• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1549
تعداد نظرات : 132
زمان آخرین مطلب : 5398روز قبل
دانستنی های علمی

فضیل بن عیاض یكى از جنایتكاران تاریخ بود، كه زندگیش غرق در گناه و انحراف بود و سپس توبه كرد.
مى گویند: شخصى به او گفت : اگر در روز قیامت خداوند به تو بگوید: ما غرك بربك الكریم : ((چه چیز تو را به پروردگار كریم و بزرگت ، مغرور ساخت ؟)) در پاسخ چه مى گوئى ؟
فضیل گفت : در پاسخ مى گویم : ((پوششها و پرده هاى فروگذاشته ات مرا مغرور كرد)) (از اینكه تو گناهان را مى پوشانى ، من مغرور شدم ).
یكى از دانشمندان بنام ((محمد سماك )) در پاسخ او و افرادى كه چنین فكر مى كنند، دو شعر زیر را گفته است :

با كاتم الذنب اما تستحى
الله فى الخلوة یاتیكا
غرك من ربك امهاله
وشره طول مساویكا
یعنى : ((اى كه گناه را مى پوشانى ، آیا شرم ندارى ، خداوند در خلوت نزد تو است ، مهلت دادن خدا، تو را فریب داد، و پوشش او بر بدیهاى تو، ترا مغرور كرد)).

سه شنبه 16/4/1388 - 15:49
دانستنی های علمی
یكى از شخصیتهاى جمهورى اسلامى ایران مى گفت : پدر و مادر چند شهید، به نزدم آمدند، در ضمن گفتگو پدر گفت : ((در جریان حمله مزدوران بعثى به خونین شهر، به منظور دفاع از كیان اسلام و اطاعت از فرمان امام امت خمینى بت شكن ، فرزند اولم شهید شد، او را با دست حود به خاك سپردم .
فرزند دومم از من اجازه جنگ با متجاوزین خواست ، اجازه دادم ، رفت و نبرد قهرمانانه كرد و به شهادت رسید، او را نیز با دست خود به خاك سپردم . پسر سومم نیز به همین منوال رفت و كشت و به شهادت رسید، او را با دست خودم به خاك سپردم .))
به همسرم گفتم : ((اى بانوى اسلام ! مبادا بى تابى كنى ، اشك بریزى كه این ، ((سرمایه گذارى )) در راه اسلام است ، به خاطر خدا باید صبر كنیم ، تا پاداشمان محفوظ باشد)).
هزاران درود بر این افرادى كه با روح بلند خود، چنان فرزندانى شیردل به جامعه تحویل دادند، و خود این گونه با روحیه اى سرشار از اخلاص و نیرومند، ایستادگى نمودند، و با دست پرتوان خود، این چنین حماسه ها آفریدند، و حتى براى خدا حاضر نشدند كه براى عزیزترین افراد خود، اشك بریزند.
طفل رضیع نادان از بهر شیر گرید
وقتى غذا شناسد، پستان چكارش آید
سه شنبه 16/4/1388 - 15:48
دانستنی های علمی
روزى حضرت على (ع ) چند بار غلام خود را صدا زد، ولى جوابى نشنید، ناگهان دید غلام دم در ایستاده ، به او فرمود: ((چرا جوابم را نمى دهى )).
غلام عرض كرد: ((لثقتى بحلمك ، وامنى من عقوبتك )): ((زیرا به حلم و بردبارى تو، اطمینان دارم ، و خود را از مجازات تو ایمن مى دانم )).
حضرت على (ع ) پاسخ غلام را نیكو شمرد، و او را به همین خاطر آزاد نمود.
این روش ، یكى از شیوه هاى مهرآمیز امامان معصوم (ع ) با بردگان بود، و آنها با روش پرمهر خود، درس مهربانى نسبت به زیردستان را به جهانیان آموختند.
سه شنبه 16/4/1388 - 15:48
دانستنی های علمی

مرحوم آیت الله شیخ عبدالرحیم ربانى شیرازى ، از چهره هاى معروف انقلاب اسلامى ایران است كه غالبا در تبعید و زندان شاه مدفون به سر مى برد، و پس از پیروزى انقلاب ، یار مخلص و پرقدرت و صمیمى امام خمینى (مدظله العالى ) به شمار مى آمد و سرانجام در اسفند ماه سال 1360 شمسى از دنیا رفت ، مرقد شریفش در گوشه مسجد بالاسر كنار حرم حضرت معصومه (علیهاسلام ) در قم مى باشد.
جالب اینكه او علت ورود خود را به حوزه علمیه قم و سلك روحانیت چنین بیان كرد: ((در نوجوانى ، یك روز در بازار شیراز دیدم كه (ماءموران رژیم رضاخان قلدر) عمامه آخوند پیرى را به گردنش انداخته و پیرمرد روحانى را به طرف شهربانى یا كلانترى مى كشد، با خود گفتم : این همان راهى است كه پیامبران رفته اند، این راه روحانیت ، راه انبیا است ، سپس به منزل خود آمده و به اقوام و بستگان ، اظهار نمودم كه قصد دارم علوم دینى بخوانم و به سلك روحانیت وارد شوم ، اكثرا انتقاد كرده و گفتند كه صلاح نیست ، زیرا اكنون آخوندها را مى گیرند و عمامه ها را از سرها بر مى دارند، گفتم خیر، راه پیامبران از همین طریق است ، مذمّت افراد مرا ماءیوس نكرد و با سماجت و استقامت ، در این راه گام برداشتیم )).

سه شنبه 16/4/1388 - 15:47
دانستنی های علمی
آیت الله العظمى منتظرى (مدظله ) در ضمن مصاحبه اى با خبرگزارى صدا و سیماى جمهورى اسلامى در مورد استاد شهید آیت الله مرتضى مطهرى چنین فرمود:
((من با آن مرحوم ، حدود چهل سال رفاقت و دوستى داشتم ، و غالبا كه در قم بودند، هم بحث بوده و مراوده داشتیم ، و ایشان از همان اوائل طلبگى ، مقید به ((تهجد و نماز شب )) بودند، و به من هم اصرار مى كردند كه نماز شب بخوان ، و من تنبلى كرده و گاهى عذر مى آوردم كه آب حوض مدرسه ، كثیف و براى چشم من خوب نیست ، و ایشان (شهید مطهرى ) مى گفتند: ((من از رودخانه آب مى آورم ))، تا شبى خوابیده بودم و در خواب دیدم جناب عثمان بن حنیف استاندار حضرت امیر (علیه الصلاة والسلام ) برایم از طرف آنحضرت ، نامه اى آورده ، تعجب كردم ، و در همین حال ، صداى در حجره ، مرا از خواب بیدار كرد، برخاستم دیدم مرحوم مطهرى ، ظرف آبى آورده كه برخیز و نماز شب بخوان !)).
سه شنبه 16/4/1388 - 15:47
دانستنی های علمی

كاروانى حامل كالا از سوى یمن به سوى شام براى معاویه مى رفت ، امام حسین (ع ) در زمان امامتش ، اموال كاروان را ضبط و به اصطلاح مصادره نمود، سپس براى معاویه چنین نامه نوشت :
((از حسین بن على (ع ) به معاویه فرزند ابوسفیان ، اما بعد: كاروانى از یمن مى آمد و از نزدیك ما مى گذشت ، (پس از تحقیق معلوم شد) كه براى تو كالا و زینت و عنبر و عطریات ، حمل مى كند تا در انبارهاى دمشق ، ذخیره كنى ؟ تا تشنگى و حرص فرزندان پدرت را بوسیله آن كالاها، سیراب و اشباع كنى ، ولى من به آن كالاها، نیاز داشتم و ضبط (و مصادره ) كردم .
(انى احتجت الیها فاخذتها والسلام ).
این روش امام حسین (ع ) نشان مى دهد كه در صورت امكان باید اموالى را كه براى طاغوت مى رود، مصادره نمود، و دلیل برآنست كه كالاهائى كه امروز براى طاغوت عراق (در این جنگ تحمیلى صدامیان كافر عراق ) مى رود، استرداد آن براى حكومت اسلامى ایران جایز بلكه لازم است .

سه شنبه 16/4/1388 - 15:46
دانستنی های علمی

در شب فوت مرحوم آیت الله العظمى آقاى سید محمدتقى خوانسارى (كه ذكرى از او در داستان قبل به میان آمد) یعنى شب 7 ذیحجه 1371 هجرى قمرى ، آیت الله العظمى بروجردى (اعلى الله مقامه ) در خواب دید كه عالم بزرگ سید مرتضى (برادر سید رضى ) از دنیا رفته و جنازه او را به قم آورده اند، با وحشت از خواب پرید و انتظار حادثه اى غم انگیز داشت ، كه تلفنى به ایشان خبر رسید كه آیت الله سید محمدتقى خوانسارى در همدان ، از دنیا رفته است ، به دستور آیت الله بروجردى ، استقبال و تشییع جنازه باشكوهى انجام گرفت .
آرى همانگونه كه سید مرتضى در عصر خود مرجعى بزرگ و مبارز مدیر و مدبر بود و چون استوانه اى خلل ناپذیر، حامى اسلام بود و به دفاع از حریم تشیع برخاست ، مرحوم خوانسارى نیز چنین بود، كه خواب فوق حكایت از آن مى كند.

سه شنبه 16/4/1388 - 15:43
دانستنی های علمی
یكى از مراجع بزرگ و وارسته و مبارز مرحوم آیت الله العظمى سید محمدتقى خوانسارى (اعلى الله مقامه الشریف ) بود، وى بسال 1305 هجرى قمرى در خوانسار متولد شد و بسال 1371 (7 ذیحجه ) از دنیا رفت ، قبر شریفش در مسجد بالا سر حرم حضرت معصومه (ع ) در قم ، كنار قبر شریف آیت الله العظمى صدر و آیت الله العظمى شیخ عبدالكریم حائرى ، قرار دارد.
او در انقلاب عراق علیه استعمار انگلستان ، از پیشگامان مبارز و مترقى روحانیت بود، و با سایر علماى مبارز، از جمله میرزامحمدتقى شیرازى (میرزاى دوم ) و آیت الله سید مصطفى كاشانى (پدر آیت الله سیدابوالقاسم كاشانى ) مدت دو ماه در یكى از مناطق ، با كمال استقامت در برابر تجهیزات مدرن اروپائى ، ایستادگى نمود.
و بسال 1323 هجرى قمرى به هندوستان كه مستعمره انگلیس بود، تبعید گردید و پس از چهار سال به ایران ، وطن خود (خوانسار) بازگشت و پس از مدتى كوتاه ، به قم مهاجرت نمود و با مراجع دیگر به نظم و تشكل حوزه علمیه قم در ابعاد مختلف همت نمود، و در جریان خلع ید از شركت نفت انگلیس و ملى شدن آن ، فتاواى او نقش اساسى داشت .
امام خمینى (مدظله العالى ) درباره این شخصیت بزرگ فرمود: ((این آخوند بود كه در عراق ، به جبهه رفت ، و به جنگ رفت و اسیر شد، همین آقاى خوانسارى رضوان الله علیه ، مرحوم آقاى آسید محمدتقى خوانسارى بود، این قدرت را نشكنید، صلاح نیست ، صلاح ملت نیست )).
حضرت آیت الله العظمى شیخ محمدعلى اراكى در فرازى از گفتارش ‍ مى گوید: ((در فوت آقاى سید محمدتقى خوانسارى كه در همدان فوت كرد، ایشان (امام خمینى ) هم بودند، و من هم بودم ... جنازه ایشان (آقاى خوانسارى ) را از همدان حركت دادند و عده اى از روحانیون قم به استقبال آمده بودند، من از هیچ كس ندیدم این قدرى كه آقاى خمینى گریه مى كرد، گریه كند، شانه هایش بالا و پائین مى رفت ، چنان اشك مى ریخت كه من از اولادش چنان گریه ندیدم ... هیچ نسبتى با هم نداشتند و مربوط نبودند، فقط عرق دینى داشت
سه شنبه 16/4/1388 - 15:42
دانستنی های علمی

یكى از علماى برجسته قرن چهارم ، فیلسوف و شاعر سترگ ابوالحسن ، ابن الحسین بلخى است كه بسال 325 هجرى قمرى از دنیا رفت .
كه شاعر معروف ((رودكى )) در سوگ او گفت :

از شمار دو چشم یك تن كم
و از شمار خرد، هزاران بیش
نقل مى كنند: روزى وى تنها نشسته بود و به مطالعه كتاب ، اشتغال داشت ، شخص بى سوادى نزد او رفت و گفت : ((دیدم تو تنها هستى آمدم تا همدم داشته باشى )).
او در پاسخ گفت الان صرت وحیدا ((اكنون تنها شدم )) (یعنى آنگاه كه مشغول مطالعه بودم ، در فكرم ، افكار گوناگون علماء در جولان بود، و با جمعیتى سروكار داشتم ، ولى اینك كه تو از علم بهره اى ندارى و اینجا آمده اى ، من تنها هستم ).
و از اشعار ابن الحسین است :
اگر غم را چو آتش دود بودى
جهان تاریك بودى جاودانه
در این گیتى سراسر گربگردى
خردمندى نیابى شادمانه

سه شنبه 16/4/1388 - 15:42
دانستنی های علمی

عالم بزرگ سید معروف به ((صاحب مدارك )) با محقق بزرگ شیخ حسن معروف به ((صاحب معالم )) دو نفر از علماى برجسته شیعه هستند كه در قرن ده و یازده مى زیستند.
آنها هم مباحثه و هم درس و دوست صمیمى بودند و بعلاوه خویشاوندى نزدیك بینشان بود، چرا كه سید محمد (صاحب مدارك ) پسر خواهر شیخ حسن (صاحب معالم ) بود، و شیخ حسن ، دائى سید محمد بود.
این دو بزرگوار، بسیار وارسته و پاك بودند و به تحصیل علوم اسلامى و نشر آن همت گماشتند، و از كتابهاى معروف شیخ حسن كتاب معالم الاصول (از كتب درسى حوزه هاى علمیه ) است . و از این رو به ((صاحب معالم )) معروف شده است . و از كتابهاى معروف سید محمد كتاب ((مدارك الاحكام در شرح شرایع )) است كه از این رو به ((صاحب مدارك )) معروف شده است . از خصوصیات این دو عالم وارسته اینكه : هر دو همواره در مسجد حاضر مى شدند و هر كدام جلوتر مى رفت و نماز جماعت مى خواند، و دیگرى دیرتر به مسجد مى رسید، به اولى اقتدا مى كرد.
و از خصوصیات این دو عالم بیدار اینكه : به ایران براى زیارت قبر شریف حضرت رضا (ع ) نیامدند، از ترس اینكه مبادا شاه عباس اول (كه در آن زمان در ایران حكومت مى كرد) آنها را تكلیف كند كه به حضورش بروند، با اینكه شاه عباس نسبت به شاهان دیگر خوب بود، ولى آنها در نجف اشرف ماندند و به ایران نیامدند بخاطر آنكه به دامن پاكشان برچسب روآورى به دربار شاه نخورد.
و از ویژگیهاى این دو دانشمند بزرگ اینكه : هر زمان یكى از آنها كتابى تاءلیف مى كرد، به دیگرى مى داد تا مطالعه كند و با توافق همدیگر به چاپ كتاب ، اقدام مى كردند، و هرگاه یكى از آنها مساءله اى را بیان مى كرد و ترجیح مى داد، و از دیگرى همان مساءله را مى پرسیدند مى گفت : به همان كه او (شیخ حسن - یا - سید محمد) فرموده ، مراجعه كنید... سرانجام سید محمد (صاحب مدارك ) در جباع لبنان بسال 1009 هجرى قمرى از دنیا رفت ، و صاحب معالم (شیخ حسن ) در آغاز محرم سال 1011 هجرى قمرى دار دنیا را وداع گفت .
به این ترتیب ، این دو عالم و فقیه و دوست صمیمى ، با كمال پاكى زیستند و زندگیشان الگوى عالمان بیدار گردید.

سه شنبه 16/4/1388 - 15:41
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته