• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 994
تعداد نظرات : 248
زمان آخرین مطلب : 5080روز قبل
آلبوم تصاویر

 

جمعه 4/4/1389 - 12:9
بیماری ها

لنزهای رنگی غیرطبی که برای تغییر رنگ چشمها و افزودن زیبایی به کار می‏رود این لنزها معمولا از جنس لنزهای نرم می‏باشند که کاملا روی قرنیه چشم می‏خوابد. افراد اکثرا این لنزها را از داروخانه‏ها یإے؛ے فروشگاه‏های لوازم آرایشی تهیه می‏کنند. بعضی از این لنزها یک بار مصرف هستند و بعضی برای مدت محدودی (مثلا یک هفته) قابل استفاده است.
در مورد استفاده از این لنزها باید به چند نکته توجه کنید.
بیش از مدت تعیین شده ( )EXP.dateآنها را استفاده نکنید.
هنگام گذاردن لنز کاملا دستها را با آب و صابون بشوئید و بهداشت را رعایت کنید.
احتمال عفونت چشمها و زخم قرنیه در اثر مصرف این لنزها زیاد است. لذا اگر احساس کردید که چشمهایتان می‏سوزد یا اندکی قرمز شده یا مبتلابه عفونت یا بیماری‏هایچشم هستند از مصرف این لنزها اجتناب کنید.
به محض احساس اشک‏ریزش و سوزش چشمها، قرمزی چشمها یا احساس وجود جسم خارجی در چشمها فورا لنزها را خارج کنید و چشمها را استراحت دهید درصورت عدم بهبود به چشم پزشک مراجعه کنید.

پنج شنبه 3/4/1389 - 18:51
بیماری ها

- یک قاشق غذاخوری را زیر اب سرد گرفته و انرابرای ۶۰ ثانیه روی پف کردگی چشم قرار دهید
کرمهای روی پوف کردهگی استفاده کنید که دارای نشاسته و روغن جگر کوسه باشند متخصصین پوست سالهاست بر این عقیده هستند که این مواد ورم پوست یا قسمت چشم را از بین میبرد.
- راه دیگر حلقه حلقه کردن خیار و روی چشمها بصورت کمپرس گذاشتن است
- چای سیاه کیسه ای را در اب سرد خیس نموده و برا ۱۰ دقیقه روی چشمها بگذارید و به ارامی از سمت داخل به بیرون چشمها فشار ارامی بدهید.
- از خوردن هر چیزی که دارای نمک باشد خوداری کنید چرا که باعث نگهداری مایعات اضافی جمع شده در ناحیه چشمها خواهد شد.
- در موقع خواب سر را بالا تر از بدن نگهدارید که باعث اضافه جمع شدن بیشتر مایعات زیر چشم نشود.

پنج شنبه 3/4/1389 - 18:50
بیماری ها

۱- شیشه های عینک خود را حداقل دو بار در روز با استفاده از آب گرم وصابون (یا مایع ظرفشویی)تمیز نمایید تا اثر چربی وگرد وغبار از روی ان برطرف گردد وسپس با استفاده از یک پارچه تمیزونرم انرا خشک نمایید.
۲-گاهگاهی فریم عینک خود را نیز با اب وصابون بشوئید.
۳-موقع گذاشتن عینک روی میز یا طاقچه دقت نمایید که شیشه های ان با سطح تماس پیدا نکند.
۴- همیشه از دودست برای گذاشتن یا برداشتن عینک استفاده نمایید.
۵- هرگز از پارچه های زبر برای تمیز کردن عدسیهای پلاستیکی استفاده نکنید زیرا روی ان خش ایجاد می کند.

پنج شنبه 3/4/1389 - 18:49
بیماری ها

اشعه ماوراءبنفش نور خورشید علاوه بر پوست، می تواند به چشم ها صدمه بزند. نور شدید خورشید می تواند قرنیه و ملتحمه چشم را بسوزاند. قرارگیری طولانی مدت در برابر اشعه ماوراءبنفش در برخی بیماری های چشمی، به خصوص آب مروارید(کاتاراکست) و تحلیل رفتن لکه زرد شبکیه چشم(حساس ترین بخش شبکیه) در سنین بالا نقش دارد.
بهترین راه برای محافظت چشم ها در برابر نور خورشید، استفاده از عینک های آفتابی است که برای محافظت چشم از اشعه ماوراءبنفش طراحی شده اند.
عینک های آفتابی گران قیمت لزوماً کارآمدتر نیستند. باید به دنبال عینکی باشید که ۹۰تا۱۰۰درصد اشعه ماوراءبنفش نوع(UVBوUVA)BوA را جذب کند. عینک های آفتابی برای مؤثرتر بودن، باید کاملاً به صورتتان بچسبد یا فریم آن لبه دار باشد تا نور از فاصله میان عینک و صورت به چشم نرسد.
علاوه بر عینک آفتابی، با رعایت نکات زیر می توانید به محافظت چشم از نور آفتاب کمک کنید:
*از کلاه های با لبه پهن استفاده کنید. این کار از رسیدن نور خورشید از بالای سر به صورت ممانعت می کند.
*هرگز (حتی اگر عینک آفتابی به چشم دارید) مستقیماً به آ فتاب خیره نشوید، زیرا چنین کاری باعث صدمه دائمی به چشم هایتان می شود.
*اگر داروهایی مانند تتراسیکلین یا آلوپورینول مصرف می کنید که حساسیت چشم را به نور افزایش می دهند، حتماً از عینک آفتابی و کلاه استفاده کنید.
*اگر دچار بیماری چشمی مانند تحلیل رفتن لکه زرد شبکیه(دژنراسیون ماکولا) باشید، اشعه ماوراءبنفش می تواند به شما آسیب بیشتری بزند. در این صورت، هرگاه که از خانه بیرون می روید- حتی اگر برای مدت کوتاهی باشد- از چشم هایتان با عینک و کلاه محافظت کنید.


پنج شنبه 3/4/1389 - 18:48
بیماری ها

هرگاه صحبت از بیماری های خطرناک می شود، فوراً به یاد پرفشاری خون، کلسترول بالا، بیماری های عروق کرنر و… می افتیم در صورتی که بیماری های مربوط به چشم خود یکی از مهمترین عواملی است که باعث شلوغی بیمارستان ها و کلینیک های پزشکی می شود. در این مطلب به تعدادی از بیماری های شایع چشمی که بیشترین مورد نابینایی نیز مربوط به آنها است اشاره می شود.
• استرابیسم
یکی از شایع ترین مشکلات چشم به خصوص در کودکان است که اگر در دوران کودکی درمان نشود، به اختلال دید دائمی منجر خواهد شد. استرابیسم یا انحراف چشمی، اختلالاتی است که در آن چشم ها وضعیت ناهمگونی نسبت به یکدیگر پیدا کرده و هر کدام از چشم ها در جهات مختلف نگاه می کنند. در استرابیسم یکی از چشم ها مستقیم نگاه کرده و چشم دیگر به سمت داخل، خارج، بالا یا پایین منحرف می شود. استرابیسم دو نوع دارد: داخلی که ایزوتروپی نام دارد و انحراف خارجی که اگزوتروپی نامیده می شود. در نوع ایزوتروپی انحراف چشم به سمت داخل بوده و بیشتر شیرخواران را مبتلا می کند.
اگزوتروپی نیز در کودکان اتفاق می افتد و زمانی که به دور خیره می شوند، معمولاً با بیماری، خستگی و چرت زدن شدت می یابد. استرابیسم کودکان در صورتی که به موقع درمان نشود، کاهش دید یا آمبلیوپی به همراه خواهد داشت. آمبلیوپی را می توان با بستن چشم تا حد کمی درمان کرد. البته اگر درمان آن به تاخیر افتد، کاهش دید دائمی شده و موفقیت درمان آن تا حد زیادی کاهش می یابد. خشکی شدید چشم، سردرد حین فعالیت چشمی و نداشتن دید مناسب به خصوص از یک چشم از مهمترین علائم استرابیسم است که در کودکان دیده می شود. مهمترین راه پیشگیری از چنین عارضه ای معاینه چشم در طول دوره شیرخواری و سنین قبل از مدرسه است. در غیر این صورت با پیشرفت بیماری تنها جراحی است که می تواند کودک را از خطر کاهش دید نجات دهد.
• گلوکوم (آب سیاه)
این بیماری زمانی اتفاق می افتد که به دلیل خارج نشدن زلالیه، فشار داخل چشم بالا رفته و عصب بینایی آسیب می بیند. یکی از خطرناک ترین انواع بیماری های چشم است زیرا هیچ گونه علامت خاصی ندارد و فرد هنگامی متوجه بیماری خود می شود که رشته های عصب بینایی کاملاً از بین رفته و دید به شدت افت پیدا می کند. آب سیاه دو نوع دارد که به نوع باز و بسته تقسیم می شود. در نوع باز تخلیه زلالیه به کندی صورت می گیرد که سبب تجمع آن و بالا رفتن سریع فشار داخل چشم می شود. گلوکوم زاویه باز در ابتدا، علامت خاصی ندارد ولی با پیشرفت بیماری آرام آرام میدان بینایی محدود می شود تا اینکه در مرحله نهایی فرد دیدش را کاملاً از دست می دهد. گلوکوم زاویه بسته بسیار پرعلامت است. در این نوع که با درد چشم، تهوع، سردرد، قرمزی چشم و تاری دید همراه است، فرد می تواند در طول مدت کوتاه، بیماری خود را درمان کند البته اگر موفق به شناسایی بیماری خود در مراحل اولیه شود. بالا بودن سن، سابقه ابتلا به آب مروارید، نزدیک بینی و استفاده از داروهای کورتونی از دیگر عوامل ابتلا به گلوکوم است که باید مورد توجه افرادی که شرایط فوق را دارند، قرار گیرد.
• آب مروارید (کاتاراکت)
آب مروارید از نظر علمی یعنی ایجاد هر نوع کدورت در عدسی چشم. تغییر در ساختار پروتئینی چشم که در اثر ضربه، مصرف برخی داروها، قرار گرفتن در معرض تابش مستقیم نور خورشید و بالا رفتن سن اتفاق می افتد، مهمترین دلیل کدر شدن عدسی چشم است. سرعت ایجاد آب مروارید، نزد افراد مختلف فرق می کند و حتی ممکن است بین دو چشم متفاوت باشد. آب مروارید هایی که با افزایش سن ایجاد می شوند، طی چند سال به تدریج به وجود می آیند. سایر آب مرواریدها که در اثر مواردی نظیر بیماری قند، مصرف کورتون و واردشدن ضربه بروز می کنند به سرعت طی چندین ماه پدید می آیند که سریعاً نیز باعث کاهش دید می شوند. معاینه دقیق و سالیانه در افراد زیر ۵۰ سال و معاینه هر ۶ ماه یک بار در افراد سالمند از مهم ترین راهکارهای پیشگیری از کاتاراکت به شمار می رود.
• دژنراسیون ماکولا
یک بیماری مزمن و پیشرونده که در افراد مسن دیده می شود و شایع ترین علت کوری در جهان است. در این بیماری، لکه زرد یا ماکولا که قسمت حساس به نور شبکیه بوده و مسئول دید مستقیم و کارهایی نظیر خواندن، نوشتن و رانندگی است، تخریب می شود. این بیماری درمان قطعی ندارد ولی با ایجاد تغییرات در رژیم غذایی و مصرف برخی از داروها می توان از بروز آن جلوگیری کرده یا به تعویق انداخت. پژوهش ها نشان می دهد، مصرف مواد غذایی نظیر توئین، زیگزانتین و ویتامین های A، C و E خطر ابتلا به دژنراسیون ماکولا را تا حد زیادی کاهش می دهد. یک سری از تحقیقات نیز خبر از مفید بودن ماهی در حفاظت از چشم در مقابل دژنراسیون ماکولا می دهد. برای پیشگیری از بروز این عارضه که بیشتر در افراد مسن بالای ۶۵ سال دیده می شود، انتخاب یک رژیم غذایی سالم که در آن حداقل ۵ واحد میوه و سبزی خورده می شود، ضروری است. ویتامین های آنتی اکسیدانی نظیر ویتامین A، C و E که به مقادیر فراوان در اسفناج، ذرت، هویج، زرده تخم مرغ، شیر، جگر، سویا، جوانه گندم و انواع کلم یافت می شود، کنترل وزن برای جلوگیری از چاقی و بیماری هایی نظیر دیابت، فشار خون بالا، استفاده از عینک آفتابی و کلاه مناسب برای جلوگیری از تابش مستقیم اشعه ماوراءبنفش خورشید به چشم و معاینه مرتب و پیگیر از مهم ترین راهکارهایی است که برای دوری از ابتلا به دژنراسیون ماکولا در افراد پیر توصیه می شود.


پنج شنبه 3/4/1389 - 18:48
بیماری ها

عینک های آفتابی که فاقد هر گونه مشخصات باشد، برای چشم ها ضرر داشته و باعث پدیده ای به نام عدم آسایش از نور می شوند.
دکتر ابراهیم جعفرزاده پور، مدیر گروه اپتومتری دانشگاه علوم پزشکی ایران، گفت: در صورت به وجود آمدن پدیده مزبور، افراد دچار عوارض دیگری همچون خستگی، سرخی چشم، تاری دید، درد چشم و سردرد می شوند. وی گفت: مشخصات فنی عینک های آفتابی از مهمترین شاخص های انتخاب عینک آفتابی استاندارد است.
همچنین اپتومتریست ها با توجه به شغل افراد، زمان های استفاده از عینک و براساس پارامترهای شاخص OD (چگالی نوری ) نوع خاص عینک های آفتابی را توصیه می کنند.
دکتر جعفرزاده پور اظهار کرد: اولین راه برای تشخیص این است که زیر شیشه عینک فتوکرومیک یک مقوای تیره گذاشته و عینک آفتابی را روی شیشه بگذاریم به نحوی که سطح آن را کاملا بپوشاند و در حدود ۳۰ ثانیه در مقابل نور آفتاب قرار دهیم؛ همچنین در کنار آن یک شیشه مشابه قرار داده و بعد از مدت ذکر شده میزان تیرگی دو شیشه را مقایسه کنیم که اگر تفاوتی بین آنها مشاهده نشود؛ نتیجه می گیریم که عینک آفتابی جاذب پرتوهای ماوراء بنفش نیست و نباید از آنها استفاده کرد.
وی افزود: آزمایش دیگر اینست که در عینک های آفتابی نباید جا به جایی تصویر مشاهده شود و وجود چنین علایمی نشان دهنده عدم مرغوبیت عدسی عینک آفتابی است؛ همچنین عینک های آفتابی باید فاقد هرگونه اعوجاج (کج و معوج بودن) باشند.
بنابراین از داخل عدسی و فاصله ۴۰ سانتیمتری به اشیاء نگاه می کنیم و آن را به حالت دورانی تکان می دهیم؛ در صورتی که هرگونه چرخش، جابجایی و یا تغییر شکل در اشیاء مشاهده شود نشان دهنده نامناسب بودن عدسی عینک آفتابی است.

پنج شنبه 3/4/1389 - 18:47
بیماری ها

اشک چشم به طور دائم سطح چشم را شست و شو می دهد و در باز و بسته شدن پلک ها، که چشم را مقابل صدمات و خطرات احتمالی که به آن نزدیک می شوند، حفظ می کند، کمک می نماید.
به همین دلیل، خود چشم نیازی به پاکیزه کردن ندارد و شست و شوی صورت برای تمیز کردن چشم ها کافی است.
اما در مواردی که چشم دچار درد و ورم ملتحمه باشد، حتما باید شست و شو گردد. چشم را باید از زاویه داخلی یعنی از طرف بینی به طرف خارج پاکیزه نمود تا ترشح، سبب بیماری چشم سالم نگردد.
یکی از عوامل حفاظتی پلک ها، پاکیزگی آنها می باشد، تا همواره طراوت خود را حفظ نمایند. برای این منظور می توان پس از نظافت پوست صورت، با استفاده از مواد پاک کننده پوست پلک، با یک تکه پنبه هیدورفیل، اقدام به تمیز کردن آن نمود.
برای جلوگیری از خارش و سوزش پلک ها نیز باید از ریمل یا سایه ای استفاده شود که ایجاد حساسیت نکند. یک نکته بسیار اساسی این است که چشم را باید از اشعه ماوراءبنفش که باعث التهاب حاد چشم و گاهی کند شدن شبکه چشم می گردد، بوسیله عینک های دودی محافظت نمود. در انتخاب این نوع عینک‌ها باید دقت شود تا شیشه ای که در آن به کار رفته است استاندارد باشد.


پنج شنبه 3/4/1389 - 18:46
بیماری ها

بسیاری از افراد از هاله پف آلود اطراف چشمشان شکایت دارند اگر شما هم یکی از افراد این گروه هستید، بهتر است از خیار استفاده کنید. چشمتان را ببندید و چند برش خیار را به مدت چند دقیقه روی پلک بسته قرار دهید.
آلمانی ها برای رفع این مشکل از چای بابونه استفاده می کنند. چای کیسه ای را به مدت چند دقیقه در آب جوش قرار می دهند و پس از خنک شدن، هر چای کیسه ای را روی یک چشم می گذارند پس از چند دقیقه استراحت، آن را برمی دارند با این عمل پف اطراف چشم کاملا از بین می رود.

پنج شنبه 3/4/1389 - 18:45
بیماری ها

سطح چشم مهمترین قسمت بدن در تماس با جهان خارج می باشد زیرا عملکرد و ساختار طبیعی چشم باعث تنظیم کل بدن در محافظت از محیط خارج می گردد. پلک و مژه ها جلوی ذرات خارجی کوچک را گرفته و مانع ورود آنها به چشم می شوند. مژه ها مانند یک صافی و یا یک توری عمل کرده تا حدی جلوی ذرات خارجی را می گیرند و باعث پلک زدن رفلکسی می شوند. خود پلک زدن باعث تقویت پمپ اشکی می گردد تا اشک با شستشوی اجسام خارجی آنها را از چشم خارج کند.
انسان بیشترین نسبت عرض شکاف پلکی نسبت به کل بدن را در میان مهره داران دارد. پوست پلک نازکترین پوست بدن می باشد و مژه ها تنها موهای پلک هستند که در پلک بالا ۲ برابر پلک پایین می باشند. مژه ها هر ۵-۳ ماه یک بار جایگزین می شوند. اگر یک مژه را بکشید ۲ ماه طول می کشد تا در بیاید و اگر با قیچی کوتاه کنید بعد از ۲ هفته بلند می شود.
لبه پلک در قسمت جلو شامل مژه ها و در قسمت عقب شامل غدد روغنی خاصی می باشد که ترشحات این غدد در ساختار اشک بسیار مهم است. عدم عملکرد درست این غدد و غدد دیگر عرق و چربی کنار مژه ها باعث علائمی مثل خشکی چشم،خارش و سوزش و احساس جسم خارجی می گردد. آنچه تحت عنوان بهداشت پلک مطرح می شود در واقع کمک به عملکرد صحیح این غدد پلکی می باشد.
برای بهداشت پلک می توان کارهای زیر را انجام داد:
یک دستمال صورت را در آب گرم فرو برده آب اضافی آنرا بگیرید، برای ۵ تا ۱۰ دقیقه روی پلکها قرار دهید و به آهستگی فشار دهید تا پوست پلک نرم شده و پوسته پوسته های چسبیده به پلک آزاد شود.
پلکها را ماساژ دهید و به آرامی با حرکت چرخشی انگشت کوچک دستتان را روی پلکها حرکت دهید تا ترشحات اضافی از غدد پلکیتان خارج شود .
پلکهایتان را با گوش پاک کن، پاک کنید. بهتر است گوش پاک کن را با شامپو بچه رقیق شده (حدود ۳ تا ۴ قطره شامپو بچه در نصف فنجان آب گرم) خیس کرده، آب اضافی آنرا گرفته و بعد پلکهایتان را بشوئید.
پس از آن با پارچه اثرات شامپو را پاک کنید. اگر علامتدار هستید (مثلاً روی لبه پلکتان شوره و پوسته دارد یا مرتباً احساس سوزش و خارش چشم دارید باید این کار را روزی ۴ بار به مدت ۵ دقیقه انجام دهید تا علامت ها از بین برود. سپس روزی یک بار به مدت طولانی هر روز این کار را تکرار کنید.
در موارد خاص (مثلاً وقتی لبه پلک ها عفونت و التهاب شدید دارد) لازم است پماد آنتی بیوتیک مصرف شود ولی بطور معمول لازم نیست. در زمان استفاده از این روش شستشوی پلک بهتر است از مواد آرایشی چشمی استفاده نشود.

پنج شنبه 3/4/1389 - 18:44
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته