• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 14564
تعداد نظرات : 49
زمان آخرین مطلب : 1286روز قبل
ایرانگردی



جلسه کمیسیون ماده پنج شهر تهران به ریاست پیروز حناچی شهردار تهران با حضور اعضاء، محسن هاشمی رفسنجانی رئیس شورای اسلامی شـــهر تهران، عبدالرضا گلپایگانی معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران و علی اشراقی رئیس دبیرخانه کمیسیون ماده پنج تشکیل و با ادغام کمیته تخصصی شبکه معابر وکمیسیون رسیدگی به طرح ها موافقت شد.
به گزارش روابط عمومی معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران، علی اشراقی رئیس دبیرخانه کمیسیون ماده پنج در این باره گفت: به منظور تسریع در امور و افزایش کیفی کارها، ادغام کمیته تخصصی شبکه معابر شهر تهران و کمیسیون رسیدگی به طرح ها در دستور کار بود که پس از ارائه گزارش توسط مشاور، موضوع مورد بحث و بررسی قرار گرفت و با تشکیل کمیته تخصصی شبکه معابر و طرح های اجرایی زیر نظر حوزه معاونت شهر سازی و معماری شهرداری تهران موافقت شد.
وی افزود: قرار شد این کمیته متشکل از نمایندگان، معاونت های شهرسازی و معماری، حمل و نقل و ترافیک، فنی و عمرانی، شهرداری منطقه مربوطه، سازمان املاک و دبیرخانه کمیسیون ماده پنج باشد و در صورت مطرح شدن طرحی در محدوده تاریخی شهر، نماینده اداره کل میراث فرهنگی استان تهران عضو کمیته مذکور باشد.
رئیس دبیرخانه کمیسیون ماده پنج تأکید کرد: تعیین تکلیف مواردی از شبکه معابر شهر تهران و تهیه طرح های اجرایی از جمله وظایف این کمیته می باشد.
اشراقی گفت: همچنین در این جلسه، به منظور افزایش سرانه بهداشتی و درمانی مناطق 2 و 11 کمیسیون ماده پنج با طرح احداث دو دی کلینیک در این مناطق موافقت کرد.
وی افزود: اصلاح پوسته طرح تقاطع بزرگراه های همت – اشرفی اصفهانی واقع در منطقه 5 نیز مورد تصویب قرار گرفت.

دوشنبه 21/7/1399 - 13:14
ایرانگردی




رییس مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران گفت: نزدیکی حوزه اجرا و پژوهش منجر می‌شود که کلانشهرها به سمت شکوفایی و پایداری و ارتقا کیفیت رندگی سوق پیدا می‌کنند.
به گزارش مهر، محمد حسین بوچانی رییس مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران در نشست خبری مجازی که به منظور تشریح اهداف دوازدهمین جشنواره پژوهش و نوآوری در مدیریت شهری (مجمع شهر تهران) برگزار شد، گفت: محور اصلی این جشنواره بر فناوری شهری است.

وی با اشاره به اینکه با توجه به شرایط روز پروتکل‌ها و ضوابط مدیریت شهری تغییر می‌کند، ابراز داشت: کرونا نشان داد که عمده پروتکل‌های شهری برای شرایط عادی طراحی شده‌اند، نه شرایط بحرانی.

بوچانی تاب آوری شهری را مبتنی بر شیوه‌های اجرایی و چارچوب‌های اندیشه‌ای دانست و گفت: نزدیکی حوزه اجرا و پژوهش منجر می‌شود به اینکه کلانشهرها به سمت شکوفایی و پایداری و ارتقا کیفیت زندگی سوق پیدا کنند.

رییس مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران گفت: ما مسیر طولانی را برای اتصال حوزه اجرا و پژوهش و علم پیش رو داریم، چون اداره شهرها و حل مسائل روزمره به سرعت عمل اجرا و پژوهش همخوانی ندارد، و پژوهش و علم همراه با صبر به حل مسائل شهر کمک می‌کند.

وی تبادل نظر و اشتراک گذاری مدیران و محققان شهری و مدیریت دانش را در نهایت موجب انتقال اندیشه و تبدیل آن به محصول می‌شود که بخشی از ماموریت این جشنواره به عنوان بزرگترین جشنواره حوزه مدیریت شهری است.

بوچانی از راه اندازی سایت جشنواره به منظور بارگذاری ۴۲ هزار اثر از دوره‌های گذشته خبر داد و گفت: جمع آوری این آثار به مدیریت دانش کمک می‌کند.

وی در پاسخ به این سوال که تا به حال کدامیک از آثار پژوهشی به مرحله اجرایی رسیده‌اند، گفت: پژوهش‌ها آیین نامه های اجرایی نیستند بلکه می‌توانند به مدیران رویکرد جدیدی ارایه دهند.

دوشنبه 21/7/1399 - 12:56
سلامت و بهداشت جامعه

 

یک متخصص ارتوپدی گفت: افراد باید از همان دوران کودکی با انتخاب کفش مناسب راه رفتن را یاد بگیرند تا در بزرگسالی با مشکل رو به رو نشوند.

ذبیح الله حسن زاده متخصص ارتوپدی و جراح استخوان و زانو در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره اختلالات راه رفتن گفت: راه رفتن یکی از فعالیت‌های اساسی روزانه ما است که در زندگی، نوع شغل و فعالیت‌های سبک نقش اساسی و مهم دارد.

او افزود: یک فرد سالم باید به صورت طبیعی و نرمال راه برود. اختلال یا هرگونه اشکال در راه رفتن طبیعی می‌تواند برای فرد باعث ایجاد مشکل شود.

این متخصص ارتوپدی تصریح کرد: اختلال در راه رفتن از نظر کالبد شکافی، مکانیک بدن و آناتومی نشان دهنده انحراف اندام تحتانی نواحی مختلف بدن مانند: مچ پا، زانو و لگن است.

حسن زاده درباره بیماری‌های مرتبط با پا گفت: بیماری خاص در نواحی مچ پا، صافی پا، پا‌های پارانتزی، کف پا، زانو و لگن باعث بروز لنگش یا اختلال در راه رفتن افراد می‌شود.


بیشتر بخوانید: پارکینسون؛ بیماری خطرناک در کمین افراد بالای ۵۰ سال


اختلال راه رفتن در کودکان چگونه است؟
این متخصص ارتوپدی درباره اختلال راه رفتن در کودکان گفت: لنگش یا اختلال راه رفتن در کودکان یک مسئله جدی است که می‌تواند نشان دهنده انحراف در لگن آنان باشد و باید با مراجعه به پزشک این عارضه را رفع کرد.

 

حسن زاده در پایان گفت: افراد باید در همان دوران کودکی با انتخاب کفش مناسب آموزش‌های ویژه‌ای برای راه رفتن ببینند تا آن‌ها را در مسیر راه رفتن درست هدایت و راهنمایی کند؛ چرا که این عامل ممکن است بعد‌ها در بزرگسالی باعث بروز اختلال در سیستم ایمنی بدنشان شود.

دوشنبه 21/7/1399 - 9:34
سلامت و بهداشت جامعه

 

برخی از کودکان دچار اختلالاتی در راه رفتن هستند که لازم است در سنین پایین مورد درمان قرار گیرند تا در بزرگسالی دچار مشکلات جدی تری نشوند.
به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، محمدرضا امید ظهور متخصص طب فیزیکی و توان بخشی درمورد اختلالات راه رفتن در کودکان اظهار کرد: کودکان معمولاً در یک سالگی شروع به راه رفتن می‌کنند و حدود ۴یا ۵ سالگی راه رفتنشان شبیه به افراد بالغ می‌شود.

او گفت: باید در نظر داشت که راه رفتن حاصل فرآیندی است که براساس عملکرد تعداد زیادی عضله و مفصل ایجاد می‌شود؛ بنابراین در موقع بررسی راه رفتن کودکان یکی از عواملی که مورد توجه قرار می‌گیرد مدل راه رفتن است که باید حالت و شکل طبیعی را داشته باشد.

امید ظهور بیان کرد: از انواع غیر طبیعی راه رفتن کودکان که می‌تواند بیانگر نوعی اختلال باشد این است که کودک به هنگام راه رفتن پنجه‌های پا را به سمت داخل می‌دهد و یا این که روی پنجه پا راه می‌رود. این عوامل حتماً باید بررسی شود، زیرا می‌تواند با توجه به اثری که روی مفاصل دیگر می‌گذارد باعث بروز مشکلاتی برای فرد شود.

این متخصص طب فیزیکی و توان بخشی افزود: مورد دیگری که باید هنگام راه رفتن کودک بررسی شود اعضا و مفاصلی مانند: مچ پا، زانو، لگن، چگونگی مدل راه رفتن و قوس پا است. البته در ابتدا مواردی که حتما باید به آن توجه شود مچ پا و زانو است.

او با اشاره به اینکه صافی کف پا به تنهایی مشکل جدی محسوب نمی‌شود، اظهار کرد: یکی از مواردی که بسیار باید به آن دقت شود و خانواده‌ها با آن درگیر هستند صافی کف پا است. گاهی اوقات صافی کف پا با مواردی مثل چرخش مچ پا همراه می‌شود که در چنین شرایطی کودک حتماً باید تحت درمان قرار گیرد. مورد دیگری که درمورد کف پای صاف باید به آن توجه کرد مدل زانو‌های کودکان است و باید توجه داشت که زانو‌ها نباید عقب رفتگی داشته باشند.

این متخصص طب فیزیکی و توان بخشی گفت: همچنین خانواده‌ها به شدت نگران پرانتزی و یا ضربدری بودن زانو‌ها هستند که در این مورد باید گفت از سن ۱۸ ماهگی تا ۲ سالگی به طور طبیعی پا‌ها حالت پرانتزی دارند و جای نگرانی نیست، اما از بعد از ۱۸ ماهگی تا حدودی صاف می‌شود و تا ۳ یا ۴ سالگی باز هم حالت ضربدری دیده می‌شود، اما بعد از آن باید کم کم به حالت طبیعی خود باز گردد.اگر کودکی در سن ۶ سالگی پا‌های ضربدری داشته باشد حتما باید مورد درمان قرار گیرد.

او در پایان مطرح کرد: بعد از تشخیص اختلال در راه رفتن خانواده‌ها نباید نگران باشند، زیرا با توجه به این که کودک در سن رشد قرار دارد حرکات اصلاحی و تمرینات لازم به کودک داده می‌شود که در صورت انجام آن‌ها مشکل حل خواهد شد، اما اگر در سنین کودکی اختلال در راه رفتن تشخیص داده نشود با افزایش رشد میزان انحراف نیز افزایش می‌یابد.

دوشنبه 21/7/1399 - 9:33
بهداشت روانی

 

حاجبی گفت: حدود ۷۵ درصد افراد دارای اختلالات روانی در سراسر دنیا از خدمات پزشکی استفاده نمی‌کنند.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، احمد حاجبی مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت در نشست خبری که به صورت ویدئو کنفرانس به مناسب روز سلامت روان برگزار شد، گفت: به ازای هر ۴۵ هزار نفر در جهان یک روان‌پزشک داریم؛ که استانداردی برای این امر وجود ندارد و این مسئله در کشور‌های مختلف متفاوت است.

حاجبی در ادامه با بیان اینکه توزیع پزشک در کشور متوازن نیست، افزود: حدود ۷۵ درصد کسانی که مبتلا به اختلالات روان‌پزشکی هستند از خدمات پزشکی استفاده نمی‌کنند.

تغذیه تاثیر زیادی بر سلامت روان دارد
مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت گفت: تغذیه سالم یکی از اصل‌های زندگی سالم است که اثرات مختلفی بر سلامت روان دارد. البته منظور از تغذیه سالم، تغذیه گران نیست. تغذیه تاثیر زیادی بر سلامت روان افراد جامعه دارد و کاهش اشتها و کاهش وزن از نشانه‌های جدی افسردگی محسوب می‌شود.

او با بیان اینکه ویروس کووید ۱۹ سلامت روان مردم دنیا را تحت تاثیر قرار داده است، افزود: هدف اصلی نظام سلامت باید تاثیر بیشتر بر روی سواد سلامت مردم باشد، زیرا شرایط خوبی در این زمینه نداریم.

حاجبی در ادامه بیان کرد: هیچ استانداردی نداریم که مشخص کند کشوری که میزان مشخصی از شیوع اختلالات روانی را دارد در سطح نرمال است و یا پر خطر. شعار امسال روز سلامت روان بر اساس آنچه سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده است «سلامت روان برای همه، سرمایه گذاری بیشتر، دسترسی بیشتر برای همه، همه جا» است.

او در ادامه درباره نحوه نظارت بر مراکز مشاوره و اعطای مجوز به آن‌ها بیان کرد: صدور پروانه‌های روان‌شناسی در اختیار نظام روان‌شناسی است و تمام افرادی که مدرک کارشناسی ارشد به بالای مرتبط در حوزه‌های مختلف روان‌شناسی داشته باشند می‌توانند مجوز راه اندازی مراکز مشاوره را بگیرند و به ارائه خدمت بپردازند.

مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت اضافه کرد: در حال حاضر بیش از ۲ هزار روان‌شناس در سطح اول مشغول ارائه خدمات به مردم کشور هستند.

او افزود: سازمان نظام روان‌شناسی که مجوز‌های مراکز مشاوره را صادر می‌کند مسئولیت نظارت بر این مراکز را برعهده دارد. سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره برای اعطای مجوز به اساسنامه‌ای استناد می‌کند که مصوب مجلس شورای اسلامی است. با این وجود لازم است رسیدگی بیشتری بر این مراکز صورت بگیرد. در نظام روان‌شناسی و مشاوره مکانیزم‌های صدور پروانه سخت‌تر و نظارت‌ها بیشتر شده است.

 

دوشنبه 21/7/1399 - 9:32
اطلاعات دارویی و پزشکی

 

یک پژوهشگر ایرانی به همراه همکارانش در دانشگاه تولیدوی آمریکا، معتقدند استفاده از «هورمون عشق» برای درمان کرونا موثر است.
 

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، ، یک محقق ایرانی به همراه همکارانش در دانشگاه تولیدوی آمریکا در جدیدترین یافته‌های خود از امکان استفاده از «هورمون عشق» در درمان مبتلایان به کرونا خبر دادند.

بر اساس نتایج پژوهشی پزشکی که در دانشگاه «تولیدو» در ایالت «اوهایو» آمریکا به انجام رسیده، دانشمندان گفته اند هورمون «اکسی‌توسین» که از آن با نام «هورمون عشق» نیز یاد می‌شود، ممکن است بتواند در درمان کووید-۱۹ کاربرد داشته باشد.

توفان سیتوکین
 یکی از جدی‌ترین عوارض عفونت ناشی از کرونا «توفان سیتوکین» است که در آن، بدن به بافت‌های خود حمله می‌کند. طبق اعلام پژوهشگران، در حال حاضرهیچ روش درمانی برای کووید-۱۹ که به تأیید سازمان غذا و داروی آمریکا رسیده باشد، وجود ندارد که این بدان معناست که دارو‌های موجودی که می‌تواند بر روی واکنش ایمنی سازگار بدن کارکرده و جلوی «توفان سیتوکین» را در مراحل اولیه بیماری بگیرد، در اولویت است.

براساس یافته‌های قبلی، هورمون «اکسی‌توسین» (موسوم به هورمون عشق) که در مغز تولید می‌شود و در تولید مثل و زایمان نقش دارد، می‌تواند التهاب را کاهش دهد.

یافته های محقق ایرانی ش
در این پژوهش جدید، علی امامی، پژوهشگر دانشگاه «تولیدو» واقع در ایالت اوهایوی آمریکا به همراه همکارانش، از یک پایگاه داده در «مؤسسه ملی سلامت» آمریکا برای تجزیه و تحلیل خصوصیت‌های ژن‌های تحت درمان با استفاده از دارو‌های نزدیک به «اکسی‌توسین» استفاده کردند.

 

این محققان در این پژوهش دریافتند داروی کاربتوسین (carbetocin) که عملکردی شبیه اکسی توسین دارد، دارای خصوصیت‌های مشابه ژن‌هایی است که سبب کاهش نشانه‌های التهابی می‌شود که عامل «توفان سیتوکین» در بیماران کرونایی هستند.

داروی کاربتوسین نشان می‌دهد که این دارو ممکن است سبب فعال شدن سلول‌های ایمنی به نام سلول‌های تی (T-cells) شود که نقشی مهم در پاسخ ایمنی بدن دارند. همچنین مشخصات کاربتوسین، شبیه داروی «لوپیناویر» (lopinavir) است که او نیز داروی ضد رتروویروسی (antiretroviral) تحت مطالعه برای درمان کروناست.

 همه این عوامل نشان می‌دهد «اکسی‌توسین» ممکن است درمانی هدفمند برای «توفان سیتوکین» در بیماران مبتلا به کرونا باشد.

دوشنبه 21/7/1399 - 9:31
اخبار

 

رکورد فوت روزانه شکسته شد
تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در کشور به گفته سخنگوی وزارت بهداشت افزایش یافت و به ۵۰۰ هزار و ۷۵ نفر رسید.
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، سیماسادات لاری، سخنگوی وزارت بهداشت درباره آخرین وضعیت ویروس کرونا در ایران، اظهار کرد: از دیروز تا امروز (یکشنبه، ۲۰ مهر) و بر اساس معیار‌های قطعی تشخیصی، ۳ هزار و ۸۲۲ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که یک هزار و ۷۲۴ نفر از آن‌ها بستری شدند.

او افزود: مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۵۰۰ هزار و ۷۵ نفر رسید. متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۲۵۱ بیمار کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۲۸ هزار و ۵۴۴ نفر رسید.

سخنگوی وزارت بهداشت بیان کرد: خوشبختانه تاکنون ۴۰۶ هزار و ۳۸۹ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده اند. ۴ هزار و ۴۸۹ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.

او ادامه داد: تا کنون ۴ میلیون و ۳۱۲ هزار و ۵۱۴ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.

جدیدترین وضعیت استان‌های کشور از نظر شیوع بیماری
لاری بیان کرد: استان‌های تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، چهارمحال و بختیاری، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان و یزد در وضعیت قرمز قرار دارند.

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: استان‌های کردستان، هرمزگان، فارس و گلستان نیز در وضعیت هشدار قرار دارند.

دوشنبه 21/7/1399 - 9:30
اخبار

 

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: متاسفانه در برخی استان‌ها مانند قم نرخ بروز بستری و مرگ و میر دارای اختلاف بسیار زیادی با میانگین کشوری بوده است.
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، سیما سادات لاری سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی پس از اعلام رکوردشکنی فوتی‌های کرونا در ایران از ابتدای شیوع بیماری تاکنون گفت: در شرایطی هستیم که مردم کشور نیاز به همبستگی بیشتر برای حفظ سلامت خود دارند و شرط اساسی موفقیت در این دوران حساس همه گیری بیماری، همکاری بیشتر و موثرتر مردم فهیم کشورمان با پرسنل نظام سلامت است.

وی افزود: به طور حتم، هرگونه عادی انگاری شرایط و سهل‌انگاری در رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی می‌تواند زمینه لازم را جهت شیوع گسترده‌تر بیماری کرونا در کشور فراهم کند.

 سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: در هفته سوم مهرماه میانگین بروز موارد بستری در کشور در هر ۱۰۰ هزار نفر ۱۵.۱۹ نفر و متوسط بروز موارد مرگ و میر ۲۲ دهم در هر یک میلیون نفر گزارش شده است. متاسفانه در برخی استان‌ها مانند قم نرخ بروز بستری و مرگ و میر دارای اختلاف بسیار زیادی با میانگین کشوری بوده است.

لاری تاکید کرد: فراموش نکنیم عمل به توصیه‌های بهداشتی توسط ما به عنوان گامی موثر برای حفظ سلامت خود و خانواده‌هایمان است و امیدواریم در شرایط حساس کنونی با تقویت عزم و اراده در رعایت نکات بهداشتی شاهد توقف شیوع گسترده بیماری کرونا در کشورمان باشیم.

 

دوشنبه 21/7/1399 - 9:28
سلامت و بهداشت جامعه

 

اگر علائم خفیف و ملایم کرونا را در خود مشاهده کردید نخستین کاری که باید انجام دهید این است که از زمان مشاهده علائم به مدت ۱۰ روز خود را قرنطینه کنید. به هیچ عنوان تا زمانی که علائم جدی نشده اند به مراکز درمانی، بیمارستان‌ها و داروخانه‌ها مراجعه نکنید، زیرا این مکان‌ها بسیار حساس بوده و می‌تواند باعث انتقال ویروس میان مردم شود.

اگر زمانی که خود را قرنطینه کرده اید شاهد تشدید علائم بودید، از زمان تشدید علائم دوباره به مدت ۱۰ روز قرنطینه خود را تمدید کنید. اگر همراه با خانواده زندگی می‌کنید، اعضای خانواده نیز نباید برای ۱۴ روز از خانه خارج شوند. این ۱۴ روز از زمانی آغاز می‌شود که اولین علائم بیماری در یکی از اعضای خانواده دیده می‌شود.

 

دوشنبه 21/7/1399 - 9:27
سلامت و بهداشت جامعه

 

کرونای بلند مدت درباره کسانی به کار می‌رود که دوره بهبودی کرونا را طی کرده اند، اما همچنان شاهد عوارض و علائم بلند مدت بیماری هستند. علائم بیماری در این افراد به طور معمول بسیار طولانی‌تر از دیگر بیماران است و ممکن است ماه‌ها پس از بهبودی نیز مشاهده شود.

تحقیقات کالج سلطنتی لندن نشان می‌دهد ۱۰ درصد مبتلایان به کرونا بیش از دوره معمول علائم کرونا را با خود به یادگار دارند. از این میان، درصد کمی ممکن است علائم بیماری را برای ماه‌ها پس از بهبودی شاهد باشند. تحقیقات گسترده در انگلیس نشان داده است ۲۵۰ هزار مبتلا به کووید ۱۹ برای بیش از ۳۰ روز علائم بیماری را داشته اند.

دانشمندان از وجود علائم پساکرونایی در بیماران خبر می دهند. دانشمندان دانشگاه تگزاس آمریکا اعلام کردند که بسیاری از بیماران کرونایی هفته‌ها و ماه‌ها پس از طی دوران ریکاوری همچنان علائم بیماری را با خود دارند، ما این موضوع را علائم پساکرونایی می‌نامیم. 

استر ملامد، یکی از دانشمندان دانشگاه ایالتی تگزاس آمریکا در این باره گفت: شواهد نشان می‌دهد بیش از یک سوم کسانی که تست کرونایشان مثبت اعلام شده است، هفته‌ها پس از بهبودی نتوانسته اند سلامت خود را به طور کامل بازیابند و به زندگی پیش از بیماری بازگردند. این موضوع هیچ ارتباطی به میزان شدت بیماری در آن‌ها نداشته است. این موضوع حتی در جوانان که آسیب پذیری کمتری نسبت به کهنسالان دارند نیز دیده می‌شود.

 

براساس اعلام مرکز کنترل و پیشگیری بیماری‌های آمریکا یک نفر از هر ۵ فرد، ۱۸ تا ۳۴ ساله که به کرونای خفیف مبتلا شده، نتوانسته است ۱۴ تا ۲۱ روز پس از ابتلا بهبودی خود را به طور کامل بازیابد و به زندگی پیش از بیماری بازگردد. علائم بلند مدت کرونا همچنان در این افراد باقی مانده است که رایج‌ترین آن‌ها شامل تنگی نفس، سردرد، مشکلات مربوط به حافظه، خستگی دائمی و از دست دادن حس بویایی و چشایی می‌شود.

دانشمندان انگلیسی نیز به موازات پژوهش‌های همکاران آمریکایی خود اقدام به تحقیقات در این زمینه کردند. تحقیقات آن‌ها نیز نشان داد برخی بیماران حتی ۸ ماه پس از ابتلا به کرونا هنوز از علائم کرونا رنج می‌بردند. طبق تحقیقات این دانشمندان، بیش از ۶۰ هزار بیمار کرونایی در این کشور ۳ ماه پس از بهبودی همچنان علائم این بیماری را به همراه داشته اند.

با این حال، در بسیاری از موارد افرادی که از علائم بلند مدت کرونا رنج می‌برند سالم، فعال و تندرست هستند. علائم بلند مدت کرونا شامل هر دو جنبه جسمانی و عصبی می‌شود که در برخی موارد می‌تواند ماه‌ها پس از بهبودی نیز در فرد مشاهده شود.

دوشنبه 21/7/1399 - 9:25
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته