• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1568
تعداد نظرات : 388
زمان آخرین مطلب : 3843روز قبل
آموزش و تحقيقات
جام جم آنلاین: خیلی‌ها از حلقه سیاه دور چشم‌شان دل خوشی ندارند و وجود این سیاهی را مانعی بر سر راه زیبایی بیشتر می‌دانند البته درست هم می‌گویند؛ چرا كه این هاله سیاه كه خیلی هم توی چشم طرف مقابل است، بشدت زیبایی را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

افرادی كه با این مشكل روبه‌رو هستند خوب می‌دانند این سیاهی به دلیل نزدیكی با چشم، براحتی هم قابل پوشش نیست.

از سوی دیگر وجود این حلقه سیاه در اطراف چشم، نه‌تنها سدی محكم برای زیباترشدن شماست بلكه چهره‌تان را نیز خسته و ناراحت جلوه می‌دهد، اما اگر شما هم با این مشكل دست و پنجه نرم می‌كنید خوب است بدانید ممكن است در برخی موارد این سیاهی‌ها با استفاده از روش‌ها و راهكارهای ساده قابل رفع باشد.

به اندازه كافی بخوابید

می‌دانید اگر در طول شبانه‌روز و بویژه هنگام شب، به اندازه كافی نخوابید، بتدریج حلقه سیاهی دور چشم‌هایتان می‌نشیند؛ حلقه‌ای كه وقتی مهمان صورت شما شد، به این زودی‌ها جا را خالی نمی‌كند. پس یادتان باشد خواب كافی یكی از راه‌های بر طرف كردن این مشكل است.

افرادی كه نگران سیاهی دور چشم خود هستند باید دقت داشته باشند، در طول شبانه‌روز به اندازه كافی بخوابند.

این میزان خواب با توجه به شرایط هر فرد متفاوت خواهد بود، اما بطور متوسط خواب كافی برای افراد بالغ حدود هشت ساعت در شبانه‌روز است بنابراین دقت داشته باشید با خواب مناسب می‌توانید این مشكل را حل یا از بروز آن پیشگیری كنید.

آب سرد را فراموش نكنید

یكی دیگر از راه‌های مقابله با سیاهی دور چشم‌ها، شست‌وشوی صورت با آب سرد است. درست فكر كردید، كاری به همین سادگی.

پس افرادی كه درگیر مشكل سیاهی دور چشم هستند بهتر است به یاد داشته باشند كه خوب است صبح‌ها صورت خود را با آب سرد بشویند و در طول روز هر وقت كه زمان مناسبی برای این كار داشتند نیز شست‌وشو با آب سرد را تكرار كنند؛ به طوری كه در یك روز حداقل دو الی سه بار صورت خود را با آب سرد بشویند.

همین روش ساده به شما كمك می‌كند تا بتدریج از دست رنگ تند این حلقه‌ها دور چشم راحت شوید.

سیگار دشمن زیبایی شماست

یكی دیگر از عللی كه موجب بروز یا شدت حلقه سیاه دور چشم می‌شود مصرف سیگار یا هر نوع ماده دخانی دیگر است.

افراد سیگاری باید بدانند سیگار دشمن اصلی پوستشان خواهد بود. پس دقت داشته باشید به این دشمن فرصت كافی برای نابودی زیبایی‌تان ندهید. از همین امروز شروع كنید؛ شروعی برای زیباتر شدن پوست با ترك سیگار، شروعی برای محو تیرگی دور چشم.

فراموش نكنید این دشمن فقط به تغییر رنگ لب‌ها و دور چشم بسنده نخواهد كرد و پوست صورت شما را به كلی زشت و شكننده می‌كند؛ در این فرصت به موارد دیگر حمله این دشمن كه سلامتی شما را نشانه گرفته، نمی‌پردازیم.

بیشتر ورزش كنید

از ورزش‌كردن هم غافل نشوید و حتما فعالیت بدنی مناسب با شرایط سنی و جسمی خود را در برنامه روزانه‌تان قرار دهید. بهتر است بدانید متخصصان می‌گویند به كمك ورزش می‌توانید این مشكل را تا حد زیادی برطرف كنید.

مصرف زیاد نمك هم یكی دیگر از علل ابتلا به سیاهی دور چشم‌هاست. بهتر است مصرف نمك را كمتر كنید تا در حد چشمگیری باعث كاهش این سیاهی‌ها شوید.

از مصرف سبزی‌ها هم غافل نشوید چرا كه مصرف این مواد، بخصوص آنها كه دارای رنگ سبز و سبز تند هستند، می‌تواند به این دسته از افراد كمك بزرگی كند تا سیاهی دور چشم‌شان كاهش یابد.

اگر این شیوه‌ها به شما كمك نكرد، حتما به یك متخصص پوست مراجعه كنید.

راه‌های طبیعی برای كم‌كردن سیاهی دور چشم

اگر دچار كبودی یا سیاهی دور چشم هستید و این موضوع شما را نگران كرده است و برای درمان آن بارها راه‌های مختلف را امتحان كرده‌اید، اما هنوز موفق نشده‌اید این حلقه‌های مزاحم زیبایی را برطرف كنید، بهتر است یك بار دیگر هم عزم‌تان را جزم كنید و یكی دو راه دیگر را نیز برای درمان امتحان كنید، البته این بار پیشنهاد ما راه‌های طبیعی و بدون ضرر است. حتما شما هم می‌دانید ماسك‌های طبیعی دور چشم یكی از راه‌های درمان و البته پیشگیری از این مشكل بوده و هست.

1- ماسك سیب‌زمینی

استفاده از این ماسك برای درمان حلقه‌های سیاه دور چشم یكی از راه‌های بسیار موثر به شمار می‌رود. برای تهیه این ماسك، سیب‌زمینی را رنده كنید یا برش‌های نازكی از آن را تهیه كرده و سپس آنها را در اطراف چشم خود قرار دهید. بعد از این‌كه با دقت سیب‌زمینی‌ها را روی حلقه‌های سیاه گذاشتید، 10 دقیقه صبر كنید و سپس صورت خود را با آب سرد بشویید.

خیار نیز می‌تواند برای این دسته از افراد كمك مناسبی باشد. به این صورت كه برش‌های نازك خیار را روی پوست خود بگذارید و 20 دقیقه به آنها زمان دهید و سپس صورت خود را بشویید.

2- چای كیسه‌ای و كمپرس آب سرد

همچنین اگر در خانه از چای كیسه‌ای استفاده می‌كنید، آن را دور نیندازید. اجازه دهید تا دمای آن پایین بیاید و پس از این كه به اندازه‌ای كه پوست‌تان را نسوزاند، روی محل كبودی‌های دور چشم قرار دهید. با این كار می‌توانید میزان سیاهی‌های دور چشم‌تان را كم كنید.

كمپرس آب سرد در ساعات اولیه روز را نیز می‌توان یكی دیگر از راه‌های رفع سیاهی دور چشم دانست. بهتر است به یاد داشته باشید اگر صبح‌ها حدود 4 الی 5 دقیقه كمپرس آب سرد روی چشم‌های خود قرار دهید می‌توانید تا حد زیادی این مشكل را كم كنید.

3- روغن یا گلاب

برای افرادی كه با مشكل كبودی دور چشم روبه‌رو هستند استفاده از روغن بادام می‌تواند یكی از راه‌های موثر برای برطرف‌كردن آن باشد. برای این منظور باید به آهستگی نواحی دور چشم را با روغن بادام ماساژ دهید. دقت داشته باشید این كار باید با صبر و حوصله انجام شود، همچنین لازم است یادآوری كنیم هنگام ماساژ دادن، زیاد به پوست اطراف چشم فشار وارد نیاورید.

گلاب یكی دیگر از راه‌های طبیعی برای درمان سیاهی اطراف چشم است. خوب است بدانید شست‌وشوی صورت با گلاب علاوه بر خواص دیگر، می‌تواند این مشكل را نیز تا حد قابل توجهی كم كند.

همچنین دقت داشته باشید حتما شب‌ها قبل از خواب آرایش صورت خود را به طور كامل پاك كنید. چون وجود آرایش از شب تا صبح روی صورت، مانع رسیدن اكسیژن كافی به پوست شده و باعث شدت سیاهی حلقه‌های دور چشم خواهد شد.

خستگی زیاد چشم‌ها نیز یكی دیگر از علل این مشكل است. بنابراین اگر شما هم با این موضوع درگیر هستید، بهتر است زمان كمتری را به كار با رایانه اختصاص دهید و اگر نمی‌توانید از زمان كارتان كم كنید حتما مراقبت‌های پوستی بویژه پوست اطراف چشم را بیشتر كنید.

این پنج نكته را به خاطر بسپارید

با توجه به این كه سیاهی دور چشم درمان قطعی و دائمی ندارد، بهتر است افرادی كه با این مشكل روبه‌رو هستند با راه‌های پوشاندن این حلقه سیاه آشنا شوند.

مواردی كه این افراد می‌توانند به كمك آنها سیاهی دور چشمشان را كمتر نشان دهند به قرار زیر است.

1 ـ اولین و مهم‌ترین نكته‌ای كه این افراد باید به آن دقت كنند استفاده از كرم‌های پوشاننده استاندارد است. این گروه باید دقت داشته باشند با توجه به حساس بودن پوست ناحیه اطراف چشم حتما از كرم‌هایی كه برای این ناحیه از صورت ساخته شده است، استفاده كنند.

2 ـ خواب كم یا خواب زیاد پف زیر چشم را بیشتر خواهد كرد. بنابراین سعی كنید همیشه و بویژه قبل از مهمانی‌ها خواب كافی و به اندازه داشته باشید.

3 ـ افراد لازم است كه بدانند مالش دادن بیش از حد چشم‌ها پف اطراف آنها را بیشتر خواهد كرد و در نتیجه حلقه سیاه بزرگ‌تری را در اطراف چشم‌ها خواهد نشاند.

4 ـ افرادی كه نگران سیاهی دور چشم خود هستند به یاد داشته باشند رژیم‌های سخت و كم‌كردن وزن در زمان كم می‌تواند موجب بروز بیشتر این سیاهی شود.

5 ـ در نهایت لازم است این افراد بدانند استفاده از عینك می‌تواند یك راهكار مناسب باشد. استفاده از عینك‌های آفتابی مناسب در نور روز به آنها كمك می‌كند جلوی افزایش سیاهی دور چشمشان را بگیرند.

دوشنبه 13/9/1391 - 2:49
اهل بیت
جام جم آنلاین: بررسی‌های صورت گرفته در چارچوب بازشناسی مفهوم زیارت در جهت تأمین نیازهای طرح توسعه کمی و کیفی زیارت، جلوه‌هایی از افق‌ها، مبانی و اصول برگرفته از متون دینی را در اختیار ما قرار داده است.

 این جلوه‌ها در امتداد یک نظام برنامه‌ای بایستی در فضای زندگی عینی اجرایی گردند؛ نتیجه این امر تحقق فضای خاصی از زندگی خواهد بود که به آن فرهنگ زیارت امام رضا (ع) یا سبک زندگی در حریم‌ رضوی می‌گوییم.

آنچه به عنوان «چشم‌انداز توسعه کمی و کیفی زیارت امام رضا(ع)» تعریف شده ‌است، در صورت تحقق یافتن می‌تواند آثار و نتایج در خور توجهی را به همراه داشته باشد. بعضی از این آثار به شرح زیر خواهند بود:
 
- این چشم‌انداز یک دریافت نظری از زوایای مختلف زندگی در حریم زیارت است که بر اساس مبانی دینی شکل خطوطی از تصویر جامع سبک زندگی دینی را ارائه می‌دهد.

- مباحث و مبانی نظری را در قالب تصوراتی قابل درک و انتقال عرضه می‌کند. این تصورات می‌تواند به عنوان زبان مشترک طیف‌های مختلف فکری مورد استفاده قرار گیرد و همگرایی بین متخصصین بخش‌های مرتبط با زیارت را تقویت نماید.

-ایده‌هایی برای مدل‌سازی‌های مجازی و رسانه‌ای از زندگی دینی را مطرح می‌نماید.

- موجب همگرایی سازمان‌های متعدد متولی زیارت در مسیر اجرای برنامه جامع توسعه کمی و کیفی زیارت خواهد شد؛ و ...

روش ترسیم چشم‌انداز فرهنگ مطلوب زیارت

چشم‌انداز فرهنگ مطلوب زیارت حاصل اجرای تعالیم و دستورات دین مقدس اسلام در فضای زندگی است. این چشم‌انداز زمانی محقق می‌شود که ابعاد مختلف دستورات دین متناسب با شاخص‌های کمی و کیفی برگرفته از نگاه توحیدی به صورت متوازن و کامل در متن جامعه پیاده شوند.

از این روی در صورتی که تعالیم دین در جامعه به صورت کامل و همه‌جانبه اجرایی نگردند یا توازن مناسب در روند اجرای آن رعایت نشود، جامعه مطلوب و مورد انتظار دین محقق نخواهد شد.

عدم رعایت دو اصل کلیدی «جامعیت» و «توازن» در اجرای تعالیم آسمانی، موجب بروز و ظهور نقصان در ساحت نظام اجتماعی جامعه دینی خواهد شد و در نتیجه فرایند رشد آن از صراط مستقیم الهی منحرف خواهد گردید.

بر این اساس روشی که در اینجا برای استنباط و توصیف چشم‌انداز فرهنگ مطلوب زیارت در نظر گرفته شده است، حاصل جمع محتوایی آثار اجرای ابعاد مختلف تعالیم اسلامی با محوریت تعالیم رضوی است.

گام‌های اصلی این روش را می‌توان این‌گونه برشمرد:

- پیشنهاد مدلی از فضای زندگی با محوریت زیارت؛ در این تصویر مؤلفه‌های سطحی و عمقی زندگی اجتماعی در پیوند حیاتی با هم و با محوریت برنامه زیارت در قالب یک مدل ساده نشان داده می‌شود.

- انتخاب برخی از خطوط اصلی مدل به عنوان شاخص.

- استخراج آیات و روایاتی که ناظر به این خطوط بوده و در آن عرصه‌ها تعالیم و دستورالعمل‌های ویژه‌ای را ارائه نموده است.

-  تصویرسازی فضای حاصل از عمل به تعالیم یا دستورالعمل‌های فوق در هر زمینه.

- ترکیب مفهومی فضای حاصله از طریق فرایند تدبر و تعقل.

- بیان فضای حاصل از مرحله قبلی در قالبی ساده و قابل تصور توسط متخصصان رشته‌های مختلف.
 
1- مدل‌سازی زندگی اجتماعی با محوریت زیارت امام رضا (ع)
 
فضای زندگی حریم رضوی در این مدل، یک طیف حیاتی به مرکزیت حرم مطهر می‌باشد. به این معنا که شدیدترین آثار حیاتی در مرکز طیف تولید و به سایر بخش‌های جامعه پیرامونی انتشار و انتقال می‌یابد. هر اندازه از مرکز طیف دور می‌شویم آثار زیارت رقیق‌تر خواهد شد، اما گستردگی و تنوع آن نیز بیشتر خواهد گردید؛ که این امر به تبدیل کاربردی کردن تعالیم زیارت در قالب‌های مختلف زندگی می‌باشد.

لایه‌های مختلف این طیف که با یک نگاه کلی و بر اساس تقسیم‌بندی‌های رایج از هم جدا شده‌اند به شرح زیر می‌باشند:

1-2- فضای مرکزی حرم مطهر

حرم مطهر هسته مرکزی و اصلی در سیستم فرهنگسازی زیارت می‌باشد که با برخورداری از امکانات و اماکن اختصاصی برای زیارت و عبادت، طیف بسیار وسیع مسوولان و کارکنان خدوم و مخلص و تنوعی از برنامه‌های آموزشی، تبلیغی و فرهنگی بیشترین فرایندها و سیستم‌های مورد نیاز برای فرهنگسازی زیارت را دارا بوده یا پشتیبانی می‌کند.

حرم مطهر چشمه معنویت است که با جریان یافتن در وجود زائران حضرت رضا علیه‌السلام و با تأثیرگذاری در فضاهای کالبدی، ساختاری و برنامه‌های شهر مشهد هویت خاصی به آن می‌دهد.

در این فرآیند، نقش اصلی هسته مرکزی در ایجاد فرهنگ مطلوب زیارت، به عنوان سرچشمه آثار فرهنگ‌ساز بوده، همچنین زیارت و حضور در فضای قدسی حرم مطهر، مسوولان و دست‌اندرکاران خدوم و مخلص برنامه‌های آموزشی، تبلیغی و عبادی حرم مطهر، اماکن و امکانات مختص زیارت و عبادت و همچنین مواجهه عملی با الگوهای ناب برگرفته از فرهنگ رضوی، عوامل، فرایندها و سیستم‌های این حوزه را تشکیل داده و در پایان آثار و نتایج آن ارتقای شناخت، اعتقاد و ایمان عملی نسبت به مبانی، ارزش‌ها و آداب زندگی معنوی زائران و مجاوران، الهام بخشی برای نهادها و مؤسسات، ایجاد میدان خدمت و ایثار به مؤمنان و الگوسازی از سبک معماری اسلامی خواهد بود.
 
2-2- فضای شهر زیارتی مشهد مقدس

دومین لایه‌ای که زائران و مجاوران با آن در تماس هستند، فضای شهر زیارتی مشهد مقدس می‌باشد که قداست و حرمت خود را از حرم مطهر گرفته است و به برکت وجود شریف حضرت رضا علیه‌السلام در طول قرن‌های گذشته، به شکل قابل توجهی رشد و گسترش یافته است.

مشهد مقدس به عنوان نزدیک‌ترین جغرافیای محیط بر حرم مطهر بایستی بیشترین سنخیت را با فضای قدسی حرم مطهر داشته باشد و بتواند نیازهای مادی و معنوی زائران حضرت رضا علیه‌السلام را در طول دوره اقامت تأمین نماید. در این لایه علاوه بر قوانین و مقررات حاکم بر مدیریت شهری، کالبد، ساختارهای مدیریتی، اصناف، واحدهای خدمات‌رسانی و برنامه‌های فرهنگی و اجتماعی نیز مورد توجه قرار می‌گیرند.

در شکل گیری نقش شهر مقدس مشهد در ایجاد فرهنگ مطلوب زیارت، نقش اصلی بر عهده تجربه عملی آثار زندگی معنوی در ابعاد مختلف خواهد بود، فرهنگ عمومی مجاوران حضرت رضا علیه السلام (باورها و اخلاق عمومی بر گرفته از سیره رضوی)، فضاهای زیرساختی و کالبدی شهر، خیابان‌ها، پارک‌ها، مراکز اقامتی و غیره، سازمانها و نهادهای مرتبط با زیارت، قوانین و مقررات شهری و استانی و برنامه‌های فرهنگی و اجتماعی، عوامل، فرایندها و سیستم‌ها را تشکیل داده و در نتیجه ارتقای شناخت، اعتقاد و ایمان عملی نسبت به مبانی، ارزش‌ها و آداب زندگی‌ایمانی زائران و مجاوران، احساس آرامش، امنیت، رضایت در مدت اقامت در مشهد مقدس، دریافت خدمات متنوع مورد نیاز فراتر از حد انتظار و الهام بخشی برای سایر بخش‌ها و سازمان‌ها از آثار اصلی ایجاد شده خواهند بود.
 
2-3- فضای استانی و ملی

فضای ملی و استانی که محیط بر استان و شهر مقدس مشهد می‌باشد، تأثیرات قابل ملاحظه‌ای بر فرایند زیارت و سبک زندگی در آن می‌گذارد یا از آن دریافت می‌کند.

این تأثیرات از طریق تبادلات انسانی، قانونی، اطلاعاتی، رسانه‌ای و... صورت می‌گیرد. در چشم‌انداز مطلوب زیارت مناسب است آثار و ثمرات زیارت به کل دامنه جغرافیایی نظام جمهوری اسلامی گسترش یابد به نحوی که همه مردم کشور احساس کنند مجاور و میزبان حضرت رضا علیه‌السلام می‌باشند.

همچنین انتظار می‌رود نظام جمهوری اسلامی از طریق تدوین اسناد توسعه‌ای، طراحی قوانین و اتخاذ سیاست‌های مناسب، روند توسعه کمی و کیفی زیارت را تسریع و تسهیل كند.در این لایه هم، علاوه بر بُعد جغرافیایی، ابعاد حاکمیتی (سیاست‌ها و قوانین توسعه‌ای و اداره کشور)، ابعاد فرهنگی و اجتماعی و برنامه‌های مرتبط با آن نیز وجود دارند و می‌توانند مورد توجه قرار گیرند.

برگرفته از كتاب باز شناسی مفهوم زیارت نوشته جناب آقای حسین زمانی

دوشنبه 13/9/1391 - 2:2
آموزش و تحقيقات

خبرگزاری فارس: محققان بر اساس نتایج تحقیقات پزشکی خود هشدار دادند که انزوای اجتماعی و گوشه نشینی خطر ابتلا به بیماری ذهنی، فلج شدن و نابینایی را افزایش می‌دهد.

خبرگزاری فارس: انزوا، خطر بیماری ذهنی، فلج شدن و نابینایی را افزایش می‌دهد

به گزارش خبرنگار اجتماعی فارس به نقل از خبرگزاری mena، تحقیقات پزشکی روی گروهی از موشهای آزمایشگاهی نشان داد: محروم کردن این موشها از ارتباط اجتماعی با یکدیگر و منزوی کردن اجتماعی آنها باعث شد تا سطح ترشح پروتئین میلین (MBP) در آنها کاهش یابد.

بسیاری از نورون ها را لایه‌ای از جنس غشا (پروتئین و فسفولیپد) به نام غلاف میلین پوشانده است. میلین رشته های آکسون و دندریت را عایق بندی می‌کند. میلین موجب می‌شود ک پیام عصبی در آکسون و دندریت سریعتر حرکت کند.

غلاف میلین در قسمتهایی از رشته قطع می‌شود که به این قسمت ها "گره رانویه" گفته می‌شود. بنابراین در گره‌های رانویه، غشای رشته های عصبی در تماس مستقیم با مایع اطرافش قرار دارد. زیرا میلین وجود ندارد. وجود میلین بخصوص در نورون هایی که مربوط به حرکات سریع بدن هستند، بسیار مفید است.

محققان همچنین دریافتند: موشهایی که دچار انزوای اجتماعی بودند، با کاهش تعداد سلولهای ترشح کننده پروتئین میلین خصوصا در بخش مربوط به عاطفه و تفکر پیچیده در مغز و همچنین احتمال تبدیل شدن آن به یک بیماری ذهنی روبرو شدند.

این تحقیقات محققان دانشگاه نیویورک آمریکا نشان داد: به محض اینکه ارتباط اجتماعی موشها با محیط اجتماعی آنها و موشهای دیگر برقرار شد، سطح ترشح این پروتنین بار دیگر به میانگین طبیعی خود بازگشت.

این در حالی است که با کاهش سطح سیگنال های الکتریکی ناشی از کاهش سطح پروتئین میلین، انسان در معرض شماری از بیماریها از جمله انسداد رگها و فلجی اندامهای تحتانی یا نابینایی قرار می گیرد.

محققان پیش از این نیز توصیه کرده بودند که تنهایی یا کناره‌گیری از اجتماع را شیوه زندگی خود نسازید؛ چرا که اسکن‌های مغزی نشان می‌دهد تنهایی و انزوا به اندازه سیگار کشیدن مضر است.

پژوهشگران آمریکایی نیز بر اساس تحقیقات خود هشدار داده اند: افرادی که تنها زندگی می‌کنند در معرض افسردگی و مرگ ناشی از بیماری قلبی قرار دارند.

دوشنبه 13/9/1391 - 1:57
شهدا و دفاع مقدس

خبرگزاری فارس:به تپه دلاوری که رسیدم، صحنه‌ای دیدم که به هیچ‌وجه انتظارش را نداشتم. در آن فضایی که تبادل آتش جریان داشت، دیدم گودالی شبیه گود زورخانه کنده‌اند و عده‌ای مشغول ورزش باستانی هستند.با پوکه توپ 130 و پوکه گلوله تانک برای خودشان میل درست کرده و دارند میل می‌گیرند

خبرگزاری فارس: گود زورخانه در خط مقدم

به گزارش خبرنگار حماسه و مقاومت فارس، در دوران دفاع مقدس دلاورمردان استان همدان نیز مثل بسیاری از استان‌های دیگر حضوری حماسی داشتند و در  قالب گروه های نظامی مثل دیده بان ها، تخریب چی و... ایفای نقش کردند. 

***

نفس تازه کردم و از تپه‌پایین آمدم. آنجا یازده تپه بود. از سمت راست که می‌رفتی، درآخر می‌رسیدی به تپه شیرودی و از سمت چپ می‌رسیدی به دلاوری. تپه وسط، تپه دیده‌بانی بودکه دویست متر ارتفاع داشت و کله‌قندی بود. چون باید مسیر زیادی را طی می‌کردم، موتور «ممدگره» را برداشتم و به سمت آخرین تپه دست چپ، که تپه دلاوری بود، حرکت کردم.

 موتوری که سوارش بودم یک تریل قرمز رنگ 125 بود که با گونی استتار شده بود و اتفاقاً خیلی به کارم آمد.

به تپه دلاوری که رسیدم، صحنه‌ای دیدم که به هیچ‌وجه انتظارش را نداشتم. در آن فضایی که تبادل آتش جریان داشت، دیدم گودالی شبیه گود زورخانه کنده‌اند و عده‌ای مشغول ورزش باستانی هستند.

با پوکه توپ 130 و پوکه گلوله تانک برای خودشان میل درست کرده و دارند میل می‌گیرند. میاندار آنها علی چیتسازان بود. تعدادی از آنها را می‌شناختم. جلوتر رفتم و خوش و بشی کردم. بعد از تپه بالا رفتم و از آنجا منطقه را دید زدم. حق با محمد بود. حالا که زاویه دیدم عوض شده بود خط عراقی‌ها را جور دیگری می‌دیدم.

به نوبت سراغ هر ده تپه رفتم. به وظیفه‌ام عمل کردم و نزدیک‌های غروب برگشتم. اوضاع و احوال نشان می‌داد که ممدگره از عملکردم راضی است. برای همین آرام آرام رفت سراغ آموزش‌های دیده‌بانی: «ما با سه روش می‌توانیم ثبت تیر کنیم. یکی روش مختصاتی است که از هدف مختصات و گرا مسافت بگیریم، دوم روش چهار عنصری است. گرای دیده‌بان ـ هدف، مسافت دیده‌بان ـ هدف، گرای دیده‌بان ـ قبضه و مسافت دیده‌بان ـ قبضه.

 این چهار عنصر را با قطب‌نما و نقشه مشخص می‌کنیم و بالاخره گرای قبضه ـ هدف و مسافت قبضه ـ هدف که خود قبضه‌چی با پلاتین‌برد درمی‌آورد.

او در کارش استاد بود. آنقدر مسلط و روان توضیح می‌داد که من با آن ضعف ریاضی به سرعت مطالبش را می‌گرفتم و به خاطر می‌سپردم. او خودش پیش ارتشی‌ها آموزش دیده بود. یک دفتر داشت که تمامی نکات آموزش دیده‌بانی را در آن نوشته بود.

من آنجا ماندگار شده بودم. در روزهای بعد آرام آرام کار با بی‌سیم را تجربه کردم و با اصطلاحات، تعابیر و کد و رمز آشنا شدم. وقتی ممدگره دیده‌بانی می‌کرد، من پای بی‌سیم می‌نشستم و مختصاتی را که او با صدای بلند می‌گفت، به قبضه‌چی‌ها منتقل می‌کردم. هر وقت از دشمن تلفات می‌گرفت یا سنگری را منهدم می‌کرد، قبضه‌چی‌ها می‌پرسیدند: نتیجه؟ و او می‌گفت «بگو انهدام خاک‌های دشمن.»

یک روز، درباره گلوله‌های زمانی صحبت می‌کرد که «این گلوله‌ها شش نوع احتمال انفجار دارند و بهترین آن این است که درفاصله بیست متری زمین منفجر شود. تو باید گلوله زمانی را به گونه‌ای محاسبه کنی که بیست متر مانده به زمین منفجر شود.»

به او گفتم: «اگر گلوله روی زمین بخورد و بعد منفجر شود چه؟»

گفت «آن به درد عمه‌ات می‌خورد. گلوله زمانی که روی زمین منفجر می‌شود می‌خواهم صد سال سیاه منفجر نشود.»

یک روز صبح، آموزش اجرای آتش و حرکت داشتیم. موقع دیده‌بانی یک گونی روی سرمان می‌کشیدیم تا امر استتار را رعایت کرده باشیم. درست شبیه گونی‌ای که کارگران موقع حمل کیسه‌های آرد به سر می‌کنند.

در همین حین، یک کامیون آیفای عراقی از سمت خسروی به سمت خط مقابل ما درحال حرکت بود. در مسیر کامیون پیچ تندی بود که کامیون برای عبور از آن باید سرعتش را کاهش می‌داد که این برای دیده‌بان فرصت خوبی بود. وقتی کامیون به بیست سی متری پیچ رسید ممد صدا زد «گرا بده و الله اکبر بگو.»

این یعنی به قبضه خمپاره بگو شلیک کن. من هم به سرعت جمله او را پشت بیسیم تکرار کردم. ممد از قبل مختصات پیچ تند جاده را به قبضه‌ها داده بود. گلوله شلیک شد. رفت و رفت ودرست خورد روی برزنت آیفا. برزنت آتش گرفت.

 پشت کامیون پر بود از نیرو. عراقی‌هایی که به نوعی زنده مانده بودند، خودرا به پایین پرت کرده و لنگان لنگان به سویی فرار می‌کردند. گلوله دوم در اطراف کامیون به زمین خورد. اولین بار بود که چنین صحنه‌ای می‌دیدم. برای همین ذوق زده شده بودم.

 

دردلم بر آن همه مهارت احسنت گفتم. ممدگره بااولین گلوله هدف رامنهدم کرده بود. درهمان حال صدایی از پشت سر به گوشمان رسید. ممد چشم از دوربین گرفت و پشت سرش را دید. سه نفر از بچه‌های سپاه از تپه بالا می‌آمدند.

دوباره روی صحنه دقیق شدم. عراقی‌ها اطراف کامیون پخش و پلا بودند. گفتم «ممد آقا بگم چند تا گلوله دیگر بزنند؟»

خیلی جدی گفت «بگو مأموریت تمام.»

گفتم «ممد آقا عراقی‌ها دارند در می‌روند. ماشنیشان وسط جاده مانده است»

با همان لحن اما کمی جدیتر و تندتر تکرار کرد «نمی‌خواد. بگو مأموریت تمام.»

راوی:حمید حسام

دوشنبه 13/9/1391 - 1:53
كودك
جام جم آنلاین: مادرخسته و كوفته از سر كار آمده است و در دست خود یك بسته سبزی‌خوردن و یك بسته سبزی قورمه دارد.

 

او می‌گوید: دلم می‌خواهد با بهترین و تازه‌ترین مواد برای خانواده غذا تهیه می‌كنم، اما این كارها زمان می‌برد. آدم خسته است و نیاز به كمـــك دارد ولی هیچ كدام از افراد خانواده به من كمك نمی‌كنند؛ حتی در حد یك همراهی چند دقیقه‌ای.

سعیده می‌آید و كلی حرف برایم دارد: «مامان می‌خواهم نماز بخوانم بعد درس‌هایم را بخوانم. اگر وقتی باقی بماند كمی هم می‌خواهم بازی فكری انجام دهم.» وقتی به اتاقش می‌روم و به صفحه كامپیوترش نگاه می‌كنم یك بازی در حال انجام است.

وقتی به حسین می‌گویم: مادرجان بیا كمی به من كمك كن تا سبزی خوردن سر سفره داشته باشیم، می‌گوید: مامان درس دارم. بعدش هم باید بروم چند تا نرم‌افزار بخرم، چون باید پروژه‌ام را ارائه بدهم. این پروژه مدت‌هاست كه بهانه مناسب و دهان‌پركنی برای طفره رفتن‌های حسین است.

بچه‌ها را با شوخی تهدید می‌كنم كه از سبزی چیزی به آنها نمی‌دهم. آنها هم با گلایه پدر را واسطه می‌كنند و دست آخر همه كارها باز می‌ماند برای خودم.

انگار جایگاه من در خانه این است: كــــــارگر همه فن‌حریف! این احساسی است كه شما به مادرتان می‌دهید. آیا می‌خواهید روابط خود را با مادرتــــان ظالمانه شكل دهید.

بچه‌های حرف‌شنو

اگر می‌خواهید بچه‌ها مسوولیت كارهای خانه را بپذیرند و با بزرگتر شدنشان كارهای شما كمتر شود، آنها را درست تربیت كنید.

بچه‌ها زمانی کار‌های خود را به صورت مطلوب انجام می‌دهند كه مسئولیت‌ها به​طور عادلانه در خانه تقسیم شده باشد. كارهایی برای فرزندان پسر و كارهایی برای فرزندان دختر، كارهایی برای پدر و كارهایی برای مادر.

رعایت اعتدال و عدالت در مسئولیت سپاری برای اجرای آن كمك زیادی به شما می‌كند.

نسترن دختر 24 ساله‌ای است كه شرایط نابرابر خانه را هرگز نتوانسته است، بپذیرد. او می‌گوید: وقتی بچه كوچكی بودم برادری داشتم كه چهار سال از من بزرگ‌تر بود. مادر و پدر همیشه از من می‌خواستند سفره را جمع كنم و به كارهای مختلفی رسیدگی كنم.

مثلا جوراب‌های او و پدر را بشویم و كفش‌هایشان را واكس بزنم. این درحالی بود كه برادرم اگر صد تومان می‌گرفت تا برود نان بخرد، 50 تومانش را توی جیبش می‌گذاشت و این شده بود یك برنامه مشخص.

او در ازای پول كار می‌كرد و من رایگان. اگر كسی در می‌زد من باید از سر درسم بلند می‌شدم و در را باز می‌كردم، چون درس خواندن من مهم نبود. من با خودم می‌گفتم حتما بچه سرراهی این خانه هستم و آنها مرا دوست ندارند. وقتی بزرگ‌تر شدم دیگر از انجام كارهای خانه سرباز می‌زدم و بـه مـادرم پرخاش می‌كردم.

كودكانی توانمند

با پذیرش خطاها و تقویت توانایی‌ها می‌توانید مسئولیت‌پذیری كودك را پرورش دهید.

نادره دختری 12 ساله است و می‌گوید: وقتی به خانه خاله‌ام می‌روم، دوست دارم در همه كارها به او كمك كنم، اما اصلا دوست ندارم به مادرم كمك كنم. او زنی وسواسی است و مدام از من می‌خواهد هنگام كار در آشپزخانه به صورتم ماسك بزنم و پی‌درپی دست‌هایم را بشویم.

می‌خواهد همه چیز را به روش او انجام دهم و اگر جزئی‌ترین چیزها را هم رعایت كنم باز هم كار من را قبول ندارد. راستش خسته‌ام می‌كند و حس می‌كنم اصلا مرا قبول ندارد و دوست ندارد به آشپزخانه‌اش وارد شوم، اما خاله‌ام مرا تشویق می‌كند اصول را می‌گوید و بقیه كار را به عهده خودم می‌گذارد و هروقت نزد او می‌روم چیز جدیدی به من می‌آموزد و می‌گذارد در كارها ابتكار به خرج بدهم. اگر هــم بد شود ناراحت نمی‌شود و می‌گوید ما هم زیاد از این اشتباه‌ها كرده‌ایم.

كاری كه مادر نادره انجام می‌دهد سبب می‌شود كه فرزندانش از كمك به او گریزان شوند. اگر می‌خواهیم كسی كاری را انجام دهد، در عین حال باید به خلاقیت و ابتكار او هم احترام بگذاریم و اجازه دهیم از كاری كه می‌كند لذت ببرد. در عین حال اصول غیر قابل تغییر كار را نیز به او بیاموزیم.

آغاز كار

اگر كودك طی سال‌های رشد و تكامل خود هرگز درنیابد كه در چارچوب خانواده وظایف و مسئولیت‌هایی برعهده دارد، بدیهی است كه در دوران بزرگسالی از زیر بار وظایف و مسئولیت‌های خود شانه خالی می‌كند. برای این كار مسائلی وجود دارد كه باید برای فرزندان خود جا بیندازید.

من زندگی خودم را دارم

اگر می‌خواهید به آچار فرانسه خانه و گارسن بچه‌ها تبدیل نشوید باید زمانی را به خودتان اختصاص دهید.

والدینی كه فاقد یك زندگی مجزا از فرزندانشان هستند به آنها می‌آموزند كه دنیا حول محور آنها می‌چرخد. مهم است كه از هــــــمان ابتدا، كودك یاد بگیرد كه گاهی اوقات مادرش دوست دارد مطالعه كند و دوست ندارد بازی كند.

مطمئن باشید او می‌تواند خودش را سرگرم كند. این كار برای او هم خوب است. با او همدلی كنید، اما زمان خود را به خود اختصاص دهید.

از بازی تا كار

مسئولیت‌پذیری از بازی شروع می‌شود. با بچه نقش كودكی را بازآفرینی كنید كه به مادر كمك می‌كنـــد. از همان ابتدا از كودك بخواهید چیزها را سر جای خود بگذارد و وسایل بازی خود را جمع كند.

با وجود آن‌كه بازی می‌تواند فرآیند‌ها و مهارت‌هایی را به كودك بیاموزد، ولی باید بتدریج كودكـــــان را به فعالیت‌هایی غیر از بازی ملزم كرد.

خواستن توانستن است

كودك باید درك كند كه قادر نبودن با راحت نبودن متفاوت است. كودكان فكر می‌كنند اگر از انجام كار لذت نبرند آن را باید والدین انجام دهند. این طرز فكر مانع از یادگیری این مطلب می‌شود كه زندگی و مشكلات او، مسئولیت خود و نه فرد دیگر است.

افرادی كه كارهای دشوار را گردن دیگران می‌اندازند یا از انجام آن سرباز می‌زنند از این گروه هستند.

والدینی كه كودكانشان را از سختی كشیــدن دور نگه می‌دارند، مسوول چنین رفتار توام باشكست هستند. آنان باید با تشویق و تنبیه بجا حس مسوولیت را در فرزندان خود تقویت كنند.

سختی‌ها فكر را به كار می‌اندازند و تجربه ایجاد می‌كنند، چنان كه می‌گویند احتیاج مادر اختراع است. كودك همچنین باید بیاموزد كه هركاری نتیجه‌ای دارد و اگر كم‌كاری كند عواقب آن یك جریان طبیعی است.

ماندانا ملاعلی

يکشنبه 12/9/1391 - 3:17
شخصیت ها و بزرگان

امام زمان (عج ) از شیخ مفید به عنوان برادر و دوست یاد کرده و آن حضرت در نامه ای خطاب به شیخ مفید فرمودند: این نامه ای است به برادر راستگو و درستکار و دوست مخلص ما، کسی که در یاری ما کوتاهی نکرده و وفا را رعایت کرده است.

به گزارش ایرنا، روز نهم آذر به عنوان روز بزرگداشت شیخ مفید است؛ شخصیتی که امام زمان (ع) او را برادر خطاب کرده و در سوگ او فرمودند که ای کاش خبردهنده مرگ، خبر فقدان تو را نیاورد.

ˈابوعبدالله محمد بن محمد بن نعمانˈ معروف به شیخ مفید در یازدهم ذی القعده 336 هجری در حوالی بغداد متولد شد؛ او نزد استادانی فراوان درس آموخت و از شاگردان شیخ صدوق بود.

شیخ مفید در رشته های مختلف تلاش فراوان به خرج داد و نزدیک به 200 اثر تالیف کرد که می توان گفت دائره المعارفی از تشیع را در خود دارند.

نجاشی که یکی از شاگردان بزرگ مکتب اوست اقدام به ذکر 171 جلد کتاب از تالیفات شیخ کرده و آثار این دانشمند شیعه را در سه دسته فقه، علوم قرآنی و علم کلام و عقاید طبقه بندی کرده است.

از این میان، 20 اثر مربوط به امامت و فلسفه سیاسی امامت در شیعه و مقوله غیبت امام دوازدهم است.

شیخ مفید با اقتدار و احترام فراوان زندگی کرد و در سوم رمضان 413 هجری در بغداد در گذشت و بنا به نقل تاریخ 80 هزار نفر در تشییع پیکر این فقیه در کاظمین شرکت کردند و پیکرش در جوار حرم امام جواد(ع) آرام گرفت.

شیخ مفید را برادر خود خطاب کرده است.

یک بار شیخ مفید فتوایی را به اشتباه جواب داد و امام زمان (عج ) با پیغامی آن را اصلاح کرد. پس از مدتی شیخ آگاه و در پی آن از دادن فتوا منصرف شد ولی نامه ای از سوی امام زمان (عج ) رسید که در آن خطاب به شیخ نوشته شده بود: بر شماست که فتوا بدهید و بر ماست شما را استوار کرده و نگذاریم در خطا بیفتید.

امام زمان (عج ) در رثای این عالم فرزانه ابیاتی سرودند که معنای آن چنین است:ای کاش خبردهنده مرگ، خبر فقدان تو را نیاورد که مردن تو روزی است که برای آل محمد مصیبت بزرگی است. اگر چه تو در میان خاک قبر پنهان شدی، علو و دانش خداپرستی در تو اقامت گزیده است. قائم المهدی خوشحال می شد هرگاه تو از انواع علوم تدریس می کردی.

برگرفته از: معجم رجال الحدیث تالیف مرحوم آیت الله العظمی سید ابوالقاسم خویی

يکشنبه 12/9/1391 - 3:15
اطلاعات دارویی و پزشکی
جام جم آنلاین: كلیه‌ از مهم‌ترین و حساس‌ترین اعضای بدن است. اگر می‌خواهید كلیه‌هایتان سالم بماند باید تغذیه مناسبی داشته باشید.

اگر می‌خواهید سلامتی كلیه‌های خود را بالا ببرید، سعی كنید میزان مصرف میوه و سبزی را افزایش دهید. بیشتر میوه‌ها و سبزیجات سرشار از آنتی‌اكسیدان، ویتامین‌ها و موادمعدنی هستند كه می‌توانند سیستم ایمنی بدن را تقویت كنند و شما را از آسیب‌های كلیوی ناشی از عفونت‌ها، سموم‌، ویروس‌ها و بیماری‌ها محافظت كنند، از تشكیل سنگ كلیه جلوگیری كنند و از التهاب كلیه‌ها ممانعت به‌عمل آورند.

میوه‌ها و سبزیجات سرشار از ویتامین‌ها و آنتی‌اكسیدان شامل تمشك، فلفل دلمه‌ای، گریپ فروت، اسفناج، كلم برگ، توت‌فرنگی، پرتقال و گوجه‌فرنگی است.

اگر كلیه‌های شما آسیب‌دیده یا بیماری كلیوی دارید، میزان پتاسیم بدن خود را برای اطمینان از سطح مطلوب سالم‌تر كنترل كنید.

هر روز به میزان كافی آب بنوشید، این میزان تقریبا 1400 میلی‌لیتر است و باید در بدن ادرار بی‌رنگ یا زردكم رنگ تولید شود. از جمله خواركی‌ها می‌توان به چای، سوپ‌ها، سیب، انگور، كاهو، كرفس و گوجه‌فرنگی اشاره كرد.

خوردن 100 گرم ماهی روغنی پخته یا كباب‌شده دو بار در هفته می‌تواند به سلامت كلیه‌ها كمك كند.

عملكرد سالم كلیه‌ها را با مصرف یك وعده جو (پرك) در صبح حفظ كنید.

اگر می‌خواهید سلامت كلیه‌های خود را افزایش دهید، سعی كنید به وعده غذایی روزانه خود مقدار محدودی گوشت اضافه كنید.

گوشت كمك می‌كند بدن شما عضله‌سازی كند، بافت‌ها را ترمیم نماید و با عفونت‌ها مقابله كند. اگر بیماری كلیوی دارید با یك متخصص تغذیه در مورد میزان پروتئین مناسب و مورد نیاز بدن خود مشورت كنید.

سیر نیز كلیه‌های ملتهب یا تحریك‌شده شما را آرامش می‌بخشد، مصرف این گیاه مفید خواهد بود، چون مانند یك آنتی‌بیوتیك طبیعی در بدن شما عمل می‌كند.

مراقب باشید بدنتان دچار كمبود ویتامین نشود، زیرا كمبود ویتامین‌ها بر فشار خون بالا، سنگ كلیه، التهاب كلیوی، عفونت‌های دستگاه ادراری بر عملكرد كلیه تاثیر می‌گذارند. انواع ویتامین‌ها می‌توانند سلامتی كلیه‌های شما را بازیابی كنند و عملكرد آنها را بهبود بخشند.

ویتامین‌ها غذاهای غنی از ویتامین B12 شامل جگر گــــــاو، تخم مرغ، شیر، پنیر، ماهی روغنی و گوشت گوساله، اردك، بوقلمون و بره است.

ویتامینD نوعی ویتامین محلول در چربی است كه عملكرد كلیه‌ها را بهبود می‌بخشد، مواد زاید و سموم را از كلیه‌ها دفع می‌كند.

آسیب‌های كلیوی را ترمیم می‌نماید، خطر ابتلا به بیماری كلیوی را كاهش می‌دهد و به جذب كلسیم غذاها كمك می‌كند.

غذاهایی كه ویتامین D دارند عبارتند از: تخم‌مرغ، غلات غنی شده، ماست غنی‌شده، آب پـــرتقال غنی شده، شیر، ماهی و جگر گوساله.

ویتامین C سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌كند و از كلیه‌ها در برابر هر آسیبی محافظت می‌نماید.

ویتامین C آسیب كلیوی را نیز ترمیم می‌كند، عملكرد كلیه را بهبود می‌بخشد، میزان پروتئین موجود در ادرار را كه یك علامت شایع آسیب كلیوی است كاهش می‌دهد، غذاهایی كه ویتامین C دارند عبارتند از توت‌فرنگی، گوجه ‌فرنگی، تمشك، گیلاس، فلفل‌سبز شیرین، پرتقال و اسفناج.

يکشنبه 12/9/1391 - 3:7
معرفی کتاب و بازی های آموزشی
جام جم آنلاین: كتاب «شهری میان تاریكی» به نویسندگی هورناز هنرور، از آن كتاب‌هایی است كه نمی‌توان بسادگی از كنارش گذشت. با وجود این‌كه نویسنده جوان برای اولین‌بار است كه دست به قلم برده، اما با نثری شیوا و روان تصاویر ذهنی‌اش را به خواننده القا كرده است.

كتاب در 22 فصل به تحریر در آمده و زندگی چهار زن از طبقه اجتماعی و اندیشه‌های متفاوت در پنج فصل بیان شده.

محور رمان چهار زن هستند كه در زندگیشان چالشی وجود دارد كه سعی در برطرف‌كردن آن دارند. نویسنده در ابتدای هر فصل یادداشتی آورده كه با آن ذهن خواننده را برای خواندن آن فصل آماده می‌كند.

این نوشته‌ها با وجود سادگی، بیانگر حقایقی هستند كه هر روزه با آن دست به گریبان هستیم. چهار زن كه خود را تنها حس می‌كنند. داستان سه زن متاهل و یك دختر جوان.

شهرزاد، زنی كه چیزی برای مخفی‌كردن دارد و فكر می‌كند همه رازش را می‌دانند حتی كسانی كه در خیابان از كنارش عبور می‌كند و از افشا شدنش می‌ترسد.

در آخر با بیان‌كردن رازش، همسرش را از خود می‌راند. نسرین كاملا سنتی كه كامل‌شدن زندگی را در ازدواج‌كردن می‌بیند.

خود را وقف خانه و خانواده‌اش كرده. زن مطلقه‌ای كه به ناچار از همسر اولش جدا شده و دخترش را ترك كرده. به همه چیز توجه دارد بجز خودش. به همین دلیل بتدریج از چشم شوهرش می‌افتد.

زنی عاشق درس خواندن و ادامه تحصیل به نام گلچهره كه همسرش عشقی جنون‌آمیز نسبت به او دارد و مانند زندانبان عمل می‌كند. او هم میان ماندن و رفتن مانده است.

از یك‌سو میلش به ادامه تحصیل در كشوری دیگر و از سوی دیگر علاقه‌ای معقولانه كه به همسرش دارد. در آخر جدایی را به عنوان راه‌حل انتخاب می‌كند.

و در آخر پریناز كه مجرد است و دانشجوست. تجربه‌ای تلخ از شكست عشقی داشته. برای همین در لاك خودش فرو رفته و نگاهی متفاوت از همسالانش نسبت به روابط عاطفی دارد. برخوردی منطقی نه احساسی.

در همین حال عشقی سر راهش قرار گرفته. منطقش می‌گوید باید آن را پس بزند، اما احساسش چیز دیگری به او می‌گوید. بالاخره حسش بر منطقش غلبه می‌كند.

داستان با ریتم زیبایی شروع شده و در طول داستان ادامه دارد و با همان ریتم تمام می‌شود. در ابتدای داستان یك باشگاه ورزشی است كه سرآغاز تمام ماجراهاست و ما را با شخصیت‌ها آشنا می‌كند.

گرچه كلا موضوع رمان دور همین محور می‌چرخد، اما نویسنده بیشتر قسمت‌های سیاه زندگی را نشان داده و سفیدی‌ها را كمرنگ ساخته. یك نوع تلخی كه سراسر كتاب را دربرگرفته.

تلخی و سیاهی‌ای كه در تك‌تك كلمات و جملات نمایان است. با وجود این‌كه تلاش كرده پایان داستان هر چهار زن یك پایان خوش و «هَپی اِندینگ» باشد، اما نتوانسته چیزی از تلخی فضا بكاهد.

چهار زن با چشمانی نگران و ابروانی درهم گره خوره ولی مصمم، به نقطه‌ای نامشخص چشم دوخته و در انتظار رسیدن آینده هستند.

خانم هورناز هنرور، نویسنده جوانی است كه در اولین اثرش توانسته در القای حس‌اش به خواننده خوب عمل كند. در آینده می‌توان در انتظار آثار بهتر و قوی‌تری از این نویسنده بود. نویسنده‌ای جوان با آینده‌ای روشن.

يکشنبه 12/9/1391 - 3:4
تغذیه و تناسب اندام
جام جم آنلاین: محققان آمریکایی و اسپانیایی در تحقیق بر روی اثرات زیانبار چای سبز بر روی کبد و به طور کلی بدن را در طولانی مدت، شناسایی کردند.تا پیش از این دانشمندان و پزشكان مصرف چای سبز را توصیه می‌كردند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران، خبرگزاری ecobyt.ru نوشت: این محققان موفق به کشف خاصیت غیر معمول چای سبز شدند که مانع از جذب اسید فولیک در بدن می شود.

همچنین؛ با مصرف تنها دو یا سه فنجان چای سبز در روز، ممکن است اختلال ساختاری و عملکردی در کبد ایجاد شود.

محققان دانشگاه دولتی واقع در ایالت نیوجرسی، به تاثیر منفی چای سبز بر پالایش سلولهای کبدی پی بردند.

همچنین؛ آنها دریافتند، در صورتی که چای سبز به طور مرتب مصرف شود، در بدن تعداد پلی فنول هایی که تأثیر منفی بر کبد در سطح سلولی می گذارد، افزایش می یابد که می‌تواند منجر به اختلال کامل در عملکرد این عضو شود.

مصرف دست کم دو فنجان چای سبز در روز می تواند باعث تهدید و تخریب کبد شود.

محققان توصیه می کنند؛ بر روی استفاده مداوم از این نوشیدنی در رژیم غذایی خود تأمل کنید.

يکشنبه 12/9/1391 - 2:55
ایرانگردی
جام جم آنلاین: اگر چه بالارفتن نرخ ارز، مانع جدی برای سفرهای خارجی مردم ایران محسوب می شود اما از نگاهی دیگر، این شرایط، بهترین فرصت برای جذب گردشگران سایر کشورها با برند «ایران، مقصد گردشگری ارزان» است.

 صنعت گردشگری در ایران، علی رغم آنکه بسترهای اولیه توسعه آن از جمله فرهنگ، تمدن، تاریخ و طبیعت خاص وجود دارد اما هنوز در  کسب جایگاه مناسب در فهرست مقاصد گردشگری جهان، موفق نشده است.

در شرایط کنونی اقتصاد در دنیا، صنعت توریسم، پس از صنایع نفت و خودروسازی از درآمدزاترین صنایع برای کشورها محسوب می شود به همین دلیل در این کارزار جذب توریست و سرمایه در دنیا، کشورها از هیچ فرصتی نمی گذرند.

یکی از دغدغه های صنعت گردشگری در ایران طی سال های اخیر، موضوع گرانی سفرهای داخلی در مقایسه با سفرهای خارجی بود، مسئله ای که مسئولان، راه حل اجرایی برای آن نیافتند و عده ای از مردم ترجیح می دادند به جای اینکه به شهرهای مختلف داخل کشور سفر کنند به یک کشور خارجی بروند.

اما در این ماه های اخیر، بالا رفتن نرخ ارز به طور ناخواسته به کمک صنعت گردشگری کشور آمد و قضیه خروج گردشگر از ایران را بر عکس کرد چرا که هزینه سفرهای خارجی طی ماه های گذشته چندین برابر سفرهای داخلی شده است.

شرایطی که هم از سوی گردشگران داخلی در جلوگیری از خروج آنها به واسطه گرانی و هم از طرف گردشگران خارجی در ورود ارزان آنها به نفع اقتصاد و توسعه توریسم ایران شده است.

ایران در این سالها همواره با خروج توریست، حجم کلانی از ارز را از دست داده است رقمی که هیچ گاه به طور رسمی از سوی مسئولان اعلام نمی شود، اما در حال حاضر با بالارفتن نرخ ارز، سفرهای خارجی برای اقشار خاصی آن هم در صورت لزوم و ضرورت، انجام پذبر است.

اگر چه نرخ برخی اقلام سفر از جمله بلیت هواپیما، در این ماه ها در کشور افزایش یافته است اما با بالا رفتن نرخ ارز، باز هم ایران، در بین کشورهای دنیا یک کشور ارزان برای انجام سفر محسوب می شود و این ارزان بودن نیازمند اطلاع رسانی و معرفی به دنیا است.

ایران متأسفانه با تبلیغاتی که از سوی رسانه های صهیونیستی دنیا انجام می شود مقصدی ناشناخته و ناامن، جلوه داده شده است، البته سازمان جهانی جهانگردی (UNWTO) در سال های اخیر، توجه بسیار زیادی به گردشگری ایران داشته و حتی کرسی هایی از این سازمان را نیز در اختیار ایران قرار داده است اما هنوز راه بسیار طولانی برای معرفی جاذبه ها، تاریخ و تمدن ایران به مردم جهان در پیش رو است.

گردشگری ایران هنوز در تبلیغات به یک شیوه کارساز دست نیافته است که علت عمده آن نیز از سوی متولیان گردشگری، بحث تکراری کمبود و نبود بودجه اعلام می شود.

اما نگاهی به تجربه سایر کشورها در این زمینه، خالی از لطف نیست. کشور همسایه ما ترکیه سال گذشته نزدیک به 100 میلیون دلار تنها برای تبلیغات تلویزیونی و اینترنتی سرمایه گذاری کرد که در مقایسه با رقم سرمایه گذاری 27،8 میلیون دلاری این کشور در سال 2002 موفقیت این سرمایه گذاری ها کاملاً محرز است، ترکیه حدود 30 میلیون توریست در سال دارد و حدود 25 میلیارد دلار از صنعت توریسم، درآمد کسب می کند.

در نتیجه مسلم است که بدون صرف هزینه برای تبلیغات، کسب درآمد نیز بسیار سخت می شود.

برخی فعالان گردشگری در بخش خصوصی، حضور ایران را در نمایشگاه های گردشگری دنیا اعم از فیتور اسپانیا، ITB و... برای تبلیغات در جذب توریست به ایران موثر می دانند در حالی که ایران سال هاست که با صرف بودجه های کلان با دکورهای تکراری سربازان هخامنشی و بروشورهای به روز نشده، مهمان این نمایشگاه هاست و به گواه معاون گردشگری کشور، نقش حضور ایران در این نمایشگاه ها در آمار ورود توریست به کشور، کمتر از نیم درصد است.

در حالی که اگر این بودجه ها در مسیر درست و با هدف گذاری برنامه ریزی شده ای صرف می شد به طور قطع، حداقل اثری بیش از نیم درصد در ورود توریست داشت.

یکی از مشکلات اصلی که در بحث ورود گردشگر به ایران وجود دارد این است که همه فقط انگشت اتهام در جذب توریست را به سمت سازمان متولی آن روانه می کنند در حالی که از اصلی ترین دستگاه هایی که در جذب توریست از خارج از کشور تاثیر به سزایی دارد وزارت امور خارجه با سفارتخانه هایی است که در سراسر دنیا باید فعال باشد و در هر کشوری بنا به شرایط خاص آن کشور، نسبت به معرفی ایران اقدام و آنها را ترغیب به سفر به این کشور کنند.

البته اگر طرح پیشنهادی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری برای لغو روادید با 60 کشور دنیا نیز محقق شود قطعاً با کاهش بوروکراسی های اداری و تسهیل در امور سفر به ایران، شاهد حجم بیشتری از توریست های خارجی و به موازات آن اشتغالزایی و کسب درآمد برای کشور خواهیم بود.

پیشنهادی که در حال حاضر با هماهنگی با وزارت امور خارجه نامه آن به دفتر مقام معظم رهبری ارسال شده است.

باید توجه داشت که تبلیغات در گردشگری فقط ساخت تیزر و پخش بروشور نیست بلکه فیلم و سریال های تلویزیونی یکی از مقوله های اصلی در شیوه های تبلیغات در گردشگری محسوب می شود. ترفندی که کشورهایی مثل ترکیه و هند به خوبی از آن استفاده می کنند و بخش هایی از فیلم ها و سریال ها را در زیباترین نقاط کشورشان ضبط می کنند. شیوه ای که در کشور ما دقیقاً بر عکس عمل می شود و در فیلم هایی که به جشنواره های خارجی راه می یابد فلاکت بارترین نقاط کشور با کمترین امکانات، به تصویر کشیده می شوند.

آیا با این وضعیت، انتظار اینکه دنیا بداند که کشور ما چقدر زیباست، امنیت دارد، تاریخ و تمدن غنی را به دوش می کشد، تنوع فرهنگی بسیاری دارد، مهم ترین مقصد گردشگری حلال در دنیا است و... نا به جا نیست؟

مردم دنیا ما را آن گونه می شناسند که عرضه می شود. وقتی ما چیزی برای نمایش به دنیا نداریم آنها خودشان دست به کار می شوند و آن گونه که به نفع مقاصد شومشان است ما را به دنیا معرفی می کنند.

طبق سند چشم انداز 1404 ایران باید به رقم 20 میلیون گردشگر خارجی دست یابد عددی که یک پنجم آن محقق شده است و رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری وعده تحقق ورود 7،5 میلیون نفر گردشگر خارجی در سال جاری را داده است.

در شرایط کنونی که ایران، قابلیت هایی چون طبیعت بکر 4 فصل، تمدن و تاریخ کهن و جاذبه های بسیار برای جذب توریست مذهبی و... را دارد باید مسئولان بیش از پیش با تخصیص بودجه برای تبلیغات در مسیرهای کارساز جذب توریست وارد عمل شوند تا ویژگی «ارزان بودن» نیز تنها به این ویژگی ها اضافه نشود بلکه از این فرصت، نهایت بهره برداری در ورود گردشگر، ایجاد اشتغال و درآمدزایی انجام گیرد تا تمام نقشه های دشمنان برای نشان دادن چهره ای غیرواقعی از ایران در دنیا بر ملا شود.(فارس)

يکشنبه 12/9/1391 - 2:54
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته