• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 42209
تعداد نظرات : 4513
زمان آخرین مطلب : 4148روز قبل
اخبار
جام جم آنلاین: معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در مورد بازگشت نرخ گوشت به قیمت سابق اظهار كرد: در صورتی كه تامین كافی صورت بگیرد و این امكان فراهم شود كه بازار تمام نیاز خود را دریافت كند، حتما قیمت گوشت به نرخ سابق بر می‌گردد.

محمدعلی ضیغمی در واكنش به این پرسش كه گوشت‌های وارداتی چرا هنگام كمبود در بازار توزیع نشد تا از افزایش قیمت‌ها جلوگیری شود، تصریح كرد: با توجه به اختیار ماده 16 قانون بهره‌وری كشاورزی، مجموعه جهاد كشاورزی در آن مقطع تشخیص ندادند كه این نیاز برای بازار وجود دارد.

وی با ابراز امیدواری نسبت به این‌كه عرضه‌ گوشت تاثیر مثبت داشته باشد، در مورد میزان زمان توقف گوشت‌های وارداتی در گمرك گفت: بخش به بخش گوشت‌ها متفاوت است. زمان توقف برخی گوشت‌ها در گمرك یك ماه و برخی دو یا سه ماه با توجه به وارد‌كننده بوده است. معمولا محموله‌های وارد‌كننده‌های مختلف نیز 500 تا هزار تن است.

ضیغمی در مورد شاعبه‌ تاریخ گذشته بودن گوشت‌های وارداتی اظهار كرد: این موضوع صحت ندارد؛ بدون تردید نظارت‌های جدی سازمان دامپزشكی به كلیه‌ مواد غذایی به ویژه مواد پروتئینی اعم از وارداتی یا داخلی به صورت مستمر انجام می‌شود و هیچ محموله‌ای اجازه خروج از سردخانه پیدا نمی‌كند، مگر این‌كه مجاز به عرضه‌ و دارای تاریخ مصرف لازم باشد.(ایسنا)

دوشنبه 22/12/1390 - 23:19
ورزش و تحرک
جام جم آنلاین: تیم فوتبال پرسپولیس مقابل مس كرمان با نتیجه تساوی یك بر یك متوقف شد.

به گزارش روز دوشنبه جام‌جم آنلاین، در آخرین بازی هفته بیست و هفتم لیگ برتر امروز تیم فوتبال پرسپولیس در ورزشگاه آزادی تهران میزبان مس كرمان بود كه این دیدار در پایان با نتیجه تساوی یك بر یك خاتمه یافت.

در نیمه نخست این بازی ابتدا مسی‌ها صاحب گل شدند محسن خلیلی در دقیقه 12 گل برتری را به ثمر رساند. پرسپولیسی‌ها چند دقیقه بعد صاحب ضربه پنالتی شدند كه ارشاد یوسفی دروازه‌بان مس ضربه علی كریمی را مهار كرد.

اما این پایان كار نبود و جواد كاظمیان در دقیقه 35 پاس ارسالی علی كریمی را با ضربه سر درون دروازه مس جای داد و نتیجه را به تساوی كشاند.

در نیمه دوم پرسپولیس به حملات خود افزود اما تلاش قرمزپوشان به جایی نرسید و این دیدار در نهایت با نتیجه تساوی یك بر یك خاتمه یافت.

به این ترتیب در پایان هفته بیست و هفتم لیگ برتر سپاهان و تراكتورسازی به ترتیب با امتیازهای 52 و 49 امتیاز  در رده‌های اول و دوم جدول قرار گرفتند و استقلال با 48 امتیاز و یك بازی كمتر در رده سوم جای گرفت. 

دوشنبه 22/12/1390 - 23:18
ورزش و تحرک
جام جم آنلاین: تیم ملی فوتسال کشورمان نخستین دیدار خود در مرحله گروهی مسابقات قهرمانی آسیا را روز جمعه پنجم خرداد مقابل کره جنوبی برگزار خواهد کرد.

سایت رسمی کنفدراسیون فوتبال آسیا برنامه کامل رقابت‌های فوتسال قهرمانی آسیا در امارات را اعلام کرد.

برنامه دیدارهای گروه C این رقابت‌ها که در آن تیم ایران به همراه کره جنوبی، قطر و استرالیا حضور دارد به شرح زیر است:

جمعه - 5/3/91
ایران - کره جنوبی، ورزشگاه الشباب دبی

شنبه - 6/3/91
ایران - قطر، ورزشگاه الشباب دبی

یکشنبه - 7/3/91
ایران - استرالیا، ورزشگاه الوصل دبی

مرحله یک چهارم نهایی - سه شنبه - 9/3/91

تیم اول گروه A - تیم دوم گروه B، ورزشگاه الوصل دبی
تیم اول گروه C - تیم دوم گروه D، ورزشگاه الشباب دبی
تیم اول گروه B - تیم دوم گروه A، ورزشگاه الوصل دبی
تیم اول گروه D - تیم دوم گروه C، ورزشگاه الشباب دبی

بدین ترتیب تیم ملی فوتسال کشورمان در مرحله یک چهارم نهایی مسابقات به مصاف یکی از تیم‌های ازبکستان، اندونزی، چین یا کویت خواهد رفت.

گفتنی است؛ دیدارهای مرحله نیمه نهایی در تاریخ 10 خرداد 91 در ورزشگاه «الوصل» دبی و بازی‌های رده بندی و پایانی نیز در تاریخ 12 خرداد 91 در همان ورزشگاه برگزار خواهد شد البته هنوز ساعت بازی‌های تیم ملی فوتسال ایران از سوی کمیته برگزار کننده، اعلام نشده است.

گروه بندی دوازدهمین دوره مسابقات فوتسال قهرمانی آسیا به شرح زیر است:

گروه A: امارات، تایلند، قرقیزستان و ترکمنستان
گروه B: ژاپن، چین تایپه، تاجیکستان و لبنان
گروه C: ایران، استرالیا، قطر و کره جنوبی
گروه D: ازبکستان، اندونزی، چین و کویت (مهر)

دوشنبه 22/12/1390 - 23:18
ورزش و تحرک
جام جم آنلاین: سازمان لیگ برتر فدراسیون فوتبال، زمان مسابقه تیم های پرسپولیس و نفت تهران را تغییر داد كه با واكنش باشگاه نفت تهران همراه شد.

به گزارش روز دوشنبه جام‌جم آنلاین به نقل از سایت رسمی فدراسیون فوتبال، این مسابقه پیش از این قرار بود در روز 27 اسفند ماه برگزار شود اما با تغییر برنامه، تیم های پرسپولیس و نفت یك روز زودتر و در روز جمعه 26 اسفند ماه، از ساعت 30/16 دقیقه در ورزشگاه آزادی تهران به مصاف هم می روند.

تیم پرسپولیس تهران در روز دوم فروردین ماه سال آینده در چارچوب لیگ قهرمانان آسیا در ورزشگاه آزادی تهران میزبان تیم "الشباب" امارات عربی متحده است و مسوولان این باشگاه به دلیل نزدیكی زمان این دو مسابقه، درخواست تغییر زمان بازی با نفت تهران را به سازمان لیگ ارایه داده بودند.

مدیرعامل باشگاه نفت: شاید بازی نكنیم!

سازمان لیگ برتر در نامه‌ای به باشگاه نفت تهران زمان دیدار این تیم برابر پرسپولیس را تغییر داد که این مسئله با واکنش مسئولان این باشگاه تهرانی همراه شد.

مدیرعامل باشگاه نفت تهران در نامه‌ای خطاب به رئیس فدراسیون فوتبال تاکید کرد در صورت تجدید نظر نکردن در تصمیم اتخاذ شده در مورد تغییر زمان دیدار تیم فوتبال این باشگاه با پرسولیس، این باشگاه از انجام این دیدار خودداری خواهد کرد.

متن نامه ارسالی باشگاه نفت تهران به علی کفاشیان که در اختیار خبرگزاری مهر قرار گرفته است، بدین شرح است:" احتراما، ضمن تبریک به جنابعالی در ابقا مسئولیت عطف به نامه شماره 4815/110 موضوع 22/12/90 سرپرست سازمان لیگ برتر مبنی بر تغییر زمان دیدار نفت تهران با پرسپولیس، موارد ذیل قابل بررسی و تامل جدی است.

1- اصولا تغییر زمان مسابقه آن هم سه روز قبل از برگزاری بدون اطلاع و موافقت باشگاه میزبان "نفت تهران" حرکتی غیر حرفه ای و قانونمند نیست و به نوعی بی‌حرمتی به این باشگاه تعبیر می‌شود.

2- آیا هیات رئیسه محترم سازمان لیگ برتر که چنین تصمیمی را می‌گیرد آن هم سه روز قبل از مسابقه نباید نقطه نظر میزبان "نفت تهران" را جویا شود، آیا هیئت رئیسه محترم سازمان لیگ برتر نمی‌داند آماده سازی، تجهیز، اسکان "هتل" و موارد مرتبط بدون اطلاع این باشگاه چه مشکلات و تبعاتی را برای این باشگاه حادث می‌‎کند.

3- با اینگونه برنامه‌‍ریزی و تصمیمات عجولانه و غیرمنطقی واقعا عنوان لیگ حرفه‌ای معنا و مفهومی پیدا می‌کند.

4- به نظر می‌رسد با باشگاه‌های سازنده‌ای همانند نفت تهران که در حال حاضر 6 بازیکن در رده‌های سنی بزرگسالان و امید به تیم ملی معرفی کرده‌است، همانند باشگاه درجه 2 و 3 رفتار می‌‍شود.

به هر حال ضمن احترام به حضرتعالی و تمامی عوامل سازمان لیگ برتر این باشگاه مخالفت خود را با تغییر زمان مسابقه اعلام و انتظار دارد جنابعالی با قاطعیت از ایجاد تبعیض و شائبه جانبداری از بعضی باشگاه‌های حاضر در لیگ برتر جلوگیری و در اسرع وقت نتیجه را به این باشگاه منعکس فرمائید، بدیهی است در صورت عدم تجدید نظر در این تصمیم این باشگاه از انجام این دیدار خودداری و مسئولیت آن به عهده سازمان لیگ برتر است.


دوشنبه 22/12/1390 - 23:17
اخبار
جام جم آنلاین: رییس فیفا در پیام تبریكی به علی كفاشیان پیروزی در انتخابات ریاست فدراسیون فوتبال را به وی تبریك گفت.

به گزارش جام‌جم آنلاین به نقل از سایت رسمی فدراسیون ، متن نامه تبریک فیفا به شرح زیر است:

آقای علی کفاشیان

دوست عزیزم

در پی انتخابات ریاست فدراسیون فوتبال در مجمع عمومی که در تاریخ 5 مارس 2012 با پیروزی شما با رای اکثریت مجمع فدراسیون فوتبال همراه بود ، صمیمانه ترین تبریک های من را برای این دستاورد و همچنین موفقیت مستمر ، به عنوان سکاندار فدراسیون فوتبال ایران، بپذیرید.

این انتخاب نشان دهنده اعتمادی است که جامعه فوتبال ایران به شما داشته است.تجربه شما در تمام زمینه ها و سطوح فوتبال ، قابلیت بالای داشته های بزرگ شما را برای انجام این ماموریت مهیج و پیچیده نشان می دهد.
من می دانم که شما ارزشهای این ورزش پرطرفداراجتماعی را حفظ خواهید کرد و از آن دفاع خواهید کرد.در راه انجام این وظیفه مهم شما می توانید روی حمایت من و کمک فیفا حساب کنید.

در چالشهای پیش رو ، برای شما قدرت ، سلامت و موفقیت کامل آرزو می کنم.

دوشنبه 22/12/1390 - 23:17
ورزش و تحرک
جام جم آنلاین: تیم فوتبال تراکتورسازی تبریز با پیروزی برابر سپاهان علاوه بر صعود به رده دوم جدول رده بندی، استقلال را یک پله پایین تر فرستاد.

 هفته بیست و هفتم مسابقات فوتبال لیگ برتر باشگاه‌های کشور از ساعت 15:20 امروز دوشنبه با دیدار تیم‌های تراکتورسازی تبریز و سپاهان اصفهان پیگیری شد که در پایان سرخپوشان تبریزی با نتیجه یک بر صفر حریف صدرنشین خود را شکست داد.

نیمه اول این بازی که با 20 دقیقه تاخیر آغاز شد با نتیجه تساوی بدون گل به اتمام رسید تا دو تیم در نیمه دوم تلاش دوباره را برای رسیدن به پیروزی آغاز کنند.

در نیمه دوم تیم تراکتورسازی در دقیقه 57 توسط «توزی رودریگو» از روی نقطه پنالتی به گل رسید و توانست تا پایان بازی از این گل محافظت کند.

با این پیروزی تیم فوتبال تراکتورسازی 49 امتیازی شد و با یک امتیاز بیشتر از تیم فوتبال استقلال به رده دوم صعود کرد تا شاگردان پرویز مظلومی به رده سوم سقوط کنند.

سپاهان اصفهان نیز با 52 امتیاز همچنان در صدر جدول قرار دارد.(مهر)

دوشنبه 22/12/1390 - 23:16
اخبار
جام جم آنلاین: وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی از اعطای مجوز تاسیس دانشگاه بین رشته‌ای خبر داد و خاطرنشان كرد:‌ باید از ظرفیت دانشجویان تحصیلات تكمیلی استفاده كرد كه همكاری‌های بین‌رشته‌ای مورد توجه قرار گیرد.

دكتر مرضیه وحید دستجردی امروز در مراسم تقدیر از رتبه‌های برتر آزمون دكترای تخصصی با تاكید بر ارزشیابی و سیاست گذاری اعضای بورد وزارت بهداشت، گفت: باید سیاست‌گذاری‌های رشته‌ها به ویژه رشته‌های علوم پایه با وسواس بیشتری دنبال شود و ارزشیابی بخش‌ها و برنامه ریزی در آزمون‌ها مورد توجه بیشتری قرار گیرد.

وی با تاكید بر افزایش ظرفیت‌ تحصیلات تكمیلی تصریح كرد:‌در حال حاضر ظرفیت تحصیلات تكمیلی یك چالش است كه باید آن را افزایش دهیم، البته همراه با افزایش كمی باید افزایش كیفی نیز مورد نظر باشد.

وزیر بهداشت با تاكید بر اینكه باید علم و آموزشی مبتنی بر پژوهش داشته باشیم، خاطرنشان كرد: همه این فعالیت‌ها باید همراه و متناسب با نقشه جامع كشور باشد.

وی با اشاره به مقوله "اقتصاد علم"، گفت:‌ امروزه جوامع به سمت اقتصاد دانش بنیاد حركت می‌كنند زیرا ورود به عرصه اقتصاد دانش بنیان است كه پیشرفت‌های دانشگاه‌ها را در جهان رقم می‌زند.

دستجردی با بیان اینكه هر ساله هزینه‌های بسیاری در زمینه سلامت صرف می‌شود، خاطر نشان كرد:‌ محور همه فعالیت‌هایمان سلامت است در واقع محور موجودیت جامعه سلامت است كه باید به آن توجه شود. بنابراین باید اقتصاد سلامت را پایه كار خود قرار دهیم.(ایسنا)


دوشنبه 22/12/1390 - 23:16
ادبی هنری
جام جم آنلاین: رسم است كه آخر سال و در آستانه سال نو از وضعیت حوزه‌های مختلف در سال گذشته بگوییم و معمولا در حوزه فرهنگ و هنر، آسمان كمابیش ابری است و كم پیش می‌آید اظهار تاسف و دلخوری و حسرت نكنیم و كم یا زیاد دلمان نسوزد به حال مظلومیتش. اما امسال به لطف خدا اوضاع به گونه دیگری بود.

وضعیت فرهنگ و هنر در سال 90 نه‌تنها نگران‌كننده و تاسف‌بار نبود كه اتفاقا امیدواركننده و رضایتبخش هم بود، چرا كه هر سال این حوزه معمولا جولانگاه شعارهای رنگارنگ و تعارف‌ها و اداهای روشنفكری بود از سوی هنرمندان و بدنه فرهنگ و هنر و گاهی مسوولان هم توی همان دام می‌افتادند؛ سال می‌گذشت بدون كار مفیدی و همراه با هزار شعار رنگارنگ و بی‌فایده و خالی از هر اتفاق مفیدی.

اما امسال چنین نبود و بی‌اغراق، فرهنگ و هنر، سال نسبتا خوبی را پشت سر گذاشت؛ ادعایی كه دلیل‌های نسبتا زیاد و محكمی دارد: در حوزه سینما فیلم‌ها و سینماگران ایرانی در عرصه‌های مختلف جهانی موفقیت‌های بزرگی به دست آوردند؛ موفقیت‌هایی كه شاید خودمان هم تصور نمی‌كردیم روزگاری نصیبمان بشود، اما شد.

جشنواره سی‌ام هم به اذعان بسیاری از اهالی سینما بهتر از هر دوره‌ای برگزار شد. با نظم و برنامه‌ریزی درست و كم اشكال و با مدیریتی كه ركورد كمترین بی‌نظمی‌ها را در كارنامه جشنواره ثبت كرد.

ساخت فیلم‌های خوبی مثل ملكه، بوسیدن روی ماه، روزهای زندگی، قلاده‌های طلا و... هم خیالمان را راحت كرد كه از پس امسال كه سالی خوش بود برای سینما، سال خوب دیگری را هم در پیش داریم؛ سالی كه به همت مسوولان سینمایی و از جمله مدیر همیشه پاسخگو ـ سجادپور ‌‌ـ‌ صندلی سینماها پر خواهد بود.

از سوی دیگر، تشكیل شورای سینما هم خبر خوبی بود كه سینماگران را به داشتن یك تشكل صنفی قوی امیدوار كرد؛ تشكلی قانونمند و به دور از باندبازی‌هایی كه گفته می‌شد هر از چند گاه در خانه سینما كلافه‌كننده می‌شد.

فروش خوب بسیاری از فیلم‌های ایرانی هم مثل اخراجی‌ها3، ورود آقایان ممنوع، یه حبه قند و... هم مزید بر همه این علت‌ها شد و شاید اگر خبر تلخ افزایش 2000 تومانی بلیت هم كام مردم علاقه‌مند به سینما را تلخ نمی‌كرد سینما، امیدوارتر از همیشه به استقبال سال نو می‌رفت.

ادبیات، تجسمی و موسیقی در حوزه ادبیات و كتاب هم با آمدن بعضی مدیران گریزان از شعار و عملگرا مثل بهمن دری اوضاع به سمت بهبودی رفت.

دری نشان داد كه به جای شعار دادن و برنامه‌ریزی‌های بی‌پشتوانه، مرد عمل است و بنا دارد به دور از هر حاشیه و تبلیغی برای ارتقای فرهنگ تلاش كند و با این رویكرد جشنواره‌های داخلی و خارجی مربوط به كتاب بخوبی، با نظمی خاص و همراه با استقبال خوب علاقه‌مندان به كتاب و فرهنگ برگزار شد، جایزه كتاب سال و جایزه جلال و سایر جوایز و جشنواره‌ها هم بهتر از قبل برگزار شد.

سیاست جدید و هوشمندانه معرفی كتاب‌های فاخر در ادوار زمانی مشخص هم به استقبال بیشتر مردم از كتاب و پرفروش‌شدن عناوین نسبتا زیادی از كتاب‌ها انجامید.

دست آخر هم موضعگیری مبتنی بر تعهد، اخلاق و ارزش‌های نظام مقدس اسلامی از سوی معاونت فرهنگی كه نمونه‌اش را در برخورد با دفتر شعرجوان شاهد بودیم، نشان داد كه این مسوولان بر ارزش‌ها و اعتقاداتی كه مردم برای آنها شهید داده‌اند، استوار خواهند بود.

در حوزه هنرهای تجسمی هم قانون خرید آثار هنری و تشكیل صندوق حمایت از هنرمندان، تلاش‌هایی قابل تقدیر از همكاران حمیدشاه آبادی معاون هنری وزیر ارشاد بود كه ساده نمی‌شود از كنارشان گذشت و می‌تواند تاثیر بسیاری بر وضعیت مالی هنرمندان و كم‌شدن دغدغه ایشان در مواجهه با بیماری و روزهای سخت داشته باشد.

برگزاری بیش از 200 كنسرت در حوزه موسیقی هم ادعای اول این نوشته را تایید می‌كند كه سال 90 سال فرهنگ و هنر بود.

اگر چه در همین زمینه ها كه گفتیم كم و كاست و ایراد هست، اما با دلایلی كه ذكر شد، برآیند نمره آنها مثبت است. ان‌شاءالله اگر عمری باقی باشد به رسم نقد منصفانه، در اولین روزهای سال آینده عیب و ایرادهاشان راهم قطار خواهم كرد.

چهره‌های موسیقی سال 90

رحیم شهریاری

این خواننده خوب آذری‌زبان كه با گروه «آراز» به اجرا می‌پردازد، به هر شهری از كشورمان كه رفته با اجراهای خوبش همه را به خود جذب كرده است. هرچند این خواننده تمام كارهایش را به زبان آذری می‌خواند، اما جذابیت موسیقی او همه را به خود جلب كرده است. او قرار بود نوروز امسال كنسرتی را در كشور تركیه برگزار كند، اما زمانی كه متوجه شد اسپانسر این برنامه اسرائیلی است این برنامه را لغو كرد.

البته اجراهای خوب گروه‌هایی چون «آراز» و همچنین گروه موسیقی «لیان» كه در استان بوشهر فعالیت دارند، توانایی‌های موسیقی نواحی ایران و استقبالی كه از آن می‌شود را هم نشان خواهد داد. به نظر می‌رسد این برنامه‌ها راه را بر سایر گروه‌های موسیقی محلی هم باز كرده و امید آن می‌رود كه سال آینده گروه‌های بیشتری از موسیقی نواحی به طور جدی‌تری دنباله كار خود را بگیرند.

سالار عقیلی

سالار عقیلی و گروه قمر هم امسال اجراهای خوب و متعددی در سراسر كشور داشتند. البته كنسرت عقیلی در اصفهان جزو برنامه‌هایی است كه لغو شده و احتمال دارد كه اردیبهشت سال‌آینده در این شهر اجراشود. این خواننده امسال آلبوم «یار و دیار» را نیز منتشر كرد و در بسیاری از كنسرت‌ها همسرش حریر شریعت‌زاده نیز حضور داشت. او امسال در آستانه عید نوروز هم كنسرت‌هایی را به نفع كودكان بی‌سرپرست اجرا كرد.

علیرضا قربانی

علیرضا قربانی، خواننده موسیقی سنتی كه این روزها بسیاری او را به خاطر بازخوانی‌های ارزنده‌اش در آلبوم «رسوای زمانه» به خاطر دارند، امسال در چند جشنواره خارجی حضور پیدا كرد و با حضور در جشنواره‌های خارجی چهره خوبی از موسیقی ایرانی را به جهان معرفی كرد. او همچنین در داخل كشور هم اجراهایی را داشت كه مثل همیشه با استقبال بسیار خوبی مواجه شد. او این روزها آلبوم «بر سماع تنبور» را با آهنگسازی و همكاری گروه پورناظری‌ها روانه بازار موسیقی كرده است.

قربانی امسال تیتراژ سریال تلویزیونی «وضعیت سفید» را هم كه روایتی از حوادث جنگ تحمیلی ایران بود خواند. اغلب مخاطبان رسانه ملی علاقه خاصی به تیتراژ این سریال داشتند، قربانی خود نیز به این آهنگ علاقه خاصی دارد و آن را روایتی جذاب و قابل ستایش از جنگ می‌داند.

علی لهراسبی

آلبوم «تصمیم» به خوانندگی علی لهراسبی یكی از پرفروش‌ترین آلبوم‌های موسیقی پاپ در سال 90 است. این آلبوم البته حواشی بسیاری را هم با خود داشت و شاید بتوان این حواشی را هم در فروش بالای آن موثر دانست. البته انتظار آن می‌رفت كه با توجه به استقبال مردم از آخرین آلبومش بتواند كنسرت‌های پرمخاطبی داشته باشد، اما به خاطر حواشی آخرین آلبومش ممنوع‌الفعالیت شد و از اجرای كنسرت‌های پایان سال بازماند.

البته آمار ممنوع‌الفعالیت‌شده‌های امسال به لهراسبی محدود نمی‌شود و محسن یگانه هم به خاطر شكایت علی چراغعلی، تهیه‌كننده و مدیر برنامه‌اش مدتی اجازه فعالیت نداشت.

رضا صادقی

او امسال علاوه بر موسیقی، یك هنر دیگر را هم تجربه كرد و با حضور بر پرده جادویی سینما، تجربه تازه‌ای را كسب كرد. فیلم سینمایی «بی‌خداحافظی» با بازی خوب او در سی‌امین جشنواره فیلم فجر نمایش داده شد و صادقی در نشستی كه پس از نمایش فیلم برگزار شد گفت كه دوست دارد فیلمی هم درباره مرحوم ناصر عبداللهی نیز ساخته شود. او هم‌اكنون در حال نگارش یك كتاب نیز هست و به احتمال زیاد سال آینده دنیای نویسندگی را هم تجربه خواهد كرد. البته صادقی امسال تغییر دیگری هم در در زندگی‌اش ایجاد كرده و به‌زودی متاهل می‌شود.

همایون شجریان و همنوازان حصار

همایون شجریان و گروه همنوازان حصار به سرپرستی علی قمصری هم دیگر گروهی بود كه امسال اجراهای خوبی در داخل و خارج از كشور داشت. این گروه با این‌كه جوان است توانست در میان گروه‌های موسیقی سنتی جایگاه خوبی داشته باشد.

 

سیاوش ناظری

این هنرمند هم كه خواهرزاده شهرام ناظری است، از جمله هنرمندان جوانی بود كه خیلی زود توانست توجه بسیاری از مردم را به خود جلب كند. سیاوش ناظری بیشتر در زمینه موسیقی تلفیقی كار می‌كرد و طرفداران بسیاری هم داشت، اما او حدود 2 هفته پیش به علت این‌كه آخرین آلبومش كه پیرامون موسیقی نواحی بود، مجوز نشر نگرفت از ایران رفت.

 

شهرام ناظری

شهرام ناظری امسال كنسرت‌هایی را با گروه دوستی برگزار كرد.

در این كنسرت‌ها كه خارج از كشور هم برگزار شد، حسین علیزاده هم حضور داشت، اما به نظر می‌رسد این گروه‌ها به‌رغم استقبالی كه مردم داشتند چنان كه باید و شاید اجراهای خوبی نداشت. به نظر می‌رسد مردم انتظار اجراهای بهتری از ناظری داشتند كه به او لقب شوالیه آواز ایران را می‌دهند.

چهره‌های تجسمی سال 90

محمود شالویی

اجرای منظم و زمان‌بندی دقیق برای برگزارشدن طولانی‌ترین جشنواره فجر امسال نام محمود شالویی، دبیر چهارمین جشنواره هنرهای تجسمی را در میان دبیران موفق جشنواره‌های فجری سال 90 و در فهرست چهره‌های محبوب هنرهای تجسمی قرار می‌دهد. محمود شالویی كه به سال 1345 در خوزستان متولد شده است، علاوه بر تحصیلات دانشگاهی در رشته ادیان و عرفان اسلامی در حوزه علوم دینی نیز تحصیل كرده و تحصیلات علوم حوزوی را تا اتمام سطح عالی و اشتغال به دروس خارج ادامه داده است.

شالویی كه این روزها بر مسند مدیریت مركز هنرهای تجسمی وزارت ارشاد تكیه‌زده و با لبخند همیشگی‌‌اش تبدیل به چهره‌ای آشنا برای هنرمندان عرصه هنرهای تجسمی شده است، در كارنامه خود علاوه بر فعالیت به‌عنوان مدیركل دفتر آموزش و توسعه فعالیت‌های هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سابقه ریاست مركز برنامه‌ریزی و آموزش نیروی انسانی وزارت ارشاد و مشاور آموزشی معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی را نیز دارد.

محسن نوری نجفی

نشان دریافت عالی هنر در چهارمین دوره از جشنواره هنرهای تجسمی فجر تنها بهانه‌ای بود تا محسن نوری نجفی بار دیگر در صدر چهره‌های هنر تجسمی در عرصه كاریكاتور قرار گیرد. محسن نوری نجفی كه امروز بعد از 30سال فعالیت، به‌عنوان كاریكاتوریست صاحب سبك ایرانی شناخته می‌شود، به سال 1336 در تهران متولد شده است. نوری نجفی در طول فعالیت هنری خود توانسته است بارها جوایز بین‌المللی كاریكاتور را به ایران بیاورد كه از جمله آنها می‌توان به جایزه بزرگ جشنواره بین‌المللی كارتون كره جنوبی​، جایزه ویژه یومیوری شیمبون​ و پلاك نقره از تولنتینوی ایتالیا اشاره كرد.چهره خنده‌روی دنیای كاریكاتور ایران كه بهمن امسال در 57 سالگی نشان عالی هنر را از آن خود كرد، بیش از 30سال است كه با مطبوعات كشور به‌عنوان كاریكاتوریست همكاری می‌كند و علاوه بر شركت در چندین جشنواره داخلی و خارجی تا امروز عهده‌دار داوری چندین نمایشگاه و جشنواره بین‌المللی كاریكاتور نیز بوده است. همچنین كتاب‌های حجم مجروح، ندای سبز، اصول مقدماتی انزوا و گوزن‌ها كتاب‌های منتشر شده از این استاد صاحب سبك كاریكاتور است.

محمود فرشچیان

محمود فرشچیان، استاد پرآوازه نگارگری و چهره آشنای هنر ایران، امسال نیز در صدر فهرست چهره‌های شاخص هنرهای تجسمی قرار گرفت. فرشچیان كه روزهای سال90 را با نظارت بر ساخت ضریح مقدس مرقد امام حسین(ع) می‌گذراند، از دنیای هنر نگارگری نیز غافل نبوده و تابلوی «ستایش پروردگار» وی محصول همین توجه و علاقه است.

مهم‌ترین اتفاق سال 90 برای فرشچیان كه او را به صدر اخبار هنری رسانه‌های داخلی كشاند، انعكاس نقل قولی از آیت‌الله جوادی آملی مبنی بر درخواست وی از استاد فرشچیان برای به تصویر كشیدن داستان سیمرغ عطار نیشابوری بود؛ درخواستی كه بلافاصله با استقبال فرشچیان روبه‌رو شد و رسانه‌ها این درخواست و پاسخش را گفت‌وگوی میان حكمت و هنر نامیدند.

استاد محمود فرشچیان كه متولد سال 1308 است، در شهر اصفهان به دنیا آمده و بیش از 60 سال است به فعالیت در عرصه هنر نگارگری اشتغال دارد؛ مهم‌ترین اثر استاد فرشچیان تابلوی عصر عاشوراست كه همراه چند اثر دیگر از ایشان به موزه آستان قدس اهدا شده است.

چهره‌های سینمایی سال 90

یك فیلم سیاسی خوب

بعضی از كارگردان‌ها به وسیله فیلم‌های شاخص‌شان به همه شناسانده می‌شوند و برخی فیلم‌ها به اعتبار عنوان كارگردان‌شان رونق می‌گیرند.

«قلاده‌های طلا» یكی از آن فیلم‌هایی است كه به‌واسطه ساختار خوبش در ژانر سیاسی و جسارتش در بیان برخی مسائل، كارگردانش را تبدیل به یكی از چهره‌های نامی سال كرد.

این فیلم آنقدر متن و حاشیه دارد كه هرچه اكنون درباره‌اش بگوییم بیشتر شبیه آرامش قبل از توفان است و بمب قلاده‌های طلا در سال 91 با اكران عمومی این فیلم فعال خواهد شد، اما تا همین جای كار هم طالبی به خاطر كارگردانی سیاسی‌ترین فیلم سال در صدر توجه اهالی سینماست، طالبی كه خود حقوق قضایی خوانده است و با پشتوانه چندین ساله داستان‌نویسی قدم به عرصه فیلمسازی گذاشته، در واپسین اثرش با صراحت قابل توجهی به روایت ماجراهای سال 88 می‌پردازد و اگرچه حضور خزاعی به عنوان تهیه‌كننده اثر، فیلم را از بخش مسابقه خارج كرد، اما همین مساله تا حد چشمگیری عامل توجه و رونق فیلم هم شد. باید منتظر ماند و دید كه گیشه 91 چه داوری‌ای نسبت به این فیلم انجام خواهد داد.

در انتظار فروش

محمد خزاعی، جوان‌ترین دبیر دوره‌های سی‌گانه جشنواره بین‌المللی فیلم فجر، یكی از چهره‌هایی بود كه سال گذشته نظر جمع كثیری از اهالی فرهنگ و هنر را به خود جلب كرد.

وی كه فعالیت‌های هنری خود را با نویسندگی و كارگردانی تئاتر آغاز كرد، پس از تحصیل در هنرهای تجسمی به كار مطبوعات روی آورد و از سال 76 وارد دنیای سینما شد. اگرچه كارگردانی دو فیلم «دست‌های نیایش» و «ترانه تاكستان» جوایز داخلی و خارجی خوبی برای او به‌ارمغان آورد، اما چیزی كه او را مشهور كرد، ورودش به دنیای تهیه‌كنندگی سینما در همان سنین جوانی بود.

او به عنوان یكی از جوان‌ترین تهیه‌كننده‌های سینما در بیست‌وسومین جشنواره فیلم فجر برای فیلم «پشت پرده‌مه» نامزد دریافت بهترین فیلم شد.

خزاعی همچنان به تهیه‌كنندگی سینما ادامه داد، تا این‌كه سال گذشته، تهیه‌كنندگی جنجالی‌ترین و سیاسی‌ترین فیلم سال را به عهده گرفت. «قلاده‌های طلا» نام او را بیش از پیش سر زبان‌ها انداخت و از قضا تهیه‌كنندگی این فیلم پرسروصدا با سمت‌ اجرایی وی در جشنواره فیلم فجر قرین شد.خزاعی كه بیش از این، دبیری جشنواره‌های گوناگونی را به عهده داشت، سال گذشته پس از تجربه موفق برگزاری جشنواره فیلم كیش، حكم دبیری بزرگ‌ترین رویداد سینمایی سال یعنی جشنواره فیلم فجر را دریافت كرد و همه اینها دست به‌دست هم داد تا 1390 سال شانس خزاعی جوان شود.

پیش‌بینی فروش میلیاردی «قلاده‌های طلا» به احتمال زیاد، او را به یكی از خبرسازترین چهره‌های سینمایی سال 91 تبدیل خواهد كرد.

كارگردان میلیاردی

مسعود ده‌نمكی یكی از تازه‌واردهای سینماست كه یا حرف نمی‌زند یا اگر بزند، آن را كمتر از یك میلیارد نمی‌فروشد. ده‌نمكی از سال 69 فعالیت‌های فرهنگی‌اش را با مطبوعات آغاز كرد. از سال 83 با ساخت مستندهایی از جمله «فقر و فحشا» و «كدام استقلال، كدام پیروزی» علاقه‌مندی‌اش به سینما را نشان داد و با ساخت فیلم داستانی نیمه‌بلند «ضرب آخر» خود را برای ورود به دنیای سینمای حرفه‌ای و بلند آماده كرد.

ده‌نمكی در طول فعالیت‌های سینمایی‌اش، فقط 3 فیلم سینمایی تولید كرده است و در مجموع با كمتر از 7 ساعت فیلم، یكی از خبرسازترین چهره‌‌های سینمایی كشور و چهره جنجالی سال گذشته بوده است.

وی این شهرت را بیش از هرچیز مدیون آمار و ارقام میلیاردی فروش فیلم‌هایش است. فروش 17 میلیاردی سه‌گانه اخراجی‌های او در تاریخ سینما آماری بی‌سابقه است.

او پس از تجربه یك میلیاردی اخراجی‌ها 1 در سال 86، برای دومین بار با تهیه‌كنندگی حبیب‌‌‌الله كاسه‌ساز اخراجی‌ها 2 را ساخت و ده‌نمكی كه از این تجربه خشنود بود، در سال 89 دست به جیب شد و خودش یك تنه اخراجی‌ها 3 را نوشت و كارگردانی و تهیه كرد.

این فیلم بعد از اكران پرماجرای جشنواره بیست و نهم، با اكران گسترده‌اش در نوروز 90 ده‌نمكی را برای سومین بار چهره مسلم سینما كرد. چهره‌ای كه سومین فیلمش 6 میلیارد تومان در تهران و شهرستان‌ها فروخت و یك میلیون و 200 هزار نسخه دی‌وی‌دی فیلمش در شبكه نمایش خانگی به فروش رفت.

كشف استعدادها

بعضی‌ها ذاتا بااستعدادند و خودشان از این توانایی خبر دارند، اما بعضی‌ها هم اگرچه بااستعدادند، اما مجال عرضه پیدا نكرده‌اند و نیاز به كشف شدن دارند.

رامبد جوان، یكی از جوان‌های كم‌سن و پرسابقه سینما و تلویزیون ایران است كه علاوه بر بااستعداد بودن، شامه‌ای قوی در كشف ظرفیت‌های دیگران دارد.

او سال گذشته در وجود قطامه سریال امام علی(ع) استعدادی جدید یافت و آنقدر آن را خوب پرورش داد كه تبدیل به «خانم دارابی» سیمرغ به دست شد.

درست حدس زدید. ما داریم از فیلم «ورود آقایان ممنوع» آخرین ساخته رامبد جوان حرف می‌زنیم. رامبد جوان كارگردانی است كه «ویشكا آسایش» را برای اولین بار در عرصه سینمای كمدی كشف و به بهترین نحو ممكن روی پرده سینما برد.

جوان كه در این فیلم توانست با روایتی سالم و خالی از حواشی سینمای كمدی جهان، پرفروش‌ترین فیلم طنز سینمای ایران را بسازد و گیشه پررونق و كم‌سابقه 5 میلیاردی را به دست آورد. رامبد جوان كه كارنامه بازیگری درخشانی داشت، با كارگردانی فیلم دومش یعنی «ورود آقایان ممنوع» و ابتكارها و برنامه‌های جالبی كه برای فروش این فیلم طرح كرد، در كنار بازی‌های پخته و پرورده فیلم، توانست نه‌تنها یكه‌تاز سینمای طنز در سال 90 شود، بلكه نام خود را در فهرست میلیاردی‌ها و كمدین‌های برتر سینمای پس از انقلاب ثبت كند. شنیده‌ها حاكی است رامبد جوان و پیمان قاسم‌خانی سری دوم ساخت این فیلم را در دست اجرا دارند و گویا قرار است یك بار دیگر گیشه سینمای ایران توسط این زوج هنری فتح شود.

دوشنبه 22/12/1390 - 23:6
اخبار
جام جم آنلاین: در ‌هالیوود علیه عفت و دین و حقانیت ما فیلم می‌سازند. این در حالی است كه ما در این 30 سال یك فیلم هم علیه‌ هالیوود نساخته‌ایم. مقصر خود ما هستیم.

ماشاءالله شاهمرادی‌زاده امسال با دو اثر به جشنواره فجر سی‌ام آمده بود.

یكی نویسندگی «شور شیرین» به كارگردانی جواد اردكانی و تهیه‌كنندگی ابراهیم اصغری كه در بخش سودای سیمرغ حضور پیدا كرد و دیگری كارگردانی «پنجشنبه آخر ماه» كه محصول مركز گسترش سینمای مستند و تجربی بود و برای همین فیلم جایزه وی‍ژه بخش تجلی اراده ملی را دریافت كرد.

به همین بهانه با وی به گفت‌وگو نشستیم.

نظرتان درباره حضور چشمگیر جوانان در این دوره از جشنواره چه بود؟

البته اگر هر دو نسل سینماگران در كنار هم باشند خیلی بهتر است، اما این ذهنیت كه نبود بزرگان سینما و حضور گسترده فیلم‌اولی‌ها به هویت جشنواره لطمه زده و از اعتبار آن می‌كاهد اصلا درست نیست.

به نظر شما آیا می‌توانیم بگوییم دوره كنونی سینما از آن جوانان است و عصر طلایی قدیمی‌ها سر آمده؟

نه. اصلا این طور نیست. اگر فیلم‌اولی‌ها حتی سالی 100 فیلم هم بسازند جای بزرگان تنگ نخواهد شد. این ما هستیم كه جنبه نداریم و به جای در كنار هم دیدن، ‌دست به تفكیك و جدایی می‌زنیم.

به نظر می‌رسد شما از این جدایی غمگین هستید و احساس می‌كنید كه این نگاه انحصاری باعث شده است عرصه برای ورود تازه‌واردان تنگ شود.

زمانی در جبهه یك گروهان وقتی می‌دید یك گردان در حال آمدن است از خوشحالی پر درمی‌آورد و اصلا یك درصد به این فكر نمی‌كرد كه با آمدن این افراد جدید جایشان تنگ می‌شود یا آذوقه كم می‌آید، در صورتی كه الان همه از حضور تازه‌واردان می‌ترسند.

به نظر شما دلیل این رفتار چیست؟

دلیلش این است كه آن افراد فهم و دانش خدایی داشتند. محمود كاوه فقط 19 سال داشت كه به فرماندهی یك لشكر رسید، در صورتی كه در جامعه سینمایی ما جوان‌های بسیاری در شهرستان‌ها به دلیل نداشتن فضای رشد كافی،‌ از چرخه حذف شدند.

شما با فیلمنامه‌ای دفاع مقدسی و كارگردانی اثری مذهبی به جشنواره سی‌ام آمده بودید. نظرتان درباره مهجوریت سینمای دفاع مقدس چیست؟

مهجور بودن و به سر آمدن دوران سینمای دفاع مقدس شایعه‌ای بیش نیست. در تمام این سال‌ها پرفروش‌ترین فیلم‌های سینمای ما فیلم‌های دفاع مقدسی بودند؛ از «گذرگاه» و «هراس» گرفته تا «اخراجی‌ها». حتی برخی فیلم‌های دفاع مقدسی ما مانند «به كبودی یاس» از سطح عمومی‌ سینمای ما بالاتر بود. خدا را شكر كه سیمرغ‌های سی‌ام همین نظریه را تایید كردند و بیشترین تعداد سیمرغ‌ها به «ملكه» و «روزهای زندگی» تعلق گرفت.

پس مشكل چیست؟

ما سینماگران جنگ، خودمان را تحقیر می‌كنیم و از بالا به پایین نگاه می‌كنیم و همین نوع نگاه باعث شده است تا سینمای دفاع مقدس ما درجا بزند.

در ‌هالیوود علیه عفت و دین و حقانیت ما فیلم می‌سازند. این در حالی است كه ما در این 30 سال یك فیلم هم علیه‌ هالیوود نساخته‌ایم. مقصر خود ما هستیم.

دوشنبه 22/12/1390 - 23:1
سينمای ایران و جهان
جام جم آنلاین: مدیر امور پردیس های شهرداری تهران گفت:نخستین اكران عمومی فیلم‌های سه‌بعدی شامل "هوگو"، "حریم"، "بچه های جاسوس 4"، "هیولایی در پاریس" و "شنل قرمزی علیه پلیدی" نوروز 91 در سینماهای شهرداری تهران آغاز می شود.

 به گزارش  موسسه تصویر شهر سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، محمدعلی حجازی از اكران فیلم های سه بعدی در ایوان شمس و آزادی خبر داد و گفت: هوگو، حریم، بچه های جاسوس 4، هیولایی در پاریس و شنل قرمزی علیه پلیدی، آثاری هستند كه برای این پروژه در نظر گرفته شده اند.

وی افزود: این فیلم ها پیشتر در سی امین جشنواره بین المللی فیلم فجر در ایوان شمس به نمایش درآمده و مورد استقبال علاقه مندان قرار گرفته اند.

حجازی همچنین گفت: اكران فیلم های سه بعدی، پیرو جلسات و مذاكرات مكرر با بخش خصوصی انجام می شود كه این بخش علاوه بر پنج اثر مذكور، رایت اكثر آثار شاخص خارجی در خاورمیانه را در كنترل دارد و به شهرداری تهران اعلام آمادگی كرده است كه توانایی تامین آثار خارجی دو بعدی و سه بعدی قابل واگذاری مورد نیاز سینمای كشور را دارد.

وی تاكید كرد: اكران آثار سه بعدی بدون عنایت و حمایت سازمان سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همكاری شهرداری تهران میسر نبوده و نخواهد بود.

مدیر پردیس های شهرداری تهران درمورد وضعیت تجهیزات نمایش فیلم های سه بعدی گفت: اكنون با امكانات موجود، اكران فیلم ها آغاز خواهد شد و ارتقاء و به روزرسانی تجهیزات بر اساس استانداردهای روز جهانی در دستور كار قرار گرفته است، در همین راستا شهرداری تهران با بخش خصوصی مذكور جهت تجهیز دیگر پردیس های خود برای اكران فیلم های سه بعدی و دیجیتال توافق اولیه كرده است.

به گفته حجازی، اكنون مانند ایام جشنواره فیلم فجر مخاطبان هنگام تهیه بلیت، عینك های سه بعدی را كه دریافت می كنند و باید عینك ها را پس از پایان فیلم به سینما بازگردانند اما بطور همزمان تجهیزات بگونه ای به روز رسانی خواهد شد كه مخاطبان عینك هایی را كه تحویل می گیرند دیگر نیازی به استرداد آن نیست و عینك ها نزد آنها باقی خواهد ماند.

وی به جزییات اكران فیلم ها و مبلغ بلیت آنها اشاره كرد و افزود: این فیلم ها روزانه در ایوان شمس سه سانس و در پردیس آزادی یك سانس اكران خواهد شد و اكنون قیمت بلیت ها بطور قطعی مشخص نشده است اما امیدواریم از قیمت اعمال شده در جشنواره فجر كمتر باشد. 

دوشنبه 22/12/1390 - 23:0
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته