• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1861
تعداد نظرات : 478
زمان آخرین مطلب : 4799روز قبل
دانستنی های علمی

نام : حسن

شهرت : عسگری زکی هادی ، سراج ، رفیق

لقب : الخاص

کنیه : ابو محمد معروف به « ابن رضا» (ع)

نام پدر :امام علی النقی (ع)

نام مادر: سوسن یا حدیثه یا سلیل

تاریخ ولادت : هشتم  ماه ربیع الثانی سال 232 هجری یا 231 هجری

محل ولادت : مدینه طیبه

مدت امامت : 6 سال

تاریخ شهادت : هشتم ماه ربیع الاول سال 260 هجری

محل دفن : سامراء

 

آسمان دیده بر زمین گشوده بود و مدینه، شب انتظارش را به دست صبح امید می سپرد که ناگاه در صبح دمی حیات بخش آفرینش، تولدی دوباره کرد و یازدهمین روشنگرش را به هستی بخشید. عرش به برکت میلاد جهان افروز امام عسکری (ع) بزم شادی گستراند. تولد او موعودی را بشارت دهنده است که ظهورش، سپیده دمی است به سوی روشنایی و  مرهمی  برتمامی رنج ها و مقصد تمام رفتن ها و رسیدن ها.به امید ظهورش

زندگینامه

در عصر حکومت و خلافت متوکل سفاک ترین خلفای بنی العباس ، ابومحمد حسن بن علی، امام یازدهم از ائمه عشر (ع) و سیزدهمین معصوم از چهارده معصوم (ع)، در شهر تاریخی و پایگاه نشر اسلام مدینه در خانه ی امام هادی دهمین پیشوای جهان اسلام و از یک مادر دانشمند و پرفضیلت دیده به جهان گشود مادرش بانویی صالحه و عارفه به نام سوسن یا حدیثه یا سلیل  بود که بانوان مدینه از محضر پر فیض او بهره های علمی  می بردند .

نامی که برای این مولود انتخاب گردید همتای نام جد بزرگوارش امام حسن مجتبی بود که تجدید کننده خاطرات نخستین ثمره ی باغ پر بار رسالت است .

روز میلاد مبارک او به اتفاق اغلب سیره نویسان اسلامی در روز هشتم ربیع الثانی به سال 232 هجری بود . مدت كوتاه حیات امام به سه دوره تقسیم می گردد: تا چهار سال و چند ماهگی امام (و به قولی تا 13 سالگی) از عمر شریفش در مدینه سر برده، تا 23 سالگی به اتفاق پدر بزرگوارش در سامرا می زیسته (او پدر بزرگوارش امام هادی (ع) در محله عسگر قرارگاه سپاه در شهر سامرا زندگی می كردند و به عسگری لقب یافتند) و تا 29 سالگی یعنی شش سال و اندی پس از رحلت امام دهم (ع) در سامرا ولایت بر امور و پیشوایی بر ستون را بر عهده داشته است.

دوران زندگی کوتاه امام حسن عسگری بر سه دوره ی مشخص تقسیم میگردد:

1-       پنج سال در حجاز در شهر زادگاه خود در حضور و مراقبت پدر بزرگوارش.

2-       شانزده سال در عراق قبل از دوران امامت وپیشوائی .

3-       هفت سال دوران کوتاه وپربار امامت وزعامت در عراق .

سیرت امام حسن عسگری (ع)
امام حسن عسگری (ع ) بیانی شیرین و جذاب و شخصیتی الهی، باشکوه و وقار و مفسری بی نظیر برای قرآن مجید بود . راه مستقیم عترت و شیوه صحیح تفسیر قرآن را به مردم و به ویژه برای اصحاب بزرگوارش در ایام عمر کوتاه خود روشن کرد .

چگونگی انتخاب امام به امامت:

امام هادی (ع) پسر دیگری به نام ابو جعفر محمد داشت كه بنا به برخی از روایات از جمله روایتی كه شیخ طوسی در كتاب الغیبت آورده مقرر بود امامت شیعه به او برسد و امام دهم به امامت او اشارت فرموده بود....... محمدبن علی مردی  پارسا و مورد احترام اصحاب پدر خویش بود اما این پسر در زمان حیات امام از دنیا رفت و بعضی از شیعیان دین از این بابت به اندیشه فرو رفته از جمله ابوهاشم داود بنی قاسم جعفری گوید من در این اندیشه بودم كه امام هادی (ع) فرمود: بلی خداوند بجای ابوجعفر, ابو محمد (امام حسن عسگری (ع)) را امام قرار داد. همچنانكه دربارة اسمعیل (فرزند امام صادق (ع) ) و امام كاظم (ع) چنین شد. این روایت یكی از روایات مهم دال بر نص امامت امام حسن عسگری (ع) است.

امام دهم را برادر دیگری بود به نام جعفر كه نزد شیعیان به لقب كذاب معروف شد. بعد از آنكه امام عسگری (ع) از سوی پدر به امامت منصوب گردید. جعفر مدعی وی گردید و شروع به كار شكنی و توطئه گری و فتنه انگیزی بسیار نمود و بعد از رحلت حضرت امام حسن عسگری (ع) دعوی امامت كرد و منكر وجود امام غایب (عج) شد.

 

داستانی از مهابت آن بزرگ:

در حوادث رجب سال 255 ق گفته اند كه دو تن از سادات علوی حسنی به نام عیسی بن محمد و علی بن زید در كوفه شوریدند و عبدالله بن محمد بن داودد بن عیسی را در آن شهر كشتند و عده ای به سبب قتل وی گرفتار و زندانی شدند یكی از این اشخاص ابوهاشم داوود بن قاسم جعفری است كه روایت می كند شبی امام حسن حسن عسگری (ع) و برادرش جعفر را به زندان آوردند و جعفر زاری و بی قراری می كرد ولی حضرت عسگری (ع) او را ساكت می نمود.

در روا یت مذكور آمده است كه متصدی زندانی كردن امام، صالح بن وصیف یكی از سرداران معروف بوده است... می گویند عباسیان و منحرفان از آل محمد (ص) بر صالح بن وصیف فشار آوردند كه بر امام در زندان سخت بگیرد و او گفت دو تن از شریرترین افراد را مامور این كار كرده است اما با دیدن حسن بن علی (ع) تحول یافته و روی به عبادت و نماز آورده اند وقتی علت این تغییر حالت را از ایشان پرسیدم گفتند: از فیض دیدار امام به این سعادت رسیده ام او تمام روزها را روزه می گیرد و هر شب تا بامداد به نماز می ایستد، با هیچ كس سخن نمی گوید و جز عبادت به كاری دیگر  نمی پردازد مهابت او بدان حد است وقتی كه به ما نگاه می كند به لرزه می افتیم و خود را به كلی می بازیم.
 

موضع علمی و آموزشی امام:

 مواضع علمی او (ع) در پاسخهای قاطع و استوار در مورد شبهه ها و افكار كفر آمیز و بیان كردن حق، باورشان مناظره و گفتگوهای موضوعی و مناقشه ها و بحثهای علمی، و همزمان با آن فعالیتها،‌ كوششهای دیگر از قبیل صادركردن بیانیه های علمی و ... (بوده است)....

كندی (ابویوسف یعقوب بن اسحاق) فیلسوف عراقی در زمان امام (ع) پیرامون متناقضات قرآن،‌كتابی تدوین كرد بوسیله بعضی از منسوبان به حوزه علمی او، ‌با او تماس گرفت و كوشش او را با شكست روبرو كرد وكندی را قانع فرمود كه در اشتباه بوده است. كندی توبه كرد اوراق خود را سوزانید.

 

موضع نظارت بر پایگاههای مردمی:

ـ موضع امام (ع) در این زمینه، نظارت بر پایگاههای مردی خود و پشتیبانی از آن پایگاهها و بالابردن درجه آگاهی آنها و مجهز كردن آن با همه اسلوبها و روشهای پایداری و بالابردن به سطح پشتازان متعهد بود.

امام غالباً آنان را هشدار می داد تا در دام عباسیان نیفتد ودر مصائب روزگار از نظر اقتصادی و اجتماعی به علت بدبختیها و رفتار بیرحمانه حكام كه با آن روبرو می شدند، به آنان كمك می رسانید.....

ـ برای امام از مناطق گوناگون اسلامی كه پایگاههای توده ای او آنجا بود، بوسیله نمایندگان او كه در آن مناطق پراكنده بودند اموال بسیار می بردند و امام با دقت بسیار و با روشهای گوناگون

می كوشیدند تا آن امر را كاملاً از چشم دولتیان بپوشاند و به نحوی پنهانی عمل كند....

ـ دولت عباسیان در برابر یاران امام (ع) و در پایگاههایی كه پشتیبان ا بودند، قاطعانه و بیرحمانه ایستادگی می كرد و برای از میان برداشتن خط مشی و برنامه امام و پراكندن و اداره كردن یاران او كوششهای فراوان بعمل آورد....

موضع امام درمقابل آن كوششها، پندگویی بود كه به یاران دلداری می داد و می فرمود: (تهیدست و با ما بودن، بهتر كه توانگر بودن و با غیر ما بودن. كشته شدن با ما، بهتر كه زنده بودن با دشمن! ما برای هر كس كه به ما پناه آورد،‌ پناهگاهیم و برای آن كس كه بخواهد به وسیله ما ببیند، نوریم، و آن كس را كه به ما پناه آورده، عصمیتم و هر كس كه ما را دوست بدارد بحقیقت در بزرگی و مقام با ما است و هر كس كه از ما منحرف گردد، جای او در آتش است)

 

موضع چهارم آماده كردن مسئله غیبت :

ـ  امام حسن عسكری (ع) كه به وضوح می دید كه اراده الهی برای ایجاد دولت الله بر روی زمین و در برگرفتن همه جهان انسانیت و گرفتن دست مستضعفان در زمین، تا خوف آنان به امنیت خاطر تبدیل گردد و خدای را عبادت كنند و هیچ چیز را شریك او نگیرند .......

ـ براین تعلق گرفته است كه فرزندش غیبت كند.......

ـ فعالیت امام حسن عسكری (ع) و برنامه ریزی او در تحقق بخشیدن هدف مزبور به دو كار مقدماتی نیازداشت:

 1-  مخفی كردن مهدی (عج) از چشم مردن و نشان دادن وی فقط به بعضی از خواص

2-  آنكه به هر ترتیب، فكر غیبت را در اذهان و افكار رسوخ دهد و به مردم بفهماند كه این مسئولیت  اسلامی را باید تحمل كنند و مردم را به این اندیشه و متفرعات آن عادت دهند....

بیانیه امام حسن عسكری (ع) سه شكل داشت:

الف) ...... بیانیه های كلی و عمومی درباره صفات مهدی (ع) از قبیل: «وقتی قیام كند، در میان مردم با علم خود داوری خواهدكرد مانند داوری داود كه از بینه و دلیل پرسشی نمی كرد».

 

ب‌) توجیه و نقد سیاسی در مورد اوضاع موجود، و مقرون كردن آن به اندیشه وجود مهدی (ع) و ضرورت ایجاد دگرگونیها از سوی او و از این قبیل است: «وقتی قائم خروج كند به ویران كردن منابر و جایگاههای خصوصی در مساجد فرمان خواهد داد این جایگاهها به منظور امنیت و محافظت خلیفه از تعدی، و برای افزودن هیبت او در دل دیگران بنا شده است.»

 

ج‌) اعلامیه های كلی برای پایگاهها و اصحابش كه در آن، ابعاد اندیشه غیبت برای آنان و ضرورت آمادگی و عمل به آن از ناحیه روانی و اجتماعی توضیح داده شده بود، تا غیبت امام (ع) و جدایی او را از آنان بپذیرند. امام به ابن بابویه نامه ای نوشت و در آن فرمود: «بر تو باد بردباری و انتظار گشایش، پیمبر فرمود: برترین عمل امت من انتظار كشیدن گشایش است و شیعه ما پیوسته در اندوه است تا فرزندم ظهوركند........»

 

3-  راه دیگری كه امام برای آمادگی غیبت دراذهان مردم انجام داد پنهان نمودن خود و برقراری رابطه با دوستان و طرفداران ازطریق مكاتبه و مراسله بوده است. همچنین نظام و روش وكالتی و وساطتی كه امام حسن عسكری (ع) با پایگاههای مردمی خود برگزید، روشی دیگر از روشهای بود كه برای فهماندن مسئله غیبت آماده شده بود.............

 

شهادت امام( ع)

از ابو الادیان نقل كرده اند كه گفت: من خادم امام عسكری بودم و رسائل او را به شهرهای دیگر می بردم و جواب می آوردم،‌ در بیماری منتهی به رحلت وی هم نزد او رفتم نامه هایی را كه نوشته بود به من داد و فرمود به مداین ببرم من رفتم و پس از پانزده روز برگشتم اما دیدم بانگ زاری و شیون از خانه امام بلند است و جعفر بن علی بر در خانه ایستاده به تعزیت شیعیان پاسخ می دهد. با خود گفتم اگر این مرد امام شد باشد كار امامت دگرگون خواهد شد. در این آن خادمی بیامد و به جعفر گفت كار تكفین تمام شد بیا بر جنازه برادرت نماز بگزار جعفر و همه حاضران به داخل خانه رفتند من هم رفتم و امام را كفن شده دیدم. جعفر پیش رفت تا در نماز امامت كند وقتی خواست تكبیر بگوید ناگهان كودكی با چهرة گندمگون و موئی كوتاه و مجعد و دندانهایی كه بینشان گشادگی بود پیش آمد وردای جعفر را كشیده گفت: ای عم عقب برو من برای نماز بر پدرم از تو شایسته ترم جعفر در حالیكه رنگش از خشم تیره شد عقب رفت و آن كودك بر جنازه امام نماز گزارد او مهدی موعود امام دوازدهم (عج) بود.

 

     تالیفات امام حسن عسكری (ع)

     1-  تفسیر قرآن منسوب به او

     2-  نامه آن حضرت به اسحاق ابن اسماعیل نیشابوری

     3-  مجموعه حكم، مواعظ و كلمات قصار امام كه در كتب حدیث و تاریخ ثبت است.

     4 - «رساله المنقبه» درمسائل حلال و حرام كه منسوب به اوست و «ابن شهر آشوب» در كتاب «مناقب» از آن سخن گفته است

جمعه 14/1/1388 - 23:51
دانستنی های علمی
جمعه 14/1/1388 - 2:8
دانستنی های علمی

2، 2009

جمعه 14/1/1388 - 1:24
دانستنی های علمی

(( امیدوارم " روز طبیعت " به تمام عزیزان تبیانی خوش بگذره ))

دوستان عزیزکاربران تبیان امروزروزباشکوهی است روزسرسبزی وروزطبیعت است روزی است که همه مردم وطنمون به کوه ودشت میرن تا اززیبایی های طبیعت لذت ببرن ونظاره گرنعمات خدای مهربون باشندمن ازمطلب نویسها ومطلب خونهای تبیان یه خواهش کوچیک دارم میخوام بگم درعین حال که ازسرسبزی وطراوت دشت وچمن استفاده می بریداگه بچه ای بزرگی ازروی ناآگاهی روی پوست درختان زیباخواستندیادگاری بنویسندیاسروشاخه های درخت راخردکنندشماعزیزان تبیانی با اون زبون خوشی که دارین اونا راارشادکنیدکه ازآن کارمنصرف بشند مطمئن باشیددرعین حال که درختادعایتون می کنه خداهم ازکارزیبایی که انجام دادیدازتون رضایت پیدامی کنه انشاالله به همتون خوش بگذره خدانگهدار

پنج شنبه 13/1/1388 - 1:55
دانستنی های علمی

 

 

خداوندا اگر طاعتی کافی در مقابل تو ندارم ، همین قدر بدان که در هر دو جهان کسی را نیز جز تو ندارم .

بارالها تا با این دنیا آشنا شدم ، از تو جدا شدم .... و حال که با به تو آشنا شده ام از خلق جدا گشته ام .

خداوندا دستهایم را بگیر ، که آب از روی سرم گذشته است و دارم غرق می شوم .

ای مهربانم به دادم برس ، کمکم کن .

پناهم باش ای روح و روان من .

ای غم خوار من از منی که حکم ازل دارم چه بر می آید ؟ کوشش من چیست ؟ هنگامی که کار نیاز به خواست تو دارد !

معبود یگانه ی من تو خود مرا غم دهی و خود شادم کنی ، تو خود بیمارم می کنی و درمانده می کنی و درمانم می کنی . تو خداوندی و فقط داری خداوندی می کنی .

ای سزای کرم دستم را بگیر که دست آویزی جز تو ندارم ، اشکهایم را ببوس که اشکبوسی جز تو ندارم .

ای نوازنده ی این عالم ، عذرم را بپذیر که من پایی برای گریز ندارم .

الهی دلم را به تو سپردم ، خودم را ازهمه واکردم و به تو بستم ، اگر بگذاری تو را می خواهم که بپرستم ، نومیدم نکن .

ای خدای فاطمه که خدای من هم هستی ، ای خدای بزرگ ای راهنمای همه ی سرگشتگان ، ای دلیل همه ی برگشتگان ، ای چاره ساز همه ی بیچارگان ، ای جامع هر پراکنده ، دستم را بگیر .

ای بخشنده بخشاینده در سرم حرفها و اشک هایی دارم زیاد ، الهی در این درگه همه نیازمند روزی هستیم ، کمکمان کن .

بارالها می دانی که من بی تو هیچم ، هیچ ، دستم را بگیر تا به تو برسم .

ممنونم امام رضا به خاطر دعوتنامه ات ، من رفتم کنار دستهای خوشبوی امام رضا ، حلالم کنید .

به امید خدا

 

چهارشنبه 12/1/1388 - 19:57
دانستنی های علمی

خدای خوبم من عاشق تنبیه شدن با دستان توام

 

خدایا همیشه در ذهن من حک کن تا اگر خواستم به سوی گناهی قدم بردارم بدانم که در حال انتخاب کردن بین تو و سلاحی در مقابل توام .


خداوندا در بستر شعله های سنگین نومیدی " در بستر تنگ دنیا " در بستر خشونتهای دلتنگی هایم تنها نام بزرگ تو در ذهن کوچک من میدرخشد . 


پروردگارا جسارت و شجاعت   عشق و محبتی که انسانها آن را از تو دور می پندارند  همه تو را به یاد من می آورند .


مهربانم فصلهای زیبایت  بهار سرافراز  تابستان داغ کویر  پاییز شکننده  زمستان سپید همه برایم زیبایی و رحمت تو را میخوانند .


معبودا من از پاییزی که نتوانست حق مترسک را از عروسک های مزرعه دار بگیرد تیره دل نشده ام چون میدانم که پاییز هم مثل مترسک مظلوم و شکننده بود .


بارالها همیشه عاشق تو می مانم چون در یقینم از اینکه راه من و تو را کسی نخواهد توانست جدا کند   من در یقینم از اینکه میدانم روزی به سوی تو پر خواهم زد .


خداوندا من از تو فرش ابریشم "برجی پر از دریچه ی آبی "فواره ی پر از آب"رویای بزرگ و محال "نیلوفر یا باران نمیخواهم  من از تو تنها تو را میخواهم .


خدایم من از تو تنها سجاده ای میخواهم تا همیشه سر به درگاهت بگذارم و همچون دودی بنفش رنگ به آسمانت برخیزم .


پروردگارم من خراب دیوار خاکستری رنگ سحرگاه توام  سحرگاهی که اجازه دادی هر صبح با باز شدن چشمانم به یاد آسمانی بر پهنه ی آرزویم شرم کنم .


خوبم گوش بسپار به حرفهایم و مرا ببخش هنگامی که تو از من ماه بودن را میخواستی من سایه ی ابر بر سر انسانها در این کویر بودم .


معبودم مرا سرزنش نکن اگر از آدم بودن سیر شدم و کفتری تنها در ویرانه ای شدم و به درد دل کرکسهایی گوش دادم تا به آنها پناه دادن را یاد بدهم اما افسوس.......


خدایا مرا نکوهش نکن اگر از اینجا ماندن سیرم و آهویی تنها میان کویری دویدم تا به گرگ ها مهربان بودن را بیاموزم .


پروردگارا مرا بازخواست نکن اگر مترسک شدم تا در خلوتم به دنبال کارهای نیک و بدم بگردم و تنها از گنجشکهایی که از من گریزان بودند اعتماد نکردن را بیاموزم . مرا ببخش اگر برای خودم مترسک بودم و برای دیگران سایه .


خداوندا تو را شکر میگویم که اجازه دادی زندگی کنم و در این راه یاران ناشناخته ام را بشناسم   تنها کوچکترین پندت این بود که حتی به کرکسهایی که از من روی گردانند هم عشق بورزم .


خالقم من  کلاغ ها  کرکس ها  مترسک ها گرگ ها جغد ها خفاش ها زاغ ها و زنجیرها را دوست دارم چون از هر یک تجربه ای به کوله بارم افزودم و اکنون در پی عمل هستم .


همراهم دنیای عظیم تو چهاردیواری نیست  زندان نیست  دنیا راهی است که من دست در دستان تو در حال گذرم و در اطرافم هر روز دنیایی نو می بینم و از این خوشحالم اگر هیچ کس در این راه همسفر نبود تو خواهی ماند با من . کمکم کن من هم بمانم .


نازنینم من نیمه های شب عشق هیچ کسی را جز تو با خودم بازگو نخواهم کرد  خداوندا کیفرم نکن که بیش از تو در دنیای خودم نمی یابم .


پروردگارم دستانم را به تو میسپارم خستگی ها را آموخته است  هدیه ای به دستانم بده که به سویت پر از نیازند . هدیه ای بده که تو اول و آخر خوشنود باشی . هدیه ای که سوزش شانه هایم را کم نکند . هدیه ای به من عطا کن تا دلم باز هم بسوزد  .

 خدای خوبم من عاشق تنبیه شدن با دستان توام

چهارشنبه 12/1/1388 - 19:50
دانستنی های علمی

درحقیقت، در قالب  آیین های نوروزی که از چند روز پیش از گردش سال تا روز سیزده فروردین ادامه می یابد، مردم همراه طبیعت، گذاری رمز گونه از یک مرحله حیات به مرحله دیگر دارند. آنان همراه با حیات دوباره زمین پس از  گذر از زمستانی سخت، دگرگون شده و زندگی تازه ای را از سر می گیرند: در آغاز این گذار، مردم با خانه تکانی و پلشت زدایی در روزهای پایانی سال کهنه از آنچه رنگ فرسودگی و کهنگی و سیاهی دارد، جدا می شوند و دوری می گزینند و در پایان آن بار دیگر به دامان طبیعت باز می گردند تا زندگی دوباره زمین را نظاره گر باشند، نشانه های قدرت خداوند را در در و دیوار وجود دریابند و به یاد آورند که بخشی از طبیعت هستند و نباید آن را  به دست فراموشی بسپارند. شاید هم به همین دلیل است که این روزدر کنار نامگذاری سنتی ایرانیان، روز طبیعت نیز نام گرفته است.
 

چهارشنبه 12/1/1388 - 0:29
دانستنی های علمی

ما هر چی گفتیم در این روز سیزده بدر تفریح سالم داشته باشید و به طبیعت ضرر نزنید کسی گوشش بدهکار نبود.اینم از این که به جای سبزه..........
The image “http://www.geocities.com/moner_rmn/Tree.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.
بعضی ها هم بر اثر جو گرفتگی دست به خلاقیت هایی زدند.مثلا وسایلشان گره سر خود بود که دیگر مشکلی در در شدن سیزده نباشد.

The image “http://www.geocities.com/moner_rmn/Water.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.

The image “http://www.geocities.com/moner_rmn/Candle.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.


این یکی دیگر خیلی شرم آوره.من چی بگم.خودتون ببینید.این از سیزده بدر در فرانسه....http://www.geocities.com/moner_rmn/Ifel.jpg

سه شنبه 11/1/1388 - 20:50
دانستنی های علمی

سیزده به در سال گذشته رفتیم به یک فروند باغ پر از شکوفه . تمام درختا از شکوفه سفید پوش بودن . واقعا قشنگ بود .وجای تمام بروبچه های کاربرای تبیان خالی بودخیلی خوش گذشت انشاالله امسال به همه شما هم مثل سالهای گذشته خوش بگذره وخداراشاکرباشیم که اینهمه نعمات مختلف رادراختیارمون گذاشته وازهمه مهمترسلامتی روبهمون ارزونی کرده پس همیشه بایدازخدای رحیم ممنون وسپاسگزاربودخدانگدارتون باشه

 

 

سه شنبه 11/1/1388 - 2:30
دنیای گیاهان و حیوانات
جشن فرخنده « سیزده به در»

در کرانه های زیبای زاینده رود

 

   

 

امروز سفره های ایرانیان از کرانه های دریای مازندران تا کرانه های خلیج فارس و از کرانه های اروند رود تا دریاچه هامون ، چنان تنگاتنگ یکدیگر گسترده شده بود که گویی این خانواده بزرگ بر سر یک خوان فرهنگی پهناور به گستردگی ایران زمین نشسته اند.

 

جشن فرخنده « سیزده به در » از دیرباز  در « تیر روز »  از فروردین ماه یا سیزدهم فروردین ماه ، در دامان طبیعت دل انگیز ایران از سوی گروه های مختلف مردم با سرور و شادمانی برپا می شود. اگرچه امروز کمتر مردم به ریشه های استوره ای ، تاریخی و فرهنگی کهن این جشن فرخنده آشنایی دارند ، اما جلوه هایی از باورهای کهن نیاکان را هنوز در آیین های شادمانه « سیزده به در » می توان دید.

 

         

 

        

 

 شوخی ها ، ترانه ها  و بازی های شاد همراه با نوش جان کردن خوراک ها و نوشیدنی های گوناگون و گره زدن سبزه ، بخشی از آیین های ویژه « سیزده به در » در جای جای ایران پهناور است. در هریک از استان های کشور ، مردم به  باغ ها و جنگل ها ، کرانه دریاچه ها و رودها ، چشمه ساران و آبشار ها  ، دشت ها و کوهپایه های سرسبز می روند و یک روز را در آغوش طبیعت سبز ایران زمین پناه می گیرند.

 

کرانه های سرسبز زاینده رود ، بوستان سرچشمه چشمه باباپیر خوانسار ، گلستان کوه خوانسار ، دریاچه سد گلپایگان ، باغ های چادگان ، چشمه دیمه ، گلستانه کاشان ، آبشار نیاسر ، چشمه سفید و زر چشمه شهرضا ، آبشار سمیرم ، آبشار شالران لنجان ، باغ ها و بوستان های فلاورجان ، پارک جنگلی حبیب آباد در  برخوار و میمه ، چشمه بابا شیخ حسین و چشمه بودجان در دهاقان ، چشمه لنگان و آبشار پونه زار در فریدون شهر ، چشمه  لادر همایون شهر ، پارک ملی کلاه قاضی ، باغ تاریخی هشت بهشت ( باغ بلبل ) ، بوستان آیینه خانه ، بوستان آبشار ، بوستان مشتاق، بوستان ملت، بیشه ساحلی ناژوان ، دریاچه سد زاینده رود ، پارک کوهستانی صُفه ، باغ ها و بوستان های باغبادران و دیگر چشم انداز های طبیعی استان اصفهان در روز « سیزده به در » پذیرای مردم و میهمانان نوروزی است.

 

سه شنبه 11/1/1388 - 2:18
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته