• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1994
تعداد نظرات : 294
زمان آخرین مطلب : 4590روز قبل
شعر و قطعات ادبی

كیست كاشفته آن زلف چلیپا نشود

دیده‏اى نیست كه بیند تو و شیدا نشود

ناز كن ناز كه دل‏ها همه در بند تو اند

غمزه كن غمزه كه دلبر چو تو پیدا نشود

سر به خاك سر كوى تو نهد جان از دست

جان چه باشد كه فداى رخ زیبا نشود

دوشنبه 2/7/1386 - 7:11
دعا و زیارت

وطن بر چند قسم است ؟

انسان تا چند وطن می‌تواند داشته باشد:
1 - وطن اصلى یا پدرى و مادرى یا مسقط الرأسى :
انسان در وطن پدر ومادر خود که متولد شده و همراه آنان زندگى کرده، این محل ، وطن پدر و مادرى محسوب مى شود و تا وقتی که از آن‌جا اعراض نکند، وطن او حساب مى شود.(1)
2 - وطن انتخابى :
انسان گاهى از وطن اصلى به مکان دیگرى منتقل مى شود و آن جا را وطن خودانتخاب مى کند و تصمیم دارد تا آخر عمر در آن جا زندگى کند.(2)
3- وطن عرفى :
گاهى انسان تصمیم دارد مدت طولانى در شهرى مشغول کار یا درس شود. اگر این مدت طولانى باشد به طورى که به هر کجا سفر مى کند باز به این جا بر مى‌گردد، بدان، وطن عرفى مى‌گویند. نماز او در این وطن تمام و روزهء او صحیح است و مانند وطن اصلى است. در این وطن لازم نیست انسان قصد ماندن تا آخر عمر داشته باشد. آیات عظام: خویى ، گلپایگانى ، تبریزى ، سیستانى ، مکارم و...این گونه وطن را قبول دارند.(3)
با توجه به مطالب مذکور، شخص مى تواند در چند جا وطن داشته باشد، مثلاً از محلّ تولّد به شهردیگرى منتقل شده و آن جا را وطن دائمى خود قرار دهد؛ از وطن اصلى هم اعراض نکرده و مدتى در این شهر زندگى کرده و بعد براى مدت مثلاً ده سال به شهر سومى منتقل شده؛ در این صورت ، در این سه مکان نمازهایش تمام و روزه‌هایش صحیح است . اگر مثلاً بعد از ده سال در شهر چهارمى مسکن گزیند، آن جا هم وطن عرفى دیگرى محسوب مى شود.
امام خمینی (ره) و آیت اله فاضل لنکرانی وطن عرفی را قبول ندارند.
پی‌نوشت‌ها:
1.توضیح المسائل مراجع ، ج 1، مسئله 1331
2.همان ، مسئله 1329و 1330
3.همان ، مسئله 1331

دوشنبه 2/7/1386 - 7:8
رمضان

واژه رمضان از لحاظ لغوی و اصطلاحی به چه معنی است؟ روزه از چه زمانی بر مسلمانان واجب شد ؟ آیا روزه در امت‌های پیشین بوده است؟

واژه رمضان از ماده «رَمَض» است و «رَمَضَ»به معنای شدت تابش خورشید بر ریگ و مانند آن است.(1) «ارض رمضا» به زمین تاخته از گرمی آفتاب گفته می‌شود. امیرمؤمنان علی(ع) فرمود: «افرأیتم جزع احرکم من الشوکة تعبه و الرمضاء تحرقه...؛ آیا شما ضعف و بیتابی خود را هنگامی که خار به پای‌تان می‌رود، یا موقعی که پای‌تان بر اثر راه رفتن بر زمین تفتیده «رمضاء» می‌سوزد دیده‌اید؟ پس چگونه خواهید بود آن زمان که میان دو طبقه از آتش قرار گیرید».(2) گفته شده رمضان از نام‌های خداوند است.(3)
رمضان در اصطلاح نام نهمین ماه از ماه‌های قمری است. قرآن می‌فرماید:
«شهر رمضان الذی انزل فیه القرآن».(4) در علت نام گذاری این ماه به رمضان گفته‌اند: چون موقع نام گذاری این ماه، مصادف بوده با شدّت گرما، این ماه به «رمضان» موسوم شد.(5) رسول خدا فرمود: «رمضان، ماه گناه سوزی است و خداوند در این ماه گناهان بندگانش را می‌سوزاند و می‌بخشد، بدین جهت این ماه، رمضان نامیده شده است».(6)
رمضان یگانه ماهی است که نامش در قرآن آمده است.
نظر به این که به خاطر مصالحی، قوانین و احکام اسلام به تدریج نازل شده است، حکم وجوب روزة ماه رمضان، در روز دوم ماه شعبان سال دوم هجرت بر مسلمانان نازل شد.(7)
دلیل وجوب روزه قرآن کریم است: «یا ایها الذین آمنوا کتب علیکم الصیام؛ ای افرادی که ایمان آورده‌اید، روزه بر شما نوشته شده، پس آن کس که در ماه رمضان در حضر (وطن) باشد، باید روزه بگیرد».(8)
روزه در امت‌های پیشین نیز بوده است. قرآن کریم بر این مطلب تصریح کرده و فرمود: «کتب علیکم الصیام کما کتب علی الذین من قبلکم؛ روزه بر شما نوشته شد، همان گونه که بر کسانی که پیش از شما بودند، نوشته شد». (9)
از تورات و انجیل فعلی نیز بر می‌آید روزه میان یهود و نصارا بوده است.
اقوام و ملل دیگر هنگام رو به رو شدن با غم و اندوه، روزه گرفته‌اند، چنان‌که در قاموس کتاب مقدس آمده است: روزه در تمام اوقات میان هر طایفه و هر ملت و مذهب ، در موقع ورود اندوه و زحمت غیر مترقبه، معمول بوده است.
از تورات بر می‌آید که موسی(ع) چهل روز روزه داشت ، چنان که می‌خوانیم: «هنگام برآمدنم به کوه که لوح‌های سنگی یعنی لوح‌های عهدی که خداوند با شما بست بگیرم، آن گاه در کوه چهل روز و چهل شب ماندم. نه نان خوردم و نه آب نوشیدم».(10)
مرحوم علامه طباطبایی می‌فرماید: عبادت بودن روزه امری است که فطرت انسانی به آن پی می‌برد و از طوایفی که پیرو ادیان آسمانی هم نبوده‌اند، مثل مصر و یونان و روم قدیم نیز نقل شده است،‌و بت پرستان هند نیز به روزه معتقد بوده، و اکنون طبق عقاید خود روزه می‌گیرند.(11)
پی نوشت‌ها :‌
1. مجمع البحرین،‌ج2، ص 223، واژه رمض.
2. بحارالانوار،‌ج8، ص 306.
3. مفردات راغب، واژه رمض.
4. بقره (2) آیه 185.
5. مجمع البحرین، ج2، ص 223 ، واژه رمض.
6. مستدرک الوسائل، ج7، ص 487 و 546.
7. محمد ابراهیم آیتی، تاریخ اسلام، ص 298.
8. بقره (2) آیه 183 تا 185.
9 . همان.
10 . تفسیر نمونه، ج1، ص 633، به نقل از قاموس کتاب مقدس ، ص 28 ؛ تورات، سفر تثنیه،‌فصل 9 ، شماره 9.
11. تفسیر المیزان، ج2، ص 7.

دوشنبه 2/7/1386 - 7:2
دعا و زیارت

میهمان

حضرت ابراهیم علیه السّلام هرگز تنها و بدونِ مهمان غذا نمی خورد. گاهی كه مهمان نداشت، سرِ راه می ایستاد، هر مسافری كه رَد می شد او را دعوت به خوردن می نمود. روزی، شخصِ كافری از آنجا می گذشت. حضرت ابراهیم از او دعوت كرد كه به خانه اش برود و با او هم غذا شود. وقتی كافر سرِ سفره نشست، حضرت ابراهیم « بسم الله الرّحمن الرّحیم» گفت و از آن مرد نیز درخواست كرد كه این عبارت را تكرار كند. مرد گفت:« من خدایی را نمی شناسم تا نام او را ببرم.» حضرت ابراهیم ناراحت شد و فرمود:« پس برخیز و برو» مهمان بلند شد و از خانه بیرون رفت. در این موقِع وحیِ الهی نازل شد كه: « ای ابراهیم، چرا مهمان را رد كردی. هفتاد سال ما به او روزی می دادیم یك روز، رزقش را به تو حواله نمودیم، او را رد كردی؟» حضرت ابراهیم پشیمان شد. بنابراین به سرعت از خانه خارج گشت و خود را به مهمان رسانید و از او درخواست كرد كه بازگردد. مرد كافر گفت:« تا نگویی چرا دنبالم آمده ای، برنمی گردم.» حضرت ابراهیم علیه السلام جریان را تعریف كرد. كافر خجالت كشید و گفت:« خاك بر سرِ من كه از چنین خداوندِ بخشنده و مهربانی روی گردان بودم.» آن گاه، مرد به خداوند یگانه ایمان آورد و جزو نیكوكاران شد

(منبع: بهشت جاودان ص 27)

دوشنبه 2/7/1386 - 6:51
رمضان

الّلهُمّ حَبِّب إلیّ فيه الإحسانَ
وَ کَرِّه إلیّ فيه الفُسوقَ و العِصيانَ
وَ حَرِّم عَلیّ فيه السَخَطَ و النّيرانَ
بعَونِک يا غياثَ المُستَغيثين
 

روزها را می شمارم؛ يک، دو، سه... اکنون از ده گذشته است، و من همچنان بر درگاه تو نشسته. نمی دانم از روزان و شبان پيش بهره ای اندوخته ام، و از صيام و قيام خويش جامه ای دوخته ام، يا مرا اگر به پايان رمضان هم رسانند، همان باشم که بوده ام و همان راهی را روم که پيشتر پيموده ام! اگر راز و نياز مرا بشنوی و بپذيری و دستان محتاج مرا بگيری، به سعادت دست يابم و رستگار شوم، و اگر مرا وا نهی ـ که چنين نمی کنی ـ افسوس خورِ نابرخورداری از اين رحمت سرشار شوم.
خدايا! آنان که در پيرامون ما می زيند، برادران مايند، اگر ما به دريای رحمت تو چشم داريم، آنان هم به دستان ما نظر می کنند، و اگر ما به باران محبت تو اميدواريم، آنان هم به مهرورزی های اندک ما نگاهی ديگر می کنند. امروز آنان به نيکی ما محتاجند و فردا ما به ياری آنان نيازمند، امروز دست ما را دهنده کن و ما را بخشنده!
گناه و نافرمانی مايه خشم و آتش تو بر بندگان است و کجروی و سرپيچی سبب فرود آمدن عذاب دردناک تو بر آفريدگان، سرکشی امروز ما پيش درآمد پشيمانی فردای ماست، و گامهای نادرستمان نشانه خطای ما و سبب خشم خدای ما! اگر امروز نافرمانی و سرکشی را در نزد ما ناروا سازی، و اگر گشتن بر گرد گناه را ناپسند دانيم، فردا رستاخيز ما را از خشم و آتش سوزان خويش رها سازی و تو را از خود خرسند دانيم و نعمت خويش بر ما تمام نمايی و شعله های دوزخ را بر ما حرام فرمايی.
آن که فرياد زند، و داد خواهد و از جايی ندايی نشنود، تويی که به فريادش رسی و احوالش پرسی و ياری اش رسانی؛ و آن که ياری طلبد و کمک خواهد و از هيچ زاويه ای صدايی نشنود، تويی که غبار اندوه از رخسارش برگيری و او را در آستان خويش بپذيری، مرا هم ياری رسان و فرياد رس!

يکشنبه 1/7/1386 - 10:4
دانستنی های علمی

نگاهي ديگر به جنگ جهاني سوم

آيا مي دانيد در طول جنگ تحميلي چه کشورهايي و چه نوع کمکهايي به رژيم جنايتکار بعثي کردند؟
اگر مايل بوديد تا مطلع شويد که کشورهاي: آمريکا، انگليس، ايتاليا، فرانسه، چين، آلمان و ... چه کمکهايي را به دولت صدام کردند، به شما عزيزان توصيه مي کنيم اين مقاله را تا انتها به دقت مطالعه بفرماييد.


نبرد ميان مصلحت و حقيقت را در صورتهاي گوناگون مي توان يافت. نمونه اي از اين دو را بايد در بيان حقيقت جنگ ديد. درحالي که علاوه بر مصلحت، بايد به تشنج زدايي نيز نگاهي داشت. از سويي بايد اين قطعه از حقيقت جنگ را بيان کرد که چه کشورهايي رژيم بعثي عراق را عليه ايران مسلح کردند و از سويي ديگر بايد نگاهي هم به روايط فعلي با اين کشورها داشت.گاه بايد اين حقيقت را گفت و هم مصلحت را ديد. به نظر مي رسد جمع ميان اين دو، زماني است که شمه اي از حقيقت را بيانکرده باشيم. نگارنده اعتراف دارد آنچه در پي مي آيد، حقيقت را در کنار مصلحت نشانده، بي آنکه يکي را قرباني ديگر سازد. اين نوشته ليست برخي کشورهايي است که در جنگ تحميلي با هدف سرنگوني ايران اسلامي يا حداقل دريافت سود کلان مادي به حمايت هاي مختلف ار زژيم صدام پرداختند. مطالبي که از زبان دشمنان اين انقلاب بيان شده يادآور کلام حضرت روح الله است که: «ما در جنگ مظلوميتان را به تمام جهانيان نشان داديم.»

آمريکا: اگر چه حمايتهاي دولت آمريکا ار رژيم صدام، صورتهاي گوناگون، داشت و حتي به درگيري مستقيم با دولت ايران رسيد؛ اما تنها به ذکر يک سند بسنده مي شود. راديو آمريکا در تاريخ 22 مرداد 1369 به نقل از روزنامه نيويورک تايمز نوشت: «هزينه احتمالي همراهي دولت هاي بوش و ريگان با پرزيدنت (صدام) حسين به ويژه بسيار هنگفت مي نمايد. صرف نظر از احتمال بروز يک جنگ نفت، واکنش نيم بند آمريکا در برابر اقدام عراق به استفاده از گازخردل و گازهاي فلج کننده اعصاب عليه ايران که نخست در سال 1984 گزارش شد و بمباران شهرهاي ايران با موشک هاي بالستيک ميان برد، به گسترش اين گونه جنگ افزارها منجر شده و آمريکا را به يکي از دشوارترين و مبرم ترين مسائل در زمينه امنيت ملي روبرو کرده است». ريچارد آرميتاژ يکي از مقامات ارشد وزارت دفاع آمريکا در دوره زمامداري پرزيدنت ريگان مي گويد: «اشتباه ما اين بود که در زمان اقدام عراق به استفاده از گازهاي سمي و موشک هاي ميانبرد براي يک اقدام بين المللي عليه آن پافشاري نکرديم». وي و برخي از مقامات آمريکا مي گويند: «از آن جهت به پافشاري براي مجازات عراق اقدام نشدکه آمريکا اميدوار بود نفوذش را در عراق گسترش دهد و بر توانايي آن کشور براي پيگيري جنگ با ايران بيافزايد».
به نوشته اين روزنامه دولت آمريکا چنين استدلال مي رد که روابطش با بغداد بسود آمريکا است؛ زيرا بيم آن مي رفت که ايران عراق را تار و مار کند ... اما به نوشته روزنامه نيويورک تايمز منتقدين مي گويند که اين سياست به عراق اين احساس را داد که هيچ کار ناشايستي مجازاتي نخواهد داشت و صدام را تشويق کرد که بر وحشي اش بيفزايد.

انگليس: دولتي که سالها بعد از پايان جنگ ايران و عراق به بهانه دست يافتن دولت صدام به سلاح هاي کشتار جمعي، رژيم بعثي را ساقط کرد. اين کشور يکي از حاميان جدي عراق در زمان جنگ با ايران اسلامي بود. کانال سوم تلويزيون انگليس در آذر ماه 1369 گفت: «دولت انگليس چند هفته بعد از کاربرد سلاح شيميايي از سوي دولت عراق در حلبچه با اعزام يک وزير کابينه به بغداد اعتبارات بازرگاني داده شده به دولت عراق را به دو برابر افزايش داد.»

فرانسه: اگر چه اين دولت با ژست صلح طلبي، در ساقط کردن حکومت عراق دخالت نکرد؛ ولي در زمان جنگ دومين شريک تجاري، نظامي عراق پس از دولت شوروي بود. خبرنگار صداي آمريکا در گفت و گويي که با رئيس سابق اطلاعاتي و جاسوسي فرانسه انجام داد و در تاريخ 15 مرداد 1369 پخش شد، گفت: «جت هاي جنگنده ميراژ و موشکهاي اگزوسه و هلي کپتر هاي تهاجمي و وسايل رادار از جمله تجهيزات نظامي است که طي شانزدهسال گذشته ازطرف فرانسه در اختيار عراق قرار گرفته است. در حقيقت بعد از اتحاد جماهير شوروي، فرانسه دومين صادر کننده سلاح هاي نظامي خاورميانه به حساب مي آيد. ميزان فروش اسلحه به عراق به علت حمايت فرانسه از عراق طي جنگ ايران و عراق شدت يافت که اکنون با آشکار شدن اهداف تجاوز کارانه صدام حسين در کويت و خليج فارس، منتقدين دولت فرانسه را به خاطر اين کوتاهي نيز مورد انتقاد قرار داده بوده اند. پيرماريون که تا سال 82 سرپرستي سازمان اطلاعاتي و جاسوسي فرانسه را عهده دار بود در روزنامه فيگارو چنين اظهار نظر کرده است که فرانسه مي بايستي آگاهانه تر از اينها عمل مي کرد. پيرماريون مي گويد حيرت آور اينکه فرانسه حتي بعد از پايان جنگ ايران و عراق تقويت نيروهاي نظامي عراق ادامه داده و به خاطر منافع مالي، خطرات عظيم استراتژيکي را ناديده گرفته است. پيرماريون مي نويسد در سال جاري شرکت توليد الکتريکي تامسون که وابسته به دولت فرانسه است حدود صد و شصت ميليون دلار وسائل الکتريکي براي تعمير رادارهاي هواپيماهاي ساخت شوروي عراق به بغداد فروخته است.»

چين: اين کشور نيز يکي از حاميان دولت عراق بود؛ بطوري که روزنامه «اخبار مسکو» چاپ مسکو در دي ماه سال 1369 نوشت: «پکن 150 دستگاه تانک «تي 59» و «تي 69» و همچنين 80 فروند هواپيماي شکاري «يو-7» در اختيار بغداد قرار داد.

آلمان: دولت آلمان بيشترين نقش را در توليد بمب هاي شيميايي دولت بعثي داشت. جنايتي که هنوز نيز قربانياني را از ميان ايرانيان مي گيرد. قربانياني که گاه سن آنها کمتر از 10 سال است و اين سوغات شوم غرب را از بدن مجروح پدران خويش به يادگار گرفته اندو مجله «اشپيگل» چاپ آلمان در مهرماه سال 1369 نوشت: «شرکتهاي تسليحاتي آلماني متعلق به گروه «ام.بي.بي» بيش از آنچه تصور مي رفت در تقويت قدرت نظامي عراق دست داشته اند. بطور مثال يک سلاح ساخته شده توسط «ام.بي.بي» که موج انفجاري آن مشابه انفجار يک بمب کوچک اتمي است. از طريق مصر به عراق فروخته شده است. «ام.بي.بي» همچنين از طيق شرکت فرانسوي «اويروميسايل» حدود 10 هزار قبضه موشک ضد تانک سيستم ميلان وهات و نيز 1050 موشک ضد هوايي رولاند به عراق فروخته است.»

ايتاليا: دولت نيز در اين جنگ شرکت داشت. روزنامه «کوريره دلاسرا» چاپ ايتاليا در 18 تير 1369 نوشت: « ... ايتاليا طي دوران جنگ عراق عليه ايران انواع سلاح هاي نظامي و بخشي از تکنولوژي هسته اي و ابزار مورد نياز سلاح هاي شيميايي را در اختيار بغداد قرار داده بود. ايتاليا همچنين تکنولوژي موشکي را نيز در اختيار عراق گذاشته بود.»

اردن: دولت يکي از مهم ترين بنادر خويش را در اختيار عراق قرار داد تا اين کشور بتواند راحت تر تجهيزات نظامي خويش را وارد سازد. شبکه تلويزيوني «اي.بي.سي» آمريکا در تاريخ 20 شهريور 1369 نوشت: « اين بندر به صورت محل ارتباط اضطراري عراق در تمامي دوران جنگ با ايران در آمده بود و اولين دليل آن اين بود که اين بندر خارج از برد نيروي هوايي ايران قرار داشت.»

عربستان: اين دولت از تمامي امکانات خود براي کمک به عراق بهره برد. شاهزاده «بندرين سلطان» سفير عربستان سعودي در آمريکا در تاريخ 24 مرداد 1369 در يک مصاحبه مطبوعاتي گفت: «رژيم آل سعود در سالهاي پاياني جنگ عراق علبه ايران نقش واسطه را بين واشنگتن و بغداد بازي مي کرد و اطلاعات نظامي ارزشمندي از تحرکات ايران در جبهه هاي جنگ را از منابع اطلاعاتي آمريکا به رژيم بغداد منتقل مي کرده است ... در اين زمان (سالهاي آخر جنگ) عراقي ها بيش از همه چيز خواستار کمک ارتش آمريکا به عراق در زمينه اطلاعات و طرح ها و توصيه هاي نظامي در مقابله با ايران بودند و عربستان تمام اين امکانات و حتي بيش از آن را برايشان فراهم آورد.» خدمات عربستانبه دولت عراق به حدي بود که «خالدبن سلطان بن عبدالعزيز» وزير دفاع و فرمانده نيروي هوايي عربستان در شهريور 1369 گفت: «عراق که امروز قصد تجاوز به عربستان را دارد شايد فراموش کرده است که در زمان جنگ حتي نوشابه سربازان آنها را تامين مي کرديم.»
کويت: اين کشور خود قرباني کشوري شد که زماني براي توانمند شدن آن تلاش مي کرد. قدرتي که تنها دوسال پس از پايان جنگ با ايران، عليه اين دولت بکار گرفته شد، حاصل اين گونه حمايت ها بود. راديو آمريکا به نقل از روزنامه «نيويورک تايمز» در تاريخ 19 مرداد 1369 گفت: «کويت در دوره جنگ 8 سالهدر خليج فارس معادل 10 تا 15 ميليارد دلار به عراق کمک مالي داد و علاوه بر حمايت از عراق در جنگ، از سال 1986 به بعد با اشباع عمومي بازارهاي نفتي جهان، از افزايش بهاي نفت بيش از 15 تا 17 دلار بابت هر بشکه جلوگيري کرد و به اين ترتيب درآمدهاي نفتي ايران را تقليل بخشيد.»

به اين ليست طولاني امارات متحده عربي، شوروي، ترکيه، سوئيس، آرژانتين، شيلي، اتريش، برزيل، بلژيک، ژاپن را نيز بايد اضافه کرد. راديو آمريکا به نقل از روزنامه «واشنگتن پست» در تاريخ 26 شهريور 1369 گفت: «به نظر مي رسد که هر کسي مي خواست از سفره عراق چيزي ببرد. شوروي، فرانسه، چين و شيلي بخش اعظم تسليحات عراق را فراهم کردند. آلمان غربي، فرانسه، بريتانيا، آمريکا، بلژيک، اتريش، سوئيس و برزيل ماشين آلات و مواد لازم را در اختيار عراق قرار دادند.
اين حمايت هاي بين المللي با عث شد که دولت عراق در برخي از شاخه هاي نظامي حتي از دولت آمريکا نيز پيشرفته تر شود! راديو آمريکا در هفتم آبان سال 69 به نقل از يکي از کارشناسان خود گفت: «حتي در مقايسه با تاسيسات آمريکا، تاسيسات عراق بسيار پيشرفته هستند.»

آمريکا و انگليس و ساير کشورهاي هم پيمان آنان، هم اکنون در باتلاقي گرفتار شده اند که زماني با اميد از بين بردن نظام جمهوري اسلامي ايران آن را تهيه کرده بودند.
«و سيعلم الذين ظلموا اي منقلب ينقلبون»


 

يکشنبه 1/7/1386 - 10:4
دعا و زیارت

شیطان اولین کسی که ...

بِسْمِ اللّهِ الْرَّحْمنِ الْرَّحيمْ
شيطان : نخستين كسى بود كه بعضى كارها را مرتكب شد و پيش از او كسى آنها را انجام نداده بود. و آنها از اين قراراند:
- اولين كسى كه قياس نمود و خود را از حضرت آدم عليه السلام برتر و بالاتر دانست و گفت : من از آتشم و او از خاك در حالى كه آتش از خاك بالاتر است .
- اولين كسى كه در پيشگاه با عظمت الهى تكبر نمود و به دستور خالق خود عمل نكرد.
- اولين كسى كه كه معصيت و نافرمانى خدا را كرد و آشكارا با او مخالفت نمود.
- اولين كسى كه به دروغ گفت : خدا گفته از اين درخت نخوريد، چون درخت جاويد است و اگر كسى از آن بخورد تا ابد زنده مى ماند و با خدا شريك مى شود.
- اولين كسى كه كه قسم به دروغ خورد و گفت : من شما را نصيحت مى كنم .
- اولين كسى كه نماز خواند و يك ركعت آن چهار هزار سال طول كشيد.
- اولين كسى كه منبر رفت و براى ملائكه سخنرانى و صحبت كرد.
- اولين كسى كه كه به خدا مشرك شد.
- اولين كسى كه كه غنا و آواز خواند، همان زمانى كه آدم عليه السلام از درخت نهى شده خورد.
- اولين كسى كه از خوشحالى سرود خواند و آن هنگامى بود كه آدم به زمين آمد.
- اولين كسى كه نوحه خواند و گريست ؛ چون او را به زمين فرستادند، به ياد بهشت و نعمتهاى آن نوحه و گريه كرد.
- اولين كسى كه دستور ساختن منجنيق را داد تا حضرت ابراهيم عليه السلام را با آن در آتش اندازند.
- اولين كسى كه دستور ساختن حمام را در زمان حضرت سيلمان عليه السلام داد تا نظافت كنند.
- اولين كسى كه ساختن نوره را در زمان حضرت سليمان داد، براى اين كه موهاى اضافى پاى بلقيس پادشاه سبا را از زمين ببرند.
- اولين كسى كه دستور ساختن شيشه را داد تا حضرت سليمان عليه السلام آن را روى خندق گذارد و بلقيس را آزمايش كند.
- اولين كسى كه دستور ساختن صابون را داد تا مردم بدن و لباس خود را بشويند.
- اولين كسى كه دستور ساختن آسياب را داد تا مردم گندم هاى خود را آرد كنند.
- اولين كسى كه با ابوبكر بيعت كرد تا مردم را منحرف كند و از مسير حق برگرداند.
- اولين كسى كه خدا را در آسمان ها پرستيد.
- اولين كسى كه عبادت و بندگى او، فرشتگان را به تعجب در آورد!
- اولين كسى كه به خداى خود اعتراض كرد.
- اولين كسى كه شبيه شدن به ديگران را مطرح و مردم را به آن تشويق كرد.
- اولين كسى كه كه سحر و جادو كرد و آن دو را به مردم ياد داد.
- اولين كسى كه ساز درست كرد و خود، آن را نواخت .
- اولين كسى كه براى زيبايى ، زلف گذاشت .
- اولين كسى كه براى مخالفت با پيامبران ريش خود را تراشيد.
- اولين كسى كه براى مست شدن مردم ، شراب درست كرد.
- اولين كسى كه ساختن آلات لهو و لعب و موسيقى را به قابيل آموخت .
- اولين كسى كه وقتى وارد جهنم مى شود، خطبه مى خواند.
- اولين كسى كه مكر و حيله و خدعه نمود.
- اولين كسى كه نقاشى كرد و چهره كشيد.
- اولين كسى كه آتش حسدش شعله ور شد.
- اولين كسى كه به ناحق مخاصمه و جدال كرد.
- اولين كسى كه خداى تعالى به او لعنت نمود و از ناراحتى فرياد كشيد.
- اولين كسى كه به خدا كفر ورزيد.
- اولين كسى كه گريه دروغى نمود.
- اولين كسى كه عبادت و خلقت خود را ستود.
- اولين كسى كه صورت هاى مجسمه و بت را ساخت
اولين كسى كه جبرئيل و ميكائيل و اسرافيل او را لعنت كردند.
- اولين كسى كه از ترس ملائكه فرار كرد و خود را مخفى نمود.

يکشنبه 1/7/1386 - 10:3
موبایل

گوگل يعني چه؟

آيا تا به حال از خود پرسيده‌ايد كه واژهء «گوگل» كه هر روز ميليون‌ها كاربر اينترنتي از آن براي جست‌وجو استفاده مي‌كنند به چه معنايي است و توسط چه كساني ايجاد شده است؟
«گوگل» واژه‌اي است كه با اندكي تغيير و بازي در حروف كلمهء گوگول (googol) توسط ميلتون سيروتا، برادرزادهء ادوارد كانسر، رياضي‌دان آمريكايي ايجاد شده است.
گوگول، خود واحد شمارشي است كه به عدد يك با 100 عدد صفر در مقابلش اشاره مي‌كند. در سراسر دنيا هيچ «گوگولي» از هيچ پديده‌اي وجود ندارد. نه ستاره، نه ذرات گرد و غبار و نه حتي اتم. گوگول يك عدد بسيار بزرگ و دست‌نيافتي است.
استفاده از واژهء گوگل، ماموريت انسان براي سازمان‌دهي اطلاعات بسيار زياد و شايد بي‌كران جهان را به ذهن متبادر مي‌كند و اين‌كه اين اطلاعات براي همه قابل دسترسي و قابل استفاده باشد.
در داستان تاسيس گوگل آمده است: «لري‌پيج و سرگي برين وقتي به عنوان فارغ‌التحصيلان رشتهء كامپيوتر در دانشگاه استندفورد براي اولين بار همديگر را ديدند هيچ علاقه‌اي به همديگر نشان ندادند.»
لري 24 ساله و فارغ‌التحصيل دانشگاه ميشيگان و سرگي 23 ساله در مورد هر چيزي كه حرف مي‌زدند به مشاجره با يكديگر مي‌پرداختند. نظرهاي قوي و ديدگاه‌هاي متفاوتشان بالاخره به يك نتيجهء نهايي و قابل قبول براي هر دو انجاميد تا راه‌حلي براي بزرگ‌ترين چالش در رانش كامپيوتر پيدا شود: يافتن اطلاعات مناسب و دلخواه از بين حجم عظيمي از داده‌ها.
ژانويه 1996، لري و سرگي همكاري خود را براي ساخت يك موتور جست‌وجو به نام بك‌راب ( BackRub ) آغاز كردند كه اين عنوان به خاطر كارآيي منحصربه‌فرد اين موتور در جست‌وجوي لينك‌هاي قبلي ( Back Links ) انتخاب شده بود. لري كه هميشه به ور رفتن با كامپيوتر علاقه نشان مي‌داد، وظيفهء اختراع نوع جديدي از فضاي سرور با حجم اندك به جاي استفاده از ماشين‌هاي بزرگ و گران‌قيمت را به عهده گرفت.
يك سال بعد، يافتهء منحصربه‌فرد آن‌ها براي تحليل و بررسي داده‌ها، شهرت روزافزوني بين كساني كه آن را ديده بودند، به دست آورد.
اين تكنولوژي جديد جست‌وجو، باعث شد تا سر و صداي زيادي در محيط‌هاي دانشگاهي ايجاد شود.
لري و سرگي در نيمهء اول سال 1998، به فعاليت خود براي تكميل اين تكنولوژي ادامه دادند تا اين‌كه در ادامه، براي يافتن مسير مناسب «گوگل» سخت‌افزارهايي با قيمت مناسب خريداري كردند و كامپيوتر شخصي خود را در اتاق‌خوابگاهي لري ايجاد كردند كه در واقع اين كامپيوتر اولين مركز داده‌پردازي گوگل بود.
در اين ميان سرگي يك دفتر بازرگاني تاسيس كرد كه در آن، هر دو پذيراي افراد واجد شرايطي بودند كه خواستار دريافت مدرك، البته بهتر از هرجاي ديگري بودند. با وجود هيجان و كششي كه در اين كار وجود داشت، آن‌ها علاقهء ‌چنداني براي ايجاد كمپاني شخصي در كنار تكنولوژي توسعه‌يافته‌شان نداشتند.
ديويد فيلر، موسس ياهو كه آن موقع با آن‌ها آشنا شده بود بي‌كم‌وكاست بودن تكنولوژي آن‌ها را تاييد كرده بود اما لري و سرگي را تشويق كرد تا فعاليت خود را با تاسيس كمپاني موتور جست‌وجو گسترش دهند و به آن‌ها گفت:«زماني كه اين تكنولوژي به طور كامل به سرانجام رسيد و نهايي شد، در موردش صحبت خواهيم كرد.»
اما اين چنين شد كه با تلاش و ممارست لري و سرگي، گوگل، آن‌چنان كه امروز به عنوان فراگير‌ترين موتور جست‌وجو مطرح است، راه‌اندازي شد.
گوگل درهاي خود را به طور دقيق در سپتامبر 1998 گشود. تاريخ دقيق جشن تولد ممكن است در طول سا‌ل‌ها، بسته به اين‌كه چه زماني دوست داشته باشيم از خوردن كيك لذت ببريم، جابه‌جا شود. كيك گوگل البته هميشه دوست داشتني و خوشمزه است!

يکشنبه 1/7/1386 - 10:2
دانستنی های علمی

فقط کافي است يک بار از ته دل صدايش کنيد


تو خود گفتي که به دل شکستگان نزديکم :
من نيز دلي شکسته دارم . اي کساني که اين تجربه يا وصيت نامه يا در اصل اين خواهش و تقاضاي عاجزانه را مي خوانيد .
اگر من به آرزويم رسيدم و دل از اين دنيا کندم. بدانيد که نالايق ترين بنده ها هم مي توانند به خواست او به بالاترين درجات دست يابند ، البته در اين امر شکي نيست ؛ ولي بار ديگر به عينه ديده ايد که يک بنده گنه کار ، به آرزويش رسيد .

يا رب ز کرم بر من درويش نگر
بر من منگر بر کرم خويش نگر
هر چند نيم لايق بخشايش تو
بر جان من خسته ي دل ريش نگر

اگر که به عينه ديده ايد شما را به خالقم عاجزانه التماس مي کنم بياييد و به خاکش بيفتيد ، زار و زار گريه کنيد و اميدوار به بخشايش و کرمش باشيد و با او آشتي کنيد زيرا : بيش از حد مهربان و بخشنده است . فقط کافي است يک بار از ته دل صدايش کنيد . ديگر مال خودتان نيستيد و مال او مي شويد ، ديگر هر چه مي کند او مي کند و هر کجا مي برد او مي برد ولي در اين راه ، آماده و حاضر به تقبل هر گونه سختي و رنج هايي همانند مظلوم کربلا حسين (ع) و پيامدار او زينب (س) باشيد و رنج هاي ما در مقايسه با آن نمي تواند قطره اي در مقابل دريا باشد .
بله خدا گونه شدن ، درد و مصيبت دارد ، زيرا کليد و نشانش همين است و در عوض آن چيزي که براي شما مي ماند بسيار عظيم و شيرين است .
خدايا عاقبت به خيرمان کن ! خدايا ! آبروي ما را نريز و گناهانمان را ببخش.

گوشه اي از وصيت نامه ي شهيد امير حاج اميني

يکشنبه 1/7/1386 - 10:1
دعا و زیارت
امام على‏عليه السلام :
صِيامُ القَلبِ عَنِ الفِكرِ فِي الآثامِ أفضَلُ مِن صِيامِ البَطنِ عَنِ الطَّعامِ ؛
روزه دل، انديشيدن به گناهان، برتر است از روزه شكم؛ يعنى غذا خوردن.
ميزان الحكمه ، ح 10948
يکشنبه 1/7/1386 - 10:0
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته