• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 42209
تعداد نظرات : 4513
زمان آخرین مطلب : 4153روز قبل
اخبار
پوتین سیاست خارجی روسیه را تغییر نمی‌دهد

ایرنا: ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری منتخب روسیه اعلام كرد كه سیاست خارجی این كشور در دور جدید از ریاست جمهوری وی تغییری نخواهد كرد.

پوتین در جمع خبرنگاران با یادآوری اینكه در روسیه سیاست خارجی را رئیس جمهوری تعیین و وزارت خارجه تحت نظارت وی اجرا می‌كند، گفت: به دلیل اینكه مسائل كلیدی و بسیار مهم در نشست شورای امنیت ملی بررسی می‌شود، نخست‌وزیر روسیه نیز در جریان رویدادهای سیاسی قرار دارد.



ساركوزی: با شكست، از صحنه سیاسی فرانسه می‌روم

ایرنا: نیكلا ساركوزی، رئیس جمهوری فرانسه اعلام كرد كه در صورت شكست در انتخابات، از سیاست فاصله خواهد گرفت.

روزنامه «لوفیگارو» نوشت: رئیس جمهوری فعلی فرانسه در بحبوحه تبلیغات نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری كشورش اعلام كرد: در صورت شكست در انتخابات، سیاست را رها می‌كند و به كار دیگری مشغول خواهد شد. اما هنوز نمی‌داند به چه كاری خواهد پرداخت.



انصراف «عمر سلیمان» از نامزدی ریاست جمهوری مصر

خبرگزاری فارس: هماهنگ‌كننده تبلیغات انتخاباتی «عمر سلیمان»، رئیس سرویس اطلاعات و امنیت حسنی مبارك، رئیس جمهوری مخلوع مصر اعلام كرد كه وی از نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری منصرف شده است.

«مروه منیر» اعلام كرد، در حالی كه انتظار می‌رفت، عمر سلیمان نامزدی خود در انتخابات ریاست جمهوری مصر را اعلام كند، وی از شركت در این انتخابات انصراف داد.خبر دیگر اینكه، صدها معترض با تجمع در برابر سفارت آمریكا در قاهره خواستار اخراج سفیر آمریكا از قاهره شدند.



درخواست پیگرد قضایی رئیس سابق «میت»

ایرنا: دادستانی استانبول خواستار موافقت نخست‌وزیر تركیه با پیگیرد قضایی رئیس پیشین سازمان اطلاعات تركیه (میت) شد.

دادستانی ویژه استانبول همچنین از رجب طیب اردوغان نخست‌وزیر تركیه خواست با پیگیرد قضایی خانم «آفت گونش»، معاون اسبق این سازمان و دو تن دیگر از كاركنان آن موافقت كند.



«ژان پل» دوم به قدیسان پیوست

خبرگزاری مهر: به دنبال نسبت دادن دومین كرامت به رهبر فقید كاتولیك‌های جهان، ممكن است به دنبال بررسی كارشناسان واتیكان، پاپ ژان پل دوم به زودی به عنوان یكی از قدیسان كلیسای كاتولیك رم اعلام شود.مراسم تقدیس ژان پل دوم ماه می سال گذشته با گذشت شش سال از مرگ وی برگزار شد، این درحالی است كه تكمیل این فرآیند نیازمند اثبات یك كرامت دیگر از پاپ فقید كاتولیك‌ها بود كه اكنون با اثبات كرامت دوم این فرآیند خاتمه خواهد یافت.



تظاهرات ضد سرمایه‌داری در رم و لندن

ایرنا: ده‌ها هزار ایتالیایی در دفاع از حق اشتغال و در اعتراض به تدابیر ریاضتی دولت «ماریو مونتی»، نخست وزیر و نظام سرمایه داری حاكم بر غرب، در رم، پایتخت این كشور تظاهرات كردند.‏

از سویی، دهها نفر از مخالفان سیاست‌های دولت ائتلافی انگلیس با تجمع در مقابل پارلمان این كشور در شهر لندن به سیاست‌های ریاضت اقتصادی دولت و كاهش بودجه بخش‌های رفاهی و خدماتی اعتراض كردند. ‏



دیدار نخست‌وزیر موقت لیبی با رئیس‌جمهوری آمریكا

ایرنا: «عبدالرحیم الكیب» نخست‌وزیر دولت موقت لیبی كه به آمریكا سفر كرده است در كاخ سفید با باراك اوباما رئیس‌جمهوری این كشور دیدار و گفت‌وگو كرد. رئیس‌جمهوری آمریكا در این دیدار حمایت خود را از مردم لیبی به اطلاع نخست‌وزیر این كشور رساند. وی در عین حال از آنچه تلاش نظامیان آمریكایی در آزادسازی لیبی خواند، تقدیركرد.
شنبه 20/12/1390 - 15:17
اخبار
نرخ 5 درصدی مالیات بر ارزش افزوده در سال 91

سازمان امور مالیاتی اعلام كرد: نرخ مالیات بر ارزش افزوده از ابتدای سال 91 براساس قانون برنامه پنجم 5 درصد خواهد بود.

به گزارش فارس، سازمان امور مالیاتی كشور اعلام كرد: نرخ مالیات و عوارض ارزش افزوده كالاها و خدمات عمومی در سال 1391 براساس قانون برنامه پنجم پنج درصد است. براساس تبصره دو ماده (117) قانون برنامه پنج ساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران كه مقرر می‌دارد، نرخ مالیات و عوارض بر ارزش افزوده از سال اول برنامه (سال 1390)، سالانه به میزان یك درصد افزایش یابد، بنابراین نرخ مالیات و عوارض ارزش افزوده كالاها و خدمات عمومی از ابتدای سال 1391 از چهار درصد به پنج درصد افزایش می‌یابد.



تداوم پیش‌فروش 9 ماهه سكه در این هفته

پیش‌فروش سكه با همان شرایط هفته قبل برای این هفته ادامه خواهد داشت.

عباس كمره‌ای مدیركل ریالی و نشر بانك مركزی در گفت‌وگو با فارس درباره شرایط پیش فروش سكه برای این هفته اظهار داشت: پیش‌فروش سكه با همان شرایط هفته گذشته و با قیمت 598هزار و 900 تومان ادامه دارد.



توقف فروش بنزین آزاد در جایگاه‌ها غیرقانونی است

مدیر امور حقوقی شركت ملی پخش فرآورده‌های نفتی با غیرقانونی بودن توقف فروش بنزین آزاد به مردم در روزهای پایانی اسفند توسط برخی از جایگاهداران سوخت، اعلام كرد: مردم نگران تامین بنزین در روزهای پایانی سال و ایام نوروز نباشند.

سید علی محمدولی در گفت‌وگو با مهر درباره ادعای جدید برخی از جایگاهداران سوخت مبنی بر احتمال توقف فروش بنزین آزاد در روزهای پایانی اسفند و ایام نوروز، گفت: توقف فروش بنزین به مردم به هیچ وجه صحت ندارد. وی تصریح كرد: بر اساس اصل قانون اساسی، جایگاهداران موظف به تحویل بنزین با كیفیت به مردم در مجاری عرضه هستند.



تكذیب تامین اعتبار یارانه‌ها از محل مابه‌التفاوت نرخ ارز

بانك مركزی جمهوری اسلامی ایران، تامین اعتبار یارانه‌ها از محل ما‌به التفاوت ارز دریافتی از بانك را تكذیب كرد.

به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی بانك مركزی جمهوری اسلامی ایران، عطف به خبر منتشره در برخی رسانه‌ها در خصوص ما به التفاوت ارز دریافتی از بانك‌ها، ضمن تكذیب تامین اعتبار یارانه‌ها از محل ما‌به التفاوت دریافتی از بانك‌ها، به اطلاع می‌رساند: برداشت از حساب بانك‌ها بابت بخشی از مابه التفاوت ارز خریداری شده از بانك مركزی و قیمت فروش ارز از سوی بانك‌ها و در خصوص اجرای مصوبه كمیته ساماندهی بازار ارز (كمیته پنج نفره) بوده كه اواسط بهمن در نامه‌ای به بانك‌ها ابلاغ شده است.



مجوز یكی از بانك‌های خصوصی لغو می‌شود

مجوز یكی از بانك‌های خصوصی كشور به دلیل تخطی از قوانین بانكداری لغو می‌شود.

عزت‌الله یوسفیان ملا عضو ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی با بیان این مطلب به مهر گفت: برخی از بانك‌ها در حوزه خصوصی پروانه فعالیت معینی را گرفته‌اند كه متاسفانه روند قانونی خود را طی نكرده است.

وی گفت: تمهیداتی در نظر گرفته شده تا افرادی كه با این بانك خصوصی داد و ستد داشته‌اند و فعالیت‌های مالی خود را در آنجا متمركز كرده‌اند با پیشنهاد بانك مركزی به یك بانك قانونی دیگر منتقل شوند.



كسری بودجه 89 بالغ بر 7700 میلیارد تومان اعلام شد

تراز عملیاتی و سرمایه‌‌ای بودجه 89 به منفی 7711 میلیارد تومان رسید كه نشان از كسری بودجه دولت دراین سال دارد.

به گزارش فارس، مجموع درآمدهای دولت شامل درآمدهای مالیاتی و سایر درآمدها در سال 89 به بیش از 38 هزار و 428 میلیارد تومان رسید كه در مقایسه با هزینه‌های جاری 65 هزار و 934 میلیارد تومانی دولت در این سال بیش از 27 هزار و 505 میلیارد تومان كسری دارد كه نشان از منفی بودن تراز عملیاتی بودجه است. گزارش بانك مركزی حاكی است، مجموع واگذاری دارایی‌های سرمایه‌ای دولت (درآمد نفت) هم در سال 89 بیش از 43 هزار و 578 میلیارد تومان بوده است، در این سال بودجه تملك دارایی‌های سرمایه‌ای (عمرانی) به بیش از 23 هزار و 784 میلیارد تومان رسید كه با این احتساب تراز سرمایه‌ای دولت دربودجه 89 با مازاد 19 هزار و 793 میلیارد تومان مواجه شده است.



تخلیه محموله گندم وارداتی از قزاقستان

اولین محموله گندم با حجم 5200 تن که از کشور قزاقستان وارد شده بود، تخلیه شد.‏

به گزارش فارس روز چهارشنبه با حضور مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران و معاونین وی اولین محموله گندم وارداتی به حجم 5200 تن وارد کشور شد و تا امروز 6000 تن دیگر وارد می‌شود.‏

این محموله‌ها از کشور قزاقستان وارد شده‌اند و برخلاف همه تحریم‌ها و فشارهای اقتصادی هیچ مشکلی در واردات گندم وجود ندارد و گندمی که متعلق به کشور آمریکا است هم 7 فروردین در بنادر ایران تخلیه می‌شود.‏



6 طرح پتروشیمی كشور آماده افتتاح رسمی است

راه‌اندازی اولیه پروژه‌های پتروشیمی‌های الوند، مارون، طرح افزایش ظرفیت پتروشیمی بندر امام، جم، مبین و كاویان انجام و آماده بهره‌برداری رسمی شده‌اند.

مدیر تولید شركت ملی صنایع پتروشیمی ایران در گفت‌وگو با شانا درباره پروژه‌های جدید صنعت پتروشیمی اظهار كرد: طبق برنامه‌ریزی، چند پروژه ملی در صنعت پتروشیمی در حال آماده‌سازی و گشایش است. علی‌محمد بساق‌زاده تصریح كرد: تولید تجاری واحد بوتن یك پتروشیمی جم آغاز شد و این واحد علاوه بر تامین همه نیازهای كشور، ایران را در زمره صادركنندگان این محصول قرار خواهد داد. وی با بیان این كه با راه اندازی آب شیرین كن ششم پتروشیمی مبین توان تولید این مجتمع تولیدی افزایش قابل ملاحظه‌ای خواهد یافت، گفت: فازهای اول و دوم عسلویه از نظر تامین آب مورد نیاز مشكلی نخواهند داشت.
شنبه 20/12/1390 - 15:16
اخبار
مرگ 3 نفر در تصادف کامیون با خودرو سواری

سرویس حوادث: رئیس مرکز کنترل پلیس راه کشور از کشته شدن سه نفر بر اثر تصادف یک دستگاه پژو 405 و یک دستگاه کامیون خبر داد.

سرهنگ رضا سلبی در گفتگو با فارس گفت: این تصادف بین یک دستگاه خودرو سواری و یک دستگاه کامیون در کیلومتر 40 محور بردسکن به وقوع پیوست که متاسفانه سه سرنشین خودرو سواری در این تصادف جان خود را از دست دادند.

به گفته وی علت وقوع تصادف انحراف به چپ کامیون گزارش شده است.



مرگ رئیس آموزش و پرورش ویسیان در تصادف رانندگی

سرویس خبر: رئیس آموزش و پرورش ویسیان در سانحه رانندگی جان باخت.‏

مرحوم «سعید رضائیان» معلم باسابقه و رئیس آموزش و پرورش ویسیان از توابع خرم آباد بود.

مدیرکل آموزش و پرورش لرستان و مرکز اطلاع‌رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش نیز در اطلاعیه‌هایی، درگذشت رئیس فقید آموزش و پرورش ویسیان را تسلیت گفتند.‏



هلاكت 82 شرور مسلح در مرزها

سرویس خبر ـ جانشین مرزبانی نیروی انتظامی از هلاكت 82 شرور مسلح در جریان درگیری با نیروهای مرزبانی كشور از ابتدای امسال تا پایان بهمن خبر داد.

سردار احمد گراوند در حاشیه بازدید از مرزها و پایگاه‌های دریابانی هرمزگان در جمع خبرنگاران گفت: از ابتدای امسال تا پایان بهمن، 32 هزار نفر متجاوز مرزی توسط مرزبانان كشور دستگیر شدند كه از این تعداد 130 نفر مسلح بودند.

وی افزود: از این تعداد شرور مسلح 82 نفر در درگیری با نیروهای مرزبانی به هلاكت رسیدند و 44 نفر نیز دستگیر شدند.

سرتیپ گراوند یادآور شد: مرزبانی كشور روزانه به‌طور میانگین 90 متجاوز مرزی را دستگیر می‌كند.

وی با بیان این‌كه یكی از وظایف اصلی مرزبانی دفاع از حقوق مرزنشینان است، افزود: مرزبانی ایران در همین راستا همه تلاش خود را برای دفاع از مرزهای كشور انجام می‌دهد و ارتباطش با كشورهای همسایه براساس پروتكل‌های مصوب در این زمینه است.



‏مهار آتش‌سوزی گسترده در مجتمع «دنیای‌نور»

سرویس حوادث: آتش‌سوزی در مجتمع «دنیای‌نور» با تلاش 6 ساعته ‏آتش‌نشانان چهار ایستگاه آتش‌نشانی مهار شد. ‏

‏ امیر مهدیانی، مدیر منطقه سه عملیات آتش‌نشانی با اعلام این خبر گفت: ساعت 3 و 20 دقیقه بامداد پریروز با اعلام وقوع حریق در مجتمع دنیای‌نور، آتش‌نشانان ایستگاه‌های 23، 17، 71، 72 و گروه نجات 12 به همراه چندین دستگاه خودرو حامل تانکر آب، به محل حادثه در بزرگراه رسالت، نبش خیابان کرمان اعزام شدند.

وی با بیان این كه این آتش‌سوزی از طبقه منفی 2 این مجتمع 10طبقه شروع و به طبقات بالا که شامل 6 طبقه تجاری، دو طبقه اداری و یک طبقه سالن پذیرایی است، رسیده بود، افزود: هنگامی كه نیروهای آتش‌نشانی در محل حضور یافتند، طبقات کاملا شعله‌ور شده بود.

مهدیانی تأكید كرد: آتش‌نشانان چهارنفر از افرادی که در طبقات بالا میان دود و آتش گرفتار شده بودند را با استفاده از نردبان هیدرولیکی پایین آوردندو تحویل امدادگران حاضر در محل دادند.‏

‏ به گفته مدیر منطقه سه عملیات آتش‌نشانی به علت شعله‌وری بالا و دود زیاد، ورود مأموران به محل آتش سوزی با دستگاه‌های تنفسی بسیار مشکل بود و آتش‌نشانان دچار حالت تهوع، دود زدگی و گرمازدگی شدند.

وی با بیان این كه 20 نفر از نیرو‌های ایستگاه‌های دیگر نیز به جمع نیروهای عملیات افزوده شدند، تأكید كرد: چهار نفر از آتش‌نشانان در این عملیات مصدوم شدند که دو نفر از آنان به صورت سر پایی مداوا و دو نفر دیگر به بیمارستان منتقل شدند.

وی افزود: مجتمع تجاری دنیای نور بیمه آتش‌سوزی نبوده است و با توجه به گستردگی آتش‌سوزی خسارت فراوان مالی بر جا گذاشت.

مهدیانی از شهروندان خواست در ایام پایان سال نکات ایمنی را رعایت کنند و صاحبان اماکن و پاساژهای تجاری با رعایت نکات ایمنی، نسبت به نصب تجهیزات لازم در مراکز خرید اقدام کنند.‏
شنبه 20/12/1390 - 15:15
اخبار
دستگیری كارمند بانك به جرم اختلاس

بناب ـ خبرنگار اطلاعات: یك كارمند بانك در بناب به اتهام اختلاس دستگیر شد.

سرهنگ علی سلطانی‌وش فرمانده نیروی انتظامی بناب اعلام كرد: این متهم در یكی از بانك‌های دولتی با شگرد افتتاح حساب‌های كوتاه مدت برای مشتریان مبالغی را از حساب آنها اختلاس و به حساب شخصی خود واریز می‌كرد. وی افزود: متهم از 46 نفر از مشتریان بانك بیش از 730 میلیون ریال اختلاس كرده است. او افزود: متهم وقتی مشتریان برای پرداخت قبوض خدماتی از جمله تلفن، آب و برق یا پرداخت اقساط وام‌های مسكن روستایی به بانك مراجعه می‌كردند، با شگرد خاصی ضمن صدور رسید پرداخت برای آنها، مبالغ را به جای حساب خزانه بانك به حساب شخصی خود واریز می‌كرد. وی همچنین با صدور دفترچه حساب كوتاه‌مدت برای مشتریان مالباخته، وجوه پرداختی مشتریان را به نفع خود برداشت كرده و در عوض سود ماهانه حساب آنها را از جیب خودش پرداخت می‌كرده است.



كشف 8000 نوع مواد محترقه در زرندیه

زرندیه ـ خبرنگار اطلاعات: 8000 انواع مواد محترقه غیرمجاز توسط مأموران انتظامی شهرستان زرندیه كشف شد.

فرمانده انتظامی زرندیه با بیان مطلب بالا، افزود: مأموران كلانتری 13 این شهرستان در راستای تشدید برخورد با تهیه و توزیع‌كنندگان مواد محترقه از یك دستگاه خودرو وانت پیكان 8000 نوع مواد محترقه كشف و ضبط كردند. وی ادامه داد: متهمان به همراه پرونده‌های تشكیل‌شده به دستگاه قضایی معرفی شدند.



دستگیری سارقان احشام در زرندیه

زرندیه – خبرنگار اطلاعات: سه سارق احشام شامل دو تبعه و یك ایرانی توسط ماموران انتظامی زرندیه شناسایی و دستگیر شدند.

فرمانده انتظامی شهرستان زرندیه با بیان مطلب بالا افزود: این افراد كه در شهریار و استان تهران مبادرت به سرقت احشام می‌كردند، در محور قدیم زرندیه به تهران با یك دستگاه خاور در حال تردد بودند كه در باررسی از خودرو مذكور 200 راس دام سبك سرقتی كشف شد.



پلیس راه بجستان بزودی آغاز به كار می‌كند

بجستان – خبرنگار اطلاعات: فرماندار بجستان از آغاز به كار پلیس راه این شهر در كیلومتر 8 جاده بجستان – فیض‌آباد در آینده نزدیك

خبر داد.

صولتی اظهار امیدواری كرد با توجه به سفر جمع زیادی از زائران

امام رضا(ع) از این جاده، این مهم پیش از آغاز سال جدید محقق شود.



تلاش راهداران برای نجات جان 2 مادر باردار

قزوین ـ خبرنگار اطلاعات: با تلاش نیروهای امدادی دو مادر باردار از یكی از روستاهای سخت‌گذر بخش آوج قزوین به مراكز درمانی منتقل شد و از مرگ حتمی نجات یافتند.

رئیس اداره راه و ترابری آوج با اعلام این خبر، گفت: در پی اعلام گزارش‌های مردمی از روستای وروق بخش آوج از توابع بوئین‌زهرا مبنی بر فرارسیدن زمان وضع حمل دو مادر باردار، گروه‌های امدادی برای نجات جان آنان راهی این روستا شدند اما باتوجه به كوهستانی‌بودن منطقه و بارش شدید برف و كولاك، عملیات امداد و نجات با سختی مواجه شد. به گفته جواد حق‌لطفی، در این عملیات امدادی، نیروهای راهداری با اعزام یك دستگاه لودر و یك دستگاه خودرو كمك‌دار مسیر 7 كیلومتری روستا را بازگشایی و زمینه را برای امدادرسانی فراهم كردند.

حق‌لطفی افزود: ارتفاع برف در برخی از مناطق این مسیر بیش از 2 متر بود. وی همچنین گفت: پس از بازگشایی مسیر، دو مادر باردار با كمك نیروهای هلال احمر و شبكه بهداشت بخش آوج به مراكز درمانی منتقل شدند و نجات یافتند.



خسارت رانش زمین به راه‌های روستایی مازندران

ساری ـ خبرنگار اطلاعات: معاون راه روستایی راه و ترابری مازندران از خسارت 180 میلیارد ریالی به محورهای روستایی استان در پی رانش‌های اخیر زمین خبر داد.

عباسی افزود: محورهای روستایی بندبن لایی نكا، درازكلا، خلیل كلا، بابل، آهودشت و چاچكام ساری، كوتنا، ریكنده قائمشهر و سرتاجناسم میاندرود از جمله محورهای روستایی است كه رانش زمین باعث تخریب راه‌های آن شده است. وی خواستار توجه ویژه و عزم ملی برای بهسازی و ترمیم این محورها شد و گفت: با توجه به شرایط موجود می‌طلبد تا تمام مسئولان ذیربط با جدیت و تلاش گام‌های ارزنده‌ای را برای بهسازی راه‌ها و تامین اعتبار آن بردارند.
شنبه 20/12/1390 - 15:15
شعر و قطعات ادبی
دیشب به سیل اشک ره خواب می‌زدم

نقشی به یاد خط تو بر آب می‌زدم

ابروی یار در نظر و خرقه سوخته

جامی به یاد گوشه محراب می‌زدم

هر مرغ فکر کز سر شاخ سخن بجست

بازش ز طرّه تو به مضراب می‌زدم

روی نگار در نظرم جلوه می‌نمود

وز دور بوسه بر رخ مهتاب می‌زدم

چشمم به روی ساقی و گوشم به قول چنگ

فالی به چشم و گوش در این باب می‌زدم

نقش خیال روی تو تا وقت صبحدم

بر کارگاه دیده بی‌خواب می‌زدم

ساقی به صوت این غزلم کاسه می‌گرفت

می‌گفتم این سرود و می‌ناب می‌زدم

خوش بود وقت حافظ و فال مراد و کام

بر نام عمر و دولت احباب می‌زدم
شنبه 20/12/1390 - 15:14
تاریخ


تاجگذاری شاه اسماعیل صفوی

شاه اسماعیل صفوی 11 مارس سال 1502 (مصادف با بیستم اسفند) درتبریز تاجگذاری و شیعه اثنی‌عشری را مذهب رسمی ایران اعلام كرد.

وی در خطبه‌ای كه ایراد كرد خود را مكلّف به ترویج مذهب شیعه و ایجاد یک حکومت مرکزی در سراسر ایران‌زمین [احیاء امپراتوری ایرانیان] و نجات ایرانیان از وضعیت نابسامانی كه از زمان حمله مغول داشتند اعلام كرد و به این ترتیب مقدمات زنده شدن دوباره ناسیونالیسم ایرانی فراهم شد.

مورخان ضمن مقایسه شاه اسماعیل صفوی با اردشیر یکم ـ سردودمان ساسانیان متفق القول نوشته‌اند که اردشیر نیز در سال 225 میلادی در تیسفون با نطقی در برابر موبدان و بزرگان ایران همین قول را داده بود.

تفاوت دو نطق دراین بود که اردشیر آیین زرتشت را دین رسمی [دولتی] اعلام کرده بود و به این ترتیب ناسیونالیسم ایرانی در آن زمان برگرد آموزش‌های زرتشت سر برافراشت و این بار شیعه اثنی عشری زیربنای آن بود و هر دو شاه به قولی که داده بودند وفاکردند.

برادران دیلمی (بوئیان) هم در دهه‌های 940 و 950 میلادی ناسیونالیسم ایرانی را با پرچم شیعه و زبان پارسی پیش بردند و هگل آلمانی «فلسفه تاریخ» را با آوردن چنین مثال‌ها از تاریخ طولانی ایران اثبات کرده است.



فراری داده شدن پارسی زبانان به بدخشان

76 سال پیش از میلاد، اواخر زمستان، طوایفی كه در منتهی الیه شمال غربی چین می‌زیستند با استفاده از فرصت احضار واحدهای ایرانی مستقر در مرز منطقه‌ای كه امروزه در آنجا اویغور‌ها زندگی می‌کنند و در آن زمان محل سكونت پارسی زبانان بود به این منطقه هجوم آوردند و پارسی زبانان را به بدخشان (شمال شرقی افغانستان امروز ـ تاجیكستان) فراری دادند و بر جایشان نشستند. با وجود این، آثار فرهنگ ایرانی و بسیاری از واژه‌های فارسی برای مثال؛ كاریز (قنات) در آنجا تا به امروز باقی مانده است. مهرداد شاه اشكانی ایران در سال 82 پیش از میلاد همه نیروهای رزمی ایران حتی از دورترین نقاط امپراتوری احضار كرد تا قدرت روم را بشكند كه رومیان كه چنین دیدند حاضر به صلح شدند و شكستن قدرت روم در شرق به بعد موكول شد و در سال 53 پیش از میلاد به دست ژنرال سورنا انجام گرفت.



پادشاهی بهرام کرمانشاه و استقرار سپاه سوم در کابل

درپی درگذشت شاپور سوم، یازدهم مارس سال 388 میلادی‌ (بیستم اسفند) بهرام برادر او و حكمران خطه كرمان، شاه ایران زمین شد و به دلیل علاقه‌ای كه به كرمان داشت در همه عمر لقب «كرمانشاه» را برای خود حفظ كرد. مورخان رومی نیز در كتاب‌های خود اورا «بهرام كرمانشاه» نوشته‌اند. از كارهای مهم او امضای یك معاهده صلح با امپراتوری روم است. این شاه ساسانی به دلیل آگاهی‌های فراوان از وضعیت مناطق آن سوی مرزهای شرقی، استانداران استان‌های خاوری را از میان ژنرال‌های ارتش انتخاب كرد و كابل را پایگاه سپاه سوم ایران قرارداد.

این اقدام بهرام كرمانشاه بدعتی شد كه تا زمامداری خسروانوشیروان ادامه داشت. توسعه و به صورت شهر در آوردن کرمانشاه نیز در زمان این پادشاه انجام شد که به نام وی خوانده می‌شود.



قتل كسروی در کاخ دادگستری

احمد كسروی در این روز در سال 1324 در كاخ دادگستری و در اطاق بازپرس در حالی كه روی صندلی نشسته بود با چاقو مورد حمله قرار گرفت و كشته شد.

به گزارش روزنامه‌های تهران، قتل وی به دست اعضای جمعیت فدائیان اسلام صورت گرفت. كسروی ناشر روزنامه پرچم و از مولفان كشور بود.

وی در نگارش تالیفات خود از جمله تاریخ مشروطیت سبك خاصی بكار برده است.

www.iranianshistoryonthisday.com
شنبه 20/12/1390 - 15:14
اخبار


حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای رهبر معظم‎ ‎انقلاب روز پنجشنبه در دیدار رئیس و نمایندگان مجلس خبرگان، در بیاناتی، ضمن سپاس‎ ‎و تجلیل بی دریغ از حرکت عظیم، به هنگام، هوشمندانه و همراه با بصیرت مردم در‏‎ ‎انتخابات 12 اسفند، به تبیین تأثیرها و پیام‌های این حضور پرشکوه پرداختند و تأکید‏‎ ‎کردند: رأی اکثریت قاطع مردم در انتخابات مجلس نهم، در واقع رأی به اصل نظام‎ ‎اسلامی و نشاندهنده اعتماد کامل آنان به نظام بود و همچون سیلی هوشیار کننده،‎ ‎افرادی را که درخصوص اصل نظام و آینده آن و مردم، در توهم و خیال پردازی بسر می‎ ‎بردند، بیدار، و حقیقت را آشکار کرد‎.‎

متن بیانات رهبر معظم انقلاب به این شرح است:

بسم‌اللّه‌الرّحمن‌الرّحیم‌‏

خوشامد عرض می‌كنیم‎ ‎به آقایان محترم، خبرگان مكرم و مجلل نظام جمهورى اسلامى. و تشكر می‌كنیم از مطالبى‎ ‎كه در این اجلاس از سوى آقایان مطرح شده، كه نشان‌دهنده‌ حساسیت نسبت به مسائل و‎ ‎حوادث كشور و احساس مسئولیت نسبت به آینده‌ى كشور است. ان‌شاءاللّه‌ خداوند متعال‎ ‎به شما توفیق بدهد و به همه‌ ما كمك كند كه بتوانیم در انجام وظائفى كه بر دوش‎ ‎ماست، با نیت خالص سعى خودمان را به كار ببریم. تأثیر آن با خداست، قبول آن بسته به‎ ‎كرم و لطف الهى است؛ لیكن هر كداممان در هر جائى كه هستیم، باید تلاش را بكنیم،‎ ‎باید همت را بگماریم بر پیشرفت كارها‎.

‎لازم می‌دانم قبل از آنكه مطالبى را‎ ‎عرض كنم كه یادداشت كرده‌ام، از مردم عزیزمان تشكر كنم، تقدیر كنم، از آنها تجلیل‎ ‎كنم، به خاطر این حضور به‌موقع و به‌هنگام و بسیار اثرگذارى كه در این انتخابات داشتند‎. حقیقتاً مردم عزیز ما سنگ تمام گذاشتند و در عرصه رویاروى با جبهه‌ مخالفان و‎ ‎دشمنان كشور و دشمنان مردم، قدرت ناشى از ایمان و بصیرت را به میدان آوردند. هر كسى‎ ‎كه بداند در طول این ماه‌هاى گذشته چه تلاشى از سوى دشمنان شد براى این كه روز‎ ‎دوازده اسفند را كمرنگ و مضمحل كنند، بداند چقدر خرج كردند، چقدر استخدام كردند،‎ ‎چقدر طراحى كردند، چقدر در اتاق‌هاى فكر جمله‌سازى كردند تا این‌ها را به ذهن مردم‎ ‎منتقل كنند و در عمل مردم تأثیر بگذارند، می‌فهمد كه چقدر كار مردم كار بزرگى بود و‎ ‎حركت، حركت عظیمى بود‎.

‎انسان اولاً بایستى شكر خدا را بكند؛ چون از اوست،‎ ‎متعلق به اوست، ناشى از اراده‌ الهى و رحمت و فضل پروردگار است. و آنگاه انسان‎ ‎باید با همه‌ وجود از مردم تشكر كند؛ چون این رحمت الهى، بى‌سبب و بدون جهت به‎ ‎كسى، به ملتى، به امتى، به كشورى داده نمی‌شود. در دعا می‌خوانیم كه: «اللّهمّ انّى‎ ‎اسئلك موجبات رحمتك». ما بایستى موجبات رحمت را فراهم كنیم، آن وقت باران فیاض و‎ ‎سیل‌آساى رحمت و فضل الهى بر سر ما خواهد بارید. مردم ما موجبات رحمت الهى را فراهم‎ ‎كردند. حضور مردم در صحنه، ایستادگى‌شان در مقابل هجمه‌ دشمنان، بصیرتشان، اینها‎ ‎همه موجبات رحمت الهى بود. توفیقِ برآوردن این موجبات هم باز متعلق به خداى متعال‎ ‎است. هم از خداى متعال سپاسگزاریم و در مقابل او جبهه‌ سپاس بر خاك می‌گذاریم، هم‎ ‎از مردم عزیزمان با همه‌ وجود تشكر می‌كنیم و امیدواریم كه خداوند پاداش كافى و‎ ‎كامل به مردم عنایت كند‎.‎مطلبى كه من می‌خواهم عرض بكنم، حول‌وحوش مسئله‌ى‎ ‎انتخابات است. انتخابات یك حادثه‌ گذرا نیست، یك حادثه اثرگذار است؛ لذا روى این‎ ‎باید تأمل كنیم. اولاً انتخابات ركن مهم نظام است. نظام مردم‌سالارى دینى، متكى به‎ ‎انتخابات است. بدون انتخابات، مردم‌سالارى نخواهد بود. معیار تكیه‌ به مردم، معیار‎ ‎مشهود و محسوس و قابل اندازه‌گیرى، همین انتخابات است. بنابراین هر كسى به نظام‎ ‎اسلامى اعتقاد دارد، در این اعتقاد صادق است، شركت در انتخابات را وظیفه‌ خودش‎ ‎می‌داند؛ ولو حالا ممكن است اعتراضى هم به یك چیزى، به خود این انتخابات، به یك شكلى‎ ‎از اشكال انتخابات داشته باشد؛ لیكن در عین حال با وجود اعتراض، وارد میدان‎ ‎انتخابات می‌شود؛ این وظیفه است. بنابراین همه‌ى كسانى كه در سرتاسر كشور وارد این‎ ‎عرصه شدند، به این واجب عمل كردند؛ این وظیفه را انجام دادند؛ فهم صحیح خودشان را‎ ‎نشان دادند. این فهم صحیح نشان می‌دهد كه مسئله‌ انتخابات، مسئله‌ ركن نظام است‎.ما نمی‌توانیم از این مسئله صرف نظر كنیم، به صرف این كه یا به زید و عمروئى معترضیم،‎ ‎یا به شیئى و شیئى معترضیم. این اعتراض‌ها مانع از این نمی‌شود؛ این نكته‌ اساسى و‎ ‎اصلى است‎.

یك اثرى كه این انتخابات داشت ـ و انتخابات‌ها غالباً این اثر را‎ ‎دارد ـ مسئله توهّم‌زدائى است. انتخابات مثل یك سیلىِ بیدار‌كننده و هشیار كننده‎ ‎است به كسانى كه در توهّمات خودشان غوطه میخورند و خیال‌پردازى می‌كنند؛ راجع به‎ ‎آینده‌ نظام، راجع به اصل‎ ‎نظام، راجع به مردم، راجع به كشور، راجع به دشمن‎ ‎توهّماتى در ذهن دارند، تخیلاتى دارند، غرق در این توهّمات هستند. انتخابات، این‌ها‎ ‎را از این توهّمات خارج می‌كند؛ حقیقت را جلوى این‌ها می‌گذارد‎.

ما دو روز پیش‎ ‎از این شنیدیم كه رئیس‌جمهور آمریكا گفته است ما به جنگ با ایران فكر نمی‌كنیم. خیلى‎ ‎خوب؛ این خوب است، این حرفِ عاقلانه‌اى است، این خروج از توهّم است. در كنارش گفته‎ ‎است كه ما با تحریم، مردم ایران را به زانو درمى‌آوریم ـ نقل به مضمون ـ این توهّم‎ ‎است. آن خروج از توهّم در آن بخش اول خوب است، باقى ماندن در توهّم در این بخش دوم‎ ‎به آنها ضربه خواهد زد. وقتى محاسبات انسان بر مبناى توهّم بود، بر مبناى واقعیت‌ها‎ ‎نبود، پیداست كه در برنامه‌ریزى‌اى كه بر اساس این محاسبات انجام می‌دهد، شكست خواهد‎ ‎خورد؛ و این، همین است‎.

‎خب، الان یك سال است كه به قول خودشان تحریم‌هاى‎ ‎فلج‌كننده و چه و چه اعمال می‌كنند ـ البته تحریم ما سى و سه سال است ـ گفتند هم كه‎ ‎هدف، جدا كردن مردم از نظام اسلامى است؛ اما دیدند كه مردم آمدند آنجا، به نظام‎ ‎اسلامى رأى دادند. رأى به هر نامزد انتخاباتى، آمدن پاى هر صندوق، رأى به نظام‎ ‎اسلامى است؛ مردم این را نشان دادند. ما عرض كردیم كه انتخابات، یك سیلى است؛ این‎ ‎سیلى انواع و اقسامى دارد؛ یكى از انواع سیلى، سیلىِ بیدار‌كننده است، هشیار كننده‎ ‎است. بنابراین، این انتخابات ما خاصیت سیلى زدن را هم داشت‎.‎نكته دوم كه‎ ‎اشارتاً عرض شد، این است كه انتخابات نشان دهنده‌ اعتماد مردم به نظام است. بعد از‎ ‎انتخاباتِ پر سر و صداى پر حادثه‌ى سال 88، بعضى اینجورى پیش‌بینى می‌كردند كه‎ ‎اعتماد مردم از نظام سلب شد؛ مردم دیگر پاى صندوق‌ها نمى‌آیند. این انتخابات، یك‎ ‎پاسخ قاطع و روشن بود به این تصور غلط، به این استنتاج غلط، این گمانه‌زنى خطا‎.مردم این گمانه‌زنى‌ها را تخطئه كردند؛ نشان دادند كه نخیر، به نظام اسلامى‎ ‎پایبندند، به آن اعتماد دارند، به نداى او ـ كه میگوید من صندوق رأى گذاشتم، بیائید‎ ‎رأى خودتان را بدهید و برنامه را تنظیم كنید ـ پاسخ می‌دهند و مى‌آیند وارد میدان‎ ‎می‌شوند. همین‌طور كه عرض كردیم، هر یك رأى، در واقع رأى به نظام جمهورى اسلامى بود‎. این اكثریت قاطعى كه به میدان آمدند، یكى از بالاترین رقم‌ها و نسبت‌هاى انتخابات ما‎ ‎در طول این سى و سه سال بود. بعد از گذشت سى و سه سال، مردم اینجور وارد میدان‎ ‎می‌شوند؛ این نشان‌دهنده‌ اعتماد كامل است‎.

‎یك نكته‌ دیگرى كه انسان در‎ ‎این انتخابات می‌دید و مشهود بود، بصیرت و تعالى فكرى مردم بود. مردم با تحلیل وارد‎ ‎انتخابات شدند و رأى دادند؛ تحلیل داشتند. شما می‌دیدید از آن جوانِ رأى اوّلى تا آن‎ ‎مرد و زن كهنسال، هر كس از آنها سؤال می‌كرد كه شما چرا رأى می‌دهید، یك تحلیلى پاى‎ ‎آن می‌گذاشتند، یك دلیلى ذكر می‌كردند؛ صرف این نبود كه خب، انتخابات است، باید‎ ‎بیائیم رأى بدهیم؛ نه، می‌گفتند براى چه می‌خواهیم رأى بدهیم: چون دشمن ما كمین كرده‎ ‎است، چون گرگ‌هاى گرسنه كمین كرده‌اند؛ كه ان‌شاءاللّه‌ بنده در یك گفتار دیگرى‎ ‎تشریح خواهم كرد كه چگونه این‌ها كمین گرفتند براى بلعیدن و دریدن، به خیال این كه‎ ‎این برّه است و می‌شود دریدش؛ نمی‌دانند شیر است و نمی‌شود نزدیكش شد! مردم دیدند این‎ ‎جبهه را، دیدند دشمنى‌ها را، دیدند هدفگذارى دشمن و جبهه معاند را؛ لذا با بصیرت‎ ‎وارد شدند، با تحلیل وارد شدند؛ و این خیلى مهم است‎.

‎یك نكته‌ دیگرى كه بر‎ ‎این انتخابات مترتب است، این است كه حالا مجلسى كه برآمده‌ از این انتخابات است،‎ ‎مسئولیت سنگینى دارد. همیشه همین جور است؛ رؤساى ما هم كه منتخب مردمند، هر مسئولى‎ ‎در هر سطحى كه منتخب مردم است، به اندازه‌ى سنگینى بار انتخاب، بار مسئولیت او‎ ‎سنگین است. در این شرائط، با این هیاهوى دشمن، آمدن مردم توى این میدان، این مجلسى‎ ‎كه تشكیل خواهد شد، مجلس بسیار پرمسئولیتى است. ما از همین حالا به این برادران و‏‎ ‎خواهرانى كه ان‌شاءاللّه‌ در مجلس خواهند آمد ـ آن‌هائى كه انتخاب شده‌اند و آن‌هائى‎ ‎كه در مرحله‌ى دوم انتخاب خواهند شد ـ عرض می‌كنیم بدانند چه بار سنگینى بر دوش‎ ‎آنهاست؛ بیایند با خردمندى و تدبیر، وظائفشان را انجام بدهند‎.

‎اهمیت كشور‎ ‎به تنظیم قوانین این كشور است. ما در همه‌ مسائل احتیاج داریم به قانون‌هاى راهگشا‎. نمایندگان مجلس حقیقت را نگاه كنند، نیاز را بشناسند، بر طبق نیاز، درست آن درمان‎ ‎لازم را براى هر درد و هر شكایتى جلوى پاى مسئولین بگذارند. قانون باید راهگشا‎ ‎باشد. قانونى كه راه‌ها را ببندد، كارها را مشكل كند، یا قابل اجرا نباشد، یا‎ ‎مشكلات فراوان درست كند، یا دچار تناقض باشد، فایده ندارد. صرف این كه ما بنشینیم یك‎ ‎قانونى تهیه و تنظیم كنیم، كافى نیست؛ بدانیم كه قانون بایستى راهگشا باشد، مدبرانه‎ ‎باشد‎.‎تشكیل دولت‌ها بر عهده‌ى مجالس است. در گزینش‌هاشان بدانند چه كسى را‏‎ ‎با چه نیازى، براى چه مقصودى، با چه مزایائى، با چه خصوصیاتى انتخاب می‌كنند. هم دقت‎ ‎كنند، هم انصاف داشته باشند. ما توصیه نمی‌كنیم به این كه دقت بكنند، اگرچه گاهى‎ ‎اوقات این دقت‌ها و موشكافى‌ها به بى‌انصافى‌هائى منتهى بشود. دقت كنند، همراه با‎ ‎انصاف؛ هوشمندانه حركت كنند، همراه با اخلاص. واقعاً آن چیزى كه اساس قضیه است،‎ ‎اخلاص است. جناب آقاى مهدوى در بیاناتشان اشاره كردند كه نفوذ كلمه‌ امام و رو‎ ‎شدن آن چیزى كه امام طراحى كرده بودند، بیشتر به خاطر اخلاص امام بود. واقعاً همین‎ ‎جور بود؛ مرد بااخلاصى بود، وجودش سر تا پا اخلاص بود. ما اگر اخلاص داشته باشیم،‎ ‎كارهامان پیش می‌رود. هم مسئولین در قوه‌ مقننه، هم در قوه‌ قضائیه، هم در مناصب‎ ‎روحانى، هم در مناصب نظامى ـ در مناصب گوناگون ـ آن چیزى كه لازم است، این است كه‎ ‎ما تكلیف را بشناسیم و براى خاطر تكلیفمان كار را انجام بدهیم؛ ملاحظات دیگر را‎ ‎مخلوط نكنیم‎.

‎البته من در اینجا این را هم حتماً تذكر بدهم: تشكر از‎ ‎دست‌اندركاران كار انتخابات. حالا جناب آقاى یزدى اشاره كردند به این كه از شوراى‎ ‎نگهبان تشكر شده. واقعاً همین جور است. انسان وقتى از نزدیك حجم كار را، ظرافت كار‎ ‎را، سختى كار را مى‌بیند، در دلش این افراد را تكریم می‌كند. من به جناب آقاى جنتى و‎ ‎بعضى از آقایان عرض می‌كردم كه واقعاً هر وقت یادم مى‌آید كارى را كه شماها دارید‎ ‎میكنید، در دلم شما را تكریم می‌كنم. مكرر در مكرر دعا می‌كردیم كه خدا به این‌ها قوّت‎ ‎بدهد، توانائى بدهد؛ هم این‌ها، هم دولت و وزارت كشور، هم مسئولین حفاظت و امنیت كه‎ ‎توانستند امنیت انتخابات را تأمین كنند، هم مسئولین تبلیغات، صدا و سیما و دیگران‎. اینها واقعاً كارهاى برجسته و بزرگى انجام دادند؛ توانستند این مسئولیت بزرگ را،‎ ‎این كار بزرگ را، این پروژه‌ بسیار سنگین و مهم و حیاتى را به بهترین وجهى از آب‎ ‎دربیاورند. خب، این الگوى ماست؛ الگوى مردم‌سالارى اسلامى‎.

‎در مردم‌سالارى‎ ‎اسلامى، روح، لُب و ماده‌ اصلى عبارت است از اسلام؛ از این هیچ تخطى‌اى نباید‎ ‎بشود؛ و وجود ندارد و ان‌شاءاللّه‌ بعد از این هم نخواهد داشت. در تنظیم قوانین، در‎ ‎گزینش افراد، معیار ما اسلام است. شكل كار، قالب كار، روش مدیریت، مردم‌سالارى است؛‎ ‎یعنى مردمند كه وارد صحنه می‌شوند، به اسلام هم از بن دندان عقیده دارند؛ ولو حالا‎ ‎ممكن است كسى از ظواهر بعضى از آنها حدس نزند كه این ها به اسلام و به نظام اسلامى‎ ‎پایبندند؛ اما واقعاً پایبندند، اسلام را دوست می‌دارند‎.‎

تجربه‌ این سى و‎ ‎سه سال هم نشان داده كه اسلام می‌تواند به یك كشور عزت بدهد؛ می‌تواند یك ملت را‎ ‎سربلند كند؛ می‌تواند اهداف خوبى را ترسیم كند؛ میتواند راه‌هائى را به سوى این‎ ‎اهداف، هموار و مسطح كند؛ می‌تواند حركت علمى ایجاد كند؛ می‌تواند حركت فناورى و‎ ‎صنعتى ایجاد كند؛ می‌تواند حركت تقوائى و اخلاقى ایجاد كند؛ میتواند آنها را در‎ ‎مقابل ملت‌هاى دیگر روسفید كند؛ این‌ها اتفاقاتى است كه در كشور ما افتاده؛ این‌ها‎ ‎كارهاى بزرگى است كه به بركت اسلام در این كشور انجام گرفته. اسلام همچنان لُب و‎ ‎محتوا و ماده‌ى اصلى حركت نظام ماست، شكل هم شكل مردم‌سالارى است؛ از هم جدا‎ ‎نیستند.

یعنى این مردم‌سالارى هم باز از خود اسلام سرچشمه گرفته‎.

‎این كه‎ ‎گفته بشود ما مردم‌سالارى را از غربى‌ها یاد گرفتیم، خطاست. صورت ظاهر، یكى است؛‎ ‎اما مردم‌سالارى ما ریشه در یك معرفت دینى دیگر و یك جهان‌بینى دیگرى دارد، تا آنچه‎ ‎كه آنها می‌گویند. ما براى انسان‌ها كرامت قائلیم، براى رأى آنها ارزش قائلیم و حضور‎ ‎آن‌ها را وسیله‌اى می‌دانیم براى این كه اهداف الهى تحقق پیدا كند و بدون آن‎ ‎امكان‌پذیر نیست‎.

‎غربى‌ها جور دیگرى عمل می‌كنند. البته هم ما چهارچوبهائى‎ ‎داریم، هم آن‌ها؛ آن‌ها چهارچوب‌هاشان ظالمانه است. در یك كشورى كسى به افسانه‌‎ ‎هولوكاست اعتراض می‌كند، می‌گوید من قبول ندارم؛ او را زندان مى‌اندازند، محكومش‎ ‎می‌كنند كه چرا یك حادثه‌ى پندارىِ تاریخى را انكار می‌كنى! حالا گیرم پندارى هم‎ ‎نباشد ـ واقعى باشد ـ خیلى خوب، انكار یك حادثه‌ واقعىِ تاریخى مگر جرم است؟ اگر‎ ‎براى كسى روشن نشد، ثابت نشد و او انكار كرد یا حتّى در آن تردید كرد، او را‎ ‎بیندازند زندان! الان در كشورهاى مدعى تمدن در اروپا قضیه این است: اگر كسى اعتراض‎ ‎كند، تردید كند، قبول نداشته باشد، دادگاه‌ها محكومش می‌كنند؛ آن وقت به پیغمبر‎ ‎اعظم، به این انسان برجسته‌ همه‌ تاریخ، صریحاً اهانت می‌كنند، مقدسات یك میلیارد‎ ‎و نیم مسلمان را مورد توهین قرار می‌دهند، كسى حق ندارد به این اعتراض كند كه چرا‎ ‎شما این كار را كردید! ببینید این چه چهارچوب‌هاى غلط و مفتضحى است. چهارچوب آنها‎ ‎این است. اگر كسى در آنجا با حجاب ظاهر بشود ـ در دانشگاه یا در محیط كار ـ مجرم‎ ‎است! این چهارچوب است دیگر، منتها چهارچوب‌هاى غلط و معوج، برخلاف فطرت انسان،‎ ‎برخلاف فهم درست انسان. چهارچوب‌هاى ما چهارچوب‌هاى الهى است: ما با فساد مخالفیم، با‎ ‎فحشا مخالفیم، با انواع و اقسام انحرافات بشرى مخالفیم، برابر آن‌چه كه شریعت و دین‎ ‎به ما مى‌آموزد. ما معتقدیم بایستى در مقابل این انحراف‌ها ایستاد، راه‌هاى زندگى را‎ ‎باید از اسلام و قرآن و الهام الهى و وحى الهى گرفت. این چهارچوب ماست. این شد‎ ‎مردم‌سالارى دینى. این الگوى ماست‎.

‎ملت‌هاى مسلمان هم اگر می‌خواهند بدانند‎ ‎جمهورى اسلامى چه می‌گوید و داعیه‌ى او چیست، بدانند ما داعیه‌مان این است: ما از‎ ‎اسلام صرف‌نظر نمی‌كنیم؛ احكام الهى و شریعت الهى را كه شریعت اسلامى است، در همه‌‎ ‎امور زندگى‌مان واجب‌الاتّباع می‌دانیم؛ تلاش و سعیمان هم این است كه به این برسیم‎. چهارچوب و قالب ما براى ورود در این میدان هم مردم‌سالارى دینى است. مردم باید‎ ‎بیایند انتخاب كنند. قانونگذار را كه بر این اساس قانون خواهد گذاشت، بایستى مردم‎ ‎معین كنند. مجرى را باید مردم معین كنند. همه چیز با انتخاب مردم، با حضور مردم، با‎ ‎عزت مردم و كرامت مردم است‎.

‎امیدواریم خداى متعال ما را موفق بدارد كه این‎ ‎راه را بدرستى ادامه بدهیم، خودمان را از انحراف‌ها مصون نگه داریم و بتوانیم‎ ‎ان‌شاءاللّه‌ به آن اهـداف عالیه برسیم و مشمول ادعیه‌ زاكیه‌ى حضرت بقیةاللّه‎ )‎ارواحنا فداه) باشیم‎.‎

والسلام علیكم و رحمةالله و بركاته
شنبه 20/12/1390 - 15:12
تاریخ
کودتای ژنرال فولخنسیو باتیستا در کوبا
کودتای باتیستا در کوبا در چنین روزی از سال ۱۹۵۲ میلادی به وقوع پیوست و بدین‌ترتیب، دیکتاتوری وی آغاز گردید.
فولخنسیو باتیستا، دیکتاتور پیشین کوبا در سال ۱۹۰۱م به‌دنیا آمد. وی در سن سی و دو سالگی، حزبی از طبقات متوسط کوبا را تشکیل داد و در سال ۱۹۳۳م در مقام رهبری حزب خود توانست به‌نوعی حکومت را در اختیار بگیرد و به‌طور غیرمستقیم قدرت را در دست داشته باشد.
درنهایت، باتیستا در سال ۱۹۴۰م به‌طور رسمی ریاست‌جمهوری کوبا را در اختیار گرفت و به مدت ۴ سال در این سمت باقی ماند. گرچه پس از آن، قدرت و مسئولیت ظاهری در اختیار دیگران بود. اما باتیستا نفوذ و تسلط خود را در کشور حفظ کرد تا این‌که نهایتاً پس از مدتی در تاریخ دهم مارس سال ۱۹۵۲ میلادی با انجام کودتایى موفق شد قدرت را به‌طور مطلق در دست بگیرد و حکومت دیکتاتوری خود را تا هفت سال دیگر ادامه دهد.
دوره دوم حکومت باتیستا از یک طرف با مبارزات گروه‏‌ها و احزاب گوناگون انقلابی همراه بود و از سوی دیگر با حمایت‏های مالی و نظامی ایالات متحده امریکا از رژیم حاکم بر کوبا ادامه یافت. در این سال‏‌ها، باتیستا هم‌چنان در مقابل مردم مقاومت می‌‏نمود. از این‌رو، تلاش انقلابیون در سال ۱۹۵۸م به اوج خود رسید.
در این سال، حملات باتیستا علیه مبارزان مردمی با هواپیما و تانک و بمب‏های آتش‏زا توأم بود. امریکا نیز قوایی را برای کمک به دولت رو به زوال کوبا فرستاد و پلیس مخفی باتیستا نیز بر شدت عمل خود افزود. با اوج‏گیری مبارزات چریکی در کوبا، سرانجام باتیستا مجبور شد در یکم ژانویه ۱۹۵۹م از کشور خارج شود و قدرت را به مردم بسپارد
شنبه 20/12/1390 - 15:11
تاریخ
اختراع تلفن توسط الکساندر گراهام ‏بل
اختراع تلفن توسط الکساندر گراهام ‏بل، مبتکر بنام اسکاتلندی در چنین روزی از سال ۱۸۷۶ میلادی به نتیجه رسید.
الکساندر گراهام بل مخترع اسکاتلندی، در آغاز استاد ناشنوایان و افراد لال بود. او فکر اختراع وسیله‏ای را در سر می‌‏پروراند که به‌وسیله آن بتوان بین دو نفر از راه دور، ارتباط برقرار نمود. گراهام بل درخصوص چگونگی ترکیب و تغییر اصوات کنجکاو بود و راهی برای نوشتن اصوات پیدا کرد که هر کس آن‌ها را بر صفحه کاغذ می‌‏دید، نوشته را به‌آسانی درمی‏یافت.
او در حین آزمایش پی برد اصواتی که به‌صورت علائم نوشته می‌‏شوند، چندان اختلافی با خط مورس ندارند، از این‌رو به جست‌وجوی وسیله‏ای برآمد که اصوات را با جریان برق از جایى به جای دیگر بفرستد. او در همین موقع دستگاه ضبط صوتی را ابداع کرد که به‌وسیله آن، طرز ادا کردن کلمات را به کر‌ها می‌‏آموخت. هنگامی که فرد کری سخن می‌‏گفت، اصوات به‌صورت خطوط بر صفحه‏ای نقش می‌‏بست، آن‏گاه شخص سالمی‌‌ همان کلمات را به‌درستی ادا می‌‏کرد. سپس فرد ناشنوا، هر دو خط را مقایسه می‌‏کرد و اشتباه خود را می‌‏یافت.
بل پس از این کار تصمیم گرفت اصوات را به محرک‏های برقی تبدیل کند. او در اندیشه ساختن دستگاهی بود که به‌وسیله آن، اصوات اشخاص به‌صورت امواج، در سیم جریان پیدا کرده و شنیده شوند. فکر اصلی اختراع تلفن از این‏جا شروع شد که بل دستگاه ساده‏ای را دید که دو جعبه از یک باتری برق گرفته و هنگامی که کسی در یکی از جعبه‏‌ها حرف می‌‏زد در جعبه دیگر ارتعاشاتی برمی‏خاست که به‌وسیله سوزن منعکس می‌‏شد. بل تشخیص داد که اگر تعداد سوزن‏‌ها زیاد شود، ارتعاشات صوتی به‌صورتی واضح‏‌تر انعکاس خواهند یافت.
سرانجام بر اثر تلاش بسیار، نخستین مکالمه آزمایشی تلفنی بین الکساندر گراهام‏ بل و دستیارش واتسون در تاریخ دهم مارس سال ۱۸۷۶ میلادی با موفقیت انجام شد و تحولی بزرگ در وسایل ارتباطی به‌وجود آمد. بل برای اختراع این وسیله ارتباط سریع، از تجارب و آزمایش‏های سایر مخترعین و محققین، استفاده کرد. البته دستگاه تلفن، پس از تکمیل اختراع گراهام‏ بل، توسط دانشمندان دیگر به‌شکل پیشرفته کنونی درآمده است.
شنبه 20/12/1390 - 15:10
تاریخ
زادروز ژرژ سورا؛ بنیان‏گذار پوانتالیسم
ژرژ سورا نقاش بزرگ فرانسوی در چنین روزی از سال ۱۸۵۹ میلادی متولد شد.
ژرژ سورا نقاش معروف فرانسوی در تاریخ دهم مارس سال ۱۸۵۹ میلادی در خانواده متوسطی در این کشور به‏دنیا آمد. او از ۱۷ سالگی به آموختن هنر نقاشی پرداخت و طی مدت کوتاهی، در شمار نقاشان معروف عصر خود درآمد. سورا در ۱۹ سالگی در مدرسه هنرهای زیبای پاریس نام‏نویسی کرد و در همین سال، به مطالعات عمیق در رشته ادبیات و هم‏چنین تحقیق علمی درباره رنگ و خط و نور پرداخت.
پس از چندی، سورا و جمع دیگری از نقاشان جوان که از روش نمایشگاه رسمی فرانسه ناراحت بودند و نظرات داوران آن را مردود می‌‏دانستند، «گروه نقاشان مستقل» را بنیاد نهادند. هرچند این گروه در ابتدای کار با استقبال مواجه نگردید ولی به‏تدریج طبقه هنردوست جوان به آن پیوستند.
در این زمان، سبک‏های گوناگونی در نقاشی وجود داشت و کشاکش زیادی بر سر شیوه نقاشی و هنر، بین مردم جاری بود. با این حال، سورا مکتب و اصول جدیدی را بنا نهاد که تا جنگ جهانی اول ادامه یافت و در سیر نقاشی تأثیر شگرفی به‏جای گذاشت. سورا مکتب خود را پوان‏تالیسم یا نقطه‏‌پردازی نامید و آثار متعددی خلق کرد که «یک‏شنبه تابستانی در تفریح‏گاه»، «بیشه» و «مدل‏های نقاشی» از آن جمله‏اند.
سورا، در سال ۱۸۹۱م عقاید خود درباره نقاشی را در قالب یک کتاب تنظیم و منتشر نمود اما پس از چند ماه در هشتم دسامبر ۱۸۹۱م در سن سی و دو سالگی درگذشت. با وجود کوتاهی عمر و معدود بودن آثار، سورا در جهان نقاشی اثری عمیق به‏جا گذاشت. درحقیقت، ژرژ سورا از بانیان و پیشوایان مکتب‏های نوین نقاشی از جمله پست امپرسیونیسم بوده است.
شنبه 20/12/1390 - 15:10
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته