• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1442
تعداد نظرات : 315
زمان آخرین مطلب : 4645روز قبل
مهدویت
حوادث مصر در آستانه ظهور- قسمت دوم و سوم


حوادث مصر در آستانه ظهور- قسمت دوم و سوم


یکی از نشانه های ظهور که در روایات مطرح شده، ورود نیروهای غربی یا مغربی به مصر است. شیخ طوسی در کتاب الغیبة، ص 463، از عمار یاسر نقل می کند که گفت: دولت اهل بیتِ پیغمبر شما در آخر الزمان خواهد بود و ظهور آن دولت علاماتى دارد: (از آن جمله) ... غربیان به مصر حمله می آورند. وقتى آنها وارد مصر شدند، همین علامت آمدن سفیانى است.

 

گفته شد که روایات رخدادهای مصر در دوران ظهور را می توان به هفت گروه تقسیم کرد و ترتیبی منطقی اما احتمالی برای این رخدادها ارائه نمود. در بخش گذشته به بررسی سه گروه از این رخدادها پرداختیم. این سه گروه عبارتند از:


1ـ حرکت انقلابی مردم علیه حاکمان در مصر و دیگر کشورهای عربی
2ـ کشته شدن فرمانروای مصر به دست مردم
3ـ هرج و مرج و نابسامانی در کشور به دلیل فقدان پیشوا

حال به مابقی رخدادهای مرتبط با ظهور در کشور مصر خواهیم پرداخت:

4ـ ورود نیروهای خارجی به مصر

یکی از نشانه های ظهور که در روایات مطرح شده، ورود نیروهای غربی یا مغربی به مصر است. شیخ طوسی در کتاب الغیبة، ص 463، از عمار یاسر نقل می کند که گفت:

دولت اهل بیتِ پیغمبر شما در آخر الزمان خواهد بود و ظهور آن دولت علاماتى دارد: (از آن جمله) ... غربیان به مصر حمله می آورند. وقتى آنها وارد مصر شدند، همین علامت آمدن سفیانى است.

بنابراین ورود این نیروها به مصر اندکی قبل از خروج سفیانی در شام است و با توجه به آنکه سفیانی چند ماه پیش از ظهور حضرت خروج می کند، پس ورود غربی ها به مصر در همان سال ظهور و یا اندکی پیش از آن خواهد بود.

نکته دیگر اینکه این نیروها پس از مصر و غلبه بر آن به سوی شام حرکت خواهند کرد. تبیع که یکی از راویان حدیث است می گوید: إذا دخلت الرایات الصفر مصر فغلبوا علیها و قعدوا على منبرها فلیحفر أهل الشام اسرابا فی الأرض فإنه البلاء. (کتاب الفتن, ص 433)؛ وقتى كه پرچم هاى زرد وارد مصر شدند و بر مصر غلبه کردند و بر منبر آن نشستند (و دستگاه تبلیغاتی مصر را در دست گرفتند)، اهل شام باید در زمین سرداب هایى بکنند (و خود را پنهان كنند). زیرا كه این واقعه، (نشانه) بلا است.

چنین لشکری مسلما با تجهیزات فراوان و ابزارآلات جنگی پیشرفته به این کشور وارد خواهد شد و پس از آن شام را تحت سیطره خود قرار خواهد داد. از امام علی علیه السلام نقل شده که فرمود:

... فَانْظُرُوا إِلَى أَصْحَابِ الْبَرَاذِینِ الشُّهْبِ وَ الرَّایَاتِ الصُّفْرِ تُقْبِلُ مِنَ الْمَغْرِبِ حَتَّى تَحُلَّ بِالشَّامِ. (الغیبه للنعمانی، ص 305)؛ هنگامى كه دو نفر مدعى حكومت در شام به جان هم افتادند، علامتى از علائم الهى است. ... وقتى آن روز فرا رسید، خواهى دید كه سواران مرکب های غیر عربی سفید و سیاه و پرچم هاى زرد، از سمت مغرب می آیند تا به شام می رسند. در این موقع فرزند هند جگر خوار (سفیانى) خروج می کند و پس از آن باید منتظر خروج مهدی علیه السلام باشید.

نکته قابل توجه در این دسته از روایات این است که در برخی از آنها تعبیر «اهل الغرب» و در برخی دیگر از آنها تعبیر «اهل المغرب» دیده می شود. این دو تعبیر، ممکن است یکی باشد و یا اشاره به دو گروه مجزا داشته باشد. بنابراین سه احتمال وجود دارد.

نخست اینکه هر دو تعبیر یکی باشد و مقصود از آن نیروهای شمال غرب افریقا باشد. زیرا از دیرباز به منطقه شمال افریقا یعنی مراکش، الجزایر و لیبی مغرب گفته می شده که امروزه نیز به کشور مراکش، مغرب می گویند.

موید این احتمال، روایاتی است که در آن به جای «اهل مغرب» از «بربر» استفاده شده است. (الملاحم و الفتن، ص 56 و بحار الأنوار، ج 51، ص 163) «بربر» به قبایل فراوانی که در غرب افریقا قرار دارند، گفته می شود. (معجم البلدان، ج 1، ص 368)

احتمال دوم این است که مقصود از هر دو تعبیر، نیروهای غربی یعنی «اهل الغرب» است و در برخی از کتاب ها به اشتباه «اهل المغرب» آمده است.

شیخ علی کورانی, دانشمند بزرگ مهدویت بر این باور است که روایات ورود مغربیان به مصر دو دسته هستند. دسته اول که شامل بسیاری از این قبیل روایات می شود، ربطی به دوران ظهور ندارد و در دوره فاطمیان به حقیقت پیوسته است. اما دسته دوم به دلیل آنکه به صراحت سخن از ظهور حضرت ولی عصر دارد، مربوط به همین دوران است.

با بررسی دقیق این دسته روایت خواهیم فهمید که دسته اول مربوط به ورود مغربیها به مصر و دسته دوم مربوط به ورود غربیها است.

وی در ادامه روایتی را که از کتاب الغیبه شیخ طوسی نقل کردیم، شاهد می گیرد که مقصود روایات این باب «اهل الغرب» بوده و تعبیر «اهل المغرب» که در برخی از روایات ظهور آمده تعبیری اشتباه است. (عصر ظهور، ص 160)

توضیح آنکه کتاب الغیبه از معتبرترین و قدیمی ترین منابع روایی ما است که توسط محدثی بزرگ چون شیخ طوسی (متوفی 460) نگاشته شده است. بنابراین تعبیر «اهل الغرب» صحیح بوده و برخی از محدثان بعدی و یا مستنسخان اینگونه احادیث به اشتباه آنرا به «اهل المغرب» تبدیل کرده اند.

احتمال سوم این است که اهالی «غرب» و «مغرب» دو گروه مجزا اما با هدفی واحد می باشند که یکی متعلق به غرب عالم و دیگری متعلق به غرب قاره آفریقا است. بنابر این احتمال، نیروهای غربی و نیروهای مغربی به همراه یکدیگر وارد مصر خواهند شد و آنجا را تصاحب خواهند نمود.

موید این احتمال یکی از نشانه های ظهور است که اشاره به ورود دو پرچم یعنی دو گروه مجزا به این کشور دارد:

«دُخُولُ رَایَاتِ قَیْسٍ وَ الْعَرَبِ إِلَى مِصْرَ.» (الارشاد، ج 2، ص 369)؛ «وارد شدن پرچم های قیس و عرب به مصر»

 

5ـ انقلاب مردی از مصر و ایجاد حرکت اسلامی در این کشور

یکی دیگر از نشانه های ظهور، قیام مردی مصری است که پیش از خروج سفیانی خواهد بود. محمد بن مسلم که یکی از یاران درجه اول امام باقر و امام صادق علیهماالسلام است، می گوید:

«یَخْرُجُ قَبْلَ السُّفْیَانِیِّ مِصْرِیٌّ وَ یَمَانِیٌّ.» (الغیبة للطوسی، ص 447)؛ قبل از سفیانی مردی مصری و مردی یمانی قیام می کنند.

احتمالا این مرد مصری همان است که در روایت عمار یاسر خواندیم که:

یَخْرُجُ أَهْلُ الْغَرْبِ إِلَى مِصْرَ فَإِذَا دَخَلُوا فَتِلْكَ أَمَارَةُ السُّفْیَانِیِّ وَ یَخْرُجُ قَبْلَ ذَلِكَ مَنْ یَدْعُو لِآلِ مُحَمَّدٍ عَلَیْهِمُ السَّلَامُ. (الغیبة، ص 463)؛ غربیان به مصر حمله می آورند. وقتى آنها وارد مصر شدند، همین علامت آمدن سفیانى است. قبل از آن كسى قیام می كند كه مردم را دعوت به پیروى از آل محمد صلّى اللَّه علیه و اله می نماید.

اما ممکن است مردی که دعوت به پیروی از اهل بیت می کند در شام یا نقطه دیگری از بلاد اسلامی باشد و یا آنکه او کسی جز مرد مصری باشد. اما اگر او همان مرد مصری باشد، می توان چنین نتیجه گرفت که پیش از دوران ظهور در مصر شاهد حرکتی انقلابی با رویکردی متناسب با اهل بیت خواهیم بود که این نکته با وجود علاقه مصریان به اهل بیت از دوران فاطمیون، مساله عجیبی نخواهد بود.

با آنکه روشن است قیام اسلامی مرد مصری اندکی پیش از خروج سفیانی است، اما روشن نیست که زمان دقیق آن پیش از ورود نیروهای خارجی یا در دوره آنها و یا پس از خروج احتمالی آنان است.

6ـ پیوستن نیروهای خارجی مستقر در مصر به سفیانی

قیام سفیانی در شام یکی از نقاط پر رنگ دوران پیش از ظهور است که روایات، به حتمی بودن آن اذعان دارند. اما نکته جالب اینجا است که او با حمایت و یا زمینه سازی نیروهای خارجی خواهد توانست اوضاع را در دست گیرد و فتنه ای بزرگ به پا کند. این مطلب را می توان از سه روایتی که در باب ورود نیروهای خارجی به مصر بیان شد، نیز فهمید.

بنابراین نیروهای خارجی برای جنگ با سفیانی به شام وارد نمی شوند. بلکه زمینه را برای قیام او فراهم خواهند نمود.

اما نکته مهم این است که در این روایات روشن نیست که آیا تمامی نیروهای خارجی مستقر شده در مصر از این کشور به سمت شام حرکت خواهند کرد و یا اینکه برخی از آنها در مصر خواهند ماند؟


7ـ آمادگی برای استقبال از امام زمان و ورود حضرت به این کشور

روایات ظهور حاکی از آن است که حضرت ولی عصر عجّل الله تعالی فرجه الشریف پس از ظهور وارد مصر خواهند شد و برای مردم آن دیار سخن خواهند گفت. نقل شده که امیر مومنان علیه‌السلام در خطبه ای در باب حوادث آخر الزمان فرمود: ثُمَّ یَسِیرُ إِلَى مِصْرَ فَیَصْعَدُ مِنْبَرَهُ فَیَخْطُبُ النَّاسَ. (بحار الأنوار، ج 53، ص 85)؛ سپس(مهدى و یارانش) به سوى مصر رهسپار مى شوند و حضرت از منبر آنجا بالا مى رود و مردم را مخاطب قرار می دهد و برایشان سخن مى گوید.

از این روایت استفاده می شود که مصر در دوران حکومت جهانی حضرت مهدی عجّل الله تعالی فرجه الشریف تبدیل به پایگاه تبلیغاتی امام زمان خواهد شد و این بدون آمادگی مردم انقلابی این دیار صورت نخواهد پذیرفت.

این روایت گویای آن است که ورود امام به مصر در شرایطی هماهنگ و بستری آماده از سوی مردم برای استقبال از حضرت صورت می گیرد. چرا که در این روایت هیچ سخنی از فتح و پیروزی به میان نیامده است.

حال که نمایی کلی از روایات مصر در دوران پیش از ظهور پدیدار شد، باید این روایات را مورد تحلیل و بررسی قرار داد.

تحلیل و نقد روایات

تحولات کنونی مصر و تطابق آن با برخی از روایات مربوط به حوادث آستانه ظهور، ما را به این سو سوق داد که به بررسی دقیق این روایات بپردازیم. چرا که این موضوع، افکار فراوانی را به خود واداشته و پرسش های پر اهمیتی را ایجاد کرده است. به راستی اگر حوادث کنونی مصر همان باشد که روایات ما آن را نشانه ای برای ظهور منجی آخر الزمان دانسته، چه تحول بزرگی در پیش روی خواهد بود و چه حادثه شگرفی در انتظار عالم خواهد بود!

اما پیش از هر چیز باید نمایی کلی از این تحولات از دریچه روایات و احادیث روشن می شد که به تفصیل در مورد آن سخن به میان آمد. حال نوبت آن رسیده که به تحلیل این روایات بپردازیم و این گروه از احادیث را از نظر سندی و محتوایی مورد نقد و بررسی قرار دهیم.

 
نقد سندی


حدیث، از دو بخش سند و متن تشکیل شده که اعتبار سنجی آن وابسته به نقد این دو بخش است. سند حدیث، راه رسیدن ما به محتوای حدیث است که باید پیش از نقد محتوا و متن، مورد کنکاش قرار گیرد.

ما برای دستیابی به «نمایی کلی از حوادث مصر در آستانه ظهور» از 16 فراز روایی استفاده کرده ایم که باید به بررسی اسناد این روایات بپردازیم. این روایات از میان 6 منبع روایی مهم شیعه و یک منبع روایی پراهمیت اهل تسنن، نقل شده است که لازمه تحلیل اسناد این روایات، بررسی اعتبار این کتاب ها است.

 

اعتبار سنجی منابع روایات و اسناد آنها


به طور کلی برای اعتبار سنجی سندی باید، مسیری متصل تا به معصوم درنوردیده شود و اعتبار آن مورد سنجش قرار گیرد. این مسیر را می توان به سه قسمت تقسیم کرد و هر یک را به طور جداگانه مورد تحلیل قرار داد.

قسمت اول: مسیر ما تا کتاب منبع.
قسمت دوم: اعتبار خود کتاب.
قسمت سوم: اسناد درونی کتاب تا به معصوم.

معمول این منابع هفت گانه روایی که در بحث ما از آن استفاده شده، در قسمت اول و دوم مشکل خاصی ندارند. به همین دلیل ما پس از بررسی اعتبار هر یک از این کتاب ها به نقد اسناد درونی (اسناد داخل کتاب) این روایات خواهیم پرداخت.

این منابع به ترتیب قدمت عبارتند از:
1ـ کتاب الفتن

نعیم بن حماد مروزی (متوفی 228) از محدثان اهل تسنن است که کتاب الفتن او قدیمی ترین منبع در دسترس است که نشانه های ظهور را در خود جا داده است. موضوع این کتاب پیش گویی هایی در مورد آینده است که روایات آستانه ظهور نیز در آن موجود است.

سید بن طاوس از علمای بزرگ شیعه در قرن هفتم به کتاب او اعتماد کرده و حدود یک سوم از کتاب «الملاحم و الفتن» را از کتاب او نگاشته است.

در مورد شخصیت او در میان عالمان اهل تسنن اختلاف نظر وجود دارد. برخی همچون احمد بن حنبل او را توثیق و برخی همچون نسایی او را تضعیف کرده اند. (سیر اعلام النبلاء، ج 10، ص 597) برخی نیز در مورد او گفته اند که برای تقویت سنت حدیث جعل می کرده اما ابن حجر عسقلانی که دانشمندان به نام اهل تسنن است در ضمن آنکه او را راستگو معرفی کرده، وی را دارای اشتباهات فراوان برشمرده است. (تقریب التهذیب، ج 2، ص 250)

اما مشکل اساسی روایات این کتاب این است که اکثر اسناد این کتاب به معصوم ختم نمی شود. چرا که دانشمندان اهل تسنن گفته صحابه و تابعان را نیز قابل پذیرش می دانند.

سه روایتی را هم که ما از آن بهره برده ایم، دچار این اشکال اساسی است. اسناد یکی از آنها به «ابوذر»، (کتاب الفتن، ص 174) یکی به «تبیع» (کتاب الفتن, ص 433) و دیگری به «کعب» (کتاب الفتن، ص 159) منتهی شده است.

البته اگر از مشکل مشکوک بودن نویسنده سنی کتاب بگذریم، شاید بتوان روایت ابوذر را چنین توجیه کرد که او جز از معصوم حدیث نقل نمی کرده است. اما دو روایت دیگر جای هیچ توجیهی ندارد.

نکته دیگر اینکه با بررسی سندی این روایات بنابر کتب رجال اهل تسنن، سند هر سه حدیث از دیدگاه اهل تسنن صحیح خواهد بود. اما ملاک اصلی شیعه، نقل روایات از معصوم است که هیچ یک از این سه روایت دارای آن نیست.

 
2ـ «الغیبة» نعمانی


محمد بن ابراهیم كاتب نعمانى از راویان بزرگ شیعه در اوایل قرن چهارم هجرى است که از مقام و منزلتى بزرگی برخوردار است. وی از شاگردان ثقة الاسلام کلینی و از کاتبان او می باشد. (رجال نجاشی, ص 383)

موضوع كتاب او همچنان که از نامش پیدا است، روایاتی از ائمه معصومین علیهم السلام درباره غیبت امام زمان علیه السلام و خصوصیات آن حضرت و عصر ظهور او است.

تنها روایتی که ما از این کتاب نقل کرده ایم، (الغیبه للنعمانی، ص 305) دارای ضعف سندی است. زیرا این روایت به «مغیره بن سعید» ختم می شود که امام صادق علیه السلام او را نفرین کرد و در مورد او فرمود: «او بر پدرم دروغ می بست و از قول او حدیث جعل می کرد.» (معجم رجال الحدیث، ج 18، ص 275)

گذشته از این، دیگر راویان این سند نیز اکثرا ناشناخته و مجهول اند. البته این حدیث با سند دیگری در «الغیبة» شیخ طوسی هم آمده که اکثر راویان آن هم ناشناخته و مجهول اند.

 
3ـ تفسیر عیاشی


محمد بن مسعود، مشهور به عیاشی (متوفی 320) از علمای برجسته شیعه و دارای دانشی گسترده در زمینه حدیث است که کتب فراوانی از خود به جای گذاشته است. او بیش از دویست تالیف روایی داشته است. (الفهرست طوسی، ص 163)

کتاب تفسیر او از کهن ترین و مهم ترین تفاسیر روایی شیعه است. مولف این کتاب تمام روایات را با سند کامل و متصل ذکر کرده است اما پس از او یکی از راویان کتاب، اسناد آن را حذف کرده و متاسفانه امروز همان نسخه محذوف السند به دست ما رسیده است. بنابراین تمامی روایات این کتاب و از آن جمله روایتی که ما از آن بهره برده ایم، (تفسیر عیاشی، ج 1، ص 64) فاقد سند روایی است.

 
نتیجه

تا به اینجا همه این روایات دارای ضعف سندی هستند. در قسمت بعد روایات 4 منبع دیگر را بررسی خواهیم کرد و در نهایت نتیجه کلی از بررسی سندی این روایات را ارائه خواهیم داد. ان شاء الله.

پنج شنبه 7/7/1390 - 20:31
مهدویت
حوادث مصر در آستانه ظهور- قسمت چهارم

با اینکه شیخ مفید در این کتاب همانند دیگر کتب روایی مطالب را با ذکر سند می آورد اما در این بخش تنها به بیان برخی از نشانه ها اکتفا کرده و سندی برای آن ارائه نداده است. وی می گوید: «اخبار و روایات(فراوانی) درباره نشانه هاى ظهور حضرت مهدى علیه السّلام به دست ما رسیده كه از آن جمله خروج سفیانى، ... کشته شدن فرمانروای مصر به دست مردم، ... می باشد.»

 

گفتیم که حدیث، از دو بخش سند و متن تشکیل شده که اعتبار سنجی آن وابسته به نقد این دو بخش است. در بررسی سندی 16 روایت مرتبط با حوادث مصر در آستانه ظهور دیدیم که این روایات از میان 7 منبع روایی نقل شده است. ما به ترتیب قدمت این منابع بررسی سندی را آغاز کردیم و به تحلیل روایات سه منبع از این منابع پرداختیم.

1ـ کتاب «الفتن» نعیم بن حماد مروزی (متوفی 228) از محدثان اهل تسنن

2ـ کتاب «الغیبة» نعمانی از راویان بزرگ شیعه در اوایل قرن چهارم هجرى

3ـ تفسیر عیاشی از علمای برجسته شیعه در اوایل قرن چهارم

حال به بررسی روایات 4 منبع دیگر خواهیم پرداخت:

4ـ الارشاد

کتاب «الارشاد» نوشته «شیخ مفید»(متوفای 413 هـ.ق) عالم و فقیه بزرگ شیعه در قرن چهارم (و پنجم) است که در جلالت و بزرگی او حرفی نیست. (رجال نجاشی، ص 399) ایشان در این کتاب با استفاده از روایاتی که در اختیار داشته به نگارش «تاریخ زندگانی ائمه علیهم السلام» پرداخته است.

این کتاب از معتبرترین منابع روایى شیعه درباره زندگانى ائمه و بهترین کتاب براى دستیابى به منابع اولیه شیعه در این باره است.

وی در بخش پایانی کتاب که در مورد سیره امام زمان است, بابی با عنوان «ذکر علامات قیام القائم» گشوده و در آن تعدادی از نشانه های ظهور را بیان داشته است.

با اینکه شیخ مفید در این کتاب همانند دیگر کتب روایی مطالب را با ذکر سند می آورد اما در این بخش تنها به بیان برخی از نشانه ها اکتفا کرده و سندی برای آن ارائه نداده است. وی می گوید: «اخبار و روایات(فراوانی) درباره نشانه هاى ظهور حضرت مهدى علیه السّلام به دست ما رسیده كه از آن جمله خروج سفیانى، ... کشته شدن فرمانروای مصر به دست مردم، ... می باشد.» (الارشاد، ج 2، ص 369)

بنابراین پنج فرازی که ما از این کتاب ذکر کردیم، فاقد سند روایی است و تنها اعتماد ما به انعکاس سخنان شیخ مفید از روایات است.

5ـ «الغیبة» شیخ طوسی

محمد بن حسن معروف به «شیخ الطائفه» یا «شیخ طوسی» یکی از برجسته ترین دانشمندان شیعه و مولف دو کتاب از کتب اربعه حدیثی است. بنابراین در اعتبار این کتاب و نگارنده آن شکی وجود ندارد.

اما دو روایتی که ما از این کتاب نقل کرده ایم، دارای مشکلی اساسی است. زیرا هیچ یک از این دو روایت به امام معصوم منتهی نشده و یکی از قول «عمار یاسر» (الغیبة، ص 463) و دیگری از قول «محمد بن مسلم» (الغیبة، ص 447) نقل شده است.

البته در جلالت و بزرگی این دو نفر شکی نیست، اما سخنی که از امام معصوم نباشد، آن هم در مورد مساله مهمی همچون پیش بینی حوادث ظهور، هیچ ارزش و اعتباری نخواهد داشت.

البته شاید بتوان به گونه ای از کنار این مشکل بزرگ سندی گذر کرد. به شرط آنکه بتوانیم ثابت کنیم که سیره این دو راوی بزرگ، تنها نقل احادیث معصومان بوده است که این هم با مقام شامخ این دو سازگار است و دور از ذهن نخواهد بود.

با این حال در سند روایتی که به عمار منتهی می شود، چند راوی مجهول نیز وجود دارد که بدین ترتیب توجیه مذکور نیز تاثیری نخواهد داشت.

اما راویان روایتی که به محمد بن مسلم منتهی می گردد، همگی از ثقات و راویان مهم شیعه هستند. بنابراین شاید بتوان با نگاهی خوش بینانه و مسامحه گر از ضعف سندی روایت محمد بن مسلم گذر کرد.

6ـ المناقب

محمد بن شهرآشوب مازندرانی (متوفی 588) از عالمان بزرگ شیعه در قرن ششم است که حتی دانشمندان اهل تسنن همچون سیوطی از او تعریف و تمجید کرده اند. (ر.ک: طبقات المفسرین، سیوطی)

در بین حدود یكصد كتاب مناقب پیامبر و اهل بیت ایشان، كتاب ابن شهر آشوب را مى‏توان یكى از كتب برتر دانست كه همگان را به تحسین واداشته است.

اگرچه ایشان در این کتاب اکثر احادیث را به همراه اسناد آنها آورده است، اما حدیثی را که ما در بحث خود از آن استفاده کرده ایم، (المناقب، ج 2، ص 274) بدون ذکر سند آورده شده و مشخص نیست که ایشان این روایت را از چه کتابی نقل کرده است. بنابراین این روایت نیز ضعیف السند خواهد بود.

7ـ بحار الانوار

محمد باقر مجلسی معروف به «علامه مجلسی»(متوفی 1110) از شخصیت های درخشان و از عالمان پرافتخار شیعه است. وی با استفاده از کتابخانه بزرگ حدیثی که در اختیار داشته، بزرگترین دائرة المعارف حدیثی شیعه را با نام «بحار الانوار» جمع آوری کرده است. بنابراین کتاب او از منابع متاخر حدیثی به حساب می آید.

با این که ایشان از مصادر معتبر فراوانی بهره برده اما گاهی نیز از منابع ضعیف به عنوان موید یا احتجاج بهره برده است.

اما هر دو روایتی که از این کتاب در موضوع بحث ما استفاده شده، ضعیف السند است. زیرا یکی از آنها اصلا به امام معصوم منتهی نمی شود.(بحارالأنوار، ج 51، ص 163) روایت دیگر هم که خطبه ای مفصل از امیرمومنان است، دارای سندی متصل نیست.(بحارالأنوار، ج 53، ص 85)

 

نتیجه:

همانطور که ملاحظه می کنید، اسناد تمامی این روایات ضعیف به شمار می آمد. حتی اگر با دیدی وسیع و همراه با مسامحه به اسناد این روایات نگاه کنیم، تنها می توانیم دو روایت را از ضعف سندی نجات دهیم. بنابراین باز هم رنگ ضعف سند بر چهره این روایات باقی خواهد ماند.

البته باید توجه داشت که ضعف سند نشانگر جعلی بودن حدیث نیست. گمان عمومی مردم از روایت ضعیف السند این است که حتما این روایت جعلی است و هیچ ریشه ای از واقعیت ندارد. اما مقصود از ضعف سند این است که ما نتوانستیم طریقی اطمینان آور به این روایت بیابیم و آن را با اطمینان بپذیریم.

بنابراین می توان گفت که ممکن است این روایات از معصوم صادر شده باشد و ممکن است در آینده چنین حوادثی به وقوع بپیوندد. آنچه که احتمال این امکان را زیاد می کند، وجود این روایات در کتب روایی مهم شیعه است. اگرچه این روایات ضعیف اند اما نقل بزرگانی همچون عیاشی در تفسیر، شیخ مفید در الارشاد، شیخ طوسی در الغیبه و نعمانی در الغیبه اندکی بر احتمال صحت آنها می افزاید. اما به هر حال نمی توان از ضعف سندی این روایات چشم پوشید.

ادامه دارد ...

پنج شنبه 7/7/1390 - 20:31
مهدویت
ماه گرفتگی در ماه رجب از نشانه هاست!


سالی که قیام ها، بحرانها و شورشها جهان اسلام را درهم می کوبد. سالی که اگر درک شود نشانه های ظهور مانند دانه های تسبیح یک به یک پیش می روند. از اینجا، ما چاره ای جز جستجو، رصد و انتظار نداریم. چنانکه ضمن پرهیز از تعیین وقت چشم به حوادث و وقایعی داریم که روایات درباره آنها خبر داده اند. کسی چه می داند شاید ما هم در جمع کسانی باشیم که آن سال موعود و وقایعش را درک می کنند.

 

 

 

روایات حضرات معصومین علیهم السلام، چونان تابلوهای راهنمایی در جاده انتظار مسافران را راهنمایی می کنند. از خطرات و نقاط خطرخیز آگاهی می بخشند و آمادگی آنها را طلب می کنند.

هیچ یک از ما از زمان قطعی ظهور و قیام حضرت صاحب الزمان(عج) آگاهی ندارد چنانکه هیچ کس را رخصت و اجازه تعیین وقت نداده اند لیکن جمله روایات درباره حوادث آن سال ویژه هشدار می دهند.

سالی که قیام ها، بحرانها و شورشها جهان اسلام را درهم می کوبد. سالی که اگر درک شود نشانه های ظهور مانند دانه های تسبیح یک به یک پیش می روند. از اینجا، ما چاره ای جز جستجو، رصد و انتظار نداریم. چنانکه ضمن پرهیز از تعیین وقت چشم به حوادث و وقایعی داریم که روایات درباره آنها خبر داده اند. کسی چه می داند شاید ما هم در جمع کسانی باشیم که آن سال موعود و وقایعش را درک می کنند.

یکی از حوادثی که روایات وقوع آن را در آسمان خبر داده اند خسوف یا همان ماه گرفتگی است. آن هم ماه گرفتگی در شب بدر از ماه رجب. البته پیش از این هم در ماه رجب خسوف حادث شده است.

در روایتی از قول امام ششم(ع) آمده است که از ایشان پرسیدند:
یابن رسول الله! فدایتان شوم. نشانه ای از خروج و قیام حضرت مهدی(عج) به من مرحمت کنید. حضرت فرمودند:
ام سعید! وقتی ماه در شب بدر ماه رجب گرفته شود و خسوف رخ دهد، مردی پس از آن خروج کند و به دنبال آن حضرت مهدی(عج) قیام خواهند کرد.1

بنا به تکلیف و البته امید و انتظارمان این خبر را ذکر می کنیم.
ای کاش این خسوف و این ماه، همان ماه گرفتگی در ماه رجب آنهم در شب بدر [به افق عربستان] باشد.
آرزو بر منتظران مضطر و امیدوار عیب نیست.
ای کاش به آرزوی دلمان برسیم.


پی نوشت:
1. دلائل الامامة، ص 259؛ بیان الائمه، علیهم السلام، ج2، ص695  به نقل از شش ماه پایانی، مجتبی الساده ترجمه محمود مطهری نیا
موعود
پنج شنبه 7/7/1390 - 20:30
مهدویت
بیست نشانه در راه بودن یك بحران غذایی مخوف جهانی

نشانه‌های بسیاری نسبت به وقوع یك بحران جدّی در زنجیره تولید و عرضه مواد غذایی هشدار می‌دهند. نشانه‌هایی همچون از بین رفتن خاك مرغوب كشاورزی و ذخایر آب زیرزمینی در بسیاری از مناطق خشك جهان، افزایش شدید بهای مواد غذایی در طول یك سال گذشته و مهم‌تر از همه، افزایش فزاینده قیمت نفت كه شاید بحران‌های اخیر در برخی مناطق نفت‌خیز شمال افریقا و خاورمیانه به آن دامن خواهد زد چشم‌انداز تیره‌ای را به ویژه فراروی كشورهای فقیرتر جهان و كشورهایی همچون امریكا قرار خواهد داد.

 

 

مایكل اسنونایدر1

چكیده

نشانه‌های بسیاری نسبت به وقوع یك بحران جدّی در زنجیره تولید و عرضه مواد غذایی هشدار می‌دهند. نشانه‌هایی همچون از بین رفتن خاك مرغوب كشاورزی و ذخایر آب زیرزمینی در بسیاری از مناطق خشك جهان، افزایش شدید بهای مواد غذایی در طول یك سال گذشته و مهم‌تر از همه، افزایش فزاینده قیمت نفت كه شاید بحران‌های اخیر در برخی مناطق نفت‌خیز شمال افریقا و خاورمیانه به آن دامن خواهد زد چشم‌انداز تیره‌ای را به ویژه فراروی كشورهای فقیرتر جهان و كشورهایی همچون امریكا قرار خواهد داد. مردمان این كشور آنچنان به فروشگاه‌های انباشته از انواع مواد خوراكی ارزان‌قیمت عادت كرده‌اند كه بعید می‌نماید بتوانند هیچ حالت دیگری را حتی در ذهنشان تصور كنند. نویسنده این مطلب می‌پرسد: به راستی، در صورت وقوع چنین بحرانی، بر سر میلیون‌ها نفر انسانی كه حتی هم اكنون نیز قادر به تأمین تمام نیازهای غذایی خود نیستند چه خواهد آمد ؟


آن دسته از كسانی كه هنوز متوجه نشده‌اند، خوب است بدانند جهان در آستانه یك بحران غذایی تمام‌عیار قرار دارد. این بحران از جنبه‌های زیادی بر شما و خانواده‌تان تأثیر خواهد گذاشت. شاید این بحران، امروز یا فردا از راه نرسد، ولی در آمدن آن هیچ تردیدی نیست.

آن دسته از كسانی كه هنوز متوجه نشده‌اند، خوب است بدانند جهان در آستانه یك بحران غذایی تمام‌عیار قرار دارد. این بحران از جنبه‌های زیادی بر شما و خانواده‌تان تأثیر خواهد گذاشت. شاید این بحران، امروز یا فردا از راه نرسد، ولی در آمدن آن هیچ تردیدی نیست. آب و هوای نامساعد و مصیبت‌های طبیعی هولناك، در طول دو سال گذشته، در بسیاری از مناطق جهان، آثار وخیمی بر تولید محصولات كشاورزی گذاشته‌اند. قیمت نفت افزایش پیدا كرده است. كل اقتصاد جهانی بر اساس توانایی استفاده از مقادیر هنگفت نفت گران‌قیمت برای تولید مواد غذایی و دیگر كالاهای ارزان‌قمیت و حمل و نقل آنها از مسافت‌های بسیار دوردست شكل گرفته است. بدون نفت ارزان، این بازی به كلی تغییر می‌كند. خاك مرغوب با روند روزافزونی، در حال تخریب و سفره‌های آب زیرزمینی در سراسر جهان با روندی هشداردهنده در حال استخراج است. قیمت جهانی مواد غذایی نیز چندی است گرانی جدیدی را تجربه می‌كنند و این افزایش قیمت با شدت ادامه دارد. به این ترتیب، زمانی كه صدها میلیون نفر از انسان‌ها از پس هزینه تأمین خورد و خوراك خود برنیایند، بر سر جهان ما چه خواهد آمد؟

بیشتر امریكاییان به گونه‌ای به سوپرماركت‌های انباشته از اجناس ارزان قیمت عادت كرده‌اند كه حتی نمی‌توانند زندگی به روش دیگر را به فكرشان راه دهند. متاسفانه این دوران در حال پایان یافتن است.

شاخص‌های متعددی حكایت از آن دارند كه ما اكنون در حال ورود به دورانی هستیم كه در آن، غذای كافی برای تمام مردم جهان وجود نخواهد داشت. با افزایش رقابت‌ها بر سر عرضه مواد غذایی، قیمت آنها به رشد خود ادامه می‌دهد. در برخی موارد، این قیمت‌ها هم اكنون نیز در حال افزایش هستند.

نگاهی بیندازیم به برخی دلایلی كه تعداد فزاینده‌ای از كارشناسان به این اعتقاد رسیده‌اند كه نشانه‌های یك بحران مواد غذایی مخوف در افق پدیدار است.

بر اساس اعلام بانك جهانی، از ژوئن گذشته، 44 میلیون نفر در سراسر جهان به دلیل افزایش بهای مواد غذایی، به ورطه فقر شدید رانده شده‌اند.

جهان با نرخی حیرت‌انگیز در حال از دست دادن خاك مرغوب كشاورزی است. به گفته لستر براون، «یك سوم زمین‌های كشاورزی جهان با روندی سریع‌تر از شكل‌گیری این خاك از طریق فرآیندهای طبیعی، در حال از دست دادن خاك مرغوب خود هستند».

به دلیل یارانه‌های اتانول كه در امریكا پرداخت می‌شود، در حال حاضر، از حدود یك سوم كل ذرت تولیدی در امریكا برای تهیه سوخت استفاده می‌شود همین امر فشار شدیدی بر بهای ذرت وارد می‌آورد.

به دلیل نبود آب، برخی كشورهای خاورمیانه مجبور شده‌اند برای تأمین مواد خاك مرغوب با روند روزافزونی، در حال تخریب و سفره‌های آب زیرزمینی در سراسر جهان با روندی هشداردهنده در حال استخراج است. قیمت جهانی مواد غذایی نیز چندی است گرانی جدیدی را تجربه می‌كنند و این افزایش قیمت با شدت ادامه دارد. به این ترتیب، زمانی كه صدها میلیون نفر از انسان‌ها از پس هزینه تأمین خورد و خوراك خود برنیایند، بر سر جهان ما چه خواهد آمد؟

غذایی اصلی‌شان، به كشورهای دیگر اتكا كنند. پیش‌بینی شده است كه تا سال 2012، هیچ گندمی در عربستان سعودی تولید نخواهد شد.

ذخایر آب در سراسر جهان به دلیل بهره‌برداری بیش از حد، با نرخی هشداردهنده در حال تمام شدن است. بر اساس اعلام بانك جهانی، در چین، 130 میلیون نفر و در هند، 175 میلیون نفر از غلاتی تغذیه می‌كنند كه با آب به دست آمده از سفره‌هایی كاشت می‌شوند كه نرخ جای‌گزینی آنها از برداشت آنها، بیشتر است. به این ترتیب، زمانی كه كل این آب‌ها به پایان برسند، چه اتفاقی می‌افتد؟

در ایالات متحده، تلف كردن نظام‌مند سفره آب زیرزمینی اوگالا می‌تواند صبحانه امریكایی‌ها را به كاسهای خاك تبدیل كند. بیماری سالی نظیر زنگ‌زدگی UG99 گندم، به صورت روزافزون، در حال از بین بردن بخش‌های بزرگی از تولید مواد خوراكی جهان است.

سونامی و بحران اتمی كه پس از آن در ژاپن رخ داد، مناطق كشاورزی پهناوری را در این كشور غیر قابل استفاده كرده است. افراد زیادی وجود دارند كه معتقدند در نهایت، اراضی قابل توجهی از شمال ژاپن به دلیل آلودگی به مواد رادیواكتیو، غیرقابل كشت اعلام خواهند شد. فقط این نیست. هم اكنون افراد زیادی قانع شده‌اند اقتصاد ژاپن كه سومین اقتصاد جهان است، در نتیجه این بحران در مرز فروپاشی قرار گرفته است.

قیمت نفت می‌تواند عاملی بزرگ‌تر در این فهرست باشد. شیوه تولید مواد خوراكی ما به شدت به نفت وابسته است. شیوه‌های حمل و نقل مواد كشاورزی ما نیز به نفت متكی است. زمانی كه قیمت نفت سر به آسمان بزند، كل سیستم تولید مواد خوراكی بسیار گران تمام خواهد شد. اگر قیمت نفت همچنان بالا بماند، ما شاهد قیمت بالاتر مواد غذایی خواهیم بود، به گونه‌ای كه برخی اشكال تولید مواد غذایی، دیگر اقتصادی نخواهد بود.

در برخی موارد ممكن است جهان كمبود شدید كود را تجربه كند. به نظر دانشمندان «ابتكار جهانی تحقیقات فسفر»، در سی یا چهل سال آینده، دیگر ذخایر فسفر جهان برای تأمین نیازهای كشاورزی كافی نخواهد بود.

تورم مواد غذایی هم اكنون بسیاری از اقتصادها را در گوشه و كنار جهان تضعیف كرده است. برای نمونه هند در حال سروكله زدن با یك تورم مواد غذایی سالانه هیجده درصدی است. بنا بر اعلام سازمان ملل، قیمت جهانی مواد غذایی در ماه فوریه به سقفی به كلی جدید خواهد رسید.

بنا بر اعلام بانك جهانی، قیمت جهانی مواد غذایی در طول دوازده ماه گذشته سونامی و بحران اتمی كه پس از آن در ژاپن رخ داد، مناطق كشاورزی پهناوری را در این كشور غیر قابل استفاده كرده است. افراد زیادی وجود دارند كه معتقدند در نهایت، اراضی قابل توجهی از شمال ژاپن به دلیل آلودگی به مواد رادیواكتیو، غیرقابل كشت اعلام خواهند شد. فقط این نیست. هم اكنون افراد زیادی قانع شده‌اند اقتصاد ژاپن كه سومین اقتصاد جهان است، در نتیجه این بحران در مرز فروپاشی قرار گرفته است.

36 درصد افزایش یافته است.

قیمت خرده‌فروشی گندم از تابستان گذشته، بیشتر از دو برابر شده است.

قیمت خرده‌فروشی ذرت از تابستان گذشته حدود دو برابر شده است.

قیمت خرده‌فروشی سویا از ژوئن گذشته حدود پنجاه درصد افزایش یافته است.

قیمت خرده‌فروشی آب پرتقال از سال 2009 تاكنون دو برابر شده است.

حدود سه میلیارد نفر از مردم جهان با دستمزدی معادل دو دلار یا كمتر از دو دلار در هر روز زندگی می‌كنند و جهان حتی پیش از آغاز سال جاری در آستانه بحران اقتصادی قرار داشت.

سال 2011 تا همین جا، یكی از آشوب‌زده‌ترین سال‌ها از زمان جنگ جهانی دوم به این سو بوده است. موج انقلاب‌ها، خاورمیانه را درنوردیده‌اند؛ ایالات متحده در یك جنگ داخلی در لیبی درگیر شده است، اروپا در آستانه سقوط مالی قرار دارد و دلار امریكا رو به موت است. هیچ كدام از این موارد، خبر خوبی برای تولید مواد غذایی در سطح جهان نیستند.

پیوسته شایعاتی از كمبود برخی از بزرگ‌ترین ذخایر اضطراری مواد غذایی در امریكا وجود داشته است. مطلب زیر، چیكده‌ای از «اخطار ویژه» اخیر است كه به شبكه خبری رایدرز ارسال شده است: «به پیرامون خود نگاهی بیندازید. عناوین خبری را بخوانید. بزرگ‌ترین كارخانه‌های تولید مواد خوراكی، ید پتاسیم و دیگر تولیدكنندگان تولیدات اضطراری را نگاه كنید كه در عمل فروشگاه‌های اینترنتی خود را تعطیل كرده‌اند و اعلان‌هایی همچون این اعلان‌ها را در وب‌سایت رسمی مونتن‌هاوس و وب‌سایت كارخانه تایروسیف بخوانید كه توضیح داده‌اند به دلیل تقاضاهای بسیار شدید، آنها در حال تعطیل كردن فروش‌هایشان برای مدت‌زمانی نامشخص هستند و امیدوارند روزی دوباره فعالیت خود را از سر گیرند».

این همه چه معنایی دارد؟ معنای آنها این است كه ما زمان زیادی نداریم. سال‌های سال است كه هشداردهندگان نعره و فریاد كشیده‌اند یك بحران مواد غذایی در راه است. از اینجا به بعد، دیگر چیز زیادی وجود ندارد كه درباره آن هشدار داده شود. قیمت مواد غذایی شروع به بالا رفتن كرده است، ولی حقیقت این است كه مغازه‌های ما هنوز انباشته از میزان عظیمی مواد غذایی به نسبت ارزان‌قیمت هستند.

با این حال، انسان باید احمق باشد كه این نشانه‌های هشداردهنده را نبینید. درست به آنچه بعد از یازدهم مارس در ژاپن رخ داد، نگاه كنید. قفسه‌های مغازه‌ها بی‌درنگ، به كلی خالی شدند.

قرار نیست این اتفاق امروز رخ دهد، شاید فردا نیز رخ ندهد، ولی یك بحران غذایی بزرگ به زودی از راه خواهد رسید. در این صورت، شما و خانواده‌تان چه خواهید كرد؟ شاید بد نباشد از هم‌اكنون كم كم به حال آن موقع خود فكری كنید.

منبع:

http://theeconomiccollapseblog.com/archives/20-signs-that-a-horrific-global-food-crisis-is-coming.
1. Michael Snyder، نویسنده و پژوهشگر مسائل اقتصادی.
پنج شنبه 7/7/1390 - 20:29
دانستنی های علمی

افزایش شدید مهدویت‌گرایی با حوادث مصر، تونس و منطقه
من همین الان به همه مردم عزیزمان از همین رسانه عرض می کنم که منتظر حوادث بزرگی در فلسطین باشید و منتظر فتوحات بزرگی در اردن باشید. منتظر فتوحات بزرگی در ترکیه باشید. که شما نمونه اش را دیدید که نخست وزیر اردوغان که کشورش یک روزی بزرگ‌ترین تابلویش، تابلوی لاییک بود اعلام کرد که الگوی ما در ظلم ستیزی امام حسین علیه السلام است. اخیرا وزیر دیانت ترکیه استعفا داد و گفت که من لیاقت این جایگاه را ندارم چون از درک و جایگاه اهل بیت علیهم السلام بی اطلاع بودم. سرعت حوادث بسیار بالاست. من چگونه این حوادث را پیش بینی می کنم؟ با مراجعه به سخنان امام. باید به امام اعتقاد پیدا کنیم و امام را باور کنیم.

 

 

پنج شنبه 7/7/1390 - 20:28
مهدویت
* آیا سال 2012 پایان جهان است؟

* پیشگویی مکاشفات یوحنا چیست؟

* وظیفه چیست؟




مقدمه مدیر وب:
چند ماهی است که در رسانه های جمعی دنیا و دنیای مجازی مخصوصا وب سایت ها و وبلاگ های مربوط به آخرالزمان چه در داخل و چه در خارج بحث 2012 و پایان دنیا در این سال، داغ است. ضمن این که ما منابع مربوط به آینده جهان را باید تنها در ثقلین (و نه پیشگویی های افراد دیگر) جستجو کنیم و موقعیت خویش را شناسایی کنیم، به تبع آگاهی از رویدادهای اطراف و این که در دنیای پیرامونی چه نظرگاه هایی در خصوص آخرالزمان وجود دارد، ضروری است.

بحث 2012 از همین بحث هایی است که آگاهی از آن و ریشه یابی علل مطرح شدن آن برای منتظران ضروری است، همیشه نمی توان به ظواهر و حتی باطن اول و دوم حکم کرد خاطرم هست یکی از دوستان نزدیکم به بنده می گفت تو فوق العاده مرموزی و نمیشود سر از کار شما درآورد که دارید چکار می کنید. یک روز بعد از اینکه دوسه ماهی همه رفتار بنده را زیر ذره بین گذاشته بود آمد و گفت فهمیدم چه کاره ای و توانستم بفهمم موضعت چیست و از این قبیل اظهارات. بنده به وی گفتم یک بار و برای آخرین بار به تو می گویم که دارید اشتباه می کنید و به وی گفتم که شما فلان و فلان را برداشت کردی درست است؟ ایشان گفت آری و من گفتم این همانی بود که در این مدت من می خواستم شما برداشت کنی و بعد برایشان توضیح دادم که انسان های معمولی از ظاهرشان همه چیز پیداست ولی انسان های قوی تر شخصیتی در پس این ظاهری که نشان می دهند دارند و پشت آن پنهان شده اند و انسان های قوی تری هستند که چندین ماکت جلو خودشان گذاشتند که حتی اگر کسی هم باهوش بود و تونست پشت ماکت اول را ببیند فکر می کند که ماکت دوم دیگر حتما خودش است و به همین کشف راضی و مشعوف شود در حالی که شخصیت اصلی پشت همه ماکت ها دارد به شما میخندد.

البته شاید آن شخص کمی از ماکت دومی را از پس ماکت اولی عمدا بیرون بگذارد تا انسان هایی که فکر میکنند باهوشند چشمشان به آن بیفتد و کیف کنند که همه چیز را فهمیده اند. بعضی از چیزها هست که فکر میکنیم کشف کردیم ولی این دقیقا همان چیزی هست که مخاطبت دوست داشت به آن برسیم و ما رو به اون سمت سوق داد و ما به نتیجه به دست آمده راضی شدیم و آن را موضع خودمان قرار دادیم در حالی که اون درحال خندیدن به ما است

فتنه آخرالزمان این نیست که عوام در آن بمانند در واقع خیلی از خواص هم به مشکل بر می خورند.
بنابراین بحث 2012 و این که چرا با دو سال تخفیف از 2014 به 2012 تنزل یافته و آیا احتمال به تعویق افتادن این تاریخ همان گونه که قبلا نیز از سوی مطرح کنندگان آن انجام شده است، از جمله بحث هایی است که نباید به آن ها با تایید مطلق نگاه کرد، این اتفاقات و سال های پیش رو قرینه و اماره ای برا ماست که نشان می دهد تحولات بزرگی در پیش روست. والعاقبه للمتقین.

با این توضیح به بررسی این سال از نظرگاه مسیحیان می پردازیم.

این مقاله نوشته "گری پتی" نویسنده مجله "بشارات جدید" می باشد که توسط حقیر ترجمه شده است امیدوارم مورد توجه و مداقه منتظران قرار گیرد.
پنج شنبه 7/7/1390 - 20:28
مهدویت
مقاله یک روزنامه کویتی در مورد ظهور

یك روزنامه كویتی با اشاره به فراگیر شدن ظلم و جور بخصوص در جهان اسلام، با تاكید بر اینكه یهود امروز درباره ظهور هشدار می‌دهد و ظهور مختص شیعه نیست،نوشت بزودی مردم شعار «مردم خواستار مهدی منتظر هستند» سر خواهند داد.

 

 

به گزارش فارس، روزنامه كویتی الدار در مقاله‌ای با اشاره به قیام مردم منطقه علیه ظلم و جور حاكمان خود، تاكید كرد كه بزودی زمانی فرا می‌رسد كه مردم بر اساس شعار معروف انقلاب‌های منطقه كه می‌گویند «مردم خواستار سرنگونی نظام هستند»، «مردم خواستار كناره‌گیری رئیس جمهور هستند» شعار خواهند داد: مردم خواستار مهدی منتظر (عج) هستند.

«حسن الانصاری» نویسنده كویتی افزود: در كشاكش اتفاقات و حوادث و درگیری‌های مستمر و همچنین كشاندن جهان اسلام به میدان درگیری و برادركشی و در موج متراكم خشونت ظالمانه و ستم بر مردم عرب و مسلمان و افزایش كشته‌های جوانان بی‌گناه، بار دیگر در سالروز میلاد منجی امت، حجت ‌بن الحسن العسكری مهدی (عج)، امیدها زنده شد.

الدار افزود: كسانی كه این سیاست ظالمانه بین‌المللی را علیه امت ما اعمال می‌كنند بخوبی می‌دانند كه ظهور امام مهدی (ع)، ركنی مهم در نظریه و معادله سیاسی امروز شده است زیرا یهود افراطی نیز در این خصوص هشدار می‌دهد.

این روزنامه كویتی مسئله انتظار منجی جهانی را فراگیر دانست و افزود: امروز مسئله ظهور دیگر موضوعی صرفا شیعی نیست اما معادله سیاسی [برای رسیدن سطح ظلم به آنچه در وعده الهی ذكر شده] ظاهرا هنوز كامل نشده است زیرا برخی عوامل و اصول و متغیرات هنوز پنهان است.

به نوشته این روزنامه، «سیاستمداران امروز حاكم بر دنیا علیه امت ما برنامه‌ریزی می‌كنند ولی مشیت الهی همانطور كه ابراهیم امت را و قبل از آن نوح علیه السلام و بعد ایشان موسی و عیسی علیهما السلام و بعد از همه محمد رسول الله (ص) را نجات داد، وعده الهی برای نجات امت اجرایی می‌شود.

حسن الانصاری افزود: در دهه‌های گذشته كشورهای منطقه و شمال آفریقا را از مفاهیم و آداب خود تهی كردند سپس آنان را در درگیری‌های عقیده‌ای و فرهنگی وارد كردند تا اینكه به درگیری‌های اجتماعی و سیاسی رسید و برنامه (توطئه) همچنان ادامه دارد تا اینكه روح حقیقی اسلام پنهان شود ؛ بنابراین ابعاد نظام استبدادی با راهبردهای فاجعه‌آمیز به دست دشمنان امت مسلمان شكل گرفت تا اینكه خشم مردم جهان عرب پس از آنكه دریافت چیزی برای از دست دادن ندارد جز اینكه خود را فدا كند، خروشان شد.

در انتهای این مقاله با اشاره تلویحی به شعار ثابت انقلاب‌های مردمی مبنی بر اینكه «مردم خواستار سرنگونی نظام هستند... مردم خواستار كناره‌گیری رئیس جمهور هستند»، آمده است كه «چه كسی می‌تواند مانع این راهبرد وحشیانه باشد و تا كی ملت‌های عربی می‌توانند به خیابان بیایند و در برابر ظلم و طاغوت جهانی مقاومت كنند. زمانیكه صبر طولانی می‌شود و امید از سران سیاسی قطع و حرف مردم عرب و مسلمان یكی می‌شود و امید امت زنده می‌شود تا اینكه روزی برسد كه ملت شعار بدهد «مردم خواستار مهدی منتظر (عج) هستند».

پنج شنبه 7/7/1390 - 20:27
آلبوم تصاویر
پنج شنبه 7/7/1390 - 20:26
شهدا و دفاع مقدس
سرلشکران سپاه روح الله/2 تصاویر/ژنرال‌های نبرد آخرالزمان

یاد می کنیم از فرمانده لشکر های شهید سپاه در سال های دفاع مقدس . مردانی که هیچ کدام در زمان شهادت ، عمرشان به سی سال نرسید اما شعار های انقلاب اسلامی را در میادین جهاد اصغر و جهاد اکبر خود به منصه ظهور رساندند و اینک اسوه های حسنه ملت ایران و همه آزادگان جهانند.
گزارش گروه جهاد و مقاومت مشرق ، در یکی از روزهای بهار سال 1342 ، در پادگان عشرت آباد تهران ،  رییس وقت شهربانی وقت کشور ، از مرجع تقلیدی که ساعاتی پیش به جرم اقدام علیه امنیت ملی کشور دستگیر شده بود ، پرسد: حضرت آقا با کدام سرباز می خواهند به جنگ حکومت بیایند؟ و «آقا» جواب فرمودند: «سربازان من در گهواره اند». در آن روز بهاری ، هیچ کس صحبت این مرجع تقلید را جدی نگرفت و باهوش تر ها هم آن را به حساب شعاری هوشمندانه برای گیج کردن حریف گذاشتند اما ، 15 سال بعد و در روزهای سرد زمستان ، ارتشی متشکل از صدها هزار سرباز ، همین مرجع تقلید را که از تبعیدی 15 ساله به کشور باز می گشت ، چون حلقه ای در میان گرفتند و از فرودگاه تهران به بهشت زهرا (س) رساندند. حتی آن روز هم بسیاری از مدعیان تصورش را هم نمی کردند که از میان این خیل نوجوان که غالبا بین 16 تا 20 سال سن داشتند ، چند سال بعد سپاه مقتدر سر برآورد و پشت فراعنه روزگار را بلرزاند.
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ، تنها سه ماه پس از ورود امام  خمینی به کشور تشکیل شد و در حالی که حدود یک سال و نیم از عمر آن می گذشت ، پای در معرکه جنگی گذاشت که در پشت خاکریز های دشمن ، لشکری برآمده از ائتلاف 40 کشور دنیا انتظارش را می کشید.
سپاه پاسداران از این آوردگاه 8 ساله ، با سربلندی و افتخار بیرون آمد و امروز به کابوس هولناک دشمنان اسلام ناب محمدی در سراسر دنیا بدل شده است. چنین جایگاه رفیعی ، مرهون مجاهدت هزاران سرباز سپاه روح الله است که بدن های چاک چاکشان در بستر خاک آرمیده است اما جان های تابناکشان از عرش ، نظاره گر ما است که چگونه بر سر پیمان خود می ایستیم.
به بهانه هفته دفاع مقدس ، یاد می کنیم از فرمانده لشکر های شهید سپاه در سال های دفاع مقدس . مردانی که هیچ کدام در زمان شهادت ، عمرشان به سی سال نرسید  اما شعار های انقلاب اسلامی را در میادین جهاد اصغر و جهاد اکبر خود به منصه ظهور رساندند و اینک اسوه های حسنه ملت ایران و همه آزادگان جهانند و تاریخ انتظار آن روزی را می کشد که این سرلشکران ، در رکاب منجی آخرالزمان ، به دنیا بازگردند و آخرین نبرد خیر و شر را فرماندهی کنند.
روحمان با یادشان شاد


شهید جاویدان اثر ، سرلشکر حاج احمد متوسلیان ، بنیانگذار و فرمانده لشکر 27 محمد رسول الله(صلوات الله علیه)-متولد 1332

شهید ،سرلشکر  رزاق(رضا) چراغی ،دومین فرمانده لشکر 27 محمد رسول الله(صلوات الله علیه)-متولد 1336


شهید ، سرلشکر حاج محمد ابراهیم همت ، سومین  فرمانده لشکر 27 محمد رسول الله(صلوات الله علیه)


شهید سرلشکر حاج عباس کریمی قهرودی، سومین فرمانده لشکر 27 محمد رسول الله(صلوات الله علیه)


شهید سرلشکر حاج علی رضا موحد دانش ، بنیانگذار و اولین فرمانده لشکر 10 سید الشهدا(صلوات الله علیه)


شهید سرلشکرحاج کاظم نجفی رستگار ، دومین فرمانده لشکر 10 سید الشهدا(صلوات الله علیه


شهید سرلشکر حاج حسین خرازی ، فرمانده لشکر 14 امام حسین(صلوات الله علیه)


شهید سرلشکر مهدی باکری ، بنیانگذار و فرمانده لشکر 31 عاشورا


شهید سرلشکر مهدی زین الدین ، بنیانگذار و فرمانده لشکر 17 علی ابن ابیطالب(صلوات الله علیه)


شهید سرلشکر حاج اسماعیل دقایقی ، بنیانگذار و فرمانده لشکر 9 بدر


شهید سرلشکر حاج محمود کاوه ، فرمانده لشکر 155 ویژه شهدا
پنج شنبه 7/7/1390 - 20:21
آلبوم تصاویر
کس/یک هوادار اسرائیل!
فلسطینی ها پرچم منفور رژیم صهیونیستی را بر روی یک الاغ نقاشی کرده اند.
پنج شنبه 7/7/1390 - 20:20
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته