• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 2664
تعداد نظرات : 2458
زمان آخرین مطلب : 3833روز قبل
آموزش و تحقيقات

یک متخصص ارتوپدی معتقد است: دردهای رشد در کودکان مشکلی برای آینده آنها ایجاد نمی‌کند.

images-132.jpg

دکتر مرتضی صائب در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه کرمانشاه، درباره دردهای رشد که در افراد در سن رشد دیده می شود، اظهار داشت: این دردها بیشتر در دوران پیک بلوغ و همچنین در اوایل دوران دبستان در کودکان دیده می‌شود.

 

وی با تاکید بر ارتباط این دردها با فعالیت روزانه کودک، ادامه داد: زمانی که فرد در طی روز فعالیت عادی خود را انجام می دهد هیچ گونه درد و مشکلی ندارد، اما با پایان فعالیت و خصوصا در عصرها و شب این دردها آغاز می‌شود.

 

به گفته این پزشک متخصص دردهای استخوانی ربطی به جنسیت کودک ندارد و هم در دخترها و هم پسرها دیده می شود، اما هرچقدر فعالیت کودک بیشتر باشد این دردها بیشتر بروز می کند.

 

صائب افزود: زمانی که فرد در سن رشد قرار دارد صفحات رشد وی فعال، حساس و ضربه پذیر شده و زود دردناک می شوند.

 

وی درباره ویژگی‌های این دردها هم یادآوری کرد: درد رشد بیشتر عصرها و شب‌ها بروز می‌کند و صبح که فرد از خواب بیدار می‌شود دیگر دردی را احساس نمی‌کند.

 

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه تصریح کرد: این دردها مداوم نیست و ممکن است کودک چند روز با آن مواجه باشد، اما چند روز هم خبری از درد نباشد.

 

صائب با اشاره به اینکه دردهای رشد بیشتر در پاها بروز می کند، خاطرنشان کرد: درد در هر دو پا و بیشتر در ناحیه ساق و زانو ایجاد می شود.

 

وی تاکید کرد: این دردها مشکل خاصی را برای کودک ایجاد نمی کند و برطرف خواهد شد.

 

به گفته این متخصص ارتوپد، تشخیص دردهای رشد باید با نظر پزشک انجام شود.

شنبه 2/9/1392 - 19:9
آموزش و تحقيقات

محققان از نانوذرات آهن که حاوی مواد شیمی‌درمانی است برای درمان سرطان رحم استفاده کردند. در این روش از میدان مغناطیسی برای نوسان نانوذرات آهن استفاده می‌شود که این نوسان موجب گرم شدن 104 درجه سانتیگرادی سلول‌های سرطانی و مرگ آنها می‌شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، پژوهشگران دانشگاه ایالتی اورگون نشان دادند که می‌توان از ترکیب گرما، مواد شیمی‌درمانی و یک روش جدید رهایش دارو، سیستمی را برای درمان سرطان رحم ارائه کردند که نسبت به روش‌های فعلی دارای اثرات جانبی کمتری باشد. این گروه تحقیقاتی نشان دادند که گرم کردن ملایم در کنار اعمال مواد شیمی‌درمانی می‌تواند 95 درصد از سلول‌های سرطان رحم را از بین ببرد. این گروه معتقدند که اثربخشی این سیستم دارویی را می‌توان بیش از این هم افزایش داد.

این پروژه اهمیت زیادی دارد زیرا سرطان رحم یکی از عوامل مرگ و میر زنان در جهان است. در اغلب موارد بعد از درمان اولیه، سلول‌های سرطانی نسبت به داروی شیمی‌درمانی مقاومت پیدا می‌کنند که این کار فرآیند درمان را مختل می‌کند. سالانه بیش از 150 هزار زن در سراسر جهان به دلیل این بیماری می‌میرند.

اولها تراتولا استادیار دانشگاه ایالتی اورگون می‌گوید: سرطان رحم به سختی قابل شناسایی است، معمولا علاوه بر شیمی‌درمانی نیاز به جراحی نیز وجود دارد. بنابراین بسیار مهم است که بتوان روش موثری را برای شیمی‌درمانی ارائه کرد. نتایج این پژوهش می‌تواند راهبرد مناسبی برای شیمی‌درمانی باشد.

براساس اعلام ستاد فناوری نانو پیش از این مشخص شده بود که گرم کردن می‌تواند به از بین بردن سلول‌های سرطانی کمک کند اما گرم کردن این سلول‌ها خود چالشی بزرگ محسوب می‌شود. این گروه روی سطح نانوذرات آهن را با ترکیبات شیمی‌درمانی پوشش دادند. این نانوذرات بعد از وارد شدن به سلول‌های سرطانی گرم می‌شوند.

یک پپتید ویژه به این نانوذرات متصل شده تا بتواند سلول‌های سرطانی را پیدا کند. ابعاد نانوذرات نیز باید در یک حد مشخصی باشد تا مورد حمله سیستم ایمنی بدن قرار نگیرد. این نانوذرات در یک غلاف پلیمری از جنس پلی‌اتیلن گلیکول قرار داده شدند تا به یکدیگر نچسبند. از آنجایی که برهم‌کنش میان مواد شیمی‌درمانی و پلیمر در محیط اسیدی بسیار ضعیف است در نتیجه با وارد شدن به درون سلول‌های سرطانی که محیط اسیدی دارند، دارو رهاسازی می‌شود.

برای گرم کردن نانوذرات نیز از میدان مغناطیسی استفاده می‌شود، این میدان موجب نوسان نانوذرات شده که در نهایت با تولید گرما همراه است. این گروه با تست این دارو نشان دادند که گرمایی در حدود 104 درجه سانتیگراد در سلول‌های سرطانی ایجاد می‌شود که در نهایت بیشتر سلول‌ها را از بین می برد. این روش موثرترین روشی است که تاکنون برای درمان سرطان رحم ارائه شده‌است.

شنبه 2/9/1392 - 19:8
کامپیوتر و اینترنت

امروزه با رشد و توسعه فناوری الکترونیک ، دزدان و خرابکارانی دنیای مجازی بشر را نا امن کردند.

به گزارش خبرنگار علمی ایرنا از منابع خبری، هکرها اطلاعات شخصی و پولی بسیاری از نهادها و سازمان های خدماتی، صنعتی و مالی را مورد هدف قرار می دهند . 

هرچند اینترنت در اواخر دهه 1960 میلادی اختراع شد اما کاربری آن در دهه 90 میلادی عمومی تر شد و کاربران اینترنت تصاعدی رشد کردند.

با عمومی تر شدن استفاده از اینترنت و گسترش دنیای مجازی، شکل تازه ای از جرایم و خرابکاری ها به وجود آمد که بعد ها به نام جرایم اینترنتی شهرت پیدا کرد.

25 سال پیش نخستین بدافزار اینترنتی متولد شد، کرم رایانه ای ˈموریسˈ 6000 رایانه را آلوده کرد. اما از آن زمان تاکنون میلیون ها رایانه در سراسر دنیا، به انواع بدافزارهای رایانه ای آلوده شده اند و این حملات اینترنتی، میلیاردها دلار خسارت به همراه داشته است .

پایگاه ˈمشبلˈ که مطالبی را در زمینه اینترنت و فناوری های جدید منتشر می کند این هفته در گزارشی خسارت بارترین بدافزارهای اینترنتی چند دهه گذشته را بررسی کرده است.

این پایگاه پنج بدافزار اینترنتی که بیشترین خسارت را تاکنون از خود به جای گذاشته اند، معرفی کرده است.

****بدافزار مای دووم 

ˈمای دوومˈ خسارت بارترین بدافزاری که از بدو تولد اینترنت تا کنون فعالیت داشته است. این کرم رایانه ای در سال 2004 بیش از دو میلیون رایانه را به خود آلوده کرد.

مای دووم از طریق ایمیل به رایانه ها نفوذ می کرد و به محض آن که کاربر ایمیل حاوی این بدافزار را باز می کرد، خودکار در رایانه او نصب می شد و با دستیابی به نشانی های الکترونیک ذخیره می شد.

سرعت تکثیر این کرم رایانه ای بیش از هر بدافزاری بود که تا کنون شناخته شده و میزان خسارت های ناشی از فعالیت آن، بیش از 38 میلیارد دلار ارزیابی شده است.

****بدافزار سوبیگ 

ˈسوبیگˈ هم یک کرم رایانه ای و شبیه تروجان ها بود و خود را در سایه پوشش ها و برنامه های دیگر پنهان می کرد. این کرم رایانه ای هم به محض باز شدن ایمیل حاوی آن خود را به نشانی های دیگر ارسال می کرد و به این ترتیب در سال 2003، بیش از دو میلیون رایانه متصل به اینترنت را به خود آلوده کرد.

این بدافزار اینترنتی در فعالیت رایانه های کنترل کننده ترافیک و حمل و نقل در واشنگتن اختلال ایجاد کرد و فعالیت رایانه ای بسیاری از شرکت های تجاری را تحت تاثیر قرار داد که یکی از مهم ترین آنها خطوط هوایی کانادا بود.

خسارت های ناشی از فعالیت این بدافزار اینترنتی بیش از 37 میلیارد دلار ارزیابی شده است.

****بدافزار آی لاو یو (I love you ) 

یکی دیگر از بدافزارهای خسارت بار تاریخ اینترنت، بدافزار ˈآی لاو یوˈ بود که در قالب ایمیلی با همین عنوان به قربانیان ارسال می شد.

این بدافزار برای سرقت رمز عبور واژه های دسترسی اینترنتی طراحی شده بود و به محض باز کردن ایمیل، خود را به 50 نشانی اول ثبت شده در آدرس ˈ بوک ویندوز ˈ کاربر ارسال می کرد.

بیش از 500 هزار رایانه در سال 2000 به این بدافزار اینترنتی آلوده شدند و خسارت ناشی از فعالیت این بدافزار بیش از 15 میلیارد دلار ارزیابی شد.

*****بد افزار کد رد 

ˈکد ردˈ یک کرم رایانه ای بود که در سال 2001 رایانه های مجهز به ویندوز 2000 و ویندوز ان تی را هدف قرار داد. این بدافزار اینترنتی، در فعالیت سایت رسمی کاخ سفید اختلال ایجاد کرد و موجب شد بسیاری از سایت های دولتی دیگر در آمریکا، فعالیت خود را برای مدتی متوقف کنند.

این بدافزار اینترنتی به طور اتفاقی 100 آی پی اینترنتی را انتخاب می کرد و در میان رایانه های متصل از طریق این آی پی ها، به دنبال رایانه هایی می گشت که به ویندوز مجهز بودند و خود را به آنها منتقل می کرد.

بیش از یک میلیون رایانه در سال 2001 به این بدافزار اینترنتی آلوده شدند و خسارت ناشی از فعالیت این بدافزار، 2 میلیارد و 600 میلیون دلار اعلام شد.

****بد افزار اسلمر 

پنجمین بدافزار خسارت بار تاریخ اینترنت، کرم اینترنتی ˈاسلمر ˈ است.

این بدافزار اینترنتی، خود را روی بسته های شبکه ای در حال انتقال در اینترنت، بارگذاری می کرد و میزان گسترش آن هر 8 و نیم ثانیه دو برابر می شد. با این حال مقابله با آن باعث شد که این بدافزار نتواند بیش از 200 هزار رایانه را به خود آلوده کند.

در فهرست قربانیان این بدافزار اینترنتی، دستگاه های خودپرداز بانکˈ آو امریکاˈ ، سیستم پاسخگویی خودکار تلفن اورژانس آمریکا در واشنگتن، خطوط هوایی کانتینتال و یک نیروگاه هسته ای در ˈاوهایویˈ آمریکا به چشم می خورد. خسارت ناشی از فعالیت این بدافزار بالغ بر یک میلیارد و 200 میلیون دلار ارزیابی شده است.

هم اکنون شرکت های بزرگی در زمینه شناسایی و مقابله با بدافزارهای اینترنتی فعال شده اند و کاربران مجبورند هر ماه مبالغ قابل توجهی را برای امنیت خود در دنیای مجازی بپردازند. 

شنبه 2/9/1392 - 19:6
شخصیت ها و بزرگان

حالات علاّمه در چند سال آخر عمر بسیار عجیب بود، پیوسته متفکر و در هم رفته به نظر مى‌‏رسید؛ تقریباً در سال آخر عمر غالباً حالت خواب و خَلسه‏ غلبه داشت، و چون از خواب برمى‌خاستند، فوراً وضو مى‏‌گرفتند و رو به قبله چشم به هم گذارده، مى‌‏نشستند.

خبرگزاری فارس: مشکلات معیشتی و حالات اواخر عمر علامه طباطبایی(ره)

به گزارش خبرنگار آیین و اندیشه خبرگزاری فارس، در ادامه معرفی مفاخر و بزرگان شیعه، در این شماره به معرفی «علامه سید محمدحسین طباطبایی» می‌‌‌‌پردازیم.

در شماره‌‌های پیشین 1. «ابن‌فهد حلی»، 2. «سیدبن طاووس»، 3. «سید بحرالعلوم»، 4. «شیخ مفید»، 5. «شیخ صدوق»، 6. «شیخ کلینی»، 7. «علامه حلی»، 8. «سید مرتضی»، 9. «سید رضی»، 10. «شیخ طوسی»، 11. «امین الاسلام طبرسی»، 12. «خواجه نصیر‌الدین طوسی»، 13. «قطب‌الدین راوندی»، 14. «محقق حلی»، 15. «شهید اول»، 16. «شهید ثانی»، 17. «شیخ بهایی»، 18. «مقدس اردبیلی»، 19. «شهید ثالث»، 20. «ملاصدرا»، 21. «فیض کاشانی»،  22. «علامه مجلسی»، 23. «آیت‌الله نجفی، صاحب جواهر» 24. «شیخ مرتضی انصارى»، 25. «ملا هادی سبزواری‏» 26. «ملا حسینقلی همدانی» 27. « میرزا جواد ملکی تبریزی» 28. «علامه سید علی آقا قاضی» 29. «آیت‌الله شاه آبادی». 30. «آیت‌الله شیخ عبدالکریم حائری» و 32. «آیت الله نخودکی اصفهانی» معرفی شدند.

 

 

ولادت

علامه سید محمّدحسین قاضی طباطبایی تبریزی، فقیه، فیلسوف، عارف و مفسر بزرگ شیعه و اسلام در آخرین روز ماه ذی‌الحجه (29 ذی الحجه) سال 1321 هـ.ق برابر با اسفند سال 1282 هـ.ش در تبریز متولد شد.

اجداد علاّمه طباطبایی از طرف پدر از اولاد حضرت امام حسن مجتبی (ع) و از طرف مادر از اولاد حضرت امام حسین (ع) هستند.

علامه در سنّ پنج سالگی مادر را و در سنّ نُه سالگی پدر را از دست می‌دهد و از آن دو اولادی جز ایشان و برادر کوچکترشان به نام سید محمد حسن، کس دیگری باقی نمی‌ماند.

تحصیلات و اساتید علاّمه

علامه پس از خواندن قرآن که در روش درسی آن روزها قبل از هر چیز تدریس می‌شد آثاری چون «گلستان»، «بوستان»، «نصاب الصبیان»، «اخلاق ناصرى»، «انوار سهیلى»، «تاریخ عجم»، «منشآت امیر نظام» و «ارشاد الحساب» را نزد ادیبى لایق، به نام شیخ محمد على سرائى آموخت و همه اینها را در مدت شش سال (از سال 1290 هـ.ش، تا سال 1296 هـ.ش) فرا گرفت‏ و علاوه بر آموختن ادبیات، زیر نظر میرزا علی‌نقی خطاط به یادگیری فنون خوشنویسی پرداخت.

علامه، در سال 1297 هـ.ش، وارد مدرسه طالبیه تبریز شد. ایشان پس از مرحله‌‏اى کوتاه که توفیق چندانى در علم‌‌‏اندوزى نداشت، مشمول عنایت ویژه الهى شد و شور و شوقى دیگر در وجود خویش احساس کرد و ادبیات عرب، منطق، فقه، اصول، کلام و حکمت را نزد اساتید گران‏قدر آن دیار به‏ خوبى فرا گرفت.

علامه در رساله مختصر و کوتاهى که به قلم خودشان درباره زندگانى خویش نگاشته‌اند، و در مقدّمه مجموعه مقالات و رسائل ایشان به نام «بررسى‌‏هاى اسلامى» منتشر شده است، درباره این ایام از تحصیل خود چنین می‌فرماید:

«سال 1297 وارد رشته‌‏هاى علوم دینیه و عربیّه شدم و تا سال 1304 به قرائت متون سرگرم بودم.

در ظرف همین هفت سال، در علم صرف، کتاب‏ «امثله»‏ و «صرف میر» و «تصریف»‏ و در نحو، کتاب‏ «عوامل»‏ و «انموذج»‏ و «صمدیه»‏ و «سیوطى»‏ و «جامى»‏ و «مغنى»‏ و در بیان، کتاب‏ «مطول»‏ و در فقه کتاب‏ «شرح لمعه»‏ و «مکاسب»‏ و در اصول، کتاب‏ «معالم»‏ و «قوانین»‏ و «رسائل»‏ و «کفایه»‏ و در منطق،‏ «کبرى»‏ و «حاشیه»‏ و «شرح شمسیّه‏» و در فلسفه، کتاب ‏«شرح اشارات»‏ و در کلام، کتاب‏ «کشف المراد» را خواندم و به همین ترتیب دروس متن (در غیر فلسفه و عرفان) خاتمه یافت».

علامه طباطبایی بعد از تحصیل در مدرسه طالبیه تبریز، همراه برادرش به نجف اشرف مشرف شدند و در نجف اشرف به ادامه تحصیل علوم دینی و کسب کمالات علمی، اخلاقی و معنوی مشغول شدند.

استاد ایشان در فلسفه، حکیم سید حسین باد کوبه‌ای بود و علامه سالیان درازی در نجف اشرف در معیت برادرشان مرحوم آیت‌الله حاج سید محمد حسن الهی طباطبایی نزد حکیم بادکوبه‌ای به کسب فلسفه مشغول بودند.

ایشان دروس فقه و اصول را نزد استادان برجسته‌ای چون مرحوم میرزای نائینی و مرحوم آیت‌الله شیخ محمّدحسین کمپانی اصفهانی خواند و نیز نزد آیت‌الله حجت کوه کمره‌ای علم رجال را فرا گرفت.

همچنین علوم ریاضی را در نجف اشرف نزد آقا سید ابوالقاسم خوانساری که از ریاضی‌دانان مشهور آن زمان بود خواند.

علامه در رساله یاد شده، درباره تحصیل خود در نجف اشرف می‌فرماید: «سال 1304 براى تکمیل تحصیلات خود عازم حوزه نجف گردیدم و به مجلس درس مرحوم آیت‌اللَّه آقاى شیخ محمد حسین ‏اصفهانى حاضر شده، یک دوره خارج اصول که تقریباً شش سال طول کشید و چهار سال نیز خارج فقه معظم‌له درک نمودم و هم‌‏چنین هشت سال در خارج فقه مرحوم آیت‌اللَّه نائینى و یک دوره خارج اصول معظم‌‏له حضور یافتم و کمى نیز به خارج فقه مرحوم آیت‌اللَّه آقاى سیدابوالحسن اصفهانى رفتم. کلیات علم رجال را نیز پیش مرحوم آیت‌اللَّه حجت کوه کمرى رفتم.

در فلسفه نیز به درس حکیم و فیلسوف معروف وقت، مرحوم آقا سید حسین بادکوبى موفق شدم. در ظرف شش سال که پیش معظم‌له تتلمذ مى‏‌کردم، منظومه‏ سبزوارى و اسفار و مشاعر ملاصدرا و دوره‏ شفاى‏ بوعلى و کتاب‏ اثولوجیا و تمهید ابن ترکه و اخلاق‏ ابن مسکویه را خواندم.

مرحوم بادکوبى از فرط عنایتى که به تعلیم و تربیت نویسنده داشت، براى این‏که مرا به طرز تفکر برهانى آشنا ساخته، به ذوق فلسفى تقویت بخشد، امر فرمود که به تعلیم ریاضیات پردازم.

در امتثال امر معظم‌‌له به درس مرحوم آقا سید ابوالقاسم خوانسارى که ریاضى‌‏دان زبردستى بود حاضر شدم و یک دوره حساب استدلالى و یک دوره هندسه مسطحه و فضایى و جبر استدلالى از معظم‌له فراگرفتم».

مرحوم علاّمه طباطبایی، معارف الهیه، اخلاق و عرفان را نزد عارف عالیقدر و کم نظیر مرحوم آیت‌الله سید علی آقای قاضی طباطبائیآموخت و در سیر و سلوک و مجاهدات نفسانیه و ریاضات شرعیه تحت نظر و تعلیم و تربیت آن استاد کامل بود.

اساتید نقل می‌کنند که مرحوم علاّمه طباطبایی هر وقت عنوان استاد را به طور اطلاق به کار می‌بردند، مرادشان مرحوم قاضى بود؛ گویا در چشم ایشان، تمام اساتید دیگر با وجود همه ‌مقامات علمی و عملی و عظمتی که داشتند، در برابر مرحوم قاضی کوچک جلوه مى‌کردند.

در مجالس عمومى اگر سخن از اساتید ایشان به میان مى‌‏آمد، از فرط احترام، نام «قاضى» را نمى‏‌بردند و او را همردیف سائر اساتید نمى‏‌شمردند. چنانکه در رساله فوق الذکر، در ردیف اساتیدشان نامى از مرحوم قاضى به چشم نمى‏‌خورد.

علامه، در سال 1314 ش، به دلیل مشکلات معیشتى، به زادگاه خود، تبریز بازگشت و به مدت ده سال در آنجا اقامت نمود.

علامه در همان رساله می‌نویسد: «سال 1314 بر اثر اختلال وضع معاش، ناگزیر به مراجعت شده، به زادگاه اصلى‏ خود (تبریز) برگشتم و ده سال و خرده‌اى در آن سامان به سر بردم که حقاً باید این دوره را در زندگى خود دوره خسارت روحى بشمارم، زیرا بر اثر گرفتارى ضرورى به معاشرت عمومى وسیله تأمین معاش (که از مجراى فلاحت بود) از تدریس و تفکر علمى (جز مقدارى بسیار ناچیز) باز مانده بودم و پیوسته با یک شکنجه درونى به سر مى‌‌‏بردم».

ایشان در آغاز سال 1325 هـ.ش، پس از سامان‏‌دهى نسبى به امور معاش خویش، از اقامت در تبریز روى برتافت و راهى قم شد و خدمات فراوانی در تفسیر قرآن کریم، فلسفه، عرفان و .... انجام داد.

علامه طباطبایی در ابتدای ورودشان به قم به «قاضی» معروف بود، ولی چون از سلسه سادات طباطبایی هم بود خود ایشان ترجیح داد که به «طباطبایی» معروف شود و شاید یکی از علل این امر این بود که نمی‌خواست همنام استاد خود مرحوم قاضی باشد.

 

 

مشکلات معیشتی علامه طباطبایی

علامه در همان رساله، درباره سختی معیشت و زندگی و نحوه تحصیلات خود می‌نویسد: «البته هر کسى حسب حال خود در زندگى‌‏اش خوشى و تلخى و زشت و زیباهایى دیده و خاطره‌‏‌هایى دارد. من نیز به نوبه خود و خاصه از این نظر که بیشتر دوره زندگانى خود را با یتیمى یا غربت یا مفارقت دوستان یا انقطاع وسایل و تهیدستى و گرفتارى‌‏‌هاى دیگر گذرانیده‌‌‏ام، در مسیر زندگى با فراز و نشیب‌‌‏هاى گوناگون رو به رو شده، در محیط‌‌هاى رنگارنگ قرار گرفته‌‏‌ام. ولى پیوسته حس مى‏‌‌کردم که دست ناپیدایى مرا از هر پرتگاه خطرناک نجات مى‏‌دهد و جاذبه مرموزى از میان هزارها مانع بیرون کشیده، به سوى مقصد هدایت مى‏‌کند.

در اوایل تحصیل که به صرف و نحو اشتغال داشتم، علاقه زیادى به ادامه تحصیل نداشتم و از این روى هر چه مى‌‌‏خواندم نمى‌‌‏فهمیدم و چهار سال را به همین نحو گذرانیدم. پس از آن، یک‏‌باره عنایت خدایى دامن‏گیرم شده، عوضم کرد و در خود یک نوع شیفتگى و بى‏تابى نسبت به تحصیل کمال حس نمودم. به طورى که از همان روز تا پایان ایام تحصیل که تقریباً هفده سال طول کشید، هرگز از تعلیم و تفکر، احساس خستگى و دلسردى نکردم و زشت و زیباى جهان را فراموش نموده و تلخ و شیرین حوادث را برابر مى‌‏پنداشتم. بساط معاشرت غیر اهل علم را به کلى برچیدم.

در خورد و خواب و لوازم دیگر زندگى به حداقل ضرورى قناعت نموده، باقى را به مطالعه مى‌‏پرداختم. بسیار مى‏‌شد (و به ویژه در بهار و تابستان) که شب را تا طلوع آفتاب با مطالعه مى‌‏‌گذرانیدم و همیشه درس فردا را شب پیش مطالعه مى‏‌‌کردم و اگر اشکالى پیش مى‏‌آمد با هر خودکشى بود حل مى‏‌نمودم و وقتى به درس حضور مى‌‏یافتم از آنچه استاد مى‌‏گفت قبلا روشن بودم و هرگز اشکال و اشتباه درس پیش استاد نبردم».

اخلاق و تواضع علاّمه طباطبائى‏

علاّمه طهرانی نقل می‌کنند: «علاّمه طباطبایی، جهانى از عظمت بود؛ عیناً مانند یک بچه طلبه در کنار صحن مدرسه روى زمین مى‏نشست و نزدیک به غروب در مدرسه فیضیّه مى‌‏آمد، و چون نماز بر پا مى‏‌شد مانند سائر طلّاب نماز را به جماعت مرحوم آیت‌الله آقاى حاج سیّد محمّد تقى خونسارى مى‏‌خواند.

آنقدر متواضع و مؤدّب، و در حفظ آداب سعى بلیغ داشت که من کراراً خدمتشان عرض کردم: آخر این درجه از ادبِ شما و ملاحظات شما ما را بى ادب مى‌‏کند! شما را به خدا فکرى به حال ما کنید!

از قریب چهل سال پیش تا به حال دیده نشد که ایشان در مجلس به متّکا و بالش تکیه زنند، بلکه پیوسته در مقابل واردین، مؤدّب، قدرى جلوتر از دیوار مى‏‌نشستند؛

من شاگرد ایشان بودم و بسیار به منزل ایشان مى‌‏رفتم، و به مراعات ادب مى‌‏خواستم پائین‏تر از ایشان بنشینم؛ ابداً ممکن نبود.

ایشان بر مى‌‏خاستند، و مى‏فرمودند: بنابراین ما باید در درگاه، و یا خارج از اطاق بنشینیم!

در چندین سال قبل در مشهد مقدّس که وارد شده بودم، براى دیدنشان به منزل ایشان رفتم. دیدم در اطاق روى تشکى نشسته‏اند (به علّت کسالت قلب طبیب دستور داده بود روى زمین سخت ننشینند). ایشان از روى تُشک برخاستند و مرا به نشستن روى آن تعارف کردند، من از نشستن خوددارى کردم. من و ایشان مدّتى هر دو ایستاده بودیم، تا بالاخره فرمودند: بنشینید، تا من باید جمله‏اى را عرض کنم!

من ادب نموده و اطاعت کرده و نشستم. و ایشان نیز روى زمین نشستند، و بعد فرمودند: جمله‏اى را که مى‌‏خواستم عرض کنم، اینست که: «آنجا نرم‏تر است.»!

مرحوم علاّمه طباطبایی دانشمندی بود دارای عدالت، تقوا، تواضع، ادب، زهد، احسان، قناعت، صفا، صمیمیّت، رأفت و دیگر فضایل قرآنی و انسانی، زیرا وی عمری در خدمت قرآن کریم زندگی کرد و درباره قرآن سخن گفت، نوشت و نشر داد و معارف قرآن در جانش مستقر شده بود و آثار قرآن مجید در سیره آموزنده او مشهود بود.

مجلس او مجلس ادب اسلامی و خلق الهی و سرشار از برکات علمی و معنوی بود و «ترک اولی» کمتر در ایشان اتفاق می‌‏افتاد.

نام هیچ کس را به بدی بر زبان نمی‏‌راند و بدِ کسی را نمی‏‌خواست، بلکه خیر و سعادت همگان را آرزو داشت.

آثار و تألیفات

آثار و تالیفات مهم و ارزنده‌ای از ایشان به یادگار مانده است که مهمترین آنها، تفسیر المیزان است.

کتاب‌های علامه به زبان عربی

1. المیزان فی تفسیر القرآن

2. رساله در توحید

3. رساله در اسماء الله

4. رساله در افعال الله

5. الانسان قبل الدنیا

6. الانسان فی الدنیا

7. الانسان بعد الدنیا

8. رسالة الولایه

9. رساله النبوة و الامامه

10. بدایة الحکمة

11. نهایة الحکمة

12. سنن النبی (ص)

13. علی و الفلسفة الالهیه

14. حاشیه بر کفایه

کتاب‌های علامه به زبان فارسی

15. اصول فلسفه و روش رئالیسم

16. شیعه در اسلام

17. قرآن در اسلام

18. وحی یا شعور مرموز

19. اسلام و انسان معاصر

20. حکومت در اسلام

21. مجموعه مذاکرات با پروفسور هانری کربن

و ...

 

 

شاگردان معروف علامه طباطبایی

علامه طباطبایی شاگردان زیادی تربیت کرد که به برخی از آنها اشاره می‌شود:

1. شهید آیت الله مرتضی مطهری

2. شهید محمد جواد باهنر

3. شهید آیت الله سید محمد حسینی بهشتی

4. شهید دکتر محمد مفتح

5. شهید آیت الله سیدمصطفی خمینی

6. شهید آیت الله علی قدوسی

7. آیت الله سید علی خامنه‌ای مقام معظم رهبری

8. علامه حسن حسن زاده آملی

9. آیت الله عبدالله جوادی آملی

10. آیت الله محمدتقی مصباح یزدی

11. آیت الله جعفر سبحانی

12. دکتر غلامحسین ابراهیمی دینانی

13. آیت الله محمد محمدی گیلانی

14. آیت الله محمد صادقی تهرانی

15. علامه سید جلال الدین آشتیانی

16. آیت الله ابراهیم امینی

17. آیت الله عزالدین حسینی زنجانی

18. آیت الله یحیی انصاری شیرازی

19. آیت الله سید عبدالکریم موسوی اردبیلی

20. علامه سید محمدحسین حسینی طهرانی

21. آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی

22. امام موسی صدر

23. آیت الله ناصر مکارم شیرازی

24. آیت الله حسین نوری همدانی

25. آیت الله سید محمد خامنه‌‌ای

26. آیت الله حسین مظاهری

27. آیت الله علی سعادت پرور (پهلوانی)

28. آیت الله عزیز خوشوقت

29. آیت الله مسلم ملکوتی

30. آیت الله علی احمدی میانجی

31. آیت الله عبدالله جعفری تهرانی

32. آیت الله مجتبی تهرانی

33. آیت الله محمدرضا نکونام

34. حجت‌الاسلام دکتر احمد احمدی

35. دکتر سید حسین نصر

36. و ...

 

حالات پایانی و وفات علاّمه طباطبایی

مرحوم علاّمه طهرانی نقل می‌کنند که حالات استاد علاّمه در چندین سال آخر عمر بسیار عجیب بوده است، پیوسته متفکر و درهم رفته و جمع شده به نظر مى‌‏رسید؛ و مراقبه ایشان شدید بود و کمتر تنازل مى‏‌نمودند و تقریباً در سال آخر عمر غالباً حالت خواب و خَلسه‏ غلبه داشت، و چون از خواب بر مى‏‌خاستند فوراً وضو مى‏‌گرفتند و رو به قبله چشم بهم گذارده مى‏‌نشستند.

ایشان در روز سوم ماه شعبان 1401 هـ.ق به محضر ثامن الحجج حضرت امام رضا(ع) مشرف شدند و 22 روز در آنجا اقامت نمودند، و سپس به جهت مناسب نبودن حالشان ایشان را به تهران آورده و بستری کردند، ولی دیگر شدت کسالت طوری بود که درمان‌ نیز نتیجه‌ای نداشت تا بالاخره به شهر مقدس قم که محل سکونت ایشان بود برگشتند و در منزلشان بستری شدند و غیر از خواص از شاگردان کسی را به ملاقات نپذیرفتند. حال ایشان روز به روز سخت‌تر می‌شد، تا اینکه ایشان را در قم، به بیمارستان انتقال دادند و در وقت خروج از منزل به زوجه مکرّمه خود مى‌‏فرمایند: «من دیگر بر نمى‌‏گردم»!

قریب یک هفته در بیمارستان بسترى مى‌‏شوند، و در دو روز آخر، بیهوش بودند تا در صبح یکشنبه هجدهم محرّم الحرام 1402 هجری قمری (برابر با 24 آبان 1360 هـ.ش) سه ساعت به ظهر مانده به سراى ابدى انتقال و لباس کهنه تن را خَلع و به خلعت حیات جاودانى مخلّع مى‌‏گردند.

برای اطلاع و شرکت بزرگان از سایر شهرستان‌ها، مراسم تدفین به روز بعد موکول می‌شود و جنازه ایشان را در 19 محرم الحرام دو ساعت به ظهر مانده از مسجد حضرت امام حسن (ع) تا صحن مطهر حضرت معصومه (ع) تشییع می‌کنند و آیت‌الله العظمی حاج سید محمد رضا گلپایگانی بر ایشان نماز می‌گزارند و در بالا سر قبر مطهر حضرت معصومه (ع) دفن می‌کنند.

شنبه 2/9/1392 - 19:5
آموزش و تحقيقات

پژوهشگران چینی می گویند کسانی که مرتب آجیل (مغزدانه ها) می خورند کمتر به بیماری های قلبی و سرطان دچار می شوند، لاغرتر و سالمتر هستند.

به گزارش ایرنا از منابع خبری ،به گفته محققان این نگرانی وجود داشته که آجیل باعث افزایش وزن می شود اما بررسی ها نشان داده مصرف آجیل احتمال بالارفتن وزن، افزایش دور کمر و چاقی را کمتر می کند. 

دکتر یینگ بائو یکی از پژوهشگران این مطالعه می گوید:ˈ تمام بررسی ها نشان می دهند مردم هرجه بیشتر آجیل بخورند احتمال اینکه طی 30 سال بعد بمیرند کمتر می شود.ˈ

نتایج این تحقیق حاکی است: کسانی که هفته ای هفت بار یا بیشتر آجیل مصرف می کنند احتمال اینکه به علت بیماری قلبی، سرطان یا مشکل تنفسی بمیرند 20 درصد کمتر شده است.

به گفته دکتر فوکس تنوع و نوع دانه ها تاثیری در تاثیر مثبت این تنقلات ندارد.

منظور از آجیل دراین تحقیقات شامل پسته، فندق، بادام، بادام زمینی، بادام هندی و گردو است.

این پژوهشگران می گویند: کسانی که مرتب آجیل (مغزدانه ها) کمتر به فشار خون یا چربی خون مبتلا می شوند ، بیشتر ورزش می کنند و کمتر ممکن است سیگار بکشند.

این تحقیق که در نشریه پزشکی کلیک نیوانگلند منتشر شده بر اساس اطلاعاتی است که از پرستاران و فعالان بخش بهداشت و درمان آمریکا از دهه 1980 تا به حال جمع آوری شده است. 

البته انجمن قلب انگلیس می گوید برای اینکه تاثیر مثبت آجیل کاملا ثابت شود باید تحقیقات بیشتری انجام شود.

پژوهشگران این تحقیق می نویسند با اینکه تحقیقات قبلی نشان داده اند مغزدانه ها در پیشگیری از بیماریهای کرونری قلب و بالا بودن چربی خون سودمند هستند اما تا به حال تحقیقی در باره رابطه آجیل و مرگ انجام نگرفته بود.

تحقیق فعلی براساس مطالعه روی 120 هزار نفر در آمریکا در مدت 30 سال انجام گرفته و در آن، به نتایج تحقیقات در کشورهای دیگر مثل انگستان و هلند هم توجه شده است.

این تحقیق نشان داد: آجیل خطر مرگ بر اثر بیماری های مهم را هم در مردان و هم در زنان تا یک پنجم کاهش می دهدو احتمال به ابتلای به بیماری های قلبی را نزدیک به 30 درصد و سرطان را 11 درصد کمتر می کند.

دکتر چارلز فوکس پژوهشگر موسسه سرطان دانا فاربر در بوستون می گوید :ˈواضح ترین فایده آجیل کاهش 29 درصدی بیماری قلبی بود که عامل اصلی مرگ و میر است.ˈ

علاوه بر این، کسانی که مرتب آجیل می خورند کمتر احتمال دارد سیگار بکشند، بیشتر ورزش می کنند، بیشتر مولتی ویتامین می خورند، لاغرتر هستند، میوه و سبزی بیشتری می خورند .

اداره دارو و غذای آمریکا در سال 2003 به این نتیجه رسید که مصرف روزانه 43 گرم (یک مشتِ پُر) آجیل بعنوان ˈبخشی از یک رژیم کم چربیˈ خطر بیماری های قلبی را کاهش می دهد.

جفری بلومبرگ استاد دانشگاه تافتس آمریکا می گوید :آجیل (مغزدانه ها) بعلت اینکه چربی زیاد دارند بدنام شده بودند. حالا پس از بیست سال آجیل به عنوان غذای سالم شناخته شده است.

به گفته وی آجیل چربی زیاد دارد اما این چربی، چربی خوب است.

به گفته دکتر رالف ساکو متخصص بیماری های اعصاب در دانشگاه میامی یکی از مهمترین فواید آجیل این است که باعث می شود مردم کمتر خوراکی های ناسالمی مثل چیپس بخورند.

محققان این پژوهش می گویند چون این تحقیق میدانی (مشاهده ای) بوده نمی توان بین آجیل و کم شده بیماری ها رابطه علت و معلول برقرار کرد اما این تحقیق با نتایج تحقیقات بسیار وسیعی بالینی و میدانی همخوانی دارد.

این تحقیق تاثیر بودادن یا نمک سود کردن را بررسی نکرده اما توصیه کارشناسان، مصرف آجیل خام است.

شنبه 2/9/1392 - 19:3
اطلاعات دارویی و پزشکی

یک فوق تخصص انکولوژی زنان گفت: هنگامی غربالگری سرطان پستان موفق است که 75 درصد جمعیت مورد نظر را دربرگیرد، تمام زنان بالای 50 سال باید غربالگری این سرطان را انجام دهند.

18-5.jpg

دکتر اعظم السادات موسوی در گفت وگو با خبرنگار ایسنا منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران، گفت: یکی از چالش‌هایی که در غربالگری سرطان پستان در کشور وجود دارد برنامه ریزی مدیریتی برای آن است، زیرا تمام زنان بالای 50 سال تحت غربالگری نیاز به هزینه بالا و همکاری همه جانبه دارند.

 

وی با بیان اینکه هنگامی غربالگری سرطان پستان موفق است که 75 درصد جمعیت مورد نظر را دربرگیرد، افزود: غربالگری سرطان پستان در کشور اجباری نیست و هر زنی که داوطلب انجام غربالگری باشد باید به بخش خصوصی یا دولتی مراجعه کند. غربالگری سرطان پستان باید اجباری شود و تمام زنان بالای 50 سال وارد این تست شوند.

 

موسوی تصریح کرد: بر اساس گزارش پاتولوژی ثبت سرطان‌ها در کشور، سالانه 35 تا 40 هزار مورد جدید کل سرطان ثبت می‌شود که در زنان سرطان پستان شایعتر است. آمار سرطان‌ها در کل دنیا در حال دو برابر شدن است که در کشور ما نیز این آمار صدق می‌کند و علت آن آلودگی‌های محیط زیست، استرس و افزایش امید به زندگی است.

 

این فوق تخصص آنکولوژی زنان اظهار کرد: مکانیزم استرس در ایجاد سرطان به نحوی است که استرس از طریق تاثیر در سلولهای ایمنی، مکانیسم این سلول‌ها را تحت تاثیر قرار داده و وقتی استرس به صورت طولانی مدت وجود داشته باشد از طریق تاثیر در عملکرد سلول‌های ایمنی باعث بروز سرطان می‌شود.

 

وی ادامه داد: آمار دقیقی از پایین آمدن سن سرطان در کشور وجود ندارد، اگر بتوانیم مطالعه‌ اساسی و پایه‌ای در جامعه انجام دهیم می‌توان افراد مستعد از نظر ژنتیکی را شناسایی و از ابتلا به سرطان پستان جلوگیری کنیم.

 

موسوی یادآور شد: سرطان پستان زمانی در سن پایین اتفاق می افتد که فرد سابقه ژنتیکی و ژن های ایجاد کننده سرطان را داشته باشد. افراد مستعد باید به متخصص ژنتیک مراجعه و از نظر ژنتیکی بررسی شوند و در صورت مشکوک بودن از طریق آزمایش خون موتاسیون ژن را در آنها بررسی می‌کنند.

 

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران عنوان کرد: برنامه کنترل سرطان یکی از وظایف سیستم بهداشتی جامعه است، بر اساس اپیدمیولوژی سرطان‌ها یکی از علل مرگ و میر در کشورمان هستند به همین دلیل کنترل سرطان، پیشگیری از سرطان و غربالگری باید مورد توجه قرار گیرد.

شنبه 2/9/1392 - 18:57
خواص خوراکی ها

بسیاری از ما بدون آنکه از خواص پیاز مطلع باشیم به صورت سنتی و مداوم کنار غذا آن را مصرف می‌کنیم غافل از اینکه پیاز اثرات درمانی زیادی مانند پیشگیری از سرطان، کنترل قند خون و نقش آنتی‌بیوتیکی قوی را دارد.

خبرگزاری فارس: چرا همراه غذا باید پیاز بخوریم

 

شیوا فرجی در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس، در مورد خواص پیاز و علت مصرف آن در کنار غذا گفت: پیاز از دیرباز در غذای ایرانیان چه به صورت سرخ‌کرده یا خام وجود داشته و گفته می‌شود که از حدود 6 هزار سال پیش تاکنون به عنوان یک داروی سنتی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی با اشاره به اینکه پیاز سرشار از ترکیبات گوگردی است و قادر به متوقف کردن روند تغییر شکل سلول‌ها است افزود: به همین دلیل گفته می‌شود که این نوع ماده غذایی خطر ابتلا به سرطان از جمله سرطان سینه را تا حد زیادی کاهش می‌دهد و کسانی که با غذای خود کمی پیاز خام می‌خورند کمتر به سرطان مبتلا می‌شوند.

وی تصریح کرد: همچنین ماده‌ای به نام پروپیل‌سولفات در پیاز وجود دارد که از ابتلا به سرطان معده و روده جلوگیری می‌کند اما نباید فراموش کرد که پیاز خام تأثیر بیشتری نسبت به پیاز پخته شده بر سلامت بدن دارد.

به گفته این متخصص تغذیه همچنین ترکیبات گوگرد‌دار در پیاز عضلات صاف ریه را تحریک کرده و باعث باز شدن شریان‌های کوچک و ناژه‌‌ها می‌شود و برای همین به آنهایی که دچار سرماخوردگی می‌شوند مصرف پیاز به صورت خام یا در کنار غذا توصیه می‌شود.

فرجی با تاکید بر اینکه پیاز در تنظیم قند خون نیز بسیار مؤثر است تصریح کرد: در پیاز ترکیباتی مانند یک نوع انسولین گیاهی وجود دارد که قند خون را تنظیم می‌کند. ولی نباید فراموش کرد که افرادی که دچار قند خون می‌شوند نباید بیش از حد پیاز مصرف کنند.

عضو انجمن علمی تغذیه ایران گفت: شاید جای سؤال باشد که چرا در کنار کباب یا غذاهای بین راهی پیاز خورده می‌شود اما جالب اینجاست که این ماده غذایی آنتی‌بیوتیک بسیار قوی بوده و در از بین بردن میکروب‌های مختلف نقش مؤثری دارد به همین جهت معمولا در کنار غذاهای گوشتی و پرچرب و مهمان‌خانه‌های بین راهی توصیه می‌شود تا حتماً پیاز در کنار غذا به صورت خام خرده شود.

جمعه 1/9/1392 - 16:33
تغذیه و تناسب اندام

جام جم آنلاین: طبق پژوهش‌های صورت گرفته در بوستون،‌ هر چه در جوانی و میانسالی بیشتر غذاهای مدیترانه‌ای استفاده کنید، در دوران سالمندی کمتر گرفتار بیماری‌های مزمن و خاص خواهید شد.

 

نتایج پژوهش های انجام شده بیانگر آن است که اگر مردم به جای گوشت قرمز از حبوبات مثلا لوبیا استفاده کنند و در کنار آن چربی های اشباع را از برنامه غذایی خود حذف و روغن زیتون را جایگزین آن نمایند، اعجاز خوراکی ها را به چشم خود می بینند.

این تغییرات به ظاهر ساده روش هایی سالم برای پیشگیری از بیماری های مزمن مانند مشکلات قلبی و دیابت است. نتایج این پژوهش ها نشان می دهد رژیم غذایی مدیترانه ای سبب افزایش طول عمر افراد خواهد شد.

اما آیا سال های اضافه شده به زندگی از این طریق توام با کیفیت خواهد بود و درد و رنجی به همراه نخواهد داشت؟

برای پی بردن به این مساله، دانشمندان اطلاعات جمع آوری شده از تحقیقاتی را که روی ده هزار و 670 زن، در سال های پایانی دهه پنجاه و اوایل دهه 60 زندگی شان، انجام شده بود، بررسی کردند.

مهم ترین جنبه مورد بررسی دانشمندان، رژیم غذایی این زنان در 15 سال منتهی به زمان تحقیقات و رابطه این رژیم غذایی با کیفیت زندگی آنان بوده است.

در مجموع دانشمندان به این نتیجه رسیدند: زنانی که طی این دوره پانزده ساله بیشتر از رژیم مدیترانه ای استفاده کرده بودند یعنی بیشتر غذاهای گیاهی، غلات سبوس دار، ماهی و روغن های سالمی مانند روغن زیتون مصرف کرده و تنها مقدار بسیار کمی گوشت قرمز و گوشت های فرآوری شده در برنامه خود گنجانده بودند، سالم تر از زنانی بودند که به رژیم مدیترانه ای توجهی نداشتند. از این رو به طور دقیق می توان گفت سالم ترین زنان که توانسته بودند از 11 بیماری مزمن از جمله بیماری های قلبی، دیابت یا پارکینسون مصون بمانند، طی 15 سال مورد مطالعه از رژیم غذایی مدیترانه ای بهره برده بودند. در واقع در میان شرکت کنندگانی که از رژیم مدیترانه ای بهره ای نبرده بودند مشکلاتی نظیر اختلال در عملکرد قوای شناختی یا بیماری های جسمانی خاصی بروز کرده بود که در هیچ یک از شرکت کنندگان تابع رژیم غذایی مدیترانه ای مشاهده نشد.

همان طور که دانشمندان گزارش کرده اند، زنانی که میوه و سبزی بیشتر، غلات سبوس دار و ماهی بیشتری مصرف می کنند در طول دوران میانسالی حدود 40 درصد بیشتر احتمال دارد تا پس از هفتاد سالگی زنده بمانند بدون آن که به بیماری های مزمن یا اختلالات شناختی یا جسمانی مبتلا شوند.

دانستن این نکته که چگونه بتوانیم به افراد مسن تر کمک کنیم تا دوران سالمندی را بدون بیماری سپری کنند، اهمیت زیادی دارد؛ زیرا جمعیت بشر، در سایه بهبود مراقبت های بهداشتی و نیز شناخت بهتر عوامل خطرساز سالمندی، پیوسته پا به سن می گذارد و سالمندتر می شود. پس بیایید از این پس بیشتر روغن زیتون، آجیل، میوه و سبزی بخوریم.

روغن زیتون و انواع آجیل می توانند میزان کلسترول HDL یا همان کلسترول سالم بدن را افزایش دهند. این کلسترول مفید از سخت شدن رگ های خونی که سبب آسیب های قلبی می شود جلوگیری خواهد کرد و به این ترتیب از قلب شما محافظت می کند.

همچنین میوه ها و سبزیجات، آنتی اکسیدان ها را تامین می کنند و این آنتی اکسیدان ها سبب کاهش میزان التهاب در بدن می شوند و به این ترتیب می توانند جلوی روند پیر شدن سلول ها را بگیرند، گرچه اکسیری وجود ندارد که بتوانیم یک پیاله از آن سر بکشیم و جوان شویم یا اگر جوان هستیم جوان بمانیم، اما راهی هست که می تواند فرآیند سالمندی را کُند کند و نگذارد سالمندی فرد را ضعیف و ناتوان گرداند.

این مساله بسیار مهم است، زیرا اهمیت زندگی با کیفیت اگر از اهمیت زندگی طولانی بیشتر نباشد، مسلما کمتر هم نخواهد بود.  

مترجم: مسعود ایثاری

منبع: TIME

جمعه 1/9/1392 - 16:32
آموزش و تحقيقات

متخصصان تغذیه و سلامت در انگلیس می‌گویند: افرادی که به مصرف مغز خشکبار عادت دارند، کمتر به بیماری‌های قلبی و سرطان مبتلا می‌شوند، لاغرتر و سالم‌تر هستند، کمتر به فشارخون یا چربی خون مبتلا می‌شوند، بیشتر ورزش می‌کنند و کمتر نیز ممکن است سیگار بکشند.

22-476.jpg

به گزارش سرویس «سلامت» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، این یافته که شرح آن در نشریه پزشکی نیوانگلند منتشر شده حاصل مطالعه روی اطلاعاتی است که از پرستاران و فعالان بخش بهداشت و درمان آمریکا از دهه 1980 میلادی تاکنون جمع‌آوری شده است.

 

متخصصان در این مطالعه می‌گویند: با اینکه تحقیقات قبلی نشان داده‌اند مغزها در پیشگیری از بیماری‌های کرونری قلب و افزایش چربی خون سودمند هستند اما پیش از این تحقیقی درباره رابطه آجیل با مرگ انجام نگرفته بود.

 

مطالعه فعلی بر اساس آزمایش و بررسی روی 120 هزار نفر در آمریکا طی یک دوره 30 ساله صورت گرفته و طی آن به نتایج تحقیقات در کشورهای دیگر مثل انگستان و هلند هم توجه شده است.

 

نتایج این تحقیق نشان داد که مصرف مغزها خطر مرگ ناشی از بیماری‌های مهم و جدی را هم در مردان و هم در زنان تا یک پنجم کاهش می دهد، احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی را نزدیک به 30 درصد و سرطان را 11د رصد کمتر می‌کند.

 

«چارلز فوکس» متخصص موسسه «سرطان دانا فاربر» در بوستون می‌گوید: واضح‌ترین فایده آجیل کاهش 29 درصدی خطر ابتلا به بیماری قلبی است که از عوامل اصلی مرگ و میر در جهان امروز محسوب می‌شود.

 

علاوه بر این یافته‌های اخیر تایید می‌کند افرادی که مرتب از مغز‌ خشکبار استفاده می‌کنند کمتر به کشیدن سیگار روی می‌آورند، بیشتر ورزش می‌کنند، بیشتر مولتی‌ویتامین می‌خورند، لاغرتر هستند و میوه و سبزی نیز بیشتر می‌خورند.

 

به گزارش ایسنا به نقل از شبکه خبری بی‌بی‌سی، برای برخی محققان این نگرانی وجود دارد که مصرف آجیل ممکن است باعث افزایش وزن شود اما بررسی‌ها نشان داده که این خوردنی احتمال افزایش وزن، افزایش اندازه دور کمر و نیز احتمال چاقی را نیز کاهش می‌دهد.

 

هرچند این مطالعه تاثیر بودادن یا شور کردن آجیل را بر خواص آن بررسی نکرده اما توصیه کارشناسان مصرف آجیل خام است.

جمعه 1/9/1392 - 16:26
اطلاعات دارویی و پزشکی

پژوهشگران اعلام کردند مصرف قرص‌های آسپیرین شب‌هنگام و پیش از خواب خطر بروز حمله قلبی را کاهش می‌دهد.
توبیاس بونتن سرپرست این تحقیقات در مرکز پزشکی دانشگاه لیدن در هلند مصرف قرص‌های آسپرین شب‌هنگام به جای بامداد، خطر بروز مشکلات قلبی همچون حمله قلبی را کاهش می‌دهد.
پژوهشگران در این تحقیقات شرایط 290 بیمار قلبی را که آسپیرین مصرف می‌کردند، بررسی کردند. شرکت‌کنندگان در دوره‌های سه ماهه قرص‌های آسپیرین 100 میلی‌گرم را در بامداد و شب‌هنگام مصرف کردند. پژوهشگران در پایان هر دوره فشار خون و میزان پلاکت‌های خونی شرکت‌کنندگان را بررسی کردند.
آسپیرین خون را رقیق می‌کند و احتمال لخته شدن آن در رگ‌ها را کاهش می‌دهد. پلاکت‌های خونی یکی از اجزای اصلی لخته‌های خونی هستند و میزان فعالیت پلاکت‌های خونی در صبح به بیشترین میزان افزایش می‌یابد.
طبق این تحقیقات، میزان فعالیت‌های پلاکت‌های خونی در افرادی که شب‌هنگام و پیش از خواب آسپیرین مصرف کردند در مقایسه با افرادی که در بامداد آسپیرین مصرف می‌کردند، کمتر بود.
عموما به افراد در خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی توصیه می‌شود برای کاهش خطر بروز مشکلات قلبی، روزانه دز پایین آسپیرین مصرف کنند.
به گزارش یونایتدپرس از دالاس، نتیجه این تحقیقات در جلسات علمی «انجمن قلب آمریکا» در شهر دالاس- ایالت تگزاس ارائه شد.

واحد مرکزی خبر

جمعه 1/9/1392 - 16:15
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته