• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1652
تعداد نظرات : 115
زمان آخرین مطلب : 4056روز قبل
تزیینات و دکوراسیون

اخیراً پارچه های گلدار با رنگ و طرح های شاد بسیار مد شده اند و البته زیبا هم هستند. مخصوصاً برای فصل بهار می توانید از این پارچه های رومبلی زیبا استفاده کنید و گل های مصنوعی یا طبیعی مشابهی برای دکور خود بخرید.

منزلتان را بهاری کنید!

 

اگر تم و زمینه رنگی منزلتان سفید است، شانس آورده اید. چون بدین ترتیب می توانید وسایل تزئینی خوش رنگ و لعاب را در زمینه سفید بیشتر به چشم بیاورید. اثر گل های طبیعی را فراموش نکنید.

چهارشنبه 7/1/1392 - 0:2
اقتصاد
رئیس سازمان توسعه تجارت از اعزام رایزن بازرگانی ایران به کشورهای روسیه، پاکستان و ارمنستان در سال جاری خبر داد.
اعزام رایزن بازرگانی ایران به روسیه
به گزارش افکارنیوز، حمید صافدل با اشاره به این‌که ایران در سال ۱۳۹۱ در ۲۰ کشور چین، اندونزی، هند، افغانستان، ترکیه، قزاقستان، ازبکستان، بلاروس، آذربایجان، ترکمنستان، سوریه، لبنان، عراق، امارات، عمان، نیجریه، آفریقای جنوبی، الجزایر و ونزوئلا و در اوایل سال هم در دوره کمی در کویت رایزن بازرگانی داشت، افزود: در سال جاری علاوه بر استمرار ماموریت این رایزنان قرار است با همکاری وزارت امور خارجه و ارائه آموزش‌های لازم و طی مراحل مقدماتی رایزنان بازرگانی ایران به کشورهای روسیه، پاکستان و ارمنستان نیز اعزام شوند.

او درباره وضعیت رایزنان بازرگانی ایران در دو کویت و پاکستان توضیح داد: در کویت در سه ماهه دوم سال قبل دوره رایزن ما تمام شد و جایگزینی برای وی نفرستادیم و به همین دلیل در حال حاضر رایزن بازرگانی در کویت نداریم که البته امیدواریم این خلاء به زودی برطرف شود. از سوی دیگر در پاکستان نیز در سال‌های گذشته رایزن بازرگانی داشتیم که در سال ۱۳۹۱ به دلیل وقفه ماموریتی در این کشور رایزن بازرگانی نداشتیم.

او با اذعان به کند بودن روند تغییر رایزنان بازرگانی ایران در کشورهای دیگر گفت: در دوره انتقال و تغییر رایزنان برخی اوقات فرایند ارسال رایزن، برگزاری دوره‌های آموزشی و کسب مجوزهای وزارت امور خارجه و موافقت‌ نامه‌های کشورهای مقصد طولانی می‌شود که باید این روند تسریع شود.

صافدل با اشاره به این‌که در برخی کشورها مانند کشورهای منطقه آمریکای لاتین و بلاروس عمدتا زمینه فعالیت ایران مربوط به حوزه‌های خدمات فنی و مهندسی و یا صنعتی می‌شود، گفت: در مابقی کشورها نیز حوزه‌های فعالیت ایران بیشتر تجارت و بازرگانی است.

رئیس سازمان توسعه تجارت خاطرنشان کرد: آمار نشان می‌دهد که در بیشتر کشورهایی که ما در آن‌ها رایزنی بازرگانی داشتیم رشد تجارت را چه به صورت صادرات و چه به صورت واردات تجربه کردیم.
سه شنبه 6/1/1392 - 23:56
اقتصاد
پایگاه اطلاع‌رسانی تلگراف گزارش داد که شرکت نفتی هلندی رویال داچ شل ۲.۳ میلیارد دلار به ایران بدهکار است.
بدهکاری ۲.۳ میلیارد دلار  شل به ایران
به گزارش افکارنیوز، تلگراف نوشته که شرکت شل بابت نفتی که خریده و هنوز پولش را پرداخت نکرده، بالغ بر ۲.۳ میلیارد دلار معادل ۱.۵ میلیارد پوند به ایران بدهکار است. این بدهی مربوط به قبل از اجرای دور جدید تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه ایران می‌شود.

شل پیشتر گفته بود که خرید نفتش را از شرکت ملی نفت ایران قبل از ۲۸ ژوئن ۲۰۱۲ پایان داده است. البته با وجود تحریم‌های غرب آمار نشان می‌دهد که واردات نفت چین از ایران در دومین ماه سال جاری میلادی بیش از ۸۰ درصد افزایش یافته است. هند نیز اعلام کرده است که مشکل بیمه محموله‌های نفت خام وارداتی از ایران را با تشکیل صندوقی برطرف می‌کند.
سه شنبه 6/1/1392 - 23:55
اقتصاد
بدهی خارجی ایران طی ۹ماهه سال گذشته با کاهش ۵۰درصدی به کمتر از ۸.۵ میلیارد دلار رسید.
بدهی خارجی ایران نصف شد
به گزارش افکارنیوز، بر اساس تازه‌ترین آمارهای رسمی بانک مرکزی، بدهی خارجی ایران که در فروردین ماه سال ۹۱ بیش از ۱۶ میلیارد و ۴۳۵ میلیون دلار بوده است، طی ۹ ماه یعنی در آذرماه سال گذشته به ۸ میلیارد و ۴۷۷ میلیون دلار رسید که کاهش ۵۰درصدی را نشان می‌دهد.

بر اساس این گزارش، از مجموع بدهی ۸.۴ میلیارد دلاری ایران در آذرماه سال ۹۱ بیش از ۱.۱ میلیارد دلار بدهی کوتاه‌مدت و ۷.۳ میلیارد دلار نیز بدهی میان و بلندمدت بوده است.

سه شنبه 6/1/1392 - 23:55
اقتصاد
از آغاز تعطیلات نوروز تاکنون مصرف بنزین در کشور با افزایش بیش از ۱۰ میلیون لیتری مواجه بوده است به طوریکه در چند روز اخیر مصرف بنزین در کشور به میانگین روزانه ۹۰ میلیون لیتر رسید.
رکورد مصرف بنزین شکسته شد
به گزارش افکارنیوز، با افزایش طول مدت تعطیلات نوروز و همچنین تخصیص سهمیه ویژه عید در سال ٩٢،مصرف بنزین این ایام نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش یافت که این افزایش تاکنون روزانه به بیش از ١٠ میلیون لیتر رسیده است.

به طوری که قبل از آغاز تعطیلات نورزو مصرف بنزین در کل کشور به طور متوسط ۶۵ میلیون لیتر بود اما هم اکنون مصرف روزانه بنزین کشور به طور میانگین به روزانه ٨٠ تا ٩٠ میلیون لیتر رسیده است که می توان گفت رکورد مصرف بنزین درکشور تا کنون شکسته شده است اما براساس گفته های مصطفی کشکولی این انتظار وجود دارد که در دور دوم سفرها مصرف بنزین به ۱۰۰ میلیون لیتر نیز برسرد.

براساس این گزارش به گفته مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران با تمهیدات اندیشیده شده، سوخت رسانی مطلوب به مسافران به ویژه در مسیرهای شلوغ انجام می شود به طوری که به منظور سوخت رسانی مناسب در مسیرهای شلوغ کشور تعداد ٩ جایگاه سیار عرضه سوخت در این مسیرها استقرار یافته است که تعداد ٦ جایگاه آن در مسیر مشهد مقدس بوده است.

این گزارش اضافه می کند به منظور سوخت رسانی مناسب در ایام نوروز، تنها در روزهای پایانی سال ٩١ تعداد ٢٢٠ جایگاه عرضه سوخت در کشور راه اندازی شد که تعداد ١٠٨ باب آن جایگاه عرضه گاز طبیعی فشرده شده و ١١٢ باب آن مربوط به عرضه فرآورده است.

همچنین براساس این گزارش با راه اندازی طرح توسعه پالایشگاه شازند اراک هم اکنون در کشور روزانه ۶۶ میلیون لیتر بنزین تولید می شود و شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی نیز از دو ماه قبل از آغاز تعطیلات نوروز اقدام به ذخیره سازی بنزین کرد تا مشکلی برای مسافرین نوروزی ایجاد نشود.
سه شنبه 6/1/1392 - 23:54
اقتصاد
محمود بهمنی در سال ۱۳۹۱ تا انفصال از خدمت پیش رفت.در سال های ریاست محمود بهمنی بر بانک مرکزی، اقتصاد ایران شاهد اتفاقات مهم زیادی بوده است.
سال سخت آقای رئیس کل
به گزارش افکارنیوز، اتفاقاتی که شاید اغلب شان خوب نبودند و احتمالاً خود بهمنی در روی دادن آنها نقشی اساسی نداشته است: هدفمندسازی یارانه ها، تحریم بانکی و مالی، اختلاس سه هزار میلیارد تومانی، برداشت شبانه از حساب بانک ها و سقوط ارزش ریال هر کدام به تنهایی برای تاریخی شدن دوران یک رئیس کل کفایت می کند و از قضا بهمنی در دوران ریاست بر بانک مرکزی، همه آنها را یکجا دیده است.

باز هم برداشت می کنیم
برداشت شبانه از حساب بانک ها، فروردین پرحاشیه ای را برای بهمنی رقم زد. او استعفا کرد، اما «مقامات ارشد دولتی» گفتند بماند. برداشت شبانه، با تصمیم کمیته پنج نفره ارزی صورت گرفته بود که بهمنی تنها یکی از اعضای آن به شمار می رفت. اما برداشت از حساب ۱۸ بانک، توسط بهمنی انجام شد و در نهایت او بود که باید به دیوان محاسبات کشور پاسخ می داد. بهمنی هرگز به دیوان محاسبات نرفت تا نهایتاً این دیوان ششم آذر، به انفصال از خدمت او به مدت یک سال حکم دهد. این حکم برای مدتی رسانه ای نشد، تا اینکه خبرگزاری مهر در دومین روز بهمن، خبر انفصال از خدمت بهمنی را منتشر کرد. بهمنی در واکنش گفت بانک مرکزی، مصوبه دولت را اجرا کرده است و «در صورت نیاز باز هم از حساب بانکها برداشت و به حساب خزانه واریز می کند».

پیش بینی های بهمنی در تابستان
تیرماه و با شدت گرفتن روند رو به رشد نرخ دلار، بهمنی بارها از مردم خواست به شایعات مبنی بر افزایش نرخ ارز توجه نکنند. او هفتم تیر مدعی شد کمبود ارز وجود ندارد و یک ماه بعد ارز مسافرتی حذف شد. بهمنی هفتم مرداد در گفت وگو با هفته نامه «تجارت فردا» گفت ارز «سه نرخی» در کار نخواهد بود. سه روز بعد، او حتی جلوتر هم آمد و از برنامه بانک مرکزی برای «تک نرخی» کردن ارز هم خبر داد. هنوز دو ماه از این گفته ها نگذشته بود که مرکز مبادلات ارزی راه اندازی شد تا ارز به سه نرخ مرجع، مبادله ای و آزاد فروخته شود. بهمنی دوازدهم مرداد در گفت وگویی، رسیدن دلار به سه هزار تومان را تکذیب کرد. یک ماه بعد، دلار به بیش از ۳۸۰۰ تومان رسید و بازار تهران به خاطر نوسانات ارزی تعطیل و دچار ناآرامی شد.

کامیون پول در کارخانه ها
در سال ۱۳۹۱، بهمنی که در حالت معمول حضور رسانه ای پررنگی دارد، یک نقش مکمل برای سریال مجادلات و مباحثات خود پیدا کرده بود: غضنفری پرداخت تسهیلات مالی و نحوه اختصاص ارز به کالاهای مختلف، دو نقطه اساسی اختلاف این دو عضو دولت بود. خردادماه، بهمنی در واکنش به گفته های غضنفری مبنی بر پاسخگو نبودن بانکها گفته بود: «آقای غضنفری باید برود زیرساختها و مدیریت بهره وری صنعت را درست کند نه اینکه کامیون پول در کارخانجات خالی کند.» غضنفری هم در پاسخ گفت از کامیون های پول استقبال می کند. راه اندازی مرکز مبادلات ارزی بار دیگر به بستر اختلاف نظر آنها مبدل شد که طی آن، بهمنی از عرضه ارز توسط بانک مرکزی خبر داد و غضنفری این مساله را تکذیب کرد. در آخرین قسمت از سریال اختلافات، یکم اسفند مساله ارزیابی احمدی نژاد از عملکرد اتاق مبادلات ارزی مطرح شد که به گفته غضنفری، رئیس جمهور از این عملکرد ناراضی بوده است. متعاقباً بهمنی مدعی شد نه تنها رئیس جمهور ناراضی نیست، بلکه دستوراتی نیز برای کمک بیشتر به این مرکز را صادر کرده است.

پاسخگویی به تحقیق و تفحص؟
زمستان سالی که گذشت برای بهمنی، با حاشیه های جدیدی همراه بود. تقریباً همزمان با انتشار خبر انفصال از خدمت او، نمایندگان مجلس نیز طرح تحقیق و تفحص از بانک مرکزی را تصویب کردند. چند روز بعد خبر درخواست بهمنی برای بازنشستگی منتشر شد که می توانست نشانه ای از خستگی بهمنی در مواجهه با مشکلات باشد. اما «کذب محض» خواندن این خبر توسط بهمنی، از ادامه حضور او در پرحاشیه ترین دوران بانک مرکزی حکایت می کرد. دورانی که با کلید تحقیق و تفحص در آینده نزدیک، پرحاشیه تر نیز خواهد شد.
سه شنبه 6/1/1392 - 23:54
اقتصاد
شرکت مایع‌سازی گاز طبیعی ایران از اتحادیه اروپا به علت تحریم یک جانبه و غیر منطقی این شرکت متولی ساخت و راه‌اندازی نخستین کارخانه تولید ال.ان.جی کشور به یک دادگاه بین‌المللی شکایت کرد و پیش بینی می‌شود با توجه به عدم ارائه مدارک مستند توسط اتحادیه اروپا نام این شرکت از لیست تحریم خارج شود.
جزئیات شکایت گازی ایران از اتحادیه اروپا
به گزارش افکار نیوز، پس از تحریم خرید نفت ایران، کشورهای عضو اتحادیه اروپا پاییز سال ۲۰۱۲ میلادی واردات گاز طبیعی و انواع محصولات گازی همچون مایعات و میعانات گازی از ایران را تحریم کردند.

در ادامه این تحریم‌های خصمانه غرب، نام شرکت مایع سازی گاز طبیعی ایران به عنوان متولی ساخت و بهره برداری از نخستین کارخانه تولید ال.ان.جی کشور هم در لیست سیاه تحریم اتحادیه اروپا قرار گرفت.

بر این اساس با گذشت چند ماه از اعمال این تحریم یک جانبه اتحادیه اروپا، شرکت مایع سازی گاز طبیعی ایران از اتحادیه اروپا به دنبال قرار دادن نام این شرکت گازی در لیست تحریم‌ها به یک دادگاه بین‌المللی شکایت کرده است.

شرکت مایع سازی گاز طبیعی ایران با انتشار گزارش کوتاهی درباره جزئیات این شکایت گازی از اتحادیه اروپا، اعلام کرده است: به دنبال تصمیم اتحادیه اروپا برای قرار دادن نام این شرکت در لیست تحریم، چندین مشاور و یک شرکت حقوقی بین‌المللی برای ارائه اسناد و مدارک معتبر استخدام شده است.

بر این اساس در نخستین جلسه این دادگاه بین‌المللی تمامی مدارک و اسناد معتبر مبنی بر فعالیت‌های شرکت مایع سازی گاز طبیعی به این دادگاه بین المللی ارائه شده است.

از سوی دیگر این دادگاه بین‌المللی هم با رویت مدارک و اسناد ارائه شده توسط شرکت مایع سازی گاز طبیعی ایران، خواستار دریافت اسناد اتحادیه اروپا درباره "علت تحریم شرکت ایران ال.ان.جی" شده است.

از این رو تاکنون اتحادیه اروپا هیچ گونه اسناد و مدارک معتبری مبنی بر دلایل تحریم شرکت مایع سازی گاز طبیعی ایران به این دادگاه بین‌المللی ارائه نکرده اند و کارشناسان خصوصی بین‌المللی پیش بینی می کنند به زودی شرکت ایران ال.ان.جی از لیست تحریم اتحادیه اروپا خارج شود.

پیش از این هدایت الله خادمی مدیرعامل شرکت حفاری شمال هم با اشاره به استخدام چند کارشناس، موسسه و وکلای بین‌المللی برای احقاق حق خود در قبال تحریم یک جانبه اتحادیه اروپا  گفته بود: تاکنون تمامی مدارک و استعلامات مورد نیاز مبنی بر اینکه تمامی فعالیت‌های حفاری شمال مطابق با قوانین بین‌المللی بوده، ارسال شده است و بر این اساس از اتحادیه اروپا به دلیل تحریمی غیر منطقی شکایت می کنیم.

 هم اکنون پیشرفت اجرایی ساخت فاز اول این کارخانه تولید گاز مایع شده کشور به بیش از ۶۰ درصد رسیده است و پیش بینی می شود در صورت تامین کامل منابع مالی، اولین محموله ال.ان.جی ایران تا پایان سال ۱۳۹۲ به بازارهای جهانی عرضه شود.

مسئولان صنعت نفت یکی از مهمترین دلایل تاخیر در اجرای این کارخانه مایع سازی گاز طبیعی را تامین به موقع منابع مالی و اعتباری اعلام می کنند و یادآور شده اند: وجود رکود در اقتصاد جهانی به ویژه در سال ۲۰۰۸ میلادی هم در تاخیر راه اندازی کارخانه و صدور اولین محموله ال.ان.جی این پروژه به بازارهای جهانی تاثیر گذار است.

حجم سرمایه گذاری اولین کارخانه ال.ان.جی ایران را حدود پنج میلیارد دلار است که در صورت تامین ۲.۵ میلیارد دلار منابع مالی امکان آغاز تولید زودهنگام ال.ان.جی در کارخانه ایران ال.ان.جی وجود دارد.

پروژه ایران ال.ان.جی به سه بسته تقسیم شده که بسته یک کارخانه ال.ان.جی و سرویس‌های کمکی و جانبی، بسته دو از مخازن ال.ان.جی و ال.پی.جی و بسته سوم از بندرگاه و اسکله‌ها و سیستم‌های آبگیری از دریا تشکیل شده است.

با بهره برداری کامل از فاز اول کارخانه ایران ال.ان.جی امکان تولید سالانه ۱۰.۵ میلیون تن ال.ان.جی فراهم می شود که در این صورت روزانه بیش از ۲۰ میلیون دلار درآمد جدید نصیب اقتصاد ملی خواهد شد.
سه شنبه 6/1/1392 - 23:53
اقتصاد
قیمت انواع ماست تولیدی این شرکت ۵۰ تومان و شیر و سایر فرآورده‌ها نیز ۲۲تومان افزایش داشته است.
سوءاستفاده یک شرکت لبنی از تعطیلات نوروز
به گزارش افکار نیوز ، در حالیکه بر اساس مصوبه ستاد کنترل تنظیم بازار قرار بود تا ۱۵ فروردین هیچ افزایش قیمت لبنیات وجود نداشته باشد اما یک شرکت لبنی با سوءاستفاده از عدم نظارت در ایام تعطیل قیمت محصولات خود را افزایش داده است.

ستاد کنترل تنظیم بازار در نیمه دوم سال گذشته مصوب کرد که قیمت محصولات لبنی تا ۱۵ فروردین ۹۲ هیچ افزایش قیمتی نداشته باشد.

گزارش خبرنگار فارس حاکی است یک شرکت لبنی معروف «د»‌ طی چند روز گذشته قیمت محصولات لبنی خود را تا ۵۰ تومان در هر محصول افزایش داده است. قیمت انواع ماست تولیدی این شرکت ۵۰ تومان و شیر و سایر فرآورده‌ها نیز ۲۲تومان افزایش داشته است.

قیمت محصولات لبنی در سال ۹۱ با نوسانات زیادی همراه بود و به رغم اینکه سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان چندین بار قیمت شیر و فرآورده‌های آن را برای مصرف‌کننده افزایش داد اما کارخانه‌های لبنی هیچ وقت از این قیمت‌ها راضی نبودند و چندین بار افزایش قیمت نیز از سوی خود کارخانه‌های لبنی انجام شد.
سه شنبه 6/1/1392 - 23:53
اقتصاد
داستان طلا و ارز در سال ۹۱ داستان مهیجی است که مرور آن بعد از یک سال نشان میدهد که چگونه یک بازار در واکنش به فضای متغیر اقتصادی میتواند به مرکز توجهات افکار عمومی تبدیل شود. به گونه ای که تقریبا در سال ۹۱ هر فردی از هر طبقه و هر قشری اگر نه هر روزه اما هر هفته از بهای طلا و ارز سوال میپرسید. مروری بر اتفاقات این عرصه در سال ۹۱ نا گفته های بسیاری در خود دارد.
آنچه بر سر طلا و ارز در سال ۹۱ رفت
به گزارش افکارنیوز، بدون شک در سالی که گذشت موضوعات اقتصادی بسیاری در کشور وجود داشت ه مورد توجه افکار عمومی داخل و خارج واقع شد و تاثیرات بسیاری بر معیشت ایرانیان گذاشت. از موضوع توقف هدفمند سازی یارانه ها تا تحریم های غرب و افزایش نرخ تورم و ارز و طلا. اما در این میان شاید آنچه بیش از همه درگیری مردم و افکار عمومی را به شکل روزمره به خود جلب کرده بود، موضوع طلا و ارز بود.

این امر ناشی از چند عامل اساسی بود. همزمان با شروع بحث تحریم در کشور، بالارفتن انتظارات تورمی در جامعه منجر به آن شد که بسیاری از افراد شروع به سرمایه گذاری بر روی طلا و ارز کرده و با خارج کردن سرمایه خود از بانکها و بخشهای مولد اقتصاد همچون بازار سرمایه، آن را روانه بازار ارز و طلا کنند.

از سویی حجم بالای نقدینگی در جامعه و عدم وجود سیاستهای صحیح اقتصادی و پولی در کشور حرکت روان و مداوم سرمایه ها به سمت بازار طلا و ارز را ممکن ساخت و در نتیجه به یکباره طلا و ارز توانست نقطه تمرکز جامعه را به عنوان یک بازار اصلی از آن خود سازد.

از افزایش تحریمی تا کاهش تحریمی

با شروع تحریم های غرب بر علیه کشور دولت و سیاستگذاران در مجلس، اقدام به اتخاذ تصمیماتی کردند که هرچند در منطق صحیح بود اما در روش کاملا اشتباه و آسیب رسان بودند. از جمله طرح مجلس و کمیسیون اقتصادی برای ممنوعیت عرضه ارز مسافرتی و دانشجویی.

منطق پشت این تصمیمات جلوگیری از هدر رفت ارز کشور بود اما اشتباه در روش آنجایی بود که حذف یکباره این عرضه، بدون در نظر آوردن حجم تقاضایی که از طریق آن به بازار آزاد روانه میشود و بدون از بین بردن ملزومات آن، منجر به افزایش مجدد نرخ ارز در بازار آزاد شد.

هنوز تبعات این تصمیم ها بر بازار به پایان نرسیده بود که دولت اقدام به اولویت بندی واردات و تخصیص ارز به آنها کرد. داستان اولویت بندی البته داستانی پیچیده بود و سررشته های آن به طرح راه اندازی بورس ارزی باز میگشت. بورسی که البته هیچ گاه راه نیفتاد تا فرزند کوچک شده اش، اتاق مبادلات ارزی، جای آن را بگیرد.

تصور دولت بر این بود که از کانال اتاق مبادلات خواهد توانست مدیریت ارز را به شکل کلی در دست بگیرد و نرخ مبادلاتی را به عنوان نرخ ارز اصلی در کشور جا بیندازد. اما هیچ گاه دولت به این امر پی نبرده بود که عدم عرضه ارز به میزان کافی به وارداتی که به ارز قیمت پاین عادت کرده و بد عادت شده است از یک سو، و مکانیزم تند و پیچیده تخصیص ارز که عملا منجر به هزینه های اضافی برای وارد کننده میشود، از سوی دیگر، منجر به آن خواهد شد که باز هم بازار آزاد قبله وارد کنندگان باقی بماند.

در نتیجه نرخ ارزی که چندی پس از راه اندازی اتاق مبادلات ارزی میرفت تا کمی آرام بگیرد با مشاهده ضعف اتاق مبادلات مجددا افسار پاره کرد و برای مدت زمانی تقریبا طولانی اثبات کرد که خیال پایین آمدن از ۳ هزار تومان را ندارد.

در یک ماه اخیر و بعد از مذاکرات آلماتی و شایع شدن اخباری مبنی بر حذف زود هنگام و تدریجی تحریم ها، بازار با یک شوک ناگهانی مواجه شد و شاهد سقوط شدید بهای ارز طی ۲ روز متوالی بود. به گونه ای که در این دو روز بهای ارز حدود ۴۰۰ تومان افت کرد.

هرچند مشخص شد که این اخبار از پشتوانه چندان قوی برخوردار نیست و حداقل جزئیات آن هنوز مشخص نشده و بازار مجددا به حالت اول آن بازگشت، اما همین امر ماهیت بازار و اثر عرضه و تقاضا و کنش روانی در آن را به خوب نشان داد. موضوعی که اگر مسئولان هشیار باشند به خوبی از آن برای کنترل بازار میتوانند بهره ببرند.

از عیار ۱۴ تا شکست بانک مرکزی

در خصوص طلا اما سال ۹۱ سالی با ثبات بود و تنش های بازار طلا به هیچ وجه به اندازه بازار ارز نبوده. دلیل این امر هم واضح است:

اول آنکه، بهای طلا همواره متاثر از بهای جهانی و نرخ ارز تغییر میکند و به عنوان یک ارز با ثبات همواره از مکانیزم قیمتی مشخصی برخوردار است.

دوم: سرمای گذاری بر روی طلا اغلب با ثبات تر و طولانی مدت تر از ارز است و تقاضای سفته بازی در طلا به شدت ارز وجود ندارد. و سوم اینکه تحریم به اندازه ای که بر روی ارز و عرضه آن تاثیر گذار بود بر روی طلا تاثیری نداشت و حتی در برهه ای تجارت طلا و در برابر نفت و گاز ایران را به شدت منتفع ساخت. آنچه از نوسان قیمت برای طلا در سال ۹۱ شاهد بودیم بیش از همه ناشی از نوسانات اونس جهانی طلا و ارز در ایران بود.

اما با این حال طلا نیز از اخبار عجیب و غریب دور نماند و بازار طلا شاهد سه اقدام عجیب در سال ۹۱ بود. از زمانی که افزایش قیمت در بازار طلا و ارز آغاز شد اولین این درخواستها و اقدامات، تلاش اتحادیه طلا و جواهر برای وارد کردن عیار جدید ۱۴ به مصنوعات طلا بود. اقدامی که سر و صدای بسیاری بر پا کرد و مخالفتهای شدیدی هم در دولت و هم در مجلس با آن صورت گرفت.

توجیه این درخواست، رونق دادن به بازار محصولات و مصنوعات طلا با کاهش عیار و پایین آوردن قیمت مصنوعات بود.

هنوز سر و صداهای عیار ۱۴ نخوابیده بود که موضوع نرخ گذاری طلا با ارز مبادلاتی آغاز شد و این مورد دیگر به اندازه ای عجیب و غریب بود که حتی سر و صدای بانک مرکزی را نیز درآورد. اتحادیه طلا در یک اقدام یک طرفه بخشنامه قیمت گذاری طلا را به ارز مبادلاتی به تمامی اصناف ابلاغ کرد و بانک مرکزی به کسری از ثانیه مخالف خود را با آن اعلام داشت و بخشنامه را ملغی اعلا کرد.

این اقدام به اندازه ای عجیب بود که چندی بعد خود مسئولان اتحادیه طلا و جواهر به ضرر و زیانهای آن از جمله قاچاق طلا اذعان کردند! توجیه این کار هم رونق دادن به بازار مصنوعات طلا و جواهر بود!

بیش از چند ماه از این غائله نگذشته بود که بانک مرکزی اعلام کرد که قصد پیش فروش سکه دارد. البته هدف این بار نه کنترل بازار طلا بلکه جمع آوری نقدینگی از سطح جامعه عنوان شد. دولت و مجلس اقدام به تصویب کمک عیدانه به جامعه کردند و بانک مرکزی فکر بکری به سرش زده بود تا این نقدینگی را که دولت و مجلس بریز و بپاش میکنند جمع آوری کند.

بعد از گذشت ده روز از اعلام پیش فروش شرایط آن اعلام شد: بهای ۱ میلیون و ۲۵۰ هزار تومان، هر فرد یکبار به اندازه ۵ سکه تمام یا ۱۰ سکه نیم بهار. شرایط بانک مرکزی بر خلاف شرایط پیش فروش قبلی مایوس کننده بود. در جایی که زمان تحویل شش ماه بعد به علاوه مالیات شش درصد و بدون سود بود، شکست این طرح از همان ابتدا اعلام شده بود.

با گذشت چند روز از طرح پیش فروش مسئولان بانک متوجه شدند که شرایط بسیار عجیب و غریب است و همزمان با کاهش دو روزه بهای ارز و طلا در بازار آزاد بانک اعلام کرد که ۵۰ هزار تومان از بهای سکه پیش فروش کاسته شده. این تلاش هم نتوانست نقدینگی را جذب کند تا آنکه محمود بهمنی در واپسین روزهای سال ۹۱ به شکست طرح پیش فروش سکه اذعان کرد تا شکستی دیگر در تقویم شکستهای بانک مرکزی در سال ۹۱ ثبت شود.

سال ۹۱ سال پر فراز و نشیبی برای طلا و ارز بود. سالی که این دو بیش از هر موضوع اقتصادی دیگری ذهن و فکر و جامه را به خود مشغول کرده بود. اما سال ۹۲ قرار است چگونه شروع شود و با چه وضعیتی به پایان برسد؟
سه شنبه 6/1/1392 - 23:52
اقتصاد
تجارت دبی با ایران به علت تحریم‌های مالی ایالات متحده آمریکا علیه جمهوری اسلامی در سال ۲۰۱۲ میلادی ۳۰ درصد کاهش یافته است. البته این موضوع تاثیری بر اقتصاد این شیخ‌نشین حاشیه خلیج فارس نداشته است.
کاهش تجارت میان ایران و دبی در سال ۲۰۱۲
به گزارش افکار نیوز ، خبرگزاری رویترز روز دوشنبه ۲۵ مارس (پنجم فروردین) گزارش داد نقش دبی به عنوان یکی از کانال‌های اصلی واردات کالا به ایران و همچنین میزبان ده‌هزار فعال اقتصادی ایرانی به شدت آسیب دیده است.

دلیل این اتفاق نگرانی مراکز مالی و بانک‌های این شیخ‌نشین از ارائه خدمات به بازرگانان و طرف‌های ایرانی است. خدماتی که ممکن است با تنبیه‌های مالی ایالات متحده آمریکا همراه شود. بخش دیگری از این کاهش به علت از دست رفتن ارزش واحد پول ایران، ریال، در برابر دلار آمریکا و دیگر ارزهای خارجی است.

ایالات متحده آمریکا و هم‌پیمانان غربی این کشور در تلاش هستند با اعمال تحریم‌های اقتصادی، از پیشرفت برنامه هسته‌ای ایران جلوگیری کنند. برنامه‌ای که به باور غرب ممکن است اهدافی نظامی را دنبال کند. با این حال حکومت جمهوری اسلامی ایران تاکید می‌کند که برنامه هسته‌ای‌اش تنها برای هدف‌های غیرنظامی است.

گزارش رویترز به نقل از احمد بوتی احمد رئیس گمرک دبی تصریح می‌کند که مبادلات تجاری میان ایران و دبی در سال ۲۰۱۲ میلادی ۲۵ میلیارد درهم (شش میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار) بوده است. این میزان در مقایسه با تجارت ۳۶ میلیارد درهمی سال ۲۰۱۱، کاهشی در حدود ۳۱ درصد را نشان می‌دهد.

تجارت کالا با ایران در حال حاضر دو درصد از تجارت دبی را تشکیل می‌دهد. بر اساس داده‌های منتشر شده توسط سازمان تجارت جهانی، ارزش صادرات و واردات میان ایران و دبی در سال ۲۰۱۱ بالغ بر ۱۹۴ میلیارد دلار برآورد شده بود.

رییس گمرک دبی تصریح می‌کند که تجارت سنتی کالا با ایران با لنج‌های کوچک که در خلیج فارس میان این دوکشور رفت و آمد می‌کنند ادامه دارد. به گفته وی این کالاها بیشتر شامل غذا و دیگر محصولاتی است که مشمول تحریم‌های بین‌المللی نمی‌شوند.

با آنکه تجارت میان ایران و دبی کاهش یافته با این وجود آمارها نشان می‌دهد که تجارت غیرنفتی دبی در سال ۲۰۱۲ در حدود ۱۳ درصد افزایش یافته است. به همین دلیل کارشناسان اقتصادی تصریح می‌کنند که کاهش تجارت میان ایران و دبی، تاکنون تاثیر قابل توجهی بر اقتصاد دبی نداشته است.
سه شنبه 6/1/1392 - 23:51
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته