• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1549
تعداد نظرات : 132
زمان آخرین مطلب : 5422روز قبل
دانستنی های علمی
منصور دوانیقى دومین خلیفه عباسى ، از جنایتكاران بزرگ تاریخ است ، وى نسبت به امام صادق (ع ) اهانتها و جسارتها كرد، از جمله آنحضرت را به اجبار، مدتى به ((حیره )) آورد (این شهر نزدیك كوفه بود).
هارون بن جهم مى گوید: ((در حیره بودیم ، یكى از صاحب منصبان لشكر منصور، جمعى را به خانه خود دعوت كرد، از جمله امام صادق (ع ) را نیز به آن مجلس فرا خواند، وقتى كه سفره را پهن كرده و غذا را آوردند، یكى از مهمانان آب خواست ، براى او بجاى آب ، قدحى از شراب آوردند، امام صادق (ع ) تا متوجه این موضوع شد، بى درنگ برخاست و فرمود: ((پیامبر خدا (ص ) فرموده : ملعون است كسى كه كنار سفره اى كه در آن شراب هست بنشیند)) در آنجا ننشست و رفت .
سه شنبه 16/4/1388 - 15:35
دانستنی های علمی
فضل مى گوید: از حضرت رضا (ع ) شنیدم فرمود: وقتى كه خداوند فرمان داد كه (در قربانگاه مكه ) قوچى را بجاى فرزندش اسماعیل (ع ) ذبح كند، ابراهیم آرزو كرد كه فرزندش اسماعیل را با دست خود قربان نماید- نه قوچ را بجاى اسماعیل - تا به قلب او آن (اندوهى ) وارد شود كه به قلب پدرى كه عزیزترین فرزندش را ذبح مى كند، وارد گردد، تا در نتیجه شایسته عالیترین درجات ((صاحبان پاداش بر مصائب )) گردد.
خداوند به ابراهیم چنین وحى كرد:
اى ابراهیم ! محبوبترین خلق من نزد تو كیست ؟!.
ابراهیم - ((پروردگارا نیافریدى خلقى را كه در نزد من محبوبتر از حبیب تو محمد (ص ) باشد)).
خداوند به ابراهیم فرمود: ((محمد (ص ) را بیشتر دوست دارى یا خودت را؟)).
ابراهیم - ((محمد (ص ) را از جان خودم بیشتر دوست دارم )).
خداوند فرمود: ((فرزندت محمد (ص ) را بیشتر دوست دارى یا فرزند خودت را؟)).
ابراهیم - ((بلكه فرزند محمد (ص ) را بیشتر از فرزند خودم دوست دارم )).
خداوند فرمود: ((ذبح و كشته شدن فرزند محمد (ص ) بدست دشمنانش از روى ظلم براى تو دردناكتر است ، یا قربان نمودن فرزندت بدست خودت بخاطر اطاعت از فرمان من ؟)).
ابراهیم - ((بلكه ذبح فرزند محمد (ص ) بدست دشمنانش برایم دردناكتر است از ذبح فرزندم بدست خودم )).
خداوند فرمود: ((اى ابراهیم ، جمعیتى كه ادعا مى كنند از امت محمد (ص ) هستند، بزودى از روى ظلم فرزند آنحضرت حسین (علیه السلام ) را ذبح مى كنند و گردن مى زنند، چنانچه گوسفند را ذبح مى كنند، و در نتیجه آن جمعیت مورد غضب من واقع مى شوند)).
ابراهیم گریه كرد و قلبش پر از اندوه و درد شد و همچنان براى مصائب امام حسین (ع ) گریست .
خداوند به او وحى كرد كه : ((اى ابراهیم ! گریه تو براى فرزند محمد (ص ) (یعنى حسین علیه السلام ) را بجاى گریه تو بر فرزندت (اسماعیل ) بفرض ‍ اینكه او را قربان مى كردى و گریه مى نمودى قرار دادم ، و عالیترین درجات پاداش ((صاحبان پاداش بخاطر مصائب )) را به تو عنایت كردم
سه شنبه 16/4/1388 - 15:35
دانستنی های علمی

جمعى در محضر مرجع تقلید شیعیان ، مرحوم حضرت آیت الله العظمى میلانى (كه در مشهد مقدس سكونت داشت ) نشسته بودند، آن هنگام كه امام خمینى (مدظله العالى ) در تبعید به سر مى برد، سخن از امام خمینى به میان آمد.
آیت الله العظمى میلانى فرمود: ((سلام الله علیه )) (سلام خدا بر خمینى ).
در آن جمع ، این كلام براى شخصى ناخوش آیند آمد، آن شخص سخنى گفت كه بوى اعتراض مى داد.
آیت الله میلانى به او فرمود: ((ساكت باش اى فلانى ! اینجا مساءله تقلید در بین نیست كه گفته شود، فلانى اعلم است یا من ؟، اینجا بحث رهبرى است و چنین نیست كه هر مجتهدى لیاقت رهبرى داشته باشد، به همان گونه كه لیاقت تقلید را دارد.
لیاقت رهبرى را تنها فقیه سیاستمدار دارا است كه به زمان خویش ، آگاه بوده ، و در راه خدا از ملامت ملامتگران نترسد و اكنون با این مشخصات كسى جز آیت الله خمینى نیست )).

سه شنبه 16/4/1388 - 15:34
دانستنی های علمی
حضرت آیت الله العظمى بروجردى كه داراى مقام مرجعیت عامه شیعیان جهان گردید، فقیه بزرگ قرن چهارده بود كه در 13 شوال 1380 قمرى (مطابق با 10 فروردین 1340 شمسى ) از دنیا رفت ، در مجلسى كه جمعى از علماء از جمله امام خمینى (مدظله العالى ) حضور داشتند، در هنگامى كه مجلس تمام شد و قصد خروج از مجلس را داشتند، امام خمینى (مدظله العالى ) را بر خود مقدم داشت ، و به هنگامى كه با اعتراض بعضى ها روبرو شد این جمله را فرمود:
((بله بله ، مى گویم سلام الله علیه ، مى گویم سلام الله علیه ، همانگونه كه علامه حلى در هنگامى نام سید مرتضى (قدّس سرّه ) در محضرش برده شد فرمود: ((سلام الله علیه )) (سلام خدا بر سید مرتضى ) من هم مى گویم : ((سلام خدا بر خمینى )) با توجه به اینكه این سخن آقاى بروجردى حدود سه سال قبل از 15 خرداد 42 (آغاز قیام امام خمینى ) بوده است .
سه شنبه 16/4/1388 - 15:34
دانستنی های علمی

از خاطرات جالب و فراموش نشدنى نگارنده اینكه : در سالهاى 1343 تا 1345 شمسى به تفسیر حضرت آیت الله شیخ ابوالقاسم خزعلى (دامت بركاته ) مى رفتم ، این جلسه عصرها در مسجد فاطمیه قم (واقع در گذرخان ) از جمعیت بسیار از طلاب فاضل تشكیل مى شد، جلسه پربار و ثمربخشى بود، ایامى بود كه مدتها حضرت امام خمینى (مدظله العالى ) توسط رژیم منهوس پهلوى ، تبعید شده بود، خفقان و سانسور در همه جا به چشم مى خورد، در این شرائط سخت ، روزى استاد معظم آقاى خزعلى در جمع شاگردان كه نگارنده نیز حاضر بودم و مطالب ایشان را مى نوشتم ، فرمود:
((... من امید دارم كه خداوند براى ما روزگارى پیش بیاورد كه در آن روزگار، به استقبال امام خمینى (مدظله العالى ) برویم ، با پاى پیاده به زیارتش ‍ بشتابیم ، سپس با گوشه عمامه خود، غبار نعلین امام را پاك كرده و بدینوسیله ، عمامه خود را متبرك كنیم ، و سپس با همین عمامه ، دو ركعت نماز بخوانیم قربة الى الله و دعا كنیم لفرج ولیه حجة بن الحسن العسكرى (عجل الله تعالى فرجه الشریف ) )).

سه شنبه 16/4/1388 - 15:33
دانستنی های علمی

عمر بن عبدالعزیز (هشتمین خلیفه اموى ) از مردان نیكنام و نیك سرشت ، در میان خلفاى جور بنى امیه است ، او وقتى زمام امور خلافت را بدست گرفت ، كارهاى مهمى انجام داد كه از جمله ممنوع كردن سّب (ناسزاگوئى ) به على (ع )، و رد فدك به صاحبانش (فرزندان فاطمه علیهاسلام ) بود، در مورد فدك ، در تاریخ آمده :
او نامه اى به فرماندارش ((عمرو بن حزم )) نوشت كه ((فدك )) را به فرزندان فاطمه (ع ) باز گردان .
فرماندار پس از اطلاع از مضمون نامه ، در پاسخ نوشت : ((فرزندان فاطمه (ع ) بسیارند و با طوائف زیادى ازدواج كرده اند، به كدام گروه باز گردانم ؟)).
عمر بن عبدالعزیز، خشمناك شد، نامه تندى به این مضمون در پاسخ فرماندار مدینه نوشت :
((... اما بعد: هرگاه من در ضمن نامه اى به تو دستور دهم گوسفندى ذبح كن ، تو فورا در پاسخ خواهى نوشت ، آیا بى شاخ باشد یا شاخدار؟! و اگر بنویسم گاوى را ذبح كن ، مى پرسى رنگ آن ، چگونه باشد؟
هنگامى كه این نامه من به تو مى رسد فورا فدك را بین فرزندان فاطمه (ع ) از على (ع ) تقسیم كن )).

سه شنبه 16/4/1388 - 15:33
دانستنی های علمی

ابن ابى الحدید معتزلى كه از علماى معروف و برجسته اهل تسنن است مى گوید: من از استادم (على بن فارقى ) مدرس مدرسه بغداد پرسیدم ((آیا فاطمه (ع ) از ادعاى مالكیت ((فدك )) راست مى گفت ؟.
گفت : آرى .
گفتم : ((پس چرا خلیفه اول ، فدك را به او نداد، در حالى كه فاطمه (ع ) نزد او را راستگو بود؟)).
او لبخندى زد و كلام زیبا و لطیف و طنز گونه اى گفت ، در حالى كه او هرگز عادت به شوخى نداشت ، گفت : ((اگر ابوبكر، فدك را به مجرد ادعاى فاطمه (ع ) به او مى داد، فردا به سراغش مى آمد و ادعاى خلافت براى همسرش ‍ مى كرد! و وى را از مقامش كنار مى زد و او هیچگونه عذر و دفاعى از خود نداشت ، زیرا با دادن ((فدك )) پذیرفته بود كه فاطمه (ع ) هر چه را ادعا كند راست مى گوید، و نیازى به بینه و گواه ندارد)).
سپس ابن ابى الحدید مى افزاید: ((این یك واقعیت است ، هر چند استاد، آن را به عنوان مزاح ، مطرح كرد)).
این اعتراف صریح از این دو دانشمند اهل تسنن حاكى است كه داستان فدك ، یك داستان سیاسى و آمیخته با خلافت بوده ، نه داستان صرفا اقتصادى .

سه شنبه 16/4/1388 - 15:32
دانستنی های علمی

امام صادق (ع ) فرمود: خداوند توسط یكى از پیامبرانش ، این پیام را به مردم رساند: ((هر مردمى كه در راه اطاعت من باشند، و در آنحال به آنها وسائل خوشى و رفاه را بدهم ، سپس آنها از آنچه دوست دارم (اطاعت ) به آنچه ناپسند دارم (گناه ) منتقل شوند، آنها را آنچه دوست دارند به آنچه ناپسند مى شمرند منتقل مى سازم ، و اگر بر اثر نافرمانى من گرفتار بلا گردند، و سپس از آنچه ناپسند دارم به آنچه دوست دارم (از گناه به اطاعت گرایند، آنها را از آنچه نمى خواهند به آنچه دوست دارم منتقل مى كنم .
و هر مردمى كه از من نافرمانى كنند و به سختى افتند، سپس از گناه به اطاعت منتقل شوند، آنها را به آنچه دوست دارند منتقل كنم ، رحمت من بر خشم من پیشى گرفته است ، پس از رحمت من ناامید نباشید زیرا گناهى را كه مى آمرزم نزد من بزرگ نمى نماید، و به آنها بگو با عناد و لجبازى در معرض خشم من نیایند و دوستانم را سبك نشمارند زیرا هنگام خشم ، هیبتهائى دارم كه هیچیك از مخلوقم تاب مقاومت آن را ندارد)).

سه شنبه 16/4/1388 - 15:32
دانستنی های علمی
روایت شده : عایشه (یكى از همسران رسول خدا- ص ) از آنحضرت پرسید: ((مردم در روز قیامت چگونه محشور مى شوند؟!)).
پیامبر (ص ) فرمود: ((آنها عریان و پابرهنه محشور مى گردند؟)).
عایشه (با اضطراب ) گفت : ((واسواءتاه )) (واى از آبرویم ) سرانجام پیامبر (ص ) به او فرمود: ((ولى آنچنان مردم به خود مشغولند و در فكر خود هستند كه توجهى به غیر خود دارند، سپس این آیه (37 عبس ) را قرائت كرد: لكل امرء یومئذ شاءن یغنیه : ((در روز قیامت هر شخصى داراى شاءن و كارى است كه او را از دیگران مشغول و غافل نموده است )).
فریدالدین عطار براى مجسم نمودن گرفتارى سخت قیامت حكایت موش ‍ و گربه اى را كه در روى تخته پاره كشتى بر روى امواج آب دریا قرار گرفته اند به شعر درآورده ، و آن را به عنوان مثال ذكر مى كند، آنجا كه گوید:
كشتیى آورد در دریا شكست
تخته اى زان جمله بر بالا نشست
گربه و موشى در آن تخته بماند
كارشان با همدیگر پخته بماند
نه زگربه ، موش را روى گریز
نه به موش ، آن گربه را چنگال تیز
هر دوشان از هول دریاى عجب
در تحیر بازمانده خشك لب
در قیامت نیز این غوغا بود
یعنى آنجا، نى توونى ما بود
سه شنبه 16/4/1388 - 15:32
دانستنی های علمی

زید بن امام سجاد (ع ) از مردان شجاع و انقلابى عصر خود بود كه نهضتى عظیم بر ضد طاغوتهاى اموى به وجود آورد و سرانجام به شهادت رسید.
یكى از پسران او ((عیسى )) است ، این پسر شیردل نیز به راه پدر رفت و پرچم مخالفت با منصور دوانیقى (دومین طاغوت عباسى ) را برافراشت . پس از منصور، مهدى عباسى بر مسند خلافت نشست ، وى خواست از راه تطمیع ، عیسى را از مخالفت باز دارد.
عیسى در این وقت در مخفیگاه زندگى مى كرد، ماءمورین مهدى عباسى در شهرها اعلام كردند، كه عیسى در امان است ، به اضافه عطایاى فراوانى كه از طرف خلیفه به او داده خواهد شد.
وقتى كه این خبر به عیسى بن زید رسید، به دو دوست همرزمش ((جعفر احمر)) و ((صباح زعفرانى )) گفت : ((سوگند به خدا اگر یك شب با ترس ‍ بخوابم ، براى من بهتر از همه عطایاى او و همه دنیا است )).
و به حسن بن صالح ، همرزم دیگرش گفت : ((سوگند به خدا یك ساعت ترس آنها از من كه در نتیجه از ناحیه من ، رعب و وحشتى بر دل آنها افكنده مى شود، موجب رعایت حقوق مظلومان خواهد گردید و همین وحشت آنها از قیام من باعث كنترل آنها و كاهش طغیانشان خواهد شد و این بازتاب ، براى من بهتر از همه این وعده ها است )).
عیسى (ع ) در خفا از دنیا رفت ، حسن زعفرانى (چریك همرزمش ) دو كودك او را سرپرستى مى كرد.
حسن زعفرانى مى گوید: ((به حسن بن صالح (همرزم دیگر عیسى ) گفتم : چه مانعى دارد كه ما خود را آشكار كنیم و خبر فوت عیسى را به مهدى عباسى برسانیم ، تا او از فكر عیسى ، راحت شود و ما نیز در امان بمانیم ؟)).
حسن بن صالح كه شاگرد مكتب عیسى بود در پاسخ گفت : ((نه به خدا سوگند، هرگز چشم دشمن را به مرگ ولى خدا، فرزند پیامبر (ص ) روشن نمى كنم ، اگر من یك شب به حالت ترس بسر برم ، برایم بهتر است از اینكه یكسال به جهاد و عبادت بپردازم )).

سه شنبه 16/4/1388 - 15:31
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته