• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 2664
تعداد نظرات : 2458
زمان آخرین مطلب : 3845روز قبل
رمضان

آیت‌الله مجتهدی در شرح دعای روز هجدهم ماه رمضان با بیان اینکه استفاده از برکات سحر در زدودن زنگار قلب انسان نقش دارد، راه شناخت عرفای حقیقی را بازگو کرد و بلند کردن دست‌ها هنگام دعا را عامل استجابت فوری آن دانست.

خبرگزاری فارس: راهکار زدودن زنگار قلب/ هنگامی که دعا زود مستجاب می‌شود
 

*دعای روز هجدهم ماه رمضان 

«اللّهمّ نَبّهْنی فیهِ لِبَرَکاتِ أسْحارِهِ ونوّرْ فیهِ قلبی بِضِیاءِ أنْوارِهِ وخُذْ بِکُلّ أعْضائی الی اتّباعِ آثارِهِ بِنورِکَ یا مُنَوّرَ قُلوبِ العارفین»

 خدایا آگاهم کن در آن برای برکات سحرهایش و روشن کن در آن دلم را به پرتو انوارش و بکار به همه اعضایم به پیروی آثارش، به نور خودت، ای روشنی بخش دل‌های حق شناسان» 

*شرح فرازهای دعا

آیت‌الله مجتهدی تهرانی در شرح فراز «اللّهمّ نَبّهْنی فیهِ لِبَرَکاتِ أسْحارِهِ» می‌گوید: خدایا متوجه کن من را تا از برکات سحر ماه رمضان استفاده کنم. مردم از برکات سحر غالباً استفاده نمی‌کنند. در طول سال از سحر باید استفاده کرد به خصوص در ایام ماه رمضان. حافظ می‌گوید «‌آن گنج خداداد که خدا داد به حافظ / از ورد شب و روز و دعای سحری بود».

وی با بیان اینکه من مرید حافظ نیستم و برخی این شاعر را رد می‌کنند و برخی دیگر او را تأیید، اظهار می‌کند: در موارد مشکوک نظریه ندهید. من طرفدار و مرید حافظ نیستم؛ ولی اشعار او را می‌خوانم و گاهی تفأل هم می‌زنم. اگر هم حافظ، رد شود به این معنی نیست که کتاب او را نخوانیم.

این استاد اخلاق ادامه می‌دهد: در شب اول قبر ملائکه نمی‌پرسند «من حافظ»؟ اگر هم پرسیدند؛ می‌گویم نمی‌دانم. ولی ملائکه می‌پرسند که «من ربّک»، رب تو کیست؟ که در پاسخ باید گفت: «الله جل جلاله ربّی» اگر پرسیدند «من نبیّک» می‌گویم: «محمدٌ نبیی». نکیر و منکر این سؤال‌ها را می‌پرسند. سؤال دیگر «من امامک» است که در پاسخ باید گفت: «علیٌ امامی».

وی ادامه داد: وقتی که امیرالمؤمنین حضرت زهرا (س) را دفن کرد، بالای قبر ایستاده بود. نکیر و منکر این سؤالات را از حضرت زهرا (س) سؤال کردند و حضرت زهرا (س) خدا و پیامبر (ص) را معرفی کرد. گفتند؛ «من امامک» که در جواب گفت: «هذا فتی، هذا امامی» این جوانی که بالای سر من ایستاده امام من است.

وی تأکید کرد: خدا کند که خوب بتوانیم جواب بدهیم و اگر موفق نشویم به خوبی جواب دهیم چه کار باید کرد؟ یکی از دعاهایمان این باشد که خدایا هنگام مردن لال نمیریم، شهادتین را به زبان بیاوریم و دعای عدیله بخوانیم.

آیت‌الله مجتهد تهرانی ادامه می‌دهد: از برکات سحر استفاده کنید و حتی آنها که به دلایل شرعی روزه نمی‌گیرند نیز هنگام سحر بیدار شوند و دعا کنند و از برکات سحر بهره ببرند.

این استاد بزرگ اخلاق در ادامه سخنان خود فراز «ونوّرْ فیهِ قلبی بِضِیاءِ أنْوارِهِ» را می‌خواند و می‌گوید: خدایا قلبم را به ضیاء سحر نورانی کن. سحر یک نور و روشنایی دارد و خدایا به آن روشنایی سحر قلبم را روشن کن. قلب‌های ما زنگ زده و چشم و گوش ما آلوده شده است؛ دیگر مانند گذشته با شور عبادت نمی‌کنیم. در ماه رمضان از خدا بخواهیم تا قلبمان را نورانی کند.

آیت‌الله مجتهدی تهرانی در توضیح «وخُذْ بِکُلّ أعْضائی الی اتّباعِ آثارِهِ» می‌گوید: خدایا کاری کن تا تمام اعضای من از آثار تو پیروی کند. در دعا هر دو دستتان را بلند کنید و هرچه می‌توانید دستان خود را بلند کنید. در این حالت خدا زودتر حاجت می‌دهد.

وی در پایان سخنان خود می‌گوید: در آخر دعا می‌خوانیم «بِنورِکَ» یعنی به نور خودت این دعای من را مستجاب کن. حال مگر خدا نور دارد؟ بله «الله نور سماوات والارض». در آخر هم می‌گوییم؛ «یا مُنَوّرَ قُلوبِ العارفین» ای خدایی که قلب عارفین را نورانی کردی. اینها که عارف حقیقی هستند نه عارف زبانی. برخی ریش خود را می‌تراشند و سبیل می‌‌گذرانند و می‌گویند که من عارف هستم. از دل و عرفان و عشق دم می‌زنند. اینها بچه‌بازی است. عرفانی که توسط شخص تاریک چهره بیان می‌شود، چه عرفانی است؟ یک وقت امام (ره) از عرفان صحبت می‌کند و یک وقت آدمی که محاسن ندارد از عرفان صحبت می‌کند. اینها با هم متفاوت است. به هر حال، ای خدایی که قلب عارفین را نورانی کردی، این دعاها را درباره من مستجاب کن

منبع : خبرگزاری فارس

سه شنبه 17/5/1391 - 15:43
رمضان

بیشتر مردم مصر، به ویژه قاهره، در ایام ماه مبارک رمضان پس از یک روز روزه گرفتن، افطار خود را مثل همه مسلمانان جهان دور هم باز می‌کنند که معمولاً برای افطار خود، سوپ جوجه مصرف می‌کنند.

خبرگزاری فارس: مراسم افطاری در پایتخت مصر + عکس
 

ماه رمضان یکی از نمادهای اسلامی است که در کشورهای مختلف اسلامی به مناسبت آغاز ماه مهمانی خدا، هر مسلمانی سعی می‌کند که آداب این ماه را اجرا کند، یکی از سنت‌های حسنه این ماه خدا، افطاری دادن به روزه‌داران است که هر سال باشکو‌ه‌تر از سال قبل برگزار می‌‌شود.

امسال مسلمانان کشور مصر نیز با حضور در افطاری‌های دسته جمعی به این آیین اسلامی رنگ و بویی دیگر بخشیده‌اند.

برخی از تصاویر افطاری دسته‌جمعی مردم قاهره که توسط سایت لقمه  منتشر شده است،‌ در ادامه می‌آید:

 

افطاری دسته جمعی مردم قاهره

 

 بیشتر مردم مصر، به ویژه قاهره، در ایام ماه مبارک رمضان پس از یک روز، روزه گرفتن، افطار خود را مثل همه مسلمانان جهان، دور هم باز می کنند. مردم قاهره معمولاً برای افطار خود، سوپ جوجه مصرف می‌کنند.

 

 

 

 

 

 

 

منبع : خبرگزاری فارس
سه شنبه 17/5/1391 - 15:38
تبریک و تسلیت

وزنه بردار ۱۰۵ کیلویی ایران با مجموع 411 کیلوگرم به مدال نقره المپیک رسید.

خبرگزاری فارس: نصیرشلال به مدال نقره دسته ۱۰۵ کیلوگرم رسید
 

نواب نصیرشلال وزنه بردار دسته 105 کیلوی کشورمان در آغاز رقابت‌های این دسته و در حرکات یکضرب ابتدا 2 بار در مهار وزنه 183 کیلویی ناکام بود و در حالی که در آستانه حذف از رقابت‌ها بود وزنه 184 کیلویی را بلند کرد و به کار خود در یکضرب پایان داد.

نصیرشلال پیش از این با مهار وزنه 187 کیلویی قهرمان آسیا شده بود.

رقابت‌های دوضرب در حالی آغاز شد که 2 نفر از دور رقابت‌ها از گروه A اوت کرده و تنها 7 نفر باقی مانده بودند.

نصیرشلال در دوضرب با مهار وزنه 222 کیلویی آغاز کرد، هر چند که این کار به سختی صورت گرفت و برای حرکت اول نواب تنها دو چراغ سفید گرفت.

وی برای حرکت دوم وزنه 227 کیلویی را به خوبی مهار کرد ولی در حرکت سوم نتوانست وزنه 229 را مهار کند و به مدال نقره بسنده کرد.

منبع : خبرگزاری فارس

سه شنبه 17/5/1391 - 15:20
تبریک و تسلیت

امید نوروزی، نماینده وزن 60 کیلوگرم کشتی فرنگی کشورمان با پیروزی مقابل فرنگی‌کار گرجستانی در فینال بازی‌های المپیک، مدال طلا را بر گردن آویخت.

خبرگزاری فارس: درخشش دومین طلای تاریخ کشتی فرنگی بر سینه نوروزی/ امید ایران طلایی شد

روز دوم رقابت‌های کشتی فرنگی المپیک 2012 لندن با برگزاری مسابقات 3 وزن دوم پیگیری شد که در وزن 60 کیلو امید نوروزی پس از پیروزی در مراحل مقدماتی مقابل کشتی‌گیرانی از چین، بلغارستان، قزاقستان و ژاپن به فینال راه یافت.

نوروزی در دیدار نهایی در 2 تایم و با نتایج مشابه (یک بر صفر) مقابل ریواز لاشخی، قهرمان 2011 اروپا، از گرجستان به پیروزی رسید و دومین مدال طلای تاریخ کشتی فرنگی و دومین نشان طلای کاروان ورزشی ایران را به ارمغان آورد.

نماینده کشورمان که در دور نخست مقابل جیانگ شنگ، نفر پنجم بازی‌های المپیک 2008 پکن از چین به پیروزی رسیده بود، در دور دوم هم برابر آنگلوف، نفر سوم جهانی 2011 از بلغارستان به برتری رسید. نوروزی در دور سوم و مرحله یک‌چهارم نهایی هم علمت کبیسپایف، دارنده 2 مدال قهرمانی جهان (نقره 2011 و برنز 2010) از قزاقستان که عنوان اول مسابقات قهرمانی آسیا در سال 2011 را هم یدک می‌کشد را شکست داد. نوروزی در نیمه‌نهایی هم در 2 تایم و با نتایج (یک بر صفر) و (یک بر صفر) ماتسوموتو از ژاپن را شکست داد و فینالیست شد.

منبع : خبرگزاری فارس

سه شنبه 17/5/1391 - 15:11
رمضان

مرحوم آیت‌الله مجتهدی می‌گوید: توسل به «نرجس خاتون» مادر ولی وقت (عج) پیدا کنید، وقتی به پسرش بگوید که کسی به من متوسل شده، پسر مجبور است به حرف مادرش گوش دهد.

خبرگزاری فارس: خودتان دعا را بخوانید، نه اینکه از رادیو گوش بدهید
 

*دعای روز هفدهم ماه مبارک رمضان

«اللّهم اهدنی فیه لصالح الاعمال و اقض لی فیه الحوائج و الامال یا من لا یحتاج الی التّفسیر و السّؤال یا عالماً بما فی صدور العالمین صلّ علی محمدٍ و آل الطّاهرین»

ای خدا! مرا در این روز به اعمال صالحه راهنمایی کن و حاجت‌ها و آرزوهایم را برآورده ساز. ای کسی که نیازمند شرح و سوال بندگان نیستی، ای خدایی که ناگفته به حاجات و به اسرار خلق آگاهی بر محمد و آل اطهار او درود فرست.

* شرح فرازهای دعا

آیت‌الله مجتهدی تهرانی در شرح فراز «اللّهم اهدنی فیه لصالح الاعمال» می‌گوید:‌ خدایا من را راهنمایی کن تا اعمال صالح انجام دهم. برخی در این ماه وقت سحر بلند نمی‌شوند و نماز صبح خود را اول وقت نمی‌خوانند. باید سحر بلند شوید و دعا بخوانید، خودتان دعا را بخوانید نه اینکه از رادیو گوش بدهید. دعای افتتاح، دعای ابوحمزه ثمالی را بخوانید و از خدا بخواهید که شما را با بلاهایی مانند سیل و زلزله عذاب ندهد.

وی در ادامه می‌گوید: عالمانی که به روی منبر برای مردم صحبت می‌کنند، باید قال‌الباقر و قال‌الصادق بگوید و کاری به اخبار رادیو و تلویزیون و اتفاقاتی که در کوچه و خیابان می‌افتد، نداشته باشند.

این استاد اخلاق همچنین در شرح «واقض لی فیه الحوائج و الامال» می‌گوید: خدایا احتیاجات و آرزوهای من را برآورده کن. هر چه احتیاجات و آرزوهای شرعی دارم را برآورده کن. مانند اینکه آرزو می‌کنم عروس یا داماد خوب پیدا کنم. خانه‌ام کنار مسجد باشد و رفیق و هم مباحثه خوبی داشته باشم. اینها آرزوهای شرعی است.

وی ادامه می‌دهد: اگر امید داری که کسی دیگری دعایت را استجابت می‌کند، دعایت مستجاب نمی‌شود. اگر می‌خواهی که دعایت مستجاب شود؛ ببین در دلت اگر به هیچ کس امید نداری، خدا را صدا بزنی، خدا حاجتت را می‌دهد. توسل هم پیدا کنید مخصوصاً به «نرجس خاتون» که مادر ولی وقت (عج) است. وقتی به پسرش بگوید که کسی به من متوسل شده، پسر مجبور است به حرف مادرش گوش دهد. البته توسل به همه خوب است اما آنها مقداری طول می‌کشد.

آیت‌‌الله مجتهدی تهرانی در ادامه در شرح «یا من لا یحتاج الی التّفسیر و السّؤال» اظهار می‌کند: ای خدایی که احتیاج نداری من شرح بدهم. خدا خودش همه چیز را می‌داند و احتیاجی ندارد که ما تفسیر کنیم. نه تنها خدا به تفسیر و سؤال احتیاج ندارد، بلکه ائمه ما هم به آن احتیاج ندارند و از احوال ما باخبرند.

وی ادامه می‌دهد: در بخش بعدی دعا می‌خوانیم: «یا عالماً بما فی صدور العالمین» یعنی «ای خدایی که ناگفته به حاجات و به اسرار خلق آگاهی» حالا چرا خدا احتیاج ندارد به سؤال و تفسیر؟ برای اینکه عالم است و به هر چیزی که در دل مردم عالم است، خدا آگاه است؛ اما باید با خدا باشیم تا کار ما را درست کند.

آیت‌الله مجتهدی تهرانی در توضیح عبارت پایانی دعا می‌گوید: خدایا بر محمد و آل اطهار (ع) درود بفرست.

منبع : خبرگزاری فارس

دوشنبه 16/5/1391 - 15:50
تبریک و تسلیت

حمید سوریان، نماینده وزن 55 کیلوگرم کشتی فرنگی کشورمان با پیروزی در فینال بازی‌های المپیک مقابل بایراموف آذربایجانی نخستین مدال طلا را برای کاروان ایران به ارمغان آورد.

خبرگزاری فارس: برق طلا در کاروان ایران درخشید/ طلای تاریخی سوریان برای کشتی فرنگی

در پایان رقابت‌های کشتی فرنگی بازی‌های المپیک 2012 لندن که از ساعت 16:30 دیروز به وقت ایران در سالن "اکسل" شهر لندن آغاز شد، حمید سوریان نماینده کشورمان در فینال وزن 55 کیلوگرم با پیروزی مقابل روشن بایراموف، نایب قهرمان المپیک پکن از آذربایجان مدال طلای المپیک لندن را بر گردن آویخت.

نماینده کشورمان پس از استراحت در دور نخست و پیروزی در دور دوم مقابل ارالی‌یف از قرقیزستان در دور سوم هم از سد پیتر مودوس مجارستانی گذشت و راهی نیمه‌نهایی شد. وی در این مرحله هم در 2 تایم و با نتایج (3 بر صفر) و (3 بر صفر) مقابل هاکان نیبلوم، نفر سوم جهانی 2009 از دانمارک به پیروزی رسید و راهی دیدار نهایی شد.

با حضور سوریان در فینال مدال نقره وی قطعی شد و پس از 40 سال ناکامی کشتی فرنگی در المپیک بار دیگر ایران در این رشته صاحب مدال المپیک شد.

وی در فینال به مصاف روشن بایراموف، دارنده مدال نقره المپیک پکن و قهرمان 2011 جهان از آذربایجان رفت که در 2 تایم و با نتایج (2 بر صفر) و (یک بر صفر) در این دیدار به برتری رسید تا مدال طلای المپیک را بر گردن بیاویزد.

نابغه کشتی فرنگی ایران و دارنده 5 مدال طلای جهان با مدال طلای المپیک کلکسیون افتخاراتش را که تنها مدال المپیک را کم داشت کامل کرد.

این مدال طلا نخستین مدال طلای تاریخ کشتی فرنگی ایران است. پیش از این محمد پذیرایی مدال برنز المپیک 1960 رم و محمد علی‌آبادی آخرین مدال تاریخ ایران را در بازی‌های المپیک در المپیک 1972 مونیخ مدال نقره را برای ایران به ارمغان آورده بود.

منبع : خبرگزاری فارس

دوشنبه 16/5/1391 - 15:43
رمضان

هزینه شیر خشک 4 دینار بود و هر اسیر باید 3 ماه حقوق خود را پس‌انداز می‌کرد تا شیر بخرد! در ابتدای ماه رمضان هر نفر 1.5 دینار به ارشد آسایشگاه می‌داد تا با آن شیر خشک، خرما و ادویه تهیه شود.

خبرگزاری فارس: شیر خشک و خرما در سفره افطاری اسرا
 

ماه رمضان فرصتی ناب برای نزدیکی به ملکوت آسمان‌هاست، مرور لحظات ناب ماه‌ مبارک رمضان، در اسارت دلیر مردان این آب و خاک، بهانه‌ای برای شکرگزاری نعمت آزادی و امنیت در این روزهای مقدس است.

«علی‌ احمدی»، از اهالی استان خوزستان، شهرستان شوش‌ دانیال است که در زمان دفاع‌مقدس در تیپ 15 امام حسن مجتبی (ع)، گردان دانش خدمت ‌کرده و در سن 17 سالگی فرماندهی گردان حمزه سیدالشهدا (ع) را به عهده داشته ‌است. وی در عملیات والفجر مقدماتی در 17 بهمن 61 در فکه مجروح و همانجا به اسارت درآمد، آنچه در ادامه می‌خوانید مجموعه خاطراتی از این آزاده سرافراز کشورمان درباره ماه مبارک رمضان در اردوگاه «عنبر» است:

*آماده شدن برای ماه مهمانی خدا

ماه مبارک رمضان اسارت تفاوت فاحشی با بزرگداشت ماه رمضان در ایران داشت. با اینکه بچه‌ها از لحاظ جسمی وضعیت مناسبی نداشته و بسیار ضعیف و ناتوان بودند با این حال، به‌ منظور آمادگی روحی و معنوی از ماه رجب و شعبان با شور و شعف مقدمات ورود به ماه‌رمضان را فراهم می‌کردند و به این منظور حتی روزهای دوشنبه و پنجشنبه ماه رجب و شعبان را روزه می‌گرفتند.

اسارت را دلیلی برای ترک اعمال ماه ‌مبارک نمی‌دیدیم، اردوگاه عنبر، 3 ساختمان (قاطع) و هر ساختمان 8 آسایشگاه داشت که در هر یک 60 نفر ساکن بودند. من در ساختمان شماره 3 بودم که حدوداً 500 نفر در آن زندگی می‌کردند. در این 8 اسارت‌گاه 8 نفر به عنوان ارشد بودند که از طرف بچه‌ها انتخاب می‌شدند و بعثی‌ها نیز با آنها در ارتباط بودند. این افراد را ارشد خارجی می‌گفتند. از طرفی ارشد داخلی نیز داشتیم که برنامه‌های معنوی را در طول سال هماهنگ می‌کردند. این افراد را فقط اسرا می‌شناختند و اگر بعثی‌ها مطلع می‌شدند، آنها را تبعید و شکنجه می‌کردند. آنها به برنامه‌های معنوی حساسیت زیادی داشتند.

*ارشدهای داخلی مسئول هماهنگی کارها در ماه رمضان

ارشدهای داخلی جلسات مختلفی قبل از ماه مبارک برگزار می‌کردند؛ از سازماندهی افطار و سحر تا برنامه‌های عبادی ماه مبارک رمضان، به ‌عنوان مثال گروهی که باید ادعیه را بخوانند و نوع دعاها مانند افتتاح، ابوحمزه، جوشن و غیره را برنامه‌ریزی می‌شد که چه زمانی و چگونه برگزار شود.

هر اسارت‌گاه 60 نفره، 2 قرآن، 2 مفاتیح و 2 نهج‌البلاغه داشت که علی‌القاعده برای این جمعیت بسیار کم بود. این تعداد را نیز از با درخواست از صلیب سرخ می‌گرفتیم. بعثی‌ها بارها می‌گفتند: «مفاتیح در دست شما سلاح سرد است»، به ‌همین دلیل جلسه‌ای نیز بین اسرای خطاط تشکیل می‌شد که دعاهای مورد نیاز برای ماه مبارک رمضان مانند دعای ابوحمزه، افتتاح،‌ ادعیه روزانه و غیره را به صورت جزوات جداگانه آماده می‌کردند. به لحاظ امنیتی نمی‌توانستیم همه ادعیه را یک‌جا داشته باشیم، پنهان کردن آن سخت بود.

*خرید سیگار برای تهیه کاغذ/جاسازی ادعیه

در اسارت داشتن ورق و خودکار جرم بود که کمترین جریمه آن زندگی در انفرادی بود، جالب است بدانید هر 2 ماه یک بار که صلیب‌سرخ به آسایشگاه می‌آمد به ازای هر 5 نفر یک خودکار و نفری 2 ورق داده می‌شد تا برای خانواده نامه بنویسیم. البته این تعداد فقط برای 24 ساعت که صلیب‌سرخ در اردوگاه حضور داشت در اختیار ما قرار می‌گرفت. برای تأمین خودکار اضافه از خود عراقی‌ها تک می‌زدیم. برای تهیه ورق، سیگار (توتون) می‌خریدیم! آن زمان سیگارها را در برگه‌های 7 در 4 سانتی‌متر می‌پیچیدند که به نازکی برگه دستمال کاغذی بود. برگه‌ها را تا می‌کردیم و به عنوان دفترچه‌ای کوچک استفاده می‌کردیم.

نوشتن ادعیه نیز مشکلات خاص خود را داشت. بچه‌های خطاط، شب‌ها از ساعت 12، پتویی روی سر خود می‌انداختند و به حالت سجده مشغول نوشتن می‌شدند. البته برق‌های اردوگاه برای حفاظت تمام ساعت شب روشن بود و این مزیتی برای کار بچه‌های خطاط محسوب می‌شد که شب‌ها تا صبح کار انجام دهند.

ادعیه را به سختی نگهداری و جاسازی می‌کردیم. اگر آن را پیدا می‌کردند برای بچه‌ها دردسر می‌شد. علاوه بر ادعیه، اعمال خاص ماه مبارک را نیز می‌نوشتیم. برگه‌ها در اختیار ارشد داخلی بود و بچه‌ها به نوبت از آن استفاده می‌کردند.

*نوبت تلاوت قرآنی که نیمه شب نصیب می‌شد!

واقعیت این است که قرآن به هیچ‌وجه در اردوگاه‌ها بسته نمی‌شد، مگر موارد معدودی که ناچار بودیم برای نظافت اسارت‌گاه و غیره از آن خارج شویم. حتی به خاطر دارم نیمه‌های شب نفر بعدی را بیدار می‌کردند که از نوبت خود استفاده کرده و قرآن را تلاوت کند. بعثی‌ها با روزه‌داری مخالفت نمی‌کردند، اما با حواشی آن مانند ادعیه و نماز جماعت، بسیار مخالف بودند و ما سعی می‌کردیم با مراقبت‌های امنیتی این کارها را انجام دهیم.

*ماجرای غسل اول ماه رمضان در اردوگاه

برای بچه‌ها بسیار مهم بود که شب اول ماه مبارک غسل انجام دهند. 8 اسارت‌گاه 400- 500 نفره، تنها 12 سرویس بهداشتی و 12 حمام داشت که معمولاً 2 تا از این سرویس‌ها خراب بود. در نظر بگیرید 400 نفر در فرصت کمی باید از 10 حمام استفاده کنند. بچه‌ها با گذاردن حوله‌های خود روی در حمام، نوبت خود را مشخص می‌کردند و بعد مشغول کار خود می‌شدند تا به نوبت خود برسند. حتی تصور این موضوع بسیار مشکل است، ولی واقعیت این‌گونه بود. از طرفی به خاطر محدودیت زمانی هر شخص بعد از 5 تا 7 دقیقه از حمام خارج می‌شد. بعثی‌ها نیز اگر قرار بود اذیت کنند یا آب را قطع می‌کردند یا فشار آن را بسیار کم می‌کردند.

شب اول ماه مبارک رمضان، ارشد آسایشگاه برنامه تمام ماه را اعلام می‌کرد. از چگونگی برگزاری نماز جماعت، طریقه استفاده از ادعیه و غیره، حین برگزاری مراسم جمعی، حتماً نگهبانی کنار پنجره می‌نشست تا اگر بعثی‌ها آمدند خبر دهد. با اعلام وضعیت قرمز، برنامه را قطع و همه خود را مشغول نشان می‌دادند تا اوضاع را عادی نشان دهیم.

* و اما سحر...

وقت سحر، یکی از بچه‌ها دعای سحر را شروع می‌کرد و بقیه با این برنامه بیدار می‌شدند. گروهی مسئول آماده‌کردن سحری بودند. در حین سحری، بارها لحظات مانده تا اذان را اعلام می‌کردند. بچه‌ها مقید بودند از 3 دقیقه مانده تا اذان صبح از خوردن امساک کنند و همه سر سجاده‌های خود حاضر می‌شدند تا اذان را بگویند. اگر وضعیت مناسب بود نماز جماعت و دعای کوتاه ماه مبارک بعد از آن خوانده می‌شد و برنامه جمعی به پایان می‌رسید تا برای افرادی که مایل بودند استراحت کنند، مزاحمت ایجاد نشود.

*جام رمضان در اسارت

در ماه‌ مبارک رمضان، فعالیت‌های طول روز تعطیل نمی‌شد، اما برخی را جابه‌جا می‌کردیم. به عنوان مثال برنامه‌های ورزشی به نزدیک افطار موکول می‌شد تا انرژی بچه‌ها تحلیل نرود. البته وقتی از فوتبال یا تنیس صحبت می‌کنیم تصور نکنید که همه‌ چیز برقرار بود، این‌چنین نیست! در آسایشگاه سهم هر نفر 2.5 موزاییک برای استراحت، خوابیدن و نشستن بود، جالب اینجاست که اسرای عراقی در ایران اعتراض کرده بودند که چرا تخت‌هایمان 2 طبقه است! وضعیت ما به‌گونه‌ای بود که اگر در خواب کمترین حرکتی داشتیم، نفر کناری بیدار می‌شد. در این فضا، تفریح و ورزش هم داشتیم! و به مناسبت ماه مبارک رمضان، جام رمضان برگزار می‌کردیم.

برنامه غذایی اردوگاه به این منوال بود که صبحانه یک نیم‌لیوان سوپ گندم یا جو؛ که رنگش کاملاً سفید بود. ناهار برنج دم نکشیده با خورشتی که گوشت‌هایش معمولاً از 20 سال قبل فریز شده‌ بود و رنگ گوشت‌ها کاملاً سیاه بود، شام نیز آش بود. در طول روز، 2 عدد نان که نامش صمون بود، به ما می‌دادند. ناهار را برای افطار نگه می‌داشتیم و شام را برای سحر. مشکلات بهداشتی آن هم جای خودش را داشت. چای را در سطل‌هایی لای پتو می‌پیچیدیم تا کمی گرم بماند.

*حضور شیر و خرما در سفره افطاری!

زمان افطار گروهی ربٌنا می‌خواندند تا همه برای افطار جمع شوند. برخی قرآن می‌خواندند، برخی ذکر می‌گفتند، عده‌ای بساط سفره را آماده می‌کردند و افرادی که سن و سال بیشتری داشتند، دراز می‌‌کشیدند تا اذان بگویند. البته در تمام این برنامه‌ها نگهبان کنار پنجره مراقب بود که بعثی‌ها نیایند. برای رعایت حال همه بچه‌ها بعد از اذان ابتدا یک لیوان شیر و خرما به بچه‌ها می‌دادند تا کمی توان آنها برگردد.

شاید سوأل کنید چگونه در اسارت برای افطار شیر داشتیم؟! هر ماه 1.5 دینار بن به اسرا می‌دادند که به پول ایران 30 تومان بود. هزینه شیر خشک 4 دینار بود و هر نفر باید 3 ماه حقوق خود را پس‌انداز می‌کرد تا شیر بخرد! از آنجا که بچه‌ها در امور مختلف بسیار همدل بودند در ابتدای ماه رمضان هر نفر 1.5 دینار به ارشد آسایشگاه می‌داد تا با آن شیر خشک، خرما، ادویه و غیره تهیه شود تا به‌ صورت عمومی استفاده کنیم و نیم دینار باقیمانده را هر کس برای خود صرف می‌کرد.

* اسرا با چه ذکری روزه خود را افطار می‌کردند

با ذکر «اللهم لک صمنا» همه با هم سر سفره می‌آمدیم و افطار می‌کردیم. بعد از این برخی از بچه‌ها استراحت می‌کردند یا مشغول دعا می‌شدند. حدوداً نیم ساعت بعد بچه‌های مسئول پذیرایی، لیوان‌ کوچکی چای را به بچه‌ها می‌دادند. البته با مقدار کمی شکر که از همان هزینه تهیه شده بود.

*دید و بازدید در اسارت/ حال و هوای شب قدر در اردوگاه

در ماه مبارک رمضان ایران، مردم بعد از افطار برای دید و بازدید به مکان‌های دیگر می‌روند، در اسارت نیز این سنت پا برجا بود با این تفاوت که نهایت فاصله ما چند متر بود! با خاطراتی از ایران و موضوعاتی دیگر این دید و بازدید به انتها می‌رسید و به جای خود بر می‌گشتیم.

برنامه‌ریزی شب‌های قدر بسیار جدی بود. از غسل و حواشی آن مانند ادعیه حین غسل تا اعمال اصلی. ما معمولاً ساعات آزادباش را با یکدیگر در اردوگاه قدم می‌زدیم. اما روزهای منتهی به شب قدر هر فردی تنها قدم می‌زد. به خود فکر می‌کرد، به اعمال و غیره. این عمل آن‌قدر اثر داشت که شاید هیچ‌یک از بچه‌ها آن شب دست خالی بر نمی‌گشت. ساعت شروع اعمال مشخص بود اما هر کس مایل بود قبل از آن اعمال شخصی خود را انجام می‌داد.

*حکایت شربت شب قدر اردوگاه!

ابتدا سه سوره عنکبوت، روم و دخان تلاوت می‌شد، بعد دعای افتتاح و دعای جوشن کبیر را در 2 مرحله می‌خواندیم. البته تمام اینها را به سرعت تلاوت می‌کردیم. برخی از بچه‌ها حتی دعای جوشن را نیز که حدودا 22 صفحه است را نیز حفظ می‌کردند تا نیاز به مفاتیح پیدا نکنند. در زمان استراحت کوتاه بین دعای جوشن، با لیوانی شربت از بچه‌ها پذیرایی می‌شد، شامل آب و کمی شکر! نماز یک روز نیز خوانده می‌شد و بعد از آن مناجات ابوحمزه. البته برخی 100 رکعت را نیز می‌خواندند.

دعاهایی مانند ابوحمزه ‌ثمالی در طول سال نیز خوانده می‌شد و اکثر بچه‌ها به آن مسلط بودند. قرآن‌های ما نیز ترجمه نداشت اما با توجه به حضور روحانیون و افراد مسلط در بین اسرا، تقریباً تمام اسرا به ترجمه قرآن، تفسیر و اعراب تسلط داشتند.

بعد از دقایقی استراحت مراسم قرآن سر گرفتن را آغاز می‌کردیم که تقریباً تا نزدیک اذان صبح طول می‌کشید. در طول این برنامه‌، بعثی‌ها دائماً ما را غافلگیر می‌کردند که با هشدار نگهبان، برنامه را بر هم می‌زدیم. اما گاهی که نگهبان نیز حال خوشی پیدا می‌کرد، آنها داخل می‌آمدند و از همه بیشتر آن نگهبان و ارشد آسایشگاه را توبیخ می‌کردند.

در احیاء شب بیست‌ و یکم و بیست‌ و سوم که ایام شهادت امیرالمؤمنین علی (ع) بود، برنامه مرثیه‌سرایی نیز داشتیم. با اتمام برنامه‌ها، بعد از اذان صبح سکوت مطلق در آسایشگاه حاکم می‌شد تا همه استراحت کنند. البته رأس ساعت 8 صبح به اجبار باید از اردوگاه خارج می‌شدیم!

منبع : خبرگزاری فارس

 

يکشنبه 15/5/1391 - 14:58
رمضان

 روز شانزدهم ماه رمضان، همراهی و همگامی با نیکان را از خداوند مسئلت می‌کنیم و از او می‌خواهیم که از همنشینی با بدان دور سازد.

خبرگزاری فارس: دعای روز شانزدهم ماه مبارک رمضان + صوت
 

در دعای روز شانزدهم ماه مبارک رمضان می‌خوانیم:

 

بسم الله الرحمن الرحیم

اللهمّ وَفّقْنی فیهِ لِموافَقَةِ الأبْرارِ

وجَنّبْنی فیهِ مُرافَقَةِ الأشْرارِ

وأوِنی فیهِ بِرَحْمَتِک الى دارِ القَرارِ

بالهِیّتَک یا إلَهَ العالَمین

 

 

به نام خداوند بخشنده مهربان

خداوندا مرا در این روز در همراهی و همگامی نیکان توفیق ده

و از همنشینی و همراه بدان دورم ساز

و به مهر و رحمتت به سرای آرامش در آورم

بحق خداوندیت ای معبود جهانیان

منبع : خبرگزاری فارس

يکشنبه 15/5/1391 - 14:52
شهدا و دفاع مقدس

10 روز از ماه مبارک رمضان گذشته بود، به عراقی‌ها خبر رسید که قرائت قرآن باعث برهم زدن آرامش اسرا شده است! در همین حین نیروهای بعثی به اردوگاه حمله بردند و عده‌ای را با کابل شکنجه کردند که منجر به شهادت یک اسیر شد.

خبرگزاری فارس: شکنجه و شهادت، تحفه بعثی‌ها برای اسرای روزه‌دار
 

«حسین مطور» در سال 67 و پس از عملیات مرصاد در منطق شرحانیه فکه به اسارت نیروهای عراقی درآمد، وی از آن دوران این‌گونه یاد می‌کند: پس از استقرار در اردوگاه اسرا در بغداد و در روزهای نخستین انواع شکنجه‌های مختلف را تحمل کردیم.

این آزاده خرمشهری ادامه می‌دهد: در طول ایام اسارت دیدن آفتاب برای ما به آرزویی دست نیافتنی تبدیل شد، چرا که در روز فقط برای 10 دقیقه به بیرون از اردوگاه می‌رفتیم.

مطور تصریح می‌کند: در رمضان سال 68 بود که اکثر اسرا به استقبال این ماه مبارک رفته و روزه‌دار بودند، با توجه به اینکه بعثی‌ها اعتقادی به این ماه نداشتند، سهمیه ناهار اسرا را آورده و بچه‌های روزه‌دار آن‌را برای افطار خود نگه ‌می‌داشتند چرا که شام اسرا اغلب سوپ و یک تکه نان بود و در بیشتر مواقع بچه‌ها شب تا صبح را با شکم گرسنه سر می‌کردند.

وی می‌افزاید: یکی از اسرای مشهدی به مناسبت ماه مبارک رمضان مسابقاتی را ترتیب داده بود و هر شب جوایزی به برندگان می‌داد، علاوه بر آن هر شب در اردوگاه قرائت جزء قرآن کریم را انجام می‌دادیم.

مطور اظهار می‌دارد: 10 روزی از ماه مبارک رمضان گذشته بود که یکی از هم‌سلولی‌های ما به بهانه اینکه قرائت قرآن و برنامه‌های مذهبی ما مانع از استراحتش شده است، عراقی‌ها را از این مسئله آگاه کرد، در این حین نیروهای بعثی با هجوم به اردوگاه، من و پنج نفر دیگر از اسرا را به محوطه بیرون اردوگاه کشیدند.

وی ادامه می‌دهد: پس از شکنجه شدید و وحشیانه‌ای که با ما انجام دادند ما را به سلول انفرادی تبعید کردند، روز بعد این اتفاق دوباره تکرار شد و با کشاندن ما به محوطه بیرون این بار با کابل به شکنجه من و دیگر بچه‌ها پرداختند که بر اثر شدت این شکنجه یکی از اسرا که از اهالی ملاثانی بود به دلیل خون‌ریزی داخلی به شهادت رسید.

مطور با بیان اینکه شکنجه و شهادت سهم اسرا از روزه‌داری در ماه مبارک رمضان بود، ابراز می‌دارد: همزمان با آغاز جنگ عراق و کویت بود که خبر مبادله اسرای ایران و عراق به گوشمان رسید، از این روز بود که دیگر تاب و تحمل اسارت از همه اسرا گرفته شده بود و لحظه لحظه انتظار آزادی و بازگشت به کشورمان را می‌کشیدیم، در هجدهم شهریور 69 بود که همراه با دیگر اسرای اردوگاه به میهن اسلامی بازگشتیم و پس از 30 ماه دوری دوباره بر خاک مقدس میهن اسلامی قدم گذاردیم.

منبع : خبرگزاری فارس

شنبه 14/5/1391 - 16:29
ورزش و تحرک

کیانوش رستمی بامداد روز شنبه به مدال برنز دسته 85 کیلوگرم رقابت های وزنه برداری بازیهای المپیک 2012 لندن دست یافت.

1391/05/14 - 01:36

 

ملی پوش 21 ساله ایران با مجموع 380 کیلوگرم (171 کیلوگرم در یک ضرب و 209 در دو ضرب) گردن آویز مدال برنز دسته 85 کیلوگرم شد تا نخستین مدال کاروان ورزش ایران را در بازیهای المپیک 2012 به ارمغان بیاورد.

در دوضرب رستمی در نخستین حرکت خود وزنه 209 کیلوگرم را بالای سر برد اما از مهار وزنه 214 کیلوگرم ناکام ماند.

این وزنه بردار جوان کرمانشاهی برای بار دوم پشت وزنه 214 کیلوگرم قرار گرفت تا بتواند به مدال طلای المپیک دست یابد اما با وجود تلاش فراوان نتوانست این وزنه سنگین را بالای سر ببرد و در نهایت به مدال برنز قناعت کرد.

در این دسته، آدرین ادوارد ژیلینسکی از لهستان با 385 کیلوگرم به دلیل وزن کم نسبت به

آپتی اوخادوف از روسیه به مدال طلا دست یافت.

از مهم ترین اتفاقات حرکت دوضرب، لو یونگ چینی که در حرکت یکضرب با مهار 178 کیلوگرم در صدر ایستاده بود نتوانست وزنه 205 کیلوگرم را بالای سر ببرد و از دور رقابت ها کنار رفت.

در حرکت یکضرب، رستمی با مهار 171 کیلوگرم در مکان پنجم جدول دسته 85 کیلوگرم قرار گرفته بود.

در این حرکت، لو یونگ از چین با 178 کیلوگرم به مقام نخست رسید و آپتی اوخادوف از روسیه با 175 کیلوگرم و آدرین ادوارد ژیلینسکی از لهستان با 174 کیلوگرم به ترتیب در مکان دوم و سوم جای گرفتند.

سهراب مرادی دیگر وزنه بردار کشورمان در حرکت یک ضرب به دلیل گرفتگی عضله، سه بار مقابل وزنه 166 کیلوگرم ناکام ماند و از دور این پیکارها حذف شد.

منبع : ایرنا

شنبه 14/5/1391 - 16:10
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته