• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 2159
تعداد نظرات : 961
زمان آخرین مطلب : 3584روز قبل
کامپیوتر و اینترنت
فیزیک اتمی و نور شناخت کوانتومی دستمایه تحقیقات پژوهشگر جوان ایرانی دانشگاه هاروارد آمریکا شده تا با فراهم کردن امکان مشاهده ذرات فوق العاده ریزی که «انیون» نامیده می شوند برگ جدیدی بر دفتر پیچیده و اسرارآمیز فیزیک کوانتومی درفصلی به نام اطلاعات و محاسبات کوانتومی افزوده شود. محمد حافظی پژوهشگر جوان دانشگاه به بیان ابعاد مختلف این پژوهش و تاثیر آن بر حل طیف وسیعی از مشکلات دانشمندان عرصه فیزیک پرداخته است.

محمد حافظی محقق ایرانی و دانشجوی مقطع دکترای دانشگاه هاروارد در رشته فیزیک در گفتگو با خبرنگار مهر گفت : تا ۱۰-۱۵ سال گذشته کمتر توجه جدی به مطالعات بنیادی کوانتوم مکانیک پرداخته شده بود اما اکنون در آزمایشگاههای پیشرفته این امکان بدیع فراهم شده است تا کوچکترین سازندگان عالم از جمله: الکترون، فوتون، اتم و حتی هسته اتم، آن هم به صورت تکی و نه دسته ای مورد بررسی و کنترل قرار گیرند.

وی ادامه داد: بررسی ها و پژوهشهای من بر دو جنبه از اطلاعات وم حاسبات کوانتومی استوار است. یکی از آنها ایده های جدیدی است که بر منطق کوانتوم مکانیک بنیان گذاشته شده است. مزیتی که این عرصه پیچیده از فیزیک بر علم محاسبات رایج دارد را می توان با بیان مثالی ساده روشن کرد. اگر رایانه ای با چنین ایده ای ساخته شود عملکرد محاسباتی آن بسیار سریعتر از گذشته خواهد بود، مثلا اگر عددی بسیار بزرگ (۲۵۰ رقم) را به رایانه ای بدهیم تا آن را به اعداد اولیه فاکتورگیری کند، این فرآیند احتمالا به اندازه طول عمر عالم طول خواهد کشید اما محاسبات کوانتومی این فرآیند را تنها در چند ثانیه خلاصه خواهد کرد.

دارنده مدال نقره المپیاد جهانی فیزیک ایسلند در سال 1998 افزود: بحث دیگری که از اطلاعات و محاسبات کوانتومی حائز توجه است، رمزنگاری کوانتومی است که از آن می توان در انتقال محرمانه ترین پیغام ها استفاده کرد. استفاده از این فناوری در انتقال پیام های بانکی و نظامی مهمترین جنبه کاربردی آن است. در صورتی که چنین انتقال هایی به صورت کلاسیک صورت گیرد، امکان درز کردن اطلاعات وجود دارد اما با رمزنگاری کوانتومی چنین نگرانی هایی به پایان خواهد رسید.

عضو گروه پژوهشی پروفسور لوکین در عرصه سردسازی لیزری در حفره های اپتیکی افزود: استفاده از این عرصه نوین از فیزیک کوانتومی در صنایعی همچون نیمه هادیها نیز حائز توجه است. دنیای صنعت نیمه هادی ها بر اساس قانون مور رفتار می کند، به این معنی که هر ۲۴ ماه تعداد ترانزیستورهای موجود در پردازشگرها دو برابر می شود. در حال حاضر کوچکترین ابعاد صنعتی ساخته شده متعلق به شرکت اینتل است که تنها 45 نانومتراست اما با فناوری نوین، این ابعاد باز هم کوچکتر شده و در نتیجه در سالهای نه چندان دور طراحی های فعلی مهندسی الکترونیک که پایه آنها عمدتا به قرن 19 باز می گردد دیگر کاربردی نخواهند داشت زیرا ورود به ابعاد اتمی نیازمند «مهندسی کوانتومی» خواهد بود، مهندسی جدیدی که بر اساس فیزیک کوانتومی خواهد بود.

وی ادامه داد: اما در این میان چالشهایی نیز دامن گیر دانشمندان عرصه فیزیک کوانتومی شده است و پژوهشهای ما در جهت برطرف کننده همین نقطه کور بوده است. حساسیت بالای «رایانه های کوانتومی» به مواردی نظیر تابش، افت خیزهای دمایی وکوانتومی و لرزش های بسیار مختصر، مشکلات فراوانی را به همراه دارد. برای فائق آمدن بر چنین مشکلاتی، من و همکارانم بر روی موجوداتی کار کرده ایم که در اصطلاح «انیون» (هرچیز) نامیده می شوند. این ذرات با سایر ذرات فیزیکی که با آنها برخورد داشته ایم تفاوت دارند. این ذرات را از حیث آمار کوانتومی از دیگر ذرات متمایز هستند و رفتارهای کوانتومی شگفت انگیزی دارند. این پژوهشگر افزود: این ذرات برخلاف دیگر ذرات تنها در دو بعد می توانند وجود داشته باشند و با تشکیل فازهایی که از در هم تنیدن آنها به وجود می آید، در محاسبات کوانتومی کارآمدتر خواهند بود. کارما این بوده است که راهکارهایی را برای تشخیص و استفاده از این ذرات برای دانشمندان آزمایشگر عرصه فیزیک اتمی فراهم کنیم.

لازم به ذکر است که همایشی به زودی (شهریور ماه) در مورد اطلاعات ومحاسبات کوانتومی در جزیره کیش بر پا خواهد شد.

به گرارش مهر، خبرگزاری مهر در خبری به شماره 527466 گفتگویی با دکتر حافظی انجام داده بود که بخش هایی از این گفتگو توسط این محقق ایرانی اصلاح شده است.


دوشنبه 29/5/1386 - 22:55
کامپیوتر و اینترنت
انجمن جایزه صدا و تصویر اروپا جایزه سال 2007 – 2008 خود برای بهترین فناوری جدید محبوب مصرف کنندگان را به تلفن همراه نوکیا N95 اعطا کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، انجمن جایزه صدا و تصویر اروپا (EISA) از سالها قبل جایزه ای را برای محبوب ترین محصول فناوری مصرفی مصرف کنندگان اختصاص داده است.

هیات داوران این انجمن آخرین نسل از محصولات حاضر در بازار 18 کشور اروپایی را مورد ارزیابی قرار می دهد.

براساس گزارش وب نیوز، امسال این انجمن، نوکیا N95 را به عنوان بهترین تلفن همراه چند رسانه ای قاره کهن معرفی کرد. قرار است نسخه آینده این تلفن همراه با 8 گیگابایت حافظه عرضه شود.

N95 دارای یک دوربین دیجیتال 5 مگاپیکسلی با لنزهای "کارل زیس" است و توانایی بازتولید ویدیو در فرمت MPEG-4 با یک شبکه 30 فریم در ثانیه را دارد.

همچنین سرعت ورودی اطلاعات تا 5/3 مگابیت برثانیه امکان استفاده از یک مرورگر پیشرفته در اینترنت را به کمک اتصال بی سیم "وای- فای" برای کاربر فراهم می کند.


دوشنبه 29/5/1386 - 22:50
کامپیوتر و اینترنت
متخصصان تایوانی از ساخت کوچکترین دوربین جهان خبر دادند.

به گزارش خبرگزاری مهر، این دوربین منحصربفرد که همچون یک ریز سیلندر است، 4/4 میلیمتر قطر و 15 میلیمتر درازا دارد.

این دوربین می تواند تصاویرQVGA را با وضوح 320 در 240 پیکسل ثبت کند.

این دوربین که Misumi MO-R803 نام دارد به یک دنباله مار شکلی متصل شده تا استفاده از آن راحت تر شود.

بر اساس گزارش گیزمگ، این دوربین دارای 2 لنز متفاوت است که یکی 55 درجه دید و دیگری لنز زاویه باز 105 درجه است.

به گفته متخصصان از این دوربین می توان در نقاط سخت، موارد پزشکی و اهداف جاسوسی استفاده کرد.


دوشنبه 29/5/1386 - 22:49
بیماری ها
گروهی از دانشمندان کانادایی پروتئین جدیدی را کشف کرده اند که می تواند اطلاعات جدیدی در خصوص عملکردهای مغز در بیماری جنون گاوی ارائه کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، محققان دانشگاه آلبرتا موفق شدند پروتئین پریون جدیدی را کشف کنند که می تواند در فعالیت های مغز در جریان بیماری جنون گاوی نقش داشته باشد.

براساس گزارش Medical Research News ، این پروتئین جدید که "شادو" نام دارد در دنباله یک پروتئین شناخته شده دیگری با عنوان PrP وجود دارد.

در این خصوص پروفسور دیوید وست وی سرپرست این تیم تحقیقاتی اظهار داشت: "دهها سال اعتقاد ما بر آن بود که پروتئین پریون PrP تنها پروتئین نورونی است که داخل یک نوع ناهنجار عصب شناور شده و باعث بیماری می شود."

این دانشمندان امیدوارند با این کشف جدید تکه های پازل بیماری جنون گاوی را در آینده ای نزدیک کنار هم بچینند و به درمان قطعی این بیماری دست یابند.

شایان ذکر است، پریون یکی از انواع پروتئین هایی است که به طور طبیعی در سلولهای عصبی وجود دارند. نوع جهش یافته این پروتئین می تواند باعث ایجاد پلاک های پروتئینی در سلولهای عصبی شود.

این پلاک ها باعث "آب گرفتگی اسفنجی شکل" در مغز می شود. عامل بیماری جنون گاوی نوعی پریون است.


دوشنبه 29/5/1386 - 22:48
بیوگرافی و تصاویر بازیگران
خبرگزاری مهر - گروه فناوریهای نوین: استاد ایرانی دانشگاه اتاوا در کانادا سیستم دیجیتالی نوینی را ابداع کرده است که نه تنها به حفاظت از فایل های موسیقی و رسانه ای در برابر سارقان آثار ادبی می پردازد، بلکه این اطمینان خاطر را نیز ایجاد می کند که دریافت کنندگان قانونی این آثار آنها را با کیفیتی عالی دریافت کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر، پروفسور شروین شیرمحمدی استاد برجسته آزمایشگاه اکتشافات تحقیقات محیط های مجازی مشترک دانشگاه اتاوا در کانادا که این فناوری نوین را با همکاری جیلی ژائو از محققان این آزمایشگاه ارایه کرده است، آن را ابزاری موثر و کارآمد برای مقابله با سارقان آثار موسیقی عنوان کرده است.

نتایج و جزئیات این دستاورد در حالی در شماره اخیر نشریه بین المللی رسانه و ارتباطات پیشرفته منتشر شده است که جریان خروشان رسانه ها و فایل های صوتی به ویژه موسیقی، میلیون ها کاربر اینترنتی در سراسر جهان را بهره مند کرده است. با این حال خالقان این آثار ادبی و هنری همچون ایستگاههای رادیویی اینترنتی و عناصر فعال عرصه رسانه در این عرصه نوین با دو معضل بزرگ مواجه هستند.

نخستین مشکل اطمینان خاطر حاصل کردن از این موضوع است که محتوای صوتی که برای کاربران منتشر می شود با کیفیتی بالا به دست آنها برسد. مشکل دوم نیاز شدید به حفاظت از نسخه برداری از فایل های صوتی و موسیقی و جلوگیری از فروش آنها به صورت غیرقانونی است. همزمان با گسترش دسترسی به اینترنت پرسرعت سیستم های پیشرفته رایانه ای همچون تلفن های هوشمند و سیستم های دیجیتالی مدرن شخصی سرقت آثار هنری نیز گسترش یافته است.



شروین شیرمحمدی - استاد دانشگاه اتاوا کانادا

به گزارش مهر، شیرمحمدی و تیم همراهش معتقدند که هم اکنون سیستم هایی برای مقابله با نسخه برداری غیرقانونی این آثار و فایل ها وجود دارد اما تنها شمار معدودی از آنها همچون سیستم های کنترل کیفیت خدمات رسانه ای و صوتی عمل می کنند.

این استاد ایرانی اکنون مدل سیستم کنترل کیفیت نوینی را ارایه کرده است که می توان از آن به همراه فایل صوتی منتشر شده در اینترنت استفاده کرد. این مدل حفاظت از نسخه برداری های صوتی، یکپارچگی اطلاعات و اصالت و صحت و کنترل کیفیت آنها را به صورت یکجا ممکن می سازد. مزیت دیگر این فناوری در آن است که به فراخور کاربر می توان برای کاربران و استفاده های مختلف از آن بهره برد.

این سیستم شامل استفاده از یک الگوریتم رایانه ای کارگذاشته شده در تصویر در درون فایل صوتی است. در این فرآیند تصویر همچون شاخص دیجیتالی عمل کرده اما اختلالی در صدا به وجود نمی آورد. درصورت بروز مشکل کیفیتی در زمان بارگذاری (دانلود)، بخش تفسیر نرم افزار صوتی تصویر در رایانه کاربر به وی درخصوص مشکل به وجود آمده هشدار می دهد.

شیرمحمدی افزود: سیستم پیش ساخته نتایج کاملا شفافی داشته است و عملکرد مثبتی بر روی هرگونه صدای دریافتی داشته است.

وی و تیم همراهش در نظر دارند تا این سیستم را برای حفاظت از فایل های صوتی فشرده نظیر mp3 نیز کارآمد سازند.

به گزارش مهر، پروفسور شیرمحمدی که طی سالهای اخیر از جمله چهره های سرشناس علمی و تحقیقاتی دانشگاه اتاوا بوده است هم اکنون از اعضای عالی رتبه انستیتو مهندسان الکترونیک و برق کانادا نیز محسوب می شود.


دوشنبه 29/5/1386 - 22:43
کامپیوتر و اینترنت
دی جی روبات شرکت تویوتا که در سال 2005 برای اولین بار در نمایشگاه بین المللی "آیچی" به نمایش عمومی درآمد سرانجام پس از دو سال موفق شد به عنوان یک پیشخدمت ساده استخدام شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، این روبات که در نمایشگاه بین المللی "آیچی" در سال 2005 معرفی شد، در حقیقت یک روبات آهنگساز است.

براساس گزارش پایگاه خبری Mobile Digest، این روبات که یک متر قد دارد، دارای  سر، دست و بازو بوده و روی چرخ حرکت می کند.

اکنون پس از دوسال بیکاری، این "دی جی روبات" محصول تویوتا موفق شد برای خودکار ساده ای پیدا کند.

درحقیقت از پایان ماه آگوست، این روبات در کنار انسان در سالن نمایشگاه "کایکان" تویوتا در شعبه مرکزی این شرکت به عنوان یک "پذیرگر" در قسمت پذیرایی مشغول بکار می شود.

در هفته های گذشته هم "واکامارو"، روبات خانگی محصول سال 2003 میتسوبیشی ژاپن موفق شد پس از چهار سال بیکاری در یک آژانس داخلی استخدام شود.


دوشنبه 29/5/1386 - 22:42
کامپیوتر و اینترنت
استاد ایرانی دانشگاه واشنگتن از سوی نشریه معتبر علمی - فناوری "تکنولوژی ریویو" به عنوان یکی از مخترعان ابتکاری برجسته زیر 35 سال جهان معرفی شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، نشریه معتبر علمی "تکنولوژی ریویو" در بررسی های مفصل خود پوفسور بابک امیر پرویز استاد ایرانی دانشگاه واشنگتن را به عنوان یکی از برجسته ترین مخترعان زیر 35 سال جهان معرفی کرد.

در کنار این استاد ایرانی، یکی دیگر از اساتید این دانشگاه و یک دانشجوی دوره دکتری نیز از دانشگاه واشنگتن در میان مخترعان ممتاز زیر 35 ساله جهان معرفی شده اند.

برندگان این عنوان که همگی از اعضای کالج مهندسی دانشگاه واشنگتن بوده اند، در شماره سپتامبر "تکنولوژی ریویو" معرفی کامل خواهند شد.

این استاد برجسته ایرانی ابداعات قابل توجهی در عرصه بیولوژی و فناوری نانو داشته است.

دوشنبه 29/5/1386 - 22:41
بیماری ها
محقق ایرانی دانشگاه "تولان" آمریکا مدعی شد استفاده از عصاره کاکائو در خمیردندان جایگزین طبیعی و موثری برای فلوراید در حفاظت از مینای دندان‌ها محسوب می شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، آرمان صادق پور محقق ایرانی و داوطلب دوره دکتری دانشگاه "تولان" آمریکا با انجام تحقیقاتی در این زمینه گفت: تحقیقات من نشان داده است که عصاره کااکائو حتی موثرتر از فلوراید در مقابله با حفره های دندانی است.

عصاره کاکائو که درحقیقت پودر کریستالی سفیدرنگی است که ساختار شیمیایی مشابه با کافئین دارد، به استحکام مینای دندان کمک کرده و استفاده کنندگان را کمتر در معرض پوسیدگی های دندانی قرار می دهد.

صادق پور افزود : ثابت شده است که عصاره کاکائو برای مدل مینا موثر بوده اما حدود 2 تا 4 سال دیگر زمان لازم است تا این محصول برای استفاده های انسانی مورد تایید قرار گیرد.

به گزارش مهر، با این حال این محقق ایرانی اخیرا نمونه پیش تولید و آزمایشگاهی خمیردندان ترکیب شده با عصاره کاکائو را تولید کرده و در قالب پایان نامه دکتری خود نیز به مقایسه گام به گام تاثیر آن با فلوراید بر مینای دندان انسان می پردازد.

بر اساس اعلام دانشگاه "تولان" گروه تحقیقاتی صادق پور شامل دانشگاه "تولان"، دانشگاه "نیواورلئان" و مدرسه دندانپزشکی دانشگاه دولتی "لوئیزیانا" است.

دوشنبه 29/5/1386 - 22:36
بیماری ها
محقق ایرانی دانشگاه واشنگتن از موثر بودن فناوری تحریک مغزی جدیدی به عنوان شیوه درمانی موثر بر روی بیماران مغزی خبر داد که به جهت بروز اخلالات و آسیب های مغزی با مشکلات متعدد حرکتی، هضم غذا و انجام سایر تحرکات فیزیکی روبرو هستند.

به گزارش خبرگزاری مهر، روزبه کیانی و مادلین شادلین از محققان برجسته دانشگاه واشنگتن آمریکا در گزارش ویژه ای که در نشریه "نیچر" منتشر شده است، اعلام کردند: با استفاده از این فناوری نوین و تاثیرگذار، بیماران آسیب های مغزی قادر خواهند بود تا نام اشیاء را به زبان آورده و با استفاده از دست اشیاء مختلف را از زمین بلند کرده  و به عنوان مثال فنجانی از قهوه را به دهان خود نزدیک کنند.

این محقق ایرانی افزود: از آن گذشته بررسی هایی که پس از استفاده از این فناوری نوین بر روی بیمار مورد نظر انجام شد، گویای آن بوده است که وی می تواند به هضم غذا پرداخته و به راحتی از دهان خود برای جویدن غذا استفاده کند و بدین ترتیب نیاز حیاتی به استفاده از "لوله های غذارسان" از بین می رود.

این محققان بررسی های عملی صورت گرفته از سوی  نیکولاس چیف از کالج پزشکی کورنل ویل در نیویورک را دنبال کرده و تحقیقات گسترده ای در این زمینه نیز داشته اند.

روزبه کیانی
 دانشجوی دکتری دانشگاه واشنگتن

بر اساس گزارش "بندویکلی" بیمارانی که به دلیل بروز آسیب های مغزی از وضعیت هوشیاری حداقلی رنج می برند، نمی توانند با دیگران تعامل برقرار کرده و به دنبال آن از انجام برخی فرمان های ساده همچون بستن چشمان یا بالا بردن دست نیز ناتوان هستند. تاکنون هیچ گونه شیوه درمانی موثری برای آنها ارایه نشده بود.

به گزارش مهر، روزبه کیانی دانشجوی مقطع دکترای دانشگاه واشنگتن آمریکا بوده و در عرصه علوم رفتاری و نوروبیولوژی تحقیقات گسترده ای داشته است.


دوشنبه 29/5/1386 - 22:35
کامپیوتر و اینترنت
ارتش های جهان درصدد هستند تا به ماشین آلات نظامی و جنگی خود قدرت ادامه زندگی یا مرگ را بدون عدم برخورداری از وجدان اعطا کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه معتبر گاردین چاپ انگلیس در گزارش ویژه فناوری خود نوشت: ساخت و استفاده از نخستین روبات های نظامی ویژه میادین نبرد در عراق تازه ترین گام در عرصه ای خطرناک بوده است: قدم گذاشتن در دنیای جدیدی که روباتها تصمیم می گیرند چه کسی، کجا و چه موقع بکشند.

به نوشته این روزنامه، اخیرا کره جنوبی و رژیم صهیونیستی در حال استقرار روبات های مسلح به عنوان گاردهای مرزی بوده و چین، سنگاپور و انگلیس نیز در میان آن دسته کشورهایی هستند که استفاده روز افزونی از روبات های نظامی و مسلح داشته اند.

بزرگترین بازیگر هنوز هم آمریکاست: آمریکا در قالب پروژه عظیم سیستم های روباتیک نظامی بالغ بر 230 میلیارد دلار هزینه کرده است، طرحی بزرگ برای طراحی و ساخت تجهیزات بدون سرنشین که می تواند از هوا، زیر آب و بر روی خشکی حملاتی گسترده داشته باشند.

گاردین ادامه می دهد: کنگره آمریکا هدف بزرگی نظیر برخورداری از یک سوم تجهیزات نظامی و جنگی زمینی بدون سرنشین جهان تا سال 2015 را برای آمریکا در نظر دارد. هم اکنون بیش از چهار هزار روبات در عراق در حال فعالیت نظامی هستند. در افغانستان نیز روبات های زیادی به کار گرفته شده اند، اکنون آنها کاملا مجهز شده اند.

اکثر روباتهایی که هم اکنون در حال فعالیت در عرصه های جهانی هستند در حقیقت گسترشی انسانی از تمایلات جنگجویانه بشری هستند که کاربرد نیروهای مرگ بار را کنترل می کنند. زمانی که سیستم پروازی خودکار غارتگر (MQ-1 Predator ) در سال 2002، خودرویی مملو از مظنونین به عضویت در شبکه القاعده را شناسایی کرد، تصمیم برای از بین بردن آنها با استفاده از موشک های Hellfire به وسلیله خلبانی (کنترل کننده ای) اتخاذ شد که 7 هزار مایل از محل دورتر بود!

گاردین اعتراف می کند که روبات های قاتل و نظامی عملیات های زیادی را انجام داده اند و در این میان مرگ غیرقابل اجتناب غیرنظامیان نیز را نباید فراموش کرد.

دوشنبه 29/5/1386 - 22:34
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته