• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 42209
تعداد نظرات : 4513
زمان آخرین مطلب : 4146روز قبل
اخبار

خبرگزاری فارس: عضو شورای سیاست‌گذاری جامعه ایمن با بیان اینکه آموزش در یک هفته‌ مانده به روز چهارشنبه آخر سال مشکلی را حل نمی‌کند گفت:پسران در این روز ۴ برابر دختران آسیب می‌بینند.

خبرگزاری فارس: پسران ۴ برابر دختران آسیب می‌بینند/آموزش یک‌هفته‌ای جوابگو نیست
گزارش تصویری مرتبط

-------------------------------

هر سال با نزدیک شدن آخرین چهارشنبه سال دلهره و اضطراب بر اکثریت خانواده‌ها چیره می‌شود.. برگزاری آیین‌های سنتی و فرهنگی مورد مخالفت هیچکس نیست، آنچه که باعث مخالفت کارشناسان و مسئولین می‌شود رفتارهای پرخطری است که از سوی بعضی از نوجوانان و جوانان انجام می‌پذیرد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی فارس، مجید ابهری،جامعه شناس در میزگردی که با حضور شمس دبیر شورای سیاست‌گذاری جامعه ایمن،‌خسروی عضو شورای سیاستگذاری جامعه ایمن و فلاح‌نژاد نماینده مدیریت بحران در خصوص چهارشنبه سوری در خبرگزاری فارس برگزار شد اظهار داشت: احیای یک سنت در جامعه ما نباید به قیمت از دست رفتن جان شهروندان انجام شود.

وی ادامه داد: در چهارشنبه سوری سال ۸۸ حدود هزار و ۹۲۸ نفر در کشور مجروح شدند ولی در سال ۸۹ این تعداد به ۲ هزار و ۸۸۰ نفر رسید که این نشان از افزایش رفتارهای پرخطر در کشور است.

ابهری بیان داشت: در چهارشنبه‌سوری پسران 4 برابر دختران آسیب می‌بینند و ۳۲ درصد از بچه‌هایی که آسیب می‌بینند دانش‌آموز هستند.

دست و چشم بیشترین اعضایی هستند که آسیب می‌بینند

وی یادآور شد: دست‌ها با ۳۷ درصد و چشم‌ها با ۳۹ درصد بیشترین اعضای بدن هستند که آسیب می‌بینند.

این جامعه شناس افزود: ۹۰ درصد حوادث چهارشنبه سوری در خیابان‌ها و کوچه‌ها اتفاق می‌افتد.

وی ادامه داد: ۴۸ درصد از آسیب‌های چهارشنبه سوری در حین بازی، ۲۱ درصد عابر و ۱۱ درصد نیز تماشاچی هستند.

ابهری یادآور شد: به هر حال یک تعداد از جوانان و نوجوانان این چهارشنبه سوری را برگزار می‌کنند ما باید تلاش کنیم که ایمن‌ترین چهارشنبه سوری را امسال داشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه ۳ گروه در چهارشنبه سوری دخیل هستند گفت: آن دسته از نوجوانان و جوانانی که از نظر رفتاری مشکلات خودنمایی دارند برای جلب توجه دیگران قوطی‌های خالی اسپره‌های مختلف را در وسط آتش می‌اندازند که ترکش‌های حاصل از آن بسیار خطرناک‌تر است.

سال گذشته بر اثر آتش‌سوزی 5 نفر کشته شدند

ابهری یادآور شد: در سال گذشته بر اثر سوختگی‌هایی که اتفاق می‌افتد ۵ نفر فوتی و ۱۸ نفر نقص عضو در کشور داشته‌ایم.

وی افزود: بر اثر مواد محترقه‌ای که در چهارشنبه سوری آخر سال استفاده می‌شود افرادی بوده‌اند که دچار سقط جنین شده‌اند، سکته قلبی و مغزی داشته‌ایم و بچه‌هایی بودند که تا آخر سال آینده دچار آسیب‌های فراوانی شدند.

ابهری با اشاره به اینکه دو گروه حوادث در چهارشنبه سوری داریم که حوادث مرئی و نامرئی شامل آن است، بیان داشت: افرادی که در چهارشنبه‌سوری دچار سکته می‌‌شوند، در جایی این آمار ثبت نمی‌شود.

این آسیب‌شناس افزود: باید از فروش و واردات مواد محترقه از کشور چین جلوگیری کرد و خودمان دست به تولید مواد محترقه استاندارد بنزیم.

مواد محترقه‌ای که از چین وارد می‌شود غیر استاندارد است

وی با بیان اینکه مواد محترقه‌ای که از چین وارد کشور می‌شود غیراستاندارد و دارای صدای بسیار مهیبی است گفت: در بعضی از مواقع صداهایی که بر اثر این مواد محترقه‌ ایجاد می‌شود موجب پاره شدن پرده گوش و مشکلات شنوایی خواهد شد.

ابهری با انتقاد به عملکرد صداو سیما در پخش برنامه‌های آموزشی گفت: برای پخش برنامه‌های آموزشی باید مانند شرکت‌های پفک و بیسکویت پول پرداخت کنیم تا کودکان آموزش‌های لازم را ببینید.

وی تأکید کرد: افرادی هستند که برای برداشت رسوم ایرانی در چهارشنبه سوری اقدام کرده‌اند.

این آسیب‌شناس خاطرنشان کرد: متأسفانه ما بجای اینکه یک آئین سنتی را ادامه دهیم ولی از‌ آنها دور شده‌ایم و فقط به مواد محترقه روی آورده‌ایم.

وی گفت:‌شهرداری در هر منطقه مراکزی را در نظر بگیرد تا بچه‌ها به همراه خانواده‌هایشان به انجا مراجعه کنند و با استفاده از مواد کم خطر اقدام به برگزاری مراسم چهارشنبه سوری کنند.

ابهری افزود: افرادی به دلیل نگهداری و توزیع مواد محترقه انگشت‌های خود را از دست داده‌اند.

وی با انتقاد به رسانه‌ها در اطلاع رسانی به مردم در خصوص چهارشنبه سوری بیان داشت: متاسفانه در ۱۰ روز باقی ‌مانده سال تمام رسانه‌ها اقدام به اطلاع‌رسانی در این خصوص می‌کنند و یک آگاه‌سازی مقطعی انجام می‌شود در صورتی که درباره چهارشنبه‌ آخر سال باید در طول سال آگاه‌سازی شود.

ابهری پیشنهاد کرد: افرادی که کار ضروری ندارند از خانه‌ها بیرون نروند وخانواده‌ها در این روز درکنار یکدیگر باشند.

وی با اشاره به اینکه باید از تولید آتش‌های بزرگ جلوگیری شود، گفت: متاسفانه کمد و میز در آتش می‌اندازند تا حجم آتش بیشتر شود و باید با این افراد به شدت برخورد کرد.

ابهری یادآور شد: آموزش در یک هفته مانده به چهارشنبه سوری اصلا جوابگو نیست و مشکلی را حل نمی‌کند، آموزش باید به تدریج، مستمر و در طول سال باشد.

سوختگی پرهزینه‌ترین بیماری است

وی با اشاره به اینکه پرهزینه‌ترین بیماری سوختگی است گفت:‌متاسفانه افرادی که دچار سوختگی‌ می‌شود خود را در خانه درمان می‌کنند و ۴۸ ساعت بعد از حادثه به مراکز درمانی مراجعه می‌کنند.

ابهری اشاره کرد: مردم برای ایجاد آتش از کمد و میز استفاده نکنند از بوته‌های استفاده شود چرا که کم‌خطر تر است.

ابهری افزود: باید با افرادی که حرکات وحشتناکی انجام می‌دهند به شدت برخورد شود با این مواد غیراستاندارد خیابان‌ها تبدیل به میدان جنگ می‌شود.

شنبه 20/12/1390 - 21:21
آموزش و تحقيقات

خبرگزاری فارس: معاون درمان بیمارستان سوختگی شهید مطهری گفت: قدمهای دستگاههای اجرایی برای کنترل سوختگی مورچه ای است، منابع هست اما مدیریت ضعیف است، پیشگیری فراموش شده و یادمان باشد که بیماران سوخته با بهترین درمانها هم هیچوقت به حالت اول برنمی گردند.

خبرگزاری فارس: گام‌ها برای کنترل سوختگی مورچه‌ای است/ بیماران هیچوقت مثل قبل نمی‌شوند

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان فارس، سال هاست که شب چهارشنبه سوری به جای شب شادمانی به شب دلهره و اضطراب و ترس از اینکه مبادا هنگام عبور از خیابان کنار پایت نارنجکی، ترقه‌ای بترکد بدل شده است.

مشکلی که کم کم می رود تا به یک معضل اجتماعی تبدیل شود و شاید می‌طلبد تا مسئولان و رسانه‌ها به جای آنکه یک هفته مانده به این تاریخ نامبارک و میمون به تکاپو بیفتند در طی سال نسخه‌ای مفید برایش بپیچند.

خبرگزاری فارس با برگزاری میزگردی در راستای واکاوی این مسئله با حضور مسئولان جامعه ایمن شهرداری، معاون درمان بیمارستان  سوانح و سوختگی شهید مطهری، مدیریت بحران استان تهران و یک رفتار شناس به بررسی جوانب مختلف این مسئله پرداخت.

رامین هومن، معاون درمان بیمارستان سوانح و سوختگی شهید مطهری در میزگرد بررسی حوادث چهارشنبه آخر سال که در خبرگزاری فارس برگزار شد در مورد آثار مخرب و سوختگی‌های چهارشنبه آخر سال گفت: سوختگی بسیار مهجور واقع شده و در طی سال کسی از سوختگی سوال نمی‌کند ولی نزدیک به چهارشنبه سوری که می‌شویم همه در پی فرهنگ سازی و گرفتن آمار و ارقام هستند.

سالی ۴ هزار بیمار سوختگی داریم

وی افزود: این در حالی است که ما سالانه چیزی حدود ۴ هزار بیمار سوختگی داریم و سوختگی‌های ناشی از مواد محترقه تنها ۰.۱۵ درصد سوختگی‌ها را شامل می‌شود که ناشی از هیجانات کنترل نشده جوانان در رده سنی ۱۰ تا ۲۰ سال است.

دست و چشم بیشترین اندام قربانی چهارشنبه سوری

معاون درمان بیمارستان سوختگی شهید مطهری بیشترین آسیب‌های ناشی از چهارشنبه سوری را در اندام‌های فوقانی مانند دست و چشم عنوان کرد و گفت: ما باید با کمک سازمان‌هایی مانند وزارت آموزش و پرورش، سازمان‌های بیمه‌گر،‌وزارت کشور و وزارت بهداشت دست به دست هم داده تا در زمینه پیشگیری از حوادثی که منجر به سوختگی می‌شود فرهنگ‌سازی کنیم چرا که همیشه تجربه نشان داده که پیشگیری بهتر و کم‌هزینه‌تر از درمان است.

به ازای یک درصد سوختگی یک میلیون تومان هزینه می‌شود

هومن خاطرنشان کرد:‌ برای درمان سوختگی در بخش دولتی به ازای هر یک درصد سوختگی یک میلیون تومان باید هزینه شود یعنی یک بیمار با ۲۰ درصد سوختگی ۲۰ میلیون تومان و در عین حال این هزینه در بخش خصوصی به ازای هر یک درصد ۲ تا ۳ میلیون تومان است.

پخش چند دقیقه تیزر خسارتها را کم می‌کند

وی ادامه داد: در صورتی که می‌توان با هزینه اندک و با پخش تیزرهای ۳ دقیقه‌ای در طی سال از سوی صدا و سیما جلوی هزینه‌های این چنینی را گرفت.

 

وی گفت: از طرفی باید تاکید کرد که علی رغم اینکه ما تمام درمان‌ها را برای فرد سوخته انجام می‌دهیم و حتی گاهی ۳ تا ۴ عمل جراحی روی فرد انجام می‌شود تنها می‌توانیم وضعیت فرد را بهبود بخشیم نه اینکه او را به حالت اول برگردانیم.

این جراح عمومی با اشاره به اینکه بیشترین آمار سوختگی مربوط به افرادی است که در منازل اقدام به ساخت مواد مربوط به آتش‌بازی می‌کنند اذعان داشت: اگر بتوانیم مواد آتش‌بازی استاندارد را در دسترس فرزندانمان قرار دهیم و آن را مدیریت کنیم، هم هیجانات جوانان تخلیه می‌شود و هم آسیب‌های زیانبار که ممکن است تا یک عمر قابل جبران نباشد کمتر می‌شود.

وی در پاسخ به اینکه گفته می‌شود شیب آسیب‌های ناشی از چهارشنبه آخر سال نسبت به چند سال اخیر کمتر شده تاکید کرد: در شب‌های چهارشنبه سوری رسانه‌ها حضور پررنگ‌تری در بیمارستان‌ها دارند از این رو ممکن است خیلی از بیماران برای فرار از این امر همان شب به بیمارستان مراجعه نکنند ولی در کل آمار سوانح چهارشنبه سوری کمتر شده است.

هومن گفت: در چهارشنبه آخر سال همه کادر بیمارستان شهید مطهری آماده باش هستند تا بتوانند خدمات لازم را ارائه کنند و از آنجایی که معمولاً بیماران با سوختگی‌های شدیدتر به ما ارجاع داده می‌شوند که علاوه بر درمان طبی گاهی مجبور به پیوند پوست،‌قطع عضو یا تخلیه چشم بر اثر آسیب‌های وارده می‌شویم.

وی اذعان داشت: بهبودی درمان سوختگی نسبی است و فرد کاملاً به شکل اول برنمی‌گردد حتی با چند بار عمل جراحی. واقعیت این است که درمان سوختگی بسیار سخت و پرهزینه است و از طرفی روح بیماری که دچار سوختگی شده هم آسیب می‌بیند.

اعتبار کم جوابگوی این همه بیمار سوختگی نیست

هومن با اشاره به اعتبارات کمی که در اختیار بیمارستان‌ سوختگی شهید مطهری قرار می‌گیرد گفت:‌ با اعتبار کم نمی‌توانیم جوابگوی این همه بیمار باشیم از طرفی کار چه برای پرستار و چه پزشک در بیمارستان سوختگی بسیار طاقت‌فرسا است.

باید مشکلات را فریاد بزنیم شاید کسی صدایمان را بشنود

وی وجود کابلهای فشار قوی برق و برق‌هایی که به لوله‌های گاز وصل هستند را از جمله مشکلات برای ایجاد سوختگی‌ها عنوان کرد و افزود: ما باید داد بزنیم تا کسی این موارد را بشنود و سالی یک بار آن هم در نزدیک چهارشنبه سوری عنوان کردن این مطالب چندان هم تاثیرگذار نیست.

پول داریم مدیریت منابع نداریم

معاون درمان بیمارستان سوختگی شهید مطهری گفت: اگرچه وزارت بهداشت در تمام نقاط کشور بیمارستان‌های سوختگی ساخته و هزینه زیادی هم کرده اما هنوز تا رسیدن به نقطه مطلوب خیلی فاصله داریم چرا که قدم‌هایمان مورچه‌ای است. مملکت ما پول دارد ولی نیاز به مدیریت منابع داریم.

شنبه 20/12/1390 - 21:20
اخبار

خبرگزاری فارس: دبیر شورای سیاست‌گذاری جامعه ایمن با تأکید بر همراهی کردن جوانان توسط والدینشان، گفت: جوانانی که از مواد محترقه خطرناک استفاده می‌کنند را با لبنخد خود تشویق نکنید.

خبرگزاری فارس: بالاترین سوختگی‌ها در چهارشنبه آخر سال/با لبخند جوانان را تشویق به کارهای خطرناک نکنیم

به گزارش خبرنگار اجتماعی فارس، تاریخچه استفاده از مواد شیمیایی برای ایجاد حرارت،‌ نور، دود، صدا و جنب و جوش به هزاران سال پیش در چین و هند مربوط می‌شود. تکنیک ساخت این مواد تاکنون پیشرفت‌های زیادی کرده و از محل پیدایش خود در 2 کشور آسیایی به اقصا نقاط چجهان گسترش یافته و برای مراسم‌های مختلف استفاده می‌شود.

آخرین چهارشنبه اسفند هر سال طبق آیین و رسوم ایران به عنوان چهارشنبه سوری نامگذاری شده است.این مراسم به عنوان یکی از مراسم‌های آیینی جشن و سرور منظور شده است ولی متأسفانه اخیر به علت استفاده از مواد منفجره و آتش‌زا به ویژه در گروه‌های سنی کودکان، نوجوانان و جوانان، سوانح و حوادث زیادی برای آنان و اطرافیانشان که شاهد این مراسم هستند یا از خیابان‌ها و معابر عبور می‌کنند، اتفاق افتاده است.

استفاده از مواد آتش بازی هرگز به طور کامل ایمن نیست حتی در صورتی که کاملا مراقبت صورت بگیرد زیرا حوادث ممکن است نه تنها برای افراد استفاده کننده بلکه برای سازندگان آن نیز حادثه ساز باشد.

در طول سال‌‌های اخیر تعداد نفرات زیادی در تهران بر اثر بازی یا نگهداری مواد محترقه مصدوم شده‌اند که بیشرین افراد آسیب‌ دیده در گروه سنی 16 تا 19 سال بوده‌ و بیشترین مصدوم مربوط به زمانی است که افراد مبادرت به ساخت این مواد کرده‌‌اند.

همچنین طی همین سال‌ها تعدادی  از آتش‌سوزی‌ها بر اثر مواد محترقه و منفجره به وقوع پیوسته که بیش از نیمی از آنها مربوط به چهارشنبه سوری و باقی موارد مربوط به فاصله زمانی اول تا 29 اسفند بوده‌‌اند.

خبرگزاری فارس،‌ در راستای حوادث مربوط به چهارشنبه سوری که هرساله توجه‌ بسیاری از افراد جامعه را به خود جلب می‌کند و بسیاری در تلاش‌اند تا این حوادث به حداقل ممکن برسد، میزگردی با حضور مجید ابهری، عضو شورای سیاست‌گذاری جامعه ایمن و آسیب شناس اجتماعی، شمس دبیر شورای سیاست‌گذاری جامعه ایمن، خسروی عضو شورای سیاست‌گذاری جامعه ایمن،‌ فلاح‌نژاد از مدیریت بحران استان تهران و رامین هومن معاون درمان بیمارستان شهید مطهری برگزار کرد که در این بخش اظهارات شمس دبیر شورای جامعه ایمن تنظیم شده که شرح آن در متن زیر است:

شمس در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه برای کاهش حوادث مربوط به چهارشنبه سوری چه اقداماتی انجام شده است؟ گفت: بعد از مهرماه سال جاری طبق طرحی که از قبل پیش بینی شده بود برای پایان سال برنامه هایی تدوین کردیم که شامل خانه‌تکانی، مسافرت ایمن و در بخش دیگر مربوط به چهارشنبه آخر سال ایمن است.

وی ادامه داد:‌در ۲۲ منطقه شهر تهران کمیته راهبردی ایمنی تشکیل شد و کارهای مربوط به طرح های مذکور را به مرحله اجرا درآوردیم تا در راستای انجام این کارها سوانح به حداقل ممکن برسد.

شمس تصریح کرد: علاوه بر برنامه ریزی‌های صورت گرفته، آموزش شهروندی را به تفکیک ناحیه و محله در دستور کار قرار دادیم و از مناطق ۱۸ و ۱۲ آنرا آغاز کردیم.

* تأکید جامعه ایمن بر حضور والدین کنار فرزندانشان در مراسم‌های چهارشنبه‌سوری

وی گفت: در راستای آموزش‌های شهروندی، آماده‌سازی مردم برای مراقبت از کودکان، استفاده از لوازم ایمن، تاکید بر حضو ر والدین درکنار نوجوانان و جوانان در شب چهارشنبه سوری که باعث کمتر شدن آسیب‌ها می‌شود مورد آموزش قرار گرفت.

دبیر شورای سیاستگذاری جامعه ایمن با بیان اینکه مدیریت‌های بحران ۲۲ منطقه، آماده‌باش هستند، گفت:‌ علاوه بر مدیریت‌های بحران آتش نشانی، خدمات شهری، عضو‌های داوطلب جامعه ایمن، نیروی انتظامی، اورژانس با همکاری وزارت بهداشت تعامل لازم را برقرار می‌کنند.

وی خاطرنشان کرد: متاسفانه بالاترین سوختگی‌ها در آخر سال مشاهده می‌شود و درتهران نیز جز بیمارستان سوانح سوختگی بیمارستانی ویژه این امر نداریم اما بیمارستان‌های دیگر پذیرش دارند.

* برگزاری نشست آموزشی برای 1500 دانش‌آموز در تهران،‌فردا در برج میلاد

شمس ادامه داد: بیش از ۱۵ نشست آموزشی برگزار شده که در جریان آن به مربیان آموزش و پرورش چگونگی رفتار با دانش‌آموزان را مطرح کرده‌ایم و در کنار این نشست‌ها در رابطه با کارهای ایمن پایان سال کاملا کارهای لازم را انجام داده‌ایم.

دبیر شورای سیاستگذاری جامعه ایمن تصریح کرد:‌ سازمان آتش نشانی هر ساله جشنواره و نشستی در پایان سال برگزار می‌کند که امسال نیز در بیست و یکم اسفند برج میلاد مکان برگزاری آن خواهد بود و در راستای این جشنواره حدود ۱۵۰۰ دانش‌آموز آموز‌ش‌های لازم را درباره چهارشنبه سوری خواهند دید.

* جوانانی که مواد خطرناک استفاده می‌کنند را با لبخند تشویق نکنیم

وی افزود: مسائل آموزشی برای تغییر رفتار و نهادینه شدن سالها وقت نیاز دارد ولی باید آموزش‌ها از نظر رسانه‌ای نیز وجود داشته باشد. همچنین اگر رهگذران و افراد عادی می‌بینندکه جوانی از وسایل خطرناک استفاده می‌کند به آن لبخند نزنند و فردی که ترسیده را مورد تمسخر قرار ندهند ضمنا در حین مشاهده این مسئله نیز سکوت هم اختیار نکنند.

شمس در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه تغییرات مدیریتی باعث می‌شود که رویه و شیوه مدیر قبلی مورد استفاده قرار نگیرد؟ گفت:‌ طبق آماری که داریم معتقدیم در کاهش سوانح مربوط به چهارشنبه آخر سال موفق بوده‌ایم این در حالی است که باید با آموزش مستمر این حوادث را کاهش داد.

دبیر شورای سیاستگذاری جامعه ایمن تصریح کرد:‌ برای سال جاری نقاطی جهت برگزاری کارهای مربوط به چهارشنبه سوری پیشنهاد نشده اما کمیته راهبردی جامعه ایمن بروشورهایی را تنظیم کرده‌‌اند که مردم را تشویق می‌کند که در کنار فرزندان‌شان حضور داشته باشند البته ستادهای بحران در ۲۲ منطقه نیز آماده‌باش هستند.

وی افزود: جامعه ایمن به دنبال این تفکر است که دستگاه‌های بین بخشی کار مشترکی در این خصوص انجام دهند؛ البته این امر در طول سال انجام می‌شود و تاکنون بیش از ۱۵ نشست مشترک برگزار کرده‌ایم.

* خروج انبارهای خطرناک از تهران در حال انجام است

شمس در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه برای خروج انبارهایی که مواد خطرناک در آنها نگهداری می‌شود چه وضعیتی داریم؟ گفت:‌ شهرداری تهران برای انتقال انبارها به خارج از تهران برنامه های خود را در حالت اجرا قرار داده و به مرور امر خروج صورت می‌گیرد اما به هر حال کاری زمان‌بر است ولی در حال اجراست.

دبیر شورای سیاستگذاری جامعه ایمن خاطرنشان کرد: آنچه باید عملی شود اجرای برنامه‌های نمایشی جذاب،‌ آماده باش سازمان‌های مربوطه و اقدامات فرهنگی تاثیرگذار توسط دستگاه های مربوطه است.

وی ادامه داد: اقدام‌های سازمان‌های مربوطه که لازم است هماهنگی‌های لازم را داشته باشند در چهارشنبه سوری مورداجرا قرار می‌گیرد؛ این در حالی است که اورژانس تهران و اورژانس شرکت شهر سالم نیز آماده‌باش خواهند بود.

* تبلیغات از طریق صدا و سیما هزینه‌ زیادی می‌برد

شمس با بیان اینکه کارهای فرهنگی باید متنوع باشند وگرنه جوابگو نخواهد بود تصریح کرد:‌ در راستای آگاه‌سازی شهروندان علاوه بر کارهای فرهنگی صورت گرفته نصب بنر و توزیع بروشور در محلات شهر تهران را داشته‌ایم اما از طریق صدا و سیما فعالیت‌ چندانی صورت نگرفته چراکه اعتبار لازم را نداریم و انجام تبلیغات از طریق رسانه ملی هزینه‌های زیادی را شامل می‌شود.

دبیر شورای سیاستگذاری جامعه ایمن افزود: وزارت کشور، شرکت ملی گاز، موسسه استاندارد و برخی دیگر از دستگاه‌ها همکاری خوبی دارند اما صداو سیما همکاری کمی دارد.

وی خاطرنشان کرد:‌ در ۴ سال گذشته سعی خود را کرده‌ و به صورت مقطعی کار را آغاز کرده ایم که دراین راستا برای سال ۹۱ ایمنی رانندگان تاکسی را در نظر داریم زیرا معتقدیم بدون برنامه کار پیشرفتی نخواهد داشت.

شمس با بیان اینکه در هر منطقه کمیته جامعه ایمن وجود دارد و در اتوبوسرانی و تاکسیرانی کار فرهنگی را در پیش گرفته ایم،‌اظهار داشت:‌ در سطح شهر چند میلیون بروشور در طرح خانه‌به‌خانه توزیع کرده‌ایم؛ در واقع امر تبلیغات و توزیع بروشوروها طی سالهای اخیر افزایش داشته است.

شنبه 20/12/1390 - 21:20
اخبار

خبرگزاری فارس: شهردار تهران با بیان اینکه تلاش می‌کنیم در سازمان آتش‌نشانی مآموران در کمترین زمان ممکن به محل حادثه برسند، گفت: این آمار در حال حاضر کمتر از 4 دقیقه است. این زمان در حالی است که با ترافیک تهران مواجه‌ایم.

خبرگزاری فارس: کمتر از ۴ دقیقه به محل حادثه می‌رسیم/ احداث ۱۲۰ ایستگاه آتش‌نشانی در تهران

به گزارش خبرنگار اجتماعی فارس، محمدباقر قالیباف در حاشیه نخستین مانور آتش‌نشانان داوطلب که با حضور 5 هزار آتش‌نشان در مرکز بین‌المللی آتش‌نشانی ایران برگزار شد با اشاره به اینکه باید از صحبت‌ها و پندهای بزرگان درس گرفته شود، اظهار داشت: بنده با توجه به فرمایشات حضرت امام و مقام معظم رهبری که فرموده‌‌اند حضور مردم در صحنه‌ها منجر به افزایش خدمات می‌شود، اظهار داشت: بنده با توجه به همین صحبت‌ها اعتقاد دارم که مردم باید در تمامی صحنه‌ها مشارکت و حضور داشته باشند.

 

وی با اشاره به رشادت جوانان در دفاع مقدس افزود: یکی از این صحنه‌ها 8 سال دفاع مقدس بود که باید از آن تجربه بزرگ استفاده بهینه را برد.

 

قالیباف ادامه داد: یکی دیگر از عرصه‌هایی را که می‌توان از ظرفیت شهروندان و مردم از آن استفاده کرد در سازمان آتش‌نشانی است.

 

شهردار تهران ادامه داد: باید با ارائه آموزش‌های لازم به شهروندان و مردم از بروز حوادث بزرگ پیشگیری و جلوگیری کرد  و اگر شهروندان در زمینه آتش‌نشانی آموزش‌های لازم را ببینند می‌توانند در کمترین زمان ممکن و با استفاده از وسایل اولیه از گسترش حادثه جلوگیری کرد.

 

وی به موضوع آموزش به آتش‌نشانان داوطلب اشاره کرد و گفت: در این زمینه‌ می‌توانیم از ظرفیت‌های موجود استفاده کنیم ضمن اینکه بنده یک تجربه خوبی از این گونه کارهای مشترک در نیروی انتظامی داشتم.

 

قالیباف با اشاره به اینکه زنان نسبت به مردان در کارها منظم‌تر و با انگیزه‌تر و اثربخش‌ترند، افزود: این یک واقعیت است و زمانی که در یک مجموعه زنان کار می‌کنند کارها با سرعت بیشتری انجام می‌پذیرد.

 

شهردار تهران ادامه داد: در حال حاضر تلاش می‌شود در سازمان آتش‌نشانی در کمترین زمان ممکن و استانداردهای جهانی به محل وقوع حادثه رسید که این آمار در حال حاضر کمتر از 4 دقیقه است و این را باید در نظر گرفت این زمان در حالی است که با  ترافیک تهران مواجه هستیم.

 

وی به گسترش ایستگاه‌های آتش‌نشانی در تهران اشاره کرد و گفت: در حال حاضر 97 ایستگاه در تهران داریم که بر اساس برنامه 5 ساله پنجم این آمار باید به 120 ایستگاه برسد که امیدواریم با برنامه‌ریزی انجام شده در ابتدای سال 92 به این تعداد مورد نظر برسیم.

 

شهردار تهران ادامه داد: با استفاده از ظرفیت‌های موجود و سیستم‌های ناوبری و همکاری مردم در آینده نزدیک می‌توانیم به زمان 3 دقیقه به محل حادثه و وقوع برسیم.

 

قالیباف در پایان در پاسخ به این پرسش که چه اقداماتی را در خصوص ناوگان هوایی در زمینه خدمت‌رسانی در سازمان آتش‌نشانی انجام شده است، گفت: هنوز برای این موضوع اتفاق خاصی نیفتاده است و باید بررسی شود که این موضوع چقدر تأثیر در خدمات‌رسانی در وقوع حادثه دارد.

شنبه 20/12/1390 - 21:19
اخبار

خبرگزاری فارس: رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر از امدادرسانی به بیش از 13 هزار حادثه دیده جاده‌ای، کوهستان، زلزله، دریایی و انسان ساز در کشور در سال 90 توسط جمعیت هلال احمر خبر داد.

خبرگزاری فارس: امدادرسانی به بیش از 13 هزار حادثه در سال 90

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان فارس، محمود مظفر در نشست خبری تشریح فعالیت‌های جمعیت هلال احمر در ایام نوروز با اشاره به امدادرسانی امدادگران جمعیت هلال احمر در 13 هزار و 518 حادثه جاده‌ای، کوهستان، دریایی و انسان‌ساز در طی سال 90 اظهار داشت: در این زمینه بیش از 61 هزار نفر اسکان اضطراری یافتند و بیش از 151 هزار نفر نیز از خدمات امدادی بهره‌مند شدند.

وی با اشاره به اینکه در مجموع 190 هزار نفر در طی این مدت دچار حادثه شدند افزود: از این مجموع بیش 187 هزار نفر نیز از مرگ حتمی نجات یافتند.

مظفر با اشاره به اینکه در مجموع 86 هزار نجات‌گر و امدادگر برای این امدادرسانی‌ها مشارکت داشتند،گفت: در این حوادث 80 هزار بسته غذایی و اقلام زیستی نیز توزیع شده است.

وی اظهار داشت: در زمینه امداد هوایی نیز تاکنون 1470 دقیقه پرواز داشتیم که با 14 فروند بالگرد امداد هوایی 6 هزار و 575 نفر با این بالگردها برای موارد مختلف جابجا و منتقل شده‌اند.

رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر با اشاره به انتقال 737 تن مواد غذایی و محموله‌های امدادی با بالگردهای امداد هوایی گفت: در این زمینه 124 مصدوم نیز به بیمارستان منتقل و در زمان انتخابات نیز 40 صندوق انتخاباتی با صد مسئول حوزه‌های آن به دلیل برف و کولاک توسط بالگردهای جمعیت هلال احمر منتقل شدند.

مظفر بیان داشت: برای امداد نوروزی در سال جدید نیز از نظر کیفی تمام پایگاه‌های هلال احمر به آمبولانس و خودروی نجات مجهز می‌شوند و با مجهز شدن تمام پایگاه‌های بین شهری به خودروی نجات و آمبولانس ما به تمام اهدافمان رسیده‌ایم.

رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر خاطر نشان کرد: ولی از نظر کیفی هنوز نیاز به ایجاد پایگاه‌های امداد و نجات داریم زیرا باید در هر 40 کیلومتر یک پایگاه ایجاد شود تا بتوانیم در کمتر از  8 دقیقه برای رسیدن امدادگران به صحنه حوادث اقدام کنیم.

شنبه 20/12/1390 - 21:19
بهداشت روانی

خبرگزاری فارس: دانشیار گروه بیوشیمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با اشاره به تحقیق خویش در رابطه با تاثیر عصاره انگور سیاه بر دیابت گفت: استفاده از عصاره انگور سیاه می‌تواند در برابر دیابت و عوارض ناشی از آن به ویژه لاغری مؤثر باشد.

خبرگزاری فارس: عصاره انگور سیاه دارویی مناسب برای دیابت

محمد ملکانه در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در بیرجند در مقاله ارائه شده خویش به همایش کشوری "پژوهش در توسعه سلامت" به بیان اثرات عصاره انگور سیاه بر فاکتورهای بیوشیمیایی خون پرداخت.

وی با اشاره به مقاله ارائه شده خویش به این همایش اظهار داشت: داروهای گیاهی فعالیت چند بعدی داشته و بر اختلالات پیچیده‌ای مانند دیابت سودمند هستند.

دانشیار گروه بیوشیمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند ادامه داد: مطالعه مذکور برای ارزیابی اثرات "پودر لیوفیلیزه" عصاره انگور سیاه بر سطح قندخون و پروفایل لیپیدها در "رت‌های هیپر لیپیدمیک" مبتلا به دیابت انجام شده است.

ملکانه، به تبیین روش تحقیق خویش پرداخت و ابراز داشت: این مطالعه روی 48 موش صحرایی به مدت شش روز انجام شده است.

وی ادامه داد: در ابتدا به وسیله تزریق داخل "صفاقی آلوکسان" دیابت در موش‌ها القا شد و سپس بعد از گذشت دو هفته موش‌های دیابتی شده به پنج گروه تقسیم شدند.

دانشیار گروه بیوشیمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند اضافه کرد: شش گروه مذکور را موش‌های غیردیابتی شاهد، موش‌های دیابتی شاهد، موش‌های دیابتی دریافت کننده "گلیبن کلامید" و "لوواستاتین"، موش‌های دیابتی دریافت کننده 100 میلی گرم بر کیلوگرم عصاره انگور سیاه، موش‌های دیابتی دریافت کننده 200 میلی‌گرم بر کیلوگرم عصاره انگور سیاه و موش‌های دیابتی دریافت کننده 300 میلی‌گرم بر کیلوگرم عصاره انگور سیاه تشکیل می‌دادند که پنج گروه از آنها را موش‌های دیابتی شده تشکیل می‌دادند.

ملکانه ادامه داد: 5 گروه دیابتی به مدت 4 هفته گاواژ شدند و در انتها، نمونه‌های خون موش‌های بیهوش شده جمع‌آوری شد و سطوح قندخون، کلسترول، تری گلیسرید، HDL-C و LDL-C توسط آزمون‌های آماری اندازه‌گیری شد.

وی سپس با اشاره به یافته‌های پژوهش خویش تصریح کرد: طبق نتایج تحقیق مذکور عصاره انگور سیاه در دوزهای بالاتر از میزان کاهش وزن موش‌های دیابتی کاست.

دانشیار گروه بیوشیمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند افزود: همچنین این عصاره سطح قندخون را به صورت وابسته به دوز کاهش داد.

ملکانه ادامه داد: مصرف این عصاره باعث افزایش کلسترول و تری‌گلیسرید شد، ولی  با افزایش دوز عصاره، میانگین‌تری گلیسرید کاسته شد اما این عصاره روی میانگین HDL-C و LDL-C تاثیری نگذاشت.

وی سپس به نتیجه‌گیری تحقیق خویش پرداخت و اذعان داشت: استفاده از عصاره انگور سیاه می‌تواند در برابر دیابت و عوارض ناشی از آن به ویژه لاغری مؤثر باشد.

شنبه 20/12/1390 - 21:18
آموزش و تحقيقات

خبرگزاری فارس: یک فوق تخصص روانپزشکی کودک و نوجوان گفت: کودکان چپ دست را به استفاده از دست راست وادار نکنید، چون هم باعث بدخطی او در آینده می‌شود و هم ممکن است دچار لکنت زبان شود.

خبرگزاری فارس: اجبار کودکان چپ دست به راست دستی، موجب لکنت آنان می‌شود

میترا حکیم شوشتری در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس در خصوص چپ دستی کودکان اظهار داشت: کودکان تا 8 سالگی، در استفاده از دست‌ها وضعیت ثابتی ندارند، در 4 تا 5 ماهگی از هر دو دست و بیشتر دست چپ استفاده می‌کنند.

وی افزود: در 6 ماهگی هر دو دست را به کار می‌گیرند و در 7 ماهگی از یک دست و به طور معمول دست راست و در 8 ماهگی از هر دو دست استفاده می‌کنند. آنها در 9 ماهگی یک دست و به طور معمول دست چپ و در 10 تا 11 ماهگی نیز یک دست و بیشتر دست راست را به کار می‌گیرند.

چپ یا راست دستی کودک تا 7 سالگی مشخص نیست

این فوق تخصص روانپزشکی کودک و نوجوان، اضافه کرد: در یکسالگی میان بکارگیری دست چپ یا راست سرگردان است و در 13 تا 14 ماهگی از دست راست استفاده می‌کنند، همچنین کودک در 20 ماهگی باز بین دست چپ یا راست سرگردان می‌مانند.

وی خاطرنشان کرد: کودکان در 2 سالگی دست راست را به کار می‌گیرند و در 2.5 تا 3.5 سالگی بین بکارگیری دست چپ و راست سرگردان می‌شوند. کودکان در 4 تا 6 سالگی از دست راست استفاده می‌کنند و مرحله آخر سرگردانی آنان در 7 سالگی است. همچنین از 8 سالگی به بعد فقط از یک دست استفاده می‌کنند.

از هر  20کودک یک نفر چپ دست است

حکیم شوشتری تصریح کرد: مطالعات نشان می‌دهد از هر 20 کودک، 19 نفر دست راست و یک نفر دست چپ را به کار می‌گیرد. با این توضیحات، مشخص می‌شود که کودک تا 7 سالگی در حالت سرگردانی میان دست چپ و راست است و تا آن زمان نمی‌توان راجع به راست دستی یا چپ دستی او اظهار نظر کرد.

چپ دستی کودکان عیب نیست

وی در خصوص علت چپ دستی و چگونگی برخورد با آن نیز گفت: بر اساس بررسی‌ها اگر پدر و مادر هر دو چپ دست باشند دست کم نیمی از فرزندان آن‌ها چپ دست خواهند شد. همچنین مهمترین نکته این است که باور کنید فرزندتان مشکلی ندارد و چپ دستی او عیب نیست. اگر این مطلب را باور داشته باشید، برخورد مناسبی خواهید داشت.

کودکان چپ دست را تشویق کنید

این فوق تخصص روانپزشکی کودک و نوجوان، تأکید کرد: بهترین برخورد با فرزند چپ دست این است که او را به استفاده از همان دست چپ تشویق کنید، با برخورد درست به او اطمینان دهید که هیچ فرقی بین چپ دستی و راست دستی وجود ندارد.

وی اضافه کرد: حتی برای بالا بردن اعتماد به نفس فرزندتان می‌توانید به او بگویید که امتیاز او بر راست دستان این است که می‌تواند از هر دو دستش استفاده کند، اما راست دستان فقط از دست راست استفاده می‌کنند، زیرا وسایل و تجهیزات، مناست راست دستان ساخته شده‌اند و برخلاف چپ دستان که مجبورند گاهی از دست راست هم استفاده کنند از دست چپشان استفاده نمی‌کنند.

حکیم شوشتری ادامه داد: بکوشید فرزندتان را در چپ دستی ورزیده سازید، والدین باید طرز گرفتن مداد و کاغذ به شیوه چپ دستان را به او بیاموزند، کودکی که در سال‌های اول تحصیل است اگر آموزش‌های لازم را ببیند، به راحتی می‌توان در انجام تکالیف و تحصیلات موفق باشد.

دانش آموزان چپ دست در انجام تکالیف کُند ترند

وی بیان داشت: چپ دستان در ابتدای تحصیل به طور معمول حرف‌ها و واژگان را درشت‌تر می‌نویسند و در انجام تکالیف کندترند که به کمک والدین به تدریج ریزتر و سریع‌تر می‌نویسند.

حکیم شوشتری گفت: یکی از مشکلات مهم چپ دستان در مدرسه، محل نشستن آن‌ها روی نیمکت است. والدین این بچه‌ها حتماً با معلمان آنها گفت‌وگو کنند تا کودک را در جای مناسبی بنشاند. کودک چپ دست باید در انتحای چپ نیمکت بنشیند تا هنگام نوشتن یا نقاشی کردن در فضای مناسبی قرار گیرد و حرکت آرنج او مزاحم هم نیمکتی راست دستش نشود.

وی ادامه داد: مشکل دیگر این کودکان قلم نی برای تمرین خط درشت است که مخصوص راست دستان قطع خورده و والدین یا معلم باید آن را در جهت عکس قطع بزنند.

وی به والدینی که می‌کوشند که کودکان چپ دست خود را به استفاده از دست راست وادار کنند گفت: این رفتار شما به طور قطع صحیح نیست. یادتان باشد که چپ دستی فرزندتان نقص نیست و هیچ گونه اثری بر سرنوشت او نخواهد داشت. جالب است بدانید که لئوناردو داوینچی، نقاش بزرگ ایتالیایی چپ دست بوده و چپ دستی وی هرگز مانع رشد او نشده است.

این فوق تخصص روانپزشکی کودک و نوجوان، تصریح کرد: چپ دستی فرزندتان از نظر شما مشکل بزرگی است، چون خودتان نمی‌توانید با دست چپ کارهایتان را انجام دهید. در حالی که چپ دستی برای او درست مانند راست دستی برای راست دستان است و کارهایش را به همان راحتی راست دستان انجام می‌دهد.

اجبار کودکان چپ دست برای استفاده از دست راست موجب لکنت زبان می‌شود

وی به والدین این کودکان هشدار داد: جداً توصیه می‌کنم کودکان چپ دست را به استفاده از دست راست وادار نکنید، چون هم باعث بدخطی او در آینده می‌شود و هم ممکن است دچار لکنت زبان شود، زیرا آن قسمت از مغز که استفاده از دست‌ها را کنترل می‌کند، قدرت سخن گفتن را نیز در کنترل دارد.

حکیم شوشتری افزود: وقتی کودک چپ دست، به اجبار از دست راست استفاده کند مرکز کنترل سخن گفتن در مغزش نیز جابه‌جا می‌شود و چون برای مغز جوان چنین کاری مشکل است احتمال دارد دچار لکنت زبان شود.

 

وی گفت: افزون بر این بسیاری از کارشناسان عقیده دارند که واداشتن کودک چپ دست به راست دستی، ممکن است او را در آینده به نارسایی ‌های مربوط به بینایی و خواندن یا مشکلات عاطفی دچار سازد.

شنبه 20/12/1390 - 21:17
ایرانگردی
زنجان استان مقاومت، شهر شور و شعور حسینی و شهر غواصان دریادل، شهر انسان های فرهیخته و باهوش و مهمان نواز است.

شهری با چشم انداز زیبـا و موقعیت اقلیمی ویژه و بالاخره زنجان شهر دیدنی ها و مناظر بکر است.

استان زنجان در مسیر جاده ترانزیت شرق به غرب کشور با تاریخی کهن و پربار و با جاذبه های گردشگری بی نظیر و پرآوازه اش همانند گنجینه ای ناشناخته پذیرای مسافران و گردشگران است.

استان زنجان با طارم سرسبزش، با گنبد نیلگون سلطانیه اش، با غار کتله خور بی نظیر و تو در تویش، با آهوان دشت سهرین و با قلعه لک لک ها و چندین اثر و جاذبه تاریخی و طبیعی اش پذیرای مسافران نوروزی است.

استان زنجان از توانمندی های بالایی در زمینه توسعه صنعت جهانگردی و جلب گردشگر برخوردار است.

جاذبه های طبیعی این استان شامل کوه ها، رودها، آبشارها، چشمه های آب معدنی، دریاچه های طبیعی و مصنوعی در شهرستان های مختلف استان پراکنده شده اند.

رودخانه های بزرگ و مشهور با شعبات آنها در کشتزارها و باغ های استان، چشمه های آب معدنی و آب سرد، غارهای تاریخی و طبیعی، مناظر زیبای کشتزارها و باغ ها از جمله جاذبه های طبیعی استان هستند که هر بیننده ای را به تحسین وا می دارند.

با این که تاریخ این منطقه فراز و فرودهای بسیار به خود دیده و گاهی شعله های خشم و جنگ، برگ های زیادی از تاریخ منطقه و حتی گاه تمام آن را در کام خود فرو برده است ولی به جهت عمق غنای هویت و فرهنگ این منطقه هنوز نیز استان زنجان امانت دار میراث فرهنگی ارزشمند و قابل ملاحظه ای است که فرهنگ و هویت این سرزمین را به نمایش می گذارد.
 
کاخ های با ارزش و قدیمی، مدرسه های تاریخی، مسجدهایی با معماری کم نظیر، بازارهای قدیمی، بقعه امام زاده ها، زیارتگاه ها و بناهای تاریخی و مذهبی با معماری های ارزشمند بخشی از این میراث شایان توجه هستند.
 
برخی از بناهای موجود در استان همچون بنای بزرگ و تاریخی سلطانیه دارای ارزش های درجه یک جهانگردی و شهرت جهانی هستند.

این بنا که یکی از بزرگ ترین و باشکوه ترین بناهای اسلامی محسوب می شود در شرق استان زنجان واقع شده است.
 
برخی دیگر از بناهای تاریخی این استان با اینکه از دیرینگی و قدمت چندانی برخوردار نیستند اما به لحاظ معماری و کاربری از بناهای منحصر به فرد ایران به شمار می آیند و از جمله آنها می توان بنای کم نظیر رختشویخانه را نام برد.
 
نام استان زنجان برگرفته از مرکز استان یعنی شهر زنجان است. در مورد وجه تسمیه شهر زنجان تاکنون نظرات گوناگونی از سوی پژوهشگران و نویسندگان ارائه شده است.

قدیمی ترین نامی که به این منطقه اطلاق شده است «زندیگان» به معنای اهل کتاب زند (معروف ترین کتاب آیین زرتشتی ساسانی) و «گان» از پساوند اهل باستان است که در دوره ساسانیان بر این منطقه گذاشته شده است.

بنای شهر زنجان در زمان اردشیر بابکان ساخته شده و در آن زمان نام «شهین» یعنی منسوب به شاه به آن اطلاق می شده است. از اواخر دوره قاجاریه به علت استقرار ایل «خمسه» فارس نام «خمسه» نیز بر آن نهاده شد.
 
یافته های تاریخی و کاوش های باستان شناسی که در نواحی مختلف استان زنجان انجام گرفته گواهی بر قدمت تاریخی و دیرینگی آن است و آثار کشف شده در این محدوده استقرارهای انسانی از دوران پیش از تاریخ تا دوران اسلامی را در این منطقه ثابت می کند.
 
در بیشتر منابع موجود نویسندگان و پژوهشگران با استناد به یافته های باستان شناسی و متون تاریخی پیشینه تاریخی استان زنجان را در چهار مرحله دوران پیش از تاریخ تا دوران آغاز ادبیات شامل هزاره هفتم تا اوایل هزاره سوم پیش از میلاد، دوران آغاز ادبیات و دوران تاریخی شامل اوایل هزاره سوم تا اواخر هزاره دوم پیش از میلاد و دوران تاریخی جدید شامل اواخر هزاره دوم پیش از میلاد تا اوایل قرن هفتم میلادی و دوران اسلامی که طول زمانی آن از قرن هفتم تا ۱۹ میلادی برابر با قرن اول تا ۱۴ هجری قمری برآورد می شود مورد مطالعه قرار داده اند.

گنبد سلطانیه که سالانه شمار زیادی از گردشگران داخلی و خارجی را به خود جلب می کند و اولین گنبد آجری جهان و یکی از باشکوه ترین بناهای عظیم اسلامی محسوب می شود، در دوران حکومت سلطان محمد خدابنده ظرف مدت 9 سال از 704 تا 713 هجری قمری ساخته شده است. 
 
این گنبد در 42 کیلومتری جنوب شرقی زنجان و درشهر سلطانیه واقع شده است.

مجموعه تاریخی رختشویخانه زنجان در سال «1347 ه.ق» توسط دو برادر به نام مشهدی اکبر معمار و مشهدی اسماعیل بنا ظرف مدت 15 ماه، در قلب بافت تاریخی شهر و در منطقه پرتراکم مسکونی موسوم به عباسقلی خان ساخته شده است.
 
این محله قبل از احداث رختشویخانه به خاطر مملو شدن از هرز آب های سطحی، به باباجمال چوقوری (گودال باباجمال) معروف بوده است.
 
مسجد جامع (سید) زنجان مجموعه مسجد و مدرسه  سید توسط عبدالله میرزا دارا پسر یازدهم فتحعلی شاه قاجار در هنگام حکمرانی در زنجان و به سال «1242 ه.ق» احداث شده است.

کتله خور در 140 کیلومتری جنوب غربی زنجان و در دل کوهی بنام «ساقیزلو» واقع شده است و مناظر بسیار دیدنی و قندیل های عظیم و شفاف داخل آن ، نظر هر بیننده ای را به خود جلب می کند.
 
این غار در پاییز سال 1330 شمسی توسط مرحوم «اسدالله جمالی» کوهنورد زنجانی شناسایی شده و در خرداد ماه سال 1331 توسط یک گروه کوهنوردی مورد بازدید قرار گرفته است.

قلعه بهستان ایستاده منتظر آینده روشن 

قلعه بهستان یا کهن دژ در شهرستان «ماهنشان» در استان زنجان قرار دارد و قدمت این دژ به دوره هخامنشیان برمی‌گردد.

قلعه بهستان یکی از 20 قلعه تاریخی شهرستان ماهنشان در استان زنجان است که قدمت آن به قرن پنجم هجری قمری تخمین زده می‌شود.

به علت شرایط زمانی خاص آن دوره، حاکمان برای دفاع از خود و مردم اقدام به ساخت این قلعه کرده‌اند.

طبقات بالای این قلعه برای دفاع و طبقات پایین‌تر به عنوان زاغه و محل نگهداری آذوقه مردم مورد استفاده قرار می‌گرفت.

این قلعه که در دل کوهی از جنس خاک سفت و سخت بنا شده است به علت وزش بادهای تند و فرسایش و همچنین عبور رودخانه قزل اوزن از کنار قلعه در حال تخریب است.

«کاروانسرای سنگی زنجان» یکی از قدیمی ترین آثار تاریخی شهر زنجان است که در زمان شاه عباس دوم به روایتی حدود 500 سال قبل در منتهی الیه جنوب شرقی، خواستگاه اولیه این شهر بنا شده است.

مجموعه بازار زنجان با داشتن 56 ورودی و کوچه هماهنگ با شبکه ارتباطی کل شهر مرتبط بوده و با بیش از 940 باب مغازه و 15 هکتار وسعت، در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده است.

گرمابه (سفرخانه سنتی) حاج داداش نیز که به سفره خانه سنتی تبدیل شده است، در قلب بازار قدیمی زنجان واقع شده است.

این بنا حدود 100 سال پیش به عنوان حمام احداث شده و هم اکنون با حفظ بافت قبلی و با انجام اندکی تغییر و تزئینات زیبای سنتی، به عنوان سفره خانه برای پذیرایی گردشگران و اهالی شهر مورد استفاده قرار می گیرد.
 
بقعه ملاحسن کاشی، مقبره ای زیباست که در فاصله 5.2 کیلومتری جنوب شهر سلطانیه قرارگرفته است.

این بقعه از بیرون دارای پلان هشت ضلعی و در داخل با ترکیب و تلفیق ایوان های جانبی به مربع تبدیل شده است.

مردان نمکی، مردانی که هزاران سال پیش در معدن نمک چهره آباد زنجان بر اثر ریزش معدن نمک در آنجان مدفون شدند این مردان نمکی در حال حاضر در موزه عمارات ذوالفقاری زنجان نگهداری می شوند.
 
معبد باستانی «داش کسن» یا آنچنان که جهانگردان آن را می شناسند: معبد اژدها؛ در حاشیه روستای «ویر» در حدود ۱۵ کیلومتری شهر تاریخی سلطانیه واقع شده که به نقش دو اژدهای برجسته و چند محراب اسلامی در دو سمت خود و به قرینه یکدیگر مزین است.
 
استان زنجان به لحاظ جاذبه های تاریخی، طبیعی و فرهنگی رتبه هشتم را در کشور به خود اختصاص داده و تاکنون بیش از یک هزار اثر تاریخی در این استان شناسایی شده و قریب به 220 اثر نیز در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.

این استان همچنین به لحاظ تعداد آثار تاریخی ثبت شده در فهرست آثار ملی، در منطقه شمالغرب کشور، از جایگاه ویژه ای برخوردار است.

موزه مردان نمکی، موزه رختشویخانه زنجان، موزه صنایع دستی، موزه سنگ نوشته‌ها، موزه کتابت، موزه تاریخ طبیعی و حیات‌وحش، موزه خصوصی صمیمی فرد و موزه باستانشناسی ابهر، موزه سنگ نوشته‌های سجاس و موزه مسجد جامع سجاس، مساجد جامع و میرزایی، بقعه امامزاده حضرت سید ابراهیم(ع) زنجان، بقعه ملاحسن کاشی، معبد صخره ای داش کسن، مسجد جامع قروه، بقعه شاهزاده زیدالکبیر و قیدارنبی، قبرستان و مسجد جامع قلابر و سجاس، بقعه چلبی اوغلی و پیراحمد زهرنوش، امامزاده های یحیی، یعقوب و اسماعیل، از دیگر آثار ارزشمند تاریخی و باستانی استان زنجان، برای جذب علاقه مندان در ایام مختلف به ویژه تعطیلات نوروز آماده است.
 
این استان به عنوان یک قطب گردشگری، می تواند در ترویج و ارائه فرهنگ غنی اسلامی و بهره گیری از فرهنگ سایر نقاط کشور و جهان نقش آفرین باشد.
 
زنجان با قدمتی سه هزار ساله، آثار و بناهای تاریخی ارزشمندی را در خود جای داده است که هریک از آنها در نوع خود منحصر به فرد بوده و دارای ویژگی خاص معماری و ارزش های فرهنگی و هنری است، آثاری که تجلی و تبلور جریانات فرهنگی و فکری و زبانی گویا از شرح حال گذشتگان این مرز وبوم است.
 
استان یک میلیون نفری زنجان با 22 هزار و 38 کیلومترمربع مساحت، در 320 کیلومتری شمالغرب تهران واقع شده است.(مهر)


شنبه 20/12/1390 - 21:14
ورزش و تحرک
جام جم آنلاین: شاگردان علی دایی بازی برده را با تساوی برابر استقلال عوض کردند تا یک تساوی دیگر در کارنامه راه آهن ثبت شود.

دیدار پایانی روز دوم هفته بیست و هفتم یازدهمین دوره رقابت های لیگ برتر از ساعت 16 امروز شنبه بین تیم های استقلال و راه آهن در ورزشگاه آزادی تهران و به قضاوت محسن قهرمانی برگزار شد که در پایان دو تیم به تساوی 2 بر 2 رضایت دادند.

در این دیدار ابتدا تیم فوتبال راه آهن با دو گل بهادر عبدی(2) و حسین کاظمی(16) از استقلال پیش افتاد اما علی دایی و شاگردانش نتوانستند از این برتری استفاده کنند.

استقلال که هنوز با تعداد مصدومان زیاد دیدارهایش را دنبال می کند و در این دیدار هم کیانوش رحمتی را به علت مصدومیت تعویض شده دید، در ادامه توسط جی لوید ساموئل(25) و پژمان منتظری(53) به دو گل رسید تا کار به تساوی کشیده شود.

این تساوی بیشتر از استقلال به سود سپاهان و تراکتورسازی شد که باید روز دوشنبه به مصاف یکدیگر بروند.

اگر تراکتورسازی برابر سپاهان به پیروزی برسد 49 امتیازی خواهد شد و یک رده بالاتر از استقلال 48 امتیازی قرار خواهد گرفت و با صدر جدول که سپاهان 52 امتیازی ایستاده یک رده فاصله خواهد داشت.(مهر)

شنبه 20/12/1390 - 21:12
ورزش و تحرک
جام جم آنلاین: دیدار نهایی مسابقه های فوتبال جام حذفی باشگاه های ایران بین تیم های استقلال و شاهین بوشهر در شهر اهواز برگزار می شود.

ورزشگاه 50 هزار نفری غدیر شهر اهواز، روز پنجشنبه 25 اسفند ماه با برگزاری مسابقه نهایی جام ‌حذفی ایران افتتاح می شود.

در این خصوص، ابتدا مدیركل اداره ورزش و جوانان استان خوزستان، شنبه ‌شب 19 اسفند در یك گفت ‌و گوی تلویزیونی با صدا و سیمای مركز استان خوزستان خبر داد كه اهواز محل برگزاری یكی از مهم ‌ترین مسابقه ‌های فوتبال ایران خواهد بود.

زمین صاف و چمن سبز و یكدست ورزشگاه غدیر اهواز، دلیل گزینش آن برای دیدار نهایی جام‌ حذفی است.

پیش از این قرار بود دیدار نهایی مسابقه های فوتبال جام حذفی باشگاه های ایران بین تیم های استقلال تهران و شاهین بوشهر در ورزشگاه حافظیه شیراز برگزار شود كه كیفیت نامناسب زمین چمن این ورزشگاه، اعتراض هایی را به دنبال داشت.(ایرنا)

شنبه 20/12/1390 - 21:11
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته