• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 2664
تعداد نظرات : 2458
زمان آخرین مطلب : 3845روز قبل
آموزش و تحقيقات

مطالعات اخیر محققان "FDA" نشان می دهد كودكانی كه پس از عمل جراحی بوسیله داروی مسكن كدئین مورد درمان قرار می گیرند با مشكلات جدی تنفسی روبرو می‌شوند.

مصرف كدئین در كودكان خطر مرگ را بدنبال دارد

 

به گزارش هلث ،تحقیقات نشان می دهد كه مشكلات تنفسی كودكان در چند مورد منجر به مرگ آن‌ها شده است.

در این تحقیقات چندین كودك بین 2 تا 5 سال مورد بررسی قرار گرفتند كه به این كودكان پس از اینكه تحت جراحی لوزه قرار گرفتند طبق تجویز پزشك داروی مسكن كدئین داده شده بود.

پس از ساعاتی از عمل جراحی این كودكان در خواب دچار انسداد مجاری تنفسی شدند و چند مورد به مرگ كودك انجامید.

رئیس بیمارستان كودكان پاكارد به پزشكان توصیه می‌كند كه در تجویز داروها به خصوص داروهای پس از عمل جراحی دقت بیشتری داشته باشند.

پزشكان معتقدند كه بهترین راهكار آگاهی از علائم خطرناك است. به محض مشاهده علائمی مانند گیجی، خواب آلودگی و مشكلات تنفسی باید به نزدیك‌ترین مركز درمانی مراجعه كرد.

اگر این علائم پس از مصرف كدئین و مخصوصاً در بچه ها باشد توجه بیشتری مورد نیاز است.

منبع : ایرنا

دوشنبه 30/5/1391 - 20:47
رمضان

مرحوم آیت الله "میرزا جوادآقا ملكی تبریزی" در بیان حالات شخص روزه داری كه پس از یك ماه، قصد نماز عید كرده، می گوید: نماز عید فطر فقط برای گرفتن جایزه و كامل كردن نقص ها و اعطای بخشش ها است.

نماز عید فطر، فرصتی برای گرفتن جایزه و كامل كردن نقص ها

 

استاد اخلاق حضرت امام خمینی(ره) در كتاب "المراقبات"، سفارش هایی را برای نمازگزاران عید فطر بیان و ضمن بیان آداب ظاهری نماز عید فطر، به نكات باطنی و اخلاقی جالبی اشاره می كند، كه در ادامه بدان ها اشاره می شود:

 

** نشانه دیدار خدا

قبل از خروج از منزل به نیت انجام دستور خداوند، با یك یا چند دانه خرما افطار نموده و دعایی را كه در این مورد رسیده؛ بخواند و در آن تامل كند. زیرا دعا به روشنی می‏گوید كه رفتن به سوی نماز، رفتن به طرف خداوند است.

بنابراین باید نشانه دیدار با خدا را داشته باشد. اگر بتواند باید به اندازه بزرگی خدا و شناخت منت او، در اجازه دیدارش بلكه دعوت به این كرامت، آنگونه كه شایسته است ادب این مقام را رعایت كند، ولی خیلی بعید است این مخلوق ضعیف بتواند آنگونه كه شایسته این مجلس است؛ تواضع و احترام و شكرگزاری كند.

بنابراین باید همراه با اعتراف به ناتوانی به اندازه‏ای كه می‏تواند سپاسگزار و متواضع باشد و اگر نتواند، نباید حضور در این مجلس برای او سبكتر از حضور در مجلس سلطان زمانش باشد. زیرا سلطان، به خصوص هنگام سخن گفتن با او غفلت نمی‏كند. اگر سلطان بداند كه دل رعیتش جای دیگر است او را از مجلس خود طرد، از حضور او جلوگیری و او را از عطایای خود محروم می‏نماید؛ به خصوص كه بداند این غیر، دشمن سلطان است كه در این حالت به شدت بر او خشم می‏گیرد.

اگر از یاد و احترام به خدا غفلت كردی؛ باید بدانی كه علت این همه غفلت از پروردگار چیزی جز دوستی دنیا نیست، دنیایی كه دشمن خدا و دوستانش است.

بپرهیز از این كه این مجلس را كوچك شماری. زیرا اهل آن، فرشتگان مقرب، پیامبران و رسولان، شهدا و صدیقین و بندگان صالح خدا هستند.

شرمسار باش كه حاضرین مجلس در بهترین حالات باشند - همگی پاك، مقدس، آراسته، بر سر ایشان تاج كرامت مراقبت خدای جلیل بوده، بر بدن هایشان لباس های توجه به خدا، بر دل هایشان جامه اشتغال به خدا و بر بدن هایشان لباس بازداشتن از نافرمانی خدا، بر دست هایشان انگشتر نگشودن دست به نافرمانی خدا و بر پاهایشان كفش منع از رفتن در حرام های خدا - و سر تو برهنه از عمامه مراقبت و قلب تو آلوده به دوستی دشمن خداوند، بدنت برهنه از لباس نگهداشتن از مخالفت با خدا و بر دستت انگشتر ستم بر بندگان خدا بوده و پایت برهنه از رفتن به سوی طاعت خدا باشد.

اگر پرده از جلو دیدگانت برداشته شده و ببینی بدنت آلوده به نجاست های گناهان، و باطن تو گرفتار انواع بیماری هایی است كه تو را از چشم دیگران می‏اندازد؛ چه حالی خواهی داشت؟ آیا با این شكل و قیافه بر سر سفره پاكان و بزرگانی كه هیچ عیبی ندارند حاضر خواهی شد؟

اگر زیبایی باطنی آنان را ببینی؛ از همنشینی آنان پرهیز خواهی كرد، چه رسد به این كه سر سفره آنان بنشینی و حتی اگر هزار چوب هم به تو بزنند؛ راضی نمی‏شوی تا با این همه پلیدی كه در تو هست، خود را به آنان نشان بدهی.

 

** حالت اضطرار و علامت آن

برادرم حال بد و وبال خود را بنگر و خود را مضطر به این مطلب بنما تا خداوند بدی هایت را پوشانده و به خوبی تبدیل نماید. آنگاه در كرم حضرت الله را بكوب و صدا بزن:

ای كریمترین كریمان! ای اجابت كننده دعای مضطرها، به پستی و ذلتی كه نسبت به خودم روا داشتم رحم كن. تو از من به خودم مهربانتری به خصوص در مثل چنین روزی كه مرا دعوت به دیدار خود نموده‏ای. من میهمان تو هستم پس راضی نشو كه آبرویم پیش میهمان هایت بریزد. كارم را اصلاح كرده و از لباس هایی كه به میهمانانت می‏دهی به من نیز عنایت فرما تا بتوانم زشتی‏ها و نقایص خود را پوشانده، خود را بیارایم و آبرویم را حفظ كنم.

اگر انسان با اضطرار واقعی روی به درگاه پروردگارش آورد؛ محال است او را اجابت نكند. او كسی است كه در قرآن خود فرموده است "امن یجیب المضطر اذا دعاه و یكشف السوء"؛ یعنی ای كسی كه هنگامی كه مضطر او را بخواند، او را اجابت نموده و گرفتاریش را برطرف می‏كند. بنا بر این بنده باید اضطرار را در خود بوجود بیاورد.

اغلب مردم روحیات بدی در خود بوجود آورده و از صفات خوب غافل هستند. به همین جهت نیز از خود خجالت نمی‏كشند تا به خاطر حیا و پوشاندن زشتی ها و رسوایی های خود مضطر شوند و اگر در این مورد عملی هم انجام دهند، ناشی از چیزهایی است كه به طور اتفاقی شنیده و مسموعات آنها خجالت و شرمی در آنها بوجود نمی‏آورد، چه رسد به این كه آنچنان خجالت بكشند كه به اضطرار برسند.

خلاصه اگر شرمی كه به اضطرار برسد؛ بوجود آمد اجابت نیز به دنبال آن آمده و گرفتاری بر طرف می‏گردد. علامت اضطرار نیز این است كه در هنگام عید قلب او شكسته و از رد شدن بترسد، امیدوار عفو و فضل او بوده و امیدواری به كرم پروردگارش را بیشتر نماید، به انتظار رحمت و عنایت خداوند باشد؛ آنگونه كه بندگان صالح او هستند و ترس خود را با ملاحظه این كه امروز، روز جایزه دادن و به دست آوردن فضیلت است از بین ببرد.

در عین حال با گوشه چشم به عظمت خدا و بزرگی جنایت خود نگریسته و مانند كوتاهی كنندگانی كه به دامن عفو فراوان او پناه آورده‏اند، رفتار می‏كند و تمام سعی و تلاش او برای استغفار و جلب رحمت و دیدن آثار قبولی است و به نگهبانان و حامیان خود كه از معصومین (ع) می‏باشد، پناهنده شده تا او را شفاعت نمایند و خداوند را به حق و آبروی آنان نزد خدا قسم می‏دهد كه او را با عفو خود اكرام نموده، از فضل مخصوص خود محروم نكند، صورت كریم خود را از او برنگردانده، به خاطر آنان او را قبول نماید و آنگونه كه با حزب و دوستان خود رفتار می‏كند با او نیز معامله كند.

از بوجود آمدن این حالات معلوم می‏گردد كه فیض قدسی شامل حال او شده است كه باید خدا را به خاطر نجات و رهایی از خطر هلاك ثنا گفته و از این به بعد با یاری گرفتن از پروردگار، خود را از غفلت و انجام كارهایی كه باعث هلاكت دائمی است، دور بدارد.

آنچه درباره اضطرار به پوشش پروردگار گفتیم، فقط در كسی بوجود می‏آید كه با چشم دل نجاست گناهان را بر اعضای بدنش و پلیدی عیوب دل بر روح و جانش را ببیند؛ آن هم نه مجازا بلكه واقعا این مطلب را درك كند و بفهمد كه این نجاست ها و پلیدی ها كثیفتر از چیزهای كثیف این عالم و بدبوتر از مردارهای بو گرفته دنیاست.

اگر كسی خود را در پیشگاه سرور رسولان و ائمه طاهرین و فرشتگان مقرب و سایر پیامبران و رسولان فرض نماید چه حالی خواهد داشت؟ فكر می‏كنم اگر انسان یك دهم این رسوایی را داشت، آرزو می‏كرد زمین او را فرو برد تا از این رسوایی رهایی یابد. مریم راستگو هنگام فرض رسوایی بین مردم، با این كه نزد خدای عزوجل و فرشتگان پاك بود، گفت "كاش قبل از این مرده و كاملا فراموش شده بودم" به هر صورت تمامی ما به پوشش زیبای خدا محتاج بوده و اگر این پوشش از ما برداشته شود، رسوا خواهیم شد.

 

** دل شكسته نمازگزار

خلاصه اگر سالك در این دریا فرو رفته، نسبت به این امر اهتمام ورزیده و از این فجایع دلتنگ شود، بطور طبیعی حال او تغییر كرده، خوشحالی او به اندوه و عید او به عزا تبدیل می‏گردد و با حسرت و شكستگی در مصلی حضور می‏یابد. خداوند متعال نیز نزد دل های شكسته است و اگر حسرت های سابق را كه بخاطر فهمیدن نقایص باطنی و تیرگی های روحی می‏باشد به آن ضمیمه نموده و در حالیكه مشغول خواندن دعاهای وارده، در راه می‏باشد، از منزل خود به سوی مصلی حركت نماید، در چنین شرایطی تمامی اسباب پناه بردن به در فضل، كرم و جود مالك نفس ها، ارواح و وجود برای او بوجود می‏آید.

به نیت قرار گرفتن در سایه عنایت خدا، در فضای بدون سقف نماز خوانده و به نیت فروتنی برای رب الارباب، انتقال از گناه به طاعت، از تكبر به تواضع و از دیدن خود به مقام فناء، بر خاك بنشیند، تا روح توجه در نماز كامل شود. زیرا توجه و رو به قبله كردن یعنی بریدن كامل از همه و توجه كامل به سرپرست همه اشیاء و مالك و خالق آنها، و منظور از ایستادن روی دو پا این است كه در حال ترس و امیدواری، و شوق و ترس است.

 

** تكبیرهای نماز عید

در نماز عید، تكبیر اهمیت زیادی دارد. به همین جهت باید برای بدست آوردن روح تكبیر تلاش نمود.

امام صادق (ع) فرمودند: بنده‏ای كه تكبیر بگوید ولی قلبا از حقیقت آن روگردان باشد، خداوند به او می‏گوید آیا با من نیرنگ می‏كنی؟ به عزت و جلالم قسم تو را از شیرینی ذكرم محروم نموده و نمی‏گذارم به من نزدیك شده و از مناجاتم لذت ببری.

 

** عید فطر روز جایزه گرفتن

مطلب مهمی كه انسان باید آن را رعایت كند، این است كه بداند در رابطه با این نماز از او چه می‏خواهند، و چگونه باید مراقب خداوند بوده و چه حالی باید داشته باشد. به این جهت كه تكلیف به نماز گرچه در همه جا از باب عنایت، لطف و احضار بندگان به مقام حضور است ولی در بعضی از آنها جهت ترس بیشتر بوده و بعضی دیگر فقط جهت ایجاد رغبت است. مثلا نماز آیات از روی لطف و عنایت، ولی در مقام ترس از خشم و نازل شدن بلا واجب شده تا از شمول بلا امنیتی حاصل و بلا بوسیله نماز دفع شود. نماز عید نیز فقط برای گرفتن جایزه و كامل كردن نقص ها و اعطای بخشش ها است.

خلاصه تشریع عید و نماز آن به منظور اظهار رافت و رحمت، گستراندن جود و كرم و بخشش به رعیت است. اجازه عمومی در این مقام اقتضا می‏كند كه بساط قهر و غضب برچیده و پرچم های الطاف پروردگار افراشته شود و خوف و ترس با این امر سازگاری ندارد، گرچه بنده مرتكب گناهان جهانیان شده باشد.

منبع :ایرنا

يکشنبه 29/5/1391 - 3:38
آموزش و تحقيقات

محققان هشدار دادند که مصرف زیاد نوشابه باعث می‌شود که افراد دچار فلج عضلانی شوند.

خبرگزاری فارس: مصرف زیاد نوشابه باعث فلج عضلانی می‌شود
 

به گزارش خبرنگار اجتماعی فارس به نقل از خبرگزاری خاورمیانه، تحقیقات پزشکی حاکی است: زیاده روی در مصرف نوشابه به علت کاهش دادن سطح پتاسیم در خون می‌تواند عوارض منفی زیادی از خستگی و ضعف استخوانها گرفته تا فلج عضلات را به همراه داشته باشد.

در این تحقیقات آمده است: مصرف زیاد نوشابه‌های گازدار ممکن است باعث دوچندان شدن مشکلات سلامتی از جمله مکانیزم سوخت و ساز بدن شود که در افزایش احتمال ابتلا به دیابت نوع دوم نقش زیادی دارد.

این تحقیقات افزود: زنان بارداری که در مصرف نوشابه‌های گازدار زیاده روی می‌کنند در معرض حملات تهوع و ضعف همراه با ضعف عضلات قرار می‌گیرند.

در همین حال، پژوهشگران دانشگاه آدلاید آمریکا اخیراً در جریان بررسی 17 هزار نفر بالای 16 سال دریافتند کسانی که نوشابه‌های گازدار و آبهای معدنی طعم دار استفاده می‌کنند، بیشتر از دیگران در معرض ابتلا به آسم و انسداد ریوی مزمن قرار دارند.

به گفته متخصصان، مصرف مداوم و روزانه نوشابه‌های گاز دار به علت وجود اسید فسفریک در تنظیم کلسیم و فسفر بدن اختلال ایجاد می‌کند.

متخصصان می‌افزایند: اسید فسفریک نوشابه‌های گاز دار در بدن موجب خروج یون کلسیم از استخوانها می‌شود. اگر این نوشابه‌ها حاوی کافئین هم باشند، سبب کاهش جذب کلسیم در استخوان ها می‌شود و دیگر اینکه، املاح فسفات موجود در نوشابه‌های گازدار، مانع از جذب کلسیم وعده غذایی می‌شوند بنابراین با مصرف مرتب این نوشابه ها، بدن با اختلال در جذب کلسیم رژیم غذایی مواجه می‌شود.

این متخصصان خاطرنشان می کنند: اختلال در جذب کلسیم باعث کمبود کلسیم بدن شده و در نهایت مشکلات استخوانی نظیر پوکی استخوان را به وجود می‌آورد.

به گفته آنها، بالا رفتن میزان اسید فسفریک در خون بر عملکرد کلیه‌ها تاُثیر منفی داشته و از آنجایی که کلیه‌ها قادر به دفع سریع آن نیستند؛ باعث وارد آمدن فشار مضاعف به کلیه‌ها می‌شود.

نوشابه‌های گازدار اثرات زیان آوری نیز بر دستگاه گوارش دارند به گونه‌ای که متخصصان می‌گویند: به علت دمای پایین این نوشابه‌ها در دستگاه گوارش، تاثیر آنزیم ‌های گوارشی کم شده و موجب پیدایش استرس در سیستم گوارشی می‌شود و در نتیجه، غذای کمتری جذب بدن می شود و باقیمانده غذای هضم نشده باعث ایجاد سموم و گازهای بد بو شده که از طریق جذب روده ای وارد خون و به تمام بدن منتقل می‌شود.

منبع : خبرگزاری فارس

شنبه 28/5/1391 - 15:44
آموزش و تحقيقات

گروهی از دانشمندان نوعی پوشش فلزی برای قلب طراحی كردند كه به طور همزمان با قلب بیمار فعالیت می‌كند.

پوشش كمكی بهبود عملكرد عضلات قلب ساخته شد

 

به نقل از ساینتفیك ، محققان دانشگاه لیدز انگلستان نوعی پوشش مصنوعی شبكه‌مانند برای قلب تولید كرده‌اند كه پس از نصب بر روی عضلات قلب، موجب تنظیم شدت و فواصل ضربان آن می‌شود.

این پوشش متشكل از شبكه‌ای فلزی است كه با دو موتور محرك در چپ و راست تجهیز شده است تا حركت قلب و فشار بطن‌ چپ و راست آن را شبیه‌سازی كند. همچنین مجموعه‌ای از حسگرها روی شبكه كار گذاشته شده‌اند كه فشار شبكه و جریان خون را اندازه‌گیری می‌كنند.

در این دستگاه جالب مجموعه‌ای از نوارهای فلزی تعبیه شده‌اند كه به موتورهای كوچكی متصل هستند.

در هنگام ضربان قلب این موتورها موجب فشرده و كشیده شدن شبكه‌ نوارهای فلزی شده و در نتیجه قلب به‌طور طبیعی ضربان می‌كند. البته هنگام نصب این دستگاه روی قلب، باید ابعاد آن در وضعیت تپش و استراحت به درستی اندازه‌گیری شود و عملكرد قلب مصنوعی نیز برهمین اساس تنظیم شود.

مزیت اصلی این پوشش عدم نیاز به جایگزینی قلب بیمار با یك وسیله مكانیكی و كاهش هزینه نگه داری آن است.

منبع : ایرنا

شنبه 28/5/1391 - 15:41
رمضان

مرحوم آیت‌الله مجتهدی تهرانی می‌گوید: آنها که قلبشان گرفتار شک است، ذکر «لاحول ولا قوة إلا بالله العلی العظیم» را زیاد تکرار کنند. این ذکر برای رهایی از وسوسه‌های شیطان بسیار مؤثر است.

خبرگزاری فارس: ماجرای روز «غشّنی»/ ذکر ویژه برای رهایی از وسوسه شیطان
 

* دعای روز بیست و نهم ماه مبارک رمضان

 «اللهمّ غَشّنی بالرّحْمَةِ وارْزُقْنی فیهِ التّوفیقِ والعِصْمَةِ وطَهّرْ قلْبی من غَیاهِبِ التُّهْمَةِ یا رحیماً بِعبادِهِ المؤمِنین»

 خدایا، بپوشان در آن با مهر و رحمت و روزی کن مرا در آن توفیق و خودداری و پاک کن دلم را از تیرگی‌ها و گرفتگی‌های تهمت، ای مهربان به بندگان با ایمان خود!

* شرح فرازهای دعا

آیت‌الله مجتهدی تهرانی در شرح فراز «اللهمّ غَشّنی بالرّحْمَةِ» می‌گوید: ای خدا، من را به رحمت خودت بپوشان! «غش» یعنی پوشاندن. اگر کسی به طرف معامله، گندم نشان دهد و جو بفروشد، در معامله «غش» کرده و آن معامله باطل است. در تاریکی این نوع معامله انجام می‌شود و به همین دلیل می‌گویند که معامله در تاریکی کراهت دارد.

وی ادامه داد: کسی که عیب جنس را بپوشاند، در معامله غش کرده است و حدیث داریم کسی که آب به شیر ببندد، مسلمان نیست. آنها که در معامله غش می‌کنند خیر نخواهند دید.

این استاد اخلاق در ادامه بیان می‌کند: حال در این دعا می‌گوییم که خدایا، همان‌طور که او در معامله عیب را می‌پوشاند تو هم به رحمت خودت عیب من را بپوشان!

این استاد اخلاق ادامه می‌دهد: از سال‌ها پیش روز بیست و نهم رمضان در میان خانم‌ها به روز «غشنی» معروف است و آنها در مساجد حضور می‌یافتند. اما فکر می‌کنند که این غشنی به معنای ضعف کردن است و با لحن ضعیف به خدا می‌گویند که خدایا من غش کردم، در حالی که این طور نیست و معنای پوشاندن می‌دهد.

آیت‌الله مجتهدی تهرانی در شرح فراز بعدی دعای روز بیست و نهم می‌گوید: در این بخش از دعا از خدا می‌خواهیم که به ما توفیق اعطا کند تا موفق به نماز شب و قرائت دعای ابوحمزه ثمالی شویم. توفیق رفیقی است که به هر کس ندهندش.

وی در ادامه به حدیثی از امام جواد (ع) اشاره می‌کند و می‌گوید، امام جواد (ع) می‌فرماید: «مؤمن 3 خصلت دارد. اولین آنها این است که توفیق داشته باشد.» زیارت، کمک به مستحق، نماز شب، حضور در جشن‌های نیکوکاری، فعالیت در مدرسه‌سازی کمک به حوزه‌های علمیه و ... از توفیقاتی است که نصیب مؤمن می‌شود.

وی با ابراز ناراحتی از کسانی که بخشی از مال خود را در راه خدا انفاق نمی‌کنند تصریح می‌کند: این افراد توفیق ندارند و حتی توفیق زیارت حرم حضرت عبدالعظیم الحسنی(ع) را هم پیدا نمی‎کنند.

آیت‌الله مجتهدی تهرانی در بخشی از سخنان خود با بیان ویژگی‌های برجسته حضرت عبدالعظیم حسنی می‌گوید: حضرت عبدالعظیم از علما و محدثین و وکیل امام هادی بود. برخی قائلند که دشمنان، حضرت را زنده دفن کردند و وی را به شهادت رساندند.

وی ادامه می‌دهد: روزی دیدم آیت‌الله وحید خراسانی از قم برای زیارت به شهر ری آمدند. تقاضا کردم تشریف بیاورید در منزل و مسجد میهمان ما با باشند که گفت تنها برای زیارت حضرت عبدالعظیم (ع) آمده‌اند. این را باید به تمام امامان جماعت بیان کنیم تا هم خودشان مشرف شوند و هم مریدان خود و مسجدی‌ها را به زیارت حضرت عبدالعظیم تشویق کنند.

وی در بیان ادامه حدیث می‌گوید: طبق حدیث امام جواد (ع) دومین خصلت مؤمن این است که گاهی خودش را موعظه کند و سومین خصلت این است که هر کس او را نصیحت کند قبول کند.

این عالم ربانی در ادامه شرح دعای روز بیست و نهم می‌گوید: در ادامه دعا از خدا می‌خواهیم که ما را ازگناهان حفظ کند و قلبمان را از آلودگی‌های شک برطرف کند و قلب ما گرفتار شک نباشد.

وی ادامه می‌دهد: آنها که قلبشان گرفتار شک است، ذکر «لاحول ولاقوة إلا بالله العلی العظیم» را زیاد تکرار کنند. این ذکر برای رهایی از وسوسه‌های شیطان بسیار مؤثر است.

آیت‌الله مجتهدی تهرانی ادامه می‌دهد: ابوذر می‌گوید که رسول خدا (ص) فرموده: «ابوذر این ذکر را زیاد بگو که از گنج‌های بهشت است.» بعد از نماز های مغرب و صبح، هفت بار این ذکر را بیان کنید که جزو تعقیبات است ولی قبل از بیان هر یک از آنها باید یک بار «بسم الله الرحمن الرحیم» بگویید.

وی ادامه می‌دهد: دعای روز بیست و نهم را این‌گونه به پایان می‌رسانیم. ای خدایی که به بندگان مؤمنت رحم می‌کنی، این دعاها را درباره ما اجابت کن! خدا بسیار مهربان است. خدا نعمت‌هایی به ما می‌دهد که اصلاً ما از او نخواسته‌ایم و تقاضا نکرده‌ایم. به قدری ما را دوست دارد که هر چه در دلمان است را ولو اگر نخواهیم به ما می‌دهد.

منبع : خبرگزاری فارس

شنبه 28/5/1391 - 15:35
رمضان

مرحوم آیت‌الله مجتهدی تهرانی می‌گوید: استاد ما مرحوم آقای برهان می‌فرمودند که آدم باید گاهی مستحبات را هم نوبر کند! چطور مقید هستیم که خرما و ازگیل را نوبر کنیم، یک بار هم نماز جعفر طیار را نوبر کنیم.

خبرگزاری فارس: توصیه آیت‌الله مجتهدی برای بخشودگی گناهان/ مستحبات را نوبر کنیم

* دعای روز بیست و هشتم ماه مبارک رمضان

«اللهمّ وفّر حظّی فیهِ من النّوافِلِ واکْرِمْنی فیهِ بإحْضارِ المَسائِلِ وقَرّبِ فیهِ وسیلتی الیکَ من بینِ الوسائل یا من لا یشْغَلُهُ الحاحُ المُلِحّین»

خدایا زیاد کن بهره مرا در آن از اقدام به مستحبات و گرامى دار در آن به حاضر کردن و یا داشتن مسائل و نزدیک گردان در آن وسیله‌ام به سویت از میان وسیله‌ها اى آنکه سرگرمش نکند اصرار و سماجت اصرار کنندگان!»

* شرح فرازهای دعا

آیت‌الله مجتهدی تهرانی در آغاز سخنان خود می‌گوید: دعا برای کمال است. ما فکر می‌کنیم که دعا برای ثواب است؛ در حالی‌که برای کمال دعا می‌خوانیم، تمام مضامین دعا درس اخلاق و کمال هستند، آنها که عربی نمی‌دانند، می‌توانند به کتاب‌های دعای ترجمه‌دار رجوع کنند تا معنای این دعاها را بفهمند و خود را با آن مفاهیم تطبیق دهند.

وی تأکید می‌کند: دعاهای کمیل، ابوحمزه ثمالی و دیگر دعاها برای کمال است. امام در دعای ابوحمزه می‌فرماید: «خدایا، در میان بندگانت از من بدتر هم هست؟» این کمال است که آدم به علمش مغرور نشود. وقتی معصوم اینچنین می‌گوید، پس ما چه باید بگوییم؟! چرا باید به 2 رکعت نماز نافله شب تفاخر کنیم؟!

این استاد اخلاق می‌گوید: امام سجاد (ع) در دعای ابوحمزه می‌فرماید: «خدایا اگر من در این حال بمیرم چه کنم؟» از خدا بخواهیم هنگامی بمیریم که آمادگی داشته باشیم و دست خالی از دنیا نرویم.

آیت‌الله مجتهدی تهرانی در شرح فراز «اللهمّ وفّر حظّی فیهِ من النّوافِلِ» می‌گوید: خدایا بهره من را از نوافل زیاد کن! یعنی اینکه به نمازهای مستحبی موفق باشم. استاد ما مرحوم آقای برهان می‌فرمودند که آدم باید گاهی مستحبات را هم نوبر کند. چطور مقید هستیم که خرما و ازگیل را نوبر کنیم، نماز جعفر طیار را هم نوبر کنیم.

وی تأکید می‌کند: آنها که اهل نماز شب نیستند، یک شب بیدار شوند و نماز شب بخوانند، ببینند که چه مزه‌ای می‌دهد. خواندن نماز امیرالمؤمنین(ع)، نماز فاطمه زهرا (س)، نمازهای امام زمان (عج) و انجام مستحبات سبب می‌شود که گناهان آدم بخشیده می‌شود.

این استاد اخلاق می‌گوید: صحیح نیست که کسی به مستحبات بی‌اعتنا باشد. آدم واجبات را باید به‌ جا بیاورد و در کنار آن مستحبات را اگر همیشه نتوانیم، باید نوبرانه انجام دهیم.

* ارث مساوی میان خواهر و برادر!

وی در توضیح فراز «واکْرِمْنی فیهِ بإحْضارِ المَسائِلِ» اظهار می‌کند: در این بخش از خدا می‌خواهیم که مسایل شرعی خود را بدانیم، از خدا بخواهید تا مسئله‌های شرعی زیادی بدانید. خیلی مهم است که کسی از شما مسأله‌ای شرعی را بپرسد و شما پاسخ آن را بدانید.

آیت‌الله مجتهدی تهرانی ادامه می‌دهد: مثلاً اگر پرسیدند که خواهر و برادر در چه صورتی به طور مساوی ارث می‌برند، بتوانید پاسخ دهید. جواب آن این است؛ آنجا که خواهر و برادر مادری باشند. اگر شخصی فوت کند و اولاد نداشته باشد، خواهر و برادر از او ارث می‌برند و خواهر و برادران مادری سهمشان ثلث ارث است که بینشان مساوی تقسیم می‌شود.

این استاد برجسته حوزه علمیه ادامه می‌دهد: در بخش بعدی دعا می‌خوانیم: خدایا، بین وسایل آن وسیله‌ای که من را زودتر به تو می‌رساند به من نزدیک کن! و بهترین وسیله برای نزدیکی به خدا اهل بیت (ع) هستند که ما حاجتمان را می‌خواهیم و آنها برآورده می‌کنند.

* به مادر امام زمان(عج) توسل کنید

آیت‌الله مجتهدی تهرانی اظهار می‌کند: بهتر است برای حاجات خود به «نرجس‌خاتون» متوسل شوید؛ چون مادر امام وقت است و اگر چیزی را نذر او کنید؛ از پسرش می‌خواهد تا حاجت آن شخص را برآورده کند و پسرش هم مجبور است تا به حرف مادر عمل کند.

وی در پایان می‌گوید: در آخر دعا می‌گوییم، ای خدایی که درخواست‌های مردم او را مشغول نمی‌کند، این دعاها را در حق ما اجابت کن! هر چند نفر با خدا حرف بزنند و از او درخواست داشته باشند، خدا مشغول نمی‌شود. اگر همه عالم با خدا حرف بزنند باز خدا مشغول نمی‌شود و این‌طور نیست که به حرف برخی گوش کند و به حرف عده‌ای دیگر نتواند گوش نکند.

منبع : خبرگزاری فارس

جمعه 27/5/1391 - 18:24
رمضان

مرحوم آیت‌الله مجتهدی تهرانی می‌گوید: ملائکه در شب قدر می‌آیند و دور دل ما می‌گردند؛ اما جای خالی نمی‌بینند که وارد شوند، چرا که فرودگاه دل ما برای فرود ملائکه خالی نیست.

خبرگزاری فارس: نظر آیت‌‌الله مجتهدی برای احیای شب بیست‌وهفتم ماه رمضان
 

* دعای روز بیست و هفتم ماه مبارک رمضان

«اللهمّ ارْزُقْنی فیهِ فَضْلَ لَیلَةِ القَدْرِ وصَیرْ أموری فیهِ من العُسْرِ الی الیسْرِ واقْبَلْ مَعاذیری وحُطّ عنّی الذّنب والوِزْرِ یا رؤوفاً بِعبادِهِ الصّالِحین»

خدایا روزی کن مرا در آن فضیلت شب قدر را و بگردان در آن کارهای مرا از سختی به آسانی و بپذیر عذرهایم و بریز از من گناه و بارگران را، ای مهربان به بندگان شایسته خویش!

* شرح فرازهای دعا

آیت‌الله مجتهدی تهرانی در شرح فراز «اللهمّ ارْزُقْنی فیهِ فَضْلَ لَیلَةِ القَدْرِ» می‌گوید: در این بخش از دعا می‌خوانیم، ای خدا، برتری فضیلت شب قدر را روزی‌ام کن! از این دعا برخی احتمال می‌دهند که شب بیست ‌و هفتم ماه رمضان، شب قدر است. در روایات، راجع به شب قدر اختلافاتی وجود دارد. شیعه اعتقاد دارد که به احتمال قوی شب بیست ‌و سوم، شب قدر است و اعمال بیست ‌و سوم مهم‌تر از اعمال شب نوزدهم‌ و بیست‌ و یکم است. شب‌های نوزدهم و بیست‌ و یکم، یک غسل مستحبی دارند؛ اما شب بیست ‌و سوم دو غسل دارد. خواندن سوره‌های «دخان»، «روم» و «عنکبوت» در شب بیست ‌و سوم سفارش شده است.

وی می‌افزاید: برادران اهل تسنن به بیست ‌و هفتم اعتقاد دارند و این شب را احیاء نگه می‌دارند و اعمال شب قدر را به جا می‌آورند. شیعه هم البته شب بیست ‌و هفتم احیاء دارد؛ اما تنها در اول شب.

این استاد اخلاق با بیان اینکه برخی قایل به شب قدر بودن شب نیمه شعبان هستند، ادامه می‌دهد: اندازه‌گیری برنامه‌های ما اعم از سلامتی، عمر طولانی، رفاه، بلا، گرفتاری و هر پیشامدی در شب قدر اتفاق می‌افتد. شبی که مورد اختلاف است و حتی برخی، عید فطر را برای آن قائلند.

این عالم ربانی در ادامه اظهار می‌کند: برخی اولیاء، تمام سال را احیاء می‌گرفتند تا آن شب قدر که معلوم نیست چه وقت است را درک کنند.

آیت‌الله مجتهدی تهرانی درباره جایگاه شب قدر تصریح می‌کند: شب قدر بهترین ایام سال است. ملائکه به اذن خدا به روی زمین می‌آیند تا مقدرات ما را معلوم می‌کنند. ملائکه می‌آیند و دور دل ما می‌گردند؛ اما جای خالی نمی‌بینند که وارد شوند. فرودگاه دل ما برای فرود ملائکه خالی نیست.

وی می‌افزاید: گوشه‌ای از آن جای محبت زن و بچه است. گوشه‌ای از آن جای محبت پول، ریاست و علاقه‌های گوناگون است و به همین دلیل ما فضای خالی در دل نداریم تا ملائکه در آن فرود بیایند.

وی در ادامه در خصوص فراز «وصَیرْ أموری فیهِ من العُسْرِ الی الیسْرِ» می‌گوید: در جمله دوم دعا می‌خوانیم که خدایا امورات من را از سختی به آسانی مبدل کن!‌ غالب مردم گرفتار هستند. گرفتار همسایه بد، عروس بد، داماد بد و گرفتارهای دیگر و در این دعا از خدا می‌خواهیم که این گرفتاری‌ها و سختی‌ها را برای ما به آسانی مبدل کند.

آیت‌الله مجتهدی تهرانی همچنین در توضیح فراز «واقْبَلْ مَعاذیری» اظهار می‌کند: خدایا عذر من را بپذیر! گاهی کسی از شما غیبت کرده یا در عصبانیت حرفی می‌زند و عذرخواهی می‌کند؛ ما هم با این دعا به در خانه خدا می‌رویم و از او به خاطر کارهایی که انجام داده‌ایم عذرخواهی می‌کنیم. اگر کودکی از پدرش عذرخواهی کند، پدر منقلب می‌شود حالا که ما از خدا عذرخواهی کنیم، خدا بسیار بیشتر از والدین مهربان است و حتماً می‌بخشد.

وی با تاکید بر اینکه همیشه از خدا عذرخواهی کنید، در شرح بخش پایانی دعا می‌گوید: در آخر دعای روز بیست ‌و هفتم ماه رمضان می‌خوانیم «وحُطّ عنّی الذّنب والوِزْرِ یا رؤوفاً بِعبادِهِ الصّالِحین» یعنی، خدایا گناهانم را محور کن! ای خدایی که به بندگان صالحت مهربانی! مهربانی خدا بسیار زیاد است. آدم هرگاه رو به خدا عذرخواهی می‌کند، خدا او را می‌پذیرد ولو اگر یک عمر نا اهل باشد. در گذشته جوان‌های منحرفی بودند که در ایام محرم، امام حسین (ع) از آنها دستگیری می‌کرد و در آخر محرم تمام گناهان خود را ترک می‌کردند. در شب‌های تاریک و در خلوت و تنهایی با خدا صحبت و از او عذرخواهی کنید. خدا دست شما را می‌گیرد و اصلاح می‌شوید.

منبع : خبرگزاری فارس

پنج شنبه 26/5/1391 - 15:43
رمضان

مرحوم آیت‌الله مجتهدی تهرانی با بیان اینکه با استغفار می‌توان از قضا شدن نماز صبح جلوگیری کرد، می‌گوید: برخی هنگام نماز صبح، نمی‌توانند به خاطر سنگینی بلند شوند که از آثار گناه است.

خبرگزاری فارس: علت قضا شدن نماز صبح از زبان آیت‌‌الله مجتهدی
 

* دعای روز بیست و ششم ماه مبارک رمضان

«اللهمّ اجْعَل سَعْیی فیهِ مَشْکوراً وذَنْبی فیهِ مَغْفوراً وعَملی فیهِ مَقْبولاً وعَیبی فیهِ مَسْتوراً یا أسْمَعِ السّامعین»

خدایا قرار بده کوشش مرا در این ماه قدردانى شده و گناه مرا در این ماه آمرزیده و کردارم را در آن مورد قبول و عیب مرا در آن پوشیده‌، اى شنواترین شنوایان!

* شرح فرازهای دعا

آیت‌الله مجتهدی تهرانی در شرح فراز «اللهمّ اجْعَل سَعْیی فیهِ مَشْکوراً» می‌گوید: در این بخش از دعا می‌خوانیم، خدایا سعی و تلاش ما در ماه رمضان را بپذیر! واژه «مشکوراً» به معنای «تشکر کن» است و مقصود آن در این دعا «بپذیر» و «قبول کن» است.

وی می‌افزاید: آدم زحمت می‌کشد و روزه می‌گیرد، گرسنه و تشنه می‌شود؛ اما غذا و آب نمی‌خورد و کم‌خوابی ماه رمضان را تحمل می‌کند و اگر خدا تلاش‌های ما را قبول نکند، کاری از ما ساخته نیست. اگر زحمتی و رنجی کشیده شود و حاصلی در پی نداشته باشد، اتفاق ناگواری افتاده است.

این استاد اخلاق می‌گوید: ما باید غصه بخوریم که نکند اعمال ما را آفت بزند. مثلاً یک غیبت می‌تواند تمام زحمات ما را هدر دهد. اگر غیبت کنید 40 روز اعمال خوب شما در نامه اعمال شخص غیبت شونده نوشته می‌شود و اگر عمل خوبی نداشته باشید، گناهان آن شخص در نامه اعمال شما نوشته می‌شود. این روایت از معصوم (ع) است.

وی ادامه داد: باید به خودمان بپردازیم و ببینیم که خودمان چه کار کرده‌ایم؛ آیا هیچ عیبی نداریم؟ گل بی‌عیب خداست و ممکن نیست که ما عیب نداشته باشیم. در روایت آمده که «چه می‌شود انسان را، یک خار کوچک را در چشم رفیقش می‌بیند؛ اما شاخه‌ای که در چشم خودش رفته را نمی‌بیند».

آیت‌الله مجتهدی تهرانی تصریح می‌کند: این روایت کنایه از این است که انسان عیب‌های بزرگ خود را نمی‌بیند؛ اما عیب کوچک مردم را می‌بیند.

این عالم ربانی در ادامه اظهار می‌کند: این حدیث از معصوم (ع) است که خوش به حال کسی که عیب خودش را می‌بیند و به عیب کس دیگری کاری ندارد.

وی در ادامه در شرح «وذَنْبی فیهِ مَغْفوراً وعَملی فیهِ مَقْبولاً» می‌گوید: در این فراز از دعای روز بیست‌ و ششم ماه رمضان خدا می‌خواهیم تا گناهان ما را بیامرزد و اعمالمان را قبول کند! از خدا می‌خواهیم تا گناهانی که پیش از ماه رمضان انجام داده‌ایم را ببخشد؛ چون ماه رمضان، فصل درآمد معنوی و کسب ثواب است، حتی خوابیدن و نفس کشیدن در این ماه عبادت محسوب می‌شود.

آیت‌الله مجتهدی تهرانی تأکید می‌کند: در ماه رمضان این همه درآمد وجود دارد و آیا امکان ندارد با این همه درآمد کسب شده، انسان جان خودش را از گرو دربیاورد؟ پیامبر اسلام در خطبه شعبانیه می‌فرماید: «پشتتان از گناه سنگین شده و به گرو رفته است و در ماه رمضان بدنتان را از گرو در بیاورید». وی ادامه می‌دهد: برخی هنگام نماز صبح نمی‌توانند به خاطر سنگینی بلند شوند که از آثار گناه است. شخصی به امام حسن عسگری (ع) گفت که هر شب قصد می‌کنم تا نماز شب بخوانم؛ اما نمی‌شود. امام فرمود: «گناه تو را زنجیر کرده است.» دلیل اینکه کسی دلش می‌خواهد نماز شب بخواند اما نمی‌تواند، انجام گناه است و با استغفار می‌تواند آن را رفع کند.

این استاد بزرگ اخلاق و حوزه در ادامه سخنان خود درباره بیدار شدن در هنگام سحر و استفاده کردن از برکات آن تأکید و بیان کرد: شعری هست که می‌گوید «هر که سحر ندارد از خود خبر ندارد»، هر کسی که هنگام سحر خواب است، نمی‌داند که کیست و باید خود را پیدا کند. حدیث از معصوم (ص) است که می‌فرماید، عجب است که مردم به دنبال گمشده خود هستند اما به دنبال خود نمی‌گردند.

وی می‌گوید: وضو بگیرید و شب در تاریکی صد بار از خودتان بپرسید که من که هستم؟ شاید خودتان را پیدا کنید. اگر خودت را پیدا کردی هوس نماز شب پیدا می‌کنی.

وی در ادامه در شرح «وعَیبی فیهِ مَسْتوراً» می‌گوید: خدایا کاری کن تا عیب من مستور باشد و کسی از عیبم مطلع نباشد! خدا «ستارالعیوب» است و نگذاشته تا کسی از گناهان ما اطلاع پیدا کند. حدیث است اگر گناه بو داشت دو نفر کنار هم نمی‌نشستند. اگر عیب آدم عیان می‌شد کسی جنازه کسی را دفن نمی‌کرد.

آیت‌الله مجتهدی در شرح فراز پایانی دعا می‌گوید: در پایان دعا می‌گویم ای خدایی که از همه شنونده‌ها تو شنواتری! خدا همه چیز را می‌شنود. اگر یواش هر حرف بزنیم خدا باز هم می‌شنود. حضرت موسی (ع) به خدا گفت که خدایا، اگر نزدیکی من یواش صحبت کنم و اگر دوری بلند صحبت کنم؛ خدا فرمود: «من همنشین کسی هستم که یاد من باشد.» خدا شنواترین است؛ پس می‌گوییم، ای خدایی که از همه شنوایان شنواتری، این دعاها را درباره ما مستجاب کن!

منبع : خبرگزاری فارس

چهارشنبه 25/5/1391 - 15:37
رمضان

مرحوم آیت‌الله مجتهدی تهرانی با اشاره به حدیثی از معصوم (ع) می‌گوید: در دوره آخرالزمان قلب مؤمن ذوب می‌شود؛ زیرا گناه را می‌بیند و استطاعات تغییر وضع را ندارد.

خبرگزاری فارس: راه تشخیص بهشتی بودن/ زمانی که قلب مؤمن ذوب می‌شود
 

* دعای روز بیست و پنجم ماه مبارک رمضان

«اللهمّ اجْعَلْنی فیهِ محبّاً لأوْلیائِکَ ومُعادیاً لأعْدائِکَ مُسْتَنّاً بِسُنّةِ خاتَمِ انْبیائِکَ یا عاصِمَ قُلوبِ النّبییّن»

خدایا قرار بده در این روز دوست دوستانت و دشمن دشمنانت و پیرو راه و روش خاتم پیغمبرانت، اى نگهدار دل‌هاى پیامبران!

* شرح فرازهای دعا

آیت‌الله مجتهدی تهرانی در شرح فراز «اللّهمّ اجْعَلْنی فیهِ محبّاً لأوْلیائِکَ ومُعادیاً لأعْدائِکَ» می‌گوید: خدایا کاری کن تا در ماه رمضان، خوبان را دوست بدارم و دشمن دشمنانت باشم! در مورد خودم، عملی که به من امید می‌دهد تا در قیامت جزو نجات‌یافتگان باشم، این است که خوبان و اشخاص با تقوا را دوست دارم و از بی‌تقوایان بیزاری می‌جویم.

وی تأکید می‌کند: اگر پسرتان بی‌تقواست و نماز نمی‌خواند، نباید او را دوست داشته باشید، حدیث است که به حقیقت ایمان نمی‌رسید، مگر آنکه نزدیک‌ترین خویشان خود را برای خدا دوست نداشته باشید، چون متدین نسبت و دورترین افراد را برای اینکه متدین است، دوست داشته باشید.

این استاد اخلاق در ادامه با بیان حدیثی دیگر، اظهار می‌کند: امام باقر (ع) به شخصی فرمودند: «اگر اراده کردی که بفهمی بهشتی و یا جهنمی هستی، به قلبت مراجعه کن، اگر دیدی اهل طاعت را دوست داری، اهل بهشت و اگر اهل گناه را دوست داری، اهل جهنم هستی و انسان در قیامت با کسی که او را دوست دارد، محشور می‌شود.»

وی همچنین به حدیث دیگری از معصوم (ع) اشاره می‌کند و می‌گوید: در دوره آخرالزمان قلب مؤمن آب می‌شود؛ زیرا گناه را می‌بیند و استطاعات تغییر وضع را ندارد.

آیت‌الله تهرانی با انتقاد از وضع موجود جامعه می‌گوید: الآن روزگاری شده است که ما نمی‌توانیم امر به معروف و نهی از منکر کنیم.

وی می‌گوید: هر کس که مؤمنی را دوست دارد، حتی اگر منحرف باشد، پس از مدتی رستگار خواهد شد.

این استاد بزرگ اخلاق در شرح فراز «مُسْتَنّاً بِسُنّةِ خاتَمِ انْبیائِکَ» اظهار می‌کند: در این بخش از خدا می‌خواهیم تا ما را یاری رساند، برای اینکه به طریقه پیغمبر در مستحبات، دعاها و دستورات اسلام عمل کنیم، از خدا می‌خواهیم تا هر چه پیامبر (ص) به ما فرموده است، درباره مستحب و واجب عمل کنم و مکروهات را از خود دور و حرام را ترک کنیم.

منبع : خبرگزاری فارس

سه شنبه 24/5/1391 - 14:35
آموزش و تحقيقات

محققان انجمن سرطان آمریكا اعلام كردند كه مصرف منظم و روزانه آسپرین احتمال ابتلاء به سرطان‌های مری، معده و روده بزرگ را تا حد زیادی كاهش می‌دهد.

مصرف آسپرین احتمال ابتلا ءبه سرطان را تاحد زیادی كاهش می‌دهد

 

در این آزمایش صد هزار انسان مورد بررسی قرار گرفتندو نتایج نشان داد كه مرگ و میر ناشی از سرطان‌های دستگاه گوارشی در صورت استفاده منظم و دوز پایین آسپرین تا 41 درصد كاهش می‌یابد.

مصرف روزانه و منظم آسپرین احتمال ابتلا به انواع دیگر سرطان را تا 12 درصد كاهش می‌دهد.

مدیر این پروژه تحقیقاتی اذعان می‌كند كه مصرف دوز پایین آسپرین مخصوصاً برای افراد میانسالی كه در خانواده خود سابقه بیماری قلبی یا سرطان دارند بسیار مفید است.

وی در دامه می‌گوید البته مصرف آسپرین مانند داروهای دیگر به صورت خودسرانه به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود و حتی خطراتی را در بر دارد. مخصوصاً افرادی كه عمل قلب باز انجام می‌دهند در این زمینه حتما باید با پزشك خود مشورت كنند.

منبع : ایرنا

سه شنبه 24/5/1391 - 14:30
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته