یک از این موارد، جایگاه ویژه ای در مدیریت وقت دارد و باید در به کارگیری آنها دقت نمود.
یکی از راه های مناسب برای شناسایی آفات وقت، بررسی عملکرد روزانه است. هر فرد با نوشتن اقداماتی که در روز انجام داده است و با تجزیه و تحلیل موارد برای مدت یک هفته تا یک ماه که بستگی به میزان گرفتاری وی به آفات وقت دارد، می تواند اشکالات موجود را بیاید.
در حقیقت یکی از ملزومات اجرایی نمودن مدیریت وقت، تنظیم برنامه است. عده ای در برابر برنامه مقاومت می کنند،چرا که معتقدند برنامه ریزی ما را در موارد غیر مترقبه در بند می کشد و مسایل ناگهانی را در نظر نمی گیرند در حالی که برنامه ریزی خوب در حقیقت نه تنها باعث دربند شدن فرد نمی شود، بلکه باعث آزادی وی می گردد. یک برنامه ریز هوشیار برای تغییرات و بحران ها و آنچه انتظار آن نمی رفته است، جایی در برنامه خود در نظر می گیرد. برنامه ریزی وقت می گیرد، وقتی که در حقیقت باعث حفظ اوقات در دراز مدت است و کلید اصلی در بهره برداری موثر از وقت می باشد.
ابتدایی ترین طریق مدیریت بر وقت، فهرست کردن کارهایی است که فرد در روز باید انجام دهد. تغییرات شرایط روحی فرد و وضعیت سلامتی وی در پیگیری برنامه نقش دارد. پس نباید با برنامه ریزی های غیرقابل انعطاف، مانعی بزرگ در راه نظم اوقات خود به وجود آورد.

دوشنبه 26/2/1390 - 15:33
بهداشت روانی
آرامش‌ در‌خانواده‌های قدیم اضطراب در‌خانواده‌های جدید
این روزها كمتر خانه‌ای را پیدا می‌كنید كه از وسایل و ابزارهایی كه تكنولوژی نوین می‌نامیم، خالی باشد از وسایل برقی آشپزخانه گرفته تا تلویزیون‌های لاغر سه‌بعدی و ضبط و پخش‌هایی كه در و دیوار را می‌لرزاند،در بسیاری از خانه‌ها حتی در شهرهای كوچك دیده می‌شود. در این میان، برخی فناوری‌ها را فناوری‌های ارتباطی نام گذاشته‌اند. باور كنید یا نه، كارشناسان اجتماعی این فناوری‌ها را منجر به بروز انقلابی در روابط بین افراد و گروه‌ها عنوان می‌كنند. اینترنت، رایانه، تلفن همراه، ماهواره و... از جمله این فناوری‌ها هستند.

خیلی از ما چنان به استفاده از این ابزار عادت كرده‌ایم كه روز یا هفته‌ای را بدون آن نمی‌توانیم تصور كنیم.

بسیاری از ما وقتی تلفن همراهمان را به طور تصادفی در منزل جا می‌گذاریم و از خانه خارج می‌شویم،‌ تمام روز حس می‌كنیم پاره‌ای از وجودمان را همراه نداریم. شاید همین عادت این روزها، سر انتقاد از این ابزارها را باز كرده است. این انتقادها گاهی از سوی نزدیك‌ترین افراد به هم بیان می‌شود. گاهی هم فضای دوستانه بین ما را تیره و مكدر می‌كند و حتی رشته ارتباط را برخلاف نامش از هم می‌گسلد.

زهره خالدپناه، 30 ساله و صاحب یك فرزند است كه پس از ازدواج شغلش را رها كرد و خانه‌نشین شد. همسرش عارف از یك سال قبل با اینترنت و فضای چت آشنا شده، زهره از زندگی خود می‌گوید: «شب كه خسته از كار می‌رسد، شام را خورده یا نخورده به اتاقش می‌رود و پشت كامپیوتر می‌نشیند. تمام شب صدای كلیدها قطع نمی‌شود. من و پسرم از صبح منتظریم تا او به خانه بیاید، اما او صفحه كوچك كامپیوترش را به هم‌صحبتی با ما ترجیح می‌دهد، حتی حوصله بازی با كودكمان را ندارد. گاهی سعی می‌كنم از پشت سر، لغات سیاه و كوچكی را كه تند نقش می‌بندد و بالا می‌رود، بخوانم، اما او مانع می‌شود، از این زندگی خسته شده‌ام، بزرگترها می‌گویند به خاطر پسرم تحمل كنم، اما نمی‌توانم...».

این روزها دسترسی به اینترنت، بخش حیاتی در دنیای مدرن و ابزار مهم در آموزش و ارتباط با دنیاست. تسلط بر اینترنت نوعی مهارت محسوب می‌شود كه تا چند سال آینده، كسی كه استفاده از بخش‌های اینترنت را نداند نوعی كم‌سواد به حساب می‌آید. ملت‌های مختلف بنابر فرهنگشان از این ابزار اطلاعاتی بهره می‌گیرند.

شاید برای خیلی از ما كامپیوتر و اینترنت جنبه سرگرمی داشته باشد، اما بسیاری دیگر هم آن را ابزار ورود به دنیای مجازی می‌دانند. اینترنت به خاطر همین نقش دوگانه، اغواكننده است و قابلیت سوءاستفاده و به انحراف كشیدن را دارد. اطلاعات نامحدود اینترنت و دسترسی به آن با چند كلید، نگرانی خانواده‌ها را به همراه داشته و گاهی والدین را دچار تشویش می‌كند. در بسیاری از كشورها برای منع دسترسی به برخی سایت‌ها قوانین ویژه‌ای تدوین شده است تا قدرت نظارتی بزرگترها بر استفاده از رایانه و اینترنت افزایش یابد، اما متاسفانه علاوه بر كودكان و نوجوانان، اینترنت قادر است تا ریشه ارتباط بین زوج‌ها را نیز سست كند.

زهره یكی از صدها زنی است كه به ادعای او اینترنت بین او و همسرش فاصله انداخته است. او اضافه می‌كند: «همه چیز با یك ایمیل شروع شد، همسرم تا نیمه‌شب بیدار می‌ماند و چت می‌كرد.آنقدر در اینترنت غرق می‌شد كه گذشت زمان را حس نمی‌كرد. بتدریج آشنایی او با زنی از یك كشور دیگر منجر به شكاف بین ما شد. همسرم به آن زن پیشنهاد ازدواج داد و آن زن قبول كرد كه همسرم را به كشور خودش ببرد. همسرم به ما قول داد كه بعد از رفتن ما را هم با خودش خواهد برد، اما من به هیچ وجه به او اعتماد ندارم.»

شاید برخی ادعا كنند كه امكان سوءاستفاده از هر پدیده جدیدی وجود دارد، اما با پذیرش این ادعا باز هم می‌توان گفت كه اینترنت از جمله همان پدیده‌های جدید است كه روابط درون خانواده‌ها را تحت تاثیر قرار می‌دهد. كارشناسان از نتایج پژوهشی در پایان دهه 90 خبر می‌دهند كه بنا بر آن پس از 2 سال از ورود اینترنت به خانواده‌ها، كاهش حضور اجتماعی آن خانواده و افسردگی و انزوای خانواده از مظاهر دسترسی به اینترنت عنوان شده است.

آمارهای ضریب نفوذ اینترنت در ایران هر چند متناقض است و برخی از ضریب زیر یك صدم و برخی دیگر از ضریب 43 صدم خبر می‌دهد اما نقاط ضعف بهره‌گیری از این فضای گسترده مجازی را نمی‌توان به اینترنت نسبت داد، چرا كه اخبار رسیده از كشورهای پیشرفته نشان می‌دهد كه اینترنت كمتر عامل فاصله و شكاف بین همسران و اعضای خانواده در كشورهای پیشرفته عنوان می‌شود.

هومن بابایی ـ كارشناس آسیب‌های اجتماعی ـ در مقاله‌ای به بررسی آسیب‌ها و فرصت‌های اینترنت در خانواده‌ها می‌گوید: اینترنت از بعدی می‌تواند فرصت تلقی شود، چون به عنوان فراگیرترین ابزار فرهنگی، امكان دسترسی برابر و عادلانه افراد جامعه به منابع اطلاعاتی را فراهم می‌كند، دریچه‌ای به دنیای بزرگ‌تری است كه تاكنون در دسترس ما نبوده و به همین خاطر منجر به تسریع در رشد اطلاعات می‌شود.

بنابر اطلاعات موجود، حدود 1/5 درصد از اطلاعات موجود در سایت‌های اینترنتی، غیراخلاقی، بیش از 90 درصد تجاری و بقیه علمی، فرهنگی، ورزشی و... است. بابایی تصریح می‌كند: باید به افراد از سنین كودكی نحوه استفاده صحیح از اینترنت را آموزش داد تا فرد در مواجهه با دنیای گسترده مجازی دست و پایش را گم نكند و به بیراهه نرود.

بابایی از رویارویی با همسرانی می‌گوید كه چه زن و چه مرد به دلیل نداشتن تجربه، به اینترنت معتاد شده و زندگی خانوادگی‌شان را از دست داده‌اند. جمشید احمدی ـ كارشناس امور رایانه ـ نیز در مقاله‌ای به خانواده‌ها توصیه می‌كند: والدین برای جلوگیری از سوءاستفاده اعضا‌ی جوان خود از اینترنت، مهارت‌های خود را در این حوزه گسترش دهند. وی تاكید می‌كند كه اینترنت به خودی خود بد نیست، مهم نحوه استفاده از آن است كه باید مهارت استفاده از آن را به فرزندان‌مان بیاموزیم، به همین دلیل باید متناسب با سن و دوره تحصیلی فرزندان محدودیت‌هایی را اعمال كرد. اینترنت می‌تواند مهارت‌هایی مانند انتخاب‌گری، خلاقیت، انتقادگری و مدیریت زمان و... را به بچه‌ها بیاموزد به شرط این كه بدون آگاهی در امواج آن غرق نشویم.

بلوتوث‌های تلخ، زندگی زهر

ضریب نفوذ تلفن همراه هم چندان شفاف نیست ولی بودن آن در دست بسیاری از افراد جامعه از شهری و روستایی تا زن و مرد و كودك و... نشان می‌دهد كه از جمله تكنولوژی‌های پیشرو ارتباطی است. ضریب نفوذ تلفن همراه این روزها از مرز 75 درصد گذشته است،‌این وسیله كوچك ارتباطی كه گاه ما را از نگرانی احوال عزیزانمان نجات می‌دهد، در كشورهای پیشرفته براساس پژوهش‌های آنان، عاملی برای نزدیكی آنان بوده است، اما در برخی موارد سوءاستفاده‌های جاری در كشورمان باعث شكاف و فاصله بین همسران شده است.

به گفته سیما. م از بس همسرش او را با تلفن همراه چك می‌كند، عاصی شده است. او می‌گوید: «از خانه خارج می‌شوم، زنگ می‌زند می‌گوید كجا هستی. به خانه دوستم می‌روم، در حال رانندگی هستم، توی جلسه در محل كارم هستم، هر جایی هستم زنگ می‌زند و به بهانه این كه نگرانت هستم، دائم مرا چك می‌كند!»

روزبه. س هم كارمند دولت است و می‌گوید: «این تلفن همراه هم آیینه دق ما شده، وقتی به خانه می‌روم، به محض رفتن به حمام یا دستشویی، خانمم شماره‌های من را چك می‌كند، بعد هم گیر می‌دهد كه این شماره مال كیست. چرا اسم ندارد، چرا 40 دقیقه با او صحبت كرده‌ای. زن بوده یا مرد؟ و...»

البته حمیرا. س هم از پیامك‌ها و بلوتوث‌های غیرقابل بیانی می‌گوید كه در تلفن همراه پسر 17 ساله‌اش پیدا كرده و نمی‌داند با آنها چطور برخورد كند. او می‌گوید: «به نظر من موبایل این روزها برای بچه‌ها یك وسیله سرگرمی است. بلوتوث‌هایی كه از این گوشی به آن گوشی می‌رود، گاهی آنقدر وقیح است كه من به عنوان مادر شرم می‌كنم كه چه واكنشی نشان دهم؟»

در حالی كه تا به حال تصور می‌شد فناوری‌های نوینی مثل اینترنت و تلفن همراه (بلوتوث‌ها) عاملی محكم در فروپاشی خانواده‌ها باشد، اما انتشار نتایج یك پژوهش در واشنگتن پست، این ذهنیت را زیرسوال برده است. بررسی‌های تازه موسسه Pew نشان می‌دهد زندگی خانوادگی در اثر استفاده از اینترنت و تلفن همراه تضعیف نشده است؛ چنانچه بری ویلمن استاد جامعه‌شناسی دانشگاه تورنتو می‌گوید: در نظرسنجی كه در بین خانواده‌های ایالات متحده آمریكا صورت گرفته است، 60 درصد پاسخ‌دهندگان بالغ بوده‌اند كه همگی آنان معتقدند این فناوری‌ها باعث گسست روابط بین اعضای خانواده‌شان نشده است؛ حتی 25 درصد از پاسخگویان اعتقاد داشتند، تلفن همراه و ارتباطات آنلاین، اعضای خانواده‌ها را به هم نزدیك كرده است و فقط 11 درصد قائل به تاثیر منفی فناوری‌ها بر روابط خانوادگی خود بودند.

به گزارش ایسنا و به گفته ویلمن، بیشتر خانواده‌های مورد بررسی ادعا می‌كنند كه تلفن همراه و حتی اینترنت در طول روز آنها را به هم نزدیك‌تر كرده و آنها را قادر ساخته كه از حال هم باخبر شوند.

اما در ایران برخی پژوهشگران اجتماعی نظر دیگری دارند، آنان گوشی به گوشی‌شدن بلوتوث‌های غیراخلاقی را خطری جدی برای خانواده‌ها عنوان می‌كنند.

شیرین. ن، صاحب 3 فرزند است كه از بلوتوث‌های غیراخلاقی گوشی همسرش می‌گوید: «همسرم گاهی مقابل چشم بچه‌ها بلوتوث می‌گیرد و می‌فرستد، بعد به آنها نشان می‌دهد و با تندی به آنان می‌گوید برای شما مناسب نیست. من هم به او اعتراض می‌كنم، ولی او هیچ اهمیتی نمی‌دهد. از این می‌ترسم كه بچه‌ها از این كار پدرشان یاد بگیرند كه آنها هم بلوتوث غیراخلاقی بگیرند، همان‌طور كه پسر 12 ساله‌ام در گوشی‌اش از همكلاسی‌هایش از این صحنه‌های غیراخلاقی گرفته و با اعتراض من مجبور شده همه را پاك كند.»

فناوری‌های نوین ارتباطی به همان اندازه كه در كشور ما باعث شكاف بین اعضای خانواده بوده‌در بسیاری از خانواده‌های كشورهای پیشرفته باعث نزدیكی آنهاست

سردار محمدی‌فرد، معاون حقوقی و پارلمانی ناجا در گفت‌وگو با مهر نسبت به انتشار این‌گونه بلوتوث‌ها و تهدید خانواده‌ها هشدار داده و گفته است: «پلیس به راحتی می‌تواند ارسال‌كننده بلوتوث‌های غیراخلاقی را شناسایی كند.»اما متاسفانه پیش از برخورد پلیسی و قهری با این ابزار ارتباطی، سوءاستفاده‌های موجود می‌تواند روابط اعضای خانواده را خدشه‌دار كرده و پرده‌های حرمت را پاره كند.

بابایی، آسیب‌شناس نیز در این زمینه توضیح می‌دهد: «تلفن همراه و ضریب نفوذ آن در كشور نشان می‌دهد كه مردم به این فناوری روی خوش نشان داده‌اند، متاسفانه آماری از تاثیرگذاری این فناوری بر خانواده‌ها در اختیار نداریم، اما مشاهدات تایید می‌کند که گاه این ابزار منجر به بی‌اعتمادی همسران به هم می‌شود که این امر نیازمند آموزش از دوران نوجوانی است. پدر یا مادری که پیامک‌های غیراخلاقی می‌فرستد نمی‌تواند مدعی باشد که نوجوانش این عمل را تکرار نکند.

به گفته او، این روزها گاهی دانش‌آموزان دوره ابتدایی گوشی دارند که از یک طرف به وسیله فخرفروشی خانواده‌ها تبدیل شده از یک طرف هم باعث آشنایی کودک با فضایی شده که برای او به اسباب‌بازی شبیه است، اسباب‌بازی که متاسفانه، آموزشی قبل از استفاده آن صورت نگرفته و می‌تواند اخلاق و ذهنیت او را در معرض آسیب‌های غیرفرهنگی قرار دهد.

مجید ابهری، آسیب‌شناس رفتاری نیز اعتقاد دارد: متوسط رفتارهای گفتمانی بین خانواده‌ها از 24 ساعت، فقط 15 دقیقه است که تلفن همراه ـ به رغم سایر کشورها ـ این میزان را به طور نزولی کاهش داده و روز به روز هم این فاصله‌ها بیشتر می‌شود.

استفاده از تلفن همراه در حد افراط

فربد فدایی، روانپزشک با تاکید بر این که اعتیاد به هر چیز مضر است، در گفت‌وگو با جام جم می‌گوید: وسایل ارتباط جمعی سبب ارتباط بهتر افراد با محیط خارج از خانواده و افراد بیگانه شده و در مقابل، روابط بین افراد خانواده را تضعیف می‌کند. وی در مورد ارتباط تلفنی و ارتباط رودررو بین اعضای خانواده تاکید می‌کند: ارتباط رودررو از طریق کلام و چشم و زبان شکل می‌گیرد، بنابراین همیشه نوعی محدودیت را بر رفتار اجتماعی انسان تحمیل می‌کند و انسان‌ها در روابط اجتماعی خود رفتارشان را با حرکات بدن و رفتار چهره طرف مقابل تطبیق می‌دهند.اما در ارتباط با تلفن، تنها کلام حاکم است و افراد بدون ترس بیشتر صحبت می‌کنند که در حال رودررو آن را صحیح نمی‌دانند.

از منظر کارشناسان، بسیاری از همسران این روزها بخش عمده‌ای از روز را بیرون خانه سپری می‌کنند و شاید تنها یک یا 2 بار طی روز با تلفن با هم صحبت کنند، این امر شاید خوشایند باشد، اما جای ارتباط چهره‌به چهره را نمی‌گیرد و به‌تدریج در طولانی مدت روابط آنان را سرد می‌کند.

شبکه‌ای که دیدنش ظرفیت می‌خواهد

به‌گزارش خبرگزاری‌ها چندی پیش‌ مهندس عزت‌الله ضرغامی، رئیس سازمان صداوسیما خبر داد که 30 درصد مردم ما ماهواره دارند این امر نشان می‌دهد که شبکه‌های تلویزیونی ماهواره‌ای خواه ناخواه به خانه‌ها وارد شده و ارتباط بین همسران و والدین و فرزندان را تحت‌الشعاع قرار داده است.

«به کنترل ماهواره دست نزن»، «شبکه را عوض کن»، «این شبکه‌ها باید قفل شود» و ... معمولا تحکم برخی والدین به فرزندان است.

پدر امیرحسین 19 ساله هم این گونه است، می‌گوید: «شب‌ها وقتی می‌خوابیم پدر ومادرم پای ماهواره می‌نشینند ولی ما حق دیدن نداریم. تا وقتی بچه بودیم این شیوه اشکالی نداشت ولی حالا که دیپلم گرفتم، به نظرم اصرارها و تحکم‌های پدرم کمی توهین‌آمیز است، چون اگر دیدن فیلمی مشکل دارد چرا خودشان تماشا می‌کنند؟»این که برخی شبکه‌های ماهواره‌ای درصدد تغییر فرهنگ و ارزش‌های بومی ما هستند، جای شکی نیست، اما راهکار نباید مقابله با این تهاجم، به منع صوری فرزندان خلاصه شود.

اما تاثیر ماهواره تنها رابطه بزرگ‌ترها و کوچک‌ترها را تیره نمی‌كند. «من را با مردان موبور و فكل كراواتی مقایسه می‌كند، چون فلان هنرپیشه سریال پولیور صورتی می‌پوشد، من هم حتما باید همان رنگ بپوشم. مدل موهایم را باید فرم فلان مجری اصلاح كنم، خلاصه این‌كه همسرم مدتی است گیر داده كه هیكلم باید شكل فلان خواننده باشد، نمی‌دانم این آدم‌ها از كجا وارد زندگی من شده‌اند، اما خواست همسرم كه من را با آنها مقایسه می‌كند عذابم می‌دهد، تا قبل از نصب ماهواره من شیك‌پوش‌ترین مرد زندگی او بودم ولی حالا خرده‌فرمایش‌های همسرم، مرا به ستوه آورده است ...».

اظهارنظر در مورد تاثیر ماهواره بر خانواده‌ها كار راحتی نیست و به پیمایش ملی نیازمند است، اما مشاهدات تجربی نشان می‌دهد كه ماهواره، سبك زندگی خانواده‌ها بخصوص همسران جوان را نشانه رفته و هدف آن كمرنگ كردن ارزش‌ها و سنت‌هاست. متاسفانه بسیاری از خانواده‌ها كه فرزندانشان را از دیدن شبكه‌های ماهواره‌ای منع می‌كنند، خود طریقه درست استفاده از این ابزار را نمی‌دانند، از تابعیت و تقلید كور تا منع بچه‌ها و اعضای كوچك‌تر خانواده از جمله واكنش‌ خانواده‌ها در برابر برنامه‌های این شبكه‌هاست. حسن زائری، روان‌شناس در گفتگو با فارس توضیح می‌دهد كه استفاده از ماهواره به عنوان یك سرگرمی منجر به بروز آسیب‌های جدی در خانواده می‌شود. به گفته وی، مدگرایی و اعتقاد به خرافه‌پرستی، رسومات و رفتارهای غیراصولی از مضرات شبكه‌های ماهواره‌ای است، به طوری كه حریم بین افراد خانواده توسط ماهواره از بین می‌رود و متاسفانه در حال حاضر برخی خانواده‌ها متوجه تاثیر این وسیله در فسادهای اخلاقی نیستند.

تمام آنچه در مورد رسانه‌ها و ابزارها و فناوری‌های نوین در خانواده گفته شد، نیازمند آموزش است.

در این بین والدین بهترین الگو برای بهره‌گیری از این ابزارها هستند كه فرزندان شیوه‌های صحیح استفاده بهینه از این ابزارهای تكنولوژیك را از آن می‌آموزند.

آنان كه اینترنت، ماهواره، تلفن همراه و بلوتوث را اختراع كرده‌اند، فقط به جنبه سرگرمی آن توجه نكرده و بار انتقال اطلاعات توسط آنان مهم‌ترین هدف كاربرد این ابزارها بوده است.

اینترنت خدمات بزرگی به بخش توسعه فضای مجازی ارتباطات و انتقال اطلاعات كرده و تلفن همراه و ماهواره این روزها از ابزارهای نوین ارتباطی هستند، متاسفانه خانواده‌های ما شاید تنها به بعد منفی آن توجه می‌كنند و این یعنی آسیب جدیدی كه بقای خانواده‌ها را به خطر می‌اندازد.

كتایون مصری

يکشنبه 25/2/1390 - 13:14
ریزه کاری های خانه داری
فوت وفن
اگر كفش یا لباس جیر شما با چربی لك شده، برای پاك كردن لكه چربی می‌توانید از سركه بی‌رنگ یا نوشابه گازدار بی‌رنگ استفاده كنید. به این ترتیب كه محل لكه را با برسی نرم یا یك مسواك به نوشابه یا سركه آغشته كرده و به آرامی لكه چربی را پاك كنید. برای آن كه حالت جیر كفش یا لباس شما به حالت اولیه برگردد، با برس مخصوص جیر محل لكه را كمی برس بزنید.

برای تازه ماندن كیك و شیرینی می‌توانید آنها را در ظرفی پلاستیكی گذاشته كه یك تكه نان تازه یا نصف سیب درختی در آن قرار دارد. رطوبت موجود در نان و سیب باعث تازه ماندن شیرینی و كیك می‌شود.

برای این‌كه موقع پاك كردن ماهی، لیزی آن از بین برود به دستانتان كمی نمك بزنید. همچنین برای این‌كه بعد از سرخ كردن ماهی بوی آن در تابه نماند مقداری سركه و آب در ظرف بریزید و آن‌ را به مدت چند دقیقه بجوشانید. با این كار بوی ماهی از بین می‌رود.

اگر روی فرشتان چای ریخت، بلافاصله روی لكه چای ماست بریزید و بگذارید بماند تا رنگ چای را از بین ببرد.

اگر قسمتی از بدن شما دچار سوختگی سطحی شد فورا روی آن محل مقداری خمیر دندان بمالید تا سوزش آن از بین برود.

اگر هنگام آشپزی، خورش شما قدری شور شد نگران نشوید. كافی است یك سیب‌زمینی را پوست‌كنده و داخل خورش بیندازید. سیب‌زمینی نمك غذا را به خود گرفته و طعم غذا بهتر می‌شود. البته دقت كنید بعد از طبخ غذا آن سیب‌زمینی را دور بیندازید.

بعضی وقت‌ها هر چقدر كاهو و كلم را بشوییم باز هم حشراتی در آن باقی می‌ماند؛ حشراتی سمج كه حتی بعد از این همه شستن باز هم زنده هستند. در این مواقع می‌توانید ظرفی را پر از آب كنید و چند قاشق چایخوری نمك یا سركه در آن بریزید و بگذارید كاهو یا كلم 15 دقیقه در آن بماند. سپس آنها را بیرون آورده و آبكشی كنید.

لباس‌های تیره بعد از هر بار شستشو معمولا بور می‌شوند و شفافیت روز اول را نخواهند داشت. برای این‌كه لباس‌های تیره شما كدر و بور نشود، می‌توانید یك فنجان سركه سفید را در ظرفی كه آب سرد و مایع شوینده در آن است مخلوط كرده و لباستان را در آن خیس كنید. بعد از گذشت 30 دقیقه آن را بشویید. سركه سفید مانع بور و كدر شدن لباس‌های شما می‌شود.

اگر یادتان رفت و فلفل غذای شما زیاد شد، با این غذای تند چه كار می‌كنید؟ برای از بین بردن تندی غذا، آب یك عدد لیمو ترش تازه را گرفته و داخل غذا بریزید. با این كار طعم تند غذا كاهش می‌یابد.

تا به حال دقت كرده‌اید وقتی نمك رطوبت می‌گیرد به راحتی از نمكدان بیرون نمی‌آید؟ بنابراین برای این‌كه نمك در نمكدان مرطوب نشود و راحت‌تر خارج شود چند دانه برنج خشك داخل نمكدان بگذارید.

برای از بین بردن لكه چسب، می‌توانید از سركه استفاده كنید. پارچه‌ای را آغشته به سركه كرده و روی محل لكه بگذارید تا تمام آن را بگیرد. بعد از مدتی می‌توانید به راحتی چسب را از بین ببرید.

يکشنبه 25/2/1390 - 13:14
ریزه کاری های خانه داری
انباری، یك سطل زباله بزرگ نیست
وقتی می‌خواهیم خانه‌ای اجاره كرده یا بخریم، همه دنبال خانه‌ای هستیم كه حتما انباری هم داشته باشد. فروشنده‌ها یا صاحبخانه‌ها هم همین انباری‌ها را هر چقدر هم كوچك و نمدار باشد، مزیتی جدی می‌دانند و به آن افتخار می‌كنند، اما نمی‌دانم چه اتفاقی می‌افتد كه پس از گذشت چند سال یا حتی چند ماه، این قسمت مهم و حیاتی ـ كه البته ابتدا این گونه بود ـ تبدیل می‌شود به یك سطل زباله بزرگ!

انباری هم در واقع قسمتی از خانه است كه اغلب در طبقه همكف یا زیرزمین قرار دارد؛ برخی كوچك هستند و بعضی هم بزرگ، اما مهم نیست چه اندازه‌ای دارد. هرچه هست و هر اندازه‌ای كه دارد، باید بهترین و بیشترین استفاده را داشته باشد.

معمولا وقتی می‌گوئیم انباری، محیطی تاریك و نمناك در ذهنمان شكل می‌گیرد؛ جایی بدون پنجره و هواكش. جایی كه تمام وسایل اضافی منزل را در آنجا نه جمع كه تلنبار می‌كنیم. گاهی اوقات در این انباری‌های شلوغ و درهم وسایلی پیدا می‌شود كه خود صاحبان خانه هم تعجب می‌كنند، چیزهایی كه هیچ كس انتظارش را ندارد. آنها حتی نمی‌دانند چه‌ كسی و چه زمانی آن شیء را در انباری گذاشته‌ است. از بچه كوچك خانواده تا پدر و مادر هركسی فكر كند چیزی زیادی است، آن را در انباری می‌گذارد.

با این شرایط تصور كنید وقتی كه بخواهیم چیزی در آن انباری پیدا كنیم؛ امان از آن روز. آن وقت است كه مثال پیدا كردن سوزن در انبار كاه واقعیت پیدا می‌كند. باید ساعت‌ها وقت بگذاریم تا شاید آن چیزی را كه دنبالش هستیم پیدا كنیم، تازه شاید پیدا شود.

انباری منظم، راه‌حل مشكلات

اما همه این مشكلات با نظم و ترتیب حل خواهد شد. برای اكثر خانم‌ها تمیز كردن انباری یكی از مشكل‌ترین كارهای خانه است. چون همه وسایل بدون هماهنگی و داشتن نظم و ترتیب در آن فضای كوچك روی هم جمع شده‌اند، اما اگر از اول مرتب و اصولی، انباری را بچینیم این همه مشكل پیش نمی‌آید. اول از همه باید دیوارهای انباری را با پوششی مقاوم و مناسب بپوشانیم، البته بهتر است این پوشش رنگی روشن هم داشته باشد. با این كار انباری از محیطی خفقان‌آور به یك مكان روشن و تمیز تبدیل می‌شود. مثلا می‌توانیم دیوارهای انباری را با سیمان سفید بپوشانیم كه هم روشن است و هم در مقابل ضربه‌ها و نم مقاوم.

سپس برای این كه طرح‌ریزی مناسبی هم برای انباری خود داشته باشیم، بهتر است آنجا را طبقه‌بندی كنیم. با استفاده از طبقه‌های فلزی می‌توانیم از كمترین فضا، بیشترین استفاده را ببریم و فضای كافی برای وسایل اضافی خود فراهم كنیم. اجناسی كه كمتر مورد استفاده قرار می‌گیرد را در جعبه‌هایی گذاشته و محتویات داخل آنها را روی جعبه‌ها بنویسیم. با این كار در مواقع نیاز، براحتی به آنچه می‌خواهیم دسترسی پیدا می‌كنیم. با طبقه‌بندی كردن انباری خیلی سریع می‌توانیم وسیله مورد نیاز خود را پیدا كنیم. همچنین اگر انباری شما خیلی شلوغ است و پر از جعبه‌های مختلف، می‌توانید با شماره‌گذاری جعبه‌ها نظم بیشتری به آنها بدهید.

برای اجناس كوچك‌تر هم كشوهایی آماده كه مخصوص این كار است، وجود دارد. هیچ جای انباری نباید بدون استفاده بماند. برای همین در صورت امكان می‌توانید سبدهایی تهیه كرده و از سقف آویزان كنید تا آنها هم محل نگهداری وسایلی خاص باشند.

هر چیز سر جای خودش

بهتر است طبقات را طوری تنظیم كنیم كه وسایل غیرضروری در طبقات بالاتر بوده و وسایلی را كه بیشتر نیاز داریم در دسترس قرار دهیم. با این كار نیاز نیست دائم از نردبان یا چهارپایه استفاده كنیم و خطر سقوط و... كاهش می‌یابد.

در ضمن باید مواظب باشیم اجناس ناهمگون كنار هم قرار نگیرند، مثلا گونی برنج را كنار صابون و پودر لباسشویی قرار ندهیم. همچنین اگر وسایل اضافی ماشین خود را در انباری نگهداری می‌كنید بهتر است آنها را هم در جعبه‌ای جداگانه بگذارید.

برخی انباری‌ها پنجره كوچكی دارند، اگر انباری شما هم این طور است، بهتر است برای تهویه هوا آن را باز بگذارید، اما حتما دقت داشته باشید پنجره با توری محكمی پوشیده شده و انباری شما محلی برای زندگی حیوانات و حشرات نشود.

اگر به كف انباری توجه نكنیم، پس از مدت كوتاهی آنجا پر از گرد و غبار شده و باعث كثیف شدن بیشتر انباری و اجناس درون آن می‌شود. بنابراین بهتر است جنس كف انباری را طوری انتخاب كنیم كه بشود دائم آنجا را تمیز كرد و خاكش را گرفت.

در هر صورت باید بدانیم كه انباری هم قسمت مهمی از خانه است. قسمتی كه باید تمیز و مرتب بوده تا در صورتی كه دنبال وسیله‌ای خاص هستیم سردرگم نشویم. حیف است این قسمت مهم را كه كارایی زیادی هم دارد، فراموش كنیم.

مرضیه عالمی

يکشنبه 25/2/1390 - 13:13
تزیینات و دکوراسیون
دوخت پرده‌ زمستانی
در روزهای سرد زمستان بهترین شیوه برای جلوگیری از هدر رفتن گرمای اتاق، استفاده از پرده‌های زمستانی است. شما می‌توانید پرده مورد نیاز خود را از پارچه‌های ضخیم و مخمل‌هایی كه برای رومبلی و پرده استفاده می‌شود، انتخاب كنید. مدل مورد نظرتان را كه انتخاب كردید برای آن مقدار پارچه لازم را در نظر بگیرید.

اگر پرده خود را از بالای پنجره تا زمین بگیرید، بیشتر جلوی هدر رفتن گرما گرفته می‌شود. برای خرید پارچه دقت داشته باشید كه حدود یك برابر و نیم تا 2 برابر میزان عرض پنجره، پارچه نیاز دارید.

برای پرده یك پنجره یك و نیم متری، كافی است از یك پارچه 3 متر عرض، 3 متر و نیم تهیه كنید. 3 متر برای پرده و نیم متر برای والان.

اگر دوست دارید از آن والان‌های بدون چین با تزیین شرابه‌های كریستالی درست كنید، ابتدا مدل مورد نظر را انتخاب كنید. حالا پارچه خود را به عرض پنجره بعلاوه 20 تا 25 سانت از دو طرف و ارتفاع مورد نیاز (معمولا 40 تا 50 سانت) روی زمین پهن كنید.

اگر از پارچه مخمل استفاده می‌كنید به راه و بیراه آن توجه كنید. همچنین در مورد والان خیلی دقت كنید كه محل اتصال تكه، كاملا با ادامه طرح تطابق داشته باشد.

بعد از این مرحله یك لایی كه به لایی یقه‌ای معروف است و از قبل تهیه كرده‌اید را روی كار سنجاق كنید و طرح مورد نظرتان را از دولای وسط به سمت حاشیه والان پیاده كنید (باید والان و لایی را از وسط دولا كنید كه طرح كاملا به صورت قرینه قرار گیرد).

وقتی این كار تمام شد، اتو را كاملا داغ كرده و با برداشتن و گذاشتن آن، لایی را به پشت كار بچسبانید. برای تسهیل این كار بهتر است از قبل زیر كار پتو پهن كرده باشید، زیرا تخته اتویی به این بزرگی برای زیر كار وجود ندارد.

بعد از چسباندن لایی، لبه‌های كار را خیلی تمیز زیگزاگ زده سپس نوار كریستالی پرده‌تان را به آن بدوزید.

وقتی كار تمام شد این والان را به حلقه‌های چوب پرده تزیینی رویی بیاویزید و پرده را كه خیلی ساده دوخته می‌شود و مختصری (توسط نوار دوخته شده به بالای آن) چین می‌خورد به چوب پرده زیرین آویزان كنید. این چوب پرده باید از 3 یا 4 نقطه به دیوار یا سقف محكم شده باشد تا سنگینی پرده باعث تاب برداشتن آن نشود.

يکشنبه 25/2/1390 - 13:13
ازدواج و همسرداری
سختی‌های زندگی را ماهرانه ‌آسان ‌كنید
بعد از یك ارتباط دور و نزدیك طولانی به شما پیشنهاد ازدواج می‌شود یا خانواده تشخیص می‌دهد آنقدر بزرگ شده‌اید كه ازدواج كنید. ناگهان دلتان می‌ریزد پایین و اضطراب شما را فرامی‌گیرد: اگر نتوانم زندگی‌ام را خودم اداره كنم چه؟ اگر شخصی كه با او ازدواج می‌كنم، خوب از آب درنیاید چه؟ اگر در دوران آشنایی واقعیت خودش را نشان نداده باشد چه؟ اگر بلافاصله بچه دار شویم چه یا اگر رفیق باز و معتاد از كار دربیاید چه؟ اگر اهل كار و زندگی نباشد و هزار و یك سوال و اگر و مگر دیگر.

بعد از ازدواج نیز معمولا از شر اضطراب خلاص نمی‌شوید. وقتی هنگام بچه‌دار شدن می‌شود، اضطراب دوباره می‌تواند دور شما چنبره بزند:

اگر بچه مرا از كار و زندگی بیندازد چه؟

اگر نتوانم از پس مخارجش بربیایم چه؟

اگر بارداری سختی داشته باشم یا اگر بچه مشكلی داشته باشد چه؟ می‌بینید كه شخص مضطرب می‌تواند هزاران بهانه برای اضطرابش پیدا كند.

اضطراب حتی بچه‌های شما را هم درگیر می‌كند و اگر مشكل شما هم نباشد، ممكن است درگیرتان كند، اما شاید بتوانید با راهكارهای زیر اشخاص مضطربی را كه در اطراف خود می‌بینید، قدری راهنمایی كنید.

روان‌شناسان 5 مهارت را برای مقابله با اضطراب پیشنهاد می‌كنند كه شما نیز می‌توانید از آنها كمك بگیرید.

این 5 مهارت اساسی عبارتند از: شجاع بودن ، استفاده از رویارویی مثبت، تسلط‌گرا بودن، یادداشت‌برداری و آمادگی برای تمرین.

مهارت اول: شجاع بودن

شیرین از بارداری می‌ترسد و هر وقت به آن فكر می‌كند دچار اضطراب می‌شود. آنها در خانواده خود ژن معیوب دارند و او می‌ترسد دچار این مشكل نیز بشود. به همین دلیل هر وقت همسرش پیشنهاد می‌كند كه بچه‌دار شوند بشدت مخالفت می‌كند. او از موقعیت‌های اضطراب‌آور هم اجتناب می‌كند. اما آیا كار او درست است؟ اجتناب، اصل موضوع را برطرف نمی‌كند ولی در كوتاه‌مدت ممكن است موجب كاهش اضطراب شود. شاید این روش وسوسه‌انگیزی باشد، اما دوری از مكان‌ها و تكالیفی كه زندگی را مشكل می‌كند جواب مساله نیست. متاسفانه تا زمانی كه با موضوع مواجه نشوید، نمی‌توانید آن را حل كنید. كسانی كه با درونگرایی مشكل را انكار می‌كنند خود را فردی منطقی و توانا جلوه می‌دهند. در حالی كه اصل موضوع آنان را رنج می‌دهد و اغلب در مقابل علائم استرس مثل فشار خون بالا، درد و ناراحتی آسیب‌پذیرند. آنان انرژی زیادی صرف سركوب احساسات خود می‌كنند و توان زیادی برای لذت بردن از خوشی‌های زندگی برایشان باقی نمی‌ماند.

مهارت دوم: مثبت‌نگری

رویارویی مثبت نیز چنین وضعیتی را به وجود می‌آورد. نادر برای غلبه بر مشكلی كه در اداره داشته است از همین مهارت استفاده می‌كند: او در حالی كه با رئیس خود مشكل دارد، سعی می‌كند همیشه در معرض دید او باشد. نادر می‌گوید: می‌خواهم خود را درون آتش بیفكنم تا بر آن چیره شوم.

مواجهه راهی است برای حساسیت‌زدایی نسبت به افراد، مكان‌ها و تكالیفی كه زندگی را برایمان دشوار می‌كند.

ضمن این كه این مهارت احساس شما را نسبت به خودتان بهبود می‌بخشد. اگر می‌خواهی موفق باشی، طوری رفتار كن كه انگار موفق هستی.

مهارت سوم:تسلط‌گرا بودن

كسانی كه تسلط‌گرا هستند، انرژی و وقت خود را برای كسب و توسعه مهارت‌هایشان صرف می‌كنند و مشكلات را به تجارب آموزنده مبدل می‌سازند.

این نوع نگرش نسبت به چالش‌ها و مشكلات زندگی در مقابل عملكردگرایی قرار دارد كه اولین هدف در آن اجتناب از اشتباه كردن است. عملگرا‌ها بعد از شكست به سختی می‌توانند سرحال باشند. آنها بر كمرویی خود نیز به سختی غلبه می‌كنند.

اما برای این‌كه بتوانید تسلط‌گرا باشید، باید نخست روی كاری كه قرار است انجام دهید، متمركز شوید و سپس عقاید منفی را از خود دور كنید. آنگاه تكلیف خود را به عنوان یك چالش در نظر بگیرید كه باید آن را منطقی حل كنید.

مهارت چهارم: یادداشت‌برداری

هنگامی كه شما می‌خواهید اضطراب را از خود دور كنید با این شیوه می‌توانید نتایج خوبی به دست آورید. در این یادداشت‌ها، تاریخ، ساعت و روز و موقعیت خود را در مورد اضطرابتان بنویسید. سپس به مقدار اضطراب خود از یك تا 5 نمره دهید.

ارزیابی خود را از موقعیت بنویسید. نحوه مقابله با اضطرابتان را هم یادداشت كنید. حالا یك بار دیگر به اضطراب خود نمره دهید.

این یادداشت‌ها به شما كمك می‌كند كه مهارت‌های مقابله‌ای مفید را از مهارت‌های بی‌اثر تشخیص دهید. از طریق بازنگری پیشرفت خود می‌توانید روی روش‌های مناسب‌تر كار كنید.

مهارت پنجم: تمرین كنید

برای كاركردن جدی‌تر روی اضطراب خود آماده شوید. مهارت‌های مقابله با اضطراب تنها زمانی مفید هستند كه شما برای آن، وقت كافی بگذارید. باید هر روز مهارت‌های مقابله‌ای با اضطراب را تمرین كنید.

دقت كنید اگر شما كمالگرا باشید یا نیازمند تایید دیگران یا به علائم جسمی خود بی‌توجه باشید و نیاز شدیدی به كنترل احساس كنید، اضطراب بیشتر به سراغتان می‌آید.

افراد زمانی كه انتظار نامعقول و بالایی از خود یا موقعیت‌ها دارند و بیش از اندازه نگران شكست‌های كوچك و اشتباهات جزیی هستند، بیشتر مضطرب می‌شوند.

اگر می‌خواهید به دام اضطراب نیفتید، سعی كنید ارزشمند بودن خود را در گرو پیشرفت‌هایتان ندانید.

این نوع مكالمه با خود را كنار بگذارید: من باید تمام كارها را درست انجام دهم.

من نباید اشتباه كنم.

نمی‌توانم آن را انجام دهم.

هر قدر تلاش كنم فایده‌ای ندارد.

در عوض واقع‌بین باشید و به خود بگویید: حداكثر توان خود را به كار خواهم گرفت و از اشتباهات خود درس می‌گیرم.

باید كارها را به قسمت‌های كوچك تقسیم كنم.

به جنبه‌های مثبت خود و كارهایتان فكر كنید و زمانی را نیز برای تفریح اختصاص دهید. در مورد كنترل اوضاع خویشتندار و انعطاف‌پذیر باشید و سعی كنید نظرتان را در مورد خودتان بهبود بخشید تا فكر نكنید نیاز به تایید دیگران دارید.

ماندانا ملاعلی


يکشنبه 25/2/1390 - 13:13
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته