• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1568
تعداد نظرات : 388
زمان آخرین مطلب : 3826روز قبل
آموزش و تحقيقات

نتایج یک آزمایش جدید آشکار ساخت که ابتلا به آلرژی‌های فصلی‌ و تب یونجه در افزایش دفعات بروز سردردهای میگرنی و شدت این سردردها موثر است.

245-19.jpg

به گزارش سرویس «سلامت» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، متخصصان آمریکایی با بررسی سوابق پزشکی نزدیک به 6000 فرد مبتلا به میگرن دریافتند که دو سوم این افراد به آلرژی‌های فصلی یا آلرژی بینی مبتلا بوده‌اند.

 

بر اساس این یافته‌ها متخصصان دریافتند افرادی که از این نوع آلرژی‌ها و تب یونجه رنج می‌برندف 33 درصد بیشتر از افراد دیگر سردردهای میگرنی را تجربه می‌کنند.

 

«وینسنت مارتین»، محقق ارشد این مطالعه از دانشگاه سینسینتی آمریکا گفت: این مطالعه برای اولین بار رابطه بین التهاب و حساسیت مخاط بینی با تشدید میگرن را بررسی می‌کند و نشان می‌دهد که میگرن می‌تواند محرک آلرژیک یا غیرآلرژیک داشته باشد.

 

مارتین همچنین اظهار داشت: هموز مطمئن نیستیم که آیا آلرژی‌ها و تب یونجه میگرن را تشدید می‌کنند یا اینکه حملات میگرنی عامل بروز علائم آلرژی‌ها و تب یونجه در این بیماران هستند.

 

به گزارش ایسنا به نقل از هلث‌دی‌نیوز، «ریچارد لیپتون» از مرکز درمانی «مانتفیور» نیویورک نیز گفت: بینی به عنوان مهمترین محدوده شروع‌کننده یا تشدیدکننده سردردهای میگرنی مورد غفلت قرار می‌گیرد. در صورتی که آلژری‌ها و تب یونجه علائم میگرن را تشدید کند، درمان آلرژی‌های بینی ممکن است به تسکین این نوع از سردردهای آزاردهنده کمک کند.

چهارشنبه 6/9/1392 - 15:21
آموزش و تحقيقات

افراد دیابتی باید در مورد پیشگیری از مشکلات ناشی از گردش خون ضعیف در پاهایشان و عوارض احتمالی ناشی از آن اطلاعات کافی داشته باشند.

Calluses-and-corns-treatment.jpg

به گزارش سرویس «سلامت» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، انجمن دیابت آمریکا با تاکید بر اینکه بیماران دیابتی نیز از مشکل پینه‌های پوستی پا مستثنی نیستند، رعایت برخی نکات را برای این بیماران ضروری دانسته که مهمترین این نکات به شرح زیر است:

 

- اجازه ندهید پینه‌های پوستی رشد کنند، ضخیم شوند و به زخم‌های باز تبدیل شوند.

 

- از بریدن پینه‌های پوستی که خطر عفونت را افزایش می‌دهد، خودداری کنید.

 

- از به کار بردن محصولات شیمیایی برای از بین بردن پینه‌ها خودداری کنید.

 

- برای برداشتن پینه‌های پوستی به پزشک مراجعه کنید.

 

به گزارش ایسنا به نقل از هلث‌دی‌نیوز، کارشناسان این انجمن در عین حال تاکید دارند که در زمان مرطوب بودن پاها آن‌ها را با سنگ پا تمیز کنید و سپس با لوسیون‌ پاها را مرطوب نگه دارید.

چهارشنبه 6/9/1392 - 15:19
تغذیه و تناسب اندام

تحقیقات دانشگاهی در آمریکا نشان می‌دهد خوردن مواد غذایی حاوی پروتئین مانند تخم مرغ در وعده صبحانه به کنترل گرسنگی و پیشگیری از چاقی کمک می‌کند.

1-1718.jpg

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه خراسان، صبحانه سرشار از پروتئین باعث کاهش اشتها در طول روز می‌شود. به طور کلی، تغییر الگوی مصرف پروتئین در وعده‌های غذایی برای کنترل گرسنگی و کاهش وزن مفید است.

 

مطالعات بر روی زنان بین سنین 18 تا 55 سال نشان می‌دهد کسانی که در وعده صبحانه حداقل 40 گرم پروتئین مصرف کردند، در طول روز کمتر احساس گرسنگی داشتند.

 

کوین مایکی، عضو انجمن پژوهشی تغذیه آمریکا اظهار کرد: به طور علمی ثابت شده است مصرف پروتئین در وعده صبحانه اشتها را کنترل و از پرخوری در طول روز جلوگیری می‌کند.

 

مطالعات نشان می‌دهد معمولا افراد به اندازه کافی پروتئین مصرف می‌کنند اما پروتئین مصرفی در وعده صبحانه گنجانده نشده و در اکثر موارد وعده شام سرشار از پروتئین است.

 

محققان توصیه می‌کنند برای کنترل بهتر وزن با تغییر الگوی مصرف پروتئین در وعده‌های غذایی، بیشترین پروتئین مصرفی به وعده صبحانه منتقل شود.

چهارشنبه 6/9/1392 - 15:16
آموزش و تحقيقات

پزشکان انگلیسی هشدار دادند مصرف مسکن‌های محلول در آب و قرص‌های جوشان به دلیل اینکه حاوی مقدار زیادی نمک هستند، سلامت مصرف‌کنندگان را به خطر می‌اندازد.

22-642.jpg

به گزارش سرویس «سلامت» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، این پزشکان در بررسی‌های خود به مقایسه تاثیر مصرف داروهای حاوی نمک و فاقد نمک روی بیماران پرداخته و دریافتند داروهای محلول در آب به دلیل نمکی که دارند، احتمال ابتلا به سکته قلبی، سکته مغزی یا مرگ ناشی از مشکلات عروقی را تا یک پنجم افزایش می‌دهند. همچنین احتمال ابتلای این افراد به فشارخون بالا هفت برابر افزایش می‌یابد.

 

«جاکوب جورج»، محقق ارشد این مطالعه گفت: می‌دانیم که مصرف نمک بالا موجب افزایش فشارخون می‌شود که فشارخون بالا نیز به نوبه خود عامل حمله قلبی و سکته مغزی است. بسیاری از قرص‌های جوشان حاوی نمک هستند زیرا برای آنکه قابلیت حل شدن در آب را داشته باشند، حاوی ماده‌ای به نام بی‌کربنات هستند که با سدیم ترکیب می‌شود.

 

در این مطالعه 24 قرص تجویزی جوشان شامل مسکن‌های رایج همچون استامینوفن و آسپرین و برخی مکمل‌ها مورد بررسی قرار گرفتند.

 

به گزارش ایسنا به نقل از شبکه خبری بی‌بی‌سی، بسیاری افراد بدون داشتن نسخه اقدام به خرید و مصرف این داروها می‌کنند و این مصرف‌کنندگان باید از خطرات احتمالی این داروها بر سلامت خود مطلع شوند.

چهارشنبه 6/9/1392 - 15:15
اطلاعات دارویی و پزشکی

گلودرد عارضه‌ای است که یا از حساسیت و آلرژی‌ها و یا از مشکلات جدی‌تری نظیر عفونت‌های باکتریایی و ویروسی ناشی می‌شود.

pharyngitis.jpg

به گزارش سرویس «سلامت» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، طبق اعلام مرکز کنترل و پیشگیری امراض آمریکا گاهی اوقات گلودرد به خودی خود برطرف می‌شود مخصوصا اگر عامل آن حساسیت یا ویروس باشد اما در مواردی که عامل گلودرد، عفونت باکتریایی است درمان آن ضروری است و باید علائم هشداردهنده آن را شناخت و جدی گرفت.

 

به گزارش سایت اینترنتی هلث‌دی‌نیوز، برخی از شایع‌ترین علائم هشداردهنده‌ گلودردهای باکتریایی به شرح زیر است:

 

- در صورتی که گلودرد بیش از یک هفته ادامه پیدا کند.

 

- در مواقعی که تنفس یا عمل بلع به دلیل درد گلو به سختی انجام شود.

 

- اگر فرد مبتلا به گلودرد دچار ریزش شدید آب دهان شوند.

 

- در صورتی که لکه‌های چرک و عفونت در انتهای گلو مشاهده شود.

 

- در مواقعی که کهیر پوستی ظاهر شود.

 

- اگر خون در بزاق یا خلط دیده شود.

 

- در صورتی که علائم از دست رفتن آب بدن از جمله خستگی، خشکی دهان،‌ تکرر ادرار یا خشکی چشم مشاهده شود.

سه شنبه 5/9/1392 - 16:25
آموزش و تحقيقات

یک پژوهش مرتبط با بی‌خوابی مزمن نشان می‌دهد: بی‌خوابی شبانه نه تنها موجب افزایش سستی در هنگام صبح می‌شود، بلکه خطر مرگ را نیز در مردان افزایش می‌دهد.

2.0-15.jpg

به گزارش سرویس پژوهشی ایسنا منطقه خراسان، بی‌خوابی از مشکلات رایج سلامتی بویژه در بزرگسالان است، اما ارتباط بین اختلال خواب و تاثیر آن بر مرگ تا کنون مشخص نبوده است.

 

محقق این تحقیق، یانپیگ لی از بخش چنینگ شبکه پزشکی BMH اظهار کرد: نتایج این تحقیق نشان می‌دهد در مردان با مشکلات بی‌خوابی افزایش متوسط خطر مرگ ناشی از مشکلات قلب و عروق وجود دارد.

 

در این تحقیق محققان بیش از 23 هزار مرد با مشکل بی‌خوابی را مورد بررسی قرار دادند. بعد از بررسی سبک زندگی، سن و دیگر شرایط، محققان دریافتند مردانی که به سختی می‌خوابیدند، 55 درصد و مردانی که خواب خوبی نداشتند 32 درصد در معرض افزایش خطر مرگ بودند.

 

سرپرست این تحقیق، شیانگ گائو محقق بخش چینگ در مرکز شبکه پزشکی BWH و دانشگاه بهداشت هاروارد اظهار کرد: ما می‌دانیم خواب برای سلامت قلب و عروق مهم است و خواب ناکافی موجب افزایش عوامل خطر ابتلا به بیماری‌های قلب وعروق می‌شود.

 

خواب ناکافی نه تنها در خطر ابتلا به بیماری‌ها موثر است، بلکه بر طول عمر افراد نیز تاثیر دارد.

 

نتایج این تحقیق در نشریه Circulation منتشر شده است.

سه شنبه 5/9/1392 - 16:23
آموزش و تحقيقات

پزشکان انگلیسی به یک روش جدید اسکن کبد کودکان برای سرطان کبد دست یافتند که در آن از تابش های غیرضروری به بدن کودکان جلوگیری می شود.

به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از منابع خبری، کودکان بیشتر از بزرگسالان در برابر تابش اشعه آسیب پذیر هستند. به طوری که تابش اشعه های غیرضروری در دوران کودکی می تواند به بروز سرطان در مراحل بعدی زندگی آن ها منجر شود.

گروهی از پزشکان بیمارستان کینگز لندن روش جدیدی از اسکن را ابداع کرده اند که در آن برای یافتن تومور، اندام مورد نظر به یک زمینه طلایی رنگ تبدیل می شود. 

تومور ها و ضایعات کبدی را می توان با انجام سونوگرافی در کودکان مبتلا به بیماری های کبد یا کبد چرب شناسایی کرد. اما در این روش تومورهای خوش خیم و بدخیم هر دو دیده می شوند و امکان تشخیص آن ها از یکدیگر وجود ندارد.

با انجام سی تی اسکن و تابش اشعه ایکس می توان خوش خیم بودن یا بدخیم بودن تومور را تشخیص داد.

این گروه پزشکان در حال آزمایش نسخه به روز رسانی شده سونوگرافی هستند. این روش حدود 10 سال است که در بزرگسالان مورد استفاده قرار می گیرد. اما تا کنون بر روی کودکان آزمایش نشده است.

در این روش یک ماده شیمیایی بی خطر به بازوی بیمار تزریق می شود و با تشکیل حباب های میکروسکوپی موقت در جریان خون، مثل یک عامل کنتراست در سونوگرافی عمل می کند.

این ماده سبب می شود ابتدا سرخرگ ها و سپس سیاهرگ ها و در کل کبد مثل یک میدان طلایی رنگ به نظر برسند.

اگر ضایعه کبدی خوش خیم باشد، تومور مانند بقیه کبد روشن می شود. اما اگر توده سرطانی بدخیم باشد، به سرعت تضاد رنگ بین تومور و بقیه کبد مشخص می شود.

به گفته پزشکان در یک آزمایش روی 44 کودک مبتلا به مشکلات مزمن کبدی، این روش قادر به تشخیص دقیق صحیح بیماران بوده است.

این یافته جدید در نشریه (presented in the European Journal of Ultrasound) منتشر شده است.

سه شنبه 5/9/1392 - 16:21
ازدواج و همسرداری

جام جم آنلاین: زندگی همراه خانواده زیر یک سقف، از کارآمدترین شیوه‌های زیستی است، چراکه تجربه بشری در طول تاریخ این را می‌گوید. چه این سقف از جنس سنگ‌های غار بوده باشد، چه چوب درخت، چه پارچه چادر عشایر، چه آهن و آجر فرقی ندارد. آنچه در زیر این سقف‌ها زندگی نامیده شده، معمولا نوعی همزیستی بوده بین کسانی که خون مشترکی در رگ‌هایشان جاری است.

پیشتر حتی این زیست از خانواده وسیع تر بوده و قبیله کارکرد خانواده را داشته است. حالا اما خانواده ها هر روز لاغرتر می شود، بچه دو تا کافی نیست، بلکه بچه دو تا زیاد است. برخی خانواده ها هم تصمیم گرفته اند تا می توانند دو نفره باقی بمانند و برخی دیگر هم زیست فردی را به زیست خانوادگی ترجیح داده، فعلا به تنهایی زیر یک سقف زندگی می کنند.

این ترجیح دلایل متعددی دارد. برخی سیاست بومی گزینی دانشگاه ها بر آنها اثر نکرده و برای تحصیل از خانواده جدا شده و راهی شهری دیگر شده اند و جاذبه های شهر جدید ماندگارشان کرده است. برخی به دنبال یک لقمه نان از خانواده دور شده و آنجایی ساکن شده اند که اگر صبح تا شب عرق بریزند آخر ماه حساب بانکی شان تکانی می خورد. بالاخره تجمیع امکانات در کلانشهرها این ماجراها را با خود همراه دارد. برخی را هم بلای طبیعی و غیرطبیعی تنهازیست کرده است. البته در این بین کسانی هم هستند که خودشان تصمیم گرفته اند حسابشان را از خانواده شان جدا کنند. نگاهی به آمار طلاق یا بررسی نتایج بالا رفتن سن ازدواج دلیلی است برای این ادعا که نمی توان از این افراد چشم پوشید. آمار هم این ادعا را تایید می کند. در سرشماری نفوس و مسکن سال 90 مشخص شده است، 1 / 7درصد خانواده های ایرانی به صورت مستقل و تک نفره زندگی می کنند. به این افراد «خانواده های مستقل» گفته می شود؛ یعنی افرادی که بنا به تعریف آماری، ازدواج نکرده اند و طلاق هم نگرفته اند. در آن سال مشخص شد ۳۰ درصد جوانان شش کلانشهر تهران، مشهد، شیراز، اصفهان، تبریز و اهواز، زندگی مجردی دارند.

افزایش نوع زندگی در دهه اخیر باعث شده تا انبوه سازان بیش از گذشته به فکر ساختن آپارتمان های کوچک بیفتند و حتی حالا ماجرا به اینجا رسیده که در مقام مقایسه هر مترمربع از این واحدهای آپارتمانی گران تر از واحدهای بزرگ تر قیمت می خورند. احتمالا واحدهای کوچک تر مشتری بیشتری دارند.

زندگی مجردی موافقان و مخالفانی دارد. برخی آنقدر مخالفند که «تنهازیستان» را مخل امنیت جامعه می دانند و اگر در محله ای خلافی رخ دهد از مزاحمت، دزدی و حتی قتل، ابتدا در خانه های مجردی را برای پرس وجو می زنند و برخی آنقدر موافقند که وقتی فرزندشان قد کشید، به چشم یک سربار در خانه به او نگاه می کنند که نمی تواند یک زندگی ساده برای خود دست و پا کند. برخی هم فارغ از خوب یا بد بودن این شیوه زیستی، آن را هرچه هست به عنوان یک واقعیت ناگریز در جامعه پذیرفته اند.

اینجا خانواده زندگی نمی کند

 

زندگی مجردی در مقایسه با زندگی خانوادگی هم مزایا دارد و هم معایب. وقتی به تنهایی در یک چاردیواری زندگی می کنی، ارباب خودت هستی. کسی نمی گوید چرا زود رفتی یا چرا دیر آمدی. کسی از لباس کهنه، موهای ژولیده، دندان مسواک نزده، کمد نامرتب یا ظرف های نشسته تان ایرادی نمی گیرد. می توانید هر غذایی را که دوست دارید، بخورید و کسی نیست که بگوید فلان غذا را نخور، برایت ضرر دارد. از این ها مهم تر وقت تان متعلق به خودتان است. ساعت 12ظهر هم می توانید از خواب بیدار شوید و تازه کارتان را شروع کنید یا شب تا صبح بیدار بمانید و کتاب بخوانید یا فیلم ببینید، بدون این که نور و صدایش مزاحم کسی باشد. خلاصه آن گونه زندگی می کنید که خودتان می خواهید و تنها نظر خودتان در زندگی تعیین کننده است.

اما همین تنهازیستان گاهی دلشان لک می زند برای این که وقتی می رسند خانه، چراغ خانه شان روشن باشد و کسی منتظر آنها نشسته باشد. پیش از حضور آنها خانه در زمستان ها گرم و در تابستان ها خنک باشد و بوی غذا اولین چیزی باشد که به شامه شان می خورد. گاهی هم می شود که می خواهند با کسی حرف بزنند از آنچه در طول روز برایشان اتفاق افتاده است. خدا نکند از کسانی باشند که از چیزی می ترسند، وقتی حس ترس سراغشان می آید، به تنهایی مقابله با این حس کمی سخت تر است. سکوت خوب است، اما وقتی تنها باشید سکوت می شود موسیقی متن زندگی تان. طولانی شدن این موسیقی خسته کننده است و کسالت آور. خوب است گاهی صدایی بی برنامه موسیقی سکوت را روی دکمه pause بگذارد و track جدیدی را پخش کند. موسیقی جدید البته باید دلچسب باشد و اگر به دعوا ختم شود، همان سکوت موسیقی دلچسب تری است.

خلاصه اگر از آن دست کسانی هستید که تنهازیستی را بر سایر شیوه های زندگی ترجیح داده اید، بدانید وارد مرحله جدیدی از مراحل مختلف زندگی شده اید و این مرحله شرایطی دارد که با زیست پیشین شما متفاوت است. پس باید ویژگی های این نوع زیست را بشناسید و با آن سازگار باشید، در غیر این صورت تلاش کنید سازگار شوید تا بتوانید از آن لذت ببرید.

خانواده های جایگزین هم جنس

 

تجربه« تک زیستی» تجربه متفاوتی است که برخی جوانان آرزویش را دارند. وقتی هم تجربه اش می کنند از تجربه متفاوت خود احساس رضایت می کنند، اما زمانی که این تجربه طولانی می شود معمولا انسان ها دوباره به زیستن در خانواده علاقه مند می شوند. هر چه باشد، انسان موجودی اجتماعی است و بهتر است در کوچک ترین واحد زیستی هم تنها نباشد. پس شما هم اگر تنها زندگی می کنید، سعی کنید تک زیستی تان طولانی نشود؛ یا به محیط خانواده تان برگردید یا محیط خانوادگی برای خود فراهم کنید اما اگر به ارتباطات خونی علاقه مند نیستید و قصد ازدواج هم ندارید به فکر خانواده جایگزین باشید، به فکر دوستانی هم جنس که آنقدر مطمئن هستند که مانند یک خانواده می توان زندگی را با آنها قسمت کرد. دو خانه مجردی را تبدیل به یک خانه کنید تا در آن غمخوار هم شوید و وقتی زمین می خورید، کسی باشد که دستتان را برای بلند شدن بگیرد.

درست است که خانواده جایگزین یا خانواده ای که از دو هم جنس تشکیل شده نمی تواند احساس امنیت زیستن در خانواده سنتی را داشته باشد، اما نباید از مزایایش چشم پوشید. برای این که از معایبش بکاهید ابتدا برای زندگی مشترکتان قوانینی وضع کنید تا هر دو ملزم به رعایت آن باشید. شما احتمالا با عادات زیستی یکدیگر آشنا نیستید و وضع قوانین از تنش های احتمالی کم می کند. انتخاب چنین فردی سخت است اما غیرممکن نیست. خیلی هم نگران نباشید. شما فقط تصمیم گرفته اید همخانه باشید و تعهدی در قبال هم ندارید. پس اگر از زیستن با او احساس آرامش نکردید، می توانید به دنبال فرد جدیدی بگردید.

وقتی شرایط عادی نیست

 

تنهازیستی شاید در شرایط عادی مزایایش بر معایبش بچربد، اما وقتی شرایط از حالت عادی خارج می شود ماجرا برعکس می شود. یک سرماخوردگی ساده هم می تواند عادی بودن شرایط را برهم بزند. اینجاست که دلت می خواهد کسی باشد که یک لیوان چای گرم به دستت بدهد، برایت جوشانده دم کند و تا وقتی تو مشغول استراحت هستی، در حال پخت سوپ برای ناهار باشد اما در عمل هیچ کدام از این اتفاقات نمی افتد. خودت باید هم چای را دم کنی و هم جوشانده را و برای ظهرت سوپ بار بگذاری، البته اگر وقتی داشته باشی.

وقتی را در نظر بگیرید که می خواهید یک کمد سنگین و بزرگ را جابه جا کنید؛ مثلا وقتی فرش زیرش لوله شده و باید صاف شود. یک مرور ساده ذهنی موقعیت های زیادی را به یاد می آورد که در آنها تنهایی کاری از پیش نمی رود، اما تنهایی واقعی ترین واقعیت این نوع زندگی است. پس برای مواجهه با چنین شرایطی باید از پیش تدبیر کنید. مثلا شرایط را برای زندگی در بیماری هایی که ممکن است به آن دچار شوید، آماده کنید تا در آن شرایط غافلگیر نشوید. به عنوان مثال همیشه جوشانده به اندازه دم کردن دم دست بگذارید یا مواد تهیه سوپ را که فاسد شدنی نیستند، در قابلمه ای آماده داشته باشید. همچنین اگر به بیماری خاصی دچار هستید قرص هایتان را در چند نقطه از خانه در دسترس بگذارید تا زمانی که نیاز دارید با کوچک ترین حرکتی به آن برسید. برای انجام کارهایی که در خانه به تنهایی قادر به انجام آن نیستید، بگذارید تعدادشان آنقدری بشود که کمک گرفتن از کسی منطقی به نظر برسد. آن وقت از یکی از آشنایان بخواهید به کمک شما بیاید یا از شرکت های خدماتی کمک بگیرید. البته اگر اهل معاشرت با همسایه ها هستید و رابطه خوبی با آنها برقرار کرده اید، می توانید زودتر از این حرف ها به سراغ او رفته، بخواهید کمکتان کند. اگر چنین کردید، شما هم باید هر زمان همسایه تان به شما نیاز داشت در خدمتش باشید اما اگر همسایه ها را غریبه می دانید و با غریبه ها راحت نیستید، سعی کنید خانه تان نزدیک کسی باشد که شرایطی مشابه شما دارد و به او اطمینان دارید تا در شرایط غیرعادی کمک حال هم باشید.

بهره اضافه ببرید

حالا که لازم نیست وقت تان را با کسی تقسیم کنید، می توانید آن را با خودتان تقسیم کنید. وقتی عمرتان را به پای کسی نمی ریزید، لازم نیست آن را دور بریزید. با یک برنامه ریزی ساده اما جامع می توانید از هدررفت آن جلوگیری کنید. در این برنامه باید برای همه امور ضروری و غیرضروری وقت داشته باشید، هر کدام به تناسبی. برخی کارها روزانه در فهرست برنامه ها یتان جا می گیرد، برخی هفتگی، برخی ماهانه و برخی سالانه. اولویت بندی آن بیش از هر چیز بستگی به خودتان دارد، فقط این اولویت بندی را به گونه ای انجام دهید که وقتی یک روان شناس آن را دید، به شما دست مریزاد بگوید و به فکر نصیحت کردنتان نیفتد. برخی امور در زندگی خانوادگی بدون نیاز به برنامه ریزی فردی رخ می دهد. مثل وقتی خانواده تصمیم می گیرد سحرخیز باشد. شما چه بخواهید و چه نخواهید صبح ها نمی توانید بخوابید. در این شرایط احتمالا شب زودتر به خواب می روید و زیست سالم تری دارید یا در خانواده سفره صبحانه پهن است و خوردن آن نیاز به تصمیم گیری پیشینی ندارد، اما وقتی تنها زندگی می کنید شب که به خانه برمی گردید، باید هر آنچه را برای صبحانه نیاز دارید تهیه کنید.

ورزش را هم از یاد نبرید. ورزش باید در برنامه روزانه جای بگیرد. روزی نیم ساعت پیاده روی در پارک محل هم سطح تعاملات شما را بالا می برد و هم به سلامتی شما کمک می کند. خودتان بهتر می دانید که شما کمتر از بقیه می توانید مریض شوید، اما بیشتر در معرض آسیب هستید. سفر هم از ضروریات زندگی شماست. سفر بویژه وقتی با جمعی همراهید که از بودن با آنها لذت می برید، فرصت مناسبی است، برای جبران لحظاتی که به تنهایی سپری کردید. تک زیستی در شرایط عادی تنوع را از زندگی می گیرد و سفر فرصت خوبی است برای جبران آن. وقتی در جایی هستید که به آن عادت نکرده اید یا همراه با کسانی هستید که به حضورشان عادت ندارید، می توانید ابعاد و جنبه های جدیدی از زندگی را ببینید و از تجربه های تازه برای ادامه زندگی تان بهره ببرید. مشکل اینجاست که سفر معمولا پرهزینه است. پس باید برای زندگی تان برنامه ریزی اقتصادی داشته باشید تا پولتان کفاف همه اولویت هایتان را بدهد. اگر هم خیلی اهل دودوتا چهارتا نیستید، مانند دوران کودکی قلکی بخرید و هر روز اضافه درآمدتان را برای سفر به قلک بریزید.

مطالعه هم از پیشنهادهایی است که همواره می توان برای تک زیست ها ارائه داد. سکوت و تنهایی فرصتی به شما داده که براحتی نصیب هر کسی نمی شود. پس آن را راحت از دست ندهید و از آن بهره ببرید. وقتی مطالعه می کنید مثل این است که نویسنده شما را مخاطب قرار داده و دارد با شما حرف می زند. پس کمتر احساس تنهایی می کنید. خلاصه از هر امکانی که اطرافتان هست بهره ببرید، آن هم بیشتر از معمول. بهره اضافه ببرید. وقتی لازم نیست بهره زندگی تان را با کسی تقسیم کنید، چرا از بهره اضافه تان چشم بپوشید؟

چشم های جامعه را باید شست

 

زندگی بدون خانواده، تفاوت چشمگیری با زندگی به همراه آنها دارد. فرق نمی کند که چرا تنهازیستی شده سرنوشت شما. باید در شرایط کنونی واقعیت هایی را بپذیرید. اولین مشکلی که تنهازیست ها با آن مواجهند «نگاه جامعه» به این مقوله است. درست است که نسبت به گذشته این نگاه تلطیف شده، اما هنوز هم وجود دارد. به عنوان مثال برای رفتن به بنگاه املاک با مشکلاتی مواجه می شوید، بخصوص در شهرهای کوچک تر. کم نیستند زنانی که به هر دلیلی مجبور شدند به دروغ به بنگاه بگویند، همسرشان شهرستان است و تا یک هفته پس از اسباب کشی به او می پیوندد تا نگاه کسبه محل به او خاص نشود. مردانی هم که می گویند به دنبال خانه برای یک نفر هستند، تعداد خانه هایی که به ایشان پیشنهاد می شود، کمتر و کمتر می شود.

چه می شود کرد تا به یک مجرد به چشم یک بزهکار نگریسته نشود؟ یک ریشه این نوع نگاه برمی گردد به اهمیت نهاد خانواده در جامعه ما. در این نگاه، نظارت خانواده باعث می شود بسیاری از رفتارها از فرد سر نزند. برخی فکر می کنند کسی که خانواده اش هم نتوانسته اند او را تحمل کنند، همسایه ها چگونه حضور او را تاب آورند. هر چه هست باید این نگاه را عوض کرد و نشان داد، هر فرد به تنهایی هم می تواند مسئولیت رفتارش را بپذیرد و بدون نظارت مستقیم هم می توان انتظار داشت که رفتار ناهنجاری از او سر نزند. مسئولیت تغییر نگاه هم بیش از هر چیز بر عهده تنهازیستان است. باید برای نشان دادن زیست سالم با تعریفی که جامعه ارائه می دهد، تلاش کنند تا در چشم نمانند و پس از مدتی راحت تر از گذشته زندگی کنند.

خانه نیست، پاتوق است

 

گاهی ماه می رود و ماه جدید می آید اما کسی زنگ خانه را نمی زند، تنها وسیله ارتباطی با انسان ها می شود شبکه های اجتماعی و تلفنی که هفته ای یک بار به صدا درمی آید و گاهی شرایط برعکس می شود. گرچه معمولا تک زیستی را با تنهایی مترادف می دانند، اما ممکن است در عمل خلاف آن رخ دهد. وقتی دوستان احساس وظیفه شان بالا می رود و تا می توانند شما را تنها نمی گذارند. حتی گاهی شما در خانه نیستند، اما آنها حاضر نیستند خانه را ترک کنند. شده اند مثل وسایل خانه، جایشان در خانه شما ثابت است. شما می روید و می آیید و آنها هستند و حتی گاهی می بینید برای این که تنها نمانند، مهمان هم دعوت کرده اند. هر شب در خانه شما دور هم جمع می شوند و شما در نقش میزبان ایفای نقش می کنید. شب های اول این شب نشینی ها ممکن است لذت بخش باشد، اما بتدریج مهمانان عزیز همچون نفس می شوند که خفه می سازند اگر آیند و بیرون نروند.

شرایط گاهی بدتر هم می شود، وقتی برخی دوستان درخواست می کنند، زمانی که شما نیستید تشریف بیاورند منزل شما چراکه جای دیگری نمی توانند به خلوت بروند! کارشان هم به نظرشان طبیعی است و حتی نظر شما را نمی پرسند و فقط به دنبال کلید به محل کار یا تحصیلتان می آیند. شما هم برای آن شب باید جای دیگری برای خودتان دست و پا کنید. بهتر از پشت در ماندن است.

در این شرایط که محتمل هم به نظر می رسد، زندگی سخت می شود. باید هوشیار بود و در دام چنین دوستانی گرفتار نشد. شما باید بتوانید حریم خصوصی تان را مدیریت کنید. وقتی تنها زندگی می کنید باید در انتخاب دوستانتان محتاط تر از قبل عمل کنید چون همیشه کسانی هستند که حدود و حریم را رعایت نمی کنند. با محدود کردن ارتباطتان با این گونه افراد تنها نخواهید ماند، اگر دوستانی که به شما شبیه تر هستند را پیدا کنید. کمی در اطرافتان دقیق شوید بعید است خیلی از شما دور باشند. اگر درست تشخیص داده باشید آنها هم از معاشرت با شما لذت می برند و می توان رابطه ای سودمند و در چارچوب مشخص را پایه گذاشت.

سه شنبه 5/9/1392 - 16:18
بهداشت روانی

جام جم آنلاین: تنهایم، مثل پرنده‌ای کوچک در آسمانی که تمام نمی‌شود. تنهایم، مثل درختی در کویر که جاده‌ای از کنارش نمی‌گذرد تا صدای عابرانش خواب از سر پرندگان لانه گم‌کرده بپراند و رودخانه‌ای از جوارش نمی‌گذرد که تشنه‌ای سیراب شده در سایه‌اش بیارامد.

تنهایم، مثل مزرعه ای که از میزبانی ملخ ها می آید، مثل گندمزاری که آتش، یک شب زمستانی تا صبح مهمانش بوده است، مثل بارانی که بر دریا می بارد، مثل بادی که در سر شاخه های یائسه و عریان درختان چنار می ریزد.

تنهایم، گاه باور می کنم که تنهایی هدیه ای خداداد است، نه زیاد ظرفی را کثیف می کنم و نه خیلی باعث آلودگی زمین می شوم. نه می توانم جمعیتی را بشورانم و نه می توانم در میان مردمی که خیابان گز می کنند از بام تا شام گم شوم. تنهایم و گاهی این تنهایی را مهمان شریفی می دانم که حالا مدت هاست صاحبخانه ام شده است و اجاره ای سنگین، به بهای عمری که می رود و آمدی ندارد، به او پرداخت می کنم.

تنهایی و زندگی با خود خودم را گاه موهبتی می دانم که نصیب هر کسی نمی شود. نه کسی هست که دستم را بگیرد و به خیابان بکشاند و نه صدایی که خواب چند ساله ام را که در خواب و بیداری می بینم از سرم بپراند. من تنهایم، مثل سنگی در اعماق اقیانوس، مثل ماهی سرخی در تنگ بلورین و نوروزی کودک بازیگوشی که مدت هاست بودنم را فراموش کرده است.

تنهایی تمام عمر مرا پر کرده است، ساعت ها از بیخ گوشم می گذرند. سال ها بی وقفه از من سبقت می گیرند و کسی نیست صبح بخیر مرا با عصر بخیری پاسخ بدهد.

هجوم بی وقفه دیوارها و بیداری ساعتی قدیمی که وقت و بی وقت تیک تیک می کند، سال ها رفیق شفیقم شده اند. گاهی در آینه به خودم مشت می زنم تا ببینم هنوز قدرت دیروز را دارم یا نه. گاه سختم می شود​ موهایم را آب و شانه کنم، با خودم می گویم که چه بشود. فرضا ریشت را تراشیدی به عشق که؟ برای چه؟ و گاه لپ هایم را می کشم و آن گاه «کف گرگی» به پیشانی ام می زنم که برخیز.

باید دوباره مرد شوی امتحان بکن

پوتین پیر گشته خود را جوان بکن

آن گاه خانه را به میزبانی جارو دعوت می کنم. صدای زندگی می پیچد لابه لای مبل ها، می نشیند کنار گل های قالی و صدای ساعت و تلویزیون گم می شود در همهمه حیات.

تنهایم و این تنهایی گاهی مرا به هرج و مرج در زندگی خودم می کشاند، گاه مرا از خودم سیر می کند و گاه آنقدر آزادم می گذارد که می توانم در این چاردیواری نه چندان اختیاری، پایم را از گلیم خودم هم درازتر بکنم.

تنهایم و اگر تنهایی خوب بود مردم سراسر جهان در تمام پهنه جغرافیا تنها زندگی می کردند. اگر تنهایی خوب بود، درناها دسته جمعی پرواز نمی کردند و گر گ ها با هم به شکار نمی رفتند و خدا نماز را به جماعت سفارش نمی کرد.

تنهایم و این مصیبت کمی نیست.

سه شنبه 5/9/1392 - 16:17
آموزش و تحقيقات

جام جم آنلاین: امروزه با وجود اطلاع‌رسانی مداوم مطبوعات، رادیو و تلویزیون و آگاهی نسبی خانواده‌ها نسبت به نقش علم روان​شناسی و مشاوره در زندگی، هنوز هم بسیاری از مردم سوالاتی در این مورد دارند. چنانچه شما هم در این مورد دچار شک و تردید هستید، شاید با دانستن پاسخ پرسش‌های زیر برای رفتن نزد مشاور برای حل مشکلاتتان راغب‌تر شوید.

1ـ آیا مشاوره به ما کمک می کند؟

مشاوره فرصتی است برای صحبت کردن درباره مشکلات شخصی یا خانوادگی با افراد آموزش دیده، تحصیلکرده و حرفه ای. توضیح این مساله که مشاوره چگونه به حل مشکلات شما کمک می کند با چند کلمه و جمله کوتاه دشوار است. بیشتر شما در طول زندگی آدم های نسبتا متوازنی هستید اما گاهی، بخصوص پس از یک حادثه یا مساله بغرنج، با از دست دادن اعتماد به نفس تان، توازن روحی خود را از دست می دهید. هنگامی که نتوانید تعادل روانی از دست رفته تان را بازیابید، زمان آن رسیده که از بیرون مورد حمایت قرار بگیرید. این کمک ها ابتدا از جانب خانواده و دوستان نزدیک صورت می گیرد که گاهی در مواردی خاص کافی نبوده و نیاز شما به حمایت و کمک​​بیرونی آشکار می شود. مشاوران کسانی هستند که می توانید کمک بیشتری را از سوی آنان دریافت کنید.

2ـ چه نوع مشکلاتی را می توانیم با مشاور در میان بگذاریم؟

مشکلات عاطفی و روحی، اختلافات خانوادگی، درگیری های میان والدین و فرزندان، مصیبت های وارده​ بر اثر از دست دادن یکی از نزدیکان، مسائل بین معلم و دانش آموزان و مشکلات تحصیلی، اعتیاد در خانواده، مشکلات شغلی مثل از دست دادن انگیزه برای ادامه شغل​ یا مسائل مالی، دور بودن از خانه، مشکلات زناشویی و... رایج ترین و مهم ترین مسائلی است که مردم به خاطر آنها به مشاور مراجعه می کنند. در مشاوره شما می توانید جنبه های مختلف یک مساله را بشناسید و متوجه شوید که چگونه مشکلاتتان مرحله به مرحله به مساله ای جدی تبدیل و شما را در شرایط کنونی قرار داده است. ممکن است اتفاقی که اخیرا برایتان رخ داده​ یا حتی مساله ای در گذشته ای دور یا نزدیک دلیل نگرانی های روحی یا به هم ریختگی شما باشد. بعضی از مردم گاهی در مورد علت ناراحتی شان چیزی نمی دانند ​ یا حتی نمی فهمند چرا زندگی شادی ندارند.

3ـ آیا مشاور ما می تواند به تنهایی برای هر نوع موضوعی به ما و خانواده ما مشاوره دهد؟

خیر، به هیچ وجه. هریک از مسائل سوال قبل باید به وسیله کارشناسان مشاوره در امر خاص رسیدگی شوند. ابتدا شما باید بدون وقت قبلی به یک مرکز مشاوره مراجعه کنید و مساله خود را با یک مشاور عمومی در میان بگذارید. سپس با تعیین نوع مشکلتان به مشاور مربوط​ ارجاع داده خواهید شد. به عنوان مثال برای مشکلات مالی و تجاری، مشاوراقتصادی و مالی، برای مشکلات تحصیلی و درسی دانش آموزان مشاور تحصیلی و مسائل خانوادگی، مشاور خانواده و... وجود دارند که هر کدام در حوزه کاریشان​ خبره و باتجربه هستند.

4ـ آیا اشکالی وجود دارد که گاه نمی دانیم به مشاور نیاز داریم یا خیر؟

نه، به هیچ عنوان. چنانچه در حل مساله ای شخصی یا خانوادگی مردد و ناتوان شدید به یک مرکز مشاوره مراجعه کنید شاید نیاز به مشاور داشته باشید. مطمئن باشید همه مشکلات با مشورت و همفکری زودتر به سر انجام مطلوب خواهند رسید.

5ـ آیا مشاور رازدار خواهد بود؟

بله حتما، مشاور هرگز چیزی از شما و مشکلات خانوادگی تان به دیگران از جمله والدین، همسر، همکار و... یا حتی صمیمی ترین دوستتان ​یا مشاوران دیگر نخواهد گفت​ مگر این​که خودتان خواسته باشید.

برای این سوال سه استثناء​ وجود دارد: اول این که به درخواست خود شما مشاور می تواند اطلاعاتی از پرونده مشاوره تان را در اختیار دیگران قرار دهد یا این که به عنوان یک واسطه میان شما و فرد مورد نظرتان عمل کند. مثلا فرزندی که خود قادر نیست در مورد مشکلش با پدر ​​یا مادرش صحبت کند​ یا مساله ای که برای یکی از همسران پیش آمده و بدون واسطه نتوانند با هم گفت وگو کنند، یا دانش آموزی که در مورد ناراحتی یا نارضایتی اش نمی تواند با معلم یا مدیر مدرسه اش حرف بزند، در چنین شرایطی حضور یک مشاور با تجربه می تواند کمک بسزایی باشد. دوم این که وقتی شما در خطر باشید، دراین صورت ابتدا باکسب اجازه از خودتان اطلاعاتی را که قبلا محرمانه بوده اند را فاش می کند. ممکن است در صورتی که شرایط بحرانی و اضطراری باشد و امکان کسب اجازه از شما نیز نباشد این اتفاق بیفتد. مورد سوم آن است که یک مشاور گاهی لازم است درباره مشکل شما با دیگر همکاران خود مشورت کند. در این صورت نیز آنها می توانند اطلاعات محرمانه پرونده شما را با یکدیگر در میان بگذارند، البته بدون نام بردن از شخص شما.

6ـ آیا مشاوره درمانی مان در پیشینه زندگی و کاری ما ثبت خواهد شد؟

خیر. نه در سوابق کاری تان نه در سوابق پزشکی شما و نه هیچ جای دیگری ثبت نخواهد شد. پرونده ای که نزد مشاور دارید همیشه محرمانه خواهد ماند مگر به درخواست خودتان. حتی اگر کسی از اعضای خانواده تان به مرکز مشاوره بیاید​ یا زنگ بزند و از مشاورتان در مورد علت مراجعه شما به آنجا سوال کند هرگز جوابی نخواهد شنید. البته یک استثنا هم وجود دارد و آن این است که قبلا تحت تاثیر فشارهای روحی، خود شما اطلاعاتی را به شخص دیگری داده باشید.

7ـ آیا لازم است ما با مشاوری ازجنس خودمان صحبت کنیم؟

مشاور درباره مشکل شما صحبت می کند، بنابراین جنسیت مشاور هرگز تاثیری در حل موضوع نمی کند. ولی به هر حال انتخاب مشاور باز به نظر شما بستگی دارد. هرکس اختیار دارد مشاورش را باتوجه به شرایط خود انتخاب کند، بنابراین درموقع تعیین وقت با مرکز مشاوره این مورد را نیز مد نظر داشته باشید. شاید راحت تر باشید با کسی از جنس خودتان صحبت کنید و از او مشورت بگیرید.

8ـ چقدر باید برای مشاوره هزینه کرد؟

در صورت مراجعه به مراکز مشاوره دولتی یا بعضی​ دانشگاه ها که خدمات مشاوره ای در زمینه خانواده، مشکلات زناشویی، اعتیاد و... ارائه می کنند، معمولا هزینه ای پرداخت نخواهید کرد​​ یا بسیار کم هزینه خواهد بود. اما مشاوره هایی همچون مشاوره تحصیلی در خارج از مدرسه، مشاوره شغلی، مشاوره حقوقی و مشاوره هایی از این دست چون بیشتر خصوصی هستند شما ملزم به پرداخت حق ویزیت خواهید بود.

9ـ اگر در طول مشاوره، در یکی از جلسات نتوانم حضور پیدا کنم ​یا از ادامه آن منصرف شدم چه می شود؟

چنانچه در مراحل پیشرفته مشاوره، یکی از جلسه ها را نمی توانید شرکت کنید از 48 ساعت قبل به مرکز مشاوره​ یا منشی مطب اطلاع دهید تاآنها با توجه به شدت وضعف موضوع وقت دیگری را برایتان تعیین کنند. اگر بدون اطلاع قبلی از حضور در جلسات صرف نظر کنید مشاور فرض را بر این می گذارد که شما از ادامه حضورتان منصرف شده اید. ​صورت منصرف شدن اگر پس از مدتی دوباره احساس کردید به مشاوره نیاز دارید و تصمیم به ادامه آن گرفتید مجدد​ باید به مرکز مربوط​ مراجعه و از ابتدا کار را آغاز کنید.

10ـ اگر هنگام شب یا ساعات غیراداری احساس کردم می خواهم با کسی مشورت کنم و از او کمک بخواهم چه کار باید بکنم؟

بعضی از مراکز مشاوره در ساعاتی از شب مثلا از ساعت 8 شب الی 8 صبح پاسخگوی شما هستند. مشاوران خصوصی هم برای این گونه موارد گاهی خط مستقیمی در اختیار شما می گذارند. گاهی می توانید از مراکز مشاوره تلفنی موجود نیز در هر زمان بهره بگیرید. کافی است که شماره یکی از این مراکز را پیدا کنید.

سه شنبه 5/9/1392 - 16:15
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته