• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 2664
تعداد نظرات : 2458
زمان آخرین مطلب : 3843روز قبل
رمضان

متخصص تغذیه گفت : استفاده از مواد قندی و شیرینی به مقدار زیاد در وعده سحر باعث افزایش ناگهانی هورمون انسولین در خون و در نتیجه كاهش ناگهانی قند خون می شود .

دكتر "محمد صادق كرمانی " روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا افزود: مصرف زیاد مواد قندی و شیرینی در وعده سحری ممكن است عوارضی چون سر گیجه، بی حالی، پرخاشگری، عصبانیت و ضعف ناگهانی را به دنبال داشته باشد كه اینها از عوارض كاهش قند خون است .

وی تاكید كرد كه وعده سحری روزه داران نباید حذف شود زیرا حذف وعده سحری باعث ایجاد اختلال در سوخت و ساز بدن می شود و همچنین بوی بد دهان، سردرد، دردهای عضلانی، سوزش سر دل، افزایش ناراحتی معده، بی خوابی و عصبانیت را به دنبال دارد.

كرمانی در عین حال گفت : در وعده سحری نباید بیش از اندازه پرخوری كرد . پرخوری در هنگام سحر از احساس گرسنگی در روز جلوگیری نمی كند، بلكه در ساعات ابتدایی بعد از سحر، فشار زیادی را به معده و دستگاه گوارشی فرد وارد می كند. این وضعیت باعث می شود علایمی نظیر سوء هاضمه، درد و نفخ معده در فرد بروز كند . روزه داران باید در وعده سحرغذای سبك بخورند و از مصرف غذاهای چرب ، سرخ كردنی و پرحجم پرهیز كنند .

به گفته وی روزه داران از مصرف نمك زیاد و ادویه زیاد خودداری كنندزیرا این وضعیت باعث تشنگی فرد در روز می شود .

كرمانی خاطرنشان كرد :روزه داران بعد از خوردن سحری دیرتر بخوابند زیرا وضعیت درازكش سبب برگشت مواد غذایی به مری و ترش كردن می شود از این رو روزه داران در طول روز احساس مناسبی ندارند ، اگر این وضعیت ادامه داشته باشد باعث سوزش سردل و بیماری " رفلاكس معده و مری " در فرد می شود.

وی افزود : مصرف میوه در سحر از تشنگی جلوگیری می كند ولی مصرف چای زیاد به دلیل خاصیت ادرار آوری و كافئین موجود در آن در وعده سحری مناسب نیست.

به گفته این متخصص تغذیه بهترین نوشیدنی آب است و بهترین زمان نوشیدن آب كافی، یك ساعت بعد از افطار تا نیم ساعت قبل از وعده سحری است .

منبع : ایرنا

سه شنبه 3/5/1391 - 18:4
رمضان

آیت الله العظمی "آقامجتبی تهرانی" یكی از ویژگی های ماه مبارك رمضان را رفع مشكلات و بازكردن گره های بندگان از سوی خداوند دانست.

به گزارش خبرنگار معارف ایرنا آیت الله آقامجتبی تهرانی در اولین جلسه اخلاقی ماه رمضان با تاكید بر قرائت قرآن و دعا در ماه رمضان گفت: هر گره كوری كه عبد داشته باشد، اگر در ماه مبارك رمضان با رب خود در میان بگذارد، آن را باز می‏كند.

وی افزود: در روایاتی كه درباره ماه مبارك رمضان وارد شده؛ به دو چیز زیاد سفارش شده است. یكی قرائت قرآن كه بر اساس روایات، اجر قرائت هر آیه معادل با یك ختم قرآن در ماه‏های دیگر است و در روایتی از امام‏ صادق (ع) نقل شده كه وقتی ایشان ماه‌ها را تعریف می‏فرمایند؛ ماه رمضان را برجسته‏ترین ماه معرفی می كنند و بعد می فرمایند با قرآن به استقبال این ماه بروید.

این استاد اخلاق اضافه كرد: دعا دومین چیزی است كه در این ماه به آن زیاد سفارش شده است و علی (ع) می‏فرماید در ماه رمضان زیاد دعا و استغفار كنید یا پیغمبر اكرم در خطبه قبل از ماه مبارك رمضان فرمودند دعای شما در ماه رمضان مستجاب است.

آقامجتبی در ادامه گفت: این كه می گویم بررسی دعاهای ما در این ماه، هیچ معطّلی ندارد، برای همین است و تسریع در اجابت هم بعد از آن مطرح است. اگرچه این تعبیر، ساده است ولی خوب است، عبد، هر گره كوری كه داشته باشد، در ماه مبارك رمضان با رب خود در میان بگذارد، آن را باز می‏كند.

این مرجع تقلید با بیان این كه ماه رمضان، ماه باز شدن درهای آسمان‌ها است؛ افزود: ما در روایات داریم كه شب اول ماه مبارك رمضان، درهای آسمان‏ها باز می‏شود و تا آخرین شب‏ ماه مبارك رمضان بسته نمی‏شود. ما در این زمینه روایات متعددی داریم و این اشاره به همین معنا است كه حجاب ها برطرف می‏شود و كنار می‏رود.

وی اضافه كرد: ممكن است این تعبیر كوتاه باشد ولی گویا این‏طور است كه من نشسته‏ام و دارم با خدای خود حرف می‏زنم؛ او هم حاضر است و به حرف‏های من گوش می‏كند. اگر من او را نمی‏بینم، او من را می‏بیند و اگر من حرف‌های او را نمی‏شنوم، او حرف‌های مرا می‏شنود. چه‏بسا من نتوانم دردهای خودم را درست بگویم، ولی او بهتر از من بداند. پس، از ماه رمضان غفلت نكنید!

كلاس های اخلاق این مرجع تقلید همه ساله در شب های ماه مبارك رمضان در خیابان مجاهدین اسلام، خیابان ایران،‌بن بست ملكی برگزار می شود.

منبع : ایرنا

سه شنبه 3/5/1391 - 18:1
رمضان

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدعلی جاودان از علمای اخلاق تهران به پرسشی مبنی بر بیدار شدن دائم در وقت سحر پاسخ داد.

خبرگزاری فارس: رمز بیدار شدن در سحر از زبان حجت‌الاسلام جاودان
 به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی مؤسسه فرهنگی ایمان ماندگار، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدعلی جاودان در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه برای برخاستن از خواب در هنگام سحر چه تدبیری بیندیشیم، گفت: بیداری مداوم سحر، عنایت خاصه الهی را لازم دارد.

وی افزود: اگر آدمی بتواند مراقبه دائم در روز داشته باشد بیداری دائم ممکن می‌شود و اگر گاه و بیگاه غفلت کند و یا خدای‌ناکرده گناهی از او سربزند دوام بیداری به خطر می‌افتد. پس به هر صورت، مسئله بیداری انسان برای سحر به اعمال روز بستگی دارد. به غذایی که می‌خورد، چیزهایی که می‌بیند، می‌شنود و سخنانی که می‌گوید. کلاً همه جوانب را باید با دقت تحت نظر داشته باشد که گناه و خلاف رضای خدای متعال نباشد. در این صورت بیداری دائمی میسر می‌شود.

منبع : خبرگزاری فارس

سه شنبه 3/5/1391 - 17:54
رمضان

پیرزن كه امسال هشتاد و نهمین رمضان عمر خویش را شروع كرده درحالیكه نغمه ملكوتی دعای سحر از مناره های آجری شهر بر گستره دشت سبلان طنین انداز شده است به پاس پیچش دوباره عطر این ماه مبارك ؛ سجده شكر بر تربت می ساید.

حدود هشتاد سال از عمر خویش را در همه ماه های مبارك رمضان روزه بوده و امسال هم با نیت گرفتن روزه در همه روزهای رمضان اولین سفره سحری این ماه را در كنار شوهر پیرش كه او هم پا به پای همسرش همه سال ها در ماه های صیام روزه گرفته است پهن می كند.

با حلول ماه مبارك رمضان شادمانی عجیبی از چهره هر دو نمایان است و از این كه با سلامتی كامل وارد ماه مبارك رمضان دیگری شده اند خدای را سپاس می گویند.

سیده جمیله قوامی گفت: ماه مبارك رمضان فرصتی برای انسان به دست می دهد تا با خلوت خویش با معبود هر آنچه را كه در ارتباط با معنویت از دست داده است بخواهد و آن ها را دوباره به دست آورد.

ماه مبارك رمضان در واقع توقفگاه و ایستگاهی برای انسان است تا با قرار گرفتن در شرایطی متفاوت از روزهای عادی بتواند عملكرد 11 ماه گذشته خویش را بررسی كند تا با درك شرایط گرسنگی و تشنگی به فكر انسان های محروم جامعه باشد كه نه یك ماه و نه از سحر تا شامگاه بلكه در اكثر روز و شب ها با فقر و تنگدستی روزگار سپری می كنند.

قرار گرفتن در یك روند یكسان چه از لحاظ تغذیه و چه از نظر روحی ، انسان را به روزمرگی دچار و به مرور زمان جسم و روان را فرسوده می كند ولی رمضان فرصتی برای رهایی از این روزمرگی و نیز ترك عادت های ناپسند هست.

خودداری از غذا خوردن برای ساعاتی و نیز ساده شدن تغذیه نوعی تغییر حالات روانی را در انسان باعث می شود و رسیدن به آرامش معنوی و تفكر صحیح درباره موضوع های گوناگونی كه در اطراف وجود دارند از نتایج بسیار مثبت این تغییرات هستند.

تاثیرات معنوی و جسمانی روزه گرفتن در ماه مبارك رمضان فراوان هستند و دامنه ی آن ها برای مسلمانانی كه در همین یك ماه روزه می گیرند و به واجبات و مستحبات ویژه رمضان به درستی عمل می كنند تا رمضان بعدی امتداد می یابد.

دنیای پیچیده ماشینی امروزین پرشتاب حركت می كند و انسان را هم با همین سرعت دنبال خود می كشد و رمضان فرصت بسیار مغتنم و ترمز معنوی مطمئنی است كه او را از كج روی ها باز دارد و با قرارگرفتن در آرامش بتواند مفهوم واقعی زندگانی را درك نماید.

به گزارش خبرنگار ایرنا دارالارشاد ، دارالایمان ، دارالامان و دارالعرفان اردبیل همزمان با اولین روز های ماه مبارك رمضان حال و هوای معنوی ویژه ای گرفته و صفا و صمیمیت وصف ناپذیری بین مردم حاكم شده است به گونه ای كه افراد بیشتر از روزهای عادی با مهربانی همدیگر را تحویل می گیرند.

بسیاری از زنان و دختران خانه دار كه از دقایقی مانده به اذان مغرب سفره را چیده اند با خواندن دعا و نیایش در انتظار رسیدن دیگر اعضای خانواده به منزل و صرف افطاری در كنار همدیگر هستند.

نزدیك غروب روزهای رمضان، كوچه و پس كوچه های قدیمی و نیز گذرگاههای شهركها و محله های تازه ساخت اردبیل رنگ و بوی دیگری دارند و بوی مطبوع انواع غذاهای ویژه افطاری كه دست پخت مادران و مادربزرگان این مرز و بوم است از خانه های مختلف به مشام می رسد.

در اردبیل از گذشته های دور اغلب خانواده ها نان تازه سنتی به ویژه سنگك ، بربری و یا فطیرهای محلی را تهیه و در افطار با چای شیرین و یا غذاهای دیگر میل می كنند.

فرنی غذایی است كه با آرد برنج و شیر محلی می پزند و بطور معمول در افطار قبل از غذای اصلی با مربا به ویژه مربای گل ، پوست پسته ، بالنگ و یا سایر مرباها صرف می شود.

زولبیا ، بامیه ، گز ، سوهان و پشمك در ماه مبارك رمضان در اردبیل خریداران زیادی دارد و قنادی ها به پخت این شیرینی جات می پردازند.

مردم مومن این دیار از گذشته های دور به ماه مبارك رمضان همانند ماه محرم و برپایی آیین های سنتی ، مذهبی در این ایام اهمیت و ارزش زیادی قائلند.

به گزارش خبرنگار ایرنا مساجد ، مغازه ها ، حمام ها ، آرایشگاه ها ، قهوه خانه ها و بسیاری از مكان های عمومی شهر پس از افطار تا پاسی از شب باز بوده و خدمات ارایه می كنند.

بیشتر ساكنان منطقه اردبیل به بیدار شدن از خواب در ساعاتی قبل از اذان صبح و خوردن سحری و اقامه نمازهای واجب و مستحبی اهمیت زیادی می دهند.

در زمان های قدیم كه از وسایل و تجهیزات پیشرفته ی اعلام كننده زمان ، خبری نبود عده ای از مردان و جوانان با رفتن به پشت بام ها با صدای بلند اهالی محل و همسایه ها را از فرا رسیدن وقت سحری آگاه می كردند.

از ویژگی های مهم اجتماعی این ماه در منطقه اردبیل صله ارحام و دادن افطاری به اقوام و آشنایان است به نحوی كه ابتدا افراد و خانواده های كم سن و سال برای باز كردن افطاری به منزل بزرگتران می روند و سپس آنان را به افطارها دعوت می كنند.

شب دوم ماه مبارك رمضان در اردبیل نیز مجالس یادبود برای اشخاصی كه بعد از رمضان سال قبل در گذشته اند در مساجد و یا منازل برپا می شود.

یك ریش سفید اردبیلی در باره فواید ماه مبارك رمضان می گوید : این ماه علاوه بر فیوضات معنوی تاثیرات بسیار مفیدی در مسایل اجتماعی دارد.

"محرم بوستانی" ایجاد نظم در كارها ، بهره برداری مناسب از وقت ، پاكیزگی بدن ، افزایش صمیمیت ، احساس سبكی در بدن ، افزایش استقامت در برابر سرما و گرما ، سحرخیزی ، درك طعم واقعی غذاها ، شكر نعمت الهی ، افزایش قدرت ذهن ، نتیجه گیری بهتر از كارهای روزمره و ترك زشتی ها را از مهمترین تاثیرات روزه داری ذكر می كند.

یك بازاری اردبیلی هم گفت : توجه بیش از پیش به سایر عبادات واجب و مستحب ، ایجاد حالات روحانی و گرایش بیشتر به پروردگار متعال ، علاقه مندی به طبیعت به عنوان نشانه هایی از عظمت و قدرت الهی ، صله ی ارحام و بركت یافتن رزق و روزی از فواید معنوی روزه داری و ماه مبارك رمضان هستند.

به اعتقاد وی ماه مبارك رمضان فیوضات معنوی فراوانی دارد كه توصیف آن ها مشكل است و این ماه فرصت مناسبی می باشد تا انسان ها كارها و جوانب مختلف زندگی خود را بازنگری كنند.

متخصصان تغذیه می گویند: روزه گرفتن فواید جسمی ، روحی ، فردی و اجتماعی فراوانی برای انسان ها دارد كه در نهایت به سالم بودن اجتماع منجر می شود.

به اعتقاد آنان دوری گزیدن از منكرات و نگهداری اندام های مختلف از گناه كه از واجبات اصلی برای فرد روزه دار است ، اجتماعی شاداب و به دور از تشنج را برای بشر به ارمغان خواهد آورد.

یك پزشك با سابقه و پر تجربه اردبیلی می گوید : با در نظر گرفتن جمله " المعده راس كل دا " یعنی " خوردن و یا معده منشا تمام بیماری ها است " به فواید طبی روزه در زمینه پایین آوردن قند خون ، چربی ها ، اسید اوریك ، فشار خون اضافی بدن و ایجاد تعادل در وزن پی می بریم.

دكتر عظیم برزگر جلالی به خبرنگار ایرنا گفت : مشروعیت روزه داری برای گرفتن رژیم غذایی و لاغری نیست ولی این فریضه الهی با رفع بعضی عوارض و عناصر زاید در بدن همراه با اثرات روحی و روانی جلوی بیماری های خطرناكی چون سكته های قلبی و مغزی و بیماری های روانی را هم می گیرد.

وی اظهار داشت: افرادی كه دچار بیماری های عفونی حاد ، آسم های شدید ، زخم های گوارشی ، عفونت های شدید ریوی ، بیماری های بدخیم و نارسایی های كلیوی و كبدی هستند باید از گرفتن روزه خودداری كنند.

همچنین خانم های باردار و افرادی كه دوران نقاهت بعد از بیماری را می گذرانند باید در این زمینه با پزشك خود مشورت كنند.

منبع : ایرنا

سه شنبه 3/5/1391 - 17:50
رمضان

آنچه امروز نیاز اساسی جامعه ما محسوب می‌شود، ایجاد و پی‌ریزی دوباره یک رابطه مبتنی بر رحمت و لطف و دستگیری نسبت به تمامی افراد جامعه از هر سلیقه‌ای است و چه زمانی بهتر از ماه رحمت برای شروع این حرکت؟!

خبرگزاری فارس: رمضان، ماه رحمت و فرصتی برای آغاز مهرورزی

فَبِمَا رَحْمَةٍ مِّنَ اللّهِ لِنتَ لَهُمْ وَلَوْ کُنتَ فَظًّا غَلِیظَ الْقَلْبِ لاَنفَضُّواْ مِنْ حَوْلِکَ فَاعْفُ عَنْهُمْ وَاسْتَغْفِرْ لَهُمْ وَشَاوِرْهُمْ فِی الأَمْرِ فَإِذَا عَزَمْتَ فَتَوَکَّلْ عَلَى اللّهِ إِنَّ اللّهَ یُحِبُّ الْمُتَوَکِّلِینَ ﴿159سوره آل عمران)

به (برکت) رحمت الهی، در برابر آنها ( مردم) نرم (و مهربان شدی)! و اگر خشن و سنگدل بودی، از اطراف تو، پراکنده می‏شدند. پس آنها را ببخش و برای آنها آمرزش ‍ بطلب! و در کارها، با آنها مشورت کن! اما هنگامی که تصمیم گرفتی، (قاطع باش! و) بر خدا توکل کن! زیرا خداوند متوکلان را دوست دارد.

 

در آیه شریفه دو بخش و جهت کلی وجود دارد که نگارنده بخش اول را در این نوشتار پی خواهد گرفت و آن عبارت است از اینکه اسلام دین رحمت است.

خداوند در قرآن در بسیاری از آیات اسلام را دین رحمت و پیامبر را پیامبر رحمت معرفی می‌نماید و در واقع شاکله قرآن بر همین اصل مهم استوار گشته است.

آنچه در سنت و منش رسول خدا به روشنی واضح و نمایان می‌نماید همین مسئله رحمت است تا آنجا که حضرت ملقب به رحمة للعالمین است و در جای دیگر از کلام خدا او را «اسوة حسنة» و دارای خلق و خوی عظیم توصیف می‌کند و این توصیف بدان جهت است که حضرت دارای چنان وسعت قلب در خود بودند که می‌توانستند با همه افراد جامعه جدای از رنگ و شکل و عقیده و ظاهر بنشینند و آنها را قبول نمایند و همچون دریایی که تمامی موجودات را در خود جای می‌دهد آنها نیز در وجود رسول خدا جای گرفته و حل می‌شدند.

همین مسئله مهم امروز یکی دیگر از مشکلات جامعه کنونی ماست و آن یعنی نداشتن نظر رحمت و لطف به یکدیگر است.

اسلام دین رحمت است و پیامبرش پیامبر رحمت و دستوراتش تماما بر اساس رحمت؛ حتی امر به معروف و نهی از منکر نیز همانگونه که قبلا گفته شد بر پایه برادری و رحمت است و هدف از آن اصلاح جامعه و رفع نقص یا عیبی از برادر خود است.

 آنچه امروز نیاز مبرم و اساسی در جامعه ما محسوب می‌شود ایجاد و پی‌ریزی دوباره یک رابطه مبتنی بر رحمت و لطف و دستگیری نسبت به تمامی افراد جامعه از هر سلیقه‌ای است و چه زمانی بهتر از ماه رحمت برای شروع این فرایند و ایجاد آن؟!

نویسنده: محمودرضا احمدی، کارشناس علوم دینی

منبع : خبرگزاری فارس

دوشنبه 2/5/1391 - 16:16
رمضان

رئیس فدراسیون پزشکی ورزشی ایران با اشاره به اینکه هرگز بدون سحری نباید روزه گرفت گفت: نخوردن سحری باعث افزایش میزان اسید معده و بروز زخم معده و سایر اختلالات گوارش می‌شود.

خبرگزاری فارس: نخوردن سحری باعث زخم معده می‌شود

لطفعلی پورکاظمی در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس، با اشاره به توصیه‌هایی برای تغذیه ورزشکاران اظهار داشت: ورزشکاران باید دقت داشته باشند که هرگز بدون سحری روزه نگیرند زیرا وعده سحری در نقش صبحانه و ناهار است.

وی افزود: با نخوردن سحری میزان اسید معده در بعد از ظهر و عصر به قدری زیاد می‌شود که احتمال بروز زخم معده و زخم اثنی‌عشر و سایر اختلالات گوارش وجود دارد.

پورکاظمی ادامه داد:‌ در ایام روزه‌داری نباید افراد در زیر نور آفتاب راه بروند. باید از میزان فعالیت‌های روزمره بکاهند به‌ویژه در هوای آلوده تهران و سایر کلان‌شهرهای آلوده نباید در این ایام رفت و آمد زیاد در خیابان داشته باشند.

وی اظهار داشت: غذاهای پر ادویه، نوشیدنی‌های گازدار،‌ قهوه، چای پر رنگ، غذاهای مدرن فست‌فود (سوسیس، کالباس، پیتزا و همبرگر) سس‌های غذایی، سیگار، قلیان، انواع مواد مخدر و سایر غذاهای پرچرب و پرنمک و سرخ شده همگی برای سلامت انسان زیانبار است و دارای انواع عوارض گوارشی، قلبی و مغزی است.

رئیس فدراسیون پزشکی ورزشی ایران خاطرنشان کرد:‌ البته باید روزه‌داران به‌خصوص ورزشکاران دقت داشته باشند که پرخوری و کم تحرکی نیز دو عامل اصلی در بروز انواع بیماری‌ها هستند.

منبع : خبرگزاری فارس

دوشنبه 2/5/1391 - 16:11
آموزش و تحقيقات

محققان آمریکایی در تحقیقات خود از ارتباط دیابت با خطر ابتلا به بیماری آلزایمر خبر دادند و پیش بینی کردند که داوری جدیدی را برای درمان آلزایمر بر اساس این نتایج کشف کنند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی فارس به نقل از نشریه بیماری آلزایمر "JOURNAL OF ALZHEIMER DISEASE"، محققان دانشکده پزشکی و دندانپزشکی دانشگاه نیوجرسی آمریکا در تحقیقات تازه خود برای اولین بار از ارتباط بیماری دیابت با‌ بیماری آلزایمر خبر دادند به گونه ‌ی که بیماری دیابت احتمال ابتلا به آلزایمر را افزایش می‌دهد.

این اولین تحقیقاتی است که ارتباط بین ابتلا به بیماری دیابت و افزایش احتمال ابتلا به آلزایمر را با استناد به دلایل علمی قوی متکی بر آزمایشهای گسترده در آزمایشگاه نشان می دهد.

محققان گفتند: بیماری دیابت سطح پروتئین ها و پپتیدهای بتا آمیلوئید در داخل مغز به ویژه در منطقه هیپوکامپ و قشر مخ را افزایش می‌دهد که یکی از علائم قوی دال بر ابتلا به آلزایمر است و این افزایش سطح پروتئین‌ها و پپتیدهای بتا آمیلوئید وضعیت بیمار را تا حد زیادی وخیم می‌کند.

به گفته محققان، این پروتئین‌ها همچنین به میزان زیادی داخل شبکیه چشم حیوانات آزمایشگاهی مبتلا به دیابت نمودار شد در حالی که هیچ مشکلی برای موشهایی که مبتلا به این بیماری مزمن نبودند، ایجاد نکرد.

محققان آمریکایی پیش بینی کردند که به زودی داروی جدیدی را برای درمان بیماری آلزایمر با تکیه بر نتایج قابل ملاحظه این تحقیقات کشف کنند.

تحقیقات جدید همچنین نشان داده که عفونتهای مزمن در مغز می‌تواند احتمال ابتلا به بیماری آلزایمر را افزایش دهد.

محققان آمریکایی اخیراً یک نوشیدنی جدید به نام "سوویناید"، حاوی ترکیبی از مواد مغذی را تولید کردند که مصرف روزانه آن به بیماران آلزایمر کمک می‌کند تا حافظه خود را زودهنگام بهبود بخشند.

آلزایمر یک نوع اختلال عملکرد مغزی است که به تدریج توانایی‌های ذهنی بیمار تحلیل می‌رود. بارزترین تظاهر زوال عقل اختلال حافظه است.اختلال حافظه معمولاً به تدریج ایجاد شده و پیشرفت می‌کند. در ابتدا اختلال حافظه به وقایع و آموخته های اخیر محدود می‌شود ولی به تدریج خاطرات قدیمی هم آسیب می‌بینند.

منبع : خبرگزاری فارس

دوشنبه 2/5/1391 - 16:6
آموزش و تحقيقات

تحقیقات انجام شده توسط متخصصان پوست و زیبایی دانشگاه سین سیناتی نشان می دهد كه لیزر درمانی بهترین روش برای درمان عوارض پوستی ناشی از سوختگی است.

1391/05/02 - 09:50

 

به گزارش "هلث" ترمیم پوست در این روش بسیار موثرتر از روش‌های دیگر است. در این روش رنگ قسمت ترمیم‌شده بسیار نزدیك به رنگ پوست فرد است.

مهمترین مزیت ترمیم پوست با استفاده از لیزر پالسی در این است كه میزان سوختگی و عمق زخم و سن بیمار اهمیتی ندارد و در هر حالت قابل استفاده است، علاوه بر آن پس از ترمیم توسط لیزر هیچ عارضه ای برای بیمار وجود ندارد.

هزینه ترمیم پوست توسط لیزر از هزینه جراحی پلاستیك كمتر است ولی به‌طور كلی پرهزینه است.

متخصصان توصیه اكید دارند كه افراد به مراكز معتبر مورد تایید توسط وزارت بهداشت ،درمان و آموزش پزشكی مراجعه كنند و قبل از آن از تخصص افرادی كه پوست خود را به دست آنان می‌سپارند مطمئن شوند.

منبع : ایرنا

دوشنبه 2/5/1391 - 16:0
رمضان

مرحوم آیت‌الله مجتهدی تهرانی، انجام گناه را دلیل ضعیف‌بودن حافظه می‌داند و تأکید دارد: روزه صورت شیطان را سیاه می‌کند. وی در شرح دعای روز سوم ماه مبارک رمضان می‌گوید: در این دعا از خدا درخواست ذهن و حافظه می‌کنیم.

مرحوم آیت‌الله مجتهدی تهرانی، شرح کوتاهی بر دعاهای روزانه ماه مبارک رمضان دارد که به صورت مجموعه صوتی موجود است. متن این مجموعه شروح در ماه رمضان سال 89 به ابتکار خبرنگار آیین و اندیشه خبرگزاری فارس پیاده و منتشر شد.

نظر به استقبال مخاطبان و مردم روزه‌دار از این شروح، یک بار دیگر بازنشر می‌شود.

 

* دعای روز سوم ماه مبارک رمضان

«اللَّهُمَّ ارْزُقْنِی فِیهِ الذِّهْنَ وَ التَّنْبِیهَ وَ بَاعِدْنِی فِیهِ مِنَ السَّفَاهَةِ وَ التَّمْوِیهِ‏وَ اجْعَلْ لِی نَصِیباً مِنْ کُلِّ خَیرٍ تُنْزِلُ فِیهِ بِجُودِکَ یا أَجْوَدَ الْأَجْوَدِین»

خدایا در این روز مرا هوش و بیدارى نصیب فرما و از سفاهت و جهالت و کار باطل دور گردان و از هر خیرى که در این روز نازل مى‏فرمایى مرا نصیب بخش به حق جود و کرمت اى جود و بخشش دارترین عالم.

* شرح فرازهای دعا

آیت‌الله مجتهدی تهرانی در شرح «اللَّهُمَّ ارْزُقْنِی فِیهِ الذِّهْنَ وَالتَّنْبِیهَ وَبَاعِدْنِی فِیهِ مِنَ السَّفَاهَةِ وَ التَّمْوِیهِ» می‌گوید: خدایا در این ماه رمضان روزی کن که من هوشیار بشوم و حافظه پیدا کنم و از خواب غفلت بیدار بشوم! انسان اگر بیدار بشود خیلی لذت می‌برد، نوع انسان‌ها در غفلت هستند؛ بنابراین در ماه رمضان از خدا درخواست کنید که از خواب غفلت بیدار شویم.

وی درباره علت ضعیفی حافظه عنوان می‌کند: یکی از نعمت‌های بزرگ خدا ذهن است. در این دعا از خدا درخواست ذهن و حافظه می‌کنیم، اگر می‌بینید حافظه ضعیف است و حافظه درست و حسابی نداریم، علت آن گناه است؛ به نامحرم که نگاه کنی حافظه می‌رود.

* گناه حافظه را ضعیف می‌کند

این استاد اخلاق ادامه می‌دهد: شخصی به دانشمندی مراجعه می‌کند و می‌گوید ؛ من حافظه ندارم. آن دانشمند گفت: گناه نکن و علت آن را هم ذکر کرد و گفت: علم یک نوع فضیلت و برتری است و خدا این برتری را به شخص گناه‌کار نمی‌دهد لذا کسی که اهل گناه است مجتهد و ملا نمی‌شود و اگر بخواهد ملا بشود و به درد مردم بخورد باید حافظه داشته باشد و لازمه آن ترک گناه است.

آیت‌الله مجتهدی تهرانی در ادامه به بیان خاطره‌ای می‌پردازد و می‌گوید: مرحوم آیت‌الله بروجردی، گاهی در درس شعرهای سیوطی را می‌خواندند؛ با اینکه حدود 70 تا 80 سال از زمانی که سیوطی می‌خواندند و مجتهد شده بودند، فاصله بود، ولی به علت دوری از گناه از حافظه بسیار قوی برخوردار بودند.

* دعای تقویت حافظه

این عالم ربانی همچنین دعایی برای تقویت حافظه معرفی می‌کند و می‌گوید: از خدا؛ حافظه بخواهیم و ترک گناه کنیم؛ این دعا را هم بعد از هر نماز بخوانید: «سبحان من لایعتدی علی اهل مملکته ...» که باعث تقویت حافظه می‌شود؛ قرآن حفظ کنید؛ حافظه زیاد می‌شود؛ خواندن آیة‌الکرسی حافظه را زیاد می‌کند.

این استاد بزرگ اخلاق یک بار دیگر به دعای روز سوم ماه رمضان اشاره می‌کند و می‌گوید: در ادامه دعای روز سوم از خدا طلب بیداری از خواب غفلت می‌کنیم. «وَبَاعِدْنِی فِیهِ مِنَ السَّفَاهَةِ وَالتَّمْوِیهِ» خدایا در این روز مرا از کارهای باطل و سفیهانه دور گردان؛ غیبت نکنم، دروغ نگویم و ... سفاهت به معنای؛ کار بی‌خردانه و بچه‌گانه است.

وی با قرائت ادامه دعا می‌افزاید: «وَاجْعَلْ لِی نَصِیباً مِنْ کُلِّ خَیرٍ تُنْزِلُ فِیهِ» خدایا هر کار خیری که در ماه رمضان نازل کرده‌ای نصیبی از آن کار خیر به من برسان.

* شیطان چگونه از ما دور می‌شود

مرحوم آیت‌الله مجتهدی تهرانی در ادامه به حدیثی از حضرت رسول(ص) اشاره می‌کند و می‌گوید: رسول خدا فرمود: «آیا شما را خبر ندهم به اموری که اگر به آن امور عمل کنید، شیطان از شما دور می‌شود؛ مثل دور بودن مشرق از مغرب.» اصحاب گفتند: «بله یا رسول‌الله» حضرت فرمودند: «روزه بگیرید؛ چراکه روزه صورت شیطان را سیاه می‌کند.»

* روزه صورت شیطان را سیاه می‌کند و صدقه پشت او را می‌شکند

وی تأکید کرد: یکی از کارهای خیر روزه گرفتن است. از خدا بخواهیم که در ماه رمضان مریض نشویم و توفیق روزه‌داری داشته باشیم. یکی از کارهای خیر دیگر صدقه است؛ صدقه دادن هم پشت شیطان را می‌شکند. «و کَسْرَ ظَهره» و در ادامه آمده است،‌ مواظبت بر عمل صالح، نماز شب و دوستی با خدا و استغفار، ریشه شیطان را قطع می‌کند. و در آخر حدیث گفته شده است: «و ل‍ِکلِ شی زکات وزکاتُ الابدان الصیام» که هر چیزی زکاتی دارد و زکات بدن‌های شما روزه است.

وی همچنین درباره بخش آخر دعای روز سوم ماه رمضان اظهار می‌کند: «وَ اجْعَلْ لِی نَصِیباً مِنْ کُلِّ خَیرٍ تُنْزِلُ فِیهِ بِجُودِکَ یا أَجْوَدَ الْأَجْوَدِین» خدایا هر خیری که در ماه رمضان نازل می‌کنی برای من نصیبی از آن خیر قرار بده به جود و بخشش خودت ای کسی که جود و بخششت از همه بخشندگان بیشتر است.

منبع : خبرگزاری فارس

دوشنبه 2/5/1391 - 15:53
آموزش و تحقيقات

محققان در تازه ترین تحقیقات خود دریافتند که متولدین فصل پاییز عمری طولانی دارند که می تواند تا یکصد سال برسد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی فارس به نقل از پایگاه خبری هلث دی نیوز آمریکا، شاید فکر کنید که روز تولد شما فقط برای جشن گرفتن، روشن کردن شمع، خوردن شیرینی و گرفتن هدیه و کارت تبریک مهم باشد اما تحقیقات جدید

از ارتباط بین ماه تولد و طول عمر پرده برداشت.

این تحقیقات جدید نشان می دهد که متولدین ماههای پاییز بیشترین احتمال را دارد که به سن یکصد سالگی برسند.

محققان دانشگاه شیگاگو دریافتند: کسانی که بین ماههای سپتامبر و نوامبر از سال 1880تا 1895 متولد شدند احتمال طول عمر آنها تا یکصد سال نسبت به کسانی که در ماه مارس متولد شدند، بیشتر بود.

برپایه این گزارش، معنا و مفهوم این نتایج هنوز واضح و روشن نشده است.

محقق لیونید گاوریلوف مسئول این تحقیقات گفت: نتایج اهمیت شرایط و محیط پیرامونی مادر به هنگام بارداری و شرایط و محیط پیرامونی فرزند در مرحله رشد را نشان می دهد.

وی تصریح کرد: شرایط زندگی کودک ممکن است آثار بلندمدتی بر سلامت آینده و طول عمر او داشته باشد.

این تحقیقات از 1574 فرد یکصد ساله در آمریکا انجام شد و محققان دریافتند: کسانی که بین ماههای سپتامبر و نوامبر متولد شدند، 40 درصد بیشتر نسبت به متولدین ماه مارس فرصت زندگی تا یکصد سال را داشتند.

به گفته محققان، بیماریهای فصلی ممکن است علت پس پرده این اختلاف باشد. 

منبع : خبرگزاری فارس

يکشنبه 1/5/1391 - 15:38
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته