• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 14564
تعداد نظرات : 49
زمان آخرین مطلب : 1299روز قبل
ایرانگردی

 

 

تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) در مراسم بهره برداری از شبستان امام خمینی(ره) از همکاری شهرداری منطقه 20 در ساخت این شبستان قدردانی کرد.

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 20 شبستان امام خمینی(ره) در آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع) با حضور مرجع عالیقدر حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی، حجت‌الاسلام محمد محمدی ری‌شهری تولیت آستان مقدس، فرهاد افشار شهردار منطقه 20، جمعی از علما، خیرین نیکوکار، مسئولان شهرری افتتاح و به بهره‌برداری رسید.

تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) در این مراسم از خدمات شهرداری منطقه 20 قدردانی کرد و گفت: عملیات اجرایی، سازه بتن و سفت کاری شبستان امام خمینی(ره) از سوی شهرداری منطقه 20 تهران انجام شده است و از آنها باید تشکر کرد.

محمدی ری شهری افزود: پروژه شبستان امام خمینی(ره)، در راستای افزایش فضاهای داخلی حرم مطهر با زیربنایی به وسعت 2680 مترمربع اجرا شد.

مراسم بهره برداری از شبستان امام خمینی(ره) با حضور مرجع عالیقدر حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی، تولیت آستان مقدس، امام جمعه شهرری، فرماندار ویژه شهرری، شهردار منطقه 20 به همراه تعدادی از معاونین و مدیران ارشد شهرداری منطقه، جمعی از علما، خیرین نیکوکار و دیگر مسئولان شهرری برگزار شد.

شنبه 17/6/1397 - 16:44
ایرانگردی

 

 

 

 

معاون خدمات شهری و محیط زیست منطقه 21 از عملیات كاشت نهال، درختچه و نشاء فصلی در فضای سبز شهری نواحی سه گانه این منطقه در راستای اجرای "طرح استقبال از مهر ماه" خبر داد.

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 21، سیاوش زابلی معاون خدمات شهری و محیط زیست این منطقه ضمن بیان خبر فوق گفت: به همت واحد فضای سبز این معاونت و در راستای طرح توسعه فضای سبز شهری در آستانه ماه مهر ماه، عملیات "كاشت نهال، درختچه و نشاء فصلی" در سطح فضای سبز نواحی سه گانه صورت پذیرفته است.

وی در ادامه افزود: کاشت نهال سرو خمره ای به تعداد30  اصله در ضلع شرقی بلوار عبیدی، رز کاری به تعداد35 گلدان در بوستان استقلال، کاشت نشاء فصلی ناز آفتابی به تعداد20 جعبه در زیر پل بلوار گلها، کاشت درختچه جونی پروس رونده به تعداد40 اصله در فضای سبز عمودی در باکس های طبقاتی خیابان شهید پوری (بهنوش) به اتمام رسیده است.

زابلی در خاتمه یادآور شد: هدف از انجام این اقدامات بهبود وضعیت فضای سبز شهری، اجرای بهتر طرح نگهداشت شهر و همچنین افزایش سطح رضایتمندی شهروندان در پی ایجاد زیبایی در محیط شهری است.

 

 

 

شنبه 17/6/1397 - 16:43
سلامت و بهداشت جامعه

 

«جیغ نکش! پرده گوشم پاره شد.» مسلما پرده گوش ما آن‌قدرها هم ظریف و آسیب‌پذیر نیست که با شنیدن هر صدای بلندی پاره شود، اما عملکرد پرده گوش در روند شنوایی آن‌قدر پراهمیت است که هر نوع آسیب‌دیدگی که عمده‌ترین آن پارگی پرده گوش است کیفیت شنوایی را با اختلال روبه‌رو می‌کند.

جام جم سرا: در واقع پرده گوش، لایه غشایی نازک و مخروطی‌شکلی است که مجرای گوش خارجی را از فضای گوش میانی جدا می‌کند و وظیفه آن انتقال صدا از هوا به استخوانچه‌های گوش میانی است که دقیقا از پشت به پرده گوش متصل است، صدای دریافتی از پرده را به حلزون گوش منتقل می‌کند و به این طریق، شنوایی امکان‌پذیر می‌شود. بنابراین در صورت آسیب‌دیدگی پرده گوش، شنوایی ما نیز دچار اختلال خواهد شد.

دکتر محسن احدی، شنوایی‌شناس و دبیر انجمن علمی شنوایی‌شناسی ایران در گفت‌وگو با جام‌جم می‌گوید: پارگی یا سوراخ شدن پرده گوش، اصلی‌ترین نوع آسیب‌دیدگی این بخش از ساختار شنوایی محسوب می‌شود. البته این نوع آسیب، تحت تاثیر عوامل متعددی رخ می‌دهد. ازجمله این علل می‌توان به عفونت گوش، تغییرات ناگهانی فشار هوا، صداهای بسیار بلند، ضربه‌ها و صدمات فیزیکی اشاره کرد.

این استادیار دانشگاه علوم پزشکی ایران می‌افزاید: البته عفونت گوش میانی نیز یکی از علل شایع پارگی پرده گوش، بخصوص در کودکان محسوب می‌شود. به دنبال عفونت گوش، تجمع مایع در پشت پرده می‌تواند فشار قابل ملاحظه‌ای به پرده گوش وارد کرده و در نهایت، به پارگی یا شکاف پرده منجر شود. در واقع، از آنجا که پرده گوش به عنوان یک محافظ در برابر باکتری‌ها و میکروب‌هایی که به گوش میانی وارد می‌شوند، عمل می‌کند با یک سوراخ کوچک در آن، گوش در معرض خطر عفونت قرار می‌گیرد.

چرا پرده گوش پاره می‌شود؟

به گفته دکتر احدی، تغییرات ناگهانی فشار هوا در فعالیت‌هایی مانند غواصی، پرواز با هواپیما، بویژه در حالت سرماخوردگی و رانندگی در ارتفاعات زیاد می‌تواند موجب پارگی پرده گوش شود. به بیان دیگر، وقتی به طور ناگهانی، فشار هوا تغییر کند، اختلاف شدید هوا در خارج از گوش و گوش میانی می‌تواند سبب پارگی پرده گوش شود.

این شنوایی‌شناس با اشاره به این که شدیدترین نوع آسیب به پرده گوش ممکن است تحت تاثیر امواج صوتی بسیار شدید اتفاق بیفتد و سبب کاهش شنوایی و وزوز گوش شود، می‌افزاید: قرارگیری در معرض صداهای بلند مانند صدای انفجار، هر گونه ضربه به سر و نواحی اطراف گوش و همچنین فروبردن اجسام نوک‌تیز یا گوش‌پاکن‌ها را نیز می‌توان از علل عمده سوراخ شدن یا پارگی پرده گوش به شمار آورد.

علائم پارگی پرده گوش

اصلی‌ترین نشانه پارگی پرده گوش احساس دردی تیز است که البته در افراد مختلف متفاوت است.

دکتر احدی در این باره توضیح می‌دهد: در برخی افراد، درد ناشی از پارگی پرده گوش بسیار شدید و ممکن است در کل روز دوام داشته یا از شدت آن کاسته یا افزوده شود. معمولا اگر پارگی پرده به دنبال عفونت گوش رخ دهد، با خارج شدن چرک (آبکی یا خونی) درد نیز برطرف خواهد شد.

وی تاکید می‌کند: علاوه بر این، ممکن است کم‌شنوایی، البته به درجات مختلف و وزوز گوش نیز در فرد مبتلا احساس شود. در صورت پارگی شدید پرده گوش، نشانه‌های دیگری مانند گیجی یا ضعف عضلات صورت نیز دیده می‌شود. البته پزشک متخصص نیز با نگاه کردن به داخل گوش می‌تواند پارگی پرده گوش را با دستگاه خاصی به نام «اتوسکوپ» تشخیص دهد.

از خوددرمانی تا مداخلات پزشکی

در بیش از 80 درصد موارد، پارگی یا سوراخ شدن پرده گوش، چندان جدی نیست و خودبه‌خود طی چهار تا هشت هفته برطرف می‌شود.

دکتر احدی با اشاره به این مطلب می‌افزاید: اما گاهی لازم است برای برطرف کردن درد، احتمال عفونت و کم‌شنوایی، مداخلات درمانی صورت گیرد. همچنین در منزل می‌توان درد گوش را با کمپرس گرم و خشک کاهش داد. از سوی دیگر، درمان‌های دارویی نیز که شامل تجویز آنتی‌بیوتیک‌ها می‌شود به منظور کنترل عفونت قبلی یا جلوگیری از بروز عفونت جدید صورت می‌گیرد.

این شنوایی‌شناس تاکید می‌کند: گاهی نیز لازم است که از روش‌های مختلف ترمیم پرده گوش ازجمله جراحی «تمپانوپلاستی» برای بهبود وضعیت شنوایی بهره گرفته شود. البته در برخی موارد، ممکن است سوراخی ریز برای همیشه در پرده گوش باقی بماند، اما هیچ نشانه‌ای ایجاد نکرده و نیازی به درمان نیز نداشته باشد. وی توصیه می‌کند: افرادی که دچار پارگی پرده گوش شده‌اند باید تا حد امکان از دمیدن باد به درون گوش پرهیز کنند و گوش‌های خود را خشک نگه دارند. هنگام حمام نیز باید گوش‌ها را با پنبه یا قالب ضدآب بپوشانند تا آب به درون مجرای گوش نفوذ نکند. از شنا کردن نیز تا رفع کامل پارگی و جوش خوردن پرده گوش باید پرهیز شود.

چگونه از گوشتان محافظت کنید؟

خوشبختانه، پارگی پرده گوش، اتفاقی قابل پیشگیری است.

دکتر احدی با تاکید بر این که پیشگیری از پارگی یا سوراخ شدن پرده گوش بسادگی با رعایت نکاتی ممکن است، توصیه می‌کند: از فروبردن اجسام نوک‌تیز و گوش‌پاکن‌ها در مجرای گوش به طور جدی پرهیز کنید. در صورتی که سرما خورده‌اید یا دچار عفونت‌های دستگاه تنفس فوقانی هستید، از صعود به ارتفاعات یا پرواز با هواپیما اجتناب کنید. عفونت گوش، بخصوص در کودکان را جدی بگیرید و به پزشک متخصص مراجعه کنید. از قرار گرفتن در معرض صداهای بلند مانند انفجار ترقه نیز خودداری کنید.

شنبه 17/6/1397 - 16:10
سلامت و بهداشت جامعه

 

عفونت‌ گوش بویژه در کودکان، هنگام سرماخوردگی زیاد دیده می‌شود. ممکن است به دنبال بروز این نوع عفونت، پارگی و آسیب به پرده گوش نیز اتفاق بیفتد که جای تعجب ندارد. از نشانه‌های اصلی پارگی گوش، درد، کم‌شنوایی، وزوز گوش، خونریزی و در صورت وجود عفونت، تب‌، استفراغ‌ و اسهال ‌است.

توجه داشته باشید همیشه پارگی پرده گوش با درد همراه نیست و اگر ناشی از عفونت هم نباشد، نشانه‌هایی چون خروج ترشحات عفونی بروز نمی‌یابد.

به همین علت، دکتر ابراهیم رزم‌پا، متخصص گوش، حلق و بینی تاکید می‌کند: در چنین مواردی باید به تغییر رفتار فرزندان دقت کرد، ازجمله نزدیک تلویزیون نشستن یا نمره خوب نگرفتن در درس املا به دلیل نشنیدن. در مورد بچه‌های زیر دو سال هم که معمولا آسیب پرده گوش با درد همراه است، بی‌قراری و تکان دادن مکرر سر را باید نشانه احتمالی آسیب پرده گوش تلقی کرد.

این متخصص در گفت‌وگو با جام‌جم می‌افزاید: پارگی پرده گوش ممکن است غیر از عفونت مکرر لوزه‌ها بویژه در کودکانی که لوزه سوم دارند، بر اثر عواملی چون ضربه به گوش یا سر، شکستگی جمجمه، انفجار ناگهانی، تغییر زیاد فشار هوا یا شیرجه زدن در آب و فرو بردن اجسام خارجی در گوش (بویژه گوش‌پاک‌کن) ایجاد شود.

هیچ جسمی نباید داخل گوش شود

اگر پارگی پرده ناشی از عفونت حاد گوش باشد، علاوه بر احساس درد، کم شنوایی و تب، خروج ترشحات عفونی یا خونی از گوش نیز ممکن است دیده شود.

دکتر رزم‌پا با اشاره به این که وارد کردن شیء خارجی به داخل گوش، مهم‌ترین علت پارگی پرده گوش است، می‌افزاید: درد ناگهانی‌ گوش‌، ناشنوایی‌ نسبی،‌ خونریزی‌، ترشحات خارجی‌، سرگیجه و وزوز گوش ازعلائم شایع پارگی پرده گوش است. ترشح گوش ناشی از پارگی می‌تواند 24 تا 48 ساعت پس از پارگی اتفاق بیفتد.

وی تاکید می‌کند: توجه داشته باشید پاره‌ شدن‌ پرده‌ گوش‌ می‌تواند به‌ دنبال‌ وارد کردن‌ یک‌ شی‌ء خارجی مثل‌ گوش‌پاک‌کن‌، گیره‌ کاغذ برای‌ تمیز یا رفع‌ خارش‌ گوش پیش آید.‌‌دکتر رزم‌پا همچنین یادآور شد: وارد آمدن‌ فشار ناگهانی‌ به‌ پرده‌ گوش‌ بر اثر سیلی‌ ‌ نیز می‌تواند به پارگی پرده گوش منجر شود.

ترمیم خود به خود پارگی پرده گوش

در صورتی که پرده‌ گوش‌ پاره‌ شده‌ عفونی‌ نشود، معمولا خود به‌ خود در مدت دو ماه‌ بهبود می‌یابد، اما اگر عفونی‌ شود، عفونت‌ را می‌توان‌ با تجویز دارو (آنتی‌بیوتیک) درمان‌ کرد و شنوایی‌ نیز معمولا مشکل‌ دائمی‌ پیدا نمی‌کند.‌ این متخصص گوش و حلق و بینی می‌افزاید: بیش از 80 درصد پارگی‌های گوش بر اثر عفونت ترمیم می‌شود. اگر پارگی بر اثر ضربه چندان عمیق نباشد و از بروز عفونت نیز پیشگیری شده باشد معمولا طی شش ماه تا یکسال ترمیم صورت خواهد گرفت.

‌ به جراحی نیاز است

فراموش نکنید خشک نگه داشتن پرده گوشی که پاره شده است در دوران ترمیم ضروری است و به همین دلیل اگر شک دارید پرده گوش پاره شده است یا نه،از مصرف هر نوع قطره گوش اجتناب کنید.

دکتر رزم‌پا با اشاره به مطالب بالا می‌افزاید: استفاده از قطره گوش، احتمال بروز عفونت گوشی را زیاد و عفونت، روند ترمیم پرده گوش پاره شده را با اختلال روبه رو می‌کند.

وی درباره درمان جراحی پرده گوش می‌گوید: اگرچه درمان‌ اصول‌ کلی‌ تشخیص پرده گوش‌ با معاینه‌ گوش‌ از طریق اتوسکوپ‌ (دستگاه‌ مخصوص‌ دیدن‌ داخل‌ گوش‌) تائید می‌شود، اما در صورتی که پارگی‌ پرده گوش خود به‌ خود ترمیم‌ نشود، انجام جراحی‌ ضروری است.البته برای جراحی ترمیمی پرده گوش، تکنیک‌ها و روش‌های مختلفی وجود دارد که رایج‌ترین آن پیوند زدن عضله گیجگاهی به محل سوراخ پرده گوش است.

نگذارید پرده گوش پاره شود

برای پیشگیری از بروز پارگی پرده گوش به موارد زیر
توجه کنید:

از به کار بردن هر گونه شیئی ازجمله گوش‌پاک‌کن برای تمیز کردن یا خاراندن گوش اجتناب کنید.

در صورت ورود هر گونه جسم خارجی یا حشره به گوش، برای خارج کردن آن فقط از پزشک کمک بخواهید.

از صدماتی که ممکن است باعث پاره شدن پرده گوش شوند، مانند ترقه‌ها یا ضربه‌های صوتی محیط‌های انفجاری بشدت اجتناب کنید.

شنبه 17/6/1397 - 16:9
سلامت و بهداشت جامعه

10نکته حال خوب کن
تلاش برای کاهش وزن و رسیدن به تناسب اندام در این سال‌ها از دغدغه‌های اساسی بیشتر افراد است. در حالی که فقط چند تغییر کوچک و آسان در سبک زندگی، می‌تواند تاثیر شگفت‌آوری بر کاهش وزن و رسیدن به تناسب اندام داشته باشد. در این مقاله می‌خواهیم به 10 نکته برای بهبود سبک زندگی بپردازیم.

آگاهانه غذا بخورید

آگاهانه غذا خوردن یکی از مهم‌ترین ابزارهای کنترل وزن است. با این روش راحت‌تر با ولع غذایی خود می‌توانید مقابله کنید و به هر وعده غذایی خود بیشتر دقت خواهید کرد. سعی کنید که همیشه وعده‌های غذایی خود را در آرامش کامل و دور از چیزهایی که می‌تواند حواستان را پرت کند، مانند تلویزیون، رایانه شخصی و تلفن همراه میل کنید.

 

وعده‌های غذایی کوچک

اگر حجم غذای روزانه را به چند وعده کوچک‌تر تقسیم‌بندی کنید خیلی زودتر احساس سیری خواهید کرد و در مجموع میزان غذایی که میل می‌کنید کمتر می‌شود. اگر از بشقاب کوچک برای غذا خوردن استفاده کنید، حجم کمتری غذا در بشقاب خود می‌توانید بکشید، ولی همچنان احساس می‌کنید که یک بشقاب پُر غذا خورده‌اید. در حقیقت با این کار مغز خود را فریب می‌دهید.

 

نه، به نوشیدنی‌های شیرین

به جای مصرف نوشابه‌های گازدار می‌توانید از نوشیدنی‌های سالم و متنوع طبیعی لذت ببرید. آب آشامیدنی طعم‌دار شده با نعناع، زنجبیل و انواع میوه‌ها علاوه بر ایجاد حس شادابی، از کالری بسیار پایینی برخوردار است. دمنوش‌های گیاهی و چای سبز و سیاه نیز نوشیدنی‌های سالمی هستند و عموما خواص زیادی دارند. نوشیدن آبمیوه‌ها حتی آبمیوه‌های طبیعی به دلیل قند زیادی که دارند، خیلی توصیه نمی‌شود.

 

هر لقمه را بیشتر بجوید

جویدن اولین مرحله هضم غذاست. جویدن کامل و طولانی هر لقمه غذا علاوه بر این که باعث افزایش زمان غذا خوردن و ایجاد فرصت کافی برای رسیدن پیام سیری به مغز و دست کشیدن از غذا خوردن می‌شود، مراحل بعدی هضم را نیز تسهیل و منظم می‌کند. با جویدن کامل و طولانی غذا، طعم غذا نیز بهتر احساس می‌شود.

 

بیشتر بخوابید

استراحت کافی در شب برای سلامت عمومی و تثبیت وزن بسیار ضروری است. کم‌خوابی مانع ترشح بسیاری از هورمون‌ها از جمله هورمون‌های دخیل در سوخت‌وساز بدن می‌شود. خواب کمتر از شش ساعت در طول شب احتمال اضافه‌وزن و چاقی را افزایش می‌دهد.

 

استرس خود را کاهش دهید

افزایش استرس نیز می‌تواند موجب به‌هم ریختن تعادل هورمونی بدن شود. وقتی بدن در شرایط استرس‌زا قرار می‌گیرد هورمون‌هایی به نام گلوکوکورتیکوئیدها ترشح می‌شوند که باعث افزایش میزان اشتها و به دنبال آن اضافه وزن فرد می‌شود. از طرف دیگر برخی افراد با افزایش استرس بی‌رویه غذاهای ناسالم مصرف می‌کنند تا حالشان بهتر شود.

 

از پروبیوتیک‌ها غافل نشوید

پروبیوتیک‌ها در واقع باکتری‌های مفیدی هستند که برای هضم مواد غذایی ضروری هستند. این باکتری‌ها به هضم غذا، عملکرد بهتر روده‌ها و سلامت عمومی فرد کمک می‌کنند. همچنین انرژی مورد نیاز سلول‌های دیواره دستگاه گوارش و کبد را تامین کرده، اسیدهای چرب خاص که خاصیت ضد سرطانی دارند تولید می‌کنند و در مجموع روی میزان چربی بدن و تنظیم وزن تاثیرگذار هستند.

 

چشم از ویتامین D بر ندارید

نتایج تحقیقات نشان داده افرادی که سطح ویتامینD پایین‌تری دارند بیشتر در معرض چاقی هستند و توانایی کمتری برای فعالیت‌های ورزشی دارند. زرده تخم‌مرغ، ماهی‌های چرب و برخی از قارچ‌ها و مواد غذایی غنی شده با ویتامینD بهترین منابع غذایی برای افزایش سطح ویتامین D در بدن هستند.

 

در جمع خانواده غذا بخورید

خوردن غذای سالم در پشت میز به همراه خانواده نیز روی کنترل وزن و تناسب اندام موثر است. غذاهای خانگی سالم‌تر هستند و چربی، شکر و نمک کمتری نسبت به فست‌فود دارند. از طرف دیگر، خوردن غذاهای مقوی و سالم تهیه شده در خانه می‌تواند موجب شکل‌گیری عادت‌های غذایی درست در کودکان و رواج سبک زندگی سالم در نسل بعد شود.

 

مهارت آشپزی خود را تقویت کنید

مهارت کافی در‌خصوص پخت انواع مواد غذایی و روش‌های مختلف پخت بشدت می‌تواند در کاهش وزن موثر باشد. افرادی که اطلاعات خوبی در‌خصوص پخت انواع مواد غذایی دارند، معمولا از مواد غذایی مغذی متنوع‌تری مانند انواع سبزیجات و میوه‌ها در رژیم غذایی خود استفاده می‌کنند که به کاهش وزن کمک زیادی می‌کند.

شنبه 17/6/1397 - 16:7
سلامت و بهداشت جامعه

خوردن گوجه فرنگی دارای فواید متعددی نظیر حفظ سلامت چشم، کاهش فشارخون، کنترل دیابت، بهبود روند هضم، مراقبت از پوست و پیشگیری از عفونت های مجاری ادراری است.



به گزارش جام جم آنلاین از مهر، گوجه فرنگی دارای مقادیر چشمگیری ویتامین A، ویتامین C، و ویتامین K و همچنین ویتامین B۶، فولات و تیامین است.

گوجه فرنگی همچنین منبع خوب پتاسیم، منگنز، منیزیم، فسفر و مس است. همچنین این ماده خوراکی حاوی فیبر، پروتئین و شماری از ترکیبات ارگانیک نظیر لیکوپن است. در ادامه به برخی خواص ترکیبات موجود در گوجه فرنگی اشاره می شود.

سرشار از آنتی اکسیدان: گوجه فرنگی منبع خوب آنتی اکسیدانی موسوم به لیکوپن است که به شدت در از بین بردن رادیکال های آزاد که عامل سرطان هستند، موثر است. این آنتی اکسیدان نه تنها در حالت خام، بلکه در کچاپ گوجه فرنگی هم یافت می شود. مشخص شده است که لیکوپن موجود در گوجه فرنگی با سرطان مقابله می کند و تاثیر خوبی در مقابله با سرطان های پروستات، گردنه رحم، معده، گلو و مری دارد. در حقیقت، محققان دانشگاه هاروارد نشان داده اند که گوجه فرنگی با سرطان سینه و دهان هم مقابله می کند.

سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی: مصرف تنها یک عدد گوجه فرنگی، ۴۰ درصد از نیاز روزانه شما به ویتامین C را تامین می کند. ویتامین C یک آنتی اکسیدان طبیعی است که با رادیکال های آزاد عامل سرطان مقابله می کند. میزان پتاسیم موجود در گوجه فرنگی به حفظ سلامت دستگاه عصبی کمک می کند و آهن موجود در آن موجب حفظ جریان عادی خون در بدن می شود. ویتامین K که برای لختگی خون و کنترل خونریزی ضروری است، هم به وفور در گوجه فرنگی یافت می شود.

حفظ سلامت قلب: بازهم لیکوپن موجود در گوجه فرنگی از اکسایش لیپید خون، که تاثیر حفاظتی در مقابل انواع بیماری های قلبی-عروقی دارد، پیشگیری می کند. مطالعات نشان داده اند که مصرف منظم گوجه فرنگی منجر به کاهش میزان کلسترول LDL و تری گلیسیریدهای موجود در خون می شود. این لیپیدها نقش حیاتی در بیماری های قلبی-عروقی و رسوبات چربی در عروق خونی دارند.

مقابله با تاثیرات مضر سیگار: اسید کوماریک و اسید کلروژنیک موجود در گوجه فرنگی با نیتروسامین ها، که عامل سرطان زا اصلی در سیگار هستند، مقابله می کنند. همچنین ویتامین A نیز موجب کاهش تاثیرات سرطان زایی سیگار شده و می تواند از بدن در مقابل سرطان ریه محافظت نماید.

بهبود بینایی: ویتامین A موجود در گوجه فرنگی به قدرت بینایی بهتر کمک کرده و از شب کوری و دژنراسیون ماکولا پیشگیری می کند.

کمک به روند هضم: مقادیر بالا فیبر موجود در گوجه فرنگی با پیشگیری از یبوست و اسهال به حفظ سلامت سیستم گوارش کمک می کند. مطالعات نشان داده اند که گوجه فرنگی به پیشگیری از زردی و حذف موثر سموم از بدن کمک می کند. مقدار سالم فیبر دارای توانایی کمک به تحریک حرکت تلمبه ای در ماهیچه های روده و آزادشدن ترشحات معدی و روده ای است. بدین ترتیب حرکات روده تنظیم شده و سلامت کلی دستگاه گوارش حفظ می شود.

شنبه 17/6/1397 - 16:7
سلامت و بهداشت جامعه

نتایج تازه‌ترین بررسی‌های محققان انگلیسی نشان می‌دهد، مصرف مسکن «دیکلوفناک» خطر سکته مغزی و حمله قلبی را تا 50 درصد افزایش می‌دهد.

به گزارش جام جم آنلاین از فارس، نتایج تازه‌ترین بررسی‌های محققان انگلیسی نشان می‌دهد، مصرف مسکن «دیکلوفناک» خطر سکته مغزی و حمله قلبی را تا 50 درصد افزایش می‌دهد.

«دیکلوفناک» یکی از داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی است که معمولاً جهت کنترل درد استفاده می‌شود.

دیکلوفناک به عنوان کاهنده درد، تحریک، تورم و خشکی مفصل در آرتریت، نقرس و سایر بیماری‌های روماتیسمی و نیز برای درمان دیگر موارد درد مثل سردرد، درد عضلانی، درد پس از جراحی و زایمان نیز استفاده می‌شود.

براساس بررسی‌های شکل گرفته، دیکلوفناک ‌می‌تواند باعث تجمع پلاکت‌ها و لخته شدن خون شود؛ در نتیجه لخته شدن خون تنگی شریان‌ها به وجود می‌آید و باعث بالا رفتن فشار خون و نیز ایست قلبی در افراد خواهد شد.

مطالعات قبلی نیز نشان دادند، افرادی که از این مسکن استفاده می‌کنند، به میزان قابل توجهی در معرض خونریزی معده هستند.

کارشناسان هشدار می‌دهند، افراد از مصرف این دارو‌ به صورت خودسرانه خودداری کنند.

براین اساس، محققان خواسته‌اند چنین داروهایی فقط با تجویز پزشکان و متخصصان صورت گیرد تا اطمینان حاصل شود که بیماران فقط در مواقع نیاز از آن استفاده می‌کنند.

آنها افزوده‌اند، کسانی‌که دچار اختلالاتی مانند بیماری‌های قلبی و عروقی هستند نیز بهتر است از داروهای جایگزینی به جای این داروها بهره بگیرند که خطر کمتری داشته باشد.

پژوهشگران باور دارند، نتایج این تحقیقات، یک هشدار جدی است که نشان می‌دهد دارویی که از آن با نام بی‌ضرر یاد شود، وجود ندارد و اجازه‌ فروش و استفاده از آن‌ها بدون تجویز پزشک و نسخه دارویی، موجب بروز علائم ایمنی نادرست و اشتباه در مصرف کنندگان آن خواهد شد.

در حال حاضر فروش بدون نسخه این دارو در انگلیس ممنوع شده است.

شنبه 17/6/1397 - 16:5
سلامت و بهداشت جامعه

نتایج یک تحقیق جدید نشان می دهد خوردن بالغ بر سه تخته شکلات در ماه می تواند ریسک نارسایی قلبی را کاهش دهد.



به گزارش جام جم آنلاین از مهر، گروهی از دانشمندان دانشکده پزشکی آیسان آمریکا دریافته اند خوردن سه تخته شکلات در ماه منجر به کاهش ۱۳ درصدی ریسک نارسایی قلبی می شود. اما باید توجه شود که خوردن بیش از اندازه شکلات می تواند خطرناک باشد چراکه خوردن روزانه شکلات ریسک نارسایی قلبی را تا ۱۷ درصد افزایش می دهد.

محققان می گویند ترکیبات طبیعی موجود در کاکائو موسوم به فلاوونوئیدها موجب تقویت سلامت عروق خونی شده و به کاهش التهاب کمک می کند.

«چایاکریت کریتاناوونگ»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره عنوان می کند: «من معتقدم شکلات منبع رژیمی مهم فلاوونوئیدهاست که با کاهش التهاب و افزایش کلسترول خوب مرتبط است. فلاوونوئیدها می توانند موجب افزایش اکسید نیتریک شوند، گازی که در عروق خونی پخش شده و به جریان خون کمک می کند.»

همچنین وی عنوان می کند مصرف متعادل شکلات برای سلامت خوب است چراکه شکلات سرشار از چربی های اشباع شده است.

این مطالعه شامل بررسی ۵ تحقیق با بیش از ۵۷۵ هزار نفر بود. با این حال محققان بر انجام تحقیقات بیشتر برای تایید این نتیجه تاکید دارند.

در مطالعات قبلی، رابطه آشکار بین مصرف شکلات تلخ و کاهش ریسک بیماری های قلبی-عروقی به اثبات رسیده است.

محققان در این مطالعه در لوکزامبورگ پی برده بودند افرادی که ۱۰۰ گرم شکلات (معادل یک تخته) در روز مصرف می کنند شاهد کاهش مقاومت انسولین و بهبود عملکرد آنزیم های کبدی بودند. حساسیت انسولین فاکتور پرخطر اثبات شده در مورد بیماری قلبی-عروقی است.

محققان عنوان می کنند مواد خوراکی سرشار از فیتوشیمیایی ها از جمله شکلات تلخ به میزان متعادل می توانند خواص زیادی برای قلب داشته باشد.

شنبه 17/6/1397 - 16:3
سلامت و بهداشت جامعه

قرن‌هاست که مردم از چای‌های گیاهی و دمنوش‌ها برای رفع مشکلات گوارشی از جمله تحریک سیستم گوارشی و کاهش یبوست استفاده می‌کنند.

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایسنا، یبوست به وضعیتی گفته می‌شود که روده فرد در یک هفته کمتر از سه بار کار کند. اما برخی نیز ممکن است در صورتی که هر روز روده‌شان کار نکند احساس یبوست داشته باشند. همچنین در این وضعیت مدفوع خشک و سفت است و عمل دفع به سختی انجام می‌شود.

در این مقاله سعی داریم به بررسی چای‌های گیاهی مختلفی که به حرکت روده‌ها و درمان یبوست کمک می‌کنند بپردازیم.

آیا چای‌های گیاهی می‌توانند یبوست را درمان کنند؟

نوشیدن مایعات گرم راهی عالی برای به دست آوردن آب کافی برای بدن و مصرف کافی مایعات یک روش طبیعی برای کاهش یبوست است.

آب اضافی مدفوع را نرم‌تر کرده و کمک می‌کند تا راحت‌تر دفع شود. در واقع کمبود آبِ بدن علت شایع یبوست است. گرمای چای نیز ممکن است سیستم گوارشی را تحریک کرده و به کاهش علائم یبوست کمک کند.

استرس یکی از عواملی است که می‌تواند باعث ایجاد مشکلات گوارشی شود. به این ترتیب چای‌های گیاهی می‌توانند به حفظ آرامش افراد و از بین بردن اضطراب و در نتیجه کاهش علائم مشکلات گوارشی کمک کنند.

۹ چای گیاهی برای درمان یبوست

مصرف دمنوش‌ها و چای‌های زیر اثرات ملین و تسکین عضلانی داشته و به کاهش یبوست و افزایش حرکات دودیِ روده کمک می‌کند:

۱) چای سِنا: سنا یکی از مواد ملین شناخته شده‌ای است که اغلب در چای‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. چای سنا از برگ‌های درختچه سنای اسکندریه تهیه می‌شود. این گیاه حاوی ترکیباتی به نام گلیکوزیدهاست که اثرات ملین دارد. بسیاری از قرص‌های ملین حاوی غلظت بالایی از سنا بوده و می‌توانند بهتر از چای سنا در درمان یبوست اثرگذاری داشته باشند.

۲) چای نعناع: چای نعناع یکی از داروهای طبیعی رایج برای مشکلات گوارشی بوده و بسیاری از داروهای ملین حاوی نعناع هستند. اثر تسکین دهنده "مِنتول" موجود در نعناع می‌تواند باعث تسکین ناراحتی معده به هنگام حرکت مدفوع در روده‌ها شود. نوشیدن یک فنجان چای نعناع پس از هر وعده غذایی ممکن است برای افرادی که از یبوست و ناراحتی معده رنج می‌برند، مفید باشد.

۳) چای زنجبیل: در صورتی که مشکل یبوست ناشی از هضم ضعیف باشد، ریشه زنجبیل می‌تواند مفید واقع شود. بسیاری از افراد از چای زنجبیل برای تسکین تحریک سیستم گوارشی و بهبود هضم غذا بهره می‌گیرند. چای زنجبیل پس از یک وعده غذایی سنگین می‌تواند به هضم غذا کمک کند. نوشیدن روزانه یک یا دو فنجان چای زنجبیل پس از وعده‌های غذایی می‌تواند به فرآیند گوارش غذا و تولید حرکات روده کمک کند.

۴) چای قاصدک: چای قاصدک (طرخشقون) می‌تواند به کاهش علائم خفیف گوارشی مانند نفخ یا یبوست‌های گاه به گاه کمک کند. قاصدک کبد را برای تولید صفرا تحریک کرده و به طور غیر مستقیم به یبوست کمک می‌کند. این چای همچنین می‌تواند به عنوان یک ادرارآور عمل کرده و آب بیشتری را به سیستم گوارشی و مدفوع اضافه کند که به رفع یبوست می‌انجامد. برای تسهیل فرآیند گوارشی می‌توانید پس از وعده‌های غذایی یک فنجان چای قاصدک بنوشید.

۵) چای سیاه، چای سبز یا قهوه: چای سیاه و سبز و قهوه نیز اثرات ملینی دارند. چای سیاه، چای سبز و قهوه به طور طبیعی شامل کافئین بوده که باعث تحریک روده‌ها در بسیاری از افراد می‌شود. اغلب این نوشیدنی‌ها در صبح و به منظور بیداری کامل از خواب و تحریک حرکات روده نوشیده می‌شوند. با این حال کافئین می‌تواند عوارض جانبی منفی در افرادی که نسبت به آن حساسیت دارند، ایجاد کند.

۶) چای ریشه شیرین بیان: چای ریشه شیرین بیان یک تونیک رایج برای مشکلات گوارشی است. ریشه شیرین بیان اثر ضد التهابی داشته و به هضم کمک می‌کند. بعد از هر وعده غذایی نوشیدن یک فنجان چای ریشه شیرین بیان می‌تواند به تسکین سیستم گوارش و تحریک حرکات روده منجر شود.

۷) چای ریشه مارشمالو: ریشه گیاه مارشمالو مانند شیرین بیان اثرات تسکین بخش داشته و خواص ملینی آن، این گیاه را به گیاهی رایج برای تهیه چای‌های درمانی تبدیل کرده است. بهتر است یک فنجان از چای مارشمالو را در آخر روز بنوشید.

۸) چای بابونه: بابونه گیاهی شناخته شده و معطر است که در چای‌ها برای اثرات تسکین دهنده‌اش استفاده می‌شود. نوشیدن یک فنجان چای بابونه پس از وعده‌های غذایی یا در آخر روز می‌تواند به تسکین عضلات روده‌ها و تسریع حرکت روده کمک کند.

۹) چای جعفری: جعفری گیاهی رایج برای درمان اختلالات گوارشی است. چای جعفری که حاوی برگ یا دانه‌های این گیاه است می‌تواند به کاهش یبوست کمک کند. به طور سنتی بسیاری از افراد برگ یا ساقه‌های جعفری را برای مقابله با مشکلاتی همچون بوی بد دهان و نفخ می‌جوند.

خطرات چای‌های گیاهی

اگرچه بسیاری چای‌های گیاهی را ملایم و تسکین دهنده می‌بینند اما عوامل متعددی وجود دارد که باید در مورد این چای‌ها در نظر گرفت.

آیا چای‌های گیاهی برای کودکان بی خطر است؟

باید توجه داشت که چای‌های گیاهی را فقط باید بزرگسالان مصرف کنند چرا که ممکن است بر کودکان اثرات متفاوتی داشته باشد. بهترین روش درمان یبوست در کودکان استفاده از داروهای غیرنسخه‌ای است.

عوارض جانبی چای‌های گیاهی

برخی از مواد ملین موجود در چای‌های گیاهی مانند سنا می‌تواند عوارض جانبی ایجاد کند و خطر برخی مشکلاتی مانند اسهال را افزایش دهند. همچنین برخی مواد فعال موجود در این چای‌ها می‌توانند با بعضی از داروها تداخل داشته باشند. به همین دلیل بهتر است پیش از مصرف این چای‌ها با پزشک خود در مورد تداخلات دارویی آن مشورت کنید.

استفاده طولانی مدت از چای‌های گیاهی

اگرچه چای‌های گیاهی می‌توانند یبوست‌های موردی را درمان کنند اما راه حل طولانی مدت برای درمان یبوست نیستند. برای درمان یبوست‌های مزمن بهتر است در کنار استفاده از چای‌های گیاهی برای تشخیص علت یبوست و راه حل‌های درمانی طولانی مدت و موثر به پزشک متخصص مراجعه کنید. یبوست ممکن است نشانه یک بیماری جدی باشد، بنابراین تشخیص علت آن اهمیت دارد.

درمان‌های دیگر برای یبوست

بسیاری از داروهای بدون نیاز به نسخه در دسترس هستند که می‌توان از آنها برای درمان یبوست‌های موردی استفاده کرد.

همچنین راهکارهای زیر می‌تواند از ایجاد یبوست جلوگیری کند:

مصرف کافی آب: مصرف کافی آب برای سلامت روده‌ها و عملکرد درست کلی بدن لازم است. افراد مبتلا به یبوست‌های مکرر باید روزانه بیش از هشت لیوان آب بنوشند.


افزایش فعالیت‌: فعالیت بدنی سیستم گوارشی را تحریک و به حفظ حرکات روده به طور منظم کمک می‌کند.


کاهش استرس: تکنیک‌هایی مانند یوگا، تمرینات تنفسی و مدیتیشن می‌تواند به افرادی که به یبوست ناشی از استرس مبتلا هستند کمک کند.


بهبود رژیم غذایی: خوردن مقادیر زیادی از مواد غذایی حاوی فیبر بالا از جمله سبزیجات و میوه‌های تازه می‌تواند به تنظیم حرکات روده کمک کند.

شنبه 17/6/1397 - 16:2
سلامت و بهداشت جامعه

افرادی که مبتلا به یبوست هستند می‌توانند با کمی تغییر در رژیم غذایی خود این بیماری را درمان کنند.


به گزارش جام جم آنلاین از فارس، تقریبا تمامی افراد در طول دوره زندگی خود دچار یبوست می شوند. از علائم یبوست می توان به دفع کمتر از 3 بار مدفوع در هفته، درد زیاد، مدفوع سخت و خشک، ضعف شکمی و کاهش وزن اشاره کرد.

براساس گزارش «مدیکال دیلی»، گاهی اوقات تمام مشکلات با کمی تغییر در رژیم غذایی حل می‌شود. اگر شما یبوست دارید ممکن است کلمه کلیدی «فیبر» را از دست داده باشید.

در اینجا با 5 ماده غذایی که می‌تواند به درمان یبوست کمک کند آشنا شوید.

1- جو دو سر

دو نوع فیبر وجود دارد یکی غیرمحلول و دیگری محلول که می‌توانند به درمان یبوست کمک کنند. جو دوسر حاوی هر دو فیبر بوده اما به طور ویژه‌ای منبع عالی از نوع محلول است.

2- پاپ کورن

ذرت بو داده یا همان پاپ کورن از ذرت تشکیل شده است که یک ماده غذایی صد در صد طبیعی و حاوی میزان زیادی فیبر، ویتامین و مواد معدنی است که نقش مهمی در ناحیه دستگاه گوارش برعهده دارند. فیبرها برای تنظیم حرکات روده ها لازم و ضروری هستند. علاوه بر این فیبرهای موجود در ذرت باعث کاهش التهاب های شکمی می شوند. بنابراین شما با یک ماده غذایی دوستدار دستگاه گوارش سر و کار دارید.

3- آلو

آلو سرشار از فیبر غذایی است که برای کنترل قند خون، جلوگیری از یبوست و حفظ سلامت دستگاه گوارش بسیار توصیه شده است . آلو آهن زیادی دارد و برای درمان کم خونی مناسب است.

4- لوبیا

لوبیا حاوی فیبر و از لحاظ خاصیت درمانی، بسیار مشابه آلو است. فیبر موجود در لوبیا، مدفوع را نرم نگه داشته و برای رشد و ترمیم بافت های بدن نیز مفید بوده و همچنین حاوی مواد مغذی ضروری برای سلامتی و عملکرد ماهیچه است.

5- توت

میوه توت دو نوع دارد که سفید آن شیرین و دارای مزاج گرم و تر، و نوع سیاه یا قرمز آن معمولا ترش است. نوع دوم اغلب با نام شاتوت معروف است که مزاج سرد و خشک دارد.

بهترین نوع توت، انواع شیرین و درشت آن است که از نظر خواص بسیار شبیه به انجیر بوده و به دلیل ملین بودن، مصرف آن بخصوص در فصل بهار که توصیه به لینت مزاج می شود، برای رفع سفتی و سختی مدفوع و همچنین درمان یبوست مناسب است.

شنبه 17/6/1397 - 16:1
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته