• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 42209
تعداد نظرات : 4513
زمان آخرین مطلب : 4155روز قبل
اخبار
جام جم آنلاین: سازمان هدفمندسازی یارانه ها در اطلاعیه ای آورده است: انصراف سرپرستان خانوارهای مورد نظر از دریافت یارانه و افزایش سهم طبقات کم درآمد از این محل می تواند دولت و ملت بزرگ را در انجام وظایف و مسوولیت های اجتماعی بیش از پیش یاری کند.

در ادامه اطلاعیه سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها آمده است: اکنون که پس از گذشت 15 ماه از کار بزرگ و ماندگار ملت و همبستگی عظیم و بی نظیر ملی در اجرای موفق قانون هدفمند کردن یارانه ها، شاهد آثار مثبت آن در زندگی مردم و اقتصاد کشور هستیم، به اطلاع می رساند که ادامه تحولات با سرعت بیشتری دنبال خواهد شد.

بدیهی است هدف نهایی اجرای این قانون، عدالت و پیشرفت جامعه است که سرلوحه تمامی برنامه های اقتصادی کشور خواهد بود لذا در این زمینه توجه هموطنان عزیز را به موارد زیر معطوف می دارد:

1- از مدت ها پیش تعداد کثیری از مردم خیر و افرادی که به لطف خدا دارای درآمد مناسبی برای امرار معاش خود و افراد تحت تکفلشان می باشند و یارانه های پرداختی در زندگی آنان اثر گذار نبوده یا تأثیر چندانی ندارد، خواستار ایجاد ساز و کاری شده اند تا بتوانند بر اساس آن از دریافت تمام یا بخشی از یارانه سهم خود صرفنظر کنند و از این طریق با تخصیص بیشتر و بهتر منابع ناشی از هدفمند کردن یارانه ها موجبات بهبود زندگی خانوارهای کم درآمد و محروم جامعه فراهم کنند.

لذا در پاسخ به این درخواست مردمی و اجابت آن راهکاری عملیاتی طراحی و در اختیار مردم عزیز قرار می گیرد تا به طور داوطلبانه به افزایش سهم یارانه طبقات با درآمد پایین کمک کنند.

2- جهت ایجاد سهولت و تمهیدات لازم برای تعامل و همکاری خانوارهای داوطلب از طریق ارسال پیامک با شماره 300025 اطلاع رسانی انجام شده است که سرپرست خانوارها باید وارد سامانه الکترونیکی
www.refahi.ir شده و در بخش گزینه انصراف یکی از موارد معین شده را انتخاب و علامت بزنند.

بدیهی است پیامک هایی که از طریق این شماره ارسال نشده باشد، اعتبار ندارد.

3- بدون شک انصراف سرپرستان خانوارهای مورد نظر از دریافت یارانه و افزایش سهم طبقات کم درآمد از این محل می‌تواند دولت و ملت بزرگ را در انجام وظایف و مسوولیت های اجتماعی بیش از پیش یاری کنند.

4- فرایند کلیه مراحل انصراف از دریافت یارانه به ترتیب از طریق پیامک های بعدی اطلاع رسانی خواهد شد و جای هیچ نگرانی در این خصوص وجود ندارد.

سه شنبه 23/12/1390 - 23:8
ورزش و تحرک
جام جم آنلاین: رییس فدراسیون فوتبال روز سه‌شنبه به مجلس رفت تا درباره راه‌های جلوگیری از تعلیق فوتبال با نمایندگان گفت‌وگو کند. نتیجه این جلسه تنظیم طرح یک فوریتی بود که اساسنامه فدراسیون فوتبال را از سایر فدراسیون ها مستثنی می‌کند. این طرح فردا در مجلس ارائه خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری‌ها، علی کفاشیان صبح امروز (سه شنبه) به مجلس رفت تا به همراه مدیرکل قوانین مجلس و نمایندگانی همچون احمد توکلی، امیدوار رضایی، حسین نجابت و علیرضا دهقان راهکاری برای جلوگیری از تعلیق فوتبال ایران پیدا کنند.

در پایان اعضای حاضر در این جلسه به این نتیجه رسیدند تا طرحی یک فوریتی را با هدف مستثنی کردن اساسنامه فدراسیون فوتبال از سایر فدراسیون‌ها روانه صحن علنی کنند.

علیرضا دهقان رییس کمیته ورزش و جوانان مجلس با تایید این خبر گفت: هدف ما این است تا از تعلیق فوتبال جلوگیری کنیم. کفاشیان در جلسه مرکز پژوهش ها و اداره قوانین مجلس حاضر شد و به ارائه توضیحات لازم پرداخت.

نمایندگان هم متن طرح یک فوریتی با هدف مستثنی کردن قوانین اساسنامه فدراسیون فوتبال از دیگر فدراسیون های ورزشی که زیر نظر وزارت ورزش هستند را تهیه کردند.

وی افزود: نمایندگان هم این طرح را امضا کرده اند و به امید خدا آن را فردا (چهارشنبه) در صحن علنی مجلس مطرح می کنیم. ما کاری به شخص خاص نداریم. هدف ما این است که از بوجود آمدن مشکلات خاص برای فوتبال جلوگیری کنیم و اجازه ندهیم فوتبال تعلیق شود.

رییس فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه در بحث تعلیق فوتبال ایران، بحث فرد مطرح نبست بلکه یک موضوع ملی مطرح می‌شود و تبعات آن به کل جامعه سرایت خواهد کرد از تنظیم طرح یک فوریتی مجلس برای اصلاح اساسنامه فدراسیون فوتبال خبر داد.

علی کفاشیان در حاشیه حضور در مجلس شورای اسلامی  گفت:‌ برخی از مشکل‌های قانونی در اساسنامه فدراسیون فوتبال وجود دارد که این مشکل قانونی نیاز به اصلاح دارد. ما باید فراتر از یک دوره زمانی، به فوتبال و قوانین آن نگاهی کلان‌تر داشته باشیم.

رییس فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه سازمان بازرسی کل کشور اعلام کرده که در اساسنامه، برای انتخاب رییس فدراسیون فوتبال اخذ مجوز لازم و قانونی از این سازمان درج نشده است تصریح کرد:‌اصلاح این مجوز نیاز به رایزنی با اداره کل قوانین مجلس دارد تا قوانین اساسنامه فدراسیون فوتبال اصلاح شود.

وی با اشاره به جلسه امروز فراکسیون ورزش در رابطه با حواشی اخیر فدراسیون فوتبال گفت:‌ ‌نتیجه این جلسه، تنظیم طرح یک فوریتی بود که اساسنامه فدراسیون فوتبال را از سایر فدراسیون‌ها مستثنی می‌کند و این طرح فردا در مجلس ارائه خواهد شد.

کفاشیان ادامه داد: همچنین در این جلسه با نمایندگان درباره راه‌های جلوگیری از تعلیق فوتبال گفت‌وگو شد و امیدواریم هرچه زودتر بتوانیم به نتیجه لازم برسیم.

وی درباره صحت انتخابات فدراسیون فوتبال بیان کرد: این انتخابات زیر نظر مجمع فدراسیون فوتبال برگزار شده، روال قانونی را طی کرده است و خدشه‌ای بر آن وارد نیست.

رییس فدراسیون فوتبال در رابطه با دخالت بحرینی ها در انتخابات فدراسیون اضافه کرد: ما نخواهیم گذاشت بحرینی‌ها برای ما تصمیم بگیرند و به همین دلیل به مجلس آمدیم تا مشکل به وجود آمده را برطرف کنیم. مجلس می‌تواند نقشی مهم در این مساله داشته باشد.

سه شنبه 23/12/1390 - 23:8
ورزش و تحرک
جام جم آنلاین: مدیرعامل باشگاه پرسپولیس در خصوص برنامه شب گذشته برنامه ۹۰ که به شائبه تبانی در دیدار تیم‌های فوتسال پرسپولیس و گیتی‌پسند پرداخت، اظهار داشت‌: با توجه به اتفاقات رخ داده می‌خواهم به زودی عادل فردوسی‌پور را با یک حقوق عالی به استخدام باشگاه پرسپولیس در بیاورم.

محمد رویانیان تصریح کرد: در صورتی که ثابت شود مساله تبانی در بازی آخر تیم فوتسال پرسپولیس در میان بوده برخورد شدید و جدی با عاملان آن خواهم کرد.

مدیرعامل باشگاه پرسپولیس در خصوص برنامه شب گذشته برنامه ۹۰ که به شائبه تبانی در دیدار تیم‌های فوتسال پرسپولیس و گیتی‌پسند پرداخت، اظهار داشت‌: با توجه به اتفاقات رخ داده می‌خواهم به زودی عادل فردوسی‌پور را با یک حقوق عالی به استخدام باشگاه پرسپولیس در بیاورم.

 وی افزود: از فردوسی‌پور می‌خواهم برای لب‌خوانی در بازی‌های آینده پرسپولیس بیشتر به ما کمک کند که اگر دچار مشکل شدیم از طریق ایشان حل کنیم. حقوق عالی به ایشان خواهم داد و با تبحری که او دارد قطعا کار ما آسان خواهد شد.

مدیرعامل باشگاه پرسپولیس ادامه داد: زارع قائم مقام و سالارکیا معاون حقوقی باشگاه را مامور بررسی مو به موی اتفاقات فوتسال کرده‌ام. موضوع تبانی و اینگونه حرف‌ها مورد تایید باشگاه پرسپولیس نیست و با این مسائل در صورت ثابت شدن برخورد قاطعی خواهیم داشت. (فارس)

سه شنبه 23/12/1390 - 23:7
اخبار
جام جم آنلاین: ساخت مستند سینمایی سیمین دانشور توسط سیدجواد میرهاشمی کلید خورد.

کار ساخت مستند سینمایی زندگی سیمین دانشور از روز تشییع پیکر او در تالار وحدت (21 اسفند) و از سوی سیدجواد میرهاشمی کلید خورد.

میرهاشمی که پیش از این مستندهای «خون است دلم برای ایران» درباره منوچهر ستوده و «از پاریز تا پاریس» درباره محمد ابراهیم باستانی پاریزی را ساخته بود و مستند «ایرج افشار» او هم مراحل ساختش به پایان رسیده، اینک در حال ساخت یک مستند سینمایی درباره زندگی سیمین دانشور است.

در این مستند نظر بسیاری از شخصیت‌های فرهنگی کشور و شاعران و نویسندگان مطرح ایران که با سیمین دانشور آشنا بوده‌اند، آمده است.

همچنین بخش‌هایی از فیلم‌هایی که از دوره‌های مختلف زندگی سیمین دانشور باقی مانده است، در مستند اخیر و برای اولین بار به کار گرفته شده است.

سیمین دانشور خالق «سووشون» 8 اردیبهشت 1300 در شیراز به دنیا آمد و 19 اسفند 1390 در تهران درگذشت. پیکرش 21 اسفند در قطعه هنرمندان بهشت زهرا (س) به خاک سپرده شد.(مهر)

سه شنبه 23/12/1390 - 23:4
اخبار
جام جم آنلاین: تصویربرداری مجموعه مستند ـ نمایشی «خاندان و رجال پهلوی» به كارگردانی مهرداد گودرزپور در گروه مستند اداره كل برنامه‌های سیاسی شبكه یك آغاز شد.

گودرزپور به مهر گفت: این مجموعه درباره زندگی محمدرضا پهلوی، اشرف پهلوی، فرح دیبا و اسدالله علم نخست‌وزیر و مشاور این خاندان است. تحقیق و پژوهش این مستند را از 15 ماه قبل، آغاز كردیم و سرانجام 17 روز پیش تصویربرداری مستند رجال و خاندان پهلوی در كاخ سعدآباد آغاز شد.

این كارگردان گفت: این چهار نفر از جمله شخصیت های تاریخی حساس در مقاطع مختلف هستند و با توجه به همه حساسیت‌های موجود سعی كردیم همه اطلاعات مستند باشد.

گودرزپور تصریح كرد: در این مجموعه هما خاكپاش نقش اشرف را بازی می‌كند، محمد ابهری نقش امیرعباس هویدا، محمد بصیریان نقش سپهبد زاهدی، الناز بهمن‌زاد نقش فرح دیبا و شهریار فخاری هم نقش شاه را بازی می‌كند.

این مستندساز افزود: در حال حاضر بخش‌هایی از زندگی اشرف پهلوی را تصویربرداری می‌كنیم. اشرف پهلوی دچار آلزایمر شد و توهماتی از نامه‌های 28 مرداد را كه نوشته بود، بیان می‌كند كه بازی خانم خاكپاش در بیان این توهمات تاریخی مثال زدنی بود.

سه شنبه 23/12/1390 - 22:57
اخبار
جام جم آنلاین: مجموعه "کلاه قرمزی" با اجرای ایرج طهماسب در ایام نوروز 91 از شبکه دو سیما پخش می شود.

این مجموعه تلویزیونی امسال بیشتر با محوریت عروسک‌ها پخش خواهد شد و ایرج طهماسب و حمید جبلی به تهیه‌کنندگی حمید مدرسی از اوائل بهمن ماه مشغول طراحی و نگارش آن هستند.

ضبط این مجموعه با تکمیل دکور برنامه از چند روز پیش شروع شده‌است، اما گروه برای پرهیز از حواشی سعی کردند این کار را بدون پوشش خبری و در آرامش کامل تهیه کنند.

مجموعه "کلاه قرمزی" در 13 قسمت 40 دقیقه‌ای تهیه می‌شود و قرار است در ایام نوروز هر شب ساعت 20 روی آنتن شبکه دو برود.

این مجموعه ساعت 15 هر روز تکرار خواهد شد. مجموعه "کلاه قرمزی" از تولیدات گروه خردسال و کودک شبکه دو است و امسال چهار عروسک جدید به این مجموعه اضافه می‌شود.

شنیده‌ها حاکی از آن است که فیلم سینمایی "کلاه قرمزی و بچه ننه" بعنوان تازه‌ترین نسخه سینمایی با حضور این عروسک‌های دوست‌داشتنی هم مراحل مونتاژ را سپری می‌کند و احتمالا سال آینده در سینماها اکران خواهد شد.

مجموعه "کلاه قرمزی" یکی از برگ‌های برنده شبکه دو در ایام نوروز بوده‌است که در سال‌های قبل توانست مخاطبان زیادی را پای جعبه جادویی بنشاند. بازپخش سری ویژه این برنامه برای نوروز90 از چند شب پیش در کنداکتور پخش شبکه دوم قرار گرفته‌است. (مهر)

سه شنبه 23/12/1390 - 22:56
اخبار
جام جم آنلاین: حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی ظهر امروز (سه شنبه)در دیدار نماینده ولی فقیه و سرپرست سازمان اوقاف و امور خیریه و مسوولان این سازمان، وقف را یک نهاد ممتاز دینی دانستند و تاکید کردند: باید از طریق تشویق مردم به وقف و همچنین ادای صحیح حق واقف در مورد موقوفه اش، سنت وقف را بیش از پیش در جامعه ترویج کرد.

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری ایشان خاطرنشان کردند: مهمترین مسئله در وقف، عمل امینانه نسبت به موضوع وقف است.

رهبر انقلاب اسلامی دایره  وقف را گسترده دانستند و افزودند: اکنون عرصه های متعددی برای وقف وجود دارد که از جمله آنها، پزشکی، علم و آموزش، تحقیقات و پژوهش، علوم جدید، محیط زیست و ترویج دین به شکل های مدرن است.

حضرت آیت الله خامنه ای نظارت مستمر مدیران بر زیر مجموعه خود در همه دستگاهها را ضروری و مهم خواندند و تأکید کردند: این نظارت به معنای این است که وظایف بخصوص در موضوع بسیار مهم وقف، بصورت صحیح و کامل انجام شود و خدای نکرده غفلت ها و یا لغزش ها موجب ناتمام ماندن کارها و ناقص انجام شدن وظایف نشود.

ایشان همچنین از زحمات و تلاشهای حجت الاسلام والمسلمین محمدی سرپرست سازمان اوقاف و امور خیریه و مدیران و کارکنان این مجموعه تشکر و قدردانی کردند.

سه شنبه 23/12/1390 - 22:56
اخبار
جام جم آنلاین: سخنگوی هیات رییسه مجلس گفت: طرح سوال از رییس جمهور فردا در صحن علنی مجلس مطرح خواهد شد.

محسن كوهكن روز سه‌شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ما با اشاره به جلسه امروز بعدازظهر هیات رییسه مجلس درخصوص تصمیم‌گیری درباره مطرح شدن یا نشدن سوال از رییس جمهور در جلسه علنی فردا (چهارشنبه) مجلس گفت: با توجه به این كه 11 نماینده امضای خود را پس گرفته و این طرح در حال حاضر حدنصاب امضا را ندارد، هیات رییسه مجلس در تصمیم خود به این نتیجه رسیده که این پس گرفتن امضاها فایده ندارد و سوال در جلسه فردای مجلس مطرح خواهد شد.‬

‫وی افزود: ما طبق آئین نامه داخلی مجلس و بر اساس مواد 196 و 197 طرح سوال از رییس جمهور را در صحن مجلس مطرح می کنیم.

طرح سوال از رییس جمهور در 30 سال گذشته در نظام جمهوری اسلامی ایران یعنی در هشت دوره مجلس سابقه نداشته است و روسای جمهور هیچ گاه مورد سوال نمایندگان مجلس واقع نشدند.

مطابق ماده 196 آئین نامه داخلی مجلس و بر اساس اصل 88 قانون اساسی در صورتی که یک چهارم کل نمایندگان مجلس بخواهند در باره یکی از وظایف رییس جمهور سوال کنند، باید سوال خود را به طور صریح، روشن و مختصر مطرح ، امضا و به رییس مجلس تسلیم کنند.‬

سه شنبه 23/12/1390 - 22:55
اخبار
جام جم آنلاین: سخنگوی شورای نگهبان درباره ایجاد محکمه قانون اساسی که امروز در مجلس شورای اسلامی مطرح شد، گفت: اجازه دهید ابتدا نظر شورای نگهبان اعلام شود.

عباسعلی‌ کدخدایی امروز در نشست غیررسمی با خبرنگاران افزود: البته نظر شورای نگهبان تا الان همانی است که در دهه 60 گفته و در سال 83 هم مطرح شد و باز هم شورای نگهبان نظرش را به صورت آشکار مطرح کرد.

وی گفت: در حال حاضر نظر جدیدی ندارم تا شورای نگهبان این موضوع را بررسی کند البته ایجاد محکمه قانون اساسی قطعا با قانون اساسی منطبق نیست چراکه ایجاد چنین محکمه‌ای اصلاح قانون اساسی است.

کدخدایی همچنین درباره اقدام رئیس جمهور در تشکیل شورای نظارت بر اجرای قانون اساسی، اظهار داشت: این مشورت حتما نیازمند ایجاد ساختار جدید نیست می توان مشورت را بدون تشکیل شورا به رئیس جمهور داد.

وی همچنین درباره اینکه برخی ها گفته اند مشارکت در انتخابات بالا نبوده است، گفت: این مطلب دروغ است چراکه بر اساس آمار دستگاه‌های ذی‌ربط و شورای نگهبان آمار 64 درصدی صحت دارد.

کدخدایی افزود: البته بهتر از آمار، حضور پرشور مردم پای صندوق‌هاست، فکر می‌کنم حضور مردم بهترین دلیل بر دروغ بودن این ادعاست که همیشه از ابتدای انقلاب تا الان بوده است.

سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سوال دیگری درباره اظهار نظر برخی سایت‌ها در مورد افراد مرتبط با پرونده فساد مالی که تایید صلاحیت شده‌اند، گفت: همه این حرف‌ها گمانه‌زنی‌ای بیش نیست.
(واحد مرکزی خبر)

سه شنبه 23/12/1390 - 22:54
اخبار
جام جم آنلاین: برخی از نمایندگان معتقدند كه در شرایط فعلی امضای نمایندگان در طرح سوال از رییس جمهور را نمی توان پس گرفت و آن كار را به مصلحت نظام نمی دانند اما برخی معتقدند كه با توجه به فضای انتخاباتی كشور صلاح نیست تا با طرح این موضوعات بین مجلس و دولت بگو مگو ایجاد شود.

به گزارش خبرنگار جام جم آنلاین، طرح سوال از رییس جمهور كه از مدت ها پیش در مجلس مطرح شده و 18 بهمن هم در صحن علنی اعلام وصول شد در دستور كار فردای مجلس قرار دارد و قرار است تا رئیس جمهور با حضور در صحن مجلس به 10 سوال نمایندگان پاسخ دهد اما در حاشیه جلسه علنی امروز سه شنبه مجلس شنیده شد كه 11 نماینده از 79 نماینده امضا كننده طرح مذكور، امضای خود را پس گرفتند.

خبرنگار جام جم آنلاین در گزارشی به بررسی این موضوع پرداخته است.

پس گرفتن امضا خلاف مصلحت مجلس است

غلامرضا مصباحی مقدم معتقد است كه در شرایط فعلی كه طرح سوال از رئیس جمهور در دستور كار مجلس قرار دارد نباید امضاكنندگان این طرح، امضای خود را پس بگیرند.

این نماینده شاخص مجلس كه طرح سوال از رییس جمهور را امضا كرده است، افزود: اگر نمایندگان قبل از اعلام وصول طرح سوال در صحن مجلس امضای خود را پس می گرفتند، اشكالی نداشت، اما در شرایط فعلی كه طرح مذكور بعد از اعلام وصول در دستور كار مجلس قرار گرفت و رییس جمهور هم اعلام آمادگی كرده تا با حضور در صحن مجلس به این سوالات پاسخ دهد نباید امضاها پس گرفته شود.

وی گفت: پس گرفتن امضاها نشانه انفعال و ضعف مجلس است و كار درستی نیست.

مصباحی مقدم تاكید كرد: قرار است در صحن مجلس سوالاتی مطرح شود و این سوالات هم راجع به اجرای قوانین است و قرار نیست تا اتفاق خاصی در مجلس بیفتد.

نماینده تهران گفت: مگر شأن رییس جمهور فوق سوال كردن است كه نباید از ایشان سوال شود؟ مردم می‌توانستند از حضرت امیر (ع) سوال كنند چرا ما نباید از رئیس جمهور سوال كنیم.

هدف سوال از رییس جمهور ایجاد یك فضای سیاسی است

در كنار این دیدگاه دیگاه‌های دیگری نیز مطرح است از جمله این كه علی اصغر زارعی معتقد است كه طرح سوال از رییس جمهور كار درستی نیست و نباید این سوال در صحن مجلس مطرح شود.

این نماینده حامی دولت تاكید دارد كه ما از اول با چنین موضوعی مخالف بودیم و معتقدیم كه هدف از طرح سوال از رئیس جمهور، ایجاد یك فضای سیاسی در كشور می‌باشد.

وی گفت: با توجه به حضور گسترده مردم در انتخابات و ایجاد یك شور و نشاط، مطرح كردن سوال از رییس جمهور درست نیست و ما امیدواریم كه طراحان سوال به این مسئله توجه داشته باشند.

زارعی همچنین به پس گرفتن امضای تعدادی از نمایندگان از طرح سوال از رییس جمهور اشاره كرد و گفت: با توجه به از حد نصاب افتادن امضاها، برداشت من از آیین نامه داخلی مجلس این است كه نمی توان طرح سوال را در صحن مجلس مطرح كرد.

وی اضافه كرد: البته آیین نامه داخلی مجلس در این زمینه سكوت كرده و به همین دلیل هیأت رییسه مجلس تصمیم دارد در جلسه بعدازظهر امروز در خصوص مطرح شدن یا نشدن طرح سوال از رییس جمهور تصمیم گیری كند.

پس گرفتن امضا یك نوع بازی است

مصطفی رضا حسینی هم ضمن مخالفت با پس گرفتن امضاهای نمایندگان از طرح سوال از رییس جمهور، خواستار حضور رییس جمهور در صحن مجلس برای پاسخ به سوالات شد.

سخنگوی نمایندگان طراح سوال از رییس جمهور افزود: این طرح در دستور كار فردای مجلس قرار دارد و رئیس جمهور بهتر است به این سوالات پاسخ دهد.

رضا حسینی تاكید كرد: در شرایط فعلی كه این طرح اعلام وصول شده و كمتر از 24 ساعت دیگر در صحن مجلس مطرح می شود از نظر آیین نامه داخلی مجلس پس گرفتن امضاها غیرممكن است.

وی با اشاره به مواد 196 و 197 آیین نامه داخلی مجلس، گفت: در این مواد هیچگونه پیش بینی هایی مبنی بر پس گرفتن امضا در شرایط فعلی نشده و اگر نماینده ای امضای خود را پس بگیرد برخلاف آیین نامه داخلی مجلس اقدام كرده است.

هدف سوال از رییس جمهور به نفع مردم نیست

فاطمه آلیا نیز در مخالفت با طرح سئوال از رئیس جمهور معتقد است؛ سوال از رییس جمهور در قانون پیش بینی شده و هیچ اشكالی ندارد اما اینكه در كجا و چه موقع می توان از این حق قانونی استفاده كرد محل بحث است.

وی افزود: طرح سوال از رییس جمهور، سه سال پیش مطرح شد و اصل فرایند این سوال و پیگیری آن در مجلس دچار یك بیماری بود.

این نماینده معتقد است؛‌ سوال از رییس جمهور باید در جهت منافع و عزت كشور باشد و به نفع مردم تمام شود اما از آنجا كه این سوال از رییس جمهور، سه سال در مجلس به طول انجامید و در طول این مدت كم و زیاد شده و حتی تغییر كرد این نشان می دهد كه هدف فقط كشاندن رییس جمهور به صحن مجلس است.

آلیا گفت: اگر هدف منافع مردم بود نباید زمان از دست می رفت و در همان موقع باید این سوال در صحن مجلس مطرح می گردید.

سوال از رییس جمهور از اختیارات قانونی مجلس است

زهره الهیان دیگر نماینده زن مجلس نیز در موافقت با طرح سوال از رئیس جمهور معتقد است كه با توجه به در دستور كار بودن سوال از رییس جمهور وی باید در صحن مجلس حاضر و پاسخ خود را ارائه كند.

نماینده تهران تاكید دارد: سوال از رئیس جمهور حق مجلس و پاسخ به آن نیز حق رئیس جمهور است و این اقدام منجر به رفع ابهامات در كشور می‌شود.

وی افزود: عده‌ای به دنبال دو قطبی كردن مجلس و دولت به خاطر این طرح سوال از رئیس جمهور هستند و می‌خواهند از این موضوع سوءاستفاده سیاسی كنند كه این به نفع ملت و كشور نیست.

نمی توان امضاها را پس گرفت

حسین سبحانی نیا معتقد است كه در شرایط فعلی نمایندگان نمی توانند امضاهای خود را در طرح سوال از رییس جمهور پس بگیرند.

عضو هیات رییسه مجلس افزود: در حال حاضر آیین نامه داخلی مجلس در زمینه پس گرفتن امضاها هیچ راهكاری ندارد و با توجه به پس گرفتن امضاها، هیات رئیسه مجلس در جلسه بعدازظهر امروز خود در این زمینه تصمیم خواهد گرفت.

پس گرفتن امضا اشكالی ندارد

همانگونه كه دیده می‌شود برداشت‌ها از آیین نامه داخلی مجلس متفاوت است و هر نماینده‌ای تفسیر خاص خودر را دارد.در همین باره سید كاظم دلخوش معتقد است كه پس گرفتن امضاهای طرح سوال از رییس جمهور اشكالی ندارد و نمایندگان می توانند از این اقدام اعلام انصراف كنند.

وی افزود:به نظر من به نفع نمایندگان است تا امضاهای خود را پس بگیرند و سوال در صحن مجلس مطرح نشود.

نماینده صومعه سرا در مجلس گفت: در شرایط فعلی كه انتخابات باشكوهی در كشور برگزار شد و مردم حضور خوبی را در انتخابات داشتند نباید شاهد این اختلافات بین دولت و مجلس در خانه ملت باشیم.

سوال از رییس جمهور تقابل نیست

محمدتقی رهبر نیز معتقد است كه سوال از رییس جمهور حق قانونی نمایندگان است و به معنای تقابل بین مجلس و دولت نخواهد بود.

نماینده اصفهان گفت: سوال از رئیس جمهور چند فایده دارد. اول ابهامات برطرف خواهد شد. دوم اینكه ممكن است رئیس جمهور حقایقی را مطرح كند تا ذهن همه روشن شود.

رهبر با بیان اینكه هدف طرح سوال از رئیس جمهور تخریب و تضعیف نیست، گفت:برخی معتقدند حضور گسترده مردم در انتخابات را نباید با این اقدام تلخ كرد و به همین دلیل امضاهای خود را پس گرفتند. از طرف دیگر همین عده از نمایندگان معتقدند كه سوال از رییس جمهور یك نوع لجاجت است و نباید مطرح شود.

وی گفت: البته آن عده از نمایندگانی كه از طرح سوال از رئیس جمهور انصراف دادند و امضاهای خود را پس گرفتند معتقدند كه در شرایط فعلی این كار به صلاح نیست و پس گرفتن امضا به معنای قانع شدن آنها نیست.

سوال و جواب حق مجلس و رئیس جمهور است

اسدالله بادامچیان هم در این زمینه تاكید دارد كه مجلس حق دارد از رئیس جمهور سوال كند و رئیس جمهور نیز طبق قانون حق صحبت و پاسخگویی به این سوالات را دارد.

نماینده تهران در مجلس افزود: پرسش و پاسخ یك نوع آگاهی دادن به ملت است و این حق مردم است كه از مسائل موجود در كشور مطلع شوند.

وی با تأكید بر اینكه حضور رئیس جمهور در مجلس و طرح سوال از رئیس جمهور باید در یك فضای آرام  و بدون تنش باشد، گفت: البته این موضوع به سخنان رییس جمهور در صحن مجلس هم بستگی دارد.

بادامچیان با بیان اینكه برخی در خصوص طرح سوال از رئیس جمهور در صحن مجلس به هیاهو پرداختند، گفت: عده ای معتقدند كه حضور رییس جمهور در مجلس برای پاسخ به سوالات نمایندگان یك نوع تضعیف دولت است و برخی نظر مخالف دارند اما باید توجه داشت كه ترساندن جامعه از سوال از رئیس جمهور هیچ فایده ای ندارد و سوال از رئیس جمهور و پاسخ به این سوالات نه تنها ضرری برای جامعه ندارد بلكه موجب اطلاع رسانی هم می‌شود. 

سه شنبه 23/12/1390 - 22:54
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته