• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1420
تعداد نظرات : 5
زمان آخرین مطلب : 2146روز قبل
اخبار

امروز در برخی معاملات بازار غیررسمی ارز، روند نزولی قیمت دلار ادامه یافت و نرخ آن کاهش چشمگیری را تجربه کرد.
به گزارش خبرنگار مهر، دولت چند روزی است که تصمیم گرفته خرید و فروش توافقی ارز میان صادرکننده و واردکننده را مجاز اعلام کند و بر این اساس صادرکنندگان و واردکنندگان می‌توانند دلار را با لحاظ کردن نرخ ۴۲۰۰ تومانی و البته ارزش اظهارنامه صادراتی که در بورس کشف قیمت می‌شود، معامله کنند.

بر اساس پیش‌بینی‌ها این اقدام دولت، اگر با مکانیزم‌ صحیح اجرا شود، می‌تواند بخشی از حباب بازار را تخلیه کند. بر این اساس روند نزولی قیمت دلار از روز دوشنبه، همزمان با انتشار خبر این تصمیم تازه دولت در خبرگزاری مهر، در بازار آغاز شد و قیمت حدود ۷۰۰ تا ۱۰۰۰ تومان کاهش یافت. امروز هم در آغاز معاملات، قیمت ارز رو به کاهش گذاشته و معامله‌گران، با نرخ کمتری به معامله هر دلار می‌پردازند.

چند صراف در گفتگو با خبرنگار مهر گفتند که این تصمیم دولت بر روی بازار اثرگذاشته و میزان عرضه را زیاد می‌کند. به همین دلیل نرخ در روزهای آینده باز هم کاهش خواهد یافت. 

 

چهارشنبه 6/4/1397 - 16:11
اخبار

«رابرت بیانچی» با بیان اینکه هیچ کشوری به تعهدات ترامپ اعتماد ندارد گفت: رهبران جهان از رئیس جمهور فعلی امریکا انتظار ندارند که در مورد هر مسئله ای به موضع خود پایبند باشد.
خبرگزاری مهر- گروه بین الملل: سرانجام رییس جمهوری ایالات متحده امریکا و رهبر کره شمالی در سنگاپور با یکدیگر دیدار کردند. این دیدار پس از مذاکرات فشرده و طولانی مدت نمایندگان دو کشور ممکن شد. «کیم جونگ اون» و «دونالد ترامپ» پس از ادای جملاتی کوتاه مقابل خبرنگاران، پشت درهای بسته و تنها با حضور مترجمان گفتگو کردند.

دونالد ترامپ و  کیم جونگ اون تبادل نظری درباره مسائل مربوط به روابط امریکا — کره شمالی و برقراری صلح پایدار و دائم در شبه جزیره کره داشتند. ترامپ به ارائه تضمین‌های امنیتی به کره شمالی متعهد شد و کیم جونگ اون نیز بر تعهد قاطع و کامل خود بر خلع سلاح کامل هسته‌ای شبه جزیره کره تاکید کرد.

ترامپ و اون تاکید کردند که برقراری روابط جدید میان امریکا و کره شمالی به صلح و رفاه در شبه جزیره کره و جهان مرتبط است و اعلام کردند که درک این نکته واعتمادسازی میان دو طرف می‌تواند روند خلع سلاح هسته‌ای را گسترش دهد.

در این راستا خبرنگار مهر گفتگویی با پروفسور «رابرت بیانچی» انجام داده که در ادامه می آید. «رابرت بیانچی» استاد علوم سیاسی و حقوق بین‌المللِ دانشگاه «شیکاگو» و محقق میهمان در دانشگاه ملی سنگاپور است.

وی دانش آموخته دانشگاه شیکاگوی آمریکاست و سابقه تدریس در دانشگاه های شیکاگو، قطر، دانشگاه آمریکایی قاهره و دانشگاه پنسیلوانیای آمریکا را نیز دارد. او عضو سازمانهای مختلف بین‌ المللی بوده و در برنامه نفت در برابر غذای سازمان ملل متحد نیز مشارکت داشته است. کتاب اخیر او «جهانی شدن اسلامی» نام دارد که به بررسی افزایش نقش کشورهای اسلامی در نظام بین الملل مبتنی بر چندفرهنگ‌گرایی می‌پردازد. «گروه های ذی نفوذ و توسعه سیاسی در ترکیه» دیگر کتاب اوست که از سوی انتشارات دانشگاه «پرینستون» منتشر شده است.

*نشست اخیر ترامپ و کیم جونگ اون رهبر کره شمالی چقدر می تواند به بهبود روابط میان دو کشور کمک کند؟

ممکن است نشست بین ترامپ و کیم باعث ایجاد  منافع موقت در متوقف کردن توهین ها شود. اما یک نشست به تنهایی و بدون اهداف تعریف شده نمی تواند باعث ایجاد پیشرفت و بهبود پایدار  تنش های عمیق بین پیونگ یانگ و واشنگتن یا در منطقه آسیا پاسیفیک شود.

*آیا این نشست می تواند به خلع سلاح هسته ای و رفع تحریمهای کره شمالی کمک کند؟

با وجود اظهارات بی قید و شرط طرفین، خلع سلاح هسته ای حتی در آینده ای دور نیز شدنی نیست. لغو تحریم ها همیشه قابل مذاکره بوده و به راحتی برگشت پذیر هستند.

*با توجه به اینکه ترامپ از برجام خارج شده است چقدر می توان به توافق احتمالی میان آمریکا و کره شمالی خوشبین بود؟ آیا ممکن نیست رئیس جمهور آتی امریکا آنرا بر هم بزند؟

هیچ کشوری به تعهدات و نیات ترامپ اعتماد ندارد. رهبران جهان از رئیس جمهور فعلی امریکا انتظار ندارند که در مورد هر مسئله ای  به موضع خود پایبند باشد حتی در آینده ای نزدیک.

*در صورت بهبود روابط کره شمالی و آمریکا این موضوع چه آثاری بر روابط کره شمالی با چین و روسیه خواهد داشت؟

کره شمالی امیدوار است که چین و روسیه حمایت سیاسی و اقتصادی بیشتری از آن داشته باشند؛ اگر پیونگ یانگ بتواند نفوذ خود بر ترامپ را افزایش دهد. این سه کشور باور دارند که می توانند اعتبار امریکا با متحدان سنتی آن در اروپا و آسیا را تضعیف کنند.

چهارشنبه 6/4/1397 - 16:8
اخبار

رئیس شورای راهبردی روابط خارجی یکی از زمینه‌های همکاری ایران و فرانسه را بحران یمن خواند و گفت: این درست نیست که اروپایی‌ها در مساله یمن، سکوت کنند و حتی به حمایت از متجاوزان برخیزند.
به گزارش خبرگزاری مهر، سیدکمال خرازی رئیس شورای راهبردی روابط خارجی در نشست تبیین ژئوپلیتیکی روابط ایران و فرانسه که در محل شورای راهبردی روابط خارجی برگزار شد، اظهارداشت: ایران و فرانسه دارای ویژگی هایی همچون تلاش برای حفظ فرهنگ هستند که می تواند بستر مناسبی برای گسترش روابط باشد.

وی با اشاره به سابقه تاریخی روابط علمی و فرانسه، از این تعاملات هم به عنوان بستر دیگری برای گسترش روابط دو کشور یاد کرد.

فراز و نشیب روابط ایران و فرانسه

خرازی با بیان اینکه پذیرش امام خمینی (ره) در پاریس در دوران انقلاب اسلامی خاطره خوبی در ذهن ایرانی ها به جا گذاشته است، ادامه داد: البته فراز و نشیب های زیادی هم در روابط دو کشور، از جمله سابقه کمک تسلیحاتی فرانسه به رژیم صدام یا پذیرش تروریست های ضدایرانی در خاک فرانسه و فعالیت آن ها در آن کشور وجود دارد که با هیچ قاعده بین المللی سازگار نیست.

رئیس شورای راهبردی روابط خارجی تصریح کرد: منافع مشترک در منطقه خاورمیانه از دیگر بسترهایی است که امکان بهبود روابط دو کشور را فراهم می آورد، هم فرانسه به صورت سنتی، در منطقه خاورمیانه شامل لبنان و سوریه سابقه تاریخی دارد و هم ایران از قدیم با این منطقه در ارتباط بود و امروز هم حضور و نفوذش گسترش یافته است.

ضرورت نگرش جدید به واقعیت های جدید منطقه

وی با تاکید بر اینکه ایران و فرانسه باید در مسائل منطقه از زمینه های مشترک در جهت ایجاد صلح و ثبات بهره برداری کنند، تصریح کرد: طبیعتا اوضاع منطقه امروز با سال های پیش متفاوت است و احتیاج به نگرش جدید به واقعیت های جدید در منطقه وجود دارد.

خرازی ادامه داد: تغییرات در منطقه عوامل مختلفی دارد که بخشی از آن به اشتباهاتی برمی گردد که برخی دولت ها انجام دادند. به ویژه پس از بیداری اسلامی، برخی کشورها مثل عربستان، قطر، ترکیه و امارات فکر کردند موقعیت خوبی است تا حضور و منافع خود را در منطقه بدون توجه به منافع دیگران تامین کنند.

رئیس شورای راهبردی اضافه کرد: ماجرای سوریه یکی از این اشتباهات راهبردی آنها بود و فکر کردند با حمایت از گروه های مسلح و ارسال سلاح و پول برای آنها می توانند سرنوشت کشور سوریه را به دست بگیرند. میلیاردها پول و سلاح به این کشور ارسال و نتیجه آن شد که تروریست ها با بی رحمانه ترین روش علیه مردم عمل کردند. آثار این اشتباه را در فرانسه هم دیدید و شاهد بودید که گروه های تروریستی چگونه می توانند امنیت اروپا را به خطر بیندازند.

خطای راهبردی اروپا

وی خطای راهبردی اروپا را حمایت و سکوت در برابر این ماجرا دانستند و گفت: اگر هم ائتلافی ضدداعش تشکیل شد توفیقی نداشت چون پدیدآورندگان داعش هم عضو آن بودند. چگونه می شود عربستان به عنوان حامی اصلی تکفیری ها عضو ائتلافی شود که می خواهد علیه آنها بجنگد؟

خرازی ادامه داد: اگر حضور نیروهای ایرانی در سوریه و عراق به دعوت آن کشورها نبود، امروز ما با داعشی روبرو بودیم که به واسطه تصرف عراق و سوریه، سرزمین در اختیار داشت و می توانست عامل بی نظمی و ناامنی در منطقه و اروپا به عنوان همسایه این منطقه باشد.

رئیس شورای راهبردی گفت: امروز داعش شکست خورده، اما این به معنای نابودی اش نیست. این گروه در منطقه حضور دارد و در شمال آفریقا و افغانستان در حال ظهور است، لذا بایست همکاری جدی تری میان کسانی که نگران تروریسم هستند، شکل بگیرد. جای تاسف است که با وجود آنکه جمهوری اسلامی این همه روی شکست داعش سرمایه گذاری کرده و نقش اساسی در آن داشته، تبلیغ می شود که ایران عامل بی ثباتی در منطقه است.

وی با اشاره به دیداری که در بحبوحه بحران داعش با اسقف راعی، رهبر مارونی ها در لبنان داشت، گفت: اسقف راعی ابراز ناراحتی می کرد و می گفت فرانسوی ها که سابقه تاریخی حضور در لبنان و سوریه داشتند، ما را تنها گذاشتند و اگر حزب الله نبود داعش مانند عراق و سوریه همه ما مسیحیان را گردن می زد. این نگاه نشان می دهد فرانسه با وجود سابقه تاریخی در این منطقه، در حمایت از مردم این خطه علیه تروریسم اقدام جدی نکرده است.

خرازی با بیان اینکه حالا مهم این است که ببینیم ایران و فرانسه می توانند چه کنند، ادامه داد: برای توسعه امنیت در منطقه و حل معضلات منطقه، باید با علم به اینکه واقعیت های امروز نسبت به گذشته تغییر کرده، اقدام کنیم.

بحران یمن؛ یکی از زمینه های همکاری ایران و فرانسه

رئیس شورای راهبردی روابط خارجی یکی از زمینه های همکاری ایران و فرانسه را بحران یمن خواند و گفت: آنچه در یمن روی می دهد یک فاجعه است، زیرا کشتار انسان های بیگناه، بدون آنکه برای دفاع چیزی داشته باشند، روی می دهد. حمایتی که عربستان و امارات از سوی غرب به ویژه آمریکا دارند، دست شان را برای جنایت باز گذاشته است.

خرازی ادامه داد: خواسته طبیعی انصارالله یمن، داشتن سهم در حکومت این کشور است، اما در برابر این خواسته طبیعی، با تجاوز به این کشور مواجه است.

وی با اشاره به اخبار حضور نیروهای فرانسوی در حمله به بندر الحدیده در ساحل غربی یمن گفت: گرچه وزارت خارجه فرانسه این موضوع را تکذیب کرد، اما با توجه با انتشار اخبار آن در روزنامه فیگارو و پخش فیلم هایی در این باره، چنین موضوعی مایه تاسف است و امیدواریم درست نباشد؛ اما در هر صورت این درست نیست که اروپایی ها در برابر تجاوز به یمن، سکوت کنند و حتی به حمایت از متجاوزان برخیزند.

ضرورت بازنگری در راهبردهای خاورمیانه ای دولت های اروپایی

رئیس شورای راهبردی روابط خارجی با تاکید بر ضرورت حل و فصل بحران یمن گفت: باید به این جنگ بی نتیجه که بیش از سه سال است جریان دارد، پایان داده شود. مسئله یمن فوریت دارد و سازمان ملل باید نقش جدی تر خود را در توقف این جنگ بی منطق ایفا و زمینه مصالحه یمنی - یمنی را فراهم کند و کشورهای منطقه نیز به این فرآیند کمک کنند.

خرازی ادامه داد: در کل، راه حل مسائل خاورمیانه، مذاکره میان قدرت های منطقه است و این واقعیتی است که ایران، ترکیه، مصر و عربستان چهار کشور ذی نفوذ و قدرتمند این منطقه هستند. نهایتا باید این کشورها گرد هم آیند و مذاکره کنند که چگونه می توان مسایل منطقه را حل و فصل و از افزایش بحران و تروریسم جلوگیری کرد.

وی با ابراز امیدواری به بازنگری راهبردهای دولت های اروپایی از جمله فرانسه در قبال منطقه گفت: جمهوری اسلامی هم آمادگی دارد که نهایت تلاش خود را برای بازگشت امنیت و صلح به منطقه انجام دهد.

رئیس شورای راهبردی روابط خارجی گفت: در درجه اول لازم است از حمایت های تسلیحاتی از کسانی که منطقه را به آشوب کشیدند، خودداری شود. کشورهای اروپایی به ارسال سلاح به عربستان و امارات ادامه می دهند و همین سلاح در یمن به کار گرفته می شود.

دومین نشست گروه گفتگوی ژئوپلیتیک ایرانی و فرانسوی امروز به میزبانی شورای راهبردی روابط خارجی برگزار شد. این نشست با حضور متخصصان علمی و اجرایی ایرانی و فرانسوی، به میزبانی گروه و قطب علمی جغرافیای سیاسی دانشگاه تربیت مدرس و مشارکت شورای راهبردی روابط خارجی، انجمن ژئوپلیتیک ایران، بنیاد خانه علوم انسانی فرانسه و رایزنی فرهنگی سفارت فرانسه در تهران، با هدف توسعه مناسبات علمی، سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی دو جانبه و صلح و ثبات منطقه‌ای از طریق همکاری‌های دو طرف برگزار شد.

چهارشنبه 6/4/1397 - 16:5
اخبار

رئیس کمیسیون انرژی مجلس، گفت: افزایش قیمت بنزین به هیچ وجه صحت ندارد و در قانون به صراحت اعلام شده که هرگونه افزایش قیمت بنزین ممنوع است.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خانه ملت، فریدون حسنوند رییس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با اشاره به وجود شایعاتی درباره افزایش قیمت بنزین، اظهارداشت: افزایش قیمت بنزین به هیچ وجه صحت ندارد و در قانون به صراحت اعلام شده که هرگونه افزایش قیمت بنزین ممنوع است.

رییس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، افزود: دولت نمی تواند خودسرانه قیمت بنزین را افزایش دهد و مجلس با هرگونه افزایش قیمت فرآورده هایی نفتی برخورد می کند. مجلس به هیچ وجه موافق افزایش قیمت هیچ فرآورده ای نیست.

وی ادامه داد: مجلس به هیچ وجه موافق افزایش قیمت هیچ فرآورده ای همانند بنزین و گازوییل و از سوی دیگر قیمت آب و برق نیست.

نماینده مردم اندیمشک در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: مجلس مخالفت خود را با این اقدام دولت اعلام می کند و به دولت نیز اجازه افزایش قیمت نداده و نمی دهد.

 

چهارشنبه 6/4/1397 - 16:4
اخبار

نوسانات حاکم بر بازار ارز کشور، باعث شد «دارو» نیز تحت الشعاع قرار بگیرد و عده ای از این موقعیت، حاشیه هایی برای دارو ایجاد کنند که با واکنش هایی همراه بوده است.
به گزارش خبرنگار مهر، دارو به عنوان کالای استراتژیک، از اهمیت ویژه ای برخوردار است، بطوریکه امروزه تجارت دارو، با حاشیه سود بالا در دنیا، باعث شده تا کمپانی های بزرگ دارویی، دست به هر کاری بزنند تا بتوانند داروهای خودشان را بفروشند. در این بین، عده ای با سوءاستفاده از موقعیت هایی که به وجود می آید، به دنبال کسب منافع شخصی بوده و می خواهند به انحای گوناگون، از فرصت های ایجاد شده، بهترین بهره برداری شخصی را داشته باشند. 

متاسفانه بازار دارویی کشور ما نیز از این قبیل فعل و انفعالات و التهابات، دور نیست و همواره شاهد بروز بحران هایی بوده ایم که با واقعیت های موجود همخوانی نداشته است. شاید تازه ترین بحران آفرینی در بازار دارویی کشور، مربوط به هفته های اخیر باشد. جایی که نرخ ارز به یکباره دچار نوسان شد و باعث گردید، موضوع افزایش قیمت و به عبارتی، «گرانی دارو» بر سر زبان ها بیافتد. این در حالی است که، دولت برای «دارو»، ارز مبادله ای و حمایتی در نظر گرفته است. یعنی اینکه هیچ مشکلی برای تامین ارز دارویی وجود ندارد. اما، شواهد و قرائن حاکی از این واقعیت است که جریانی تلاش دارد، از موقعیت ایجاد شده برای کسب درآمد بیشتر استفاده کند.

احمد حمزه عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، با تاکید بر لزوم برخورد با هر گونه افزایش قیمت دارو، گفت: تمامی داروها و اجناسی که با ارز ۴۲۰۰ تومان وارد شده اند نباید افزایش قیمت داشته باشند و قیمت ها باید بر اساس تعرفه دولت باشد.

وی با یادآوری اینکه هر گونه تغییر قیمت دارو باید در کمیته قیمت گذاری مصوب شود، افزود: واردات دارو با ارز آزاد منجر به افزایش سرسام آور قیمت دارو و هرج و مرج در این حوزه خواهد شد و این موضوع برای مردم غیرقابل تحمل است.

حمزه با تاکید بر اینکه وزارت بهداشت برای رفع کمبود دارویی اقدامات مناسبی انجام داده است، گفت: داروهای تولید داخل از کیفیت بسیار مناسبی برخوردارند و متاسفانه برخی شرکت های وارد کننده دارو برای سودجویی بیشتر به این شایعات دامن زده اند.

در همین حال، ذبیح الله نیکفر عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، از عدم تحقق وعده‌های دولت برای ممانعت از ایجاد اختلال در بازار دارو ناشی از نوسانات موجود در بازار ارز انتقاد کرد و گفت: متاسفانه افرادی که در کشور با دیدگاه اقتصادی در حوزه‌های مختلف سوداگری می‌کنند درحوزه دارو نیز که با سلامت مردم در ارتباط است، ورود کرده‌اند.

وی یادآورشد: اگر قرار است دولت، ارز ۴۲۰۰ تومانی تخصیص دهد نباید اجازه بدهد واردات دارو با ارز آزاد تامین شود که در نتیجه آن شاهدافزایش لجام گسیخته قیمت‌ دارو و تجهیزات پزشکی باشیم.

نیکفر با اشاره به داروهایی که در بازار کمیاب شده است تاکید کرد: متاسفانه هم‌اکنون واردات داروی بیماری‌های خاص به ویژه بیماران صعب‌العلاج سرطانی، ام اس و بیماران قلبی به دلیل افزایش نرخ ارز با مشکل مواجه شده و این بیماران را با مشکلات جدی مواجه کرده است.

دکتر ایرج حریرچی سخنگوی وزارت بهداشت در ارتباط با شبهاتی که بر بازار دارویی کشور حاکم است، گفت: در حال حاضر هیچ شرکت دارویی وجود ندارد که ادعا کند ارز ۴۲۰۰ تومانی به آن اختصاص نیافته است.

وی ادامه داد: در بازاری با وسعت چند هزار قلم دارو، کمبود یک تا یک و نیم درصد دارو، اجتناب ناپذیر و قابل توجیه است. قبل از نوسانات اخیر نرخ ارز برخی نمی گفتند که داروی خارجی می خواهیم، اما بر اساس مصوبه مجلس و قانون برنامه توسعه، باید از داروی ژنریک حمایت و آن را در کشور تامین کنیم. اگرچه در حال حاضر حتی داروهای برند ژنریک و خارجی را نیز تامین می کنیم، اما در مورد برخی داروهای خارجی ممکن است کمبودهایی داشته باشیم.

این اظهارات در حالی مطرح می شود که وزیر بهداشت نیز برای دور ماندن از کمبودهای دارویی، دستورالعملی را به بیمارستان ها ابلاغ کرده است که در آن، عنوان داشته باید بیشترین بهره برداری از بودجه های خرید دارو در مراکز درمانی تحت پوشش دانشگاه های علوم پزشکی کشور به عمل آید.

وزیر بهداشت همچنین در مورد داروهایی که نمونه ژنریک آن در بازار دارویی کشور وجود دارد، تاکید کرده که باید صرفا داروی ژنریک خریداری شود.

وی در این نامه خطاب به روسای دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور، گفته است که خرید داروهای برند ژنریک تولید داخل صرفا در صورتی مجاز است که قیمت آن توسط شرکت های عرضه کننده در حد قیمت داروی ژنریک موجود در بازار کاهش یابد.

وزیر بهداشت به این نکته نیز اشاره کرده که پرداخت هزینه های خرید داروهایی که خارج از این دستورالعمل خریداری می شود، مجاز نیست. 

در همین حال، وزارت بهداشت در واکنش به کمبود داروهای وارداتی در کشور، اعلام کرده که ۵۷ قلم داروی خارجی در داخل کمبود دارد که همه این ۵۷ قلم دارو مشابه داخلی دارد که این تعداد کمبود از ۲۷۰۰ قلم داروی داخلی و خارجی موجود در کشور عدد قابل توجهی نیست.

طبق مصوبه مجلس واضح است که در مورد داروهایی که تولید داخل ژنریک دارند به جز در برخی موارد خاص نباید داروی خاص وارد و عرضه شود البته داروهای خارجی جدید که در ایران تولید نمی شوند موضوع جداگانه ای است و طبق روال باید حتما از طریق واردات تامین شوند.

قیمت داروی خارجی بسیار گران و در نتیجه سود بیشتری در هر واحد فروش ایجاد می کند و چون بیمه صرفا قیمت داروی ژنریک را تحت پوشش قرار می دهد مازاد بر این قیمت، نقدی دریافت می شود و مشمول تاخیرات بیمه ای نمی شود. در نتیجه در مواردی تمایل به القای مصرف داروی خارجی برای کسب سود بیشتر و نقدی در داروخانه ها وجود دارد.

 

 

چهارشنبه 6/4/1397 - 16:3
اخبار

با وجود اینکه وزارت نیرو تصمیم داشت تا بار مصرف را در محدوده ۵۵ تا ۵۶ هزار مگاوات کنترل کند، مصرف برق دیروز از مرز ۵۴ هزار مگاوات عبور کرد و امروز خاموشی هایی در پایتخت رقم زد.
به گزارش خبرنگار مهر، این روزها که دمای هوا روز به روز بالا می رود، تامین برق مورد نیاز وسایل سرمایشی در صدر تامین نیازهای مردم قرار می گیرد. وسایلی که به گفته کارشناسان بسیاری از آنها از استانداردهای لازم در مصرف برق برخوردار نیست. در عین حال مصرف غیربهینه برق در دستگاههای اجرایی نیز چشمگیر است و علیرغم توافقاتی که برای کاهش مصرف برق دستگاههای اجرایی صورت گرفته بود اما همچنان اتلاف برق در این دستگاهها شدید است، به طوری که در ساعات شب به هنگام عبور از جلوی ساختمان بعضی ادارات دولتی، برق روشن اتاقها در بسیاری از طبقات، جلب توجه می کند.  

مصرف برق در ساعات پیک دیروز ۵۴ هزار و ۲۷۵ مگاوات گزارش شد که این رقم در سال گذشته در همین زمان برابر با ۴۲ هزار و ۲۵۱ مگاوات بود.

این حجم از مصرف در ساعات پیک در حالی رقم خورد که مسوولان مربوطه، سقف تامین برق پایدار بدون خاموشی کشور را ۵۵ تا ۵۶ مگاوات اعلام کرده اند. به این ترتیب ، به دلیل حجم بالای مصرف،  شاهد خاموشی هایی در کشور و همچنین در پایتخت هستیم که به نظر می رسد علت آن حجم بالای مصرف باشد چرا که به گفته یک مقام آگاه شبکه توزیع برق مشکل چندانی ندارد و قادر به تامین برق است.

در همین ارتباط، حسین صبوری، مدیرعامل شرکت توزیع برق تهران صبح امروز به خبرنگار مهر گفته بو که با صرفه جویی ۱۰ درصدی از سوی مردم در ساعات پیک، امسال در تابستان خاموشی نخواهیم داشت. 

 

 

 

چهارشنبه 6/4/1397 - 16:2
اخبار

رهبر انقلاب در دیدار مسئولان قوه قضائیه فرمودند: قوه قضاییه باید مظهر عدالت و ملجأ مورد اطمینان و پناهگاه آرامش بخش مردم برای احقاق حقوق فردی و عمومی باشد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری، حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز (چهارشنبه) در دیدار رئیس و مسئولان قوه قضاییه با اشاره به مسئولیت‌های سنگین و حاکمیتی دستگاه قضا تأکید کردند: قوه قضاییه باید «مظهر عدالت» و «ملجأ مورد اطمینان و پناهگاه آرامش بخش مردم» برای احقاق حقوق فردی و عمومی باشد و اعتماد افکار عمومی را با تبلیغ درست یعنی انعکاس هنرمندانه و مؤثر واقعیات و عملکرد دستگاه قضایی و نیز حرکت و تحول مستمر درونی به‌دست آورد.

رهبر انقلاب اسلامی در ابتدای سخنان خود، ضمن تبریک روز و هفته قوه قضاییه و همچنین تشکر از گزارش جامع و کامل آیت الله آملی لاریجانی درخصوص عملکرد این قوه، نامگذاری هفته‌ای به نام دستگاه قضایی را در سالروز شهادت آیت الله بهشتی همانند بسیاری از مناسبت‌های تقویمی نظام اسلامی، شهادت‌بنیان و بر پایه فداکاری در راه خدا خواندند و گفتند: این موضوع، وظایف و انتظارات از قوه قضاییه را از یک مجموعه اداری صرف فراتر می برد و جهاد همه‌جانبه و ایثار و از خود گذشتگی برای رسیدن به اهداف عالی را سرلوحه این دستگاه قرار می‌دهد.

حضرت آیت الله خامنه ای با قدردانی از رئیس، مسئولان و بدنه قوه قضاییه، وظیفه این قوه را حاکمیتی و بسیار حساس دانستند و افزودند: اگر دستگاه قضایی در ادای وظایف خود یعنی «قضاوت، پایان دادن به اختلافها و نزاعها و مجازات متخلفان از قانون» به‌خوبی عمل کند، مردم از حاکمیت، خرسند و راضی خواهند بود و اگر وظایف، ناقص و بد انجام شوند، مردم از حاکمیت، ناخرسند خواهند شد.

ایشان اجرای صحیح و قاطعانه وظایف دستگاه قضایی را در زندگی مردم دارای تأثیرات فراوان برشمردند و خاطرنشان کردند: همانگونه که بارها تأکید شده، قوه قضاییه باید مظهر عدالت و پناهگاه ملت باشد و مردم اطمینان خاطر داشته باشند که هر جا با مظلمه یا تخلفی از قانون مواجه شدند، با مراجعه به دستگاه قضایی می توانند حق خود را با آسودگی خاطر بگیرند.

رهبر انقلاب اسلامی، ورود دستگاه قضایی در موضوعات مرتبط با حقوق عامه و مسائل زندگی روزمره مردم را از وظایف مهم این دستگاه دانستند و گفتند: باید در مردم این اطمینان به‌وجود آید که در موارد مربوط به حقوق عامه، اگر به مراجع قضایی مراجعه کنند، حقوق آنها احیا خواهد شد.

حضرت آیت الله خامنه ای همچنین لازمه تحول در دستگاه قضایی را تعیین شاخص‌های دقیق و زمان‌بندی دانستند و تأکید کردند: تحول، به‌صورت تدریجی امکان‌پذیر نیست و باید، سریع و با شتاب مناسب باشد تا خود را نشان دهد.

ایشان با اشاره به موضوع مهم افکار عمومی و لزوم جلب اعتماد مردم و ضعف قوه قضائیه در این بخش، افزودند: ما باید در مقابل دشمن و بدخواه و توطئه‌گر و تهمت‌زن با قاطعیت عمل کنیم اما در مقابلِ مردم باید با تواضع و دلسوزی و محبت وارد شد و با آنان تفاهم کرد تا بتوان اعتماد افکار عمومی را جلب کرد.

رهبر انقلاب اسلامی، جلب افکار عمومی و اعتمادسازی را از کارهای اساسی همه دستگاهها به‌ویژه دستگاه قضایی و ضابطان آن دانستند و گفتند: اعتمادسازی نیازمند دو رکن اصلی است، یکی کار عملی و دیگری تبلیغات.

حضرت آیت الله خامنه ای در خصوص ضرورت تبلیغات صحیح افزودند: امروز قوه قضاییه از جانب دشمنان خارجی و غافلین داخلی، آماج شدیدترین فشارهای تبلیغی و رسانه ای است به‌گونه‌ای که در این تبلیغات، یک قاتل بی رحم که چند جوان حافظ امنیت را به قتل رسانده و در یک فرآیند قانونی و منصفانه چند ماهه به جرم وی رسیدگی و محکوم شده است، مظلوم جلوه داده می شود و قوه قضاییه‌ی دلسوز و پیگیر حقوق مظلومین، ظالم و متجاوز معرفی می‌شود.

ایشان تأکید کردند: کار تبلیغی مؤثر در دستگاه قضایی و مقابله با چنین عملیات رسانه ای سنگین، نیازمند یک تیم قوی رسانه ای و هنرمند است.

رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه تبلیغات و کار رسانه ای باید به‌گونه‌ای باشد که به دل مخاطب بنشیند و نه آنکه فقط به گوش وی رسانده شود، افزودند: باید با شیوه های حرفه ای و هنری، و به صورت مستمر، طراحی های مختلف انجام گیرد و حقایق و واقعیات باورپذیر و محسوس به افکار عمومی ارائه شود.

حضرت آیت الله خامنه ای خاطرنشان کردند: امروز در دنیا با پروپاگاندا و شیوه های پیچیده تبلیغاتی، سیاه را سفید و باطلِ مطلق را حق جلوه می دهند اما متأسفانه بسیاری از دستگاههای ما کارهای رسانه ای دقیق و هنرمندانه و موضوع جلب اعتماد عمومی را دست‌کم گرفته اند.

ایشان در ادامه به لزوم استفاده از شیوه های مختلف و مناسب جهت رسیدگی به شکایات مردم در دادسراها و مراجع قضایی اشاره کردند و گفتند: در قوه قضاییه باید قضات کوشا، صادق و قانع، به مردم معرفی شوند تا این سبک کار ترویج شود و از طرف دیگر باید افراد متخلف و خیانت کار اعم از قاضی و یا دیگر عوامل نیز به مردم معرفی شوند.

رهبر انقلاب اسلامی بر لزوم استمرار اصلاح درونی دستگاه قضایی تأکید کردند و افزودند: هر پرونده مهمی که در قوه قضاییه، به حکم عادلانه منجر می شود، در واقع یک صدقه جاریه و یک عمل خیر است و باید به صورت صحیح به اطلاع مردم برسد.

رهبر انقلاب اسلامی در بخش دیگری از سخنانشان نقش دستگاه قضا را در مبارزه با مفاسد اقتصادی مهم خواندند و خاطرنشان کردند: در مدیریت مسئله اساسی کشور یعنی اقتصاد، قوه مجریه نقش اول را دارد اما قوای مقننه و قضاییه نیز مؤثر و نقش آفرینند.

ایشان ایجاد امنیت در فضای اقتصادی را از جمله وظایف دستگاه قضا برشمردند و افزودند: فضای کسب و کار و زندگی و معیشت مردم باید امن باشد و دستگاه قضا باید با مختل کنندگان امنیت اقتصادی برخورد کند.

حضرت آیت الله خامنه ای مبارزه قاطع و صریح با مفاسد و مفسدان اقتصادی را از دیگر وظایف مهم قوه قضاییه خواندند و افزودند: باید واضح و مؤثر در این مقوله ورود کنید و فعال باشید.
ایشان با انتقاد از سخنانی که مستقیم یا غیرمستقیم تصور فساد فراگیر در همه دستگاهها را به افکار عمومی القا می کنند، افزودند: در برخی «دستگاههای حاکمیتی، مردمی و محیط کسب و کار»، فساد وجود دارد اما «فساد عمومی» واقعیت نیست و نباید این تلقی غلط را در اذهان عمومی به وجود آورد.

رهبر انقلاب اسلامی، اقناع افکار عمومی را در برخورد دستگاه قضا با مصادیق فساد اقتصادی ضروری خواندند و تأکید کردند: وقتی مفسدی را محاکمه و مجازات کردید، روشن و مستدل و هنرمندانه برای مردم تبیین کنید تا مردم صحت عملکرد شما را احساس کنند و تهدیدات به فرصت تبدیل شود.

همکاری با دولت در حل مشکلات اقتصادی دیگر توصیه ایشان به مسئولان دستگاه قضا بود.

حضرت آیت الله خامنه ای همچنین با ابراز خرسندی از فعالیت‌های قوه قضاییه برای احقاق حقوق ملت ایران در مقابل زورگویی‌های دشمنان و نیز مقابله با مدعیان حقوق بشرگفتند: در مقوله حقوق بشر جمهوری اسلامی در مقابل مدعیان جنایتکار غربی، طلبکار و مطالبه گر است.

ایشان با اشاره به فجایع حقوق بشری امریکا در مناطق مختلف جهان و نیز جنایات فرانسوی‌ها و انگلیسی‌ها در قاره افریقا و شبه قاره هند در دهه های گذشته خاطرنشان کردند: در همین سالها نیز عملکرد غربی‌ها در حمایت از داعش و در سوریه، میانمار و مناطق دیگر نشان دهنده دروغهای مکرر مدعیان وقیح حمایت از حقوق بشر است.

پیش از سخنان رهبر انقلاب اسلامی، آیت‌الله آملی لاریجانی رئیس قوه قضائیه گزارشی از خدمات و فعالیت‌های این قوه در محورهای رسیدگی‌های قضایی، خدمات عمومی، منابع انسانی، تشدید نظارت‌ها، حقوق عامه، پیشگیری از جرم، آموزش عمومی و ترویج اخلاق در میان محیط زندان، اصلاح و تنقیح قوانین، مسائل قضایی بین‌المللی، توسعه کارهای پژوهشی و فناوری اطلاعات، و اطلاع‌رسانی و تحول در دستگاه قضایی بیان کرد.

آیت‌الله آملی لاریجانی با بیان اینکه در سال گذشته بیش از ۱۶ میلیون پرونده در مراجع قضائی رسیدگی شده است، گفت: قوه قضائیه حرکت جدیدی برای استیفای حقوق عامه آغاز کرده و با ورود به برخی مسائل مهم همچون خلع ید از تصرف منابع طبیعی، مشکلات جاده‌ها و تأخیر پروازها از حقوق مردم دفاع کرده است.

رئیس قوه قضائیه با اشاره به تشدید نظارت بر قضات و کارکنان این قوه، افزود: در روند برخورد با فساد در درون دستگاه قضایی، در سال گذشته ۱۶۷ نفر از قضات تعلیق یا سلب صلاحیت شدند وهمچنین در ۴۶۵ مورد نیز برخورد صورت گرفته است.

آیت‌الله آملی لاریجانی خاطرنشان کرد: هم در سطح سران قوا و هم در سطح مسئولان قضایی، تعاملات فراقوه‌ای بیشتری در سال ۹۶ برای حل مشکلات مردم انجام شد.
رئیس دستگاه قضا با اشاره به هجمه‌ها علیه قوه قضائیه، تاکید کرد: با وجود تخریب‌ها و تهمتها، قضات شریف، کارکنان پرتلاش و مدیران متعهد دستگاه قضائی با همه توان به وظایف خود در خدمت به مردم عمل می‌کنند.

 

چهارشنبه 6/4/1397 - 16:0
اخبار

رئیس دفتر رئیس جمهور گفت: عصر امروز جلسه‌ای با حضور رئیس‌جمهور و همه مدیران دولت در سالن اجلاس سران برگزار می‌شود.
به گزارش خبرنگار مهر، محمود واعظی رئیس دفتر رئیس جمهور ظهر امروز(چهارشنبه) در حاشیه جلسه هیئت دولت و در جمع خبرنگاران در خصوص نامه رئیس‌جمهور به سران اروپایی اظهار داشت: با توجه به سپری شدن بسته پیشنهادی از سوی اروپا، ما با دوستان وزارت خارجه به این نتیجه رسیدیم که دیدگاه های خودمان را با توجه به زمان کم باقی مانده در نامه‌ای به رئیس‌جمهور فرانسه، صدر اعظم آلمان و نخست وزیر انگلیس اعلام کنیم.

وی با بیان اینکه ما پاسخی از این نامه نمی‌خواستیم و صرفا برای اعلام مواضع بود، افزود: محتوای این نامه در راستای سیاست های نظام است تا بتوانیم از ادامه برجام به نحو احسن بهره برداری کنیم.

رئیس دفتر رئیس‌جمهور در خصوص جلسه امروز هیئت دولت تصریح کرد: قسمت قابل توجهی از وقت امروز صرف شرایط روز کشور شد. مسائلی در فضای مجازی و شبکه های خارجی در حال القاء است که رئیس جمهور از مسئولان خواست بیشتر با مردم صحبت کنند.

واعظی عنوان کرد: ساعت ۱۸ امروز نیز جلسه‌ای با حضور همه مدیران دولت در سالن اجلاس سران برگزار می‌شود و رئیس جمهور نیز حضور خواهند یافت و صحبت هایی نیز مطرح خواهد شد.

رئیس دفتر رئیس‌جمهور با اشاره به شایعات در فضای مجازی تصریح کرد: گفته شده که مسئولین در خارج از کشور حساب بانکی دارند که اصلا صحیح نیست و حتی برخی که از آنها اسم برده شده بود اعلام کردند که اگر چنین حسابی وجود دارد همه موجودی آن برای کسانی که این موضوعات را مطرح می کنند باشد.

وی با اشاره به موضعات مطرح شده در جلسه امروز هیئت دولت، گفت: یک طرحی الان در مجلس درباره بازنشستگی مطرح است و ما در دولت صحبت کردیم که طرحی که نمایندگان محترم طراحی کردند و کلیاتش تصویب شده است در این طرح برای اینکه از بازنشستگان استفاده نشود، تبعیض قائل شده اند، در حالی که ما با آن تبعیض در دولت مخالف بودیم و الان  اینطور تبلیغ می‌کنند که دولت مخالف آمدن جوانان به سر کار است و نمی خواهد بازنشستگان از سر کار بیرون بروند که به هیچ وجه این چنین نیست.

واعظی افزود: بارها آقای رئیس جمهور اعلام کرده‌اند که حتما از افراد جوان در وزارت خانه ها استفاده شود. ما در مقطعی که دولت را تحویل گرفتیم از تعدادی افراد که نمی‌خواستند در دولت قبل از ما کار کنند و خود را بازنشسته کرده بودند یا بازنشسته شان کرده بودند،   استفاده کردیم اما این به معنای آن نیست که دولت فقط باید دست این افراد باشد. بنابراین ما با اصل این طرح که در مجلس مطرح شده مخالفت نداریم اما می گوییم اگر قرار است بازنشستگان نباشند، دیگر در هیچ سمتی نباشند نه اینکه در جایی باشند و در جایی نه، اما اینکه نیروهای جوان تر بیایند کار کنند قطعا ما از آن استقبال می کنیم.

رئیس دفتر رئیس جمهور در خصوص لوایح چهارگانه تصریح کرد: به هیچ وجه بنای ما بر عضویت در FATF نیست. یک اشتباهی که رخ می‌دهد این است که برخی فکر می‌کنند لوایح چهارگانه را دولت دوازدهم تقدیم مجلس کرده درحالی که در دولت دهم لوایحی به مجلس داده‌اند و این لوایح پیش رفته و امروز نوبت تصویب آن است.

وی افزود: این لوایح با FATF متفاوت است پس صراحتا نظر دولت این است که به هیچ وجه ما اعلامی برای عضویت در FATF نداریم و دنبال آن هم نیستیم اما فکر می‌کنیم تصویب این لوایح، که در دولت قبل داده شده، لازم است.

واعظی با اشاره به جلسات روحانی با رهبرانقلاب گفت: هر هفته رئیس‌جمهور با رهبر انقلاب دیدار دارند و دیروز هم دیدار کردند و در این مورد هم صحبت شد.

رئیس دفتر رئیس جمهور در خصوص برنامه های دولت برای وضعیت بازار با بیان اینکه اولین برنامه دولت تقویت تولید در کشور است، اظهار داشت: امروز رئیس جمهور دستور دادند تا کلیه کارخانه جات و شرکت هایی که دولتی هستند باید تولید خود را افزایش دهند تا هیچگونه کمبودی در کشور احساس نشود. رئیس جمهور همچنین به وزارت بازرگانی دستور دادند تا اولویت اول مصرف داخلی باشد و مازاد محصولات صادر شود.

وی در پاسخ به سوالی پیرامون اظهارات سرلشکر رحیم صفوی در خصوص دولت، تصریح کرد: البته آقای رحیم صفوی از دوستان خوب ما هستند و فرد بسیار عاقلی هستند. کسانی که تجربه کاری داشته باشند و درس علوم سیاسی خوانده باشند می دانند که نقش دولت تعیین کننده است. اینگونه صحبت ها خلاف بیانات مقام معظم رهبری در چندماه گذشته پیرامون فعالیت های دولت است. اخیرا نیز ایشان دستور دادند که جلسات سران سه قوه تشکیل شود که جلسه بعدی آن نیز شنبه هفته آینده برگزار می شود.

واعظی گفت: اینگونه اظهار نظرها به هیچ چیز کمک نمی کند و وظیفه ما این است که صمیمیت و انسجام را تقویت کنیم.

رئیس دفتر رئیس جمهور در خصوص گفتگوی روحانی با مردم، اظهار داشت: هفته آینده پس از سفر اتریش و سوئیس رئیس جمهور تلاش خواهیم کرد تا در روزهای پس از آن برنامه ریزی را برای صحبت رئیس جمهور با مردم داشته باشیم.

وی در پاسخ به سوالی پیرامون احتمال ترمیم در کابینه، عنوان کرد: ترمیم در کابینه همیشه مطرح بوده و رئیس جمهور همانگونه که در دولت یازدهم نیز ترمیم داشتند، در این دولت هم خواهند داشت و این نشان دهنده پویایی دولت است و من فکر می کنم در آینده نیز خواهیم داشت.

 

چهارشنبه 6/4/1397 - 15:59
اخبار

یک مقام مسئول از لابی گسترده خودروسازان در مجلس برای منتفی کردن طرح ساماندهی بازار خودرو خبر داد و گفت: افزایش نجومی قیمت‌های خودروهای داخلی به بهانه ارز توجیه پذیر است.
بهرام پارسایی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به رای نمایندگان در خصوص تصویب یک فوریت طرح ساماندهی بازار خودرو در صحن مجلس گفت: این طرح بعد از  تصویب یک فوریت به کمیسیون صنایع و معادن مجلس ارجاع داده شد که بر این اساس، طی دو جلسه بر روی آن کار کارشناسی صورت گرفت، اما متاسفانه پیشنهاد مسکوت ماندن آن از سوی چند نفر از اعضای کمیسیون مطرح شد؛ این در حالی است که حضور پررنگ و بیش از حد خودروسازان و نمایندگان وزارت صنعت، معدن و تجارت در جلسه ای که بسیار غیرمعمول و غیرمتعارف بود، جوی را ایجاد کرد که با ارایه آمارهای غیرواقعی، کمیسیون را با ۱۳ رای موافق و ۱۰ رای مخالف، مجبور به مسکوت ماندن طرح برای شش ماه نمود که البته این موضوع در اختیار کمیسیون نیست.

سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ افزود: بر این اساس با مذاکراتی که با هیات رئیسه کمیسیون انجام شده است که بر این اساس، قرار بود که پیشنهادی از سوی آنها به هیات رئیسه مجلس داده شوده تا در صحن هم به رای گذاشته شود؛ بنابراین امیدواریم با توجه به آشفتگی بازار خودرو چه در حوزه تولید داخلی و چه در حوزه واردات که طی هفته‌های گذشته کاملا مشهود و هویدا بوده است، قانون ساماندهی بازار خودرو مصوب شود تا در حوزه‌های کیفیت، خدمات پس از فروش، قیمت گذاری و انحصار خودروسازان، خط مشی مشخصی را برای تمامی بخش‌های ذیربط مشخص کند؛ به هر حال خلاء قانونی اکنون باعث استفاده سودجویان شده است.

وی تصریح کرد: افزایش‌های نجومی قیمت خودرو با بحث قیمت‌هایی که در بازار به گوش می‌رسد، جهش قیمتی را به وجود آورده که به هیچ عنوان قابل توجیه نیست؛ ضمن اینکه افزایش سرسام آور قیمت خودروهای داخلی به اسم تولید ملی، نباید تا این اندازه از نوسان قیمتی ارز اثر بگیرد؛ اگرچه بخشی از قطعات آن نیز وارداتی است؛ اما با استفاده از ارز مبادله‌ای این قطعات وارد می‌شود و ارز بازار سیاه هم نیست که باعث افزایش قیمت شود.

به گفته پارسایی، هیچ دلیل منطقی و توجیهی نمی‌تواند افزایش قیمت را توجیه کرده و افکار عمومی را قانع کند که این افزایش قیمت، دلیل منطقی دارد؛ بنابراین بالا رفتن بی‌منطق قیمت نشان می‌دهد که خلاء در قانون وجود دارد و نظارت را محدود نموده؛ ضمن اینکه شورای رقابت و سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان در قیمت‌گذاری نقشی ندارند و حتی نوع قیمت‌گذاری که شورای رقابت انجام می‌دهد نیز دچار اشکال است؛ چراکه بر اساس خوداظهاری خودروسازان، پایه تعیین قیمت شکل می‌گیرد.

وی اظهار داشت: در این میان وزارت صنعت چون در گذشته در خودروسازان سهام داشته است؛ در نهایت درصدی از افزایش قیمت را تائید می‌کند، در سوی دیگر، افزایش ۵ تا ۶۰۰ درصدی واردات خودروخارجی هم دست کردن در جیب مردم است و بدون شک حالت مافیایی در این موضوع به چشم می‌خورد؛ ضمن اینکه افرادی در این وسط سودهای کلانی به جیب زده اند که تاوان آن را باید مردم بدهند. 

پارسایی گفت: ناآگاهی مخالفان این طرح، از نااطلاعی است؛ ضمن اینکه برخی خودروها که می‌تواند علاوه بر واردات، مزایایی نیز به لحاظ مصرف و کاهش آلودگی برای کشور داشته باشد، باید ورودشان تسهیل شود. این در حالی است که در نیمه دوم سال گذشته به یکباره تعرفه خودروهای هیبریدی بین ۵ تا ۶۰۰ درصد افزایش یافت که به نظر می‌رسد این تعرفه نیز باید به حالت قبل برگردد تا علاوه بر اینکه شاهد کاهش مصرف سوخت باشیم، بتوانیم شرایط را برای مدیریت بازار و واردات خودروهای متناسب با نیاز مردم فراهم کنیم.

 

چهارشنبه 6/4/1397 - 15:58
اخبار

رئیس سازمان بازرسی کل کشور در خصوص پیش خرید سکه، گفت: نفر اول که ۳۱ سال سن دارد، ۳۸ هزار و ۲۵۰ عدد سکه خریداری کرده و برای این خرید، ۵۳ میلیارد و ۵۵۰ میلیون تومان پول پرداخت کرده است.
به گزارش خبرنگار مهر، قاضی ناصر سراج در جمع خبرنگاران در خصوص نابسامانی‌های بازار ارز و سکه و اقدامات سازمان بازرسی ها در این رابطه گفت: متأسفانه مواردی را در بحث خرید سکه شاهد بوده‌ایم که اقتصاد کشور را در معرض خطر قرار می‌دهد. در رابطه با سکه نفر اول ۳۸ هزار و ۲۵۰ عدد سکه خریداری کرده و برای این خرید، رقمی معادل ۵۳ میلیارد و ۵۵۰ میلیون تومان پول پرداخت کرده است.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور با بیان اینکه این فرد تنها ۳۱ سال سن دارد، گفت: ما در رابطه با فروش و عرضه باید تدبیری اتخاذ کنیم و سختی‌هایی را در نظر بگیریم که هرکسی پول دارد نتواند وارد بازار شود و هرکاری خواست در ارتباط با اقتصاد کشور انجام دهد. کدام کشور قوی اینگونه عمل می کند و ارز و سکه را اینچنین در معرض قرار می‌دهد؟امیدواریم با توجه به هماهنگی‌ها، دستورات مقام معظم رهبری در خصوص مسائل اقتصادی، جلسات بین رؤسای سه قوه و مسئولان عالی، راهکارهای مناسب عملی شود.

دست های خارجی دخیل است

وی با بیان اینکه دست‌های خارجی قطعاً در این مسائل دخیل است، گفت: با هماهنگی پیش آمده بین روسای قوا به طور قطع مشکلات موجود برطرف خواهد شد.

رئیس سازمان بازرسی کشور در ادامه و  درباره نتیجه بازدید از شرکت ایران خودرو و احتمال احتکار از سوی این شرکت تصریح کرد: احتمال احتکار همچنان در حال بررسی است اما نتیجه بازدید ما این بود که فردای روز بازدید سرزده ما از ایران خودرو، قیمت برخی خودروهای داخلی ۴۰ تا ۵۰ میلیون تومان ارزان شد و دیگر هم قیمت‌ها بالا نرفت. متأسفانه وزارت صنعت طی ابلاغیه‌ای اعلام کرد که ورود ماشین‌های خارجی ممنوع شده و این موضوع تأثیر منفی بر بازار داخلی گذاشت. ما از رسانه و عموم مردم تقاضا داریم تا در صورت مشاهده هر گونه تخلف از سوی شرکت یا کارخانه‌ای از طریق شماره تلفن ۱۳۶ تلفن و یا سایت سازمان بازرسی ما را در جریان تخلف صورت گرفته قرار دهند.

 

چهارشنبه 6/4/1397 - 15:57
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته