• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1004
تعداد نظرات : 424
زمان آخرین مطلب : 4208روز قبل
خواص خوراکی ها

محققان آمریکایی بر اساس تحقیقات خود دریافتند که مصرف منظم توت فرنگی فشار خون را در افراد پایین می‌آورد.

خبرگزاری فارس: توت فرنگی فشار خون را پایین می‌آورد

به گزارش خبرگزاری خاورمیانه، محققان جمعیت قلب آمریکا در تحقیقات خود به نتایج جدید و قابل توجه ای درباره آب توت فرنگی و نقش آن در برخورداری انسان از سلامت بهتر دست یافتند.

این تحقیقات اشاره کرد: مصرف آب توت فرنگی به طور منظم کاهش دهنده کالری است و فشار خون انسانهای بالغ را درسطح میانگین طبیعی نگه می دارد و فشار خون را کاهش داده و احتمال ابتلای انسان به افزایش فشار خون مزمن را کم می‌کند.

این نتایج به کنفرانس علمی جمعیت قلب آمریکا در 20 سپتامبر جاری که به بحث و بررسی درباره تحقیقات انجام شده در خصوص افزایش فشار خون مزمن در سال 2012 میلادی اختصاص داشت، ارائه شد.

تحقیقات جدید هشت هفته طول کشید و محققان در طول این مدت مقادیر متوسطی آب توت فرنگی را به طور روزانه به شرکت کنندگان در این تحقیقات دادند.

محققان گفتند: موثر بودن آب توت فرنگی در کاهش فشار خون چه بسا به خاطر این است که توت فرنگی حاوی مقادیر بسیار زیادی آنتی اکسیدان است که نقش خود را در کاهش فشار خون ثابت کرده است.

تحقیقات پزشکی در آمریکا همچنین نشان داده است که مصرف توت فرنگی می‌تواند از ابتلا به بیماریهای قلبی و دیابت پیشگیری کند.

در این تحقیقات آمده است: توت فرنگی پروتئین موسوم به "ان.آر. اف 2" را فعال می‌کند که این پروتئین تاثیر آنتی اکسیدانها را تقویت و در نتیجه مکانیزم دفاعی بدن را در برابر بیمارها را افزایش می‌دهد.

توت فرنگی به علت داشتن آهن و ویتامین C در خونسازی بدن مؤثر است و به دلیل دارا بودن مقادیر کافی کلسیم و فسفر، در رشد و نمو کودکان و نوجوانان، استحکام دندانها و ترمیم شکستگی استخوانها بسیار مؤثر است.

توت فرنگی منبع غنی از فیبر، ویتامین C، پتاسیم و آنتی‌ اکسیدان‌ ها است و خطر ابتلا به انواع سرطان را کاهش می‌دهد.

منبع : خبرگزاری فارس

يکشنبه 2/7/1391 - 16:47
سينمای ایران و جهان
پرده هایی از حیا که در «سیما» فرو می ریزند

خبرگزاری فارس: هوس بازی مردان متأهل، نزول خواری زنان چادری، عشق‌های پنهان پدر و مادر و این روزها هم خواستگاری دختر جوان شهرستانی از یک پیرمرد، این است وصف سوژه‌های ناب سریال‌های تلویزیونی برای کورس با برنامه‌های فارسی زبان ماهواره.

خبرگزاری فارس: پرده هایی از حیا که در «سیما» فرو می ریزند

روزهایی که در سیمای جمهوری اسلامی ایران، زنان چادری در نقش های کلفت و نوکر به تصویر کشیده می‌شدند اگر همتی بر شکستن سکوت مسئولان درباره این حرمت‌شکنی وجود داشت امروز شاهد رسوخ سوژه های بیمار سریال‌های شبکه‌های ماهواره‌ای فارسی زبان به عنوان سوژه ناب شبکه‌های داخلی در کشورمان نبودیم.

خانواده اسلامی و ایرانی همان چیزی است که سال‌ها به داشتن آن در دنیا فخر فروختیم و حرمتش را والا نگاه داشتیم. اسنادی از آن در تمدنمان گرد آوردیم و اسلام را الگو برای حفظ حریم آن قرار دادیم. هر کسی از آن سوی مرزها برایمان گفت از آنچه آنها ندارند پاسخ گفتیم و «خانواده» را در عمق جان و  شریعتمان، مقدس خواندیم.

اما این روزها به بدترین شکل در زمین آنهایی که به همین داشته ها غبطه می خوردند بازیگردان شده ایم. آنها شبکه های فارسی زبان به راه می اندازند و سریال هایی می سازند تا «حریم خانواده» را در اذهان ما خوار و سبک جلوه دهند و مروج  بی حیایی و پرده دری شوند که البته حرجی بر آنها نیست اما چه کسانی و با چه اهدافی پای تکرار این سوژه ها را به سیمای جمهوری اسلامی ایران باز می کنند؟

آیا منافذ غربیل تلویزیون بیش از حد باز شده است که هر نویسنده و تهیه کننده ای با هر تفکری از آن می گذرد یا توان رقابت با شبکه های ماهواره ای وجود ندارد که برای جذب مخاطب به هر سوژه بیماری رو می آورند؟

یک روز چادر به سر «ثریا» می کنند و ارتباط پنهانی و صیغه ای او با یک پیرمرد را دور از چشم فرزندان نشان می دهند و دست آخر، عامل مرگ پیرمرد را  گیر کردن «چادر» به پای زن می خوانند، روز دیگر «مرتضی و لیلا» را برای یک سریال خلق می کنند تا برای عمل به یک خرافه، از دیوار مردم بالا بروند، جعل سند کنند، به بچه دزدی، دروغ و دور زدن خانواده متوسل شوند تا در ماه رمضان هر گناهی را با نفی حق الله و حق الناس، با زدن یک ضربدر، سبک بشمارند. یا شخصیت «خسروخان» را به تصویر می کشند تا آموزشی باشد برای هماهنگی های آقایان چند همسره و این روزها هم «عاطفه» را میهمان خانه های ایرانی کرده اند تا دختر چادری شهرستانی را نشان دهند که به زور خانواده، چادر به سر کرده و دور از چشم آنها خانه مجردی گرفته و به پیرمرد مدیرعامل شرکتی که در آن کار می کند پیشنهاد همسری دهد.

وقیحانه ترین سوژه ها در همین شبکه های داخلی قابل دیدن است و دفاع سازندگان آنها هم شنیدنی.

آنها قضاوت درباره سریال هایشان را به بعد از پایان سریال موکول می کنند، در حالی که در بیش از 30 قسمت هر آنچه می خواهند را به خورد مردم می دهند و دست آخر در قسمت پایانی سریال، آن هم پس از فشار منتقدان، سعی می کنند پایان عبرت آموز را برای قصه، رقم بزنند.

اگر روزگاری فیلم «دختری با کفش های کتانی» در سینمای ایران فیلمی بود که هر خانواده متدینی حاضر به دیدن آن به همراه جوان و نوجوانش نمی شد این روزها در تمام خانه ها در شبکه های داخلی تلویزیون که در هر دورافتاده ترین روستایی قابل دسترس است به موضوعاتی می پردازند که اعضای خانواده در کنار هم از دیدن آنها  لب می گزند و در کلنجار با هضم فرهنگ تزریقی به ظاهر امروزی، تخم شک نسبت به پدر، مادر، همسر و فرزند را در دلشان می کارند.

آیا سریال های خانوادگی حدود یک دهه پیش همچون «پدر سالار» یا «خانه سبز» که هر قسمت آن درسی از زندگی و یادآوری کانون گرم و سالم خانواده با روابطی برگرفته از فرهنگ اسلامی و بومی کشورمان بود، از اقبال بیننده برخوردار نبود که نویسندگان و تهیه کنندگان سیما دست به دامان سوژه هایی شده اند که هر عمل پسندیده ای را به سخره بگیرند و قبح هر زشتی را بریزند؟

ای کاش مسئولان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ارزیابی انجام دهند که چند درصد از خانواده های متدین ایرانی، نه تنها ماهواره نمی بینند بلکه به دلیل وضعیت رنگ و لعاب بازیگران و مجریان تلویزیون، پخش آهنگ های فراتر از زیرزمینی و نمایش فیلم ها و سریال های با موضوعات خیانت، چندهمسری، روابط آزاد دختر و پسر و... قید دیدن تلویزیون را هم زده اند.

آیا مسئولان صدا و سیما بر این باورند که به هر قیمتی و با ارائه هر سوژه ای باید مخاطب را پای تلویزیون کشاند، آن هم با موضوعاتی که حتی فراتر از فیلم فارسی ها و شبکه های خارجی است؟ حداقل در شبکه های خارجی، بیننده به دلیل تفاوت فرهنگی که از نظر ظاهر و حجاب می بیند احساس همزادپنداری نمی کند اما در شبکه های داخلی با پرداختن به موضوعات نابهنجاری که شاید در جامعه، یک درصد از مردم را هم دربرنگیرد نسبت به ترویج آن گام برداشته می شود.

سیمای جمهوری اسلامی ایران رسالت بزرگی را در جهت دهی، آموزش و یادآوری تمدن و تدین مردم بر دوش دارد که در این راستا در شرایط کنونی، نکته بینی و ظرافت بیش از پیش مسئولان در سوژه یابی و به کارگیری برنامه سازان سالم و صالح را در این رسانه ملی می طلبد.

منبع : خبرگزاری فارس

يکشنبه 2/7/1391 - 16:44
بیماری ها

تشخیص بیماری آلزایمر در مراحل اولیه ابتلاء به این بیماری امروزه به راحتی و با انجام آزمایش های ساده صورت می گیرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ˈماکسی ساینسˈ فرانسه، ظهور یک یا چند نشانه مشکوک در افراد می تواند آزمون هایی را برای تشخیص وجود زمینه هایی برای ابتلاء به آلزایمر و یا عدم تایید ابتلاء به این بیماری به دنبال داشته باشد.

رایج ترین آزمون بررسی وضعیت ذهنی (MMSE) یا آزمون Folstein است که در آن 18 سوال مطرح می شود و بخش هایی که به طور بالقوه در ابتلاء به این بیماری دخیل هستند، مورد بررسی قرار می گیرد.

پاسخ ها یا نتایج حاصله از این آزمون ها با امتیاز 0 تا 30 بررسی می شود؛ امتیازهای کمتر از 24 احتمال ابتلای فرد به این بیماری را قوت می بخشد.

با این حال تنها یک آزمون برای تایید این مساله کافی نیست و به اعتقاد کارشناسان تعداد بیشتری آزمون باید در این زمینه انجام شود.

همچنین آزمون های دیگری نیز برای آزمودن حافظه، تمرکز و یا قدرت کلامی وجود دارد.

اما تشخیص قطعی این بیماری می تواند از طریق آزمایش هایی مانند MRI مغزی برای تشخیص هرگونه آتروفی (تحلیل رفتن بافت ها) و رد سایر علل بالقوه زوال عقل مانند وجود تومور، هماتوم و نظایر آن صورت گیرد.

آزمایش های پزشکی دیگری نیز مانند بررسی دوز برخی از ویتامین ها و احتمال کم کاری غده تیروئید به عنوان سایر علل مربوط به زوال عقل، برای رد یا تایید ابتلاء به آلزایمر انجام می شود.

بیماری عصبی آلزایمر یک بیماری است که بر بافت مغز تاثیر می گذارد و به تدریج باعث مرگ سلول های عصبی در مناطق خاصی از مغز می شود.

در این بیماری ابتدا توانایی های شناختی به تدریج کاهش می یابد که مشکلی برگشت ناپذیر است و بیشتر بخش های مربوط به حافظه را درگیر می کند.

علایم این بیماری معمولا برای نخستین بار در سن 60 سالگی و به صورت از دست دادن حافظه گاه به گاه ظهور می کند.

آلزایمر به صورت فراموشی های جزیی و سپس فراموشی های مکرر بروز می کند و حفظ اطلاعات جدید مانند فهرستی از کلمات، شماره تلفن ها و اسامی ازجمله مشکلات بعدی ابتلاء به این بیماری به شمار می رود.
منبع : ایرنا
يکشنبه 2/7/1391 - 16:40
بیماری ها

روانپزشک مرکز تحقیقات ˈام اس ˈ بیمارستان سینا گفت : ˈام اسˈ یک بیماری مزمن سیستم ایمنی است ..این بیماری در هر سنی ایجاد می شود ولی معمولا در سنین 40-20 سال تشخیص داده می شود .

به گزارش انجمن ام اس ایران ،دکتر ˈفرناز اعتصامˈ افزود:با توجه به اینکه درگیری سلول های عصبی در هر قسمتی از مغز و طناب نخاعی می تواند اتفاق بیفتد ، طیف وسیعی از علائم را می تواند در بر داشته باشد .

به گفته وی این علایم اسپاسم ، ضعف عضلانی ، ناتوانی حرکتی، علائم چشمی مانند دوبینی،تاری دید یا از دست رفتن قدرت بینایی، اختلال عملکرد روده و مثانه بصورت بی اختیاری یا تکرر ادرار، یبوست یا نشت مدفوع، علائم حسی مثل کرختی ، بی حسی ، سوزن سوزن شدن و درد در نواحی مختلف بدن، مشکلات جنسی ، سرگیجه و اختلال تعادل، در بیماران مبتلا به MS مشاهده می شود

وی ادامه داد:از زمان شناخت ام اس به عنوان یک بیماری ، توجه پزشکان و بیماران اکثرا بر ناتوانی جسمی همراه با این بیماری متمرکز بوده است ولی در دهه اخیر ، اختلال در عملکرد حوزه های مختلف شناختی در بیماران ام اس مورد توجه بسیاری ازافراد قرار گرفته است .

این روانپزشک با بیان اینکه اختلال شناختی با شیوع 40 تا70 درصدی همراه است ،گفت: در همه زیرگروه ها و مراحل این بیماری و حتی اشکال خفیفتر آن مانند سندرم مجزای بالینی(CIS) و ام اس خوش خیم مشاهده می شود.

وی گفت :تظاهرات بالینی این اختلال ، متغیر است و می تواند از اشکال خفیف بصورت مشکلات در حافظه کوتاه مدت ، توجه و تمرکز و اختلال در عملکرد اجرایی تا بطور نادربصورت نقایص شدیدی مانند دمانس، دیده شود.

اعتصام اظهار داشت :بیماری ام اس، بیشتر افراد را در اولین سال های زندگی کاری درگیر می کند. اختلال شناختی در این افراد، می تواند کاملا ناتوان کننده بوده وهزینه سنگینی را از نظر فردی و اجتماعی وارد کند.

وی اضافه کرد :اختلال شناختی نه تنها دارای اثرات بالقوه ای برکاهش کیفیت زندگی بیماران است، بلکه می تواند بر عملکرد روزانه مانند قابلیت تصمیم گیری های لازم در روند درمان بیماری و پذیرش و پیگیری دستورات درمانی ، حفظ روابط اجتماعی و توانایی رانندگی تاثیرگذاشته و به عنوان عامل مهمی در از دست دادن شغل مشارکت نماید ، بنابراین تشخیص و درمان آن در اسرع وقت ضروری است .

این روانپزشک مرکز تحقیقات ام اس بیمارستان سینا در ادامه افزود: در حال حاضر از دو رویکرد درمان دارویی و غیر دارویی در مقابله با اختلال شناختی در افراد استفاده می گردد. هنوز درمان دارویی کاملا موثری برای درمان اختلال شناختی در بیماران ام اس وجود ندارد.

اعتصام خاطر نشان کرد :تحقیقات انجام شده این مسئله را مطرح می کنند که دارو های تعدیل کننده بیماری مانندˈاینتر فرونها ˈممکن است از پیشرفت این اختلال بکاهندو داروهای دیگری از قبیل مهارکننده های مانند دونپزیل و ریواستیگمین نیز در این زمینه بکار می روند اما تاکنون شواهد محکمی مبنی بر اثربخشی آنها در بدست نیامده است .

وی افزود: تاکنون مداخلات مختلفی برای بازتوانی ذهنی بیماران انجام شده .این راهکارها شامل تمرینات شناختی با یا بدون استفاده از برنامه های رایانه ای ،آموزش کاربرد وسایل وروش های کمک حافظه ، آموزش مهارت های ارتباطی، تمرینات فیزیکی و رویکرد های شناختی-رفتاری مانند آموزش روش های حل مسئله ، بهبود توانایی های انطباق و شیوه های خود مدیریتی به شمار می رود. رود .

وی گفت : بسیاری از برنامه های بازتوانی ذهنی در مراکز درمانی تحت نظر متخصصین صورت می گیرد لذا مشکلاتی مانند تعمیم مهارت های یادگیری شده ، میزان دسترسی همگانی به آنها، زمان محدود آموزش و یادگیری، و بهره وری هزینه همراه با اجرای این برنامه ها وجود دارد .

نهمین کنگره بین المللی ام اس ایران 11 تا 12 آبان 91 در هتل المپیک ایران برگزار می شود .
منبع : ایرنا
يکشنبه 2/7/1391 - 16:38
آموزش و تحقيقات

تحقیقات جدید در سوئد نشان می‌دهد که مصرف میوه و سبزی احتمال حملات قلبی را در زنان کاهش می‌دهد.

خبرگزاری فارس: میوه و سبزی حمله قلبی  را در زنان کاهش می‌دهد

به گزارش خبرگزاری خاورمیانه، گروهی از محققان دانشگاه سوئد در تحقیقات علمی تازه خود به اطلاعات جدیدی درباره میوه‌ها و سبزیها و نقش آنها در کاهش ابتلا به برخی از بیماریهای خطرناک دست یافتند.

محققان گفتند: مصرف مواد غذایی سرشار از آنتی اکسیدان که بارزترین آنها میوه‌ها و سبزیها هستند، تا حد زیادی از احتمال ابتلا به "Myocardial Infarction" یا همان سکته قلبی به ویژه در زنان می‌کاهد.

در این تحقیقات بیش از 32 هزار زن سوئدی 49 تا 83 سال در طول یک دوره تقریباً 11 ساله از سال 1997 تا 2007 میلادی مورد بررسی قرار گرفتند.

نتایج این تحقیقات در نشریه  "The American Journal of Medicine"به چاپ رسیده است.

تحقیقات جدید در آمریکا نیز نشان ‌داده است که گروهی از سبزیها ضد سرطان هستند و می‌توانند سلولهای سرطانی را از بین ببرند.

محققان آمریکایی در این تحقیقات خود دریافته‌اند که کلم بروکلی، کلم و لوبیا سبز حاوی ترکیبات طبیعی سولفورافین هستند که درچارچوب یک مکانیزم کاری ژنی، تومورهای سرطانی سینه را مهار کرده و از گسترش آن جلوگیری می‌کند.

در همین حال، محققان انگلیسی نیز در پژوهش خود به این نتیجه رسیده‌اند که مصرف میوه و سبزی‌ها خطر ابتلا به دیابت نوع دوم در افراد را کاهش می‌دهد.

منبع : خبرگزاری فارس

يکشنبه 2/7/1391 - 16:35
بیماری ها

بیماران فقیرتر در مقایسه با بیمارانی که وضع اقتصادی بهتری دارند؛ در مراحل پیشرفته بیماری متوجه سرطان تیروئید خود می‌شوند.

خبرگزاری فارس: فقر باعث تشخیص دیرهنگام سرطان تیروئید می‌شود

به گزارش پایگاه خبری هلث دی نیوز آمریکا، نتایج این تحقیقات در اجلاس انجمن تیروئید آمریکا و شهر کبک کانادا ارائه شد.

دکتر الیزابت پیرس، عضو مرکز پزشکی بوستون گفت: جایگاه اجتماعی-اقتصادی یک شاخص مهم سلامت برای برخی از سرطانها و بیماریها است.

محققان کانادایی به سرپرستی دکتر استان ون ام عضو دانشگده پزشکی و دندانپزشکی دانشگاه اونتاریوی غربی، اطلاعات تقریباً 1600 بیمار مبتلا به سرطان تیروئید را بین ژانویه سال 1998 تا دسامبر سال 2010 بررسی کردند.

این اطلاعات شامل وضعیت سرطان، جنسیت، سن و وضعیت اجتماعی- اقتصادی می‌شد.

بیماران مسن تر و افرادی که درآمدشان پایین تر از سطح متوسط بود - در مقایسه با بیماران جوانتر و افرادی که وضع مالی بهتری داشتند - بیشتر در مراحل پیشرفته بیماری متوجه سرطان تیروئید خود شدند. با این حال محققان گفتند: سالانه 4 درصد از تعداد افرادی که در مراحل پیشرفته متوجه سرطان تیروئید خود در سن بالا می شوند؛ کاسته می شود. این نشان دهنده آن است که این بیماری با گذشت زمان زودتر تشخیص داده شده است.

هر چه بیماری سرطان زودتر تشخیص داده شود؛ درمان آن آسانتر است.

انستیتو سرطان ملی امریکا تخمین زده است که بیش از ۵۶ هزار آمریکایی امسال با مراجعه به پزشک متوجه سرطان تیروئید خود می‌شوند و حدود 1800 نفر بر اثر این سرطان جان خود را از دست می‌دهند.

اطلاعات و نتایج ارائه شده در این اجلاس را باید تا زمانی که در یک مجله پزشکی به چاپ نرسیده اند مقدماتی دانست.

منبع : خبرگزاری فارس

يکشنبه 2/7/1391 - 16:31
تغذیه و تناسب اندام

 یک متخصص تغذیه گفت: تمام مواد غذایی فرآوری شده مانند کنسروها، سوسیس و کالباس و غذاهای آماده حاوی مقدار زیادی سدیم هستند که مصرف آنها برای بیماران مبتلا به پرفشار خونی بسیار خطرناک است. در عوض مصرف میوه و سبزی و پیاده‌روی روزانه به درمان این بیماران کمک می‌کند.

خبرگزاری فارس: غذاهای آماده و کنسروی برای بیماران فشار خونی «سم» است

شیوا فرجی در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس در مورد تغذیه مناسب برای افرادی که دچار پرفشاری خون هستند، گفت: پرفشاری خون (Hypertension) که از آن به عنوان فشارخون یاد می‌شود غلط است. پرفشاری خون بیشتر یک علامت هشداردهنده است. مثل تب که می‌تواند نشان دهنده عفونت در بدن باشد، پرفشاری خون نیز معمولاً علامت هشدار و پیش آ‌گهی بیماری قلبی عروقی یا کلیوی است.

به گفته فرجی افراد در هر سنی ممکن است به عارضه پرفشاری خون مبتلا شوند ولی در افراد جامعه ما معمولاً افراد بالای 40 سال بیشتر به این عارضه مبتلا می‌شوند و طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت 33 درصد آمریکایی‌ها دچار پرفشاری خون هستند.

وی تصریح کرد: معمولاً به افرادی بیمار دچار پرفشاری خون می‌گوییم که حداکثر فشار خون آنها 14 روی حداقل 9 باشد و این میزان فشار خون حداقل دوبار در هفته با اندازه‌گیری صحیح و در حالت نشسته مشاهده شود.

 

این متخصص تغذیه افزود: بعضی افراد ممکن است به علت عدم تعادل عاطفی، عصبی شدن ناگهانی یا مصرف زیاد سیگار دچار پرفشاری خون شوند که با خارج شدن از این وضعیت می‌تواند برطرف شود یعنی فرد سیگار را کنار بگذارد.

وی گفت: دلیل واقعی 85 درصد افرادی که به پرفشاری خون مبتلا هستند مشخص نیست. آلودگی هوا یا حتی ژنتیک می‌تواند عامل آن باشد و اگر پرفشاری خون درمان نشود خطر سکته مغزی یا قلبی را ممکن است در پی داشته باشد

فرجی گفت: متخصصان می‌گویند اگر طولانی مدت نمک در غذا زیاد مصرف شود عامل مؤثری برای بروز پرفشاری خون است.

وی ادامه داد: نباید فراموش کرد که وقتی مثلاً نمک را محدود کنیم وکالری دریافتی به ویژه آنهایی که از چربی‌های اشباع به دست می‌آید را محدود کنیم.یعنی شیرینی‌ و روغن نباتی جامد محدود شود. حتی کره‌ای که در وعده صبحانه با نان و مربا خورده می‌شود باید حذف شود.

به گفته این متخصص تغذیه مصرف 5 وعده میوه، لبنیات کم چرب 1.5 درصد و سبزی به تنظیم فشار خون کمک می‌کند.ولی رژیم غذایی به تنهایی مؤثر نیست و فرد باید در طول هفته و به طور منظم فعالیت روزانه که ممکن است پیاده‌روی یا ورزش‌های صبحگاهی حداقل به مدت 30 دقیقه باشد انجام دهد.

وی افزود: الکل و دخانیات در افرادی که دچار فشارخون بالا هستند باید قطع شود و گر نه درمان نمی‌شوند. تمام غذاهایی که حاوی پتاسیم هستند مانند سیب‌زمینی، موز و خیار برای پائین آوردن فشار خون توصیه می‌شود به شرطی که فرد داروهای کاهنده فشار خون که حاوی مقدار زیادی پتاسیم هستند، همزمان مصرف نکند.

 عضو انجمن متخصصان تغذیه ایران گفت: معمولاً راه حل درست این است که با بررسی دقیق نوع دارو و میزان پتاسیم دریافتی در روز مشخص و بر مبنای آن رژیم غذایی تجویز شود. چرا که مصرف زیاد پتاسیم می‌تواند به کلیه‌ها فشار بیاورد و فرد را در حالت استرس فیزیولوژیک قرار دهد. سدیم دریافتی نباید در روز بیشتر از 2.4 واحد دریافت شود.

وی گفت: افراد با فشار خون بالا باید نان رژیمی مصرف کنند، پنیری که مصرف می‌شود قطعاً نباید در آب نمک قرار گیرد و حتی آبغوره‌ای که برای سالاد مصرف می‌شود حاوی نمک نباشد.

فرجی گفت: از آنجایی که تمام مواد غذایی فراوری شده مانند انواع کنسروها، سوسیس و کالباس و غذاهای آماده حاوی مقدار زیادی سدیم هستند مصرف آن به افرادی که به فشارخون بالا دارند توصیه نمی‌شود. 

منبع : خبرگزاری فارس

يکشنبه 2/7/1391 - 16:29
آموزش و تحقيقات

ورزش ایروبیک زیاد می‌تواند به کودکانی که دچار اضافه وزن هستند کمک کند تا کمتر به دیابت مبتلا شوند.

خبرگزاری فارس: ورزش ایروبیک خطر ابتلا به دیابت را در کودکان کم می‌کند

به گزارش پایگاه خبری هلث‌دی نیوز آمریکا،‌ یک سوم از کودکان مدرسه ابتدایی در آمریکا دچار اضافه وزن یا چاقی هستند.

چاقی دوران کودکی می‌تواند زمینه ساز مشکلاتی باشد که پیشتر تصور می‌شد مخصوص بزرگسالان است از جمله دیابت نوع 2.

محققان چگونگی تاثیر میزان ورزش ایروبیک بر عوامل خطرساز دیابت مثل مقاومت انسولینی بدن، میزان چربی کل بدن و چربی شکمی را در بیش از 200 کودک غیرفعال و دچار اضافه وزن یا چاق در آمریکا بررسی کردند، سن متوسط این کودکان 9 سال  بود.

برخی از این کودکان به طور تصادفی انتخاب شدند تا 5 روز در هفته به مدت تقریباً 13 هفته مقدار کمی (20 دقیق در روز) یا مقدار زیادی (40 دقیق در روز) ایروبیک انجام دهند.

اطلاعات آنها با اطلاعات گروه کنترلی که فعالیت جسمی معمولی داشتند مقایسه شد.

نتایج این تحقیقات در مقاله Journal of the American Medical Association به چاپ رسید.

کاترین دیویس عضو دانشکده پزشکی جورجیا و همکارانش در یک گزارش خبری گفتند: کودکانی که کمترین و بالاترین میزان ایروبیک را داشتند در مقایسه با گروه کنترل مقاومت انسولینی بدنشان بیشتر کاهش یافت و میزان چربی کل بدنشان و چربی شکمی نیز در آنها کاهش بیشتری نشان داد.

این میزان کاهش هم در دخترها و هم در پسرها و در کودکان نژادهای مختلف اتفاق افتاد.

منبع : خبرگزاری فارس

يکشنبه 2/7/1391 - 16:26
آلبوم تصاویر

یکی از عجیب‌ترین و زیباترین رودهای روی زمین «رود قرمز» در کانادا است که در منطقه «آلبرتا» این کشور جریان دارد.

 

 

دلیل رنگ قرمز این رود به رسوب صخره‌هایی بازمی‌گردد که رود هنگام جریان از این مناطق با خود شسته و به همراه می‌آورد.

 

 

رسوب منطقه آلبرتا دارای ماده‌ای قرمز رنگ هستند که موجب می‌شود، رنگ آب به سرعت تغییر کرده و در عرض دو ساعت به رنگ قرمز درآید.

 

 

منبع : خبرگزاری فارس

شنبه 1/7/1391 - 16:57
آموزش و تحقيقات

محققان آمریکایی با هشدار درباره برداشتن چربی‌های اضافی بدون در نظر گرفتن شرایط جسمانی و سلامتی تاکید کردند که برداشتن چربی‌ها فقط در شرایط خاصی جایز است.

خبرگزاری فارس: کاهش وزن با برداشتن چربی اضافی فقط برای گروههای خاص

به گزارش پایگاه خبری هلث دی نیوز آمریکا، تحقیقات جدید حاکی است: عمل جراحی میانبر زدن معده موجب کاهش وزن قابل توجهی می‌شود و می‌تواند از ایجاد دیابت در برخی از افراد جلوگیری کند و میزان عوامل ایجاد کننده بیماریهای قلبی مثل فشار خون و کلسترول بالا را کاهش می‌دهد.

تد آدامز، کمک استادیار بخش ژنتیک قلب و عروق دانشکده پزشکی دانشگاه اوتا در شهر سالت لیک گفت: افرادی که عمل جراحی میانبر زدن معده انجام دادند به میزان قابل توجهی کاهش وزن پیدا کردند. پس از 2 سال 35 درصد از وزن اولیه بدنشان کاسته شد و پس از 6 سال حدود 28 درصد دیگر وزن کم کردند.

گروه آدامز در تحقیقات خود بیش از 1150 فرد بسیار چاق را که بین سالهای 2000 تا 2011 عمل جراحی میانبر زدن معده داشتند، تحت نظر قرار داد.

میزان متوسط شاخص جرم بدن (میزان چربی بدن) در آنها 46 بود. شاخص بیش از 40 بسیار چاق در نظر گرفته می شود.

علاوه بر این در این تحقیقات دو گروه کنترل نیز شرکت داشتند در گروه کنترل اول 417 فرد شرکت داشتند که در مورد جراحی فکر کرده بودند اما هرگز آن را امتحان نکرده بودند.

در گروه کنترل دوم 321 فرد بسیار چاق شرکت داشتند که هیچ کدام در مورد این نوع جراحی فکر هم نکرده بودند.

آدامز گفت: 62 درصد از بیمارانی که قبل از جراحی دیابت نوع 2 داشتند پس از گذشت 6 سال از عمل، دیگر علائم دیابت را نداشتند.

لاوه بر این فشار خون بالا، کلسترل بالا و تری گلیسرید بالا در آنها نیز کاهش یافت.

نتایج این تحقیقات در مقاله Journal of the American Medical Association به چاپ رسیده است.

آنیتا کورکولاس، رئیس بخش جراحی عمومی در مرکز پزشکی دانشگاه پترزبورق خاطرنشان کرد: بسیاری از افرادی که دیابت نوع 2 داشتند پس از عمل جراحی دیگر علائم این بیماری را نداشتند. تنها 2 درصد از کسانی که عمل جراحی میانبر زدن معده داشتند به دیابت نوع 2 مبتلا شدند، در حالی که میزان ابتلا به دیابت نوع 2 در گروههای کنترل 17 درصد بود.

کورکولاس اما در عین حال درباره عمل جراحی برداشتن چربی‌ها در هر شرایطی هشدار داد و گفت: جراحی برای برداشتن چربی‌های اضافی تنها در اشخاصی به کار می‌رود که حداقل شاخص جرم بدنشان 40 و یابین 35 تا 40 باشد و شرایط پزشکی خاصی داشته باشند مثلاً دچار دیابت نوع 2 یا فشار خون بالا باشند.

پزشکان در عمل جراحی میانبر زدن معده، معده را به دو قسمت تقسیم می‌کنند و قسمت کوچک یا کیسه کوچک بالا را به روده کوچک متصل می‌کنند از آنجا که این کیسه تنها می‌تواند مقدار کمی غذا را در خود نگه دارد، بدن کالری کمتری را جذب می‌کند.

در آمریکا یک سوم از بزرگسالان دچار چاقی و در معرض مشکلات جدی مربوط به اضافه وزن هستند. عمل جراحی میانبر زدن معده در این کشور بیش از پیش رایج شده است.

دو تحقیق دیگر هم انجام شد که جنبه‌های مختلف عمل کاهش وزن از جمله عمل جراحی میانبر زدن معده و روند بانداژ کردن معده را بررسی می کردند.

در یکی از این تحقیقات که در سوئد انجام شد هزینه‌های طولانی مدت پزشکی در بیش از 2000 بیمار که جراحی باریتاریک داشتند و تعدادی از افراد چاق دیگر با همین سن و سال که عمل جراحی نداشتند (گروه کنترل) با هم مقایسه شدند.

پس از گذشت 20 سال، گروهی که جراحی داشتند به طور متوسط 18 درصد از وزن بدنشان را کم کردند.

در حالی که افراد گروه کنترل فقط یک درصد از وزن بدنشان را کم کردند. محققان متوجه شدند پس از گذشت 6 سال از عمل جراحی بیمارانی که جراحی داشتند بیش از گروه دیگر در بیمارستان بستری شدند یا به طور سرپایی مداوا شدند.

اما پس از گذشت 20 سال از جراحی این بیماران از داروهای کمتری استفاده کردند و در نتیجه هزینه‌های پزشکی مربوط به قلب و عروق در آنها کمتر بود.

در تحقیق دوم که در استرالیا انجام شد، 30 بیمار که عمل جراحی کاهش وزن داشتند با 30 بیمار که از رژیم غذایی کم کالری برای کاهش وزن استفاده می‌کردند با هم مقایسه شدند تا مشخص شود کدام گروه از نظر وقفه تنفسی در هنگام خواب وضعیت بهتری نسبت به قبل پیدا می کند.

افرادی که جراحی داشتند و از روند بانداژ کردن معده استفاده کرده بودند به طور متوسط 61 پوند وزن کم کردند.در حالی که افراد گروه دوم حدود 11 پوند از دست دادند.

هر دو گروه پس از جراحی یا تغییر رژیم غذایی آپنه خواب (وقفه تنفسی در هنگام خواب) کمتری داشتند و تفاوت بین آنها چندان زیاد نبود.

کورکولاس گفت: این تحقیق کمی گیج کننده است. چرا تفاوت چندانی از نظر آپنه خواب در این دو گروه مشاهده نشد؟ باید تحقیقات دیگری انجام شود تا پاسخ به این سؤال مشخص شود.

منبع : خبرگزاری فارس

شنبه 1/7/1391 - 16:53
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته