• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 648
تعداد نظرات : 191
زمان آخرین مطلب : 5992روز قبل
دانستنی های علمی
اجاق گاز پنس

اجاق برقی ذیمس

برق ادیسون

بلند گو رایس كلوك

تلفن گراهام بل

تلفن بی سیم كارنس

تلفن خودكار كاستروگر

تلسكوپ لیپرشی , پانسن

تلسكوپ كامل تر گالیله

تلسكوپ نجومی كپلر

تلویزیون برد

تلویزیون رنگی پیتر گلدمارك

آینه ماروی

چرخ خیاطی تیمونیه

ماشین حساب پاسگال

ماشین چاپ گوتنبرگ

دوربین عكاسی دستی ایسمتن و واگر

دوربین سه بعدی والر

ماشین بخار ساوری

لامپ برقی ادیسون

لامپ نئون كلود

فشار سنج تریچلی

عكاسی داگرونی ئه پس بزرگ

عكاسی كامل نی ئه پس

جت ویتل

جت تكمیل شده هویتل

چسب بكلاند

پیانو كریستوفری

ادامه دارد...
سه شنبه 16/11/1386 - 12:22
دانستنی های علمی
 میدانستی در برج ایفیل دو میلیون و نیم پیچ به کار رفته است؟

آیا میدانستی که پیاز بعلت داشتن انسولین گیاهی و اینولین برای مبتلایان به مرض قند مفید بوده و قند خون را پایین میاورد؟

آیا میدانستی که اصلاح صورت را اسکندر مقدونی مد کرد؟ بطوری که هرگز اصلاح نکرده به میدان جنگ نمی رفت؟

آیا میدانستی 135 میلیون نفر از مردم دنیا به بیماری دیابت مبتلا هستند؟

آیا میدانستی که قویترین زلزله ایی که تا بحال در جهان رخ داده و به ثبت رسیده است در سال 1960 در اقیانوس آرام نزدیک کشور شیلی رخ داد که قدرت آن نه و نیم ریشتر بود که فقط سه هزار نفر جان خود را از دست دادند؟

آیا میدانستی که بزرگترین تخم، در مقـــــــایسه با اندازه بـــــــدن، متعلق به پرنده ای به نام «كیوی» است كه در استرالیا زندگی می كند. جثه كیوی، تقریبا" به اندازه یك مرغ است، اما تخمی كه می گذارد، یك چهارم بدنش وزن دارد؟

آیا میدانستی دانشمندان به تازگی كشف كرده اند كه تقریبا" سی تا چهل درصد از همه سرطان ها با خوردن میوه ، سبزیجات ، غذاهای گیاهی كم چرب و مواد غذایی پركالری ، قابل پیش گیری است؟

آیا میدانستی دانشمندان به تازگی كشف كرده اند كه تقریبا" 30 تا 40 درصد از همه سرطان ها با خوردن میوه ، سبزیجات ، غذاهای گیاهی كم چرب و مواد غذایی پركالری ، قابل پیش گیری است

آیا میدانستی لباس قرمز و سفید بابا نوئل از شرکت کوکاکولا به یادگار مانده است، سال 1931 میلادی شرکت کوکاکولا برای تبلیغات خود از این رنگها در لباس بابا نوئل استفاده کرد؟

آیا میدانستی زالو دارای یازده معده و سه دهان میباشد و هر دهان داری صد عدد دندان میباشد، جالب است این را هم بدانید که یک وعده خون مکیدن میتواند زالو را یک سال زنده نگه دارد؟

آیا میدانستی که فیلها از بوی عسل بدشان می آید. حتی بوی عسل فیل ها را فراری می دهد؟

آیا میدانستی که خانومها بیشتر از آقایون مبتلا به بیماری دیابت میشوند؟
سه شنبه 16/11/1386 - 12:21
دانستنی های علمی
بشر از روزگاران بسیار کهن با انواع چیستان یا معما آشنا بوده است. امروزه ماچیستان گفتن را یک نوع سرگرمی تلقی می کنیم ولی در روزگاران کهن، آنرا بسیار جدی می گرفتند.
دانشمندان بزرگ آن زمانف غالباً به پرسشهای مردم پاسخ می دادند و رهنمودهای خود را به شکل چیستان مطرح می کردند. پادشاهان، از چیستان برای فرستادن پیغامهای سری استفاده می کردند. این گونه چیستانهای جدی را معما نیز می گفتند.
لطیفه ها نیز عمری به قدمت کلمه دارند. در تمام کشورهای جهان و تمام دورانها یتاریخ بشر، مردم داستانها و حکایت های خندع دار گفته اند تا همدیگر را شاد و خندان کنند.
در سده های میانه، بذله گویان یا دلقک های درباری اروپا، با گفتن انواع لطیفه و شوخی، پادشاه و افراد خانواده اش را سرگرم می کردند. در آغاز، بذله گویان درباری، آوازهایی در وصف کارهای دلیرانه می خواندند. اما با گذشت زمان، به گوینده گان داستانهای خنده آور یا انواع لطیفه تبدیل شدند.
لطیفه هایی که اینان می گفتند بعدها در مجموعه هایی به شکل کتاب لطیفه یا لطفه نامه انتشار می یافت. یکی از معروفترین لطیفه نامه های انگلیسیف شگردهای تارلتون نام داشت که در حدود سال 1611 میلادی منتشر شد. بدین ترتیب می بینید که مردم از چه زمانی دست اندرکار گردآوری لطیفه بودند. مشهورترین لطیفه گوی غربی، یک هنرمند بازیگر انگلیسی بنام جو میلر بود که از سال 1684 تا سال 1738 میلادی می زیسته است.
سه شنبه 16/11/1386 - 12:19
هوا و فضا
چرا ستاره دنباله دار، دم دارد؟

اگر با تلسکوپ به ستاره دنباله دار بنگرید خواهید دید که هر ستاره دنباله دار، یک سر دارد و یک دم. سر، ابری است از گازهای درخشان، که گیسوی ستاره دنباله دار نامیده می شود. این گیسو ممکن است تا بیش از 1500 کیلومتر قطر داشته باشد. گازهای سر ستاره دنباله دار بقدری سبک اند که باد خورشید آنها را با خود می برد. دم یا دنباله ستاره دنباله دار زمانی تشکیل می شود که گازها مجدداً بوسیله باد خورشید بجای خود برگردانده شوند.
با نزدیکتر شدن ستاره دنباله دار به خورشید، دنباله اش بزرگتر می شود زیرا بر فشار باد خورشید افزوده می شود. با دور شدن ستاره دنباله دار از خورشید و وارد شدن به محیط سرد فضای کیهانی، فشار باد خورشید همچنان ازجهت مخالف گازها وارد می شود. بهمین علت، دنباله این ستاره همیشه در حالت دور شدن از خورشید قرار می گیرد.
در مرکز گیسوی ستاره دنباله دار، همیشه می توان یک نقطه نورانی کوچک و درخشان را تشخیص داد. این نقطه نورانی یا لکه نور را هسته ستاره دنباله دار می نامند. اخترشناسان معتقدند که هسته این ستاره به یک گلوله بزرگ و خاک و سنگ گرفته برف – مخلوطی از ذرات یخ و غبار که گلوله ای به قطر تقریبی 800 متر تشکیل می دهند شباهت دارد.
ستاره دنباله دار، هر 300 یا 400 سال یکبار، چنان به خورشید نزدیک می شوند که دم روشن و درخشانش به آسانی دیده می شوند. ما از کره زمین، ستاره دنباله دار را فقط زمانی می بینیم که از مجاورت خورشید می گذرد. در آن لحظات، حرارت خورشید یخ موجود در هسته ستاره دنباله دار را به گاز تبدیل می کند. تشعشع خورشید پس از گذشتن از این گازها، آنها را یونیزه می کند و باعث تابندگی یا درخشش گازها از نور می شود.
سه شنبه 16/11/1386 - 12:18
دانستنی های علمی
چرا ستاره های دنباله دار ناپدید می شوند؟

ستاره دنباله دار، مانندهریک از سیارات یا همچون کره ماه، یکی از اعضای خانواده خورشید یا منظومه شمسی است. ستاره دنباله دار، با برنامه زمانبندی شده ثابتی، در مسیر یا مدار خاصی به گرد خورشید می چرخد.
ولی بیشتر ستاره های دنباله دار، مدارهایی به مراتب طولانی تراز این را می پیمایند. یعنی مدارشان به شکل یک سیگار دراز و چاق یا بیضی دراز است. این ستارگان در مدار خود ممکن است تا نیمه راه نزدیکترین سیاره ها پیش روند. ستاره دنباله داری که در چنین مداری به حرکت درآمده است شاید پس از چندین هزار سال آنرا تماماً بپیمایند. بهمین علت است که ما گمان می بریم ستاره مزبور ناپدید شده است.
ستاره های دنباله دار، شدیداً زیر نفوذ جاذبه گرانشی سیارات هستند. تعداد اندکی از ستاره های دنباله دار در اثر همین جاذبه گرانشی از مدارهای ثابت خود بیرون افتاده و در مدارهای کوتاهتری قرار گرفته اند. مثلاً مشتری، چند ستاره دنباله دار را به گرد خود آورده است که پیمودن مدارشان به گرد خورشید برای هرکدام از آنها شش سال طول می کشد. ستاره های دنباله داری که به فواصل منظم ظاهر می شوند دنباله داران ادواری یا دوره ای نامیده می شوند.
ولی براستی، آیا هیچ ستاره دنباله داری تا ابد ناپدید می شود؟ بله، بعضی از دنباله دارها ناپدید می شوند. در سال 1826 میلادیف اخترشناسی بنام ویلهلم فون بیلا یکی از این دنباله دارهای گمشده را دید . دنباله دار مزبور چندین بار دیگر بازگشت و هربار عده ای از اخترشناسان آنرا دیدند. آنگاه در سال 1846 میلادی، همین ستاره دنباله دار، دو نیم شد و به صورت یک جفت ستاره دنباله دار درآمد. سرانجام هردو بخش ستاره دنباله دار که بیلا مشاهده کرده بود، چنان خرد شدند که دیدنشان غیرممکن گردید.
می گویند این خرده ریزههای ستاره های دنباله دار بصورت رگبار شهابی در اواخر ماه نوامبر در آسمان ظاهر می شوند. سرگذشت ستاره دنباله دار بیلا نشان می دهد که ستاره های دنباله دار، سرانجام، روزی می میرند، یعنی متلاشی و بصورت غبار شهابی در مدارهای خود پراکنده می شوند. برخی از دنباله دارها، سرانجام، ناپدید می شوند.
سه شنبه 16/11/1386 - 12:17
دانستنی های علمی
جهان علم همیشه نام این فیلسوف و فیزیکدان و ریاضیدان بزرگ را ارج می گذارد. گالیله بنیاد گذار تجربه فکری است .تجربه فکری به این معنی است که انسان ابتدا موضوعی را تصور کرده و سپس نتیجه را از راه تصور بدست آورد.
گالیله درسال 1642 تا 1564 میلادی می زیست.او موقعیکه در دانشگاه تحصیل می کرد و هنوزبیش از بیست سال نداشت،نخستین کشف علمی خود را ارئه داد و آن کشف قانون پاندول بود.
گالیله مدتها به چهلچراغ کلیسای جامع نگاه کرده و نوسان آنرا زیر نظر گرفت و برای اندازه گیری زمان نوسان این چهلچراغ از ضربان نبض خود استفاده کرد و مشاهده نمود که نوسانهای چهلچراغ همه منظم می باشد.
او مطالعه زیادی درباره حرکات اجسام و سقوت آنها انجام داد.همچنین آزمایشهایی درباره ی حرکت اجسام روی سطح شیبدار انجام داده و با اطلاعات ریاضی خود ثابت کرد که مسافت پبموده شده بک گلوله روی سطح شیبدار متناسب با مجذور زمان است (یعنی اگر گلوله ای در آخر ثانیه اول 5 متر مسافت را طی کند،در آخر ثانیه دوم،20 متر طی خواهد نمود..)
یکی ازمسائل مهم نظامی مسیرحرکت گلوله توپ می باشد که این مشکل توسط گالیله حل گردید.
او ثابت کرد که گلوله پس از پرتاب با سرعتی یکنواخت و افقی حرکت کرده وپس ازطی مسافتی طبق قانون سطح شیبدار به زمین بر خورد کرده و مسیرش منحنی سهمی می گردد.
گالیله 18 سال در دانشگاه پادوآ سمت استادی داشت و آنچنان شهرتی کسب کرد که دانشجویان کلاسش تا2000 نفرمی رسیدند.
گالیله تلسکوپی ساخت که توسط آن ستارگان زیادی را که تا آن زمان هنوز کشف نشده بودند، کشف نمود ، او در سن 78 سالگی درگذشت، بعضی از نوشته هایش نزدک پایان عمر او به چاپ رسید. ولی بیشتر آثار خطی او پس از مرگش به دستور کلیسای روم محو ونابود گردید.
سه شنبه 16/11/1386 - 12:16
دانستنی های علمی
ارشمیدس یکی از نوابغ بزرگ و از پیشگامان علم ریاضی و فلسفی وفیزیکی می باشد.به حتم می توان گفت که:هیچکس دیگر مانند او در تاریخ بشر به این همه کارهای متنوع دست نزده است.
ارشمیدس در سال 287 قبل از میلاد مسیح در شهر سیراکوس واقع در جزیره ی سیسیل یونان به دنیا آمد،پدرش فیدیاس ازاخترشناسان معروف آن زمان بود.وی بیشترزندگی اش را صرف مطالعه
فلسفه و ریاضی نمود.علاوه براین،اصل اهرمها یکی ازابتکارهای ساده ی اوست.اصلی که هرکس می تواند نیروی بازوی خود را چندین برابر از آنچه که هست بنماید .
و این یکی از اصول طنز آمیز اوست که می گوید:به من جایی بدهید تا بایستم و زمین را از جا حرکت دهم.
یکی ازشاهکارهای ارشمیدس تعیین وزن مخصوص اجسام می باشد.ارشمیدس دستگاه دیگری را اختراع نمود که می تواند آب را به ارتفاع معینی بالا ببرد،این دستگاه هنوز به(پیچ ارشمیدس )
معروف است.دستگاه گوشت چرخ کنی خانگی بر اساس همین دستگاه ساخته شده است.
از شاهکارهای دیگر او ساختن ماشین جنگی ای می باشد که به کمک نیروی اهرمها کار میکند،و به منجنیق ارشمیدس شهرت دارد.
وی علاقه فراوانی به مطالعه درباره ی اندازه گیری سطح وحجم کره واستوانه داشت.خلاصه ی کشفیاتش ،محاسبه ی فرمولهای سطح و حجم کره و استوانه می باشد. وی همچنین ثابت نمود که کره کاملترین جسم هندسی است.
ارشمیدس در سال 212 قبل از میلاد ،هنگام فتح سیراکوس توسط رومیها غفلتا بدست سر بازی رومی به قتل رسید.رومیها جنازه ی او را با احترام تمام به خاک سپردند و نقشی از کره و استوانه که مورد علاقه وی بود روی لوح قبرش حک نمودند.
سه شنبه 16/11/1386 - 12:15
دانستنی های علمی
لوئی پاستور که بود؟

نام (( انستیتو پاستور)) را که امروزه در سراسر جهان مشغول خدمت گذاری است را تقریباً همه شنیده اید، بنیاد گذار آن پاستور که یکی از دانشمندان مشهور جهان است می باشد.
((لوئی پاستور)) در سال1822 میلادی در یکی از دهکده های فرانسه به نام ((دول)) متولد شده و در سال 1895 دیده از جهان فرو بست. فلسفه زندگی او این بود که می گفت: ((من کاملاً معتقدم که علم و صلح بر جهل و جنگ غلبه خواهند نمود...))
در زندگی ابتدایی لوئی پاستور چیز غیر عادی که حکایت از یک کشف علمی کند، و یا نشانه ای از نبوغ او باشد، دیده نمی شد. وی در سن پانزده سالگی نقاشی را آغاز کرد و آثار فوق العاده، جالب و زیبایی از خود برجای گذارد که اکثر این تابلوها هم اکنون در انستیتوپاستور پاریس مشاهده می شود. وی مردی بود، نقاش، وطن پرست، فیزیکدان، شیمیدان و پزشک، که مطالعات ارزنده ای روی ساختمان و ماهیت (( بلورهای اسید تارتریک)) انجام داد.
پاستور در سال 1848 معلم فیزیک مدرسه متوسطه دیژون و سال بعد به سمت استاد شیمی در دانشگاه استراسبورگ منصوب گردید و در انجا با دختر رئیس دانشگاه ازدواج نمود. پاستور به وطن خود بسیار علاقه داشت و به آن عشق می ورزید و در این باره اظهار داشته:
(( به جهان بشریت خدمت کنید، اما هیچگاه چشم از آن زاویه ای که وطن شما نام دارد برندارید.))
کار بزرگ پاستور،مطالعات عمیق وی بر روی روش سرکه و شراب سازی است. وی پس از یک سلسله پژوهشهای عمیق و گسترده، سرانجام تئوری تخمیر را به انجمن علمی لیل ارائه نمود و اظهار داشت: تمام تغییراتی که در مواد طبیعی رخ می دهد ناشی از موجودات بسیار ریزی است که می توان آنها را فقط با کمک میکروسکوپ مشاهده کرد.
پاستور همیشه، روی موضوعات علمی با تعمق فکرمی کرد و سپس به علم و تجربه متوسل گشته و برنتیجه کلی دست می یافت. کشف بیماری کرم ابریشم از اقدامات مهم اوست. بیماری هاری یکی از بیماریهای خطرناک وکشنده است که از طریق سگ هار به انسان سرایت می کند. پاستورباکوشش فراوان واکسن هار را ابداع نمود. درنتیجه این کشف، پسر نه ساله او نیز از بیماری هاری نجات یافت. مطالعه و تحقیق درباره وبای مرغان، سیاه زخم، نیز از کارهای دیگر او می باشد. تهیه واکسن برای اغلب بیماریها از کشفیات و خدمات بزرگ لوئی پاستور است.
سه شنبه 16/11/1386 - 12:15
دانستنی های علمی
چه فرقی میان کالج و دانشگاه است؟

دانشگاه یک موسسه آموزش عالی است که معمولاً از چندین دانشکده و کالج تشکیل می شود.
دانشگاه علاوه بر رشته های لیسانس ادبیات و علوم، رشته ها یا دانشکده های فوق لیسانس نیز دارد. این دانشکده ها مخصوص دانشجویانی است که می خواهند برای شغلهایی چون قضاوت، پزشکی، و دیگر رشته های تخصصی آماده شوند. دانشجویانی به دوره فوق لیسلنس ( و دکترا ) راه می یابند که دوره لیسانس را گذرانده و نخستین درجه دانشگاهی را دریافت کرده باشند.
درکشورهای غربی، کالج به موسسه ای گفته می شود که دانشجویان پس از گذراندن یک دوره چهار ساله در آن، درجه لیسانس در علوم یا ادبیات می گیرند. کالج ممکن است بخشی از دانشگاه باشد، یا مانند کانادا و ایالات متحد آمریکا موسسه ای مستقل و جداگانه باشد. دانشکده هایی نیز وجود دارند که (( موسسه )) نامیده می شوند و در آن تدریس رشته های علمی و فنی معمول تر از دیگر رشته هاست.
کالج یا دوره فوق دیپلم (= جونیور کالج) از دستاوردهای آموزشی ایالات متحد آمریکا در سده بیستم است. در این کالج، هر یک از رشته های ادبیات، علوم انسانی و فنی، در یک دوره دو ساله آموزش داده می شود. هر دانشجویی که دوره جونیور کالج را با موفقیت بگذراند می تواند به سال سوم یک کالج چهار ساله دانشگاهی وارد شود.
سابقه تاریخی دانشگاهها و کالج های امروزی به موسساتی برمی گردد که کلیسای مسیحی در سده های میانه در اروپا تأسیس کرد. لیکن دانشگاههای اروپایی نخستین دانشگاهها نبودند.
دانشگاه الازهر که در سده دهم در قاهره تأسیس شد، کهن ترین دانشگاه جهان است که همچنان به فعالیتش ادامه می دهد. یکی از نخستین دانشگاههای اروپا دانشگاه بولونیا بود که در سده یازدهم در ایتالیا آغاز به کار کرد.
سه شنبه 16/11/1386 - 12:14
دانستنی های علمی
چرا کاخ سفید، سفید است؟

کاخ سفید، از روز نخست سفید نبوده یا همیشه کاخ سفیدنامیده نمی شده است. اما همیشه اقامتگاه رسمس رئیس جمهور آمریکا بوده است.
این کاخ، کهن ترین ساختمان متعلق به حکومت فدرال آمریکاست که سنگ بنایش در روز 13 اکتبر 1792 گذاشته شد. طراح این کاخ را یک معمار ایرلندی تبار به نام جیمز هوبان بود که در معماری برای گزینش طرح خانه رئیس جمهوربرنده شد.
کاخ سفید در آغاز خانه رئیس جمهور، بنای رئیس جمهور و حتی قصر رئیس جمهور نامیده می شد. پس چطور شد که کاخ سفید نام گرفت؟ این کاخ، در اصل از سنگ سیاه متمایل به خاکستری ساخته شده بود. در جریان جنگ سال 1812 میلادی، سربازان بریتانیا به واشنگتن یورش آوردند و این کاخ را ( در روز 24 آوریل 1814 ) به آتش کشیدند. از آن همه، فقط دیوارهای کاخ برجای ماند.
با نظارت جیمز هوبان، کاخ نوسازی شد و تمام کارهایش در سال 1817 میلادی به پایان رسید. برای آنکه سیاهیهای ناشی از آتش سوزی پوشانده شود، کاخ را سفید کردند. از آن روز به بعد، این بنا را کاخ سفید نامیده اند، ولی فقط در سال 1902 میلادی بود که تئودور روزولت، آن را نام رسمی کاخ رئیس جمهور قرار داد.
نکته جالب توجه اینجاست که بسیاری از اطاقهای کاخ سفید را با نام رنگشان می شناسند. اطاق آب، که بیضی شکل است، اطاق پذیرایی رئیس جمهور و خانواده اش است. اطاق سرخ با اشیایی از دوران امپراتوری آراسته شده است. اطاق سبز با اشیایی از دوران ریاست جمهوری جان آدامز و توماس جفرسون تزئین شده است. یک مهمانخانه گل سرخ در طبقه بالا وجود دارد که رئیس جمهور و خانواده اش در آن زندگی می کنند.
سه شنبه 16/11/1386 - 12:14
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته