• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 381
تعداد نظرات : 107
زمان آخرین مطلب : 5995روز قبل
دانستنی های علمی
انسان در سال ۳۰۰۰ قد متوسط ۲ متر و ۱۲۰ سال عمر و پوست قهوه ای خواهد داشت!
سه شنبه 11/10/1386 - 14:46
دانستنی های علمی
فرشته ها با سرعت نور حرکت میکنند و زمان بر آنها کند میشود!
سه شنبه 11/10/1386 - 14:44
دانستنی های علمی
سال ۲۰۰۱ در فرانسه سال ایران نام داشت.
سه شنبه 11/10/1386 - 14:43
دانستنی های علمی
کورش کبیر بر جهان حکومت میکرد و به نوعی قدرت جهان در دست ایران بود.
سه شنبه 11/10/1386 - 14:42
دانستنی های علمی
رئیس کامپیوتر ناسا یک ایرانی است!
سه شنبه 11/10/1386 - 14:39
دانستنی های علمی
حدود ۲۵۰ محقق ایرانی در ناسا مشغول هستند.
سه شنبه 11/10/1386 - 14:34
دعا و زیارت

برخى از مزاحهاى پیامبر(ص) و امیرمؤ منان (ع)

 

روایت شده كه حضرت رسول صلى علیه و آله از پشت سر بعضى از اشخاص مى آمد بطورى كه او نفهمد و دستهاى مبارك خود را بر چشمان او مى گذاشت كه او را امتحان كند و بدینوسیله مزاح مى نمود.
و نیز نقل شده است كه آن حضرت با پسر عمویش امیر المؤ منین على علیه السلام رطب مى خورد و هسته هاى رطب را پیش حضرت على علیه السلام مى گذاشت ، پس وقتى از خوردن فارغ مى شدند، همه هسته ها در پیش حضرت
على علیه السلام بود، آن حضرت مى فرمود: یا رسول الله علیه و آله پرخور آن است كه ، رطب ها و هسته ها را با هم بخورد.
و از مزاحهاى آن حضرت است كه پیره زنى از انصار گفت : یا رسول الله براى من دعا كن كه خدا مرا بیامرزد، آن حضرت صلى الله علیه و آله فرمود: آیا نمى دانى كه پیره زنها داخل بهشت نمى شوند؟ پیره زن فریاد كرد، پیامبر خدا صلى علیه و آله تبسم فرمود و به آن پیره زن فرمود: آیا فرمایش خدا را در قرآن نخوانده اى ؟
(( ((انا انشانا هن انشاء فجعلنا هن ابكارا عربا اترابا)). ))

یعنى ما آنها را [ جوان می کنیم ، و آنها را شوهر  همسال قرار مى دهیم .
و نیز روایت شده : كه زنى به پیامبر اكرم (ص ) رسیده ، و حاجتى مربوط به شوهرش داشت ، حضرت فرمود: شوهر تو كیست ؟ آن زن گفت : فلانى است ، آن حضرت فرمود: آنكه در چشمش سفیدى است زن گفت : نه ، حضرت (ص ) فرمود: چرا، پس آن زن با شتاب به پیش شوهر خود رفت و در چشمش دقت مى كرد، شوهرش گفت : چه كار دارى ؟ زن گفت : پیامبر خدا(ص ) به من خبر داده كه در چشم تو سفیدى است شوهرش گفت : آیا نمى بینى كه سفیدى چشم من بیشتر از سیاهى آن است ؟.

منبع: گنجینه جواهر یا كشكول ممتاز

تألیف: حاج شیخ مرتضى احمدیان

دوشنبه 10/10/1386 - 15:49
فلسفه و عرفان

خواص و فائده بسم الله بر سر سفره

 

حضرت رسول صله علیه و اله و سلم به حضرت على علیه السلام فرمود: یا على وقتى غذا خوردى بگو بسم الله و وقتى از غذا خوردن فارغ شدى بگو الحمدلله ، زیرا دو فرشته (موكل ) تو پیوسته براى تو حسنه و ثواب مى نویسند تا وقتى كه آن غذا هضم شود.
و باز حضرت فرمود: هیچ مردى جمع نمى كند اهل و عیالش را و سفره را پهن نمى كند كه در اول آن بسم الله و در آخرش الحمدالله بگوید و سفره را جمع كند مگر اینكه خدا او را بیامرزد. (یعنى هر كه اول سفره بسم الله و در آخرش الحمدالله بگوید خداوند گناهان او را ببخشد و بیامرزد).
و در بحار از امام محمد باقر علیه السلام روایت شده است كه على علیه السلام مى فرمود: كسى كه طعامى را بخورد، پس در اولش بسم الله و در آخرش الحمدالله بگوید خدا از آن نعمت (روز قیامت ) پرسش ‍ نكند هر چه مى خواهد باشد.
و در قرآن كه خداوند مى فرماید:((لتسئلن یومئذ عن النعیم )) شامل نعمت هاى ظاهرى مى شود ولى مشروط است به بسم الله نگفتن و الحمدالله نگفتن و اگر گفتى سئوال نشود و منافات ندارند تاءویلش در بسیارى از اخبار به ولایت ، چون ولایت از عظیم ترین نعمتها است.

 

منبع: گنجینه جواهر یا كشكول ممتاز

تألیف: حاج شیخ مرتضى احمدیان

دوشنبه 10/10/1386 - 15:45
فلسفه و عرفان

چگونه ممکن است یک نفر هزار سال عمر کند


آیااعتقاد شیعه درباره طول عمر امام زمان ( ع ) از نظر پزشكی و زیست شناسی قابل پذیرش است ؟

قبل از آنكه به پاسخ این پرسش بپردازیم توجه به این نكته لازم است كه هدف ما در پاسخگویی از اینگونه پرسشها اثبات این حقیقت است كه عقائد اسلامی و معتقدات دینی ما بر خلاف موازین علم و عقل و یا بعبارت دیگر (( محال )) نیست ، بلكه ممكن و معقول است و تردیدی نیست كه اگر امكان علمی و عقلی موضوعی ثابت گردید آنگاه همان موضوع بوسیله فردی كه پیامبری او باتكائ ادله قطعی و روشن برای ما ثابت شده بعموان (( یك اصل اعتقادی و مذهبی )) تعلیم داده شود باید آن را پذیرفت و بر طبق آن معتقد گردید زیرا یك فرد راستگو و یك پیامبر آسمانی موضوعی را تعلیم داده كه از نظر علم و عقل در شمار ((محالات )) و امور غیر ممكن نیست بلكه امریست معقول و ممكن ، با این حساب انتظار ما ازعلم تنها اثبات(( امكان)) موضوع مورد بحث است

اكنون كه این نكته روشن گردید به پاسخ پرسش بالا بپردازیم
برای بررسی درباره امكان طول عمر امام زمان ( ع ) از سه راه میتوان استفاده كرد .

راه اول توجه به تفاوتی است كه بین معنای (( محال )) و (( غیر طبیعی )) وجود دارد ، یعنی به طور كلی میتوان گفت تمام كارها و امور ر سه قسم است :

قسم اول كارهایی است كه انجام آنها (( محال )) و غیر ممكن است مانند اجتماع نور و ظلمت ( تاریكی و روشنایی ) در یك جا و یك لحظه و مانند بودن و نبودن فردی در مكانی مخصوص در یك زمان .

این قسم از امور در شمار محالات و انجام آنها غیر ممكن است .

قسم دوم اموری است كه نه تنها وقوع انها ممكن بلكه چون طبق یك سلسله اصول و روشهای عادی و معمولی انجام میشود از این نظر آنها را (( امور طبیعی )) و (( كارهای عادی )) مینامند مانند بیشتر حوادث و كارهایی كه در جهان انجام میگیرد .

قسم سوم حوادثی است كه تحقق و وجود آنها هرچند ممكن است اما غیر عادی و غیر طبیعی است مانند شفا یافتن مریض با استمداد معنوی از آفریدگار جهان بدون مرجعه به پزشك و طبیب و یا مانند آنكه انسانی از یك نقطه ای بسیار مرتفع بزمین سقوط كند و با اینحال هیچگونه آسیبی نبیند ، این گونه حوادث امكان دارد كه تحقق یابد اما غیر طبیعی و خارق عادت است ، بهترین دلیل بر امكان حوادث غیر طبیعی وجود خارجی آنهاست كه در بسیاری از نقاط جهان انجام میگیرد . و ما در اینجا تنها به نقل دو نمونه از امور غیر طبیعی برای اثبات مدعای خویش اكتفا میكنیم .

نمونه اول: یكی از جراید تحت عنوان (( كودك بعد از سقوط از طبقه هشتم عمارت بطرف عابر دوید )) مینویسد :در (( زیندل فینكن )) واقع در آلمان غربی یك كودك سه ساله برای تماشای برفی كه از آسمان میبارید به بالكن آپارتمان محل سكونت خود رفت و بدنش را كمی بخارج خم كرد تا برفها بروی دستش بریزد اما ناگهان تعادل خود را از دست داد و از ارتفاع هجده متری بزمین و بروی برفها سقوط كرد نام كودك(( الیور گونتر )) است كه پس از سقوط در حالیكه گریه میكرد از جای برخاست و بطرف خانمی كه شاهد سقوط وی از بالکن بود دوید و تنها ناراحتی كودك اختلال كبد وی بود . سقوط از ارتفاع هجده متری و زنده ماندن را میتوان فقط یك معجزه نامید.

نمونه دوم: دكتر الكسیس كارل فیزیولوژیست و زیست شناس بزرگ فرانسوی و برنده اولین جایزه نوبل در آمریكا در یكی از كتابهای خود در باره امور خارق عادت و كارهای غیر طبیعی ( معجزات )چنین مینویسد (( موارد زیادی از مشاهدات ما درباره كیفیت معجزه و درمانهای غیر طبیعی جمع آوری شده است اطلاعات كنونی ما درباره تاثیر فوری نیایش در شفای امراض روی شرح بیمارانی كه از امراض گوناگون چون سل استخوانی و صفاقی دمل سرد سلی ، زمخهای چركین ، سل پوستی ، سرطان و غیره درمان یافته اند متكی است چگونگی معاتجه نزد این و آن تفاوت زیادی ندارد اغلب درد شدیدی احساس و سپس شفای كامل فرا میرسد . بعد از چند ثانیه و یا چند دقیقه و یا حداكثر چند ساعت زخمها جوش میخورد و علائم بیماری از بین میرود و اشتهای مریض باز میگردد گاهی اختلالات عملی پیش از ضایعات عضوی از بین میرود در صورتیكه برای تغییر شكل استخوانی در بیماری پوت و یا عقده های لنفاوی سرطانی و برگشتن آنها بحال طبیعی حد اقل بطور اغلب دو یا سه روز وقت لازم است .

دكتر نامبرده در باره همین موضوع در كتاب دیگر مینویسد (( واقعیت اینگونه شفا ها باثبات رسیده است نیایش گاهی تاثیرات شگفت آوری دارد . بیمارانی بوده اند كه تقریبا بطور آنی از درد هایی چون خوره ، و عفونت كلیه و زخمهای مزمن و سل ریوی و استخوانی پرینونال شفا یافته اند .

با در نظر گرفتن این گونه حوادث هیچگونه جای انكار نیست كه امور غیر طبیعی و خارق عادت واقع شده و انجام میگیرد . اما چنانكه از نام آنها پیداست خارق عادت و غیر طبیعی است .

اكنون كه این موضوع روشن گردید با صراحت میتوان گفت كه زندگی یك انسان در مدت هزار سال یا بیشتر نیز از این قسم است . یعنی محال و غیر ممكن نیست زیرا هیچگونه اصل علمی و عقلی در دست نیست كه زندگی و عمر را تا هزار سال یا بیشتر محال و غیر ممكن بداند . تنها چیزی كه در این مورد میتوان گفت این است كه زندگی و عمر تا این حد غیر طبیعی و خارق عادت است اما چون وجود امور خارق عادت و غیر طبیعی ( چنان كه نقل كردیم ) جای انكار نیست و هیچ گونه دلیل علمی و عقلی هم كه طول عمر را تا این حد محال و غیر ممكن بداند در دست نیست و از این نظر نمیتوان طول عمر و زندگی را تا این حد انكار كرده و از پذیرفتن آن سربافت .

با این حساب : طول عمر امام زمان ( ع ) را نیز باید در شمار اینگونه حوادث و امور غیر طبیعی بحساب آورد و با این ترتیب نمیتوان از پذیرفتن و اعتقاد به آن كه صرفا غیر طبیعی ، اما ممكن و معقول است سر بر تافت .

 

منبع: اینترنت

دوشنبه 10/10/1386 - 15:29
آموزش و تحقيقات

عسل چیست؟

 

عسل یک محصول غذایی مفید و یک اکسیر پر ارزش است که از قرنها پیش به عنوان عالیترین و مقوی ترین غذاها شناخته شده و همچنین به واسطه ویژگی های شفابخش خود به عنوان دارو در دمان اکثر بیماریها در بین تمام ملل کاربرد داشته است .
ماده اصلی آن شهد گلها و گیاهان معطر و شفابخش است که توسط زنبور داران عسل پس از مکیدن ، تغلیظ و تغییر شکل دادن ساخته شده و به عنوان یک غذای خوشمزه و کامل در دسترس انسان قرار می گیرد .
عسل یکی از هدیه های ارزنده و پرارزش طبیعت می باشد که در قرآن کریم از آن به عنوان فیه شفا للناس ( شفای مردم در آن است ) یاد می کند و پیامبر گرامی صلی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم و ائمه معصومین علیه‌السلام نیز در زمان حیات خویش بنا به روایات و احادیث متعدد ازآن استفاده می نمودند و خواص شفا بخش آن را در درمان انواع بیماریها یاد آور شده اند . اگر چه در زمان آنها علمی به نام تغذیه وجود نداشته ولی با بینایی کامل خواص غذاها و داروها از جمله عسل را بیان نموده و مردم را در این زمینه آگاه کرده اند .
سخنان آنها در رابطه با تحقیقات امروزی نشان می دهد که تطابق کامل بین آنها موجود بوده و تضادی بین آنها نیست . روی همین اصل است که عقیده داریم پیشوایان مذهبی ما عالم به همه علوم وآگاه از تمام فنون و رموز بوده اند .
آنچه که مسلم است اهمیت عسل در طب قدیم به مراتب بیشتر از حال حاضر بوده است .
ابو علی سینا فیلسوف و بزرگترین شخصیت پزشکی ایرانی ، یکهزار سال پیش در کتاب قانون پزشکی خود نسخه های زیادی بر پایه عسل و موم تجویز می کرده و هم چنین بقراط حکیم پدر پزشکی و بنیانگذار طب یونانی حدود ۲۵۰۰ سال پیش در مورد اهمیت عسل چنین فرموده است : هر داروئی نیز از مواد غذایی درست می شود ، و متقابلا هر غذایی نیز جانشین دارو می گردد . عسل به این هر دو شرط جوابگوست . او به مقدار زیادی از عسل استفاده می کرده و در درمان اکثر بیماری ها از جمله زخم ها عسل تجویز می نموده است .
در اکثر کشورهای جهان از جمله شوروی سابق که بزرگترین کشور تولید کننده عسل در دنیاست ، تاکنون تحقیقات زیادی روی فرآورده های زنبور عسل از جمله عسل ژله رویال ، گرده ، موم ، بره موم و زهر زنبور عسل صورت گرفته و خواص پزشکی آنان بوسیله پژوهشهای علمی و نتایج بالینی مورد تایید بسیاری از محققین و پژوهشگران قرار گرفته است .
ولی متاسفانه در کشور ما که عسل تولیدی آن منحصر به فرد و در نوع خود بی نظیر است نه تنها به جنبه دارویی آن توجه نشده است بلکه از نظر مصرف غذایی هم مورد کم لطفی قرار گرفته است و این نعمت خدادادی و هدیه آسمانی که به راحتی می توان آن را تولید و در اختیار همگان قرار داد هنوز ارزش واقعی خود را بین سایر مواد غذایی بدست نیاورده و موجب عدم توجه بیشتر مردم به آن گردیده است .
به طوریکه هنوز هم مربا ها و قندهای مصنوعی را به این غذای بهشتی و اکسیر حیات که از هر نظر برتری ممتاز و چشمگیری نسبت به همه مواد غذایی و خوراکی داشته و دارد رجحان می دهد که علل اصلی آن عدم شناخت از مزایا و ارزش های واقعی عسل می باشد .
اگر ما به عنوان یک درس علمی و طبی به شناخت انواع عسل و میزان قابلیت ها و مواد موجود در آن بپردازیم ، تولید عسل را در سطح کشور پرورش دهیم ، با عسل تقلبی مبارزه کنیم و موارد منع مصرف آن را پیدا نماییم ، آیا به طب ساده ، به اقتصاد کشور و به تعمیق تعالیم اسلامی کمک نکرده ایم ؟
خوشبختانه تحقیق در این مورد هم جالب و هم کم هزینه است . نیازی هم به کمک های خارجی نداشته و یا کمتر دارد . امید است متخصصین امور پزشکی ، داروسازان و محققین کشورمان هم در کنار کاوشها و تحقیقات خود خواص طبی عسل را مد نظر قرار داده تا عسل بتواند جایگاه واقعی خود را در بین سایر محصولات غذایی پیدا کند . 
 

تاریخچه عسل
بدون شک در ابتدا عسل باعث شده است که توجه انسان به سمت زنبور عسل جلب شود . قدیمی ترین اثر تاریخی که به برداشت عسل توسط انسان تعبیر شده است مربوط به هفت هزار سال قبل از میلاد است که در اسپانیا مشاهده گردیده است .
این اثر شامل قیافه حک شده یک انسان بر سنگ است که نرد بانی را برای رسیدن به محلی کلنی به کاربرده و ظرفی برای قراردادن شان های پر از عسل به کمر دارد . در حالی که زنبورداران عسل کارگر در اطراف سر او به پرواز در آمده اند . یک اثر نقاشی که از روزگاری بعد از مورد بالا حکایت دارد ، از آفریقا بدست آمده و نشان می دهد که فردی همان عمل را انجام می دهد ، با این تفاوت که او برای دور کردن زنبورداران از دود استفاده می کند .
باستان شناسها حکایت می کنند که قبایل بدوی با جمع آوری عسل آشنا بوده اند . عده ای در برداشت عسل از وسایل دود کننده استفاده می کرده اند و عده ای برای داشتن عسل از لانه هایی که در صخره های تیز و مرتفع سنگی و در دره های عمیق قرار گرفته اند جان خود را به خطر انداخته اند .
در بعضی از قبایل افرادی به طور منظم تنه تو خالی درختان را بررسی و برای برداشت عسل علامت گذاری می کردند . به نظر می رسد که این نشانه گذاری بیانگر این مطلب بوده است که این درختان مالکیت عام نداشته و همه نمی توانستند از آن استفاده کنند .
عسل در زندگی روحانی ، اجتماعی و اقتصادی مصریان باستان نقش مهمی بازی می کرده است . از حکاکیهای بجا مانده در پرستشگاه ها و دخمه های مردگان چنین بر می آید که عسل در آن روزگار اهمیت ملی زیاد داشته است ، در پاپیروس ها به اهمیت دارویی عسل اشاره شده است و در بیشتر داروها مقداری شیر و عسل به کار می رفته است ، مصریان قدیم از نوعی نوشاب که از جو ، عسل و گندم تهیه می شده است به مقدار زیاد استفاده می کردند ، زیرا الکل در دسترس آنها نبود .
کتاب مذهبی یهودیان از سرزمین موعود چنین یاد می کند که در آن نهرهایی از عسل و شیر جاری است . در کتاب انجیل مسیحیان از عسل به عنوان مظهر فراوانی و نعمت یاد شده و در طومار بحرالمیت نیز ازعسل نام برده شده ولی از زنبور داری اثری نیست .
در یونان باستان نیز عسل یکی از هدایای گرانبهای طبیعت انگاشته می شد . یونانیان تصور می کردند که خدایان چون خوراک بهشتی می خورند فناناپذیر و ابدی گشته اند . آنها تصور می کردند عسل یکی ازاجزای مهم این خوراک بهشتی است.
 

منبع: موسسه اطلاع‌رسانی طعام اسرار

دوشنبه 10/10/1386 - 15:10
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته