• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 14564
تعداد نظرات : 49
زمان آخرین مطلب : 1302روز قبل
ایرانگردی

 

 

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران از افتتاح مرکز مانیتورینگ مدیریت پسماند، نصب ۵ دستگاه خوددریافت پسماند خشک در میادین میوه و تره بار و کلنگ زنی سومین کارخانه بازیافت نخاله‌های ساختمانی خبر داد.

به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران، صدرالدین علیپور ضمن بیان این مطلب با اشاره به ضرورت راه‌اندازی مرکز مانیتورینگ گفت: به منظور مدیریت هر چه بهتر پسماند در تهران، انجام برنامه‌های هوشمندسازی در زمینه مدیریت پسماند و در نهایت اجرای موفق طرح کاپ، از حدود ۸ ماه گذشته موضوع راه‌اندازی مرکز مانیتورینگ مدیریت پسماند را در دستور کار قرار دادیم.

وی ادامه داد: از آن جا که سازمان پسماند در حوزه‌های مختلف چون جمع‌آوری زباله، انتقال آنها به ایستگاه‌های میانی، دفع و دفن زباله به ویژه زباله‌های بیمارستانی و ساختمانی در سایت‌های مجزا، فعالیت کارخانه زباله سوز و نحوه رفت و روب شهر مسئولیت اصلی را برعهده دارد، تصمیم گرفتیم تا با راه‌اندازی مرکز مانیتورینگ در ساختمان اصلی سازمان مدیریت پسماند به طور شبانه روزی تمامی موضوعات از جمله تعداد کارگران مستقر در نواحی، نحوه فعالیت خودروهای سازمان، چگونگی فعالیت ایستگاه‌های میانی، سایت های دفع و دفن زباله، وضعیت کوره‌های مجتمع زباله سوز و نحوه توزین پسماندها در مراکز را به طور آنلاین رصد کنیم.

علیپور با تاکید بر اینکه این اقدام گامی برای تحقق شعار «تهران هوشمند» است، به یکی دیگر از پروژه‌های پسماندی در این زمینه اشاره و عنوان کرد: با وجود تمامی محدودیت‌های مالی، به تازگی توانستیم ۵ دستگاه RVM (دستگاه خوددریافت پسماند خشک) را خریداری و در میادین میوه و تره بار دریاچه شهدای خلیج فارس، شهید لواسانی، سردار جنگل، صادقیه و ولنجک نصب کنیم. شهروندان نیز از همین هفته با تحویل پسماندهای خشک خود مانند شیشه و پلاستیک به این دستگاه و دریافت قبض، امکان خرید به اندازه ارزش ریالی تعیین شده در قبض را در همان بازار میوه و تره بار خواهندداشت.

وی سومین پروژه پسماندی شهرداری تهران را اجرای مراسم کلنگ زنی سومین کارخانه بازیافت نخاله‌های ساختمانی عنوان و تصریح کرد: از آن جا که دفن این نوع پسماند آسیب‌های فراوانی به طبیعت می زند، تلاش می‌کنیم تا با راه‌اندازی کارخانه بازیافت نخاله‌های ساختمانی تا پایان سال، نه تنها از میزان نخاله‌های دفن شده بکاهیم، بلکه بتوانیم به آمار تولید روزانه ۱۱ هزار تن شن و ماسه از این نخاله‌ها دست پیدا کنیم.

علیپور در پایان تاکید کرد که اجرای تمامی این پروژه‌ها به منظور افزایش تفکیک پسماند در مبدا، کاهش دفن زباله، نظارت بهتر بر عملکرد مدیریت پسماند، هوشمندسازی شهر و در نهایت افزایش رضایت مندی شهروندان انجام می شود.
قراراست برنامه افتتاح مرکز مانیتورینگ،

به گزارش روابط عمومی سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران، بهره‌برداری از ۵ دستگاه RVM و کلنگ زنی کارخانه استحصال شن و ماسه، روز دوشنبه با حضور اعضای شورای اسلامی شهر، معاون خدمات شهری شهرداری تهران و تعدادی از مدیران شهری به صورت آنلاین برگزار می شود.

شنبه 15/6/1399 - 13:46
ایرانگردی

 

معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری منطقه سه از آماده سازی مدارس جهت حضور دانش آموزان در کلاس های درس خبر داد.
به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه سه، کاظم کمالی نسب در این خصوص گفت: با توجه به همزمانی و تقارن شیوع ویروس کرونا و بازگشایی مدارس، درجهت اجرای دستورالعمل ها و پروتکل های بهداشتی از سوی ستاد مبارزه با این ویروس، ضدعفونی و بهسازی در مدارس منطقه سه انجام شد.
وی افزود: روزهای پیش از بازگشایی مدارس، ضدعفونی کلاس ها، راهروها، حیاط، سرویس های بهداشتی و.... مدارس به ویژه مدارس ابتدایی با جدیت انجام شد تا با آغاز سال تحصیلی کادر مدارس، دانش آموزان و والدین اطمینان خاطر از حضور عزیزانشان بر روی نیمکت های علم و دانش داشته باشند.
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری منطقه سه درباره باز پیرایی، بهسازی و زیباسازی فضای سبز داخل مدارس و اجرای عملیات زیباسازی و ترافیکی اطراف این مراکز آموزشی سخن گفت.
به گفته ی کمالی نسب دو هزار ماسک به دانش آموزان کلاس اولی در روز اول مدرسه اهدا شد.
شایان ذکر است: 32 مدرسه دولتی و 257 مدرسه غیرانتفاعی در منطقه سه مشغول تربیت آینده سازان این مرز و بوم هستند.

شنبه 15/6/1399 - 13:43
ایرانگردی


طی 5 ماه نخست سال جاری، بیش از 32 هزار نقطه در سطح معابر شهر تهران مورد مرمت قرار گرفته است.
به گزارش پایگاه خبری معاونت فنی و عمرانی شهرداری تهران، مهندس صفا صبوری دیلمی معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران که در تشریح دستاوردهای اجرایی طرح بهسازی معابر شهر تهران سخن می گفت، ضمن اعلام خبر فوق افزود: در مقطع زمانی اول فرودین ماه سال 1399 لغایت بیستم مردادماه سال جاری حدود 330 هزار تن آسفالت در سطح معابر بزرگراهی و غیربزرگراهی پایتخت پخش و اجرا شده که در نتیجه آن بیش از 140 معبر مورد تراش و روکش کلی قرار گرفته و بیش از 32 هزار نقطه از عوارض خرابی سطح معابر مرمت شده است.
وی با بیان آنکه حدود 110 هزار تن از حجم آسفالت مورد اشاره توسط پیمانکاران و واحدهای اجرایی سازمان مهندسی و عمران شهر تهران پخش و اجرا شده است، یادآور شد: مابقی حجم آسفالت تولید شده شامل 220 هزار تن توسط شهرداری های مناطق 22گانه صرف ترمیم روکش معابر حمل و نقلی شده است.
به گفته معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران، امسال نیز اجرای یک میلیون تن آسفالت در قالب طرح بهسازی معابر شهر تهران هدف گذاری شده است و در نتیجه عملکرد 5 ماهه نخست امسال، حجم پیام های گلایه آمیز شهروندان در ارتباط با مشکلات روکش آسفالت معابر به نحوی محسوس کاهش یافته است.
گفتنی است طرح بهسازی معابر در سال 1399 با اطمینان بیشتر در مورد دستیابی به اهداف کمی، ارتقای دوام و کیفیت آسفالت را نیز مدنظر قرار داده است. اتکا به ظرفیت های داخلی شهرداری تهران در تولید آسفالت و صرفه جویی قابل ملاحظه در هزینه های تولید، امکان کنترل کیفی آسفالت در محل کارخانه و تامین نیاز مناطق شهرداری تهران به آسفالت از جمله مهمترین مشخصات و مزایای این طرح است.

شنبه 15/6/1399 - 13:39
سلامت و بهداشت جامعه

 باتوجه به گسترش و همه گیر شدن ویروس کرونا باور‌های بسیار زیادی نسبت به ویروس کرونا به وجود آمده است و به دلیل اینکه این ویروس به راحتی انتقال می‌یابد برای بسیاری از افراد این پرسش به وجود آمده است که آیا ویروس کرونا توانایی تکثیر در محیط‌هایی همچون سطح میز، دستگیره‌ها و مواردی از این دست را دارد؟.

ویروس‌ها و باکتری‌ها از میکروارگانیسم‌هایی هستند که باعث بروز بیماری در افراد خواهند شد. باکتری شکل اولیه‌ای از حیات است که از یک سلول تشکیل شده و می‌تواند به تنهایی تولید مثل کند. اما ویروس بسیار کوچکتر از باکتری است. ویروس یک رشته ژن یا اسید نوکلئیک است، یک پوشش محافظ دارد، اما در خود سلولی ندارد. ویروس‌ها نمی‌توانند به خودی خود تکثیر شوند و باید فقط داخل سلول‌های زنده انسان یا حیوانی که آن را مبتلا کرده اند، تکثیر شوند.

 

 

بنابراین ویروس کرونا هم نمی‌تواند روی دیوار یا سطوح آلوده تکثیر شود اما این توانایی را دارد که روی سطوح تا مدتها خود را حفظ کند. برای جلوگیری از آلوده شدن به ویروس باید بعد از تماس با سطوحی مانند دستگیره در‌ها و نرده پله‌ها موقع رسیدن به خانه یا اداره و یا قبل از غذا خوردن دست هایتان را بشویید  یا با محلول ضدعفونی کننده الکلی تمیز کنید.

 

 

 

 

شنبه 15/6/1399 - 6:54
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

 با گذشت بیش از ۸ ماه از شیوع ویروس کرونا و جان باختن صد‌ها هزار نفر در جهان به دلیل ابتلا به این ویروس، دانشمندان تمامی تلاش خود را برای یافتن راهکار درمانی موثر برای مقابله با آن به کار بسته اند. غول‌های بزرگ داروسازی جهان در حال توسعه واکسن کرونا هستند و بیش از ۲۵ واکسن هم اینکه مرحله آزمایش انسانی خود را طی می‌کند و ۱۵۰ واکسن دیگر نیز در حال تکمیل فرآیند آزمایشات خود است.

در کنار تلاش برای یافتن واکسن کرونا، دانشمندان به دنبال یافتن دارویی برای درمان بیماران هستند. برای یافتن دارو برای درمان مبتلایان به کرونا دو راهکار وجود دارد: نخست اینکه دانشمندان از ابتدا یک داروی جدید برای مقابله با کرونا بسازند که این امر به دلیل وجود قوانین سختگیرانه دارویی، می‌تواند سال‌ها به طول بیانجامد. راهکار دوم نیز این است که دانشمندان دارو‌های موجود در بازار که برای بیماری‌های دیگر استفاده می‌شوند را برای درمان کووید ۱۹ مورد استفاده قرار دهند.

به تازگی دانشمندان ژاپنی اعلام کردند داروی "آکتمرا" که برای درمان بیماران مبتلا به روماتیسم مفاصل استفاده می‌شود، می‌تواند به بهبود حال مبتلایان به کرونا کمک کند.

محققان می‌گویند این دارو به دلیل خاصیت ضد التهابی که دارد می‌تواند به کنترل بیماری در مبتلایان به کووید ۱۹ کمک کند.

التهاب یکی از مکانیسم‌های دفاعی سیستم ایمنی بدن برای مقابله با عوامل بیماری زاست. شدت التهاب در بیماران کرونایی به ویژه التهاب در ریه‌ها می‌تواند بسیار خطرناک و کشنده باشد. داروی "آکتمرا" با کاهش التهاب بدن، می‌تواند جلوی واکنش بیش از حد سیستم ایمنی به ویروس کرونا را بگیرد.

دانشمندان ژاپنی در تحقیقات خود به ۷ بیمار کرونایی که شرایط بسیار وخیمی داشتند دوز‌هایی از این دارو را تجویز کردند. شواهد نشان داد حال عمومی این بیماران پس از دریافت این دارو بهبود یافت و تب آن‌ها قطع شد. همچنین این افراد دیگر برای نفس کشیدن به دستگاه تنفس مصنوعی وابسته نبودند.

داروی "آکتمرا" جزو دارو‌های مربوط به جلوگیری از فعال شدن "اینترلوکئین ۶" است. اینترلوکئین ۶ نوعی پروتئین است که در مقابل ویروس می‌تواند منجر به "طوفان سیتوکین" شود و در این حالت سیستم ایمنی بدن واکنش به شدت خطرناکی به عوامل ویروسی نشان می‌دهد. این واکنش می‌تواند برای بیمار خطرناک و کشنده باشد.

در بیماری کرونا طوفان سیتوکین می‌توانند باعث مشکلات شدید تنفسی شود که درپی آن چند اندام مختلف درگیر و در نهایت فرد دچار مرگ می‌شود. با این حال، هنوز سازمان جهانی بهداشت و یا سازمان غذا و داروی آمریکا به دلیل معیار‌های سختگیرانه‌ای که دارند، تجویز این دارو برای درمان مبتلایان به کووید ۱۹ را تایید نکرده اند.




این نخستین باری نیست که محققان از دارو‌های دیگر برای درمان مبتلایان به کرونا استفاده می‌کنند. پیشتر محققان کانادایی اعلام کردند یک داروی ضدویروس که برای درمان بیماری کشنده ویروسی در گربه‌ها استفاده می‌شود می‌تواند در مبارزه با کرونا در انسان‌ها موثر باشد.

جون لمیکس، استاد دانشگاه آلبرتای کانادا اعلام کرد: این دارو می‌تواند مانع از تکثیر ویروس کرونا در سلول‌های انسان شود. این دارو در درمان بیماری ویروسی مرگبار در گربه‌ها بسیار موثر عمل کرده است. ما در تحقیقات خود شاهد بودیم که این دارو به همان اندازه در انسان‌ها نیز موثر عمل می‌کند. امیدواریم بتوانیم از این دارو به عنوان یک درمان موثر بر ضد ویروس کرونا استفاده کنیم.

محققان می‌گویند این دارو با مداخله در روند تکثیر ویروس می‌تواند به بیماری در بدن انسان پایان دهد. دانشمندان تاکید دارند این دارو با ممانعت از عملکرد برخی مولکول‌های پروتئاز در بدن افراد احتمالاً می‌تواند باعث بهبود بسیاری از بیماری‌ها از فشار خون بالا تا سرطان شود. این دارو برای نخستین بار در سال ۲۰۰۳ و در همه گیری ویروس سارس (یکی دیگر از ویروس‌های خانواده کرونا) مورد آزمایش قرار گرفته بود.

تا زمان کشف واکسن موثر برای واکسیناسیون عمومی مردم در مقابل کووید ۱۹، محققان و دانشمندان در سرتاسر جهان در حال بررسی و مطالعه بر روی دارو‌های موجود در بازار برای بررسی تاثیرگذاری آن‌ها در درمان ویروس کرونا هستند.

برآورد اولیه سازمان جهانی بهداشت این است که نسخه اولیه واکسن کرونا احتمالا در اوایل سال ۲۰۲۱ میلادی به بازار عرضه خواهد شد.

 

شنبه 15/6/1399 - 6:50
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

برخی کارشناسان در چین به مواردی از ابتلای افراد به ویروس کرونا اشاره کردند که دستگاه‌‎های تهویه هوا در انتشار آن ایفای نقش کرده است.

در گزارش‌ها آمده است ۶۸ مسافر چینی برای شرکت در یک مراسم عبادی بودایی عازم سفر بودند که از این تعداد آزمایش کرونای ۲۴ مسافر مثبت بود و ۱۸ نفر از آن‌ها دچار کرونای خفیف شدند، همچنین ۶ نفر دیگر ناقل بدون علامت بودند.

طبق تحقیقات این مسافران فاصله اجتماعی را رعایت نکرده بودند اگرچه برخی از آن‌ها ماسک به صورت داشتند. این واگیری از طریق قطرات تنفسی فرد مبتلا به ویروس به وسیله دستگاه‌های تهویه که هوای داخل اتوبوس را می‌گیرند و پس از تهویه بار دیگر خارج می‌کنند، به دیگران منتقل شده است.

این مسئله باعث شد، کارشناسان چینی نتیجه گیری کنند که دستگاه‌های تهویه می‌تواند ناقل ویروس کرونا از فردی به فرد دیگر باشد.

شنبه 15/6/1399 - 6:48
بهداشت روانی

 

 

 

مرجان پلوئی کارشناسی ارشد روان شناسی عمومی در گفت وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان،اظهار کرد: معمولا با بازگشایی مدرسه، ترس در دانش آموزان پیش دبستانی و کلاس اولی‌ها  دیده می‌شود و والدین نگران می شوند، در خانواده‌هایی که سبک فرزندپروزی سهل گیرانه دارند و حمایت‌های بسیاری از فرزندان صورت می گیرد،  این مشکل بیشتر نمود پیدا کند.

 او گفت: در بعضی از کودکان این ترس موقتی است و ترس به محض تجربه‌  اتفاق های خوشایند و مطلوب از مدرسه در چند روز اول، فروکش می‌کند، اما اگر این اضطراب جدایی به عنوان یک اختلال تشخیص داده شود، بستگی به طولانی شدن نشانه‌های روانی و علایم جسمانی مثل بی اشتهایی، درد‌های شکمی، حالت تهوع، اختلال در خواب و سردرد  درمان جدی تری روان شناسی نیاز است، رویکرد شناختی رفتاری وتکنیک‌هایی مثل حساسیت زدایی منظم، آموزش آرمیدگی، مواجه با ترس و توقف فکر استرس آور می‌تواند مفید واقع شود.

این کارشناسی ارشد روان شناسی عمومی ادامه داد: ریشه ترس از مدرسه ممکن است به مشاجره های خانوادگی برگردد که بین والدین به وجود می آید، احتمال طلاق هم می تواند موجب ترس کودک شود، او گمان می‌کند، اگر روزی به مدرسه برود، یکی از والدین او را ترک می‌کنند.

او با اشاره به روش درمان ترس کودکان عنوان کرد: در قدم اول باید با کودکی که می ترسد، همدلی کرد، به هیچ عنوان هنگام گریه کردن کودک، از جملاتی مثل تو دیگه بزرگ شدی نباید گریه کنی, توبیخ کردن کودک, خندیدن یا مسخره کردن کودک استفاد نکنید، نباید احساسات کودک را نادیده بگیریم و با جملاتی که می‌دانم ترسیدی و این ترس تو را درک می‌کنم، ولی بیا در موردش صحبت کنیم کودک را آرام کنید.

پلوئی ادامه داد: اگر روز اول مدرسه با جشن و سرود وموسیقی‌های شاد همراه باشد، استرس کودک کمتر خواهد شد، در شروع مدرسه، والدین می‌توانند تا مدتی در کنار کودک باقی بمانند تا اضطراب کودک کمتر و او با محیط آشنا‌تر شود.

کارشناسی ارشد روان شناسی عمومی گفت: داشتن خواب کافی و مناسب در رفتار کودک در طول روز تاثیر دارد، توصیه می شود که بیشتر زمان کودک را به بازی‌های مناسب سطح سنی او اختصاص بدهید، با توجه به شرایط جدیدی که امروزه به خاطر بیماری کرونا در جامعه پیش آمده است و بعضی مناطق شرایط قرمز دارند، کلاس‌ها کاملا مجازی خواهد بود.

او افزود: پیشنهاد می کنیم، در بین فاصله‌های کلاس‌های درسی معلم با دانش آموزان گپ دوستانه داشته باشد. در روز‌های نخست سال تحصیلی، اگر کودکانی که مدرسه هراسی دارند، لحظات شادی را در محیط مجازی تجربه کنند، در آینده نزدیک در محیط واقعی مدرسه استرس کمتری را تجربه خواهند کرد.

شنبه 15/6/1399 - 6:46
سلامت و بهداشت جامعه

 

نرگس جوزدانی متخصص تغذیه و رژیم درمانی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: هیچ مطالعه‌ای مبنی بر اینکه دریافت زیاد ویتامین‌ها می‌تواند در پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا نقش داشته باشد، وجود ندارد.

او افزود: شایعاتی وجود داشت در مورد «روی» که اگر زیاد مصرف شود باعث تقویت سیستم ایمنی بدن خواهد شد، این موضوع تکذیب شد و اکنون مجدد به حالت اولیه برگشته است.

جوزدانی تصریح کرد: شایعاتی هم وجود داشت که نشان می‌داد مصرف زیاد ویتامین C می‌تواند در افرادی که ناقل ویروس کرونا هستند، احتمال ابتلا را افزایش دهد، اما بعد‌ها این موضوع رد شد و هیچ یافته‌ای آن را تایید نکرد.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی اظهار کرد: در حال حاضر توصیه‌ای نداریم برای کسانی که هر روز ویتامین استفاده ‌می‌کنند، بلکه اگر رژیم روزانه خود را رعایت می‌کنند و دارای سیستم ایمنی قوی هستند و هیچ مشکل یا بیماری ندارند در حالت عادی الگوبرداری از برنامه رژیم غذایی کفایت می‌کند.

جوزدانی اظهار کرد: اگر فردی به بیماری زمینه‌ای مانند: فشار خون، دیابت، بیماری قلبی و ... مبتلاست، حتی اگر به مصرف زیاد ویتامین یا مکمل اقدام کند باید بداند که با این روش نمی‌تواند از ابتلا به کرونا پیشگیری کند.

او گفت: هیچ یافته علمی وجود ندارد که نشان دهد مصرف زیاد ویتامین‌ها یا مکمل‌ها شانس ابتلا به کرونا را افزایش خواهد داد.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی ادامه داد: یکی از ویتامین‌هایی که بر سیستم ایمنی بدن نقش دارد ویتامین D است که در صورت زیاد مصرف کردن مسمومیت ایجاد می‌کند و هفته‌ای یک بار خوردن دز ۵۰ هزار آن باعث ایجاد مشکل خواهد شد.



جوزدانی گفت: ویتامین‌های گروه B و ویتامین C از مولتی ویتامین‌های محلول در آب هستند و زیاد مصرف کردن آن‌ها مشکل ایجاد نمی‌کند، اما مصرف زیاد ویتامین‌های محلول در چربی مشکل ساز خواهد شد.

 

او افزود: اگر فردی مستعد ابتلا به سنگ کلیه باشد مصرف زیاد ویتامین C باعث ایجاد سنگ کلیه خواهد شد و شواهدی در این مورد وجود ندارد که به کرونا ارتباطی داشته باشد.

 

 

 

شنبه 15/6/1399 - 6:44
سلامت و بهداشت جامعه

 

بسیاری از مردم هر روز اقدام‌هایی را برای پیشگیری از مبتلا شدن به ویروس کرونا انجام می‌دهند؛ از قرنطینهٔ خانگی گرفته تا شستشو و ضدعفونی کردن بدن و محیط زندگی. در این میان زنان باردار نگران انتقال این ویروس به جنین خود هستند.

جمال میرزایی، فوق تخصص بیماری‌های عفونی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک اظهار کرد: طبق بررسی‌ها خانم‌های باردار در مواجه با  بیماری‌هایی مانند آنفلوانزا جزو گروه‌های پرخطر هستند. در مورد بیماری کرونا بررسی‌های مختلف حاکی از آن است عوارضی که ناشی از ابتلا به ویروس کرونا بوده است؛ تفاوت زیادی با افراد عادی وجود ندارد.

او در ادامه افزود: با توجه به شواهد و مطالعات صورت گرفته گروه زنان باردار را همانند بیماری آنفلوانزا در گروه‌های بسیار پرخطر قرار نمی‌دهیم؛ اما خانم‌های باردار به دلیل اختلالات هورمونی، با تضعیف سیستم ایمنی رو به رو می‌شوند که به این دلیل ممکن است استعداد بیشتری برای ابتلا به این بیماری داشته باشند.

این فوق تخصص بیماری‌های عفونی مطرح کرد: توصیه می‌شود زنان باردار تا حد امکان  برای انجام کار‌های غیرضروری از منزل خارج نشوند. طبق آزمایش و مطالعات صورت گرفته عوارض کووید ۱۹ در افراد باردار و عادی تفاوت زیادی را شامل نمی‌شود و فقط باید مراقبت‌های بیشتری توسط این افراد صورت بگیرد.

از مهم‌ترین توصیه‌ها برای زنان باردار در دوران شیوع کرونا می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

_ خودداری از حضور غیرضروری در محیط خارج از خانه

_ خودداری از ارتباط با افراد بیمار

_ مصرف فراوان مایعات

_ کنترل وزن و فشار خون

_ توجه ویژه به سلامت روان و پرهیز از استرس

_ داشتن تحرک مناسب در خانه (در خانه ماندن به معنای استراحت مطلق نیست)

_ خودداری از سفر

_ خودداری از حضور در مراکز شلوغ و پرازدحام

_ مراجعه کمتر به مراکز درمانی (ارتباط تلفنی با مرکز درمانی تحت نظر می تواند مفید باشد)

 

شنبه 15/6/1399 - 6:42
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

آمنه لاهوتی اشکوری جراح ومتخصص زنان و فلوشیپ ناباروری در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان اظهار کرد: زنان باردار باید به پزشک مربوط خود مراجعه کرده تا آزمایشات لازم قبل و بعد زایمان صورت بگیرد.

این جراح ومتخصص زنان و فلوشیپ ناباروری افزود: آن‌ها باید بهداشت فردی را رعایت کنند و جز موارد اضطراری از خانه خارج نشوند.

وی ادامه داد: تنها زمانی که ابتلای مادر به کرونا تایید شد برای جلوگیری از تماس با نوزاد نباید به او شیر بدهد چرا که این بیماری از طریق تماس منتقل می‌شود.

او گفت: اگر مادر به طور قطعی مبتلا به کرونا باشد، هر گونه تماس با نوزاد ممکن است او را به این بیماری مبتلا کند و این محدود به شیر دادن نوزاد نمی‌شود. مادرانی که به طور قطع به کرونا مبتلا شده اند باید خود را ایزوله کرده و با نوزاد تماس نداشته باشد.

لاهوتی اشکوری ادامه داد: در این رابطه هیچ مقاله علمی وجود ندارد و از نظر علمی ارتباط موضوعی با هم ندارند.  کسانی بیشتر در معرض ابتلا هستند که بیماری‌های زمینه‌ای مانند بیماری‌های قلبی و دیابتی داشته باشند. اما مادری که سالم است هیچ دلیلی ندارد که به خاطر شیردهی به نوزاد مستعد در ابتلا به کرونا باشد.

متخصص زنان و زایمان تصریح کرد: بهتر است مادران موقع شیردهی برای پیشگیری از انتقال ذرات آلوده تنفسی به کودک، از ماسک استفاده کرده و بهداشت فردی را به خوبی رعایت کنند. در شرایطی که ممکن است مادر علائمی از سرماخوردگی داشته باشد بهتر است شیر مادر از طریق شیشه و سرشیشه ضدعفونی شده به نوزاد داده شود.

او در آخر گفت: در تعدادی از موارد محدودی که تاکنون گزارش شده است، هیچگونه شواهدی مبنی بر امکان انتقال ویروس از طریق شیر مادران مبتلا به COVID-۱۹ یافت نشده است. با این حال، هنوز مشخص نیست که آیا COVID-۱۹ می‌تواند از طریق شیر مادر منتقل شود (یعنی وجود ویروس عفونی در شیر مادر) یا خیر. در هر صورت شیردهی توسط مادر مبتلا باید با هماهنگی پزشکان مراقبت‌های بهداشتی صورت گیرد. در حال حاضر، نگرانی اصلی این نیست که یک مادر آلوده می‌تواند ویروس را از طریق قطرات تنفسی در طول دوره شیردهی منتقل کند. مادری که مبتلا به COVID-۱۹ است، باید از اقدامات احتیاطی احتمالی برای جلوگیری از انتشار ویروس به نوزاد خود استفاده کند (از جمله شستن دست‌های خود قبل از لمس کردن نوزاد و پوشیدن ماسک بخصوص هنگام شیر دادن). در صورتی‌که شیردهی مادر با پمپ دستی یا برقی انجام می‌شود، مادر باید دست‌های خود را قبل از لمس هر قسمت پمپ یا بطری بشوید و توصیه‌های مربوط به تمیز کردن مناسب پمپ را بعد از هر بار استفاده رعایت کند.

شنبه 15/6/1399 - 6:40
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته