• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 2664
تعداد نظرات : 2458
زمان آخرین مطلب : 3817روز قبل
بهداشت روانی

زمانی که نزدیک‌ترین دوست و گاهی عزیزترین فرد زندگی خود را از دست می‌دهیم چه کنیم که بتوانیم راحت‌تر با غم و اندوه ناشی از آن به زندگی عادی بازگردیم.

خبرگزاری فارس: چگونه با غم و اندوه مقابله کنیم

به گزارش خبرگزاری فارس،‌ درد از دست دادن فرد مورد علاقه می‌تواند زندگی شخص را نابود کند. آشفتگی عاطفی که در این مرحله بوجود می‌آید؛ می‌تواند سلامت عقل را غارت کند.

مهم است بدانیم چگونه با غم و اندوه روبرو شویم به‌طوریکه یک نفر بتواند مانع از هم پاشیدگی زندگی خود شود؛ از چشم انداز احساسات انسانی، غم احتمالا یک حس عمیق است.

خیلی سخت است که با از دست دادن یا مرگ یک دوست کنار بیاییم و ممکن است حتی سالها طول بکشد تا از شوک بوجود آمده ناشی از آن بیرون بیاییم.

اولین احساسی که در ما آغاز می‌شود انکار کردن این اتفاق است؛ [در ذهنمان مرور می‌کنیم که] این اتفاق نمی‌تواند برای من اتفاق بیفتد که به دنبال آن، گناه و خشم و افسردگی همراه می‌شود.

هر فرد 7 مرحله غم و اندوه را سپری می‌کند و سرانجام این فقدان و از دست دادن را می‌پذیرد.

این مسیر می‌تواند زمانی که فرد از بیماری رنج می‌برد با احساس استرس‌زا و حتی فرد طعمه اعتیاد مانند اعتیاد به مواد مخدر همراه باشد.

از این رو بسیار مهم است که بدانید که چگونه با غم و اندوه مقابله کنید.

قبول حقیقت

شما با انکار حقیقت نمی‌توانید فردی را که به آن علاقه‌مند بودید و اکنون از دست داده‌اید را برگردانید.

با دوستان و خانواده شخص مورد علاقه که شما را بهتر درک خواهند کرد و با فقدان دوستتان با شما همدرد هستند، صحبت کنید.

شما مبهوت و شگفت‌زده خواهید بود و زمانی از این اوضاع راحت می‌شوید که قلبتان را صاف و پاک کنید. شروع به نوشتن کنید و اگر می‌ترسید که احتمالا کسی آن را بخواند، بعد از نوشتن آنها را از بین ببرید؛  اجازه بدهید تا احساستان خارج شود.

نگهداشتن احساسات و قفل کردن آنها فقط درد را طولانی کرده و بر آن تکیه می‌کند.

احساس درد

شاید این مرحله مسخره‌آمیز به نظر برسد؛ زمانی که یک دوست را از دست دادید شبیه احساس درد ناشی از چاقوی تیزی در قفسه سینه باشد.

اما در زمان عزاداری احساس درد در کوتاه مدت ایجاد می‌شود؛ بیشتر از اینکه شما این درد را در خود حفظ کنید باید این درد عذاب‌آور را از خود دور کنید، ‌با آن مبارزه کنید تا آن تمام شود؛ ‌در غیر این صورت غم تمام زندگی شما را احاطه می‌کند و در روابط با دیگران تاثیر می‌گذارد.

تطبیق به زندگی جدید

زندگی در محیط کسی که دیگر نیست را یاد بگیرید. از مکان‌هایی که سابقا هر دو آنجا می‌رفتید، دیدن کنید.

دوره‌ای را به تنهایی در خانه‌ای که دوستتان دیگر در آنجا نیست بگذرانید؛ مراسم سالگرد برگزار کنید.

اولین بار شاید دردناک باشد اما با گذشت زمان مقابله با غم و اندوه و از دست دادن راحت‌تر می‌شود.

ملحق شدن به یک گروه پشتیبانی

هنگامی که درد را به اشتراک می‌گذاریم بهترین گزینه درمیان گذشتن درد با شخصی است که قبلا شرایط مشابهی را داشته باشد.

مردم اغلب با افرادی که رنج مشابهی داشته‌اند، آسان‌تر می‌توانند مورد درک بهتر واقع شوند.

به نظر می‌رسد این افراد کلمات درستی را بکار برند و بهترین مشاوره در مورد چگونه غلبه کردن بر غم و اندوه و از دست دادن را ارائه دهند.

بازگشت به ایمان

افرادی که مذهبی هستند و در فعالیت‌های معنوی مانند نماز و زیارت شرکت بیشتری دارند سریع‌تر به آرامش می‌رسند.

در این مواقع صحبت کردن با یک فرد روحانی و یا هر فرد دیگری که در جامعه مذهبی حضور بیشتری دارد می‌تواند مثمرثمر باشد؛ مذهب می‌تواند قدرت‌های بزرگی را فراهم کند.

مراقبت از خود

روند عزاداری در جای خود بسیار پر تنش است و در این گونه مواقع مهم است که از خود مراقبت کنید.

خوب غذا بخورید و به طور منظم ورزش کنید. مراقبه (تفکر عمیق) ، قدرت غلبه بر غم و اندوه را ایجاد می‌کند.

روش مشاور

در مورد غم و اندوه بیش از حد تحمل باید داشته باشید و با یک متخصص سلامت روان مشاوره کنید.

آنها بطور حرفه‌ای آموزش دیده‌اند و از تجربه کافی در خصوص مشاوره برای غم و اندوه برخوردار هستند.

آنها به آشفتگی عاطفی رسیدگی می‌کنند و کمک می‌کنند تا بر مشکلات فائق آیید.

در هر حال مقابله با درد از دست دادن یک چیز دوست داشتنی، به هیچ وجه کار اشتباهی نیست.

شما نمی‌توانید کار خوبی را در حق فردی که از دست رفته انجام دهید.

با این حال، با دانستن چگونگی مقابله با غم و اندوه، شما به افرادی که هنوز در اطراف شما هستند و شما را دوست دارند و مراقب شما هستند نفع بزرگی را خواهید رساند.

نویسنده مقاله: Debopriya Bose

مترجم: مریم قره‌داغی

سه شنبه 5/9/1392 - 17:51
تغذیه و تناسب اندام

محقق و مدرس طب اسلامی و ایرانی بر مصرف صبحانه تأکید کرد و گفت: مصرف این وعده غذایی باعث تقویت حافظه و خوش اخلاقی می‌شود و بهتر است با خوراکی‌های مقوی مانند تخم مرغ، شیره انگور، خرما یا عسل صرف شود.

خبرگزاری فارس: صبحانه‌هایی که آدم را خوش اخلاق می‌کنند

حسن اکبری در گفت وگو با خبرنگار بهداشت ودرمان فارس در مورد انواع صبحانه‌های مقوی و سالم از دیدگاه طب سنتی گفت: زمانی که هنگام شام غذاهای چرب آن هم به میزان زیاد مصرف می شود و سپس بدن به خواب می رود،به جز معده تمام اعضای بدن استراحت می‌کنند و در نتیجه هنگام صبح، معده چون مشغول هضم بوده میلی به خوردن صبحانه ندارد.

وی درباره اهمیت مصرف صبحانه گفت: مصرف صبحانه باعث تقویت دید چشم و کاهش ریزش مو می شود و فرد احساس شادابی کرده، وزن بدنش به صورت متعادل می‌ماند و دچار چاقی نمی‌شود.

این متخصص و دانشیار آسیب شناس سلولی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی لیستی از انواع صبحانه‌های مقوی و سالم را چنین اعلام کرد:

1- ارده، دو تا سه قاشق غذا خوری + روغن زرد یا کره محلی، یک قاشق غذا خوری + شیره انگور یا خرما یا عسل، یک قاشق غذا خوری

2- تخم مرغ آب پز، یک عدد + کره محلی یا روغن زرد، یک قاشق غذا خوری

3- خامه یا سرشیر محلی، دو تا سه قاشق غذا خوری + شیره انگور یا خرما یا عسل، یک قاشق غذا خوری

4- حلیم بوقلمون یا گوسفند

5- کله پاچه

6- خاگینه با نان سنگگ

7- حلوا ارده + کره محلی گاو

8- حلوا ارده + روغن حیوانی + شیره انگور

9- املت با روغن حیوانی و فلفل سیاه و زرد چوبه

10- آش شیرازی

11- آش یزدی

12- عدسی با گلپر

13- نیمرو با تخم مرغ محلی + روغن حیوانی

سه شنبه 5/9/1392 - 17:50
آشپزی و شیرینی پزی

مواد لازم: گوشت گوساله: 400 گرم پیاز رنده شده: 3 عدد نمک و فلفل: به اندازه لازم سبزی معطر (ترخون، مرزه، گشنیز و ریحان) خرد شده: یک فنجان روغن: به میزان لازم گوجه رنده شده: 500 گرم رب‌گوجه: یک قاشق غذاخوری روغن زیتون: 2 قاشق غذاخوری

طرز تهیه: ابتدا گوشت گوساله چرخ شده را با پیاز های رنده شده مخلوط و نمک و فلفل را به آن اضافه کنید و بعد سبزی های معطر را به مواد فوق بیفزایید و با نمک و فلفل مخلوط کرده و خوب ورز دهید و بگذارید چند ساعتی در یخچال بماند تا عطر سبزی ها در گوشت نفوذ کند و خوش طعم تر شود.

حالا به اندازه یک نارنگی کوچک از مواد شامی را بردارید و در دست یا داخل قالب گرد آن را پهن کنید. مقداری روغن در تابه بریزید و شامی ها را در آن سرخ کنید و کنار بگذارید. گوجه های رنده شده را همراه رب گوجه در یک قاشق روغن تفت دهید و یک قاشق از سبزی معطر خرد شده را به آن بیفزایید. کمی نمک و زردچوبه را هم اضافه کنید و بگذارید روی حرارت ملایم بجوشد و غلیظ شود. سپس شامی ها را درون این سس بی نظیر و خوشمزه بگذارید و حرارت را کم کنید. در ظرف را بگذارید تا کم کم بپزد. در انتهای کار 2 قاشق روغن زیتون را به مواد اضافه کنید تا دو دقیقه هم با روغن زیتون بجوشد و بعد آن را از روی حرارت بردارید. چون روغن زیتون نباید زیاد حرارت ببیند. این شامی لذیذ را می توانید همراه کته ای که از قبل آماده کرده اید یا با نان در کنار جمع صمیمی خانواده سرو کنید و از طعم بی نظیر آن لذت ببرید. بفرمایید، نوش جان.

جام جم

سه شنبه 5/9/1392 - 17:49
اعتیاد و سیگار

 

 آگاهی، بهترین راه مقابله با مواد مخدر

مواد مخدر در میانه گود است و دو گروه آدم کنار گود؛ ‌عده‌ای که رغبتی به مصرف مواد ندارند و از آن دوری می‌کنند و عده‌ای که زندگی را بدون مواد نمی‌پسندند. گروه دوم همان‌هایی هستند که هومان نارنجی‌ها، درمانگر و پژوهشگر برتر اعتیاد در سال 88 می‌گوید باید خیلی مراقبشان بود.

او با این موضوع که بعضی ها خود را از خطرات مواد مصون می دانند و فکر می کنند مرگ همیشه برای همسایه اتفاق می افتد، مشکل دارد و چون در طول سال های درمانگری اش و نیز زمانی که مدیرکل فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با مواد مخدر بوده، دیده که مواد، پشت آدم های صاحب نام و اسم و رسم دار را هم به زمین ​ مالیده، تاکید دارد که شاید فقط با آگاه کردن مردم بشود جلوی تقاضای روزافزون مواد مخدر را در​کشور ​ سد کرد.

گزارش های رسمی از گرایش روزافزون زنان به مواد مخدر حکایت دارد. به نظر شما چرا چنین شده است؟

در سال های اخیر مواد مخدری به بازار عرضه شده که مخاطبش می تواند گسترده تر از مخاطبان سال های گذشته باشد یعنی اگر در سال های خیلی دور بازار مواد مخدر فقط می توانست گروه کوچکی از زنان را در بر بگیرد، اکنون این بازار به علت وجود مواد مخدر جدید توانسته زنان بیشتری را به خود جذب کند. در گذشته برای قاچاقچیان، دسترسی به زنان سخت تر از امروز بود چون آنها معمولا در خانه بودند، همچنین موادی وجود نداشت که زنان بتوانند براحتی از آن استفاده کنند؛ مثلا اگر زنی می خواست تریاک مصرف کند، سست می شد و از کار خانه باز می ماند و اطرافیان بسرعت متوجه این مساله می شدند، اما حالا ماده ای چون شیشه وجود دارد که می تواند زنان را که حضوری فعال در جامعه دارند، درگیر و آنها را در ظاهر، پرتحرک و فعال کند.

آمار ستاد مبارزه با مواد مخدر نشان می دهد که در کشور یک میلیون و 325 هزار معتاد وجود دارد، از این جمعیت چه تعداد زن هستند؟

آمارها تاکنون از یک نسبت 9 به یک حکایت داشته یعنی از هر ده معتاد یک نفر آنها زن است، اما این آمار رو به فزونی است؛ هر چند تا مساوی شدن آمار زنان و مردان معتاد زمان زیادی باقی مانده است چون هنوز وضع این دو جنس در جامعه متفاوت است، اما درمان زنان معتاد خیلی سخت است چون زنی که معتاد می شود بلافاصله همه پل های پشت سرش را خراب می کند. او در ازای به دست آوردن پول خرید مواد، حاضر است به هر کاری دست بزند و بی پروا از خانواده، قانون و حتی اخلاق بگذرد؛ در حالی​که این مساله در مردان کمتر دیده می شود.

این تفاوت ناشی از چیست؟

مصرف مواد از سوی زنان هنوز قبیح است. این قبح در مورد مصرف سیگار هم وجود دارد، به طوری که مردان براحتی این کار را در هر مکانی انجام می دهند، اما زنان باید پنهانی سیگار بکشند چون در جامعه ما زن سیگاری تابلو می شود. این مساله باعث می شود وقتی زنان گرفتار مواد مخدر می شوند، به هیچ چیز پایبند نباشند. در واقع این زنان خط شکن هستند و چون می دانند جامعه دیگر حاضر به پذیرش آنها نیست، قبول می کنند که با وجود همه آسیب های مواد مخدر به مصرف آن ادامه دهند.

برخی می گویند کسانی که معتاد می شوند بویژه زنان، مشکلی درون خود دارند که به این راه کشیده می شوند. آیا این اعتقاد درستی است؟

ما اعتیاد را محصول عوامل فردی، خانوادگی و اجتماعی می دانیم. زنان مصرف کننده مواد، مسائل فردی و رفتاری خاص تری دارند، اما با این حال جامعه هم نقش دارد. در گذشته زنان در حوزه اعتیاد اغلب قربانی بودند یعنی یک مرد ـ بویژه همسر ـ از آنها مصرف کننده مواد می ساخت و کمتر سراغ داشتیم که یک زن از روی کنجکاوی یا کسب لذت به سمت مصرف مواد برود، خودش مواد بخرد و در جمع های دوستانه آن را مصرف کند، اما حالا وضع تا حدودی متفاوت شده، البته همچنان مردان نقش مهمی در کشاندن زنان به سمت مصرف مواد مخدر دارند. وقتی زشتی یک کار برای یک فرد از بین برود، دیگر برای تداوم مصرف مانعی وجود ندارد و سختی بار اول برایش تکرار نمی شود و درها برای تکرار خطا باز می شود.

نتایج یک تحقیق نشان می دهد، افراد شرور که به دیگران آزار می رسانند ژنی به نام ژن شرارت دارند، آیا می شود گفت گرایش به مواد مخدر نیز زمینه های ژنتیک دارد چون به هر حال فقط افرادی خاص به این سمت کشیده می شوند.

تحقیقات نشان می دهد دو ژن «دی آر دی 4» و «دی آردی 2» وجود دارد که در مقالات بین المللی به آنها اشاره می شود و در کشور نیز تحقیقاتی انجام شده که نشان می دهد ژن دی آردی 4 در معتادان ما به طرز معناداری وجود دارد. در واقع اعتیاد زمینه های ژنتیک دارد، اما این ژن برای بارز شدن نیاز به بستر مناسب دارد. پس اگر شرایط اجتماعی بهبود یابد و آموزش های فردی گسترده تر شود، می توان بر ژن غلبه کرد، اما اگر کسی ژن را داشته باشد و محیط نیز برای ظهور این ژن مناسب باشد، کنترل فرد بسیار دشوار می شود، مثل کسی که ژن چاقی دارد و همه انواع خوراکی ها نیز در دسترس او قرار دارد که مسلم است ژن کار خودش را می کند و فرد چاق می شود، این در حالی است که اگر کسی ژن چاقی داشته باشد، اما مثلا در منطقه ای از آفریقا زندگی کند که نان بسختی پیدا می شود، محال است ژن بتواند تاثیرگذار باشد.

پس دوباره به مشکل مهم جامعه مان یعنی دسترسی آسان به مواد مخدر برمی خوریم، درست است؟

دسترسی آسان به مواد مخدر مشکلی بزرگ است، اما مهم تر از آن این است که افراد نسبت به تبعات مصرف مواد آگاه باشند و به سمت آن نروند، البته این که چرا افراد از مواد دوری نمی کنند به نوع نگرش آنها برمی گردد. برخی مصرف کنندگان مواد به طور راسخ اعتقاد دارند که من ظرفیتم دستم است، با بقیه فرق دارم، با یکی دو بار مصرف که کسی معتاد نمی شود یا من می توانم هر وقت خواستم مواد را کنار بگذارم در حالی که همه افراد مثل هم هستند و وقتی در این وادی بیفتند همه گرفتار می شوند و نمی توانند مواد را کنار بگذارند. ریشه مشکل هم در همین باورهاست و ما تا به حال روی این بعد از مساله کار نکرده ایم تا افراد را آگاه کنیم. در جامعه ما یک عده افراد خوب و سالم و البته اندک وجود دارند، در مقابل یک گروه آسیب دیده و آسیب رسان داریم که عده اینها نیز زیاد نیست. در عوض بین این دو گروه، عده بسیار زیادی افراد بلاتکلیف داریم که ممکن است بر اثر نادانی و ندانم کاری گردانندگان جامعه به سمت گروه آسیب دیده بروند. پس به اعتقاد من باید روی آگاهی افراد جامعه کار کرد .

یعنی شما معتقدید افراد از تبعات مصرف مواد مخدر باخبر نیستند؟ آمارهای رسمی کشور نشان می دهد که 5/22 درصد معتادان، مدرک تحصیلی لیسانس و بالاتر دارند.

مشکل همان است که گفتم. ما آدم ها با معتادان همذات پنداری نمی کنیم چون معتقدیم اگر آنها معتاد شدند ما نمی شویم. کسی که مثلا امشب قرار است تریاک مصرف کند، مطمئن است که معتاد نمی شود و این فقط دیگران هستند که معتاد می شوند. این باور رایج در جامعه باعث می شود که افراد به سمت مصرف مواد سوق پیدا کنند و گرایش به مواد مخدر را توجیه کنند. این توجیه در اقشار مختلف اجتماع نیز وجود دارد و فقط به افراد کم سواد یا بی سواد محدود نمی شود و تا زمانی که این باور تغییر نکند و کنجکاوی برای یک بار مصرف مواد یا کسب لذت از آن در افراد از بین نرود، گرایش به مصرف مواد مخدر کم نمی شود.

پس به اعتقاد شما باید بیش از هر چیز بر کاهش تقاضای مواد مخدر تمرکز کرد.

بله، متاسفانه هنوز مردم معتقدند باید مسئولان، مواد مخدر را از دسترس خارج کنند و وقتی مواد آسان به دست می آید نباید انتظاری جز گرایش افراد به سمت مواد داشت یعنی بیشتر مردم جامعه ما هنوز به کاهش عرضه باور دارند نه کاهش تقاضا. این یک پیام دارد یعنی مردم ما نمی خواهند خود را اصلاح کنند بلکه انتظار دارند پلیس، مواد مخدر را جمع کند. البته من با کاهش عرضه موافقم، اما باید دانست در هیچ جامعه ای وجود مواد مخدر به صفر نمی رسد. الان دیگر نمی شود جلوی تولید شیشه را گرفت چون شیشه را در خانه ها درست می کنند، پلیس هم نمی تواند در تک تک خانه ها سرک بکشد. پس می بینید که باور مردم نسبت به مواد مخدر اشتباه است. بعضی پدر و مادرها می گویند دولت بچه ما را بدبخت کرد چون شیشه در جامعه ریخته، اما من می گویم قرص برنج هم در جامعه ریخته پس چرا بچه شما آن را نخورد تا بمیرد؟ مشکل این است که خانواده ها توپ همه تقصیرها را به زمین دولت و پلیس می اندازند در حالی که خودشان در گرایش فرزندان به مواد مخدر مقصر اصلی هستند.

به هر حال نمی شود منکر نقش دولت شد یعنی هم مواد مخدر در دسترس است، هم آموزش ها کم است و هم آموزش ها کم اثر است.

بله، من هم منکر این مسائل نیستم، اما می گویم نقش خانواده بسیار مهم است. دولت برای فرهنگسازی در حوزه کاهش مصرف مواد مخدر بودجه اندکی در اختیار دارد و آن زمان که معاون فرهنگی ستاد مبارزه با مواد مخدر بودم برای آگاه سازی همه اقشار جامعه در سراسر کشور 12 میلیارد تومان پول داشتیم که اگر این پول را به جمعیت هدف تقسیم می کردیم در خوش بینانه ترین حالت، سهم افراد فقط یک بروشور می شد. برای همین است که می گوییم نقش خانواده در آگاه سازی مهم است چون ایفای نقش تربیتی خانواده برخلاف دولت نیاز به پول ندارد، اما مشکل این است که خانواده های ما نسبت به این مسائل بی خیال اند، آموزش و پرورش هم دست روی دست گذاشته و برای آموزش مهارت های زندگی به دانش آموزان تلاشی نمی کند. پس نگوییم چرا اعتیاد در کشور کم نمی شود چون عملا کاری انجام نمی شود.

البته همه خانواده ها این طور نیستند و خانواده های زیادی نسبت به اعتیاد حساسند و بیم گرایش فرزندان به مواد را دارند.

بله ما هم راجع به همه افراد حرف نمی زنیم، اما واقعیت این است که بیشتر خانواده ها به چیزهایی جز آموزش مهارت های زندگی به فرزندان فکر می کنند. خانواده ها امروز بیشتر درگیر این هستند که فرزندانشان چه نمره ای می گیرند و از دوره ابتدایی آنها را به تست زنی وادار می کنند، یعنی بچه ها تک بعدی بار می آیند. نتیجه این می شود که من الان بیماری دارم که پزشک است و معتاد به شیشه.

چه کنیم فرزندمان پاک بماند ؟

آگاه شدن از مضرات مواد مخدر و تبعات منفی آلوده شدن به آن، قرص ندارد که یک دانه اش را بخوری و دیگر در مقابل مواد و خطراتش مصون بمانی بلکه باید از کودکی طوری بزرگ شوی که یاد بگیری باید از مواد مخدر دوری کرد.

وظیفه آگاه کردن بچه ها نیز بر عهده خانواده است، بعد هم مدرسه و جامعه اما خانواده در صدر نهادهای فرهنگساز قرار دارد.

خانواده باید بر فرزند نظارت داشته باشد، باید محیط خانه را محیطی قانونمند کند تا فرزند تبعیت از قوانین خانواده را یاد بگیرد. خانواده باید با اصول فرزندپروری آشنا باشد و مهارت های زندگی را به او یاد بدهد. پدر و مادر نباید فرزند را تن پرور، بی مسئولیت، بی صبر و لذت جو بار بیاورند. این که برخی والدین می گویند بچه ما هرچه بخواهد در اختیارش است، غلط است چون اصلا نباید همه چیز خیلی راحت در اختیار فرزند قرار بگیرد.

همه آدم ها به آرزوی داشتن چیزهای مادی نیاز دارند و اگر همه چیز برایشان تامین باشد، به فکر کسب لذت می افتند نه به فکر تلاش برای رسیدن به آرزوها. آگاه بودن خانواده ها از اثرات مواد مخدر نیز بسیار مهم است؛ همچنین صحبت کردن صریح خانواده با فرزندان درباره تبعات مصرف مواد و این که چرا باید از آن دوری کرد.

جام جم

سه شنبه 5/9/1392 - 17:40
ازدواج و همسرداری

جام جم آنلاین: افراد بد‌اخلاق نه تنها زندگی را برای اطرافیان خود تلخ می‌کنند، بلکه خودشان نیز نمی‌توانند از لحظات زندگی‌شان لذت ببرند. اخلاق خوش یکی از بهترین ویژگی‌هایی است که هر انسانی باید داشته باشد، اما گاهی شریک زندگی شما انسان خوش اخلاقی نیست.

 بهترین عکس العمل شما در مقابل او چه باید باشد؟ ممکن است همسرتان در ابتدای راه بد اخلاق نبوده و بر اثر بیماری یا مشکل حادی، اخلاقش تلخ شده باشد، یا ممکن است از همان ابتدا شریک خوش اخلاقی نبوده است. در هر صورت شما باید یک برنامه صحیح برای رفتار در مقابل همسر بد اخلاق خود داشته باشید.

می خواهید در بداخلاقی مانند او شوید و کم نیاورید؟ یا ترجیح می دهید از او کناره گیری کرده و زندگی خودتان را داشته باشید؟ تکلیف فرزندان تان چه می شود؟ اما راه دیگری هم وجود دارد که شما می توانید گام به گام او را نرم تر و خوش اخلاق تر کنید.

وقتی به همسرتان کمک کنید تا فرد آرام تر و خوش اخلاق تری باشد، شما نیز خوشبخت تر خواهید بود، پس از همین لحظه دست به کار شوید.

فکر نکنید​ راه آسانی در پیش رو دارید. شما باید در تمام مسیر، آرامش تان را حفظ کنید و برای تغییر اخلاق بد همسرتان انتظار نداشته باشید یکشبه ره صد ساله​ بروید.

فرمول تبدیل یک همسر بداخلاق به خوش اخلاق

ـ در مقابل بداخلاقی او صبوری کنید. حفظ آرامش برای تغییر رفتار او ضروری است.

ـ برای تغییر رفتار همسرتان با او حرف بزنید. سعی کنید به او بفهمانید خشم و عصبانیت به ضرر خودش است. یک سر به کتاب ها و وبلاگ هایی که در مورد مضرات خشم برای بدن توضیح داده است، بزنید و نمونه هایی از آن را به همسرتان نشان دهید.

ـ مراقب باشید همسرتان احساس نکند در مقابل او قرار دارید. اگر او احساس کند خود را برتر می دانید یا در جبهه مقابلش قرار دارید، دیگر همراه تان برای تغییر به سمت خوش اخلاقی نخواهد بود.

ـ شما باید بر رفتار خودتان تسلط بیشتری داشته باشید تا بتوانید در موقع خشم او، رابطه تان را مدیریت کنید. حفظ آرامش تان در زمانی که او خشمگین و عصبانی است، به خراب نشدن رابطه تان کمک می کند.

ـ اگر خشم او علت خاصی دارد، مثل مشکلات اقتصادی، بیماری یا تربیت غلط خانوادگی، باید علت را پیدا کنید تا با رفع آن​ بتوانید یک همسر خوش خلق داشته باشید.

در گوشی با شما که همسرتان بد اخلاق است: هر چند تحمل یک همنشین بداخلاق کار سختی است، اما حتما همسر شما مهربانی و خوبی های خاص خود را دارد. فراموش نکنید ​هیچ کس کامل نیست، شما وقتی همسرتان را انتخاب کردید​ برای رسیدن به یک زندگی ایده آل باید بر بدی هایش چشم هایتان را ببندید. مهم ترین سلاح شما برای خلع سلاح کردن او، چهره ای همیشه خندان است.

صبور و آرام با خنده ای ملایم کنار همسرتان بمانید و به او کمک کنید تا قدم قدم از شر اخلاق نامناسبش خلاص شود. سال ها بعد وقتی تغییر رفتار او را ببینید، خستگی تمام این گذشت ها از تن تان به در خواهد شد.

سه شنبه 5/9/1392 - 17:37
بهداشت روانی

جام جم آنلاین: به نظر شما کم‌خوابی آزاردهنده‌تر است یا پرخوابی؟ شاید بگویید کم‌خوابی، ولی پرخوابی نیز اگر به اختلال خواب تبدیل شود و ادامه یابد قدرت تمرکز، اثرگذاری و خلاقیت را از فعالیت‌های روزانه‌تان می‌گیرد.

البته برخی افراد بیش از دیگران می خوابند، یعنی به طور میانگین، بیش از هفت ساعت در شبانه روز می خوابند. با این حال خوب است بدانید که پرخوابی فقط در نقطه مقابل کم خوابی قرار ندارد و معنای آن تنها این نیست که تعداد ساعاتی که فرد در شبانه روز می خوابد افزایش می یابد، بلکه افراد پرخواب، عموما دچار خواب آلودگی مفرط روزانه هستند و این موضوع آنان را رنج می دهد.

دکتر امیرحسین جلالی، روانپزشک در گفت و گو با جام جم با اشاره به این که خواب بودن در ساعات زیادی از شبانه روز و خواب آلودگی در طول روز دو نشانه اصلی پرخوابی است، می گوید: البته بیماری ها و اختلالات زیادی است که می تواند زمینه ساز پرخوابی شود. براین اساس، یک گروه از افراد پرخواب، از نوع اولیه آن رنج می برند، یعنی کسانی که به دلیل یک اختلال خواب مشخص مانند اختلال «نارکولپسی» که یکی از اختلالات خواب است و شامل میل ناگهانی و مقاومت ناپذیر به خواب می شود از پرخوابی رنج می برند؛ اما در پرخوابی ثانویه، فرد دچار یک بیماری روانپزشکی یا غیرروانپزشکی زمینه ای است و پرخوابی وی نشانه ای از مجموعه نشانه های بیماری اولیه به شمار می رود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران اظهار می کند: فهرست مشکلات و بیماری هایی که می تواند پرخوابی ایجاد کند بسیار طولانی است که از میان آنها می توان به بیماری های شایعی چون افسردگی، کم کاری تیروئید، دیابت یا بیماری های ژنتیکی نادر اشاره کرد. همچنین مصرف یا پرهیز از مصرف برخی داروها و مواد می تواند به بروز پرخوابی منجر شود.

از خستگی و افسردگی تا پرخوابی

شاید خیلی وقت ها از شدت خستگی بی وقفه تا 12 ساعت نیز بتوانید، بخوابید، اما آیا لزوما خستگی و مشغله زیاد می تواند به پرخوابی منجر شود؟

دکتر جلالی در پاسخ به این پرسش می گوید: همیشه خستگی، پرخوابی نمی آورد، اما ادامه محرومیت از خواب بویژه در کسانی که مشغله زیادی دارند در مدتی حدود سه ماه می تواند به پرخوابی منجر شود.

اما چرا برخی افراد در شرایط استرسی، پرخواب می شوند و برخی کم خواب؟ این روانپزشک پاسخ می دهد: افسردگی هم می تواند به پرخوابی و هم کم خوابی منجر شود. فرمی از افسردگی است که معمولا در فصول سرد بروز می کند و همراه پرخوری و پرخوابی است. این فرم از افسردگی، فرم غیرمتعارف این بیماری روحی است و از نظر زیستی با دیگر نمونه افسردگی که با بی اشتهایی و بی خوابی همراه است، تفاوت دارد. حتی گروهی از افرادی که به این نوع از افسردگی نامتعارف مبتلا هستند، ممکن است به اختلال دوقطبی مبتلا باشند.

اختلال تنفسی، خواب آلودگی می آورد

به طور منطقی، هر بیماری یا اختلالی که باعث مشکل در خواب شبانه شود، می تواند به پرخوابی روزانه نیز منجر بشود. دکتر جلالی بر اساس چنین استدلالی توضیح می دهد: اختلالات وقفه تنفسی چه از نوع مرکزی باشد که به دلیل اختلال در مراکز هدایت کننده تنفس در سیستم اعصاب مرکزی رخ می دهد و چه از نوع محیطی باشد که ناشی از تنگی و انسداد در مجاری و راه های هوایی است، به اختلال در اکسیژن رسانی بافتی در حین خواب و افزایش برانگیختگی هیجانی در فرد در طول شب منجر می شود. این موضوع سبب می شود که شخص بارها طی شب بیدار شود یا نتواند خواب عمیق را تجربه کند. کوتاه مدت ترین و زودرس ترین پیامد این وضع، خواب آلودگی روزانه است.

به طور ژنتیکی پرخوابم

شاید ندانید، اما سهم ژنتیک نیز در بروز پرخوابی افراد ارزیابی و شناسایی شده است. بر این اساس برخی افراد به صورت بهنجاری، پرخواب تر از دیگران هستند. البته دکتر جلالی اختلالاتی چون نارکولپسی را نیز که زمینه ژنتیکی دارد در ایجاد پرخوابی بیمارگونه مشخص و قطعی می داند.

پرخوابی، چاقی می آورد

بی شک خواب کافی و نشاط روزانه برای هر نوع فعالیت شناختی چون تمرکز، محاسبه و کارهای خلاقانه ضروری است. پس طبیعی است که فرد پرخواب این توانمندی ها را از دست می دهد و در کار، روابط خصوصی و اجتماعی خود دچار محدودیت هایی می شود. دکتر جلالی در این باره تاکید می کند: پرخوابی نه تنها در درازمدت فرد را مستعد اختلالات روانپزشکی چون افسردگی و اختلالات اضطرابی می کند، بلکه می تواند پیامدهای جسمی داشته باشد و سبب چاقی و اختلالات متابولیک چون افزایش چربی خون شود.

پرخوابی درمان می شود

به گفته دکتر جلالی، اگر پرخوابی به دلیل سبک زندگی باشد باید آن را تعدیل کرد و اگر مثلا سندرم قطع تنفسی در حین خواب باعث آن است باید از دارو، جراحی یا وسایل کمکی برای درمان آن بهره برد. در هر صورت از درمان خودسرانه باید پرهیز کرد و همواره با توجه به عوامل متعددی که پرخوابی را ایجاد می کند، ارزیابی و درمان را به متخصص واگذاشت. فراموش نکنید که دلیل پرخوابی در افراد مختلف، یکسان نیست و درمان آن وابسته به علت زمینه ساز متفاوت است.

سه شنبه 5/9/1392 - 17:35
ازدواج و همسرداری

دلم گرفته. انگار همه بدبختی‌های دنیا روی سر من یک نفر آوار و یک عالمه حرف نگفته توی گلویم تلنبار شده، اما چه فایده گوش شنوایی نیست. به شوهرم بگویم؟ اصلا فکرش را هم نکن! هیچ قابل پیش‌بینی نیست که او حرف‌های من را چطوری می‌شنود یا از آنها چه برداشتی می‌کند.

من که هیچ وقت نتوانسته ام چیزی را که در ذهنم می گذرد به او حالی کنم. حالا نمی دانم که من بلد نیستم بگویم یا او بلد نیست بشنود. یا شاید هردو تایمان هردوتایش را بلد نیستیم که آن دیگر واویلا است.

چی؟ مشکل شما هم همین است؟ پس بد نیست بیایید با هم کمی روی خودمان کار کنیم شاید حرف هایمان را سلیس تر بگوییم و همسرمان هم گوشش به حرف هایمان بدهکار تر شود.

کلاس گفت و شنود

حمیده می گوید: وقتی می خواهم با همسرم حرف بزنم هنوز مطلب به نیمه نرسیده است که شوهرم وسط حرفم می پرد و شروع می کند به پاسخگویی. انگار که یک وکیل خبره در محضر دادگاه ایستاده و وظیفه دارد بی کم و کاست به همه سوالات و شبهه هایی که مطرح می شود پاسخ بگوید در حالی که من اصلا از او توقع جواب ندارم و فقط دارم درددل می کنم. این رفتار او آنقدر مرا تحریک می کند که عاقبت کار به دعوا می کشد و خیلی وقت ها به خاطر همین عادتش حرف هایم را نگفته می گذارم.

خوب است بدانید در زندگی مشترک، مهارت ابراز احساسات و سخن گفتن با یکدیگر از مهارت های اساسی است که اگر بلد نباشید بهتر است آن را کسب کنید.

شما می توانید با گفتن چند جمله ساده، احساس حقیقی خود را با کمترین سوءتفاهم به همسفر راه زندگیتان انتقال دهید، اما قبل از آن باید دقیقا بدانید که چه می خواهید بگویید.

حس شناسی

«من می خواهم چه بگویم و از همسرم چه توقعی دارم؟»

این مهم ترین سوالی است که قبل از آغاز هر گفت وگو باید از خود بپرسید و در رابطه با موضوع بحث خود احساس خودتان را در این رابطه شناسایی کنید. به این مثال دقت کنید:

ـ انجمن اولیا و مربیان باید با حضور یکی از والدین باشد. من نمی توانم از مرخصی استفاده کنم و در این جلسه حضور داشته باشم. همسرم هرگز قبول نمی کند که خودش این کار را بکند. او کارش را از من و خانواده مهم تر می داند.

در رابطه با این موضوع شما احساس تنها ماندن و احساس تحقیرشدن به خاطر بی اهمیت شناخته شدن کارتان ​دارید. همین حس سبب می شود نتوانید مسأله را بخوبی و به دور از پیشداوری مطرح کنید. پس سعی کنید موضوع را طوری پردازش کنید که دقیقا خواسته خود را به دور از بار هیجانی منفی نسبت به همسرتان ابراز کنید. نیازهایتان را بشناسید و خواسته هایتان را با یکدیگر در میان بگذارید. هیچ کس و حتی همسرتان نمی تواند ذهن شما را بخواند و از خواسته هایتان مطلع گردد. پس بیاموزید که در مورد آن بخوبی صحبت کنید.

کلمات گهربار

از قدیم گفته اند: «کم گوی و گزیده گوی چون در»

اگر بتوانید بدون قضاوت یا متهم کردن، بدون پرخاشگری و دستوردادن و بدون فریاد و استرس به همسرتان موضوع را با بهترین کلمات بگویید احتمال زیادی دارد که در گفت وگو موفق شوید.

سعی کنید از خودتان بگویید بی آن که جمله تان با تو همیشه و بی​تو هیچ وقت شروع شود. در ابراز احساسات، یافتن کلمه ای است که به بهترین شکل، احساس شما را به طرف مقابلتان نشان دهد همچون نگرانم، عصبانیم، دلگیرم و... می تواند بهتر شما را به مقصود برساند.

جملاتی که با ضمیر «تو» شروع می شوند انگشت اتهام به سمت فاعل است و گوینده هدفی جز تخطئه کردن طرف مقابل ندارد. لذا، از آنجا​ که جملات با فاعل «تو» سرزنش آمیز و انتقادگر به شمار می آیند بهتر است​ هنگام گفت وگو با همسرتان، به جای استفاده از فاعل تو از فاعل «من» استفاده کنید و حقیقت را بگویید و افراط و تفریط نکنید.

فرصت طلایی

همه شنیده ایم که هر سخن جایی و هر نکته مکانی دارد. شما هم باید برای یک گفت وگوی موفق مترصد وقت مناسب باشید. زیر نور رقصان شمع در یک کافی شاپ رمانتیک، کنار شومینه در یک روز سرد پاییزی، در حال پیاده روی در یکی از روزهای تعطیل می تواند فرصت های طلایی برای طرح موضوعات مختلف باشد.

شما می​توانید با شم زنانه خود موقعیت های بهتری را نیز به دست آورید. اما زمانی که همسرتان خسته و گرسنه است یا از گفت وگویی ناراحت کننده با مدیر ساختمان، صاحبخانه یا مدیر اداره اش بازگشته است، جزو این فرصت های طلایی نیست.

گاهی نفس بکشید

بله! به نظر می رسد شما این مطالب را پذیرفته و به کار بسته اید و مهارت های کلامی خود را توسعه داده اید. اکنون بخوبی می توانید خواسته های خود را به همسرتان منتقل کنید اما تند نروید. گاهی هم در بین صحبت های خود نفس تازه کنید و اجازه دهید همسرتان هم سخنی بگوید.

معمولا مردان در بیان کند تر از زنان هستند پس با متانت بعد از 5 دقیقه سخن گفتن به او اجازه دهید 5 دقیقه پاسخگو باشد بدون این که میان سخنانش بپرید و حرف هایش را قطع کنید.

به این ترتیب یاد می گیرید افزون بر این که سخنگوی خوبی هستید، شنونده خوبی هم باشید.

فراموش نکنید؛ هیچ کس دوست ندارد حرف های یک گوینده مطلق را که گوش شنوایی ندارد بشنود.

جام جم

سه شنبه 5/9/1392 - 17:33
کامپیوتر و اینترنت

پژوهشگران برنامه جدیدی عرضه کرده اند که به رایانه ها کمک می کند با جستجو در اینترنت و مشاهده تصاویر، خودشان شعور و عقل سلیم را بیاموزند.

به گزارش خبرگزاری مهر، این برنامه رایانه ای می تواند برای کسب اطلاعات شعوری بین اشیا ارتباط برقرار کند – آنچه که به نظر می رسد انسان بدون گفتن، می داند مثل خودروها اغلب در جاده ها دیده می شوند، ساختمانها عمودی هستند و اردک به نوعی شبیه غاز است.

این برنامه رایانه ای که "هرگز تصویرآموزی را پایان نده " (NEIL) نام دارد، 24 ساعت در روز در دانشگاه کارنگی ملون در حال اجرا است و وب سایت ها را به دنبال تصاویر می گردد. این برنامه نهایت تلاش خود را برای فهم تصاویر می کند و زمانی که پایگاه داده بصری رو به رشد خود را ایجاد کرد در مقیاس انبوه به شعور می رسد.

برنامه NEIL اخیرا موجب پیشرفت هایی در دید رایانه شده است به طوریکه برنامه های رایانه ای را به شناسایی و برچسب زدن اشیا در تصاویر قادر می سازد، به احساسات شخصیت می دهد و می تواند حالت هایی مانند رنگها، نور و مواد را تشخیص دهد و تمامی این کارها را با کمترین نظارت انسانی انجام می دهد.

در عوض، داده های عرضه شده اش توانایی رایانه ها را برای شناخت و فهم دنیای بصری ارتقا می دهد.

بر اساس متون نوشتاری، به نظر می رسد ارتباط رنگی که با گوسفند برقرار می شود سیاه باشد اما با این وجود انسان و – NEIL- می دانند گوسفند نوعا سفید است.

این پژوهشگران می گویند تصاویر بهترین راه برای یادگیری ویژگی های بصری است.

تصاویر همچنین شامل میزان زیادی اطلاعات احساسی و شعوری در باره جهان است. مردم خودشان از این طریق چیزهایی را می آموزند و ما نیز  با NEIL امیدواریم رایانه ها به اطلاعات خود بیفزایند.

یک خوشه رایانه ای از اواخر جولای تا کنون در حال راه اندازی برنامه NEIL هستند و تا کنون سه میلیون تصویر را تحلیل، هزار و 500 نوع شیئ را از بین 500 هزار تصویر  و هزار و 200 نوع حس را در صدها هزار تصویر شناسایی کرده اند.

این برنامه به نقاطی وصل شده تا دو هزار و 500 ارتباط را از هزاران مثال بیاموزد. محققان می گویند NEIL می تواند گاهی اوقات پیش فرض های نادرستی عرضه کند که با خطا ترکیب می شوند از این رو انسان باید بخشی از این فرایند باشد مثلا جستجوی تصویر گوگل می تواند NEIL را متقاعد کند "صورتی" ممکن است نام یک خواننده باشد نه یک رنگ.

سه شنبه 5/9/1392 - 17:32
مد و لباس

یک شرکت طراحی لباس و مد با بهره گیری از فناوری روز دنیا اقدام به عرضه نخستین کیف پول چرمی دنیا کرده که مجهز به فناوری ردگیری جی پی اس و فناوری تشخیص فرکانس رادیو است.

به گزارش خبرگزاری مهر، شرکت طراحی رویس اولین کیف پول چرمی مجهز به جی پی اس را از چند روز آینده وارد بازارهای فروش بریتانیا، کانادا و آمریکا خواهد کرد.

اولین کیف پول مجهز به جی پی لس در دنیا " کیف پول آزادی رویس " نام دارد که برنامه فناوری ردیابی آن همراه یک اپلیکیشن روی تلفنهای هوشمند برای هر دو سیستم عامل iOS و اندروید ارائه شده و با فناوری امنیتی تشخیص فرکانس ماهواره ای و یک چرم مرغوب عرضه شده است.

این کیف پول ضد سرعت با فناوری موبایلی که در "سیلیکون ولی" ساخته شده و طراحی فیزیکی که در نیویورک صورت گرفته به طور بالقوه یک موفقیت در میان فناوریهای پوشیدنی تلقی می شود.

گروه مالی کردیت سوئیس اوایل سال جاری با انتشار یک گزارش پیش بینی کرده بود بازار 3 تا 5 میلیارد فناوریهای پوشیدنی ظرف دو تا سه سال آینده به 30 تا 50 میلارد دلار افزایش می یابد.

اندرو رویس بائر مدیر عامل شرکت طراحی رویس اظهار داشت: با وجود میلیونها نفر قربانی کلاهبرداری در سراسر دنیا این کیف پول می تواند نه تنها یک هدیه تجملاتی بلکه یک راه حل تجملاتی نیز در نظر گرفته شود.

مهمتر از همه همراه داشتن این کیف پول به نوعی کاهش دهنده استرس است و کاربر آن می داند که هرگز محتویات ارزشمند آن را گم نمی کند.

سه شنبه 5/9/1392 - 17:30
کامپیوتر و اینترنت

شرکت فناوری سامسونگ دیروز دوشنبه 26 نوامبر (4 آذرماه) یک فبلت جدید با صفحه نمایش 5.2 اینچی رونمایی کرد که از قابلیت پشتیبانی از دو سیم کارت برخوردار است.

به گزارش خبرگزاری مهر، گلکسی گراند 2 با صفحه نمایش 5.25 اینچی با وضوح تصویر 1280 در 720 و نسبت دید 16:9 که برای تماشای فیلم ، بازی و کتاب خواندن ایده آل است رونمایی شده است.

یکی از ویژگیهای مهم گلکسی گراند این است که به کاربر خود این امکان را می دهد که از صفحه نمایش بزرگ برای اجرای دو اپلیکیشن کنار هم بهره ببرد.

گلکسی گراند 2 توسط یک پردازنده 1.2 گیگاهرتزی چهارهسته ای تقویت می شود و دارای باطری 2600 میلی آمپری است که به واسطه آن می تواند 17 ساعت تماس تلفنی و یا 10 ساعت تماشای فیلم را با یکبار شارژ کامل تجربه کرد.

حافظه داخلی این دستگاه تنها 8 گیگابایت است اما کاربر می تواند با یک کارت میکرو اس دی آن را تا 64 گیگابایت ارتقا دهد.

قابلیت پشتیبانی از دو سیم کارت این امکان را برای کاربر فراهم می کند که بین دو ارائه کننده خدمات تلفن همراه در حرکت باشد، این درحالی است که فبلت جدید سامسونگ دارای قابلیت 4G LTE نیست و به جای آن از HSPA+ پشتیبانی می کند.

سامسونگ دوربین پشت این دستگاه را تا 8 مگاپیکسل ارتقا داده و آن را مجهز به ویژگیهایی چون " بهترین چهره"، " بهترین تصویر" و نماهای پشت سر هم" مجهز کرده است.

سیستم عامل گلکسی گراند 2، اندروید 4.3 است و در رنگهای سفید، سیاه و صورتی عرضه شده است. سامسونگ اعلام کرده است که این تلفن هوشمند در برخی مناطق عرضه می شود اما هنوز بازار خاص آن، تاریخ عرضه و یا قیمت آن مشخص نیست.

سه شنبه 5/9/1392 - 17:29
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته