• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1378
تعداد نظرات : 171
زمان آخرین مطلب : 3813روز قبل
تغذیه و تناسب اندام

فنجانی قهوه با چند تکه کیک شکلاتی مغزدار یا یک لیوان شیر با کلوچه گردویی یا استکانی چای دیشلمه با چند عدد کیک یزدی چنان اشتها برانگیزند که اگرهوس خوردن آن به سرمان بزند هیچ نیرویی نمی‌تواند جلویمان را بگیرد. این موضوع زمانی دردسرسازتر می‌شود که در یک همایش یا مهمانی، عصرانه‌ای از انواع و اقسام شیرینی‌ها تدارک دیده باشند و شما هم بخواهید از هر کدام آن بچشید!

اما خوب است بدانید کیک، کلوچه و بیسکویت بدترین میان وعده هایی است که متاسفانه بیشتر خانواده ها اغلب به عنوان عصرانه از آن استفاده می کنند.

میان وعده ای که در کوتاه ترین فرصت با افزایش قند خون سیرمان می کند و در کوتاه ترین زمان ممکن چنان ترشح انسولین را تحریک می کند که ناگهان قند خون در پایین ترین سطح خود قرار گرفته و چنان ضعف گریبان مان را می گیرد که گویی چند روز غذا نخورده ایم و بناچار مجبور به صرف بیشتر شیرینی می شویم و این گونه می شود که میل به شیرینی خواری در ما تبدیل به عادت می شود.

در واقع امروز اگر یک شیرینی بخوریم فردا باید با دو عدد شیرینی هوس مان را کنترل کنیم، اما اگر امروز به حس خود «نه» بگوییم فردا قدرت این ذائقه کمتر می ‏شود و بتدریج می توانیم به مرحله ای برسیم که شیرینی را کنار گذاشته و حتی چای صبحانه را هم بدون شکر بنوشیم.

بیسکویت رژیمی نداریم!

در میان طیف وسیع بیسکویت ها انواع کرمدار و شکلاتی پرکالری ترند. کرم موجود در این بیسکویت ها و ویفر برخلاف خامه لبنی از شیر تهیه نشده و مزایای تغذیه ای آن را نداشته و چند برابر خامه پر چرب است.

ویفرها در مقایسه با بیسکویت های کرمدار کم کالری ترند. اسانس میوه ای موجود در این محصولات برای کودکان در حال رشد و افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، مخاطره آمیز است.

روغن، آرد و کالری شیرینی به کار رفته در بیسکویت های سبوس دار و آنهایی که با شیره توت، انگور یا خرما تهیه می شود در مقایسه با بیسکویت معمولی به یک اندازه بوده و برای افراد چاق و دیابتی محدودیت مصرف دارد. کراکر یا چوب شور نیز نوعی بیسکویت ترد با سطوح آغشته به ذرات نمک است که برای افراد با فشار خون بالا، بیماران کلیوی و قلبی ضرر دارد.

کیک کشمشی بهتر از کلوچه

کیک ها انواع مختلف شکلاتی، ساده، خامه ای، یزدی و کشمشی دارند و پرکالری ترین آن شکلاتی وخامه دار و مناسب ترین آن کشمشی خانگی است. این شیرینی به دلیل اسفنجی بودن مستعد جذب رطوبت و فساد بوده و به همین دلیل برای افزایش ماندگاری محصول در آن از مواد نگهدارنده، ضد کپک، عمل آورنده و بهبود دهنده به وفور استفاده می شود؛ بنابراین بهتراست کیک را به صورت خانگی با آرد سبوس دار تهیه و با مقداری شیر، کشمش و برخی مغزها ارزش تغذیه ای آن را بالا ببرید.

کلوچه هایی با طعم اسانس

کلوچه در مقایسه با کیک های ساده قدرت چاق کنندگی بالاتری دارد. بزرگ ترین عاملی که باعث پایین آمدن ارزش تغذیه ای این محصول می شود، استفاده از گردوی نامرغوب یا مواد پرکننده اسانس داری است که به عنوان مغزی داخل کلوچه به کار می رود.

خوب است بدانید گردوهای نامرغوب بیشتر حاوی سم آفلاتوکسین بوده و ابتلا به سرطان کبد را افزایش می دهد و آرد به کاررفته در این محصول نیز از آرد موجود در کیک ها کم ارزش تر است و به دلیل مواد بهبوددهنده موجب سوزش معده و ترش کردن می شود.

فاخره بهبهانی - جام جم

پنج شنبه 31/5/1392 - 14:58
آموزش و تحقيقات

متخصص ارتوپد گفت: در انتخاب کوله‌پشتی باید به این امر توجه کنیم که باندهای آن پهن و نرم و اسفنجی باشد؛ همچنین بهترین جایگاه کوله‌پشتی بر روی بدن اینگونه است که کوله در قسمت پایینی ناحیه پشتی قرار بگیرد و بندها از زیر بغل عبور نکند.

خبرگزاری فارس: کوله‌پشتی مناسب کدام است/ضرورت توجه خانواده‌ها در هنگام خرید مدرسه

محمد گودرزی در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس، اظهار داشت: در انتخاب کوله پشتی باید به این نکته توجه داشت که دسته یا بندهای کوله که در قسمت جلویی با سطح شانه تماس دارند پهن، نرم و حالت اسفنجی داشته باشد و این بندها در پایین‌ترین قسمت به کوله وصل می‌شود تا انتهای کوله را به ستون مهره‌ای بدن نزدیک کند.

متخصص ارتوپد گفت: این امر دو حسن دارد اول اینکه بندها از ناحیه زیر بغل که جایگاه نامناسبی است عبور نمی‌کند و دوم اینکه انتهای پایینی کوله را به بدن بچسبانند و حمل بار را بهتر انجام می‌دهند. همچنین وضعیت بدن را در حالت عمودی و ایستاده نگه می‌دارند.

گودرزی با بیان این مطلب که بندهای کوله نباید هیچگونه فشاری به ناحیه زیر بغل وارد کند گفت: این ناحیه، ناحیه حساس عصبی - عروقی است و باید همیشه آزاد باشد.

متخصص ارتوپد تصریح کرد: کشش یا سنگینی نباید روی سرشانه‌ها - از قاعده گردن تا بالای شانه - احساس شود.

وی ادامه داد: اگر فشار بر این ناحیه وارد شود این فشار بر روی شبکه عصبی گردن منتقل می‌شود.

گودرزی در ادامه به جایگاه مناسب کوله پشتی در روی بدن اشاره داشت و افزود: بهترین جایگاه کوله پشتی این است که در قسمت پایین ناحیه پشتی قرار گیرد.

متخصص ارتوپد تصریح کرد: اگر ستون مهره‌ای را به سه قسمت پشتی، کمری و لگنی تقسیم کنیم بهترین جایگاه کوله پشتی در ابتدای کمر است به طوری که کوله در گودی کمر آویزان شود و پایین قسمت پشتی قرار بگیرد.

گودرزی ادامه داد: کوله‌ پشتی باید به صورت سه نقطه فشاری عمل کند یعنی وزن کوله در ناحیه پشتی - کمری باشد و بندها در قسمت جلوی شانه‌ها به صورت دو نقطه کششی عمل کند.

متخصص ارتوپد افزود: بدین صورت که فرد احساس کند شانه‌ها کمی به سمت پشت کشیده می‌شود و وزن کوله روی ناحیه پایین پشت متمرکز است.

این متخصص به وضعیت بدن در هنگام حمل کوله پشتی اشاره داشت و گفت: وضعیت بدن وقتی که بار حمل می‌کنیم باید کاملاً ایستاده باشد بنابراین افراد نباید زیر کوله پشتی خم شده یا قوز کنند و بر عکس این حالت نیز نباید عمل کنند که گودی کمر ایجاد شود.

گودرزی به مسئله وزن کوله اشاره داشت و افزود: متأسفانه شاهدیم که کودکان و نوجوانان کوله پشتی‌های سنگین حمل می‌کنند و حتی وزن کوله پشتی کودکان دبستانی به 5 تا 6 کیلوگرم نیز می‌رسد و وقتی که داخل کوله‌شان را بررسی می‌کنیم پر از کتاب و دفتر است.

متخصص ارتوپد از مسئولان آموزشی و معلمان خواهش کرد که برنامه‌ درسی کلاس را به طریقی تنظیم کنند که کودکان مجبور نباشند هر روز تعداد زیادی کتاب و جزوه‌ را با خود حمل کنند.

پنج شنبه 31/5/1392 - 14:57
اطلاعات دارویی و پزشکی

حرفه پزشکی از درون خودش را می‌سوزاند و از بیرون دیگران را. اگر حساب آن گروه اندک از پزشکان صاحب‌نام را که در مراکز درمانی مختلف کار می‌کنند و جزو برج‌سازان و تاجران و سهامداران و واردکنندگان عمده شمرده می‌شوند، از جامعه پزشکی کم کنیم بقیه، آنهایی هستند که در مشکلات این حرفه می‌سوزند.

مردمی هم که از دور جامعه پزشکی را می بینند، در آتش حسرت همین گروه مرفه می سوزند و گرنه پزشکان دیگر که نه معروف شده اند و نه توانسته اند از پله های ترقی بالا بروند؛ جایی زیر خط فقر یا حداکثر روی این خط یا کمی بالاتر از آن گذران عمر می کنند.

البته مشکلات معیشتی پزشکان بویژه پزشکان عمومی شاه بیت مشکلات این صنف است، نه همه مشکلات آن چون حوزه سلامت به قدری گسترده است و چالش های آن به اندازه ای وسیع که دست روی هر قسمتش که بگذاری، صدای ناله ای بلند می شود.

بهانه بررسی این چالش ها هم روز پزشک (اول شهریور) است.

پای لنگ آموزش

حسن هاشمی هنوز وزیر بهداشت دولت جدید نشده بود و از او فقط به عنوان وزیر پیشنهادی یاد می شد که برای بررسی چالش های این وزارتخانه با برخی صاحب نظران و پیشکسوتان حوزه آموزش دیدار کرد.

در آن دیدار که مهر گزارش آن را مخابره کرد، رضا ملک زاده، رئیس پژوهشکده گوارش و کبد از ظلمی حرف زد که با تربیت پزشکان بیسواد، به جامعه روا داشته می شود.

او گفت گاهی فارغ التحصیلان دانشگاه ها بسیار ضعیفند و برای تقویت و توانمندسازی استادان دانشگاه ها برنامه ریزی مدونی وجود ندارد.

عین اللهی، معاون آموزشی وزارت بهداشت هم پشت این حرف را گرفت و تاکید کرد که کمبود اعضای هیات علمی در دانشگاه های شهرستان ها و نبود بودجه آموزشی از مهم ترین مشکلات حوزه آموزش است.

این دو صاحب نظر به مشکلاتی اشاره داشتند که همواره بر آن تاکید شده است تا آنجا که حتی مردم به عنوان مراجعه کنندگان نظام سلامت نیز این روزها نسبت به سطح دانش و آگاهی پزشکان تردید پیدا کرده اند. البته این هم یکی از آن چالش هاست که جامعه پزشکی را از درون می سوزاند و بخشی از اعضای این جامعه با چنین تعابیری از پزشک کنار نمی آیند. با این حال گروهی از پزشکان نیز هستند که با سعه صدر، کمی دانش برخی از همکاران خود را می پذیرند و به مردم حق می دهند اگر از روند درمانشان راضی نباشند.

سیدحمید جمال الدینی، دبیر انجمن کاردیوژنتیک چنین پزشکی است که معتقد است یکی از مهم ترین مطالبات، بازبینی برنامه های آموزشی پزشکان عمومی است، چون مدت هاست پزشکان عمومی فقط محفوظاتی در ذهن دارند که در عمل به کار نمی آید و همین است که این پزشک متخصص در گفت وگو با جام جم خواستار کاربردی تر شدن برنامه های آموزشی پزشکان عمومی است.

بنویسید کمبود نیرو، بخوانید ضعف مدیریت

اما فارغ از آموزش پزشکی و مشکلاتش، چالش های حرفه پزشکی فراتر از این موضوع است؛ دغدغه هایی مثل بیکاری گسترده در بین پزشکان، درآمدهای ناچیز آنها و همه آن مشکلاتی که سرانجام به زیر پا گذاشته شدن مرزهای اخلاق از سوی پزشکان منجر می شود.

از دید علی کائیدی، پزشکی که نمایندگی مردم پلدختر در مجلس شورای اسلامی را به عهده دارد، جمعیت قابل توجهی از پزشکانی که بهترین روزهای عمر خود را صرف تحصیل می کنند و در دوران دانشجویی بی هیچ درآمدی به مردم خدمات می دهند، بعد از فارغ التحصیلی بیکار می مانند و آن عده نیز که موفق به حضور در بازار کار می شوند، آنقدر درآمد کمی دارند که یا از ادامه فعالیت منصرف می شوند یا دست به کارهایی می زنند که از مصادیق بی اخلاقی است.

او اما درد بزرگ تر را زمانی می داند که با این که حجم فارغ التحصیلان رشته پزشکی بیش از حد نیاز کشور است، برخی نقاط محروم همچنان از نبود پزشک رنج می برند. کائیدی در گفت وگو با جام جم این وضع را ناشی از ضعف مدیریت و توزیع نامناسب نیروها در کشور می داند و توضیح می دهد که این نابسامانی در توزیع پزشکان متخصص هم وجود دارد.

به گفته او، اکنون سوءمدیریت شرایطی را به وجود آورده که برخی پزشکان متخصص با این که با هزینه های دولتی درس خوانده اند، نسبت به ادامه خدمت در مناطق محروم احساس تعهد نمی کنند، با لابی گری و رانت به پایتخت و شهرهای بزرگ منتقل می شوند.

بازگشت حکمت به پزشکی

این موضوعات را اما فقط پزشکانی که خود وارد گود هستند و این چالش ها را از نزدیک لمس می کنند، می فهمند وگرنه مردمی که بیمارند و سلامت را از پزشکان گدایی می کنند، نه کاری به این مشکلات دارند و نه می پذیرند که یک پزشک به واسطه دغدغه های شغلی اش از تیمار آنها کم بگذارد، اما بی تردید پزشکی که خود غم نان دارد و زندگی اش را با مضیقه می گذراند، نه می تواند پزشکی خوب باشد، نه طبیبی دلسوز.

جمال الدینی، متخصص ژنتیک پزشکی نیز این نظریه را تائید می کند و به جام جم می گوید: پزشکی که هنوز از داشتن سرپناه مطمئن نیست یا امکانات اولیه رفاهی را در اختیار ندارد، در حالی که سال ها برای پزشک شدن و داشتن جایگاه اجتماعی تلاش کرده مثل فنری انباشته می ماند که اگر بستر کسب درآمد برایش مهیا شود، ممکن است یکباره رها شود و دست به هر کاری بزند.

پس دولت باید با دادن برخی تسهیلات به پزشکان، ولع آنها برای رسیدن به پول را کم کند و از این راه، خطاهای آنها را به حداقل برساند.

این پزشک البته به خطا رفتن پزشکان را توجیه نمی کند، چون معتقد است پزشک باید حکیم باشد و سعی کند با رفتار درستش این ویژگی را به خود برگرداند. او معتقد است پزشک باید مثل گذشته در زمره گروه های مرجع به حساب بیاید و کسی باشد که مردم به او اعتماد دارند.

جمال الدینی اجرای درست پزشک خانواده را منتج به چنین نتیجه ای می داند و باور دارد اگر مردم بتوانند پزشک خود را انتخاب کنند، بین بیمار و پزشک رابطه ای بالاتر از مطب داری شکل می گیرد و چون این دو در اثر مراودات نزدیک با هم آشنا می شوند، هم فرآیند درمان بهتر انجام می شود و هم اعتمادی که جامعه پزشکی به آن نیاز دارد، به آنها داده می شود.

همه نکاتی که این کارشناسان و صاحب نظران بر آن تاکید می کنند، در جای خود درست است و عصاره آن این است که اگر حرفه پزشکی به جایگاه واقعی خود در جامعه برسد، خدمات این حرفه به مردم نیز بهتر خواهد شد و سرانجام سلامت و امنیت خاطر در جامعه جاری خواهد شد.

مریم خباز - جام جم

پنج شنبه 31/5/1392 - 14:55
حقوق
مهریه

جام جم آنلاین: آقایی عنوان کرده است در زمان صدور حکم طلاق همسرش به موجب دادنامه صادره مقرر شد از تعداد 150 عدد سکه مهریه، 10 عدد را به صورت نقد و یکجا و مابقی را به صورت اقساط و به ترتیب ماهانه یک سکه پرداخت کند.

این مرد پس از گذشت مدتی از متارکه اقدام به ازدواج مجدد کرده و اکنون با توجه به افزایش هزینه های زندگی، افزایش قیمت سکه، تغییر نکردن در آمد ماهانه، قادر به پرداخت اقساط مهریه همسر سابق به میزان مقرر در حکم قطعی طلاق نیست به همین دلیل برای کم کردن اقساط به شورای حل اختلاف مراجعه کرده و مسئولان شورا به او گفته اند به این دلیل که خود او متقاضی طلاق همسرش بوده با تقاضای تقلیل اقساط مهریه موافقت نمی کنند. این مخاطب پرسیده است راه حل چیست؟

در پاسخ باید گفت چنانچه پاسخ ارائه شده به این شهروند از سوی شورای حل اختلاف به همان نحوی باشد که او مطرح کرده قطعا نادرست و برخلاف قانون است. احکام صادره درخصوص تقسیط مهریه یا هر محکوم مالی دیگر برخلاف غالب احکام قضایی حقوقی، حتی اگر قطعی و لازم الاجرا باشند، دارای اعتبار امر مختومه نیستند و مسلما با تغییر وضع مالی محکوم، احکام موصوف نیز قابل تغییر خواهد بود. برای مثال چنانچه در فرض سوال این فرد، وضع مالی او بهبود یابد و متمکن از پرداخت یکجای کل مهریه یا افزایش اقساط در حق همسر سابق خود شود، همسر سابق او می تواند با تقدیم دادخواست و اقامه دعوی تعدیل و افزایش اقساط مهریه، نسبت به دریافت آن براساس عدالت و انصاف و وضع جدید مالی زوج، اقدام کند مگر این که به موجب توافق به عمل آمده و مذکور در حکم قطعی طلاق یا به واسطه اسقاط حق مطالبه افزایش اقساط مهریه از خود، راه طرح دعوی جدید را سد کرده باشد و اگر وضع مالی این فرد نامناسب و بدتر از گذشته شده باشد، او می تواند با اقامه دعوی تعدیل و کاهش اقساط مهریه و البته پس از اثبات ادعای خود مبنی بر ناتوانایی پرداخت اقساط مذکور به روال سابق، در محکمه صالحه، صدور حکم قضایی عادلانه مجدد و جداگانه را تقاضا کند و مسلما و بدون تردید مقوله اقامه دعوی طلاق از سوی زوج، هیچ گونه تاثیر مستقیم و قاطع مثبت یا منفی در صدور حکم تعدیل اقساط مهریه نخواهد داشت.

فرشید رفوگران

وکیل دادگستری

پنج شنبه 31/5/1392 - 14:53
اطلاعات دارویی و پزشکی

متخصص طب فیزیکی و توانبخشی گفت: به دلیل اسپاسم و گرفتگی ناگهانی عضلات، در ستون فقرات، کتف، گردن، عضلات پا و قسمت‌های مختلف اسکلت بدن، دردی آنی، گذرا و تکرارشونده به وجود می‌آید که عامه به آن قولنج می‌گویند.

خبرگزاری فارس: قولنج چیست

سید منصور رایگانی در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس، اظهار داشت: اصطلاح قولنج یک اصطلاح یونانی است که از قدیم، عامه مردم به دردهایی که در مفاصل و ستون فقرات به صورت آنی و با حرکت ایجاد می‌شد قولنج می‌گفتند.

متخصص طب فیزیکی و توانبخشی گفت: قولنج در طب مدرن تعریف و جایگاه علمی ندارد و چیزی که استنباط می‌شود آن است که به دلیل اسپاسم و گرفتگی ناگهانی عضلات، در ستون فقرات، کتف، گردن، عضلات پا و قسمت‌های مختلف اسکلت بدن دردی آنی، گذرا و تکرار شونده به وجود می‌آید که عامه به آن قولنج می‌گویند.

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: علت اصلی ابتلا به قولنج عدم رعایت وضعیت صحیح هنگام انجام فعالیت‌های روزمره است.

متخصص طب فیزیکی و توانبخشی گفت: انجام ورزش‌های کششی به میزان حداقل 2 تا 5 دقیقه در روز کافی است تا فرد از ابتلا به این وضعیت در امان باشد.

رایگانی، قرار گرفتن فرد در وضعیت یکنواخت و طولانی را در ابتلا به قولنج مؤثر دانست و افزود: افراد دقت داشته باشند که بیش از یک ربع تا 20 دقیقه در یک وضعیت ثابت قرار نگیرند و اگر ایستاده‌ یا نشسته‌اند به مدت یک تا 2 دقیقه تغییر وضعیت دهند و همچنین محل نشستن، کار و فعالیتشان را در حالت استاندارد قرار دهند تا از دردهای عضلانی و اسپاسم عضلانی کاسته شود.

متخصص طب فیزیکی و توانبخشی در پاسخ به پرسش فارس،‌ مبنی بر اینکه گرفتگی قولنج تا چه حد طبیعی است گفت: اگر فردی در طول روز مرتباً درد را احساس کند و این درد به طور مداوم بیش از 3 روز طول بکشد و همراه با گزگز، مور مور و کرختی دست و پا باشد باید حتماً به پزشک متخصص برای درمان مراجعه کند.

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: اگر فرد به طور آنی و به یکباره دچار قولنج شد و علائم گفته شده بالا را نداشت می‌تواند به مدت 10 دقیقه دوش آب گرم بگیرد و ماساژ موضعی نیز داشته باشد چرا که این کار برای دردهای آنی زیر 3 روز و بدون علامت می‌تواند مناسب باشد.

متخصص طب فیزیکی و توانبخشی استفاده از پمادهای موجود در بازار را با تجویز پزشک مناسب دانست و افزود: در غیر این صورت، پمادها می‌تواند واکنش یا التهاب ایجاد کنند.

چهارشنبه 30/5/1392 - 18:55
اطلاعات دارویی و پزشکی
چهارشنبه 30/5/1392 - 18:54
آموزش و تحقيقات

نوع پوشش می‌تواند تأثیر بسزایی در ایجاد بستر برای بیماری‌های قارچی در بدن داشته باشد و البسه و شلوارهای تنگ و کفش‌های نامناسب که مانع تعریق طبیعی بدن می‌شوند، می‌توانند در ایجاد برخی بیماری‌های قارچی نقش داشته باشند.

خبرگزاری فارس: پوشیدن شلوار تنگ و کفش‌ نامناسب بیماری قارچی می‌آورد

به گزارش خبرگزاری فارس، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت، عبدالمجید فنی،استاد و مدیرگروه انگل‌شناسی و قارچ‌شناسی دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد با اشاره به ویژگی کفش مناسب، اظهار کرد: در کفش‌های تابستانی بدلیل منافذی که دارند، تهویه هوا بخوبی صورت می‌گیرد و نیز کفش‌های چرم طبیعی می‌توانند به عنوان کفش مناسب استفاده شوند، اما کفش‌هایی که با مواد پلاستیکی یا چرم مصنوعی تهیه می‌شوند، نه تنها مانع تبخیر طبیعی عرق پا می‌شوند بلکه محیط مناسبی را برای رشد قارچ و باکتری‌ها فراهم می‌کنند.

عبدالمجید فتی با بیان اینکه «افرادی که پاها یا جوراب‌هایشان بوی بد می‌گیرد، بیشتر از کفش‌های نامناسب استفاده می‌کنند»، عنوان کرد: عفونت‌های قارچی حتی می‌توانند از طریق دمپایی‌های رطوبت گیر پس از استحمام نیز منتقل شوند؛ به ویژه اگر دمپایی جلو بسته باشد و در آفتاب یا جای مناسب خشک نشده و تا استفاده بعدی مرطوب بمانند؛ در چنین فضایی، قارچ‌ها می‌توانند رشد کنند و موجب بروز بیماری شوند.

کفش‌های چینی اغلب بوی بد پاها و ابتلا به عفونت قارچی را به همراه دارند

رئیس بخش انگل‌شناسی و قارچ‌شناسی بیمارستان امام‌رضا(ع) مشهد اعلام کرد: اکثر قریب به اتفاق کفش‌های چینی عرضه شده در کشور از چرم مصنوعی و مواد پلاستیکی تهیه شده‌اند که تبخیر طبیعی پا را مختل می‌کنند و افرادی که از این کفش‌ها استفاده می‌‌کنند، اغلب  از دو مسئله بوی بد پاها و ابتلا به قارچ‌های لای انگشتان یا کف پا شکایت دارند؛ عفونت‌هایی که بیشتر در بزرگسالان رخ می‌دهد.

فتی درباره انواع عوامل عفونت قارچی پا، خاطرنشان کرد: "درماتوفیت‌ها" بیشتر لای انگشتان و کف پا را به دلیل استفاده از کفش نامناسب درگیر می‌کند. عامل قارچی  دیگر به نام «کاندیدا» ست که بیشتر در لای انگشتان ایجاد ضایعات قارچی می‌کند و عامل نوع سوم این عفونت‌ها، باکتری شبه قارچ یا کورینه باکتریوم است .

طول درمان تا دو هفته کاهش یافته است

وی با اشاره به اینکه «تشخیص قطعی عفونت‌های قارچی در آزمایشگاه‌ها صورت می‌گیرد و برای تشخیص نوع قارچ به طور حتم باید آزمایش در آزمایشگاه‌های تخصصی انجام شود»، تصریح کرد: با داروهای جدید، طول درمان این بیماران تا دو هفته کاهش یافته است اما باید با مراجعه به موقع به پزشک از پیشرفت عفونت جلوگیری شود.

از سنگ پاهای فلزی یا پلاستیکی استفاده کنید

مدیرگروه انگل‌شناسی وقارچ‌شناسی دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد به استفاده از سنگ پاهای فلزی یا پلاستیکی توصیه کرد و گفت: سنگ‌پا باید قابل شست‌وشو باشد و به جای خلل و فرج، برجستگی داشته باشد و بهتر است استفاده  ازسنگ‌پاهای سنتی کنار گذاشته  شود.

وی همچنین خطاب به دانشجویان خوابگاهی و سربازانی که در پادگان‌ها زندگی می‌کنند، توصیه کرد که با پای برهنه روی موکت‌های خوابگاه‌ها راه نروند و در حد امکان از جوراب و یا دمپایی رو فرشی استفاده کنند. همچنین در حمام‌های عمومی و اماکن  استخرها هم از دمپایی استفاده کنند.

جنس جوراب‌ها از مواد نخی انتخاب شود

فتی با بیان اینکه «بهتر است کفش‌های تابستانی با جوراب استفاده کرد»، گفت: به طورکلی و در هر حالتی باید پاها خشک باشند و عرق آن را گرفت و به همین دلیل توصیه می‌شود جنس جوراب‌ها نیز از مواد نخی باشد نه پلاستیکی.

چهارشنبه 30/5/1392 - 18:52
تغذیه و تناسب اندام

 

برخی عقیده دارند آن میوه‌ای که ریزتر، کج و معوج‌تر و حتی بد رنگ باشد، به سبب پرورش در شرایط طبیعی و به دور از مواد شیمیایی و اصلاحات ژنتیکی سالم‌تر بوده و ماندگاری بالاتری دارد، اما حالا که بیشتر میوه‌ها و سبزیجات در معرض سموم و کودهای شیمیایی است، چگونه ماندگاری محصولات باغی و کشاورزی را افزایش دهیم؟

آیا میوه ها را می توان همچون برخی سبزیجات فریز کرد؟ انجماد تا چه میزان مواد مغذی میوه و سبزی را تخریب می کند؟ سبزی خرد شده تازه بهتر است یا منجمد شده؟ این که می گویند کیسه های نانو باعث افزایش ماندگاری محصول می شود، صحت دارد؟

اولین نکته هنگام خرید میوه و سبزی تازه آن است که بدانید نگهداری بیش از یک هفته محصول در شرایط نامساعد مغازه ها و میدان میوه و تره بار به معنی از دست رفتن بیش از 50 درصد مواد مغذی و به پایان رسیدن تاریخ مصرف میوه و سبزی است.

دمای یخچال در همه قسمت ها یکسان نیست

یخچال می تواند چند روزی میوه و سبزی را تازه نگه داشته و از تخریب مواد مغذی آن بکاهد. اما باید بدانید بهترین دمای یخچال 5 درجه سانتی گراد است و این دما درهمه قسمت های آن یکسان نیست، بنابراین کشوهای پایینی یخچال با دمای 10 درجه سانتی گراد مخصوص نگهداری میوه و سبزیجات و خانه بندی در یخچال هم که گرم ترین نقاط است مخصوص نگهداری آبمیوه یا آب سبزیجات برای مدت کوتاه است. در نتیجه اگر میوه ها در طبقات بالایی و در دمای 5 درجه سانتیگراد قرار گیرند دچار سرمازدگی و کاهش ماندگاری می شود.

میوه هایی که نیاز به یخچال ندارد

حواستان باشد میوه ها دو نوع هستند؛ برخی انواع میوه ها باید در زمان جدا شدن از درخت به طور کامل رسیده باشند و بلافاصله در یخچال نگهداری شوند که مهم ترین آن گیلاس، خیار، انگور، پرتقال و آناناس است، اما برخی دیگر از میوه ها را می توان در شرایطی که هنوز نرسیده اند از درخت جدا کرد همچون سیب، موز، هلو، گلابی و خرمالو که باید دوران رسیدگی خود را در دمای محیط، نه یخچال سپری کنند؛ البته این محیط نباید انبارهای مجاور پارکینگ خودرو باشد چرا که دود حاصل از مواد سوختی می تواند به فساد محصول بینجامد.

از آنجایی که این میوه ها از خود گاز اتیلن زیادی متصاعد می کنند، می توانند موجب رسیدگی زودهنگام سایر میوه ها شده و از تازگی و کیفیت آنها بکاهند. بنابراین، این نوع میوه ها را در مجاورت مرکبات و سبزیجات برگ سبز قرار ندهید. گندیدگی مرکبات، تلخی هویج، زردی کاهو و سایرسبزیجات به دلیل گاز اتیلن متصاعد شده در محیط یخچال است.

اما لازم است بدانید زمانی که میوه تغییر طعم، عطر و بافت داد و قهوه ای رنگ شد، تقریبا فاقد مواد مغذی بوده و تنها فیبر آن کارایی خواهد داشت. در ضمن ماندگاری میوه های شسته در مقایسه با محصولات نشسته یک هفته کمتر است.

چه میوه هایی را می توان منجمد کرد؟

اما پرسشی که بیشتر خانواده ها می پرسند آن که آیا می توان میوه های تابستانی را همچون سبزی ها، منجمد و به مدت طولانی تری ذخیره کرد؟ آیا میوه​منجمد خاصیتی هم دارد؟

برخی از میوه ها همچون سیب، هلو، توت فرنگی، زردآلو، هندوانه و خربزه موقع منجمد شدن تغییر رنگ داده و تردی شان از بین می رود و در اثر اکسیداسیون درصد زیادی از ویتامین ها بخصوص ویتامین C و اسید فولیک خود را از دست می دهند، اما اگر این میوه ها را به تناسب نوع آن در مقداری شربت منجمد کنید یا روی آن شکر بپاشید یا آبلیمو بزنید تا چند ماه در فریزر قابلیت نگهداری دارند. میوه هایی چون گیلاس و آلبالو هم گرچه بافت ظریفی دارند و فریز کردن بشدت بافت آنها را تخریب می کند، اما تا حدودی ارزش تغذیه ای خود را حفظ می کنند.

سبزیجات جالیزی را منجمد می کنند؟

در میان سبزیجات غده ای، غلاف دار، بوته ای یا درختی کدام یک در دمای انجماد خاصیت خود را حفظ کرده و کدام یک مقاومت کمتری دارد؟

خیار، کاهو، کدو، سیب زمینی و گوجه فرنگی تحمل انجماد را نداشته و در سرمای زیاد، خاصیت، طعم و بافت خود را از دست می دهد، اما می توانید سیب زمینی را به صورت پوره یا خلال نیمه آماده و گوجه فرنگی را پخته شده فریز کنید. لوبیا سبز، نخود فرنگی، ذرت، گل کلم و اسفناج را هم چند دقیقه در آب بجوشانید یا بخار دهید تا با غیر فعال شدن آنزیم های اکسیدکننده در حین انجماد سفت نشود و تغییر رنگ، بو و مزه ندهد و گرچه در اثر این حرارت 5 تا 40 درصد از ویتامین های حساس به حرارت محصول تخریب می شود، اما تا چند ماه می توانید ماندگاری این سبزیجات را افزایش دهید. سبزیجات بوته ای همچون هویج، چغندر و تربچه نیز در اثر انجماد تلخ و غیرقابل مصرف می شود. این را هم بدانید در اثر نگهداری سیب زمینی در یخچال، نشاسته آن تبدیل به قند شده و زودتر از موعد شیرین و قهوه ای شده و برای مبتلایان به دیابت منع مصرف دارد و همچنین نور فلورسنت برخی مغازه ها یا آشپزخانه ها هم سبب سبز شدن رنگ لایه های سطحی و گاهی عمقی سیب زمینی شده و از عمر محصول کاسته و آن را سمی می کند.

در ضمن فرآورده های فریز شده در مقایسه با فرآورده های کنسرو شده ویتامین و املاح معدنی بیشتری دارد، اما براساس تحقیقات انجام شده سه نوع از سبزی ها وقتی به صورت کنسرو درمی آیند مقدار فیتوکمیکال های مفید (رنگدانه های آنتی اکسیدانی) در آنها بالاتر از وقتی است که تازه و خام مصرف می شوند. کنسرو ذرت، هویج و گوجه فرنگی از این جمله است. اما به دلیل آن که در این کنسروها از شکر و نمک زیادی استفاده می شود، برای بیماران مبتلا به دیابت، پرفشاری خون و نارسایی کلیوی محدودیت مصرف دارد.

سبزی خرد شده منجمد بهتر است!

اما پرسش اصلی آن که سبزیجات خرد شده منجمد و نیمه آماده ای مانند سبزی قورمه، سبزی نعنا و جعفری و انواع سبزی کوکو و آش را می توان در برنامه غذایی روزانه گنجاند؟ سبزی خرد شده تازه بهتر است یا منجمد شده؟

بافت سبزی یا هر میوه ای در اثر خرد شدن آسیب می بیند و بلافاصله در مجاورت با هوا اکسید شده و همین امر باعث تخریب بخش زیادی از ویتامین ها می شود. اما شاید بشود روی املاح معدنی و فیبر آن حساب کرد. ولی لازم است بدانید سبزیجات خرد شده منجمد، بیشتر از انواع تازه و خردشده ای که در فروشگاه ها جلوی چشم مشتری آماده می شود، ارزش تغذیه ای دارد؛ چرا که اگر سبزی های منجمد مجوزدار بلافاصله پس از خردشدن فریز شوند، در دمای انجماد تخریب مواد مغذی سبزی به کمترین میزان می رسد، اما سبزی های خرد شده تازه از زمان خرد شدن تا رسیدن به دست مصرف کننده مواد مغذی بیشتری را از دست می دهند و تیره و کدر شدن آن دلیل بر کهنگی و ماندگی محصول است.

البته با وجود آن که براساس شرایط تولید و نگهداری نمی توان صد درصد در مورد ماندگاری و میزان مواد مغذی سبزی های خرد شده تازه و منجمد قضاوت کرد، اما مصرف سبزی های منجمدی که به شروع تاریخ مصرف نزدیک تر باشند گزینه مناسب تری است.

در کیسه نانو میوه تازه می ماند؟

این روزها در برخی مغازه ها یا فروشگاه ها کیسه هایی پلاستیکی با نام نانو برای ماندگاری بیشتر میوه های درون یخچال به فروش می رسد. واقعیت آن است که هنگام تهیه پلاستیک، ذرات نقره در حد نانو به ترکیبات پلیمر این پلاستیک ها افزوده می شود. خاصیت ضدمیکروب از ویژگی های نقره است که با تاخیر در فساد میکروبی محصول، ماندگاری را بالا می برد که برای عمر طولانی و تازه تر ماندن محصول باید آن را نشسته داخل این کیسه ها قرار داد.

اما به گفته متخصصان با وجود آن که تاکنون گزارشی مبنی بر مسمومیت این کیسه ها ارائه نشده است، ولی توصیه بر آن است به علت سمی و مسمومیت زا بودن نقره از بسته بندی مواد غذایی چرب، آبدار و خمیری درون این کیسه ها اجتناب کنید.

فاخره بهبهانی / جام جم

چهارشنبه 30/5/1392 - 18:51
شهدا و دفاع مقدس
ناگفته‌هایی از زبان پسر عموی شهید شناسایی شده در برنامه «ماه عسل»
ساعت حوالی چهار بامداد را نشان می‌داد و مرحله اول عملیات «کربلای 5» در حال اجرا بود، پسر عمویم ایرج که از غواصان « لشکر10 سیدالشهدا(ع)» بود نیز همراه گروهانش وارد عمل می‌شود تا اینکه ترکشی، پلاک و سینه‌اش را سوراخ می‌کند.
خبرگزاری فارس: ماجرای شهیدی که پلاکش مانع شناسایی‌اش شد

به گزارش خبرگزاری فارس از همدان به نقل از روابط عمومی اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان همدان، شهید ایرج خرم‌جاه پس از گذشت 27 سال از شهادتش، شناسایی شد و به چشم انتظاری مادرش پایان داد.

غلامرضا خرم‌جاه پسر عمو و همرزم شهید در این باره می‌گوید: ایرج در حالی که 14 ساله بود از طریق کاروان «راهیان کربلا» به جبهه حق علیه باطل شتافت. از رزمندگان لشکر 10 سیدالشهدا(ع) بود و در عملیات «کربلای4» شرکت کرد، پس از آن عملیات، به عنوان یکی از غواصان گردان «حضرت علی اکبر(ع)» در عملیات «کربلای 5» حضور یافت.

دو گروهان از گردان «حضرت علی اکبر(ع)» که سردار جانباز «حمید تقی‌زاده» فرمانده گردان و شهید «علیرضا آملی» فرمانده گروهان آن به شمار می‌آیند، غواص بودند.

ساعت حوالی چهار بامداد را نشان می‌داد و مرحله اول عملیات «کربلای5» (دی ماه سال65) در حال اجرا بود، پسر عمویم نیز همراه گروهانش وارد عمل می‌شود تا اینکه ترکشی از روی پلاک شناسایی، سینه‌اش را سوراخ کرد و چند ترکش هم به سر و بدنش اصابت کرد.

در این حال یکی از رزمندگان به نام «علی فیروزگاه» فرزند «قادر» که او نیز از کرج اعزام شده بود، تلاش می‌کند پیکر ایرج را از منطقه شلمچه به عقب منتقل کند، اما نمی‌دانست که سینه پسر عمویم سوراخ شده تا اینکه وقتی موقع تنفس مصنوعی به او متوجه می‌شود از سینه او کف و خون بیرون می‌آید، شرایط به گونه‌ای رقم می‌خورد که فیروزگاه نمی‌تواند پیکر ایرج را به عقب بیاورد و ایرج در همان منطقه شلمچه باقی می‌ماند، فیروزگاه نیز در مرحله دوم عملیات کربلای به شهادت می‌رسد.

نزدیکی‌های صبح، رزمندگان ایرانی خط را می‌شکنند اما وقتی به محل شهادت پسر عمویم می‌روند، پیکرش را نمی‌یابند. در این شرایط آنها دو احتمال می‌دهند. یکی اینکه شاید پیکرش به آب افتاده یا اینکه اعضای «تعاون» (افرادی که پیکرهای شهدا را به پشت جبهه منتقل می‌کردند) او را به عقب منتقل کرده‌اند.

احتمال اول درست بوده و پیکر شهید ایرج خرم‌جاه به مدت شش ماه بدون پلاک در این منطقه باقی می‌ماند تا اینکه تیرماه سال 66 پیکرش در محل شهادتش پیدا می‌شود. از آنجایی که از نظر اندام، شکل ظاهری و کبودی روی بازویش شبیه آقای جعفر زمردیان (مدیرکل فعلی اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان همدان) بوده است اشتباهی به جای او در گلزار شهدای شهر همدان دفن می‌شود، نکته دیگر اینکه آقای جعفر زمردیان روی بازویش جای ماه گرفتگی دارد و همین هم یکی دیگر از دلایلی بوده که موجب اشتباه خانواده زمردیان در شناسایی‌ فرزندشان می‌شود.

ایرج خرم‌جاه فرزند اول مرحوم عمویم «حسام‌الله» است برای همین عمویم علاقه و وابستگی عاطفی بسیاری به او داشت، این شهید یک برادر به نام تورج و یک خواهر نیز دارد. ایرج پسری درس خوان و متعهد بود، علاقه زیادی به بسیج داشت تا جایی که گاهی اوقات تا صبح در پایگاه بسیج فعالیت می‌کرد.

در طول سال به خوبی درس می‌خواند تا در تعطیلات تابستان با اشتغال در مکانیکی و شیشه‌بری به پدرش کمک کند، در رشته قرائت قرآن نیز در منطقه ساوجبلاغ کرج موفق به کسب مقام شده بود.

وقتی هم که طبل جنگ تحمیلی نواخته شد بنا به فرمایش امام خمینی (ره) مبنی بر واجب کفایی بودن حضور در صحنه نبرد، درس و تحصیل خود را رها کرد و به جبهه نبرد حق علیه باطل اعزام شد، وی برای اینکه به جبهه برود چندین بار اقدام کرد اما در دو مرحله با اعزامش به دلیل سن کمش مخالفت شد تا اینکه توانست با دستکاری شناسنامه‌اش و تغییر سال تولدش از 1351 به 1347 جواز حضور در جبهه را دریافت کند.

چهارشنبه 30/5/1392 - 18:48
شهدا و دفاع مقدس

بعد از 27 سال، 31 مرداد ماه مراسم نامگذاری سنگ مزار شهید «ایرج خرم‌جاه» با حضور مادر چشم‌انتظارش در گلزار شهدای همدان برگزار می‌شود.

خبرگزاری فارس: از بنام شدن شهید گمنام تا «آزادگی» در نام/ 31 مرداد، ماه عسل «یونس خاک»

به گزارش خبرگزاری فارس از همدان، چندی پیش برنامه ماه عسل، میزبان محمدجواد زمردیان؛ مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس همدان بود که راوی داستان عجیبی از زندگی خود به مخاطبان برنامه شد.

محمدجواد 16 ساله معروف به جعفر به اسارت نیروهای بعثی درمی‌آید اما خبری از این قضیه جایی درز نمی‌کند. خانواده وی باور بر شهادتش می‌کنند که پیدا شدن جسدی با شباهت بسیار با فرزندشان، این باور را قطعی می‌کند.

این شهید بزرگوار، به جای جعفر دفن می‌شود تا خانواده‌ای را به خاطر شرایط خاص پدر و مادر آن، از بلاتکلیفی و بی‌قراری درآورد.

چهار سال می‌گذرد، جعفر ناگهان به وطن بازمی‌گردد! اینجاست که رازی بر ذهن‌ها می‌نشیند «اگر این جعفر است - که هست- پس او که دفن شد که بود؟ چرا این قدر شباهت؟».

از آن سال تلاش برای تعیین هویت این شهید بزرگوار شروع می‌شود تا اینکه برنامه ماه عسل با انعکاس این داستان، راه را برای معلوم شدن هویت واقعی این شهید هموار می‌کند و در نهایت با مشخص شدن آن، مرداد، ماه عسل خانواده شهید ایرج خرم‌جاه می‌شود.

31 مرداد ماه با حضور مادر شهید بر مزار فرزندش، حلاوت این عسل را ماندگارتر می‌کند.

در همین راستا مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان همدان در گفت‌وگو با خبرنگار فارس با اشاره به اینکه بعد از حضورش در برنامه ماه عسل، تلاش بیشتری برای یافتن خانواده این شهید بزرگوار صورت گرفت، ضمن تقدیر از اهالی رسانه به ویژه دست‌اندرکاران برنامه ماه عسل، از پیدا شدن این شهید والامقام ابراز خرسندی کرد.

محمدجواد زمردیان با بیان اینکه پیدا شدن هویت این شهید عزیز با یک عزم ملی صورت گرفت، ادامه داد: به نظر بنده این شهید بزرگوار دارای سه مأموریت بزرگ بود که دو مأموریت را انجام داده و مأموریت آخر با پیدا شدنش محقق می‌شود.

وی در تشریح این مطلب گفت: مأموریت اول این شهید بزرگ حضور در جنگ برای دفاع از کشور بود، مأموریت دوم آرام کردن دل یک پدر و مادر بود و مأموریت سوم وی نیز این بود که به همگان ثابت کند در عین گمنامی نیز می‌توان بزرگ بود و بزرگ ماند.

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس همدان با اشاره به تشکیل کمیته‌ای برای استقبال از مادر این شهید بزرگوار که در 31 مرداد ماه در همدان حضور می‌یابد، ابراز داشت: برنامه‌ریزی‌های لازم برای استقبال باشکوه از مادر شهید خرم‌جاه فراهم شده است.

وی با بیان اینکه کمیته تبلیغات، تشریفات، اطلاع‌رسانی، فرهنگی و پشتیبانی در این زمینه فعال خواهد بود، ادامه داد: مراسم استقبال ساعت 18 در گلزار شهدا برگزار می‌شود.

زمردیان ادامه داد: شناسایی هم‌رزمان این شهید بزرگوار نیز در دستور کار است تا از آنها برای حضور در این برنامه دعوت شود.

وی در بخش دیگری سخنانش با بیان اینکه نام این شهید بزرگوار بر روی سنگ مزارش که 27 سال چشم‌انتظاری کشید، منقش می‌شود، افزود: روز 31 مرداد ماه شهید گمنام ما بنام می‌شود.

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان همدان با بیان اینکه نام این شهید بزرگوار «ایرج» به معنای «آزاده» است، گفت: هم‌زمانی مشخص شدن این شهید بزرگوار در سالروز بازگشت آزادگان به میهن اسلامی را باید به فال نیک گرفت.

وی با بیان اینکه خانواده من میزبان خانواده این شهید بزرگوار خواهد بود، افزود: با تفألی به قرآن کریم برای نامگذاری مراسم بزرگداشت تغییر نام سنگ مزار این شهید بزرگوار سوره مبارکه یونس آمد و به همین منظور مراسم «یونس خاک» نام گذاشته شد.

زمردیان ابراز داشت: به طور حتم مردم شهیدپرور دارالمؤمنین با حضور در گلزار شهدا، استقبال گرمی از این مراسم خواهند داشت.

شهید ایرج خرم‌جاه متولد 1351 در روستای «سیبستان» از بخش سیف‌آباد هشتگرد استان البرز است و در تاریخ 27 دی ماه 1365 در منطقه عملیاتی شلمچه به درجه رفیع شهادت نائل گشته است.

چهارشنبه 30/5/1392 - 18:46
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته