• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 329
تعداد نظرات : 319
زمان آخرین مطلب : 5538روز قبل
دانستنی های علمی

به تازگی مجله Forbes در گزارشی، بهترین كشورها از نظر سلامت و بهداشت را رتبه‌بندی كرده است.

طبق این گزارش، سلامت‌ترین كشورهای جهان در منطقه اسكاندیناوی قرار دارند كه شامل ایسلند، سوئد و فنلاند هستند. دیگر كشورهایی كه شرایط خوبی دارند شامل آلمان، سوئیس، استرالیا، دانمارك، كانادا، اتریش و هلند هستند.

كیت شكتر، متصدی برنامه‌ای برای اتحادیه بهداشت بین‌المللی آمریكا، درباره اینكه چرا نظام سلامت در این كشورها موفق‌تر است، می‌ گوید: به‌ طور تاریخی، این كشورها دارای اصول و آیینی در مورد سیستم‌های مراقبت‌های بهداشتی ملی هستند. وی می ‌افزاید: این ذهنیت در مردم این كشورها وجود دارد كه خدمات بهداشتی حق مسلم شهروندان است.

با وجود این حقیقت كه 47 میلیون نفر از آمریكایی‌ها فاقد بیمه سلامت هستند، ایالات متحده در رتبه 11 قرار گرفته است. جمهوری چك، اسپانیا و فرانسه در این رتبه‌بندی بعد از آمریكا قرار دارند.

برای تعیین فهرستی از سالم‌ترین مكان‌ها برای زندگی در دنیا، Forbes آخرین آمارهای موجود بهداشتی و محیطی برای هر كشور را در منابعی همانند سازمان بهداشت جهانی، بانك جهانی و سازمان ملل بررسی كرد.

عوامل بهداشتی كه بررسی گردید، شامل این موارد بود:

آلودگی هوا در شهرها، درصد جمعیت كشور با دسترسی به آب آشامیدنی سالم، دفع بهداشتی فاضلاب، میزان مرگ و میر كودكان، میزان شیوع سل، تعداد پزشكان عمومی و متخصص در منطقه برای هر 1000 نفر، میزان سوء تغذیه و امید به زندگی سالم برای مردان.

فراتر از امتیازهای بالا برای آب آشامیدنی سالم، فاضلاب و سوء تغذیه كه بسیاری از كشورها به آن دست یافتند، ایسلند و سوئد كمترین درجه از آلودگی هوا، مرگ و میر كودكان و میزان شیوع بیماری سل را دارا بودند. همچنین این دو كشور بالاترین امید به زندگی را در مردان داشتند.
تحقیقات نشان داده است كه قرار گرفتن طولانی مدت در معرض آلودگی هوا می ‌تواند بر عملكرد ریه اثر بگذارد و منجر به مرگ زودهنگام شود.

كران پاندی یكی از مؤلفین این تحقیق می ‌گوید: موفقیت كشورها در مبارزه با آلودگی به ‌واسطه تركیبی از سیاست‌های تشخیص مسائل، اجرای استانداردها و استفاده از سوخت پاك محقق می‌ شود. برخی كشورها همانند آنهایی كه در امتداد سواحل قرار گرفته اند، حقیقتاً خوش شانس‌تر از بقیه هستند، از آنجا كه باد مخالف می ‌تواند آلودگی را كاهش دهد.

كینفو اضافه می‌ كند: میزان كم مرگ و میر كودكان حاكی از عوامل اجتماعی- اقتصادی مانند درآمد خانواده است كه می‌ تواند بر نوع تغذیه و مراقبت بهداشتی كه یك كودك دریافت می ‌كند، تأثیر بگذارد. طبق این بررسی، جمهوری چك كمترین میزان مرگ و میر كودكان را در دنیا داراست.

به گفته كینفو، این‌كه تعداد بسیار زیادی از پزشكان در یك ناحیه سكونت داشته باشند، لزوماً بدین معنا نیست كه ساكنان آن منطقه سلامت و تندرست هستند، اما از نظر دسترسی، این یك امتیاز است.

 

سه شنبه 6/12/1387 - 23:58
خواستگاری و نامزدی
تمام والدین خواستار خوشبختی و پیشرفت فرزندانشان هستند و سعی می کنند تمام تلاش خود را جهت آرامش و آسایش فرزندان به کار گیرند به امید روزی که آنها را در اوج قله سعادت ببینند. در کودکی غذا و پوشاک و مسکن را برایشان تأمین می کنند.
در نوجوانی ابزار و وسایل تحصیل و کسب علم سعی می کنند در درسها به فرزندان کمک کنند. و پس از آن نیز با مشورت و راهنمایی آنها راه را جهت استقلال آنها باز می کنند. باور کنید همه این موارد کارهای بزرگی است و زحمات بی دریغی را می طلبد. اما چگونه است که بسیاری از این فرزندان در زندگی اجتماعی خود در دوران بزرگسالی نه تنها احساس موفقیت و خوشبختی نمی کنند بلکه احساس یاس و ناکامی و عدم رضایت مندی را نیز تجربه می کنند؟
آیا غیر از این است که هنر زندگی کردن را نیاموخته اند؟ نحوه برخورد با مسائل گوناگون را نمی دانند و یا در آن ضعیف هستند؟ بنابراین در این بخش ما قصد داریم تا شما را با مواردی که لازمه زندگی کردن در این دنیای پر نشیب و فراز است آشناتر کنیم:

شکستها را پذیرفته و کنار بگذارید

به منظور داشتن زندگی سالم باید تصویر ذهنی ای که ما و فرزندانمان از خود دارند سالم و آگاهانه و واقعی باشد. برای دستیابی به این منظور باید بپذیریم که قرار نیست در زندگی همیشه به آنچه می خواهیم برسیم و هرگز هم شکست نخوریم. اما باید در مورد شکستها نیز درست بیندیشیم تا تکرار آنها را کاهش دهیم. نه اینکه مرتب از آنها غمگین شویم. وقتی فرزندتان در یک بازی شکست می خورد به او یاد دهید که بداند صرفا یک بازی ضعیفی انجام داده که منجر به شکست وی شده. باید مسئولیت اعمال خود را در زندگی بپذیریم نه اینکه موضوعات را شخصی پنداریم و خود را سرزنش کرده و مرتب به عقب نگاه کنیم. زیرا در این صورت شانس و فرصت موفقیت های بعدی را نیز از دست می دهیم.

همواره واقع بین باشیم

همیشه پیشرفت و حرکت رو به جلو نیازمند تلاش و اختصاص زمان و انرژی است. اما آنچه اهمیت دارد این است که اهداف و انتظاراتی واقع بینانه داشته باشیم. تا بتوانیم برای رسیدن به آنها برنامه ریزی کرده و با استفاده از امکانات موجود راه خود را جهت حرکت بهتر هموارتر سازیم.
اما اگر به جای اهداف آرزوهایی در ذهن بپرورانیم و همواره انتظار بکشیم تا به آنها برسیم انتظار ما غیر معقول است و این تفکر نتیجه ای جز احساس شکست و ناکامی نخواهد داشت و ما انگیزه لازم را نیز جهت حرکتهای بعدی خود از دست می دهیم.
البته نباید فراموش کنیم که اهداف حقیقی و دست یافتنی را نیز باید به دقت دنبال کنیم و با کوچکترین ناکامی دراین راه از میدان به در نرویم.

بر نقاط قوت خود تکیه کنیم

به گفته یکی از بزرگان انسان هرگز در زندگی موفق نمی شود مگر اینکه از استعدادها و توانایی هایی که پروردگار به او داده حداکثر استفاده را ببرد.
به عبارت دیگر باید به فرزندان خود بیاموزیم که استعدادهای خود را شناخته و در جهت باروری آنها حداکثر تلاش خود را بکنند.
مطمئنا هریک از افراد جامعه استعداد و توانایی خاصی برای شکوفاکردن در زندگی دارد که درصورت عدم توجه به آن به موفقیت های لازم در زندگی نخواهدرسید.

راههای رسیدن به اهداف گوناگون اند

گاهی اوقات ما راهی را پیش گرفته و حرکت می کنیم اما می بینیم بسیاری از موانع و مشکلات و حتی انسانها در مقابل ما قرار می گیرند. دراین شرایط باید بدانیم که راه ما صحیح نیست و به جای گله و شکایت از زندگی و روزگار و بعضا افراد راه و طریق و حتی رفتار خود را تغییر دهیم. زیرا همواره تغییرات را انسانها به وجود می آورند و هرگز خود به خود چیزی به نفع ما نخواهدشد مگر اینکه ما راه دیگری را امتحان کنیم یا خود را تغییر دهیم. البته این کار نیازمند تمرین است اما شدنی است.

از گذشته عبرت بگیریم

به عقیده کارشناسان چنانچه در زندگی به آنچه می خواهید رسیدید. باید ببینید چه کار صحیحی انجام داده اید و چنانچه به هدف نرسیدید نیز باید ببینید در کجای کار اشتباه کرده اید تا با اصلاح آن از شکستهای بعدی جلوگیری کنید.
به گذشته فکر کرده و از آن درس بگیرید اما هرگز در آن نمانید زیرا فرو می روید و امروزتان را نیز از دست خواهید داد
منبع وبلاگ : mohsenazizi
سه شنبه 6/12/1387 - 21:15
اخبار
با توافق به عمل آمده بین گروه خودروسازی بهمن و نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران، خودروهای پلیس تغییر می کند و مزدا - 3 جای مرسدس بنز را می گیرد.
به گزارش عصرایران، اخیرا ناجا و خودروسازی بهمن توافق کرده اند که در فاز اول، پلیس تعداد 200 دستگاه خودروی ژاپنی مزدا - 3 را خریداری و وارد ناوگان عملیاتی خود کند.
این توافق، پس از آن حاصل شد که مسوولان پلیس از این شرکت بازدید کردند و کیفیت این خودرو را که حدود یک سال است وارد بازار ایران شده، مورد تایید قرار دادند.
پیش از این پلیس در نظر داشت زانتیا را جایگزین بنزهای فعلی کند ولی چپ شدن چند دستگاه از زانتیاهایی که در اختیار پلیس بزرگراه ها قرار دارد، باعث تجدید نظر در این تصمیم شد.
همچنین قرار است تعداد 50 دستگاه ماکسیما از محصولات پارس خودرو نیز وارد ناوگان پلیس شود و بدین ترتیب در یک برنامه زمانی نه چندان بلندمدت، بنزهای کنونی رفته رفته از سیستم حمل و نقل پلیس حذف می شدند و مزدا - 3 و ماکسیما جای آنها را خواهند گرفت.
بالا بودن هزینه های نگهداری خودروهای بنز، عمده ترین دلیل اتخاذ این تصمیم عنوان شده است
سه شنبه 6/12/1387 - 21:11
بیماری ها

 

نتایج به دست آمده حاکی از تاثیرات سوء امواج الکترومغناطیسی بر غشاء سلول‌های زنده است، بطوری که نیروی وارد بر یک سلول کروی در راستای میدان اعمال‌شده بیشینه بوده و شکل کروی آن را به بیضی تبدیل می‌کند.
محققان مرکز تحقیقات فیزیک نظری کشور به بررسی تاثیر امواج تلفن همراه بر سلولهای زنده پرداختند که نتایج به دست آمده حاکی از تاثیرات مخرب امواج الکترومغناطیس بر غشاء نانومتری سلول‌های زنده است.

به گزارش ایرنا ،‌ امواج الکترومغناطیس اطراف تلفن همراه، موجب تغییر شکل غشاء نانومقیاس سلول‌ها می‌شوند.
«مهدی نیک‌ عمل» محقق «پسا‌دکترا» مرکز تحقیقات فیزیک نظری IPM ، در مورد نحوه انجام این پژوهش گفت: روش کار ، ساده و در حوزه الکترودینامیک کلاسیک است.
در این پژوهش به‌کمک مدل‌سازی، تانسور تنش ماکسول را روی غشاء نوشته و نیروی خالص وارد بر غشاء را محاسبه کردیم سپس، نشان دادیم که برای یک سلول کروی ، این نیرو (و توزیع بار) بر حسب ضخامت نانومتری غشاء و سایر پارامترها چگونه تغییر می‌کند.
نتایج به دست آمده حاکی از تاثیرات سوء امواج الکترومغناطیسی بر غشاء سلول‌های زنده است، بطوری که نیروی وارد بر یک سلول کروی در راستای میدان اعمال‌شده بیشینه بوده و شکل کروی آن را به بیضی تبدیل می‌کند.
پژوهش حاضر در نانوزیست‌فناوری کاربرد دارد، بطوری که در شرکت Eppendorf وسیله آزمایشگاهی Multiporator بر پایه همین محاسبات ساخته شده‌است، که به کمک آن، در سلول‌ها، حفره‌های نانومتری ایجاد می‌کنند.
«نیک‌عمل» در گفتگو با بخش خبری سایت ستاد ویژه توسعه فناوری ‌نانو گفت:«آن‌چه به مردم باید گوشزد نمود ؛ عدم استفاده بیش از حد و طولانی مدت از تلفن همراه است زیرا امواج الکترومغناطیسی اطراف گوشی‌ها، تاثیرات مخربی روی بدن انسان خواهند داشت.
یکی از ساده‌ترین اثرات ، تغییر شکل سلول‌هاست که در بدترین حالت ایجاد حفره در غشاء را به‌همراه خواهد داشت و حفره‌ های اضافی روی سطح غشاء باعث ورود و خروج خارج از کنترل طبیعی سلول خواهند شد».
جزییات این پژوهش که در قالب بخشی از پروژه دکتری «مهدی نیک‌عمل» و با راهنمایی دکتر حمیدرضا سپنجی (استاد تمام دانشگاه شهید بهشتی) و با همکاری علی‌رضا لاجوردی‌پور (کارشناس ارشد فیزیک و کارشناس علوم رایانه‌ای و ارتباطات) انجام گرفته ، در مجله Physica A (صفحه 120 تا 128، جلد388، سال 2008) و مجله «Computational Materials Science» (صفحه 202 تا 207 ، جلد41 ، سال 2007) منتشر شده‌ است.
سه شنبه 6/12/1387 - 21:10
اخبار
در پی اهانت‌های محمد مجتهدشبستری به ساحت مقدس رسول اكرم(ص)، دانشجویان دانشگاه صنعتی اصفهان به منظور اعتراض به سخنان وی دیشب و امروز تحصن کردند.
 

در پی اهانت‌های محمد مجتهدشبستری به ساحت مقدس رسول اكرم(ص)، دانشجویان دانشگاه صنعتی اصفهان به منظور اعتراض به سخنان وی دیشب و امروز تحصن کردند.
سخنرانی محمد مجتهدشبستری در دانشگاه صنعتی اصفهان كه در آن وی سخنانی توهین‌آمیزی به ساحت مقدس پیامبر اكرم(ص)،‌ مبانی اسلام و تشیع ابراز نمود،‌ واكنش‌های بسیاری از سوی تشكل‌های دانشجویی این دانشگاه و به خصوص بسیج دانشگاه صنعتی را به دنبال داشت.
جلسه انجمن اسلامی دانشگاه صنعتی اصفهان به مناسبت رحلت حضرت رسول (ص) جلسه‌ای با حضور مجتهد شبستری برگزار شد كه در این جلسه با نی‌نوازی و خوانندگی شروع و تمام شد.
در این جلسه مجتهدشبستری عصمت پیامبر (ص) را منكر شد و عصمت را فقط به مسئولیت پیامبر كه فقط دعوت به وحدانیت است دانست، همچنین او دین، قرآن و وحی را زمینی دانست و عالم غیب را منكر شد.
در اعتراض به این سخنرانی گروه‌های مختلف دانشجویی دانشگاه صنعتی از دیشب تا امروز ظهر در مسجد دانشگاه صنعتی اصفهان تجمع و تحصن خواهند كرد.
هم‌اكنون دانشجویان دانشگاه صنعتی و بسیج دانشجویی در مقابل دفتر انجمن اسلامی این دانشگاه تجمع كرده و شعار‌هایی نظیر " انجمن اسلامی تعطیل باید گردد‌ "، "دفتر توطئه تعطیل باید گردد "، " شبستری حیا كن،‌اسلامتو رها كن " را سر می‌دهند.
سه شنبه 6/12/1387 - 21:6
دانستنی های علمی
مهران مدیری امسال با مرد دو هزار چهره میهمان نوروزی شبکه 3 است.
در این سریال ، بازهم مسعود شصتچی به جای چند شخصیت معروف یا مهم اشتباهی گرفته می‌شود و این مسئله ، موضوع اصلی قصه را تشکیل می‌دهد.
تاکنون 40 درصد کار سریال مرد دو هزار چهره که لوکیشن اصلی آن خانه‌ای در ولنجک است به پایان رسیده است.
دراین مجموعه که در 15 قسمت 45 دقیقه‌ای در دست تهیه است ، قرار است مشاغلی غیر از آنچه در مرد هزار چهره بود، به شوخی گرفته شود.
داستان مرد دو هزار چهره از آن جایی آغاز می شود ، که مسعود شصتچی به جای مهران مدیری اشتباه گرفته می شود و در جایگاه مدیری قرار می گیرد ،او به عنوان مدیری کارگردان، بازیگر و خواننده دست به کارهای مختلف می زند و در ادامه به جای سه شخصیت دیگر هم اشتباه گرفته می شود.
به جز مهران مدیری ، سپند امیرسلیمانی ، شقایق جودت، سحر جعفری‌ جوزانی، امید روحانی، سحر زکریا، پروین قائم مقامی، هادی کاظمی، شایان احدی ‌فر، کیهان ملکی، غلامرضا نیکخواه، سام نوری ، محمد رضا هدایتی ، بیژن بنفشه‌خواه، عارف لرستانی، سیامک انصاری، پژمان بازغی، رضا فیض نوروزی و فلامک جنیدی در این سریال ایفای نقش می کنند .
سه شنبه 6/12/1387 - 21:4
دانستنی های علمی
نویسنده:حسین واثقی

براى آن كه بدانیم چه موضوعاتى در دعاهاى قرآنى مطرح و هر یك چند نوبت تكرار شده، این فهرست فراهم آمده است. در مقابل هر آیه، شماره صفحه همین كتاب كه این دعا در آن جا آمده، نوشته شده است تا براى ترجمه و توضیح به آن‏جا مراجعه شود.
آسان شدن كارهاى سخت
یَسِّرْ لِى‏ أَمْرِى‏ « طه (20) آیه 26»
آرزوى بهتر از آنچه از دست رفته
عَسى‏ رَبُّنا أَنْ یُبْدِلنا خَیْراً منْها إِنَّا إِلى‏ رَبِّنا راغِبُونَ «قلم (68) آیه 32»
امنیّت مكّه
رَبِّ اجْعَلْ هذا البَلَدَ آمِناً «ابراهیم (14) آیه 35»
رَبِّ اجْعَلْ هذا بَلَدَاً آمِناً «بقره (2) آیه 126»
استعاذه
رَبِّ أَعُوذُ بِكَ مِنْ هَمَزاتِ الشَّیاطِینِ وَأَعُوذُ بِكَ رَبِّ أَنْ یَحْضُرُونِ «مؤمنون (23) آیات 97 و98»
بِسمِ اللَّهِ الرَّحمنِ الرَّحیمِ قُلْ أَعُوذُ بِرَبِّ الفَلَقِ مِنْ شَرِّ ما خَلَقَ وَمِنْ شَرِّ غاسِقٍ إِذا وَقَبَ وَمِنْ شَرِّ النَّفّاثاتِ فِى العُقَدِ وَمِنْ شَرِّ حاسِدٍ إِذا حَسَدَ «فلق (113)»
بِسمِ اللَّهِ الرَّحمنِ الرَّحیمِ قُلْ أَعُوذُ بِرَّبِ النّاسِ مَلِكِ النّاسِ إِلهِ النّاسِ مِنْ شَرِّ الوَسْواسِ الخَنّاسِ الَّذِى یُوَسْوِسُ فِى صُدُورِ النّاسِ مِنَ الجِنَّةِ وَالنّاسِ «الناس (114)»
رَبِّ إِنّى‏ أَعُوذُ بِكَ أَنْ أَسْئَلَكَ ما لَیْسَ لى بِهِ عِلْمٌ «هود (11) آیه 47»
بانیكو كاران باشیم و باعاقبت خوش بمیریم
تَوَفَّنِى‏ مُسْلِماً وَأَلْحِقْنِى‏ بِالصّالِحِینَ «یوسف (12) آیه 101»
رَبَّنا أَفْرِغْ عَلَیْنا صَبْراً وَ تَوَفَّنا مُسْلِمینَ «اعراف (7) آیه 126»
تَوَفَّنا مَعَ الأَبْرارِ «آل عمران (3) آیه 193»
وَأَلْحِقْنى‏ بِالصَّالِحینَ «شعراء (26) آیه 83»
وَأَدْخِلْنى‏ بِرَحْمَتِكَ فى‏ عِبادِكَ الصَّالِحینَ «نمل (27) آیه 19»
براى آغاز كارها
بِسْمِ اللَّهِ مَجْریها وَمُرْسیها إِنَّ رَبّى لَغَفُورٌ رَحیم «هود (11) آیه 41»
رَبِّ أَدْخِلْنِى مُدْخَلَ صِدْقٍ وَأَخْرِجْنِى مُخْرَجَ صِدْقٍ وَاجْعَلْ لِى مِنْ لَدُنْكَ سُلْطاناً نَصِیراً «اسراء (17) آیه 80»
پیروزى بر كافران
أَنّى‏ مَغْلُوبٌ فَانْتَصِرْ «قمر (54) آیه 10»
رَبِّ انْصُرْنى بِما كَذَّبُونِ «مؤمنون (23) آیه 26»
رَبِّ انْصُرْنى‏ عَلَى الْقَوْمِ المُفْسِدینَ «عنكبوت (29) آیه 30»
وَانْصُرْنا عَلَى الْقَومِ الكافِرینَ«بقره (2) آیه 250؛ آل عمران (3) آیه 147»
أَنْتَ مَوْلانا فَانْصُرْنا عَلى‏ القَوْمِ الكافِرِینَ «بقره (2) آیه 286»
پیشواى متقین شویم
وَاجْعَلْنا لِلْمُتَّقِینَ إِماماً «فرقان (25) آیه 74»
رَبِّ اجْعَلْنِى‏ مُقِیمَ الصَّلاةِ وَمِنْ ذُرِّیَّتِى‏ «ابراهیم (14) آیه 40»
تسبیح الهى
سُبْحانَ الَّذِى سَخَّرَ لَنا هذا وَما كُنّا لَهُ مُقْرِنِینَ وَإِنّا إِلى‏ رَبِّنا لَمُنْقَلِبُونَ «زخرف (43) آیات 13 و14»
سُبْحانَ رَبِّنا إِنَّا كُنَّا ظالمِین «قلم (68) آیه 29»
لا إِلهَ إِلاَّ أَنْتَ سُبْحانَكَ إِنّى‏ كُنْتُ مِنَ الظَّالِمینَ «انبیاء (21) آیه 87»
سُبْحانكَ تُبْتُ إِلَیْكَ وَأَنَا أوَّلُ المُؤْمِنینَ «اعراف (7) آیه 143»
سُبْحانَكَ أَنْتَ وَلِیُّنا مِنْ دُونِهِمْ «سبأ (34) آیه 41»
سُبحانَك اللّهُمَّ «یونس (10) آیه 10»
سُبْحانَ رَبِّنا إِنْ كانَ وَعدُ رَبِّنا لَمَفْعُولاً «اسراء (17) آیه 108»
كَىْ‏ نُسَبِّحَكَ كَثِیراً وَنَذكُرَكَ كَثِیراً «طه (20) آیات 33 و34»
تقاضاى داورى و یارى از خداوند
رَبِّ احْكُمْ بِالحَقِّ وَرَبُّنا الرَّحْمنُ المُسْتَعانُ عَلى‏ ما تَصِفُونَ «انبیاء (21) آیه‏112»
رَبِّ إِنَّ قَوْمى‏ كَذَّبُونِ فافْتَحْ بَیْنى‏ وَبَیْنَهُمْ فَتْحاً وَ نَجِّنى‏ وَ مَنْ مَعِىَ مِنَ المُؤمِنینَ «شعراء (26) آیات 117 و118»
رَبَّنا افْتَحْ بَیْنَنا وَبَیْنَ قَوْمِنا بِالْحَقِّ وَأَنْتَ خَیْرُ الفاتِحِینَ «اعراف (7) آیه 89»
رَبِّ إنّى‏ لا أَمْلِكُ إِلّا نَفْسى‏ وَ أَخى‏ فَافْرُقْ بَیْنَنا وَبَیْنَ الْقَومِ الْفاسِقینَ «مائده(5) آیه‏25»
توبه و طلب آمرزش
سُبْحانَ رَبِّنا إِنَّا كُنَّا ظالمِین «قلم (68) آیه 29»
رَبّنا ظَلَمْنا أَنْفُسَنا وَإِنْ لَمْ تَغْفِرْ لَنا وَ تَرْحَمْنا لَنَكونَنَّ مِنَ الخاسِرینَ «اعراف(7) آیه‏23»
رَبِّ اغْفِرْ لِى وَلِوالِدَى‏َّ وَلِمَنْ دَخَلَ بَیْتِىَ مُؤْمناً وَلِلْمُؤْمِنِینَ وَالمُؤْمِناتِ «نوح (71) آیه‏28»
وَإِنْ لا تَغْفِرْ لى وَتَرْحَمْنى أَكُنْ مِنَ الْخاسِرینَ «هود (11) آیه 47»
وَاغْفِرْ لَنا رَبّنا إنَّكَ أَنْتَ الْعَزیزُ الْحَكیمُ «ممتحنه (60) آیه 5»
وَتُبْ عَلَیْنا إِنَّكَ أَنْتَ التَّوّابُ الرَّحِیمُ «بقره (2) آیه 128»
رَبِّ اغْفِرْ لى‏«ص (38) آیه 35»
رَبِّ اِنّى‏ ظَلَمْتُ نَفْسى‏ وَأَسْلَمْتُ مَعَ سُلَیْمانَ لِلَّهِ رَبِّ الْعالَمینَ «نمل(27) آیه‏44»
لا إلهَ إلّا أنْتَ سُبْحانَكَ إنّى‏ كُنْتُ مِنَ الظالمینَ «انبیاء (21) آیه 87»
رَبِّ إِنّى‏ ظَلَمْتُ نَفْسى‏ فَاغْفِرْ لى‏ «قصص (28) آیه 16»
سُبْحانكَ تُبْتُ إِلَیْكَ وَأَنَا أوَّلُ المُؤْمِنینَ «اعراف (7) آیه 143»
رَبِّ اغْفِرْ لى‏ وَلأَخى‏ وَأَدْخِلْنا فى‏ رَحْمَتِكَ «اعراف (7) آیه 151»
رَبّ لَوْ شِئْتَ أهْلَكتَهُمْ مِنْ قَبْلُ وَإِیّاىَ أَتُهْلِكُنا بِما فَعَلَ السُّفَهاءُ مِنَّا إِنْ هِىَ إلّا فِتْنَتُكَ تُضِلُّ بِها مَنْ تَشاءُ وَتَهْدِى‏ مَنْ تَشاءُ أَنْتَ وَلِیُّنا فَاغْفِرْ لَنا وَارْحَمْنا وَأَنْتَ خَیْرُ الغافِرِینَ «اعراف (7) آیه 155»
لَئِنْ لَمْ یَرْحَمْنا رَبُّنا وَیَغْفِرْ لَنا لَنَكُونَنَّ مِنَ الْخاسِرینَ «اعراف (7) آیه 149»
رَبَّنا اغْفِرْ لَنا ذُنُوبَنا وَإِسْرافَنا فِى أَمْرِنا «آل عمران (3) آیه 147»
رَبَّنا فَاغْفِرْ لَنا ذُنُوبَنا وَكَفِّرْ عَنّا سَیِّئاتِنا«آل عمران (3) آیه 193»
رَبَّنا إِنَّنا آمَنَّا فَاغْفِرْلَنا ذُنُوبَنا وَقِنا عَذابَ النَّارِ «آل عمران (3) آیه 16»
رَبَّنا لا تُؤاخِذنا إِْن نَسِینا أَوْ أَخْطَأْنا رَبَّنا وَلا تَحْمِلْ عَلَیْنا إِصْراً كَما حَمَلْتَهُ عَلى‏ الَّذِینَ مِنْ قَبْلِنا رَبَّنا وَلا تُحَمِّلْنا ما لا طاقَةَ لَنا بِهِ وَاعْفُ عَنّا وَاغْفِرْ لَنا وَارْحَمْنا أَنْتَ مَوْلانا فَانْصُرْنا عَلى‏ القَوْمِ الكافِرِینَ «بقره (2) آیه 286»
رَبَّنا اغْفِرْ لَنا وَلِإِخْوانِنا الَّذِینَ سَبَقُونا بِالإِیمانِ «حشر (59) آیه 10»
إِنِّى تُبْتُ إِلَیْكَ وَإِنِّى مِنَ المُسْلِمِینَ «احقاف (46) آیه 15»
رَبِّ اغْفِرْ وَارْحَمْ وَأَنْتَ خَیْرُ الرَّاحِمینَ «مؤمنون (23) آیه 118»
رَبَّنا ءامَنَّا فَاغْفِرْ لَنا وَارْحَمْنا وَأَنْتَ خَیرُ الرَّاحِمینَ «مؤمنون (23) آیه 109»
رَبَّنا أَتْمِمْ لَنا نُورَنا وَ اغْفِرْ لَنا إِنَّكَ عَلى‏ كُلِّ شى‏ءٍ قَدِیرٌ «تحریم (66) آیه 8»
رَبَّنا اغْفِرْ لِى‏ وَلِوالِدَىَّ وَلِلْمُؤْمِنِینَ یَوْمَ یَقُومُ الحِسابُ «ابراهیم (14) آیه 41»
رَبَّنا وَسِعْتَ كُلَّ شَی‏ءٍ رَحْمَةً وَعِلْماً فَاغْفِرْ لِلَّذِینَ تابُوا وَاتَّبَعُوا سَبِیلَكَ وَقِهِمْ عَذابَ الجَحِیمِ «غافر (40) آیه 7»
توكّل
اللَّهُ رَبّى عَلَیْهِ تَوَكَّلْتُ وَإِلَیْهِ أُنیبُ «شورى (42) آیه 10»
رَبَّنا عَلَیكَ تَوَكَّلْنا وَإِلَیْكَ أَنَبْنا وَإِلَیْكَ المَصیرُ «ممتحنه (60) آیه 4»
وَسِعَ رَبُّنا كُلَّ شَی‏ءٍ عِلْماً عَلى‏ اللَّهِ تَوَكَّلْنا «اعراف (7) آیه 89»
وَمَا تَوْفِیقِى إلّا باللَّهِ عَلیهِ تَوَكَّلْتُ وَإِلَیهِ أُنیبُ «هود (11) آیه 88»
هوَ رَبّى‏ لا إِلهَ إِلاَّ هُوَ عَلَیْهِ تَوَكَّلْتُ وَإِلَیْهِ مَتابِ «رعد (13) آیه 30»
حَسْبُنااللَّهُ سَیُؤْتِینا اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ وَرَسُولُهُ إِنّا إِلى‏ اللَّهِ راغِبُونَ «توبه(9) آیه‏59»
حَسْبِىَ اللَّه لا إِلهَ إلاَّ هُوَ عَلَیْهِ تَوَكَّلْتُ وَهُوَ رَبُّ العَرْشِ العَظیم«توبه (9) آیه‏129»
ما شاءَ اللَّهُ لا قُوَّةَ إِلاَّ بِاللَّهِ «كهف (18) آیه 39»
تفویض
أُفَوِّضُ أَمْرى‏ إِلَى اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ بَصیرٌ بِالْعِبادِ «غافر (40) آیه 44»
حمد الهى
الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِى أَذهَبَ عَنّا الحَزَنَ إِنَّ رَبَّنا لَغَفُورٌ شَكُورٌ الَّذِى أَحَلَّنا دارَ المُقامَةِ مِنْ فَضْلِهِ لا یَمَسُّنا فِیها نَصَبٌ وَلا یَمَسُّنا فِیها لُغُوبٌ «فاطر (35) آیه آیات 34 و35»
اَلْحَمْدُ للَّهِ‏ِ الَّذى نَجَّینا مِنَ الْقَوْمِ الظالمِینَ «مؤمنون (23) آیه 28»
الحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِى‏ وَهَبَ لِى‏ عَلى‏ الكِبَرِ إِسْمعِیلَ وَإِسْحقَ إِنَّ رَبِّى‏ لَسَمِیعُ الدُّعاءِ«ابراهیم (14) آیه 39»
الحَمْدُ للَّهِ رَبِّ العالَمینَ «فاتحه (1) آیه 2؛ یونس (10) آیه 10»
الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِى صَدَقنا وَعْدَهُ وَأَوْرَثَنا الأَرْضَ نَتَبَوَّءُ مِنَ الجَنَّةِ حَیْثُ نَشاءُ فَنِعْمَ أَجْرُ العامِلِینَ «زمر (39) آیه 74»
الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِى هَدینا لِهذا وَما كُنَّا لِنَهْتَدِىَ لَوْلا أَنْ هَدینَا اللَّهُ «اعراف (7) آیه‏43»
اَلْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذى‏ فَضَّلَنا عَلى‏ كَثیرٍ مِنْ عِبادِهِ الْمُؤْمِنینَ «نمل (27) آیه 15»
الْحَمْدُ للَّهِ وَسَلامٌ عَلى‏ عِبادِهِ الَّذینَ اصْطَفى‏ «نمل (27) آیه 59»
الحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِى لَمْ یَتَّخِذ وَلَداً وَلَمْ یَكُنْ لَهُ شَرِیكٌ فِى المُلْكِ وَلَمْ یَكُنْ لَهُ وَلِیٌّ مِنَ الذُّلِّ وَكَبِّرْهُ تَكْبِیراً «اسراء (17) آیه 111»
دعا براى همسر
رَبَّنا هَبْ لَنا مِنْ أَزْواجِنا وَذُرِّیّاتِنا قُرَّةَ أَعْیُنٍ وَاجْعَلْنا لِلْمُتَّقِینَ إِماماً «فرقان (25) آیه 74»
دعا براى پدر و مادر
رَبِّ اغْفِرْ لِى‏ وَلِوالِدَىَّ «نوح (71) آیه 28»
وَاغْفِرْ لأَبى‏ إِنَّهُ كانَ مِنَ الضَّالّینَ «شعراء (26) آیه 86»
رَبَّنا اغْفِرْ لِى‏ وَلِوالِدَىَّ وَلِلْمُؤْمِنِینَ یَوْمَ یَقُومُ الحِسابُ «ابراهیم (14) آیه 41»
رَبِّ ارْحَمْهُما كَما رَبَّیانى‏ صَغیراً «اسراء (17) آیه 24»
دعا براى برادر
رَبِّ اغْفِرْ لى‏ وَلأَخى‏ وَأَدْخِلْنا فى‏ رَحْمَتِكَ وَأَنْتَ أَرْحَمُ الرَّحِمینَ «اعراف (7) آیه‏151»
دعا براى فرزندان و نوادگان
رَبِّ هَبْ لى مِنَ الصَّالِحینَ «صافات (37) آیه 100»
رَبِّ إِنَّ ابْنى‏ مِنْ أَهْلى‏ وَإِنَّ وَعْدَكَ الحَقُّ وَأَنْتَ أَحْكَمُ الْحاكِمینَ «هود(11) آیه‏45»
رَبِّ اجْعَلْ هذا البَلَدَ آمِناً وَاجْنُبْنِى‏ وَبَنِىَّ أَنْ نَعْبُدَ الأَصْنامَ «ابراهیم (14) آیه‏35»
رَبَّنا وَاجْعَلْنا مُسْلِمَیْنِ لَكَ وَمِنْ ذُرِّیَّتِنا أُمَّةً مُسْلِمَةً لَكَ «بقره (2) آیه 128»
رَبَّنا إِنِّى‏ أَسْكَنْتُ مِنْ ذُرِّیَّتِى‏ بِوادٍ غَیْرِ ذِى‏ زَرْعٍ عِنْدَ بَیْتِكَ المُحَرَّمِ رَبَّنا لِیُقِیمُوا الصَّلاةَ فَاجْعَلْ أَفْئِدَةً مِنَ‏النّاسِ تَهْوِى‏ إِلَیْهِمْ وَارْزُقْهُمْ مِنَ الثَّمَراتِ لَعَلَّهُمْ یَشْكُرُونَ «ابراهیم (14) آیه 37»
رَبِّ اجْعَلْنِى‏ مُقِیمَ الصَّلاةِ وَمِنْ ذُرِّیَّتِى‏ رَبَّنا وَتَقَبَّلْ دُعاءِ «ابراهیم(14) آیه‏40»
رَبَّنا وَابْعَثْ فِیهِمْ رَسُولاً مِنْهُمْ یَتْلُوا عَلَیْهِمْ آیاتِكَ وَیُعَلِّمُهُمُ الكِتابَ وَالحِكْمَةَ وَیُزَكِّیهِمْ إِنَّكَ أَنْتَ العَزِیزُ الحَكِیمُ «بقره (2) آیه 129»
رَبِّ هَبْ لى‏ مِنْ لَدُنْكَ ذُرِیَّةً طَیِّبَةً اِنَّكَ سَمیعُ الدُّعاء «آل عمران (3) آیه 38»
رَبَّنا هَبْ لَنا مِنْ أَزْواجِنا وَذُرِّیّاتِنا قُرَّةَ أَعْیُنٍ وَاجْعَلْنا لِلْمُتَّقِینَ إِماماً«فرقان(25) آیه‏74»
رَبِّ إِنِّى وَهَنَ العَظْمُ مِنِّى وَاشْتَعَلَ الرَّأْسُ شَیْباً وَلَمْ أَكُنْ بِدُعائِكَ رَبِّ شَقِیّاً وَإِنِّى خِفْتُ المَوالِیَ مِنْ وَرائِى وَكانَتِ امْرَأَتِى عاقِراً فَهَبْ لِى مِنْ لَدُنْكَ وَلِیّاً یَرِثُنِى وَیَرِثُ مِنْ آلِ یَعْقُوبَ وَاجْعَلْهُ رَبِّ رَضِیّاً «مریم (19) آیات 3 - 5»
رَبِّ لا تَذَرْنى فَرْداً وَأَنْتَ خیْرُ الوارِثینَ «انبیاء (21) آیه 89»
وَأَصْلِحْ لِى فِى ذُرِّیَّتِى «احقاف (46) آیه 15»
دعا براى مؤمنان
ربّ‏اغفر لى وَلوالدىّ ولِمنْ‏دخل بیتى‏مؤمناً وللمؤمنین«نوح(71)آیه‏28»
رَبَّنا اغْفِرْ لِى وَ لِوالِدَىَّ وَ لِلْمُؤْمِنِینَ یَوْمَ یَقُومُ الحِسابُ «ابراهیم (14) آیه‏41»
رَبَّنا وَسِعْتَ كُلَّ شَی‏ءٍ رَحْمَةً وَعِلْماً فَاغْفِرْ لِلَّذِینَ تابُوا وَاتَّبَعُوا سَبِیلَكَ وَقِهِمْ عَذابَ الجَحِیمِ رَبَّنا وَأَدْخِلْهُمْ جَنّاتِ عَدْنٍ الَّتِى وَعَدْتَهُمْ وَمَنْ صَلَحَ مِنْ آبائِهِمْ وَأَزْواجِهِمْ وَذُرِّیّاتِهِمْ إِنَّكَ أَنْتَ العَزِیزُ الحَكِیمُ وَقِهِمُ السَّیِّئاتِ وَمَنْ تَقِ السَّیِّئاتِ یَوْمَئِذٍ فَقَدْ رَحِمْتَهُ وَذلِكَ هُوَ الفَوْزُ العَظِیمُ «غافر (40) آیات‏9-7»
رَبَّنا اغْفِرْ لَنا وَلِإِخْوانِنا الَّذِینَ سَبَقُونا بِالإِیمانِ وَلا تَجْعَلْ فِى قُلُوبِنا غِلّاً لِلَّذِینَ آمَنُوا رَبَّنا إِنَّكَ رَءُوفٌ رَحِیمٌ «حشر (59) آیه 10»
در بهشت متنعّم بودن
رَبِّ ابْنِ لى‏ عِنْدَكَ بَیْتاً فِى الْجَنَّةِ «تحریم (66) آیه 11»
وَاجْعَلْنى‏ مِنْ وَرَثَةِ جَنَّةِ النَّعیمِ «شعراء (26) آیه 85»
رَبَّنا وَآتِنا ما وَعَدْتَنا عَلى‏ رُسُلِكَ وَلا تُخْزِنا یَوْمَ القِیامَةِ إِنَّكَ لا تُخْلِفُ المِیعادَ «آل‏عمران (3) آیه 194»
رَبَّنا وَأَدْخِلْهُمْ جَنّاتِ عَدْنٍ الَّتِى وَعَدْتَهُمْ وَمَنْ صَلَحَ مِنْ آبائِهِمْ وَأَزْواجِهِمْ وَذُرِّیّاتِهِمْ إِنَّكَ أَنْتَ العَزِیزُ الحَكِیمُ «غافر (40) آیه 8»
روزى اهل مكّه
رَبِّ اجْعَلْ هذا بَلَداً ءامِناً وَارْزُقْ أَهْلَهُ مِنَ الثَّمَراتِ مَنْ ءامَنَ مِنْهُمْ بِاللَّهِ وَالیَوْمِ الآخِرِ «بقره (2) آیه 126»
وَارْزُقْهُمْ مِنَ الثَّمَراتِ لَعَلَّهُمْ یَشْكُرُونَ «ابراهیم (14) آیه 37»
زیاد شدن ثروت
ما شاءَ اللَّهُ لا قُوَّةَ إِلاَّ بِاللَّهِ «كهف (18) آیه 39»
زیاد شدن نورانیت
رَبَّنا أَتْمِمْ لَنا نُورَنا «تحریم (66) آیه 8»
زیاد شدن علم و دانش
رَبِّ زِدْنى‏ عِلْماً «طه (20) آیه 114»
وَأَرِنا مَناسِكَنا «بقره (2) آیه 128»
سربلندى و آبرومندى در روز قیامت
وَلا تُخْزِنى یَومَ یُبْعَثُونَ «شعراء (26) آیه 87»
رَبَّنا وَآتِنا ما وَعَدْتَنا عَلى‏ رُسُلِكَ وَلا تُخْزِنا یَوْمَ القِیامَةِ إِنَّكَ لا تُخْلِفُ المِیعادَ «آل‏عمران (3) آیه 194»
شرح صدر
رَبِّ اشْرَحْ لِى‏ صَدْرِى‏ «طه (20) آیه 25»
صبر و ثبات قدم در مسیر حق
رَبَّنا أَفْرِغْ عَلَیْنا صَبْراً وَثَبِّتْ أَقْدامَنا وَانْصُرْنا عَلَى الْقَومِ الكافِرینَ «بقره (2) آیه‏250»
رَبَّنا أَفْرِغْ عَلَیْنا صَبْراً وَ تَوَفَّنا مُسْلِمینَ «اعراف (7) آیه 126»
رَبَّنا لا تُزِغْ قُلُوبَنا بَعْدَ إِذ هَدَیْتَنا «آل عمران (3) آیه 8»
رَبَّنا وَاجْعَلْنا مُسْلِمَیْنِ لَكَ وَمِنْ ذُرِّیَّتِنا أُمَّةً مُسْلِمَةً لَكَ «بقره (2) آیه 128»
وَاجْنُبْنِى‏ وَبَنِىَّ أَنْ نَعْبُدَ الأَصْنامَ «ابراهیم (14) آیه 35»
طلب صفاى باطن نسبت به دیگران
وَلا تَجْعَلْ فِى قُلُوبِنا غِلّاً لِلَّذِینَ آمَنُوا رَبَّنا إِنَّكَ رَءُوفٌ رَحِیمٌ «حشر (59) آیه‏10»
طلب رحمت الهى و رشد
رَبَّنا ءَاتِنا مِنْ لَدُنْكَ رَحْمَةً وَهَیِّئ لَنا مِنْ أَمْرِنا رَشَداً «كهف (18) آیه 10»
رَبِّ اغْفِرْ لى‏ وَلأَخى‏ وَأَدْخِلْنا فى‏ رَحْمَتِكَ وَأَنْتَ أَرْحَمُ الرَّحِمینَ «اعراف (7) آیه‏151»
وَهَبْ لَنا مِنْ لَدُنْكَ رَحْمَةً إِنَّكَ أَنْتَ الوَهَّابُ «آل عمران (3) آیه 8»
رَبِّ اغْفِرْ وَارْحَمْ وَأَنْتَ خَیْرُ الرَّاحِمینَ «مؤمنون (23) آیه 118»
رَبَّنا ءامَنَّا فَاغْفِرْ لَنا وَارْحَمْنا وَأَنْتَ خَیرُ الرَّاحِمینَ «مؤمنون (23) آیه 109»
طلب یاور و وزیر
وَاجْعَلْ لِى‏ وَزِیراً مِنْ أَهْلِى‏ هرُونَ أَخِى‏ أُشْدُدْ بِهِ أَزْرِى‏ وَأَشْرِكْهُ فِى‏ أَمْرِى‏ كَىْ‏ نُسَبِّحَكَ كَثِیراً وَنَذكُرَكَ كَثِیراً إِنَّكَ كُنْتَ بِنا بَصِیراً «طه (20) آیات 35-29»
طلب توفیق بر شكر نعمتها و اعمال شایسته
رَبِّ أَوْزِعْنى‏ أَنْ أَشْكُرَ نِعْمَتَكَ الّتى‏ أَنْعَمْتَ عَلَىّ وَعَلى‏ والِدَىَّ وَأَنْ اَعْمَلَ صالِحاً تَرْضیهُ «نمل (27) آیه 19» و«أحقاف (46) آیه 15»
رَبِّ بِما أَنْعَمْتَ عَلَیَّ فَلَنْ أَكونَ ظَهیراً لِلْمُجْرِمینَ «قصص (28) آیه 17»
وَمَا تَوْفِیقِى إلّا باللَّهِ عَلیهِ تَوَكَّلْتُ وَإِلَیهِ أُنیبُ «هود (11) آیه 88»
طلب سلطنت بى نظیر
رَبِّ اغْفِرْ لى‏ وَهَبْ لى‏ مُلْكاً لا یَنْبَغى‏ لأَحَدٍ مِنْ بَعْدى‏ إِنَّكَ أَنْتَ الوَهَّابُ «ص (38) آیه 35»
طلب روزى
رَبِّ إِنّى‏ لِما أَنْزَلْتَ إِلَیَّ مِنْ خَیْرٍ فَقیرٌ «قصص (28) آیه 24»
اللّهُمَّ رَبَّنا أَنْزِلْ عَلَیْنا مائِدَةً مِنَ السَّماءِ تَكُونُ لَنا عِیداً لِأَوَّلِنا وَآخِرِنا وَآیَةً مِنْكَ وَارْزُقْنا وَأَنْتَ خَیْرُ الرّازِقِینَ «مائده (5) آیه 114»
وَارْزُقْهُمْ مِنَ الثَّمَراتِ لَعَلَّهُمْ یَشْكُرُونَ «ابراهیم (14) آیه 37»
وَارْزُقْ أَهْلَهُ مِنَ الثَّمَراتِ مَنْ ءامَنَ مِنْهُمْ بِاللَّهِ وَالیَوْمِ الآخِرِ «بقره (2) آیه 126»
طلاقت زبان و سخن آورى
وَاحْلُلْ عُقْدَةً مِنْ لِسانِى‏ یَفْقَهُوا قَوْلِى‏ «طه (20) آیه 27 و28»
طلب حكم
رَبِّ هَبْ لى حُكْماً «شعراء (26) آیه 83»
طلب هدایت از خداوند و باز نگشتن به گمراهى
عَسى‏ رَبّى‏ أَنْ یَهْدِیَنى‏ سَواءَ السَّبیلِ «قصص (28) آیه 22»
اِهْدِنا الصِراطَ المُستَقِیم صِراطَ الَّذِینَ أَنْعَمتَ عَلَیهِم غَیْرِ المَغضُوبِ عَلَیهِم وَلا الضَّالِّین «حمد (1) آیه 6 و7»
رَبَّنا لا تُزِغْ قُلُوبَنا بَعْدَ إِذ هَدَیْتَنا وَهَبْ لَنا مِنْ لَدُنْكَ رَحْمَةً إِنَّكَ أَنْتَ الوَهَّابُ «آل‏عمران (3) آیه 8»
طلب نعمت الهى در دنیا و آخرت
رَبَّنا ءاتِنا فىِ الدُّنْیا حَسَنَةً وَ فىِ الآخِرَةِ حَسَنَةً وَقِنا عَذابَ النَّارِ «بقره (2) آیه‏201»
وَاكْتُبْ لَنا فِى‏ هذِهِ الدُّنْیا حَسَنَةً وَفِى‏ الآخِرَةِ «اعراف (7) آیه 156»
فراهم آمدن منزل و مسكن مناسب
رَبِّ أَنْزِلْنى مُنْزَلاً مُبارَكاً وَأنْتَ خَیْرُ المُنْزِلینَ «مؤمنون (23) آیه 29»
گرداندن بلا، و شِكوه از گرفتارى
وَأَیُّوبَ إِذْ نادى‏ رَبَّهُ أَنّى‏ مَسَّنِىَ الضُّرُّ وَأَنْتَ أَرْحَمُ الرَّاحِمینَ «انبیاء (21) آیه‏83»
وَاذْكُرْ عَبْدَنا أیُّوبَ إِذْ نادى‏ رَبَّهُ أَنّى‏ مَسَّنِىَ الشَیْطانُ بِنُصْبٍ وَ عَذابٍ «ص (38) آیه‏41»
رَبِّ السِّجْنُ أَحَبُّ إِلَیَّ مِمَّا یَدْعُونَن‏ إِلَیْهِ وَإِلّا تَصْرِفْ عَنّى‏ كَیْدهُنَّ أصْبُ إِلَیْهِنَّ وَأَكُنْ مِنَ الْجاهِلینَ «یوسف (12) آیه 33»
قبولى دعا
رَبَّنا وَتَقَبَّلْ دُعاءِ «ابراهیم (14) آیه 40»
قبولى اعمال
رَبَّنا تَقَبَّلْ مِنّا إِنَّكَ أَنْتَ السَّمِیعُ العَلِیمُ «بقره (2) آیه 127»
رَبِّ إِنِّى نَذَرْتُ لَكَ ما فِى بَطْنِى مُحَرَّراً فَتَقَبَّلْ مِنِّى إِنَّكَ أَنْتَ السَّمِیعُ العَلِیمُ «آل‏عمران (3) آیه 35»
مدح الهى
اللَّهُمَّ فاطِرَ السَّمواتِ وَالأَرْضِ عالِمَ الغَیْبِ وَالشَّهادَةِ أَنْتَ تَحْكُمُ بَیْنَ عِبادِكَ فِیما كانُوا فِیهِ یَخْتَلِفُونَ «زمر (39) آیه 46»
رَبِّ احْكُمْ بِالحَقِّ وَرَبُّنا الرَّحْمنُ المُسْتَعانُ عَلى‏ ما تَصِفُونَ «انبیاء (21) آیه‏112»
فَتَقَبَّلْ مِنِّى إِنَّكَ أَنْتَ السَّمِیعُ العَلِیمُ «آل عمران (3) آیه 35»
رَبَّنا إِنَّكَ تَعْلَمُ ما نُخْفِى‏ وَما نُعْلِنُ وَما یَخْفى‏ عَلى‏ اللَّهِ مِنْ شَى‏ءٍ فِى الأَرضِ وَلا فِى السَّماءِ «ابراهیم (14) آیه 38»
رَبِّ قَدْ آتَیْتَنِى‏ مِنَ المُلْكِ وَعَلَّمْتَنِى‏ مِنْ تَأْوِیلِ الأَحادِیثِ فاطِرَ السَّموتِ وَالأَرضِ أَنْتَ وَلِیى‏ِّ فِى‏ الدُّنْیا وَالآخِرَةِ «یوسف (12) آیه 101»
وَسِعَ رَبُّنا كُلَّ شَی‏ءٍ عِلْماً «اعراف (7) آیه 89»
وَأَدْخِلْنا فى‏ رَحْمَتِكَ وَأَنْتَ أَرْحَمُ الرَّحِمینَ «اعراف (7) آیه 151»
وَهَبْ لَنا مِنْ لَدُنْكَ رَحْمَةً إِنَّكَ أَنْتَ الوَهَّابُ رَبَّنا إِنَّكَ جامِعُ النّاسِ لِیَوْمٍ لارَیْبَ فِیهِ إِنَّ اللَّهَ لا یُخْلِفُ المِیعادَ «آل عمران (3) آیه 8 و9»
رَبَّنا إِنَّكَ رَءُوفٌ رَحِیمٌ «حشر (59) آیه 10»
رَبَّنا وَسِعْتَ كُلَّ شَی‏ءٍ رَحْمَةً وَعِلْماً «غافر (40) آیه 7»
ما شاءَ اللَّهُ لا قُوَّةَ إِلاَّ بِاللَّهِ «كهف (18) آیه 39»
مناجات با حق تعالى‏
الَّذِینَ یَذْكُرُونَ اللَّهَ قِیاماً وَقُعُوداً وَعَلى‏ جُنُوبِهِمْ وَیَتَفَكَّرُونَ فِى خَلْقِ السَّمواتِ وَالأَرْضِ رَبَّنا ما خَلَقْتَ هذا باطِلاً سُبْحانَكَ فَقِنا عَذابَ النّارِ رَبَّنا إِنَّكَ مَنْ تُدْخِلِ النّارَ فَقَدْ أَخْزَیْتَهُ وَما لِلظّالِمِینَ مِنْ أَنْصارٍ رَبَّنا إِنَّنا سَمِعْنا مُنادِیاً یُنادِى لِلْإِیمانِ أَنْ آمِنُوا بِرَبِّكُمْ فَآمَنّا رَبَّنا فَاغْفِرْ لَنا ذُنُوبَنا وَكَفِّرْ عَنّا سَیِّئاتِنا وَتَوَفَّنا مَعَ الأَبْرارِ رَبَّنا وَآتِنا ما وَعَدْتَنا عَلى‏ رُسُلِكَ وَلا تُخْزِنا یَوْمَ القِیامَةِ إِنَّكَ لا تُخْلِفُ المِیعادَ «آل عمران (3) آیه 191 - 194»
قُلِ اللَّهُمَّ مالِكَ المُلْكِ‏تُؤْتِى المُلْكَ مَنْ تَشاءُوَتَنْزِعُ المُلْكَ مِمَّنْ تَشاءُوَتُعِزُّ مَنْ تَشاءُ وَتُذِلُّ مَنْ تَشاءُ بِیَدِكَ الخَیْرُإِنَّكَ عَلى‏ كُلِّ شَی‏ءٍ قَدِیرٌ تُولِجُ اللَّیلَ فِى النَّهارِ وَتُولِجُ النَّهارَ فِى اللَّیْلِ وَتُخْرِجُ الحَیَّ مِنَ المَیِّتِ وَتُخْرِجُ المَیِّتَ مِنَ الحَیِّ وَتَرْزُقُ مَنْ تَشاءُ بِغَیْرِ حِسابٍ «آل عمران (3) آیه 26 و27»
رَبَّنا إِنَّكَ جامِعُ النّاسِ لِیَوْمٍ لا رَیْبَ فِیهِ إِنَّ اللَّهَ لا یُخْلِفُ المِیعادَ «آل عمران (3) آیه 9»
إِنَّ صَلاتى‏ وَنُسُكى‏ وَمَحْیاىَ وَمَماتى‏ للَّهِ‏ِ رَبِّ العالَمینَ «انعام (6) آیه 162»
آمَنَ الرَّسُولُ بِما أُنْزِلَ إِلَیْهِ مِنْ رَبِّهِ وَالمُؤْمِنُونَ كُلٌ‏آمَنَ بِاللَّهِ وَمَلائِكَتِهِ وَكُتُبِهِ وَرُسُلِهِ لا نُفَرِّقُ بَیْنَ أَحَدٍ مِنْ رُسُلِهِ وَقالُوا سَمِعْناوَأَطَعْنا غُفْرانَكَ رَبَّنا وَإِلَیْكَ المَصِیرُ لا یُكَلِّفُ اللَّهُ نَفْساً إِلّا وُسْعَها لَها ما كَسَبَتْ‏وَعَلَیْها ما اكْتَسَبَتْ رَبَّنا لا تُؤاخِذنا إِْن نَسِینا أَوْ أَخْطَأْنا رَبَّنا وَلا تَحْمِلْ عَلَیْنا إِصْراً كَما حَمَلْتَهُ عَلى‏ الَّذِینَ مِنْ قَبْلِنارَبَّنا وَلا تُحَمِّلْنا ما لا طاقَةَ لَنا بِهِ وَاعْفُ عَنّا وَاغْفِرْ لَنا وَارْحَمْنا أَنْتَ مَوْلانا فَانْصُرْنا عَلى‏ القَوْمِ الكافِرِینَ «بقره (2) آیه 285 و286»
مسلمان واقعى باشیم
رَبَّنا ءامَنَّا فَاكْتُبْنا مَعَ الشاهِدینَ «مائده (5) آیه 83»
رَبَّنا ءامَنَّا بِما أَنْزَلْتَ وَاتَّبَعْنَا الرَّسُولَ فَاكْتُبْنا مَعَ الشاهِدینَ «آل‏عمران (3) آیه‏53»
رَبَّنا وَاجْعَلْنا مُسْلِمَیْنِ لَكَ وَمِنْ ذُرِّیَّتِنا أُمَّةً مُسْلِمَةً لَكَ «بقره (2) آیه 128»
نجات از دست ستمگران
وَنَجِّنى‏ مِنْ فِرْعَوْنَ وَعَمَلِهِ وَنَجِّنى‏ مِنَ الْقَوْمِ الظَّالِمینَ«تحریم (66) آیه 11»
رَبِّ إِنَّ قَوْمى‏ كَذَّبُونِ فافْتَحْ بَیْنى‏ وَبَیْنَهُمْ فَتْحاً وَ نَجِّنى‏ وَ مَنْ مَعِىَ مِنَ المُؤمِنینَ «شعراء (26) آیات 117 و118»
رَبَّنا لا تَجْعَلْنا فِتْنَةً لِلَّذینَ كَفَروُا «ممتحنه (60) آیه 5»
رَبِّ نَجّنى‏ وَأَهْلى‏ مِمَّا یَعْمَلوُنَ «شعراء (26) آیه 169»
رَبِّ نَجِّنى‏ مِنَ القَوْمِ الظَّالِمینَ «قصص (28) آیه 21»
رَبَّنا إِنَّنا نَخافُ أَنْ یَفْرُطَ عَلَیْنا اَوْ أَنْ یَطْغى‏ «طه (20) آیه 45»
رَبَّنا لا تَجْعَلْنا فِتْنَةً لِلْقَومِ الظَّالمینَ وَنَجِّنا بِرَحْمَتِكَ مِنَ القَوْمِ الكافِرینَ «یونس (10) آیات 85 و86»
رَبَّنا أَخْرِجْنا مِنْ هذِهِ القَرْیَةِ الظالِمِ أَهْلُها وَاجْعَلْ لَنا مِنْ لَدُنْكَ وَلِیّاً وَاجْعَلْ لَنا مِنْ لَدُنْكَ نَصِیراً «نساء (4) آیه 75»
نجات از غم
لا إلهَ إلّا أنْتَ سُبْحانَكَ إنّى‏ كُنْتُ مِنَ الظالمینَ «انبیاء (21) آیه 87»
نبودن باستمگران
رَبِّ فَلا تَجْعَلْنى‏ فى القَوْمِ الظالِمینَ «مؤمنون (23) آیه 94»
رَبَّنا لا تَجْعَلْنا مَعَ القَوْمِ الظّالِمینَ «اعراف (7) آیه 47»
رَبِّ بِما أَنْعَمْتَ عَلَیَّ فَلَنْ أَكونَ ظَهیراً لِلْمُجْرِمینَ «قصص (28) آیه 17»
رَبِّ إنّى‏ لا أَمْلِكُ إِلّا نَفْسى‏ وَ أَخى‏ فَافْرُقْ بَیْنَنا وَبَیْنَ الْقَومِ الْفاسِقینَ «مائده (5) آیه‏25»
نفرین بر بدكاران
رَبِّ لا تَذَرْ عَلى‏ الأَرْضِ مِنَ الكافِرِینَ دَیّاراً إِنَّكَ إِنْ تَذَرْهُمْ یُضِلُّوا عِبادَكَ وَلا یَلِدُوا إِلّا فاجِراً كَفّاراً «نوح (71) آیات 26 و27»
وَلا تَزِدِ الظّالِمِینَ إِلّا تَباراً «نوح (71) آیه 28»
رَبَّنا إِنَّكَ آتَیْتَ فِرْعَوْنَ وَمَلَأَهُ زِینَةً وَأَمْوالاً فِى‏ الحَیاةِ الدُّنْیا رَبَّنا لِیُضِلُّوا عَنْ سَبِیلِكَ رَبَّنا اطْمِسْ عَلى‏ أَمْوالِهِمْ وَاشْدُدُ عَلى‏ قُلُوبِهِمْ فَلا یُؤْمِنُوا حَتّى‏ یَرَوُا العَذابَ الأَلِیمَ «یونس (10) آیه 88»
نجات از جهنّم
سُبْحانَكَ فَقِنا عَذابَ النّارِ «آل عمران (3) آیه 191»
فَاغْفِرْلَنا ذُنُوبَنا وَقِنا عَذابَ النَّارِ «آل عمران (3) آیه 16»
وَقِنا عَذابَ النَّارِ «بقره (2) آیه 201»
رَبَّنا اصْرِفْ عَنّا عَذابَ جَهَنَّمَ إِنَّ عَذابَها كانَ غَراماً «فرقان (25) آیه 65»
نام نیك پس از مردن
وَاجْعَلْ لى‏ لِسانَ صِدْقٍ فى‏ الآخِرینَ «الشعراء (26) آیه 84»
هنگام سوار شدن بر مركب
بِسْمِ اللَّهِ مَجْریها وَمُرْسیها إِنَّ رَبّى لَغَفُورٌ رَحیم «هود (11) آیه 41»
سُبْحانَ الَّذِى سَخَّرَ لَنا هذا وَما كُنّا لَهُ مُقْرِنِینَ وَإِنّا إِلى‏ رَبِّنا لَمُنْقَلِبُونَ «زخرف(43) آیات 13 و14»

منبع: پایگاه بلاغ

سه شنبه 6/12/1387 - 0:57
كودك
زندگی ماشینی باعث شده تا زوج‌ها به داشتن تنها یك فرزند در زندگی خود بسنده كنند . این در حالی است كه والدین تك فرزند همواره احساس گناه می‌كنند چون بر این باورند كه تنها فرزند آنها در طول زندگی خود احساس تنهایی خواهد كرد و به اصطلاح لوس خواهد شد . اما آیا خانواده‌های تك فرزند واقعا دچار مشكل خواهند شد و اگر پاسخ مثبت است چگونه می‌توان این مشكلات را حل كرد. نظر برجسته‌ترین روانشناسان را در این رابطه مرور می‌كنیم .
1) تنهایی :
تنهایی برای یك كودك هم خوب است و هم بد. خوب از این جهت كه والدین مجبور نیستند محبت و توجه خود را میان فرزندانشان تقسیم كنند و بد به این دلیل كه كودك در برقراری ارتباط با دیگران دچار مشكل می‌شود و ممكن است حسود شود . چه باید كرد؟ فرصت‌های زیادی برای كودك خود(در سنین قبل از دبستان) بوجود بیاورید تا با بچه‌های همسن ارتباط داشته باشد. دعوت از دوستانی كه كودك دارند و یا فرستادن بچه به مهدكودك بهترین راه حل است. همچنین پس از اینكه فرزند شما وارد مدرسه شد ارتباط او با همسن و سالهایش را همواره حفظ كنید . مثلا با بچه‌های همسایه ارتباط داشته باشد و یا او را در كلاسهای مختلف ثبت‌نام كنید. سعی كنید با بستگان و خانواده‌هایی رفت و آمد داشته باشید كه فرزند همسن فرزند شما دارند .
2) رشد سریع :
تك فرزند به دلیل زندگی در یك محیط بزرگسال از لحاظ روحی و روانی بسیار سریعتر رشد می‌كند و دنیا را از دید بزرگسالان می‌بیند . چه باید كرد؟ شما و همسرتان باید كمتر به فرزندتان به عنوان تنها همدم خود وابستگی داشته باشید. والدین باید همیشه والدین فرزندشان بمانند نه همدم او .
3) توقعات بالا :
علت تك فرزندی بسیاری از خانواده‌ها تجمیع تمام امكانات رفاهی برای تنها فرزند خانواده‌ است. با وجود اینكه تجمیع امكانات برای یك بچه احتمال موفقیت وی را بسیار بالا می‌برد اما به موازات آن ممكن است توقعات والدین از فرزند خود را نیز افزایش بدهد . همین موضوع باعث خواهد شد تا فرزند برای موفق شدن و انجام كارهای بزرگ زیر فشارهای روحی و روانی له شود . چه باید كرد؟ كوچكترین كارهای فرزند خود را زیر ذره بین قرار ندهید. اجازه بدهید كه وی حریم خصوصی و هویت مستقل برای خود داشته باشد. او باید احساس كند كه شما به خاطر همان چیزی كه هست دوستش دارید و توقعات غیر معمول از وی ندارید . در فواصل زمانی مشخص با معلمان وی مشورت كنید. آنها می‌دانند كه توانایی‌های فرزند شما تا چه حدی است. در صورت آگاهی از این توانایی‌ها دیگر انتظارات غیر معقول از آنها نخواهید داشت .
4) سرخوردگی :
با توجه به اینكه تك فرزند، كانون تمام توجهات و محب‌های والدین در طول زندگی است به همین دلیل تا زمان ورود به دنیای خارج از خانه همه چیز را بر وفق مراد می‌بیند. اما به محض ورود به این دنیای جدید دچار سرخوردگی می‌شود چون همه چیز دیگر بر وفق مراد او نخواهد بود . چه باید كرد؟ به فرزند خود بیاموزید كه ممكن است در زندگی با ناكامی‌و مسائل زیادی مواجه شود كه بر وفق مرادش نیستند. اما از همه مهمتر درخواست‌های فرزند خود را به سرعت اجرا نكنید. به او یاد بدهید كه باید برای رسیدن به هدفش تحمل داشته باشد و صبر كند چون دنیای خارج از خانه هم اینگونه است .

منبع: koodakaneh
سه شنبه 6/12/1387 - 0:52
كودك

کودک برای برخورداری از بهداشت روانی بهتر ، احتیاج به چه دارد؟
برای اینکه کودک قوی و سالم رشد کند ، می باید غذای خوب ، خواب کافی و هوای تازه داشته باشد.
کودکان همچنین نیازهای اساسی و عاطفی دارند .
برای برخورداری از سلامتی کافی جسمی و روانی ، تمام کودکان محتاج داشتن مواردی هستند که باعث احساس سالم بودن و خوشحالی آنها گردد.
1- دوست داشتن
هر کودکی احتیاج دارد احساس کند :
* که دوستش داشته و دارند و او را می خواسته اند
* وجودش برای کسی یا کسانی مهم و با ارزش است
* افرادی د راطرافش هستند که او را از حوادث یا خطراتی که ممکن است برایش رخ دهد حمایت می کنند.
2- امنیت
هر کودکی احتیاج دارد بداند:
* که خانه اش مکانی امن می باشد
* که والدین یا بزرگسالانی که از او حمایت می کنند همیشه در دسترس خواهند بود ، خصوصا در مواقع بحرانی که احتیاج بیشتری به آنها دارد
* که متعلق به گروهی بوده و جایی مناسب برای وی در آنجا وجود دارد
3- مورد قبول بودن
هر کودکی احتیاج دارد باور کند:
* که او را به خاطر خودش دوست دارند، درست همانطوری که هست
* که او را همیشه و در تمام ایام دوست دارند ، نه فقط زمانی که مطابق خواسته و ایده آل دیگران رفتار کند
* که او همیشه مورد پذیرش می باشد ، حتی اگر چیزهایی که انجام می دهد مورد تایید دیگران نباشد
* که او می تواند به روش خودش رشد و تکامل یابد
4- کنترل
هر کودکی احتیاج دارد بداند :
* که برای آنچه او اجازه یافته انجام دهد محدودیت هایی وجود دارد و اینکه این محدودیت ها می باید رعایت گردد
گرچه داشتن احساس حسادت یا عصبانیت ایرادی ندارد و منطقی است ، ولی اجازه ندارد موقعی که چنین احساساتی دارد به خود یا دیگران صدمه بزند
5- هدایت
هر کودکی محتاج داشتن :
* کمک دوستانه در یادگیری این که چطور با اشخاص و اشیا رفتار کند می باشد
* کمک بزرگسالانی که دراطراف او هستند می باشد تا به وسیله مثال نشان دهند که چطور خودش را بادیگران همراه و هماهنگ کند
6- استقلال
هر کودکی احتیاج دارد بداند:
* که برای سعی و کوشش او د رجهت بزرگ شدن از طریق برخورد با چیزهای جدید و تازه تشویق به عمل می آید
* که به او و توانایی هایش برای انجام کارهایی که شخصا انجام می دهد اعتماد و اطمینان وجود دارد
7- حمایت
هر کودکی احتیاج دارد که احساس کند:
* که از صدمه خوردن و اذیت شدن محافظت می شود
* که وقتی او با موقعیتهای عجیب ، ناشناخته و ترسناک روبرو شود کسی آنجا خواهد بود که به اوکمک کند
8- ایمان
هر کودکی احتیاج دارد که :
* یکسری معیارهای اخلاقی برای اینکه با آنها زندگی کند داشته باشد
* باوری در ارزشهای انسانی شامل : مهربانی ، شهامت ، صداقت ، جوانمردی و عدالت داشته باشد

 


منبع: " انجمن روانپزشکی کودک ونوجوان ایران "
سه شنبه 6/12/1387 - 0:49
كودك
پیامبر اعظم(صلی الله علیه وآله و سلم)فرموده اند :«من كان له ولد صبا؛ هر كس كودك دارد، باید با او كودكی كند.» (1)
بازی، از نیازهای حتمی كودك است و دوران كودكی، عرصه جولان و میدان آزمون و افت وخیز كودك است. او در این میدان، تمرین زندگی می كند و بالنده می شود و تجربه می اندوزد و ورزیده می گردد و برای دوره های بعدی، زندگانی مسؤولیت دار، آماده می شود.
بازیكن، همبازی می خواهد؛ بویژه بازیكنی كه هنوز قواعد بازی را نیاموخته باشد.
پدر و مادر، بهترین همبازیهای كودك هستند، همان گونه كه ایشان نزدیكترین كسان به كودكند. بازی كردن والدین با كودك، علاوه بر فایده های جسمی و ذهنی كه برای او دارد، از جنبه روانی و عاطفی نیز برایش مفید است و سبب رشد شخصیت او می شود، او می نگرد كه پدر و مادر، كه از او بزرگترند، خود را در سطح او نهاده اند. كودك، با همان تشخیص و تحلیل كودكانه اش، می فهمد كه آن بزرگان، او را به حساب آورده اند و همتراز او شده اند.
بها دادن به كودك، از كارسازترین كار افزارهای تربیتی برای شكوفایی استعدادهای اوست، و بازی با او، از بهترین نمادهای این بهادادن است.
سیره پیامبر اعظم(صلی الله علیه وآله و سلم)
پیامبر اعظم(صلی الله علیه وآله و سلم)با آن بلندی مرتبت خویش، با كودكان، رفتاری كودكانه داشتند. ایشان امام حسن و امام حسین(علیه السلام)را، آنگاه كه كودك بودند، بر شانه های خود سوار می كردند و با مهرورزی پدرانه و لطافت كودكانه می فرمودند:
«نعم المطی مطیكما و نعم الراكبان انتما؛ چه سواری دهنده خوبی و چه سواركاران خوبی!»(2)
سه شنبه 6/12/1387 - 0:41
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته