• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 316
تعداد نظرات : 120
زمان آخرین مطلب : 4211روز قبل
دانستنی های علمی

عاشورا در بحرین

مراسم عاشورا و شهادت مظلومانه‌ی حضرت ابی عبدالله الحسین( ع) و یاران باوفایش در بحرین شور و حال خاصی دارد، از ابتدای ماه محرم نمای حسینیه‌های بحرین یكپارچه سیاه‌پوش می‌شود و شعارهای عاشورایی و پرچم‌های سیاه در خارج از محدوده‌ی حسینیه‌ها نیز نصب می‌گردد . در اغلب حسینیه‌ها به ویژه‌ حسینیه‌های شیعیان عرب بحرینی ، صبح و شب وعاظ به روضه‌خوانی و مرثیه سرایی می‌پردازند . روزها و شب‌‌های هفتم ، هشتم ، نهم و دهم محرم مراسم سینه‌زنی و زنجیر‌زنی برگزار می‌شود و دسته‌های عزاداری در كوچه‌ها و خیابان‌ها به صورت منظم به راه می‌افتند .مراسم تعزیه‌خوانی نیز هنوز در مناطقی از بحرین رواج دارد . پیش پیش دسته‌های سینه‌زنی پرچم‌های سیاه و شعارهای عاشورا و بعضاً اسب‌های سیاه‌پوش به صورت ذوالجناح امام به حركت در می‌آیند . بعضی از دسته‌های سینه‌زنی به نواختن سنج و دمام اقدام می‌كنند . اطعام عمومی و پخش شربت در این چند روز به صورت گسترده‌ای صورت می‌گیرد . حسینیه‌های بحرین در تمام مدت دو ماه محرم و صفر دایر هستند و مراسم عزاداری و روضه‌خوانی برپا می‌دارند . در بحرین برای حسینیه‌ اصطلاح « حاتم » به كار برده می‌شود و شیعیان تمام مراسم اجتماعی ، اعیاد مذهبی و حتی مراسم عروسی فرزندانشان را در حاتم‌ها برگزار می‌كنند .

منبع:http://www.vaares.com

پنج شنبه 2/9/1391 - 13:26
دانستنی های علمی

عاشورا در عربستان

به علت حاكمیت وهابیت در این كشور شیعیان به صورت پنهان و در خانه‌های خود عزاداری می‌كنند. آن‌ها در مناطقی كه اكثریت با شیعیان است از آزادی عمل بیشتری برخور دارند و در مساجد و تكایا به عزاداری می‌پردازند ولی امكان رفتن به كوچه و خیابان را ندارند.

پنج شنبه 2/9/1391 - 13:26
دانستنی های علمی

عاشورا در هند

بخش بزرگی از منطقه اوتار پرادش هند كه در قرن هجدهم و نوزدهم میلادی استان اوده نامیده شد تحت حكومت یك سلسله شیعه ایرانی اداره می‌شد. این سلسله، از مراسم شیعه كه مهمترین آنها مراسم محرم بود حمایت می‌كردند. مراسم عاشورا در سراسر این منطقه برگزار می‌شد. و سنی‌ها و حتی هندوها نیز در آن شركت می‌كنند . روز عاشورا روز تعطیل رسمی و عمومی هند است. در هند شیعیان با اعتقاد فراوان مراسم عزاداری ماه محرم را بر پا می‌‌ كنند. در این مراسم به سخنرانی و بیان وقایع كربلا با نثر و نظم می‌پردازند و به دنبال آن ماتم و مراسم سینه زنی اجرا می‌شود و شبیه كوچكی از آرامگاه امام حسین( ع) كه تعزیه نام دارد و علم‌هایی كه معروف به ییرق برادر او حضرت عباس(ع)‌ است، در اماكن متبركی به نام« امام باره» نگاهداری می‌‌شود. همه این‌ها را طی مراسمی دسته جمعی در روز دهم محرم بیرون می‌آورند. شور مصیبت امام حسین (ع) تأثیر روحی فوق العاده‌ای برزنان باقی می‌گذارد، بطوری كه النگوهای بلورین خود را می‌شكنند، سر خود را شانه نمی‌زنند جواهر بر خویشتن نمی‌آویزند و از پوشیدنی‌هایی به رنگ روشن خودداری می‌كنند این سوگواری گاهی تا اربعین ادامه می‌یابد. از مجالس عزا در راه‌پیمایی ماتم عزاداری با كوبیدن بر سینه‌های‌شان و زدن زنجیرهای تیغ دار بر پشت و سینه‌های برهنه خود و فرود آوردن قمه بر سرشان و نیز عبور از روی زغال گداخته،مجالس عزا را برگزار می‌كنند. شیعیان نیز تحت تأثیر بعضی از مراسم هندوها قرارگرفته‌اند. روشن كردن عود و آویختن حلقه‌های گل به علم حضرت عباس (ع) ، ذوالجناح را تبرك دانستن و آتش‌سازی سنتی است. ذوالجناح در میان شیعیان هند از اهمیت خاصی برخوردار است. در روز عاشورا دسته‌های عزا به حركت در می‌آیند و پس از صدمه زدن بر بدنهای خود به محل هایی كه كربلا نامگذاری شده است می‌روند و در آنجا شمایل را به خاك می سپارند.

 

منبع:http://www.vaares.com

پنج شنبه 2/9/1391 - 13:25
دانستنی های علمی

عاشورا در پاكستان

امام حسین (ع)‌ در میان همه مردم كشور پاكستان اعم از سنی و شیعه از مقبولیت و محبوبیت بالایی برخوردار است و مردم برای ایشان احترام خاصی قائل‌اند به طوری كه در ایام عاشورا و محرم جامعه پاكستان حالت سوگوارانه‌ای به خود می‌گیرد . مسلمانان و شیعیان پاكستان خود را آماده‌ی استقبال از محرم می‌كنند و در شهرهای مختلف و مراكز ایالت‌ها ، توسط گروهها و اشخاص ، كنفرانس‌های استقبال با عناوین مختلف ، حتی بیش از فرا رسیدن محرم برگزار می‌شود تا براساس سنت هر ساله فرهنگ عزاداری امام حسین( ع) در جامعه زنده شود « امام بارگاه‌ها » و « ذوالجناح‌ها » كه نقش عمده‌ای در فرهنگ عزاداری عاشورای پاكستان دارند فعال می‌شوند. دولت پاكستان نیز برای برگزاری مراسم عزاداری، فضایی امن آماده می‌كند . شاخص دیگر ملی تلقی شدن عزاداری، تعطیلی رسمی در سراسر پاكستان در روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی است . این دو روز تعطیلی جزو تعطیلات رسمی كشور است و مردم نیز فرصت خوبی برای شركت در مراسم عزاداری دارند . شاخص دیگر اختصاص یافتن برنامه‌های صدا و سیمای پاكستان در روز تاسوعا و عاشورا است ، روزنامه‌ها نیز نقش خوبی را ایفا می‌كنند ، آن‌ها ضمن درج اخبار و تصاویر مربوط به مراسم عزاداری و سوگواری اقدام به چاپ مقالات و ویژه‌نامه‌های خاص عاشورا می‌كنند.

منبع:http://www.vaares.com

پنج شنبه 2/9/1391 - 13:25
دانستنی های علمی

عاشورا در ایران

شركت كنندگان در مراسم محرم شبه تابوتی را بر دوش می‌كشند كه یاد آور تابوتی است كه پیكر امام حسین (ع) در آن از میدان جنگ منتقل شد . این تابوت را اصطلاحاً «نخل » می‌نامند ، چون طبق سنت‌های محلی‌، تابوت اصلی از شاخه‌های درخت خرما درست می‌شده‌ است . برش عرضی هریك از این نخل‌ها قوسی گلابی شكل‌دار دارد و به ابعاد بسیار بزرگ به اندازه‌ی یك ساختمان سه طبقه نیز ساخته شده ‌است و اغلب توسط بیش از صد و پنجاه نفر حمل می‌گردد . جمعیت نخل را بر دوش می‌گیرند , 7 , 9 یا 15 بار دور حسینیه به حركت در‌ می‌آورند و هیجان عظیمی در دل‌ها ایجاد می‌‌گردد . روپوش نخل به رنگ‌های سنتی، سبز برای خانواده‌ی پیامبر اكرم (ص) و سیاه به علامت عزاداری است . سمت جلوی نخل با آ‎ینه تزیین می‌شود تا حمل كنندگان نخل و نیز جمعیت بتوانند تصویر خود را در آن ببینند و به این ترتیب در درد و مصیبت شهادت امام حسین (ع) شریك باشند . در اغلب تكایا و حسینیه‌ها در دهه‌ی محرم و روز عاشورا با مراسم خاصی آش ، شله زرد و چلو خورشت برای عزاداری و دسته‌های سینه‌زنی و مردم شركت كننده تهیه می‌شود .

منبع:http://www.vaares.com

پنج شنبه 2/9/1391 - 13:25
دانستنی های علمی

عاشورا در پرتغال

همه ساله تاسوعا ، عاشورا و شام غریبان در محل « محمل شیعیان امام زمان (عج) در شهر آلمادا » واقع در نزدیكی لیسبون برگزار می‌شود در این مراسم پس از مداحی، سینه ‌زنی ، نوحه‌خوانی و سخنرانی نماز جماعت برگزار می‌گردد و در پایان حاضران اطعام می‌شوند . تعداد تقریبی شیعیان شركت كننده در این مراسم هشتاد نفر است كه حدود پنجاه نفر آن‌ها مرد و سی نفر زن هستند . مراسم به صورت سنتی و تاریخی برگزار می‌شود و آمیخته به خرافات نیست .

منبع:http://www.vaares.com

پنج شنبه 2/9/1391 - 13:24
دانستنی های علمی

عاشورا در دانمارك

شیعیان مقیم دانمارك از مهاجران كشورهای ایران ، عراق ، لبنان ، پاكستان و افغانستان هستند كه عمدتاً پس از سال 1974 مهاجرت كرده‌اند . در این حسینیه‌ها هر ساله مراسم عاشورا و تاسوعا با قداست خاص خود و با نوحه‌خوانی و سینه‌زنی به سبك معمول جمهوری اسلامی ایران برگزار می‌گردد.

منبع:http://www.vaares.com

پنج شنبه 2/9/1391 - 13:24
دانستنی های علمی

عاشورا در رومانی

شیعیان ایرانی ، لبنانی ، پاكستانی و عراقی هر ساله مراسم عاشورا را برپا می‌دارند . مراسم محرم از سوی سفارت جمهوری اسلامی ایران و در محل یك مدرسه برگزار می‌شود . هر ساله با حضور یك روحانی و یك مداح از روز ششم محرم برنامه‌ی عزاداری همراه با صرف شام صورت می‌گیرد . این نمایندگی تلاشی را برای ایجاد یك حسینیه در حاشیه شهر بخارست آغاز كرده و اقدامات اولیه در این زمینه صورت گرفته‌است .

منبع:http://www.vaares.com

پنج شنبه 2/9/1391 - 13:23
دانستنی های علمی

عاشورا در بلژیك

آن دسته از شیعیان كه در بلژیك دارای تشكیلات مذهبی شناخته‌ شده هستند اجمالاً به شرح زیرند: 1- شیعیان عرب كه عمدتاً مراكشی ، الجزایری ، تونسی هستند. 2- شیعیان ترك. 3- شیعیان پاكستانی. 4- شیعیان عراقی. ـ شیعیان عرب غالباً در زیر سایبان مسجد الرضا(ع) كه جایگاه قانونی ثبت شده‌ای ندارد ، گرد می‌آیند . ـ شیعیان ترك دارای یك مسجد هستند ولی به مرور زمان شیعیان اسمی گردانندگی آن را به دست گرفته‌اند . ـ پاكستانی‌ها نیز در لیالی مخصوص، من جمله ایام محرم با اجاره نمودن محلی و اعلام آن به عنوان « حسینیه‌ی پاكستانی‌ها » دور هم جمع می‌شوند و عزاداری می‌كنند . ـ شیعیان عراقی در آنورس در یك منزل شخصی گرد هم می‌آیند و آداب و رسوم مذهبی را برپا می‌دارند . مراسم عاشورا در بین شیعیان بلژیك به‌صورت كاملاً طبیعی و بدون خرافات اجرا و گرامی داشته‌ می‌شود . شیعیان مسجد الرضا به دعوت نمایندگی در مراسم سفارت شركت می‌كنند و تاكنون از خودشان مراسم خاصی نداشته‌اند و فرهنگ سینه‌زنی و نوحه‌خوانی ندارند و در جمع ایرانیان حضور می‌یابند . جمع این عده حدود سیصد نفر است . ـ شیعیان ترك هیچ‌گونه تعزیت و یا عزاداری خاصی در ایام عاشورا ندارند ولی جمع آن‌ها به حدود هزار نفر می‌رسد . ـ پاكستانی‌ها كه حدود سیصد الی چهار صد نفر هستند ، مراسم عزاداری سینه‌زنی و نوحه‌خوانی خاصی دارند كه هر ساله برگزار می‌گردد و خرافات یا شیوه‌های غیر متداول عزاداری در بین آن‌ها رایج نیست . شیعیان عراقی نیز در آنورس عزاداری و سینه‌زنی دارند و آن‌ها نیز به صورتی كاملاً عادی مراسم عاشورا را عزیز می‌دارند .

پنج شنبه 2/9/1391 - 13:23
دانستنی های علمی

عاشورا در آلمان

هر ساله مراسم عاشورا در مركز اسلامی هامبورگ با شركت عده كثیری كه شمار‌آن‌ها دو هزار نفر می‌رسد برگذار می‌گردد. عده كثیری فقط به عشق امام حسین(ع) و اهل بیت ، روز تاسوعا و عاشورا در مركز اسلامی هامبورگ حاضر می‌شوند. در روزهای تاسوعا و عاشورا در مركز اسلامی اغلب مراسم با سخنرانی و در آخر عزاداری و سینه زنی برگذار می‌گردد و كم‌تر به خرافات آمیخته‌است. در این روزها خواهران و برادران مسلمان شیعه از شهرهای اطراف نیز تا 400 كیلومتری در این برنامه ها شركت می‌كنند و بعضی از آنها تا صبح در مسجد عزاداری می‌كنند. قابل ذكر است كه در روز عاشورای حسینی بعد از زیارت عاشورا و عزاداری، از جمعی در حدود دو هزار نفر پذیرایی به عمل می‌آید كه‌كلیه هزینه آن را تجار پرداخت می‌كنند در ضمن سالن مراجعات با پارچه های سیاه و اطلاعیه مربوط مزین می‌شود. در تمام مدت برنامه‌های سوگواری و قرآن به صورت نوار پخش می‌شود.

پنج شنبه 2/9/1391 - 13:22
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته