• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1568
تعداد نظرات : 388
زمان آخرین مطلب : 3845روز قبل
ورزش و تحرک

خبرگزاری فارس: کارشناس فوتبال ایران گفت: ورود مربیانی از یک کشور خاص به عملکرد واسطه‌ها مربوط می‌شود.

خبرگزاری فارس: قدرت‌های در سایه تصمیم گیرنده‌اند/ واسطه‌ها عامل ورود مربیان از یک کشور خاص

مجید جلالی در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری فارس در مورد نیم‌فصل اول لیگ برتر فوتبال ایران و شرایط تیم ملی فوتبال صحبت‌‌های زیر را انجام داد؛

فارس: لیگ برتر را در نیم‌فصل اول چطور دیدید؟

لیگ برتر به غیر از چند مقطعی که به دلیل بازی‌های تیم ملی تعطیل شد از لحاظ کیفیت اجرایی سازماندهی و استانداردسازی شرایط بسیار خوبی داشت. یکی از دلایلی که فدراسیون ما توانست به عنوان برترین فدراسیون سال آسیا انتخاب شد همین بود. البته چیزی که در لیگ ما نگران‌کننده بود کیفیت فنی مسابقات است. طبق آماری که دوستان من درآوردند متوسط زمان مفید بازی در هر مسابقه 52 دقیقه است در حالی که این آمار در کشورهای معتبر اروپایی 73 دقیقه است. این مسئله باعث می‌شود تماشاگران یک نیمه پرتی‌های مسابقه را تماشا کنند. تعداد خطا در هر بازی در لیگ‌های معتبر اروپایی 17 خطا است اما در لیگ ما 29 خطا اتفاق می‌افتد که این نشان از خشونت زیاد در مسابقات دارد. بسیاری از آسیب‌دیدگی‌ها نیز به دلیل همین نوع سبک از بازی به وجود می‌آید. تیم‌هایی مثل استقلال و فجر از لحاظ فیزیکی در بازی‌های که محوریت‌ درگیرانه دارد از سایرین بهتر عمل می‌کنند. در بخش مالکیت توپ فوتبال ما مشکلات عمده‌ای دارد. تنها سپاهان و کمی هم سایپا پارامترهایی در مالکیت فنی دارند که تا حدودی نسبت به سایر تیم‌ها در این بخش بهتر عمل می‌کنند.

فارس: در نیم فصل اول تیمی توانست در شمایل مدعی قهرمانی ظاهر شود؟

وقتی به عملکرد تمامی تیم‌ها نگاه می‌کنیم نمی‌توانیم با اطمینان از تیمی به عنوان مدعی قهرمانی نام ببریم و خیلی مشکل است تیمی را شایسته کسب این عنوان بدانیم. به طور کلی می‌توانیم بگویم سپاهان در داشتن مالکیت توپ نسبت به سایرین بهتر است و شایستگی بیشتری برای کسب عنوان قهرمانی دارد. بعد از سپاهان می‌توانم از استقلال که مهره‌های خوبی دارد و هم از لحاظ فیزیکی در شرایط خوبی به سر می‌برد نام ببرم.

فارس: در نیم فصل اول مشکلات داوری ما به اوج خود رسید و این مسئله باعث شد گاهاً اعتراض‌های زیادی به داوری‌ها صورت بگیرد برای حل این مشکل چه پیشنهادی دارید؟

به نظر من ابتدا باید خانواده داوری ما مشکلاتی که درون خودشان وجود دارد حل کنند سپس در بین اهالی فوتبال اعتمادسازی کنند مشکلاتی که درون خانواده داوری وجود دارد باعث می‌شود در اعتمادسازی نیز خوب عمل کنند و کوچکترین اشتباهی به اعتراض می‌انجامد اما وقتی که مشکلات درون خانوادگی آنها حل شود و سپس اعتمادسازی کنند اگر اشتباهی هم صورت گیرد آن وقت کسی اعتراض نمی‌کند.

فارس:‌ نا هنجاری روی سکوها در این فصل به اوج خود رسید و مهم‌ترین اتفاق شکسته شدن سر حسین فرکی بود. برای حل این ناهنجاری‌ها چه تصمیمی باید اتخاذ کرد؟

در مورد این موضوع سال‌ها بحث و گفت‌وگو می شود، اما متاسفانه هیچ‌کس اقدامی نمی کند. باید برای حل این مشکل برنامه‌ریزی کرد و روش‌های تربیتی را اجرا کنیم. تنبیه کردن تماشاگران مربوط به قرن نوزدهم است و دیگر این روش‌ها و مجازات‌ها در ایجاد رفتار مناسب روی هواداران جواب نمی‌دهد باید اولویت را روی تشویق بگذاریم به طور مثال برنامه‌های تشویقی ناظر بر کارهای فرهنگی در نظر بگیریم و افرادی را مشخص کنیم که در هر مسابقه به نوع رفتار تماشاگران امتیاز دهند. در پایان سال هر تیمی که بالاترین امتیاز را از لحاظ رفتار هوادارانش درون ورزشگاه کسب کرد جایزه‌ای مثل برداشتن فنس‌ها از مقابل دیدگان آنها قرار دهیم مطمئنا این گونه اعتمادسازی می‌تواند باعث ایجاد یک فرهنگ در بین هواداران فوتبال شود.

فارس: در لیگ امسال نیز همچون سال‌های گذشته شاهد نیمکت‌های لرزان بودیم چرا عمر مربیان روی نیمکت‌های تیم‌ها بسیار کم است؟

در فوتبال ایران تغییر و تحولات روی نیمکت‌ها بسیار زیاد است، طی تحقیقی که در کانون مربیان فوتبال ایران انجام دادیم متوسط عمر مربیگری در فوتبال ایران 17 هفته است. این آمار بسیار کم است دلیل اصلی چنین موضوعی هم نداشتن دیدگاه مشخص است. وقتی دیدگاه معین، مشخص و مدونی وجود ندارد این اتفاق می افتد چرا که دیدگاه به تصمیم قوام می دهد و منجر به اتخاذ تصمیمات بلندمدت می‌شود. مسئله دومی که روی این موضوع تأثیرگذار است حضور افراد غیر فوتبالی که بیشتر از بدنه سیاسی می آیند است. این افراد بیشتر در هیئت مدیره حضور دارند. من این گروه را قدرت های در سایه می نامم که تأثیر زیادی در تصمیم‌گیری‌ها دارند. که آن ها بعضاً تصمیم گیرنده اصلی هستند و دیدگاه فنی دقیقی نیز ندارند.  شبکه‌های پشت فوتبال هستند که رغبت فراوانی به ایجاد تغییر و تحولات دارند چرا که آن‌ها از این تغییر و  تحولات سود های زیادی می برند.

فارس: در لیگ امسال انتقاد زیادی به عملکرد مربیان پرتغالی شد در این ارتباط چه نظری دارید؟

حضور مربیان یک کشور خاص در مقطعی به رویکرد واسطه‌های ما بازمی‌گردد. در هر دوره واسطه‌ها رویکرد متفاوتی دارند و عده‌‌ای از مربیان خاص را برای هدایت‌ تیم‌ها برمی‌گزینند، این تنوع کاری آنهاست که به کارشان هم قوام می بخشد.

فارس: آیا لیگ فوتبال ایران امسال توانست پدیده تازه‌ای به فوتبال ما معرفی کند.

یکی از اساسی‌ترین مشکلات فوتبال ما همین مسئله است. این اتفاق برمی‌گردد به نداشتن کیفیت فنی در لیگ فوتبال ما که باعث می‌شود سرمربی تیم ملی برای پر کردن خلأهای تاکتیکی خود در سراسر دنیا به دنبال پیدا کردن بازیکن باشد. باید با در نظر داشتن یک برنامه مناسب، به این کار بپردازیم. ما برای پرورش نیروی انسانی چه بازیکن، چه داور، چه مربی، چه مدیر، و... نیاز به پرورش افراد جدید برای آینده داریم.

 

 

فارس: پس از اظهارنظرهای متفاوت سرانجام تصمیم بر این شد که جام حذفی ایران با حضور تیم‌های لیگ برتری و نیمی از تیم‌های لیگ دسته اولی برگزار شود آیا با برگزاری جام حذفی به این شکل موافق هستید؟

به هر حال این تصمیمات تحت تأثیر انتقادات و فشار رسانه‌ها گرفته می‌شود در این مورد ما با چند مشکل روبه‌رو هستیم اول اینکه باید لیگ‌مان را برگزار کنیم دوم اینکه باید زمان مناسب را برای تیم ملی در نظر بگیریم نکته سوم حضور تیم‌های ما در لیگ قهرمانان آسیا است نکته چهارم این است که حاضر نیستند هر 4 روز یک بار به میدان بروند نکته آخر هم این است که باید جام حذفی برگزار شود وقتی همه این موارد را کنار یکدیگر قرار می‌دهیم با یک کلاف سردرگم روبه‌رو می‌شویم که قرار دادن تمام این بازی‌ها در کنار یکدیگر غیرممکن می‌شود. به هر حال تیم‌ها یا باید بپذیرند 4 روز یک بار بازی کنند و یا اینکه با برگزاری بازی‌ها به این شکل کنار بیایند.

فارس: با توجه به اینکه 4.5 تیم سال آینده از لیگ برتر ما سقوط می‌کند پیش‌بینی هفته‌های پرتنشی برای لیگ برتر می‌شود ارزیابی شما چیست؟

این مسئله کاملاً هشدار دهنده است. ما نیازی به کم کردن تیم‌ها نداشتیم. به نظر من سازمان لیگ اگر همین حالا تصمیم بگیرد از لیگ امسال تنها 3 تیم سقوط کند مطمئناً تصمیم‌ اشتباهی نگرفته است. به صلاح فوتبال ماست که لیگ با همین تعداد تیم ادامه یابد و من حتی معتقدم که اگر تیم‌های لیگ برتر را بیشتر هم بکنیم ضرر نخواهیم کرد دلیل های خودم هم در این ارتباط می توانم بیان کنم. با این شرایط مطمئناً روزهای پرتنش و سختی در انتظار لیگ برتر ما است.

فارس: تیم ملی دوم ما در رقابت‌های غرب آسیا حاضر خواهد شد در این ارتباط چه نظری دارید؟

به نظرم حتی اگر ما می توانستیم تیم امید داشته باشیم و با تیم امیدمان در این مسابقات شرکت می‌کردیم خیلی بهتر و مفیدتر بود. حالا که تصمیم بر این گرفته شده تیم دوم را به این مسابقات بفرستیم باز هم این تصمیم بسیار خوب است و از آن استقبال می‌کنیم.

فارس: چقدر برای تیم ملی فوتبال ایران شانس به صورت مستقیم به جام جهانی قائل هستید؟

شانس ما برای صعود به صورت مستقیم خیلی کم شده ازبکستان در دو مسابقه مقابل قطر و لبنان در زمین خودش به میدان می‌رود در یک حالت طبیعی باید در نظر بگیریم آنها در این 2 مسابقه به پیروزی می‌رسند و قطعاً صعودشان به صورت مستقیم محرز می‌شود. اگر تیم دوم را کره جنوبی در نظر بگیریم آنها یک بازی مقابل ما و یک دیدار ازبکستان دارند که در خانه به میدان خواهند رفت این مسئله هم شانس را برای صعود مستقیم کره بیشتر می‌کند در این صورت تیم ملی ما به عنوان تیم سوم و به صورت غیرمستقیم با شرکت در بازی پلی‌آف شانس رفتن به جام جهانی دارد و باید شانس خود را اینجا دنبال کنیم.

فارس: شما در نیم‌فصل اول به دلیل مشکلات جسمی که داشتید از حضور روی نیمکت سرمربیگری انصراف دادید آیا در نیم فصل دوم باید انتظار بازگشت دوباره شما را به فوتبال داشته باشیم؟

من پیشنهادهایی دارم و ترجیح می‌دهم در تیمی کار بکنم که بتوانم به اهدافم برسم. برای انتخاب تیم آینده روی این مسئله حساسیت دارم. این امکان وجود دارد که در نیم‌فصل دوم هدایت تیمی را برعهده بگیرم.

گفت‌وگو از سید مهدی فراهانی

يکشنبه 19/9/1391 - 4:58
ورزش و تحرک

خبرگزاری فارس: رئیس فدراسیون والیبال گفت: دیپلمات‌های ایتالیایی تلاش می‌کنند تا ولاسکو به ایران نیاید، چراکه نمی‌خواهند موفقیت ورزش ایران را ببینند.

خبرگزاری فارس: داورزنی: ولاسکو یک دلار هم طلب ندارد/ در گروه زندگی قرار گرفته‌ایم

محمدرضا داورزنی در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری فارس، درمورد نیم فصل اول رقابت‌های لیگ برتر باشگاه‌های ایران که با قهرمانی پیشگامان کویر یزد خاتمه پیدا کرد، اظهار داشت: لیگ امسال یکی از منظم‌ترین لیگ‌های چند سال اخیر والیبال از نظر کیفیت بود. به غیر از تیم گنبد، سایر تیم‌ها نتایج‌شان قابل‌ پیش‌بینی نبود.

* دور برگشت و پلی‌آف زیباتر خواهد شد

وی افزود: قهرمان نیم فصل 3 شکست در کارنامه داشت. با توجه به توزیع خوبی که برای بازیکنان اتفاق افتاده است فکر می‌کنم در دور برگشت و مرحله پلی‌آف شاهد بازی‌های زیباتری خواهیم بود. امیدوارم مسائلی که در برخی از هفته‌ها پیش آمده در دور برگشت تکرار نشود و بتوانیم با حفظ استانداردها و کیفیت لیگ پیش برویم و برای تیم ملی مفید باشیم.

* استفاده از تکنولوژی به قضاوت صحیح‌تر کمک می‌کند

رئیس فدراسیون والیبال در مورد ضعیف بودن داوری‌ها نسبت به مسابقات لیگ برتر، تصریح کرد: موضوع داوری تنها به ایران مربوط نمی‌شود. این موضوع در فدراسیون جهانی هم مطرح است و قرار است برنامه‌ریزی‌های بیشتری برای داوری‌ها انجام دهند. احتمال دارد که در سال‌های آینده از تکنولوژی برای قضاوت استفاده شود.

داورزنی عنوان کرد: بسیاری از موارد را می‌توان با تکنولوژی بهتر قضاوت کرد؛ مانند کشتی که پس از هر اعتراض تیم‌ها می‌توانند فیلم را بازبینی کنند. کمیته داوران فدراسیون جهانی این موضوع را دز دست بررسی قرار داده و به احتمال فراوان داوری‌های مسابقات رسمی با کمک تکنولوژی انجام شود. رئیس فدراسیون جهانی اعلام کرد در فینال المپیک بین تیم‌های روسیه و برزیل حدود  5 امتیاز به صورت اشتباه بین تیم‌ها تقسیم شد.

وی خاطرنشان کرد: وقتی سرعت کار زیاد می‌شود و از طرفی داور باید در یک لحظه با چشم خود صحنه را ببیند کمی کار سخت است. در گذشته به دلیل اتفاقاتی که در سالن می‌افتاد حتی صحنه‌های آهسته و تکرار را هم پخش نمی‌کردند، اما حالا تصمیم گرفتند که مسابقات به نوع دیگری برگزار شود. بدون شک درصورت تصویب این موضوع در مسابقات داخلی هم از تکنولوژی استفاده خواهیم کرد تا هر تیم در طول یک گیم دو بار بتواند اعتراض کند.

* مدل اعتراض‌ها به داوری باید اصلاح شود

رئیس فدراسیون والیبال گفت: فکر می‌کنم با تمام این صحبت‌ها داوران ایرانی از بهترین داوران آسیا هستند و در سطح بالایی قرار دارند، اما برخی اتفاقاتی که در برخی مسابقات رخ می‌دهد و صحبت‌هایی که مطرح می‌شود موجب می‌شود تا داوران زیر سوال بروند.

داورزنی افزود: در تمام دنیا داوران اشتباه می‌کنند، اما مدل اعتراض‌ها متفاوت است. باید در بخش اعتراض‌ها بازیکنان باید خویش‌تن‌دار تر باشند و اخلاق حرفه‌ای را رعایت کنند. در هیچ جای دنیا پرخاشگری به این صورت نیست که دارو مورد حمله قرار بگیرد. اشتباه همه جا هست، اما اعتراض باید به بهترین مدل صورت بگیرد تا شان داوران زیرسوال نرود.

* گروه ایران در لیگ جهانی "گروه زندگی" است!

رئیس فدراسیون والیبال درخصوص قرعه‌کشی لیگ جهانی والیبال و ارزیابی حریفان ایران در این مسابقات اظهار داشت: البته نام قرعه‌کشی برای لیگ جهانی صحیح نیست و بهتر است از لفظ "سید‌بندی" استفاده شود. ما بر اساس رنکینگ‌مان در گروه دوم قرار گرفتیم و باید با قهرمان المپیک 2012 و قهرمان آمریکای جنوبی مصاف خواهیم داد.

وی افزود: کوبا و ایتالیا از تیم‌های تراز اول دنیا هستند. صربستان و آلمان به ایران خواهند آمد؛ خوشبختانه گروه خوبی داریم و بازیکنان با استرس به مصاف حریفان می‌روند، چراکه سقوط نمی‌کنند و حضورشان برای سال آینده هم قطعی شده است. هر زمانی که بازیکنان ایران بدون استرس به مصاف حریفان رفتند بسیار خوب و امیدوار کننده بازی کرده‌اند.

داورزنی درمورد اینکه گفته می‌شود گروه ایران "گروه مرگ" است، گفت: گروه ما "گروه زندگی" است! در این گروه تیم ما تجربه کسب می‌کند و چیزی از دست نمی‌دهد. گروه مرگ گروهی است که تیم‌مان پس از شکست از دور مسابقات حذف شود، اما ما در این گروه تجربه بالایی کسب می‌کنیم. گروه مرگ، گروه سوم لیگ جهانی است.

 

* فشار برخی دیپلمات‌ها برای جلوگیری از حضور ولاسکو در ایران

داورزنی در خصوص حضور ولاسکو در ایران و فشار برخی دیپلمات‌ها به وی برای عدم حضور در ایران تصریح کرد: برخلاف اینکه همه می‌گویند ورزش را نباید سیاسی کرد، اما برخی از اروپایی‌ها دوست ندارد موفقیت‌های ورزش ایران را ببینند و به همین دلیل خودشان از اروپا و دیپلمات‌هایشان از داخل ایران دست به کارهایی می‌زنند که ورزش ایران موفق نشود.

وی ادامه داد: برخی از اروپایی‌ها ایران را از طرفی در تحریم و فشار قرار می‌دهند و برایشان قابل هضم نیست که با این فشارها والیبال ایران وارد لیگ جهانی شود و برخی از تیم‌های اروپایی را هم شکست دهیم. 

* ولاسکو یک دلار هم از ایران طلب ندارد

رئیس فدراسیون والیبال خاطرنشان کرد: ولاسکو یک مربی آرژانتینی است که در ایتالیا زندگی می‌کند و برای‌ ما جای سوال دارد که چرا به وی فشار می آورند که به ایران نیاید؟ هنوز پاسخ این سوال را پیدا نکرده‌ایم؛ ما که به تمام تعهدات قراردادمان با ولاسکو عمل کرده‌ایم و ولاسکو یک دلار هم از ایران طلب ندارد و حتی پاداشش را هم گرفته است.

داورزنی با بیان اینکه به ولاسکو می‌گویند که برای رفتن به ایران بیشتر فکر کن، عنوان کرد: به ولاسکو فشار می‌آورند که به ایران نیا، چراکه ایرانی‌ها نمی‌توانند به تعهدات خود عمل کنند. ما در لیگ جهانی باید با آلمان و ایتالیا بازی کنیم و شاید برایشان خیلی سنگین باشد که ایران بتواند آنها را شکست دهد، چراکه پس از شگفتی‌سازی ایران در جام‌جهانی سال 2011 و پیروزی برابر تیم‌های صربستان و آرژانتین و لهستان از ایران می‌ترسند.

* دیپلمات‌های ایتالیا بیشترین فشار به ولاسکو می‌آورند

وی با بیان اینکه اروپایی‌ها متوجه شدند که نقش ولاسکو در موفقیت‌های ایران بسیار زیاد است، خاطرنشان کرد: اروپایی‌ها برنمی‌تابند که ایران در ورزش موفق شود.

داورزنی در پاسخ به این سوال که بیشتر از چه کشوری به ولاسکو فشار می‌آورند تا به ایران نیاید، تصریح کرد: ایتالیا!

رئیس فدراسیون والیبال در خصوص میزبانی ایران در لیگ جهانی گفت: قطعا در تهران میزبان حریفان خود خواهیم بود و در سال 12 هزار نفری با تیم‌های آلمان و صربستان بازی خواهیم کرد.

* موضوع پاداش‌ها را از وزارت ورزش بپرسید!

داورزنی درخصوص عدم پاداش ملی‌پوشان پس از صعود به لیگ جهانی عنوان کرد: بهتر است این سوالات را از وزارت ورزش بپرسید. عباسی قول داده است تا به زودی پاداش هر 4 تیم ملی ایران را بدهد؛ تیم‌های نوجوانان و جوانان، تیم ملی "ب" و تیم ملی بزرگسالان. جزئیات این موضوع را باید از سجادی و عباسی بپرسید.

يکشنبه 19/9/1391 - 4:57
ورزش و تحرک

خبرگزاری فارس: تیم داماش بابل در چارچوب هفته سوم لیگ برتر کشتی آزاد مقابل گاز مازندران به برتری دست یافت.

خبرگزاری فارس: برتری قاطع داماش بابل مقابل گاز مازندران/ المپیکی‌ها روی تشک نرفتند

به گزارش خبرگزاری فارس، در آخرین دیدار از هفته سوم لیگ برتر کشتی آزاد و دور رفت این رقابت‌ها، گاز مازندران در سالن سیدرسول حسینی ساری میزبان داماش بابل بود که در پایان با نتیجه 7 بر صفر مغلوب میهمان خود شد.

در این مسابقه که از گروه دوم و بعد از اذان مغرب برگزار شد حیدرقلی‌نژاد، دنگسرکی، یوسفی، قاسمی، نجاتیان، گنجی و آذرشکیب برای داماش بابل به پیروزی رسیدند.

داماش با این پیروزی به دومین بردش در رقابت‌های لیگ برتر کشتی آزاد دست یافت. 

مسعود اسماعیل‌پور و احسان لشگری ملی‌پوشان المپیکی ایران و عبدالسلام گادیسوف، ملی‌پوش المپیکی روسیه در این دیدار روی تشک نرفتند.

* نتایج انفرادی این دیدار به شرح زیر است: (اسامی تیم گاز در ابتدا آمده است)

55 کیلو: مسلم نادری خادم - یاسر حیدرقلی‌نژاد، برنده

60 کیلو: کمیل ذبیحی - آرش دنگسرکی، برنده

66 کیلو: مهران نصیری - محمد یوسفی، برنده

74 کیلو: پیمان محمدی - جعفر قاسمی، برنده

84 کیلو: جلال زمان - اسماعیل نجاتیان، برنده

96 کیلو: مهدی مازندرانی - امیرعباس مرادی گنجی، برنده

120 کیلو: سیدساجد جلالی - محمدرضا آذرشکیب، برنده

در دیگر دیدار این گروه فولاد ماهان سپاهان با نتیجه 4 بر 3 از سد میزبانش شهدای ساری گذشت.

يکشنبه 19/9/1391 - 4:56
ورزش و تحرک

خبرگزاری فارس: ستاره رئال مادرید در جشن معرفی ورزشکاران برتر که توسط خاندان سلطنتی اسپانیا برگزار شد در شرایطی که مشغول جویدن آدامس بود با تذکر یکی از مسئولان مواجه شد.

خبرگزاری فارس: گاف کریس رونالدو مقابل خاندان سلطنتی اسپانیا + فیلم

به گزارش خبرگزاری فارس، جوایز ملی ورزش اسپانیا از سوی خاندان سلطنتی این کشور چهارشنبه شب اهدا شد و در این میان جوایزی به کریس رونالدو و ویسنته دل‌بوسکه داده شد.

رونالدو به عنوان بهترین ورزشکار در سال 2012 انتخاب شد و جایزه خود را در این مراسم دریافت کرد.

بر اساس فیلمی که سایت مارکا  قرار داده است در این مراسم رونالدو با کت و شلوار و پوششی رسمی در حال جویدن آدامس است و یکی از افراد حاضر در جلسه به کریس تذکر می‌دهد که آدامسش را از دهانش درآورد و مهاجم رئال مادرید هم در نهایت این کار را انجام می‌دهد و آدامس در جیب شلوارش قرار می‌دهد.

تشویق کریس توسط یکی از مسئولان نظامی حاضر در مراسم از نکات جالب توجه است. 

يکشنبه 19/9/1391 - 4:51
ورزش و تحرک

خبرگزاری فارس: مدیرعامل باشگاه پرسپولیس گفت: ایتالیایی‌ها دو سه بازیکن ما را می خواهند که مذاکره‌های ابتدایی نیز انجام شده است.

خبرگزاری فارس: رویانیان: ایتالیایی‌ها دو سه بازیکن پرسپولیس را می‌خواهند

به گزارش خبرگزاری فارس، محمد رویانیان که در آلمان به سر می‌برد در گفت و گو با بخش خبری 18:45 شبکه 3 گفت: امشب راهی تهران می‌شوم. جلسات خوبی با مسئولان آث میلان داشتم.

از ورزشگاه جدید یونتوس هم بازدید کردم و با سازندگانش جلسه‌ای داشتیم تا همکاری‌هایی در ایران داشته باشیم. ایتالیایی‌ها دو سه بازیکن پرسپولیس را هم می‌خواهند که مذاکره‌های اولیه در این زمینه انجام شد.

وی ادامه داد: در فرانکفورت آلمان نیز قراردادی امضا کردیم که نماینده انحصاری باشگاه پرسپولیس در این شهر آلمان راه اندازی شود. هواداران پرسپولیس در آلمان به ما خیلی لطف داشتند.

مدیرعامل باشگاه پرسپولیس در مورد وضعیت مانوئل ژوزه گفت: دوشنبه کمیته فنی باشگاه در مورد این سرمربی تصمیم گیری می‌کند. او باید پاسخگوی نتایج نیم فصل اول تیم باشد. کمیته فنی در گذشته نیز جلسه داشت و قرارمان این بود که تا نیم فصل صبر کنیم و بعد مسایل فنی را ارزیابی کنیم و اکنون نیز به قول خودمان عمل کرده‌ایم.

رویانیان در مورد گزینه‌های سرمربیگری پرسپولیس که در رسانه‌ها مطرح می‌شوند گفت: گزینه‌ها زیادی مطرح می‌شوند اما در حال حاضر اسمی نمی‌بریم زیرا هنوز هیچ چیز قطعی نشده است.

وی در مورد جذب بازیکنان جدید برای پرسپولیس و فهرست مازاد گفت: 4 - 5 بازیکن در فهرست مازاد هستند که با آنها صحبت هم شده است. یک هافبک کناری هم جذب می‌کنیم که با یک بازیکن خارجی و یک بازیکن ایرانی در این پست در حال مذاکره هستیم.

يکشنبه 19/9/1391 - 4:50
آموزش و تحقيقات
جام جم آنلاین: خواب برای سلامتی و بهزیستی انسان‌ها حیاتی است؛‌ اما میلیون‌ها نفر از مردم كره زمین و درصد زیادی از مردم سرزمین ما به میزان كافی نمی‌خوابند و با كمبود خواب مواجهند.

 اما واقعا اگر بدرستی نخوابیم چه اتفاقی برای‌مان می‌افتد؟ چه كار كنیم كه بتوانیم درست بخوابیم؟ برای پاسخ به این دو سوال مطلب زیر را بخوانید.

پیامدهای کم خوابی

به گزارش كمیسیون ملی تحقیق اختلالات خواب آمریكا، افرادی كه مبتلا به بی‌خوابی شدید هستند، مسبب اصلی اتفاقات و حوادث خطرناك هستند.

هر ساله هزینه اختلالات خواب و بی‌خوابی در آمریكا، 15.9 میلیون دلار به صورت هزینه مستقیم و 50 تا 100 میلیارد دلار به صورت هزینه غیرمستقیم در سال است.

همچنین، چرت‌زدن و ناگهان به خواب‌رفتن در هنگام رانندگی باعث حداقل 100 هزار تصادف، 71 هزار آسیب‌دیدگی و 1550 مرگ در هر سال در آمریكاست.

جوانان كه در برابر اثرات بی‌خوابی مزمن آسیب‌پذیر هستند، در بیش از نیمی از تصادفاتی كه به دلیل به خواب‌رفتن در بزرگراه‌ها اتفاق می‌افتد دخیل هستند.

بی‌خوابی همچنین در یادگیری جوانان اختلال ایجاد می‌كند. در آمریكا، 60 درصد از دانش‌آموزان مدارس راهنمایی و دبیرستان گزارش كرده‌اند كه در طول روز خسته هستند و 15 درصد از آنها اذعان دارند كه در سر كلاس چرت می‌زنند.

به گزارش وزارت حمل‌و‌نقل آمریكا، یك درصد از چهار درصد كل تصادفات بزرگراه‌ها به دلیل بی‌خوابی است و چهار درصد از این تصادفات منجر به فوت می‌شود.

نوجوانان، مشكلات خواب و مواد مخدر

برطبق یك مطالعه بلندمدت كه در آوریل 2004 منتشر شد، نوجوانانی كه پیش از سن مدرسه‌رفتن، عادات خواب بدی داشتند، بیش از دو‌برابر دیگران احتمال دارد كه از مواد‌ مخدر استفاده كنند.

این یافته كه توسط دانشگاه میشیگان به دست آمده است، بخشی از یك مطالعه است كه 257 پسر و والدین آنها برای مدت 10سال در نظر گرفته شده‌اند.

مشكلات خواب

روان‌شناسان و دیگر دانشمندانی كه دلایل اختلالات خواب را مطالعه كرده‌اند، نشان داده‌اند كه برخی از مشكلات خواب، به صورت مستقیم یا غیر‌مستقیم با ناهنجاری‌هایی در سیستم‌های زیر ربط دارد:

سیستم‌های زیستی بدن، سیستم مغزی و عصبی، سیستم قلبی ـ عروقی، كاركردهای سوخت و سازی بدن، سیستم ایمنی بدن، نشانه‌های بی‌خوابی مفرط.

به گفته دكتر دیوید. اف.‌دینگز، روان‌شناس و متخصص خواب در دانشگاه پنسیلوانیا تحریك‌پذیری، دمدمی بودن و بازداری‌زدایی برخی از نشانه‌های اولیه‌ای هستند كه شخص دارای مشكل بی‌خوابی تجربه می‌كند.

اگر فردی كه از خواب محروم شده است بعد از بروز نشانه‌های اولیه‌ای كه گفته شد، نخوابد، حافظه تضعیف می‌شود و قادر به حل یك مساله پیچیده و تازه نیست. ‌

هنگامی كه فرد به اوج بی‌خوابی برسد، دچار خواب‌های خیلی كوتاه ـ به مدت پنج تا 10 ثانیه ـ می‌شود كه موجب خطا‌هایی در توجه فرد به محیط و چرت‌زدن هنگام انجام فعالیت‌هایی مانند رانندگی یا مطالعه می‌شود.

میزان خواب مورد نیاز

میزان خواب مورد‌نیاز برای هر فردی متفاوت از بقیه افراد است. در كل، بزرگسالان سالم به‌طور متوسط، نیاز به هشت ساعت خواب در شب دارند البته، برخی افراد قادرند كه كمتر از شش ساعت بخوابند و در‌عین‌حال در هنگام بیداری خواب‌آلود نباشند. برخی نیز اگر كمتر از 10 ساعت بخوابند، نمی‌توانند كارهای‌شان را بخوبی انجام دهند.

خواب شبانگاهی خوب

به گفته متخصصان، یك خواب شبانه به پنج مرحله كه مكررا جابه‌جا می‌شود، تقسیم می‌شود كه با نوع موج مغزی‌ كه خواب ملایم یا عمیق را نشان می‌دهد، تعریف می‌شوند.

نزدیك صبح، در سرعت حركت چشم‌ها افزایش دیده می‌شود. ماهیچه‌های بدن سست می‌شوند و رویا‌دیدن اتفاق می‌افتد و خاطرات جدید در مغز تحكیم می‌شود.

ارزش حیات‌بخش خواب هنگامی كه فرد چرت می‌زند و به كرات بیدار می‌شود، كاهش می‌یابد. این مساله باعث جابه‌جا‌شدن الگوهای موج مغزی می‌شود. برای مثال، معتادان كه بیشتر اوقات چرت می‌زنند و به كرات بیدار می‌شوند، كاركرد ذهنی‌شان در طول روز تضعیف می‌شود.

چه كنیم تا خواب خوشی داشته‌باشیم؟

 

بر طبق رهنمودهای متخصصین خواب، روش‌هایی برای مقابله با مشكلات خواب وجود دارد كه عبارتند از:

۱ـ داشتن یك برنامه منظم برای خوابیدن و بیدار شدن.

۲ـ ننوشیدن یا نخوردن كافئین طی شش ساعت قبل از خواب و به حداقل‌رساندن استفاده از آن در طول روز.

۳ـ نكشیدن سیگار، به‌خصوص نزدیك به زمان خواب.

۴ـ اجتناب از الكل و غذای سنگین قبل از خواب.

۵ـ ورزش منظم.

۶ـ كم‌كردن شلوغی، نور زیاد و دمای بسیار گرم یا بسیار سرد جایی كه می‌خوابید.

۷ـ تعیین یك زمان خواب منظم و به بستر‌رفتن در همان زمان.

۸ـ بیدار‌شدن بدون زنگ ساعت.

۹ـ رفتن به بستر در اوایل شب.

این روش‌ها تضمین می‌كند كه شما خواب كافی‌‌ داشته باشید. در غیر این‌صورت به اختلال خواب دچارید و باید برای درمان تخصصی اختلال‌تان به یك روان‌شناس مراجعه كنید.

مهدی ملك‌محمد

شنبه 18/9/1391 - 1:53
بیماری ها
جام جم آنلاین: درست است كه ایدز یك بیماری واگیردار است، یعنی از فردی به فرد دیگر منتقل می‌شود، اما شاید بشود گفت‌ خوشبختانه انتقال اچ‌آی‌وی براحتی ویروس‌های دیگر نظیر سرماخوردگی نیست.

در واقع «اچ‌آی‌وی» از طرق خاصی سرایت می‌كند كه آگاهی عمومی از آنها مهم‌ترین و موثرترین راه مواجهه فردی و اجتماعی با این مقوله است و هر چه این آگاهی بیشتر باشد، توانایی ما در مهار گسترش آن بیشتر و نیز نوع رفتارمان با مبتلایان «انسانی‌تر» خواهد بود.

مصادیق اصلی شناخته شده برای انتقال اچ‌آی‌وی از فردی به فرد دیگر به این قرار است:

ـ استفاده از سرنگ‌های مشترك بین معتادان تزریقی

ـ آمیزش جنسی

ـ خون و فرآورده‌های خونی

ـ از مادر به جنین یا نوزاد شیرخوار

در واقع سازوكار اصلی انتقال اچ‌آی‌وی آن است كه ویروس موجود در بدن فرد مبتلا به طریقی وارد خون فرد دیگری شود و از این طریق او را نیز مبتلا سازد.

مثلا در معتادان تزریقی كه از سرنگ‌های مشترك استفاده می‌كنند، مقداری از خون آلوده فرد ناقل در سرنگ باقی می‌ماند و هنگام تزریق فرد دیگر، به خون او منتقل می‌شود یا در رابطه جنسی، بخصوص رابطه محافظت نشده، ویروس از طریق ترشحات بدن فرد آلوده می‌تواند به بدن فرد دیگر منتقل شود.

همان‌گونه كه در بالا اشاره شد، خون و فرآورده‌های خونی نیز یكی از راه‌های مهم ابتلا به این ویروس است.

این شیوه به لحاظ تاریخچه ایدز در ایران حائز اهمیت است؛ زیرا نخستین موارد ابتلا در كشورمان سال 1365 از طریق تزریق خون آلوده به بیماران نیازمند هموفیلی و تالاسمی بوده است.

پیشگیری و پذیرش

 

آگاهی از این شیوه‌ها دو جنبه دارد؛ یكی جنبه بازدارنده كه در واقع جنبه پیشگیرانه است و فرد را در همه حال هوشیار نگه می‌دارد تا از موقعیت‌ها و رفتارهای منجر به ابتلا به اچ‌آی‌وی بپرهیزد.

این رفتارها را اصطلاحا «رفتارهای پر‌خطر» می‌نامند. مصادیق بارز رفتارهای پرخطر استفاده از سرنگ‌های مشترك در بین معتادان تزریقی و نیز آمیزش‌های مراقبت نشده است.

مورد اخیر، چنان‌ كه به آن خواهیم پرداخت، در حال رشد و گسترش است و حتی هشدارهای موكدی را از سوی بالاترین مسئولان كشور در امر بهداشت و درمان درپی داشته است.

جنبه دیگر كه آن را «پذیرش» می‌نامیم، در واقع چگونگی مواجهه افراد جامعه با یك فرد مبتلا به اچ‌آی‌وی یا ایدز خواهد بود.

ظاهرا به دلیل نداشتن آگاهی‌های لازم در مورد شیوه‌های انتقال این ویروس، افراد سالم، حتی افراد خانواده فرد بیمار، از هر گونه رویارویی با او اكراه دارند و از او پرهیز یا در مواردی حتی او را طرد می‌كنند.

این امر، بار بیماری را برای فرد مبتلا گران‌تر خواهد ساخت و بر رنج‌های او خواهد افزود. به همین دلیل شاید خالی از لطف نباشد كه بدانیم راه‌های زیر به هیچ وجه سبب انتقال این ویروس نخواهد شد.

راه‌هایی كه به نظر می‌رسد بسیاری از افراد نسبت به آنها سوءظن دارند:

ـ دست دادن

ـ روبوسی كردن ‌(منظور روبوسی‌های معمول هنگام دید و بازدید است‌)

ـ خوابیدن در یك اتاق یا در یك تختخواب

ـ استفاده از ظرف غذای مشترك

ـ استفاده از حمام مشترك

ـ استفاده از توالت مشترك ‌(حتی توالت فرنگی)

ـ استفاده از استخر مشترك

ـ نیش حشرات ‌(مثلا برخلاف تصور رایج تاكنون هیچ مورد سرایت از طریق نیش پشه مشاهده نشده است‌).

به این ترتیب افراد خانواده و حتی همسر فرد مبتلا به اچ‌آی‌وی یا ایدز براحتی و با خیالی آسوده می‌توانند در كنار او برای سال‌های متمادی زندگی سالمی را تجربه كنند.

با این حساب، فرد مبتلا می‌تواند براحتی در مدرسه یا دانشگاه كنار همكلاسی‌هایش به تحصیل خود ادامه دهد یا در محل كار خود مانند زمان سلامتش حضور داشته و به فعالیت‌های شغلی بپردازد بدون آن‌كه بیم سرایت ویروس یا بیماری او به دیگران برود. فقط در این بین باید توصیه‌های بهداشتی را جدی گرفت.

هرگز از وسایل و لوازم شخصی مشترك با هیچ فرد دیگری بویژه فرد مبتلا استفاده نكنید. منظور از وسایل و لوازم شخصی، وسایل‌ بهداشتی است كه هنگام استفاده ممكن است در بدن زخم‌های ریزی ایجاد كنند.

از این جمله می‌توان به مسواك یا وسایل اصلاح اشاره كرد. در سایر موارد هیچ خطری در بین نخواهد بود.

شنبه 18/9/1391 - 1:51
بیماری ها
جام جم آنلاین: «ایدز یك بیماری ویروسی واگیر‌دار است كه هنوز نه واكسنی برای آن كشف شده و نه درمانی قطعی برایش ارائه شده است.» این جمله كلیشه‌ای و به​ظاهر نخ‌نما را یك بار دیگر و با دقت و تامل بیشتری بخوانید.

این وصف از یك بیماری، نامش هر چه باشد، می‌تواند نگرانی‌های فراوانی به همراه بیاورد. تصور این‌كه یك بیماری واگیردار آن هم پس از گذشت حدود 32 سال از كشف نخستین موارد ابتلایش، هنوز بدون واكسن و نیز لاعلاج باقی مانده است، وحشتناك به نظر می‌رسد،‌ اما این نه یك تصور خام كه عین واقعیت است.

حال اگر بدانیم كه مطابق بررسی‌های به عمل آمده در هر جامعه‌ای حدود چهار تا پنج برابر تعداد مبتلایان شناخته شده ویروس «اچ‌آی‌وی» یا همان ویروس بیماری ایدز، مبتلایان ناشناخته و به اصطلاح خاموش وجود دارد، كه نادانسته و ناخواسته ناقل این بیماری به شمار می‌روند، كار دشوار و بغرنج‌تر خواهد شد؛‌ اما این یك روی سكه ایدز است كه بسیار وحشتناك و كریه است.

ایدز روی دیگری نیز دارد، رویی كه التیام‌بخش این درد بنیان‌كن است و البته شاید در جامعه ما چندان شناخته شده نیست و همین ناشناختگی، كار را دشوار كرده است. این روی دوم چیزی نیست جز «آگاهی».

ایدز در ایران

معتبرترین منبع ارائه گزارش‌های آماری مربوط به اچ‌آی‌وی و ایدز در ایران وزارت بهداشت و درمان است كه مطابق روال سابق باید هر سه ماه یك‌بار به ارائه آخرین وضع بپردازد‌؛ اما با این حال آخرین آماری كه از طریق این وزارتخانه ارائه شده مربوط به پایان سال گذشته‌ (1390) است.

بنا‌بر‌این آمار از زمان شناسایی نخستین موارد ابتلا در سال 1365 تا پایان سال 1390 بالغ بر 24 هزار نفر آلوده به ویروس «اچ‌آی‌وی» شناسایی شده‌اند كه از این میان حدود 90 درصد مبتلایان را مردان و حدود 10 درصد را زنان تشكیل می‌دهند.

نكته بسیار مهم در میان آمارهای ارائه شده، بیشترین بازه سنی ابتلاست. 46 درصد افراد یعنی چیزی حدود نیمی از مبتلایان در سنین 25 تا 34 سالگی مورد شناسایی قرار گرفته‌اند.

بنابراین بیشترین خطر متوجه جمعیت جوان جامعه در دهه سوم و اوایل دهه چهارم زندگی آنهاست.

هر چند آمار فوق تجمیعی است یعنی مربوط به كل دوره 25 ساله این بیماری در ایران بوده و به همین دلیل مورد انتقاد برخی كارشناسان قرار گرفته است، اما از آمارهای دیگری در كنار این آمار اصلی انتشار یافته، موارد مهمی را می‌توان استخراج كرد.

مطابق این بخش از آمار، 69.6 درصد كل موارد ابتلای یاد شده در میان معتادان تزریقی و از طریق استفاده مشترك از سرنگ‌های آلوده، 10.5 درصد مربوط به آمیزش، یك درصد از مادر به فرزند، یك درصد نیز از طریق خون و فرآورده‌های خونی و در نهایت 17.9 درصد بدون عامل مشخص و شناخته‌ شده‌ بوده‌اند كه البته بنا به گمانه‌‌زنی‌ها، بخش مهمی از این موارد نامشخص باید در ارتباط با روابط محافظت نشده بوده باشد.

در كنار این آمار سرراست، سه نكته را می‌توان مورد بررسی و تاكید قرار داد:

اول: هر چند بیشترین آمار ابتلا، مربوط به معتادان تزریقی است، ابتلا در ایران از این طریق آغاز نشده است.

نخستین موارد شناسایی شده همان‌طور كه پیشتر گفته شد مربوط به انتقال خون و فرآورده‌های خونی بوده كه از آن به «موج اول» این بیماری یاد می‌كنند.

این موج بزودی با شناخت عامل ابتلا شناسایی و مهار شد و همان‌طور كه آمار نشان می‌دهد اكنون در پایین‌ترین سطح عوامل ابتلا قرار دارد؛‌ اما پس از آن موج دوم جایگزین موج اول شد و استفاده از سرنگ مشترك در میان معتادان تزریقی به عامل اصلی تبدیل شد و «موج دوم» را به راه انداخت.

دوم: موج‌های اول و دوم شاید نگرانی چندانی را در بین عموم افراد جامعه ایجاد نكند زیرا این افراد خود را خارج از دایره افراد این دو موج می‌دانند. اما نكته‌ای در آمار رسمی هست كه كم‌كم نگرانی‌های عمومی را نیز باعث خواهد شد. در مواردی كه بتازگی مورد شناسایی قرار گرفته‌اند، سهم اعتیاد تزریقی افت كرده و به 62.9 درصد رسیده و در عوض سهم برقراری روابط رشد نگران‌كننده‌ای داشته و به 21.2 درصد رسیده و این زنگ خطری است كه آرام آرام آغاز موج سوم را اخطار می‌دهد. در همین راستاست كه مسئولان وزارت بهداشت با نگرانی اعلام كرده‌اند كه از حدود یك سال پیش ابتلا به ایدز از طریق روابط جنسی حدود 20 درصد رشد داشته است.

این مساله از آنجا نگران‌كننده است كه میزان آگاهی عمومی جامعه، بویژه جامعه جوان ایران، نسبت به مسائل جنسی و نیز نسبت به ایدز ناچیز است. ‌ مقوله اخیر مهم‌ترین موردی است كه هم‌اكنون باید مورد توجه برنامه‌ریزان، خانواده‌ها و نوجوانان و جوانان قرار گیرد.

ناآگاهی در زمینه آمیزش، جامعه جوان ایران را با تبعاتی ناگوار آن هم در آینده‌ای نه چندان دور مواجه خواهد كرد. این هشداری است كه اخیرا وزیر بهداشت از آن با عنوان «شعله‌ور شدن آتشفشان ایدز» یاد كرده است ‌(فارس ـ شماره خبر: 13910906000289) و بسیاری آن را «موج سوم» نامیده‌اند.

البته در این هشدار، نكته دیگری نیز نهفته است كه باید بسیار جدی گرفته شود.

از جمله مواردی كه مربوط به این مقوله از انتقال ویروس است و شاید در نگاه نخست بی‌ربط به نظر برسد، مساله استفاده از مواد روان‌گردان و توهم‌زا بویژه موادی مانند شیشه است.

این مواد به دلیل افزایش (به گفته وزیر بهداشت) هشت تا 10 درصدی میل جنسی، احتمال دست‌زدن به رفتارهای پرخطر جنسی را بسیار افزایش خواهد داد.

این نكته را نیز فراموش نكنید كه با استعمال این مواد، فرد هوشیاری چندانی برای به كارگیری امكانات پیشگیرانه نخواهد داشت و به همین دلیل خطر ابتلا بسیار افزایش خواهد یافت.

سوم: همان‌طور كه پیشتر نیز دیدید، افراد ناشناخته مبتلا به ویروس اچ‌آی‌وی در هر جامعه‌ای به طور میانگین و با توجه به تخمین‌های آماری بین‌المللی چیزی بین چهار تا پنج برابر افراد شناخته شده است. یعنی اگر تعداد مبتلایان شناخته شده را 24 هزار نفر در نظر بگیریم، بین 96 تا 120 هزار نفر در جامعه به این ویروس مبتلا هستند.

به عبارت دیگر بین 72 تا 96 هزار نفر در ایران از ابتلای خود به این بیماری مهلك هیچ اطلاعی ندارند و براحتی می‌توانند این بیماری را به دیگران، همسر یا حتی فرزندان خود (مربوط به مادران باردار یا شیرده) انتقال دهند.

اگر نكته (دوم) فوق را به این آمار بیفزاییم آنگاه معنی «آتشفشان ایدز» یا به تعبیر برخی «سونامی ایدز» را درك خواهیم كرد. آمار ارائه شده از پایگاه خبری تابناك (كد خبر: ۲۸۵۴۹۰) كه در ماه گذشته منتشر شده، متاسفانه واقعیت تلخی را به تصویر می‌كشد.

از 4222 شركت‌كننده در این نظرسنجی كه طبیعتا همگی از سطحی از سواد و آگاهی برخوردارند كه از طریق اینترنت به یك پایگاه خبری مراجعه كرده و در نظرسنجی آن شركت كنند، حدود 65 درصد اعلام كرده‌اند كه تاكنون ضرورتی برای انجام آزمایش اچ‌آی‌وی احساس نكرده‌اند. به احتمال زیاد این افراد هرگز خود را در معرض عوامل خطرزای ابتلا احساس نمی‌كنند.

این امر خود نشان از آگاهی بسیار اندك جامعه از جنبه‌های گوناگون این بیماری است.

دوگانه اچ‌آی‌وی‌

همواره در مباحث مربوط به این بیماری با دو اصطلاح «ایدز» و «اچ‌آی‌وی» مواجهیم و ممكن است هر دو را یكی بدانیم؛ اما در واقع این دو عبارت برای نامیدن دو مقوله جدا اما مرتبط به كار می‌روند.

اچ‌آی‌وی یا در اصل HIV، مخفف عبارت «ویروس نقص سیستم ایمنی انسان» است در حالی كه ایدز یا در اصل AIDS، مخفف عبارت «سندرم نقص ایمنی اكتسابی» است.

در واقع و به طور خلاصه، HIV نام ویروسی است كه از طرق خاصی به بدن فرد منتقل شده و پس از گذراندن دوره‌ای معین، سبب بروز بیماری ایدز در بدن میزبان می‌شود. به عبارت دیگر HIV نام ویروس است نه نام بیماری.

این ویروس با ورود به بدن انسان شروع به تضعیف و تخریب سیستم ایمنی بدن می‌كند.

سیستم ایمنی در واقع سپر دفاعی بدن در برابر انواع بیماری‌های عفونی به‌شمار می‌رود.

با تضعیف تدریجی این سیستم به دست ویروس اچ‌آی‌وی بدن انسان در برابر بیماری‌های عفونی خلع سلاح می‌شود و به مرحله‌ای می‌رسد كه دیگر نمی‌تواند در مواجهه با هیچ عفونتی، ضعیف یا شدید، از خود محافظت كند. این مرحله در واقع مرحله بروز بیماری ایدز است.

روند ورود ویروس به بدن تا بروز بیماری ایدز ممكن است از چند ماه تا چند سال طول بكشد. طول این دوره بستگی به میزان قوت و ضعف بدن میزبان دارد كه تا چه حد بتواند در برابر ویروس از خود مقاومت نشان دهد‌ اما به هر حال در این دوره، فرد بدون انجام آزمایش‌های پزشكی خاص قادر به تشخیص بیماری خود نخواهد بود.

به عبارت دیگر ممكن است فردی چند سال ناقل ویروس اچ‌آی‌وی باشد بدون آن‌كه كمترین آگاهی نسبت به آن داشته باشد.

توجه به این نكته اساسی است كه برای تشخیص ابتلا به ویروس اچ‌آی‌وی لزومی ندارد فرد حتما وارد مرحله بیماری ایدز شده باشد. آزمایش‌های تشخیصی، براحتی و بسیار پیشتر از بروز بیماری می‌توانند ابتلا به این ویروس را نشان دهند.

این نكته از آنجا حائز اهمیت است كه تشخیص زودهنگام ورود ویروس به بدن می‌تواند با اقدامات موثر و بهنگام درمانی همراه باشد.

این اقدامات هرچند نمی‌تواند ویروس را در بدن ریشه‌كن كند، خواهد توانست روند رشد و فعالیت آن را كند و مهار كند و به این ترتیب، ابتلا به ایدز را به تعویق انداخته و بر عمر مفید و موثر فرد ناقل ویروس اچ‌آی‌وی برای سال‌های متمادی بیفزاید.

البته این نكته امیدواركننده با یك بیم و هراس نیز همراه است. ویروس اچ‌آی‌وی از لحظه ورود به بدن میزبان تا مدتی حدود چند ماه می‌تواند بدون هیچ علامتی، كاملا خاموش و مخفیانه به فعالیت بپردازد. آنقدر خاموش كه حتی هیچ آزمایشی قادر به تشخیص این ویروس در بدن فرد نباشد. این دوره به «دوره پنجره» معروف است.

از مجموع توضیحات فوق، دو الزام اساسی برمی‌آید؛ نخست آن‌كه آزمایش‌های تشخیص ویروس اچ‌آی‌وی برای هر فردی لازم است، زیرا سلامت ظاهری به هیچ وجه دلیلی بر عدم ابتلا به این ویروس نیست و دوم آن‌كه این آزمایش‌ها را باید با مشورت پزشك یا مراكز مشاوره هر از گاهی تجدید كرد؛ زیرا ممكن است فرد در دوره چند ماهه كاملا خاموش ویروس، مورد آزمایش قرار گرفته باشد‌ كه در عین ابتلا قابل تشخیص نخواهد بود. تجدید دوره‌ای آزمایش‌ها ضریب اطمینان تشخیص را بالا خواهد برد.

جای خالی آگاهی

در این میان، برای پیشگیری از فوران آتشفشان بظاهر خاموش ایدز، دو راه در پیش است كه باید با جدیت تمام پیموده شود وگرنه عاقبت كار همان خواهد شد كه متولیان امر گفته‌اند.

یكی، راه برنامه‌ریزی كلان برای پایش كل جامعه و نیز افزایش سطح آگاهی‌های جامعه از طرق رسمی و گسترده است.

در این بین شاید دروس مرتبط در سنین نوجوانی و جوانی(دبیرستان و دانشگاه) و نیز تریبون‌های پرمخاطب رسانه‌های گوناگون با ملاحظه هنجارهای جامعه ما بخوبی بتواند راه سلامت جامعه و مهار اچ‌آی‌وی را هموار سازد.

راه دوم كوشش فردی و خانوادگی در همه جای جامعه است.

این كوشش باید نخست از طریق مطالعه منابع مفید و موثر در این زمینه هم از طریق والدین و هم از طریق نوجوانان و جوانان صورت پذیرد و با افزایش آگاهی منجر به اقدامات موثر در این زمینه شود.

نخستین اقدام عملی نیز می‌تواند مراجعه به مراكز مشاوره و در صورت لزوم انجام آزمایش اچ‌آی‌وی باشد.

فراموش نكنیم كه ایدز یك بیماری «رفتاری» است و بزرگ‌ترین سلاح در برابر آن «آگاهی» از شیوه‌های عمل این دشمن خاموش و خطرناك و رفتارهای پرخطری است كه آب به آسیاب او می‌ریزند.

مسعود ایثاری

شنبه 18/9/1391 - 1:44
آموزش و تحقيقات
جام جم آنلاین: نتایج یك تحقیق نشان می‌دهد مصرف گوجه فرنگی چند بار در هفته احتمال رنج بردن از افسردگی را كاهش می‌دهد.

به گزارش مهر، محققان با تحلیل اطلاعات سلامت روانی و عادت‌های غذایی یك هزار نفر از مردان و زنان 70 سال و بالای آن به این نتیجه رسیدند كه خوردن گوجه فرنگی از دو تا شش بار در هفته تا 46 درصد احتمال ابتلا به افسردگی را كاهش می‌دهد.

 نتایج این تحقیقات در مقایسه با افرادی قرار گرفته كه در هفته فقط یك بار گوجه فرنگی را در رژیم غذایی خود جای می‌دهند. نتایج این تحقیق نشان می‌دهد سایر میوه‌ها و سبزیجات از چنین مزیتی برخوردار نیستند.

به نظر می‌رسد خوردن غذاهای سالم چون كلم، هویچ، پیاز و كدو هیچ تأثیری در سلامت روانشناختی ندارد یا تأثیر آنها بسیار اندك است.

بالای 20 درصد از افراد در مقاطعی از زندگی خود از افسردگی رنج می‌برند این میزان زنان را دوبرابر مردان بیشتر تحت تأثیر قرار می‌دهد. سالخوردگان بیشتر در معرض خطر افسردگی قرار دارند، چرا كه وضع سلامت جسمانی آنها وخیم‌تر می‌شود، برای از دست دادن عزیزان خود غم بیشتری احساس می‌كنند و از سوی دیگر احساس تنهایی با آنها همراه است. گوجه فرنگی منبع غنی آنتی‌اكسیدان است كه می‌تواند انسان را در مقابل برخی بیماری‌ها محافظت كند.

گفته می‌شود كه برخی از كشورهای مدیترانه‌ای بیشترین مصرف گوجه فرنگی را دارند.

 یگ گروه از محققان چین و ژاپن به ریاست دكتر كایجان نیو از دانشگاه پزشكی تیان جین در چین گزارش‌های مقدماتی درباره این موضوع كه آیا لیكوپن با كاهش استرس نیز در ارتقای سلامت روانی و هم جسمانی تأثیرگذار است یا به سلول‌های سالم مغز صدمه وارد می‌كند را مورد بحث و بررسی قرار دادند.

نتایج این تحقیق در مجله اختلالات عاطفی منتشر شده و نشان می‌دهد كه خوردن گوجه فرنگی دو تا شش بار در هفته احتمال ابتلا به افسردگی را نسبت به افرادی كه كمتر از یك بار در هفته گوجه فرنگی مصرف می‌كنند تا 46 درصد كاهش می‌دهد.

شنبه 18/9/1391 - 1:41
شهدا و دفاع مقدس
بی‌قراری یک شهید به روایت مادرش

خبرگزاری فارس: به نیاز دل من نگاه کن مادر، پر شده ام از در خواست های مکرر، نمی خواهم دلت را بشکنم، «مادر دلم برای حضرت زهراء(س) تنگ شده» مادر دعا نکن که برگردم، کاسه آب را پشت پایم نپاش، دعا کن که دعای مادر زود مستجاب می شود.

خبرگزاری فارس: بی‌قراری یک شهید به روایت مادرش

 

به گزارش گروه  «حماسه و مقاومت» خبرگزاری فارس، لحظات وداع فرزند با مادر بدون شک از جمله سخت‌ترین لحظات یک زندگی است. جایی که دیگر مادر از فرزند دلبندش دل می‌کند، آنچنانا ن غم انگیز است که چشمان هر خوانندهو نگارنده را پر از اشک می‌نماید:

 

 

 

روحانی شهید مسلم خسروی

آخرین مرتبه اش بود که راهی جبهه می‌شد، تخریبیچی گردان بود و هر بار که حرف جنگ می شد، از شلمچه که می گفت، بغض و بیقراریش فضای خانه را تنگ می کرد. می نشست روضه فاطمه الزهراء(س) را چنان با سوز گداز می خواند، نفس اهل خانه را بند می انداخت.

کاسه آب را که برداشتم، عبایش را زمین گذاشت، کاسه را از دستم گرفت، دستم را بوسید و گفت: مادرم هر بار که آمدم، وقت اعزام که می شد، کوله ام را که بر می داشتم، چفیه را به دور گردنم می انداختی و انتظارت مرا می کشیدی، مانده بودم که با خدا چگونه کنار بیام، دل مادرم را بشکنم یا قید شهادت را بزنم. مادر به گردنم حق داری، اما دیگر آب پشت پایم نریز، چفیه ام را به دور گردنم محکم نکن، کوله ام را تا سر کوچه نیار، به نیاز دل من نگاه کن مادر، پر شده ام از در خواست های مکرر، نمی خواهم دلت را بشکنم، «مادر دلم برای حضرت زهراء(س) تنگ شده» مادر دعا نکن که برگردم، کاسه آب را پشت پایم نپاش، دعا کن که دعای مادر زود مستجاب می شود.

 

بگو پسرم را سپردم به سیدالشهداء...

 

بعد سرش را جلو آورد، سرش را محکم و استوار بوسیدم.

توی دلم گفتم برو مادر سپردمت به فاطمه الزهراء(س)...

خندید و رفت...

 

رادیو مارش جنگ می زد، توی دلم گفت یا فاطمه الزهراء جانم به قربانت، دلم لرزید. مهمان داری...

دور حوض چرخی زدم، انگار مثل کسی که دل انتظار باشد. زنگ حیاط صدا کرد، آرام و بیقرار در را که باز کردم، دلم هوری ریخت، دو تا پاسدار تکیه کرده بودند به دیوار...

سلام کردم و گفتم: بیاید داخل شما هم عین مسلم من هستید.

یکی از پاسدارها دستش تا کتف قطع بود. اون یکی هم یک جورائی. دلم ویران شد، زل زده بودم به دست هاشون، که هردوشون یواشکی دست شان را قایم کردند.

وسط نوحه آهنگران رادیو شروع کرد به حرف زدن، من که خیلی حالیم نمی شد. وسط حیاط  کنار حوض، اون برادری پاسدار که دستش تا کتف چوبی بود گفت: مادر مسلم بچه ها عملیات کردند. کربلای پنج...

گفتم: کربلا...  دیدند من اصلا بیتابی نمی کنم، قرص و محکم، مثل زینب کربلا...

گفتم: مسلم شلمچه را خیلی دوست داشت. اون پاسدار یکی دیگه شان گفت: مهمانی بچه ها تو کربلای پنج شلمچه  است.

گفتم: مسلم خیلی دلتنگ حضرت زهراء بود...

*نویسنده: غلام‌علی نسائی

http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13910917000103

شنبه 18/9/1391 - 1:35
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته