• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 42209
تعداد نظرات : 4513
زمان آخرین مطلب : 4152روز قبل
شعر و قطعات ادبی
همه ساله در آخرین روزهای اسفندماه خود را برای پیشواز و استقبال از میهمانی دیرینه و نام آشنائی موسوم به «نوروز» آماده می‌كنیم. همه جا را از قبل شسته و پاكیزه كرده‌ایم. غبار از شیشه پنجره‌ها گرفته‌ایم. و گرد و خاك از كنج و زوایای خانه روبیده‌ایم، تا هنگامی كه نوروز می‌آید همه چیز تمیز و منزه جلوه كند. در واقع این ما هستیم كه می‌خواهیم و دوست داریم كه پاكیزگی و درخشش هر چیزی را در اطراف و محدودة خود، از دریچة چشم نوروز به تماشا بنشینیم. و آنگاه زمانیكه دغدغه خاطرمان از این نظر برطرف شد، ظاهر خود را می‌آرائیم و جامه‌های نو می‌پوشیم و در كنار سفرة هفت‌سین برای فرارسیدن سال جدید لحظه شماری می‌كنیم...

* اما كاش همانطور كه با ظاهری آراسته و تن‌پوشی نو به پیشواز نوروز می‌رویم، در شروع سال جدید تصمیم بگیریم كه از لحاظ درونی نیز در خویشتن تغییر و تحوّلی ایجاد كنیم:

ـ اگر فردی بدبین و كج‌اندیش هستیم سعی ما بر این باشد كه در وهلة اول به هر موضوع و مسئله‌ای نگاهی مثبت و خوش‌بینانه داشته باشیم، مگر احتمالاً عكس آن ثابت شود.

ـ اگر از اعتماد به نفس بالائی برخوردار نیستیم لازم است نظری به جنبه‌ها و استعدادهای ذاتی یا ویژگی‌هایی كه داریم بیندازیم و در مورد خود صرفاً به منفی‌ها و نداشته‌های‌مان توجه نكنیم، زیرا آنچه مسلّم است هر شخصی دارای نقاط قوّتی هم هست و وجودش سر تا پا نقص و ایراد نیست.

ـ اگر منزوی و درون‌گرائیم بهتر است بكوشیم كه از لاك تنهائی و انزوای خویش بیرون بیائیم و با دیگران معاشرت ، جوشش و نشست و برخاست داشته باشیم.

ـ در صورتی كه آدمی به اصطلاح وسواسی هستیم باید اراده به خرج دهیم و تلاش كنیم كه با این عادت آزاردهنده، به هر شكل ممكن مبارزه نمائیم و آنرا به تدریج از خود برانیم.

ـ چنانچه نسبت به كسی حسد و كینه‌ای به دل گرفته‌ایم، چه خوب است كه همزمان با شروع سال نو بغض و كینه را از دلهای‌مان بیرون كنیم و آئینه وجودمان را همچون شیشة پنجره‌ها صیقل دهیم. به هر حال لازم است كه همگام و همراه با سال جدید، ما نیز اراده كنیم و تصمیم بگیریم كه از هر حیث و از جنبه‌های مختلف در درون خود تحوّلی بوجود آوریم.

ایرج صامتی

codex20x
سه شنبه 23/12/1390 - 14:39
شعر و قطعات ادبی


ابوریحان بیرونی در كتاب آثارالباقیه داستان پدید آمدن نوروز را چنین می‌نویسد:

* «گویند كه نیشكر را جمشید در این روز پیدا كرد و مردم پیش از آن نیشكر نمی‌شناختند.

جمشید فرمود تا از شهد آن، شكر ساختند و مردم آن را برای هم هدیه می‌فرستادند، از این رو آن را نوروز خواندند.»

* گویند كه اهریمن، بلای خشكسالی و قحطی را بر زمین مسلط كرد.

جمشید برای جنگ با اهریمن و از میان برداشتن قحطی بسوی جنوب رفت و اهریمن را شكست داده، بلای قحطی را برانداخت.

در این روز درخت‌ها و هر چوب خشك هم سبز شد. مردم این روز را نوروز خواندند و هر كس برای تبرك، در تشتی جو كاشت و رسم سبزه ریختن در ایام نوروز، از آن زمان مانده است.

* در نوروزنامه خیام می‌خوانیم: گویند چون، پس از پادشاهی جمشید جهان بروی راست‌گشت بفرمود گرمابه‌ها ساختند ـ دیبا بافتند ـ و سرب از معدن برآوردند. آن روز، روز اول «حمل» بود، جشنی برپا ساخت و نوروزش نام نهاد...

و اینك در طلیعة روزهای سبز، در فضای سبز دشت، باغ و باغچه، پیام سبز «درخت» را، همراه با خوانندگان گرامی زمزمه می‌كنیم:



منم، چاووش سبز نوبهاران

صفا بخش نگاه جویباران

صفا و شادمانی در سرشتم

مصفایم، صفاساز بهشتم

به هر جا، معدن سبز زمینم

پیام سبز رب العالمینم

منم، من، برگ سبز باغ رضوان

به هر برگم نوشته لطف یزدان

درختم، پیك سبز فصل رویش

یكی از جلوه‌های آفرینش

سكوتم، مایة آرامش تو

صفایم، نغمه ساز خواهش تو...
سه شنبه 23/12/1390 - 14:39
داستان و حکایت
روزی جراحی برای تعمیر اتومبیلش آن را به تعمیرگاهی برد!

تعمیرکار بعد از تعمیر به جراح گفت: من تمام اجزا ماشین را به خوبی می‌شناسم و موتور و قلب آن را کامل باز می‌کنم و تعمیر می‌کنم! در حقیقت من آن را زنده می‌کنم!

حال چطور درآمد...سالانه ی من یک صدم شما هم نیست؟!

جراح نگاهی به تعمیرکار انداخت و گفت‌: اگر می‌خواهی درآمدت 100برابر من شود اینبار سعی کن زمانی که موتور در حال کار است آن را تعمیر کنی!
سه شنبه 23/12/1390 - 14:35
شعر و قطعات ادبی
از من جدا مشو که توام نور دیده‌ای

آرام جان و مونس قلب رمیده‌ای

از دامن تو دست ندارند عاشقان

پیراهن صبوری ایشان دریده‌ای

از چشم بخت خویش مبادت گزند از آنک

در دلبری به غایتِ خوبی رسیده‌ای

منعم مکن ز عشقِ وی‌ای مفتی زمان

معذور دارمت که تو او را ندیده‌ای

آن سرزنش که کرد تو را دوست، حافظا

بیش از گلیم خویش مگر پا کشیده‌ای؟
سه شنبه 23/12/1390 - 14:34
سلامت و بهداشت جامعه


با فرا رسیدن نوروز و تعطیلات سال جدید، بازار دید و بازدیدها گرم می‌شود و ایرانیان مجالی را برای در كنار هم بودن، به دست می‌آورند.

متأسفانه در این ایام عده‌ای از هموطنانمان با خوردن بیش از حد تنقلات، شیرینی و شكلات، خود را از وعده‌های اصلی غذا محروم می‌كنند و سلامت‌شان در معرض خطر قرار می‌گیرد.

بررسی‌های انجام شده از سوی انستیتو سلامت ایران، نشان می‌دهد كه پرخوری در تعطیلات عید می‌تواند باعث افزایش وزن و چاقی شود، در حالی كه در این ایام باید از یك رژیم متعادل و سالم استفاده كرد تا مواد غذایی به اندازه نیاز به بدن برسد و انرژی بدن، تأمین شود.

كارشناسان معتقدند زیاده‌روی در مصرف شیرینی، شكلات و تنقلات، مضرات زیادی دارد و باید در تعطیلات نوروزی بیشتر از میوه و سبزی استفاده شود.

تغذیه در نوروز

دكتر مسعود كیمیاگر ـ متخصص تغذیه در مورد مصرف مواد غذایی در ایام نوروز به گزارشگر روزنامه اطلاعات می‌گوید: تغذیه در ایام نوروز از چند وجه قابل بررسی است كه مهم‌ترین آنها، پذیرایی در این ایام است. معمولاً مردم در ایام نوروز به دید و بازدید می‌پردازند و ممكن است طی یك روز به چند میهمانی بروند و به همین دلیل باید مواظب خوردنشان باشند.

او می‌افزاید: در فرهنگ ما باید از میهمان به خوبی پذیرایی كرد و میهمان هم نباید دست رد به سینه صاحب‌خانه بزند. از این رو باید در این ایام تمهیداتی اندیشید تا ضمن اینكه صاحب‌خانه را راضی نگه می‌دارید، در خورد و خوراك هم زیاده‌روی نكنید.

باید بكوشیم تعارف كردن‌هایمان را تعدیل كنیم و میهمانان را در اجبار به خوردن، قرار ندهیم. در ضمن بهتر است آن نوع مواد خوراكی را انتخاب كنیم كه كالری كمتری دارند.

به عنوان مثال در آجیل، تخمه كدوهای ریز علاوه بر اینكه كالری بسیار پایینی دارند، خوردنشان هم وقت زیادی می‌گیرد، این آجیل چربی زیادی ندارد و شخص را سنگین نمی‌كند.

اگر می‌خواهید بادام یا پسته بخورید، باید بدانید كه یك عدد بادام معمولی یا پسته 4 كالری و یك بادام هندی 5 تا 6 كالری دارد، یعنی خوردن 20 دانه پسته با مصرف یك كفگیر پلو برابری می‌كند، پس باید به ضررهای افراط در خوردن آجیل توجه شود. همچنین وقتی به ما شیرینی تعارف می‌كنند، می‌توانیم آن را برداریم و در بشقاب بگذاریم و نخوریم، زیرا كه سلامتمان ارجح‌تر از خوردن شیرینی است.

میوه‌ها

دكتر كیمیاگر در مورد خوردن میوه هم یادآوری می‌كند: نباید فراموش كنیم كه میوه هم دارای كالری است. از این رو ایام نوروز فرصت خوبی است برای اشخاصی كه كم میوه می‌خورند. آنان می‌توانند در این ایام میوه و بخصوص مركبات مصرف كنند، زیرا بخشی از ویتامین‌های موجود در میوه‌ها در كبد ذخیره می‌شود و به تدریج به مصرف بدن می‌رسد. اما باید درنظر داشت كه در خوردن میوه هم زیاده‌روی نشود.

یك واحد میوه حدود 15 گرم قند دارد و اشخاصی كه دچار اضافه وزن هستند، باید مراقب میوه خوردنشان باشند و آن را در حد مناسب مصرف كنند.

خوشبختانه در كشور ما خیار جزء میوه‌ها است و همواره در سبد میوه‌ای ما جای دارد، در حالی كه در كشورهای دیگر این‌گونه نیست و این در حالی است كه هر خیار 10 كالری دارد و مردم زمانی كه مجبورند چند جا به دید و بازدید بروند، بهتر است خیار بیشتر بخورند. در ایام نوروز مردم باید سعی كنند در عین حال كه پذیرایی می‌شوند، كالری زیادی هم دریافت نكنند.

نوشیدن چای هم كه نزد اكثر ایرانیان جزو واجبات است و نوشابه خوبی است و اكثر متخصصان تغذیه نوشیدن 4 تا 5 فنجان چای در روز را توصیه می‌كنند، البته در صورتی كه با حداقل مواد شیرین نوشیده شود، زیرا كه مواد قندی خواص چای را خنثی می‌كند.

چای حاوی پلی‌فنول‌ها و آنتی‌اكسیدان‌هایی مانند چرسبین، كانشین و اپی‌گالو است و چون تئین و كافئین هم دارد، آرام‌بخش است و بازده كاری را افزایش می‌دهد.

چای را باید زمانی كه خنك شده باشد، به همراه یا قندهای كوچك و یا چند عدد كشمش و خرما نوشید.

شیرینی‌های عید

این متخصص تغذیه در مورد شیرینی‌های مصرف شده در تعطیلات نوروز می‌گوید: شیرینی‌های مورد استفاده در عید باید بندانگشتی باشند، مانند نان نخودچی، نان بادامی و نان گردویی كوچك. در این ایام شیرینی‌های بزرگ كمتر باید خورده شود كه آن هم فقط یك بار در روز همراه با چای و قهوه است.

شیرینی‌های بزرگ پركالری است و شیرینی تر را باید حتما در یخچال نگهداری كرد و چون در ایام نوروز دید و بازدیدها زیاد است، ممكن است این شیرینی‌ها مدت زمان زیادی روی میز بماند و فاسد شود.

به نظر من بهترین شیرینی، گردویی است زیرا چربی آن از گردو و دارای «امگا3» است كه بهترین نوع چربی محسوب می‌شود. شیرینی‌های بادامی چون از اسیدهای چرب غیراشباع هستند، اسید چربشان «امگا6» است، در حالی كه گردو دارای «امگا3» هست و این اسید در برنامه غذایی ما كم است و باید گنجانده شود.

در مورد خرید آجیل هم باید دقت كنیم تا آجیل تازه خریداری نماییم. آجیل باید بوی بد ندهد و وقتی به آن دست می‌زنیم، رنگ پس ندهد و پودر هم نشود، بعضی اوقات آجیل بوی نا (كهنگی) می‌دهد، كه باید دور ریخته شود.

تغذیه در ایام سفر

دكتر كیمیاگر در مورد تغذیه در ایام سفر می‌گوید: معمولاً در مسافرت‌ها اشتهای افراد بخصوص در مناطق سردسیر و نواحی كوهستانی بیشتر می‌شود. محیط سفرهای دسته‌جمعی اقتضا می‌كند كه افراد بیشتر غذا بخورند؛ این در حالی است كه باید سعی كنند وعده اصلی غذاهایشان را كامل بخورند و دو وعده دیگر آن، مختصر باشد.

گاهی افراد ممكن است در سفر دچار حالت تهوع و دل‌بهم خوردگی شوند كه این دو عارضه ممكن است بر اثر پُر بودن معده و یا خالی بودن آن اتفاق بیفتد. بنابراین باید دقت كنیم نه زیاد غذا بخوریم كه سنگین شویم و نه زیاد گرسنه بمانیم.

افرادی كه بیماری خاصی دارند و به عنوان مثال دیابتی هستند، باید حتماً پیش‌بینی كنند كه در سفر ممكن است در راهبندان گرفتار شوند و از این رو باید مواد غذایی در دسترس‌شان باشد.

موضوع مهم دیگر، موادغذایی است كه افراد به هنگام سفر با خود می‌برند. این مواد نباید فساد شدنی باشد، باید از غذاهای در حین سفر مصرف كرد كه دیر فاسد می‌شوند، مانند كتلت، كوكو و گوشت مرغ. باید سعی شود كه این مواد در جای خشك نگهداری شوند و سایر مخلفات در ظروف جداگانه حمل شود. محیط غذا اگر مرطوب باشد، به راحتی میكروب‌ها در آن رشد و نمو می‌كنند، از این رو باید غذا را خشك نگه داشت. میكروب‌ها دو چیز را خیلی دوست دارند؛ یكی حرارت و دیگری رطوبت پس باید غذا را در مكانی خشك و خنك نگهداری كنیم تا فاسد نشود. همچنین می‌توان غذا را در فلاسك‌هایی قرار داد كه در كنار آن یخ در كیسه‌های جداگانه قرار داشته باشد.

قالب‌های كوچك یخ به راحتی می‌توانند چند ساعت غذا را خنك نگه دارند. اگر می‌خواهید غذای آماده با خودتان ببرید، حتماً باید غذا را كامل بپزید و به هیچ وجه غذای نیم‌پز با خودتان حمل نكنید، زیرا میكروب‌ها در 50 درجه حرارت فعال می‌شوند و تا چند ساعت به مقصد رسیدن، میكروب‌ها به راحتی در آن رشد می‌كنند و پخت‌ نهایی نیز آن‌ها را از بین نمی‌برد.

در ضمن برای پیشگیری از افزایش وزن در این ایام، بیش از سایر مواقع ورزش و تحرك بدنی داشته باشید و از فرصت طلایی نوروز برای با هم بودن،

ورزش‌هــای دستــه‌جمعــی خانوادگی، راهپیمایی، كوهپیمایی و بهره‌مند شدن از طبیعت در كنار خانواده استفاده كنید.



پرخوری در نوروز

دكتر ابوالفتــح شجــاع

ـ فوق تخصص میكرو بیولوژی در مصاحبه با رسانه‌های گروهی، در مورد پرخوری در ایام نوروز گفته است: معمولاً نیم ساعت پس از خوردن غذا pH غذا برای تجزیه آن مناسب و دو ساعت بعد، هضم غذا شروع می‌شود، حال اگر در این فاصله غذا یا تنقلات دیگری خورده شود، در كار معده اختلال ایجاد می‌كند.

وی همچنین می‌گوید: از ساعت 5 صبح تا ساعت 3 بعدازظهر سیستم گوارش بدن منظم و مرتب با بیشترین سرعت هضم و جذب فعالیت می‌كند، تا جایی كه در ساعت 3 بعدازظهر در اوج فعالیت است. اما بعد از آن تا ساعت 9 شب سرعت جریان خون كمتر می‌شود و در نتیجه هضم و جذب مواد غذایی، كاهش می‌یابد.

دكتر شجاع می‌افزاید: مهمانی‌ها به ویژه در ایام نوروز از روزهایی است كه در آنها عادات غذایی ما به شدت خطرناكتر از قبل می‌شود و شاید یكی از دلایل آن نیز به تنوع مواد غذای كه در این ایام وجود دارد، باز می‌گردد. از این رو برای پیشگیری از ناراحتی‌های معده در ایام نوروز توصیه می‌شود هموطنان گرامی از مصرف غذاهای چرب خودداری كنند. زیرا غذای چرب حداقل 5 تا 7 ساعت طول می‌كشد تا از معده تخلیه شود. از طرف دیگر تنقلات چون جزو مواد غذایی دیر هضم است، تخلیه‌شان از معده زمان زیادی می‌برد بنابراین، نباید آنها را پشت سر هم مصرف كرد، چرا كه مصرف توأمشان می‌تواند زمینه ساز گاستریت (ورم معده) شود.

البته باید در مصرف شیرینی هم تعادل را حفظ كرد، اگرچه شیرینی‌ها دیر هضم یا سخت هضم نیستند، ولی خاصیت اسیدی دارند و چون حدود 85 درصد اسید معده شب‌ها تولید می‌شود، مصرف زیاد شیرینی می‌تواند از طریق كاهش ph و افزایش اسیدیته معده، به سلول‌های آن آسیب ‌رساند.

این پزشك متخصص یادآوری می‌كند: گاهی مشكل از بدخوردن و توأم خوردن غذاها نیست، بلكه مشكل به میكروب‌ها و آلودگی‌هایی بر می‌گردد كه در غذاها وجود دارد. نمونه بارزش آجیل‌هایی است كه در اسفند ماه و نزدیك شدن به حال و هوای عید، در خیابان‌ها توسط دوره‌گردها فروخته می‌شود.دكتر شجاعی سپس می‌گوید: آجیل‌هایی كه توسط دوره‌گردها و به صورت سرباز در كنار خیابان‌ها عرضه می‌شود، با وزش‌باد از گرد و غبارهایی كه حاوی خلط سینه، آب دهان و انواع میكروب‌ها است، پوشیده می‌شود. حال اگر افرادی این آجیل‌ها را میل كنند در معرض و ابتلا به برخی بیماری‌ها قرار می‌گیرند كه شایع‌ترین آنها، اسهال و استفراغ است.

توصیه‌های نوروزی

ـ هنگام خرید آجیل، به تازگی آن توجه كنید و تا حد امكان آن را از فروشگاه‌های معتبری كه اجناس با كیفیت مرغوب و تازه عرضه می‌كنند، خریداری كنید.

از خرید خشكباری كه علایم كپك‌زدگی در آنها مشاهده می‌شود و یا كهنه به نظر می‌رسد، خودداری كنید. بهتر است انواع كم نمك آجیل را انتخاب كنید.

در میز پذیرایی از میهمانان نوروزی میوه‌ها، شیرینی‌های كوچك، آجیل كم نمك، قطعات كوچك میوه‌های خشك شده یا برگه‌ها بگذارید و از پذیرایی با شیرینی‌های تر و چرب، شكلات‌ و شیرینی‌های بزرگ و كیك، بپرهیزید.

ـ برای میهمانان‌تان، چای را كمرنگ و در استكان یا فنجان‌های كوچك بریزید و بهتر است به جای قند، از كشمش، توت خشك یا خرما استفاده كنید و اگر چاق هستید، چای را خالی بنوشید.

ـ اگر میهمانان‌تان را دوست دارید، خیلی به او تعارف نكنید. بعضی افراد به خصوص افراد میانسال و سالمند ممكن است رژیم‌های غذایی خاصی داشته باشند و تعارف بیش‌ازحد، ممكن است آنان را مجبور به مصرف خوراكی‌هایی كند كه برایشان مضر است.

ـ اگر در این ایام به دلیل دید و بازدیدها فرصت پختن غذا را ندارید،‌ از غذاهای حاضری و كم چرب همراه با انواع سالاد استفاده كنید. می‌توانید برای یك هفته سبزی‌های شسته شده را به طرز مناسبی در یخچال نگهداری كنید و هر شب با آن، برای خود و خانواده سالادهای خوشمزه درست كنید. كاهو، كرفس، هویج، انواع كلم، انواع فلفل‌های دلمه‌ای، خیار، گوجه‌فرنگی و گل‌كلم از دوستان همیشگی سلامت ایشان هستند، به خصوص اگر سس سالاد را خودتان با روغن زیتون، ماست. سبزی‌های خشك معطر و ادویه‌ای كه دوست دارید درست كنید.

ـ اگر گاهی با توجه به سلیقه و ذائقه اعضای خانواده، تن ماهی و یا انواع حبوبات پخته، كشمش شسته شده و پنیر رنده شده را به این سالاد اضافه كنید، غذای سالم و كاملی خورده‌اید و همه سلول‌هایتان را راضی كرده‌اید.

اگر در این ایام به مسافرت می‌روید، خوردن غذاهای چرب سرخ شده، شیرینی‌ها، شكلات و خامه را محدود كنید و تا حد ممكن به جای مصرف غذاهای سرخ شده، از غذاهای آب‌پز، كبابی و تنوری مصرف كنید و برای جلوگیری از كم‌آبی بدن و یبوست، مقادیر مناسبی آب بطری همراه داشته باشید.

ـ میوه‌ها و سبزی‌هایی مانند هویج، گوجه فرنگی و ساقه كرفس، در طول مسافرت بهترین دوستان سلامت شما هستند، چون حاوی آب و املاح و ویتامین‌های مورد نیاز شما هستند. در خانه آنها را پاك كنید و خوب بشویید و در ظروف مناسب در بسته، با خودتان ببرید.

ـ آب، بهترین نوشیدنی است. ولی اگر می‌خواهید نوشیدنی دیگری سر میز غذایتان باشد، بهتر است به جای نوشابه‌های گاز دار، از دوغ كم‌نمك و نوشیدنی‌های كم‌كالری مصرف كنید. اگر چاق نیستید ما‌ءالشعیر هم جانشین خوبی برای آب آشامیدنی است.

ـ در طول سفر خوردن لبنیات را فراموش نكنید و روزانه دو تا سه لیوان شیر كم‌چرب یا ماست مصرف كنید و تا حدامكان از خوردن سوسیس و كالباس خودداری به عمل آورید.

ـ از مصرف بعضی از مواد غذایی مانند سالاد الویه، همبرگر و كباب كوبیده در مكان‌هایی كه قابل اطمینان نیستند خودداری كنید.

ـ به بهداشت فردی و شستشوی دست‌ها قبل از غذا خوردن توجه كنید.

ـ اگر نمی‌توانید سبزی‌ها را ضدعفونی كنید،‌بهتر است آن را آب پز و سپس مصرف كنید.

بیتا مهدوی
سه شنبه 23/12/1390 - 14:30
تاریخ


‏ نبردهای خیابانی مجاهدان مشروطه

زد و خورد عوامل مشروطه خواه كه نام مجاهد بر خود نهاده بودند با نیروهای دولتی كه آنان را عمله استبداد می‌خواندند در اسفندماه 1287 خورشیدی به اوج خود نزدیك می‌شد.

در گیری‌ها از آغاز این سال به صورت مشاجره لفظی شروع شد و از خرداد كه محمدعلی شاه تنی چند از نمایندگان مجلس را توقیف كرد رو به شدت گذارد و داوطلبانی كه برای محافظت از مجلس جمع شده بودند نام مجاهدان مشروطه بر خود نهادند كه این عنوان درسراسر كشور مصطلح شد.

از اواخر همین ماه بود كه گروه‌های متعدد در تبریز، اصفهان، كرمان و شیراز به مخالفت با سلطنت محمد علیشاه كه مورد حمایت روسیه بود برخاستند كه به همه آنان مجاهد اطلاق می‌شد.

از آغاز تیر محمد علی شاه مخالفت خود را با مجلس علنی ساخت و از دوم تیر ماه قزاقها و قوای دولتی به فرماندهی افسران روس به محاصره مجلس و حمله به منازل مخالفان شاه دست زدند و چون مجاهدان مسلح از مجلس دفاع كردند در همین روز به فرمان سرهنگ لیاخوف افسر روس ساختمان مجلس به توپ بسته شد و جمع تلفات دوم تیر از 300 كشته تجاوز كرد.

در حالی كه در آذربایجان میان مجاهدین و قوای روسیه و در شهرهای شرقی فارس و سایر نقاط بین مجاهدان و قوای دولتی جنگ بود سردار اسعد با سواران بختیاری از اصفهان و مجاهدان گیلان از رشت به سوی تهران به حركت در آمدند و در تیرماه 1288 وارد تهران شدند و محمدعلی شاه را كه به محل تابستانی سفارت روسیه در قلهك پناه برده بود بر كنار كردند.



خودكشی جورج ایستمن مخترع فیلم عكاسی و بنیاد گذار كارخانه كداك

14 مارس 1932 جورج ایستمن مخترع فیلم عكاسی ژلاتینی نواری و سایر ابزارهای عكاسی و صاحب و بنیادگذار كارخانه كداك در 77 سالگی خودكشی كرد.

ایستمن به علت سخت شدن بافت‌های ستون فقرات زمین گیر شده بود و نمی‌خواست بقیه عمر را به آن صورت بگذراند و متكی به كمك دیگران باشد و به همین جهت به عمر خود پایان داد. وی پس از ساختن فرمول تهیه فیلم ژلاتینی، كارخانه كداك را در سال 1888 در شمال ایالت نیویورك تاسیس كرد.



روزی كه 76 هزارسرباز آمریكایی و فیلیپینی اسیر ژاپنی‌ها شدند

14 مارس 1942، پس از خروج ژنرال مك آرتور از فیلیپین 76 هزار تن نیروهای آمریكایی و فیلیپینی تحت فرمان او در منطقه بتان فیلیپین به اسارت ارتش امپراتوری ژاین در آمدند. ژاپنی‌ها تصور می‌كردند كه بیش از 25 هزار اسیر نخواهند داشت و خود را برای سه برابر این عده آماده نكرده بودند.

بنابراین نزدیك به ده هـــزار تن از اسیران از گـــرسنگی و سختی شـــرایط و پیـــاده روی طــولانی تا محل اردوگاه جان سپـــردند. ژاپنی‌هــــا سپس همه جزایر فیلیپین را تصرف كردند. فیلیپین از آغاز قرن 20 از مستعمرات آمریكا بود.

قبلا فیلیپین متعلق به اسپانیا بود كه در جنگ از آمریكا شكست خورد و فیلیپین و گوام را در شرق وكوبا و پورتوریكو را در غرب از دست داد. مك آرتور پس از عقب نشینی از فیلیپین به استرالیا رفت.

www.iranianshistoryonthisday.com

سه شنبه 23/12/1390 - 14:27
دانستنی های علمی
تماشا: مجله فوربس فهرست 100 نفر از پولدارترین ستاره های جهان در عرصه های مختلف سینما، موسیقی، کتاب، ورزش و... را منتشر کرده که اسامی ستاره های سینمای هالیوود در این میان بیش از بقیه عرصه ها به چشم می خورد. در این فهرست «اپرا وینفری»، مجری مشهور تلویزیون آریکا و یکی از چهره های مطرح در هالیوود با 290 میلیون دلار درآمد طی سال گذشته میلادی پولدارترین آنها و «ناتالی پورتمن» با تنها 8 میلیون دلار درآمد در جایگاه نود و نهم این فهرست قرار دارد.





«استیون اسپیلبرگ» با 107 میلیون دلار درآمد، «لئوناردو دی کاپریو» با 77 میلیون دلار درآمد، «جیمز کامرون» با 70 میلیون دلار، «کریستوفر نولان» با 53 میلیون دلار درآمد، در این فهرست پرکارترین و پولدارترین های هالیوود در سال 2011 میلادی را تشکیل می دهند و به ترتیب در رده ششم، دوازدهم، پانزدهم، بیست و چهارم و بیست و هفتم این فهرست قرار دارند.

اسامی دیگر هالیوودی های فهرست پولدارترین های جهان به شرح زیر است:

«چارلی شین» و «آدام سندلر» با 40 میلیون دلار درآمد به طور مشترک در جایگاه سی و نهم، «ویل اسمیت» با 36 میلیون درآمد در جایگاه چهل و ششم، «تام هنکس» با 35 میلیون دلار درآمد در جایگاه چهل و هفتم، «بن استیلر» با 34 میلیون دلار در جایگاه پنجاه و پنجم، رابرت دونی جونیور» با 31 میلیون دلار درآمد در جایگاه پنجاه و هشتم، «آنجلینا جولی» و «سارا جسیکا پارکر» با 30 میلیون درآمد در جایگاه شصت و یکم، «جنیفر آنیستون»، «ریس ویتراسپون» و «مارک والبرگ» با 28 میلیون دلار درآمد به طور مشترک در جایگاه شصت و چهارم، «جنیفر لوپز» با 25 میلیون دلار درآمد در جایگاه هفتاد و یکم، «برد پیت»، «جولیا رابرتز»، «رابرت پاتینسون» و «کریستین استوارت» با 20 میلیون دلار درآمد به طور مشترک در جایگاه هفتاد و چهارم، «کاترین هیگل» با 19 میلیون دلار درآمد در جایگاه هشتاد و دوم، «کامرون دیاز» با 18 میلیون دلار درآمد در جایگاه هشتاد و سوم، «ساندرا پولاک» و «استیو کارل» با 15 میلیون دلار درآمد به طور مشترک در جایگاه هشتاد و پنجم، «تینا فی» با 13 میلیون دلار درآمد در جایگاه نودم و «ناتالی پورتمن» با 8 میلیون دلار درآمد در جایگاه نود و نهم قرار گرفته اند.
سه شنبه 23/12/1390 - 14:24
اخبار
مهر: با وجود اینکه بر اساس قانون هرکس با هیاهو و جنجال موجب اخلال نظم عمومی شود و مردم را از کسب و کار باز دارد به حبس از سه ماه تا یکسال و ۷۴ ضربه شلاق محکوم می‌شود.

 هنوز دستگاه قضا نتیجه محاکمه 2 هزار دستگیر شده در چهارشنبه سوری سال گذشته را اعلام نکرده است.


سالانه بیش از سه هزار شهروند در حوادث چهارشنبه آخر سال دچار حادثه می شوند. بر اساس آخرین آمارهای اورژانس کشور، در سال 87 حوادث چهارشنبه آخر سال یکهزار و 817 مصدوم بر جای گذاشت و این آمار در سال 88 با رشد 6 درصدی به یکهزار و 928 مصدوم رسید اما در سال 89  آمار حوادث انسانی در چهارشنبه آخرسال به یکهزار و 126 مورد کاهش یافت.

هر چند اطلاع رسانی و هشدارها در روزهای پایانی سال در کاهش حوادث چهارشنبه سوری تاثیر داشته است ولی عدم اطلاع رسانی نیروی انتظامی و دستگاه قضا در مورد  برخورد با اخلالگران و برهم زنندگان امنیت و آسایش مردم در این میان محسوس است و جسارت بیشتر این افراد را در انجام اعمال مجرمانه خود در پی داشته است.

هر چند سرهنگ فتح الله زمانیان معاون پلیس مبارزه با قاچاق کالا پلیس آگاهی کشور اعلام کرده است در ماههای پایانی سال 90 بیش از 45 میلیون مواد محترقه کشف و 117 قاچاقچی دستگیر شده‌اند اما نکته قابل تامل این است که متاسفانه بسیاری از این افراد بعد از دستگیری پس از مدتی آزاد می شوند در حالی که بر اساس ماده 618 قانون مجازات اسلامی باید از سه ماه تا یکسال به تشخیص قاضی حبس شوند.

امسال نیز پلیس اعلام کرده است متهمان و مجرمان چهارشنبه سوری تا پایان تعطیلات نوروزی بازداشت می شوند در حالی که قضاوت و نوع محکومیت برعهده دادگاه صالح (قوه قضائیه) بوده و پلیس تنها ضابط قضایی است.

3 ماه تا یکسال حبس برای بر هم زدن آسایش عمومی شهروندان

در ماده 618 قانون مجازات اسلامی آمده است: هر کس با هیاهو و جنجال یا حرکات غیرمتعارف یا تعرض به افراد موجب اخلال نظم و آسایش و آرامش عمومی گردد یا مردم را از کسب و کار باز دارد به حبس از سه ماه تا یک سال و تا (۷۴) ضربه شلاق محکوم خواهد شد. این در حالی است که تاکنون نیروی انتظامی اخباری مبنی بر تحویل متهمان به دستگاه قضا اعلام نکرده و دستگاه قضا هم آماری از متهمان و نوع محکومیت آنها اعلام نکرده است.

حکم افرادی که به دلیل بی احتیاطی منجر به قتل می شوند

همچنین در ماده 295 این قانون آمده است هرگاه بر اثر بی‌احتیاطی یا بی‌مبالاتی یا عدم مهارت و عدم رعایت مقررات مربوط به امری‌، قتل یا ضرب یا جرح واقع شود به نحوی که اگر آن مقررات رعایت می‌شد حادثه‌ای اتفاق نمی‌افتاد قتل و یا ضرب و یا جرح در حکم شبه عمد خواهد بود و در ماده 313 عنوان شده است.

 دیه‌ عمد و شبه‌عمد بر جانی است لکن اگر فرار کند از مال او گرفته می‌شود و اگر مال نداشته باشد از بستگان نزدیک او با رعایت «الاقرب فالاقرب» گرفته می‌شود و اگر بستگانی نداشت یا تمکن نداشتند دیه از بیت‌المال داده می‌شود.


10 سال حبس برای تخریب علائم رانندگی و تاسیسات عمومی (... چهارشنبه سوری)

خطاب ماده 687 در پرونده های چهارشنبه سوری برای آن دسته از افرادی است که اقداماتشان به تاسیسات عمومی ضربه وارد می کند که در این قانون آمده است هر کس در وسایل و تأسیسات مورد استفاده عمومی از قبیل شبکه‌های آب و فاضلاب، برق، نفت، گاز، پست و تلگراف و تلفن و مراکز فرکانس و ماکروویو (مخابرات‌) و رادیو و تلویزیون و متعلقات مربوط به آنها اعم از سد و کانال و انشعاب لوله‌کشی و نیروگاه‌های برق و خطوط انتقال نیرو و مخابرات (کابلهای هوایی یا زمینی یا نوری‌) و دستگاههای تولید و توزیع و انتقال آنها که به هزینه یا سرمایه‌ دولت یا با سرمایه‌ مشترک دولت و بخش غیردولتی یا توسط بخش خصوصی برای استفاده‌ عمومی ایجاد شده و همچنین در علایم راهنمایی و رانندگی و سایر علایمی که به منظور حفظ جان اشخاص یا تأمین تأسیسات فوق یا شوارع و جاده‌ها نصب شده است، مرتکب تخریب یا ایجاد حریق یا از کار انداختن یا هر نوع خرابکاری دیگر شود بدون آن که منظور او اخلال در نظم و امنیت عمومی باشد به حبس از سه تا ده سال محکوم خواهد شد.

امین رحیمی قاضی اسبق دادگاه و سخنگوی کمیسیون قضایی مجلس هم در گفتگو با مهر می گوید: وظیفه پلیس برخورد با هر گونه اخلال در نظم عمومی بر اساس ماده 618 قانون مجازات است و دستگاه قضا هم باید بر اساس این قانون اقدام کند ولی برخوردها بسیار ضعیف است.

دادستان تهران: برخورد شدید با اخلالگران نظم عمومی

اما با وجود برخی کم کاریها در اجرای قانون و برخود با متخلفان چهارشنبه پایان سال عباس جعفری دولت آبادی دادستان تهران در تازه‌ترین اظهار نظر اعلام کرده قضات و پلیس با اخلالگرانی که در چهارشنبه پایان سال در شهر ناامنی ایجاد کنند برخورد شدید می کنند.

 به نظر می رسد اگر دستگاه قضا و پلیس همانطور که بارها از قاطعیت در برخورد با ین متخلفان خبر داده اند در مجازات آنها نیز با اتکاء به قانون مصمم باشند جرائم پدیده چهارشنبه سوری به مراتب کمتر خواهد شد. 
   
سه شنبه 23/12/1390 - 14:23
ریزه کاری های خانه داری


برترین ها: 
  1. محتوای هر بسته و جعبه را با ماژیك روی آن بنویسید. به این ترتیب هنگام جابه‌جایی می‌دانید كه كدام جعبه به آشپزخانه، كدام یك به اتاق خواب و كدام یك به اتاق نشیمن باید منتقل شود.

  2. هر جعبه را به محض ورود به منزل در بخش مربوط به‌خود قرار دهید و هرگز جعبه‌ای را كه مربوط به اتاق خواب است درون اتاق دیگر باز نكنید چون ساعت‌ها مشغول جمع كردن و انتقال دوباره آن می‌شوید.

  3. سعی كنید از محتویات درون هر جعبه فهرستی در دسترس داشته باشید تا به این ترتیب امكان پیدا كردن وسایلی كه احتیاج فوری به آن را دارید، راحت‌تر باشد.

  4. پس از انتقال مبلمان و وسایل بزرگ و قرار‌گرفتن وسایل برقی در جای خود سراغ جعبه‌های آشپزخانه بروید و با مهم‌ترین آن‌ها شروع كنید.

  5. بهترین روش برای چیدن لوازم و ابزار آشپزخانه آن است كه از وسایل مهم و ضروری شروع كنید و جعبه وسایلی را كه كمتر به كارتان می‌آید در آخرین مرحله مرتب كنید و آن را در گوشه‌ای قرار دهید.

  6. برنامه‌ریزی كنید و از اعضای خانواده نیز برای چیدمان وسایل كمك بگیرید. مثلا از بچه‌ها بخواهید لباس‌ها و كمدهای خود را خودشان مرتب و تنظیم كنند.

  7. پس از آن‌كه وسایل بزرگ آشپزخانه و ظروف را در جای خود قرار دادید جعبه‌های خالی را جمع كنید تا ابزارهای كوچك میان كارتون‌ها گم نشوند.

  8. دقت داشته باشید كه همیشه از اجسام، ابزار و ظروف بزرگ‌تر به سمت وسایل كوچك‌تر حركت كنید. به این ترتیب راحت‌تر به فضای اطراف‌تان نظم می‌دهید و آرامش بیشتری پیدا می‌كنید.
سه شنبه 23/12/1390 - 14:23
سلامت و بهداشت جامعه


برترین ها: روزانه بسیاری از افراد، ساعت های زیادی را پشت کامپیوتر و مانیتور  آن هستند و به کار، تجارت، بازی، ایجاد ارتباط یا مطالعه می پردازند. این افراد که خود ما نیز جزو آنها هستیم، ساعت های زیادی را پشت میز می نشینیم و مدت زمان زیادی را به صحفه مانیتور خیره می شویم. برای حفظ سلامتی همواره باید نکاتی را رعایت کنیم تا بعدها دچار مشکلات زیادی در سلامتی بدن و ستون فقرات و یا حتی چشم نشویم و بتوانیم همیشه پشت این وسیله سرگرم کننده و حیاتی سالم بنشینیم. ما در این صفحه به نکات متعددی در مورد حفظ سلامت بدن کاربران هنگام کار با کامپیوتر پرداخته ایم.

 مواردی که با رعایت آنها،‌ می توانید بدون هیچ مشکلی سالیان سال پشت میز کامپیوتر خود بنشینید و از اینترنت و کامپیوتر و کار با آنها لذت ببرید!



 خیره شدن به مانیتور

عادت بدی که بسیاری از افراد دارند این است که هنگامی که چیز جذابی می بینند یا کار تخصصی انجام می دهند، چند ثانیه پشت سر هم، به مانیتور ذل می زنند و خیره می شوند، این عادت نادرست می تواند باعث آسیب به شبکه های داخلی چشم شود چون با خیره شدن و پلک نزدن، فضای سطحی چشم مرطوب نمی شود و باعث خشک شدن  چشم می شود که همین عوارضی را به دنبال دارد. پس سعی کنید به طور مداوم و مرتب پلک بزنید، حتی در شرایط خاص!



صندلی مناسب؛ حلال تمامی مشکلات

اگر تمامی نکات بالا را به طور صحیح اجرا کنید اما بر روی یک صندلی چوبی خشک و ساده بنشینید، هیچ فایده ای نخواهد داشت و مطمئن باشید به زودی با مشکلات متعدد قوس ستون کمر و انحنا مواجه خواهید شد! اگر روزانه بیشتر از یک ساعت پشت کامپیوتر خود می نشینید، سعی کنید حتما یک صندلی استاندارد برای میزهای کامپیوتر تهیه کنید، مطمئن باشید با صرف یک هزینه کم‌، از مشکلات و هزینه های زیاد در آینده جلوگیری خواهید کرد. صندلی ها دارای مدل های متنوعی است که باید متناسب با قد در نظر گرفته شود، همچنین قسمتی که باید به آن تیکه داده شود، دارای قوس استاندارد کمر باشد تا به راحتی بتوان به روی آن تکیه داد و کارها را انجام داد. اگر صندلی با قابلیت تنظیم ارتفاع بگیرید، برای بسیار از اعضای خانواده می تواند مفید باشد، زیرا می توانید  با توجه به قد؛ ارتفاع را تنظیم کنند.





مشکلات چشم ناشی از کار با رایانه چیست؟

سی وی اس مجموعه ای از علائم چشمی و بینایی است که بر اثر کار با رایانه ایجاد می شوند. تقریبا 75 درصد از کسانی که زیاد با رایانه کار می کنند گرفتار این علائم هستند. مهمترین علائم عبارت است از خستگی چشم، خشکی چشم، اشک ریزش و تاری دید و همچنین ممکن است سبب سردرد،درد در گردن، شانه ها و پشت نیز بشود.

یکی از مهمترین دلایل خشکی و سوزش چشم هنگام کار با رایانه کاهش میزان پلک زدن است. به طوری که افراد هنگام کار با رایانه تقریبا یک پنجم حالت عادی پلک می زنند.این مسئله به همراه خیره شدن به صفحه مانیتور و تمرکز بر روی موضوع کار سبب می شود تا پلک ها مدت بیشتری باز بمانند و در نتیجه اشک روی سطح چشم سریع تر تبخیر شود.



   ارگونومیک چیست ؟

ارگونومیک (ergonomics) شاخه ای از علم مهندسی است که به طراحی ابزار و لوازمی برای حفظ سلامت فیزیکی بدن در هنگام کار می پردازد. درد، غالبا در اثر حفظ مداوم یک حالت نادرست قرارگیری بدن ایجاد می‌شود. مثال‌های رایج آن شامل: تایپ همزمان با صحبت تلفنی با نگه داشتن گوشی تلفن در گودی گردن، چرخاندن مداوم سر از چپ به راست هنگام تایپ از روی یک متن و نگاه کردن به صفحه کامپیوتر و یا نشستن به مدت طولانی هستند.



صحیح نشتن و اصول آن

نشتن صحیح یک الگوی خاصی دارد: آرنج باید به صورت ۹۰ درجه باشد و پشت بدن کاملا به صندلی تکیه داده شود، مانیتور مقداری از دید مماس و مستقیم باید چشم پایین تر باشد به طوری که به کل مانیتور اشراف داشته باشید.



استراحت در هر چند دقیقه با ورزش ساده

سلامتی بسیار با ارزش است، باید همیشه قدر آن را بدانید!  هر ماه نتایجی از دستاورهای محققین منتشر می شود که در آن اعلام شده است نشستن طولانی مدت پشت میز و کامپیوتر باعث کاهش عمر می شود! اگر بخواهیم از عمر اضافه بگذریم و تا مدت زمانی که زنده هستیم سالم باشیم، باید حداقل فعالیت هایی ورزشی و یا نرمشی انجام دهیم. بهترین روش این است که هر نیم ساعت چند دقیقه که وقت زیادی هم تلف نشود، از میز خود خارج شده و در محیط اطراف قدم بزنید، یک لیوان آب بنوشید و مچ دستان خود را گرم کنید یعنی بچرخانید و بدن خود را دچار کش و قوس کنید، خود را به تحرک وادارید و از آن حالت خشک خارج شوید، همین کار باعث می شود که تاثیر به سزایی در سلامت خود بگذارید و سالیان سال بدون هیچ مشکلی پشت میز بنشینید.



سلامت مچ دست و پا ها در هنگام کار با کامپیوتر

وقتی مشغول تایپ کردن هستید، بدن خود را در یک وضعیت متعادل و مناسب نگه دارید، اطمینان حاصل کنید که مچ دستان شما اندکی از آرنج شما پایین تر باشد. این عمل از ابتلا به نوعی سندرم تونلی در مچ دست شما جلوگیری می کند. پاهایتان را از زانو خم کرده، طوری که زانو از باسن اندکی بالاتر قرار گیرد. کف پا را صاف روی زمین قرار داده یا روی یک چهارپایه یا وسیله دیگری قرار دهید.





پژوهشگران هاروارد:

هنگام کار با تبلت ها، مراقب سلامت خود باشید

پژوهشگران دانشکده سلامت همگانی دانشگاه هاروارد، حالت‌های مختلف بدن کاربران به هنگام استفاده از تبلت ها را مورد مطالعه قرار داده‌اند و دریافته‌اند که کاربران تبلت ها در مقایسه با کاربران رایانه‌های رومیزی و لپ تاپ‌ها، گردن خود را بیشتر در حالت خمیده نگه می‌دارند که این رفتار هم در کوتاه مدت و هم در بلندمدت می‌تواند مخاطرات زیادی را برای آن‌ها به همراه داشته باشد.

هرچند مهم‌ترین مزیت تبلت ها و دیگر فناوری‌های همراه، انعطاف پذیری آن‌ها است و کاربران می‌توانند در هر حالت و موقعیتی از این فناوری‌ها استفاده کنند.

 اما برخی از حالت‌های بدن در هنگام استفاده از تبلت ها نگرانی‌های پژوهشگران سلامت و بهداشت را برانگیخته است. به گزارش Digitaltrends پژوهشگران در مورد آسیب‌های جدی ناشی از استفاده از رایانه لوحی بر عضلات گردن و شانه به کاربران هشدار داده‌اند.

آن‌ها هشدار داده‌اند که این خطرات به‌ویژه زمانی افزایش می‌یابد که کاربران، تبلت ها را بر روی زانوهای خود قرار می‌دهند و از آن استفاده می‌کنند. پژوهشگران دانشگاه هارواد به کاربران توصیه کرده‌اند هنگام استفاده از تبلت، هر ۱۵ دقیقه حالت بدن و به ویژه گردن خود را تغییر دهند.
سه شنبه 23/12/1390 - 14:22
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته