• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1004
تعداد نظرات : 424
زمان آخرین مطلب : 4206روز قبل
اهل بیت
در شرح حدیثی از امام رضا(ع) بیان شد
رهاورد حفظ حریم الهی برای انسان از زبان آیت‌الله تهرانی

خبرگزاری فارس: آیت‌الله تهرانی می‌گوید: ما حریم خدا را با گناه می‏شکنیم. تا وقتی که حریم الهی را حفظ کنید، این نعمت‏ها هم ادامه دارد،‌ اما وقتی حریم منعم را شکستی، آنجاست که نعمت را از خودت رانده‏ای!

خبرگزاری فارس: رهاورد حفظ حریم الهی برای انسان از زبان آیت‌الله تهرانی

به گزارش خبرنگار آیین و اندیشه فارس، آیت‌الله مجتبی تهرانی از اساتید بر جسته اخلاق به مناسبت دهه کرامت و ایّام ولادت امام رئوف علیه‌السلام به شرح حدیثی از امام رضا(ع) پرداخت که در ادامه می‌آید:

*حدیث

رُوِیَ عَن عَلِیٍّ ابِی الحَسنَ الرِّضا عَلَیهِ السَّلامُ قالَ:

«اِتِّقٌوا اللهُ اَیُّهَا النّاسُ فی نِعَمِ اللهِ تَعالی عَلَیکُم فَلاتَنفُروُها عَنکُم بِمَعاصیهِ بَل اِستَدیمُوها بِطاعَتِهِ وَشُکرِهِ عَلی نِعَمِهِ وَاَیادِیهِ» (بحار جلد 77باب 7 روایت 23صفحه182)

*شرح حدیث

در روایتی از امام هشتم(ع)، منقول است که حضرت فرمودند: «اِتِّقٌوا اللهُ اَیُّهَا النّاسُ»؛ ای مردم حریم الهی را حفظ کنید! «فی نِعَمِهِ عَلَیکُم»؛ در نعمت‏هایی که خدا به شما عنایت کرده است. چون خداوند منعم است و به شما نعمت عنایت کرده است، انسان باید حریم منعم را حفظ کند.

مگر شکستن حریم الهی و منعم حقیقی با چیست؟ حضرت می‏فرماید: «فَلاتَنفُروُها بِمَعاصیه»؛ پس نعمت‏های خدا را با حریم شکنی، از خودتان دور نکنید.

ما حریم خدا را با چه می‏شکنیم؟ «بِمَعاصیه»؛ با گناه، تا وقتی که حریم الهی را حفظ کنید، این نعمت‏ها هم ادامه دارد؛ چون در جملات بعدی دارد که وقتی حریم منعم را شکستی، آن جاست که نعمت را از خودت رانده‏ای، «فَلاتَنفُروُها عَنکُم بِمَعاصیه»؛ نعمت‏های خدا را با حریم شکنی و معصیت کردن خدا از خودتان دور نکنید.

«بَل اِستَدیمُوها»؛ بلکه از این طرف، به این نعمت‏ها دوام ببخشید و دنبال این باشید که ادامه پیدا کند، «بَل اِستَدیمُوها بِطاعَتِهِ وَ شُکرِهِ فی نِعَمِهِ وَاَیادِیهِ»؛ بلکه با اطاعت خدا و شکرگزاری از او به خاطر نعمت‏ها و لطف‏های خاصّی که به شما کرده است، نعمت‏های خدا را پایدار کنید.

بنابراین، این را بدانید که بسیاری از گرفتاری‏های ما بر اثر حریم‏شکنی ماست؛ یعنی حریم الهی را شکستن، موجب زوال نعمت‏های خدا می‏شود، در مقابل، هر چه انسان حریم الهی را به سبب طاعت خدا و شکرگزاری و سپاس‏گزاری قلبی، لفظی و عملی به جای آورد، موجب می‏شود نعمت‏ها ادامه پیدا کند و الطاف الهیّه، به سوی انسان سرازیر شود.

انتهای پیام/ک

 

پنج شنبه 6/7/1391 - 4:26
شهدا و دفاع مقدس
هدیه‌‌ای که امام به شهید برونسی داد

خبرگزاری فارس: نفهمیدم چطور خودم را رساندم پای تلفن. گوشی را برداشتم. سلام کرده و نکرده، جریان را به‌اش گفتم. با صدای بلند خندید. گفت: مکه کجا؟ ما کجا؟ فکر کردم دارد شوخی می‌کند. کمی بعد فهمیدم نه، واقعاً خبر ندارد. به خنده گفتم: شما کجای کار هستین؟ تا حتی لباس احرام هم براتون خریدن.

خبرگزاری فارس: هدیه‌‌ای که امام به شهید برونسی داد

به گزارش خبرنگار حماسه و مقاومت فارس (باشگاه توانا)، شهید «عبدالحسین برونسی» یکی از رزمندگان دوران دفاع مقدس است که به دلیل شجاعت و خلوص نیت خاص خود زبانزد دیگران است. خاطره زیر از زبان معصومه سبک‌خیز همسر شهید برونسی روایت شده است.

صدای زنگ خانه بلند شد، چادرم را سر کشیدم و رفتم دم در. چشمم افتاد به دو، سه تا از بچه‌های سپاه. چند باری با عبدالحسین آمده بودند خانه. سلام کردند. گفتم: سلام، بفرمایین، امری بود؟

گفتند: ببخشین حاج خانم، لطفاً شناسنامة آقای برونسی رو بیارین. درخواست شان از یک طرف بی‌مقدمه بود و از یک طرف، مهم، با تعجب پرسیدم: برای چی؟ گفتند: انشاءالله قرار ایشون مشرف بشن مکه. گفتم: مکه؟!

یکی‌ شان گفت: بله حاج خانم، آقای برونسی توی این عملیات شاهکار کردن و خیلی غنیمت گرفتن، برای همین هم از طرف شخص حضرت امام، می‌خوان بفرستنشون مکه، تشویقی. خوشحالی‌ام را توی صدام ریختم و هیجان‌زده پرسیدم: خودشون خبر دارن؟ گفت: نه، ما می‌خوایم کارهاشون رو بکنیم که انشاءالله از تهران برن مکه.

زود رفتم تو و شناسنامه‌اش را آوردم. گرفتند، خداحافظی کردند و رفتند. دو روز بعد، شناسنامه را آوردند و گفتند: الحمدلله همة کارها جور شد. یکی‌شان بسته‌ای داد به‌ام. پرسیدم: چیه؟ گفت: لباس احرام آقای برونسیه. قضیه ظاهراً جدی شده بود. گفتم: خوب ایشون که هنوز جبهه هستن!

گفت: وقتش بشه،‌ خودشون می‌آن مشهد. وقتی رفتند، آمدم تو. نفسی تازه نکرده بودم، که باز زنگ زدند. با خودم گفتم: دیگه کیه؟! رفتم دم در. زن همسایه بود. گفت:‌ زود بیا که تلفن داری. پرسیدم: کیه؟ گفت:‌ آقای برونسی.

نفهمیدم چطور خودم را رساندم پای تلفن. گوشی را برداشتم. سلام کرده و نکرده، جریان را به‌اش گفتم. با صدای بلند خندید. گفت: مکه کجا؟ ما کجا؟ فکر کردم دارد شوخی می‌کند. کمی بعد فهمیدم نه، واقعاً خبر ندارد. به خنده گفتم: شما کجای کار هستین؟ تا حتی لباس احرام هم براتون خریدن.

گفت:‌ نه حاج خانم، ما مکه‌ای نیستیم. بالاخره هم باور نکرد، شاید هم کرد، ولی خودش را، به قول خودش، لایق نمی‌دانست. دو روز مانده به حرکتش، آمد. روز بعد خداحافظی کرد و رفت تهران. از آنجا هم مشرف شد حج. قبل از رفتنش پرسیدم: کی برمی‌گردین؟

گفت:‌ انشاءالله اگر به سلامتی برسم تهران، زنگ می‌زنم خونه همسایه و به ‌تون می‌گم. دو، سه روز بعد، برادر خودش و برادر من آمدند خانه. گفتم: خوب وقتی آقای برونسی برگشتن، براشون دست و پایی بکنیم. برادرش خندید. گفت: من گوسفندش رو هم خریدم، تازه یک گوسفند هم دادش خودتون خریده.

خودم هم از همان روز دست به کار شدم. به قول معروف، دیگر سنگ تمام گذاشتیم. حتی بند و بساط بستن یک طاق نصرت را هم جور کردیم. گفتیم: وقتی از تهران زنگ زد، سریع سرکوچه می‌بندیمش. همه کارها روبراه شد. یک روز رفتم پیش مادرم که خانه ‌اش نزدیک خودمان بود. گرم صحبت بودیم، یک دفعه یکی از همسایه‌‌ها، در نزده، دو ید تو! نگاهش هیجان‌زده بود. پرسیدم: چه خبره؟!

گفت: بدو که آقای برونسی از مکه اومدن. حیرت ‌زده گفتم: نه! از تعجب یکه ‌ای خوردم. گفت:‌ باور کن برگشته، الان تو خونه است. نفهمیدم چطور چادرم را سرم کردم. دمپایی‌ها را پا کرده و نکرده، دویدم طرف خانه. تو که رفتم، دیدم بله،‌ با دو تا حاجی دیگر، کنار اتاق نشسته است. روی لبش لبخند بود.

مادرم هم رسید. بچه‌ها و کم‌کم برادرش و بقیه هم آمدند. با همه رو بوسی کرد و احوالپرسی. خنده از لبش نمی‌رفت. با دلخوری به‌اش گفتم: برای چی بی‌سر و صدا اومدین؟! بقیه هم انگار تازه فهمیدند چی شده. شروع کردند به اعتراض، گفت: اصلاً ناراحت نباشین، فردا صبح زود انشاءالله می‌خوام مشرف بشم حرم. وقتی برگشتم، هر کار دلتون خواست، بکنین.

دلخو رتر شدم. رو کردم به برادرم. با نارحتی گفتم: شما چرا همین جور وایستادی؟ پرسید: چه کار کنم آبجی؟ گفتم: اقلاً برین یکی از گوسفندها رو بیارین سر ببرین. به شوخی گفت: من الان اینجا خودم رو می‌کشم و گوسفند رو نه، حاج آقا خیلی ضد حال زد به ما. گفت:‌ شما فردا صبح طاق ببندین، گوسفند بکشین، خلاصه هر کار که دارین،‌ بکنین.

حرصم درآمده بود. گفتم: این کارتون خیلی اشتباه بود. مردم فکر می‌کنن ما چون نمی‌خواستیم خرج بدیم و از کسی پذیرایی کنیم، شما بی‌سر و صدا اومدین؛ گفت: شما ناراحت نباشین؛ انشاءالله فردا صبح همه چی درست می‌شه. صبح فردا،‌ دم اذان آماده رفتن شد. گفت:‌ اصلاً نمی‌خواد دستپاچه بشین،‌ ما سه نفری مشرف می‌شیم حرم و تا ساعت ده نمی‌آیم. از خانه رفتند بیرون، دیگر خاطرجمع بودم ساعت ده می‌آیند،

بچه‌ها هنوز از خواب بیدار نشده بودند، فکر آماده کردن صبحانه بودم، یک‌دفعه در زدند. رفتم دیدم هر سه تاشان برگشتند! با تعجب گفتم:‌ شما که گفتین ساعت ده می‌آیین؟! چیزی نگفت. آن دو نفر رفتند توی خانه. من هم خواستم بروم، صدام زد. گفت:‌ بیا اینجا کارت دارم. رفتم، نگاه کردم، گفت: شما که می‌خواین طاق ببندین،‌ مگر فکر کردین که من رفتم اسم عوض کنم؟ چیزی نگفتم. دنبال حرفش را گرفت و گفت: حالا خدا خواسته مشرف شدم مکه و مدینه، نرفتم که اسم عوض کنم، رفتم زیارت، توفیقی بوده که نصیبم شده.

دقیق شد توی صورتم. گفت: خوب گوش بده ببین چی می‌خوام بگم؛ من یک بسیجی‌ام، فرض کن که توی جبهه، چند نفری هم زیر دست من بودند، مثل همین شهید صداقت و شهدای دیگه؛ خودت رو بگذار جای همسر اونا که یک کسی با شرایطی که گفتم، رفته مکه و برگشته، حالا هم طاق بسته؛ شما از اونجا رد بشی، با خودت چی می‌گی؟ اون هم تازه با چند تا بچه کوچیک؟

باز چیزی نگفتم. پرسید: نمی‌گی شوهر ما رو کشتن، خودشون اومدن رفتن مکه، همین رو نمی‌گی؟ ساکت بودم، قسمم داد جوابش را بدهم، و راست هم بگویم. سرم را انداختم پایین. کمی فکر کردم. گفتم: شما درست می‌گی. انگار گرم شد، گفت: اگر یک قطره اشک از چشم یک یتیم بریزه، می‌دونی فردای قیامت، خدا با من چه کار می‌کنه زن؟! طاق بستن یعنی چی؟ مراسم استقبال چیه؟

وقتی دید قانع شدم، گفت: حالا هر کس می‌خواد بیاد خونه ما، قدمش روی چشم. ما خیلی هم خوب ازشون پذیرایی می‌کنیم. تا سه روز مهمان‌ها همین‌ طور می‌آمدند و می‌رفتند. ما هم پذیرایی می‌کردیم. بعد از سه روز،‌ گوسفندها را هم کشتیم، خرج دادیم و همه را دعوت کردیم. توی این مدت، جالب‌تر از همه این بود که هر کس می‌آمد خانه‌ مان، تازه می‌فهمید حاج آقا رفته‌اند مدینه و مکه.

http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13910704000349

پنج شنبه 6/7/1391 - 4:17
آلبوم تصاویر

طبیعی است که یک هنرمند برای تثبیت تابلوهای نقاشی خود از پیچ یا میخ استفاده کند، اما کمتر شنیده شده که کسی با پیچ یا میخ تابلوهای سه بعدی نقاشی کند.

 

 

 

 

اما «آندرو مایرز»، هنرمند آمریکایی هنر نقاشی سه بعدی را با میخ و پیچ انجام می‌دهد و برای رسم یک تابلو از 8 هزار تا 10 هزار پیچ و میخ در کنار یکدیگر استفاده می‌کند و برای اینکه تابلوهایش اشکال سه بعدی به خود بگیرند، پیچ‌ها را با ارتفاع‌های مختلف کنار هم قرار می‌دهد تا از بازتابش و انعکاس نور آنها بر یکدیگر تصاویر زیبایی تشکیل دهند.

 

 

 

مایرز خود در این ارتباط می‌گوید که ابتدا تصویر مورد نظر خود را روی تابلو می‌کشم و سپس تلاش می‌کنم، با قرار دادن میخ‌ها با ارتفاع‌‌های مختلف، به تابلوی خود ماهیتی سه بعدی ببخشد.

 

 

 

 

این هنرمند آمریکایی تاکنون چندین نمایشگاه برگزار کرده و هریک از تابلوهایش را به قیمت 35 هزار دلار هم فروخته است. تصاویری از کار این هنرمند را مشاهده می‌کنید:

منبع : خبرگزاری فارس
پنج شنبه 6/7/1391 - 4:15
نوجوان و جوان

محققان بر اساس آخرین نظرسنجی‌ها دریافتند که بزرگسالان آمریکایی زورگویی‌های نوجوانان را جدی نمی‌گیرند در حالی که حدود ۲۰ درصد دانش آموزان دبیرستانی این کشور اعلام کرده‌اند که قربانی زورگویی همسالانشان بوده‌اند که به انزوای آنها منجر شده است.

خبرگزاری فارس: زورگویی‌های نوجوانان برای منزوی کردن همسالان

به گزارش پایگاه خبری هلث دی نیوز آمریکا، تحقیقات جدید حاکی است: در حالی که بزرگسالان آمریکایی معتقدند که زورگویی در کودکان یک مشکل مهم برای سلامتی آنها محسوب می‌شود اما دیدگاههای متفاوتی در مورد نوع عکس‌العمل مدارس به این نوع رفتار وجود دارد.

در یک نظرسنجی سراسری که بیش از 2100 فرد 18 سال به بالا در آن شرکت داشتند، 95 درصد از پاسخ دهندگان گفتند که مدارس باید در برابر دانش آموزان زورگو عکس العمل نشان دهند.

81 درصد گفتند مدارس باید نسبت به دانش آموزانی که همشاگردی خود را مسخره می‌کنند یا به او نیش و کنایه می‌زنند عکس العمل نشان دهند.

76 درصد معتقد بودند دانش آموزی که شایعه پراکنی می‌کند باید تنبیه شود. تنها 56 درصد از پاسخ دهندگان به نظرسنجی گفتند که مدارس باید نسبت به دانش آموزانی که همشاگردیهایشان را به لحاظ اجتماعی منزوی می‌کنند، عکس العمل نشان دهند.

علاوه بر این در این تحقیقات مشخص شد که 90 درصد از پاسخ دهندگان اعلام کردند که تهدید همشاگردی به آسیب جسمانی زورگویی محسوب می شود.

62 درصد مسخره کردن یا نیش و کنایه زدن، 59 درصد شایعه پراکنی در مورد همشاگردی‌ها و 48 درصد دخالت ندادن همشاگردی‌ها در گروهها (منزوی کردن آنها) را زورگویی دانستند.

دکتر می تو دیویس استادیار متخصص کودکان و پزشکی داخلی و همچنین مدیر این نظرسنجی گفت: مهمترین یافته این نظرسنجی این بود که بزرگسالان رفتارهای زورگویی را با هم یکسان نمی‌دانند.

وی گفت: این امر نگران کننده است که افراد زیادی به منزوی کردن همشاگردی‌ها توجه نداشتند زیرا این رفتار به لحاظ اجتماعی نوعی زورگویی محسوب می‌شود و می‌تواند به خشونتهایی در مدرسه یا خودکشی منجر شود.

مرکز آمریکایی پیشگیری و کنترل بیماری اعلام کرد: 20 درصد از دانش آموزان دبیرستانی بیان کردند که قربانی زورگویی بوده اند.

دیویس گفت: بهترین زمان برای یافتن راه حلهایی برای زورگویی کودکان و بررسی مسائل و مشکلات مربوط به آن زمان شروع مدارس است.

منبع : خبرگزاری فارس

چهارشنبه 5/7/1391 - 17:44
مصاحبه و گفتگو

یک جامعه‌شناس گفت: مسئله تمایل یا عدم تمایل به باروری مقوله‌ای است که زوجین با توجه به موقعیت‌های خود تصمیم‌گیری می‌کنند و این موضوع با توصیه‌ حل نمی‌شود.

خبرگزاری فارس: مسئله عدم تمایل به باروری با توصیه حل نمی‌شود

عماد افروغ در گفت‌وگو با خبرنگار جامعه فارس با بیان اینکه تشخیص فرزند دار شدن به شرایط  و موقعیت‌ها بستگی دارد، گفت: مسائل اقتصادی، اجتماعی، روانی، فرهنگی و ... در تصمیم‌گیری زوج اثر‌گذار است.

وی با اشاره به شرایط اقتصادی فعلی بیان کرد: به رغم همه گرانی‌ها و بالا بودن هزینه‌ها، بیکاری، معیشت سخت و .... نمی‌توان از افراد خواست که مبادرت به بچه‌دار شدن کنند.

خانواده‌ها باید دورنمای روشنی را متصور باشند

این استاد دانشگاه به تأثیر فضاسازی‌ها اشاره کرد و گفت: باید شرایط تسهیل شود و افراد از لحاظ روانی احساس امنیت کنند و آینده برای آنها روشن باشد.

وی افزود: فرزند داشتن هزینه‌های زیادی را به خانواده‌ها متحمل می‌کند و فرد باید از امکان تأمین هزینه‌ها ترسی نداشته باشند.

افروغ با بیان اینکه در مورد آسیب‌شناسی کاهش جمعیت باید خودمان را موضوع شناسایی قرار دهیم، خاطر نشان کرد: شرایط کنونی را باید از جنبه‌های مختلف بررسی کرد. از سویی مسائل فرهنگی و روانی مانند مصرف‌گرایی و تجملات و در بخش دیگر مدیریت کشور در این موضوع اثر‌گذار است.

شرایط کلان چطور در خدمت باروری است؟

این نویسنده نرخ پایین باروری را یک مسئله قلمداد کرد و پرسید: آیا نگاه‌ها معطوف به ساده‌زیستی است؟ آیا به بیکاری و تورم دامن زده نشده است؟ متاسفانه زندگی ساده را تبلیغ نکرده و یا اگر تبلیغی صورت گرفته خود افراد عمل نکرده است.

افروغ با بیان اینکه با نیت قناعت، ساده‌زیستی و تحقق احکام اسلامی انقلاب کردیم، عنوان کرد: عده‌ایی در کنار همین حرکت انقلابی مردم از فرصت‌ها به نفع خود استفاده کرده‌اند و به مال‌اندوزی اقدام کرده‌اند.

وی با اشاره به اینکه نباید از بالا توصیه و از پایین عمل شود افزود: شعار دادن نتیجه‌ای ندارد این گرانی گریبان اقشار رو به پایین را گرفته و از سوی دیگر به اموال طبقاتی افزوده می‌شود.

عقلانیت را مدنظر قرار دهیم

این استاد دانشگاه توضیح داد: بیکاری، تورم و عدم همخوانی شعار و رفتار بر فرزند‌دار شدن اثر دارد. برای حل مسائل و مشکلات باید عاقلانه رفتار کرد و عثلانیت را سرلوحه برنامه‌ها قرار داد.

وی ادامه داد: یکی از انگیزه‌های فرزند داشتن حس پدر و مادر شدن است اما وقتی نگرانی درباره هزینه‌ها وجود دارد بچه‌دار نشدن را انتخاب می‌کند.

انفصال در شعارها دیده می‌شود

افروغ با اشاره به اینکه 2دهه پیش شعار «فرزند کمتر زندگی بهتر» داده شد، تصریح کرد: در آن زمان با استناد به اینکه نرخ رشد جمعیت بالا و امکانات کم است این شعار را می‌دادیم. در حال حاضر نرخ جمعیت پایین آمده و  امکانات تا حدی هم افزایش یافته است،‌ولی دسترسی‌ها برابر نیست.

این جامعه‌شناس ساماندهی امکانات را از ضروریات جامعه کنونی خواند و اعلام کرد: توزیع نابرابر و شکاف‌های اجتماعی و اقتصادی به قوت خود باقی است. قشری به همه امکانات دسترسی داشته و بیشتر مردم دسترسی ندارند.

استراتژی واحد نداریم

این استاد سیاست یادآور شد: برای حل مشکلات نباید تنها نگاه آماری داشت. متأسفانه استراتژی ثابت و واحدی نداریم و همان استراتژی‌ نسبی هم اجرایی نشده است.از سوی هم سند نداشتیم و از سویی نظارت لازم وجود ندارد.

در الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت از فرمالیسم دور شویم

افروغ در مورد تدوین الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت خاطر نشان کرد: امیدوارم حواشی از این الگو دور شود تا از تمام ظرفیت‌ها برای مدیریت کشور استفاده شود تاکنون در بیشتر موارد به جای توجه به محتوا از فرمالیسم استفاده شده است.

وی در پایان خاطر نشان کرد: علاوه بر اینکه تقدم و تأخر در مسائل اهمیت دارد اما باید یک نظارت غیردولتی هم وجود داشته باشد که این مسئله زیر ساخت‌های خود را می‌خواهد.

منبع : خبرگزاری فارس

چهارشنبه 5/7/1391 - 17:42
عکاسی

محققان موفق به ساخت یک دوربین جدید شده اند که در مواقع مناسب و حساس بدون نیاز به عکاس، عکس می گیرد.

به گزارش ˈساینسˈ، عکاسی توسط این دوربین به صورت اتوماتیک انجام می شود.

در ساخت این دوربین که ˈAutographerˈ نام دارد، از پنج سنسور و لنزهای زاویه گسترده استفاده شده است.

سخت افزار دوربین با یک نرم افزار مبتنی بر ویندوز توسعه یافته در ارتباطند و فرآیند عکاسی را انجام می دهند.

حسگرهای این دوربین پیشرفته به عواملی مانند حرکت، رنگ، نور و دما حساسیت دارند و زمان مناسب برای عکاسی را تشخیص می دهند.

این دوربین قادر به گرفتن دوهزار عکس در روز است.

کافی است دوربین را در یک مکان مرکزی مناسب قرار داد و مطمئن بود که هیچ صحنه مناسبی از دید آن پنهان نمی ماند.

مهمترین کاربرد این دوربین برای بیمارانی است که مبتلا به زوال عقل و آلزایمر هستند، بنابراین تمام حرکات و رفت وآمدهای آنان کنترل می شود.

یکی دیگر از کاربردهای این دوربین در کنفرانس های مهم خبری و مراسم عروسی است.

دوربین ˈAutographerˈ ماه آینده وارد بازار می شود.
منبع : ایرنا
چهارشنبه 5/7/1391 - 17:39
آموزش و تحقيقات

یک آسیب‌شناس اجتماعی گفت: علت اصلی طلاق هنوز شناسایی نشده و فقط بر روی بهانه‌های طلاق مطالعاتی صورت گرفته است.

خبرگزاری فارس: هنوز علل اصلی طلاق را در جامعه شناسایی نکرده‌ایم

حسین آقاجانی در گفت‌وگو با خبرنگار جامعه فارس اظهار داشت: دلایل اصلی طلاق ناشناخته است و هنوز مورد مطالعات عمیق قرار نگرفته است. متأسفانه بسیاری از افراد صاحبنظر شده‌اند و اطلاعات نادرستی را ارائه می‌دهند که این اطلاعات ناقص به دور شدن از راه اصلی منجر می‌شود.

این جامعه شناس با بیان اینکه ازدواج‌های جوانان امروزی بیشتر احساسی است، گفت: در گذشته خانواده‌ها در امر ازدواج مشارکت داشتد و ازدواج‌ها مطلوب‌تر بودند اما در حال حاضر عموم ازدواج‌ها احساسی است.

وی افزود: جوانان امروزه برای همه کارها حتی خریدن کامپیوتر هم مدتی تحقیق می‌کنند اما برای ازدواج کردن تحقیقی نمی‌کنند و در بسیاری موارد پس از عقد کردن مرحله آشنایی شروع می‌شود که در این مورد می‌توان گفت «هر چه زود آید دیری نپاید».

آقاجانی بحث خانوانده و همسر‌گزینی را موضوعی چالش‌برانگیز خواند و یادآور شد: تشکیل خانواده لازمه حیات اجتماعی است و ازدواج کارکرد‌هایی در افزایش جمعیت، تعلیم و تربیت، نیروی کار و ... دارد از این رو به آسیب‌شناسی دقیق‌تری نیاز داریم.

وی با اشاره به اینکه در چند سال اخیر خانواده‌ها تغییر شکل داده‌اند، اظهار کرد: با رشد سریع شهر‌نشینی و تبدیل بسیاری از روستاها به شهر، مسائل زیادی مانند مهاجرت، تغییر فرهنگ شهرنشینی و تغییر مشاغل و ... را داشته‌ایم که این موضوع شکل و کارکرد خانواده‌ها را تغییر داد.

این جامعه شناس توضیح داد: ازدواج‌های فامیلی و محلی به ازدواج‌های بدون سابقه آشنایی قبلی تبدیل شده است که توسعه شهر‌ها و همچنین توسعه رسانه‌ها در این موضوع نقش بسزایی داشته‌اند.

وی خاطر نشان کرد: آسیب‌شناسی عمیق از سوی متخصصان و کارشناسان درباره آمار بالای ازدواج‌های منجر به جدایی، طلاق عاطفی، خانواده‌های توخالی و ... از نیازهای جامعه کنونی ما است.

منبع : خبرگزاری فارس

چهارشنبه 5/7/1391 - 17:36
اخبار
خبرگزاری فارس: کودکان سیاهپوست چاق بیشتر در معرض فشار خون بالا هستند

به گزارش پایگاه خبری هلث دی نیوز آمریکا، تحقیقات جدید حاکی است: کودکان سیاهپوست چاق در مقایسه با کودکان سفیدپوستی که در همان رنج سنی قرار دارند و هم وزن آنها هستند بیشتر در معرض فشار خون بالا هستند.

دکتر تامارا هانون، استادیار متخصص کودکان در دانشکده پزشکی دانشگاه ایندیانا گفت: در مقایسه کودکان سفیدپوست و سیاهپوستی که دارای سن و سال و قد مشابهی بودند متوجه شدیم که فشار خون کودکان سیاهپوست 16 درصد بالاتر از فشار خون کودکان سفیدپوست است.

فشار خون بالا که دلیل اصلی سکته است می‌تواند با افزایش BMI (شاخص جرم بدن) در کودکان و بزرگسالان، افزایش یابد اما چرا کودکان سیاهپوست چاق بیشتر در معرض فشار خون بالا هستند؟

دکتر راف کو، رئیس قبلی انجمن قلب آمریکا و استاد عصب شناسی دانشکده پزشکی دانشگاه میامی گفت: دلیل اصلی این امر هنوز مشخص نیست اما شاید مصرف سدیم یکی از دلایل باشد.

سدیم خطر ابتلا به فشار خون بالا را افزایش می‌دهد. شاید هم دلیل آن ژنتیک باشد. فشار خون بالا در نتیجه مصرف نمک در بین آفریقایی-آمریکایی ها بسیار شایع است.

به نظر می‌رسد که مصرف سدیم تاثیر بیشتری بر کودکان چاق یا دچار اضافه وزن داشته باشد.

گروه تحقیقاتی هانون در حال بررسی تفاوتهای هورمونی در کودکان سیاهپوست هستند. ممکن است برخی از این هورمونها در ایجاد فشار خون بالا نقش داشته باشند.

هانون گفت: تحقیقات نشان داده است که سطح آلدسترون- هورومونی که توسط غده آدرنال آزاد می‌شود و به تنظیم فشار خون کمک می‌کند- خون احتمالاً در کودکان سیاهپوست و سفیدپوست حتی در کودکان لاغر و با وزن طبیعی متفاوت است.

محققان در تحقیقات اخیر خود اطلاعات 821 کودک را که به یک کلینیک چاقی در ایندیانا پولیس ارجاع داده شده بودند بررسی کردند.

سن تقریبی این کودکان 12 سال و BMI تقریبی 36 بود. فردی که BMI بالاتر از 30 دارد چاق در نظر گرفته می‌شود.

نتایج این تحقیقات در اجلاس انجمن قلب آمریکا در واشنگتن ارائه شد. از آنجا که این تحقیقات در یک اجلاس پزشکی مطرح شده‌اند، اطلاعات و نتایج آنها را باید تا زمانی که در یک مجله پزشکی به چاپ نرسیده‌اند مقدماتی دانست.

منبع : خبرگزاری فارس

چهارشنبه 5/7/1391 - 17:33
موبایل

یک محقق انگلیسی موفق به طراحی نوعی جلیقه شده است که سیگنال های تلفن همراه را قطع می کند و تلفن همراه دیگر زنگ نمی زند.

به گزارش ˈرویترزˈ، عملکرد این جلیقه مانند قفسی است که امواج رادیویی اجازه ورود به داخل آن را ندارند.

با استفاده از این تکنولوژی دیگر نیازی نیست که موبایل را قبل از ورود به جلسه یا مراسم مهمی خاموش کرد، فقط کافی است که آن را درون جیب درونی جلیقه قرار داد.

در پارچه جیب درونی این جلیقه یک تراشه ˈNFCˈ تعبیه شده است که با خاموش کردن آنتن گوشی، در مصرف عمر باتری گوشی صرفه جویی می کند.

چون تمام امواج رادیویی قطع می شوند، گذاشتن گوشی در جیب کناری که بسیار به بدن نزدیک است هیچ خطری برای سلامتی ندارد.

طراح این جلیقه در حال حاضر قصد ندارد این محصول را به صورت تجاری وارد بازار کند.
منبع : ایرنا
چهارشنبه 5/7/1391 - 17:30
آموزش و تحقيقات

یک جامعه شناس گفت: در حال حاضر حدود 8 میلیون دختر و پسر مجرد در کشور داریم که این مسئله به کاهش جمعیت در آینده منجر می‌شود و با توجه به اهمیت این موضوع باید زیرساخت‌های لازم برای ازدواج این جوانان فراهم شود.

خبرگزاری فارس: فراهم کردن زیرساخت‌های ازدواج به رشد جمعیت کمک می‌کند

امان‌الله قرایی مقدم اظهار داشت: آموزش و پرورش از دهه 20 به بعد باعث افزایش آگاهی در افراد شده و دختران با آگاهی مبادرت به فرزندآوری می‌کنند.

وی افزود: شاید در گذشته بدون پشتوانه فکری جمعیت افزایش یافته باشد اما در حال حاضر با افزایش آگاهی‌ها،‌ درک عمیق‌تر و آینده‌نگرتری در مورد بچه‌دار شدن وجود دارد.

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با اشاره به رشد 1.25 درصدی جمعیت تصریح کرد: جمعیت تا 20 سال آینده به تعادل می‌رسد و این موضوع که جمعیت کهنسال می‌شود به علت افزایش بهداشت و بالا رفتن سن امید به زندگی است.

به عقیده وی تشویق به بارداری صحیح نیست و باید امکانات لازم فراهم شود و به نظریه حد متناسب جامه عمل پوشاند.

قرایی مقدم توضیح داد: طبق نظریه حد متناسب هرگاه توان اقتصادی، آموزشی، بهداشت، رفاه و ... بالا برود جمعیت افزایش پیدا کند، در غیر این صورت این اتفاق با اکراه می‌افتد.

وی در پایان خاطرنشان کرد:‌ در جامعه کنونی، خانواده‌ها در تامین هزینه‌های خود مشکل دارند پس کمتر به فرزندآوری روی می‌آورند از این سو باید با نگاه آسیب‌شناسانه مسائل و مشکلات شناسایی شود.

منبع : خبرگزاری فارس

چهارشنبه 5/7/1391 - 17:27
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته