• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 3839
تعداد نظرات : 784
زمان آخرین مطلب : 4437روز قبل
اخبار
یكی از روزنامه‌های دولتی انگلستان اعلام كرد: یك زن نیم ساعت پس از ازدواج با نامزد خود و برگزاری مراسم عروسی در بیمارستان فوت كرد. «جین استیون سون» كه مبتلا به سرطان پیشرفته بود، روز گذشته بر روی تخت بیمارستان آخرین وصیت خود را از خانواده‌اش درخواست كرد.
او می‌خواست با نامزدش كه 30 سال در انتظارش بود، ازدواج كند. «دیوید نیكلاس» 60 ساله نامزد این زن در مصاحبه‌ای با روزنامه‌ دیلی میل اعلام كرد: روز گذشته از بیمارستان منطقه «لینكلن شایر» با من تماس گرفتند و از من خواستند تا با دسته گل و دو حلقه به دیدار نامزدم بروم.

www.irannaz.com| بدشانس ترین دختر دردنیا + عکس

من هم این كار را انجام داده و مراسم عروسی را بر روی تخت بیمارستان و با حضور كشیش منطقه برگزار كردیم، اما متاسفانه «جین» به دلیل بیماری‌اش نیم ساعت پس از مراسم جان خود را از دست داد.
این آخرین خواسته‌اش بود. این مرد در ادامه خاطر نشان كرد: 30 سال پیش به دلیل مشكلاتی كه خانواده‌ها با هم داشتند و مسایل دیگری موفق نشدیم با هم ازدواج كنیم..
پنج شنبه 17/9/1390 - 12:21
اخبار
اعتراض نمادین زنان و دختران جوان رومانیایی در لباس "عروسان در قفس " در اعتراض به قاچاق زنان جوان به دیگر نقاط جهان برای كسب در آمد از طریق بردگی جنسی کشور رومانی یکی از کشورهایی که زنان و دختران جوان این کشور برای مقاصد جنسی به دیگر کشورها قاچاق شده که این نوع لباس درحقیقت اعتراض به این کار می باشد.
www.irannaz.com اعتراض جالب  و دیدنی دختران به بردگی جنسی
پنج شنبه 17/9/1390 - 12:19
اخبار
یک صنعتگر تایوانی ظریف ترین و نازک ترین ظروف چینی جهان را تولید می‌کند. ضخامت کاسه‌های چینی که این هنرمند تایوانی می‌سازد دو میلی متر یعنی به اندازه نازکی برگ کاغذ است.
هنرمند تایوانی می‌گوید: ده سال پیش هنگام بازدید از یک مرکز تولید ظرف چنیی در چین از ظرافت ظروفی که هنرمندان چنیی تولید می‌کردند شگفت زده شدم و تصمیم گرفتم تا این هنر را فراگیرم. وی گفت: پس از ده سال تلاش توانسته‌ام ظریف ترین و نازکترین ظروف چینی را تولید کنم.
www.irannaz.com ساخت باورنکردنی نازک ترین چینی جهان!! + عکس
www.irannaz.com ساخت باورنکردنی نازک ترین چینی جهان!! + عکس
www.irannaz.com ساخت باورنکردنی نازک ترین چینی جهان!! + عکس
حرارت دادن ظروف در کوره دشوارترین مرحله تولید این گونه ظروف است چون اندکی بی دقتی سبب می‌شود تا ظروف بر اثر گرمای بیش از اندازه درهم بشکند. ظروف ساخت این هنرمند آنچنان ظریف و سبک است که حتی تارهای عنکبوت نیز سنگینی آنرا تحمل می‌کند.
وی ظروف تولیدی خود را به گونه‌ای بسیار زیبا با انواع گل و بوته تزئین می‌کند. یک کاسه کوچک از تولیدات این هنرمند تایوانی حدود شش هزار دلار قیمت دارد.
پنج شنبه 17/9/1390 - 12:18
مصاحبه و گفتگو
رانندگی بازیگر معروف در تهران !!!

روشنك عجمیان بازیگر خوب و توانای كشورمان كه اگر از بازی خوب او گذر كنیم، نمی‌توانیم اجرای قوی و خوب او را نادیده بگیریم. او فارغ‌التحصیل رشته كارگردانی است و به قول خودش با «كوچه اقاقیا»ی رضا عطاران، به شهرت رسیده است. گفتگوی كوتاهی در مورد رانندگی با این هنرمند ترتیب دادیم كه از نگاهتان می‌گذرد:

چقدر با ماشین شخصی در سطح شهر تردد می‌كنی؟

 به گزارش پرشین وی به نقل از خانواده سبز ، من از ماشین شخصی فقط برای جاهایی كه واقعا نیاز داشته باشم، استفاده می‌كنم. ماشینم اغلب در پاركینگ است و برای رفتن به محل كار معمولا با آژانس می‌روم.

این‌كه از ماشین كمتر استفاده می‌كنید علت خاصی دارد؟

 بله، به خاطر این‌كه رانندگی ما بد شده است و من استرس دارم كه با این وضعیت چگونه می‌توانم رانندگی كنم. برای همین آنچنان تعلقی به ماشین ندارم و معمولا با آژانس تردد می‌كنم.

با ترافیك تهران مشكلی ندارید؟

 بیشتر از این‌كه ترافیك من را اذیت كند، رانندگی بد دیگران اذیتم می‌كند واقعا مردم، خیلی بد رانندگی می‌كنند.

چه كار باید كرد، تا رانندگی مردم كه به قول شما بد شده، بهتر بشود؟

 باید در این زمینه فرهنگ‌سازی و نظارت بیشتری بشود. مردم خیلی بد عادت شده‌اند و میزان خودخواهی ما خیلی بالا رفته، گاها به فكر دیگران نیستیم و فقط به فكر خودمانیم. البته خوشحالم كه راهنمایی و رانندگی در این زمینه اقداماتی از قبیل دوربین و جریمه‌های سنگین ترتیب داده است و فكر می‌كنم برای مردم ما سازنده باشد. قربون دست پلیس كه جریمه‌ها را سنگین كرده است!

در این زمینه مثل این‌كه خیلی شاكی هستید؟

 من اگر تخلف كردم باید جریمه شوم. زیرا ممكن است با جان یك شهروند بازی كنم، نباید جریمه سنگین بشوم؟! خواهشی دارم كه می‌خواهم از طریق نشریه خانواده‌سبز برای مردم مطرح كنم. همین اواخر، اتفاقی برای دوستم در رانندگی افتاد، او خانواده خود را با این‌كه مقصر نبود از دست داد و آنها عزادار شدند. من واقعا از آدم‌هایی كه بد رانندگی می‌كنند خواهش می‌كنم اگر به فكر خودشان نیستند به فكر دیگران باشند و خانواده‌ها را عزادار نكنند مثل دوست من كه عزادار شد.

روشنك عجمیان كه آنقدر از وضعیت بد رانندگان گلایه دارد خودش چقدر قوانین را رعایت می‌كند؟

 من تا آنجا كه بتوانم سعی می‌كنم قوانین را رعایت كنم. هیچ وقت سعی نكردم نسبت به قوانین تخلف كنم. و جزء آن دسته از زنانی هستم كه خوب رانندگی می‌كنم و در كل دست فرمونم خوبه!!

پس محتاط رانندگی می‌كنید؟

 نه این‌كه محتاط رانندگی كنم و همه ماشین‌های پشت سرم را عذاب بدهم ولی در كل خوب رانندگی می‌كنم.

آنقدر كه از رانندگی خود تعریف می‌كنید، انصافا چند بار آیین‌نامه امتحان دادید كه این طور ماهر شدید؟

 من سال 78 گواهینامه گرفتم و باور كنید هر دو آزمون را هم یكضرب قبول شدم و الان مثل راننده‌های تاكســی كه اینكاره‌اند رانندگــی می‌كــنم.(باخنده)

بــا ایــن رانندگی خوب، پنچرگیریتون چطور است؟!

 تا به حال ماشینم پنچر نكرده فقط یك بار اوایل پنچر كرد.

خودتان دست به كار شدید؟!

 نه ماشین را همان جا گذاشتم و با آژانس رفتم به محل كارم.

هر موقع پنچر كنید ماشین را رها می‌كنید و می‌روید؟

 نه، زنگ می‌زنم كه...

امداد خودرو بیاید پنچرگیری كند؟

 نه، زنگ می‌زنم همسرم بیاید.(باخنده)

 بیچاره آقاتون، پس لذت رانندگی را شما می‌‌برید اما پنچرگیریش را آقاتون انجام می‌ده! تا حالا شده افسر شما را بشناسه و جریمه نكنه؟

 همان طور كه گفتم اهل تخلف رانندگی نیستم. فقط یك بار به دلیل ناآگاهی وارد محدوده طرح زوج و فرد شدم و واقعا هم خبر نداشتم و پلیس تا خواست جریمه كند من را شناخت و گفت از شما بعیده! و من برای او توضیح دادم كه واقعا نمی‌دانستم و او هم لطف كرد و من راجریمه نكرد.

به خاطر عدم آگاهی جریمه نشدید یا به دلیل این‌كه معروفید؟

 هر دو (باخنده). البته شاید بیشتر به خاطر صداقتم بود.

پشت چراغ قرمز معمولا چه كار می‌كنید؟

 من كلا سعی می‌كنم از چراغ قرمز لذت ببرم و معمولا موسیقی گوش می‌دهم و یكسری برنامه‌ریزی را پشت چراغ قرمز انجام می‌دهم.

مواظب باشید كه برنامه‌ریزیتون در آینده كوتاه باشد چون ممكن است صدای بوق و اعتراض مردم رو بشنوید كه می‌گن خانم سبز شد.

 نه، خدا را شكر این طور نبوده و تا به حال برایم اتفاق نیفتاده است.

در پایان صحبت خاصی دارید؟

 از مردم خواهش می‌‌كنم كه عادت‌های خود را كنار بگذارند و درست و اصولی رانندگی كنند. اگر هم دوست داشتند برای شادی روح اعضای خانواده دوست عزیزم كه قربانی رانندگی  بد یك شهروند شد فاتحه بخوانند.

پنج شنبه 17/9/1390 - 12:17
تاریخ

برای پی بردن به دگردیسی و سیر تکوین آن در مناسک عاشورا باید به نکات زیر توجه کنیم:

کتاب های تاریخی، بویژه مقاتل منابع اصلی تاریخ کربلا و واقعه عاشورا هستند. از اینرو برای اینکه بدانیم مناسک عاشورا در آغاز چگونه بود، باید به منابع اصلی مراجعه نمائیم. زیرا با گذشت زمان و دور شدن از زمان این حادثه، شاخ و برگ های فراوانی به اصل این واقعه اضافه شده، اینکه چرا و چگونه این کار صورت گرفت و آیا این اقدام – آن گونه که انجام دهندگان آن پنداشته اند – کاری پسندیده بوده و یا از منکرات به حساب می آید، نکته ای است که باید به دقت به آن پرداخته شود. همچنین باید به این سئوال پاسخ داد که آیا این مناسک جزئی از دین به حساب می آیند و اگر کسی آنها را ترک کند، خلاف شرعی انجام داده و یا اگر کسی بیش از پیش به آن بپردازد، بر طومار کارهای نیک خود افزوده است؟
ابتدا برای ورود به بحث این نکته را یادآور می شویم که هر فرد مسلمان هر کاری را انجام می-دهد باید نسبت به آن علم داشته باشد، زیرا این اقدام دستور خداوند است و بر اساس رهنمود دین، انسان نباید از چیزی که بدان علم و دانش ندارد پیروی نماید وَلاَ تَقْفُ مَا لَیْسَ لَکَ بِهِ عِلْمٌ . حتی نمی تواند بر اساس حدس و گمان و یا معرفت ظنی کاری را انجام دهد، زیرا خداوند انسان-ها را از این کار بازداشته، یعنی باید از حدس و گمان در زندگی بپرهیزد و خود را به علم و دانش مجهز نماید یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا کَثِیرًا مِّنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ(حجرات/ 12) یعنی معرفت علمی پیدا کند. برای رسیدن به علم اسباب و ابزاری لازم است که خداوند آنها را در اختیار انسان ها قرار داده و بارها توصیه کرده که از این ابزار استفاده کنند. برخی از این ابزار عبارتند از: تفکر، تفقه، تدبر، تعلم، تعقل و.. کافی است به آیاتی که حاوی این کلمات و مشتقات آنها هستند، نگاهی بیندازیم تا به عمق مسئله پی ببریم. تفکر (واژه فکر و مشتقات آن 18 بار در قرآن آمده و در اکثر موارد از مردم خواسته است تا اقدام به تفکر نمایند، برای اطلاع بیشتر به آیات زیر رجوع شود: سبا/36، بقره/ 219 و 266، انعام/50، اعراف/184 و 176، روم/8 و 21، آل عمران/191، یونس/24، رعد/3، نحل/11و44و 69، زمر/ 42، جاثیه/13/ حشر/ )21، تعقل (واژه عقل و مشتقات آن 49 بار در قرآن آمده، جالب اینکه در بسیاری از این آیات با تاکید می پرسد چرا مردم تعقل نمی کنند) تعلم (واژه علم و مشتقات آن 825 بار در قرآن آمده است) تفقه (واژه تفقه و مشتقات آن 20 بار در قرآن آمده است، برای اطلاع بیشتر به آیات زیر رجوع شود: اسراء/ 44و 46، هود/ 91، طه/ 28، نساء/ 78، انعام/65 و 98 و 25، اعراف/ 179، انفال/ 65، توبه/ 81 و 87 و 127و 122، کهف/ 93و 57، فتح/ 15، حشر/ 13، منافقون/ 3 و 7). تدبر (نساء/ 82، محمد/ 24، مومنون/ 68 و ص/ 29) این مقدمه کوتاه نشان می دهد ما نمی توانیم بر اساس گفته ها و نوشته های گذشتگان – هر چند انسان های صادق و وارسته ای باشند – بسنده کرده و کاری را انجام بدهیم و یا خود را بری الذمه نمائیم. بلکه باید ما نیز به علم برسیم و آنگاه دست بکار شویم. یعنی رسیدن به علم از واجبات اولیه و نخستین است که بدون دستیابی به آن، رسیدن به حقیقت و سعادت غیر ممکن خواهد بود.
نکته دیگر بررسی مسئله دین است، الان در جامعه ما بسیاری از مردم، شعائر و آداب و رسوم مذهبی موجود را جزئی از دین و یا حتی دین می انگارند و با انجام آنها تصور می کنند که وظایف دینی خود را انجام داده اند، البته ریشه این مسئله عادت و توارث است و به هیچ عنوان مبنای آن بر "معرفت علمی" نیست. آنها به این نکته توجه ندارند که این شعائر بعدها به وجود آمده اند. ولی بر اثر تکرار و تایید برخی از علمای دینی گذشته – و حال – آنها جزئی از دین پنداشته شده اند! مثل اینکه بعضی از مردم از خاک کربلا مهر درست کرده و بر روی آن سجده می نمایند و با ضرس قاطع بر این باورند که از ابتدای اسلام پیغمبر نیز چنین می کرده و حتی یک لحظه نمی اندیشند امام حسین (ع) پنجاه سال بعد از رسول خدا (ص) به شهادت رسید!
البته اندیشمندان روشن ضمیر همواره با بدعت ها و خرافات مبارزه کرده اند و از سرزنش هیچ سرزنش کننده ای هم نهراسیده اند. در اینجا مناسب است از علامه مجاهد آیت الله سید محسن امین عاملی صاحب کتاب "اعیان الشیعه" یاد شود که از پیشگامان مبارزه با خرافات و بدعت ها به حساب می آید. ایشان در کتاب اعیان الشیعه/ چاپ بیروت/ جلد دهم/ صفحه 363 می نویسد: "قمه زنی و نواختن طبل و شیپور و اعمال دیگر از این قبیل در مراسم عزاداری حسینی به حکم عقل و شرع حرام است و زخمی ساختن سر، که نه سود دنیوی دارد و نه اجر اخروی، ایذاء نفس است که خود در شرع حرام است و در مقابل، این عمل، شیعه اهل بیت را در انظار مردم، مورد تمسخر قرار داده و آنها را وحشی قلمداد می کند و شکی نیست که این اعمال ناشی از وساوس شیاطین بوده و موجب رضایت خدا و پیامبر و اهل بیت اطهار نیست و البته تغییر نام این اعمال، در ماهیت و حکم شرعی آن، که حرمت است تغییری نمی دهد و من هیچوقت در این مراسم که توسط کنسولگری ایران در مقام سیده زینب در دمشق برگزار می شود، شرکت نکرده ام و مردم را هم از شرکت در آن نهی نموده ام و به همین دلیل هم رساله "التنزیه" را نوشتم که چاپ شد و به فارسی هم ترجمه گردید و به دنبال آن بود که گروهی از قشریون و کسانی که خود را به دین منسوب می دارند، قیام کردند و غوغا برپا ساختند و حتی در میان مردم عوام شایع نمودند که فلانی عزاداری بر امام حسین را تحریم کرده است و بر این هم بسنده نکرده و مرا به خروج از دین! متهم ساختند و متاسفانه بعضی از معممین متحجر هم این تهمت را دامن زدند و آنگاه سرودی بر ضد من ساختند و اموال بسیاری در این راه خرج کردند و سید صالح حلی را مامور قدح و ذم من نمودند، اما آنچه به سود مردم است، در روی زمین ماندنی؛ و حباب¬های تو خالی از بین رفتنی..." . (به نقل از کتاب "دو رساله و دو نامه از جلال آل احمد/ سید محسن امین عاملی/ ترجمه جلال آل احمد/ به کوشش و مقدمه سید هادی خسروشاهی/ انتشارات اطلاعات/ 1386. رساله نخست عزاداری¬های نامشروع نام دارد که در واقع ترجمه کتاب التّنزیه لاعمال الشبیه است. این کتاب نخستین اثر قلمی زنده یاد جلال آل احمد است که در سال 1322 از عربی به فارسی ترجمه و توسط چاپخانه تابان منتشر شده است. متاسفانه کتاب یاد شده بلافاصله توسط عناصر متحجر جمع آوری و سوزانده می¬شود. در سال 1369 کتاب عزاداری های نامشروع بار دیگر به کوشش و مقدمه سید قاسم یا حسینی در بوشهر منتشر شد.)
در کتاب عزاداری های نامشروع، نویسنده نکات ارزنده ای را مد نظر قرار می دهد که با گذشت بیش از هشتاد سال از چاپ آن، هنوز این نوشته ها تازه و مورد نیاز نسل امروز است. از اینرو به اهم موارد آن اشاره شده و خوانندگان و پژوهشگران محترم را به باز خوانی کتاب یاد شده دعوت می نماید:
- کذب و دروغ بودن بسیاری از اخباری که شب و روز بر سر منابر و در میان مجالس خوانده می شود، که این خود به تنهائی از بزرگترین معاصی است. (همان/ ص 18.)
- آزار و اذیت کردن بدن، مثل زنجیر زنی، قمه زنی، شاخ حسین، سینه زنی و.. که حرام بودن این امور عقلا و نقلا ثابت است(همان/ همان صفحه)
- جیغ زدن و فریادهای بلند زنان و داد و فریاد و نعره¬های وحشیانه با صداهای منکر...( همان/ ص 19.)
- به پای دین نوشتن این گونه مجالس که موجب آبرو ریزی و هتک حرمت فوق العاده دین می شود. اگر فرض کنیم که این اعمال حرام هم نباشد، بدون شک چیزهائی است که باعث ننگ و عار مذهب بوده، مردم را از چنین دینی بیزار می¬کند و حتما زبان بدگوئی را بر روی دین ما خواهد گشود(همان/ همان صفحه.)
- با طبل و شیپور و بوق و کوس در برابر مردم بیرون آمدن و این وحشیگری ها را در آوردن چه در ایران و چه در عراق، چه در مکه و چه در آفریقا، هر جا که باشد، حرام و مخالف دین و شرع است (همان/ ص 21)
- تا کنون دیده نشده که علما و فقها خودشان گوشه ای از سرشان را زخمی کنند و یا یک دفعه هم که شده محکم به سینه خود بکوبند و یا بر سر خود بزنند؟ بدون شک این کسانی که این سخنان را میگویند، هرگز خود به این کارها اقدام نمی کنند و این تنها عوام جاهل و مردمان بی سوادند که از این سخنان فریب خورده و به هر کار ناشایستی دست می زنند. آری به ایشان باید گفت: چرا این کارهای خوب و نیک را خودتان انجام نمی-دهید و به مردم واگذار میکنید؟ خدا هم در قرآن می¬فرماید: أَتَأْمُرُونَ النَّاسَ بِالْبِرِّ وَتَنْسَوْنَ أَنْفُسَکُمْ وَأَنْتُمْ تَتْلُونَ الْکِتَابَ أَفَلَا تَعْقِلُونَ(صف/ 2- 3.) یعنی: چگونه شما که مردم را به نیکوکاری دستور می دهید، خود را فراموش می کنید؟ ... و یا أَیهَا الَّذِینَ آمَنُوا لِمَ تَقُولُونَ مَا لَا تَفْعَلُونَ کَبُرَ مَقْتًا عِنْدَ اللَّهِ أَنْ تَقُولُوا مَا لَا تَفْعَلُونَ(همان/ صص 28- 29.) یعنی: ای کسانی که ایمان آورده¬اید چرا چیزی به زبان می¬گوئید که در مقام عمل خلاف آن می¬کنید؟ (بترسید) از این عمل که سخنی بگوئید و خلاف آن کنید که بسیار سخت خدا را به خشم و غضب می آورد. پس بدون شک، اگر این امور به راستی ثواب داشت و در دنیا و آخرت مضر نبود، سزاوار بود که علما و فقها نیز هم به آن مبادرت کنند و خود پیش قدم باشند! کفن بپوشندد و سنج و دهل و شیپور بدست گرفته پیشاپیش همه بر سر و کله بکوبند و دیگران را نیز به این کار تشویق کنند. زیرا که علما وفقها بیش از همه شایسته برای این گونه کارهای ثواب هستند! و اکنون که همه این کارها را نمی کنند، خوب بود اقلا یکی دو نفر از علما برای نمونه این کارها را انجام می دادند!( همان/ صص 28- 29)
آقای قاسم یا حسینی که بعد از انقلاب کتاب عزاداری های نامشروع را چاپ و منتشر کرده، بر این باور است که آیت الله سید محسن امین عاملی در نگارش این رساله و در توضیح فقهی و شرعی بحث و اثبات حرمت عزاداری های دروغین رایج در بین مردم جاهل و نا آگاه، از چهار منبع اصلی فقه شیعی – یعنی قرآن، سنت، اجماع و عقل – سود جسته و این در استحکام فتوای فقهی اش بسیار موثر بوده است.

پنج شنبه 17/9/1390 - 12:16
اخبار
رسانه‌های دولتی آمریكا اعلام كردند كه باغ‌وحشی در این كشور سوسك حمام را به عنوان هدیه به زوج‌ها و نامزدهای جوان می‌دهد. «جان كالولی» سخنگوی باغ‌وحش «برانكس» در این باره به رسانه‌های دولتی این كشور عنوان كرد:
برای این منظور 58 هزار سوسك حمام از نوع ماداگاسكاری در نظر گرفته شده و به هر یك از زوج‌ها یا نامزدهای جوان كه خواهان این حشرات چندش‌آور هستند، هدیه داده می‌شود.
این مقام مسئول باغ‌وحش ایالت «نیویورك» در ادامه به شبكه خبری بی‌بی‌سی خاطر نشان كرد: هر كدام از این سوسك‌ها تا 5/7 سانتیمتر هم رشد می‌كنند و هر كدام از زوج‌های می‌توانند نام آن شخصی را كه دوست دارند، بر روی این حشرات بگذارند.
البته من می‌دانم كه این هدیه تهوع‌آور است، اما برای اولین بار است كه چنین هدیه‌ای در اختیار زوج‌ها قرار می‌گیرد.
پنج شنبه 17/9/1390 - 12:16
اهل بیت

یادداشت حجت الاسلام جواد محدثی

محرم، فروردین جانهاست و بهار ایمانهای سست شده و طراوت اندیشه‌های مرده و افسرده و خوابیده، و شكوفایی غنچه‌های بستة بیداری و آگاهی و ایثار و فداكاری است.

محرم، وجدان همیشه بیدار تاریخ، و گلوی هماره فریادگر زمان است.
محرم، ماه پاسداری از حرمت انسان است.
محرم، حریم ایمان و حصار قرآن است.
محرم، اهرم حركت دهندة انسانها و پدید‌آورنده شورشهای شیعی و نهضت‌های علوی و قیامهای مكتبی است.
حسین (ع) پیامهای شفابخش را، همه ساله بر بالهای سرخ شهادت می‌نویسد و پیكهای رهایی را بر موجهای محرم و عاشورا سوار می‌كند.
كلاسهای كربلا ـ كه در همه جاست ـ حتی بدون یك روز تعطیلی به من و تو و به همة آنانكه به نجات «انسان» می‌اندیشند، می‌آموزد. چرا كه: هر روز عاشوراست و هر جا كربلا ....
/

پنج شنبه 17/9/1390 - 12:15
سياست

پاکستان همانگونه که اعلام کرده بود در کنفرانس بن 2 شرکت نکرد و این اجلاس با یک غایب بزرگ برگزار شد.

محمدرضا نوروزپور
پاکستان همانگونه که اعلام کرده بود در کنفرانس بن 2 شرکت نکرد و این اجلاس با یک غایب بزرگ برگزار شد.
به نظر می رسد که در پاکستان دولتی ها دلشان می خواست در آخرین لحظات به بهانه تماس تلفنی باراک اوباما به آصف علی زرداری بحران پدید امده بر سر کشته شدن 24 نظامی این کشور در حملات نیروهای ناتو به یک پاسگاه مرزی این کشور را حل و فصل کنند و عازم اجلاس شوند، اما مشکل اینجاست که در پاکستان حرف اول را ممکن است دولت بزند اما قطعا این ارتش است که حرف آخر را خواهد زد.
ارتش پاکستان این بار نشان داده است که در رویارویی دست کم دیپلماتیک با آمریکا و اعضای ناتو جدی است و حاضر نیست تن به سازش دهد. از نگاه آنها پاکستان همیشه یک ابزار ارزان قیمت برای رسیدن آمریکا به اهدافش بوده است. ابزاری که آمریکا در بهترین شرایط قیمت آن را با کمکی هشت میلیارد دلاری در سال پرداخت کرده است و همواره با اتکاء به همین موضوع پاکستان را نه به عنوان یک شریک استراتژیک و راهبردی بکله به عنوان مجری گوش به فرمان خود در منطقه نگاه کرده و به حساب آورده است.
بزرگترین توهین و تحقیری که ارتش پاکستان در این مناسبات نا بهنجار متحمل شد به ترور اسامه بن لادن در ابوت آباد باز می گردد. جائیکه آمریکایی ها بدون اطلاع پاکستانی ها دست به یک عملیات نظامی مخفیانه زدند و تا زمانیکه به گفته خودشان بزرگترین تروریست جهان را از پای در نیاوردند اسلام آباد را در جریان امر قرار ندادند.
حیثیت ارتش به طور واضح و علنی در این عملیات لکه دار شد و این داغی شد بر دل ژنرال هایی که وجود احساسات دینی و ضد آمریکایی تلفیقی از افراطی گرایی و ملی گرایی مبتنی بر ضدیت با امپریالیسم را در ارتش این کشور پدید آورده است.
باید به همه این ها اعتراضات چندین ساله مردم پاکستان را که شدیدا از عملیات های بدون وقفه هواپیماهای بدون سرنشین آمریکا در مناطق مرزی عصبانی بودند را نیز اضافه کرد.
در این بین مطبوعات پاکستان که از نظر تعداد و تیراژ به خوبی رشد یافته و جزء معدود کشورهای اسیایی از این منظر اند، سال هاست که ارتش را به کوتاهی در تامین منافع مردم پاکستان متهم کرده و غیرت دینی و حمیت ملی آنها را به خاطر سکوتشان درباره کشته شدن مردم بیگناه این کشور در اثر حملات هواپیماهای بدون سرنشین آمریکا زیر سوال برده اند.
از نگاه تاریخی نیز مردم و دولت پاکستان خود را ابزار اصلی آمریکا در مبارزه با کمونیسم و نفوذ شوروی سابق در افغانستان می یابند. هرچه آنها به گذشته نگاه می کنند چیزی که بتواند به آنها فخر و شرفی اعطا کند نمی یابند جز اینکه آمریکا و انگلیس از آنها بهره کشیده و با آنها مانند غلامی زر خرید رفتار کرده اند. در یک کلام گویی کشتار 24 سرباز پاکستانی در حملات نیروهای ناتو به رهبری آمریکا سوزنی بود بر دمل چرکین عقده های سرباز نکرده پاکستان از غرب.
مردم پاکستان به شدت از تصمیم ارتش و دولت این کشور در تحریم کنفرانس بن 2، بستن مسیر ارسال تجهیزات و کمک های نظامی و غیر نظامی ناتو به افغانستان و دستور تخلیه پایگاه شمسی آمریکا در این کشور استقبال کرده اند و حمایت خود را از این غیرت ملی و تعصب دینی نشان داده اند.
ژنرال های ارتش قسم خورده اند که نگذارند خون بیگناهانی که در اثر جنایت ناتو بر زمین ریخته هدر برود و دولت نیز این بار به گفته برخی از تحلیلگران اگر حتی در باطن راضی به همراهی با ارتشی ها نباشد در ظاهر چاره ای جز همگامی ندارد.
اما آیا همه چیز در همین حد باقی خواهد ماند؟
غربی ها دوست دارند پاسخ به این سوال مثبت باشد تا بتوانند با چند عذر خواهی و افزایش مقطعی کمک های مالی و یا اعطای چند امتیاز به دیپلمات ها و ژنرال ها قضیه را تمام کنند.
اما تجربه و عقل سلیم پاسخ دیگری به این سوال می دهد. غربی ها به خوبی می دانند که پاکستان از توان عملیاتی بسیار بالایی در افغانستان برخوردار است و اگر نتوانند به اندازه کافی در برابر اسلام اباد عصبانی، تمهیدات لازم را اتخاذ کنند، جان نظامیانشان در این کشور را روی میز قمار با آی اس آی و ارتش پاکستان خواهند باخت.
از این منظر تحریم کنفرانس بن 2 از سوی پاکستان می تواند به مثابه اعلام جنگ به همه نیروهای خارجی حاضر در افغانستان باشد . به این معنی که دیگر کسی نباید از پاکستان توقع کمک داشته باشد و وقتی قرار است دیگر پاکستان کمک نکند اولین نتیجه آن دست برداشتن از تشویق طالبان به دوری جستن از خشونت خواهد بود.
به طور یقین اگر در روزها و هفته های آتی غربی ها نتوانند پاکستان را به نرمش در برابر موضع تندی که اتخاذ کرده وادار کنند شاهد افزایش خشونت ها در افغانستان خواهیم بود که قربانیان آن فارغ از مسئولان دولتی و مردم بیگناه افغانستان، نیروهای نظامی ناتو را نیز شامل خواهند شد.

پنج شنبه 17/9/1390 - 12:14
اخبار
اجبار کودکان برای ازدواج در سنین خردسالی در حالی که کودک در حال کسب تجربه های ارتباط با محیط پیرامون و کسب مهارت های زندگی هستند و هنوز قادر به تجزیه و تحلیل قواعد پیچیده زندگی زناشویی و چگونگی برخورد مناسب با زوج خود در شرایط مختلف زندگی نیستند، تبعیض و ظلم بزرگی به دخترانی است که تجربه زندگی مشترک شان برای همیشه در هاله ای از ترس و تبعیض خواهد بود.  

به گزارش دادنا، از بین مسائل مختلفی نظیر سوء تغذیه، کمبود شیر مادر، بی سرپرستی، بی هویتی فرزندان خارج از ازدواج رسمی، فقدان خدمات بهداشتی و درمانی لازم، فقر آموزشی، بیسوادی، بهره کشی جسمی و جنسی و دهها مورد دیگر، ازدواج کودک در برخی از کشورها مانند افغانستان و برخی از کشورهای خاورمیانه و قاره آفریقا یکی از مهمترین مسائلی است که گریبان دهها هزار دختر و پسر واقع در سن کودکی را به مخاطره انداخته است که با پیشگیری آن می توان میلیونها کودک را از ورطه فقر و محرومیت رها ساخت.

به گزارش یونیسف، ازدواج کودک یا ازدواج زودهنگام مربوط به ازدواج با کودک زیر 18سال است. در این میان با وجودی که هر دو جنس پسر و دختر در معرض ازدواج های زودهنگام هستند ولی دختران بیشترین قربانیان این پدیده بشمار می روند.ازدواج اجباری ازدواجی است که بدون توافق معتبر یکی از طرفین یا هر دو زوج صورت می گیرد و در آن اجبار عاطفی یا بدنی یک عامل اصلی است. از این منظر بدلیل اینکه هر فرد زیر 18 سالی نمی تواند اطلاعات لازم برای یک انتخاب سرنوشت سازی مانند ازدواج را براحتی بدست آورد، هر ازدواج در بین کودکان علاوه بر زودهنگام بودن، ازدواج اجباری هم محسوب می شود. در برخی از کشورهای آفریقایی مانند نیجر، چاد، مالی، گینه و بورکینافاسو حدود 80 درصد دختران قبل از رسیدن به سن 18 سالگی مجبور به ازدواج کردن می شوند.

نشریه "فارین پالیسی" نگاهی تحلیلی همراه با تصاویر انداخته به این پدیده غمبار و تاسف بار در کشور محروم افغانستان.

 
www.irannaz.com عکس هایی از زندگی غم بار عروسان خردسال افغان
 

بنا به آمار یونیسف حدود 50 میلیون دختر زیر 17 سال در کشورهای در حال توسعه مجبور شده اند متاهل شوند. پدیده ازدواج کودکان در افغانستان بویژه در مناطق روستایی شایع است. 57 درصد از دختران افغان قبل از رسیدن به سن 16 سالگی عروس می شوند و آمار مرگ آنان به علت حاملگی زودرس بسیار بالاست. در عکس فوق سعید محمد 55 ساله با روشن کاظم 8 ساله در مراسم نامزدی دیده می شوند. پدر عروس، عبدل کاظم 60 ساله با بیان اینکه راضی به این ازدواج نبوده اما فقرشدیدمجبور به رضایت وی برای این ازدواج شده است.

 
www.irannaz.com عکس هایی از زندگی غم بار عروسان خردسال افغان
 

فایز محمد 40 ساله با غلام حیدر 11 ساله در روستای دمردر در حال برگزاری مراسم ازدواج هستند. این عکس به عنوان نماد و عکس برگزیده از سوی یونیسف انتخاب و از عکاس آمریکایی آن قدردانی شد.

 
www.irannaz.com عکس هایی از زندگی غم بار عروسان خردسال افغان
 

زهرا عروس افغانی در سالن آرایشی در بامیان برای شرکت در مراسم ازدواج آماده می شود.

 
www.irannaz.com عکس هایی از زندگی غم بار عروسان خردسال افغان
 

همه ازدواج ها در سنین کودکی رخ نمی دهد اما بعید است سن عروس دیگر از 24 سال بالاتر برود. در عکس فوق رضا علی زاده 24ساله با عروس 21 ساله اش آجیلا نظری پس از مراسم عقد در حال بازگشت به خانه شان در روستای هزاره هرات هستند. این دو قبل از ازدواج فقط یک بار با هم ملاقات کرده بودند.

 
www.irannaz.com عکس هایی از زندگی غم بار عروسان خردسال افغان
 

ازدواج اجباری در افغانستان بسیار رواج دارد. در برخی از خانواده های افغان دختر وسیله ای نیست جز راهی برای خلاصی از قرض مالی و یا شرکت در فعالیت های اقتصادی پدر خانواده. در عکس فوق عروس نوجوانی همراه با داماد در شهر بامیان عازم شرکت در مراسم ازدواج خود هستند.

 
پنج شنبه 17/9/1390 - 12:14
موسيقي

سیدابوالحسن مختاباد

صدای زنگ‌دار آکا صفوی، خواننده و شروه‌خوان بوشهری است که می‌خواند: دیده ‌بگشا که طبیبت سر بالین آمد / دیده بگشا که حسین با دل خونین آمد.

این صدا اما در یک جمع 200 تا 300 نفره حبس شده و راهی به رسانه‌ ملی ندارد و هر ساله ما باید صدای مداحانی را بشنویم که سالیان قبل هم شنیدیم و مهم‌تر از آن اینکه نغمه‌هایی که روز به روز از اصالت‌های نغمگی خاص نوحه‌خوانی و عزاداری کهن ما ایرانیان دور‌تر می‌شوند و رنگ و طعم برخی از نغمه‌ها و ملودی‌های موسیقی سبک را به یاد می‌آورند.
از ابتدای محرم و به ابتکار سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و البته همت برخی از قوم‌ موسیقی‌شناسان شناخته‌شده ایرانی، سوگواره اقوام ایرانی در ارگ آزادی واقع در خیابان آزادی برگزار شد.

هر شب چندین گروه در زمانی دو ساعته به صحنه آمدند و روایت‌های مختلف خود از سوگواری بر حضرت‌سید‌الشهداء‌ را به سمع و نظر بینندگان و مشتاقان رساندند. برخی از شاخص‌ترین خنیاگران موسیقی مناطق و اقوام ایرانی در این سوگواره حضور داشتند و شنوندگان در طی این 10 روز توانستند سفره‌ای برکت‌خیز و پر بار و برگ از سوگسروده‌ها و نغمه‌های عاشورایی بشنوند که در آن آیین‌هایی چون پیش‌خوانی، گهواره‌گردانی، شهادت‌خوانی، رجزخوانی، پرده‌خوانی، علم‌گردانی، اشتلم‌خوانی، نقالی، مصرع‌خوانی، نوحه‌خوانی، تعزیه‌خوانی، کرنا نوازی، فانوس‌گردانی، نقاره‌خوانی، صبح‌خوانی، شروه‌خوانی، بحر طویل، امام‌خوانی و شام غریبان از نقاط مختلف کشور برای بینندگان اجرا شد.

دوربینی از صدا‌و‌سیما هم این اجرا‌ها را ثبت و ضبط ‌کرد، اما اینکه این مراسم و آیین‌ها چرا نباید حتی به صورت زنده و همزمان از صدا‌و‌سیما پخش شوند، مشکلی است که به گمان نگارنده پاسخ آن بیشتر سیاسی است تا فرهنگی. از قرار چون سازمان میراث فرهنگی بانی چنین کاری شده است، نباید در بوق و کرنا کرد و تحویلشان گرفت. وگرنه برای تهیه همین مراسم‌ اگر تیمی از صدا‌و‌سیما بخواهد این همه آدم را از اقوام و نواحی مختلف گرد آورد، خود بودجه‌ای هنگفت می‌طلبد. این درحالی است که پخش این گونه آثار از شبکه‌های مختلف و آن هم در قالب برنامه‌ای روزانه و کیفی، بر تغییر ذائقه‌ شنیداری شهروندان ایرانی تاثیر مستقیم خواهد گذاشت و آن را ارتقاء ‌خواهد داد.
اگر چه برخی از اجرا‌ها نوعی جعل آیین است، ‌به این معنا که به دلیل محدودیت‌های اجرای موسیقی در این ایام از قرار تنها سازهای بادی می‌توانستند اجرای برنامه‌ داشته باشند (نی، ‌کرنا، دونی، نی جفتی، سرنا و دوزله، لله‌وا و...) به همین دلیل شنونده نه چندان آشنا به رموز کار ناگهان می‌دید یک نوازنده از مازندران (نوازنده لله‌وا) در کنار خنیاگر و خواننده‌ای از خراسان (کرد‌های کرمانجی) نشسته و در حال جواب آواز دادن است. ‌آن هم به صدایی که پیش از این و مطابق سنت موسیقایی آن منطقه، دوتاری همراهیش می‌کرده است. محذوریت‌های سازمان میراث فرهنگی و گردشگری قابل درک است، اما موسیقی نواحی در ذات خود چنان پیوندی با بزرگان دین و فرهنگ ما یافته‌ که انصافا نمی‌توان ذره‌ای به ذهن این اندیشه را راه داد که این موسیقی لهو و یا حرمت‌دار است.
بخشی از این همپیوندی موسیقی با مذهب و آیین مردمان نواحی ایران، ‌به دلیل درونی‌شدن این نغمات با زندگی خنیاگران و نوازندگان این دیار است.

به یاد دارم زنده‌یاد حاج قربان سلیمانی (خنیاگر، بخشی و نوازنده نامدار دو تار از قوچان) برایم تعریف می‌کرد که وقتی فتوایی از مرجع خود شنید که نباید ساز بزند، بیش از یک دهه دست به ساز نزد و بعد که فتوایی دیگر آمد که موسیقی را حلال کردند، ‌او سازش را به دست گرفت. چرا؟ به این دلیل که تقیدات مذهبی و شرعی عین زندگی آنان است و نمی‌توان این دو را از هم جدا کرد.

با چنین نگاهی طبیعی است که سازی هم که حاج قربان و امثال او می‌نوازند، آن هم برای سالار شهیدان کربلا، از جنس و نوعی دیگر است و راز و نیازی است که اینان به مولای خود می‌کنند. همچنانکه نغمه‌ لالایی که بانوی خنیاگر بوشهری خواندو در تیتراژ پایانی «مختارنامه» به کار گرفته شد، جز تداعی اندوه از کف رفتن حضرت علی اصغر چیزی دیگر را به ذهن‌ها نمی‌نشاند. پس اگر قرار است در نوبتی دیگر سوگواره‌ای برگزار شود که به گمان من باید چنین بشود، بهتر است اجراهای کامل و با ساز‌‌ همان منطقه را شاهد باشیم و یا حداقل آن اجرا‌ها بدون ساز باشد تا اینکه با اضافه کردن سازی از منطقه‌ای دیگر کار را ادامه بدهیم. این گونه هم روح نغمه بازتاب نمی‌یابد و هم اینکه تماشاگر و شنونده نه چندان پی‌گیر از این ترکیب گیج و گمراه می‌شود.
نکته نهایی بازمی‌گردد به نسبت میراث فرهنگی و موسیقی فاخر. اگر چه سیاست‌گذاری موسیقی ایران با وزارت ارشاد است، اما در شش سال گذشته مسیری که دفتر امور موسیقی وزارت ارشاد طی کرد، تعطیلی و توقف حرکت‌های جدی در این نوع موسیقی بود.

تعطیلی جشنواره‌های نواحی، ذکر و ذاکرین، جوان، توقف ارکس‌تر ملی و حتی بلاتکلیفی ارکستر سمفونیک از جمله حرکت‌هایی بود که دفتر امور موسیقی انجام داد. در مقابل سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، توانست با حمایت از ثبت ردیف موسیقی کلاسیک ایران، موسیقی منطقه خراسان و تعزیه و گونه‌های دیگری از موسیقی اقوام که در حال تکمیل پرونده و ارسال آنند، فضایی را برای موسیقی جدی و هنری ایران فراهم کند.

این اقدامات را باید پاس داشت و به دور از حرکت‌های سیاسی بر پای نهال آن آب افشاند و این میسر نمی‌شود مگر آنکه نگاه سیاسی به حوزه‌های فرهنگ را از آن برچینیم و صدا‌و‌سیما به دلیل نقشی که می‌تواند در معرفی موسیقی هنری و جدی ایران ایفا کند، بیشترین وظیفه را در این زمینه بر عهده دارد که حداقل حرمت دوربین‌هایی را که خود در این سوگواره نشانده نگه دارد و این نغمه‌های بکر را به گوش و چشم تمامی مردم ایران برساند.

پنج شنبه 17/9/1390 - 12:13
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته