• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 2747
تعداد نظرات : 413
زمان آخرین مطلب : 4460روز قبل
دعا و زیارت

عمورا

نام دیگرى براى سرزمین كربلاست.امام حسین‏«ع‏»در سخنرانى خویش با یارانش درشبعاشورا،اشاره فرمود كه جدم پیامبر خدا مرا خبر داده كه مرا به سرزمین عراق فرامى‏خوانندو در سرزمین كربلا فرود مى‏آیم و آنجا شهید خواهم شد:«اخبرنى جدى‏رسول الله‏«ص‏»بانىساساق الى العراق،فانزل ارضا یقال لها عمورا و كربلا و فیها استشهد». (31)
چهارشنبه 27/9/1387 - 22:9
دعا و زیارت

عمود

به معناى ستون وسط خیمه.نیز به معنایى گرز و چوبدستى،كه همچون تیغ و نیزه و تیروكمان،از ابزار جنگى قدیم بوده است.در كیفیت‏شهادت حضرت ابا الفضل‏«ع‏»آمده‏است كه پساز آنكه حكیم بن طفیل در نخلستان كمین كرد و با شمشیر دست چپ او راهم از كار انداخت،آنگاه كسى با گرزى آهنین بر عباس زد و او را كشت‏«فضربه ملعون‏بعمود من حدید فقتله‏». (30) در مرثیه‏ها نیز گفته مى‏شود كه پس از شهادت عباس‏«ع‏»،امام‏حسین‏«ع‏»عمود خیمه او راخواباند،بعلامت اینكه صاحب این خیمه به شهادت رسیده‏است.در میدان عاشورا،نمونه‏هایىنقل شده كه كسانى به جاى نیزه و شمشیر،دست برده‏و چوبها یا ستون خیمه‏ها را برداشته وبا آن به دشمن حمله كرده‏اند،از جمله مادر شهید عمرو بن جناده.
چهارشنبه 27/9/1387 - 22:8
دعا و زیارت

عمق

نام محلى است كه غطفانیان در آن منطقه مى‏زیسته‏اند،سر راه مكه به سرزمین عراقكه‏چاهها و آبهایى داشته است.امام حسین‏«ع‏»نیز در راه كوفه،از این منزل عبور كرده است.
چهارشنبه 27/9/1387 - 22:8
دعا و زیارت

عمرو بن مطاع جعفى

نامش در شمار شهداى كربلا آمده است. (29)
چهارشنبه 27/9/1387 - 22:7
دعا و زیارت

عمرو بن قیس

وى همراه پسر عمویش در منزلگاه قصر مقاتل با امام حسین‏«ع‏»دیدار كرد.امام او رابه نصرتخویش فراخواند،لیكن هم او و هم پسر عمویش بهانه آوردند كه:پیر مردیم وبدهكار وعیالمند،كالاهاى مردم نیز در دست ماست.نمى‏دانیم چه خواهد شد؟ مى‏ترسیم امانت مردم تباه شود!بدینگونه به امام،پاسخ سرد و رد دادند.حضرت نیز ازآنانخواست كه بروند،تا نداى یارى خواهى حضرت را در كربلا نشنوند،چون هر كه‏مظلومیت وتنهایى امام را ببیند و صدایش را بشنود اما پاسخ ندهد و یارى نكند،سزاواراست كه خداونداو را در دوزخ افكند. (28)
چهارشنبه 27/9/1387 - 22:6
دعا و زیارت

عمرو بن عبد الله جندعى ابو ثمامه صائدى

عمرو بن قرظه انصارى

از شهداى كربلاست.پدر او(قرظه)از اصحاب على‏«ع‏»و از خزرجیانى بود كه به كوفه آمد و آنجاماندگار شد و در ركاب على‏«ع‏»با دشمنانش جنگید.عمرو،از كوفه آمد ودر كربلا،روز ششممحرم به سید الشهدا«ع‏»پیوست.امام در گفتگوهایش با عمر سعد،اورا براى مكالمهمى‏فرستاد و او جواب مى‏آورد،تا آنكه شمر از كوفه آمد و این مذاكره قطع‏شد. (25) روز عاشوراجلوى امام حسین‏«ع‏»ایستاده بود و تیرهاى دشمن را با سینه و پیشانى‏خود به جان مى‏خریدو اینگونه از جان امام محافظت مى‏كرد.زخمهاى زیادى بر پیكرش‏نشست.به امام خطاب كردكه:اى پسر پیامبر!آیا وفا كردم؟حضرت فرمود:آرى!تو پیش‏از من به بهشت مى‏روى.از من بهپیامبر سلام برسان و بگو كه من در پى تو مى‏آیم و...

افتاد و شهید شد. (26) نامش در زیارت ناحیه آمده است.برخى هم شهادتش را در عرصه‏میدانو پس از رجز و رزم گفته‏اند.رجز او چنین بود: قد علمت كتیبة الانصارانى ساحمى حوزة الذمارضرب غلام غیر نكس شارىدون حسین مهجتى و دارى (27)
چهارشنبه 27/9/1387 - 22:6
دعا و زیارت

عمرو بن ضبیعه تمیمى        

از سواركاران دلیر كوفه،كه از كوفه همراه سپاه عمر سعد بیرون آمد،ولى در كربلا به‏یارانحسن‏«ع‏»پیوست و در ركاب آن حضرت شهید شد.نامش در زیارت ناحیه مقدسه‏هم آمدهاست. (23) علت پیوستن او به امام آن بود كه دید سپاه كوفه نه شرایط امام را مى‏پذیردو نهمى‏گذارد كه وى از جایى كه آمده،به همان جا باز گردد. (24)
چهارشنبه 27/9/1387 - 22:6
دعا و زیارت

عمرو بن خالد بن حكیم ازدى

از شهداى كربلاست.از طایفه بنى اسد و از مخلصان ولاى اهل بیت بود و در كوفه‏موقعیتىداشت.از قیام كنندگان همراه مسلم بود و پس از شهادت مسلم،پنهان شد.پس ازشهادتقیس بن مسهر از كوفه به استقبال كاروان حسینى بیرون رفت و در منزلگاه حاجزهمراهغلامش سعد به امام پیوست.سپاه حر مى‏خواست از پیوستن آن دو به یاران امام‏جلوگیرىكند،اما با حمایت امام،به سید الشهدا«ع‏»پیوستند و در عاشورا در حمله اول به‏شهادترسیدند.نام او در زیارت ناحیه هم آمده است. (20)
چهارشنبه 27/9/1387 - 22:5
دعا و زیارت

عمرو بن سعید بن عاص

در ایامى كه سید الشهدا«ع‏»در مكه بود،یزید،«عمرو بن سعید»را كه والى مدینه بود،همراه باسپاهى به مكه فرستاد و او را امیر الحاج قرار داد و سرپرستى امر حج را در موسم‏به او سپرد وتوصیه كرد كه هر جا به حسین‏«ع‏»دست‏یافت،او را ترور كند.امام حسین‏چون از ماجرا آگاهشد،براى این كه حرمت‏خانه خدا با ریختن خونش زیر پا گذاشته‏نشود و نقشه ترور ناكامبماند،به عمره اكتفا كرد و از مكه بیرون آمد. (21) وى از بدخواهان‏كین‏توز نسبت به اهل بیتبود.پس از بازگشت اهل بیت به مدینه،وقتى گریه‏ها و ناله‏هاى‏بازماندگان شهداى كربلا را درسوگ حسین‏«ع‏»و كشتگان خود شنید،خندید و از روى‏شماتت و زخم زبان گفت:این شیون،مثل شیوه روز مرگ عثمان است! (22)
چهارشنبه 27/9/1387 - 22:5
دعا و زیارت

عمرو بن حجاج زبیدى

از سران سپاه عمر سعد و فرمانده جناح راست در كربلا.وقتى عمر سعد مى‏خواست‏شبعاشورا به امام حسین‏«ع‏»مهلت ندهد،اعتراض كرد و گفت:اگر از دیلم بودند و این‏تقاضا رامى‏كردند،سزاوار بود كه مهلت دهى.وى در روز عاشورا هم در درگیرى،مسلم بن عوسجه راغافلگیرانه به شهادت رساند.
چهارشنبه 27/9/1387 - 21:2
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته