• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1420
تعداد نظرات : 5
زمان آخرین مطلب : 2147روز قبل
اخبار

زنگ خطر جدی برای زیرساختهای فرسوده و ناقص خوزستان بعد از وقوع ریزگردهای زمستان گذشته به صدا درآمد؛ هنگامی که آب و برق در بسیاری از مناطق این استان قطع و زندگی مردم از روال معمول خارج شد صدای آژیرهای خطر شنیده شدند، پس از این اتفاقات هیات دولت با تشکیل جلسه اضطراری برنامه ای را با هدف ساخت و تکمیل زیرساختهای خوزستان به تصویب رساند.

پس از گذشت چند ماه این بار رضا اردکانیان وزیر نیرو در اولین سفر کاری خود به خوزستان مجموعه وزارت نیرو را خدمتگزار مردم این استان معرفی کرد و ضمن بیان این مسئله که خوزستان باید از آبادترین نقاط کشور باشد و به استانی مهاجرپذیر تبدیل شود قول تامین آب شرب با کیفیت، اجرای طرح‌های جامع فاضلاب، تامین آب بخش کشاورزی و برق پایدار را به مردم خوزستان داد.

وعده های وزیر نیرو از این منظر که از  پشتوانه مصوبات کلان ۳۵۰ هزار میلیارد ریالی هیات دولت جهت جبران کاستیها و تکمیل زیرساختهای آب، برق و فاضلاب خوزستان برخوردار هستند قابل اعتنا هستند.

اما تجربه مصوبات مشابه دولتهای گذشته برای ساخت و تکمیل زیرساختهای خوزستان نشان داده است که در بسیاری از موارد بودجه های تخصیصی غالبا بر روی کاغذ مانده اند و هیچگاه محقق نشده اند. گواه این ادعا را می توان در قامت مصوباتی همچون اختصاص مبلغ ۶۵۰ میلیارد تومان برای ساخت شبکه های آبیاری و زهکشی اصلی خوزستان در چهار سال اخیر، تخصیص بودجه سه هزار میلیاردتومانی طرح آبرسانی غدیر، پروژه ۱۰۰ میلیارد تومانی نجات کارون، طرح ساحل سازی رودخانه اروند، پروژه ۵۰۰ میلیاردی لایروبی رودخانه کارون، بودجه هزار میلیاردی مترو اهواز، طرحهای کلان راههای استان و... مشاهده کرد، این موارد تنها چند نمونه از پروژه هایی هستند که علی رغم داشتن مصوبات قانونی هیچگاه به سرانجام نرسیدند؛ به نظر می رسد مهمترین مانع موجود در عدم تحقق مصوبات زیرساختی خوزستان را باید در نحوه تامین نقدینگی این پروژه ها که عموما درقالب  فروش اوراق مشارکت و فاینانس تعریف شده اند جستجو کرد.

مسئله قابل تامل دیگر درباره مصوبات بخشهای آب، برق، فاضلاب و کشاورزی خوزستان این است که در صورت عزم جدی دولت جهت تحقق منابع مالی این طرحها به دلیل حجم عظیم کارهای زیربنایی و گردش بزرگ مالی حاصل از ان لزوم  استقرار  مدیریت قوی و عالمانه در راس سازمانهای متولی در خوزستان و نظارت دقیق بر چگونگی هزینه کردن اعتبارات بسیار ضروری می نماید چرا که در غیراین صورت نه تنها منابع مالی محدود کشور که مهمتر از آن بزرگترین سرمایه اجتماعی که همانا امید و اعتماد مردم است از دست خواهد رفت بر همین  اساس رویکرد دولت در زمینه اعمال تغییرات احتمالی در مدیریت سازمانهای متولی اب و برق و فاضلاب خوزستان و در سطح بالاتر مدیریت کلان استان را می‌توان در همین راستا توجیه و تفسیر کرد.

حالا مردم خوزستان بعد از سالها تحمل شرایط سخت خواستار اجرای وعده های  امیدبخش دولت هستند و انتظار دارند که این بار خاطره متفاوتی از به ثمر رسیدن مصوبات زیربنایی را تجربه کنند.

منبع: خبرگزاری مهر

شنبه 27/8/1396 - 10:9
اخبار

قبرستانی خاموش و مرموز در جنوب شرقی ترین نقطه ایران، استان سیستان و بلوچستان، شهر چابهار، روستای تیس. روستایی باستانی با قدمتی حداقل ۲۳۰۰ ساله كه در آن اعتقادات و باورهای مردم بلوچ با راز آمیزی و سكوت ژرفناك طبیعت آن و آثار باستانی بر جای مانده پیوند خورده است و گورستان جن كه بلوچ ها به آن «جن سنط» می‌گویند یكی از این رازهاست.

قدمت این روستا به 2300 سال قبل می‌رسد و نام آن در كتاب‌هاى مربوط به فتوحات اسكندر مقدونى به‌عنوان تیز مشهور بوده كه به مرور زمان به تیس تبدیل شده است؛ در آثار مورخین و جغرافی‌دانان دوره اسلامى از آن به‌عنوان بندر تزیا یا تسی یاد شده و این روستا مركز تجارت شكر ایالات مكران و گندم سیستان بوده است.

قبرستانی خاموش و مرموز، سنگ‌قبرهای عظیم ‌الجثه مکانی جالب برای ماجراجویانی است که به دنیای ماورالطبیعه علاقه دارند. سنگ قبرهای بزرگ و عجیب در این گورستان محلی‌ها را به این باور رسانده که این گورها محل دفن آدمیزاد نیست. در این گورستان قبرها کنار هم روی سطحی صخره‌ای حفر شده‌اند که این شیوه‌ی حفاری پرسش‌های زیادی را به وجود آورده است. چه كسانی این گورها را حفر كرده‌اند؟ چرا سطح سنگی را برای حفر انتخاب كرده‌اند؟ با چه وسیله‌ای حفر شده است؟ و در نهایت پاسخ را به دنیای دیگری کشیده است.

در پاسخ به این پرسش ها مانند این گورستان جز سكوت و خاموشی چیزی نمی شنویم. شاید به دلیل حفظ مردگان و در گذشتگان از گزند جانوران و خورندگان زیر زمینی اجساد، رنج كندن سنگ را بر خود هموار می كردند و گورها را اینچنین می ساختند. شاید برای احترام به مردگان بوده و شاید هم باور مردم محلی درست باشد كه «این گورها متعلق به جن هاست. آنها مردگان خود را در حصار این سنگ ها دفن كرده اند، شب كه می رسد، جنها بر سر گور از دست رفتگان خود حاضر می شوند و به مویه و مرثیه سرایی مشغول می گردند. هر كس كه شبانگاه گذرش بر این گورستان بیفتد، مورد نفرین جن ها قرار می گیرد و با عذابی سخت بعد از چند روز می میرد.»

 بشر امروزی با وسایل ابتدایی به دشواری توانایی حفر این گورها را بر روی سطح سخت سنگی دارد. شاید به همین دلیل است كه مردم محلی حفر این گورها را به نیرویی مافوق بشر نسبت می دهند.

 

 

شنبه 27/8/1396 - 9:17
اخبار

به گزارش خبرگزاری فارس از اراک، آیت‌الله قربانعلی دری‌نجف‌آبادی ظهر امروز در نماز جمعه این شهر با بیان اینکه دین اسلام به تمام ادیان عزت و آبرو بخشید، اظهار کرد: اسلام بر گردن تمام ادیان یهودی، زرتشتی، مسیحی و همه آیین‌ها حق دارد، اسلام راه توحید را به همه بشریت آموخت و در حقیقت روز رحلت پیامبر اکرم (ص) روز یتیمی امت اسلامی است.

وی بیان کرد: پیغمبر خورشید جهان‌افروز بود که راه خیر و سعادت را به همه بشریت آموخت.

امام جمعه اراک با اشاره به زلزله اخیر غرب کشور تصریح کرد: نکته بسیار مهمی که در این حادثه وجود داشت، هوشیاری به موقع رهبر معظم انقلاب اسلامی در فرمان بسیج تمام نیروها برای کمک‌رسانی به حادثه‌دیدگان بود که نشان‌دهنده آگاهی و بصیرت به موقع ایشان است.

وی خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلاب بلافاصله پس از این حادثه تأسف‌برانگیز دستور به بسیج تمام نیروهای بسیج و سپاه و ارتش برای کمک‌رسانی حادثه‌دیدگان داد که اقدام بسیار ارزشمندی بود.

دری‌نجف‌آبادی اظهار کرد: مردم استان مرکزی از نخستین روز حادثه کمک به حادثه‌دیدگان را آغاز کردند و نیروهای هلال احمر به عنوان پیشتازان نیروهای امدادی در محل حضور پیدا کردند.

امام جمعه اراک گفت: تاکنون 46 دستگاه کامیون و 12 دستگاه تریلی، 3 هزار چادر، 200 هزار آب معدنی، مواد خوراکی و پتو را به مناطق زلزله‌زده ارسال کرده که نشان‌دهنده لطف و محبت مردم این استان است.

وی با اشاره به تخریب بیمارستان تازه‌ساز سرپل ذهاب اظهار کرد: باید با پیمانکار و عوامل این خیانت بزرگ به شدت برخورد شود.

دری‌نجف‌آبادی افزود: تمام کسانی که در اجرای این پروژه‌ها کوتاهی کرده و به مردم خیانت کردند باید بدانند چوب خدا صدا ندارد و هرچه از این طریق مال اندوخته‌اند در راه مواد مخدر و سرطان هزینه خواهند کرد.

امام جمعه بیان کرد: نباید ساختمان‌ها را به گونه‌ای ساخت که در اثر چنین حوادثی به تلی از خاک تبدیل شوند، پیشگیری بهتر از درمان است، عوامل ساخت و ساز این بناها باید بدانند با جان مردم بازی می‌کنند.

شنبه 27/8/1396 - 9:14
اخبار

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری فارس، حجت‌الاسلام سیدرضا تقوی به نمایندگی از حضرت آیت‌الله خامنه‌ای صبح دیروز(جمعه) با حضور در سه بیمارستان امام خمینی، سینا و فیروزگر تهران ضمن عیادت از مصدومین حادثه زلزله‌ی کرمانشاه، برای آنان آرزوی سلامتی و شفای عاجل کرد و‌ از زحمات شبانه‌روزی کادر درمانی و پرستاران قدردانی نمود.

شنبه 27/8/1396 - 9:12
اخبار

به گزارش خبرگزاری مهر سردارسعید منتظرالمهدی افزود: تسکین آلام روان شناختی زلزله زدگان مستلزم یاری رسانی تخصصی و فوری به آنان است.

معاون اجتماعی ناجا گفت: تاخیر در ارائه خدمات و مشاوره‌های حرفه‌ای به سبب از میان رانده نشدن علائم طبیعی سوگ، موجب مزمن شدن نشانه‌هایی همچون استرس پس ضربه ای می‌شود.

سردار منتظرالمهدی گفت: افراد دیگر نیز با همدردی و همراهی و احترام به آسیب دیدگان می‌توانند مرهمی بر درد آنان باشند.

 

شنبه 27/8/1396 - 9:9
اخبار

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «قاسم الاعرجی» وزیر کشور عراق دقایقی پس از اعلام آزادی کامل شهرستان «راوه» از اشغال تروریست‌های داعش اعلام کرد که داعش از لحاظ نظامی در عراق پایان یافته است.

الاعرجی در گفت‌و‌گو با شبکه السومریه نیوز، آزادی شهرستان راوه را به مرجیعت دینی و مردم عراق تبریک گفت.

حیدرالعبادی، نخست‌ وزیر عراق هم پس از آزادی این منطقه، در بیانیه‌ای تأکید کرد که آزادی شهرستان راوه در طی چند ساعت، نشان دهنده قدرت بالای نیروهای عراقی است.

«ابراهیم جعفری» وزیر خارجه عراق نیز در دیدار با سفرای کشورهای فرانسه، انگلیس، روسیه و چین و همچنین کاردار سفارت آمریکا اعلام کرد که «عراق به کار داعش پایان داد و تنها تعداد کمی از داعشی‎ها در خاک این کشور باقی مانده‎اند.»

راوه از آخرین پایگاههای تروریست‌های داعش در عراق محسوب می‌شود و پیش از این نیز شهر و منطقه «الرمانه» آزاد شده بود. در حال حاضر تروریست‌های داعش هیچ شهر مهمی را در عراق تحت اشغال خود ندارند و صرفا در مناطق حاشیه‌ای و برخی روستاها تردد می‌کنند.

هفته گذشته عملیات آزادسازی شهرستان‌های «راوه» و «الرمانه» به عنوان آخرین پایگاههای عمده تروریست‌های داعش در عراق و غرب استان الانبار آغاز شد. شهرستان راوه مشرف به مرز سوریه است.

 

شنبه 27/8/1396 - 9:5
اخبار

مصطفی محمدیون در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به حضور جمعیت هلال احمر در حادثه زلزله غرب کشور گفت: ما از روز اول حادثه به عنوان جمعیت هلال احمر در محل وقوع حادثه حاضر شدیم و ماموریتی که به ما داده شده، تامین چادر، پتو و اقلام غذایی بود و توزیع آن توسط واحدهای نظامی و انتظامی در شورای تامین استان مصوب شد.

دبیرکل جمعیت هلال احمر اضافه کرد: ما تا الان ۴۸ هزار چادر توزیع کردیم و ۱۰ فروند بالگرد را آوردیم و در روز اول ۲۰۰ مجروح را به بیمارستان کرمانشاه منتقل کردیم و در دو روز گذشته بالغ بر ۲هزار تخته چادر و مواد غذایی را به نقاط دوردست که امکان دسترسی به آن بسیار سخت است توسط بالگردها منتقل کردیم.

وی در پاسخ به این سوال که گفته می شود چادرها درست میان زلزله زدگان توزیع نشد، گفت: کار توزیع چادرها از یک ساعت بعد از حادثه در خود سرپل ذهاب شروع شد اما بر اساس مصوبه شورای تامین استان و دستور استاندار تهیه چادرها به هلال احمر سپرده شد و استاندار عنوان کرد توزیع آن توسط ارتش و سپاه انجام شود. بر این اساس ما تامین کننده چادر نبودیم و آمار دقیق از توزیع به روستاها نداریم اما بیش از ۸۰درصد نیازها تامین شده است.

محمدیون در پاسخ به سوال دیگری درباره کمک های مردمی، راهبردها و توصیه ها گفت: توصیه موکد ما کمک نقدی است، چون رسیدگی به این موضوع منحصر به یک هفته و دو هفته نیست بلکه باید حداقل چندین ماه آسیب دیدگان تغذیه و پوشش داده شوند. بهترین روش و راحت ترین روش کمک های نقدی است.

وی در خاتمه گفت: ما از استان های هم جوار نیروهای مورد نیاز را تامین کردیم البته در این مواقع ازدحام نیروها هم باعث کاهش سرعت می شود، ما نیرو جمع کردیم اما تامین اقلام مورد نیاز از همه استان ها بوده است.

شنبه 27/8/1396 - 9:0
اخبار

به گزارش خبرگزاری مهر، اسکندری با بیان اینکه ۳۱ قلاده سگ در محل حادثه دیده کرمانشاه عملیات جست‌وجو را انجام می دهند گفت: ما همه مناطق را پوشش دادیم و اکنون سگ‌های زنده یاب آماده باش هستند تا هرجا نیاز باشد پوشش بدهند.

وی توصیه‌ای به مردم داشت و گفت که این روزها مشاهده می‌کنیم هرکس سگ در منزل دارد، به اینجا می‌آورد تا کار جست و جوانجام دهد. هر کس سگ داشته باشد نمی‌تواند به محل حادثه بیاید و این کار تنها باعث ایجاد اختلال در کار هلال احمر می‌شود.

مدیر مرکز نگهداری  سگ‌های تجسس  هلال احمر با بیان اینکه سگ‌های ما آموزش دیده هستند و تربیت آنها دوسال زمان برده است اظهار کرد: تمام سگ‌های زنده یاب ایران را هلال احمر پوشش می‌دهد. متاسفانه افرادی با سگ‌هایشان به اینجا آمده بودند و اظهاراتی در فضای مجازی داشتند مبنی بر آنکه سگ‌هایشان توانسته‌اند افرادی را از زیر آوار پیدا کنند اما سگ های هلال احمر نمی‌توانند اینکار را انجام دهند، در حالی که اینجا فقط سگ‌های تجسس هلال احمر و پلیس فعالیت می‌کنند و بقیه می‌آیند عکس می‌گیرند و برمی‌گردند.

اسکندری با اشاره به انتشار تصاویری درباره کشف زلزله زدگان از زیر آوار توسط سگی به نام "تیدا " گفت: تیدا یک سگ جعلی است، تمام این اخبار و اظهارات شایعه است و باعث می‌شود ما از کار خود عقب بمانیم. از مردم درخواست می‌کنیم این کار را انجام ندهند. فقط سگ‌های هلال احمر می‌توانند زنده یابی کنند، مناطق  زلزله زده جای سلفی با  سگ شخصی نیست.

 

شنبه 27/8/1396 - 8:59
اخبار

ایرنا- پسر جادویی،بازیکن معلول یک تیم محلی در گوانگژو چین. او در کودکی بر اثر سرطان یک پای خود را ازدست داد و اکنون با عصا بازی می کند.

 

شنبه 27/8/1396 - 8:40
اخبار

ایرنا- سنندج-

مریم علیپور ساکن شهر کانی سور شهرستان بانه از کودکی ساختن تنور گلی را از مادرش آموخته و اکنون در محوطه خانه اش به این حرفه می پردازد. وی از این راه امرار معاش و هزینه های درمان مادر مریضش( حبیبه علی پور) را تامین می کند.

 

شنبه 27/8/1396 - 8:34
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته