• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 544
تعداد نظرات : 323
زمان آخرین مطلب : 3961روز قبل
آموزش و تحقيقات
انجام پژوهش در كشور در سال های اخیر مورد تاكید همه مقام های بلندپایه نظام است و در حقیقت پیشرفت و توسعه بدون آن امكان پذیر نیست . مهمتر از پژوهش , بهادادن به آن و پیاده كردن نتایج آن در كشور است و توقع ما از وزارت بهداشت این است كه ابعاد مطرح شده در پژوهش ها را مورد بررسی و پی گیری قرار دهد.
آقای دكتر سیدابوالقاسم حسینی استاد دانشگاه علوم پزشكی مشهد دو تحقیق ارزنده در مورد بهداشت روانی را در سال جاری منتشر كرده است كه به نظر می رسد پیاده كردن نتایج آن ها بتواند تحولی عظیم در امر بهداشت و درمان و پیش گیری كلیه بیماری ها و از جمله اختلالات روانی ـ اجتماعی به وجود آورد.
پژوهش اول تحت عنوان « گزارش پی گیری 4 ساله طرح بهداشت روانی كشوری در یك منطقه 22000 نفری شمال شرقی ایران در شماره 16 ـ 15 فصلنامه اصول بهداشت روانی در مرداد ماه 82 منتشر شده است . این تحقیق نشان می دهد كه میزان پی گیری در مورد بیماری های پی گیری الزامی در طرح بهداشت روانی كشور بسیار بالا است و به هیچ وجه با میزان پی گیری در محدوده ای كه طرح مزبور پیاده نمی شود , قابل مقایسه نیست .
میزان پی گیری بیماری هائی كه علائم قطع ارتباط با واقعیت دارند در طی 4 سال پی گیری 100 درصد و میزان پی گیری صرع بین 37,5 تا 88 درصد بوده است زمینه شاخص در طرح بهداشت روانی كشوری , داشتن حوزه جغرافیائی مشخص با جمعیت 22000 نفر و پی گیری فعال بیماران توسط بهورزان بوده است . در طرح پژوهش دیگری كه این استاد در یك بیمارستان دانشگاهی قبل از پیاده شدن طرح بهداشت روانی كشوری انجام داده است نشان می دهد كه میزان پی گیری موارد در ماه اول 41,3 درصد بعد از سه ماه 17,4 درصد , پس از شش ماه 7,2 و پس از یك سال فقط 1,2 درصد بوده است . پی گیری بیماری های پی گیری الزامی در عرض 4 سال در محدوده تحت پوشش طرح بهداشت روانی كشوری , خود یك پدیده جدید در تحقیقات همه گیرشناسی كشور است و امیدوار هستیم به تدریج شاهد كارهای مشابه در تمام رشته های طبی باشیم .
مقایسه آمار پی گیری 4 ساله با آمار قبل از پیاده شدن طرح بهداشت روانی كشوری , تفاوت بسیار چشم گیری را در نتایج نشان می دهد و همان طور كه آقای دكتر حسنی در گزارش خود قید كرده است , نتایج ناشی از پیاده شدن طرح بهداشت روانی واقعا در حد اعجاز است . این اعجاز به یمن وجود شبكه بهداشت و درمان كشور , پیاده شدن طرح بهداشت روانی كشوری , همكاری پزشكان عمومی , كارشناسان و كاردان های بهداشتی , مربیان آموزشگاه های بهورزی و مخصوصا همكاری بهورزان , این سربازان خط مقدم جبهه مبارزه با بیماری ها به وجود آمده است .
اساس طرح بهداشت وانی كشوری الهام از پزشكی اجتماعی است كه یك منطقه جغرافیائی مشخص برای تحقیق های میدانی اختصاص می یابد و زمینه برای بررسی , ارزیابی و پیش گیری از بیماریها فراهم می شود.
دكتر حسینی اساس پزشكی اجتماعی را در مقاله مزبور به صورت زیر خلاصه كرده است .
1 ـ مسئولیت نسبت به جمعیت مشخص و بیماریابی براساس علائم ابتدائی بیماریها
2 ـ سهمیه امكانات بهداشت و درمان نزدیك محل اقامت بیمار.
3 ـ ایجاد مراكز خدماتی جامع .
4 ـ گروه درمانگر متشكل از نظام های مختلف .
5 ـ تداوم مراقبت از طریق پی گیری موارد .
6 ـ شركت افراد مصرف كننده خدمات .
7 ـ پیش گیری بیماریها .
8 ـ استاندارد كردن تشخیص ها و طبقه بندی علائم
9 ـ تقسیم بندی مسئولیت ها و نیازهای پرسنلی .
10 ـ جمع آوری اطلاعات .
11 ـ انجام مطالعه در حوزه های اجتماعی .
12 ـ ارزیابی فعالیت ها و توجه به شاخص های بهداشتی .
پژوهش دوم نیز در شماره 18 ـ 17 فصلنامه اصول بهداشت روانی در دیماه 82 منتشر گردیده است . در پژوهش اخیر گزارش « بررسی نقش عوامل بیماری زا در بروز بیماریهای قلبی » انجام شده است و نشان می دهد در 86 درصد موارد , حوادث استرس زای زندگی در بروز بیماریهای قلبی نقش داشته اند. در مقاله مزبور بر لزوم داشتن تفكر سیستمی در ارزیابی و كنترل بیماریها تاكید شده است و محققان نتیجه می گیرند , براساس تفكر سیستمی اگر ما قصد بررسی و اصلاح یك پدیده را داریم باید تمام سیستم های فرعی و فراگیر آن پدیده را مورد بررسی قرار دهیم و نسبت به اصلاح آن ها اقدام كنیم .
در این مقاله پیشنهاد فعالیت گروه های آموزشی دانشگاه های علوم پزشكی به عنوان یك واحد پزشكی اجتماعی مطرح شده است و با ارسال شماره 16 ـ 15 فصلنامه اصول بهداشت روانی برای وزیر محترم , معاونان وزارت بهداشت ورئیسان دانشگاه های علوم پزشكی كشور از آن ها خواسته شده است تا طرحی شبیه به طرح كشوری بهداشت روانی برای تمام رشته های تخصصی علوم بالینی به وجود آید. هر كدام از گروه های آموزشی , منطقه تحت پوشش 50 ـ 30 هزار نفری داشته باشند و بتوانند نسبت به كشف علت بیماریها , ارزیابی اقدام های درمانی انجام شده و پیش گیری از بیماریها اقدام نمایند.
محققان پژوهش مزبور تاكید می كنند مراكز درمانی سرپائی و بستری بیماریهای قلبی و سایر بیماریها نباید صرفا به درمان های علامتی بسنده كنند. مسئولیت اساسی آن ها كشف عوامل مستعدكننده , عوامل اساسی , عوامل آشكارساز و عوامل نگهدارنده بیماری و سعی در كنترل آن ها است . لازم است حداقل , كلیه مراكز سرپائی و بستری دانشگاهی تغییر كاربری دهند و به جای پرداختن به جنبه های درمانی صرف , پیش گیری و كنترل این اختلالات را هم مدنظر قراردهند. در ساختار جدید مراكز پیش گیری سرپائی و بستری بیماریها , حضور روان پزشك , روان شناس بالینی , مددكار اجتماعی , متخصص همه گیرشناسی , آمار و پرستار ضروری است و درمان باید به صورت تیمی انجام پذیرد و تیم مزبور هم در پیش گیری و هم در درمان و هم در پژوهش نقش خود را انجام دهد.
انجام پیشنهادهای فوق صددرصد عملی است و فقط عزم مسئولان بلندپایه وزارت بهداشت و توجیه كادرهای تخصصی را می طلبد كه در ضمن برگزاری كارگاه های اختصاصی انجام خواهد شد.
پیاده شدن پیشنهاد مزبور در تمام دانشگاه های علوم پزشكی كشور و تداوم تبادل نظر استادان موجب ایجاد نتایج گران بهائی در تمام عرصه های پیش گیری درمان و پژوهش خواهد شد.
توضیح آن كه در طرح پژوهش مزبور بیماریهای قلبی تنها به عنوان یك مثال ذكر شده اند و برنامه فوق در تمام رشته های تخصصی بالینی پزشكی مورد نیاز می باشد.
ما مراحل انجام طرح فوق را به صورت زیر خلاصه می كنیم :
1 ـ تایید پیشنهاد و پیاده شدن طرح (اضافه شدن نقش پیش گیری به فعالیت های تخصص های بالینی پزشكی )
2 ـ برگزاری كارگاه های آموزشی و توجیهی برای تبادل نظر و هم اندیش در مورد طرح .
3 ـ پیاده شدن طرح در چند گروه آموزشی دانشگاه های علوم پزشكی كشور با اختصاص یك حوزه 50 ـ 30 هزار نفری از جمعیت عمومی به آن ها , ارزیابی مشكلات ونتایج به دست آمده .
4 ـ گسترش طرح در تمام گروه های آموزشی دانشگاه های علوم پزشكی كشور.
در شرایط ایده آل و پس از پدید آمدن امكانات لازم , می توان طرح فوق را در تمام مراكز سرپائی و بستری غیرآموزشی و مراكز خصوصی نیز پیاده نمود.
ما با توجه به طیف وسیع نتایج طرح , به خواست خدا , موضوع را تا پیاده شدن گسترش آن پی گیری خواهیم نمود و برای انتشار نظرات موافق و مخالف آمادگی داریم و مخصوصا از معاونت محترم آموزش و وزارت بهداشت درخواست می كنیم اقداماتی را كه تاكنون در مورد طرح مزبور انجام داده اند برای ما ارسال فرمایند.
ما بین خود و خدا انجام و پیشنهادهای فوق را یك تكلیف الهی می دانیم كه در صورت پیاده شدن آن ماجور و در صورت سهل انگاری و عدم انجام آن مورد مواخذه خواهیم بود.
سه شنبه 29/2/1388 - 11:35
دعا و زیارت
 - (اعراف آیه 80): برای خدا نامهای نیك است پس او را به وسیله آنها بخوانید و دعا كنید.
2 - (غافر آیه 60): مرا بخوانید و درخواست كنید تا پاسخ دهم.
3 - (انعام 53): ای پیامبر نباید آنان را كه هر صبحگاه و شبانگاه خدا را می خوانند از پیش خود برانی.
4 - (فرقان 77): ای رسول من بگو اگر به سوی خدا متوجه نشوید و دعا نكنید پروردگارم به شما اعتنا نخواهد كرد.
سه شنبه 29/2/1388 - 11:34
دعا و زیارت
شیخ كفعمی رحمه اللّه در كتاب خود نقل نموده هر كه در امری یا كاری حیران باشد و در وقت خواب آیه 102 سوره كهف‏
(افحسب الذین كفروا)

تا آخر سوره كهف را بخواند و بگوید:
(اللهم صل علی محمد و ارنی بیضا و حمره ان كان لی فی كذا و كذا خیره)

و بجای كذا و كذا مطلب خود را ذكر كند
(و ان كان لی فی كذا و كذا شر فارنی سوادا و حمره)

یعنی خدایا اگر در این امری كه من قصد دارم خیر من هست در خواب رنگ سفید و قرمزی بنما و اگر شر است سیاهی و قرمزی بنما پس بخوابد یكی از این دو را ببیند ان‏شاء اللّه تعالی.
رضا جاهد گنجینه هاى معنوى‏
دوشنبه 28/2/1388 - 19:43
آموزش و تحقيقات
دمای سطح زحل به دلیل دوری از خورشید، فوق العاده سرد است به طوری كه به 150 درجه زیر صفر نیز می رسد! نور خورشید نود بار كمتر از زمین به آن می رسد.
زحـل در هـر 5/29 سـال ، یـك بـار بـه دور خـورشـیـد مـی گـردد، یـعـنـی تـقـریـبـا هـر سـالِ زحل معادل با 30 سال زمین است. بنابراین هر فصل سال در زحل 5/7 سال طول می كشد.
دوشنبه 28/2/1388 - 19:42
آموزش و تحقيقات

پژوهشگران انگلیسی با رها كردن كوسه مصنوعی در میان كوسه های واقعی در صددند درباره رفتار كوسه ها و میزان هوش آنها تحقیق كنند.
به گزارش شبكه تلویزیونی بی.بی.سی این كوسه مصنوعی در آكواریومی در میان 4 كوسه واقعی شناور است.
كوسه مصنوعی موسوم به ربوشارك سه سال است كه در این آكواریوم رها شده است و پژوهشگران قصد دارند رفتار كوسه ها را در برابر آن آزمایش كنند.

دوشنبه 28/2/1388 - 19:40
دانستنی های علمی
از امام رضا علیه السلام :
امام رضا علیه السلام فرمود: جبرئیل نازل شد به رسول گرامی اسلام صلی الله علیه و آله و سلم گفت : یا محمد صلی الله علیه و آله و سلم خدایت هر آینه به تو سلام می رساند و می فرماید:
(دختران ) دوشیزگان از زنان به منزله میوه هستند بالای درخت ، زمانی كه میوه بالای درخت رسید چاره ای جز چیدن ندارد (باید آن را چید) و الا آفتاب آن را فاسد می كند و باد (خزان ) رنگ آن را تغییر می دهد و از بین می رود، به تحقیق دوشیزگان شما وقتی كه درك كردند آنچه را كه زنان درك می كنند (یعنی وقتی كه به سن بلوغ رسیده ) چاره ای ندارند جز شوهر كردن ، و الا از فتنه و آشوب در امان نمی مانند.
رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم پس از شنیدن این كلام از پیك وحی (جبرئیل ) حركت كرده و به سوی مسجد آمد و جمع كرد مردم را و بر بالای منبر رفت و اعلام كرد بر مردم آنچه را كه جبرئیل به دستور خدای تبارك و تعالی به آن حضرت رسانیده بود.(61)
((این روایت طولانی است ما به اندازه احتیاج نقل كردیم )).
از رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم :
در روایت دیگر آمده است كه خدای تبارك و تعالی هیچ چیزی را كه مردم به آن احتیاج دارند ترك نكرده و هر چیز لازم را به رسول گرامیش ‍ محمد بن عبدالله صلی الله علیه و آله و سلم تعلیم فرموده است و هر چیزی را هم در امور مردم به پیغمبرش تعلیم فرموده ، رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم آن را بر مردم بیان فرموده اند.
روزی پیامبر خدا صلی الله علیه و آله و سلم بالای منبر نشسته پس از اینكه حمد و ثنای خدای عزوجل را بجای آوردند رو به مردم كرده و فرمودند:
((ای مردم ، جبرئیل از سوی خدای تبارك و تعالی پیش من آمد و گفت : بدانید كه دختران و دوشیزگان شما به منزله میوه در درختها هستند، زمانی كه آن میوه ها رسیدند و سر موقع چیده نشدند آنان با نور خورشید و وزش باد فاسد كرده و از بین می برد)).
بعد از این فرمایشات نبی اكرم صلی الله علیه و آله و سلم ، مردی از میان مردم برخاست و گفت :
یا رسول الله دخترانمان را به چه كسی تزویج كنیم ؟
پیامبر خدا صلی الله علیه و آله و سلم فرمود: به كفوهایشان.
آن مرد گفت : كفوهایشان چه كسانی هستند؟
حضرت فرمود: بعضی از مؤ منان كفوهای بعضی دیگر هستند و این جمله را تكرار فرمود.(62)
پس از گفتار فوق معلوم گردید كه از سعادت مرد آن است كه دخترش را هر چه زودتر بعد از بلوغ به كفوش شوهر دهد، در اسلام هر مرد مؤ من كفو و زن مؤ منه و هر زن مؤ منه كفو مرد مؤ من است وقتی كه هر دو از فسق عاری باشند كفو همدیگرند.
با چه كسی ازدواج كنیم اسدالله داستانى بنیسى
دوشنبه 28/2/1388 - 19:38
آموزش و تحقيقات
دانشمندان دریافتند تعداد شهابسنگهایی كه احتمالا با زمین برخورد كرده و سبب وارد آمدن آسیب عظیم به این سیاره می شود, بسیار كمتر از حد انتظار است.
به گزارش خبرگزاری رویترز از لندن, محققان انگلیسی و روسی بااستفاده از شبیه سازی رایانه ای نشان دادند شهابسنگهایی با قطر 200 متر, هر 160 هزار سال با زمین برخورد می كنند.
پیش از این احتمال برخورد این اجرام آسمانی با زمین هر 2 هزار و 500 سال برآورد شده بود.
به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی, دكتر «فیل لاند» از امپریال كالج لندن, می گوید: براساس یافته های جدید شهابسنگها زودتر از آنچه كه پیش از این برآورد شده بود, با سطح زمین برخورد می كنند.
درصورتی كه جرم آسمانی دارای جرمی تقریبی معادل زمین و با قطر بیش از یك كیلومتر با سیاره زمین برخورد كند, سبب تخریب جهانی شده و یك چهارم جمعیت زمین را از بین می برد.
اما به اعتقاد دانشمندان برخورد جرم آسمانی در این اندازه فقط هر 700 هزار سال روی می دهد.
به نوشته نشریه علمی «نیچر» محققان انگلیسی و روسی از شبیه سازی رایانه ای و اطلاعات موجود برای انجام این تخمین ها استفاده كردند.
به گمان محققان, برخورد یك جرم آسمانی با زمین حدود 65 میلیون سال پیش سبب شده است تا دمای زمین تغییر كرده و نسل دایناسورها منقرض شود
دوشنبه 28/2/1388 - 19:37
دعا و زیارت
جناب آقای قندهاری سابق‏الذكر و نیز جمعی دیگر از موثقین نجف اشرف نقل كرده‏اند كه: رشادمرضه كه از تجار درجه یك عراق می‏باشد، تقریبا در هفت سال قبل به مرض سرطان داخلی مبتلا شد و اطبای عراق و لبنان و سوریه از معالجه‏اش عاجز شدند و برای مداوا به ممالك اروپایی رفت، بالأخره به او گفتند به هیچ وجه علاجی ندارد چه جراحی بكنیم و چه نكنیم ریشه سرطان به قلب رسیده و بر فرض، جراحی بكنیم یك هفته دیرتر شاید بمیری.
دست اززندگی می‏شوید شب در خواب، عربی را می‏بیند كه پیراهن كرباسی در بر دارد با محاسن متوسط، می‏گوید:«رشادمرضه اگر قبر مرا درست كنی، من از خداوند شفای تو را می‏خواهم».
می‏پرسد شما كیستید؟ می‏فرماید من «میثم تمار» هستم (ناگفته نماند كه قبلاً بارگاه «میثم» بسیار مختصر و محقر بود). از خواب بیدار می‏شود و دو مرتبه به خواب می‏رود و همان منظره را می‏بیند. در مرتبه سوم نیز همینطور مشاهده می‏كند.
فردا با هواپیما به بغداد برمی‏گردد و ازراه مستقیما به درخواست خودش او را بر سر قبر «میثم» می‏آورند و آنجا می‏ماند. شب هنگام همان شخصی كه در خواب دیده بود در مقابل چشمش پیدا می‏شود و صدایش می‏زند «رشادمرضه، قُم» یعنی بلند شو، می‏گوید نمی‏توانم. با تندی می‏گوید «قُم» ناگهان می‏ایستد و آثاری از مرض در خود نمی‏بیند.
بلافاصله مشغول تعمیر بارگاه میثم می‏شود و قبه آبرومند فعلی را می‏سازد وبعد شوق تعمیر قبر مسلم بن عقیل را پیدا می‏كند و قبه طلای مسلم را تمام می‏كند و سپس برای تجدید تذهیب گنبد مولا امیرالمؤمنین(ع) دویست كیلو طلا می‏پردازد و اكنون بحمداللّه تذهیب گنبد تمام شده است.
داستانهای شگفت (سایت دانلود بوك) آیه الله سید عبدالحسین دستغیب
دوشنبه 28/2/1388 - 19:35
بیماری ها
سیب ارزش غذایی بسیار بالایی دارد و حاوی ویتامین و مواد معدنی است و ارزش غذایی عمده آن به خاطر محتویات قند آن است كه از9 تا 51 در صد در نوسان است.پوست سیب را به هنگام خوردن نباید دور انداخت زیرا حاوی مواد معدنی ویتامین‏C وE است مقدار ویتامین‏ها و مواد معدنی سیب از پوست به طرف هسته كمتر و كمتر می‏شود. پوست سیب همچنین حاوی مقدار بیشتری ویتامین‏A نسبت به گوشت آن است.خاصیت سیب در حفظ سلامتی و مداوای برخی بیماریها همتا ندارد. از آنجا كه سیب از نظر آهن غنی است در بهبود كم خونی تاثیر مثبت دارد، بخصوص آب سیب كه نیم ساعت قبل از غذا مصرف شود. سیب، مخصوصا سیب آب‏پز شده در از بین رفتن یبوست، ناهنجاری معده، سردرد، حمله‏های قلبی، فشار خون بالا، رماتیسم، سرفه‏های خشك، سنگ كلیه، ناهنجاریهای چشم و بیماریهای دندان بسیار موثر است. سیب همچنین باعث افزایش نیرو و نیروی حیاتی می‏شود. هر چند سیب را اكثرا به شكل خام مصرف می‏كنند اما سیب آب‏پز شده و كباب شده نیز بسیار مفید است. آب سیب تازه یكی از مقوی‏ترین آب میوه‏هاست. در عین حال، سیب را نباید با معده خالی تناول كرد از آنجا كه قدرت جذب پوست سیب بسیار بالاست بهتر است قبل از خوردن سیب را كاملا شست تا تاثیر مواد شیمیایی بر روی پوست وارد معده انسان نشود.
دوشنبه 28/2/1388 - 19:34
ورزش و تحرک
دوشنبه 28/2/1388 - 19:32
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته