• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1568
تعداد نظرات : 388
زمان آخرین مطلب : 3817روز قبل
بیماری ها

ایرنا - سرماخوردگی بیماری شایع فصول سرد با منشا ویروسی، پاییز امسال در کشور ما شیوع و شدت بیشتری یافته است، به گونه ای که برخی از پزشکان نیز بر شدت و مقاوم تر بودن ویروس آن اذعان دارند.

 

سرماخوردگی برخلاف ظاهر نام خود چندان ارتباطی با دمای پایین و سرمای هوا ندارد، بلکه به گفته پزشکان عدم رعایت بهداشت، ضعف عمومی و تغذیه نامناسب می تواند سبب بروز سرماخوردگی و شیوع آن در برخی فصول سال شود.

عامل بروز سرماخوردگی ویروس ها هستند. در فصول سرد سال به دلیل اینکه افراد بیشتر در مکان های سرپوشیده و بسته به سر می برند، احتمال ابتلای آنها به ویروس سرماخوردگی بیشتر می شود. 

همچنین رعایت نکردن اصول بهداشتی به ویژه در محیط های پرجمعیت مانند مهدهای کودک، مدارس و اماکن عمومی و پیروی نکردن از یک رژیم غذایی سالم دارای آنتی اکسیدان ها می تواند، به بروز سرماخوردگی در افراد منجر شود. 

ازسوی دیگر، در کنار رخوت و افسردگی های شایع در فصول سرد سال، ضعف عمومی و خستگی که از آن به عنوان یکی از عوامل بروز سرماخوردگی نام برده می شود، ممکن است به دلیل قرار گرفتن در معرض سرمای شدید و بروز تغییراتی در بدن رخ داده و فرد را مستعد ابتلا به این بیماری کند. 

وجود ناهنجاری هایی مانند انحراف بینی و بزرگ بودن لوزه ها در قسمت های فوقانی دستگاه تنفس نیز می تواند به بروز سرماخوردگی در تمام فصول سال منجر شود. 

تاکنون بیش از هزار نوع ویروس سرماخوردگی شناسایی شده است؛ دکتر ˈایرج خسرونیاˈ فوق تخصص بیماری های داخلی دراین زمینه به خبرنگار ایرنا توضیح داد: این ویروس ها هر ساله می توانند چندین بار تغییر شکل داده و افراد را به نوع دیگری از سرماخوردگی مبتلا سازند اما به طور کلی شکل ظاهری آنها یکسان است. 

وی در مورد شیوع گسترده سرماخوردگی در روزهای اخیر در کشور گفت: نوع ویروسی که امسال افراد را به سرماخوردگی مبتلا کرده است، مقاوم تر است؛ ویروس هایی که شکل خود را تغییر می دهند، در مقابل درمان ها مقاوم تر از پیش می شوند و ممکن است این ویروس نیز از نوع تغییر یافته ویروس های قبلی باشد. 

خسرونیا درمورد علائم این بیماری گفت: سرماخوردگی شایع در پاییز امسال شدت بیشتری دارد و با تب و لرز همراه بوده است و سبب شده کودکان و میانسالان بیش از سال های قبل، از ابتلا به این بیماری رنج ببرند به گونه ای که در مواردی حتی به بستری شدن آنها منجر شده است. 

به گفته وی، سرماخوردگی ازجمله بیماری هایی است که می تواند پس از ورود ویروس آن به بدن بین 2 تا 4 روز به صورت نهفته باقی بماند و پس از طی این زمان علایم آن ظاهر شود؛ فرد در این مدت به عنوان ناقل بیماری شناخته می شود. 

شروع بیماری ناگهانی و با احساس خارش یا سوزش در حلق، بینی یا گوش ها همراه است و به دنبال آن علایم به طور واضح تر ظاهر می شود.

عطسه، آبریزش بینی، اشک ریزش، احساس خستگی و کوفتگی، تب، سردرد، اختلال حس بویایی و چشایی و درد در ناحیه کمر، دست و پاها ازجمله علایم اصلی بروز سرماخوردگی به شمار می رود. 

رییس انجمن بیماری های داخلی گفت: نوع سرماخوردگی شایع شده در پاییز امسال، با سرفه، تب، اسهال، استفراغ، بدن درد، استخوان درد، بی حالی، ضعف عمومی و بی اشتهایی همراه بوده است و از چند روز تا چند هفته ادامه دارد. 

خسرونیا علت شیوع این بیماری را ویروسی دانست که در ایران وجود داشته و ممکن است تغییر شکل داده و مقاوم تر شده باشد. 

از سرماخوردگی به عنوان شایع ترین بیماری عفونی در انسان نام برده می شود که بیشتر کودکان زیر 5 سال را مبتلا می کند و با افزایش سن به تدریج از 20 سالگی به بعد میزان ابتلا به آن در افراد کاهش می یابد. 

ابتلا به بیماری سرماخوردگی در مواردی حتی ممکن است منجر به مرگ افراد به ویژه کودکان شیرخوار، بیماران قلبی عروقی، بیماران خاص، بیماران مبتلا به ضعف سیستم ایمنی بدن مانند مبتلایان به ایدز و سرطان شود.

دکتر ˈنجم الدین کلانتریˈ فوق تخصص آسم و آلرژی نیز در مورد این بیماری به خبرنگار ایرنا گفت: افرادی که مبتلا به ضعف سیستم ایمنی بدن هستند، پس از ابتلا به سرماخوردگی در بیمارستان بستری شده و ممکن است در صورت شدت بیماری جان خود را از دست بدهند. 

وی ادامه داد: مرگ این دسته از افراد بیشتر به بیماری هایی مانند ذات الریه، عفونت ریه، نارسایی قلبی، سرطان و یا ایدز نسبت داده می شود به همین دلیل هیچگاه آمار دقیقی از افراد بستری شده و یا دچار مرگ شده بر اثر سرماخوردگی به دست نمی آید. 

کلانتری در مورد افرادی که واکسن آنفلوآنزا زده اند، اما به سرماخوردگی مبتلا می شوند، گفت: واکسن های آنفلوآنزا فرد را در مقابل برخی ویروس ها مقاوم می کند با این حال حتی اگر فرد واکسن مربوط به همان ویروس شایع دریافت کرده باشد، باز ممکن است مبتلا شود چراکه ویروس ها هرساله با تغییر شکل دادن مقاوم تر می شوند. 

به گفته پزشکان، از آنجایی که سرماخوردگی یک بیماری ویروسی است درمان آن نیازی به آنتی بیوتیک ندارد؛ درمان سرماخوردگی درواقع درمان و یا تحفیف علایم آن است تا به تدریج دوره بیماری طی شود. 

فوق تخصص آسم و آلرژی در مورد روش های درمان این بیماری توضیح داد: استراحت کافی، نوشیدن مایعات گرم و آب میوه های طبیعی مانند آب لیموشیرین و پرتقال، قرار گرفتن در دمای متعادل و استفاده از بخور آب گرم به همراه عصاره اوکالیپتوس می تواند به روند بهبودی بیماران کمک کند. 

به طور کلی همچون سایر بیماری ها، بهترین راه مقابله با سرماخوردگی پیشگیری از بروز آن است و یکی از بهترین راه های پیشگیری از آن رعایت صحیح اصول بهداشتی به ویژه بهداشت دست ها و عدم استفاده مشترک از لوازم بهداشتی آرایشی عنوان شده است. 

علاوه براین پیروی از یک رژیم غذایی مناسب حاوی آنتی اکسیدان ها مانند میوه ها و سبزی های تازه و مصرف تمام موادغذایی موجود در هرم غذایی مانند کربوهیدارت ها، غلات، انواع پروتئین های حیوانی و گیاهی، نان و حبوبات نیز می تواند سیستم ایمنی بدن افراد را در برابر ویروس ها مقاوم و از بروز بیماری در آنها پیشگیری کند.

پنج شنبه 7/9/1392 - 17:57
عقاید و احکام

ناصبى به کسى می‌گویند که با اهل بیت(ع) دشمنى داشته باشد یا به آنها دشنام و ناسزا بگوید. به همین دلیل، شیعیان به هیچ‌وجه اهل سنت را ناصبى نمى‌دانند.

 

خبرگزاری فارس: «ناصبى» کیست/ آیا شیعیان، اهل سنت را ناصبى مى‌دانند

سلفی‌گری تکفیری به گرایش گروهی از سلفیون گفته می‌شود که مخالفان خود را کافر می‌شمارند و مطرح‌ترین آنان «وهابیت تکفیری» با محوریت عربستان سعودی است.

وهابیت تکفیری یکی از مشکلات دنیای کنونی مسلمانان (شیعه و سنی) است. آنها با اتهام‌های ناشایستی که به شیعیان می‌زنند باعث گمراهی مسلمانان و عده زیادی از مردم دنیا می‌شوند. گروه آیین و اندیشه خبرگزاری فارس بر آن است تا در سلسله مطالبی، به عمده‌ترین شبهاتی که وهابیت درباره شیعیان مطرح می‌کند پاسخ گوید.

برخی از وهابی‌ها اصرار می کنند که شیعیان، همه اهل سنت را ناصبی می‌دانند.

 

سوال: مراد از ناصبى چیست؟ آیا شیعیان اهل سنت را ناصبى مى‌دانند؟ 

جواب کوتاه:

ناصبى به کسى می‌گویند که با اهل بیت (ع) دشمنى داشته باشد و یا به آنها دشنام و ناسزا بگوید و شیعیان به هیچ‌وجه اهل سنت را ناصبى نمى‌دانند چون آنها هم اهل بیت (ع) را دوست دارند و دشمنان آل محمد (ص) را کافر مى‌دانند.

جواب مفصل:

مساله دوستى اهل‌بیت (ذوى القربى) و پرهیز از دشمنى آنها، مورد اتفاق فریقین است، چون هم قرآن بر این مساله تأکید دارد، و هم روایات خود عامه.

اما قرآن:

«قل لا اسئلکم علیه اجراً اید المودة فى القربى (1)» بگو: من هیچ پاداشى از شما بر رسالتم درخواست نمى‌کنم جز دوست داشتن نزدیکانم (/ اهل بیتم) و هر کس کار نیکى انجام دهد بر نیکى‌اش مى‌افزایم. و بعضى آیات دیگر (2).

اما روایات:

در دو قسمت بعضى از روایاتى را که از طریق عامه نقل شده است بیان مى‌کنیم.

الف: روایات محبت به اهل بیت (ع)

1- زمخشرى از پیامبر (ص) نقل مى کند که فرمود: «الا و من مات على حب آل محمد مات شهیداً ...  (3)» بیدار باشید هر کس بر محبت آل محمد (ص) بمیرد شهید از دنیا رفته ... بخشیده شده، توبه کننده مؤمن، از دنیا رفته، و ملک الموت بشارت بهشت مى دهد، و همچون عروسان وارد بهشت مى‌شود، و در قبر دو تا در براى او او به سمت بهشت باز مى‌شود و قبرش مزار ملائکه رحمت مى‌شود (4).

2- پیامبر (ص) فرمود: «معرفة آل محمد (ص) برائة من النار، و حب آل محمد (ص) جواز على الصراط و الولایة لآل محمد (ص) امانٌ عن العذاب (5)» شناخت آل محمد رهایى از آتش جهنم، دوستى آنها گذرنامه رد شدن از پل صراط، و ولایت آل محمد (ص) امان نامه اى است از عذاب.

ب: روایات بغض و دشمنى با اهل بیت‏ (ع)

1- پیامبر (ص) فرمود: «الا و من مات على بغض آل محمد مات کافراً... » هر کسى بر بغض آل محمد (ص) بمیرد کافر از دنیا رفته است، و بوى بهشت به مشامش نمى رسد (6).

2- پیامبر (ص) فرمود: «علىٌ خیر البشر من ابى فقد کفر» على بهترین بشر است هر کس ابا نماید و قبول نکند کافر است (7).

بعد از بیان این مقدمه، جواب قسمت اول شبهه این است که ناصبى یعنی:

1- معناى لغوى که عبارت است از تعب و رنج، بزحمت انداختن، کوشش نمودن (اذا فرغت فانصب همٌّ ناصِبٌ) یعنى غم بارنج، عیش ناصب و زندگى با مشقت است (8).

2- معناى اصطلاحى، به کسانى ناصبى گفته مى‌شود که دشمنى با اهل بیت (ع) دارند، و یا به آنان دشنام دهد، و یا به یکى از ائمه (ع) دوازده‌گانه شیعه دشمنى، و یا دشنام دهد (9)، این اصطلاح دوم برگرفته از روایات خود اهلبیت (ع) (10) است که به چند روایت به عنوان نمونه اشاره مى‌کنیم:

1- ابى بصیر از امام صادق (ع) نقل مى‌کند که حضرت فرمود: «مُدمِنُ الخمر کعابد و تن، و الناصب لآل محمد شرٌّ منه» شراب خوار مانند بت پرست است و دشمنى با آل محمد (ص) بدتر از شراب خوار است (11).

2- از امام باقر (ع) سؤال شد که آیا زن مؤمنه شیعه مى‌تواند با ناصبى ازدواج کند فرمود: «لا لانّ الناصب کافرٌ (12)» فرمود: نه، چون ناصبى کافر است.

3- در روایت دیگر مى‌خوانیم «ان الله تعالى لم یخلق خلقاً انجس من الکلب و ان الناصب اهل البیت لا نجس منه (13)» براستى که خداوند نجس‌تر از سگ نیافرید، دشمن اهلبیت از سگ بدتر است. از این سه روایت به خوبى استفاده مى‌شود که مراد از ناصبى دشمن اهلبیت (ع) است، ضمناً استفاده مى‌شود که آنها نجسند و کافر، و زن مسلمان نمى‌تواند با آنها ازدواج کند.

اما قسمت دوم شبهه که شیعیان آیا اهل سنت را ناصبى مى‌دانند؟

باید گفت: خیر شیعیان اهل سنت را ناصبى نمى‌دانند چرا که اولا اکثریت اهل سنت (غیر از ناصبى‌ها) محبت اهلبیت را لازم مى‌دانند (طبق نص قرآن و روایات خود آنها که قبلا اشاره شد، و شافعى یکى از سران چهار مذهب عامه افتخارش این است «ان کان رفضاً حب آل محمد فلیشهد الثقلان انى رافض (14)» اگر دوستى اهل‌بیت نشانه رافضى بودن است، جن و انس شهادت دهند که من رافضى «و محب اهلبیت) هستم و ثانیاً خود اهل سنت دشمن و مبغض اهلبیت را کافر مى‌دانند که قبلا نقل شد، آنگاه چگونه مى‌توان گفت آنها ناصبى هستند و ثالثاً ناصبى ها چنانکه گفته شد، نجس، ذبیحه آنها حرام، و ازدواج با آنها جائز نیست، اما اهل سنت را هیچ عالم شیعى چنین فتواى درباره آنها نداده است، بلکه در رساله‌ها تصریح به حلیت ذبیحه آنها، جواز ازدواج به آنها، و ... شده است و حتى همه علماى شیعه نماز بر جنازه مسلمان را واجب، و دفن و کفن میت مسلمان را لازم مى‌دانند (15).

نتیجه

ناصبى یک معناى لغوى دارد که به معناى رنج و خستگى و کوشش و ... است و یک معناى اصطلاحى دارد که برگرفته از روایات اهلبیت (ع) بوده و آن اینکه کسى با اهل‌بیت دشمنى داشته باشد یا به آنها دشنام و ناسزا بگوید.

به هیچ وجه عامه از نظر شیعیان ناصبى نیستند، چون آنها اولا اهلبیت را دوست دارند و ثانیاً دشمنان آل محمد (ع) را کافر مى دانند، و ثالثاً تمام علماى ما فتوا بر جواز ازدواج با آنها، و وجوب دفن و نماز بر میت آنها داده‌اند.

از همه برادران اهل سنت در سراسر دنیا، می‌خواهیم تبلیغات نادرست وهابیت علیه شیعه را باور نکنند و مسائل مطرح شده را از علمای معروف و برجسته شیعه از طریق اینترنت، ارسال نامه، ایمیل و ... بپرسند. 

منابع

(1)- شورى/ 23.

(2)- سباء/ 47 و فرقان/ 57.

(3)- محمد بن عمر زمخشرى، الکشاف (دار الکتاب العربى، 1407 ه- 1987 م) ج 4، ص 220.

(4)- همان مدرک، دنبال حدیث، نقل به صورت تلخیص.

(5)- حافظ سلیمانى قندوزى، ینابیع المودة (مکتبة بصیرتى قم) ص 22.

(6)- کشاف (پیشین) ج 4، ص 221.

(7)- علاء الدین على المتقى، الهندى، کنزل العمال فى سنن الاقوال و الافعال (مؤسسة الرسالة، بیروت، 1405 ه- 1915 م) ج 11، ص 610.

(8)- محمد راغب اصفهانى، المفردات فى غریب القرآن (دفتر نشر الکتاب چاپ دوم، 1404) ص 494. کلمه نصب و خلیل بن احمد، ترتیب کتاب العین (مؤسسة نشر اسلامى جامعه مدرسین، چاپ اول، 1414) ص 807 کلمه نصب.

(9)- رساله توضیح المسائل مراجع عظام، بحث کفر و اقسام آن، و عروة الوثقى، سید یزدى، ج 1، بحث کفر (از بحث نجاسات) در بعضى رساله ها مساله 117- بعضى 113- بعضى 111.

(10)- بعضى از لغویین نواصب را معنى نموده،" گروهى که با امیر المؤمنین دشمنى دارد"، ظاهراً بر گرفته از روایات باشد، احمد سیاح- فرهنگ جامع عربى فارسى (کتابفروشى اسلام، چاپ هشتم، ج 4، ص 270، ماده نصب.

(11)- محمد بن الحسن الحر العاملى، وسائل الشیعه (دار احیاء التراث، لبنان) ج 18، ص 559، ح 12.

(12)- همان، باب 10، من ابواب ما یحرم من النکاح، حدیث 15.

(13)- همان، ج 1، ص 159، ح 5.

(14)- سلطان الواعظین، شبهاى پیشاور (دار الکتب الاسلامیة، سى و هفتم، 1376) ص 64.

(15)- رساله علمیه تمام مراجع، بحث نماز بر میت.

خبرگزاری فارس

 

پنج شنبه 7/9/1392 - 17:53
آموزش و تحقيقات

گروهی از محققان دانشگاه نیویورک موفق به ساخت روبات کوچکی شده اند که با انجام حرکاتی شبیه عروس دریایی، در هوا پرواز می کند و درعملیات امداد و نجات به کمک گروههای امدادگر می آید.

 

به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری مکسی ساینس، دانشمندان و مهندسان در طول تاریخ همیشه مجذوب حرکات حشرات و پرندگان به هنگام پرواز بوده اند.

گروهی از محققان دانشگاه نیویورک یک روبات هوایی ساخته اند که می تواند با تقلید حرکات عروس دریایی در هوا پرواز کند.

این روبات که برای نخستین بار در کنفرانس (Fluid Dynamics) در پیترزبورگ آمریکا ارائه شده است، تنها 8 سانتی متر قطر و 2 گرم وزن دارد. این روبات می تواند به هوا برخاسته، معلق شود و یا در یک مسیر خاص پرواز کند.

برای رسیدن به چنین عملکرد، این روبات مانند گلبرگ های یک گل، 4 بال به هم پیوسته دارد که با حرکت هماهنگ به سمت بالا یا پایین اجازه می دهد که روبات در هوا به پرواز در آید.

به گفته سازندگان، سبکی و کارایی بالا از مزایای این روبات است. این روبات قطعات و لوازم جانبی اضافه نیز ندارد.

به گفته محققان، این روبات می تواند به عنوان یک وسیله جستجوگر در عملیات امداد و نجات و یا در مطالعات هواشناسی مورد استفاده قرار گیرد.

پنج شنبه 7/9/1392 - 17:51
بیماری ها

عضو هیات مدیره انجمن مغز و اعصاب گفت: با توجه به اینکه همه عوامل محیطی که در بروز بیماری ام اس شناخته شده نیست، پیشگیری از این بیماری و حتی درمان مقطعی ممکن نیست.

53-33.jpg

دکتر مسعود نبوی در گفت‌وگو با خبرنگار سرویس «سلامت» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، گفت: علل مختلفی از جمله زمینه ژنتیک و وراثت در کنار عوامل محیطی شناخته شده و شناخته نشده دیگری می‌تواند زمینه بروز و پیدایش بیماری ام اس را فراهم کند. البته افرادی که ژن‌های مستعد‌ کننده این بیماری را دارا هستند، با فراهم شدن شرایط دیگری نظیر ابتلا به بیماری ویروسی و یا کمبود ویتامین D ، مصرف سیگار و یا عوامل ناشناخته دیگر ژن‌های مستعد کننده را بیدار کرده و باعث بیماری ام اس می‌شوند.

 

وی ادامه داد: عوامل محیطی شناخته نشده در ابتلا به بیماری تاثیر فراوانی می‌گذارد چرا که ممکن است در دو فرد از یک خانواده که هر دو ژن‌های مستعد کننده دارند یک نفر با وجود شرایط محیطی دیگر به بیماری ام اس مبتلا شود ولی این خطر فرد دیگر را تهدید نکند.

 

این متخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه ام اس یک بیماری نیست، بلکه یک طیف از بیماری است، اظهار کرد: این بیماری شامل علائم و تظاهرات مختلف است که همه در طبقه‌بندی‌ بیماری‌ ام اس جای می‌گیرند و درمان آن‌ها اغلب درمان علائم آن است.

 

وی در رابطه با پیشگیری از این بیماری عنوان کرد: در بسیاری از بیماری‌ها که ژن و عوامل محیطی ناشناخته در بروز آن نقش دارد نمی‌توان برای پیشگیری اقدام مثبتی انجام داد. با توجه به اینکه سیستم ایمنی در بروز بیماری نقش زیادی دارد، اگر کسی در خانواده به این بیماری مبتلا شده است، لازم است تا افراد دیگر سیستم ایمنی را برای پیشگیری از این بیماری خاموش نگه دارند.

 

نبوی افزود: برخی از عوامل محیطی مانند تغذیه مناسب و دوری از مواد غذایی مضر و همچنین کاهش استرس و دریافت کافی ویتامین D از طریق نور خورشید ممکن است بتواند از بروز این بیماری جلوگیری کند.

 

این متخصص مغز و اعصاب با اشاره به اینکه پیشگیری اولیه چندان موثر نیست، افزود: همه عوامل بیماری شناخته شده نیست بنابراین نمی‌توان به طور کامل از بروز بیماری جلوگیری کرد ولی در صورت بروز بیماری با رعایت نکاتی، می‌توان پیشگیری ثانویه را انجام داد.

 

وی در ادامه گفت: در بیماری ام اس برای پیشگیری ثانویه راه‌هایی مطرح می‌شود که به واسطه آن از پیشرفت بیماری و عوارض آن جلوگیری می‌شود. این نوع پیشگیری شامل روش‌های درمانی استاندارد و مجوز‌دار دارویی، توانبخشی است. همچنین بیماران باید نسبت به کاهش استرس و سایر عواملی که بیماری را تشدید می‌کنند، اقدامات مثبتی انجام دهند.

 

نبوی با اشاره به اینکه علت قطعی این بیماری هنوز ناشناخته است، عنوان کرد: عوامل مختلفی در بروز بیماری موثر است که بسیاری از آنها هنوز شناخته نشده و طبیعتا راه‌های درمان قطعی آنها نیز شناخته شده نیست.

چهارشنبه 6/9/1392 - 15:32
شهدا و دفاع مقدس

طرف مقابلمان افراد سازمان منافقین بودند. آنها پس از گذشتن از اسلام‌آباد خواب فتح باختران، همدان، قزوین و تهران را دیده بودند. به همین خاطر تا تنگه چهارزبر یعنی تا 36 کیلومتری باختران آمده بودند.

خبرگزاری فارس: ماجرای منافقینی که خواب فتح تهران را دیدند

گروه حماسه و مقاومت خبرگزاری فارس عقربه‌ها ساعت یازده شب را نشان می‌داد که تلفن صحرایی به صدا درآمد. تازه دراز کشیده بودم. فشردگی کار سخت خسته‌ام کرده بود. اما نمی‌دانم چرا دوست داشتم باز هم به چادرهای بچه‌ها سری بزنم و با آنها بیشتر دمخور باشم. راستش چند روزی بود خدمتگزاری ستاد تیپ رو متقبل شده بودم. از جایم بلند شدم، گوشی رو به دست گرفتم:

ـ یا حسین بفرمایید؟

* برادر حسینی هستم.

ـ خودمم بفرمایید

*برادر بابایی گفتند هرچه سریع‌تر بیایید ستاد خیلی فوریه.

ـ بله، بله می‌آیم خداحافظ.

از ستاد تیپ ما تا ستاد لشکر قریب 6، 7 کیلومتری بود. از ستاد لشکر هم که تقریباً درکوهپایه قرار داشت که یک جاده خاکی پرفراز و نشیب ما را به هم مرتبط می‌کرد.

به اتفاق یکی از بچه‌های ترابری سوار خودرو شدیم و حرکت کردیم. هر پیچی را که دور می‌زدیم و هر پستی و بلندی را که رد می‌کردیم تصوری برایم پیش می‌آمد. راستی این وقت شب چه مطلب مهمی بود که باید فوری حرکت می‌کردم. غرق در این افکار بودم که چادر فرماندهی ظاهر شد. کمی که دقت کردم تجمعی از مسئولین را دور و بر چادر دیدم، مثل اینکه کمی دیر رسیده بودم، پیاده شدم.

ـ سلام بچه‌ها جریان چیه؟

* عراق تحرکاتی کرده و دارند به این طرف می‌آیند.

ـ خوب از کجا با چه امکاناتی؟ چه جوری؟

* هنوز معلوم نیست، بچه‌های اطلاعات عملیات رفتند جلو تا خبر بیاورند.

تا کمی آمدم فکر کنم دستی شانه‌ام را فشرد، برادر بابایی بود.

ـ سلام برادر بابایی جریان چیه؟

* والله همه همینقدر می‌دونیم که تو اسلام‌آباد خبریه، سوار شو بریم قرارگاه که هم خبر بگیریم و هم کسب تکلیف کنیم.

ساعت حدود دوازده شب بود. دیگر آواز جیرجیرکی شنیده نمی‌شد، دیگر به اردوگاهمان رسیده بودیم. مدتی به تأمل گذشت، رسیدیم به ستاد لشکر، برنامه‌ها را یک یک بررسی اجمالی کردیم و رفتیم پیش بچه‌های خودمان. رفتم مخابرات؛ عزیز به همه واحدها زنگ بزن آماده‌باش صددرصده. حدود نیم ساعت نکشید که بچه‌ها از گوشه و کنار به طرف میدان صبحگاه آمدند. یک ساعت بعد صداهای دوشکا، آرپی جی و تیربار حاضر بود. زمان به سرعت می‌گذشت. سر ستون به طرف کوهپایه به حرکت داده شد. قریب 300 دلاور بسیجی و سپاهی عازم نبرد بی‌امانی بودند.

نزدیک صبح بود، به اتفاق نماز را خواندیم. طرف مقابلمان افراد سازمان منافقین بودند. آنها پس از گذشتن از اسلام‌آباد خواب فتح باختران، همدان، قزوین و تهران را دیده بودند. به همین خاطر تا تنگه چهارزبر یعنی تا 36 کیلومتری باختران آمده بودند.

روز 5 مرداد پس از یک سازماندهی مجدد به طرف ارتفاعات مشرف به چهارزبر حرکت کردیم، غافل از اینکه منافقین با حمایت کامل عراق روی آن مستقر شده‌اند. دیری نپایید که تعدادی از نیروهای مازندرانی به کمکمان آمدند. با رسیدن دسته کمکی دیگر از عقبه، حدود ساعت دو بعدازظهر هجوم آخر به ثمر رسید و چندتن از گروه‌های نفاق مثل سنگریزه به طرف پایین ارتفاع سرنگون شدند.

هوای خنک شبانه ششم مردادماه غرب رو به پایان می‌رفت . رزم دلیرانه شب‌هنگام نور امید را به منطقه به ارمغان آورده بود. جهت سهولت تردد در بسیاری قسمت‌هایی از بیابان کنار جاده استفاده می‌شد. پس از طی 6 کیلومتر از صحنه اول میدان نبرد؛ از انبوه انهدامات کاسته شد. 

 به حرکت ادامه دادم، حالا حدود 20 کیلومتری اسلام‌آباد قرار داشتم. عده‌ای از افراد سازمان محاصره شده بودند. پس از دو ساعت درگیری تقلیل پیدا کردند. داشتم از تپه پایین می‌آمدم، روی دامنه تپه جنازه چند زن و مرد جوان که آرم منافقین روی دستش بسته شده بود، نظرم را جلب کرد.

مهمات‌ها به هر طرف پرتاب می‌شد. روی زمین دراز کشیدم. لحظات به کندی می‌گذشت، 10 دقیقه‌ای هم اینطور طی شد، بلند شدم و خود را تا حدی از آن محل دور کردم. خوب که دقت کردم دیدم یکی از جنازه‌ها تکان می‌خورد، گفتم بلندشو، یک زن بود، بلند شد و دست‌هایش را بالا برد.

ـ دیگه کی زنده است؟

دو تا مرد هم بلند شدند. چند تا از بچه‌ها با خودرو آمدند پیش ما و به اتفاق اسرا را سوارکردیم. پاکسازی منطقه که تمام شد حرکتمان را به طرف اسلام‌آباد ادامه دادیم. عصر پنج‌شنبه فرارسیده بود، دیگر وارد اسلام‌آباد شده بودیم. ابتدای شهر پمپ‌بنزین قرارداشت که زمینش سوخته بود، تعدادی ماشین و جنازه سوخته اطراف سه‌راهی اسلام‌آباد و پل‌دختر ریخته بود. گاز موتور را گرفتم. شهر به هم ریخته بود، تعدادی از مردم با لباس محلی به شهادت رسیده بودند. سر موتور را کج کردم، نزدیک کرند درگیری بود. به ابتدای جاده کردند رسیدم، بله درست حدس زده بودم، اینها جنازه‌های بسیجی‌های خودمان بود که جرمشان دلسوزی برای اسلام بود.

به راهم ادامه دادم، از دور اتوبوس آبی‌رنگی که به تپه اصابت کرده بود دیده می‌شد. پس از طی مسافتی دیگر آرم ارتش نمودار شد. در همان شب یازدهم با یورش لشکریان اسلام کرند هم آزاد شد و با پیشروی به طرف مرزها آخرین بقایای استکبار رنگ فنا و ذلت کامل به خود گرفتند و اینگونه بود که عملیات مرصاد نقطه عطفی در ریشه‌کن شدن نفاق شد.

* ابراهیم. ح

چهارشنبه 6/9/1392 - 15:29
بهداشت روانی

از نظر تئوری، تنبیه باید یک رفتار نامناسب را کاملا سرکوب کند اما بندرت چنین نتیجه‌ای حاصل می‌شود. پدر و مادر باید به خاطر داشته باشند که تنبیه (مخصوصا تنبیه بدنی) با انضباط فرق دارد. تربیت کردن کودکان همیشه بر تنبیه آن‌ها اولویت دارد، زیرا کودکان هنوز دارند یاد می‌گیرند و رشد می‌کنند و این حق را دارند که با آن‌ها به خوبی رفتار شود تا بهتر شوند.

به گزارش جام جم سرا به نقل از شبکه ایران- بین تنبیه بدنی در دوران کودکی و پرخاشگری و رفتارهای ضد اجتماعی در سال‌های بعد، ارتباط مستقیم وجود دارد.

تنبیه بدنی

تنبیه بدنی، مجازات جسمی کسی است که خطایی از او سر زده. بیشتر والدین برای تنبیه بدنی به کودک خود سیلی می‌زنند! عده‌ای دیگر نیز بازو، دست یا پای کودک را مورد ضرب و شتم قرار می‌دهند! به ندرت اتفاق می‌افتد که والدین، از شیوه دیگری برای تنبیه بدنی کودکان استفاده کنند. امروزه بین تنبیه بدنی و آنچه ما آن را آسیب رساندن به کودکان می‌نامیم، به اندازه یک مو فاصله است. مثلا کودکان در گذشته با کمربند یا شاخه درخت تنبیه بدنی می‌شدند اما امروزه چنین رفتارهایی کاملا ناشایست تلقی شده و محکوم هستند. والدینی که از تنبیه بدنی استفاده می‌کنند، معتقدند که دارند به کودکان خود آموزش می‌دهند. این بدرفتاری، درد و رنج کودک را به همراه دارد و باید از آن اجتناب کرد. والدینی که از تنبیه بدنی استفاده نمی‌کنند، می‌گویند تنبیه بدنی هیچ ربطی به آموزش انضباط و مسئولیت پذیری به کودکان ندارد و فقط این پیغام را به آن‌ها منتقل می‌کند که آسیب رساندن و کتک زدن دیگران، اشکالی ندارد! بسیاری از مطالعات دانشگاهی نشان داده‌اند بین تنبیه بدنی در دوران کودکی و پرخاشگری و رفتارهای ضد اجتماعی کودکان، ارتباط وجود دارد.
انضباط دربرگیرنده درسی است که به کودکان کمک می‌کند بفه‌مند رفتارهای درست کدام هستند و چرا در جامعه پذیرفته شده‌اند.

تنبیه در مقابل انضباط

تنبیه چه از نوع بدنی و چه غیر بدنی، به کودکان یاد می‌دهد که اگر قانون شکنی کنند، باید منتظر عواقب سخت آن نیز باشند. تنبیه لزوما ضرورت و اهمیت وجود قانون و نحوه سازگاری افراد را با آن به کودکان نمی‌آموزد. تنبیه همچنین به کودکان یاد نمی‌دهد که مسئولیت پذیر باشند یا به طرز فکر، نیاز‌ها و تجارب دیگران توجه کنند. از سوی دیگر، انضباط دربرگیرنده درسی است که به کودکان کمک می‌کند بفه‌مند رفتارهای درست کدام هستند و چرا در جامعه پذیرفته شده‌اند. تربیت کودکان، ابزاری برای این است که یاد بگیرند آدمهای خوبی باشند.
تنبیه تحریمی نه تنبیه بدنی

تاثیر تنبیه

متاسفانه تنبیه، برای آنکه کودکان را از رفتارهای بد منصرف کند، آن‌ها را می‌ترساند. کودکان می‌ترسند به اسم تنبیه، متعلقات، امکانات و حتی سلامت و امنیت خود را از دست بدهند. آن‌ها درک نمی‌کنند چرا رفتارشان اشتباه بوده یا این رفتار چگونه بر دیگران تاثیر منفی داشته است. در حالی که برعکس، تاثیر تنبیه بر کودکان، باید برای افزایش حس مسئولیت پذیری، اعتماد به نفس و توانایی تمیز دادن رفتار خوب از بد باشد. تنبیه یا تحمیل شرایط ناخوشایند، برای کسی است که کار اشتباهی انجام داده باشد و می‌تواندخیلی از پدر‌ها و مادر‌ها را وسوسه کند. وقتی داغ هستید، به آسانی ممکن است تصمیم بگیرید کاری کنید که کودک از کرده خود پشیمان شود. با این وجود تنبیه جز اینکه به کودک یاد بدهد صدمه زدن به دیگران اشکالی ندارد، هیچ خاصیت دیگری ندارد. والدین درعوض باید برای تربیت کودکان خود، تلاش کنند تا آن‌ها بتوانند خودشان و موقعیتشان را بهتر کنند. کودکانی که درست تربیت می‌شوند، اعضای شاد، سالم و سودمند یک خانواده و یک جامعه خواهند بود.

چهارشنبه 6/9/1392 - 15:28
آموزش و تحقيقات

پژوهشگران سوئیسی سیستم ژنتیکی طراحی کرده‌اند که با لذت بردن فعال می‌شود و در بدن فرد دارو آزاد می‌کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، این محققان معتقدند این سیستم، می تواند به ارائه شیوه نوینی در درمان ناخودآگاهانه بسیاری از بیماری‌ها از جمله فشار خون و دیابت منجر شود به طوریکه بیمار بدون آنکه متوجه شود دارو در بدنش آزاد می‌شود.

آنها با استفاده از سیستم پاداش در مغز، از احساس لذت و رضایت برای پایین آوردن فشارخون موش‌‌ها استفاده کردند.

مغز همه پستانداران برای اینکه قسمت های دیگر بدن را آگاه کند که نیازهایشان را برطرف کنند، از یک سیستم پیام‌رسانی ویژه استفاده می‌کند. به این ترتیب که پس از برطرف شدن گرسنگی، گوش کردن به موسیقی و بسیاری از نیازهای دیگر، مغز با ترشح هورمونی به نام دوپامین پاداش می‌دهد. اما اگر فرد برای برآوردن این نیازها مقاومت کند ، مغز با کاستن از ترشح دوپامین، در واقع فرد را تنبیه می‌کند.

یکی از وظایف این هورمون ایجاد احساس لذت و شادی است. اما یکی دیگر از تاثیرات این هورمون این است که فشار خون را تنظیم می‌کند.

از این رو پس از موفقیت در یک آزمون یا پس از پایان کار روزانه و یا احساس رضایت از موقعیت شغلی، مغز با ترشح این هورمون ما را تشویق می‌کند و ما خوشحال می‌شویم. به این ترتیب مغز کمک می کند تا فرد برای رسیدن به احساس رضایت و شادی، درست تصمیم بگیرد.

اما مغز اصولا در هر دور از فعالیت این زنجیره، در ترشح هورمون پاداش زیاده روی نمی‌کند؛ در عوض انتظار دارد هر چه بیشتر این زنجیره فعال بشود تا بتواند دفعات بیشتری ما را تشویق کند؛ شدت این امر البته قابل تعمیم نیست، به عنوان مثال بعضی افراد تا می‌توانند می‌خورند تا این حالت لذت و رضایت تکرار شود.

مارتین فوسنئگر، استاد علوم زیست سیستم و مهندسی سرپرست این تحقیقات می‌گوید: هدف ما طراحی سیستمی بود که تحت کنترل ژن‌ها اما کاملا ناخودآگاه عمل کند.

وی تفاوت این درمان را با داروهای رایج این گونه بیان می کند که در حال حاضر، برای درمان بعضی از بیماری‌ها مجبوریم چند بار در روز دارو مصرف کنیم اما باید فکر کنیم و تمرکز داشته باشیم که دارو را در زمان و به میزان مناسب استفاده کنیم. بنابراین ما فکر کردیم که می‌توانیم راهبرد جدیدی کشف کنیم که ناخودآگاه فرد، دستگاه ما را کنترل کند؛ یعنی بدن خودش مداخله درمانی را در زمان بخصوص و به میزان دوز مشخص انجام بدهد.

این پژوهشگر می گوید: برای اینکه به هدفمان برای درمان ناخودآگاهانه برسیم ژن‌های درمانی طراحی و بین آنها و بخشی از فعالیت‌های مغز، ارتباط برقرار کردیم. ما در واقع این ژن‌ها را درون سلول‌هایی قرار دادیم که تحت تاثیر دوپامین، برای کاهش فشار خون علامت بدهند. سپس این سلول‌ها را داخل کپسول ریزی قرار دادیم تا سیستم ایمنی بدن بر علیه آن‌ها فعال نشود. بعد این محفظه‌های بسیار کوچک را داخل شکم موش ها قرار دادیم.

به گفته فوسنئگر هدف این است که فرد در شرایط پاداش دهی مغز مانند خوردن یک غذای خوشمزه، قرار بگیرد تا کپسول میزان هورمون نشاط‌ آور را تشخیص دهد و به نوبه خود هورمون پایین آورنده فشار خون را آزاد کند. در نتیجه هنگامی که بیمار دارای این کپسول، علامت پاداش مغز را دریافت کند یعنی زمانی که خوشحال و راضی است، فشار خون کاهش پیدا می‌کند.

البته این شیوه در بیمارانی موثر است که بالا بودن فشارخون، منشا عصبی نداشته باشد؛ یعنی اگر به هر دلیل، مانند افسردگی شدید، دوپامین به اندازه کافی ترشح نشود، سیستم فعال نمی‌شود و هورمون پایین آورنده فشارخون نیز ترشح نخواهد شد.

پروفسور فوسنئگر معتقد است با این روش درمانی می‌توان بسیاری از بیماری ها از جمله دیابت را درمان کرد و گروه او تنها به عنوان نمونه به بیماری فشارخون پرداختند چون نمی‌توانستند همه موارد را آزمایش کنند.

البته هنوز راه درازی برای امتحان این روش روی انسان باقی مانده؛ اما مارتین فوسنئگر با آزمایش این روش روی موش ها به نتایج مثبتی دست یافته است، فشارخون بالای موش‌های نر با دیدن موش‌های ماده پایین آمد؛ درست مثل وقتی که غذای مورد علاقه‌شان را می‌خوردند.

چهارشنبه 6/9/1392 - 15:26
آموزش و تحقيقات

پزشکان حوزه های مختلف پزشکی بارها از اثرات سوء آلودگی هوا بر سلامتی انسان مستنداتی را ارائه کرده اند. متخصصان قلب و عروق نیز آلودگی هوا راعامل مهمی در بروز سکته های قلبی و یا تشدید اختلالات در مهمترین عضو بدن می دانند.

دکتر محسن معدنی «متخصص قلب و عروق» دراین زمینه در گفت وگو با خبرنگار علمی ایرنا می گوید: تحقیقات نشان داده است که آلودگی هوا در ابتلا به سکته های حاد قلبی و بیماری های قلبی و عروقی تاثیر گذار است و روند بیماری های قلبی را افزایش می دهد.

وی در توضیح بیشتر این مطلب گفت: آلودگی هوا می تواند باعث تخریب و اختلال در قلب و رگ های خونی افرادی شود زیرا حجم قابل توجهی از آلودگی های محیطی از طریق تنفس به بدن وارد می شود. 

وی گفت: آلودگی هایی که به بدن وارد می شوند، موجب فعالیت زیاد رادیکال های آزاد می شوند. این مولکول ها موجب التهاب در ریه ها می شوند، به سلول ها آسیب می زنند و مجموعه ای از تأثیرهای مخرب را بر سیستم قلبی و عروقی بر جا می گذارند. علاوه براین لخته شدن خون در رگ ها و ضخیم شدن جداره عروق در افرادی که در معرض آلودگی هوا قرار دارند، سریع تر شکل می گیرد .

وی هشدار داد : با افزایش آلودگی در شهرهای بزرگ سکته های قلبی و بستری بیماران در مراکز درمانی و بیمارستانی به دلیل ناراحتی های قلبی افزایش می یابد.

این متخصص قلب و عروق گفت : در حال حاضر درتهران و برخی از نقاط کشور مراکزی هستند که درمان های مداخله ای برای بیماران مبتلا به سکته های حاد قلبی انجام می دهند. بیمارستان قلب شهید رجایی و برخی دیگر از بیمارستان های تهران با توجه به امکانات و تجهیزات موجود و همچنین پزشکان و متخصصان درمان های مداخله ای را انجام می دهند ، اما باید مسایل زمینه ای در بروز ناگهانی این بیماری را که آلودگی هوا یکی ازموثرترین انها ست، رفع شود.

به گفته وی در حال حاضر برای بیمارانی که با سکته حاد قلبی به صورت اورژانس به مراکز درمانی مراجعه می کنند درمان های مداخله ای مانند آنژیوگرافی ، باز کردن رگ با بالون زدن ، فنر زدن (استنت گذاری ) انجام می شود تا عوارض ناشی از سکته قلبی کاهش یابد.

وی درعین حال گفت: بسیاری از بیماران زمانی که دچار بیماری های قلبی می شوند با تاخیر به پزشک و مراکز درمانی مراجعه می کنند.

فلوشیب درمان های مداخله ای توصیه کرد: یکی از علایم مشکوک به انفارکتوس یا سکته حاد قلبی دردهای قفسه سینه است که در این شرایط بیماران باید هر چه سریع تر به مراکز قلب و عروق مراجعه کنند تا درمان های مداخله ای و درمان های دارویی آغاز شود و از بروز سکته قلبی پیشگیری نمایند.

وی با بیان اینکه سن سکته قلبی و بیماری های قلبی در کشور کاهش یافته است گفت: استرس ، استعمال سیگار ، بیماری فشار خون ، دیابت ، تغذیه نامناسب و پرچرب ، چاقی و عدم تحرک و ورزش نکردن از عواملی هستند که سن بیماری های قلبی و عروقی را کاهش داده است.

سکته حاد قلبی تخریب بافت در قسمتی از سلول های عضله قلب است که در اثر نرسیدن خون رخ می دهد و سلول ها به دلیل اینکه تغدیه نمی شوند فعالیت و عملکرد خود را از دست می دهند .

وی به بیماران قلبی و عروقی توصیه کرد : در صورت امکان در روزهایی که هوا آلوده است از خروج غیر ضروری از منازل خود داری کنند و یا اینکه از زمان حضور خود در فضای باز و آلوده بپرهیزند.

چهارشنبه 6/9/1392 - 15:24
آموزش و تحقيقات

یک فوق تخصص قلب و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: بیماری‌های قلبی در مردان بیشتر از زنان مشاهده می‌شود.

41-90.jpg

دکتر حمید صانعی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه اصفهان، اظهار کرد: بیماری‌های قلبی و به خصوص مرگ ناگهانی در اثر ایست قلبی در مردان بیش از زنان اتفاق می‌افتد.

 

وی افزود: اگر بیمار به موقع درمان نشود با گذشت زمان انسداد عروق کرونر در بیمار ایجاد می‌شود و او دچار ایست قلبی خواهد شد، در این حالت بیمار شناختی از اطراف ندارد، نبض او قابل تفهیم نیست و در عرض چند دقیقه فوت می‌کند.

 

دکتر صانعی با بیان این‌ که مردم به اشتباه هر حادثه قلبی را سکته قلبی می‌دانند، اظهار کرد: سکته قلبی عبارت است از بسته شدن غیرقابل بازگشت بخشی از عضله قلب که منجر به از بین رفتن جریان خون در قلب می‌شود.

 

وی با بیان اینکه عمده‌ترین دلیل سکته قلبی، بسته شدن رگ‌های تغذیه‌ کننده قلب است، افزود: احساس درد شدید در قفسه سینه، حالت تهوع، استفراغ، تعریق و افت فشارخون از علایم ایست قلبی است.

 

این فوق تخصص قلب اضافه کرد: اگر چه در ایست قلبی، بیمار هوشیار است و توانایی صحبت کردن دارد اما فشارخون او در نوسان است و بنابراین باید سریعا بیمار تحت درمان رگ نگاری یا آنژیوگرافی قرار گیرد.

 

صانعی با اشاره به این‌ که سندرم حاد کرونری از دیگر انواع انسداد عروق است، تصریح کرد: در این حالت بیمار هنوز سکته نکرده است و نوار قلب بیمار حدودا طبیعی بوده و علایم بروز این حالت شبیه به سکته قلبی است، با این تفاوت که بیمار کاملا هوشیار و فشارخون او قابل قبول است.

 

این فوق تخصص قلب با اشاره به اینکه یکی دیگر از انواع بیماری‌های قلبی، آریتمی‌ها و یا اختلال در ضربان قلب است، ادامه داد: در هر دو دسته آریتمی قلبی (برادی کاردی یا کندی ضربان و تاکی کاردی یا افزایش ضربان قلب) امکان بروز ایست قلبی وجود دارد.

 

صانعی خاطرنشان کرد: در برخی آریتمی‌ها علامتی دیده نمی‌شود اما در سایر آریتمی‌ها احتمال مشاهده علایمی همچون سبکی سر یا سرگیجه و افت فشار خون وجود دارد که در این حالت در بیمار درد و تنگی نفس دیده نمی‌شود و ایست قلبی به صورت ناگهانی اتفاق افتد.

 

وی تاکید کرد: اگر به این علایم توجه شود و بیمار با مشاهده این علایم سریعا به پزشک مراجعه کند آریتمی‌ها قبل از این که منجر به مرگ ناگهانی شود قابل کشف و درمان هستند.

چهارشنبه 6/9/1392 - 15:23
اطلاعات دارویی و پزشکی

یک فیزیوتراپ معتقد است: آرتروز گردن را می‌توان در صورت تشخیص به موقع و انجام درمان موثر به راحتی درمان کرد.

90-8.jpg

مرتضی عزیزیان در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه کرمانشاه، با بیان اینکه ناحیه گردنی از هفت مهره گردنی تشکیل شده است، گفت: گردن دارای یک قوس به سمت جلو به نام قوس لوردوز گردن است که به وسیله عضلات و لیگمان‌های این ناحیه دارای ثبات و حرکت می‌باشد.

 

به گفته عزیزیان، شایع‌ترین دردهای گردنی بیشتر مربوط به دردهای حالتی است که به علت نشستن غلط و نیز به هم خوردن قوس گردن و پشتی ایجاد می‌شود.

 

این فیزیوتراپ با بیان اینکه داشتن هر دردی در ناحیه گردن علامت آرتروز گردن نمی‌باشد، خاطرنشان کرد: در بسیاری از موارد این درد مربوط به جلو آمدن شانه و گردن و نیز اسپاسم عضلانی است.

 

عزیزیان وجود درد در ناحیه گردن و به ویژه محل اتصال بین مهره‌ها و در مراحل پیشرفته‌تر وجود درد در ناحیه بازو، ساعد و انگشتان را از جمله علائم بیماری آرتروز گردن عنوان کرد.

 

به گفته این فیزیوتراپ، در زنان بالای 45 سال و مردان بالای 55 سال غضروف به تدریج تخریب، فاصله مهره‌ها کم شده و آب دیسک بین مهره‌ای از دست می رود که همین امر موجب کاهش حرکت گردن شده و آرتروز گردن را به وجود می آورد.

 

وی معتقد است: برخلاف تصور عمومی اگر آرتروز گردن در مراحل ابتدایی و اواسط آن تشخیص داده شود، چنانچه اصولی با آن برخورد کرده و درمان آن شروع شود، می توان آن را درمان کرد.

 

وی اظهار داشت: برای درمان آرتروز گردن ابتدا توصیه می شود گلوبند خشک و سپس گلوبند نرم به مدت یک تا دو هفته بسته شود و سپس فرد شروع به انجام حرکات کششی آهسته گردن نماید.

 

به گفته عزیزیان در مرحله اول نحوه نشستن پشت صندلی و کامپیوتر باید درست شود تا کمترین فشار به مهره‌های گردنی وارد شود.

 

این فیزیوتراپ با بیان اینکه فشار ستون فقرات باید به هنگام نشستن به صندلی وارد شود، عنوان کرد: افراد هنگام نشستن بر روی صندلی باید به کمک یک بالش قوس کمری خود را پر کنند تا فشار به دیسکها به صورت عمودی به صندلی منتقل شود.

 

وی معتقد است: به هنگام کار با کامپیوتر و مانیتور باید بالای مانیتور به موازات بالای سر فرد باشد تا مانع از قوز کردن و خم شدن فرد بر روی میز شود.

 

عزیزیان همچنین توصیه کرد: رانندگان به هنگام رانندگی خط فرضی از چشم خود به زیر آفتابگیر بکشند که چنانچه این خط مماس باشد بهترین حالت گردن آنها به هنگام رانندگی است.

چهارشنبه 6/9/1392 - 15:22
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته