• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 227
تعداد نظرات : 220
زمان آخرین مطلب : 4565روز قبل
اخبار

زاینده رود داره از دست میره......

جنایت زیست محیطی در زاینده رود

 

 

متاسفانه عکسها و توضیحات آن به اندازه کافی گویاست ! در ادامه مطلب ببینید...


 

 

در این کانال فاضلاب شهر "بهارستان" که در 15 کیلومتری شهر اصفهان قرار دارد جاریست .


این همان کانال است . به نزدیکی کانال فاضلاب و زمینهای کشاورزی توجه کنید !


این کانال بعد از طی 10 کیلومتر به نزدیکی زاینده رود می رسد. اینجا دریاچه فاضلاب است ! تا چشم کار می کرد فاضلاب بود . در منطقه ای که علامتگذاری شده روستایی به نام "گلستانه" قرار دارد.این کانال بین روستاهای "جار" و "گلستانه" در شرق اصفهان قرار دارد.

 

و سرانجام فاضلاب وارد زاینده رود می شود ...

 

بله . باور کنید ... فاضلاب وارد زنده رود می شود !


اینجا چند کیلومتر پائین تر از محلی است که فاضلاب وارد آب شده است . حتی این ماهی 4-3 کیلویی هم نتوانسته در برابر آلودگی مقاومت کند.

 

به رنگ آب توجه کنید . آب ! ببخشید فاضلاب شدیداً بوی بدی داشت


و این ماهی ها . مرگ گسترده ماهی ها چند روز پیش اتفاق افتاده است . مردم محلی می گفتند حجم ماهی های تلف شده چندین تن بوده است !

سطح آب پر بود از ماهی های مرده


و اینجا هم تور هایی برای صید ماهی ! و ماهی هایی که احتمالاً سر سفره ها می آیند !

ماهی های کم جان و آلوده را صید می کردند. البته می گفتند ماهی ها را برای مدتی در استخر نگهداری می کنند و پس از آنکه پاک شدند استفاده می کنند . در راه بازگشت کودکان ماهی فروش در کنار جاده ایستاده بودند !

در گوشه بالای تصویر گله گوسفند قابل مشاهده است .چرخه کامل شد ...


پمب آب را نگاه کنید ! این آب ! ببخشید فاضلاب وارد زمین های کشاورزی می شود و خیار ، سبزی ، گوجه و ... با آن آبیاری ! ببخشید فاضلابیاری می شود.

 

از آن منطقه خارج شدیم و به طرف شهر اصفهان آمدیم . این کانالی است که قرار است فاضلاب شهرکی که هنوز ساخته نشده را به کجا ببرد ؟! ادامه این کانال به زاینده رود می رسد ...

 

 

آنچه که در عکس ها نیامد :

- بوی تعفن کانال فاضلاب تا چندین کیلومتر باعث آزار و ناراحتی مردم می شود . اعتراضات مردم و متعاقب آن وعده های مسئولان طی چند سالی که این کانال ایجاد شده راه به جایی نبرده .

 

- یکی از کارشناسان خانه بهداشت منطقه از میزان بالای اسهال خونی ، کم خونی ، بیماریهای گوارشی و پوستی سخن می گفت.

 

- فکر نکنید این مناطقی که عکسشان آمده آخر دنیاست و خیلی از شهر پرت است ! حداکثر فاصله تا شهر اصفهان کمتر از 7-6 دقیقه است ! در 10 کیلومتری این مناطق آپارتمانهای متری بیش از 5 میلیون تومان قرار دارد.

چهارشنبه 24/7/1387 - 13:50
اخبار

زاینده رود داره از دست میره.....

 








اینجالجن زار نبوده ، اینجا مرداب نبوده ، اینجا جایی بوده که روزگاری

 در آن زنده رود جاری بوده است...

ببینید مواد شیمیایی و فاضلاب چه بر سر زاینده رود ایران آورده ؟!!

این روزها بجای آب در زاینده رود گیاهان آبی دیده می شود و بوی

آزار دهنده ای فضا را پر کرده است ...

منبع:www.clean-earth.blogfa.com/cat-28.aspx

 

چهارشنبه 24/7/1387 - 13:47
آموزش و تحقيقات
مساجد تاریخی شهر اصفهان

مسجد شیخ لطف‌الله (ساخته شده در ۱۶۰۲ - ۱۶۱۹ میلادی)

یکی از مسجدهای تاریخی و شناخته شده شهر اصفهان است. این مسجد شاهكاری از معماری و كاشی‏كاری قرن یازدهم هجری است به فرمان شاه عباس اول در مدت هیجده سال بنا شده و معمار و بنای مسجد استاد محمدرضا اصفهانی بوده است. تزئینات كاشی‏كاری آن در داخل از ازاره‏ ها به بالا همه از كاشی‏های معرّق پوشیده شده است. باستان‌شناسان خارجی در مورد عظمت معماری این مسجد گفته‏ اند: «به سختی می‏توان این بنا را محصول دست بشر دانست».

شیخ‌ لطف‌‌الله جبل‌عاملی، پدر زن شاه عباس اول و از علمای‌ بزرگ‌ شیعه‌ در لبنان‌ امروزی‌ بود كه‌ به‌ دعوت‌ شاه‌ در اصفهان‌ اقامت‌ گزید. این‌ مسجد به‌ منظور تجلیل‌ از مقام‌ او و برای‌ تدریس‌ و نمازگزاری‌ وی‌ احداث‌ شد.

مسجد شیخ لطف الله‏ یكی از زیباترین آثار تاریخی اصفهان در ضلع شرقی میدان نقش جهان و مقابل عمارت عالی‌قاپو واقع شده و به واسطه كاشیكاری‌های معرق داخل و خارج گنبد و كتیبه‏های بسیار زیبای خط ثلث كه مقداری از آنها به خط علی‌رضای تبریزی عباسی است از زیبایی و ظرافت كمتر نظیر دارد.

این مسجد به علت اینکه نه دارای مناره است و نه دارای شبستان ورودی (حیاط) و همچنین ورودی آن پله می‌خورد، غیر طبیعی است. عدم وجود شبستان و صحن ورودی این مسجد را به مقتضیات تقارنی میدان نقش جهان (قرار گرفتن مسجد رو به روی عمارت عالی‌قاپو) که در نهایت منجر به این مسئله شده‌است که نتوان صحنی یا حیاطی رو به قبله که برای نمازگزاری استفاده شود، برای آن طراحی کرد.

سر در معرق آن تا پایان سال ۱۰۱۱ هجری ساخته وپرداخته شده واتمام ساختمان و تزئینات آن در سال ۱۰۲۸هجری بوده‌است.

کتیبه سر در آن به خط ثلث علیرضا عباسی و مورخ به سال ۱۰۱۲ هجری است، معمار و بنای مسجداستادمحمدرضااصفهانی بوده‌است که نام او در داخل محراب زیبای مسجد در دو لوحه کوچک به این شرح ذکرشده عمل فقیر حقیر محتاج برحمت خدا محمدرضا بن استاد حسین بنا اصفهانی ۱۰۲۸ خطوط و کتیبه‌های داخل مسجد کار علیرضا عباسی خطاط بسیار مشهور زمان شاه عباس و باقر بنّا خوشنویس گمنام آن عصر است که نمونه خط زیبای ثلث او باخط علیرضا عباسی برابری می‌کند.

مسجد شیخ لطف الله از ابنیه تاریخی بسیار مشهور است که تزئینات کاشیکاری آن در داخل از ازاره‌ها به بالا همه از کاشی‌های معرّق پوشیده شده‌است و داخل و خارج گنبد بی مانند آن نیز که از زیباترین گنبد‌های جهان به شمار میرود از کاشی‌های معرّق نفیس پوشیده شده‌است. باستانشناسان خارجی درمورد عظمت معماری این مسجد گفته‌اند.

شیخ لطف الله از علمای بزرگ شیعه از مردم میس و از اهالی جبل عامل یعنی لبنان امروزی بوده‌است که به دعوت شاه عباس اول در اصفهان اقامت گزید و به منظور تجلیل از او این مسجد برای تدریس و نمازگزاری وی اختصاص داده شد و نام مسجد مزبور به شیخ لطف الله از همین جهت است.


مسجد حکیم

در انتهای بازار رنگرزان واقع شده است و در دورهٔ شاه عباس دوم به دست پزشک او حکیم محمد داوود در محل ویرانه‌های مسجد جامع دیلمی جورجیر یا مسجد صاحب اسماعیل بن عباد از قرن چهارم هجری بنا شده است.

کتیبه‌های سردرها و ایوانهای داخل این مسجد به سالهای ۱۰۶۷ تا ۱۰۷۳ هجری قمری مورخ است و آنها محمدرضا امامی خوشنویس معروف عصر صفویه نوشته است. سردر مسجد جوجیر در شمال غربی این مسجد قرار دارد. مسجد دیلمی جورجیر «مسجد جامع صغیر» نام داشته و در نیمهٔ دوم قرن چهارم هجری مسجدی زیبا و باشکوه بوده است.



مسجد امام
یکی از مساجد میدان نقش جهان اصفهان است که در طی دوران صفوی ساخته شد و نمونه ای از معماری اسلامی ایرانی است. گستره ای از معماری اصیل اسلامی در پوششی از لعاب فیروزه ای فام

موقعیت: ضلع جنوبی میدان امام
سال تأسیس: 1020 (قمری) (دوره شاه عباس اول)
معمار: استاد علی اکبر اصفهانی و ناظر ساختمان محب علی بیک الله
خطاطان: علیرضا عباسی، عبدالباقی تبریزی، محمد رضا امامی، محمد صالح امامی
این مسجد در بیست و چهارمین سال سلطنت شاه عباس اول بنا شده است
سه شنبه 23/7/1387 - 23:20
آموزش و تحقيقات
کوه کلاه قاضی
کوه کلاه قاضی قسمتی از رشته کوه ماهدشت است. بلندترین قله این کوه به ارتفاع ۲۵۳۴ متر است که در جنوب خاوری اصفهان واقع و شکلی شبیه کلاه قاضیان در ادوار گذشته دارد. کوه کلاه قاضی از مناطق حفاظت شده شکار ممنوع و پناهگاه حیات وحش است و دارای پاسگاه‌های مختلف شکاربانی است و چشمه‌های زیادی در دامنه‌های این کوه وجود دارد که گله‌های حفاظت شده بز و پازن از آن استفاده می‌کنند. این کوه را معمولاً از گردنه‌ای موسوم به گردنه لاشتر در فاصله حدود ۳۰ کیلومتری اصفهان در جاده اصفهان به شهرضا می‌نوردند. این کوهستان دارای دره‌های متعدد شمالی و جنوبی است و وجه تسمیه آن شکل کاملاً مشخصی است که قله آن دارد و از شهر اصفهان به شکل کلاه قاضیان قدیم به چشم می‌آید. کوه کلاه قاضی دارای دیواره‌های بلند با سنگ‌های مناسب جهت صخره‌نوردی است به همین دلیل مورد توجه صخره‌نوردان قرار گرفته و مسیرهای گوناگونی در آن گشایش شده‌است

[ویرایش] کلاه قاضی از شرق قله
در دره‌ای به نام دره شاهین که در قسمت جنوب خاوری کوه واقع شده گروه کوهنوردی چکاد کوهستان اصفهان به همت سایر علاقمندان در صدد ایجاد محلی با گذرگاه‌های متنوع آموزشی است که هیجده خط آن احداث شده‌است. (سال ۱۳۸۱)

دیواره‌های کلاه قاضی
۱) دیواره پلیس راه در شمال غربی پلیس راه اصفهان-شهرضا-مبارکه قرار دارد.

۲) دیواره محیط زیست در شمال پاسگاه محیط زیست کلاه قاضی قرار دارد.


راه دسترسی
از میدان دروازه شیراز اصفهان به وسیله خودروهای دربستی یا خودروهایی که به شهر مبارکه یا شهرضا می‌روند می‌توان به دیواره‌ها دسترسی پیدا کرد. (قبل از پلیس راه باید پیاده شد).


چند نکته
۱) منطقه کلاه قاضی یک پارک ملی است با نام پارک ملی کلاه قاضی که محل زیست جانوران زیادی مانند کل، بز، آهو، و عقاب است.

۲) آب آشامیدنی به اندازه کافی همراه داشته باشید.

۳) منطقه به جز سر و صدای اتوبان مزاحم دیگری جهت صعود شما ندارد.
سه شنبه 23/7/1387 - 23:19
آموزش و تحقيقات
اصفهان (به پارسی سَره: اسپهان)

یکی از شهرهای بزرگ و تاریخی ایران است. شهر اصفهان، مرکز استان اصفهان و نیز مرکز شهرستان اصفهان است، و در فرهنگ ایرانی به «نصف جهان» مشهور شده است. جمعیت این شهر طبق سرشماری سال ۱۳۸۵ مرکز آمار ایران برابر با ۱٬۵۸۳٬۶۰۹ نفر بوده‌است.

اصفهان در منطقه‌ای نیمه کویری در مرکز ایران و در کنار زاینده رود قرار گرفته‌، و از مراکز گردشگری، فرهنگی و اقتصادی ایران است. آب و هوای آن معتدل و دارای فصول منظم است. شهر اصفهان از روزگاران کهن تا کنون به نام‌های آپادانا، آصف هان، اسباهان، اسپاتنا، اسپاهان، آسپدان، اسپینر، اسفاهان، اصپدانه، انزان، بسفاهان، پارتاک، پاری، پرتیکان، جی، دارالیهودی، رشورجی، سپانه، شهرستان، گابا، گابیان، نصف جهان و یهودیه مشهور بوده‌است. در شاهنامه فردوسی نیز بارها به اصفهان ( سپاهان) اشاره شده

از آن پس ز کشور مهان جهان
برفتند یکسو سوی اصفهان


معماری سلجوقیان - که بویژه در مسجد جامع نمود می‌یابد - ساده و بی‌پیرایه اما با ظرافت فراوان است. از ویژگی‌های دیگر معماری این دوره سکوت و درونگرایی به دور از هر گونه جلوه‌گری آن است. بجای آنکه بیننده تحت تأثیر آنی آن قرار گیرد، آرام آرام زیبائی و عظمت اسرار آمیز آن را در جای خود احساس می‌کند. برخلاف معماری و هنر دوره صفوی که توجه به جلوه‌های رنگ و نور و چشمگیری و درخشندگی از ویژگی‌های آن است.

آرامگاه ملکشاه و سلطان سنجر و خواجه نظام الملک از آثار تاریخی این دوره در شهر اصفهان می‌باشد.


دوران صفویان
عصر صفوی، عصر کمال و شکوفایی نبوغ معماری و شهرسازی در ایران است. زیباترین و با شکوه‌ترین آثار معماری ایران در همین دوره، توسط معماران خلاق و هنرمندی چون محمدرضا و علی اکبر اصفهانی آفریده شد. در زمان شاه عباس اول صفوی پایتخت از قزوین به اصفهان منتقل شد. اصفهان در مرکز امپراتوری صفوی قرار داشت و نسبت به قزوین به خراسان نزدیک تر بود. موقعیت جفرافیایی این شهر موجب افزایش سرعت عکس‌العمل شاه در مقابل تهدیدات ازبکان و عثمانیان بود.شاه عباس بدون ایجاد تفییرات عمده در بخش قدیمی شهر، بخش‌های جدیدی را به آن افزود. میدان نقش جهان، دولتخانه و خیابان چهارباغ در کنار بخش‌های قدیمی شهر ساخته شدند.

از ویژگیهای مهم در شیوهٔ معماری این دوره، علاوه بر استحکام و زیبایی ساختار، درخشش بیان است. در آثار این دوره تابش رنگ و نور، و جذابیت سطوح و شکوه چشمگیر آنها، احساس زیبائی خیره کننده‌ای در بیننده ایجاد می‌کند و طنین رنگها و سطوح مکرر کاشیهای درخشان به منظره‌ای شفاف، مجرد و روحانی تبدیل می‌شود.

معماری این دوره از لحاظ وسعت و کارآیی، بسیار متنوع است و در تمامی ابعاد حیات فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی مردم حضوری زنده و پویا دارد. باشکوه‌ترین مساجد، عظیمترین میدانها، زیباترین پلها و خیابانها، بزرگ‌ترین بازارها، مدرسه‌ها، و کاروانسراها در این عصر ساخته شد. و همه در نوع خود در اوج کمال هنری، استحکام و کارآیی و بعضی چنان باشکوه و زیبا و کامل، که گاهی نمی‌توان باور کرد که انسانی ناچیز آن را پدید آورده باشد.

اصفهان به عنوان یکی از شهرهای تاریخی و فرهنگی مشرق زمین با شهرهای زیر دارای پیوند خواهرخواندگی است

شیان، چین
بارسلون، اسپانیا
سنت پیترزبورگ، روسیه
هاوانا، کوبا
ایروان، ارمنستان
فرایبورگ، آلمان
لاهور، پاکستان
کویت، کویت
فلورانس، ایتالیا
ایاسی، رومانی
کوالالامپور، مالزی
استانبول، ترکیه
سه شنبه 23/7/1387 - 23:19
دانستنی های علمی
به چشمانت بیاموز که هر چیز ارزش دیدن ندارد.
سه شنبه 23/7/1387 - 22:57
دانستنی های علمی

  

     

              
                                 

 

 

تصویر را با اندازه واقعی ببینید.

               زاینده رود

   


           
                        

 

تصویر را با اندازه واقعی ببینید.

            زاینده جوب

سه شنبه 23/7/1387 - 14:56
دانستنی های علمی
زمین خوردن مهم نیست ، مهم دوباره برخاستن است.
سه شنبه 23/7/1387 - 14:29
دانستنی های علمی
دل ضریح مقدسی است که شبها می توانی زیارتش کنی.
سه شنبه 23/7/1387 - 13:57
دانستنی های علمی
صادق باش ولی ساده نباش.
يکشنبه 21/7/1387 - 23:25
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته